PDA

Tüm Versiyonu Göster : Hürriyet...Pes Artık!

savatage
01-05-06, 09:46
Hürriyet gazetesi son dönemlerde iyicene Fenerbahçe yalakalığını arttırmıştı haberleriyle ve yazar kadrosuyla.
Malum iki şerefsiz Ercan Saatçi ile Mehmet Yakup Yılmaz bu konuda neredeyse bayrağı taşıyorlar.

Kupa finali yaklaştıkça Sergen Yalçın ile Bjk arasında pürüzlerin olduğu yazılmaya başlandı fakat bunu habercilik olarak,gerçek olarak algıladım.
Spor sayfalarının büyük bölümünün Fb'ye ayrılması da Fb'nin lider olmasından kaynaklanıyor olsa gerek dedim ama bugünkü küçük gibi duran ama emsaline rastlamadığım haberi yayınlayacak kadar tetikçi olabileceklerini düşünmemiştim.
Hani GS maçında ufak da olsa olaylar çıkar ve insanları yönlendirmek adına "GS'a 2-3 maç seyrcisiz oynama cezası bekleniyor" haberi(!) yaparlar ya,
onu bile bekler oldum ama bu sefer ondan ötesine geçtiler.

Haber(!) şöyle:

Bu hareketiyle ceza alabilir

http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/1454552.jpg

G.Saray-Ankara maçının ilk yarısının bitimine doğru sarı kırmızılı futbolculardan Ayhan Akman ile rakip takım oyuncularından Ramazan Tunç arasındaki mücadele herkesin dikkatini çekti. Ayhan’ın rakibine arkadan yaptığı sert ve kasti müdahale tepkiye yol açtı. Ancak, hakem Yunus Yıldırım bu pozisyon sonrası Ayhan’a kart göstermedi. Televizyon görüntülerine yansıyan bu hareket nedeniyle Ayhan’ın ceza alabileceği belirtildi.

Yahu hakemin gözünün önündeki bir pozisyon ve hakem zaten faul kararı vermiş.Vermemiş olsa da pozisyonu görüyor ve değerlendirmesi kasıt olmadığı,hatta müdahalenin olmadığı şeklinde.
Pozisyon zaten arkadan müdahale olmadığı gibi,sert birşey de yoktu.Kasıt da yoktu.Ancak bunlar olsa bile hakemin maç içerisindeki pozisyon yorumu daha sonra ceza kuruluna sevk edilemez,bu çok bilinen ve normal bir gerçek.
Oysa ki böyle olmasa sadece Appiah'ın değil,Alex'in ve Tuncay'ın da neredeyse her maç bundan beter hareketleri oluyor.
Hatta o pozisyonlar yorumlanırken "hakem görse kırmızı kart" deniyor genelde ama burada hakemin gördüğü pozisyon için Türk basınında ilk defa ceza verilmesi yönünde yayın yapabilecek ahlaksızlığa ulaştılar sonunda.
Tebrik ediyorum kendilerini.

savatage
01-05-06, 09:59
Bu arada bu bölümü farketmemiştim,
hayırlı olsun da diyerek Hürriyet'in haberle ilgili internet sayfasına (http://www.hurriyet.com.tr/spor/4342041.asp) haberle(!) ilgili yazdığım yorum da şu şekildedir:

GS maçlarındaki ufak olayları "2-3 maç seyircisiz oynama cezası verilmesi bekleniyor" şeklinde insanları yönlendirme amaçlı haber(!) bile beklerdim ama hemen her maç benzrini gördüğümüz,hatta rakip takım futbolcularının bu sezon çok kez yaptığına şahit olduğumuz,yorumcuların bile "hakem görseydi" şeklinde değerlendirdiği pozisyonların aksine hakemin görüp kararını verdiği pozsiyon için bile tetikçilik yapabilecek konuma ulaştığınız için tebrik ederim.

Bakalım koyacaklar mı...500 kararkter olmasa neler yazardım da beni frenledi :)

01-05-06, 13:05
Tabii koymazlar :) Şu harekete ceza verilseydi Alex'in maç bile oynayamaması lazımdı.

JackDaniels
01-05-06, 13:41
Hakemin gözünden kaçan, daha sonra görüntüler ile ortaya çıkan posizyonlar ceza gerektirirse sadece Alex değil, Tuncay,Luciano,Appiah her hafta ceza alır futbol hayatları biter vallahi....

Sheva
01-05-06, 18:30
kural gereği ceza falan olmayacağını onlar da çok iyi biliyor, maksat Appiah'ın 3 maç ardarda görmesi gereken kırmızı kartların yükünü hafifletmek, ortalığı bulandırmak..

Giga
10-09-06, 14:17
Evet bizim maça tek spor yazarı vermişler fenere 4 tane bravo diyorum ve yıllardır her gün aldığım, sinir olsam da inatla okumaya devam ettiğim gazetemi bırakıyorum ben de en az 5-6 kişiye daha bıraktıracağım hürriyet almayı yeter artık, ayrıca az önce okur temsilcisine mail attım işe yaramayacak ama olsun bilsinler okur kaybettiklerini

Sheva
10-09-06, 14:41
ercan saatçi'nin yazısı da muhteşem ötesi, şu maçtan sonra kezman ve deivid nobre ve anelka'ya göre fersah fersah iyi demiş, insanın biraz utanması olur yahu..

savatage
10-09-06, 22:28
Tribün kardeşliği

Sarı kırmızılı futbolseverler, geçen sezon F.Bahçe ile berabere kalarak takımlarının şampiyon olmasını sağlayan yeşil siyahlı ekibi coşkuyla alkışladı. Ayrıca, iki takım taraftarları sık sık birlikte tezahürat yaptı.

DENİZLİSPOR-Galatasaray maçı öncesi tribünlerde ilginç görüntüler yaşandı... Sarı kırmızılı taraftarlar, geçen sezonun son haftasında Fenerbahçe ile berabere kalarak takımlarının şampiyon olmasını sağlayan yeşil siyahlı takımı karşılaşmadan önce tribünlere çağırıp alkışladı. Ayrıca, iki takımın taraftarları birlikte tezahürat yaptı. Galatasaray seyircisinin, "Yeşil" tezahüratına Denizlisporlu futbolcular, "Siyah" diye karşılık verdiler. Ayrıca, bir grup sarı kırmızılı taraftar "Teşekkürler Horoz" yazılı pankart açtı.

Para dopingi

Yeşil siyahlı kulübün yönetim kurulu, maç öncesi futbolcularının moralini yükseltmek amacıyla yüklü miktarda para ödemesi yaptı. Oyunculara, birikmiş alacaklarına karşılık 650 bin YTL ödeyen yönetim, karşılaşmanın galibiyet primini de 5’er bin YTL olarak açıkladı. Maçın oynandığı saatlerde hava sıcaklığı 35 derece olarak ölçülürken, Denizli Mehteran Takımı karşılaşma öncesi statta mini konser verdi.

Fenerliler ile kavga

Karşılaşma için kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Stat ve çevresinde 600 dolayında polis görev yaptı. Buna karşın zaman zaman gerginlikler yaşandı. Girişte bir grup Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarı kavga etti.

"Teşekkürler" yazılı bir pankart gördüm ama iki satırdı ve alt satırı göremiyordum.
Yoksa görsem müdahale ederdim belki de.
Denizlispor'lu oyunculara tezahürat yapıldığı doğrudur ama gereksizdi ve fazla uzatılmadı zaten.
Ama iki takım taraftarlarının birlikte tezahüratı olmadığı gibi futbolcularla karşılıklı "yeşil-siyah" tezahüratı yapılması gibi bir skandal yaşanmadı.
Valla böyle bir habere GS'lı olsam zaten sinir olurum ama Fb'li olsam çıldırırdım heralde.

GS'a zarar vermek istesen hadi bir derece ama spora düşmanlığı katma amaçlı bir yalan haber olmuş bu!
Habercilikle uzaktan yakından alakalı olmadığı bir gerçek ama YİNE insanları yönlendirme amaçlı yapılmış bu habere(!) tepki göstermek gerek!
Şahsen,vaktim olduğunda Genel Yayın Yönetmeni,diğer bir şerefsiz olan Mehmet Yakup Yılmaz'a uygun bir dille mail atacağım bakalım...