PDA

Tüm Versiyonu Göster : Aslantepe Projesi

haydut
09-12-04, 23:27
aslantepe projesi hakkında bilgisi olan varmı
nezaman başlayacak başlayacakmı başlamayackmı

olacaksa yeni stat hakkında bilgi verirseniz sevinecem

inşallah buda :karisik:daha önceki projelere benzemez :karisik:

M.Yasin Cakmak
10-12-04, 16:31
Sanırım sene sonuna kadar araziyi tamamen GS'nin üstüne geçirmeye çalışıyorlar. Sonra apartman yapımları ve stad çalışmaları başlar herhalde.

Ne olursa olsun çok vakit alacağı kesin.

Bengü Cakmak
10-12-04, 16:38
yok yok... ben inanmiyorum artik bu yönetime... kac sene odlu millet stad yapti biz hala projelerle ugrasiyoruz.. cok üzücü cok.

Sheva
11-12-04, 02:21
Arazinin üst kullanım hakkını aldığımız haftanın ertesinde aynı gece degişik kanallarda Özhan Canaydın ve Refik Arkan canlı yayınlara katılıp, proje ile ilgili detaylar verdiklerinde ümitlenmiştim ama o günden beri ses seda çıkmaması yine içime bir şüphe düşürdü tabi.. Gerçi Galatasaray camiası hiçbir zaman bu tarz gelişmeleri gürültülü veya basına açık bir şekilde yapmaz ama bu derece sessizlik ve tepkisizlik de ilginç..

1 ay kadar önce basında Seyrantepe ile ilgili GS yönetiminin sessizliği konu edilince, ertesi gün araziye 100 direk ve bayrak dikilerek projeye başlanacağı açıklanmıştı yönetim tarafından.. Ama ondan da bir ses çıkmadı sonradan, çıkmasın da zaten proje de bir ilerleme yoksa ne yapalım bu tarz göstermelik hareketleri..

Sözleri takip açısından yazayım, başkan ayrıca eski açıgın yıkılıp yerine 6 ay gibi kısa bir sürede 10 bin kişilik portatif tribun yapılacağını söylemişti.. Büyük ihtimalle gelecek sezon başına yetişeceği söyleniyordu ama bırakın portatif tribunu, yıkımla ilgili bir çalışma dahi başlamadı henüz..

Şahsi fikrimi söylemek gerekirse, yönetimle ilgili ilk defa bu konuda içim rahat.. Çünkü Seyrantepe'yi yaparlarsa Galatasaray için büyük bir kazanç olacak, şayet gelecek seçim dönemine kadar somut bir gelişme olmazsa da bu sefer artık bırakmak zorunda kalacaklar ve yerlerine bu işleri yapabilecek veya en azından sözünde vaadinde duran bir yönetim gelecek.. Her iki durumda da kazançlı çıkan Galatasaray olacak..

Bengü Cakmak
11-12-04, 02:50
bugün haberlerde verdi evet...

konu daha kongreye danisilacakmis onay bekleniyor...

hala.. ve halla ve hala.... neyse

mouss94
11-12-04, 15:42
valla yapacaklarda ne zaman

gian
14-12-04, 00:22
Bu aksam Gokmen Ozdemir; bugun yaptıgı temaslar sonrasında; Galatasaray'in bu projeden elde edecegi beklenen gelirin 270 milyon dolar olarak hesaplandıgını, 5500 konut yapılacagını ve herseyden onemlisi Galatasaray'in 38 milyon dolara arazinin tapusunu alacagını, bunu belirli ortakları vasıtasıyla karsılaaycagını, bu ortakların elde edecekleri gelirden sonra Galatasaray'a kalacak net paranın 270 milyon dolar oldugunu soyledi..

Ayrıca Florya'nın Buyukcekmece'ye tasınıp, Florya'daki 130 donum arazinin elde tapusu olan 30 donumune de konutlar yapılarak yeni bir gelir kalemi yaratılmaya calısılacagını soyledi..

Sheva
14-12-04, 00:49
Proje son derece karlı ve yapılamaması için önünde hiçbir engel yok çünkü yönetimin taşıyıcıyı seçmek dışında başka bir sorumluluğu yok.. Proje için de İş bankası gibi kurumların ismi geçiyordu demek ki o açıdan da bir sorun yaşamayız..

Yönetim geçen hafta Aslantepe ile ilgili yetki iznini aldı üyelerden.. Artık top onlarda, yapılması kadar en kısa zamanda yapılması da çok önemli, özellikle de Galatasaray'a yakışır bir stadın..

Not. Geçen hafta Ergun Gürsoy, arazinin üst kullanım hakkının GS'ye verilmesi ile ilgili, 'UEFA zamanında devlet tarafından ödüllendirilmemiştik, bu da onun telafisi oldu' gibi birşey dedi ki, Ergun Gürsoy'un son dönemki saçmalamalarını bilmesem çok şaşırırdım bu lafına..

chivu
14-12-04, 00:57
Hocam saçmalamakla bir alakası yok. Kanımca gerçekleri söylemiş ödüllendirme kısmında.Neden işin mali tablosu kedinin bokunu saklaması gibi saklanıyor? Heyyula gibi arazinin rayici hakkında en ufak bir söylem yok?? 500-600 milyon dolarlık bir projenin Galatasaraya maliyeti nedir? Kusura bakmayın başlarda gülüyordum ama bu tutum benim midemi bulandırıyoru ve bu işte bir haksızlık olduğunu düşünüyorum devletin Gs yi kurtarmak adına.Yarın birgün olur da Saraçoğlu'nun tapusu 3-5 milyon dolara (ki bu da saklanarak) Fenerbahçe'ye verildiğinde ağzımızı açmaya ne hakkımız olacak?? Büyük harflerle soruyorum?
" NE OLDU DA ! SENE ÖNCE MECİDİYEKÖY'DEKİ ARAZİYE BİLE STADDAN BAŞKA BİRŞEY YAPMA İZNİ VERİLMEYEN GALATASARAY NE OLDU DA 1 SENEDE HEM ORAYA İSTEDİĞİ ŞEYİ YAPMA HAKKI KAZANDI HEM STAD YAPACAK ARAZİYE SAHİP OLDU HEM DE 200 KÜSÜR MİLYON DOLARLIK BİR PROJENİN YAPILACAĞI BİR ARAZİYE SAHİP OLDU??"

Adımızın Galatasaray olması devlet malına konma hakkımız olduğunu göstermez.Lütfen birileri çıkıp bunun bir "konma" olmadığını, herşeyi ahlaka uygun olduğunu göstersin...

Sheva
14-12-04, 01:05
Chivu dediklerin belki de çok haklıdır veya en azından bütün rakip takım taraftarlarının aklına gelecek ilk şey olduğu kesindir..

Hal böyle iken ve herkes bu konuda resmi bir açıklama beklerken, GS 2. başkanının çıkıpta hadiseyi 4 sene önceye bağlaması sence bu dedikoduları engellemeye, önlemeye mi yarar yoksa yangına körükle gitmek midir? (Bu arada anahatlarda aynı şeyleri söylüyoruz)

Serkan1905
20-01-05, 13:07
Aslan Tepe'ye

G.Saray'ın "Ekonomik Kurtuluşu" olarak görülen Aslantepe Projesi'nde dev adım atıldı. Arsanın tapusu alınıyor. Galatasaray yönetimi Ajax Schalke Statlarını yapan Arena firmasi ile anlaşıyor. Yeni stadın adı Ali Sami Yen Arena olacak ve F.Bahçe'nin 100. yılına yetişecek.

Aslantepe'ye doğru

G.Saray'a çağ atlatacak Seyrantepe Projesi gerçek oluyor. Sarı-kırmızılılar 385 bin metrekarelik arazinin tapusunu alabilmek için finansörlerle anlaştı.

Galatasaray camiasının 'ekonomik kurtuluş' reçetesi olarak gördüğü Seyrantepe projesi hayata geçiyor. Üst kullanım hakkı G.Saray'da olan arazinin tapusunun alınması ve dolayısıyla stat inşaatı için kredi bulunması süreci de başlıyor. Seyrantepe'deki stat düşü borsacı ve bankacılar sayesinde gerçek olacak.

SORULARLA ASLANTEPE
1-Arazinin hukuki ve mali durumu ne?
Galatasaray'ın 30 yıllığına üst kullanım hakkı aldığı İstanbul Seyrantepe'deki 385 bin metrekarelik arazinin satışı için Maliye Bakanlığı üçüncü kez ihaleye çıkma kararı aldı. Araziye 72.5 milyon YTL değer biçildi. Arazide G.Saray'ın stadının yanı sıra İş Bankası ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) çalışanlarının kurduğu kooperatiflerin binaları olacak.

2- Üst kullanım hakkı nasıl tapuya dönüşecek?
Arazinin G.Saray'a ait olan kısmının değeri yaklaşık 25 milyon YTL. G.Saray'ın tapuyu alabilmesi için bu parayı ödemesi gerek. Sarı-kırmızılı yönetim, bu bedeli daha önce İş Bankası ve İMKB kooperatiflerinin ödemesini istedi. Ancak bu istek reddedildi.

3- Peki finansçılar şimdi bu teklifi neden kabul ediyor?
G.Saray, stadı büyük ihtimalle Ajax ve Schalke kulüplerinin de statlarını yapan Arena firmasına yaptıracak. Stadın adı da muhtemelen ALİ SAMİ YEN ARENA olacak. İddialara göre Galatasaray, Schalke ile oynadıkları maçtan sonra finansçılara Auf Arena Stadı'nın yapısını ve mali getirisini içeren bir dosya ile geldi ve 'İşte biz böyle bir stat yapacağız' dedi. Yıllık 20 milyon dolar getirisi olacağı tahmin edilen stadyum için kredi vermeyi kabul etti.

4- Bundan sonra ne olacak?
G.Saray önce 25 milyon YTL'lik kredi ile tapuyu alacak. Sonraki aşamada stadyumu yapacak Arena şirketi ile görüşme yapılacak. Stadyum Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılırsa G.Saray'ın cebinden çok fazla bir para çıkmayacak. Ancak stadyum ortak yapılırsa G.Saray, tapuyu ve projeyi teminat göstererek yurtdışından kredi arayışına çıkacak.

5- Yeni stat ne zaman biter?
İddialara göre, Başbakan Tayyip Erdoğan, üst kullanım hakkını G.Saray'a verdiğinde "En kısa zamanda temel atılmasını bekliyorum" dedi. Artık sarı-kırmızılı yönetim tapuyu alırsa en kısa zamanda temel atmak durumunda. Projenin tamamlanma tarihi ise 2 yıl. Yani her şey yolunda giderse G.Saray, F.Bahçe'nin 100'üncü kuruluş yılı olan 2007'de yeni yerine kavuşacak.

gaza geldim... bi de gercek oluyormus... :buyuksun:

Sheva
20-01-05, 21:45
Serkan yeni mi bu haber??

Bu konuyu zamanında uzun uzun tartışmış bir kişi olarak, bu projenin yapılacağına dair kuvvetli bir inancım olduğunu tekrar belirtmek isterim.. Lakin artık ne tarafa doğru genişleyeceğini şaşıran İstanbul'da önemli olan bu projeyi hasbelkadar tamamlayabilmek değil, elimize geçen bu tarihi fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek maksimum karı sağlamak.. Stad işin sadece küçük ve belki de en kolay bölümü, asıl iş araziyi layığıyla değerlendirmek..

Serkan1905
21-01-05, 04:34
Serkan yeni mi bu haber??

Bu konuyu zamanında uzun uzun tartışmış bir kişi olarak, bu projenin yapılacağına dair kuvvetli bir inancım olduğunu tekrar belirtmek isterim.. Lakin artık ne tarafa doğru genişleyeceğini şaşıran İstanbul'da önemli olan bu projeyi hasbelkadar tamamlayabilmek değil, elimize geçen bu tarihi fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek maksimum karı sağlamak.. Stad işin sadece küçük ve belki de en kolay bölümü, asıl iş araziyi layığıyla değerlendirmek..

evet haber yeni. sevsek de, sevmesek de. diyom su RTE bizimkileri zorlasa, hadin lan yapin artik su stadi yamyamlar diye bastirsa.. 40 yilda bi ise yarasa... ah ahhh..

gian
21-01-05, 14:15
Son 9 yılda bu sekilde duydugum yuzlerce haberden biri daha..

Degil temel atıldıgı gün, stadın acılısının yapıldıgı gune dek, stadla ilgili hic bir seye inanmayacagım, umutlanmayacagım..

Sheva
10-02-05, 11:11
Tapu bedelinin dört taksidinden biri ödenmiş durumda.. Parayı İş Bankasından bulmamız da bir diğer sevindirici gelişme çünkü projenin geri kalanını da İş Bankasıyla devam ettiricez anlamına geliyor.. Dolayısıyla patlama gibi bir riskimiz yok denecek kadar az..

--------------------------------------------------------

Değirmenin suyu İş Bankası’ndan
Seyrantepe ihalesine girmek için Maliye Bakanlığı’na 18 trilyon liralık ödeme yapan G.Saray’ın, parayı İş Bankası’ndan aldığı öğrenildi

Son adımlar atılıyor
Kulübün Kurtuluşu gözüyle bakılan Seyrantepe Projesi’nde her geçen gün yeni bir adım atan Galatasaray, çok kısa sürede sonuç alacağa benziyor. Daha önce 30 yıllığına üst kullanım hakkı alınan ve 25 Şubat’ta yapılacak ihalede arsanın mülk tapusunu almasına kesin gözüyle bakılan Sarı-Kırmızılı ekip, geçtiğimiz hafta içerisinde Maliye Bakanlığı’na 18 trilyon liralık bir ön ödeme yapmıştı.

Kooperatif ortaklığı
Cim Bom’un, toplam bedeli 72.5 trilyon lira (72.5 milyon YTL) olan 384 bin metrekarelik bu arazinin ilk taksidini, birlikte kooperatif yapmayı planladığı İş Bankası’ndan aldığı ortaya çıktı. 25 Şubat’taki ihalede tapu Galatasaray’a geçtikten sonra proje çalışmalarına başlanacağı ifade edildi. Kulüp, tapunun alınması için gerekli toplam 54.5 trilyon liralık diğer miktarı da taksitler halinde ödeyecek.
[/b]

zidane38
11-02-05, 00:13
Son 9 yılda bu sekilde duydugum yuzlerce haberden biri daha..

Degil temel atıldıgı gün, stadın acılısının yapıldıgı gune dek, stadla ilgili hic bir seye inanmayacagım, umutlanmayacagım..

kesinlikle katılıyorum.biz bu lafları senelerdir duyuyorduk.bu da onlardan biri olmaz inşallah.artık yönetim bu fırsatı değerlendirir de bir stadımız olur inşallah.

Serkan1905
23-05-05, 00:52
Sanirsam önümüzdeki bir iki ay icerisinde, Transferlerin yaninda en cok konusacagimiz konu Aslantepe Projesi olacaktir.

ultrAslan forumundan takip ettigim kadariyla; tüm evraklar verilmis ve devletten ihale tarihi bekleniyormus.

Hayirlisiyla, su is olur da en azindan 2-3 sene sonra yüzümüz gülmeye baslar.

chivu
23-05-05, 00:56
ne oldu refik Arkan efendi. 15 mayıs'a kadar ihale olmazsa istifa edecektin? Bık bık ederken arkasını da düşünmen gerektiği için onurlu bir adam gibi istifanı ver. Ha diyosan ki millet balık hafızalıdır, yer; YEMEZ

Parma Maniac
23-05-05, 01:03
bir bardak soğuk su..

UmBeRtO GS
23-05-05, 01:06
15 Mayıs'a kadar olmazsa istifa ederim diyen bir yöneticimiz var...

kara01
28-05-05, 11:31
http://images.internethaber.com/haber/29760.jpg

Başbakan Erdoğan, Seyrantepe'deki 384 bin 500 metrekarelik arazi konusunda 'Galatasaray'a verdik' dedi. Arazinin kullanım hakkını alan Galatasaray, mülkiyet sorunu çözülürse bankalardan kredi alabilecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Astana'da düzenlediği basın toplantısındayız. Aynı zamanda Milan'ın da Başkanı olan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'yi birlikte izledikleri maçta Liverpool'a karşı yaşadıkları 6 - 5'lik yenilgiden sonra nasıl teselli ettiğini ve kupayı alan İngiliz takımı için İngiltere Başbakanı Tony Blair'e ne dediğini soruyorum.

'Her maçın üç sonucu vardır'
İtalyan Başbakanı Berlusconi'yi takdir eder cümlelerle söze giriyor: "Çok ciddi bir olgunluk gösterdi. 3 - 0 biten birinci yarının sonunda kendisini tebrik edenlere 'Belli olmaz' dedi." Teselli cümlesini almaya kararlıyım, "Ne diyeyim, her maçın üç sonucu vardır; ya kazanır, ya kaybeder, ya berabere kalırsın" kalıbındaki maç yorumunu yapıyor Başbakan.

'Olimpiyat finali gibi'
Blair'i tebrik ettiğini de söylüyor, Liverpool taraftarı oğlunu kutluyor...
Olimpiyat Stadı'ndaki organizasyon ile ilgili belli ki konuk liderlerden çok övgü almış, "Olimpiyat finali gibiydi" yorumlarını aktarıyor. Türkiye'nin 2012 Olimpiyatlarına adaylığı nedeniyle, maçı Türkiye açısından kazanım hanesine yazmış.
Konu, Seyrantepe'ye geliyor "Galatasaray'a verdik" diyor. Seyrantepe projesinin 2012'ye yetişeceğini belirtiyor. Başbakan Erdoğan'ın iki gün önce Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın ile yaptığı bir sürpriz görüşme bu noktada dikkat çekici.

Yeniden satışa çıkartılacak
Seyrantepe'de Hazine'ye ait 384 bin 500 metrekare büyüklüğündeki arazi 2004 yılı Ekim ayında 30 yıllığına Galatasaray'a kiralanmıştı. 30 yıllık süre içerisinde klüp, istediği şekilde araziyi kullanabilecek.
Diğer taraftan arazinin mülkiyetini İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü 2004 yılı Ocak ayından bu yana üç kez satışa çıkardı. İlkinde 60 trilyon ikinci ve üçüncüsünde 72 trilyon 500 milyar lira değer biçilen arazi bir türlü satılamadı. Çünkü Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın yaptığı imar çalışmaları yetişmedi. Arazinin mülkiyeti önümüzdeki aylarda yeniden satışa çıkarılacak.

Mülkiyeti çözecek formül
Araziye talip olan iki de kooperatif var. Üzerinde çalışılan formüle göre; bu kooperatifler arazinin 200 dönümlük kısmını kendilerine alacaklar.
Geriye kalan kısmını Galatasaray'a bırakacaklar. Galatasaray da arsayı ipotek göstererek bankalardan kredi alabilecek. Galatasaray bu arazide stadyum ve alışveriş merkezi kurmak istiyor.

savatage
28-05-05, 12:13
5- Yeni stat ne zaman biter?
İddialara göre, Başbakan Tayyip Erdoğan, üst kullanım hakkını G.Saray'a verdiğinde "En kısa zamanda temel atılmasını bekliyorum" dedi. Artık sarı-kırmızılı yönetim tapuyu alırsa en kısa zamanda temel atmak durumunda. Projenin tamamlanma tarihi ise 2 yıl. Yani her şey yolunda giderse G.Saray, F.Bahçe'nin 100'üncü kuruluş yılı olan 2007'de yeni yerine kavuşacak.
-----------------------------------------------------------------------
Konu, Seyrantepe'ye geliyor "Galatasaray'a verdik" diyor. Seyrantepe projesinin 2012'ye yetişeceğini belirtiyor. Başbakan Erdoğan'ın iki gün önce Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın ile yaptığı bir sürpriz görüşme bu noktada dikkat çekici.

Projenin tamamı,vs. şeklinde kıvırırlar ama önümüzdeki en az 5 yıl içinde yeni stadımıza kavuşamayacağımızı tahmin ediyorum.
Fb'nin ise,örneğin bizim maçta 4 trilyon yaklaşık kar etiğini düşünürsek,
basit bir hesapla 5 sene içinde 3 avrupa maçı 3 de derbiyi sadece hesaba katarsak,
sadece bu 5 sene içinde yaklaşık 90 milyon dolar tribün geliri olacak!Bizim borcu Özhan Canaydın 150 milyon dolar olarak belirtmişti ki Fb için aynı borç olsa(ki yaklaşık olarak var) çıkarılabilir kısa süre içinde!

Yani özeti,
bu önümüzdeki 5 sene içinde GS olarak bayan basketbol takımımızın yaşadıklarını futbol takımımızdan bekleyip,Fb'nin de her konuda arayı açmasını izleyeceğiz!

Aklıma gelmişken,
Fb'nin şampiyonluk kutlamaları için harcadığı paranın yarısına bayan basketbol takımımız kümede kalırdı!

uA_10
28-05-05, 13:28
artık herkes sıkıldı biran önce şu proje gerçekleşsede bizde kultursak şu eziyetten

Serkan1905
28-05-05, 16:48
Basbakan 2012 Olimpiyatlarina yetistirmek istiyor seyrantepeyi.

istermisiniz oraya ayni olimpiyat stadi gibi futbolla alakasi olmayan bir stad dikilsin??

tyisik
28-05-05, 20:57
2012 Avrupa futbol sampiyonasindan bahsediyor olimpiyatlardan degil ayrica 2008 de biterse UEFA kupasi finali Aslantepe(tabi o seyrantepe dedi) de oynanabilir dedi.

Namelessonegs
29-05-05, 02:03
Galatasaray'a iyi haber Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

"Saraçoğlu'nun 2012 için dezavantajları var. Seyrantepe daha uygun. 'Stadı yetiştiririz' dedikleri için araziyi verdik."

G.Saray'ın üst kullanım hakkına sahip olduğu Seyrantepe arazisinin tapusunun sarı-kırmızılı takıma verilip verilmemesiyle ilgili tartışmalar sürerken, yönetime müjdeli haber Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Dün Kazakistan'ı ziyaret eden Erdoğan, Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine talip olduğunu hatırlatırken, G.Saray camiasının çok yakından ilgilendiren açıklamalar yaptı.

Avrupa Futbol Şampiyonası'yla ilgili kararın bu yıl içinde verileceğini ifade eden Tayyip Erdoğan'ın "Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın etrafına çadırların kurulması, orada ağırlamalar bakımından dezavantajları, sıkıntıları var. Ancak Seyrantepe etrafında o tip imkanlar mevcut. G.Saraylılar 2008'e kadar yetiştirebileceklerini söylediler. Seyrantepe G.Saray'a verildi. Verilme şekli ise üst kullanım hakkıyla ilgili" sözleri "G.Saray'ın Seyrantepe konusunda sıkıntısı kalmadı" yorumlarına yol açtı

www.spor3.com

Bakalım adiler toplugugu yonetim bunun altından kalkabilecek mi? Eski acıgı bile hala yetistiremediler..off Allagım off!!...Neyse gene de bu kotu gunde , iyi haber..

gian
29-05-05, 02:05
Aslantepe projesi topigine tasıyorum..

Serkan1905
29-05-05, 02:51
bilmem nerelerine soksunlar seyrantepeyi.

bu yönetimden daha seyrantepe falan istemiyorum.

Cem Bom
30-05-05, 15:40
"Verilme şekli ise üst kullanım hakkıyla ilgili" ne demek?

Zaten üst kullanım hakkı 30 yilligina bizde degil mi?

Bizim istedigimiz üst kullanım hakki degil de "tabu" idi sanirim.

anlamadim abi ben. Var mi anlayan?

LuisFigo
30-05-05, 15:47
stadyumdan baska hic bir sey yapamiyacaz galiba,apartmanlar,alisveris merkezlerini fln kapsamiyor herhalde bu üst kullanim hakki

eger gercekten böyleyse mecidiyeköyden vazgecen zihniyete şaşarım

Ray52Lewis
30-05-05, 16:00
Canaydin´dan sadece su sözü hatirliyorum:
"100. yilimizda yeni stadimizda oynayacagiz"

100.yil geldi gecti nerdeyse, birakin stadi daha 1 tane civi bile cakilmis degil...
Yaziklar olsun...