PDA

Tüm Versiyonu Göster : Elbirligiyle Küfüre Hayır!!!!!

sedat1905
10-12-04, 18:40
Arkadaslar maclarda bence küfür edilmemeli cunku macı izlemeye bayanlarda geliyor geliyor ama fener macında edilmeli cünkü onlara küfür etmek sevaptır bana göre... ;) ;)

Bengü Cakmak
10-12-04, 18:47
bence küfür etmenin kimseye faydasi yok onun yerine kendi takimimizi desteklesek cok daha mantikli bence...

Parma Maniac
10-12-04, 19:25
sadece Fener maçında etmenin bi sakıncası yok bence :lol:

Sheva
10-12-04, 19:33
Maclarda kufur son derece azaldi bu sene.. Sadece dokundurma amacli kisa suren tezahuratlar oluyor ara sira, ki bence bu kadarinin da hicbir mahsuru yok..

moonlight
10-12-04, 19:35
katılıyorum bengü abla

ÖNDER RB
10-12-04, 19:51
3 gün bekleyin sonra düşünürüz

seyko
10-12-04, 20:01
küfür iyidir ya, küfürsüz tezahuratin tadi olmuyo...

LuisFigo
10-12-04, 21:38
küfüre son :okey:

Küfür etme edenide ettirme ... :alkis:

duman
10-12-04, 23:08
Bireysel küfür zaten kişinin kendisi ile alakalı. Bir çoğumuz da içinden ya da sinirine hakim olamayarak alenen küfür edebiliyor. Sorun toplu küfür de. Toplu küfüre hayır.

Gerçi herkes bireysel olark bir şeyler mırıldanırsa ortaya sinerji çıkar orası ayrı tabi :)

Carmelo
11-12-04, 00:18
Almayayım Alanada mani olmayayım.
Sevilmis FENERBAHCEEEEE

M.Yasin Cakmak
11-12-04, 00:57
iyidir küfür, stress attırır.

Çok baya olanları dışında lazım bence :)

JORDAN
11-12-04, 05:10
Kufur toplumlarin kulturunu yansitir.Ozellikle Turkiyede toplum psikolojisi kufurun en buyuk nedeni.Toplu olarak kucuk bir grup basladigi anda kufur cabuk bir sekilde tum stada yayilir.Bence Ali Senin dotu kocamaan turu kufurler espri anlami tasidigi icin normal ve komigime gidiyor.Onun haricindekilerse acizlik.Ne yazik ki cogumuz bu konuda zayif kaliyoruz.
Maca gidenlerin tahminen %75 i sirf kufur edip bagirarak desarj olmak icin gidiyor.

savatage
11-12-04, 15:32
Küfüre karşı olmakla birlikte taraftarın görevinin kendi takımını desteklemek kadar rakibi ve özellikle hakemi baskı altına almak olduğunu düşünüyorum.
bu yüzden gerektiği zaman küfür edilmeli,
özellikle bireysel küfürler durdurulmamalı!

onun dışında medyaya ve kişilere bir tepki aracı olarak da küfür maalesef gerekli şu an için.
özellikle medya kendine çeki düzen verir,
ve aziz yıldırım gibi insanımsılar,spordan pis ellerini çekerlerse küfürün engellenmesi yolunda birey olarak üzerime düşeni yapmaya hazırım!

hagiarif
11-12-04, 15:51
kufursuz tabıkı maclar olmaz
ama ben gs a bagırmayıpta bır fenere besıktasa kufur edenlere kızıyorum sadece..

takımımız ıcın bagırırken kac kısı bagırıyo
ama bı fenere bagırdıgımız butun stad ınlıyor
en kotu durum bu..

yoksa yerı gelır kufur tabıkı maclarda edılıyor, edilmeli..

Sadece Galatasaray

ShowNoMercy
12-12-04, 02:25
fenere karsi yapilan tezahuratlari kufur olarak adlandirmak yanlis. oradaki binlerce taraftar sadece gercekleri ifade ediyorlar.

ancak tarih bize gostermistir ki bu gercekleri ifade etme sekli yazili olunca daha etkili oluyor.

USAtaraftar
13-12-04, 03:52
Cok asagi dusmus...

NEŞE
14-12-04, 13:58
Normalde küfürden nefret ederim ama fener maçını izlemeye gitmişsem,ben bile kendimi tutamıyorum:)sanırım ezeli düşman psikolojisi...

KADIKÖYLÜ
16-12-04, 12:04
fenere karsi yapilan tezahuratlari kufur olarak adlandirmak yanlis. oradaki binlerce taraftar sadece gercekleri ifade ediyorlar.

ancak tarih bize gostermistir ki bu gercekleri ifade etme sekli yazili olunca daha etkili oluyor.

sedat1905
18-12-04, 12:20
fener tam kuvvet hep bir agızdan küfür edelim arkadaslar ben macta olmasam bile hep fenere küfür ederim

OOOOOOoooooo s......... fenerbahce
OOOOOOoooooo s......... fenerbahce

ÖNDER RB
18-12-04, 14:18
çok anlamli ve özlü bir atasözüyle olayi bagliyayim

FENERE KÜFÜR EDEN CENNETE GIDER

Baris
18-12-04, 21:25
Toplu küfür olsun yada olmasın diye bir anket düzenlemek çok doğru değil.
Bizim tribünlerimizde sürekli bağırmak, sürekli tezahürat yapmak vardır. Bu biraz da ecnebilerin gazıyla perçinlenmektedir.* Öyle olunca hiç susmadan bağıracak olan tribünlerin en kolay dillendirdikleri tezahüratlar bir döngü halinde söyleneduruyor. Pek çok tezahüratta "küfür"'ün olması ise kaçınılmazdır; çünkü çoğu tezahürat alkolü bir gece sonunda, esinlenerek ortaya çıkmaktadır. Malesef muhafazekar bir yapımız var; yaratıcılığa ve yeniliklere açık değiliz. Ve daha da önemlisi, malesef taraftarlığımız sanıldığı gibi sadece bir sevgi üzerine değil aynı zamanda da nefrettin üzerine kurulmuştur. (Bu topic'de dahi bu duyguyu görmekteyiz.) Hal böyle olunca sevgiyi dillendiren söylemler pek hoş karşılanmaz; dalga geçilmesini istemeyen kişi okkalı bir küfürü katar besteye.

Kısacası asıl sorun; tezahürratlarla kısıtlanmış bir tribün geleneğidir.
Küfür ne zaman biter bilmiyorum ama küfürden daha da mühim şeyler var aşılması lazım gelen. Yoksa bayan geliyormuş, küfür edilmez mantığındaki insanlar anca hoş gözkür ele aleme.