PDA

Tüm Versiyonu Göster : Galatasaray 0 Beşiktaş 1

hedehodo
23-07-06, 23:53
evet bu seneki ilk ciddi macimiz.ve bu topicde benden olsun dedim.insallah bu sezona bi kupayla acilis yapariz.hadi aslanlar saldirin.

zidane38
23-07-06, 23:58
Valla öncelikle bir sakatlık olmasın. Ön eleme maçı bundan çok daha önemli. O yüzden kazasız belasız çıkalım ilk başta en büyük temennim bu.

Tabi inşallah kazanırız.
Bizim müzemizde Real Madrid'i yenip alınmış olan bir süper kupa var ama bu da olsun. Fazla kupa göz çıkarmaz.

JackDaniels
24-07-06, 00:09
Beşiktaş yine her zamanki gibi çok transfer yaptı, daha tam olarak birbirlerini tanımıyorlar ve hazır değiller.

Bizde tam anlamıyla hazır değiliz ama birbirlerini çok iyi tanıyan oyunculardan oluşan bir ekibiz.

Beşiktaş'a da şansımız her zaman tuttuğu için, maçı kazanırız diye düşünüyorum.

Aslan Suat
24-07-06, 00:20
hanimla orda olacagiz.

bolbol Necatiyi isliklayacagiz, Hasana küfür edecegiz, Hakana Sabaaaaaaaaaaaaaan diye bagracagiz!! Taraftarligin gerektirenleri yapacagiz!!

Allah belasini versin böyle taraftarin!!!

tripotter
24-07-06, 03:43
Benim için bu maçın bursa maçından hiçbir farkı yok.Böyle popodan kupa uydurmakta yeni moda oldu. Süper kupa nedir abicim? Vardı bitane gerçek "süper kupa" onu da aldık zaten zamanında. İlla bi kupa ortamı yapmak istiyosanız ne diye cumhurbaşkanlığı kupasını falan kaldırdınız? Neyse bunlar önemsiz konular. Sonuçta ilk defa adam gibi bir takımla adam gibi bir maç yapıcaz ve sezon öncesi gerçek gücümüzü bence bu maçta büyük ölçüde görmüş olucaz.Maçın Almanyada olması taraftar açısından bize avantaj sağlıyo. Onun dışında beşiktaşın toplama kadrosuyla bizim aslanları kıyaslamak saçma olur. Eğer maçı ciddiye alırlarsa rahat kazanırız...

osmanhy
24-07-06, 06:09
1-0 olsun bizim olsun...gol kral

24-07-06, 10:49
Zor maç olacak, bari kırmızı falan görmesek de lige eksik başlamasak malum geçen sene Ilic 2 maç ceza almıştı bunlarla oynadığımız maçta.

Mert Baydur
24-07-06, 11:45
Hangi gün & saat kaçtaydı?

(pazardı sanırım)

hedehodo
24-07-06, 11:48
mac 30 temmuzda ama saatini bilmiyorum.

muratermengu
24-07-06, 12:08
30 temmuz saat:20:30

by_gs
24-07-06, 12:13
Hazırlık maçlarına bakınca biz kötü oynadık ama beşiktaş bizden kötü oynuyo.
Ama biz bu maçı kazanırız. (İnşallah)

frodo555
24-07-06, 12:38
Hepsini geçiniz, karşılarında bjk formasını görünce bile bizim beyzadeler tatilin bittiğini anlar zaten. Frankfurt stadı epey bi kişilikti yannış hatırlamıyosam. o kadar aslan da stadı doldurunca bizimkiler canlanır bence. hazırlık maçlarını sallamadılar.. yoksa bir takım bu kadar kötü olamaz.. olamaz dimi arkadaşlar???

Ray52Lewis
24-07-06, 13:25
Kismetse ordayiz bakalim...:)

24-07-06, 13:46
Oradaysan resim çekmeden sakın gelme ;)

Ray52Lewis
24-07-06, 14:32
Dogru diyorsun Ata, cekmek lazim, benim aklima gelmezdi bak...:)

Önce Gladbach maci var, bakalim oraya da gidecegim herhalde, gidersem orda da cekip koyarim buraya...

ozi99
24-07-06, 14:44
carrusca oynarda bu maçta izleriz inşalllah

duncanferguson
24-07-06, 18:31
ben bu kupaların popodan uydurma olduğu fikrine katılmıyorum:)) aksine gidip almanyada holllandada amatör takımlarla maç yapacağımıza böyle kupaların faydalı olacağı kanaatindeyim,biz TSYD yi kaldırdık ama benim anlamadığım ingilterede adım başı kupa var fransada da öyle nasıl iştir anlamıyorum :)) neyse umarım bu ilk kupayı alırız kupanın iyisi kötüsü olmaz hayırlısı hayırsızı olur:))

Bjk yada çarşısınada güzel bir kapak olması dileğiyle o k.rizlere iyi gelir.

Mert Baydur
24-07-06, 20:01
carrusca oynarda bu maçta izleriz inşalllah

Persembe Istanbul'a geliyor. Oynamasi cok guc.

tripotter
24-07-06, 20:50
ben bu kupaların popodan uydurma olduğu fikrine katılmıyorum:)) aksine gidip almanyada holllandada amatör takımlarla maç yapacağımıza böyle kupaların faydalı olacağı kanaatindeyim,biz TSYD yi kaldırdık ama benim anlamadığım ingilterede adım başı kupa var fransada da öyle nasıl iştir anlamıyorum :)) neyse umarım bu ilk kupayı alırız kupanın iyisi kötüsü olmaz hayırlısı hayırsızı olur:))

Bjk yada çarşısınada güzel bir kapak olması dileğiyle o k.rizlere iyi gelir.

kupa fikrine ben de karşı değilim. Sadece koydukları isim uyuz ediyo beni. Süper kupa diye bişey var zaten ve biz bu kupayı kaldırmışız bi kere. Böyle dandik bir lige süper lig adını verenler bide süper kupa diye bişey icat ettiler. Kendini tatmin etmekten başka bişey değil. Haa nasıl Avrupa liglerinde kral kupası falan var, bizde de cumhurbaşkanlığı kupası olsun. Ne biliyim cumhuriyet kupası falan olsun ama süper kupa olmasın...

Spree
24-07-06, 21:45
yanlış bilmiyorsam ligi alanla kupayı alan her ülkede oynarlar süper kupa adı altında(ingiltere'dekinin farklı bi adı vardı sanki).kral kupası bizdeki türkiye kupasının karşılığı.

Aslan Suat
24-07-06, 21:49
Kismetse ordayiz bakalim...:)

hadi bakalim, belki görüsebiliriz :)

Ray52Lewis
25-07-06, 00:08
Tabii neden olmasin...:)

Sen biletini fln aldin mi Suat?

Aslan Suat
25-07-06, 00:14

aldim Ray (ya ismin dilimdede aklima gelmiyor :) geldi simdi yazarken: Sükrü :lol: ).

Haupttribüne Block 9L Reihe 1 Platz 30 -33.

aslinda kale arkasindan alirdim ama ne yazikki kardeslerim gelemiyor maca (hep beraber giderdik oysaki her zaman).
hanimla bide bir arkadas ile nisanlisiyla gittigimiz icin kale arkasina uzagiz bu sefer.

Sheva
25-07-06, 09:38
güzel maç olacak, monchengladbach maçıyla yavaş yavaş toparlanır, bjk'ye karşı da geçen seneki seviyeye geliriz.. Kadroda gereksiz maceraya atılmadığımız sürece rahat alırız maçı diye düşünüyorum..

Bir tek önliberoda eksiğimiz var, onun için de Ayhan'ı İlic'le oynatıp, solda Sabri veya Aydın'ı denersek daha iyi olur gibi..

muratermengu
25-07-06, 11:51
iki maç arasında 2 gunluk bı ara var inşallah bır arıza cıkmazda sagsalım takım yurda doner.
suphem yokkı bejeke yi yenecez.

Simao
25-07-06, 15:59
G.Saray, Beşiktaş'ı ikiye katladı !..
30 Temmuz'da Frankfurt'un Commerzbank Arena Stadı'nda oynanacak Süper Kupa finalinin bilet satışları tüm hızıyla devam ediyor.. Bilet satışlarında Galatasaray taraftarları Beşiktaşlılar'a fark atmış durumda..
25 Temmuz 2006, 15:18
Advertisement

Süper Kupa finali için 24 Temmuz Pazartesi akşamı itibariyle toplam 11 bin 703 adet bilet satıldı. İnternet üzerinden yapılan satışlarda Galatasaray tribününden 6 bin 677, Beşiktaş tribününden 3 bin 410, tarafsız tribünden ise bin 616 bilet satışı gerçekleştirildi. 28 Temmuz Cuma gününden itibaren maçın oynanacağı Commerzbank Stadı gişelerinden de bilet satışı yapılmaya başlanacak.

Süper Kupa'yı Türkiye'den toplam 125 medya mensubu yerinde takip edecek. Maçtan bir gün önce her iki takım teknik direktörlerinin basın toplantısı Commerzbank Arena Stadı'nda yapılacak. Galatasaray antrenmanı yerel saatle 17.00 ile 18.30 arasında olacak. Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets ile Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana'nın ortak basın toplantısı saat 18.45'te düzenlenecek. Basın toplantısının ardından Beşiktaş antrenmanı saat 19.30'da başlayıp 21.00'e kadar devam edecek.

Süper Kupa bilet satışları internet üzerinden yapılmaya devam ediyor. Bilet satışı www.eventim.de ve www.cts.de sitelerinden yapılıyor ve bir kişi en fazla 4 bilet satın alabiliyor.

Süper Kupa finalinin bilet fiyatları şöyle:
Localar: 300 - 325 - 350 Euro
Lüks Koltuklar: 245 - 270 - 290 Euro
Kategori 1: 75 Euro
Kategori 2: 50 Euro
Kategori 3: 40 Euro
Kategori 4: 30 Euro
Kategori 5: 35 Euro
Kategori 6: 25 Euro
Engelliler: 25 Euro
----------------------------------------------

Galiba stat dolmayacak. 4´te 1´i satilmis biletlerin.

Türklerin en yogun yasadigi Ruhrgebiet yerine bu maci Frankfurt´a alan federasyonun ben.... :kizgin:

Ray52Lewis
25-07-06, 16:22

aldim Ray (ya ismin dilimdede aklima gelmiyor :) geldi simdi yazarken: Sükrü :lol: ).

aslinda kale arkasindan alirdim ama ne yazikki kardeslerim gelemiyor maca (hep beraber giderdik oysaki her zaman).
hanimla bide bir arkadas ile nisanlisiyla gittigimiz icin kale arkasina uzagiz bu sefer.

Güzel yerden almissin Suat, simdi baktim oralar hep dolmus durumda...
Ben uA-Avrupa ile ilgili olan bazi arkadaslarla gidecegim muhtemelen maca, o yüzden bizim biletler Block 18B, tam kale arkasi, saglam tezahürat yapmaya gidiyoruz...:D
Bugün yarin saat kacta fln gidecegimiz belli olacak sanirim, ona göre mactan önce kisa bir görüsme ayarlayabiliriz belki, biz en iyisi özelden devam edelim...:)

Aslan Suat
25-07-06, 17:14

Güzel yerden almissin Suat, simdi baktim oralar hep dolmus durumda...
Ben uA-Avrupa ile ilgili olan bazi arkadaslarla gidecegim muhtemelen maca, o yüzden bizim biletler Block 18B, tam kale arkasi, saglam tezahürat yapmaya gidiyoruz...:D
Bugün yarin saat kacta fln gidecegimiz belli olacak sanirim, ona göre mactan önce kisa bir görüsme ayarlayabiliriz belki, biz en iyisi özelden devam edelim...:)

benim kacta gidecegim tam belli degil ama senin is kesinlesirse özelden anlasir bir bulusma yapariz artik.

bu arada bilet fiyatlarini asiri pahali buluyorum. Westfalen Stadion da Juventusla oynadigimiz biletim bundan ucuzdu hemi hemen hemen ayni yerden izledim.
üstelik bu yeni cikmis Süper Kupa diye birsey öbürü CLdi. neyse tabiki Galatasaray geldimi gitmemek olmaz.

JackDaniels
26-07-06, 09:55
Avrupada Aslan Farkı

Pazar günkü Süper Kupa finali öncesi biletlerin çoğunu sarı kırmızılılar aldı.Futbol Federasyonunun dün yaptığı açıklamaya göre, Galatasaray tribününden 6.677rakip Beşiktaş tribününden 3.410, tarafsız tribünden ise 1.616 bilet satışı yapıldı.

muratermengu
27-07-06, 11:56
hep destek tam destek heryerdeyız :serefe:

CaNKaGS
27-07-06, 12:05
carrusca belki ikinci yarı oynatır izleriz. bakalım 10 numara mı???

ank_as_06
28-07-06, 13:09
Türkiye'de her zaman ilklerin takımı olduk bu sefer de ilk defa düzenlenen bu kupayı alacağımızdan şüphem yok.. taraftar desteği kadrolardaki kalite farkı ve bjk'ye her zaman tutan şansımızla bayaa bi avantajlıyız maç öncesi.. inş. kupayı alır lige kupayla başlamış oluruz..

seyko
28-07-06, 13:55
bence kaybedeceğiz :(

Sheva
28-07-06, 15:45
orta sahada volkan'ı sağ bekte cihan'ı görmek istemiyorum ama büyük ihtimalle görücez..

Keşke Arda sağbekte, Sabri de İlic'in yanında oynasa..

mia
28-07-06, 16:13
iki maç arasında 2 gunluk bı ara var inşallah bır arıza cıkmazda sagsalım takım yurda doner.
suphem yokkı bejeke yi yenecez.
inşallahh.en büyük dileğimiz bu ailecek

ozi99
29-07-06, 23:53
carruscanın oynama ihtimali yok galiba...sanırım bugün almanyaya gitmişti çünkü...belki son dakikalarda alır gerets onu...

ank_as_06
30-07-06, 00:41
skora göre alır ya da almaz sanırım..

hagi(5+5)
30-07-06, 00:45
Mehmet Güven'in bir sakatlığı var mıydı yoksa Gerets onu bu maça mı sakladı, bir bilginiz var mı arkadaşlar?

osmanhy
30-07-06, 01:11
11 soyle olur:
Mondi
cihan ( :uzgun2: ) - song- tomas- orhan
hasan- volkan ( :uzgun2: )- ilic- ayhan
neco-hakan

hedehodo
30-07-06, 02:02
11 soyle olur:
Mondi
cihan ( :uzgun2: ) - song- tomas- orhan
hasan- volkan ( :uzgun2: )- ilic- ayhan
neco-hakan

hakan yarin oynayamayacakmis sakatlanmis.neresinden sakatlanmis bilmiyorum.keske oynasaydi :(

tripotter
30-07-06, 02:07
volkanın yerine okanla başlayacak bence.Ayrıca Hakanın sakatlığı yüzünden Özgürcanı da ilk 11 de görebiliriz...Ya da Aydını solda başlatıp Necati ilerde arkasında İliç şeklinde de bişey olabilir...

painy_boy
30-07-06, 07:37
Elbette kazanmayı ister gönül,ancak yenileceksek de 2-3 farklı bir mağlubiyete fazla üzülmem. Sezon başı böyle yenilgiler gelecekteki bazı hataları engelleme şanşına sahiptir...
(Bkz : 100.yıl - Aek 5-1)

MarMara
30-07-06, 10:54
Ben de bu kupayı yeni açılan bi kupa sanmıştım.Meğersem c.başkanlığı kupasının adı değişmiş.10 kere aldık bu kupayı zaten,kupa o kadar önemli diil.Ancak oynanacak güzel oyun çok daha önemli.İnşallah iki taraf açısından da iyi maç olur.
fevzi
uğur-tomas-song-ferhat
arda-ayhan-iliç-hasan
hakan-necati

11 i tercih edilirse hiç fena olmaz.

muratermengu
30-07-06, 15:45
mac sonucta derbı ve kımse derbıde yenılmek ıstemez
yenecez ınsallah takımımıza guvenıyoruz bence rahat yenecez kargaları

duncanferguson
30-07-06, 15:52
Mondragon,tomas,song,ferhat,mehmet güven,iliç,hakan,necati kesin oynar diye düşündüklerim bakalım,ben bu kupayı almamızı istiyorum şu an için belki bir önemi yok ama zamanla bu kupanın değeri tam oturur zihinlere umarım şu bjk yı evire çevire bir güzel yeneriz

gian
30-07-06, 16:09
Ben bu maçı da kazanırız diyorum..

Aslında bu pek hayırlı degil, cünkü iki resmi mac topiginde de kazanırız diye gorus belirttim ki, benim gibi karamsar bir adam icin cok ters :)

ozi99
30-07-06, 16:20
mçnchangladbach maçında oynayanlar bu maçta yedek bekler büyük ihtimalle...en fazla 2 si oynar...çünkü 3 günde 2 üst düzey maç yapmak pek akıllıca bi olay değil

Sheva
30-07-06, 16:53
3 saat kaldı, şöyle evire çevire güzelce bir yenelim beşiktaş'ı.. yalnız maçın sonucu ne olursa olsun, maç öncesi ön liberoda okan veya volkan'dan birinin oynayacağını bilmek gerçekten çok can sıkıcı bir durum, umarım bu transferi en kısa sürede bitiririz.. okan gittikçe takıma ısındırılıyor gibi bir hava seziyorum, inşallah öyle bir niyet yoktur..

M.Yasin Cakmak
30-07-06, 17:21
Okan oynasın Mehmet'i oynatmayacaksa. Volkan uzak dursun.

Sheva
30-07-06, 20:12
ilk 11'i yakalayabilen oldu mu?

hagi(5+5)
30-07-06, 20:17
göruntulerde carruscayı hiç görmedim, Okan da kulubede oturuyordu, Tolga sahada ısınıyordu

Spree
30-07-06, 20:17
mondi
cihan-song-tolga-ergün
hasan-mehmet-ilic-sabri
şükür-neco

Sheva
30-07-06, 20:21
tomas'la bir sorun yok inşallah..

mesajın devamını yazıyordum ama ses sistemi diye buna deniyor, onu derhal yazmak istedim :buyuksun:

Sheva
30-07-06, 20:33
ahaha delgado rahatsiz heralde, bu kadar artistik düşen oyuncu görmemiştim..

hagi(5+5)
30-07-06, 20:35
Zemin çok bozuo oyunu

hagi(5+5)
30-07-06, 20:41
Harikasın mondiiiiiiii

Saunders
30-07-06, 20:42
Beşiktaş daha iyi oynuyor...

Su ana kadar sahada ne yaptıgımızı ben hala çözemedım...

Saunders
30-07-06, 21:13
Sonlara dogru düzeldik diyebiliriz...

Genç mehmet ne yazıkkı hiç güven vermıyor...Ön libero kesın şart bu takıma...

Hasan şaş da özüne dönme sinyallerı alıyorum umarım yanlıs sınyallerdır bunlar :D

gian
30-07-06, 21:20
Takım sahada ne yaptıgını resmen bilmiyor..Orta sahayı tamamen BJK'ye bırakmıs durumdayız.. Bence Yeni Gelin Necati'yi alıp, İliç'i forvete koyup orta sahaya Ayhan'i almalı..

Yeni Gelin Necati boyle devam ederse, bu tribünler 5. haftada biletini keser, benden soylemesi. Ayagını denk alsın, Karan ve Kabze'nin yoklugunda bizi iyice cıldırtmasın..

Tomas-Song'un bozulması midemi bulandırıyor..İyi giden şeylerin bozulmasından nefret ederim..

Ergün'ün 11'de işi ne anlayabilmiş degilim.. Orhan sakat mi?

Orta sahada topa basacak adam sart..

Gol atarsak yine İliç atacak bu arada..

seyko
30-07-06, 21:20
hasan, cihan, necati ve ergün dökülüyor...

Spree
30-07-06, 21:22
delgado kadar artistik peşinde koşan adam görmedim.bakmadan pas atıcam diyer kendini yere atıp 8 salto atıyor üstüne.salak herif.

onun dışında gayet kötü oynuyoruz.elimizde cihan'dan iyi sağ bek,ergün'den iyi sol bek ve sabri'den iyi sol açık varken gerets'în bu seçimleri yanlış.kötü oynamamıza rağmen pozisyon üstünlüğümüz var.son paslarda daha dikkatli olursak rahat pozisyon buluruz.ergün-cihan bişeyler yapmazsa alırız maçı.

hagi(5+5)
30-07-06, 21:23
Mehmet'in pozisyon alma da çok eksiği var, yoksa bence takımın en çabuk düşünen oyuncusu olarak gözüme çarptı.

Şaş gene sinirlendi ve bir türlü ısınamadı oyuna.

İliç topu kontrol edebildiğinde her zaman çok tehlikeli ama zeminden bir türlü topu düzeltemedi.

Takımın geri kalanını hep geç karar vermekle eleştirebilirim. Tabi bunda zeminin de payı çok.

Bejekeden beklemeyeceğim kadar hızlı ve presli oynuyorlar. Delgado halı saha topçusu gibi, çok rahat, belli ama kaliteli oyuncu.

Umarım ikinci yarı daha diri dururuz sahada. İlk yarım saat neydi öyle yaa :)

savatage
30-07-06, 21:24
Tomas'ın takımdan kesilmesiyle oluşan kötü futbolun faturası maalesef Mehmet Güven'e patlayacak gibi.
Oysa ki iyi işleyen bir düzen vardı ve o bozulmasa şimdiye iyi bir futbolla,Mehmet Güven'in iyi futboluyla maçı önde götürüyor olurduk.

Beşiktaş'ta ise,
Fahri çok iyi yerleştirilmiş takıma.
Nobre de hiç sırıtmıyor.
Delgado ise çok çok iyi bir transfer.Yokluğunda Beşiktaş zor maç kazanır!

edit:Kesin olan birşey var ki,bu sezon da en iyi futbolculardan biri olacak olmasına rağmen yine en çok küfür yiyen futbolcu olacak Hasan Şaş.8 senedir futbol stilini değiştirmedi,değiştiremez.Umarım 8 senede,ve özellikle geçen sene sonrası GS taraftarı değişmiştir diyeceğim ama o da mümkün değil.

turnusol
30-07-06, 21:24
Sabri neden solda oynuyor?Çocukcağız resmen acı çekiyor top ayağına geldiğinde sağa alıcam diye...
Ayrıca Ergün,Cihan,Mehmet,Necati ve Hasan çok kötüler:(

gian
30-07-06, 21:25
Bu arada şu yeni toplar patlak gibi duruyor..Allah Nike'in belasını versin..Agzına ettiler futbol toplarının da..

Sheva
hasan şaş kötüydü ama normal bir kötülük değil, ekstra bir kötü oyun söz konusu.. yeri için o kadar alternatif var ki gerets işin içinden nasıl çıkacak bilmiyorum, ama ikinci devre orada arda veya aydın'ı izlersek daha iyi olur..

Bu arada Tolga'yı hiç ama hiç beğenmedim, tam bir dengesiz fauller yapan kazma defans profili sergiledi.. Tomas nerede, bu değişiklik ne alaka ben anlamadım.. Ayrıca Sabri sol kanatta uğraştı ama iyi değildi, Ayhan yedekler arasındaysa hem sola hem ortaya girebilir, iyi de olur..

Son derece vasattık ama yine de bjk'ye göre her halimizle çok daha iyiyiz, en azından onun keyfini yaşadım.. bir takım nasıl koray, gökhan zan ve baki mercimek'i aynı kadroya toplayabilir, hakikaten hayret ve tebrikle izliyorum beşiktaş'ı, yine çekecekleri var bu sene.. Runje ise gördüğüm kadarıyla bir komedi..

Spree
bu arada almanyaya gidip böyle dandik zeminli stadda oynamak da büyük başarı.diyarbakır'a yağmur yağınca orda da böyle oluyor saha ne farkı kaldı.

osmanhy
30-07-06, 21:26
kotuler: Necati, Cihan, Hasan, Ergun, Mehmet
vasat performans gosterenler: sabri, tolga, hakan
iyiler: mondragon, ilic
harikalar: SONG

song bu takimin en onemli parcasi, her yerde bulunuyor. Mehmetin adini cok az duydum ve hucume sifir katiyor. necati ve cihan icin yorum yapmicam cunku gercekten bu tarz yorum yapmaktan sikildim. Hasan eski formundan cok uzak ve herseye tepki gostermesi hic hos deil. Acikcasi hem biz hemde bjk kotu oynuyor ve iki takimda sezona hic iyi hazirlanmamis.....bu arada bize bir on libero sart!!!! somozayi nasi kacirdik ya..tuh be.

M.Yasin Cakmak
30-07-06, 21:26
Delgado Beşitaş'a çok kazandıracak.

Ergün ve özellikle Necati oynadığı sürece her maç sakat.

ÖN LİBERO LAZIM!

gian
30-07-06, 21:27
Sahanın zemininin icine biraz da mac oncesi fişek gösterileri sebep oldu..

issue
30-07-06, 21:28
ve işte beni en korkutan kadro ile sahada galatasaray.. en başta necati olmak üzere ergün, cihan ve sabri'yi bu sene önemli maçlarda görmek istemiyorum..

Nerval
30-07-06, 21:29
Song, Mondragon, Sabri ve İliç dışındakiler vahim.

Arada Delgado lezizmiş.

tilmaz
30-07-06, 21:30
genellikle kontra ataklardan pozisyon bulduk. set hucumumuz neredeyse sıfır. kontra ataklarda da son pası iyi yapamıyoruz. mehmet ön liberoda etkisiz kaldı. ayrıca sol ve sağ beklerle de (başka bek var sanki :P ) bu sezonu zor geçiririz

seyko
30-07-06, 21:31
carrusca kadroda yokmu?

Sheva
30-07-06, 21:31
Delgado'yu duran toplar dışında çok beğenmedim açıkçası.. Tabi dünya standardlarına göre söylüyorum, yoksa bu beşiktaş'a her türlü faydalı olur, iş yapar.. Fahri de geriden top çıkarma işini iyi hallediyor ama beşiktaş adına tekrar ediyim, yine hiçbir şey olmaz bu takımdan..

hagi(5+5)
30-07-06, 21:32
Kötü futbolun bir sebebi de bizde yerini bulamayan bir Mehmet Güven'le orta sahamız tek kalırken, adamlarda nobre + güleç dahil herkes orta sahaya geliyor savunmada. Çok eksik yakalandığımız için pres yiyoruz. Defans ve orta sahaları kalabalık olduğu için de topu forvete taşıyamıyor bejeke dolayısıyla da pozisyon bulamıyor.

Oynana kötu futbola rağmen pozisyon üstünlüğümüzün sebebi bundan kaynaklanıyor bence.

gian
30-07-06, 21:33
carrusca kadroda yokmu?

Carrusca dün Kapalıcarsıyı geziyordu..Almanya'ya gittigini duymadım ben..

Bu arada Delgado cok cok iyi bir oyuncudur. Daha hazır olmayan hali bile fark ediyor. Türkiye Liginde Alex gibi istatistikler yakalayabilir.

Beşiktaş'i da bekledigimden iyi buldum..

vicente
30-07-06, 21:34
Hemen Necatiyle baslıyım, kısaca uzun sureden beri hiç bir ozelliğiyle takımımıza yakısmıyor.

Ondan baska takımda anlayamadıgım bir telas var iki top yapmadan ileriye atma telaşı. Bunun sonunda da deli gibi top kaybettik. Ergun yerine Ferhat, Necati yerinede ortasahaya biri yada Ardayı alsak baya işe yarıyabilir. Tabi birde sakin olmamız lazım..

Tomas-Tolga degisikligineyse bir sans verilmeli bence. Cunku gecen sene hava toplarında, gerek uzun gerek yandan gerek duran toptan oldukca kotuyduk. Bunda Tomas ve Songun hava toplarında oldukca kotu olmasının etkisi var. Tolga belki bu eksigi biraz kapatabilir. Denemekte yarar var bence. Ama Songu sola dogru cekmesine gerek varmıydı bilmiyorum..

Besiktas ta bu kadar presten sonra oldukca yorulucak bence.

2. yarı toparlayıp alıcagımızı dusunuyorum.

seyko
30-07-06, 21:49
### çingenesi bize gol atmaktan acaba ne zaman bıkacak...

Saunders
30-07-06, 21:52
Nobre bizi sevmeye devam edıyor...

Aslında fenada başlamadık ikinci yarıya neco bile hareketliydi biraz...

Cihan-arda değişikliğini bekliyorum ben hala...

osmanhy
30-07-06, 21:53
cihanin klasik hareketlerden biri gene bize gollu yedirdi

osvaldo
30-07-06, 21:54
Ergün Penbe 2. ligde bile zor oynar şu haliyle... Sahada ben olsam anca Ergün kadar kötü oynayabilirim daha kötüsü olmaz.

Necati ve İliç te berbat oynuyor ikisinin de ilk yarı sonunda oyundan alınması lazımdı.

duncanferguson
30-07-06, 21:57
Ayhan ve Özgürcan giriyo umurım şu Necatiden kurtuluruz gitmek istiyorsa gönderin gitsin ya bu ne

duncanferguson
30-07-06, 21:58
ohh çok şükür Neco çıktı hadi özgürcan len şunların yapamadığını sen yap bu bjk hava gaz yaa

duncanferguson
30-07-06, 22:03
Baki ve Delgado bu sene iş yapar gibi özellikle Delgado beklediğimden iyi çıktı,bize gelince belkide en dikkatli seyrettiğim oyuncu olsa gerek Mehmet GÜVEN şu ana kadar fena gitmiyor Cihan yine aynı cihan ama nedense bu çocuğun hırsını sevmeye başladım,Song şu ana kadar takımın en iyisi Hakan ve Hasan ikilisi ise yine ne yapacakları ne olacakları belli olmayan cinsten bu ara Bu Sabri büyümüş

osvaldo
30-07-06, 22:05
Tolga da 5 kuruş etmez futbol oynuyor. Hayvan gibi herifsin Nobre'ye exziliyorsun. Bir tane kafa topu alamadı Nobre'den..

osmanhy
30-07-06, 22:07
hasan neden hala oyunda, onu anlamis degilim, dokuluyor

duncanferguson
30-07-06, 22:11
Bugün Bülent TULUN Ümit KARAN' ın ligin üçüncü haftasına yetişeceğini söyledi umarım doğrudur,olaya tek maçlık bakmıyorum ama bu Neco sanırım bizde mutsuz bence bir an önce hazır piyasası da varken iyi bir fiyate verelim gitsin,bu ara Aydın girdi ama bakalım ne yapacak on dakika kaldı.

osvaldo
30-07-06, 22:17
Abi yok bu Tolga patlamaya hazır bomba gibi..Her müdahalesi sakat her an hata yapacak ya da kırmızı alacak gibi duruyor.TAkımın en iyi bölgesi Song-Tomas ikilisini bozmanın alemi ne? HAzırlık maçı değil birşey değil. Gerets yine anlamsız işlere devam ediyor.

Saunders
30-07-06, 22:19
Delgado yuda marcelınho ile birlikte turkıye lıgının ırzına gecıcek futbolcular arasına yazabiliriz rahatlıkla...

ELVIS
30-07-06, 22:20
Bu sari kartlar lig icin de gecerlimi ?

duncanferguson
30-07-06, 22:24
Kötü oldu ya bu kupayı almalıydık,neyse çokda dert değil canımız sağolsun ama takım kötü takım kötü takım kötü,şu an için kale haricinde takım komple kötü ve haftaya lig başlıyo ama bu bir süreç işi Ümidimiz aslanımız iyileşecek Chelo gelecek,iyi bir önlibero alacağız ( ki bence Mehmetle biraz ilgilensek gerek kalmaz ) ve yoluna gircek işler Necati ve İliç i ben hiç ama hiç beğenmedim bugün,Neco zaten bayadır yok,İliç e gelince inanılmaz bir fizik gücü kaybı gördüm ondan nederdir bilinmez? Yukarda da değim gibi Song,Mehmet Güven ve biraz Hasan haricinde takım bugün pek oynamadı. Neyse sağlık olsun iyidir böyle lig öncesi mağlubiyetleri ama bu kupayı almalarını gerçeten isterdim..

osvaldo
30-07-06, 22:25
Delgado iyi hoş ta devamlılığı yok. Maçın ilk 20 dk sı süper top oynadı ondan sonra uzunca bir süre sahada gözükmedi. Türkiye liginde iş yapar ama.

Maçı kaybettik bence hayırlı oldu. Kazansak muhtemelen "kadro süper transfere ihtiyaç yok" geyikleri dinleyecektik yöneticilerimizden. Şimdi en azından bunu söyleyemezler..

Bir de Gerets'in aklını başına devşirmesi lazım artık.. Bu takım tek önlibero ile (Diarra falan gelse bile)hiçbir hayati maçı kazanamaz. Orta sahamız direk teslim oluyor. O isimsiz Çek takımına da elenir geliriz bu kafayla.

Spree
30-07-06, 22:26
önilbero alınmazsa ayhan'ın orda oynaması gerektiği belli oldu bu maçla.mehmet güven top istemiyor hiç pas alışverişine girmiyor her topu uzun vurup kaybediyoruz o yüzden.ergün klasik ergün.ergün ve mehmet güven'in beraber oynadıkları maçlarda kazanma ihtimalimiz kazanamama ihtimalimizden daha düşük ne yazık ki.ergün'ün yerinde orda özgürcan'ı bile tercih ederim.çok istiyordum kazanmayı,en azından nelerin olmadığı görsün gerets de bi işe yarasın şu maç.

hagi(5+5)
30-07-06, 22:27
Can sıkan bir maç oldu bizim açımızdan... :(

osmanhy
30-07-06, 22:27
dunya kupasindan sonra cok kotu bir mac oldu benim icin, umarim takim duzellir ama suan cok kotu gorunuyor

gian
30-07-06, 22:28
Evet ilk yarıda da bence BJK üstündü; macı da hakederek kazandılar.

Galatasaray'da klasik macı onemsememe hastalıgı vardı teknik kadroda. Derbi macların ne olursa olsun cok onemli oldugunu birileri artık Gerets'e anlatmalı..E ne oldu, en onemli rakiplerinden birine lig oncesi moral verdin, kendi takımının omuzlarını düsürdün, iyi mi oldu?

Mehmet Güven gençler icinde bence en umut vaadetmeyeni. Nerde duracagını bilmeyen oyuncudan ön libero olmaz. Gerets sanırım transferi yonetime zorunlu kılmak icin boyle yaptı. 90 dakika oynatarak..

YENİ GELİN Necati, boyle oynamaya devam et kocum, aynen.. devam et de, şu tribünler seni göndersin bir an önce..

Yedigimiz golde Tolga nerde ne yapıyor bakın, Tomas-Song ikilisini bozmak, Terim'in Emre-Bülent ikilisini bozmasıyla esdegerdir ve bu bizi felakete sürükler. Soylemedi demeyin..

Su performansla ön elemeyi gecemeyiz.

Lig oncesi moralimizi bozmaktan bir işe yaramadı bu maç..

Onur1905
30-07-06, 22:29
Bariz çok kötü oynadık.Ufak zaman dililerinde biraz kıpırdanır gibi olduk ama genelde,top yapan,pas yapğan,organize olmaya çalışan hep bjk oldu.

En başta orta sahasız oynadık.Mehmet'e yüklenmek yerine tek önliberolu sistemi eleştirmek bence daha mantıklı olur.Bjk orta sahaya bu kadar hakim olabileceği bir maçta bunu çok iyi kullanamadı.

Ergün,Hasan,Cihan,Necati en çok sırıtan adamlardı.

Bir de şu takımda ne olursa olsun çıkacak en son adam Iliçtir.

hagi(5+5)
30-07-06, 22:33
Takımı karşı sahaya taşıyan, pozisyon üreten, ayağa oynamaya çalışan tek isim İliç ama Gerets onca adam varken onu alıyor oyundan, aklım almıyor. Allah'tan türk değil bu adam yoksa çoktan küsmüştü futbola

savatage
30-07-06, 22:34
cihanin klasik hareketlerden biri gene bize gollu yedirdi

Her seferinde başlığı açtığım zaman ilk sırada duracak olan bu yoruma şimdilik maç sonrası sinirlendim iyice ama ileride sakinleşince bir tarafımla gülerim heralde.
Cihan'ı savunmaya çalışmıyorum artık genele karşı ama bu kadar da yapılmasına tahammül edemiyorum!

iL1905
30-07-06, 22:36
b.k gibi oynadik.. yenecegimizi beklemedim, ama böyle devam ederse sadece sezon zor degil, cl öneleme maci da zora sokacagiz.. tolgayi da hic begenmedim, iki tane (neredeyse) son adam faulu vardi, $ansli ki tek bi sari kart gördü.. kirmizi yemeliydi.. takimda da cok gerginlik vardi, necati, hakan sükür, hasan sas, hepsi.. neydi bu hasanin su $i$esini geri cevirmesi? geretse mi geri atti?

vicente
30-07-06, 22:36
Bir de şu takımda ne olursa olsun çıkacak en son adam Iliçtir.

Kesinlikle katılıyorum. futbol zekası en ust duzeyde oyuncumuz her an bir şeyler yapabilir.

Bir de takımda onemli bir sorun, topun degerini bilmiyoruz ozellike de Hasan. Cok top kaybediyoruz ve cogu basit ve aceleden kaynaklanan kayıplar. Bu kadar kolay top kaybeden takımı sıradan bir avrupa takımı zorlar, iyi bir tanesi de direk yener.

iL1905
30-07-06, 22:38
bence de ilic en son cikarilacak isimdi..

M.Yasin Cakmak
30-07-06, 22:38
Tolga'nın elinin bile değmediği şerefsiz Marcio Nobre yerde kıvranırken içinden kesin gülüyordur.

Allah belasını versin bu herifin tiksiniyorum.

Bize gelince ön liberosuz olmaz o kadar basit.

Nerval
30-07-06, 22:39
Bal yapamayan arı şeklinde oynadık diye gördüm. çok çok kötü oynayan bir takım olsaydık, beşiktaş bizi 1-0 değil, en az 3-0 yenerdi.

Bu takımı oyuncusundan çok hocası kaybetti gibi gözüktü. Sanki maçı kaybetmeye çalışır gibi bir taktik, bir diziliş; e sonuç olarak da oyuncular ne yaparsa yapsın başarılı olunamaz ki.

Tomas - Song'u bozan Tolga Seyhan değil, Gerets.
Tüm hazırlık maçlarımızda gençlerle oynayıp; belkide birbirine alışmadan şu maça çıkmalarını sağlayan da yaşlı oyunculardan öte Gerets.
Cihan niye futbolcu olmuş hala bilmiyorum da, O'nu 90 dakika oynatan gene Gerets.
İliç ve Sabri diri kalabilen oyuncularken, yığınla tel tel dökülen adamın yerine niye 3 değişiklik hakkımızın 2'sini onlarla öldürdüğümüzün sebebini bilen de Gerets.
Taktik ve ilk 11 yanlış; kadromuzdaki oyuncular değil. Oyuncularımız bu Beşiktaş'ı yenebilecek güçteydi; sadece gücümüzü kullanamadık.

Kupayı kaybetmek acı koydu bana, o ayrı.

P.S : Delgado'yu Fener dünyanın parasını verir Beşiktaş'tan alır sezon sonu.

Sovereign
30-07-06, 22:40
İliç'e "ghost" lakabını taktım kendimce.Oyunda hiç yok.Arada birkaç iyi iş yapıyor,onun ötesinde ara ki bulasın.İkili mücadelelrin hiçbirinde yok,devamlılığı yok,istikrarı yok.Kusura bakılmasın ama bir adamı "birşeyler yapabilir" düşüncesiyle oyunda tutmak pek mantıklı değil.

Bu kurgu içinde,bu kadar hücum elemanı arasında İliç biraz lüks bence.Oynatılacaksa Necati'nin yerine forvet olarak oynatılmasından yanayım.

hagi(5+5)
Bu arada golde konusulanlar gibi Cihanın bir hatasını görmüyorum, kademeye girdi. Bence hata Tolganındı

savatage
tolgayi da hic begenmedim, iki tane (neredeyse) son adam faulu vardi, $ansli ki tek bi sari kart gördü.. kirmizi yemeliydi..

Melih Gümüşbıçak şerefsizinin yönlendirmesiyle böyle düşündüğünden eminim.
Son dakikalardaki faul dünyanın her yerinde sarı karttır ama "kartın rengi sarı" diyerek beklentisini,Bjk'lılığını göstermiştir Melih Gümüşbıçak!

Bunun dışında o pozisyonda,topa yetişemeyeceği de barizken rakibin pozisyonunu bozmaya çalışmak yerine faul yapmaya giden Tolga'ya sinir oldum.Keşke Melih şerefsizinin beklentisi gerçekleşseydi.Başka türlü işleyen düzene geri dönene kadar çok acı çekeceğiz gibi.

HİCH
30-07-06, 22:43
ergün emekli olmuş ama hala takımda,tolga her an kırmızı görme potansiyeline sahip, hasan gözünü kapatarak pas atsa daha isabetli olurdu herhalde..o kadar saçma hareket var ki saymakla bitmez. anlaşılan yine bize uykusuz bir gece göründü. off off :uzgun2:

gian
30-07-06, 22:46
İliç'e "ghost" lakabını taktım kendimce.Oyunda hiç yok.Arada birkaç iyi iş yapıyor,onun ötesinde ara ki bulasın.İkili mücadelelrin hiçbirinde yok,devamlılığı yok,istikrarı yok.Kusura bakılmasın ama bir adamı "birşeyler yapabilir" düşüncesiyle oyunda tutmak pek mantıklı değil.

Bu kurgu içinde,bu kadar hücum elemanı arasında İliç biraz lüks bence.Oynatılacaksa Necati'nin yerine forvet olarak oynatılmasından yanayım.

Hiç öyle düsünmüyorum, hatta şu maçta İliç'in ön libero Mehmet Güven'den cok top caldıgını dusunuyorum..

İliç bu takımın orta sahasında mutlaka olması gereken adamdır. Eger cıkmasaydı bence son 20 dakikayı sıfır pozisyonla asla bitirmezdik..

YENİ GELİN Necati hic bir sekilde ilk 11 oynamamalı sakatlar iyilestikten sonra..

vicente
30-07-06, 22:47

Oncelikle bende Ilıcin tek forvetin arkasında cevresinde daha verimli olucagını dusundugumu soylıyım.

Bunun dısında yukarıdaki elestirin bence biraz fazla kacmıs. "Birşeyler yapabilir"i ben en kotu oyununda bile tehlikelidir icin kullandım. Ama normal oyununu sergilerken oyunda hiç yok demek acımasızlık. Bugunku macta bile gelip bir cok top aldı,atak baslattı, takım oyunun olmadıgı yerde olabildigince aktif olmaya calıstı. Gecen sene staddan tum maclarını izledim nerdeyse takımda en cok kosan oyuncudur. Kısaca ben Ilici faydalı buluyorum :) Su anki kadromuzda direk oynar bence her durumda..

yolbars
30-07-06, 22:49
biraz da olumlu tarafından bakmak lazım. şimdi biz bu maçı alsak yönetim yine uyuz uyuz "işte bakın size süper önlibero,transfere ne gerek var" geyiklerine girecekti.ama şimdi transferin aciliyeti gün ışığına çıktı ( biz zaten biliyoruzda yönetim açısından) sanırım gerets in maçtan önce transfer olmazsa mehmet i önliberoda oynatacğım demesi ve kötü oyununa rağman 90 dk sahada tutması da yönetime bir mesaj dı.

Sheva
30-07-06, 22:51
Mehmet Güven'den ön libero yaratma çabalarının sonuç vermesi çok çok zor zira kesinlikle o yapıda bir oyuncu değil, mücadeleci değil sert değil, o vakit neden böyle bir çaba içinde Gerets bilmiyorum.. Pasları düzgün, ancak hele ki İlic'le beraber oynayabilmesi mümkün değil bu haliyle.. Sırf onun yerinde Ayhan oynasa bile çok şey farkederdi, bu hatayı gerets'in maçı ciddiye almamasına bağlıyorum ama ligde tekrarlamaması lazım bunları..

onun dışında forvette etkisizdik ancak yine necati'ye eleştiriler arasında hakan unutulup gitmiş.. Kabze ve Karan tam formaları ele geçirecekken ikisi de sakat, hem onlar hem bizim adımıza büyük şanssızlık..

Hasan için bu maç söylenecek şey yok, inanılmaz kötüydü bütün takımı da son derece kötü etkiledi performansı.. Ceza sahası içine doğru kaç pas hatası yaptı sayamadım ama bu huyundan vazgeçmesi ve daha kolay oynaması lazım.. Hadi tek maçı dert etmeyelim, gerekirse yedeği de bol diyelim ama sağ kanat Hasan'a ipotekli gibi, Arda, Sabri ve Aydın artık nereyi bulurlarsa oynayacaklar..

Tomas-Song'un bozulması hatasından da bir an evvel döner Gerets diye düşünüyorum, ciddiyetten şaşmamakta fayda var.. Keza Ergün'ün yerine Orhan Ak da ilk lig maçında dönecektir, macera arayacak durumumuz yok..

Çok ciddiye almasam da kaybetmemiz kötü oldu tabi ancak beni asıl düşündüren Gerets'in bu geniş kadroyu layıkıyla değerlendirip değerlendiremeyeceği, zira hiç iyi sinyaller vermiyor bu konuda..

iL1905
30-07-06, 22:51
Melih Gümüşbıçak şerefsizinin yönlendirmesiyle böyle düşündüğünden eminim.
aslinda kendi dü$üncemdi, televizyonun sesini az acmistim, spiker de öyle bisey dedigini hatirlamiyorum.. sari karti var diye yanlis aklimda kalmisti (cünkü bi pozisyonda sari görmesi gerekiyordu), en azindan $imdi ikinci sari cikar sanmistim..

duncanferguson
30-07-06, 22:52
CNN de Ömer Çavuşoğlu diyo ki bu kupayı galatasayar alsa süper süper kupa olurdu alamadınız diye dandik kupa oldu diye
Aziz hemen cevabı yapıştırıyo biz gerçek süper kupayı aldık Real i yenerek
Ömer mosmor :)))

Sovereign
30-07-06, 22:52
Koşmak ve mücadele etmek arasında çok fark var.İliç kesinlikle tek ön libero ile oynayan(ön liberonuz Vieira falan değilse) bir takımın orta sahasında oynayacak oyuncu değil malesef.

Çağdaş,top çalma mevzusuna da hiç ama hiç katılmadığımı belirteyim ayrıca.

İliç,iyi işler yapıyor ama zaman zaman.Bir ara pası atıyor,sonra 20 dakika adını duymuyorsun.Sonra tekrar bir şut çekiyor,bir o kadar daha yok.Savunma yönünde zaten hiç yok.

Misal İliç'in muadili Delgado bugün kendi ceza sahasından bile top çıkardı.Devamlı oyunun içindeydi.

Yoksa zaten İliç'in Necati'nin yerine oynaması gerektiğini söyledim daha önce.

muratermengu
30-07-06, 22:53
olumlu tarafı yokki bakamıyorum
1: ergun efendı coluk cocuga madara olmadan jubıle yapmalı
2: illaki orta sahaya bır adam topa basan hakımıyet kuran
3:laubalılık olmamalı
4:saşa iliç bu takımda sallaya sallaya oynar
5:necati kendıne gel
6:vs.vs.vs.vs

Sheva
30-07-06, 22:54
Bu arada Lucescu'nun (veya herhangi bir iyi oynatan hocanın) 4-5-1'ini son derece takdir eden bir insan olarak son günlerde artan öneriler üzerine sormak istiyorum; İlic'i hangi tek forvetin arkasında oynatmayı düşünüyorsunuz? Kusura bakmayın ama bizdeki forvetlerle bu mümkün değil bence, ikisi de kaybolur giderler defansın arasında..

gian
30-07-06, 22:57
Kosmak ve mücadele etmek arasında çok fark var.İliç kesinlikle tek ön libero ile oynayan(ön liberonuz Vieira falan değilse) bir takımın orta sahasında oynayacak oyuncu değil malesef.

Çağdaş,top çalma mevzusuna da hiç ama hiç katılmadığımı belirteyim ayrıca.

İliç,iyi işler yapıyor ama zaman zaman.Bir ara pası atıyor,sonra 20 dakika adını duymuyorsun.Sonra tekrar bir şut çekiyor,bir o kadar daha yok.Savunma yönünde zaten hiç yok.

Misal İliç'in muadili Delgado bugün kendi ceza sahasından bile top çıkardı.Devamlı oyunun içindeydi.

Yoksa zaten İliç'in Necati'nin yerine oynaması geretiğini söyledim daha önce.

Egemen İliç konusunda çok ön yargılı oldugunu dusunuyorum :) İliç hakkında yaratılan mücadele etmiyor soylemi külliyen yalan. Az cok benim futbol gorusumu bilen biri olarak bana inan, cıplak gozle izlendiginde İliç'in mücadele farkı cok bariz belli oluyor..

Ha, İliç'ten ön libero mücadelesi bekliyorsak o ayrı tabii.. Ki bu imkansız. Ben İliç'in Partizan'da hic bu kadar geride oynadıgını dusunmuyorum..Yani kariyerinde hic oynamadıgı bir sekilde oynayan bir oyuncu icin de bence cok iyi mücadele ediyor.

Yoksa forvet olarak oynasa zaten 20 golü bulabilir İliç.

muratermengu
30-07-06, 22:57
hakan sukur hasan kabze arkası oynar rahat rahat
tek top iliç

savatage
30-07-06, 22:58
Sorun aslında Ilic'te değil,
muadili Alex,Delgado ve hatta Zelenka'da.

Bunların takımlarına yaptığı katkıyı görünce Ilic'ten de aynısını bekliyoruz.
Gerci geçen sezonun ikinci yarısının son döneminde mücadelesiyle bu yukarıda saydıklarımdan daha kabul ettirdi kendini bizlere ama liderlik vasfının olmamasını geçtim,hiç değilse duran topları kullansa takımdaki varlığı sorgulanmazdı!

vicente
30-07-06, 22:59
Sahsen Ilicin-Karan ikilisinin sampiyonlar liginde ozellikle sart oldugunu dusunuyorum. Umit oldukca guclu biri bence kaybolup gitmez ki Lucescu zamanında Sampiyonlar Liginde oldukca basarılıydı. Tabi bu sistemde kanatları cok iyi desteklemesi lazım. Yani ben 4-5-1 yerine 4-2-3-1 demeyi tercih ediyorum :) Daha guzel duruyor.

muratermengu
30-07-06, 22:59
elımızdekı topu en ıyı kullanan adam iliç degilmi

iL1905
30-07-06, 23:01
hasan sas su şişesini GERETSE mi geri atti?? bilen var mi?

Sovereign
30-07-06, 23:03
Benim kastımda o zaten Çağdaş.Bu adam böyle oynatılınca belki daha da verimli olacakken performansından çalınıyor.Takımın mücadele gücü savunması düşüyor.

Zaten savunma yönü kuvvetli olmayan kanat oyuncularımız da düşünülürse gerçekten lüks oluyor İliç.

İliç o mücadeleyi-ya da daha fazlasını diyeyim-göstermezse bizi Vieria bile zor kurtarır... :)

Sheva
30-07-06, 23:04
Sahsen Ilicin-Karan ikilisinin sampiyonlar liginde ozellikle sart oldugunu dusunuyorum. Umit oldukca guclu biri bence kaybolup gitmez ki Lucescu zamanında Sampiyonlar Liginde oldukca basarılıydı. Tabi bu sistemde kanatları cok iyi desteklemesi lazım. Yani ben 4-5-1 yerine 4-2-3-1 demeyi tercih ediyorum :) Daha guzel duruyor.

olmayacak iş değil, mesela carrusca'nın iyi çıktığını farzedersek şöyle bir kadroyla;

hasan ayhan ön libero carrusca

ilic

ümit karan

ama ben yine de çok iyimser değilim bu konuda, fizikman ve özellikle hava toplarında son derece etkisiz kalırız diye düşünüyorum..

osvaldo
30-07-06, 23:06
İliç'i 2 senedir çözemedim ben.. VArlığı da dert yokluğu da. HEm yararlı hem zararlı garip bir oyuncu. Mücadele gücü pek yok bence de. Çok güzel toplar atıyor ama rakip azıcık bstığında kolay top kaybediyor. MAçlarda kesik kesik oynuyor. Tek önliberolu sistemde İliç ya da ona benzer bir adam sırıtır. Orta sahamızın mücadele gücü genel anlamda çok düşük. 2 forvet arkalarında iliç ile zten 3 tane pek mücadele etmeyen adam oluyor. Tek önlberon da Mehmet ya da Saidou gibi bir adam olursa daha da sırıtıyor. Bizim sistemde tek önliberonun 3 ciğerli olması lazım.

2 forvet arkalrında İliç'li dizlişle CL'de (eğer kalırsak) rezil olma ihtimalimiz yüksek.

Sheva
hasan sas su şişesini GERETSE mi geri atti?? bilen var mi?

yok Gerets değildi ama istediği su şişesini alınca sinirli bir şekilde geri fırlattı, garip bir hareketti..

vicente
Ilic konusunda bir sey daha ekliyim. Ilic aslında cok daha faydalıda olabilir ama bizim diger oyuncular ozellikle Necati sagolsun boş kosularını hiç degerlendiremiyorlar adamın. 50-60 metre deparla boş alana kactıgı pozisyonu cok gordum ki bundan kısalarını maclarda habire yapıyor o yuzden bu kadar tehlikeli pozisyonlara giriyor. Onunla daha iyi anlasabilse oyuncular daha cok kisi begenicek onu bence. Savatage ın saydıgı 3 isimden Alex ve Delgado, Ilic kadar bos kosu kesinlikle yapmıyodur.

Tek top yetenegini de ekleyince, ben duran top ve sert sut eksigini kapattıgını dusunuyorum.

muratermengu
30-07-06, 23:07
saşa iliç

Apollon
30-07-06, 23:07
Super kupa finalinde sahaya kadrolar çıktığında, paranın akıtılarak kurulan bir kadro ile ekonomik hesapların oluşturduğu kadronun farkı hemen göründü. Ön libero, Kaleci ve santrfor futbolun günümüzdeki en önemli bölgeleri. Beşiktaş'ın ön liberosu Kleberson bu gün yaklaşık değerini bilemiyorum ama herhalde 5 milyon dolara alamazsınız. Bizim ön libero Mehmet Güven. Yaklaşık değeri bu gün satışa koysanız 250bin dolar verirler yada vermezler..
Santrfor çiftine bakıyoruz, bizim ikili Necati Ateş ve Hakan Şükür, Beşiktaş'ta Gökhan Güleç ve Marcio Nobre. Daha sonra değişimde bakıyoruz bizden Özgürcan Özgür, Beşiktaş'ta Brezilya'Lı Bobo. Yine parasal bir dengesizlik..
Kaleci mevkiinde bir üstünlük söz konusu, zira Mondragon kariyeri ile ve yaptıkları işlerle kolay kolay başka bir kaleci ile mukayese edilecek bir kaleci değil, nitekim maçta en iyi oyuncumuzdu..
Tandemde geçen yılın şampiyon kadrosunun önemli ikilisi Tomas-Song ikilisi -biraz da Tomas'ın dünya kupasındaki saçma hareketlerinden olsa gerek- bu sezon hazırlık maçlarında ve nihayet bu kupa finalinde bozuldu ve Tolga Seyhan geldiği gibi formayı kaptı. Tolga iyi bir oyuncu ve birebirde ve fizik mücadelede önemli bir oyuncu ancak Song ile uzun süre beraber oynamadığı için birbirlerinin açıklarını kapatmakta başarılı değiller. Yenilen golde, ne Song ne Seyhan olması gereken yerlerde değillerdi.
Ortasahada Delgado'yu dünkü maçta beğenmeyen olmamıştır, ben bizim İliç'i de beğendim, hatta Gerets hocanın İliç'i gereksiz oyundan aldığına inanıyorum, onun yerine Necati değişikliğini yaparak oyunu sürdürebilirdi.
Özetle gözlemlerim şunlar:
1) Üst düzey maçlarda mutlaka çok iyi bir ön libero almamız ve maça onunla çıkmamız lazım, ben Saidou'yu şimdiden aramaya başladım, geçen sezon da sık sık savunuculuğunu yaptığım siyahi oyuncunun yokluğunda ortasaha-defans bağlantımızda önemli kademe sorunları yaşamaya başladık. Bu sıkıntı nedeni ile takım rahat ileri de çıkamıyor ve gol ortalamamız da düşebilir. Acilen bu bölgeye çok iyi bir oyuncu almamız gerekir. Mehmet Güven'i harcamayalım ve kesinlikle kazanalım ancak Mehmet henüz şampiyonlar ligi üst turlarını ve tekrar lig şampiyonluğunu hedefleyen Galatasaray'ın önliberosu değil. Zaman içinde pişecek ve başarılı olacak genç bir oyuncu daha..
2) Tomas - Song tandemini bozmak pek doğru bir karar gibi görünmemeye başladı, Tolga Seyhan ilk 11'den çok, Tomas'ın çok iyi bir alternatifi gibi görünüyor bana.
3) Takımımızda geçen sezonki inanılmaz güç harcanarak kazanılan şampiyonluğun getirdiği mental sorunlar var. Bunları bir takım psikoloğu ile çözmek gerekir, oyuncuların acilen ciddiyete kavuşturulmaları lazım. Halen maçlarda geçen sezonki kazanma hırsını göremiyoruz. Tabii lig maçları farklı atmosferler, dolayısı ile lig maçlarını da görmeden konuşmak erken.
4) Mondragon - Fevzi Elmas ikilisi şu anda lige de , kupaya da , şampiyonlar ligine de gayet hazırlar, en azından kalede hiç bir sorun görünmüyor.
5) Arjantinlimiz gelince sol kanata neler katacak şu an bilmiyoruz ancak Sabri Heinz'dan çok daha verimliydi maçta kaldığı sürece.
6) Hakan Şükür ilerde iyi ve yaşına göre halen takımın en iyi forveti. Necatiden de, Özgürcan'dan da, Hasan Kabze'den de şöyle bir bakışta daha iyi bir forvet. (Genç hali ile mukayese etmek zaten abesle iştigal olur.) Bu sezonda yükü Karan ile birlikte çekecek yaşlı kral.
7) Savunmamızın iki kanadı Cihan ve Ergün'ün ikisininde oyun stilleri artık ezberlendi. Bu oyuncularımız bu sezonda eleştirilerden bolca nasiplerini alacaklar gibi görünüyor. Ferhat, Uğur, Orhan Ak, Arda gibi isimlerin mutlaka devreye sokulması gerekiyor..

Herkese sevgiler..

muratermengu
30-07-06, 23:10
para yok pul yok
becerıksız yonetım
bu adamlarla bu kadar sabri sol acıktı ya varmı ötesi

vicente
30-07-06, 23:10

olmayacak iş değil, mesela carrusca'nın iyi çıktığını farzedersek şöyle bir kadroyla;

hasan ayhan ön libero carrusca

ilic

ümit karan

ama ben yine de çok iyimser değilim bu konuda, fizikman ve özellikle hava toplarında son derece etkisiz kalırız diye düşünüyorum..

Bence bu olucak iş :) iyi birini bulalımda oraya. Ozellikle bu taktik kanatlarda Arda ve Aydın la da cok guzel olur ama yavas yavas olucak o.

savatage
30-07-06, 23:15
İkili forvetin arkasında oynayan Ilic futbol karakteri itibarıyla tek forvetin değil,üç forvetin arkasında çok daha iyi oynar.
Hatta tek forvetin olduğu takımda Ilic oynayamaz diyeyim!

MarMara
30-07-06, 23:16
bizim ağır abiler halen daha hayal dünyasında şampiyonluk havasındalar.bu bize çok şey kaybettirir uyanmaları lazm kısa süre içerisinde.

maça gelince,gerets in yanlış kadrosu skoru tayin etti kanımca.necatinin artık bu takımda müzmin yedek olması gerek bir sene ki aklı başına gelsin.ergün ve cihanın yeri zaten yok.
hala bu takımda arda ferhat oynamıyorsa necati sürünüyorsa birşeylerin değişme vakti gelmiştir.
Lige daha hazır girmemiz gerekli.bu maçta gerekli sinyaller alınıp dersler çıkartılmıştır umarım.yoksa ankara faciası bizleri bekliyor.

Selo
30-07-06, 23:19
Bu sekilde oynamaya devam edersek bu sene ligi FB ve BJK birlikte gotururler, bize de 15-20 puan fark takarlar.

CL'yi ise hic konusmaya degmez, gruplara kalirsak buyuk basari derim. En azindan mac ve puan basina klube biraz para kalir.

Gecenlerde yazdik, Hakan'i, Necati'yi, Umit'i toplasak CL icin bir tane santrafor etmezler dedik, bugun BJK karsisinda sahada neler yapildi hep beraber gorduk, keske Ailton'u alsaydik demistim, alay edenler olmustu, bugun Neco ile Hakan'i seyrettiginizde ne dusundunuz acaba?

Gerets'in elinde 7-8 tane cok iyi genc var, artik Hakan'i, Ergun'u, Hasan, i Cihan'i yavas yavas kessin bu takimdan, bu sene en azindan bu gencleri kazanalim.

Elimizdeki malzeme ne yazik ki bundan ibaret. Bu kadro 3-5-2'yi cift on libero ile cok daha iyi oynayabilir, ama Gerets kesinlikle 4-4-2'den vazgecmeyecek gibi..

Biraksinlar on libero sevdasini iyi bir forvet ile iyi bir oyun kurucu alsinlar diye diye dilimizde tuy bitti, zaten bundan sonra da bu isten hayir gelmez artik.

Bu sene herkese bol sabir dilerim.

Sheva
bu arada şunu da göz ardı etmemek gerek, bu beşiktaş'ın olabilecek en iyi, en ideal kadrosu, bizim ise gerets sağolsun hem değişecek oyuncularımız var, hem de carrusca ve gelecek ön liberomuz var (iki sakat forvetimiz var vs vs).. ki tekrarlamak istiyorum, bugün sırf mehmet güven yerine ayhan oynasa bile çok şey farkederdi bana göre.. O yüzden sinir bozucu bir mağlubiyet olmakla birlikte, gerekli tedbirler alındığı takdirde önümüzdeki maçlara yansıyacağını düşünmüyorum..

muratermengu
bizim ağır abiler halen daha hayal dünyasında şampiyonluk havasındalar.bu bize çok şey kaybettirir uyanmaları lazm kısa süre içerisinde.

maça gelince,gerets in yanlış kadrosu skoru tayin etti kanımca.necatinin artık bu takımda müzmin yedek olması gerek bir sene ki aklı başına gelsin.ergün ve cihanın yeri zaten yok.
hala bu takımda arda ferhat oynamıyorsa necati sürünüyorsa birşeylerin değişme vakti gelmiştir.
Lige daha hazır girmemiz gerekli.bu maçta gerekli sinyaller alınıp dersler çıkartılmıştır umarım.yoksa ankara faciası bizleri bekliyor.

aynen katılıyom renkadaşım

Cem Bom
30-07-06, 23:52
Okan'ın bu takıma girecegini tahmin ediyorum. umalım ki eski günlerini hatırlatsın.

ligde Gerets Thomas'ı oynatır.

Hasan canımı cok sıktı... aman aman...

NEcatinin yedek kalması gerek bir süre ama pek mümkün görünmüyor... Toparanması için dua etmekten baska caremiz yok.

Ön libero şart.

Ayrıca her ne kadar hiç gündemde olmasa da Delgado gibi, Insua gibi bir adam sart bize, CL de basarılı olmamız için. İliç takımın en yaratıcı oyuncusu ama CL için yetersiz.

muratermengu
31-07-06, 00:06
LİGDE SORUN CIKACAGINI SANMIYORUM HAFTALAR ILERLEDIKCE TAKIM OTURUR AMA BIR LAUBALILIK VAR.ACAYIP BIR DURUM SOZ KONUSU.
NECATİ HIC YOK SEZON ACILISINDAN BERI OYNAMIYO SAGBEK CIHAN
TAMAM BU ADAMLARLA SAMPIYON OLDUK AMA CIHAN YUZUNDEN COK BASIMIZI VURDUK AYNEN NECATI GIBI AVRUPADA BISEY OLMAZ KATILIRIZ INSALLAH CL YE ONU DUSUNELIM BENCE.

muratermengu
31-07-06, 00:08
LAFA BAK YA SIMDI STARDA SARHOŞ PROGRAMINDA SERHAT ULUEREN SÖLEDI GOKMENE SENIN GALATASARAYIN SHATKAR DONETS DEN IYI TAKIMMI DIYE(TOLGA TRANSFERI UZERINE )NE DIYON SEN SERHAT BEEE :kizgin:

gian
31-07-06, 00:16
Murat kücük harfle yazalım lütfen ve biraz daha yazım kurallarına dikkat edelim..

tripotter
31-07-06, 00:29
Maçı meşgul olduğum için bölüm bölüm izlemek zorunda kaldım ama son 20 dakikanın tamamını seyrettim. Öncelikle Gerets bu maçı bariz hazırlık maçı gibi görmüş ve takımını ve oyun anlayışını buna göre şekillendirmiş.Sezonun başından beri yaptığımız tüm hazırlık maçlarına farklı kadrolarla çıktık, süper kupaya daha farklı bir kadroyla çıktık ve lige de bambaşka bir kadro ile çıkacağız.

O nedenle ben bu maçta en azından lig maçlarına çıkacak kadromuzu beklerdim. Tabi Ümit ve Kabze sakat Carrusca'nın da oynayamaması normal ama neden Orhanla değil de Ergünle başlanıyor? Neden Mehmet yerine Ayhan veya Okan oynamıyor. Neden sol açıkta Aydın değil de Sabri var? Neden Songun yanında Tomas değil de Tolga var?

Mevcut kadromuz geçen sezon 4 büyükler içinde en iyi kadroyken bu sene bence en geriye düştü. 4 Takımın üçü de mevcut kadrolarının üzerine çok yerinde transferler yaptı veya yapıyor.Özellikle BJK, çok çok iyi bir orta saha kurmuş.Hem alternatifli hem de iyi oyunculardan ve Delgado gibi bir oyun kurucudan oluşuyor.Tek eksikleri sol açık onu da İbrahimle Akınla dolduracak gibi görünüyor Tigana.

Şu vakitten sonra yapılabilecek tek iş gerçekten de iyi bir önlibero almaktan başka birşey değildir. Sonra da devre arasında İliç gönderilip en azından 90 dakika oynatabileceğimiz bir 10 numara alınmalıdır. Ben de İliçe sempati duyanlardanım. Ancak takıma katkısı bu anlayışla çok çok az kalıyor.Ayrıca Forvetlerimiz İliçle, İliçin oyun stilinde bir düzen kuramıyorlar. Yani İliçin avantajlarını takım olarak değerlendiremiyoruz bana göre.

osmanhy
31-07-06, 00:59
Ilici satmak cok buyuk bir hata olur; sempati duydugum icin demiyorum. Bugune bakarasak, pozisyona giren veya pozisyon hazirlayan tek oyuncu ilicdi. Tamam, belki 90 dakika oynamasi bir dezavantaj ama gecen sezon, yuksek stres olan maclarda, ilic hep ya ilk gollu atmisti yada hazirlamisti. Diger oyuncular hep gerginken, onun golleri takima rahat nefes aldirtiyordu.
Ama takimda hic uyum gorememem. Oyuncularin arasinda sanki hic diyalog yoktu. sabri ve necati en az 3-4 kere birbirlerine carpti. Kanatlari hic kunlanamadik ve hic organize olamadik. Buna ragmen, rakip takim bizden ustun gorunmedi ve onlarda fazla pozisyon bulamadi.
Gerets bir kac degisiklik yapmak zorunda:
1. Herkesin dedigi gibi Tomas her macta Songun yaninda baslamali.
2. Iyi bir on libero sart. Bunu basarmak icin yonetim ellinden geleni yapmali.
3. Cihan bitmis artik, hatalari hepimizi deli ediyor. Buraya Sabri dusunulebilir veya genc Ugura sans verilmeli.
4. Ayhan bu takim icin cok onemli, orta sahada uyum sagliyor ve toplari guzel dagitiyor. Bunun ustune top teknigi yuksek ve hucumda onemli faktor olabiliyor.
5. Hasan, mukemmel bir sezondan sonra, kaybuldu. Bu bir mac olarak herkesin basina gelebilir, ama bu bir kac mac da devam ederse, onun yerine arda baslamali.

ve bence ideal 11 soyle olmali:
mondragon
ugur-song-tomas-orhan
arda-ayhan-ilic-aydin
hakan-umit

hagi(5+5)
31-07-06, 01:19
İliç bu takımın hücüm oyununun en önemli parçasıdır. Son yıllarda bu kadar rahat pozisyona sokabilen başka bir oyuncumuz olmadı. Yönetim onu göndermek gibi bir aptallık daha yapmayacaktır.

Bu arada hazır 10 numara oyunculardan konusuyorken, Hagi'den sonra bu ülkeye gelen en iyi 10 numara olabilir Delgado, ne Alex, ne Ortega, ne Revivo ne de bir başkası. İlerde topu çok iyi tutuyor, ayaklarına çok hakim, takımı yönlendiriyor, duran toplarda nasıl olduğunu bilmiyorum, iyi diyorlar ayrıca da biraz fazla artist, o nasıl yere atlayıp kıvranmalar filan :)

Tek dileğim Carrusca'nın da bu kalitede çıkması.

osvaldo
31-07-06, 01:20
Bence CL maçlarında ve derbilerde dizilişimiz şöyle olmalı
4-5-1
---------Mondi---------
Arda(Cihan)---Song---Tomas----Orhan(ferhat)
Hasan---Ayhan----Önlibero------Carrusca (inşallah iyidir)
-----------------İliç---------------------------
-----------------Hakan----------------------

ya da İliç daha ileride Hakan ile forvet oynayabilir. Bence forvetin hemen arkasında oynarsa daha verimli olur.

tripotter
31-07-06, 01:28
Sürekli alternetif kadro arayışları içerisindeyiz hepimiz. Tabiki hepimiz iyi niyetle yapıyoruz bunları ama malesef taraftarın gördükleriyle teknik direktörlerin gördükleri çok farklı oluyor birbirinden. Ya takımdaki dengeleri kotumak adına ya da başka sebeplerden dolayı bizim hiç hoşlanmadığımız türden 11 ler olabiliyor sahada. Yine de bende elimizdeki kadroya bakarak özellikle bugünkü maçtan sonra kendime göre bir kadro alternatifi yapmak istiyorum.

Öncelikle kalecimizi ve Song-Tomas ikilisinden oluşan tandemimizi ayırıyorum. Sol bek için ilk 11'de sakatlık olmadığı sürece Orhana, o olmazsa Ferhata görev verilmelidir.Ergünün artık bu takıma verebileceği hiçbir şey yok.Bu artık ortada. Sağ beke gelince Uğur Uçara bence yeteri kadar bu bölgede şans tanınmıştır ancak ben Hagi döneminden bu yana Uğurda ufakta olsa bir gelişme göremedim.bana hiç güven vermiyor. Ardayı da her ne kadar hepimiz beğensek de hazırlık maçlarında görüldü ki o da bu bölgenin oyuncusu değil ya da oyuncusu olsa bile hazır değil.Geriye kalıyor Cihan ve Sabri.Cihan malumunuz. Artık bu bölgede ağzıyla kuş tutsa yaranamayacak orası belli oldu. Sabri ise bence çok zorlama bir bek oluyor. burada zaman zaman başarılı maçlar çıkardığı oldu ama nasıl söylesem, bir Orhan Ak değil mesela...Sanırım anlıyorsunuz ne demek istediğimi. O nedenle şu ön libero faslını tamamladıktan sonra ilk iş buraya gerçek bir sağ bek almaktır.Mümkünse yerli bir sağ bek almaktır.

Orta sahada ise Carrusca ve Hsanın yeri zaten belli.E alınacak ön liberonun da yeri belli. Bu üçlünün yanında aklıma 2,5 futbolcu geliyor. Biri Ayhan biri Aydın diğeri de Okan. Daha önce de söylemiştim. Aydını bir kez olsun orta sahada ileriye dönük oynarken izlemeyi çok isterdim.Keşke Gerets bir iki maç onu ortada deneseydi.Bence bu bölgede çok başarılı olur Aydın. Forvet arkasında yine aklıma 3 isim geliyor. Necati-İliç ve yine aydın! Necati bu oyununu düzeltene kadar sadece yedek olarak oynar bu takımda. Ancak İliç ve Aydın bence bu takımın tekniği en iyi 3 oyuncusundan ikisi. Diğeri Hasan şaş. O nedenle İliç ve Aydın bu bölgede maça başlamalı ve ileride tek forvet oynamalıdır. Forvet tercihi ise Sırasıyla Ümit-Hasan ve Hakan olmalıdır.

Carusca ve Hsanla kanatlar bol bol kullanılmalı ve ortada İliçin tek top oyunu bol bol değerlendirilmelidir. Ataklarımız dengeli bir biçimde 3 kola yayılmalıdır. Tabi böyle bir sistemde forvetinizin çok çok iyi olması gerekiyor ama ben Ümite de Hakana da Hasana da güveniyorum bu konuda. Özellikle Ümitin ve Hasanın vuruş teknikleri çok iyi bence.

Şuan için aklıma daha iyisi gelmiyor.Eğer bugünkü gibi önliberosuz , formsuz bir Necati ile ve Ergün-Cihan gibi beklerle maçlara çkarsak bu sene bol bol kafayı yeriz gibi görünüyor...

Berk
31-07-06, 01:38
10 numarali motorcu abimiz futbolu bıraktı di mi bu maçtan sonra? öyle bi hali vardi da... jubile maçiydi herhalde...

Aslan Suat
31-07-06, 02:19
maca gittim yaklasik 30 dakika oluyor eve geleli, epey yorgunum. yenildik belki, ama yinede biraz mutluyum Galatasarayimi gördüm diye :)
bu arada Ergünü canli gözle seyretmek gercekten cekilmezmis :uzgun2:

bunun yanisira düsündügüm gibi az kisi geldi maca, hem izin dönemi olmasi, hemde fiyatlarin bana göre yüksek olmasi buna engel oldu.
yine epey Galatasaray taraftari ve seyircisi geldi, seyircisi diyorum cünkü ayaga kalkmaya bile üsenen insanlarin arasinda tek bagirip cagiran bide ziplayan insan sensen, o insanlar taraftar degil seyircidir.

sonraki günler resimler eklerim artik, suan cok yorgunum.

Lioney
31-07-06, 02:58
Maçı iki Beşiktaş lı arkadaşım ile izlediğim için ve birde üstüne Nobre nin golü ile gelen zaferlerine neredeyse benden daha çok üzüldüklerini görmek, benim için değişik bir tecrübe oldu ve taktirlerimide aldılar açıkçası :)

Bir ara, Okan da girerse oyuna, maçı geçeriz artık demeleri de, gülüşmelerimize sebep oldu :)

Didişme ve mücadele açısından fena bir maç olmasa da sezon başı için, kalite ve saha içi organizasyonu açısından hayli kötü bir maç oldu. Özellikle ilk 15 dakikada etkili olan ve maçın genelinde kupayı daha çok istediğini belli eden Beşiktaş, amacına da ulaştı.

Şimdi öncelikle çok hoşuma giden, katıldığım veya kendi küçük aklımca doğru bulduğum bir kaç alıntıyı geçmek isterim, çoğu Can dan olmak üzere.

Tesbit ve üslup olarak, yazının ince hoşluğunu ve nazik dokundurmasını da heasaba katarak Can ın;

''Kesin olan birşey var ki,bu sezon da en iyi futbolculardan biri olacak olmasına rağmen yine en çok küfür yiyen futbolcu olacak Hasan Şaş.8 senedir futbol stilini değiştirmedi,değiştiremez.Umarım 8 senede,ve özellikle geçen sene sonrası GS taraftarı değişmiştir diyeceğim ama o da mümkün değil.''

paragrafını buraya bir daha taşıyayın. Pek çok kişinin aksine yine Can ın;

''İkili forvetin arkasında oynayan Ilic futbol karakteri itibarıyla tek forvetin değil,üç forvetin arkasında çok daha iyi oynar.
Hatta tek forvetin olduğu takımda Ilic oynayamaz diyeyim!''

yorumuna ise aynen katıldığımı belirtip, burada tekrarlamamın sebebini ise, dediğim gibi çoğu kişinin aksine bu konuda marjinal kalmamız olduğunu söyliyeyim. Bunu açıklamak için ise, işte İliç in yüksek oyun zekasından yararlanmak veya tek paslarla yapacağı organizasyon için ilerde ona alternatif alanlar ve pozisyonlar oluşturacak oyuncuların var olması gerektiği falan gibi detaylara girmeyi üşeniyorum, bağışlayın.

Yine Can gibi Mehmet in iyi bir performan ortaya koyduğunu düşünüyorum lakin buna sonra geleceğim, ona katılmadığım yer ise defansdaki olduğu söylenen aksaklık sebebi ile kötü gözüktüğü yorumudur. Hatta Galatasaray ın bugün sorunu defansif aksaklık değil, tamamen hücumdaki aksaklıkları idi.

Bir başka önemli tesbit ise başka arkadaşlarında dolaylı yoldan belirttiği lakin en açık şekilde tripotter in;

''Öncelikle Gerets bu maçı bariz hazırlık maçı gibi görmüş ve takımını ve oyun anlayışını buna göre şekillendirmiş.''

şeklinde dillendirdiği yorumdur ve bud sonuna kadar katıldığım bir tespittir.

Şimdi maça geçersek, kadronun buna benzer bir şekilde çıkacağını zaten bir maç öncesine bakarak sezmiş ve yazmıştımda. Mehmet in önlibero ve Sabri nin sol açık oynayacağı belliydi. Mehmet in hazırlık döneminin en formda oyuncusu olduğuda zaten açık, izlediğimiz maçlardan hatta buna Sabri yi de katabiliriz. Yine tam olarak yazmamakla birlikte, son maçtaki söylemimden sonra Tolga nın şuan zaten tam olarak formunu yakalayamayan ve üst düzey bir stoper olmasına rağmen devamlı belirttiğim çok kötü hava hakimiyeti sebebi Tomas ın yerine oynayacağı da belliydi. Sanırım Orhan ın sakatlığı da Ergün ün şansı, Galatasaray ın şansızlığı oldu :) Kadro açısından iki itirazımdan biri zaten Ergün seçimi, diğeri de Hakan seçimi. Buna da biraz sonra geleceğim.

Şimdi, öncelikle maçın Galatasaray açısında kötü tarafı bahsi geçenler gibi defansif aksiyonları değil, hücumsal aksiyonları idi. Bunun en büyük sebebi ise, hiç kuşkusuz şimdiye kadar oynadığı en kötü maçı çıkaran ve maçında tartışmasız en kötü ismi olan İliç tir. Şimdi Galatasaray ın futbolu için, daha özünde hücumu için İliç in ne kadar önemli oldu bu kadar açık iken, hatta sözün özü İliç ne kadar konuşursa Galatasaray o kadar ses verir iken, haliyle onun sessizliği, Galatasaray ın şarkısının, zaman zaman kanattan arka direğe gelen ortalarda tüm hücumcularının ön direğe hareketlenmesi gibi, zaman zaman tam tersi ön direğe gelen ortalarda tüm takımın arka direğe hareketlenmesi gibi bozuk arkorlarda, sessiz tiz bir çığlığa dönüşmesine sebep oluyor. Kendi adıma İliç in kapıp kapmadığı toplarda değilim, önemsiz olduğu için değil lakin esas önemli olanın kaptırıp kaptırmadığı toplar olması sebebi ile. İliç bu kadar top kaybı yaparsa, bu kadar hücum organizasyonlarında yanlış seçimlerde bulunursa, değil iyi bir önlibero, Dünya çapında bir adam bile oynaya yanında hikaye olur. Bu birinci olarak bir köşede dursun.

İkinci önemli husus ise, Galatasaray ın bu maçtaki ölü sol kanadı. Öncelikle Ergün ün kalede oynaması bile sol bek oynamasından daha yararlıdır, bu kesin. Bir kere ileri çıkıp, Necati nin ara pası ile nerdeyse kalci ile karşı karşıya kaldığı pozisyon hariç sahada varlığı ile yokluğu belli olmayan. Bunun dışında soğukkanlılığının artık, bir donukluğa dönüşmesi sebebi ile, yapılan ofsayt taktiklerinde yerinde kalan, ağır bedeni ve çevik olmayan bünyesi ile defansif aksiyonlarda rakibini durduramayarak yaptığı zarardan bahsetmiyorum bile. Önünde ise hazırlık maçlarında hayli istekli ve formda görünmesine rağmen, artık Carrusca nın alınışı sebebi ilemidir bilmiyorum ama, inanılmaz derecede kötü oynayan, bir tane olumlu hareketini bırakın, bildiğimiz Sabri çalışkanlığından eser göstermeyen, her maç yığınla top kapıp, yırtınan oyuncu yerine, rakibi seyreden bir Sabri olması da bu kanadı ölü hale getirdi. İkinciyi de geçelim bir kenara koyup.

Galatasaray hücum futbolu için olmaz ise olmazların başında tıpkı İliç in durumu kadar önemli olan bir başka etken hücum presidir bence. Bu maçta ki bunu ilersi için artı olarak da görebiliriz, neredeyse hiç hücum presi yapmadı forvet ikilisi ve arkalarında günün kayıp ismi İliç. Burdan varacağım ikinci önemli nokta ikinci yanlış oyuncu tercihi olan Hakan öncelikle. Bir kere Galatasaray daki forvet sıkıntısı sezon başı malum iken, yine çok kritik bir sezon başı bizi bekliyor iken, en çok ihtiyaç duyacağımız oyuncuların en başında gelen Hakan ı sakat sakat bu maçta oynatmakta neyin nesi ben anlıyamıyorum. Girdiğin riski bırak, yanında bir de zararıda cabası. Hakan ın hava toplarında, bugün Gökhan karşısında zayıf düştüğü kadar başka bir maçta zayıf düştüğünü, hiç hatırlamıyorum ben. Haliyle İliç de kötü iken ve organizasyon yapamıyor iken, sol kanat ölmüş durumda iken, çokça yaptığımız ve nefes almamızı sağlayan uzun topların hepsi bir kayıp oldu bizim için bugün. Bir de buna Necati, Hakan, İliç üçlüsünün sıfır hücum presini ekleyin. Sakatlığının ve oyun yapasının da etkisi ile, zaten Necati gibi dolaşan bir adam olmayan Hakan, hava hakimiyetini kaybetmişken ve hücum çıkışlarında gelen toplarıda saklayamıyorken, tüm cabasına rağmen takımın en kötülerinden oldu. Girdiği pozisyonlarda attığı cılız şutlara veya kanat ataklarında oyunu açıp hareketlenerek topu alıp kötü ortalar yapasada, İliç ve Hakan ın top kayıpları sebebi ile yine orta sahaya kadar gelip top alsada, bunları verimli kullanamadığı için Necati yi de tüm cabası ve dolaşmalarına rağmen İliç ve Hakan a ekleyelim ve üçüncü konu olarak bir kenara koyalım.

Hasan yine bildiğimiz Hasan dı, deli gibi koştu çabaladı, savunma görevini hiç aksatmadı, geriye geldi ileri çıktı. Devamlı her atakta diğer oyuncularında harap bitap durumu sebebi ile birşeyler yapmaya çalışan tek adamdı arkasındaki Cihan ile birlikte. Yine çok top tuttu ayağında, yine bir dolu orta alakasız yerlere gitti, yanlış seçimler yaptı tabii klasik olarak. Yine de pozisyon diyebileceğimiz her atakta onun parmağı vardı. Diğer taraftar durunca ve oyun tamamen Hasan ve Cihan lı sağ tarafa yıkılınca, en çok eforuda onlar sarfetti verimli olmasada. Tüm verimsizliğine rağmen, saha da en çok mücadele edene oyuncular olması sebebi ile fazla kızmadım lakin yine de bunu özellikle hücum aksiyonları olarak dördüncü konu yapıp not edelim kenara ve geçelim.

Şimdi bütün bunlar, bence, elde varken, lafın dönüp dolaşıp, artık iyice ezbere olduğunu düşündüğüm Cihan, Mehmet, Tolga üçgenine gelmesi bana garip geliyor nacizene. Kanımca kötüden iyiye bir sıralam yapsak onbiri bu oyuncular son dördünden üçü olur. Heleki Mehmet, neredeyse ne yaptığını bilen, oturaklı oyunu ile Galatasaray adına sahanın en iyilerinde biri iken. Savunmada zaten yukarda saydığım sebepler ile tek kişilk boğuşmasını, üstelik Delgado, Kleberson ve Fahri gibi ayağı düzgün oyuncular arasında layıki ile verdiği gibi kaptığı toplarıda hiç kötü kullanmadı. Galatasaray ın hücumları Mehmet in top kayıplarında veya yanlış seçimlerinden heba olmadı ki, Mehmet aldığı, kaptığı topları İliç e, Hasan a, Necati ye, Sabri ye verdi, mesele bundan sonra başladı. Galatasaray geride çokmu pozisyon verdi yoksa benmi yanlış maç izledim. Hal böyle iken sorunun savunmada olduğu veya savunma ağırlıklı oynayan oyunculardan kaynaklandğını söylemek biraz komik olur ve de hayli haksızlık yapılır. Hele ikinci yarı neredeyse hiç pozisyonu yok Beşiktaş ın hoş ilk yarıda olduğu söylenemez ya. Bir kaç yan topta ise topu havada karşılayamayan ve bugün pek iyi gününde olmayan Song hatalı idi zaten. Ki bunlara Nobre kafa vurdu. Mondragon ise, Nobre nin kafa vuruşu ile mükemmek çıkardığı top dışında kanımca gayet rahat bir maç çıkardı. Hatta benim beklentimin aksine, duran toplardan da çok tehlikeli pozisyonlar yaşamadık. Hatta Mehmet kornerlerde ve duran toplarda önde yaptığı alan savunması ile 2-3 topta çıkardı ek olarak belirteyim.

Sanırım Orhan ın gelmesi ve hava hakimiyeti olan forvet oyuncularımızın forma girmesi ve de hava hakimiyeti olan bir önlibero alınmadığı sürece, Tolga başka eksikliklerine rağmen, Tomas a tercih edilecektir. Bence edilmelidirde, ki bugün yine başarılı bir maç çıkardı. Ha bu konudaki eksikliğimizi giderecek tedbirler ile Tomas formasına kavuşacaktır. Tabii bu hususta başamızı arıtacak maçlar için bu tahminim.

Ha bu kadar açıklama gereksiz aslında, nihayetinde yorumlar genel olarak odaklanan yerlerden gelmeye devam edecek, beyhude çabaların anlamsızlığı yok. Velhasıl maçın mağlubiyet açısında ne kötü yönü, Fahri ni Necati ye attığı dirsek ki bu delikanlı arkadaşı sevmeme rağmen artık gözümden düşmüştür, o kadar fanatikliğimiz olsun ve Sami Yen de de görmek isteriz böyle hareketleri maçası yiyorsa. İkinci olarakda spikerin devamlı ilklerin takımı diye bir türkü tutturmasıdır.

Bu ilklerin takımı geyiğine en güzel cevabı da, Beşiktaşlı ev arkadaşım Fırat, 3 - 0 dan 3 - 3 ü, 2 - 0 dan 2 - 2 yi elde edip elenerek ilklerin takımı olan Beşiktaş şeklinde verdi, belirtmeden geçmiyeyim.

Fazlada uzamadan, Galatasaray takımı ve futbolcuları hakkında muhtemelen yazdığım son veya sondan birkaç önceki yazıyı bitirip, sezon boyu, Liverpool ve Real Madrid tartışmalarında veyahut SarayCafe de dizi başlıkları altında buluşmak üzere deyip, Ankaraya gelecek arkadaşlar ile orada görüşmek üzere diyorum :)

Edit şeysi; Suatcım şimdiden eline ayağına ve de desteğine sağlık.

osvaldo
31-07-06, 09:23
paragrafını buraya bir daha taşıyayın. Pek çok kişinin aksine yine Can ın;

''İkili forvetin arkasında oynayan Ilic futbol karakteri itibarıyla tek forvetin değil,üç forvetin arkasında çok daha iyi oynar.
Hatta tek forvetin olduğu takımda Ilic oynayamaz diyeyim!''

yorumuna ise aynen katıldığımı belirtip, burada tekrarlamamın sebebini ise, dediğim gibi çoğu kişinin aksine bu konuda marjinal kalmamız olduğunu söyliyeyim. Bunu açıklamak için ise, işte İliç in yüksek oyun zekasından yararlanmak veya tek paslarla yapacağı organizasyon için ilerde ona alternatif alanlar ve pozisyonlar oluşturacak oyuncuların var olması gerektiği falan gibi detaylara girmeyi üşeniyorum, bağışlayın.

YAzdıklarının büyük kısmına katılırım da "3 lünün arkas İliç" çok fantazi olmuş be arkadaş..Oldu olacak İliç pas dağıtsın diye bütün takımı İliç'in önüne koyalım da olsun bitsin :) O zaman önlibero aramayalım alın size İliç önlibero. Geriden top çıkarsın hem önünde en az 5-6 oyuncu olur güzel güzel servis yapar onlara..

forvet Karan-Neco-Hakan ve arkalarında İliç sağda Hasan, Solda CArrusco.. Babacım kim basacak? kim defans yapack? Kim adam kovalayacak bu takımda :)

Ha dersen ki İliç 3 lü forvetin bir oyuncusu olsun ona bir deece katılabilirim. Bence İliç şu anki tek adam gibi forvetimiz (Neco berbat, Karan ve KAbze sakat iken) HAkan ile pekala tek forvet arkası oynayabilir. HAkan duvar paslarını Türkiye'de en iyi yapan oyunculardan biri. İliç te bu tip verkaçların adamı. Bence Hakan akası İliç y da İliç+Hakan forveti CL ön elemedeki (özellikle deplasmanda) maçlarda iş yapar. HAsan ve CArrusca'nın da hücuma destek vereceğini düşünürsek posizyon yaratma açısından çok sorun olmaz bence.

Bir de senelerdir Cihan diye tutturduk gidiyoruz. Neredeyse adamın oynamadığı maçlarda bile adamı suçlayacağız. Bence Cihan dünkü maçın en kötüsü değildi Cihan'a gelene kadar bir sürü kötü adam vardı. Adam ağızlara sakız oldu bir kere. VArdır böyle adamlar. Bir ara BJK da Ayhan'a kalıyordu bütün ihale bizimki de ona döndü.

31-07-06, 09:36
Maçı büyük üzüntüyle izledim. Ne yazık ki şampiyon takım gitmiş yerine bir sıra takımı gelmişti. Takımdaki en büyük sorun bence ikili mücadelerdeki yetersizlikti. Takım sezona bariz bir şekilde kötü hazırlanmış belki de Gerets geç form tutturmaya çalışıyor.
Necati,Cihan,Hasan ve Ergün maçın kötüleriydi. Cihan yerini sürekli kaybetti golde de ofsaytı bozdu, Ergün'ün kanat koridor oldu.
Mehmet Güven'in yer tutuşu bariz bir şekilde kötü ya da çok tecrübesiz diyelim. Osvaldo sağolsun Mehmet Güven veya Saidou oynayınca böyle oynuyor demiş bizi güldürmüş :) Saidou'nun oynadığı hiçbir maçta (FB hariç) bu şekilde orta sahamızın mahkum olduğunu hatırlamıyorum ben en azından nerede duracağını bilen bir oyuncuydu. Şu an elimizde ise bu tip bir oyuncu ne yazık ki yok.

Ilic konusuna gelince koşmuyor denmiş,Ilic orta sahaya kadar gelip top alan bir adam değil zaten onu topla buluştaracağın yer orta sahanın 15-20 m ilerisi ondan sonra Ilic'i seyredeceksin. Son 20 dakikada Ilic'i aldıktan sonra yaptığımız tek hücum organizasyonu orta sahanın gerisinden top şişirmek oldu ne yazık ki. Daha önce yaptığımı verkaçlar kanat bindirmeleri sıfıra indi haliyle.

Sözün özü şudur, takımın kondisyon çalışması gerekmektedir ayrıca acilen bir önlibero alınması gerekmektedir.

Apollon
31-07-06, 09:40
Yahu sevgili Lioney.. Bazı maç sonrası değerlendirmelerimizde paralel düşünceleri, bazılarında da ters istikamette düşünceleri savunuruz şu satırlarda. Örnegin ben şiddetle senin tersine hucumun defanstan ayrı düşünülemeyeceğini Mehmet'in -henüz- yetersizliği nedeni ile zaman zaman geriye yaslanmak zorunda kalmamızdan kaynaklanan bir hucum organizasyonu eksikliği yaşadığımızı düşündüm. Tabii bunlar görüşlerdir ve ne hepsi yüzde yüz doğru ne hepsi yüzde yüz yanlıştır.
Ben senin yazını yine -genellikleden daha yüksek bir oran ile- zevkle okurken son paragrafta canım sıkıldı.
Fazlada uzamadan, Galatasaray takımı ve futbolcuları hakkında muhtemelen yazdığım son veya sondan birkaç önceki yazıyı bitirip, sezon boyu, Liverpool ve Real Madrid tartışmalarında veyahut SarayCafe de dizi başlıkları altında buluşmak üzere deyip, Ankaraya gelecek arkadaşlar ile orada görüşmek üzere diyorum
Galatasaray hakkında yazı yazmamak fikri nerden aklına geldi bilmiyorum ama acilen bu düşünceyi unutsan sanıyorum bu forumun selameti açısından gayet iyi bir sonuç olur. Bu forum Real madrid forumu değil Galatasaray forumu. Ve bende -şahsım adına konuşuyorum- senin bazen sempatik bir ukalalık dozajı abarsa da- futbol bilgisini görgüsünü fazlası ile içeren yazılarını okumaktan keyif alıyorum.
Sanıyorum bu konuda forum yetkilisi arkadaşlarımız seninle görüşürler.
Biraz topic dışı bir mesaj oldu ama önemli bir detay olduğundan özellikle yazmak istedim.
Herkese sevgiler.

Namelessonegs
31-07-06, 09:42
Macın özeti kısaca,

Yönetimin Allah belasını versin...Delgado denen adam dalga gecti ne yazık ki...Ben hic bir oyuncunun Galatasaray takımıyla bu kadar dalga gectigini, ezdigini gormedim...Valeranga buyuk ihtimalle rakip ve korkuyorum doktor..Mehmet Guven'den CL'de mac kurtarmasını bekleyen bir kafa var...Malatyaspor forması giyseler, Song ve Mondi haric inanırım..Utansın bu takıma hala dandik adam alma sevdasında olup, 37'lik Ergunlere emanet edenler...

Lioney
31-07-06, 09:44
Özgür, Can ın o yorumunu rakamsal olarak algılamamak lazım, ya da ben öyle almadım :)

Biraz edebiyat kullanarak, hoş bir şekilde anlatmış meramını, yoksa 3 forvet arkası 4 forvet arkası değil mevzuu. Mesele İliç in oyun yapısı olarak daha fayadalı olması için daha zengin bir forvet hattı ile oynaması vurugusudur. Yoksa o kadar basit düşünmüyoruz yani :) Gerçi geçen sene Boro yu izleyince UEFA kupasında herşey yapılabilir diye düşünmeden geçemiyor insan, hal ve şarlar zorumlu kılınca :)

Ben Hakan ın tek forvet, arkasında İliç ile etkili bir kontra düzeni kurabileceğimize inanmıyorum açıkçası. İkisinin de bire biri zayıf bir kere, ikisi de ivmelenmesi olmayan oyuncular (yavaş değiller o yüzden böyle demek istedim, anlatabilmişimdir umarım), ikiside hızlı ataklarda ceza sahası dışından şutla netice alabilecek oyuncular değil. Hal böyle iken, bana pek akla yatkın gelmiyor bu düzen. Lakin bir kural veya budur diye söylemiyorum sadece kişisel tahminim. Bence denenmeli üstelik. Nihayetinde, çok üst düzey maçları 11 kişi rakip sahada oynayacak halimizde, gücümüzde yok. Haliyle zorluk düzeyi yüksek maçlar veyahut kontrollü oyunun hat saffada önem kazandığı maçlar içinde bir şeyler bulmalız daha ileri gitmek istiyorsak.

osvaldo
31-07-06, 09:49
Mehmet Güven'in yer tutuşu bariz bir şekilde kötü ya da çok tecrübesiz diyelim. Osvaldo sağolsun Mehmet Güven veya Saidou oynayınca böyle oynuyor demiş bizi güldürmüş :) Saidou'nun oynadığı hiçbir maçta (FB hariç) bu şekilde orta sahamızın mahkum olduğunu hatırlamıyorum ben en azından nerede duracağını bilen bir oyuncuydu. Şu an elimizde ise bu tip bir oyuncu ne yazık ki yok.

Ata "bizi" demişsin de olsa olsa sen ve 1 kişi daha gülmüştür:) BEnce Saidou ile Mehmet Güven arasında çok büyük bir fark yok. HAtta şu kadarını söyleyeyim 3-5 maç oynasın Mehmet Saidou'dan iyi bile olabilir. Saidou mu yer tutmasını bilen adam? Şimdi ben de güleyim:) Geçen sene bir sürü golde orta sahadan escortluk etti rakiplere. FB maçı hariç kimseye ezilmedik demişsin de Mehmet Güven 'de sadece BJK maçı oynadı. NAsıl böyle bir karşılaştırma yapabilirsin? Sanki tüm sezonu Mehmet Güven ile oynadık her maçta ezildik te Saido ile bir FB maçında ezildik. LAf mı şimdi bu? Ayrıca ben Saidou'lu orta sahanın ezildiği tonla maç (skora yansımasa da) hatırlıyorum (özellikle deplasmanlarda ve de büyük maçlarda)

Dünkü maçta orta sahanın rezil halinin faturasını Mehmete'e kesmişsiniz ya helal ossun. Saidou olsa dün şov yapardık eminim. Ayrıca Lioney'in dediği gibi HAkan-İliç-Necati ileride hiç basmayınca tüm yük orta saha ve defansa bindi. BJK nnın bizden farklı yanı hücum elemanlarının pres yapmasıydı. BJK nın dünkü oyun tarzı bizim 96-2000 dönemindeki youn tarzımızı hatırlattı bana.

31-07-06, 10:05
Abi sizin 2 takıntınız var :
1.Ilic
2.Saidou

Kusura bakmayın ama bu yukarıdaki oyuncular hakkındaki görüşleriniz önyargıdan ibaret. İkisi de geçen seneki şampiyonlukta çok önemli rol oynayan 2 oyuncuydu. Ilic bir sürü kritik maçta goller attı ve takımda doğrudürüst hücum etmesini bilen tek oyuncu. Ama sizin beklediğini Ilic koşsun, bassın top çalsın vs. vs. Ilic bunları sürekli yapabilecek bir oyuncu değil Ilic'e top verip boşa kaçacaksın koşu yapacaksın. Necati ve Hakan gibi iki çakılı forvetle oynarsan Ilic bu takımda hiçbir şey yapamaz.

Saidou'ya gelince dediğim gibi adamı küçümseye küçümseye Mehmet Güven - Volkan ayarında yaptınız :) Bu adam Kamerun milli takımında direk oynayan bir oyuncu üstelik Fransa'da 1.ligte oynayacak bu sene. Volkan-Cihan gibi kıyasladığınız adamlar ise normalde Türkiye 1.liginde bile oynaması zor futbolcular. Ama yokluktan bizde oynuyorlar işte. Ayrıca bir futbolcu evet kendisini 1 maçta belli eder. Mehmet Güven'in fundamental eksiklikleri var o bölgede yer tutması zayıf + mücadele gücü de üst düzey değil.

Dediğim gibi şu yukarıdaki başlıklarda anlaşmamız mümkün değil sizinle zira bu konularda fazlasıyla önyargılısınız. ASY'yi de takip ediyorsunuz gördüğünüz üzere Ilic'in kötü oynadığını düşünen 2-3 kişi varsa iyi oynadığını düşünen 20-30 kişi var en az. Keza önliberoya kesin transfer gerekli olduğunu söyleyenler de benzer sayıda.

Lioney
31-07-06, 10:21
Öyle anlaşılmayacağına eminim lakin yine de belirtmek isterim, Galatasaray a bir önlibero lazım ve alınmalıda kesinlikle. Mehmet ten bahsederken daha çok geleceği düşünerek ve bu sene ile beraber kadro derinliğine yapacağı katkı açısından konuşuyorum kendi adıma. Bir de dünkü maçta belirtildiği üzere faturanın ona kalmasına katılmadığım için belirttim. Sözün özü, onca yanlış şey varken, bunları bir kenara bırakıp, yine birinin mimlenmesini istemediğimden :)

Hani olurda yanlış anlamalar olur, mahal vermeyelim.

Şu Saidou nun milli takımda oynama mevzuu da ayrı bir komedidir. Yaşı kaçtır Galatasaray a geldiğinde ve Galatsaray a gelene kadar kaç kere oynamıştır milli takımda. 'Dört' yazı ile, rakam ile 4. Milliymiş. Galatasaray ın Saidou ya ne kattığını düşünce, Saidou nun Galatasaray a ne kattığını düşünmek çok komik oluyor. Hatta doğru bir yaklaşım olmamak ile birlikte hani örnek veriliyor diye söyliyeyim, Geçen seneki Saidou lu Fener maçlarını düşünüp bir de, dünkü bir elin parmaklarını yakalayamacak sayıda pozisyon verdiğimiz Mehmet li Beşiktaş maçını düşünmek ve karşılaştırmak, gerçekten kimin ne olduğunu anlamak açısından hoş oluyor. Lakin böyle yaklaşımları sevmiyorum. Başarı ve başarısızlıkta tüm takım performanslarını kale almak ve nihayetinde olup olanın bireylerden ve bireylerin özelliklerinden oluşsada takım olarak olmuş olacağından öteye bir şey olmadığı düşünüyor ve biliyorum.( Ne biçim cümle oldu bu be :) )

Not: Ufuk, o iş biraz derin konu, uzun, yorucu ve gereksiz bir yazı ister. Forumda Galatasaray ı tartışacak kadar futbolu bilen ve zaten söylenecek herşeyi söyleyen bir dolu yazar var. Çoğu zaman, sadece katıldığım yorumları parça parça alıp yazı bile kurgulayabilirim, hatta yapıyorum ve bundan zevkte alıyorum. Sözün özü, değişen bir şey olmaz forum açısında. Bu kişisel bir tercih ve kendimce geçerli sebeplerim var.

Mert Baydur
31-07-06, 10:24
Maçı seyredemediğimden ahkam kesmek istemem ama umuyorum transfer yapmamız açısından tetikleyici bir unsur olmuştur bu mağlubiyet.

Namelessonegs
31-07-06, 10:27
1.Ilic
2.Saidou

Yüzde yüz haklısın abi...Mehmet'e su macta bile Saidou'dan iyi demek beni fazlasıyla dusundurur.. :karisik:

31-07-06, 10:33
Kaç kere milli olduğu çok mu önemli Serkan?Şu anda 18 kere milli olmuş. İlhan da BJK'deyken hiç milli olmamıştı kötü futbolcu muydu? Önemli olan şu andaki formuyla ne yaptığı ve nasıl oynadığı Kalla da 85 kere milli olmuş ama şu anda ismi okunmuyor. Galatasaray elbette Saidou'ya bir şeyler katmıştır. Galatasaray Ribery'e de bir şeyler katmıştır, Hakan Şükür'e de. Bu Saidou'nun kötü olduğunu göstermez. Galatasaray bir vitrin neticesinde.

Geçen seneki FB maçlarını düşünüyorum burada 1-0 yenildiğimiz maçı hatırlıyorum Nobre'nin golü dışında ki orada Mondi'nin hatası vardı başka pozisyon verdiğimizi hatırlamıyorum. Zaten FB kupa maçlarında kendisi oynamamıştı ve yerine oynayan Cihan sağolsun Tuncay'ın pozisyonunda bir güzel izlemişti ne güzel şut atıyor diye. Ayrıca FB deplasmanında da yediğimiz golde gene Cihan'ın Appiah'tan çalım yemesi sonucu golü yemiştik ve takım direk dağılmıştı.

Anlaşamadığınız nokta gayet basit Saidou geçen senenin şampiyon takımında görevini yapan oyunculardan biridir. Üstelik oynadığımız sistem gereği en kritik mevkide oynamaktadır. Buna rağmen bence kapasitesine göre gayet faydalı olmuştur ama Avrupa için yeterli midir, değildir. Amma velakin bu mevkide Volkan/Cihan gibi oyuncuları oynatırsak kevgire döneriz haberiniz ola. Saidou'yu küçümsemek için Volkan/Cihan/Mehmet onun kadar oynar klişeleri olmaz. Çünkü bu oyuncularla ne yaptığımız/yapacağımız bellidir. Özellikle Volkan ve Cihan için aşırı derecede bellidir.

Lioney
31-07-06, 10:56
Ben senin ne düşündüğünü anlıyorum katıldığım yerlerde var elbet katılmadığım yerler gibi. Milli olma konusu apolet olarak söylediğin için belirttim, yani Galatasaray a gelmese idi, milli sayısı hala 4 olarak kalacaktı, bunu öncesine bakarak söylemek zor olmaz, ya da ben böyle düşünüyorum işte, yaş mevzuunu ve Galatasaray a gelince tekrar çağırılmasının belirtilmesinin sebebi bu. Sen Galatasaray a gelmese idi milli takıma çağırılmıydı ondan haber ver :) Milli takımında mantarlamasında katkısı oldu zaten, seçilince adamlar gidemedi Dünya Kupasına :) Biraz latifeli al son söylediklerimi.

Maçlara girmeyeceğim bu konuda görüşümü söyledim, zaten canlı olarak ne yaptığını gördüm gittiğim maçlarda Saidou nun. Bu çok da önemli bir konu değil, Lakin yetersiz Volkan la da maç kaybetmedi herhalde geçen sene Galatasaray varsa hatırlamak isterim Saidou ile kaç maç yapıp kaybettik, Volkan ile kaç maç yapıp kaybettik. Yani bu gibi bireysel veriler ile fazla bir yere varamayız. Çokda üzerinde duralacak bir konu değil. Kısaca özet geçeyim Volkan ile ne oynadı isek Saidou ile onu oynadık ben bir fark hatırlamıyorum ne netice olarak ne futbol olarak. Sen netice olarak göremesen de futbol olarak görmüşsün.

Galatasaray ın önlibero alması gerektiğini geçen seneden beri söylediğim için ve geçen sene olan ouyuncuların bu senede hala değişmeden kadroda durduğunuda düşünürsek, demek ki en eskiden beri bir önlibero ihtiyacını biz söylemişiz :) Haliyle kritik mevkii veya kevgir olma konusunu kendi üstüme alınmadım.

Aslında sen de, Saidou ile Volkan ile Cihan ile Avrupa da işimizin zor olduğunu söylüyorsan, zaten aynı yere varmış oluyoruz, gerisede futbol tercihi, beğenisi ve teferruat oluyor :)

Giga
31-07-06, 11:19
İzin kullandım 15 gün internetten uzak bir tatil yaptım şimdi işyerinden ilk işim siteye girmek oldu :) Maçın 60 dakikasını izledim otobüsü kaçırıyordum nerdeyser takım kötü ama hemen enseyi karatmayalım önlibero alınır kesin bu takıma Arda, Tomas ve Orhan hatta Karan girecek

Sovereign
31-07-06, 11:59
Cihan'ın bu maçta kötü oynadığını düşünmüyorum.Pas hataları yapmasına rağmen savunma anlayışı ve mücadele olarak iyiydi.Hatta küllüm kötü oynayan takımda ayakta kalan adamlardan biriydi.Golde de en ufak bir hatası yok.Her bekin yapması gerektiği gibi yerini kaybeden ortadaki ikilinin yerine kademeye girmeye çalıştı.Burda hata varsa Song ve Tolga'nındır kafadan.

İkincisi Mehmet Güven'in de iyi oynadığını düşünüyorum.Hatta ben de en az Saidou kadar onadığını düşünüyorum...:)Biraz daha sabırla çok daha iyi olacak.En azından kumaşı çok daha iyi.

Gelelim Saidou mevzusuna.Dediğim gibi bazı arkadaşlar "myth" yaptı kendisini.Mücadelesine,çok koşamasına şapkamızı çıkarırız.Ama takıma ne kattığını tartışırız.Saidou'nun yapabileceğini yapacak vatandaş sayısı çok diyoruz baştan beri.Şu an Afrika'nın herhangi bir yerinden,bir liginden bu tip bir adam bulma şansınız çok fazla,hatta daha özellikli olanlarını.Tıpkı Fransa Ligi'nin buradan beslendiği gibi.

Daha da ötesi kendi ligimizde ve takımızda bile bunu "üç aşağı beş yukarı" yapabilecek adamlar mevcut.Nedir Saidou'nun özelliği?Sadece maç boyu koşup,mücadele etmesi.Bunun dışında hücuma katkısı nerdeyse sıfırdır.İki adım ötesine pas atar,ötesini beceremez.Yer tutma konusunda sorunludur.Bu yüzden "eskortluk" maceraları anlatılır kulaktan kulağa.Ağırdır,yavaştır.Devamlı faul yapar.Hava toplarında yoktur vs.

Bütün bunlar doğrultusunda bu özelliklerden çok daha fazlasını taşıyan futbolcular mevcuttur hem kadromuzda,hem ülkemizde.Şu sistemle oynadığımız sürece,takımın tek mücedele eden parçası olarak gözüken mevkide kim sezon boyu oynasaydı eminim ki o da göze bu kadar batacak,alkışı alacaktı.Misal Okan bu mücadele gücü,kondüsyonu ile çok daha fazla alkış alırdı.:)Kendisinin Afrika Kupası'nda bulunduğu zaman dilimi içersinde en göze batan ve alkış alan adamların da yerine oynayan Volkan ve Cihan olduklarını tekrar hatırlatalım.

Futbolcuların tek tek hatalarını saymaya başlarsak Saidou'nun da 1233242545 tane yaptığı rezillik sayabiliriz.Sezonu destan yazarak tamamlamadı bu adam.5-6 maç kapasitesinin üstünde oynadı,doğrudur.Ama bunun çok daha üstü sayıda da rezil maç çıkarmıştır.Bunları da diğerinin yanına ekleyelim.

Zaten takıma katkısı,etkisi,özellikleri diğer oyunculardan farklı olsaydı herhalde Garats de takımda tutulması için bir çaba gösterirdi.

Not:Avrupa'da Volkan/Cihan'la kevgir olur muyuz bilemem?Zira bu konuda elimizde değerlendirebileceğimiz veri yok.Ama Saidou ile Trümsö'ye elendik.Hatırlatayım dedim.

:)

Gönül sarayım
31-07-06, 12:01
Dün kupayı Beşiktaş bizden daha fazla istedi. Aslında bizden daha iyi oynamadılar. Sonuç 1-0 olunca her şey güllik gülistanlık oluyor nedense... Bence Beşiktaşın tamamlaması gereken eksiklikler daha fazla... Bizim ise elimizde çareler var ama kullanmıyoruz. Hala Cihandan medet umuyoruz. Cihan Galatasarayı bırakın her hangi bir vasat 1. lig takımında bile oynayamaz. Hani anlarım alternatifi olmaz da oynatmak zorundasındır. Ama 2 gün önce gençlerimizden kurulu takımımız (gururla izledim) as 11`ile sahada yer alan Alman takımına nerdeyse top göstermedi. Arda, Aydın, Oğuz, Özgürcanın yaptığı hareketleri, dünkü maçta ne Hasanda ne Necatide nede orta sahadaki diğer oyuncularda göremedim. Bence dünkü maçta sadece 2 oyuncumuz iyiydi. Biri Mehmet Güven diğeride İliç. Ben idda ediyorum Arda, Oğuz, Özgürcan, Mehmet Güven, Aydın, Ferhat gibi yetenekli gençlerimiz bu takıma monte edilsin Şampiyonlar liginde bile daha başarılı oluruz. Varsın hatta olmayı versinler ben razıyım bu sene şampiyonda olmayalım ama artık Avrupada yine söz sahibi olalım. Bunun da tabi bir diyeti var. Özel genç yıldızlar yaratmak istiyorsak onları oynatacağız, onlara zaman vereceğiz. Bu sene şampiyon olmayacağız belki ama seneye Avrupada daha başarılı dikkat çeken bir takımımız olacak. Yoksa ben şu anki mevcut kadrodan daha ileri düzeyde bir başarı beklemiyorum.

Sol ve sağ beklerde Ferhat ve Arda orta alanda Aydın Oğuz Mehmet Güven umarım Carusca oynarsa çok daha iyi savaşan pres yapan akıllıca oynayan bir takımımız olur. Soruyorum size gol pozisyonunda Ardanın verdiği gol pasıyla Hasanın resmen topla boğuştuğu anları bir karşılaştırın. Hasan bu şekliyle takıma zarar veriyor umarım çabucak farkına varır. Bir atağımızda resmen delirdim. Top Hasana gelene kadar Mehmet Güven çok güzel tek paslarla oynadı ama Hasan naptı boşta bekleyen buluşabilse kaleciyle karşı karşıya kalacak Cihana vermedi topu alıp çalım atmayı düşündü. O genç takımdan öğrenecekleri çok şey var. Umarım gençler takıma yerleşir. Ben mevcut kadronun oynadığı oyundan hiç ama hiç zevk almadım. Dediğim gibi sadece Mehmet Güven ve İliç güzel ve takım için oynadılar.

savatage
31-07-06, 12:01
Özgür, Can ın o yorumunu rakamsal olarak algılamamak lazım, ya da ben öyle almadım :)

sağol ;)
Açıklama yapmayacağım demişsin ama yazmam gerekenleri de yazmışsın sonradan :)

Saidou konusuna da gelirsek,
GS'da oynayacak çapta oyuncu olmadığını düşünsem de şu anki kadroda olsa,banko ilk 11'de oynaması gerektiğini düşünürdüm.Alternatifi de Okan olabilir.
Hatta şimdilerde esamesi okunmayan Batista bile oynayabilir bu futbol düzeninde.
Bence her ikisi de milli takımımızın ön liberosu Hüseyin'den daha iyi oyuncular.
Ama her üçü de Şampiyonlar Ligi için yetersiz oyuncular.Sadece savunma yönüyle takımda yer bulabilmek zor bir durum ama bize savunma yönü kuvvetli bir önlibero lazım.Ilic'i de daha iyi kullanabilmek için.Yoksa Ilic yerine savunma gücü,mücadele gücü daha yüksek birisi olsa Mehmet Güven de gayet yeterli olur bana göre.
"myth" konusuna da gelirsek,
asıl Conceiçao'yu hatırlarım efsane olarak.Batista'dan bile daha az katkı sağlamışken bir sene boyunca sabretmiştik birşeyler yapmasını.
Hatta Cihan'a bakış açısının 180 derece tersi olarak,
vurduğu saçmasapan frikiklerde bile kalite(!) bulmuştuk.
Saçmasapan biri kaleci hatasından gol olunca da kendini bulmaya başladı demiştik :lol:
Böyle diyenlerin arasında ben de vardım,hadi itiraf edeyim :)

Sovereign
31-07-06, 12:23
Flavio konusu çok ayrıca değerlendirilmesi gereken bir mevzu kanımca.

Ne oynadığımız tarz,ne oynadığımız taktik,ne de Flavio'nun takıma kattıkları ile Saidou'nun kattıkları eşdeğer değil ne yazık ki...

Patriot
31-07-06, 13:10
Fazla soze gerek yok, dun takim olarak berbat bir futbol ortaya koyduk. Maglup olmak elbette cok uzucu ama acikcasi ben birazda sevindim bu maglubiyete cunku bu mac yonetimi artik bi sekilde harekete itmek mecburiyetinde kilacak. Geretste bence yonetime mesaj vermek istercesine Mehmeti oynatiyor yoksa Ayhan cok rahat on liberoda oynayabilir.

Daha once bi arkadasinda soyledigi gibi bu takimin bi mental sorunu var bunu hazirlik maclarinda rahatlikla gorebiliyoruz. Gecen sezon bu oyunculari cok yipratti kesinlikle 4-5 tane yeni kana ihtiyac var o da nasil olacak bilmiyorum.

Benim dunku mac icin 10 uzerinden notlarim

mondragon 6
cihan 3
tolga 3
song 4
ergun 3
mehmet 4.5
sabri 4
hasan 2
ilic 3.5
necati -8
hakan 4

ayhan 3
ozgurcan 4

Gerets 2

zidane38
31-07-06, 13:18
Maçı izleyemedim, daha özetine dahi bakamadım. Buradaki yorumları okudum sadece. Beklediğim gibi yenilgiden dolayı karamsar bir hava oluşmuş. Hatta izlemediğim için kendimi şanslı hissettim bir an.
Hemen koyuvermeyin, ben geçen seneden daha iyi olacağımıza inanıyorum.
Bazı yenilgiler galibiyetlerden daha hayırlı olur. Bu yenilgi de öyle olur umarım. Bunları ilk olarak ön eleme maçında da yaşayabilirdik. Çok da karamsar olmayın. Güzel günler göreceğiz :)

31-07-06, 13:34
Patriot bence Cihan'da 3'ü çok vermişsin 0.3 daha uygun diyorum. Savunma yapmasını bilmeyen, nispeten uzun olmasına rağmen hava toplarını alamayan, ne fiziği üstün ne de çabuk bu arkadaşı şu an serbest bıraksak düşmemeye oynayan takımlar talip olur ancak.

Carmelo
31-07-06, 14:16
Hatta şimdilerde esamesi okunmayan Batista bile oynayabilir bu futbol düzeninde.

....

osvaldo
31-07-06, 15:11
1.Ilic
2.Saidou

Ata ben hiçbirzaman "İliç gitsin" ya da "İliç kötüdür" gibi birşey demedim. Mesajları okursan kurduğum kadrolarda da İliç hep vardır. Benim İliç konusundaki itirazım Gerets'in uygulattığı takım dizilişinedir.

Saidou'nun yetersiz olduğu konusunda sanırım 99% hemfikirdir. Yabancı kontenajanı için oldukça hafif bir adam olduğunu düşünmekteyim. Bu önyargıysa önyargı diyelim. Gerizekalı yöneticiler 3 senedir oraya adam bulamadı diye "Saidou olsa ....." türü bir serzenişte bulunacak ta değilim. Eğer bu takım bir Saidou ile adam olacaksa hiç adam olmasın daha iyi.

Mehme Güven konusunda da oldukça olumlu düşünüyorum. Şu aşamada direk ilk 11 oyuncusu olmasa bile Saidou ya da BAtista gibi adamlarda olmayan birtakım özellikleri var. Biraz üzerinde durulursa iyi bir önlibero kazanabiliriz.

Simao
31-07-06, 15:22
Adam gibi önliberomuz olmadigina göre 2 tane 4lü blok halinda oynanamiz gerektigini düsünüyorum savunma güvenligi acisindan. Baklava tarzi bir sistemde tüm orta saha yükü önliberoya biniyor. Mehmet Güven bu yüzden dün hic varlik gösteremedi.

frodo555
31-07-06, 15:42
Ben en azından dün cihanın bu kadar eleştitrilecek bir futbol oynamadığına inanıyorum (çünkü hiç oynamadı deeermişim:) )göze çarpan eksikliği hava toplarında zayıf kalmasıydı ama nobre kimle hava topuna çıksa çeldi be kardeşim. Keza bobo da benzer bir hakimiyet kurdu ve hava sahamız ıraq dan beter oldu.

gerets tolgayı illa oynatmak niyetindeyse neden songu sağa çekmiyor. bildiğim kadarıyla songun burada oynamışlığı var. hem ileri çıkmaya da niyetli bir oyuncu olarak bekte hasanın arkasında kendine koridor bulması mümkün, hem de cihandan kurtulmuş oluruz. bir clonlanmış cafu üretme çabasından öte birşey bence bu.

Namelessonegs
31-07-06, 15:57
Ben en azından dün cihanın bu kadar eleştitrilecek bir futbol oynamadığına inanıyorum (çünkü hiç oynamadı deeermişim:) )göze çarpan eksikliği hava toplarında zayıf kalmasıydı ama nobre kimle hava topuna çıksa çeldi be kardeşim. Keza bobo da benzer bir hakimiyet kurdu ve hava sahamız ıraq dan beter oldu.

gerets tolgayı illa oynatmak niyetindeyse neden songu sağa çekmiyor. bildiğim kadarıyla songun burada oynamışlığı var. hem ileri çıkmaya da niyetli bir oyuncu olarak bekte hasanın arkasında kendine koridor bulması mümkün, hem de cihandan kurtulmuş oluruz. bir clonlanmış cafu üretme çabasından öte birşey bence bu.

Song'un ben cizgi de iyi oynayacagını dusunmuyorum...dripling yaparken takla atan, orta yaparken dagları hedef alan bir sag bek risk tasır bence....Fakat,Cihan'dan ne olur onu da bilemiyorum..Song icin en iyi mevki stoper...Bozmamak lazım bu duzeni.

muratermengu
31-07-06, 16:50
Murat kücük harfle yazalım lütfen ve biraz daha yazım kurallarına dikkat edelim..

özür dilerim dikkat etmemişim herhalde caps lock acık kalmıs yazarken.
adamı dellendiriyorlar be kardeşim ya.

Nerval
31-07-06, 17:41
teessüf ederim amma acımasızsınız.

cihan real madrid'de sağ bek oynar.
tolga seyhan milan'da oynasa nesta'yı keser.
ergün ve hakan 70 yaşına kadar ilk 11'de top oynamalı.
necati maradona'nın 10 numaralığını unutturur.
sabri sol elle solak gitarı bile çalar.
mehmet defansta bile oynar.
hasan da sözleşmesini yenilediği sezonlardaki üstün performansını gösterir.

Apollon
31-07-06, 17:59
1.Ilic
2.Saidou

Ata ben hiçbirzaman "İliç gitsin" ya da "İliç kötüdür" gibi birşey demedim. Mesajları okursan kurduğum kadrolarda da İliç hep vardır. Benim İliç konusundaki itirazım Gerets'in uygulattığı takım dizilişinedir.

Saidou'nun yetersiz olduğu konusunda sanırım 99% hemfikirdir. Yabancı kontenajanı için oldukça hafif bir adam olduğunu düşünmekteyim. Bu önyargıysa önyargı diyelim. Gerizekalı yöneticiler 3 senedir oraya adam bulamadı diye "Saidou olsa ....." türü bir serzenişte bulunacak ta değilim. Eğer bu takım bir Saidou ile adam olacaksa hiç adam olmasın daha iyi.

Mehme Güven konusunda da oldukça olumlu düşünüyorum. Şu aşamada direk ilk 11 oyuncusu olmasa bile Saidou ya da BAtista gibi adamlarda olmayan birtakım özellikleri var. Biraz üzerinde durulursa iyi bir önlibero kazanabiliriz.

Arkadaşıma bir cevap yazayım, ben o %1'deyim. Serzenişte de iyi bir önlibero alamazsak bulunacağım. Saidou ile ilgili onbin tane edebiyat ta yazılsa ben istatistiklere ve rakkamlara bakarım. Saidou ile 2005-2006 sezonunda 34 maçın 23 ünü oynamışız, bu adam bunların çoğunda hatırlarsınız çift değil tek önlibero oynadı, ve biz bu 'yetersiz' adam ile bu maçlarda sadece Fenerbahçe maçlarını kaybettik..
Daha 'yeterli' bulabileceğiniz Concecaio ile ise Gençlerbirliği, Samsunspor, malesef yine F.B. ve yanılmıyorsam bir de Trabzon maçı kaybettik..
Böyle bir yetersiz(!) ön libero bulmayı, onunla 90 dakika tek libero oynayabilmeyi, ve oynayacağımız maçlardan sadece 2 mağlubiyetle çıkmayı öylesine istiyorum ki, bu arzumu kelimelerle ifade edemem..
Bu arada yine küçük bir istatistik, Saidou'da olmayan özelliklere sahip Mehmet kardeşimizle şu anda 1 maçta 1 yenilgimiz var.. Hadi bakalım hayırlı işler.

osvaldo
31-07-06, 18:12
Böyle bir yetersiz(!) ön libero bulmayı, onunla 90 dakika tek libero oynayabilmeyi, ve oynayacağımız maçlardan sadece 2 mağlubiyetle çıkmayı öylesine istiyorum ki, bu arzumu kelimelerle ifade edemem..
Bu arada yine küçük bir istatistik, Saidou'da olmayan özelliklere sahip Mehmet kardeşimizle şu anda 1 maçta 1 yenilgimiz var.. Hadi bakalım hayırlı işler.

Senin "başarı" ölçütün Anadolu takımları, BJK ve TS tel tel dökülürken bunlara yenilmemek, tek ciddi rakibin FB ye 2 maçta da boyun eğmek, balıkçılardan kurulu yarı amatör Norveç takımını 2 maçta da yenemeyip elenmek ise sana da hayırlı işler.

İstatistik anlayışına da hayran kaldım. Mehmet ile 1 de 1 olmuş hey yavrum istatistik bilimi ağladı be..

Patriot
31-07-06, 18:13
Abi birde Prates vardi sag bekte adami begenmezdik.. en azindan frikik atar adam gibi orta yapardi.. beterin beteri vardir diye bosa dememisler. Bu gidisle Cihan bi 4-5 yil daha oynar o mevkide.

Apollon
31-07-06, 21:13
Osvaldo 'istatistik bilimi ağladı', 'bjk tel tel dökülürken' falan gibi edebiyatlara gerek yok arkadaşım. Öyle yada böyle, Saiodu ile bu takım 34 maçlık lig maratonunu 2 yenilgi ile ve gol rekoru düzeyinde gol atarak (neden? Ön libero tek başına orta saha ile defans blokları arasını süpürebilen bir adam olunca ileriye bir kişi fazla çıkabiliyorsun, o zaman iliç'in önüne 3 forvette atarsın 2 forvette atarsın da ondan.. Ön liberon zayıf kalınca - top sadece ayağında iken izlersen tabii göremezsin zafiyeti önemli olan topsuz hareketliliği önliberonun ve kesiciliği rakip atacking midfielderların topla driplinglerini kesebilme özelliği yoksa topu çok acaip bir derin pas atması değil birinci dereceden görevi- takım mecburen geriye yönelik oynuyor bu sefer ortasahadan hucum beslemesi gereken adamın (yani iliç) eksik defansif yönleri dahada belirginleşiyor. Bunun aynısını rakip takım Aurelio'da yaşadı sezon boyu.
1 maçlık istatistik örneğini beğendirememişiz zati alinize ama, bak bu mesajı bir yere kaydet, eğer bir ön libero almazsak senin özelliklerle dolu Mehmet'inle biz HEM DAHA ÇOK GOL YİYECEĞİZ, HEM DAHA AZ GOL ATACAĞIZ. Zaman herşeyi gösterir, inşallah bunların hiçbirisi olmaz, iyi bir ön libero alınır, Mehmet'imiz de kupa maçlarında falan pişer 2-3 sezon sonrası için iyi bir ön liberomuz olur. Yoksa Saidou'ya baya bir rahmet okuruz. İstersen bu fikir mücadelesinin devamını ön libero transferinin yapılıp yapılamaması durumunda oynayacağımız ilk birkaç lig maçına bırakalım. Ondan sonra daha tutarlı ve maç sonuçları üzerinden konuşabiliriz.
Sevgiler.

ÖNDER RB
01-08-06, 00:36
valla bütün yazıları okuyamadım.

ancak gördüğüm ilicin futboluna oldukça fazla tepki geldiği

fazla yorum yapmadan ilicin oynadığı ve oynamadığı dakikalardaki atak girişimlerine bakın sonra bu takımın ilicsiz olup olmayacağına karar verin. ilic iyi değildi kabul ama sahada iyi olan varmıydı da takımı hücuma taşıyabilen tek adam ilic oyundan alındı benim mantığım almadı.

klasik gerets saçmalıkları bu sene de devam edecek anlaşılan

yanarım yanarım şu hazırlık maçlarında song ya da tolganın sağ bekte denenmemesine yanarım. + geretsde bariz bir arda kompleksi olduğunu ben şimdiden söyleyeyim. bütün sene bize kahır mektubu yazdıracak. şu arda her haliyle bu takımda oynar.

ÖNDER RB
01-08-06, 00:47
bir de önemli bir konu. iş saidou - mehmet güven kıyaslamasına girmiş. bu takımın şu an için eldeki kadrosundaki ön liberosu mehmet güven değildir. mehmet geretsin aptalca komplekslerine kurban edilmiştir. geçen sene saidou yokken mehmet güveni oynatmadı bu adam. dünkü maçta da ferhatı değil ergünü oynatıyorsan o zaman ön liberoya da mehmeti değil volkan ya da ayhanı koyacaksın. ya da ardayı sağ bek oynatıp cihanı ön liberoya çekeceksin. sen yönetime tavır yapacaksın diye gencecik çocuğu daha olmadan kurtların önüne atıp tepkilerle göğüs göğüse getirmeyeceksin.

Giga
01-08-06, 09:38
bir de önemli bir konu. iş saidou - mehmet güven kıyaslamasına girmiş. bu takımın şu an için eldeki kadrosundaki ön liberosu mehmet güven değildir. mehmet geretsin aptalca komplekslerine kurban edilmiştir. geçen sene saidou yokken mehmet güveni oynatmadı bu adam. dünkü maçta da ferhatı değil ergünü oynatıyorsan o zaman ön liberoya da mehmeti değil volkan ya da ayhanı koyacaksın. ya da ardayı sağ bek oynatıp cihanı ön liberoya çekeceksin. sen yönetime tavır yapacaksın diye gencecik çocuğu daha olmadan kurtların önüne atıp tepkilerle göğüs göğüse getirmeyeceksin.

aynen katılıyorum Geretsin bu tip yanlışları devam edecek zaten gençlere önem falan verdiği yok ben inanmıyorum sadece onları kurtların önüne atıyor gecen sene Tromso maçı Zafer. febes maçı Uğur ve Ferhat, bu sene Mehmet Güven sırada kim var acaba?

CaNKaGS
01-08-06, 09:39
Takım berbat durumdaydı ve içlerinden bir tek iliç kendini gösterirken çaba gösterirken bişeyler yapmak için oyundan alındı ve son 15 dakika atak bile yapamadık. İliçle ataklara giriken iliç oyundan çıkınca atak yapamadık. iliçi tartışacağımıza necatiyi tartışalım. kanser etti beni maçta bir olumlu top kullanmadı ayağındaki bütün topları kaptırdı. NERDESİN ÜMİT KARAN NERDESİN

Lioney
01-08-06, 12:31
Nihayetinde futbol bir takım oyunu her zaman söylediğim gibi. Başarı, başarısızlık, performans apoletlerinde de bu olgu esas alınarak değerlendirme yapılması lazım. Da, şu 34 maçlık lig maratonunda Saidou lu diye bir şey yok, yenilgi sayısıda 3 olacak. Gençlerbirliği ne de, tekme tokat bir maçtan sonra, hayli balık bir golle yenilmiştik. Haliyle takımın başarısını Saidou eksenine oturtmak gibi bir gaflete düşmeyelim diye bir kaç not düşelim, belki istatistik olarak bu konu kapanır artık. Yoksa Ünsal ın kazabına uğramamız yakındır :)

Bir kere Saidou lig ve kupada hayli maçta forma giymedi ki iyikide giymedi, yoksa zor görürdük bu şampiyonluğu. Saidou nun forma giymediği 11 lig maçında Galatasaray 9 galibiyet 2 beraberlik aldı. Bazılarında Song un oynamadığını da bilmiyorum eklemeye gerek varmı. Yine bu 11 maçta Galatasaray 6 gol yerken 29 gol attı. Bilmiyorum rakamlar dikkatinizi çekiyormu. Saidou nun oynadığı 23 maçta ise 17 galibiyet 3 beraberlik 3 yenilgi aldı. Bu Saidou lu 23 maçta Galatasaray 28 gol yedi. 28 gol diye bir daha yazayım ve 53 gol attı. İsteyen arkadaş maç başına oranları ve galibiyet yüzdelerini hesaplar artık çok meraklı ise.

Şimdi bunlara kupaları da katalım bari. Saidou suz Galatasaray 5 Türkiye Kupası maçı ile toplam 16 maç yapmış oluyor ve bu 16 maçta 12 galibiyet, 1(bir) mağlubiyet(Kadıköy Fener maçı) ve 3 yenilgi aldı. Toplam 10(on) gol yerken, tam 40(kırk) gol attı. Saidou lu Galatasaray 1 Türkiye Kupası maçı ve 2 UEFA maçı oynadı. Ve toplam 26 maçta, 18 galibiyet alırken, 4(dört) yenilgi 4 de beraberlik aldı. Bu maçlarda toplam 58 gol atarken, tam olarak 30(otuz) gol yedi.

Allah tan, Saidou iki Fener kupa maçında oynamadı da hem iki maçta da gol atabildik( neden çünkü önlibero,süpürme vs :) ) ligde pozisyona bile girmekte zorlanıp abondane olduğumuz rakibimiz karşısında ve iyi oynadık, hem de Fenerbahçe yi hiç değilse bir kere yenmiş olduk. Hatta Ümit ve Orhan sakatlanmasa ya da Kral son pozisyonu kaçırmasa belki şimdi 2 kupalı bir takımdan bahsediyor olacaktık. Ve maalesef Saidou UEFA maçlarında oynadı ve elenip gittik (Her durum için ilk paragrafı unutmayın, olay bu noktada tartışılmak istendiği için bu örnekler).

Artık şu istatistik ve performans muhabbetini kapayalım isterseniz de önümüze bakalım. Yoksa kimin neye ne katkısı olduğu belli her bakımdan.

Giga
01-08-06, 12:45
Nihayetinde futbol bir takım oyunu her zaman söylediğim gibi. Başarı, başarısızlık, performans apoletlerinde de bu olgu esas alınarak değerlendirme yapılması lazım. Da, şu 34 maçlık lig maratonunda Saidou lu diye bir şey yok, yenilgi sayısıda 3 olacak. Gençlerbirliği ne de, tekme tokat bir maçtan sonra, hayli balık bir golle yenilmiştik. Haliyle takımın başarısını Saidou eksenine oturtmak gibi bir gaflete düşmeyelim diye bir kaç not düşelim, belki istatistik olarak bu konu kapanır artık. Yoksa Ünsal ın kazabına uğramamız yakındır :)

Bir kere Saidou lig ve kupada hayli maçta forma giymedi ki iyikide giymedi, yoksa zor görürdük bu şampiyonluğu. Saidou nun forma giymediği 11 lig maçında Galatasaray 9 galibiyet 2 beraberlik aldı. Bazılarında Song un oynamadığını da bilmiyorum eklemeye gerek varmı. Yine bu 11 maçta Galatasaray 6 gol yerken 29 gol attı. Bilmiyorum rakamlar dikkatinizi çekiyormu. Saidou nun oynadığı 23 maçta ise 17 galibiyet 3 beraberlik 3 yenilgi aldı. Bu Saidou lu 23 maçta Galatasaray 28 gol yedi. 28 gol diye bir daha yazayım ve 53 gol attı. İsteyen arkadaş maç başına oranları ve galibiyet yüzdelerini hesaplar artık çok meraklı ise.

Şimdi bunlara kupaları da katalım bari. Saidou suz Galatasaray 5 Türkiye Kupası maçı ile toplam 16 maç yapmış oluyor ve bu 16 maçta 12 galibiyet, 1(bir) mağlubiyet(Kadıköy Fener maçı) ve 3 yenilgi aldı. Toplam 10(on) gol yerken, tam 40(kırk) gol attı. Saidou lu Galatasaray 1 Türkiye Kupası maçı ve 2 UEFA maçı oynadı. Ve toplam 26 maçta, 18 galibiyet alırken, 4(dört) yenilgi 4 de beraberlik aldı. Bu maçlarda toplam 58 gol atarken, tam olarak 30(otuz) gol yedi.

Allah tan, Saidou iki Fener kupa maçında oynamadı da hem iki maçta da gol atabildik( neden çünkü önlibero,süpürme vs :) ) ligde pozisyona bile girmekte zorlanıp abondane olduğumuz rakibimiz karşısında ve iyi oynadık, hem de Fenerbahçe yi hiç değilse bir kere yenmiş olduk. Hatta Ümit ve Orhan sakatlanmasa ya da Kral son pozisyonu kaçırmasa belki şimdi 2 kupalı bir takımdan bahsediyor olacaktık. Ve maalesef Saidou UEFA maçlarında oynadı ve elenip gittik (Her durum için ilk paragrafı unutmayın, olay bu noktada tartışılmak istendiği için bu örnekler).

Artık şu istatistik ve performans muhabbetini kapayalım isterseniz de önümüze bakalım. Yoksa kimin neye ne katkısı olduğu belli her bakımdan.

:buyuksun:

01-08-06, 16:27
Eheh 11 maçta 9 galibiyet 2 b güzel istatistik vesselam. Peki maçların niteliği?
FB maçları yok, e BJK maçları da yok, TS maçı yok. Lig 4. Kayseri'nin maçları yok. Ondan sonra 11 maçta 9 g 2 b muhteşem istatistik :) Yapma Serkan Volkan 1-2 maç iyi oynadı sonra hepimizi delirtti gene nitekim Gerets Saidou iyileşir iyileşmez Volkan'ı yedeğe çekti.

Ben herhangi bir istatistik vermedim dikkatini çekersen ama yukarıda verdiğin istatistiklerle ispatlamaya çalıştığın şey ne yazık ki hiç ama hiç olmamış :) O Allahtan 2 maçta da gol attık dediğin FB maçlarında 4 de gol yedik hatırlatırım.

Yerin dibine sokmaya çalışıyorsun ama göz + nizam var Serkan. Sırf Hagi istemedi diye şu adamı bu kadar küçümsemeyin. İdeal kadromuzda oynayan üstelik muadili Cihan + Volkan'dan kat be kat daha iyi oynayan bir adam o mevkiide. Eğer aksini iddia ediyorsan tüm spor yazarlarını okumanı tavsiye ederim. Bİr de Volkan ve Cihan'ın önlibero oynadığı sezonlarda ne yaptığımızı da ayrıca incelemeni tavsiye ederim ;)

Namelessonegs
01-08-06, 17:28
Saidou'nun yaptıklarını bu sene transfer yapılmazsa ön liberoya zaten o zaman gorecek arkadaslar...Tartısmaya bile gerek yok..1 musebet 1000 nasiyatten beterdir derler..Gorucez bakalım rezil Saidou neler yapmıs bu takıma...

Apollon
01-08-06, 18:36
Önce Ata'ma bir teşekkür, benim yazacaklarımın hepsini yazmış Serkan'a cevap hakkımı kısa geçmemi sağlamış.
Bir de şu var, Saidou tek libero oynayabilen bir adamdı, çift libero oynatmak zorunda kalmadı Gerets. Çok gol atmak için çok adamla çok sayıda atak yapmak gerek.
Peşinden Namelessonegs'nin dediği gibi de, benim üstteki mesajlarımda söylediğim gibi de, inşallah aramayız Saidou'yu. (Bu aramama formülü iyi bir yabancı ön libero almaktan geçiyor.)
Takımdan mevcut bir ön libero aramak zorunda kalırsak, özellikli Mehmet ve Volkan ile sonuçta korkarım yoktan varedilen sağ bek Cİhan için gelen eleştiriler aynen bu önliberolara gelecek sezon boyunca. Bize gerçek pozisyonu ön libero olan, fiyat/performansı makul, mümkünse kariyeri biraz belirgin sağlam bir adam lazım. Yani bunun çok tartışılacak bir yanı yok aslında.. Konu arkadaşların dediği gibi Saidou mu - Mehmet mi ye döndü ama, asıl nokta takımın gerçekten çelik gibi bir ön liberoya ihtiyacı olduğudur.
(Ayrıca bence yine de Saidou.. :D)

Lioney
01-08-06, 20:47
Valla sizin ki futbol tartışması değil, kuru bir inat kusura bakmayın. Çokmu zor geliyor, evet sizinde haklılık payınız varmış demek. Koca sezonu döktük ortaya, maç ayırmadık yani, içinde Saidou nun Mersin maçıda var yani eksiksiz. Birde birbirlerine teşekkür etmişler, körler sağırlar birbirini ağırlar hesabı :) Hey Allah ım. Peki hocam siz haklısınız.

Bir kere Fenerbahçe maçları yok olduğunu nerden çıkardın. Saidou çok nitelikli Fener maçları oynadı Galatasaray da da sanki. İşte Saidou suz iki kupa maçı örneğini vermişim(Çemişkezekspor değil Fenerbahçe), onu geçip 11 maçlık lig performansını almak işinize gelmiş herhalde :) 4 gol yemişiz lakin Saidou lu oynadığımız maçta da 5(beş diye yazı ile yazayım belki birşey ifade eder) gol yemişiz, peki kaç gol atmışız. sıfır ahahahah ne komik sıfır. Diğerlerinde hiç değilse 4 gol atıp birde galibiyet almışız bende hepsini birden hatırlatıyımda bir daha hafıza kaybına uğramayalım. Maçlara giden arkadaşlarda bilirler ki, performan olarakda her iki maçta da Fenerbahçe den üstün oynamışız. Daha bunda üst düzey maçmı(Fenerbahçe maçları) yaptı Galatasaray Türkiye de veya Avrupa da veya Kupada varsa daha üst düzey maçlarımız sağdan yazalım lütfen. Yetmedimi nitelik, beğendiremedikmi. Yani Saidou lu aynadığımız 28 maç çok nitelikli, mesela Tromso bir nitelikli ki off offf. Vay be ne yaptık nitelikli Tromso maçında? Mesela içerde lig sonuncusu Denizli ile berabere kaldık çokmu nitelikli bir maçtı, ikinci maçta Saidou oynamamışta deplasmanda yenmişiz hiç değilse bak nitelik kazanmış maç. İlk yarı yenildiğimiz Gençlerbirliği maçından sonra ikinci maçta Saidou oynamamışta Allah tan 3 çekmişiz nitelik katarak. A bak sen Tranzon maçıda varmış iyimi, deplasmanda 1 - 1 berabere kalmışız çok nitelik kazandımı maçlar.Neymiş nitelik kriterleriniz. Yahu bir Konya maçı vardır sahaya çıkacak kadro bulamıyorduk off off. Kayseri maçı için, forumdaki topiğe bir bakın isterseniz, nasıl bir maç geçirmişiz o gün, arşivde duruyordur.

Saidou suz iki üç maç oynamamışız tam 16 maç yahu. Öyle Saidou lu Galatasaray 34 maçlık lig maratonunda gibi garip bir girişler paye katarsanız böyle yazılır istatikler. Bence bu kuru inadı bırakın ve şu istatikleri bir daha okuyun. Bakın bakalık Saidou lu ve Saidou suz maçlarda ne fark varmış. Ama yok siz haklısınız ya 16 maç tukaka. İnsanın kendini haklı çıkarmak için artık gördüğünüde inkar etmesi ayrı bir güzellik yani. Bakın yahu işte Fener maçlarına bakın, Tromso maçlarına bakın. Saidou suz maçlarda kim oynadı sanıyorsunuz. Ben değil herhalde, Saidou dan kat be kat kötü olan Volkan ve Cihan. Ve tam 16 maç bu kat be kat kötü adamlar hem galibiyet-mağlubiyet açısından hem atılan-yenilen goller açısından, nedense tam tersi bir performans göstermiş.

Durun yahu burda bir yanlışlık var. Bu adamlar kat be kat kötü ise, niye böyle olmuş 16 maç. Hımmm. Acaba Saidou da bunların ayarında hatta daha kötü olduğu içinmi? Hadi daha kötü demeyelim, çok merak ediyorum rakamlarla göremediğimiz şu Saidou farkı ne yalnız Volkan ve Cihan dan.

Bahsettiğimiz adam, tüm anlatmalarımıza rağmen kabul ettiremediğimiz lakin birde maç istatikleri koymamıza rağmen hala anlatamadığımız, geçen sene Galatasaray 11 inin an vasat oyuncudur tartışmasız. Yokluğu ve varlığı belli olmamış yahu, rakamları görmüyormusunuz. Hatta daha iyi olmuş verdiğim örneklere bakarsanız. Tek şansızlığımız ligdeki Fener maçları ve Tromso maçlarında oynaması olmuş :) Hep derim şu Afrika Kupası maçları daha uygun tarihlerde oynasa diye.

Spor yazarları da yeni adet herhalde. Hangi spor yazarını öneriyorsun bari onuda söyle okuyayım :) Hani şu hepsi Hakan ı beğenirken, senin Hakan ı yerden yere vurduğun spor yazarlarımı :)

Yahu Allah aşkına hiçbir şey istemiyorum, tamam siz haklısınız, eyvallah da, ne olur şu yukarıya bir bakarak bana Saidou, Volkan, Cihan arasında bir fark yaratın ama ne olur bari bunu yapın. Ben de size üç futbolcunun gol ve asistlerini yazarak katkıda bulunuru. Şimdi bu eşşek Cihan ile Volkan allah bilir Saidou yu aratmadığı gibi birde gol ve asist patlatmışlardır iyimi. Bak bak kat be kat kötü adamlara yakışırmı. Saidou da gol eee şey, asist eee şey :)

Hakikaten ne olur yukarıyı bir daha okuyup, Saidou lu ve Saidou suz maçları bir daha inceleyip, bana Cihan veya Volkan da farkını anlatın, hem siz kurtulum hem biz. Yok onuda yapmayın, vazgeçtim. Tamam hocam siz haklısınız. Vallahi o kadar tartışma yaptım, bu derece gerçekleri, sonuçları, gördüğümüzü inkar edip, hala komik bahaneler ile kendini haklı çıkarma gayreti güden bir tartışma gurubu ile karşılaşmadım.

Ulan GeretS sen de ne salak adamsın, gittin vazgeçilmez oyuncunu serbest bıraktın.

(Şakalı dokundurmalara kızmayın)

osvaldo
01-08-06, 20:50
Konu arkadaşların dediği gibi Saidou mu - Mehmet mi ye döndü ama, asıl nokta takımın gerçekten çelik gibi bir ön liberoya ihtiyacı olduğudur.
(Ayrıca bence yine de Saidou.. :D)"

Yoo nereden çıkardın? Önce mesajları iyi bir okuyalım sonra yorum yazalım. Tartışma "Saidou mu yoksa Mehmet mi" eksenine dönmedi buna döndüren sensin. Kimse "Mehmet ile devam edelim" falan demedi. Ben mesajımd Mehmet'in şu an için ilk 11 olmasa da ileride iyi bir topçu olabileceğini, Saidou ve Batista gibi adamlarda bulunmayan birtakım özelliklere sahip olduğunu belirttim.

Saidou varken de "önlibero transferi lazım" diyordum Mehmet varken de diyorum. CL de başarı hedefleyen bir takımın önliberosu ne Mehmet olur ne de Saidou. Benim iddiam Saidou yerine başkası oynadığında çok büyük fark olmayacağı yönünde. HAtta kadromuzda bulunan Ayhan'ın bu görevi Saidou'dan çok daha iyi yapacağını da düşünüyorum. Mehmet oynarsa ve üzerinde durulursa o da sırıtmaz bence... Ama üstüne basarak söylüyorum tek önlibero oynayacaksak 3 ciğerli, rakibe basan (eskortluk etmeyen), yer tutan gerektiğinde profesyonelce fauller yapabilecek akıllı bir önliberoya ihtiyacımız var..

Bana kalsa (transfer ypamayacaksak) Ayhan- Mehmet, Ayhan-Okan, Ayhan-Volkan gibi çift önlibero denemeleri yaparım.

Giga
01-08-06, 21:08
Ayhan Lucesculu sezon ön liberoda çok iyiydi eğer kimse alınmayacaksa elinden geldiğince oynar o mevkide ayrıca bana göre de Cihan da Saidou da Volkan da istediğimiz ön libero değil biz Appiah gibi ön libero almalıyız gitsinler Afrikada futbolcu baksınlar hatta Cavcava sorsunlar o bilir bu işleri :)

zidane38
01-08-06, 21:21
Kayseri maçı için, forumdaki topiğe bir bakın isterseniz, nasıl bir maç geçirmişiz o gün, arşivde duruyordur
Kalemizi futbolcularımız dışında yukarıdan birilerinin koruduğu bir maç geçirmiştik. :) Bir de Gökhan Ünal'ın bencilliği korumuştu.

hagi(5+5)
01-08-06, 22:08
Luce zamanında Ayhan çift ön liberodan biriydi Ergünle ve gayet de iyiydiler. (tek ön libero oynamadılar yani)

Benim düşüncem tek ön liberoda Okan'ın başarısız olacağı ancak çift ön libero oynayacaksak da Okan'ın bu ikilide mutlaka olması gerekeceğidir. Mesela Ayhan + Okan çok başarılı olabilir gibime geliyor.

Saidou tartışmasını da bir kenara bırakmak gerekiyor bence, adam 1.5 yıl oynadı başarılı veya başarısız şekilde ve gitti. Gelenleri ve kalanları onla kıyaslamak çok da faydalı değil bence.

Mevcut kadro yapımız çift ön liberoyla oynamalı gibi gözüküyor ama İliç'in de mutlaka oynaması gerekiyor. Formda bir Kral veya sakatlığı tam anlamıyla geçmiş Karan haricinde de tek forvet oynatabileceğimiz bir forvetimiz yok.

Allah Gerets'e sabır vere, ne diyim!!!

ÖNDER RB
01-08-06, 22:19
işi amma uzattınız be.

saidounun futbolunu günahım kadar sevmem. galatasaray takımında asla ön libero olarak istemeyeceğim bir adam. conceicaoyu 10 tane saidouya değişmezdim. tamam ama geçen seneki kadro yapısı içinde tek ön libero oynayabilecek en müsait adam saidouydu. neye inat yapıyorsunuz anlamıyorum. şu anda da saidou takımda olsa yine o oynardı. o bölgeye kimse alınmayacaksa da keşke kalmış olsaydı.

Lioney
01-08-06, 22:47
Ahanda Ünsal 2, burdan da fırça yedik :)

Sovereign
01-08-06, 22:55
Anlaşılamayan,ya da arkadaşların anlamak istemediği durum şu;

Burda kimse Volkan/Cihan oynasaydı destanlar yazardık savında değil.Ama Saidou oynadığı zaman da destanlar yazacak bir durum da mevzubahis değil.

Görüldüğü üzere-Serkan'ın gayet ince şekilde anlattığı üzere-Saidou oynarken veya oynamazken takımın aldığı sonuçlarda farklılık göze çarpmaması.Dolayısıyla Ne Saidou,ne de diğerleri bu bölge için yeterli değildir.Ve burda bu ismi geçenlerden kim oynarsa oynasın birbirine bariz üstünlüğü ve etkinliği olmayacaktır.

Misal,kaybettiğimiz 4-0'lık FB maçında Volkan/Cihan oynasaydı çok mu farklı bir sonuç alırdık?Hiç sanmıyorum..

En azından bir veya iki gol atma şansımız olurdu...:)

02-08-06, 00:19
Serkan FB maçında Saidou oyundayken 2 gol yedik :) Geri kalan 2 gol o yokken yenmişti, velakin o maçta bana bir tane iyi oynayan GS'li say ben de tamam diyeyim. Ayrıca bana Kayseri'ye karşı oynayıp da 4-5 pozisyon vermeyen takım da göstermen lazım.
Demek istediğim aslında çok nettir Önder abi'nin de dediği gibi geçen sene takımın önliberosu Saidou idi 16 maç falan bilmem ben sakatlığı nedeniyle oynamadığı maçlar olabilir ama takımın as önliberosu Saidou idi ve elinden geldiğince oynadı ve Cihan/Volkan'dan kat be kat daha iyi oynadı.

Ayhan da bir sakız oldu gidiyor evet Luce döneminde başarılı oynadı ama Luce döneminde tek önlibero oynamadık hiçbir zaman. Ayhan yaşadığı sakatlıklardan sonra eski devamlılığında değil ve şu an bence tek önlibero oynayabilecek durumda değil. Orada Ayhan'ı da bir tek başına görelim ondan sonra daha sağlıklı yorum yaparız.

Lioney
02-08-06, 00:34
Ata cım muhtemel çok yakın şeyler söylüyoruz hepimiz zaten de neyi alıp veremediğimiz ben de bilmiyorum açıkçası :) Geçen sene elinden gelini vermeye çalıştı ki herkes bunda hemfikir, Galatasaray a uygun bir adam değil ki yine herkes hemfikir, ufak farklılaklar olsun artık. Sen de kat be kat iyi oynadı ben diyeyim oynamayınca bir şey olmadı.

Tamam demiyorum bir şey artık :)

Ama Fransa dan bana Saidou vermeeeeeeeeeeeeee :)

02-08-06, 00:36
Tamam vermeyeyim :) Ama madem GS'ye uygun adam değilleri tartışıyoruz o halde ilk sırada Cihan Haspolatlı olmalı derim ;)

Giga
02-08-06, 00:38
Volkan Aslan ve Necati Ateşi de unutmamak lazım :)