Tüm Versiyonu Göster : 301. celp sona dogru, 303 yolda!
Mert Baydur
10-12-04, 09:52
Bu pazar günü (12 Aralık 2004) itibariyle Iskenderun'da denizci olarak zorunlu askerlik görevime başlıyorum.
İlk 25 günlük eğitim dönemim İskenderun'da geçtikten sonra başka bir bölüğe sevk edilir miyim bilmiyorum. Kütüğüm Muğla, Merkez olduğundan Marmaris ihtimali düşük sanıyorum.
Askerlik sürem içerisinde elimden geldiğince forumu takip etmeye çalışacağım. Benle beraber aynı dönem askere gidecek olan başka arkadaşlar varsa; şimdiden onlara da hayırlı teskereler diler, bir an önce sevdiklerine kavuşmalarını dilerim.
Herşey hepimiz ve GALATASARAYIMIZ için harika geçer umarım bu 5.5 ayda.
Görüşmek üzere,
Mert Baydur
Bengü Cakmak
10-12-04, 13:03
hayirli olsun... umarim cabucak gelirsin
JackDaniels
10-12-04, 13:06
Tanımadıkları bir adamın askere gitmesi milleti ne ilgilendirir diye topic açmamıştım...
Bu topici görünce yazayım dedim..
Bende 12'sinde teslim oluyorum...
Çankırı'da jandarma...
BU pazar maçı izleyemeyecğim!En çok canım buna sıkılıyor...
En kısa zamanda görüşürüz inşallah...
Bengü Cakmak
10-12-04, 13:07
aa gercektenmi mirac.... :( üzüldüm :(
Serkan1905
10-12-04, 13:49
allah vatan görevinizde yardimciniz olsun
maci izleyebilecekmisiniz bari???
Mert Baydur
10-12-04, 14:19
İlk günden hayatta maç seyrettirmezler... Bana da çok koyuyor.
Bengü Cakmak
10-12-04, 14:33
esine allah sabir versin :(
Mert Baydur
10-12-04, 16:00
Eşim yok, daha sözlüyüm.
Bengü Cakmak
10-12-04, 16:02
hmm olsun :) genede üzülmüsdür... öyle tahmin ediyorum
M.Yasin Cakmak
10-12-04, 16:03
Beyler Allah kolaylık versin.
Benim de 2 tane kuzenim gidiyor. 1'i Canakkale, oburu Mersin.
Hayırlısı olsun Mert bekliyoruz :)
Yasin hadi olum sende git artik :dislek:
Bengü Cakmak
10-12-04, 21:01
Yasin hadi olum sende git artik :dislek:
cok kötüsün cok....
Mert ve TheRockula ikinize de hayırlı tezkereler.. Zaten cok da neseli birsey degil ama bir de tam mac günü gidecek olmaniza iyice üzüldüm :(
Neyse dilerim askerlik boyunca en büyük sıkıntınız bu olur ve aslanlar gibi gider dönersiniz inşallah..
Bengü Cakmak
10-12-04, 21:33
http://www.trendsetter-web.de/Bilder/soldat.jpg
Tövbeee..
Bengue bu ne Allahaşkına?
Bengü Cakmak
10-12-04, 21:38
naptim ya
UmBeRtO GS
10-12-04, 21:39
ayıp bengü hiç yakıştıramadım sana :lol: :dil:
Bengü Cakmak
10-12-04, 21:40
ya naptim birde ben bilsem!
UmBeRtO GS
10-12-04, 21:40
çağrışım topicine hiç yazmıosn noolucak :lol:
Bengue askere gitme psikolojisi zordur ve tahminim o ki 'silah dogrultmus asker' resmi görmek istenilecek en son şeylerden biridir askerlik öncesi.. O açıdan şaşırdım, başka birşey yok yanlış anlama..
Bengü Cakmak
10-12-04, 23:01
... yani hersey ok bir omu piskolojiyi etkileyecek... yok ben sizi anlamiyorum neyse, bir olaya nasil bakarsaniz öyle anlamak istersiniz...
USAtaraftar
10-12-04, 23:10
Ikinize de hayirli teskereler diliyorum. Sizler gibi 2 Galatasaray sevdalisi, ve cok degerli yorumcuyu gozumuz yollarda bekleyecegimizden supheniz olmasin.
Saglicakla gidin saglicakla gelin.
JackDaniels
11-12-04, 17:32
Güzel temennileriniz için teşekkürler...
Hoşçakalın :)
Mert Baydur
08-01-05, 08:08
Iskenderun'daki acemiligim bitti su an Istanbuldayim ve pazar aksam Karamursel Egitim Merkez Karargahi Destek Kita Komutanligi, Guvenlik Tabur Komutanligi/Yalova'ya teslim oluyorum
M.Yasin Cakmak
08-01-05, 08:15
Nasil gecti acemilik?
Kolay gelsin ya Yalova super.
Valla USA da degil de Gemlik'te olsam ziyaretine gelirdim Mert. Genede Yalova'da saglam yerlerde tanidiklarim mevcut, birsey lazim olursa haberim olsun.
Mert Baydur
08-01-05, 22:42
Duse kalka gecti acemilik umuyorum daha makul olacak usta birligi
Az kaldi
4 ay
Mert bende nisanda gidicem, şu 'düşe kalka'yı biraz daha açsan diyorum :D
Mert Baydur
08-01-05, 22:48
Mert bende nisanda gidicem, şu 'düşe kalka'yı biraz daha açsan diyorum :D
Duse kalka makul ama muhim olan neci ciktigin nereye ciktigin degil..
Hayırlı tezkereler işallah Mert ve diğer askerimiz TheRocKula..
Gecmis olsun simdilik ve hayırlı tezkereler..Darısı da harbiden basımıza :)
Mert Baydur
09-01-05, 08:13
4 ay kaldi nerdeyse, bir sekilde bitecek. Bakalim yarin teslim oldugumda ne meslek verecekler bana iceride?
Sinema salonu görevlisi ol :D
Mert Baydur
20-01-05, 09:56
Guvenlık Tabur Komutanlığı'nda muhafız olarak atanmıştım ancak bel fıtığım dolayısıyla Hizmet bölüğüne atandım ve çok şükür G3 & miğfer ile nöbet tutma sıkıntısını üzerimden atmış oldum.
Şimdi Uzman Erbaş/Subay Temin Kısım Amirliği'nde ofis işleri yapıyorum haftaiçi her gün 08:00-17:00 arası.
Sanli adamsin vesselam.Hadi Allah kolaylik versin. Bu arada her ikinizin de Bayraminiz da kutlu olsun.
JackDaniels
21-01-05, 00:02
Guzel dilekler icin saolun arkadaslar....
Unutulduk burada ama olsun...3-4 ay sonra tekrar yazmaya baslarsak hatirlaniriz elbette...
Neyse bende bilgi vereyim...
Cankiri il jandarmada alay komutaninin postasi oldum...Oldukça rahatım tek sıkıntım; 120 erkekle aynı koğuşta uyumak zorunda olmam...
Neyse...
Vatan bizlere emanet...Hoşçakalın....
Unutmadık merak etme ;) Biracı üye :D
Arkadaşlar hicbirinizi unutmadık; kalbimizde yasıyorsunuz desek olmaz dimi? :)
Saka bir yana, tekrar tekrar hayırlı tezkereler..Kazasız, belasız, sag salim evinize kavusursunuz inşallah..
Tabii, daha sonra bizler de..
Mert Baydur
23-01-05, 11:48
Evet rahatladim gercekten ofis is sayesinde, bir de su evci isini halledersem iyice rahatlayacagim/
Ofis isi disinda sinema salonunda takiliyorum. Sivil hayattaki isim de sinema sektoruyle alakali oldugundan, orda da bana ilgi - alaka gayet guzel. :)
Bir sekilde 17 mayis gelecek iste... Bayram da guzel gecti bolca carsi izinleriyle/
Mert Baydur
05-02-05, 07:59
Gecen haftasonundan beri evci de ciktim aman kendi kendime nazar degdirmeyeyim :)
Hayırlı olsun Mert..
Diğer topiklere de yaz artık :)
Mert Baydur
06-02-05, 10:17
Hayırlı olsun Mert..
Diğer topiklere de yaz artık :)
Yazarim tabi yeter ki gundemden kopmayayim birlikteyken :)
Mert Baydur
12-02-05, 01:38
1 hafta sonra gene Etiler'deki evimden herkese merhaba
Siyah kravat & kazak & pantalon ve beyaz gomlekli denizci askerligimde hersey yolunda.
Safak 5 sayiyoruz her hafta evci muhabbetine cuma olsun diye. :P
Oh ne güzel Etiler falan nasıl askersin olm sen :D
Mert Baydur
13-02-05, 09:18
Yalova'da askerim Ata. :)
Ama evci ciktim iste...
Mert Baydur
02-03-05, 09:53
pocket pc sagolsun haftaiclerime de formul buldum ofisteyken ;)
Mert Baydur
12-03-05, 00:07
safak 66 sanirim :)
Haydi bakalım Mert hiçbir şey kalmamış darısı başımıza.
Mert Baydur
15-03-05, 11:21
safak 62 ya da 63, emin degilim. :) ama evci olsan da; nerde olursan ol zaman daha yavas geciyor askerken.
Mert Baydur
31-03-05, 06:33
301. kisa donem celbi olarak, 47-48 gun sonra teskere aliyoruz.
Bu haftasonu da; sanirim 303. celp diye adi gecen celp sinava girecek asttegmen ya da kisa donem olarak.
Forum'da var mi Nisan'da askere gidecek bir universite mezunu peki?
Simdiden hayirli teskereler hepimize!
Ağustosta gidiyorum ben Nisanda Doğanay var giden :)
Mert Baydur
31-03-05, 09:17
Agustos cok daha makul bir celp, Nisan'a kiyasla ama ote yandan, her sekilde bitsin bir sekilde....
Niye ağustos daha makul bir celp olsun yahu, bu işin sonunda karda kışta Ağrı'ya düşmek de var..
Ne karı kışı ne Ağrı'sı senin gözünü korkutmuşlar Doğanay :lol:
50 derece sıcakta Diyarbakır'da olmak da var... :)
5 aya indikten sonra pek problem kalmadı bu yönden bence.Bir mevsimi ucundan görüp,bitiriyorsun...
8 ay olunca iyi olmuyor...
Yapmışlığım var da... :D
PS:Tabi piyangodan 12 ay yedek subaylık da var işin içinde ama...
Ne karı kışı ne Ağrı'sı senin gözünü korkutmuşlar Doğanay :lol:
Niye abi kışın yurdumuzun büyük bölümünde soğuk hava hakim olmuyor mu? Ağrı demeyelim tabi sadece..
Bir şey olmaz alışırsın :) O kadar torpilin va Ağrı'ya da düşmezsin herhalde.
Yüksek yerden torpil yaptır askerliğin Ağrı dağına çıksın...
Yok abi torpil falan yarın gidicez işte sabahtan ASAL dinlemezmiş öyle şeyleri :üçbuçuk: ve hatta :yusuf:
Bir arkadaşımız vardı soy ağacı Türkiyenin tanınmış armatör ailelerinden biri...
Bigün her Türk evladı gibi onunda askerlikle haşır neşir olması gereken günler geldi çattı...
Amca'lar devreye girdi ,sen merak etme aslanım dendi...
Acemilikten sonra 10 gün dağıtım için yanımıza geldiğinde biz beklerdikki İstanbu,İzmir hatta Ankara desin...
En yüksek torpil ancak askerliğini Türkiye'nin en yüksek rakımlı yerinde askerlik yapmasına yetebilmişti....
Sağlık olsun dedi ve gittiği gibi Aslanlar gibi geri geldi...
Darısı diğer arkadaşların başına...
Abicim bu Sheva'da bendeki sans var..O yuzden kesin kötü bir yer ceker, cünkü ben de oyle bir yer cekicem kesin.. :)
Mert Baydur
01-04-05, 09:28
Tabi piyangodan 12 ay yedek subaylık da var işin içinde ama...
Aman Allah korusun 1 yil askerlik ya. Ast tegmenler cok kiskaniyor kisa donemleri, safak 156 diyoruz sonucta biz.
Mert Baydur
07-04-05, 09:59
Askere eziyet
Haberi biliyorsunuz: Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül geçenlerde askerliğin iki üç ay kısalabileceğini açıkladı.
Ardından Genelkurmay bir açıklama yaptı: "Böyle bir çalışmamız yok."
Buradaki çelişki birçok açıdan yorumlandı. Ama bu ve benzeri demeçlerin askerleri; yani erleri, onbaşıları, çavuşları nasıl da gerilime soktuğundan kimse bahsetmedi. Şöyle:
Kışla 'kapalı' bir yerdir. Oradaki gündelik hayat, dışarıdakinden farklıdır. Zaman değişik akar kışlada. Uyulması gereken kurallar başkadır. Bu yüzden hapishane, akıl hastanesi, toplama kampı ve yaşlılar eviyle birlikte kışla, sosyologların özel ilgi alanına girer. (Ara notu: 'Kapalı yaşam' literatürünün en ilginç konularından biri de çıplaklar kampıdır.)
Askerlik iyidir hoştur, kendine has güzellikleri vardır ama nihayetinde her asker 'şafak' sayar. Bir an evvel bu zorunlu görevi tamamlayıp evine dönmek ister.
Kapalılık duygusu ile bu dönme arzusu birleştiğinde kendine has bir söylenti mekanizması oluşur. Her ay, 'Abi askerlik kısalıyormuş, bizi erken bırakacaklarmış' diye laflar dolaşır.
Bunların kaynağını sorduğunuzda 'Arkadaşın eniştesi Ankara'daki sağlam bir kaynaktan duymuş' türünden muğlak cevaplar alırsınız.
Ancak bu kez durum farklı: Ortada Bakan Gönül'ün kapı gibi demeci var. Gazetelerin kupürleri var.
Size garanti veririm: Şu anda askerin bulunduğu bütün mekânlarda sadece ve sadece bu konuşuluyor. Genç yürekler havalanmış durumda. Kimse Genelkurmay'ın açıklamasını duymak, görmek istemiyor.
Ben geç yaşta askere gittim. Ayrıca bu tür söylentilere hazırlıklıydım. Ancak ben bile 'Askerlik kısalıyormuş' laflarını işittiğimde duygusal açıdan etkileniyordum.
Yapmayın! Yazıktır! Günahtır! Hazırlıklarınızı bitirmeden, uygulama aşamasına gelmeden böyle demeçler vermeyin. Askere eziyet etmeyin.
Yazan: Emre Akoz
Kaynak: Sabah
Mert Baydur
07-04-05, 11:44
sonuclar aciklandi, bol sans 303. doneme.
safak 40!
Mert terhis oldun mu :)
en son şafak 40'da kalmışsın :D
Ali telefonunu versene bana sabah 6 da koğuş kalk yapayım sana...
Madem bu kadar heveslisin bütün askerlik topiclerini up ladın :D :D :D
Oh oh 300 lere gelmiş kısa dönemler. Biz 265 idik. 10 sene olmuş, 40 devre gitmiş gelmiş bizim üstümüze.
Oh oh 300 lere gelmiş kısa dönem tertipler. Biz 265 idik. 10 sene olmuş, 40 devre gitmiş gelmiş bizim üstümüze.
biz de görürüz abi inşallah o günleri :)
çok garip duyguymuş bu askerlik.
Kardesim gule gule git gule gule gel
Bayag ozlerim simdi lan ben seni saka maka
O gunler uzakta olsa da
Militarizmin olmadigi,askerligin olmadigi,askerligin kutsal gorev erkek olma yeri gorulmedigi gunleri gorecek dilerim ki bizden sonra ki nesiller
Görürsünüz. Geyik olacak ama hakikaten zaman çok çabuk geçiyor. Daha dün gibi Hasdal kışlasından çıkıp Hürgeneral olduğum gün... 9 Temmuzda tam 11 sene olacak.
o şafak ne ya adam mı öldürmüş :D
hakkaten çabuk geçiyor. ortama alışıyorsun alıştığın zaman evde oluyosun, bu bağlamda bi bocalama yaşlıyosun zaten.
gidin arkadaşlar gidin ne olacağı belli olmaz 12 ay filan kasmasın sonra...
hayır ben bi gidiyim :D ( en çok duyacağınız laf olur ki ipin ucu kaçar bazen. tuvalete gidersin arkadan bi ses , hayır ben mi mıçiyim :D ) e yuh artık...
Kardesim gule gule git gule gule gel
Bayag ozlerim simdi lan ben seni saka maka
O gunler uzakta olsa da
Militarizmin olmadigi,askerligin olmadigi,askerligin kutsal gorev erkek olma yeri gorulmedigi gunleri gorecek dilerim ki bizden sonra ki nesiller
Sagol kardeşim, valla ben de özlerim :)
Mert Baydur
08-07-09, 09:58
Ali telefonunu versene bana sabah 6 da koğuş kalk yapayım sana...
Madem bu kadar heveslisin bütün askerlik topiclerini up ladın :D :D :D
Terhis oldum çok şükür 17 Mayıs 2005'te. :)
Kasma kendini bosu bosuna..
Gideceksin essek gibi seve seve :D
Kasma kendini bosu bosuna..
Gideceksin essek gibi seve seve :D
:D
Buyuk ihtimal gitmem :)
Dur bakalim kovaliyoruz birseyler :)
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to