PDA

Tüm Versiyonu Göster : 2006 Dünya Kupası Finali: İtalya 1 Fransa 1 İTALYA ŞAMPİYON!

Sayfalar : 1 [2]

10-07-06, 01:27
Herkes kendi görevini yapacak Parma ne şişirmesinden bahsediyorsun? Tamam Gallas süper oynadı da yaratıcı oyuncu olmadan gol bulabilir miydi Fransa? İsviçre'nin defansı da mükemmel oynadı gol yemedi ama bunlar yetmiyor sadece. 2 tane tur maçında iyi oynadı diyorsun ki bunlardan biri İspanya biri Brezilya , Portekiz'e karşı da vasat diyorsun ki orada da penaltıyı attı ki penaltı atmak bile zor bir iş bu turnuvalarda. Daha ne yapacak anlamadım hat-trick falan mı yapacak? Hayır gördün mü öyle 10 yıldır turnuvaları domine eden oyuncu merak ettim.

cozker
10-07-06, 01:31
Ya işin ilginci her biri 3 kırmızı kart sertliğindeki bu pozisyonlara kart çıkmamış bu da İtalyan hakemlerin kifayetsizliğini gösteriyor.

Bende ona şaşırdım...kendi kendime diyordum ki kick box maçı dahi olsa bu adamı ringde tutmazlar.

Yahu neyine şaşırıyorsunuz :). İtalya liginin son 3-4 yılını yok farzedin.. Bir sürü mac önceden baglanmış, Maserati koleksiyonu yapan hakemler (bizde Passatlar, orada Maserati'ler :) ), ceza olarak mac sonunda hakem odasında kilitli tutulan hakemler vs... vs... Sonra da niye İtalya'da kırmızı kart cıkmamısta bilmemnede.. İtalya liginin son yıllardaki herşeyi yalan..

Bu arada Zidane'ın futbolunun begenmeyenler var ama şu kupada gözümüzün pasını silen, topu ayagına aldıgında "acaba bu kez neler yapacak" diye içimize bir heyecan katan kac futbolcu vardı ki Zidane'ın futbolunu elestiriyorlar? Birde Zidane milli takımı coktan bırakmıstı ancak Fransa dünya kupası elemelerinde Zidane'siz gol atamıyordu, İsvicre ve İsrail'in gerisinde kalmıslardı ve ülkece Zidane'in geri dönmesi icin kampanya baslattılar (tanıdık geliyor mu bu hikaye sizlere, Euro 2000 öncesi Romanya ve Hagi), ve en sonunda Zidane geri dönünce Fransa yeniden mac kazanmaya basladı ve kupaya gelebildi.. Belki cok ilginc ama Zidane'sız Fransa degil mac kazanmak, gol bile atamıyordu.. Bundan sonra Fransa'nın performansını merakla bekliyorum..

savatage
10-07-06, 01:33
Halamın bıyığı olsa gibi olacak ama görüşüm açısından;

Zidane İtalya'da oynuyor olsa 90 dakikada kupayı alırlardı.
Hatta İspanya,Arjantin gibi takımlarda oynasa onlar final oynardı.
Hatta ve hatta Brezilya'da olsa kesinlikle kupayı alırlardı.

Burada bahsettiğim turnuvada eksikliği fazlasıyla hissedilen lider oyuncu olma özelliğiydi ve biraz olsun Ballack dışında,ki o da hem sakattı hem de oyun anlayışı açısından Zidane gibi değil, turnuvada özlenen lider oyuncu idi ve turnuva sonrası futbolu bırakacak olması da daha bir duygusal hale soktu olayı.Belki de kendimize yine sanal bir güzellik bulduk Dünya Kupası'ndan,bahane bulduk izlemek için Dünya Kupası'nı ama hiçbir takımda Zidane gibi lider oyuncu kalmadığı düşüncem turnuva öncesinde de mevcuttu!

Aslan Suat
Su turnava icin düsündüklerim v.s. :

Arjantinim Dünya Sampiyonu olsun düsündüm, Italya olur dedim.

Su turnuvada Türkiyemin olmadigina cok üzüldüm.

Sempati duydugum Klose gol krali olmasina sevindim.

Ve Cannavaro ve Zidane gibi adamlari izlemekten zevk aldim (turnuva boyunca).

Zidane da birsey yapmadi demek körlük demektir, en azindan bütün Dünyanin gördügünü görmemekten gelmek tuhafima gidiyor.

Su Zidane bu yasta Galatasarayima gelse zevkten geberirim herhalde.

sertligi ve cirkefligide severim futbolda, ama hileyi asla (Ümit Karana Adanaspora ele gol attiginda aynen fenerin eli golleri gibi sinirlendim örnegin).

vicente
Su turnuvadaki futboluyla Zidane ı bu kadar abartmak eski dunya kupası efsanelerine, fransanın buraya gelmesindeki bence onemli oyuncu vieiraya, fransanın tumden defansına, zidane ın gercekten iyi oynadıgı zamanlara vsvs hepsine haksızlıktır.

hadi medya gaza geliyor soyle romatik, ilgi cekici guzel hikayeler yaratıyorda yani su forumdaki gibi surekli futbol izleyicilerinin iyi-kotu oyun ayrımında boyle gaza gelmemesi gerekiyor. ustune birde zidane ı kutsayıp eleştirenlerle dalga hiç geçmemesi gerekiyor.

Parma Maniac
10-07-06, 01:34
Herkes kendi görevini yapacak Parma ne şişirmesinden bahsediyorsun? Tamam Gallas süper oynadı da yaratıcı oyuncu olmadan gol bulabilir miydi Fransa? İsviçre'nin defansı da mükemmel oynadı gol yemedi ama bunlar yetmiyor sadece. 2 tane tur maçında iyi oynadı diyorsun ki bunlardan biri İspanya biri Brezilya , Portekiz'e karşı da vasat diyorsun ki orada da penaltıyı attı ki penaltı atmak bile zor bir iş bu turnuvalarda. Daha ne yapacak anlamadım hat-trick falan mı yapacak? Hayır gördün mü öyle 10 yıldır turnuvaları domine eden oyuncu merak ettim.yahu ne yaratıcılığı Boğaziçili? hangi yaratıcılıkta bulunmuş Zidane? neleri attırmış, atmış.. Fransa'nın kaderine etki eden bir tek Brezilya maçındaki serbest vuruştan gol attırması var..

Togo maçında kazanamasalar eleniyorlardı.. Ribery-Vieira'yla kilidi açtılar.. Zidane sahada yok.. İspanya maçı var işte bi, 2. golde Vieira'ya ortayı kesen Zidane'dı sanırım.. 3ü attı bi de.. bir de Brezilya maçı var.. duran toptan orda da bir asist var.. tamam iyi güzel, lazım şeyler de öyle Fransa'yı falan taşımadı yahu, izlemiyor muyuz yani biz.. Portekiz maçında da yoktu, İtalya maçında da yoktu.. topu ayağına aldığında hepsini top kaybı yaptı neredeyse.. İspanya maçında özellikle yaptıklarını küçümsemiyorum helal olsun.. (Aragones'e kapaaak :lol: ) da o kadar da değil ki.. sanki Zidane sayesinde yapmışlar ne yapmışlarsa.. 2 tane duran toptan asist ve bir golle o takımın her şeyi olunacaksa yazıklar olsun o milli takıma..

tripotter
10-07-06, 01:36
tartışmayı büyük bir keyifle izliyordum ama bişey söylemek zorunda hissettim kendimi...zidane çok kritik bir dakikada oyundan atıldı...Şuan kupa İtalyanın ama düşünsenize zidane atılmasaydı belki de o dakikalarda fransaya bir gol atacaktı veya attıracaktı...ya da penaltılarda trezeguet yerine zidane atacaktı gol olacaktı sonra seri penaltılara geçilecekti ve atıyorum gattuso kaçıracaktı ve fransa kazanacaktı kupayı...

Burada söylemek istediğim şey Materazzi-zidane meselesi değil...Şuandan itibaren kupa italyada ve bu tarihe bu şekilde geçecek...bundan 4 yıl sonra bu kupayla ilgili herkesin aklında bir tek italyanın şampiyonluğu kalacak...belki de bu materazzi sayesinde olmuştur...Yani bu olay normal bir lig maçında olsa belki ben de materazziyi eleştirirdim ama dünya kupası finalinden bahsediyoruz...20-30 yılda bir yanına yaklaşılabilen bir kupa...iş bu safhada olunca her yol mübahtır gibime geliyor... Elmayla armudu karıştırmamız lazım bence...normal lig maçlarını ve fair playi ayrı bir yerde, dünya kupası finalini ayrı bir yerde tartışmalıyız...Materazzi bugün benim için bir kahraman ama youtobe deki görüntülerde çirkefin, Allahsızın önde gideni....

10-07-06, 01:37
Ahmet kusura bakma Zidane bu turnuvada mükemmel oynamadı ama 34 yaşına gelmiş bir oyuncu için 2-3 maçta görevini fazlasıyla yaptı. Vieira'nın katkısını kimse inkar etmez ama futbolda kural budur hiçbir zaman defans oyuncusu veya önliberolar yılın futbolcusu seçilmez çünkü futbolun esas amacı goldür, estetiktir.

Zidane'ı kimsenin abarttığı yok bence zaten geleceği yere gelmiş bir oyuncu üstelik şu turnuvada yıldız denilen birçok oyuncunun yarattığı hayalkırıklarından sonra hiç de abartılmıyor.

osmanhy
10-07-06, 01:38
Yine de bu olaya rağmen benim için Zidane büyük bir futbolcuydu ve efsane olarak futbol hayatını noktalamıştır. Hagi de zaman zaman bu tarz hareketlerde bulunmadı mı ama biz onu bu kazanmanı hırsı yüzünden sevdik. Bu olay da onun gibi bence.

Haginin uefa finalinda yaptigi hareket buna hic benzemiyor. Hagi hafifce itmisti ve oyuncu terbiyesizce bir sekilde yere dusmustu. Arti orda oyuncu hagiye cok pis dalmisti ve Hagi buna reaksyon gostermisti.

Zidane neye boyle bir tepki gosterdi biliyormusun? cunku bir kac dakika once buffon onun kafa vurusunu cikartigi icin.(ki bana gore macin kader ani oydu) Zaten pozisyondan sonra tepkisi belliydi. Zidane galibiyet gollunu atamadigi icin boyle bir tepki gosterdi. Illa super yildiz , kahraman, ve fransayi kurtaran isim o olacakti. Olmayinca kucuk bir cocuk gibi reaksyon gosterip, oyun disi kaldi. Zidane ulkesi icin oynamadi, kendisi icin oynadi ve o yuzden kaybetti. Iste adalet dedigin boyle olur.

Materazzi belki kufur etti ama her spor dalda, tribunler olsun ve oyuncular olsun, hepsi kufur ediyor. Zidane sayisiz maca cikmis; bu tarz kufurlerle hep karsi karsiya gelen bir futbolcu. Ama da once hic boyle bir tepki gosterdigini hatirlamiyorum. Birden bire buna reaksyon gostermek, hele hele 1-2 milyar insan onunde, komik geliyor. Ustunden sucu atmak icin boyle bir palavra saglamaya hazir cunku bugun onun ne bicim insan oldugunu gorduk.

Parma Maniac
10-07-06, 01:40
Vieira'nın katkısını kimse inkar etmez ama futbolda kural budur hiçbir zaman defans oyuncusu veya önliberolar yılın futbolcusu seçilmez çünkü futbolun esas amacı goldür, estetiktir.

bu seneki Golden Ball'la değişecek ama bu kural bence :)

10-07-06, 01:40
Ya sanki herkes mükemmel oynamış %100 pas yüzdesiyle oynamış, kaleye 30 şut çekmiş gibi konuşuyorsun. Yıldız oyuncu bunun için sahada durur her dakika her pozisyon süper oynayamaz ki. Topu ayağında tutacak, rakip için tehlike yaratacak, paslarla oyunu yönlendirecek başka kim var Fransa'da?

Zaten defans ve önliberoların ön planda olduğu dar alanın bol olduğu, hücum oyuncuların çoğunun sapır sapır döküldüğü bir turnuvada, her maçın 1 golle kazanıldığı bir turnuvada ne olacak 1 asist yapmış orta kesmiş demek bu kadar kolay mı?

10-07-06, 01:42
Golden Ball'u kim sallıyor ki? Geçen turnuvada da Kahn seçilmişti gülmekten ölmüştüm açıkçası. En iyi teknik direktör de Şenol Güneş seçilmişti şimdi yorumcu kendisi.

vicente
10-07-06, 01:42
Ahmet kusura bakma Zidane bu turnuvada mükemmel oynamadı ama 34 yaşına gelmiş bir oyuncu için 2-3 maçta görevini fazlasıyla yaptı. Vieira'nın katkısını kimse inkar etmez ama futbolda kural budur hiçbir zaman defans oyuncusu veya önliberolar yılın futbolcusu seçilmez çünkü futbolun esas amacı goldür, estetiktir.

Zidane'ı kimsenin abarttığı yok bence zaten geleceği yere gelmiş bir oyuncu üstelik şu turnuvada yıldız denilen birçok oyuncunun yarattığı hayalkırıklarından sonra hiç de abartılmıyor.

son 1 haftadır dunya kupasıyla ilgili bir haberde zidane adını duymadıgım olmamıstır heralde. tum turnuvayı neredeyse seninde anlattıgın hikayeye-zidane a yasladılar. bence bu abartıdır, bende bu abartıyı elestiriyorum.

zidane38
10-07-06, 01:44
Zidane neye boyle bir tepki gosterdi biliyormusun? cunku bir kac dakika once buffon onun kafa vurusunu cikartigi icin.(ki bana gore macin kader ani oydu) Zaten pozisyondan sonra tepkisi belliydi. Zidane galibiyet gollunu atamadigi icin boyle bir tepki gosterdi. Illa super yildiz , kahraman, ve fransayi kurtaran isim o olacakti. Olmayinca kucuk bir cocuk gibi reaksyon gosterip, oyun disi kaldi. Zidane ulkesi icin oynamadi, kendisi icin oynadi ve o yuzden kaybetti. Iste adalet dedigin boyle olur.

Sağol olayın gerçek yüzünü gösterdiğin için. Küfür etti Materazzi o yüzden kafa atmıştır demekden çok daha mantıklı bir gerekçe. Hiçbirimizin aklına gelmemişti bravo. Gol kaçırdı diye kafa atmıştır muhakkak. Keşke Buffon'a atsaydı o zaman :)

10-07-06, 01:45
Çok normal Zidane'ın adını duyman işte yıllardır mükemmel futbolcu denilen Totti bu turnuvada bence bu turnuvada resmen döküldü. Şu maçta adını bile duymadım desem yeridir. İtalya'da bireysel performansıyla Pirlo ve Cannavaro öne çıktı diğer yanda da Fransa'da Zidane. Dolayısıyla futbolu bırakacak olan bu futbolcuyla ilgili çok haber çıkması gayet normal.

Aslan Suat
10-07-06, 01:46
hadi medya gaza geliyor soyle romatik, ilgi cekici guzel hikayeler yaratıyorda yani su forumdaki gibi surekli futbol izleyicilerinin iyi-kotu oyun ayrımında boyle gaza gelmemesi gerekiyor. ustune birde zidane ı kutsayıp eleştirenlerle dalga hiç geçmemesi gerekiyor.

Almanya Medyasi, Türkiye Medyasi, Hollanda Medyasi, Fransa Medyasi ve Ingiltere Medyasi (bunlardan biliyorum Ispanya, Italya v.s. diye devam eder eminim) hepsi beraber ayni romantizmden bahsediyorya oda biraz tuhaf yani. degilmi ama?

ya burda isyerindeki Almanlar bile "Zidane Zidane, Zinedine Zidane, Zidane Zidane, Zinedine Zidane" diye tezahurat yapiyorlardi (Fransanin Italyayi yenmesini isteyenler). ne Viera Viera dediler ne Henry Henry ne Gallas Gallas.

ve bu forumda Zidane birsey yapmadi diyiliyorya, hayret vallah.

Giga
10-07-06, 01:47
Osman ya yorumların koparıyor beni ne yalan söyleyeyim :lol: Küçücük çocuk yaptın ya koca Zidaneı

Parma Maniac
10-07-06, 01:47
Ya sanki herkes mükemmel oynamış %100 pas yüzdesiyle oynamış, kaleye 30 şut çekmiş gibi konuşuyorsun. Yıldız oyuncu bunun için sahada durur her dakika her pozisyon süper oynayamaz ki. Topu ayağında tutacak, rakip için tehlike yaratacak, paslarla oyunu yönlendirecek başka kim var Fransa'da?

Zaten defans ve önliberoların ön planda olduğu dar alanın bol olduğu, hücum oyuncuların çoğunun sapır sapır döküldüğü bir turnuvada, her maçın 1 golle kazanıldığı bir turnuvada ne olacak 1 asist yapmış orta kesmiş demek bu kadar kolay mı?7 maçta 1 maç çok iyi oynayıp 1 maçta da duran topla asist yapan adamı ben efsane falan ilan etmem.. Lilian Thuram'a, Patrick Vieira'ya da ayıp etmem bu kadar..

Thuram da, Vieira da, saydığım diğer oyuncular da Fransa'nın oyun yapısı için de çok daha mükemmel oynayıp benim gözümde Fransa'nın finale kadar gelmesinde Zidane'dan 5 kat daha fazla pay sahibi olmuşlardır.. siz neye isterseniz ona inanmaya devam edin..

bu Fransa'nın 1. efsanesi Thuram, 2. efsanesi Vieira, 3. efsanesi de Gallas'tır..

neymiş gol atmadan kazanılmıyormuş.. e gol yiyerek de kazanamıyorsun.. 1-0 kazanırken onu attırırken iyi de, o 0'a neden olan oyunculara niye paye yok.. ki onlar 7 maç boyunca istikrar korumuşlar, her maç sağlam tutmuşlar Fransa'yı, diğeri iki maç oynamış..

olsa olsa balon efsane olur.. neyse kırmızıyla zaten bütün havası da gitti.. bu Fransa'yı Zidane'la hatırlamak isteyenler serbesttir.. ben Thuram'la hatırlayacağım..

savatage
10-07-06, 01:48
son 1 haftadır dunya kupasıyla ilgili bir haberde zidane adını duymadıgım olmamıstır heralde. tum turnuvayı neredeyse seninde anlattıgın hikayeye-zidane a yasladılar. bence bu abartıdır, bende bu abartıyı elestiriyorum.

Şuna eminim ki ileride torunum olursa UEFA kupasını almamızdan bahsedeceğim,hikayeler anlatacağım ama öncelikle Bülent Korkmaz'ın kolu sargılar içinde maçı tamamlamasından bahsedeceğim.Tıpkı Beckenbauer'in kırık kolla dünya kupası kaldırması gibi.

Ve tıpkı o zamanlar oynayan diğer Alman futbolcuların emeklerine haksızlık edildiği gibi,UEFA'yı kazanan kadrodakilere de haksızlık etmiş olacağım;
hatta abartmış olacağım.

Ancak bunun adı abartı olmayacaktır hiçbir zaman!

Onur1905
10-07-06, 01:50
Aha Zidane balon oldu.

Ronaldinho'yu hocası doğru yerde oynatmadı ama.

10-07-06, 01:51
Valla o senin görüşün dediğim gibi defans yapmak öyle zor bir iş değil. Geçen turnuvada Yunanistan şampiyon oldu işte savunmacılarla. Kaldı ki yukarıda örnek gayet verilmiş grup maçlarında gol bile atamayan Fransa ortada. WC 2002'de Zidane'sız (ilk 2 maçta sakattı) gol atamadan elenen Fransa bunların hepsinde senin yukarıda saydığın oyuncular gene vardı ama bu oyuncular Zidane'sız efsane olamıyorlar ne yazık ki.

Togo maçında iyi oynasa ne olur oynamasa ne olur Zidane? İspanya ve Brezilya gibi 2 maçı alsa bile efsane olmaya yeter ki fazlasıyla efsanedir tüm dünyada , tabii sizin gibi kulüpçülük yapıp Real'de oynadı diye sevmeyenler hariç.

Yakında Ahmet Çakar gibi bu Zidane futbolcu falan değil diyeceksin ya pes.

zidane38
Zidane da balon efsane ise şu günümüzde efsane oyuncu aramak yanlış olacaktır.

zidane38
edit
(iki kere göndermişim)

Parma Maniac

Şuna eminim ki ileride torunum olursa UEFA kupasını almamızdan bahsedeceğim,hikayeler anlatacağım ama öncelikle Bülent Korkmaz'ın kolu sargılar içinde maçı tamamlamasından bahsedeceğim.Tıpkı Beckenbauer'in kırık kolla dünya kupası kaldırması gibi.

Ve tıpkı o zamanlar oynayan diğer Alman futbolcuların emeklerine haksızlık edildiği gibi,UEFA'yı kazanan kadrodakilere de haksızlık etmiş olacağım;
hatta abartmış olacağım.

Ancak bunun adı abartı olmayacaktır hiçbir zaman!yaa yapma be abicim, bu kadar da ajitasyon olmaz ki.. Bülent'in kolunu sargılayıp oynamasıyla Zidane'ın burdaki kafasını bir tutuyorsan bu resmen ayıptır.. bu kadar olur mu? Zidane'ı korumak için bambaşka konulardan örnek veriyorsun.. Zidane o tip hangi fedakarlığı yapmış da onlarla bir tutuyorsun.. yaptığın ilk başta Bülent'e saygısızlık..

vicente
10-07-06, 01:53

Almanya Medyasi, Türkiye Medyasi, Hollanda Medyasi, Fransa Medyasi ve Ingiltere Medyasi (bunlardan biliyorum Ispanya, Italya v.s. diye devam eder eminim) hepsi beraber ayni romantizmden bahsediyorya oda biraz tuhaf yani. degilmi ama?

ya burda isyerindeki Almanlar bile "Zidane Zidane, Zinedine Zidane, Zidane Zidane, Zinedine Zidane" diye tezahurat yapiyorlardi (Fransanin Italyayi yenmesini isteyenler). ne Viera Viera dediler ne Henry Henry ne Gallas Gallas.

tum dunya boyle soylerken hepinizi sasırttıgıma sevindim, ama hemen hemen tum macları izledim ve goruslerimde bir yanlıs gormuyorum. boyle dusunuyorum napıyım, elimden bir şey gelmiyor. siz de tum bu hengameye alternatif bir fikir duymus oldunuz fenamı.

birde Ata tottiyle kıyaslamaya gitmişssinde, ben boyle bir iddaada bulunmadım, alternatifin kim dersen, bence modern futbolda boyle abartı kahramanların cıkması cok zor artık-ozellikle kısa organizasyonlarda. bu turnuvada da olmadı zaten.

Aslan Suat
10-07-06, 01:56

tum dunya boyle soylerken hepinizi sasırttıgıma sevindim, ama hemen hemen tum macları izledim ve goruslerimde bir yanlıs gormuyorum. boyle dusunuyorum napıyım, elimden bir şey gelmiyor. siz de tum bu hengameye alternatif bir fikir duymus oldunuz fenamı.

birde Ata tottiyle kıyaslamaya gitmişssinde, ben boyle bir iddaada bulunmadım, alternatifin kim dersen, bence modern futbolda boyle abartı kahramanların cıkması cok zor artık-ozellikle kısa organizasyonlarda. bu turnuvada da olmadı zaten.

fikrini gercek gibi göstermeye calistinmi fena oluyor tabi.
aynen burdaki dazlak beyinlilerin Hitleri iyi adam diye görmesi gibi.

Parma Maniac
10-07-06, 01:56
Valla o senin görüşün dediğim gibi defans yapmak öyle zor bir iş değil. Geçen turnuvada Yunanistan şampiyon oldu işte savunmacılarla. Kaldı ki yukarıda örnek gayet verilmiş grup maçlarında gol bile atamayan Fransa ortada. WC 2002'de Zidane'sız (ilk 2 maçta sakattı) gol atamadan elenen Fransa bunların hepsinde senin yukarıda saydığın oyuncular gene vardı ama bu oyuncular Zidane'sız efsane olamıyorlar ne yazık ki.

Togo maçında iyi oynasa ne olur oynamasa ne olur Zidane? İspanya ve Brezilya gibi 2 maçı alsa bile efsane olmaya yeter ki fazlasıyla efsanedir tüm dünyada , tabii sizin gibi kulüpçülük yapıp Real'de oynadı diye sevmeyenler hariç.

Yakında Ahmet Çakar gibi bu Zidane futbolcu falan değil diyeceksin ya pes.e Zidane o döndüğü Danimarka maçında neden kurtaramadı.. bak Togo'yla falan işi olmaz.. 2 maçta patlamış Fransa 2002'de, dönmüş son maç Danimarka.. çıkıp oynasana..

sonra gol atamadılar elendiler, Zidane yoktu.. e 2004'te sol çizgiye hapsedilen Zidane ve Fransa'yı da biliyoruz..

ben kulüpçülük yapmıyorum, zaten Barca ya da Atletico taraftarı da değilim.. gariban Villarreal'i tutarım, onlar da yeni yeni gelişiyor zaten.. Zidane'ı Real'den tamamen ayrı tutarak sevmem..

neyse patladı iyi oldu bu turnuvada.. Real'de de kalır artık bu kırmızı üzerine, orda da devam eder..

2 senedir kulüpler düzeyinde paspasa dönüp 1-2 maçla efsane olanın balonunu patlatmasına ayrıca sevindim İtalya'nın.. Real'de de devam etsin, odur dileğim şahsen..

vicente
10-07-06, 01:57

bu turnuvadan bahsediyorum hocam ben kendi adıma, tum kariyeriyle ilgili bir yorumum olmadı yanlıs hatırlamıyorsam..

cozker
10-07-06, 01:57

İşte tek tük vardı onlar da yavas yavas göçüyorlar..

Bu arada saat gec oldu.. Sanırım uykusuzlugun etkisiyle tuhaf yorumlar başladı.. Zidane bence iyi bir futbolcudur.. Bu kupada da gayet başarılı olmustur.. Zaten bu tartısılmıyor(du) bile, taa ki gecenin bu saatinde bizim forumda görene kadar :).

Herkese iyi geceler ,

vicente
10-07-06, 01:59

fikrini gercek gibi göstermeye calistinmi fena oluyor tabi.
aynen burdaki dazlak beyinlilerin Hitleri iyi adam diye görmesi gibi.

E zaten bu fikir benim gercegim tabiki, yoksa niye anlatıyım iki saat.. sen kabul etmezsin ama fena olucak bir durumda olmaz sana gore dogruyla bana gore dogru cuk oturmayınca.

10-07-06, 02:00
Yahu hala patladı diyorsun ona gülüyorum neyi ne patlamış :) Adam futbolu bırakacak hala Real'de kalıyor diyorsun. Zidane son maçında sakat sakat döndü zaten o maçta da çok iyi hatırlıyorum takımın en iyi oyuncusuydu ama takımın tamamı elenme stresine girmişti beklentiler büyüktü olay buydu yani.

Hayır 98 ve 2000'de şov yapmış tüm finallerde domine etmiş adamı final maçının 115. dakikasında kırmızı gördü diye patladı yazdın ya gören duyan da ilk turda elendi Fransa sanacak pes. Şu turnuvada ne balonlar patladı oysa uzağa gitmeden Ronaldinho'lar, Totti'ler, Rosicky'ler, Drogba'lar, kadroya giremeyen Van Nistelrooy'lar, hatta bence kendi performansının çok altında oynayan Henry bile dahil edilebilir.

savatage
10-07-06, 02:01

hatta abartmış olacağım.

Ancak bunun adı abartı olmayacaktır hiçbir zaman!yaa yapma be abicim, bu kadar da ajitasyon olmaz ki.. Bülent'in kolunu sargılayıp oynamasıyla Zidane'ın burdaki kafasını bir tutuyorsan bu resmen ayıptır.. bu kadar olur mu? Zidane'ı korumak için bambaşka konulardan örnek veriyorsun.. Zidane o tip hangi fedakarlığı yapmış da onlarla bir tutuyorsun.. yaptığın ilk başta Bülent'e saygısızlık..

Yok, o bahsedilen abartı(!) bu maç öncesine kadar olan ve Zidane'ın eleştirilip diğer futbolcuların emeklerine haksızlık edilen abartı.Yani bu maçta yapılanla alakası yok Bülent'le benzeştirmem.

Ayrıyeten aklıma geldi.
Roberto Baggio da büyük futbolcuydu.Asla Zidane kadar başarılı olamadı ama ondan daha büyük futbolcuydu belki de.Ve hayatımız boyunca kaçan penaltı deyince hatırlayacağımız olayı gerçekleştirdi.
Böyle abartılar,büyük futbolcularla birlikte yapılmalıdır.
Futbol efsaneler oyunudur aslında!
Ondan bahsediyorum sadece!
Ve birinin yüceltilmesi diğerlerine haksızlık olmaz bence.En azından Zidane gibi kişilerse bunlar.Zidane'ın gölgesinde kaldı demek daha doğru olur,Thuram için mesela.
Tıpkı ne kadar iyi oynarsa oynasın Ronaldinho'nun gölgesinde kalacak takım arkadaşları gibi!

osmanhy
10-07-06, 02:03

kimse zidane efsane deil demiyor...son 10 yillin en basarili futbolcusu zidane ve oyle anilacak...ama fransa onun yuzunden kaybetti bugun. hic bir sporcuya yakismayacagi bir hareket yapti. Kabul et veya etme, buffonun bir kurtarisi onu cok rahatsiz etti.

10-07-06, 02:04
Diyorsun ki son 5 dakikada gol atacaklardı Zidane çıkmasa? Belki de Buffon'un kurtarışından çok rahatsız olacağı için abanacaktı ve auta atacaktı penaltıyı olamaz mı?

zidane38
10-07-06, 02:05

kimse zidane efsane deil demiyor...son 10 yillin en basarili futbolcusu zidane ve oyle anilacak...ama fransa onun yuzunden kaybetti bugun. hic bir sporcuya yakismayacagi bir hareket yapti. Kabul et veya etme, buffonun bir kurtarisi onu cok rahatsiz etti.
Forumda yazılanları oku bence.
Ayrıca haklısın Osman Buffon kurtardı o yüzden kafa attı Zidane ok. :okey:

vicente
10-07-06, 02:05

hatta abartmış olacağım.

Ancak bunun adı abartı olmayacaktır hiçbir zaman!

torunlara anlatılcak olayların benim demeye calıstıgımla pek alakası yoktu zaten. mesela bugunku kafa anlatılır, bulenti sargılı koluda anlatılır.

benim abartı dedigim bunların anlatılması degil. cok kısa ve net soylıyım tekrar;
su turnuva boyunca zidane ın oyunu ve bu oyuna karsılık aldıgı yorumlar ve ovguler abartılıydı bana gore.

neyse guzel oldu gece gece zidane sohbeti, herkese iyi geceler..

Parma Maniac
10-07-06, 02:10
Vicente yok öyle yazmayacaksın, Zidane bu turnuvanın en iyi Fransa oyuncusudur yazacaksın.. anlaşılmıyor yoksa.. hiç gerek yok Thuram'lara, Vieira'lara falan.. orkestra şefi gibi yönetti Zidane, o yüzden burdalar.. deyip geçeceksin..

bu arada savatage Roberto Baggio daha iyi futbolcu olur mu yahu? World Cup kazanamadı ki o.. hatta penaltı kaçırdı kaybetti sayılır.. World Cup kazanamadan efsane olamazsın.. Bunu öğrenmek lazım önce..

osmanhy
10-07-06, 02:12
[quote="osmanhy"][quote=zidane38]
Forumda yazılanları oku bence.
Ayrıca haklısın Osman Buffon kurtardı o yüzden kafa attı Zidane ok. :okey:

zidane bir efsane....ok
ama bugun her acidan (fairplay ve oyun) cok kotuydu :okey:

Giga
10-07-06, 02:13
Patladı demişsin Parma da ayıptır söylemesi Fransanın finale çıkması mı patlamak oluyor keşke bize de böyle patlasa :) Benim görüşüm de şudur Zizou Fransanın finale çıkmasında başroldedir ve turnuvanın en değerli oyuncularından biridir

Aslan Suat
10-07-06, 02:17
su Zidane ni begenmeyenler, yarin Zidane Galatasaraya gelse ne düsünürler merak ediyorum dogrusu.

Ne düsünürler??

Parma Maniac
10-07-06, 02:17
yahu anlatamıyorum Fransa'ya falan bir şey olduğu yok.. patlayan Zidane'ın bu turnuvadaki balon efsaneliğidir.. 100 defa yazdım, Fransa'ya falan bir şeyler söylediğim yok.. Zidane'ın da Fransa'nın finale gelmesinde ilk 11 oyuncusu olarak payı vardır, başarılıdır.. ama saydığım isimlerin çok çok gerisindedir performans olarak, turnuvanın en iyi 2-3 oyuncusundan biri olduğu falan yoktur.. taşımamıştır Fransa'yı, Fransa'yı ondan önce taşıyan 4 tane isim saydım.. buraya kadar gelmesinde Zidane'dan çok daha büyük katkıları olduğunu söyledim..

o nedenle finalde kaybettikleri için üzüntülü değilim, gereksiz bir Zidane şişirmesi en azından engellenmiş oldu..

anlatabildim mi artık?

Parma Maniac
10-07-06, 02:18
su Zidane ni begenmeyenler, yarin Zidane Galatasaraya gelse ne düsünürler merak ediyorum dogrusu.

Ne düsünürler??göbek atarım, halay çekerim.. 2-3 yıl daha Galatasaray formasıyla oyna diye ayaklarına kapanırım.. da bunun konuyla ilgisi ne?

Aslan Suat
10-07-06, 02:24

Ne düsünürler??göbek atarım, halay çekerim.. 2-3 yıl daha Galatasaray formasıyla oyna diye ayaklarına kapanırım.. da bunun konuyla ilgisi ne?

bu Zidane (WC turnuvasindaki Zidane) beginilmiyor ya, birsey yapmadi deniliyorya ondan merak ettim. birsey yapmayan futbolcuyu Galatasaray ne yapsin, gibi düsünce cikmasi gerekirdi.

Lioney
10-07-06, 02:38
Osmanhy darılmasın gücenmesin, lakin onun yorumu ile de beraber artık tartışmanın aslında tartışma değil inatlaşmadan öte bir şey olmadığını anlamdım. Boşuna yormuşum en azından kendimi.

Bir tarafta Can ında bahsettiği üzere ki en kilit ve güzel yorumu yapmış bence, bir takımın sahaya yayılmasında, Zidane nın topla buluşup yaptığı organizasyondan, oyuna kattığı zekadan, hemen herkesin yaptığı iyi defanslar karşısında takımını yönlendirmesinden bahsediyoruz (yahu bir Pirlo yu düşünün hiç değilse o ne yapıyordu, yaptığı iki asistmi koca turnuva), diğer taraftan iki asist yaptı başka bir numarası yok lafı (yapılan asistinde ne derece önemli olduğunu söylemeye gerek yok herhalde). Bu kadar sığ bakmıyorsunuz herhalde sahadaki futbola. Bu turnuvada finale çıkanları sadece savunmalarımı belirledi. Zaten hemen herkes iyi savunma yaparken, bu takımları onlardan ayıran neydi yahu. Portekiz kötü savunmamı yapıyor, İngiltere kötü savunmamı yaptı, Almanya çok mu kötü savunma yaptı, Arjantin, Hollanda kötü savunmaları sonucumu elendi. Ki bu noktayı da Ata belirtmişti kısmen ben biraz açmış oldum.

Ortaya bir fark koymaktan bahsettmişti Ata, ki benimde düşüncem bu zaten Herkes iyi defans yaptı. Ama o defanslara karşı farkı Zidane ın organizatörlüğünde Fransa yarattı, Pirlo nun organizatörlüğünde İtalya yarattı. Yoksa çok önemli olsada goller ve asistle salt bu kadar basit değil. Beni şaşırtan bunu Emre ye anlatıyor olmam ki o kadar basit düşünmediğini bildiğimi sanıyordum oysa ki.

Zidane bu turnuva da açıkça gösterdiki, tüm hücuma dönük oyuncular içinde hala oyunua kattığı futbol zekası ile, oyunu yönlendirişi ile, takım organizasyonlarındaki liderliği ile en önde gelen oyuncu. Thuram, Gallas ve Vieira tabii çok iyi(benim kadar belirten varmıdır turnuva boyunca bunları bilmiyorum, hepsinide buraya kopyalayabilirim istenirse), ama Ayala ile Mascherano da çok iyidi, Rio, Terry ve Lampard da iyi idi, Lucio, Juan ve Ze Roberto da iyi idi, Carvalho, Meira, Maniche de iyi idi vs

Finale gelirsek, Cannavaro, Materazzi ve Gattuso çok iyi idi ama Pirlo faklıydı. Gallas, Thuram ve Makelele de çok iyi idi ama Zidane farklıydı. Bilmem anlatabildim mi? Mesele çok önemli olsada iki asist değil. Maalesef görmek istemediğiniz (Vicente ve Parmam) yapılan övgünün düzülen metiyenin sırrı asistleri değil.

Balon, abartı falan laflarına zaten gülüp geçiyorum, onları latife olarak algılıyorum zaten :)

Neyse yahu, konuşmayacağım konuşmayacağım diyorum, yine laf edip duruyorum :)

Serkan1905
10-07-06, 02:44
He hee. Tüm postlari tek tek okudum. Derken sira bana gelene kadar saat epey ilerlemis.

Mactan sonra ciktik italyanlarla turladik falan. Baya italyan oldum. Hehe.. :D

Italyanin almasini istemis olsamda, kupanin Zidane'a cok yakistigini da düsünüyordum. Ki, son anda sicmis oldu kendisi.

Kildan ince bir ip düsünün. Öyle bir ipin üzerinde duruyordu Zidane o anda. Hangi tarafa düsecegi cok önemliydi.

Zidane bir efsanedir. Efsaneligi de basarilari ile olusmustur. Kimse kolay kolay basarisiz birini efsane olarak görmez.

Materazzi'nin yaptigi hareket, ki hareketin ne oldugu tam belli degildir, futbolun icinde var olan seylerden biridir. Almanyanin 14. amatör kümesinden tutun, ta milli takimlara kadar, futbolun her seviyesinde yapilan, olan seylerdir. Küfür edilir, tekme atilir, adamin cükünden assilinir vs. vs.

Iste o anda da, Zidane'a böyle bir hareket yapilmistir. Sastigim nokta ise, Zidane gibi birinin olayi sallamayip, cevabini gol olarak vermemesi. Iste orda Zidane kariyerini son bir "leke" ile noktalamis oldu. Ki, Zidane'in yapmis oldugu hareket de futbolun "olmazsa olmazlarindan"dir.

Ama, Zidane'a yakismadigini düsünüyorum. Cevap olarak bir gol, veya gol pasi atmasini, kupayi da evine götürerek, efsane kisisiligine ve mükemmel kariyerine muhtesem bir son vermesini bekliyordum acikcasi.

Iste o anda diyorum, acaba Zidane'in Cezayir asilli olmasi hasebiyle, icindeki o öfke veya bizde de olan o "high temperament" mi cikti ortaya, diye düsünüyorum. Örnegin, Ballack tarzi biri, böyle bir macta bu hareketi yapmaz.

Gerci, Zidane'in kariyeri de olayi farklilastiriyor. "Arkadas, onca sey yaptik, buraya kadar geldik/getirdik, dünya alem biliyor zaten kimin ne oldugunu, bundan sonrasini da baskalari düsünsün." gibi bir düsünce de olmus olabilir.

Pek ihtimal vermedigim/vermek istedigim olasilik ise, macin kaybedilecegine kesin gözüyle bakip, maci terk etmesi de olabilir.

Sonucta, 3-5 veya daha fazla sene sonra, Zidane muhabbeti acildiginda, illa ki bu kafanin ve kirmizi kartin lafi edilecektir. Ama alternatiflerin icinde, "Adam ömrünün son macinda attigi golle dünya kupasini kaldirdi" demekte vardi.

Parma Maniac
10-07-06, 02:47
Serkan abi Allahaşkına sen de beni bu konuda anlamıyor olamazsın.. Pirlo'yla falan nasıl bir olabilir Zidane.. Pirlo(ki o da benim içimin almadığı bir adamdır bu turnuvaya kadar) 7 İtalya maçında da bir karakter koydu ortaya.. Kötü oynadığı bir maç hatırlamıyorum ben.. Ki zaten tekniği yanında hayvan gibi de savunma yapan, basan bir oyuncu, Zidane'la en başta orda ayrılıyorlar.. Zidane'ın grup maçlarında ve Portekiz-İtalya maçlarında ben hiçbir organizatörlüğünü, gollere giden kapıları açan anahtarlığını görmedim.. Pirlo İtalya'nın bütün maçlarında hep belli bir seviyenin üstünde oynarken Zidane grup maçlarında sahada yoktu.. Takım önündeki en büyük engellerden, takımın temposunu düşürüp düşürmediği tartışılıyordu yahu.. yarı final ve finalde de ben hiçbir oyununu göremedim.. bence bu 5 maçta vasat bile oynamadı kendisi.. o yüzden hiçbir şekilde Pirlo'yla falan bir tutmana katılamıyorum.. Pirlo'nun kötü oynadığı maç bulamam ben turnuvada, Zidane'ın bırak vasatı, resmen kötü oynadığı 4 tane maç sayarım.. yine elmayla, armuta geliyoruz yani sonuç olarak :)

Apollon
10-07-06, 02:49
İTALYA ŞAMPİYON

http://www.cimbom.gs/gifs/italyadunyakupasikaldiriyor3-240x160.gif
Şampiyon İtalya'nın dünya kupası kaptan Cannavaro'nun ellerinde yükseliyor..

İtalya normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta Fransa'yı penaltı atışlarında yendi ve şampiyon oldu.

Final maçında akıllardan silinmeyecek olaylar da olmadı değil, Zidane'ın tophane işi kafa atması, kariyerinin son maçında kırmızı kartla finiş yapması, Buffon'un Zidane ve Henry'nin gollük vuruşlarını kurtarışı, penaltılar, Materazzi'nin penaltıya neden olduktan sonra golü atıp takımını kupaya ortak etmesi...

MAÇIN GOLLERİ; KIRMIZI KART; PENALTILARI İZLEMEK İÇİN >> TIKLAYALIM (http://www.cimbom.gs/forumgs/phpBB2/viewtopic.php?t=1318)

Acısı tatlısı bir kupa daha geride kaldı, 2010 Dünya kupası Güney Afrika Cumhuriyetine verilmiş durumda, inşallah http://www.cimbom.gs/resimler/flags/turkey.gif Türkiye'miz de bu turnuvada gruplarda yerini alır..

Lioney
10-07-06, 03:08
Tabii farkları var ama kolaya kaçıp anlatmak istediğimi anlamaktan gliyorsun gibi geldi bak açık söyliyeyim :)

Biri önlibero da oynuyor tabii farklı oyuncular da benin söylemek istediği oyuna yaptıkları farklı katkılar, oyun içindeki farklı görevleri.

Ha mesela geçen maç Pirlo nun kaptırdığı topu Schneider gol yapsaydı, şimdi farklı şeyler konuşuyor olurduk o ayrı. Yani bizde izliyoruz maçları değil ni :)

Hatası ve sevabı ile büyük oynayan büyük oyuncular. Birinin sevmiyor olmak, körü körüne hiçbirşey yapmadı, balonu patladı dedirtmemeli, dediğim bundan ibarettir. Ha illa ki diyorsan ki, Fransa nın hücum planlarındai sahaya yayılışında, organizasyonunda, oyuna kattığı zeka ve görüşü ile Zidane hiçbir şey yapmadı, o zaman zaten çok farklı iki nokta da oluyoruz ki, karşılıklı çektiğimiz kürekler ile bu akıntıda bir noktaya varmamız imkaansız ha çok da gerekmiyor zaten :)

Şu maçta bile, yaşlı olduğu iddaa edilen, takım kalitesinin mesela bir İngiltere den dahi kötü olduğu düşünülen Fransa nın, üstelik ikinci yarı, üstelik uzatmalarda, üstelik eksik iken, üstelik Vieira gibi turnuvanın en iyi iki ön liberosundan biri yok iken, oynadığı futbol, Zidane nin nasıl bir fenomen olduğunun kanıtıdır bence. 35 yaşındaki bir adamın topu orta sahada alıp, Sagnol u görmesi ve akabinde içeri girip aynı topa kafa vurmasındaki buram buram zeka kokan, kalite kokan pozisyonun seyir zevki beni farklı noktalara götürürken, olayın duran toptan asist yapmaya kadar indirgenmesi (hadi hafiften bizi de kızdırmak için diye de düşünmüyor değilim :) ) olmuyor.

Dediğim gibi ya çok farklı açılardan izelemişiz turnuvayı, ya çok farklı beklentilerimiz var ya da futbol görüşlerimiz çok farklı. Olabilir dediğim gibi, atla deve değil ya :)

osmanhy
10-07-06, 03:09

Ne düsünürler??

bu zidane 1998de ASYe gelmek istemeyen zidane degilmi? Galatasaraya gelmesi imkansiz cunku o bizi yeterli gormuyor. Arti son yillarda hep futboldan ayrilacam diyen bir adamdan hayir cikmaz. Kafasina takmis, hic kimse zorlamasin.

UmBeRtO GS
10-07-06, 03:48
Ronaldinho aşkından Zidane'ıda balon yaptın ya :)

Fransa'ya 1 Dünya Şampiyonluğu, 1 Avrupa Şampiyonluğu kazandırmış, oynadığı kulüp takımlarında sayısız başarı kazanmış. Özellikle Real'le Şampiyonlar Ligi'ni kaldırmış Zidane balonsa; bu dünyada düzgün bir oyuncu yok demektir..

Kabul etseniz de, etmeseniz de, hatta kabul etmek zor gelse bile Zidane son 10 yıla damgasını vurmuş en büyük futbolcuların başına gelir...

ÖNDER RB
10-07-06, 04:14
önce italya kazandığı için sevindim diyeyim sonra tartışmaya dalayım.

futbolun futbol dışı yönününü ben de çok severim. hatta bu turnuvada en zevk aldığım maç hollanda portekiz maçıydı. bu geceki olayda materazzi küfür ettiyse de helal olsun istediğini aldı, zidane da küfür yediyse helal olsun materazziye hakettiği cevabı verdi. bu ikisi de benim eleştirmeyeceğim yönler. ancak materazzinin tam bir it olduğunu hatta daha da öte bir şerefsiz olduğunu da kimse inkar edemez. materazzi sadece milan maçlarında falan böyle oynamıyor videolardan biri milan tv den olduğu için hepsi milan maçı diğer videoda başka 3-4 maçta da yaptıkları gösteriliyor. futbolcu iter çeker tükürür küfür eder kafa atar yumruk atar bunları asla yadırgamam ama futbolcu rakibinin futbol hayatını bitirmeye tekme atıyorsa ben ona adam falan demem. ve materazzi tamamen böyle bir it. hele hele bülentle kıyaslanmasına kahroldum bülentin rakibini sakatlayacak kasıtlı tekmesini hatırlayan var mı acaba(toyluğunda tayming hatasından sert faul yapardı ama son 10 senede bülentin sakatlayıcı bir faulünü ben hatırlamıyorum)

zidane a dönersek, önce son 5 dakika sahada kalsa da gol falan olmazdı ayrıca penaltılarda da zidane olsaydı bile trezeguet penaltı atacaktı yani zidane ın hareketinin bana göre maçın sonucuna bir etkisi olmadı.

gelelim zidane balonunun patlamasına, bu nasıl bir patlamadır ki adam dünyanın her köşesinde fransayı finale taşıyan oyuncu olarak gösteriliyor. kimse gallas finalist yaptı takımı demiyor. anlaşılmayan sorun şurda. viera turnuvada mükemmel oynadı kabul ama bugün sakatlanıp çıkınca yerine giren oyuncu vieranın eksikliğini hissettirmedi. ama zidane ve benzeri oyuncular eksilince takımın oyun düzeninde tamir edilemeyen aksamalar oluyor. işte bu yüzden zidane gibi adamlar kahraman olurken thuram viera gallas gibi adamlar çok iyi oyuncu olabiliyorlar.

zidane balonunu bu turnuvada değerlendirirsek evet grup maçlarında kötüydü ama ispanya maçında hele hele brezilya maçında maçı alan götüren adamdı. portekiz maçında da vasattı kabul. ama bu gece zidane a kötü oynadı diyebilen zihniyeti anlamıyorum. fransa sahada italyanın ağzına etti. italya bütün turnuvada vermediği kadar pozisyonu bir maçta verdi herhalde ve bu pozisyonların çoğunun ya başında ya sonunda zidane ın parmağı vardı. kupayı alamamaları bu kadar etkili futbollarını nasıl gözardı ediyor anlamıyorum. 4 eleme turundan 3 ünde maçı çevirecek hemen hemen her hareketin içinde olan adam bir balon patlattıysa bu asla kendi balonu olmayacaktır.

bir barcelonaperver olsam da zidane benim ömrüm boyunca seyrettiğim en iyi 10 futbolcu içinde yerini almıştır. bundan sonra topla bu kadar yumuşak, futbol zekası bu kadar gelişmiş kaç futbolcu daha seyrederiz bilemiyorum.

Spree
10-07-06, 04:21
madem açılmış konu yazalım bi şeyler :)

kırmızı karttan başlarsak.muhtemelen küfretmiştir materazzi.küfretmese bile bi şeyler söylemiştir illa ki.durduk yerde vurmadı tabi ki.tamam da bunlar zidane'ın kafasını haklı çıkarmaz ki ya da aferin çok matah bi şey yaptın demek için sebep değil ki.her maçta zibilyon tane tahrik oluyor o zaman her tahrik edilen kafa atsın rakibine.onun savunulcak bi tarafı yok ya da materazzi'yi asıl suçlu ilan etmek yanlış.materazzi'ye çirkef denmiş.peki çirkef olsun da zidane sütten çıkmış ak kaşık değil ki.onun da bi dolu futbol dışı kırmızı kartı var.alakasız tekmeleri,dirsekleri,kafa atmaları oldu daha önce bu ilk değil ki hemen baş suçlu materazzi olsun.işin ucunda dünya şampiyonluğu olan bi maçta yapması ayrıca neden daha büyük bir efsane olmadığının göstergesi.hani dünya kupası efsane olunan yer ya (hagi de efsane değil bu durumda tabi) bu tip haraketler de efsaneliğinden bir şeyler götürüyor olsa gerek aynı mantığa göre.zaten kariyeri böyle biten kaç efsane var ki.

zidane'ın turnuva boyunca yaptıklarının abartılması ise ispanyol salakların emekli edicez diye gereksiz gündem yaratması yüzünden oldu.o maçta çok iyi oynayıp arkasından brezilya maçında da iyi oynayınca birden sanki bütün maçlarda süper oynamış gibi gösterildi.grup maçlarında zaten çok çok kötüydü.portekiz ve italya maçlarında da gayet vasattı.7 maçın genelinde ondan çok daha çok iş yapan oyuncular vardı,sayılmış zaten bu topicte o adamlar.2 maçlık oyunla kupanın efsanesi zaten olunmaz.tarafsız olsaydım da bir adamın 2 maçla en iyi oyuncu seçilmediği için ayrıca sevinirdim italya'nın kazanmasına.

(zidane'la ilgili değer düşüncelerimi merak edenler kore maçı sonrası sözlükte domenech'e yazdığım entry'i ve ispanya maçı topicinde yazıklarımı okuyabilirler)

maça gelince beraberlik gayet normaldi fransa'nın golü yalan penaltıdan gelse de.italya kazandı pek güzel oldu.kupa çok yakıştı canna'ya.zaten italya turnuva boyunca hak etti oynadığı oyunla.sadece henry için üzüldüm ama olur o kadar.

FORZA AZZURRI!! CAMPIONI DEL MONDO!!

Spree
10-07-06, 04:28
ama bu gece zidane a kötü oynadı diyebilen zihniyeti anlamıyorum. fransa sahada italyanın ağzına etti. italya bütün turnuvada vermediği kadar pozisyonu bir maçta verdi herhalde ve bu pozisyonların çoğunun ya başında ya sonunda zidane ın parmağı vardı. kupayı alamamaları bu kadar etkili futbollarını nasıl gözardı ediyor anlamıyorum. 4 eleme turundan 3 ünde maçı çevirecek hemen hemen her hareketin içinde olan adam bir balon patlattıysa bu asla kendi balonu olmayacaktır.
ukrayna ve abd maçlarından daha fazla mı pozisyon verdi italya? yalan penaltıyı saymazsak ribery'nin auta giden şutu,buffon'un kurtardığı henry'nin şutu bir de zidane'ın kafası var pozisyon olarak.120 dkda 3 pozisyon vermek de gayet normal fransa gibi bi takıma karşı.ayrıca maç gayet ortadaydı.

cozker
10-07-06, 09:18
.hani dünya kupası efsane olunan yer ya (hagi de efsane değil bu durumda tabi)

Burada ufak bir düzeltme yapmakta yarar var.. 94 dünya kupası denince akla ilk gelen 3-4 oyuncudan biridir Hagi.. Romario, Stoitchkov, R.Baggio gibi Hagi'de takımını sırtlamış ve ceyrek finalde kılpayı penaltılarla İsvec'e elenmişlerdir.. Hatta Arjantin'liler iyi tanır Hagi'yi!! Ayrıca dünya kupaları tarihinin gelmiş gecmis en güzel gollerinden birini atmıstır bu kupada.. Ve buradaki üstün performansıyla kupa sonrası Brescia'dan Barcelona takımına transfer olmustur..
Zidane'i haftalarca tartısalım ama Hagi'ye laf yok :).

Saunders
10-07-06, 09:54
Zizou cektı emanetı s..ti adaleti...

Zevksız geçen finale,zevk heyecan getırdı...

Boyle adamları sevıyorum :lol:

Giga
10-07-06, 10:23
Yani Spree sen de mi Brutus diyorum başka da birşey demiyorum :)

JackDaniels
10-07-06, 11:42
Dünya Kupasında dün akşam yapılan ve İtalya'nın zaferiyle sonuçlanan final maçının ardından, 18. Dünya Kupasında ortaya çıkan ilginç rekorlar da dikkat çekti.

Fransa'yı penaltı atışları sonrası 5-3 yenen İtalya, 4. kez Dünya şampiyonluğuna ulaşırken, 5 kez kupayı kaldıran Brezilya'nın ardından
en fazla kupa kazanan takım unvanını elde etti.

İtalya, kupada kalesinde sadece 2 gol görürken, bunlardan birini kendi kalesine, birini de penaltıdan dün akşam Zinedine Zidane'nin ayağından yedi.

EN GOLCÜ RONALDO
Kupada 3 gol atan Brezilya'nın ünlü golcüsü Ronaldo, Dünya Kupalarında attığı gol sayısını 15'e çıkararak Alman Gerd Müller'in rekorunu kırdı ve tüm zamanların en golcü ismi oldu.

-İsveçli Markus Allback'ın İngiltere maçında attığı gol, Dünya Kupaları tarihine 2000. gol olarak geçti.

-İkinci turda penaltı atışları sonucu Ukrayna'ya elenen İsviçre, kupa tarihine kalesinde hiç gol görmeden elenen ilk takım olarak yazıldı.

-Portekiz'in kalecisi Ricardo, İngiltere maçında yaptığı 3 penaltı kurtarışıyla kupa tarihinin bir maçta en fazla penaltı kurtaran file bekçisi unvanını aldı.

-18 yaşındaki Arjantinli Lionel Messi, Sırbistan Karadağ maçında 6. golü atarak tarihte gol atan en genç 5. futbolcu olmayı başardı.

-İranlı Yahya Golohammadi ise 36 yaşında attığı golle turnuva tarihinin en yaşlı futbolcuları listesinde 5. sırayı aldı.

Tunus'un kalecisi Ali Boumnijel 40 yaşını aşmasına karşın Ukrayna Milli Takımı'na karşı forma giyerek bu alandaki en yaşlı 5. oyuncuydu.

Togo Teknik Direktörü Otto Pfister, 68 yaş 211 gün ile kupa tarihinin en yaşlı 2. teknik adamı olurken, İspanya'nın teknik direktörü Luis Aragones ise 67 yıl 334 günle kupada takım çalıştıran en yaşlı 3. teknik adam unvanını elde etti.

-ÜST ÜSTE EN ÇOK KAZANAN TAKIM BREZİLYA

2002 yılında yaptığı 7 maçı da kazanan ve burada grup maçlarını ve ikinci tur mücadelesinden zaferle ayrılan Brezilya, üst üste 11 Dünya Kupası maçı kazanan tek takım olarak tarihe geçti.

-Final maçını yöneten Arjantinli hakem Horacio Elizondo, bir turnuvada hem açılış hem de kapanış mücadelesinde düdük çalan ilk hakem olma özelliğini kazandı.

-Meksikalı hakem Benito Archundia ise bir kupada 5 maç yöneten ilk hakem olarak tarihe geçti.

-16 sarı ve 4 kırmızı kartın gösterildiği Portekiz-Hollanda karşılaşması Dünya Kupaları tarihinin en kartlı mücadelesiydi.

-Hollandalı teknik direktör Guus Hiddink, üst üste 3 Dünya Kupasında 3 farklı takımı çalıştırıp, 3 takımı da ikinci tura taşıyarak bu alanda bir rekora imza attı. Hiddink, 1998 yılında Hollanda, 2002 yılında Güney Kore, 2006'da da Avustralya ile ikinci tura yükselme sevinci yaşadı.

-Fransa ile İspanya arasında oynanan ikinci tur mücadelesi kupa tarihinin 700. karşılaşmasıydı.

-Brezilya Teknik Direktörü Carlos Alberto Parreira, 6 konfederasyondan takımlarla Dünya Kupası maçı oynayan ilk teknik adam olarak dikkat çekti.

-Penaltı atışlarından en az yararlanılan maç ise Ukrayna ile İsviçre arasında oynanan karşılaşmaydı. Penaltı atışlarında kullandığı ilk 3 penaltıyı da gol yapamayan İsviçre bu alanda kupa tarihine adını yazdırdı.

-18. Dünya Kupası, topladığı taraftar bakımından da tarihe geçti. Milli takımlar karşılaşmaları ortalama 52 bin 500 kişi önünde oynarken, bu alanda rekor ABD'de 1994 yılında yapılan Dünya Kupasına ait.

cozker
10-07-06, 11:46
Tribündergi'de gördüm bunu, ilginc geldi.. Hakkaten düşerken Materazzi'de savurmuş bir tekme ama isabetsiz :).

http://img439.imageshack.us/img439/8827/kop3du.gif

Zidane'in yapacagı acıklama cok önemli.. Eger sadece bir küfür yüzündense sanırım kimse Zidane'i haklı görmez.. Ama ırkcı bir ifade varsa olaya bakış açısı degisebilir.

Parma Maniac
10-07-06, 13:20
ahaha komedi yaa, hala Zidane'ın 10 yıllık futbolculuk geçmişine balon dediğimi yazıyor insanlar.. burdan da yazdığım dilin İtalyanca olduğunu çıkardım ki ısrarla anlaşılmamış..

bu arada eğer şu Fransa bu maçta İtalya'yı paçavra ettiyse, hele İtalya orda hakikaten Ukrayna maçı falan dururken en fazla ve net pozisyonları bu maçta verdiyse ben başka turnuva izlemişim, İtalya da hiç haketmemiş bu kupayı.. 3-4 maçta rakiplerine bu kadar net pozisyon vererek buraya kadar gelmişler, yazık..

Sovereign
10-07-06, 13:31
Ah be Parma...

Balon diye diye aldırdın adama "Altın Top" ödülünü.

:)

Giga
10-07-06, 14:03
ALTIN TOP"U ZIDANE KAZANDI !
Fransa Milli Takımı'nın kaptanı Zinedine Zidane Dünya Kupası'nın en iyi oyuncusu anlamını gelen FIFA Altın Top ödülünün sahibi oldu. İtalya'nın Fransa'yı penaltılar sonunda yenerek Kupa'yı kazanmasına ve Zidane da kırmızı kart görmesine rağmen Zizou bütün performansıyla bu dev ödülü kucakladı.
10 Temmuz 2006, 12:19
Advertisement

(Ajansspor Dış Haberler Servisi)

Futbolun Harry Potter'ı: ZIDANE için TIKLAYIN

2006 Dünya Kupası Altın Top ödülü Zidane'ın !

Dünya Kupası finalinde İtalya'ya 5-3 mağlup olan Fransa'da kaptan Zidane finallerin ilk gününden son gününe kadar sergilediği performans ile Dünya Kupası finallerinin en iyi oyuncusu anlamına gelen FIFA Altın Top ödülünü kazandı.

Zidane futbol kariyerinin son profesyonel maçında uzatmalara giden final mücadelesinde maçın tamamlanmasına 10 dakika kala rakibi İtalyan defans oyuncus Materazzi'ye kafa atarak kırmızı kart görmesine rağmen turnuvanın en önemli bireysel ödülünün sahibi oldu.

Turnuvadaki medya oyları ile verilen ödül de Zidane 2.012 oy ile birinci olurken, Şampiyon olan İtalya'nın kaptanı Fabio Cannavaro 1.977 ile 2. sırada yer aldı.

İtalya'dan Cannavaro'nun takım arkadaşı Andrea Pirlo ise 715 oy ile 3. sırada yer aldı.

Brezilya ve İspanya takımları ise "Fair Play" ödülünü birlikte paylaştı.

cozker
10-07-06, 15:19
Helal olsun Zidane'a.. Jübilesini belki dünya kupasıyla süsleyemedi ama altın topu alarak futbolun unutulmazları arasına adını kazıdı..

Bence Cannavaro olaganüstü performansıyla bu ödülü belki daha fazla haketti ama kişisel görüşüm; Fifa bir savunma oyuncusu yerine ofansif bir oyuncuya bu ödülü vermeyi tercih ederek futbol dünyasına da ince bir mesaj gönderdi.. Macları kilitleyen, gol yememe cabası icindeki futbolcular yerine yaratıcı ve golü düşünen bir oyuncuyu ödüllendirdi.. Dogrusu yakıştıda Zidane'a..

Saunders
10-07-06, 15:45
http://www.youtube.com/watch?v=EpG4AHlZrL4&search=Materazzi

Kim oldugunu acıklayan cok güzel bir link...

Bu herıfın kucukken ınsaata topu kacmadıysa ben bir şey bılmıyorum...Herif cidden ağır sapık...

BU kadar adi şerefsiz bir insan olamaz...İzlerken tüylerınız ürperıcek bu kadar diyorum...

JackDaniels
10-07-06, 16:05
Zidane38(ali), İtalya-Fransa maç topiğinde verdi bu inki ve tartışıldı orada konu...

Maç topiğine taşıyorum.

Gönül sarayım
10-07-06, 16:40
Gerçekten akşam maçtan sonra çok üzüldüm. Bir final maçında çoğunlukla olduğu gibi futbol kazanmadı. Bu kupayı kazanmayı oynadığı güzel kişilikli oyunla Fransa haketti. Maçtan önce Fransa kupayı kaldırır diyordum tek korkum bir şanssızlık olmasıydı. Öylede oldu maalesef. Ancak çok mutluyum. Bu turnuvada gönlümü feteden bir kaç takım oldu. Onların hiç biri kupayı alamadı ama benim gönlümdeki yerlerini aldılar. Oyunu dürüstçe oynayan, maç kazanmak için çirkeflik yapma ihtiyacı hissetmeyen bu takımlara çok teşekkür ediyorum. Fransa, Arjantin, İngiltere, İspanya, Meksika, Brezilya, ABD, Ukrayna, Fildişi Sahilleri, Avustralya, Japonya, Güney Kore, Almanya (sevmesemde hakkını vermeliyim aslında mert bir takım, bana antipatik gelmesi hakemlerce korunmasındandı) ve aklıma gelmeyen 1-2 takım daha olabilir hepsine çok teşekkür ediyorum bize bir futbol ziyafeti çektiler.

Ve evet Zizozu kupayı ellerinde göremedik. Evet o hareketide yapmamalıydın ama seni anlıyorum eminim bencede çirkef Materazi seni pis bir şekilde tahrik etti. Benim gönlümün yerindeki yerin değişmedi. Senin ne kadar mert bir adam olduğunu anlamak isteyenler o duruşundaki asaletine baksınlar. Ayrıca aklıma geldiğinde ellerin arasında kupanın elinde olduğunu görüyoum. Ben sana o kupayı çoktan vermişim. Helal olsun.

Fransa kupayı alamadı ama gerçek futbol taraftarının ve benim kalbimdeki kupayı alarak gönüllerin şampiyonu oldu. Benim için bu daha önemliydi.

10-07-06, 16:47
:lol: Altın topu Zidane kazanmış yalnız :lol:

Neyse dediğim gibi çok önemli bir ödül değildi.

luteum
10-07-06, 17:11
Bu forumu severek takip ederim, insanlarin futbol bilgilerine saygi duyarim, zevkle okurum...pek de yazmam.

Ama bazen oyle seyler yaziliyor ki, kendimi tutamiyorum yahu.

Yani su kadar takim arasinda, su kadar oyuncu arasinda, oyuna genel etkisi bu kadar rahat gorulebilen Zidane disinda baska bir oyuncu var miydi su kupada nolur yapmayin etmeyin?

Adam topu ayagina aldiginda karsi takim oyuncularinin duruslari bile degisiyor, topu alip cezasahasini karsisina aldiginda, hatta cezasahasini biraktim ortasahada bile topu aldiginda defanslarin ne hale geldigini gormuyor muydunuz? Mesela Parma'nin futbol bilgisinin, bir oyuncunun etkili oldugunu kanitlamak icin illa da asistine, golune bakilmadigini bilecek kadar genis oldugunu bildigim halde, niye boyle seyler yazdigini anlamakta zorlaniyorum.

Ayagindan top alinamayan kac oyuncu vardi su turnuvada? Iki hareket yapip karsi tarafin moralini bozabilen kac oyuncu vardi? Brezilya macinda herkes cok zor mac beklerken ortasahada yaptigi hareketlerle "kardes, ben sizi pek sallamiyorum, bugun biz bu maci alicaz" mesajini vermiyor muydu Zidane, ben mi kicimdan uyduruyorum? Adam kac serbest vurus atti o macta da, sonunda zorla Henry'e golu attirmadi mi?

Yani sahada Zidane oynadigi zaman varligini ben tv karsisindan hissediyordum, her an herseyi yapabilecek tek adam oldugunu ben goruyordum, hatta karsi takimlarin da huzursuz oldugunu goruyordum da siz nasil goremiyordunuz?

Vieira, Gallas, Thuram bunlar muhtesem oynadilar evet, ama oyuna katkilarinin, karsi takima etkilerinin Zidane kadar oldugunu soylemek icin hakikaten at gozluguyle bakmak gerektigini dusunuyorum.
Buyuk bir Zidane hayrani degilim, hatta bu turnuvada Fransa'nin finale cikmasini da istemezdim, ama buna ragmen su turnuvadaki mucadelesini ve etkisini gordukten sonra, futbolu birakmasina en uzulenlerden biri olacagim.

Ve Materazzi cirkef degildir deniyor ya, ona diyecek hic bir seyim yok :)

10-07-06, 19:35
Dünya Kupası finalinde Zinedine Zidane'nın İtalyan defans oyuncusu Marco Materazzi'ye kafa atmasının arkasında bir "küfürün" yattığı ortaya çıktı. Brezilya'nın TV kanalı Globo'nun dudak okuma uzmanlarına göre Materazzi, Zidane'ın kızkardeşi için 2 kere "fahişe" dedi. Ünlü Fransız yıldızın menajeri Alain Migliaccio da bu iddiayı destekleyen bir şekilde, Materazzi'nin "çok ciddi" bir söz sarf ettiğini söyledi.

tilmaz
10-07-06, 23:08
6 hit combo :lol:
http://img71.imageshack.us/img71/1686/326a8f5ad4dc04ca9a5cd7e20e29f6.gif

Maynard
10-07-06, 23:15
Materazzi çirkefdir!
Zidane bir futbol efsanesidir!
Ama Zidane bu turnuvada 2 maç hariç kötü oynamıştır...

cesur_korkmaz
11-07-06, 00:23
Zidaneseverler ve Materazzinin cirkef oldugunu dusunen arkadaslarimiz, verdigim linkle biraz olsun gevseyip rahatlayabilirler.

Buyrun efendim

http://widelec.org/zidane.html

gian
11-07-06, 01:01
Zidaneseverler ve Materazzinin cirkef oldugunu dusunen arkadaslarimiz, verdigim linkle biraz olsun gevseyip rahatlayabilirler.

Buyrun efendim

http://widelec.org/zidane.html

Supermis :lol:

osmanhy
11-07-06, 02:10
Türkiye?de can güvenliğimiz yok, bizi orada öldürebilirler" diye feryat eden Zidane, bu sözleri söyledikten birkaç ay sonra Antalya sahillerimize tatil yapmaya geldi

--------------------------------------

bak simdi sana terorist diyorlar:)

JackDaniels
11-07-06, 14:58
Zidane :

Anneme Küfretti!

Dünya Kupası finalinde uzatmanın son dakikalarında Materazzi'ye kafa atarak oyun dışı kalan Zidane'ın bu davranışı Fransa'da tartışılmaya başlandı. Fransız halkı, kariyerinde daha önce de benzer olaylar bulunan ancak her daim 'örnek oyuncu' olarak gösterilen Zizou konusunda farklı fikirlere sahip. Hayranları; yıldız oyuncunun sebepsiz yere böyle bir davranışta bulunmayacağını belirtirken, Fransız televizyonları da Zidane'ın "Materazzi anneme küfretti" dediğini belirterek 'yaşayan efsane'yi savundu.

ZİDANE'IN KUZENİ: 'TERÖRİST' DEDİ
Zidane'ın 'attığı kafa'yla ilgili bir diğer iddia da uluslararası haber ajansıAP'den geldi. Zidane'ın kuzeni Rabah'la konuşan AP, "Materazzi, Zidane'a terörist dedi" demeciyle bir anda gündem yarattı. Cezayir asıllı Zidane ise kuzeninin açıklamasıyla ilgili yorum yapmadı. Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, milli takımı kabulünde Zidane'a olan hayranlığını ve sevgisini bir kez daha vurguladı. Chirac, yıldız futbolcuya "Sen bir virtüözsün. Dünya futbolunun dahisisin. Ama aynı zamanda yüreğin, bağlılığın sembolüsün. İşte bu yüzden Fransa seni çok seviyor ve sana büyük hayranlık duyuyor" dedi.

Materazi:

Evet küfrettim ama...

Materazzi, ikili mücadele esnasında Zidane'in formasından çektiğini, bunun üzerine Zidane'ın kendisine alaycı bir ifade ile "İstersen maçtan sonra formayı veririm" dediğini belirtti.. Materazzi, Zidane'ın bu alaycı tavrına sinirlenip küfür ettiğini belirtirken, "Ama ona terörist demedim.." diye konuştu..

Materazzi ettiği küfrü açıklamazken, "Ancak sahalarda futbolcuların birbirine ettiği türden bir küfürdü.. Ayrıca benim için anneler kutsaldır.. Zidane'in annesi ya da kızkardeşine küfretmedim.." dedi..

Zidane'nın kafa atmasıyla ilgili olarak Materazzi'nin Fransız futbolcunun ailesine küfür ettiği ve ''terörist'' dediği şeklinde çıkan söylentilere İngiltere'nin en ünlü dudak okuma uzmanı Jessica Rees, bir yenisini ekledi.

İki futbolcu arasında geçen diyalogu incelemek için The Times gazetesinin isteği üzerine çalışma başlatan Rees, Fransız futbolcunun Materazzi'nin ağır hakaret ve küfrüne maruz kaldığını ileri sürdü.

11-07-06, 16:23
Eh artık daha başka küfretmedi nereden biliyorsunuz muhabbeti yapılmaz :)

Apollon
11-07-06, 16:42
Ben size olayın iç yüzünü anlatayım:

<Zidane> Olm Materazzi, şu grup maçları esnasında aldığın 500 euro borcu ödesene lan?
<Materazzi> Ne borcu olm, sen fransız şarabını fazla kaçırdın herhalde, benim sana borcum morcum yok
<Zidane> Başlarım şimdi İtalyan sosuna ha ! Öde diyorum bak fena yaparım..
<Materazzi> Mesela ne yaparsın? Zinedine olsan cürmün kadar yer yakarsın!
<Zidane> Yaa.. öyle mi al sana <küttürt>

http://www.cimbom.gs/gifs/zidanekafa120x80.gif
Kütürt faslını burda izliyorsunuz..

:lol:

ELVIS
11-07-06, 19:55
Kafa atma artik oyun konusu olmus :)

http://www.footymax.com/zidane.htm

Serkan1905
11-07-06, 21:35
http://www.headnut-zizou.de.vu/

bos yere bi seyler yazin, ve bakin ne oluyor..

cozker
12-07-06, 14:24
Materazzi'ye attıgı kafa Zidane'i adeta fenomen yapti.. İTalya'dan bahseden yok, herkes Zidane'i konusuyor.. Ve övgülerle.. Belki aynı hareketi baska futbolcu yapsa pisligin teki olarak yorumlanırdı, veya Maradona'nın elle attıgı golü başkaları attıgında son derece antipatik karsılanıyor ve bunun ahlaksızlık oldugu dile getiriliyor.. Ama Maradona'nin golü hicbir zaman bu şekilde lanse edilmedi. Tam tersine onu daha sempatik ve efsanevi kılan bir hareketmiş gibi yorumlandı. "Tanrının eli" lafı sanki 'atasözü' statüsü kazandı!

İşte Güneri Civaoglu'nun yazısı.. Sadece o degil hemen hemen cogu spor yazarı methiyeler diziyor Zizou'ya..

-------------------------------------------------------
Ya Figo'nun kafa atışı?..

Futbola devam... Birkaç hafta önce Portekiz Milli Takımı'ndan Figo da tıpkı...
Zidane'ın yaptığı gibi Hollanda Milli Takımı'ndan Van Bommel'e kafa vurmuştu. Hem de öyle göğsüne falan değil, suratına...
Ancak... Hakem, olayı, bir "sarı kartla" geçti.
İtalyan Materazzi'nin göğsüne kafa vuran Zidane ise, "kırmızı kart"la oyundan çıkarıldı.
Dünyanın en büyük futbolcularından biri olarak spor tarihindeki yerini alan Zidane'ın, futbol yaşamını böyle noktalandırmak "adil" mi?
Keşke "bir öfkeye mahkum etmeseydi her şeyi..."
Ama...
Rakip oyuncuya "kafa atmak", kırmızı kartlık suç ise, Figo, nasıl oynamayı sürdürdü?
Portekiz-Hollanda maçından sonra olay, maçın hakemi tarafından, "o anın psikolojisi" olarak yorumlanmıştı.
Peki... Hakemin "psikoloji yorumlarıyla" Figo'ya gösterdiği bu toleransı, finalde Meksikalı hakem, Zidane'dan hangi nedenle esirgedi?
............................
Futbolun kuralları yeniden düzenlenmeli.
Bu görüş, giderek taraftar kazanıyor.
21. yüzyılın insanları, 90 dakika hiç gol atılmayan bir karşılaşma seyretmeyi artık yeterince "güzel bir spor gösterisi" olarak görmüyorlar.
Basketbol, sık sık kuralları değiştirilerek, bol sayılı, hızlı, göz zevki veren bir spor karşılaşması haline getirilmekte. Futbolda da buna ihtiyaç var.
Futbolu da, çok gollü bir spor dalına dönüştürmek için kurallar değiştirilmeli.
Ayrıca... Hakem hataları ya da hakemin görmediği "kör alanların" gözlem altında tutulması için basketbolda olduğu gibi "çift hakem" sistemi önerilmekte.
Çift hakem olsaydı, belki, Zidane-Materazzi arasındaki bu üzücü olay gerçekleşmezdi.
.............................
Materazzi, olayı anlatıyor...
İkili mücadelede Zidane'ın formasını çekmiş. Bu, futbolun olağan mücadele yöntemlerinden biri. Zidane, bunun üzerine Materazzi'ye "formamı çok istiyorsan, maçtan sonra sana veririm" demiş.
Bu da doğal. Çünkü, derbiler sonrası iki takımın oyuncuları birbirlerinden forma alırlar.
Hoş bir anıdır.
Ama Materazzi -nedense- bu söyleme sinirlenmiş ve küfür etmiş.
O konuda dudak okuma "rivayetleri" muhtelif.
Materazzi'nin, Zidane'a "terörist" demiş olmasından tutunuz da, annesine ya da kız kardeşine "fahişe" diye küfretmesine kadar uzanan iddialar var.
Ancak içlerinden biri, bana daha "olası" göründü.
Zidane, "formamı istiyorsan, maçtan sonra veririm" söylemine karşılık, Materazzi'nin "karının üstündekileri tercih ederim" dediği ve "Zidane'ı zıvanadan çıkardığı" yolundaki iddia, "psikolojik tetikleme" için daha "tahrik edici" görünüyor.
Çünkü... Zidane "forma vermek" söyleminden sonra, yürüyüp gidiyor, Materazzi'nin, eşini hedef alan bir lafı üzerine, bir Cezayir bedevisi göçmenin oğlu olan Zidane'ın geleneksel değerlere dayalı kültür dokusunda sinir sistemi kontak atıyor ve geri dönüp birkaç adım yürüdükten sonra kafayı yapıştırıyor.
Hiç kimse durup dururken geriye dönüp 3-5 adım atarak rakip oyuncuya vurmaz.
.............................
Zinedine Zidane'ı 1998 Dünya Kupası'nda, Fransa'yı şampiyon yapan bir futbol virtüözü olarak izledim.
Paris stadyumunda bize futbol sarhoşluğu yaşatan enfes bir şampanya gibi köpürdü.
Hayran olmuştum.
Sonraları, Antalya/Kemer Fransız Tatil Köyü'ne geldi.
Bir dirhem yağı yoktu. Çelik bir tel gibiydi.
Ama... Gözleri bir çocuk saflığıyla bakıyordu.
Az konuşan, fakat şakalaşmayı seven bir "sakin güçtü."
Tanıyınca daha da sevdim.
Tarihe, finalde "kırmızı kart" görerek, hakemin sahadan kovduğu ama FIFA'nın bu turnuvada en iyi oyuncu ilan ettiği bir futbol gurusu olarak geçecek.
L'EQUIPE spor gazetesi, 1 tam sayfa onun fotoğrafını bastı. Yanına "Kalbimizden 10 not aldın. Teşekkürler" yazıldı.
..............................
Kendi doğrularıyla devleşen Cezayirli göçmen çocuğu Zidane'ın, Fransa'da "ikona" oluşu, etnisite ayrımcılığı yapan Sarkozy gibi politikacıları yaralayacaktır.

g.civaoglu@milliyet.com.tr

http://www.milliyet.com.tr/2006/07/12/yazar/civaoglu.html-----------------------------------

Ece Temelkuran'da Zizou'nun kafasına saglık demiş :)

Zizou

"Toz değil kül olmayı yeğlerim"
Jack London

Zinedine Zidane, futbol dünyasındaki ismiyle "Zizou", Dünya Kupası final maçında İtalyan oyuncu Materazzi'nin göğsüne kafa attı. Materazzi yere düştü. Yardımcı hakemlerden biri olayı gördü, oyun durdu. Hakemlerin istişaresinin ardından Arjantinli hakem koştu geldi, doğal olarak kırmızı kart gösterdi.
Zidane muhtemelen jübilesi olacak final maçında kalsaydı muhtemelen bir gol daha atacak ve Fransa, futbol klişeleriyle söylersek, "kupayı kucaklayacaktı". Olmadı. Bence sağlık olsun! Velhasıl Zizou, ağır adımlarla soyunma odasına gitti ve bir daha da oradan çıkamadı. Doğal olarak tribünler ayağa kalktı, gürültü kıyamet.
Gazeteler ertesi gün "bacısına küfredildi" dedi önce. Oysa Zizou'yu tanıyanlar, oyuncunun küfürlere karşı şerbetli olduğunu söylüyorlardı. Sonra çıkan söylentilere bakılırsa İtalyan Materazzi, Cezayir asıllı Zidane'a "terörist" demişti. Terörist!

"Terörist" takımı!
Fransa Milli Takımı'nın çoğu siyahlardan, azınlıklardan oluşuyor, çoğu Paris'in arka sokaklarında arabaları yakan çocuklarla aynı yerden geliyor. Mavi'ler adına sahaya çıkanlar varoş çocuğu yani. Tıpkı Zizou gibi.
Babası küçükken ona "Göçmensen iki kat daha fazla çalışman gerekir" dediği için hep çok çalışkan olmak zorunda kalan Zidane Marsilya'nın azınlıklar için çok belalı olan sokaklarından geliyor. Hayatını okuduğunda görüyorsunuz ki, hep başarılı olmak zorunda kalmış.
Şimdi 34 yaşında. Yani profesyonel futbola başladığı ve ilk büyük başarısını aldığı 16 yaşından beri, tam 18 yıldır durmadan çalışmış Zizou. Avrupa'nın en pahalı futbolcusu olmuş. Tek derdi sokakların kendisine biçtiği kaderi ya da kederi yenmek olan bu adam, en sonunda, tam futbolu bırakacakken, belki de Fransa'ya kupayı kazandıracakken, yani tam şeytanın bacağını kıracakken...
En beklenmedik anda çıkar insanın karşısına eski yaraları. Ve eski yaralar, eski usullerle tedavi edilir.
Zengin çocukları gelip tam onları yenecekken sen, "haddini bildirirler" sana, kapıcı çocuğu olduğunu hatırlatırlar. İşte o anda iki seçenek vardır. Ya toz olursun ya kül. Şöyle ki...

Kül ve toz
Herkes Zizou'yu eleştirdi, "şeytana uydu" dediler, "Yapmasaydı büyük adam olurdu" dediler. Ben şahsen tebrik etmek istiyorum kendisini. Çünkü bir yerden sonra oyunun büyüklüğü, alacağın payelerin parıltısı, durumun sana yüklediği zorunluluklar, sonunda elde edeceğin kupanın pahası, "uygunsuz" davranışlarının yol açacağı ayıplamalar o kadar da önemli değildir.
Sen bir arka sokak çocuğusundur ve geldiğin yere küfredilirse kafayı atarsın. Sokaklar böyledir; kül olmayı seçersin. Hayatta kalmayı değil, olduğun gibi var olmayı seçersin.
Yoksa zengin, apartman çocuklarına benzedim diye havaya girersen, orada kalmak için geldiğin yerden gelmemiş gibi yaparsan ufalanıp ufalanıp toz olursun.
Belki madalyalar, kupalar verirler sana ama geceleri yatakta dönüp durursun. "Niye kafa atmadım?" diye kendini yer durur, kendine ettiğin bu ihanetin altında ezilip ufalanıp, dedim ya, toz olursun.
Ve bence, insan dediğin ufalanıp toz olacağına yanıp kül olsun. Var olmak için sürüngenler gibi hayata, zamana tutunup, yapışıp kalacağına, savrulsun, yaşasın. Velhasıl, Zizou'nun kafasına sağlık! Sevgili, çalışkan varoş çocuğu...

ecetem@hotmail.com

Maynard
13-07-06, 15:31
http://www.croqaudile.com/?article_id=15512

Parma Maniac
13-07-06, 17:19
Hıncal Uluç International Herald Tribune'un ünlü yazarı Rob Hughes'ün Zidane hakkındaki yazısını Türkçe'ye çevirmiş..

Sonunda Zinedine Zidane'ı inkâr eden şey, yaşı değil, yaradılışı oldu.
Modern zamanların en komple oyuncusu, son bir klasın dokunuşu ve son bir liderliği ile Fransa'nın 1998'de kazanıp, 2002'de kaybettiğini 2004'te geri almak hülyası ile milli takıma geri dönmüştü.
Onun için Dünya Kupası Berlin Olimpiyat Stadı'nda final düdüğünden daha önce, kafasını İtalyan Materazzi'nin göğsüne öfke ve nefretle vurduğu an, utançla bitti.
Zidane oyundan atıldı. Fransa kaybetti. Zaman zaman tatlı, genelde ekşi futbolla kilitlenen 2 saatlik finali İtalya penaltılarla kazandı.

Edit: kalın çıkmamış tabi, coda'da algılamıyor sanırım.. neyse arası işte..
Zidane bu turnuvanın "İnsan" öyküsüydü. Verilen bilgilere göre dünyanın dört bir yanında 1 milyardan fazla insan o gece ekran başındaydı. Hepsinin kafasında ayni soru vardı.. Zidane, zamana ve yaşına karşı yaptığı dönüş seyahatini zaferle tamamlayabilecek miydi?.
Olayın bir efsanevi yanı vardı tabii.. Bu adamın içindeki büyüklüğü göstermek, dört yıl önceki depremin izlerini silmek için yaptığı son hamle başarıya ulaşacak mıydı?.. Dört yıl önce finaller başlamadan sakatlanmış, Dünya Şampiyonu Fransa ilk turu geçemeden ülkesine dönmüştü.
Bu defa da ayakları sürçtü. Bu defa da nefes kesen bir penaltı düellosu sonunda kaybettiler. Ülkesinde futbol, benzeri görülmemiş bir sahtekarlık ağının içine düşmüş İtalya kazandı ve kupayı 9 penaltı vuruşu sonunda evine götürdü.
İtalyanlar Roma'ya dönerken bu kupanın yargıçları insafa getireceğini düşünüyorlardı. Ülkenin dört ünlü kulübü Juventus, Milan, Lazio ve Fiorentina'ya af çıkmaz, ya da cezalarda indirim olmazsa bu takımın 23 futbolcusundan 13'ü daha alt kümelerde oynamak, ya da kendilerine yeni takım aramak zorunda kalacaklardı.
Öte yanda Zidane, Tanrı'nın kendisine verdiği yeteneği iyi kullanıp, geri getirdiği muhteşem dakikalarla (saatler olmasa da) Brezilya maçının tümü ve İspanya maçının bir bölümüyle Fransa'yı finale taşımıştı.
Aslında medya Zidane'ın formunu fazla abarttı. Brezilya'ya karşı sonuç alıcıydı. İspanya karşısında iyi bir 20 dakika oynadı. Öbür maçlarda neyse oydu.. Hepimizin başına gelenle, yani ilerleyen yaşın tahripleri ile savaşan bir futbolcu.
Şöhretini riske ederek yaman İtalyanların karşısına çıktığında bütün Dünya televizyonları Berlin Olimpiyat Stadı'na kilitlendi. İtalya bekliyordu onu ve İtalyanlar için hiçbir şey ne kolaydı ne de zor!..
Herkes heyecandan titriyordu.. Oyuncular, tribünler, ekran önündekiler.. Zidane omzundan sakattı. Zidane yılların ve önceki maçların yorgunuydu, ama Zidane için hala bir şans vardı ve orada bekliyordu. Ateşin içine elini uzatıp, kupayı ordan alma şansı.
Zidane tersini yaptı. Oyunun 111'inci dakikasında Materazzi'yi kafaladı. Sinirler gerilmiş, vücutlar aşırı ısınmıştı. Zidane kontrolünü kaybetti.
Uzun İtalyan savunma adamı ile karşılıklı bir şeyler söylediler. O sırada bazılarımız 1998 Dünya Kupasında Zidane'ın kendisine hakaret eden Suudi Arabistanlı futbolcuya nasıl vurduğunu hatırladık. Arap, Zidane'ın orijinini, Cezayir'deki kabilesini içeren bir küfür savurunca Zidane göğsüne yumruğu basmış ve oyundan atılmıştı.
Berlin'de gene ayni şeyi yaptı. Bu defa İtalyan'a kafayla vurdu. Hakemin kırmızı kart dışında şansı yoktu. Kahraman olması beklenen adam şimdi utanç içindeydi, daha kötüsü, takımı bir kişi eksikti artık.
Oyun parlak bir başlangıçtan durgunluğa geçmiş, sinirlerin ve dayanıklılığın sınavına dönüşmüştü. Boğucu havada ve müthiş gerilim altındaki bir kas ve moral savaşına karşı sınava..
Placido Domingo'nun sesi bütün gürlüğü ile stadı doldururken, futbolcuları çıkış tünelinde gördüğümüzde bu maçın oyuncular ve dünyanın her ırkından, cinsinden insanlarından oluşan seyirciler için ne anlama geldiğini düşündük.
Zidane tünelden çıkanların en büyüklerden biri.. Ya da biriydi. Gözlerini Marsilya'nın fakir kenar mahallelerinde doğan ve hızla yükselen genç şimdi modern Fransa'nın yüzüydü. Bu yüze, zaman zaman ayıplar ama her zaman huysuzluklar dokunmuştu.
O an içinde kopan fırtınayı kendisi açıklamadıkça asla öğrenemeyeceğiz. Zidane 1998'de Stade de France'da olanları da hâlâ açıklamadı.
Zizou o zaman bir göçmen ailenin Fransa'nın ilahı, göreceli olarak genç oğluydu. Bugün 34 yaşında. İçindeki hırs büyüktü. Deneyimi olağanüstüydü. Kafasının içindeki futbol düşüncesinin ne olduğunu ise kimse tahmin edemezdi.
Ama, zaman büyük adamları da beklemiyordu, özellikle de sporda. Günün kahramanı Zidane olabilirdi, ama başkaları da vardı. En azından rakip kaptan Fabio Cannavaro vardı, onun futbol sanatını yok etmese de, karşı duracak.
Savunma adamları turnuvasının en etkili savunma adamı.
Berlin'de İtalyan savunmasını deneyenler Henry ve Malouda oldular daha çok. Zidane Fransa'yı erken öne geçiren penaltı dışında kenarlarda oyalandı..
Sporda dünyanın başka yerlerinden de gelse, iki rakipten birinin taraftarı olmasa da insanları böyle bir çekişmede yakalayan bir şeyler var.
Seyirciyi bilmem ama, televizyon yorumcuları bu stadın neler hatırlattığının farkında mıydılar?.
Hitler 1936 Olimpiyatları'nı bu statta ari ırkın sportif üstünlüğünü dünyaya kanıtlamak için organize etmiş ama şeref tribününde bir zenci Jesse Owens'in dört altın madalya alışını izlemek zorunda kalmıştı. Owens tarih yazmıştı, ama orada gene de siyasal cinayetler işlenmişti. Maratonu kazanan Koreli Sohn Kee Chung'a madalyası, adının Son Ketei olduğunu kabul edene kadar verilmemişti. Yüzyılın başında Japonya Kore'yi işgal etmiş, kazanan Koreli olduğu halde direğe Japon bayrağı çekilmiş, tam 60 yıl, Japonya, Kore'nin Olimpiyat tarihinden bir altın sayfayı çalmıştı.
Bunun Dünya Futbol Şampiyonası ile ne ilgisi var, diyeceksiniz?
Jean Marie le Pen, aşırı sağcı Fransız politikacı, bu Fransız takımına hep itiraz etmişti. 1998'de Dünya Şampiyonu olan ve bu yıl da tekrarlamaya gelen takıma yani. Çünkü bu takımın bazı futbolcularının orijini Fransız değildi. Zidane mesela. Babası Cezayir'den Marsilya'ya iş bulmak için gelmiş ve bir Fransıza verilecek işi kapmıştı.
Kırmızı kart çıkınca Fransız Hoca Raymond Domenech, hakemi alay eder gibi alkışlayarak utanca ortak oldu.
Gecenin özet öyküsü mü?
Buraya kahraman olmak için gelen adam, şuurunu kaybetti ve daha önce de yaptığı bir şeyi tekrarladı.
Onsuz Fransa penaltılara gidebildi ve orada kaybetti. Penaltısı direğe vuran ve gol çizgisinin birkaç santim yanlış tarafına düşen David Trezeguet'ydi. Ve Zidane ile Materazzi arasındaki olay konusunda en lafı dolaştırmayan yorumu da o yaptı.
"Zidane" dedi Trezeguet, "Sahadan başı dik ayrılabilir. Ama öteki değil.. Kupayı kazandığı halde.. Hayatta futboldan daha değerli şeyler var."
Zidane bir şey söylemedi, takım arkadaşlarına bile.
Ama bugün dünya ve dünyadaki çocuklara bakarsanız, ortada sakatlanmış bir romantizm ve spor var.. Son on yılda onu en iyi oynayan adam tarafından tahrip edilmiş bir futbol..
Yazıklar olsun kahraman!. kalın yerlere dikkat.. gayet güzel bir Zidane'a övgü yazısı.. En azından gerçeklerden kaçmadan övmüş kariyerini, oyununu.. Sondaki yazıklar olsunu da Zidane'a kızgınlığından söylemiş diye düşünüyorum..

ÖNDER RB
14-07-06, 02:39
evet rob abi sen haklısındır. dünya kupasını izleyen gazeteciler 1,2 maçlık oyunuyla cannavaronun buffonun ricardonun thuramın klosenin önünde turnuvanın en iyi futbolcusu olarak zidane ı seçtiler.

14-07-06, 08:24
Şu yukarıda zırvalayan adama Ece Temelkuran'ın yazısını okutmak lazım. Futboldan belki anlıyor ama sosyolojiden kesinlikle anlamadığı belli.

JackDaniels
14-07-06, 21:04
Kupa finalinin tekrarı isteniyor...

Pizzacıların 4. Kupası geri mi alınıyor? Final maçının tekrarlanması gündemde. Fransız Avukat Mehana Mauhou FİFA'ya dava açmaya hazırlanıyor...

Fransız avukat Mehana Mauhou, Dünya Kupası finalinde Zidane'ın video görüntüleriyle oyundan atıldığını savunarak FIFA'ya final maçının yeniden oynanması için dava açacağını söyledi.

Fransız avukat Mehana Mauhou, Dünya Kupası finalinde Zidane'ın video görüntüleriyle oyundan atıldığını savunarak FIFA'ya final maçının yeniden oynanması için dava açacağını söyledi. Maçın tekrar oynanması gerektiği savunan avukat elinden gelen herşeyi yapacağını açıkladı. Dördüncü hakemin "gözümle gördüm" şeklinde açıklama yapmasına karşın buna inanmayan Mauhou davayı kazanacağını düşünüyor.

--------------------

yok artık daha neler...

osmanhy
14-07-06, 23:03
fbde denizli mac tekrarini bekliyor...da cok beklicekler :)

scapula
01-10-06, 17:09
bu forum daha ne kadar kalacak?

02-10-06, 12:13
Kapatırız :)

scapula
03-10-06, 23:07
:)