PDA

Tüm Versiyonu Göster : Mehmet Okur ile Söyleşi..

osvaldo
31-08-06, 15:24
Günleridr takvim Gazetesinde yayınlanan bir söyleşiden bahsediliyor. Takvim'in web sayfasında arşiv özelliği olmadığı için yazıya bir türlü erişememiştim. Hıncal Uluç'un güneme taşımasıyla yazıya erişebildim..

nba`de oynayan basketbolcumuz mehmet okura yaz başından beri alkent hillsideda spor yaparken rastlıyorum. sabahtan beri halter çalışıyor. akşamları da koşu ve basketbol antremanı yapıyor. tüm egsersizleri onu gölge gibi izleyen amerikalı hocası ile yapıyor. neredeyse bütün uazo beraber geçirdiler. disiplinli sporcu örneği. dün de onu teerler içinde spor yaparken görünce sordum.

- tatilde de rahat yok galiba?

- evet hayatımız spor

25 kg`lıklarla kol hareketleri yapıyor. bir yandan da ekranda katar - türkiye maçınıa göz ucuyla bakıyor arada ekrana bakarken yine sordum.
-için gidiyor mu?

gitmiyor ama umarım başarılı olurlar

- olurlar mı?

- ilk turu geçerler. ama ikinci turdan sonrası zor sonrası üst düzey basketbol

- şansa mı maçları alıyorlar yani

- biraz öyle ama başarılı olmalarını çok istiyorum

- eleştrilere ne diyorsun

- umrumda değil . kimseye cevap vermek zorunda değilim. soru soracaklar diye hafta sonu formula 1 izlemeye bile gitmeyeceğim

- "neyse ki olumsuz eleştirilere daha fazla maruz kalmadan 1 eylülde eşi yeliz okur ile abdye dönüyor.

Bu da bununla ilgili olarak Hıncal'ın yazisi

Herşeyi para olmuş
Gençler alkışı hak ediyor, Tanjeviç de kenarda çok iyi. Bu nedenle "Keşke Hidayet ve Mehmet de oynasaydı" dedim Fakat Mehmet'in röportajını okuyunca inanamadım. Onu almadıkları için bağırdıklarımdan özür dilemem gerekiyor

Keşke "Hido olsaydı, keşke Memo olsaydı" demek bu gençlerin olağanüstü mücadelesini gölgelemek değil. Bunlar çok farklı düşünceler. Çok ayrı yorumlanması gereken konular. Gençler fevkalade alkışı hak ediyor ve Tanjeviç kenardan takımı çok iyi yönetiyor. Onun için "Keşke bunların yanında Hido ve Memo da olsaydı" dedim. Ama "Memo" derken bir parentez açıyorum: Ece Vahapoğlu'nun Takvim'de yaptığı söyleşiyi okudum. Mehmet Okur'a "İçin gitmiyor mu orada olmak için" diyor Ece ve Memo, "Hayır" yanıtını veriyor. Sen bu ülkenin 50 milyon dolara sözleşme imzalayacak kadar iyi bir basketbolcusu olacaksın, takıma alınmayacaksın, oynamayacaksın ve o maçları izlerken için gitmeyecek! Bu nasıl sporculuk, nasıl bir milliyetçiliktir anlamaya imkân yok. O zaman "Memo'yu almayanlar haklı herhalde" diye düşündüm. İnanamadım... Benim orada olmak için içim gidiyor, "Mehmet istemiyorum" diyor. Sen o zaman ruhunu 50 milyon dolarlık sözleşmeye satmışsın, Mehmet kardeşim. O zaman Memo'yu almadıkları için bas bas bağırdıklarımdan özür dilemem lazım. Korkunç bir şey bu ve Mehmet'ten de bu konuda herhangi bir düzeltme gelmedi.

Boldladığım yanıtlar bu adamın götünün ne derece kaltığının kanıtı. "Hayır içim gitmiyor" demesi beni rahatsız etmiyor keza Milli Takım için en ufak istek duymadığına ben de inanıyorum. Beni rahatsız eden küçümser şekilde "ilk turu geçer sonra gidmezler, balına kazandılar, inşallah başarılı olurlar" gibisinden küçümseyici, arkadaşlarının özverili çabalarını inkar eden lafları... Aynı lafları geçen turnuva sonunda da söylemişti. Tanjeviç'ii falan küçümsemeye kalkmıştı. Biz Memo'ya "NBA de oynayamazsın" dememiştik zaten.

Bu adama bundan sonra Milli forma verilecekse yazıklar olsun..

Saunders
31-08-06, 15:27
Ben inanmıyorum bu şekilde bir sey soylemıs olduguna...

osvaldo
31-08-06, 15:32
Haber yayınlanalı 6-7 gün oldu. Şu an Memo Türkiye'de bildiğim kadarıyla ve bu haber hemen her platformda çok yankı yaptı. Mehmet okur'dan en ufak yalanlama gelmedi.

Sovereign
31-08-06, 15:33
Bu söyleşi yayınlanalı bayağı bir zaman oldu...

Mehmet'ten hiçbir ses çıkmadı...

Parma Maniac
31-08-06, 15:41
vay terbiyesiz vay.. yeni haberim oldu.. hakikaten adam değilmişsin be, yazıklar olsun..

Giga
31-08-06, 15:46
Dünya Basketbol Şampiyonası konulu topice koymuştum bu söyleşiyi ben de buraya taşınırsa o konu hakkındaki görüşler iyi olur aslında

gian
31-08-06, 17:25
Tanıdıgım, bildigim, yıllardır tekip ettigim Mehmet Okur'un tam da soyleyecegi sozler bence..Bu tarz bir adam kanımca Mehmet..Hidayet biraz daha sinsisi bunun..

İkisini de sevmiyorum..

Fenerli itler..

sigara69
31-08-06, 18:35
Psikiloji nedir? Nasil birseydir onu ogrenin ondan sonra tartisalim

Empati yapin biraz empati

Roportajinda hangi mac sirasinda ve hangi mactan sonra yapildigina bi bakin

Brezilya maci sonrasi soylenen sozleri kantara koyun; bakalim siz olsaniz o sozlerden sonra nasil bir tepki verirdiniz.

Ya da lanet olsun ya resmen lanet olsun;

Evet Mehmet Okur'a yaziklar olsun 5 para etmez birisidir.Vurun öldürün tiksinin adam degil diyin vatan haini deyin rahatlayin.

gian
31-08-06, 20:38
Daaaaaaaaaaan daaaan... Vurdum öldürdüm..

Tiksiniyorum..

Adam degil..

Vatan haini..

:D

chivu
31-08-06, 21:34
Valla ksura bakmayın. Vatana haini falan gibi şeylere girmeyeceğim, değiller zira. Oyuncular zaman zaman dinlenmek isterler , uygundur. Lakin bu iki arkadaş, kullandıkları taktikler ve amaçları hasebiyle kendilerini kurnaz sanan iki adet anguttur. Biri (Mehmet) dumb dır, diğeri ise dumber dır. Siz, insanları zor durumda bırakmak amaçlı hareketler yapın, onlar da rahat dursun. E söylemek lazım tabi, konu şark kurnazlığıysa , Hidayet o yolları giderken, Dodo 1734 tur atmıştır o kunlarda...

gian
31-08-06, 22:22
Ben de vatan haini olduklarını dusunmuyorum..Yanlıs anlasılmasın..

Sigaranın rahatlama recetesini uyguladım sadece :D

frodo555
04-09-06, 19:07
Allah Allah!
aynı röportajı ben de okudum, biraz daha uzund ama vurucu kısmı eksiksiz bu. Yie de ben okuduktan sonra şöyle düşündüm:
-Bu herifte bir hinlik olsa böyle demeç vermez. Ben de aynen inanıyorum memonun dediklerine, pek çok maçı balına aldık resmen... daha yeni litvanya mesela.. ama bunu onun söylememesi lasm. söylüyor ise demek ki bunu kimse yönlendirmiyor. tamamen çocukça beyanat verebiliyor. Bu kadar entrika beceirksizi iki salağın, doğan bokyer gibi menfaatiolmadananasınınbileeliniöpmez bir herile başa çıkmaları mümkün değildir. Bence bırakalım Hürriyet çetesinin olayları nasıl sunduğunu. tek taraftan haber alıyorsak en azından tarafsız kalalım olana bitene..

ben memonun düşüncesinde yamukluk görmüyorum, bunu dile getirmesini en azından salaklık olarak görüyrum. Ama mesela bu tip bir salaklığı asla yapmayacak kadar komitacı olan dodo, demirel, esat vs. tayfasından daha gerekli görüyorum bu adamları basketbolumuz için...

alpheios
18-01-07, 23:00
O bir empati kurulası temsilci.
Sempatik dev.
Olimpik kaçak.
O bir Mokur.