Tüm Versiyonu Göster : Aurelio Milli takım'a çağrılırmı?
Çarşamba günü milli kadro acıklanıcak...
Kadroda olması halinde ne gibi tepkıler gelıcek merak edıyorum açıkçası...
Terim 'benim elimdeki oyunculardan iyiyse, yabancıların da oynamasında mahsur yok' demiş..
İnce bir mesaj, Aurelio Hüseyin'den iyi olduğuna göre büyük ihtimalle çağırılacak demektir..
Çağrılır abi...
Faydası olacaksa neden çağrılmasın?
ki faydası da olur.
Ya milli takımda oynasın ama ligde yabancı statüsü devam etsin :)
Namelessonegs
04-08-06, 16:25
Ya milli takımda oynasın ama ligde yabancı statüsü devam etsin :)
haha bence de :D
bence direk oynasın.. faydalı olucak sonucta..
ama bu yerli statusunde oynama isini tutarlı bir cizgiye oturtmaları gerekiyor.
Aurelio'nun oynadıgı takımı desteklemem, o kadar acık ve net..
Okocha'yı Uche'yi de çağırsak güzel olur aslında.
M.Yasin Cakmak
04-08-06, 20:32
Faydası olur, gururmeselesi yapmamak lazım.
alternatifi: bir mac bile oynamayan selcuk. Dolaysiyla hic dusunmeden aurielo derim
Mert Baydur
04-08-06, 21:43
Fener medyasından fırça yememek için Terim çağıracaktır, sempatik görünecektir.
Abi kendimizi kandırmayalım.Bu herif Türk falan değil bariz 2. sınıf Brezilyalı futbolcu.Eğer Aurelio ile maç kazanacaksak hiç kazanmayalım.Biraz yatırım yapsınlarda kendi futbolcularımızı yetiştirip kazandırsınlar takıma.Mesela Japon milli takımında oynayan Santos var.Adam ben hayat boyu brezilya milli takımına giremem diyerekten Japon vatandaşı oldu. Japonya zaten 3-5 sene de 1-2 tane adam gibi futbolcu çıkarabilen bir ülke. O yüzden Santosun Japonyada oynamasını anlarım ama aynısını bizim yapmamız dokunuyo bana açıkçası...
Cok da guzel desteklerım.
JackDaniels
05-08-06, 15:30
Faydalı olacaksa neden çağrılmasın...O bölgede Hüseyin'den çok daha faydalı işler yapacağına inanıyorum ben..Hem milli takıma bir renk gelir bir değişiklik olur iyi olur bence :)
cagirilsin.. hüseyinden iyi olacagi kesin ;)
Serkan1905
05-08-06, 19:55
Hocam Bravo.
Aynen katılıyorum.
Valla Tuncay ın oynadığı takımı desteklemek zorunda kaldığım için Marco Mehmet kardeşimin olması da beni fazla etkilemez. Hiç hazetmediğim bir oyuncu ama Tuncay ın yannda kardeşim sayılır.
Yine de taşıma suyula değirmen döndürmeyelim. 70 milyonluk ülkede bir önlibero çıkaramıyorsak, Milli Takımı ipal edelim başka yaş gruplarında mücadele edelim. Ben çağırmasını istemiyorum ama çağırılıcağına eminim.
Stoper de çıkaramıyoruz Serkan pek fark yok.
Hocam Bravo.
Aynen katılıyorum.
Aynı fikirdeyim.
Terim dün aksam NTV'de henüz karar vermedigini, Persembe aksamı karar verecegini soyledi bu konuda..Ama konusmalarından cagıracakmıs gibi geldi..
Stoper de çıkaramıyoruz Serkan pek fark yok.
luciano oynamış mı milli takımda :lol:
Terim in dün akşam NTV deki tavırları Aurelio yu kadroya alacağını gösteriyor ve de iyi halt ediyor...
TC vatandaşlığı, milli forma bu kadar ucuz olmamalı...
yahu ne avrelyosu, gercekten bu forma bu kadar ucuz mu?
alternatif olarak ulke olarak tutturmusuz bi Cimsir ve Selcuk. Bu orta sahada Hasan-Hamit-Emre ve Yildiray rahatlikla oynar, mehmet topuz var su var bu var.. sahsen milli takimda turk olmayan birini istemem isterse ronaldinho olsun.
neyse
oynasin, benim sahsen bi problemim yok.
JackDaniels
11-08-06, 13:47
AURELIO MİLLİ TAKIM'A ÇAĞRILDI..
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Lüksemburg ile 16 Ağustos'ta yapılacak özel maçın aday kadrosuna, Türk vatandaşlığına geçerek Mehmet ismini alan Fenerbahçe'nin Brezilya asıllı oyuncusu Aurelio'yu da davet etti..
Hayırlı olsun.
Sonuçta senelerdir bu ülkede oynayan,pasaportu da alıp cebine koymuş bir adam.Bu durumda milli takımda oynaması da bir araza teşkil etmiyor benim açımdan.(tek itirazım Türkçe'yi ne kadar bilip bilmediğine olabilir.)
Faydalı da olacaktır sahtekar Juma...:)
Böylece benim Milli takımla yollarım ayrılmıştır.
Elin şerefsiz Brezilyalısını o forma altında izlemek istemiyorum..Sırf para kazanmak icin, Fenerle kontratını uzatmak icin Türk olan birini o formada gormek istemiyorum..Gitsin giyebiliyorsa Brezilya formasını giysin..
O formayı gerekirse, Selçuk giysin, Fenerin Paf takımından bir oyuncu giysin, ama Aurelio giymesin..Kaybedeceksek Türk çocuklarıyla kaybedelim..
Benim Ardamın, Mehmet Güven'inimin yerini bu şerefsiz herifin almasını hazmedemiyorum..
Güle Güle Milli Takım!
Bu arada Hakan Şükür ve Arda Turan'ın da milli takıma çağrıldığını ekleyeyim...:)
Ayrıca Orhan Ak,Tolga ve Necati de var...
Açıkçası çok daimi bir karar olacağaını düşünmüyorum bu durumun.Terim,fb medyasına ve kulübüne hoş gözükmek adına bu hazırlık maçı kadrosuna dahil etti bence.Biraz da klasik Terim tarzı "farklı" olma çabası olarak da adlandırabiliriz bu durumu.
Eleme maçlarında çağrılacağını zannetmiyorum.
Fatih Terim'in, Türkçe bilmeyen bir Brezilyalı'nın Milli Takım'da oynamasına karşı olsa bile yapabileceği pek birşey yok aslında.
Çoğunluk, Türk Milli Takımı'nda kim oynarsa oynasın takımı destekleyecek ve başarılı olmasını isteyecek sonuçta. Bir milli takım teknik direktörünün 'görüşlerime uymuyor' diye takıma güç katacağı çok açık olan oyuncuyu kadroya almaması doğru olmaz, bence.
Serkan1905
11-08-06, 14:57
Hayır, Terimi bir de milliyetçi falan sanırdık.
Rezalet. Almanlarla dalga (hatta ölümüne t...k) geçiyoruk. Aynısı başımıza geldi.
İlgilenmiyorum daha Milli Takımla, ta ki bu pislik temizlenene kadar.
Emin olmadıgım icin soruyorum.. Luksemburg maci eleme maci degil mi?
İyi performans gösterirse diger maclarda da oynar bence.. Ayrıca niye milli takimi desteklemeyelim ki? Okan gibi bir şerefsiz GS'ye geldi diye GS'yi biraktik mi ki Aurelio yüzünden milli takımı bırakalım?
Şahıslara o kadar önem vermemek gerekir bence, asıl olan formadır..
Ayrıca Arda'nın secilmesine de cok sevindim, umarım milli takımda da kendini gösterir.. Bu arada Sabri'de son aylardaki formuyla hakediyor milli formayı.. Ümit milli takıma secilmis o da..
Emin olmadıgım icin soruyorum.. Luksemburg maci eleme maci degil mi?
İyi performans gösterirse diger maclarda da oynar bence.. Ayrıca niye milli takimi desteklemeyelim ki? Okan gibi bir şerefsiz GS'ye geldi diye GS'yi biraktik mi ki Aurelio yüzünden milli takımı bırakalım?
Şahıslara o kadar önem vermemek gerekir bence, asıl olan formadır..
Ayrıca Arda'nın secilmesine de cok sevindim, umarım milli takımda da kendini gösterir.. Bu arada Sabri'de son aylardaki formuyla hakediyor milli formayı.. Ümit milli takıma secilmis o da..
Haberde özel maç diye geçiyor.Zaten bildiğim kadarıyla elemeler Malta maçıyla Eylül ayında başlayacak.
Ligin
Fatih Terim isterse Patagonya Milli Takımı ile maç yapsın bu işi yaptı ya kesin istifa etmesi gerekir.
Gerçekten yazıklar olsun. Ön liberoya alsana kardeşim Ayhan'ı, Mustafa İzzet'i, Koray'ı, Volkan'ı yada Mehmet'i. Ya da çağır kardeşim Tugay'ı. Bu ne saçmalıktır.
Aurelio kim ya? Oynadığı her Avrupa maçında (gerçi buradakiler de farklı mı ki?) bir ton faul yapan Avrupa'da hakemlerin direkt olarak kart gösterdikleri bir adam.
Bu sene maç izlemeyeceğiz anlaşılan. Bu adamı Milli Takıma çağıranları da buna müsaade edenleri de Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.
M.Yasin Cakmak
11-08-06, 15:12
Ne Okan'ın şerefsiz olduğuna katılıyorum ne de Aurelio'nun Milli Takım'a gelmesiyle Milli Takım'ın desteklenmemesi gerektiğine. Hayırlı olsun.
Önemli olan Arda ve Hakan'ın çağırılmış olması ve başarılı olabilmemiz.
İlk eleme maçını 6 Eylül'de deplasmanda Malta ile oynuyoruz...
http://www.uefa.com/competitions/EURO/Standings/round=2241/Group=2632.html
Yapılan eleştirirlerin çoğunun Aurelio'nun Fenerbahçe futbolcusu olması sebebiyle yapıldığını düşünüyorum.Bunun içine Fenerbahçe'nin avantaj sağlaması da dahil ediliyor.
Ancak bence iki durumu birbirinden ayırmak gerekiyor.Vatandaşlığa geçmiş,bu ülke adına oynamaya hevesli bir oyuncu neden kadroda olmasın?Hek ediyorsa o da oynayacak,herkes gibi...
Keşke bizim takımızda da bu şerefe ulaşabilecek durumda ve kalitede yabancı oyuncular bulunsa.
İlk eleme maçını 6 Eylül'de deplasmanda Malta ile oynuyoruz...
http://www.uefa.com/competitions/EURO/Standings/round=2241/Group=2632.html
Bilgi icin tesekkurler..
Şampiyonluk, dünya kupası vs... derken tamamen unutmuşum milli takımın grubunu falan.. Sanırım Lüksemburg macınıda Malta'yla denk ayarda bir takım oldugu icin ayarlamıs olmalılar..
Ancak bence iki durumu birbirinden ayırmak gerekiyor.Vatandaşlığa geçmiş,bu ülke adına oynamaya hevesli bir oyuncu neden kadroda olmasın?Hek ediyorsa o da oynayacak,herkes gibi...
Katılıyorum.. Ayrıca burada en son kızılacak kişide Fatih Terim'dir.. Milli takıma alınma statüsünde olan her futbolcuyu degerlendirmesi gayet normaldir Terim'in.. Hayır illa ki birine kızılacaksa Aurelio'ya bu hakkı tanıyan hükümete tepki gösterin.. Aurelio'yu Fatih Terim'mi Türk vatandası yaptı ki ona kızılıyor?
Aurelio GS'de oynuyor olsaydı yine bu kadar tepki gösterilecek miydi Terim'e?
Dediğim gibi milli takımda oynasın ama ligde yabancı sayılsın
Koca bir REZALET bu ayip bir an once temizlenmeli. Songu milli takima cagirsalar yine ayni tepkiyi gosterirdim. Arkadaslar Turk Milli takimindan bahsediyoruz, daha once arkadasin da dedigi gibi Avrelyonun avrupa maclarinda nasil bocaladigini yillardir hep birlikte izliyoruz herif bulunmaz bir hint kumasida degil yani.
FT'den destegimi tamamen cektim, biri bi daha yanimda ona laf ederse agzimi acmam. YAZIKLAR OLSUN.
Koca bir REZALET bu ayip bir an once temizlenmeli. Songu milli takima cagirsalar yine ayni tepkiyi gosterirdim. Arkadaslar Turk Milli takimindan bahsediyoruz
Bu kadar !
herkese merhaba,
bir süre önce dahil oldum foruma ve bu ilk mesajım, marco konusunda bazı arkadaşların fazlasıyla sert olduğunu düşünüyorum, belki milli takımda oynamak /(hatta dah doğrusu vatandaşlık vermek) için esas temelin dilimize hakim ve bizim değerlerimizi kabul etmek olması gerektiğini düşünüyorum. yoksa doğum yeri veya teninin rengi bizim vatandaşımız olmasına ve kendini bizden hissetmesine bir engel oluşturduğuhnu düşünmüyorum(gerçek niyetini bilemem tabii fenerle sözleşme yapmak v.s.) ama genel şartları taşıyorsa milli takımda oynamasında bir sakınca bence yok.
ayrıca türk adı ve hatta kanı taşıyıpta türkçeyi doğru düzgün konuşamıyan ırkdaşlarımız da olduğunu biliyorum(milli takımımızda)
birde kızan arkadaşlarımız birisi mustafa izzet falan demiş şahsen ben merak ediyorum acaba muzzy, marco kadar türkçe konuşabiliyor mu?(gerçekten yalnızca merak ettim.
bu arada bizim ülemizin milli takımının yalnızca bir ırka ait olduğu hususuda tartışmaya açıktır. belki fbeş'li diye itiraz edilir ama en büyük türk futbol efsanelerinde biri bir rumdur.
o yüzden bence olaya fazla ırkçı bir yaklaşım sergilememek gerekiyor, yok ırkçılık değil marco iyi topçu değil diyosak gene dönüp kendimize bakalım ki bir marco çıkaramamışız.
bu ilk yazımda umarım kimseyi gücendirecek yada forum kurallarına aykırı cümleler kurmamışımdır(eğer kurmuşsam acemiliğime verin (ama çabuk öğrenirim) herşey herkesin gönlünce olsun
ha bu arada umarım terim sırf marco fbeş te türk statüsü kazansın baskısıyla milli takıma çağırılmamıştır onuda görücez
bilemiyorum..sonucta balkanlardan bir adam alinsaydi milli takima, boyle bir tepki olmazdi...ama bende genel acidan cogunluga katiliyorum, Turk milli formasini tasiyanlar Turk olmalidir
Ben damarlarında akan kan Türk olacak demiyorum.. Misal Aurelio Türkiye'de dogan, büyüyen, vatandaslıga gecen, askerligini yapmıs bir Brezilyalı olsa, milli takımda oynamak sonuna dek hakkı derdim..
Ama yarın bir gün statüler elverse, Portekiz, Patagonya, vs. milli takımlarında da, işine geliyorsa oynayabilecek bir adamın benim takımımda işi yok!
Çok sevseydi Türkiye'yi, 5 sene sonra hala tercümanla geziyor olmazdı..
Hersey para.. Milli takım Avrupa Şampiyonasına giderse, bu it de kadroya alınır, benim kendi futbolcularımın onu tıkanir, bu herif de piyasasını arttırir..Olay bundan ibaret..
Fenerli olmasıyla da alakası yok; isterse Fener PAFtan alsın, yine Aurelio olmasın..
Arkadaşlar milli takımın ne kadar farklı birşey olduğunu, adı üstünde "milli" duyguları kabartarak oynandığını ve izlendiğini tekrarlamama gerek yok sanırım.
Milli takım öyle birşeydir ki, bir milli maçta klüp takımından arkadaşın rakip takımdaysa onu tanımazsın artık (Ronaldo-Rooney), dünyanın en iyi futbolcusu ol isterse, bir milli maçtaysan her an rakibine kafa atabilecek kadar gözün dönebilir (zidane), eğer bir milli maçtaysan, maçın verdiği stresle maç sonunda tüm futbol kariyerini görmezden gelip o an kendini milli bir savaşçı görebilirsin(isviçre maçı, Türk milli takımı)......v.s
Örnekler uzar gider...Milli takımda sadece futbol yoktur arkadaşlar. O an bir milli maçta motivasyonunuzu etkileyecek o kadar çok şey vardır ki, futbol belki de en alt sıralarda gelir.Ayrıca mesele milli takımsa, klüp takımunutursunuz o an. Ben ki, Rüştüden oldum olası nefret ederim ama bir milli maç öncesi gözlerine o kömür karası maddeyi sürüp sahaya bir çıkışı vardır. Sanki savaşa çıkıyor gibidir ve dikkat ederseniz Rüştü milli maçlarda F5'te oynadığından kat kat daha iyi oynar.
Kısaca, benim anlayışımda milli maçlar futbol yetisinden evvel milli duygularla oynanan maçlardır. Milli takımın taraftarı ise klüp taraftarı gibi değildir. Önemli bir milli maçı anneannelerimiz dahil herkes seyreder ve heyecan duyar. Duyulan heyecan milli bir heyecandır. Bu çocukların başarısına sevinilir ve üzülünür. Bizleri NBA'de Orlandolu ve Utah'lı yapan da, Almanya'da hertayı, İngilterede N.Castle'ı, İspanyada Villareali sempatiyle seyretmemize neden olan duygu da işte bu duygudur.
Ayrıca milli duygu ile ırkçılığı lütfen birbiriyle karıştırmayalım. Biz Aurelio f5'te oynamasın, Song Galatasaray'da oynamasın herkes Türk olsun deseydik ırkçılık yapmış olurduk.Ya da bu futbolcuların renkleriyle İspanya'da Etoo'ya yapıldığı gibi dalga geçseydik ırkçılık yapmış olurduk. Ancak istediğimiz şey sadece milli takımımızda Türk oyuncuların oynamasıdır gayet doğal olarak. Onların başarısı da başarısızlığı da kabul edilebilir, sineye çekilebilir bir durumdur. Ama ilk maçta Aurelio'nun hatasıyla bir gol yiyelim mesela eminim etmediğim küfür kalmayacak. Çünkü ister Türk vatandaşlığı alsın, ister gidip tüm sülalesini Türk yapsın, biliyorum ki Aurelio bir Brezilyalıdır ve burada işi bittiği zaman dönüp ülkesine gidecektir.
Namelessonegs
11-08-06, 18:58
Zannımca Aurelio bir forvet oyuncusu veya kanat oyuncusu fln olsaydı milli takıma cagırlmazdı..Su anda ki rezalet ön liberolarımızdan ötürü, Fatih hoca onu davet etti..
Herkes kendi menfaatini düşününce böyle bir karar çıktı haliyle, ulusoy fener'e yaranmak için, terim ise kupaya katılabilmek için bu son derece gereksiz işe onay verdiler.. Aurelio'nun forma giydiği Türk Milli Takımı'nı sahada görünce kesinlikle eski heyecanla izleyeceğimi zannetmiyorum zira bu yol açıldıktan sonra bu işin 'milli' hiçbir yanı kalmıyor, o kalmayınca benim de forma rengi kırmızı-beyaz olan ve hüseyin, ümit özat gibi kel alaka oyuncuların forma giydiği herhangi bir profesyonel takımla alakamın olması mümkün olmuyor..
Caponya yaptı diye biz de yaptık, afferin bize, afferin sana Terim..
Serkan1905
11-08-06, 21:31
Irkla alakası yok olayın. Sonuçta bu formayı Kürt de giyiyor, ki bu ülkenin insanı olduğu müddetçe giyme hakkı da vardır. Laz, çerkez, Rum hep bu ülkenin insanları.
Milli Takımda oynayan adamın bir şekilde o ülkeyle bir bağlantısı olmalı diye düşünüyorum. Sadece orada üç beş sene çalışmış olmak yetmemeli.
Ayrıca dünyada moda haline gelen agidik gubidik brezilyalıyı milli takıma alma modasına da karşıyım.
Bu olay Türk futbolunun asla bir ekol haline gelmeyeceğinin ve asla avrupanın devlerinden biri haline gelmeyeceğinin göstergesidir. Halbuysam, çok mesafe katedilmişti bu yolda. Geriye dönmenin ne gereği vardı.
Artı, Aziz Yıldırımın her istediği yapılmak mecburiyetindemidir? Aziz Yıldırım Türk futbolunun ağasımıdır?
Voleyboldan,basketbola,atletizme kadar her alanda zaten böyle sporcularımız mevcut.Hatta senelerdir böyle.Futbolda olunca bu tepki neden?
Aurelio bütün kanuni zorunlulukları yerine getirerek "Türk Vatandaşı" olmuştur artık.Bizim ne hakkımız varsa artık onun da vardır.Milli takımda olmak dahil.Bunun ötesini düşünmek biraz aşırılığa kaçar kusura bakmayın.
En aşırı milliyetçilikle bezeli İtalya,Almanya bile bunları aşmışken bizim-o da konu futbol olunca-bu tepkide olmamız bana mantıklı gelmiyor.
Hüseyin'i seyredeceğime Aurelio'yu seyretmeyi her zaman tercih ederim.
öncelikle futbolla diğer spor dallarını karşılaştırmayalım bu konularda derim, zira diğer dallarda tüm ülkelerde böyle işler oluyor ama futbol kadar gözönünde olmadığı ve bir ülkeyi aynı oranda temsil etmediği için kimsenin umurunda olmuyor..
Almanya'nın ise toplumsal ve sosyal yapısı bizden çok farklı olduğu için, onları da kendimize kıstas alamayız.. Onlar ülkelerinde yaşayan başka uyruktan insanları aralarına aldığını göstermek için bile yapıyor olabilirler bunu, zira oralarda sokağa çıkarsanız birçok zenci görebilirsiniz ama Türkiye ile Brezilya'nın zerre kadar alakası yoktur..
İtalya kimi alarak aştı bunu benim aklıma kimse gelmedi ama Avrupa'daki hiçbir büyük futbol ülkesinin kelalaka bir ülkeden gelmiş bir oyuncuyu 'transfer' yapar gibi milli takıma alacağını zannetmiyorum.. Bunu kimler yapar, katar yapar, japonya yapar bu gibi yabancı özentiliği içindeki küçük futbol ülkeleri yapar ama bizim yapmamamız gerekir..
Bu arada benimki tepki veya aşırılık değil kendi adıma konuşmak gerekirse, sadece gereksiz ve uygunsuz diyorum..
Şu yukardaki yazıyı hayretle okudum...
Başka birşey söylemek istemiyorum...
oku öğren de, ister hayretle ister dehşetle oku..
Bir kısım mesajlar ırkçılık boyutuna kaçmış ve yakışık almamış.. Zenci olması vs iyicene abuk subuk noktaya gelmiş. Hitler'inAalmanyası 2 dene zenci oynatıyor biz hala kafatasçılık yapıyoruz. Ayıp şurada okumuş yazmış insanların şunları söylemesi. Adama Türk Vatandaşlığı verdin mi? verdin. O zaman Türk vatandaşı olan herkesin yararlandığı haklardan yararlanabilir. İSter zenci olsun ister Japon isterse uzaylı. Elin arabını getirip Türk yapıyorsun koşturuyorsun, elin Bulgarını getirip halter rekorları kırdırıyorsun, Azerbaycandan boksör, Gürcistandan Kareteci alıp Milli yapıyorsun Futbolda aynısı olunca "oooo olmaz futbol başka".. Nesi başkaymış? Futbol spor da onlar güzel sanatlar mı?
Acaba aynı durum GS ın bir yabancı futbolcusu için sözkonusu olsa aynı tepkiyi koyar mıydık? Bazı koulrda azıcık objektif bakmayı deneyebilirisniz.
BEn bir sakınca görmüyorum.. Tek kızdığım nokta bu kanunun sadece Aurelio düşünülerek çıkarılmış bir kanun olması.
P.S. Ben forumda ırkçılığın yasak olduğunu sanıyordum..
arjantinli camoranesi oynuyor italya'da.
İtalya kimi alarak aştı bunu benim aklıma kimse gelmedi ama Avrupa'daki hiçbir büyük futbol ülkesinin kelalaka bir ülkeden gelmiş bir oyuncuyu 'transfer' yapar gibi milli takıma alacağını zannetmiyorum..
Camoranesi var İtalya'dan. Arjantinlidir aslen.. Ki İtalya milliyetciligin en uç noktası olan faşizmin dogdugu ülkedir.. Keza yine uzun yıllar Franco yönetimi altında yaşayan İspanyollarda da Brezilya'lı Marcos Senna oynadı son dünya kupasında..
Yani begensekte begenmesekte günümüz futbolunda bu tür şeyler her ülkede olabiliyor.. Tüm bunların sorumlusu Fatih Terim degil, bence..
zenci lafı bazı insanlar da görür görmez aşırı hassasiyet yaratıyor nedense, burada aurelio'nun ten rengiyle ilgili en ufak bir laf var mı acaba?
Almanya'da Ghana'dana adam oynuyor var mı ötesi?
zira oralarda sokağa çıkarsanız birçok zenci görebilirsiniz ama Türkiye ile Brezilya'nın zerre kadar alakası yoktur..
Bu laf ırkçılığın daniskasıdır.. "Orada zenci var o yüzden oynayabilir ama bizde pek zenci yok o yüzden oynayamaz".. Sonra "Ben urelio'nun ten rengi ile ilgili bişey dedim mi?" diyorsun.. Bence "zenci" kelimesinin bu tartışmada kullanılması bile ırkçılıktır.. Burada adamın znci olmasının konuyla herhangibir alakası yoktur..Lütfen Kazım Kanatlaşmayalım..
camoranesi'de başka bir durum olabilir, zira arca, medina gibi arjantinli oyuncularda da çifte vatandaşlık var.. bilemiyorum belki göçmen olabilirler, iki ülke arasında geçmişte böyle bir olay yaşandıysa..
Senna ve deco örnekleri de aklımdaydı tabi ama senna biraz daha alakasız olmakla birlikte mesela deco'nun portekiz milli takımı'na alınmasına çok şaşıran oldu mu, iki ülke arasındaki bağ sebebiyle açıklanabilir ve anlaşılabilir bir durum.. Lakin bir de portekiz'in 2 sene evvel porto'ya transfer olan (ayrıldı heralde) fatih sonkaya'yı veya herhangi bir transfer olan müslüman oyuncuyu milli takım'da oynatıp oynatmayacağını düşünelim, bana göre böyle birşey mümkün değil..
Atıyorum fener'in altyapısında azeri asıllı ılgar kurbanov diye bir oyuncu vardı, hem altyapıdan yetişen hem de ülkemizle tarihi ilişkileri olan ve aynı kökeni paylaşan bir ülkedendi.. Bu çocuğu ileride milli takıma almaya kalksak bunu eleştirmezdim ama tamamen ten renginden veya herhangi bir ırkçı tavırdan uzak söylüyorum ki Aurelio'nun milli takıma alınması bana kulüp takımlarının yaptığı bir 'transfer'i andırıyor ki bunu da milli takım kavramı ile bağdaştıramıyorum.. Ama derseniz ki Kurbanov neyse Aurelio da odur, saygı duyarım ama katılmıyorum..
He bi de şunu söyleyeyim.. Muzzy İzzet ne kadar Türk ise Aurelio da o kadar Türktür. :)
oku öğren de, ister hayretle ister dehşetle oku..
Ne denebilir ki sana?
Haydi yolun açık olsun "öğreten adam"...
:)
Namelessonegs
12-08-06, 00:52
He bi de şunu söyleyeyim.. Muzzy İzzet ne kadar Türk ise Aurelio da o kadar Türktür. :)
Aurelio'da aynı babası Murtazaya benziyor...Fakat Annesi Susanna'yı da andırıyor biraz...
5 sene Turkiye de top tepmis adamla, Turk kanı tasıyan İzzet nasıl bir olur yahu?
Bence gunumuz futbolunda oynar milli takımda belki ama benzetme olmamıs..
Bu arada dilimizde siyah renkli arkadasımız yerine zenci kelimesi asagalamak icin degil ama belirtmek icin kullanılır yanına herangi bir sıfat gelmedikce..
Zenci : Nigger,Negro anlamı tasımaz..Tasırsa da, Doganay'ın yazdıgı paragrafla alakası olmaz..
Nobre Türk oluyor!
Beşiktaş'ın Fenerbahçe'den transfer ettiği Marcıo Nobre de Türk vatandaşı oluyor. Siyah-Beyazlı takımın Brezilyalı golcüsü Nobre, vatandaşı Fenerbahçeli Aurelio gibi Türk statüsünde oynamaya hazırlanıyor.
Beşiktaş yönetiminin bu konuda ikna ettiği golcü oyuncu için Siyah-Beyazlılar Türkiye'ye genel anlamda faydalı olması ve eğitime katkıda bulunması nedeniyle bu durumdan faydalanmaya çalışacak.
İkinci başkan Murat Aksu'nun da içişleri ile görüşmeler yaptığı ve bazı kanun maddelerindeki açıklardan faydalanarak bu dosyayı önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in imzasına sunacağı öğrenildi.
kaynak: superspor
bilemiyorum Turk olmak bu kadar kolay olmamali. Ben hic bir gun bresilyaya gidipde vatandas olmam, sartlar ne olursa olsun.
Namelessonegs
12-08-06, 01:01
Eee Mondi bas bas bagırdı beni Turk yapın diye..Biz neden yapamıyoruz?
M.Yasin Cakmak
12-08-06, 01:08
Zenci lafı Türkiye'de aşağılama için kullanılan ırkçı bir kelime değildir, siyahi manasına gelir.
Aurelio'nun oynamasında çok bir sakınca görmesem de Doğanay'a da hakvermiyor değilim. Yani Turkiye ile Brezilya arasında ne gibi bir kültürel,dini,ırksal vs. bir bağ var ki Aurelio bizim Milli Takım'da oynuyor?
Ama tabi bu onu Türk yapanların problemi, Milli Takım sorumlularının değil. O nedenle yapacak pek birşey yok.
Aurelio'da aynı babası Murtazaya benziyor...Fakat Annesi Susanna'yı da andırıyor biraz...
5 sene Turkiye de top tepmis adamla, Turk kanı tasıyan İzzet nasıl bir olur yahu?
.
Abicim hem ırkçılıkla alakası yok deyip ardından direk ırk üzerinden konuşuyorsunuz. "Türkiyede ırkçılık yoktur" derler alakası yok. Kendimi de içine katıyorum çoğumuzda gizli ırkçılık var. Aha bu tip konularda verilen örneklerde de günyüzüne çıkıyor bu ırkçılık kırıntıları..
Bence 5 sene Türkiyede çalışmış Aurelio Türkiye'yi 2 kere (o da milli maçlarda) görmüş tek kelime Türkçe bilmeyen Muzzy'den daha Türktür.
Eğer kan, dna, kafatası vs olaylarına girlirse de kimin Türk olup olmadıını Allah bilir. Özellikle de bu kadar karmakarışık bir coğrafyada.. Onun için ırk vs meselelerini tartışırken bol keseden atıp tutmamak lazım..
Ben Türklük meselesini IRK üzerinden yorumlamıyorum. Irk muhabbeti yapanla da tartışacak bişeyim olmaz. Dünya görüşlerimiz farklı derim.. Bu konunun ırk boyutundan soyutlanarak tartışılması gerektiğni düşünüyorum. Aurelio Trük vatandaşlığı kazandıysa ve Milli takıma seçilme şartlarını sağlıyorsa babalar gibi girer Milli takıma. Gerisi hikayedir.
Benim derdim Bu adamın Türk statüsünde oynadığı ligde 5 seneyi devirmiş Mondi'nin yabancıdan sayılmasıdır.
P.S. Türkçedeki zenci kelimesinin nigger dan farklı olduğunu ben de biliyorum. Ukalalık etmeyin :) . Ama bu tartışmada Aurelio nun zenci olduunun dile getirilmesi ırkçılıkıtır. "Zenci herifin Türk milli takımında ne işi var?" iması yapılmaktadır. O kdarını anlayacak kapasitedeyiz Allaha şükür.
Şu bile ırkçılıktır arkadaş...
Bir insanın Türk vatandaşlığı alabilmesi için din,dil,ırk,kültür vs. bağı olması gerekli değildir.Hele "zenci" veya "Brezilyalı" olması hiç engel değildir.Belli olan şartlar kanunlarda yazar.Demek ki Aurelio da buna uygunluk taşımaktadır ki cebine pasaportu koymuştur.
Şu bile ırkçılıktır arkadaş...
Bir insanın Türk vatandaşlığı alabilmesi için din,dil,ırk,kültür vs. bağı olması gerekli değildir.Hele "zenci" veya "Brezilyalı" olması hiç değildir.Belli olan şartlar kanunlarda yazar.Demek ki Aurelio da buna uygunluk taşımaktadır ki cebine pasaportu koymuştur.
karakter isidir ama, sen simdi git, 30 sene desteklidigin milli takimina rakip ol... olacak is degildir, bu hareketi yapan bir insan benim temsilcim degildir
Derdin oysa Brezilya ile ayrı kıtalarda yer alıyoruz.Yani özel maç veya Dünya Kupası dışında rakip olmamız söz konusu değil.
:)
" Ne mutlu Türküm diyene!"
Mustafa Kemal Atatürk
Hani bi hatırlatayım dedim...
Aurelio'yu savunan arkadaşlara şunu soracağım bu kendisini Türk hisseden arkadaş 5 yılda ne kadar Türkçe öğrenmiş ve futbolu bıraktıktan sonra Türkiye'de mi kalacak? Yoksa sebepler tamamen duygusal mı?
Kendi adıma şu alıntıyı yapayım:
Hayırlı olsun.
Sonuçta senelerdir bu ülkede oynayan,pasaportu da alıp cebine koymuş bir adam.Bu durumda milli takımda oynaması da bir araza teşkil etmiyor benim açımdan.(tek itirazım Türkçe'yi ne kadar bilip bilmediğine olabilir.)
Faydalı da olacaktır sahtekar Juma...:)
İkincisi her "Türk",Türkiye sınırları içinde yaşamak durumunda değil.Bu forumda bile yurt dışında ikamet eden pekçok arkadaş mevcut.
Türk'ü Aurelio ile sınamak!
ERCAN GÜVEN
Fatih Terim, Bodrum'daki komşusunun futbola meraklı yeteneksiz oğlunu almıyor ki milli takıma. Aurelio'yu alıyor. Hani Fenerbahçe'nin orta sahasını sırtlayıp taşıyan Brezilyalı... Milli Takım'ın en zayıf halkasının bir numaralı adamı. Futbolculuğuna itirazı olan var mı?
O zaman neyi tartışıyoruz?
Eğri oturup doğru konuşalım; buram buram ırkçılık kokuyor arkaya dönüp puan çalma çabaları. Buram buram popülizm... Ve sinek kadar gündemden yağ çıkarma çabaları.
Hiç dürüstçe değil, ırkçılık lekesi değmemiş Türk futbolseverini Aurelio ile sınamak.
Topluma fikir açılımları sunmakla görevli bazı kalem erbabının dikkat çekmek için toplumsal hassasiyetlerimizi mıncıklaması "tarz" haline geldi ve ayıp oluyor artık.
Kimse gerçek niyetlerini kaçırmıyor.
Ulusal iletişim kurumumuzun başındaki adam İngilizce konuşurken, Aurelio üç maçta oynasa ne olur oynamasa ne olur? Aurelio'yu içine sindiremeyenler IMF'e tavır koymuş mudur?
"Ne olursan ol, yine de gel" diyenlerin torunları olarak Aurelio'nun TC kimliğini onaylamamak, futbolu tüm "milli kutsal"larımızın önüne koymak anlamına gelir ki, "öncelikler karışıklığı"nın belgesidir.
Gerçek ve ağır sorunları es geçip Aurelio üzerinden milliyetçilik yapacaklarına, "Üst kimliği Türk'lük değil, Fenerbahçeliliktir" derlerse hiç olmazsa kapasitelerini zorlamamış olurlar ve mertlik ederler...
Ne sebeple olursa olsun Türkiye Milli Takımı'na hizmet etmek istiyor adam. Hem de cebinde Türk pasaporu ile. Bence fazla büyütülüyor bu olay.
Yarın Milli Takım'ın başına bir yabancı teknik direktör gelirse desteğinizi çekecek misiniz takımdan? Mesela Lucescu, mesela Hagi.
Feyz aldığın yazar da yazar olsa fanatiğin şerefsizin önde gideni Ercan Güven Song çağrılsa şu yazının tam tersini yazacak biri.
Simdi sira Nobre'ye :uzgun2:
NOBRE'DE TÜRK OLUYOR!..
12 Ağustos 2006 00:29
Beşiktaş'ın Fenerbahçe'den transfer ettiği Marcıo Nobre de Türk vatandaşı oluyor. Siyah-Beyazlı takımın Brezilyalı golcüsü Nobre, vatandaşı Fenerbahçeli Aurelio gibi Türk statüsünde oynamaya hazırlanıyor.
Beşiktaş yönetiminin bu konuda ikna ettiği golcü oyuncu için Siyah-Beyazlılar Türkiye'ye genel anlamda faydalı olması ve eğitime katkıda bulunması nedeniyle bu durumdan faydalanmaya çalışacak.
İkinci başkan Murat Aksu'nun da içişleri ile görüşmeler yaptığı ve bazı kanun maddelerindeki açıklardan faydalanarak bu dosyayı önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in imzasına sunacağı öğrenildi.
http://www.maraton.com.tr/news.php?news_id=13612
Öncesinde ne denildi bilmiyorum ama değil AURELİO, hAGİ OLSA FİKRİM DEĞİŞMEZ.. Aurelio ve benzeri oyuncuların(devşirme) olduğu bir takıma ben milli takım demem. O takımı da ne desteklerim ne de maçının sonucunu merak ederim.
bence konuları hepsi birbirine karışıyor,
konu milli takımda kimler oynayabilir ise kanuni şartları taşıyan herkes oynayabilir gibi kısa bir cevabı var.
Ayrıca o hiç taviz vermediğiniz TÜRK lüğün tanımınıda yanılmıyorsam Atatürk türkiye cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes TÜRK'tür diyerek çözmüştü. ayrıca hani o ne mutlu türküm diyene lafını da kendini türk hisseden herkes söyleyebilir. derisinin rengi doğum yeri bundan önce yaşadığı yer v.s. hiç önemli değil.
ha bazı arkadaşlar devşirmeye karşıyız diyolarsa o bir fikir dir saygı duyarım ama aynı arkadaşların naim süleymanoğlu'na da aynı sebeple karşı olduklarını tahmin etmiyorum şimdi naimle ilgili bisürü cevap yazarsınız ama o da bildiğimiz kadar ismi değiştirilicek diye türkiye ye geldi yoksa bulgar milli takımından veya o formayı giymekten, bi şikayeti yoktu (ki bizde marco'yu mehmet yaptık)
bi de çıkar için türk vatandaşı oldu deniliyor bu konuda %100 haklısınız ve hatta diyebilirim ki hem kendi hem fbeş in çıkarı için türk vatandaşı oldu ama burada kızacağımız en son kişi de marco olmalı herhalde, çünkü bu işin tamamıyla çıkara dayalı olduğunu ben, biz ve zannedersem hepimiz görürken bakanlar kurulu bunu hemen onaylamıştır eğer kızılacaksa doğru adres orası olmalı. ayrıca bildiğim kadarıyla fbeş te yerli statüsünde oynaması için mutlak suretle bir kere de olsa milli olmak zorunda yoksa 5 yıl beklemek zorunda. buradan bakınca da terime nasıl bir baskı kurulmuş olabileceğini anlarız.
geçmişte ülkemize transfer olabilmesi için bazı futbolcuların kerhen yarım saat falan milli olduklarını duymuştum (bu bilgi tamamıyla kulaktan dolma emin değilim)
birde bir arkadaş başka sporlarda herkes yapıyo onun için doğal gibi bir cümle kurmuş ki genel yaptığı doğrudur veya yapmadığı yanlıştır gibi mantık olamaz bence
ama son bişey daha söyleyeyim bu ülkenin meşhurları ileri gelenleri ve hatta başbakanları falan amerikan vatandaşı olmaya çırpınırken, aurellionun türk vatandaşlığını istemesi garip diil(kendi çıkarına)
gördüğümüz gibi bu konu sportif bir konu olmaktan çıkıyo konuştukça, ama sportif olarak bakarsak bu takımda oynayabilecek kapasitesi var diye düşünüyorum
Naim süleymanoğlu'nun damarlarında türk kanı var yapmayın. bizim aile de makedon gçmeni Türkiye'de milyonlar var böyle ve yurtdışında özellikle balkanlarda.. Aurelio ile bir tutulamaz
Naim süleymanoğlu'nun damarlarında türk kanı var yapmayın. bizim aile de makedon gçmeni Türkiye'de milyonlar var böyle ve yurtdışında özellikle balkanlarda.. Aurelio ile bir tutulamaz
naim örneğini en uç nokta olması itibarıyla vermiştim
bende bunu diyorum böyle bakarsak yavaş yavaş hitler'e dönüşebiliriz. çünkü bu ülke zaten karmakarışık etnik olarak damarlarında ki kan türk kanı öbür kü kürt v.s. mantığı bizi tehlikeli uç noktalara götürebilir. benim dediğim daha sade ve açık "bir insan kendini türk hissediyosa o türk tür "bu arada devşirmeleri reddedince sahiplendiğimiz ve gurur duyduğumuz osmanlı dan geriye pek bi şey kalmıyo ve esas meselede bu değil bence
aslında aurellio ile ilgili olarakburada ki mesele daha çok vatandaşlık ve vatandaşlık haklarıyla ilgili bence, yani sen adama tamam benim vatandaşlığımı alabilecek bütün şartlara haizsin diyerek (en azından böyle olması gerek: ki bir ülke vatandaşlığını almak için o ülkenin ulusal değerlerini kabul ettiğini taahhüt etmen gerekir) vatandaşlığını veriyorsun ama ona diyorsun ki sen benim vatandaşımsın ama sportif alanda benim ulusal takımımda oynayamazsın bu çok mantıklı ve tutarlı değil bence
JackDaniels
12-08-06, 13:36
Milli takıma farklı bir renk gelir! değişiklik olur, iyi olur...
İster yunan olsun ister sırp ister ermeni....
Amacı da kariyer yada para pul olsun,
Ama o formayı, o ay yıldızlı armayı teriyle ıslatsın,elinden geleni yapsın....
Her türlü veririm desteği...
yarın öbür gün 6-7 yabancı orjinli adamla kazanılacak başarılardan haz alıcak mısınız peki?
ne halleri varsa görsünler. adamı futboldan soğuttular be!
JackDaniels
12-08-06, 14:28
Aurelio Galatasaray'da oynasa bu tepkilerin hiç biri olmazdı.
Mondragon'un Türk olup, Milli takımda oynama şansı olsaydı, hangimiz itiraz ederdik?
Yada Hagi...
Türk Milli Takımın'da oynama olanağı olsaydı ve oynasaydı hanginiz çıkıpta ben istemem Hagi'yi, Maciyi...Adam türk değil,ben haz almam atacağı gollerden diyecektiniz??
Ben itiraz ederdim diyecek arkadaş mutlakki Aurelio'ya karşı çıkmıştır ki tükürdüğünü yalamak istemediğinden ısrarcıdır...
Adam fenerbahçede oynuyor diye içimiz almıyor...
Ben artık Dünya Kupasında elin İtalyasını, Brezilyasını desteklemekten bıktım...
Şu Milli Takım nasıl başarılı olacaksa olsun...Bazı şeyler denenmelidir..Ve deneniyorda..Olur yada olmaz...Tutar yada tutmaz...Yeter ki bir şeyler yapılsın...
Ben itiraz ederdim diyecek arkadaş mutlakki Aurelio'ya karşı çıkmıştır ki tükürdüğünü yalamak istemediğinden ısrarcıdır...
Tabii birde herkes aynı degil.. Daha milliyetci hayat görüsü olan insanlarda vardır.. Bu şekilde düşünüp Aurelio'nun oynamasına karsı cıkan bazı Fenerlilerde var mesela..
Herkesin görüsü kendine tabii.. Benim içinde tüm insanların kanı kırmızı renktir (bayragımız gibi :)).. Öyle Türk kanı, Rum kanı, Brezilyalı kanı gibi bir bakış açım yoktur.. Mesela 17 Agustos depreminden sonra yardım amacıyla kan gönderen Yunanlılara bizim o dönemki saglık bakanı "Rum kanı istemeyiz" diye geri cevirmişti.. Bence bu tarz bir bakıs acısı dogru degildir ama karsı görüslere de birşey diyemem.. Hayat görüsüdür..
O yüzden Aurelio'nun kırmızı renk olan kanı benim için kâfidir.. Madem ki Türk vatandası yapılmıssa eger hickimsenin teknik direktörün yaptıgı secimi elestirmeye hakkı olmadıgını düsünüyorum.. İlla elestirmek isteyen varsa Aurelio'yu Türk yapanları elestirsinler o zaman.. Okan'ı oynatıyor diye Gerets'i mi elestiriyoruz yoksa Okan'ı bu takıma transfer eden yönetici bozuntularını mı?
Saygilar,
Şöyle bir kadro fena durmuyor aslında
Rüştü
Hamit Gökhan Can(Tolga) Orhan Ak
Aurelio
Mehmet T. Nuri Ş. Arda T.
Nihat (Yıldıray)
Hakan Ş.(Fatih)
Miraç sana katılmıyorum ne yazık ki Song da olsa Hagi de olsa tepki verirdim ben FB'li olmasıyla ilgisi yok.
Serkan1905
12-08-06, 15:40
Hem Makedonya ile yine tarihi bir bağlantı var. Kaç kere geçtim ordan, daha 3 hafta önce geçtim, hepsi Türkiyeye hiç gelmemiş olmalarına rağmen çat pat Türkçe biliyorlar.
Serkan1905
12-08-06, 15:44
Bu cümle çokça tekrarlandı.
Revivio Galatasaraya geldiğinde tutmam ben cimbomu falan demiştim. Ve inan o senenin tek bir maçını hatırlamam.
Olayın fenerle bilmem kinle alakası yok. Galatasaraydan da olsa, Milli Takımda Brezilyalı falan istemiyorum.
Tunus muyuz biz?
Bu kararla Türk futbolu bir daha düzelmeyecek şekilde bitmiştir.
Ya bu işin fenerle Galatasarayla ne alakası var anlamadım. Kimse Aurelio fenerde oynuyor diye karşı çıkmıyorki...Sorun aurelio'nun Türk değil Brezilyalı olması...İstediği kadar Türk vatandaşlığına geçsin farketmez. Düşünün diyelimki siz Brezilya vatandaşlığına geçtiniz ve milli takıma çağrıldınız. Dünya kupasında Brezilya ile Türkiye aynı grupta ve maç yapacaklar doğal olarak...Burdaki ruh halini düşünün. Tutupta doğduğunuz ya da 20 küsür yaşına kadar yetiştiğiniz ülkenize gol atabilirmisiniz? İşte mesele budur.
Mondragon'un Türk olup, Milli takımda oynama şansı olsaydı, hangimiz itiraz ederdik?
Yada Hagi...
Türk Milli Takımın'da oynama olanağı olsaydı ve oynasaydı hanginiz çıkıpta ben istemem Hagi'yi, Maciyi...Adam türk değil,ben haz almam atacağı gollerden diyecektiniz??
sayfa:4
Öncesinde ne denildi bilmiyorum ama değil AURELİO, hAGİ OLSA FİKRİM DEĞİŞMEZ.. Aurelio ve benzeri oyuncuların(devşirme) olduğu bir takıma ben milli takım demem. O takımı da ne desteklerim ne de maçının sonucunu merak ederim.
Tabii birde herkes aynı degil.. Daha milliyetci hayat görüsü olan insanlarda vardır.. Bu şekilde düşünüp Aurelio'nun oynamasına karsı cıkan bazı Fenerlilerde var mesela..
Herkesin görüsü kendine tabii.. Benim içinde tüm insanların kanı kırmızı renktir (bayragımız gibi :)).. Öyle Türk kanı, Rum kanı, Brezilyalı kanı gibi bir bakış açım yoktur.. Mesela 17 Agustos depreminden sonra yardım amacıyla kan gönderen Yunanlılara bizim o dönemki saglık bakanı "Rum kanı istemeyiz" diye geri cevirmişti.. Bence bu tarz bir bakıs acısı dogru degildir ama karsı görüslere de birşey diyemem.. Hayat görüsüdür..
O yüzden Aurelio'nun kırmızı renk olan kanı benim için kâfidir.. Madem ki Türk vatandası yapılmıssa eger hickimsenin teknik direktörün yaptıgı secimi elestirmeye hakkı olmadıgını düsünüyorum.. İlla elestirmek isteyen varsa Aurelio'yu Türk yapanları elestirsinler o zaman.. Okan'ı oynatıyor diye Gerets'i mi elestiriyoruz yoksa Okan'ı bu takıma transfer eden yönetici bozuntularını mı?
Saygilar,
Can sen bile hala kan man renk diyorsun ya hakikaten hayret ettim artık.. Ne kanı, ne rengi beyler, yarın öbür gün Murat Aksu Nobre'yi itinayla Türk yapıp, bu adamı milli takım'a al diye Fatih Terim'in tepesine binince napıcaksınız? O gün biz yine bu işin suyu çıktı, böyle milli takım olmaz diyecez, siz yine gelip saçma sapan ırk muhabbeti mi yapacaksınız?
Ben Jaba'nın da milli takım'a alınmasından yanayım bu arada onu da belirteyim..
Can sen bile hala kan man renk diyorsun ya hakikaten hayret ettim artık.. Ne kanı, ne rengi beyler, yarın öbür gün Murat Aksu Nobre'yi itinayla Türk yapıp, bu adamı milli takım'a al diye Fatih Terim'in tepesine binince napıcaksınız?
Daha öncede dedigim gibi benim kanla ırkla falan işim olmaz :).
Sadece yukarda Reallion'un bir ifadesinden sonra bu tarz düşünce şekline cevaben yazdıgım bir yazıydı..
Naim süleymanoğlu'nun damarlarında türk kanı var yapmayın.
milli takım sözkonusu olduğunda ırkı önemserim tabiiki bunun eleştirilecek bir yanı yok arkadaşlar. Hayır eleştiriye kapalı değilim her zaman fikir teatisi içinde burda çözümler bulmak hoşuma gider amma bu konuda almayım çünkü asla değişmez fikrim.
Keşke aynı hassasisyeti ben ve benim gibiler Elvan için de gösterse ama futbolun dünyanın en gözde sporu olması ve en önemlisi bir takım oyunu olmasından dolayı "orda dur" tepkisi yaratıyor adamda.
Natalia Hanikoğlu da var. Voleybol da takım oyunu ama salla savaşı erkekler yapar kapiş
Fatih Terim'in yerine Türkiye ile ömründe hiç alakası olmamış bir zenci hoca getirilirse aynı tepkiyi verir misiniz, yoksa bu tepki sadece futbolcu olarak hizmet edenlere mi?
Bir de ırkçı bir görüşü olmamasına rağmen Aurelio'ya karşı olanların zamanında Muzzy İzzet için aynı tepkiyi verip vermediğini merak ediyorum.
Şöyle bir kadro fena durmuyor aslında
Rüştü
Hamit Gökhan Can(Tolga) Orhan Ak
Aurelio
Mehmet T. Nuri Ş. Arda T.
Nihat (Yıldıray)
Hakan Ş.(Fatih)
emre cezali ama cezasi bitince yildirayin yerinde o oynar...bide yildiray varken nihat hic baslamali....bu kadro cok guzel bir kadro: hem cogu genc hemde hepsi hirsli. Ayrica aurieloyu istemesemde, bu bolgede en iyi alternatifimiz, onu kimse inkar edemez.
USAtaraftar
12-08-06, 23:04
Fatih Terim'in yerine Türkiye ile ömründe hiç alakası olmamış bir zenci hoca getirilirse aynı tepkiyi verir misiniz, yoksa bu tepki sadece futbolcu olarak hizmet edenlere mi?
Bir de ırkçı bir görüşü olmamasına rağmen Aurelio'ya karşı olanların zamanında Muzzy İzzet için aynı tepkiyi verip vermediğini merak ediyorum.
Izzet'in pekcok macini izledim. Adamin turk olan babasi mi annesi mi ne cocukken terkedip gitmesine ve Izzet dogru duzgun Turkce bile konusamamasina ragmen pekcok o Ulkucu cay ocaklarinda vakitlerini bosa olduren insanlardan daha Turk'tu. Adam her firsatta kapar eline Turk bayragini kendi taraftarlarindan bile kufur yemesine ragmen butun tribunleri dolasirdi.
Feyz aldığın yazar da yazar olsa fanatiğin şerefsizin önde gideni Ercan Güven Song çağrılsa şu yazının tam tersini yazacak biri.
Ercan Güven bu ülkede "spor gazeteciliğini" layıkıyla yapan 3-5 adamdan biridir.Tarafsızldır,kimsenin yararı veya zararı için,çıkarları doğrultusunda da yazmaz.Televizyona bile çıkmaz.
Biraz takip edersen "feyz" açısından iyi olabilir.
Ve emin ol song çağrılsa aynı yazıyı yazar.
Ne kadar türk vatandışlığına geçsede anlayamadığım bir konu var ve bu konu hep fe5 futbolcularda oluşuyor. Neden türkçe kelime konuşamıyorlar uche de oyleydi aurelıo da oyle. Ayrıca türk vatandaşlığına geçti ama adam gibi bir isim koysaydı.soyadı hala aynı ve formasının arkasında hala aynı şekilde yazıyor ismi..
M. AURELIO ne anladım ben bu işten madem türk oldun formanın arkasına mehmeti yaz bi kere..
Sadece ve sadece gösteriş icabı ve bir yabancı fazla oynatabilmek için türk yapıldığının kaanitindeyim. Türk milli takımında oynatılması için yapılmış bir olay değil. ve ben istemiyorum yabancı bir oyuncunun türk milli takımında oynatılmasını...
Hayrini gorun Marco Avrelyonun. 2 kelime turkce bile bilmiyor. Haa gitsin (isterse bedelli) askerligini yapsin ben kabul edeyim onun vatandasligini. Tekrar ediyorum Marco GS'li olsaydi fikrim degismezdi.
Ayrica Elvan Abelgawassinin Turkiye adina kosmasida koca bir rezalet. Basari icin herseyi mubah goren zihniyete yaziklar olsun.
Birde Naim ve Avrelyo'yu karsilastiran arkadaslara hayret ediyorum, benim bir cok bulgaristandan goc eden Turk arkadaslarim var onlar adina boyle dusunulmesine uzuluyorum gercekten.
Ayrica siyahi bir futbolcuyu Almanlar milli takiminda oynatiyor diye Almanlarla az dalga gecmedik hic bir zmn sahsen ben bravo iste irkcilik boyle def edilir demedim.. cunku komik ve hepsi gostermelik.
Surekli irkciliktan bahseden arkadalaslarada hayret ediyorum. TR'de muthis bir yabanci hayranligi var hele hele siyahi oyunculara, hangi irkciliktan bahsediyorsunuz? Avrelyoya yapilan irkcilik keske bana burda yapilsaydi ulan sirf Turk oldugumuz icin yillarca burda hor gorulduk irkcilik nasil olur biz gayet iyi biliriz, buradaki bahsedilen irkciliga ben kurban olayim. Kendi ulkesinde 3. sinif bir futbolcu olan adam bizler tarafindan milyon eurolara boguluyor ve el ustunde tutuluyor birde ah vah aman cocugu rencide etmeyin zenci dedin cart curt... alin hayrini gorun Marco Avrelyonun sahsen milli takimi artik desteklemiyorum, Fatih Terimi de geldiginden beri bu fenere sirin gorunme cabalarindan dolayi siddetle kiniyorum.
Milli mesele...
Aurelio, TC vatandaşı oldu.
Milli Takım'a çağırıldı.
Bizim medyanın milliyetçi kanadı, "Meksika Dalgası" yapar gibi hop oturup, hop kalkıyor.
İtiraz eden edene...
Neymiş, Türk gençlerinin önü kesilirmiş.
Türk olmayan biri, Türkiye'yi nasıl temsil edermiş.
Türkçe bile bilmiyormuş.
Hadiseyi abartıp, "İstiklal marşımızı söyleyemeyen biri, milli takımda oynarsa, ben o takımı tutmam" diyen bile var.
Milli maç öncesinde telefonla karı-kız ısmarlayanların, milli takımda oynamasına itiraz eden var mı?
Ben görmedim.
Tescilli şikecilerin, milli formayı giymesine de itiraz yok.
Bahis oynayıp, kurşunlananların da...
Ama bugüne kadar özel hayatında, değil dokuz kusurlu hareketten birini, ofsaytını bile görmediğimiz Aurelio'ya itiraz ediyorlar.
"Yabancı olması" sorunsa eğer...
Milli Telekom Lübnanlı'ya verildi.
Galata, Kuşadası İsrailli'ye...
İETT Garajı Dubaili'ye...
Sevda Tepesi Arap'a...
Bankalar Yunan'a...
Televizyon Avusturalyalı'ya...
Telsim İngiliz'e...
Çimento fabrikaları İtalyan'a Fransız'a...
İstanbul, Antalya Havalimanı kısmen Alman'a...
Turkcell, mecburen Rus'a...
Çıt çıkıyor mu medyadaki bu milliyetçi arkadaşlardan?
Çıkmıyor.
Fenerbahçeli yönetici "milli rakı" yı devletten alıp, Amerikalı'ya satarken de gık çıkmadı.
Ama milli forma Aurelio'ya verilince, itiraz...
Kimse kusura bakmasın...
Vatanseverin tahta kafalısı, vatan haininden daha çok zarar verir vatana.
Çünkü, ideal özelleştirmedir Aurelio.
Yukarıda saydıklarıma, millet malının "tapusu" nu verdik.
Buna, millet malını "geçici süre için" vereceğiz.
"Başarılı şekilde kullanmazsa" da, geri alacağız.
Karşılığında...
Atacağı her golde, vereceği her pasta, keseceği her topta, bozacağı her rakipte, biz kazanacağız.
Biz.
Elalem değil.
Üstelik mumla arayıp pek bulamadığımız "zeki, çevik, ahlaklı"
sporcu var ya...
İşte bu adam, o adam.
Bana kalırsa, ibret-i alem için, bir cesaret daha göstermeli.
Kaptanlık pazubandı bile verilebilir Aurelio'ya.
Belki örnek olur, "öz be öz Türk" olmaktan başka özelliği olmayan milyonluk eşeklere...
Yılmaz Özdil
http://www.sabah.com.tr/2006/08/13/yaz1365-40-104.html
Aurelio zeki, çevik, ahlaklı oyle mi?
Klasik Türk ezikligi..Bir de kaptanlık verelim..
Muhtesem..
Bizden gayri bu kadar yabancı hayranı, bu kadar ezik; bu kadar sloganlarla konusan (her milliyetci olguyu ırkcılıkla suclamak gibi..) bir millet daha yoktur..
Vallahi komik, billahi de komik..
Su soylediklerimize ırkcılık denmesi, benim nazarımda mankenlerin seviyeeli bir birlikteligimiz var sozuyle esdeger. O da klişe, bu da klişe..
O Yilmaz Ozdile sormak lazim, bu belirtilen sirketleri yabanciya verirken bedava mi verdik? Ornegin Telsimi ingilizlere verirken uste parami verdik yoksa aksine milyarlarca dolarmi elde ettik bunlari satarken? Elmayla armutu karistirmak bu olsa gerek.
Ideal ozellistirmeymis hadi yaaa, Milli Takim isletilecek bir sirket degil, her yil hissedarlarina belirli bir oranda kar payi dagitma mecburiyetinde olan bir A.S.'de degil. O takim duygulari temsil eden bir takim. Basarili olmus olmamis o kadarda onemli degil... daha oncede dedigim gibi basariya giden her yol mubah degildir ama bu maalesef goruyoruz ki herkes icin gecerli degil.
Serkan1905
14-08-06, 18:15
Iyi de, bu olayin o saydigi seylerle ne alakasi var?
Ben de gazetede yorum yazmaya baslicam.
Serkan1905
14-08-06, 18:16
Bu ara, Gökhan Ünal sakatligindan dolayi kadrodan cikarilmis.
Yetis Fatih Hoca! Nobreyi al takima!
Serkan sadece Nobre olsa iyi, Trabzon da Yattara'ya vatandaşlık için başvuruyormuş..
Yılmaz Özdil'in bu yazısına belli noktalarda katılıyorum. Her ne kadar Aurelio konusuyla ilgisi olmasa da çeşitli özelleştirmelerle bağlantı kurmuş ve medyanın bu konulardaki duyarsızlığına dem vurmuş.Bu konuda kesinlikle haklı. Medya dediğimiz işlevsiz kurumlar topluluğu, ülke soyup soğana çevrilirken gıkını çıkarmamış ama nedense aurelio olayında yaygara koparmıştır. Böyle basit milliyetçilik oyunları yaparak göz boyamaktan başka birşey değildir medyanın yaptığı.
Ancak aurelio'nun milli takıma alınmasıyla çeşitli özelleştirmeleri ve şirketlerin/kurumların yabancı sermayeyle ortaklık kurmalarını bir başlık altında incelemek elmayla armutun karıştırılmasının daniskasıdır.
Özelleştirme veya bilinçsiz,yanlış özelleştirmeler, devlet ekonomisine ve halkın gelecekteki yaşantısına direk olarak etki eden bir olaydır. Yanlış bir özelleştirme sonucu doğacak zarar hepimizin cebinden çıkar. Kurumların satılması, milli kalkınmaya zarar getirir.
Diğer yandan aurelio meselesi spor müessesesi içinde yaşanan bir olaydır. Ulusal takımımız başarılarıyla ya da başarısızlıklarıyla o ülke sporunun imajını belirler.Burada benim aurelioya karşı çıkış nedenim bu imajın %100 Türk sporcusuyla gerçekleştirilmesinin gerekliliğidir. 2002'de kazandığımız başarı ise bunun yapılabileceğinin bir göstergesidir.Ayrıca daha öncede bu topikte söylediğim gibi ulusal maçların farklı bir motivasyon süreci vardır. Futbolcular bu maçlara daha farklı hazırlanırlar.Diyelimki biz Avrupa şampiyonasında finale kaldık. Diğer takımda Yunanistan. Bu maç, final maçı olmaktan öte iki ülkenin arasındaki ilişkilerden ötürü farklı anlamlarda kazanmaktadır. İşte bu nokta da futbolcularımız veya basketbolcularımız ya da başka bir sporcumuz böyle bir maça çok daha farklı hazırlanmaktadır.
Ancak aurelio cebinde T.C kimliği taşıyor diye gerçek anlamda Türk olmamıştır malesef.Bizlerin, bu yaşımıza gelinceye kadar yaşayıp edindiğimiz ortak bilgi ve deneyimi yaşamamış ortak değer yargılarımızı benimsememiştir.Bugün aurelio'nun milli takımda oynamasına sessiz kalırsak yarın bu takımda nobre, yattara, mondragon gibi oyuncuları da görürüz ki, ortada Türk milli takımı gibi birşey kalmaz.
Son olarak, şu olayın ırkçılıkla değerlendirilmesini hala anlayabilmiş değilim. Yahu bu adam ülkemizde hiçbir zorlamaya maruz kalmadan iyi bir klüpte futbolunu oynuyor, parasını kazanıyor ve birçok T.C vatandaşından çok daha iyi koşullarda yaşıyor ve hiç kimse ona birşey demiyor doğal olarak. Çünkü bu ülke de her ırktan, her renkten insan çalışıp, ekonomik özgürlüğünü kazanıp yatırım yapabilir ve kendi kültürünü dilediği gibi yaşayıp kendi dini inancını ve bu inancın yaptırımlarını hayatına rahatlıkla uygulayabilir.Irkçılık bunun neresindedir? Ancak müsade edin de milli takımımız milli takım olmaya devam etsin. En azından başına milli/ulusal kelimesi eklenen bir ortamda bu ülkede doğup büyümüş insanların öncelikli olmaya hakkı vardır ve kimsenin bu insanlardan bu hakkı almaya hakkı yoktur bence...
USAtaraftar
14-08-06, 19:05
Ancak aurelio'nun milli takıma alınmasıyla çeşitli özelleştirmeleri ve şirketlerin/kurumların yabancı sermayeyle ortaklık kurmalarını bir başlık altında incelemek elmayla armutun karıştırılmasının daniskasıdır.
Özelleştirme veya bilinçsiz,yanlış özelleştirmeler, devlet ekonomisine ve halkın gelecekteki yaşantısına direk olarak etki eden bir olaydır. Yanlış bir özelleştirme sonucu doğacak zarar hepimizin cebinden çıkar. Kurumların satılması, milli kalkınmaya zarar getirir.
Altini cizdigim kismin haricindeki kisimlara kelimesi kelimesine katiliyorum.
Ayrica bir de ne var Fransa'nin milli takiminda da zenciler var demiyorlar mi yuh kere yuh. Yahu o zenci dediginiz adamlar orada dogmus buyumus oranin kulturu icinde yogrulmus insanlar. Aurelio ise Turkiye'nin adini 5 sene oncesinde bilmeyen bir adam.
Ben de Aurelio'nun milli takıma alınmasına karşıyım. Tabi eğer Aurelio çok iyi bir şekilde türkçe konuşur, askerlik görevini de bizler gibi yaparsa o zaman fikrim değişir..
"Mehmet olunmaz Mehmet doğulur" dedi kapalı dün akşam. noktayı koydu.
"Mehmet olunmaz Mehmet doğulur" dedi kapalı dün akşam. noktayı koydu.Oo süper laf sokmuşuz da haberim yokmuş benim :)
Serkan sadece Nobre olsa iyi, Trabzon da Yattara'ya vatandaşlık için başvuruyormuş..Çok kötü bir yolda ilerliyoruz,Almanya gibi,Fransa gibi devşirme takımlar istemiyorum ben...
İyi güzel de bu adam (ki bu arada bu Aurelio'dan nefret ederim onu da belirteyim) dün Türkiye'ye gelmedi. Dündar Siz gibi ayağını Türkiyeye attığı an Türk olmadı. 5 senedir burada. Yani her elini kolunu sallayananın Aurelio gbi milli takıma girmesi zor. Hem ülke takımında oynamamış olacak hem de 5 senedir Türkiye'de oynayacak. Bence bunun kulüpler açısından faydası var. Her sene adam gönderip almak yerine istikrarlı şekilde uzun seneler yabancı oynatmak yoluna gideceklerdir.
Nobre ve Yattara'nın aynı şeklde milli olma şansları yoktur. Ya tutarsa şeklindeki afaki çabalar bunlar. KAldı ki Nobre Türk olsa da Milli takıma zor girer. Bir sürü iyi forvet var.
BAsın toplantısında Türkçe konuşturulmaya çalışılması saçmalıktı. Ama Terim'in oturtma yanıtları hoşuma gitti. 1-2 muhabir sıkıştırmaya çalıştı. Sonuçta adam Türk vatnadaşı olmuş, Milli takımdaoynama hakkı kazanmış. BU durumda Terim'i suçlamanın alemi yok.
"Aurelio geldi ben Milli takımı desteklemem" türü söylemler de anca antu tarzı yerlere yakışır. Milliyetçilikten dem vuran adamların "ben milli takımı tutmuyorum artık" demesi büyük çelişkidir. Ben bu arkadaşların Milli takımı desteklemeyeceğine de inanmıyorum.
Milli Takımı desteklememe olayı bana göre yanlış. Küpünü doldurmak isteyen bir Brezilyalı , 100.yılda şampiyon olmak için her türlü naneyi yiyebilecek bir kulüp başkanı ve milli takım sorumlusu olduğu için kendini politik olmak zorunda sayan ve bu adamı kadroya çağıran bir TD için , milli takımımızı desteklemekten vazgeçemeyiz...
M.Kemalin "Ne mutlu Türküm diyene" sözünü de herkes telaffuz ediyor ancak o söz bu durum için değildir. O söz bu kadar yüzeysel değildir. O söz ben Türküm diyen herkes Türktür anlamında değildir..
O söz o günün koşullarında genç Cumhuriyetin vatandaşlarına Osmanlılıktan çıktıklarını ve Türk ulusunun bireyi olduklarını anlatmak , bununla gurur duymalarını sağlamak için edilmiştir...
Esasında Aurelio olayı M.Kemal in ilkeleriyle zıttır. Aurelio olayı Osmanlıdan kalma bir devşirme olayıdır...
Burada hata Aurelionun vatandaş edilmesiyle başlamıştır... T.C. vatandaşlığı bir takım sınavlarla ve koşullarla elit hale getirilmelidir... O koşulları sağlayanlar kabul edilmelidir. O koşulların ne olduğu da belli...
Mirsat Türkcan a itiraz eden oldu mu bugüne kadar?
Burada hata Aurelionun vatandaş edilmesiyle başlamıştır... T.C. vatandaşlığı bir takım sınavlarla ve koşullarla elit hale getirilmelidir... O koşulları sağlayanlar kabul edilmelidir. O koşulların ne olduğu da belli...
bunla ilgili daha önce yazmıştım sen adama vatandaşlık haklarını vericeksin ve sonra hayır sen ulusal takımda oynayamazsın diyeceksin bana göre mantıklı olmayan bu.
eğer vatandaşlık koşularımız net olsa ve birilerinin çıkarlarını gözetmek için vatandaşlık veriliyor olmasa bunları tartışıyor olmazdık. "Dündar Siz örneği de çuvaldız olarak cuk oturmuş". (bazı arkadaşlar biz onunda milli takımda oynamasını istemezdik diyecek ama nafile sorun vatandaşlık hakkı)
ve tüm bunlar olmuşken bütün ihaleyi fatih terim'e bırakmaya çalışmak da biraz ayıp, bir ihale kalıcaksa bizim vatandaşlığımızı her isteyene verenlere kalmalı bence.
burada en az kusurlu olan aurellio ve fatih terim olsa gerek
bu arada
O söz o günün koşullarında genç Cumhuriyetin vatandaşlarına Osmanlılıktan çıktıklarını ve Türk ulusunun bireyi olduklarını anlatmak , bununla gurur duymalarını sağlamak için edilmiştir...
orada o türk ulusunun nasıl karmakarışık bir yapıya tutkal olan birleştirici bir kimlik olarak ifade edildiğini unutmamalı (yani "türklük kanla falan çok alakalı bir durum diil gibi)
bu arada belki de karşı çıkan arkadaşlarımız tamamen haklı belki aurellio sırf daha çok para kazanmak kendi çıkarlarını gözetmek için türk vatandaşı olmuştur belki ülkemizi hiç sevmiyordur ama biz bunları anca tahmin edebiliriz ve tahminlerle yargılamayı da doğru bulmuyorum.
yani "türklük kanla falan çok alakalı bir durum diil gibi
özür dilerim yukarıda ki cümle istediğimi tam anlatmamış yanlış anlaşılabilecek bir cümle
türk olmak tabii ki bir ırk ifadesi dir. bizim ülkemizde türküm dediğin zaman bu ırk olarak bir bağlantıyı gerektirmiyor diye düşünüyorum
Yaw bende burdakı bır cok ınsanın ılerı goruslu oldugunu dusunurdum ama bazıları sıg goruslerden cıkamamıs nedense.Yahu arkadaslar butun ulkeler aynısını yapıyor elın almanyası bıle zencı adamı koymadımı hıtler'ın kemıklerı sızladı anasını satım.Bız kadroya bı Aurelıo'yu aldık dıye kı bence cok gereklı bı adamdı bu mu suc oldu sımdıde.
Evet olay biraz konu dışına çıkmaya başladı sanki... Ben açılan pankartı da kendi açımdan onaylamadım resmen eziklerin seviyesine yaklaşıldı bu pankartla
Aurelio'nun milli takımda oynamasına karşı değilim.
Yalnız bu vatandaşlık işinin suyu çıkacak gibi görünüyor.İlgili maddedeki sportif katkı vs.. gibi bir açıktan faydalanmak istiyor herkes.Bjk malum Nobre için girişimlere başlamış.Sonuç alınırsa Trabzon da Yattara için harekete geçecekmiş.
Biz de Mondragon,Song,Tomas için başvuru yapalım.Mondi'nin zaten 5 senesi dolmuş olması lazım.
Aurelio'nun milli takımda oynamasına karşı değilim.
Yalnız bu vatandaşlık işinin suyu çıkacak gibi görünüyor.İlgili maddedeki sportif katkı vs.. gibi bir açıktan faydalanmak istiyor herkes.Bjk malum Nobre için girişimlere başlamış.Sonuç alınırsa Trabzon da Yattara için harekete geçecekmiş.
Biz de Mondragon,Song,Tomas için başvuru yapalım.Mondi'nin zaten 5 senesi dolmuş olması lazım.
Ya bu vatandaşlık hakkı için 5 senenin dolması gerekmiyor mu? Nobreyle Yattara ne zaman doldurdu 5 seneyi yaa...Bu işte bi yanlışlık var gibi geliyor bana... :karisik:
Allah'ıma bin şükür Hakan Şükür'ün yerine gelecek oyuncuyu bulduk sonunda, Türk futbolunun sırtı yere gelmez artık..
Ve Nobre de Türk oldu!
Türk Vatandaşlığı için Aurelio'dan sonra Nobre'nin yaptığı başvuru da onaylandı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Nobre'nin Türk Vatandaşlığı'na onay verdi.
UmBeRtO GS
15-08-06, 19:16
Ulan Bari Alex'i de yapsınlar da bi işe yarasın :D
Adı da Mert olmuş galiba. :)
Seneye yabancı sayısı serbest bırakılır büyük ihtiimalle.
Allah'ıma bin şükür Hakan Şükür'ün yerine gelecek oyuncuyu bulduk sonunda, Türk futbolunun sırtı yere gelmez artık..
Ve Nobre de Türk oldu!
Türk Vatandaşlığı için Aurelio'dan sonra Nobre'nin yaptığı başvuru da onaylandı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Nobre'nin Türk Vatandaşlığı'na onay verdi.
Bu nasıl iş yaa? Bu işin sonu gelmez artık yazık valla.
Bir an önce Wederson da Türk yapılsın bari. Sol tarafımıza adam lazım.
George Lucas ya da Charlie Kaufman'ı da Türk yapma şansımız yok mu belki biraz sinema sektörü de gelişirdi...Sonra birkaç tane de profösör türkleştirsek hiç fena olmaz. Üniversitelerimiz kurtulur.En sonunda da dışardan bir başkabakan ithal ederiz o yönetir memleketi. Nasıl olsa kimliğinde T.C yazınca sorun olmuyor.
Serkan sadece Nobre olsa iyi, Trabzon da Yattara'ya vatandaşlık için başvuruyormuş..Çok kötü bir yolda ilerliyoruz,Almanya gibi,Fransa gibi devşirme takımlar istemiyorum ben...
Mondi de Türk olur o zaman ismi de Ali Ferit Mondragon olur :D
Ray52Lewis
16-08-06, 00:02
Nobre´yi adamlar hemen türk yaptilarsa helal valla, her zamanki onlar yaparsa biz coktan yapariz düsünceleri ile Besiktasli´lar yine yapmis yapacagini...
Halil, Tekke, Sükür, Gökhan gibi oyuncular varken Terim Nobre´yi Milli takima alma gafletinde bulunmaz umarim...
Bu is giderek bir zamanlar Basketbol´da yasanan olaylara dönecek, 2 günlük oyuncular yabanci sinirlamasini asmak icin türk vatandasi yapilacak...
Cok fazla sene gecmedi, adini hatirlamadigim bir amerikali basketbolcumuzu 1 senede türk yapmistik, adam sonra gidip ispanya da bu vatandasliktan yararlanarak cok iyi bir takima transfer olmustu, ismini tam hatirlamiyorum da mevkisi PF/C di...
Mert milli olmaz herhalde ama isin harbiden suyunu cikarmakta ustumuze yok, biyerlere yine suyu kacirdi bu besiktaslilar
Her Türk vatandaşı olan milli takımda oynayacak diye bir kaide yok.Ama gerek görülüyorsa herkes gibi onların da bu hakkı saklı kalır.
Bu işi yaparken kuralları ve sınırları iyice belirlmek gerekli.Kanunda açık bırakırsanız herkes işine geldiği gibi kullanır.Bu tür oyuncuları Türk vatandaşı yapmak yerine "yerli oyuncu" saymak daha mantıklı,Avrupa'da olduğu gibi.
"Türk vatandaşı olsa da kalbi Brezilyalıdır"
Brezilya Dışişleri Bakanı Celsu Amorim, Türk vatandaşı olup ’Mehmet’ adını alan ve A Milli Takım kadrosuna alınan Marco Aurelio için, "Globalleşen dünyanın bir sonucu. Aurelio Türk olsa da kalbi Brezilyalıdır" yorumunu yaptı.
16.08.2006
Kaynak : Hürriyet
Konuyla ilgili en güzel yorumu Brezilya dışişleri bakanı yapmış.Doğru söze ne denir!
daha ne densin?! kalbi türk olmayan adam milli takımda.. Kalbi Türk olmayan adam bize tek başına dünya kupasını getirsin neyleyim?!
Hırvat Milli takımına Brezilyalı forvet almışlar. Brazilyalı Silva Hrvatistan'ın İtalya'yı deplasmanda 2-0 yendiği maçın ilk golünü yazmış. İlk 11 in 8-9 u devşirme olmadıkça ben problem görmüyorum. Hırvatla gibi aşırı milliyetçilikleriyle nam salmış adamlar bile eksiklerini bu şekilde kapatıyorsa ben Aurelio'nun Milli takımda oynamasını ayıplamam. Bunu min. sayıda tutmanın yolu yasalardaki açıkları kapamak. Aurelio'nun statüsünde bir yabancının Türk olması için 5 sene Türkiye'de ikamet etmesi ve kendi milli takımında oynamaması gerekiyor. Türkiye ligindeki en dandik takımın yabancıları bile milli takımlarında oynamış adamlar. Ayrıca Türkiye de takımlar hemen her sene yabancı değiştirir. 5 sene oynayan yabancı parmakla gösterilecek kadar azdır.O yüzden Aurelio tarzı devşirme adamların sayısının çok artması pek mümkün değil.
Nobre ise sahtekarlıkla Türk vatandaşı oldu. Dayandırılan madde "TÜrk sporunun acil ihtiyacı olan sporcu" gibisinden saçma bir made. Kim ölçmüş? Kim karar vermiş Nobreye ihtiyacımız olduğuna? Tamamen ahbap çavuş ilişkileri kullanılarak ve yasadaki açıkladan faydalanılarak (bence kötüye kullanılarak) gerçekleşen bir işlem. Nobre ile Aurelio'yu aynı kefeye koymamak lazım.
Aurelio Malta maçı kadrosuna çağırılmış.
Bizden de Arda,Tolga,Ergün(!!!),Hakan ve Orhan kadroda.
Aurelio Malta maçı kadrosuna çağırılmış.
Bizden de Arda,Tolga,Ergün(!!!),Hakan ve Orhan kadroda.
Ergün yerine Ayhan'ı ya da Sabri'yi alsalarmış 1000 kat daha hayırlı bi iş yapmış olurlardı...
!!!ergün!!!
fatih terim cidden şaşırmış...
Bizim takımda milli olacak o kadar eleman varki neden ergün...
Ümit karan Necati Hakan sabri arda ayhan orhan hasan
ümit,hakan,ayhan,arda,sabri,hasan.
bu kadar!
Ya merak ediyorum hala Terim'in çok iyi bir TD olduğunu iddia eden var mı?
Ya merak ediyorum hala Terim'in çok iyi bir TD olduğunu iddia eden var mı?
Ersun Yanal denen şerefsiz, eziklik yapmak yerine ve milli takımı kişisel hesaplaşma alanı olarak kullanmak yerine adam gibi, kulüp takımlarında yönettiği gibi yönetebilseydi şu milli takımı belki de Terim'den daha faydalı olurdu. Ben Terim'in iyi bir milli takım hocası olduğunu düşünmüyorum ama bence Terim iyi bir kulüp hocasıdır.
duncanferguson
28-08-06, 19:30
bence fatih hoca yaşlandıkça sapıtıyo,şu oynamayanlardan mucize yaratma takıntısına bir son vermezse sonumuz hiç iyi değil
M.Yasin Cakmak
28-08-06, 20:19
Terim ozunde cok iyi bir hocadir fakat inanilmaz egosu onu senelerdir dibe dogru cekiyor ne yazik ki.
Gerci bu olay muhtemelen TR ye Avrupa getirmis her insan evladinin basina gelirdi.
Mert Baydur
29-08-06, 13:47
!!!ergün!!!
fatih terim cidden şaşırmış...
Ergün'ü çağırması gerçekten anlamsız. BJK'den Burak'ı neden çağırmamış acaba Ergün'ün yerine. :bagir:
Namelessonegs
29-08-06, 14:54
Umarım Ergüne jubile fln yapmak icin cagırmıstır :D
ayrıca ayhanı milli takıma almayan zihniyete ne diyim ben!
onu bu zamanda almazsan ne zaman alıcaksın hayret ediyorum sayın terim!
git sen al orelyoyu!
M.Yasin Cakmak
29-08-06, 22:27
Ayhan öyle aman aman top oynamıyor ki!
ergün ve orhan alınıyor ama ayhan yok!ilginç...
Beni Ayhan'dan çok, fenerli yazarların bu hafta bir kalemde silip attığı ve bir daha forma giymesi çok zor olan can arat'ın çağırılması ve her kamp dönemine muhakkak itinayla bir fazla fenerbahçeli oyuncunun çağırılması düşündürüyor..
Beşiktaş'ın tecrübeli oyuncusu Ali Tandoğan, Aurelio'nun Milli Takım'a seçilmesini eleştirdi, "Yıllar sonra bir Brezilyalı geliyor, İstiklal Marşı'nı bilmeden keyfine göre oynuyor. Bunu kabullenemiyorum" diye konuştu
GÖKHAN DİNÇ/DHA
Siyah-beyazlı takımın tecrübeli ismi Ali Tandoğan, yabancı oyuncuların Türk pasaportu verilerek, milli takıma alınması konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı.
Beşiktaşlı futbolcu, "Hayatta başka ülkenin formasını giymem. Türk oyuncuların yerine başka ülke vatandaşlarının oynamasını da kabullenemiyorum. Daha önce Fahri gidiyordu, şimdi yerinde Aurelio oynuyor. Biz ve atalarımız bu ülke için birçok şey yaptık. Ama bir Brezilyalı geliyor, ülke için hiçbirşey yapmadan milli takımda oynuyor. Hem de İstiklal Marşı'nı bilmeden, keyfine göre geliyor oynuyor. Ülke futbolcusuna sahip çıkılmalı. Ben Brezilya Milli Takımı'na talip oluyor muyum?" diye konuştu.
Ümitle bekliyor
Beşiktaş'ta forma bulmaya yeni başladığını kaydeden Ali Tandoğan, Fatih Terim'e de mesaj gönderip, "Daha 28 yaşındayım, insanlar 33'ünde transfer yapıyor. Tümer son maçta çağrıldı. Ben de ümitliyim" ifadelerini kullandı.
Cim-Bom'dan teklif"
Sezon başında gitmeyi düşündüğüne işaret eden Ali Tandoğan, şöyle devam etti: "Tek sıkıntı yaşadığım nokta umudumu kaybetmiş olmak. Ama gitmemem gerekiyordu. Ben çok uzun zamandır Beşiktaş'ta bir eksik var, bunu kapatırım diyordum. Geçen sezon devre arasında Galatasaray'ın teklifini geri çevirdim. Ben Beşiktaş'ı çok seviyorum".
'Tigana yanlış tercih yapıyor'
"Hocanın adaletini benim sorgulamam belki yanlış ama bazen yanlış tercihler yapıyor. Sonuçta ben her zaman hazırım. Yıllardır sağ kanat oynuyorum. İlk kez geçen sezon savunma oynadım. Artık şimdi nasıl motive olacağımı biliyorum. İbrahim Toraman'ın cezalı olması benim için şans değil. Şimdi 'sana şans geldi, mutlu ol' diye bir şey yok. Bence benim oynamamam bazı insanları mutlu etmeli".
'Ülkede dinozor beyinli çok'
Türkiye'de futbol oynamak gerçekten çok zor. Kendinizi 3. planda hissediyorsunuz. Yabancı hayranlığı üst seviyede. Onların hataları görmezden geliniyor. Bu ülkede dinozor beyinli çok. Bu yüzden futbol ilerlemiyor. Geçen sezon ilk maçta atılınca tesislerde asılmadığım kaldı. Herkesinki unutuluyor, ben unutulmuyorum. Bu tavır şimdi kırmızı gören arkadaşlarıma gösterilmiyor. Doğrusu da bu zaten".
Bu arada Terim Malik Fathi'yi arap asıllı sanıyorduk demiş. Ayrıca Yıldıray'a da kızacakmış niye haber vermedin diye. Pes diyorum bu kadar mı bihaber olur insan.
Ata milli takım topicinde tartışıyoruz bu lafı zaten belirteyim dedim :)
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to