Tüm Versiyonu Göster : D GRUBU (Portekiz, Meksika, İran, Angola)
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/MEX.gif MEKSİKA
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/IRN.gif İRAN
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/ANG.gif ANGOLA
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/POR.gif PORTEKİZ
Mac Gunleri ve Saatleri ( TSİ saati ile )
11 HAZİRAN SAAT 19:00 MEKSİKA-İRAN
11 HAZİRAN SAAT 22:00 ANGOLA-PORTEKİZ
16 HAZİRAN SAAT 22:00 MEKSİKA-ANGOLA
17 HAZİRAN SAAT 16:00 PORTEKİZ-iRAN
21 HAZİRAN SAAT 17:00 PORTEKİZ-MEKSİKA
21 HAZİRAN SAAT 17:00 İRAN-ANGOLA
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/MEX.gif MEKSİKA
Kedi kaleci (Kampos)..Oglen uykusu (siesta)..Meksika acisi ( jalepano)..Meksika ickisi ( tequilla)..Ha birde her sene Dunya Kupasina katilmak..
Artik futbol severler icin olmazsa olmazlar..Her Dunya Kupasinda onlari seyretmek..Akillarda kalmazlar..2.tur'ta elenirler..Ama mutlaka katilip o grubuda gecerler..Futbol tanrilari ile iliski babinda yukarlardan tanidiklarimi vardir nedir en kolay gruba dusmek gibi meziyetleride vardir bu Meksika'nin..
Teknik Direktorlgunu Arjantinli Ricardo La Volpe'nin yaptigi Meksika bu sene tek amaclari var..O da ceyrek finale cikmak..Eger ''ceyrek finale cikarsak tarihi bir basari olur tum ulke icin tek hedef bu'' laflari Volpe'nin kararliligini gosteriyor..
Bolton'in bu seneki hayal kırıklıgı transferi Borgetti'nin kafasina bakicak olan Meksika cok disiplinli bir takim ve hucum futbolunu benimseyen bir teknik direktor altinda ciddi bir tehlike yaratabilir..
Kuralar cekildigi sirada herkes gozu kapali Meksika'nin bu gurpta olabilecegini tahmin etmistir..Yine tahmin edildigi gibi cok kolay bir grup ve yine Meksika icin 2.tur zor olmayacak..
BİR TAHMİN: Meksika eger Siesta'ya yatmassa cok kolaylikla 2.tura cikar..Bence ilerisi cok zor ama tum ulkenin buna kitlendigini ve ceyrek final olsunda sonra ne olursa olsun diyen bir ulkenin 2.turda ki rakibi olmak istemezdim..Yinede futbol gazla islemiyor..2.tur yine Meksika icin gidebelicegi yer olacaktir..
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/IRN.gif İRAN
Mustafa Denizli İran'a gitti geri geldi..Futbolundan inatla bahsetmedi..Her ciktigi programda sorular sacma sapandi..İste Turk gazeteciliginin geldigi durum bu..
İran hakkinda bildiklerim yakin zamanda Amerika'nin onlara saldiracagi ve onlarinda bize saldirabilecegi ve nukleer silah urettigi..
Afganistan ve İrak gibi haritadan silinmek uzere olan İran'in belkide son Dunya kupasi gibi kotu bir espiri ile baslayalim..
Teknik direktorlugunu eski unlu sirp oyuncu Branko İvankovic'in yaptigi İran elemeleri beklendigi gibi kolay gecip Dunya Kupasi vizesi aldi..Takimda Gulyabani'dende yasli Ali Daei,Bayern'li Hashemian ve Ali Karimi ve Hamburg'lu Mahdevikia goze carpiyor..
Grup aslinda tam istedikleri gibi..Supriz yapma sanslari tabii kide var sadece kagit uzerinde..Meksika maclari cok onemli ancak guc farki goze varpiyor..
BİR TAHMİN: 3.olurlar..Savasa katilmak icin ulkelerine erken donerler..Ve olasi bir savasta ulkelerini savunurlar..2.tur imkansiz gibi..
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/ANG.gif ANGOLA
Afrika Uluslar Kupasinda gruptan cikamadilar..İnailmaz kotu oynadilar..Seyircileri tribunde davul ve tam-tam sesleri ile kafamizi sisirdiler..Ne isleri var burda dedirttiler!!
Sonuc..Eziyet gibi izleyecegiz..Tek farklı maglubiyetler inanilmaz buyuk bir baari olucak..
Teknik direktorlugunu Olivirea de Luis'in yaptigi Angola ic savastan yeni cikan bir ulke..Suan ki takim 2001'deki Angola Genc takimindan gelen oyunculardan olusuyor..O takim buyuk bir supriz yaparak Dunya kupasinda gruptan cikmislardi..Dikkat edilecek bilidnik bir oyuncusu mevcut degil..
BİR TAHMİN: Tek farkli yenilgiler inanilmaz basari olur..Gol atmak tarih yazmak demek..Grup sonunculugu gol ve puan hanesinde sifir yazmak suretiyle gerceklesir..
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/POR.gif PORTEKİZ
Luis Felipe Scolari Avrupa sampiyonasinda ki finalden sonra simdi de Dunya kupasinda bir Final ariyor..Cok zor gibi gozuksede kadro aslinda kaliteli oyunculardan olusuyor..
Christiano Ronaldo,Figo,Pauleta,Ricardo Carvalho ve Deco gibi ust sinif oyuncular var..Ve bu oyunculari bir araya getirip takim oyunu oynatan muthis bir teknisyen olan Scolari'de baslarinda..
Grup tam istedikleri gibi..Ancak sonrasi kabus gibi..C grubundan gelen takim ile eslescekler..Ordan Hollanda veya Arjantin hatta Sirbistan bile muhtemel rakipleri olabilir..İste ordanda gecerlerse ruya gibi bir Dunya Kupasi onlari bekliyor..
Orta alanda bir sikinti yasamiyorlar yalniz hucum hatlari cok zayif..Pauleta oyle her pozisyon gol yapicak bir oyuncu degil..Nunu Gomes cok basina savruk..Postiga bir turlu istenilen seviyeye cikamadi halbuki Tottenham onu transfer ettiginde ne buyuk beklentiler icindeydi..
Eger forvette bir cozum uretirlerse en az bir yar final Portekiz takimi icin muhtemel bir sonuc olabilir..Ancak kaderlerini birazda forvetlerinden cok Grup C'de ki sonuclar tayin edicek..
BİR TAHMİN: Grubu lider bitirmek ellerinde..Dedigim gibi C grubundan gelicek rakip ya 2.tur dedirtcek yada ceyrek finalve ustu..Bence 2.tur Scolari icin yolun sonu olucak gibi cunku gol yollarinda cok zorlanicaklar..
portekiz cok bagli bir takim, boyle kolay grup kime duser...onlar ve meksika tur atlar, hatta meksika birinci olur
kupadaki en kalitesiz grup bence.tek üzüldüğüm nokta şu angolalar dünya kupasında bizim milli takım yok... :(
bu grup gerçekten,en zevksiz grup olacağa benziyor.portekiz ve meksika rahat çıkarlar...
meksika lider portekiz ikinci cıkar
phil collins
21-05-06, 12:07
MEKSİKA 1. OLUR BU GRUPTA AMERİKA TAKIMLARI ÇOK İYİ
şimdi kanal d'de bir dünya kupası programı var onu izliyorum, meksika grubun favorisi deyince şaşırdım ve dolayısıyla merak ettim bakalım forumdakiler ne demiş diye, burada da aynı görüş hakimmiş.. Kadrosuna tam bakamadım ama yine de ikna olmuyorum bu konuda, portekiz lider çıkar bana göre :)
Bu arada iran'da ali karimi bayern'de seneye çok iyi başlamıştı ama sonradan çok şans bulamadı yanılmıyorsam, oldukça iyi bir oyuncu.. biraz beckhamvari, çok düzgün ayağı var ama diğer özellikleri averaj..
Gönül sarayım
09-06-06, 12:08
Portekiz rahat çıkar bence ama Meksika için o kadar rahat çıkabilir diyemiyorum.
Ben Meksika'yı Konfederasyon kupasında izledim Portekiz'den çok daha iyi bir takım diyebilirim. Bu grubu da 1. bitirirler diye düşünüyorum.
bu gruptan bence çıkan takımlar meksika ve iran olacaktır
portekiz ve meksika favori bugün
ama belli de olmaz ağzımız yandı iki gün :)
JackDaniels
11-06-06, 15:30
Meksika-İran
Fifa Dünya Sıralamasındaki Yeri
Meksika:4
İran:23
2006 Dünya Kupasındaki Yıldız adayı kim?
Meksika:Çok yönlü orta saha oyuncusu Jaime Lozano elemelerin yıldızıydı. O'nu durdurmak için çok uğraşmalarına rağmen 11 kez ağları sarstı.
İran:Oyun kurucu Ali Karimi'nin muhteşem performansı ona 2004 Asya'da Yılın Futbolcusu ödülünü getirdi ve Bayern Munih'e transferini gerçekleştirdi.
Dünya Kupalarındaki başarıları neler?
Meksika:Dünya Kupası finallerinde 12 kez boy gösterdiler ve 1970 ve 1986’da çeyrek finale kadar ulaştılar.
İran:Dünya Kupası finallerine katılma başarısı İran'a 20 yılda bir denk geliyordu. 1978 ve 1998'den sonra 20 yıllık geleneği, Almanya'ya katılarak 8 yıla indirmeyi başardılar.
Şimdiki Yıldızı
Meksika:Takıma seçilmeyen yakıcı santrafor Cuauhtemoc Blanco’nun eşlikçisi olan, Bolton takımının fazla oynatılmayan forveti Jared Borgetti bu takımın en önemli gol silahı.
İran:Ali Karimi-Ali Daei-Vahid Hashemian üçlüsü bu takımın Almanya'daki en önemli kozları.
Takımın En güçlü yanı
Meksika:Hayatının en formda dönemini geçiren Kaleci Oswaldo Sanchez ve onun önünde yer alan sağlam defans ve onu yöneten Marquez, Meksika’nın en sağlam yönleri.
İran:Forvet hatları oldukça kaliteli.
Takımın Zaafı
Meksika:Dominik Cumhuriyeti’ne gol atmak tabii ki Arjantin’e gol atmakla aynı şey değil. Bunun yanısıra Blanco takıma seçilmedi ve Borgetti bütün sezon Bolton’da diğer forvetlerin nasıl gol attıklarını izledi.
İran:Tecrübe eksikleri fazla.
JackDaniels
11-06-06, 15:35
Angola-Portekiz
Fifa Dünya Sıralamasındaki Yeri
Angola: 57
Portekiz: 7
2006 Dünya Kupasındaki Yıldız adayı kim?
[Angola:Fabrice Akwa: Nijerya maçının galibiyet golünü kaydetti ve liderliği getiren isim oldu.. Rwanda’daki maçta da tek golün adı Akwa oldu..
Portekiz:Golcü Pauleta elemelerde 11 gol atarak çok önemli bir performans gösterdi. Elemelerde attığı bu gollerle gol kralı oldu.
Dünya Kupalarındaki başarıları neler?
Angola:Daha önce Dünya Kupası’na hiç katılmadılar.. Angola’nın her zaman öncelikli hedefi Afrika Uluslar Kupası’na katılmak oldu ancak bu hedef 2006 ile birlikte artık değişti..
Portekiz:Sadece 3 kez katılabildiler. 1966’da yarı final ve üçüncülük gelmesine rağmen 1986 ve 2002’de ilk turda veda ettiler turnuvaya.
Şimdiki Yıldızı
Angola:Dizinden sakat olan Benfica’nın golcüsü Pedro Mantorras henüz beklenen performansı sağlayabilmiş değil ancak takımın en önemli isimlerinin başında geliyor.. Yetenekleri göz önünde bulundurulacak olursa görevi Akwa’dan alacak potansiyele sahip..
Portekiz:Manchester United’lı kanat oyuncusu Cristiano Ronaldo. Yetenekleri ve hızıyla bu turnuvayı aydınlatacak yıldızlardan biri.
Takımın En güçlü yanı
Angola:Goncalves takımın defans gücünü inanılmaz bir şekilde arttırdı ve Almanya’da büyük sürprizler yapmaya adaylar..
Portekiz:Defansta çok kuvvetliler, orta sahada çok iyi bir takım ve hücumda da bir çok farklı opsiyona sahipler. Altın jenerasyondan kalan son oyuncular artık bir büyük turnuva kazanmak istiyorlar.
Takımın Zaafı
Angola:Takım uluslararası deneyimi olan bir oyun kurucuya sahip olmamasının, zaman zaman gol yollarında etkili olamamanın ve gol kaydedememenin sıkıntısını yaşıyorlar
Portekiz:Pauleta çok iyi bir golcü olmasına rağmen büyük turnuvalarda hiç verimli olamadı. Kaleci hala problem yaratan bir mevki onlar için. Benfica'lı Quim and Sporting Lisbon'lu Ricardo bu forma için mücadele eden adaylar.
İran nedense sürpriz yapacak gibi geliyor bana..
En sıkıcı grup burası olur galiba. Belki maçları zevkli geçecektir ama maçın ismi beni izlemem için heyacanlandırmıyor :)
İran net 2 gol kacırdı; simdiye dek cok daha iyi oynuyorlar Meksika'dan..Mahdavikia Meksikanın sol kanadını felç etti..
İlk yarı 1-1 bitti..Meksika öne gecti, İran yakaladı..İki gol de duran toptan geldi..
Meksika'da hicbirsey yok..Sadece duran toplarla sonuca gitmeye calısıyorlar. İran'in futbolu goze daha bir hoş geliyor..
Temposu iyi, zevkli bir maç oluyor. Bu Dünya Kupasında futbola doyacağız herhalde. Özellikle İran ın bu denli hücum aksiyonlu oynayacağını açıkçası tahmin etmiyordum. Gerçi Mustafa Denizli bu benzer söylemlerde bulunmuştu ama :) Goller duran toplaradan geldi. Mücadele ve boğuşma iyi.
Meksika da 3 defans yapan takımlarımızdan. Kalede Sanchez, geride solda Salcido, ortada Osorio ve sağda Marquea oynuyor. Önlerinde Pardo önlibero da ve sağına Mendez i, solunaTorrado yu almış. Sol kanatta Pineda, sağ kanatta Bravo oynuyor. İleride ise Franco ve Borgetti var. 3 - 5 - 2 yi Franco da zaman zaman orta sahaya gelerek 3 - 6 - 1 çevirsede, Meksika orta saha üstünlüğünü henüz alabilmiş değil. Bravo gol atmasına rağmen pek savunma yapmıyor lakin Mendez çok iyi boğuşarak o tarafı kapatıyor. Marquez bu yüzden rahat. Lakin sol tarafta çok zorlanıyor Meksika, Pineda savunmaya dönmekten, nerdeyse hiç hücum aksiyonu yapamadı o kanatta. Pardo teknik ve sert bir futbolcu. İran ın futbolu sanırım Meksika yı da şaşırttı ki ilk yarı üstünlük kuramayıp bir dağınıklık içindeler. Yine de mücadele ediyorlar tabii.
İran 4 - 4 - 2 oynuyor. Sağ bek Kaabi ve sol bek Nosrati hücuma çıkmayı çok seven bekler izlenimi yarattı bende. Kalede Mirzapour var. Tandem de Razai ve Golmohammedi var. Önlibero Nekounam da tıpkı Pardo gibi sert oynayan bir oyuncu. Yanında Karimi serbest oynuyor sağ kanatta Mahdavikia ve sol kanatta Teymourian oyunuyor. İlerde 37 lik delikanlı Ali Daei ve Hashemian var. Özellikle sağ taraftan Mahdavikia etkili geliyor. Karimi de etkili.
İkinci yarıda gollü bir maç beklediğimi belirteyim :)
Meksika hocası da oyundan memnun olmayacak ki iki değişiklikle başladı ikinci yarıya :)
Franco ve Torrado çıktı, Zinha ve Perez yerlerine giren oyuncular.
Borgetti sakatlandı :) bu durumda 3. oyuncu değişikliğini de yapmak zorunda kalacak Meksika.
Borgetti çıktı ki zaten yokları oynuyordu yerine Fonseca girdi. Meksika nın değişiklik hakkı kalmadı böylece. Maç biraz daha durağan başladı ikinci yarı. Meksika biraz daha baskılı oynamaya çalışıyor bu yarı. İlk dakikalardaki baskıyı atlattıktan sonra, İran ın yine hücuma yönelmesini beklemekteyim ki maç güzel olsun :)
Meksika lı taraftarlarda hayli gaz bir toplulukmuş, ilk yarı da takımları paslaşırken oley çekiyorlardı, şimdi de başladılar :)
Bu arada ilginç bir değişiklik geldi İran da Karimi çıktı, yerine Madanchi girdi. Sakatlığı var dedi Ersin Düzen ama bilemiyorum yani.
Bu değişiklik sonrası İran çok zorlanabilir geride kalan dakikalarda.
Ray52Lewis
11-06-06, 20:25
Ali Karimi´nin mac öncesi sakatligi vardi, o yüzden alindi, sakatligin da etkisi ile bekleneni veremedi bugün...
İlk yarı oynanan başarılı futbolda hayli etkisi vardı bence Mahdavikia kadar olmasa da, çokta koştu sadece hücum aksiyonlarında görülmedi savunmada da gayretli idi. İran hücuma çıkamıyor ikinci yarı baksana :)
İnşallah Allah'ın izniyle İran bu maçı kazanacaktır. Kazanamasa da 1-1 lik beraberliğe şükrediyoruz.:)
Yok Ali cim golün geleceği belliydi ve geldi nihayet :)
Bravo da ikiledi arada, dört forvetten hiçbiri gol atamadı Meksika da adam iki tane attı :)
Bende geyiğine yazdım zaten. Sınava çalışıyordum canım sıkıldı bir yazıyım dedim :) Maçı da izlemiyorum zaten.
yalnız bu kadar bariz hatalar üstüste yapılmaz savunmada.gruptan çıkma şansını bitirmiş olcak kaybederlerse.
tek maç izleyip konuşmak pek doğru olmaz özellikle ilk maçlar hep abuk subuk geçer ama meksika'nın poretekiz'den puan alabileceğini ve çeyrek finali görebileceğini düşünmüyorum.
ahan da 3-1 oldu bitti maç.
3 oldu, güzel bir takım golü oldu. Zinha oyunun kaderini değiştirdi ikinci yarı girdikten sonra. İkinci golün de asistini yapmıştı.
Meksika rahatladıktan sonra klasını göstermeye basladı.. Bunlar zaten gecen yıl konfederasyon kupasında da Brezilya'yı falan yenmislerdi.. O kadar boş takım olamazlar yani..
İran'da iyi mücadele etti ama deneyimsizligin kurbanı oldular.. Gruptan cıkmaları cok zor artık..
Meksika'nın ikinci yarıda degisen oyununda teknik adamın cok isabetli degisikliklerinin payı var. İlk yarıda Franco denen Villarreal'de de Arsenal karsısında turu veren adam ve Torrado dokuluyordu; ikisini de gormek ve almak cok onemliydi..
İran'da da Ali Daei tamam efsane ama Onunla 10 kisi oynuyorlar, bunu da degistiremeyecekler isminden ötürü..
Ray52Lewis
11-06-06, 20:40
Karimi cok kötü oynamadi, ama bana göre cok daha fazla isler yapabilen oyuncu diye bekleneni veremedi dedim...:)
Ayrica 2.yari hucüma cikamamalari 1.yaridaki yüksek tempo ile de ilgili bence, bazi oyuncular sahada yürüyordu adeta, cok yoruldular...
Ray52Lewis
11-06-06, 20:46
Daei´in 2.yari ile sahada yürüyecek hali yok nerdeyse ama hala oyunda, belki de alternatifi yoktur...:)
Tahmin ettim o şekilde yorumladığını da, takım İran gibi bir takım olunca, Karimi li ve Karimi siz olmak çok şeyi değiştiriyor :) İkinci yarı olan düşüş sadece kondüsyon ile açıklanamaz bence, ama buda önemli bir etken dediğin gibi. Gerçi Çağdaş ın Ali Daei tespiti de doğru ki maçın başından beri etkisiz.
Franco aslında, Borgetti ye göre iki gömlek iyi futbol oynadı ilk yarı. Ben olsam ilk Borgetti yi çıkartırdım. Zinha ise 5 orta saha ile her zaman oynayacak bir adammış daha kesik yemez herhalde :)
Bitti 3 - 1. 3 point Meksika. İlk yarısı güzel ve çekişmeli ikinci yarısı tek kale bir maç oldu. Portekizi de bir izleyelim sonra Bülent haklımı çıkar, haksızmı çıkar görelim :)
Gerçi ben de Meksika dan çok şeyler bekliyordum, o bakımdam fazla tatmin olmadım. İran da renk getirmiş işte. Zaten bir biz renk getiremedik Türkiye olarak. Hırrrr.
Ray52Lewis
11-06-06, 21:05
Iran bence mevcut olan kondüsyonunu 90 dakikaya yayamamanin sIkIntIsini cekti, gerci bu sicaklarda öglen oynanan macta da bu belirtileri gördük ancak Iran ilk yari kendi güclerini iyi ölcemiyerek cok asiri tempo ile oynayip 2.yarida erkenden teslim oldu, tabii baska faktörlerin de yaninda (Karimi, Meksika´daki degisiklikler fln)...
Bu sonucun ardindan bu gruptan cikacak 2 takim da kesinlesmis oldu diyebiliriz...
gerçi evet portekiz'i izlemeden konuştum :) yine de son izlediği haliyle bu meksika'yı yenerler.2.turda ne hollanda ne de arjantin (arjantin diyorum bak :)) karşısında şans vermiyorum meksika'ya.
gerçi evet portekiz'i izlemeden konuştum :) yine de son izlediği haliyle bu meksika'yı yenerler.2.turda ne hollanda ne de arjantin (arjantin diyorum bak :)) karşısında şans vermiyorum meksika'ya.
portekiz sandigin kadar iyi bir takim degil..bakma son avrupa sampiyonlugunda final oynadilar fakat hic bir zaman oyle goz dolduran futbol oynamadilar. Meksika onlardan da iyi bir takim ve onlardan en az 1 puan alir. Ilk devrede meksika kotu oynadi ama turnuvanin stresi olsun, taraftarin baskisi..etc bunlar turnuvanin ilk 45 dakikasina yayilabilir, ki her takim icin bu gecerli. Ama ikinci yarida bence iyi bir takim seyrettik ve irana hic sans tanimadilar...gol geliyorum dedi ve 2 tane geldi.
11ler belli oldu; Portekiz'de Deco yok..
Yorma beni simdi, bak iste :)
Bu arada Guntekin Onay gitmis sonunda sanırım Almanya'ya..O anlatıyor macı..
Bu maç fark olur bence :)
Hakan'in rekor gidecekti nerdeyse :)
Ben de yaratılan o eski somurge havasının ters tepecegini ve Portekiz'in cok ciddiye alacagını dusunuyorum macı..
Pauleta 2 gol atabilir..
Demiştim ve ilk gol geldi :)
Pauleta 2 gol atar dedik, ilki geldi..Bakalım devamı gelecek mi? Bu macta soyle 3 gol atsa, 1 tane de İran'a sallasa, krallıkta soz sahibi olabilir..
Angola'da 8 numaralı Maçanga Antep'te oynamıstı..
Aha tam yazdım, Guntekin soyledi, bir anlamı kalmadı dolayısıyla :)
Oh be Güntekin Onay anlatsın tabiki de. Ben severim kendisini. Diğerlerinden çok daha iyi en azından.
1-0 bitti ilk yarı.angola çabuk toparlandı erken golden sonra ama portekiz de çok ciddiyetsiz oynuyor.2-0 3-0 biter tahminen.
Hızlı ve tempolu bir maç oluyor. Angola elinden geldiğince mücadele edip, oyunu çirkinleştirmeden oynamaya çalışıyor. Tabii iki takım arasında kalite olarak çok fark var. Biraz Portekiz in rahat oyunu, biraz da Angola nın inatçı mücadele anlayışı sonucu maç kopmadan gidiyor şimdilik.
İki takım da 4 - 5 - 1 oynuyor. Portekiz de kalde Ricardo var sağ bek Miguel, sol bek Valente ve tandem de Meira ve Carvalho oynuyor. Önlerinde Tiago ve Petit oynuyor. Figo serbest kanatlarda da Simao ve Ronaldo var. Ronaldo ve Simao kanatları değiştirerek oynuyor. Forvette Pauleta.
Angola da, kalede bir başka Ricardo var :) (bu kaleci 36 yaşında imiş ve herhangi bir kulüpte oynamıyormuş). Sağ bek Loco, sol bek Delgado. Jamba ve Kali tandemde. Önlerinde Andre(çok koştu çok mücadele etti), Figueiredo ve Mateus, sağ kanatta bence en etkili oyuncuları Ze Kalanga, sol kanatda ise Mendonca oynuyor. Forvette Akwa(bir röveşatası vardı ki oturtsa idi güzel olacaktı).
İkinci yarı da dirençli oyununu sürdürürse Angola maç güzel geçmeye devam eder.
portekizinde hic ezici ustunlugu yoktur, yani ilk 10 dakikayi cikartirsak mac nerdeyse ortada..yani grupta adam gibi bir takim olmadigi icin portekiz cikar, yoksa oyle 2 tur gecmeleri hayaldir
maç berabere biterse şaşırmayın
Yaklaşık 10 dakikadır Portekizliler ıslıklanıyor :)
88. dakika oldu :) Bu arada Kali ye tebriklerimi sunuyorum hiç yapmadı ise en az 5 tane kritik hamle yaptı. Hepsinde de kayarak topu aldı.
Koşmak da önemli bir şey futbol da :) Adamlar öyle böyle direnmedi yani.
Ah ulan çakıyordu az daha Angola :)
1 - 0 bitti. Sempatik bir maç oldu ( başka bir kelime gelmedi aklıma maçı tanımlamak için :) )
Macın bitiminde Güntekin Onay Portekiz taraftarları mutlu degil derken ekran Portekiz tribünlerini gösterdi o an.. Hepsi galibiyeti kutluyor, birbirlerine sarılıyorlardı :).
Biraz fazla abarttı bence Güntekin Onay.. Nihayetinde Nijerya'yı geride bırakıp buraya gelmiş Angola.. Ve ilk mac olması sebebiyle en fazla asılacakları macta buydu.. Tıpkı şu ana kadar olan diger maclardaki zayıf takımların aşırı direnci gibi.. Dolayısıyla Portekiz icin önemli bir galibiyetti bence.. Sürprize mahal vermeyip galibiyetle başladılar turnuvaya.. Meksika'yla liderlik için çekişirler artık bu grupta..
portekiz cok kotu; afrikan kupasinda dokulen angolayi zar zor 1-0 yendiler..o golda tamamen savunmacinin hatasi cunku 33 yasinda bir figo senden da iyi depar attiyorsa, yaziklar olsun. Portekiz organize olamiyor ve hucumda cok etkisiz. Belki Deco donerse isler duzelir ama tekrarliyorum, bu portekiz 2inci turda kesin takilir. Tek iyi oyunculari figodu, gerisi bos. Bu ronaldo hala takim oyununu oynamiyor ve scolari onu cikartigi icin alkisliyorum.
Parma Maniac
12-06-06, 00:01
hayır zaten Angola falan neden bu kadar küçümsenir ki, adamların hemen hemen hepsi Portekiz liginde oynuyor işte.. gayet de iyi oyuncuları var.. ben Spree'ye söylemiştim daha 2-3 gün önce öyle rahat kazanamaz diye Portekiz.. burası Dünya Kupası hala anlayamadı insanlar.. şu ana kadar hangi sağlam Avrupa takımı rakiplerini rahatlıkla yendi.. kaç gün bitti zorlanmadan galibiyet alan yok daha..
öyle 5-6lı maçlar en fazla 1-2 kere yaşanır.. elemeler değil ki burası..
bu arada Angola'nın hocasına da helal olsun.. sistem uğruna Pedro Mantorras gibi adamı yedek bırakıyor.. ilginç.. :)
Angola iyi direndi ama Portekiz de çok rölantide oynadı. Bu arada ben özellikle Simao'yu çok beğendim hakikaten müthiş bir oyuncu, bunun dışında Figo da oldukça iyiydi.
portekiz kötü takım falan değil sadece ilk dakikalardı bulduğu gol yüzünden gevşedi..ama dünkü meksikayı görünce bu portekiz meksikayı yener.
Meksika- İran
Bravo 1-0
http://media1.latestgaols.net/8forsa1yzzeo.zip
Golmohammadi 1-1
http://media1.latestgaols.net/hkhvmollbu2o.zip
Bravo 2-1
http://media1.latestgaols.net/1kvdjybfpyhs.zip
Zinha 3-1
http://media1.latestgaols.net/gsc9goif1rls.zip
angolada nando rafael niye oynamadı..kadroya mı alınmadı yoksa sakatlığı mı var?
MEKSIKA - İRAN maçının gollerinin kliplerini izlemek için > TIKLAYALIM (http://www.cimbom.gs/forumgs/phpBB2/viewtopic.php?t=1224)
Maçın adamı : Omar Bravo
PORTEKIZ - ANGOLA maçının gollerinin kliplerini izlemek için > TIKLAYALIM (http://www.cimbom.gs/forumgs/phpBB2/viewtopic.php?t=1225)
Maçın adamı : Luis Figo
meksika-angola maçında tv açık olur açarım fm 2005 i başka türlü bu maç çekilmez gibi geliyor
Meksika kazanırsa, bayagı guzel bir rakam kazanacagımdan, hadi gringolar diyorum :)
Evet yemeğimiz yedik, karnımız doyurduk, geri geldik :)
Angola, ilk maçta oynadığı onbiri ile sahada, muntemelen yine 4 - 5 - 1 şeklinde önce savunma diyecekler.
Meksika da, ilk maç dökülen bir de üstüne sakatlanan Borgetti yok, yerine ilk maçı girip çeviren adam 7 numaralı bızdık Zinho sahada :) Geri kalan 10 oyuncu ilk maça başlayan 10 oyuncu. Muhtemelen 3 - 5 - 2 veyahut, 3 - 6 - 1 ile bu sefer Pineda nın da etkili olması ile her iki kanadı da kullanarak başlayacaklar diye düşünüyorum.
Marquez in serbest vuruşu direkten döndü.
Bu Meksika taraftarı hakikatten ilginç bir topluluk yine ilk maçtaki gibi bayram değil, seyran değil iken her pas ta oley çekiyolar :)
Meksika 3 - 6 - 1(açık olarak 3 - 4 - 2 - 1) ile başladı maça kalede Sanchez geri üçlüde Marquez, Osorio ve Salcido oynuyor. Önündeki dörtlüde sağda Mendez, solda Pineda ve ortada Pardo ve Torrado var. İlk maçın golcü isimleri Zinha ve Bravo, rotasyonlu ve serbest oynuyorlar. En ileride Franco var.
Angola yine 4 - 5 - 1 ile sahaya yayılmış. Kalede Ricardo, geri dörtlüde sağda Loco, solda Delgado ve tandemde Jamba ve Kali oynuyor. Önlerindeki üçlüde Andre Maçanga, Mateus ve Figuiredo var. Sağ kanatta şu dakikaya kadar hayli faule maruz kalan Ze Kalanga, sol kanatta Mendonca var. İlerde Akwa oynuyor.
Meksika fazlada riske girmeden baskılı bir oyun oynuyor şu dakikaya kadar.
Hasan Şaş'a küfredilen bir maç vardı ya,
o küfrün asıl sebebi korneri bir oyuncumuz kullanacakken ısrarla(ve nedense) yanına gitmiş ve paslaşarak kullandırırken ofsayta sebep olmuştu.
Benzer bir pozisyon oldu da spiker saydırdı haklı olarak :)
Bu arada Ronaldinho'nun oynadığı takımda Eto'o,Deco gibi yıldızların arka planda kaldığı söyleniyordu ama asıl Marquez arka planda kalıyormuş.
Bu kadar iyi bir futbolcu olduğunu bilmiyordum açıkçası.
60m'lik adrese paslarla oyunu yönlendiriyor.
İlk maç bu şekilde harika oynamıştı,şu ana kadar o kadar iyi değil belki ama yine de takımının en iyisi.
Ayrıyeten Ramon Morales neden oynatılmıyor acep?
Hatta sol açıkları vardı süper bir adam(ismini unuttum),
o kadroda bile değil.Yaşını da bilmediğim için futbolu bıraktı heralde diyorum.
Gerçekten de Marquez çok iyi, aslında onu stoperden önliberoya kaydırsa hazır bugün bu kadar iyi durumda iken sanki oyuna daha çok katkısı olur. Barcelona da zaten, defansdan çok önlibero oynuyordu.
Pineda aslında iyi adamdır ama bu turnuvada çok silik geldi bana. İlk maçın etkili ismi Zinho ve Bravo da gözükmüyor şimdiye kadar. Lakin ikinci yarı Meksika daha baskılı oynayıp gol bulacaktır herşeye rağmen.
Arellano günün silik ismi Zinha yerine oyuna girdi.
Meksika kontradan çok önemli iki fırsatı harcadı üst üste. Villareal de gol kaçırma rekoru kuran Franco ve Arellano topu kalecisiz kaleye gönderemediler :)
Ray52Lewis
16-06-06, 23:21
Hatta sol açıkları vardı süper bir adam(ismini unuttum),
o kadroda bile değil.Yaşını da bilmediğim için futbolu bıraktı heralde diyorum.
C. Blanco dan bahsediyorsun herhalde, La Volpe ile aralari iyi olmadigi icin kadroya alinmadi, 33-34 yaslarinda olmasi lazim, büyük kayip bence Meksika icin...
meksika atamayacak mı acaba
Bravo önemli bir fırsatı daha harcadı.
Angola da Mateus dışarda, Mantorras oyunda.
Bu arada bu La Polve ye ilk maç sigara içtiği için mi ne ceza vermişler. Adam şimdi sigara da içemiyor, saçını başını yoluyor kulübede :)
Angola da günün iyi isimlerinden Figuiredo çıktı yerine Rui Marques oyunda.
Meksika da Franco dışarda Fonseca oyunda.
Ray52Lewis
16-06-06, 23:35
Gecen sene de Confed Cup´da sigara ictigi icin uyarilmisti, simdi ilk mac sonrasi yine uyarilmis, ceza yok, bu sefer icmiyordur herhalde...:)
hehehee :) tamda sigara içilecek maç oluyor :) Birazdan tırnaklarını yemeye başlar :)
Pineda dışarda Morales oyunda.
Angola da Maçanga ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek uyun dışı kaldı.
Ray52Lewis
16-06-06, 23:41
Ze Kalanga oyundan alindi, bayildim bu adama nerde oynuyor acaba...
Angola da Miloy oyunda, günün bi başka başarılı ismi Ze Kalanga çıkan oyuncu.
Ze Kalanga'yı bende beğendim. Bizim maçta da iyi bulmuştum
Ben de ilk maçtan sonra Angola nın bence en etkili oyuncusu diye yazmıştım. Kimseden ses çıkmayınca yahu bir ben mi beğenmişim bu oyuncuyu diye düşünüyordum, yalnız değilmişim :)
Bu arada Marques nefis bir şut daha çıkardı ama kaleci çeldi, daha sonra gelen ortada kaleye yönelen top direğe çarptı.
Meksika puan kaybetmek üzere :)
Ray52Lewis
16-06-06, 23:48
Bu kaleci deli eder insani ya...:)
Cizgide iyi ama disari cikislari felaket...
bu tip maçlarda savunmaya kapanan takımlar 10 kişi kalınca gol yemiyorlar genelde macanga atıldı meksika atamaz gol dedim nitekim atamadı meksika bence o kadar iyi bir takım değil ikinci turda elenirler kolayca
Ray52Lewis
16-06-06, 23:53
Mac bitti, Angola ilk puanini aldi, cok güzel oldu he he...:)
Bu arada Angola´nin tur atlama sansi mevcut unutmayalim, Iran´i yenebilirler, Meksika da Portekiz´e yenilirse islem tamam, düsük olasilik ama... :)
Çok ateşli bir şey kaleci hakikatten :)
Defans da Kali de iyi oyuncu, Portekiz de daha güçlü takımlara geçebilir bu turnuvadan sonra.
Berabere bitti, Çağdaş Meksika yı bombalar diyorum artık :)
Dünya Kupası'nda şu ana kadar 200 YTL'ye yakın bahis oynadım.Üstelik burs parasıyla ve bursum da kesildi!
Mezun olamama durumum belirdi.4 buçuk senedir yazdığım ekşi sözlük'ten atıldım.Daha neler neler...Yazmayayım şimdi...
Hepsi üstüste geldi.
İnişteki insanlar gibi kumara yönelmişken 100 küsur milyon kazanacaktım Meksika kazansa...Son maç idi.
Ne diyeyim ki...
Allah belalarını versin, çok samimi soyluyorum, yani o hocanın, o kalitesiz, isteksiz adi gringoların, oldum olası sevmedigim Meksiklaıların ocagına incir agacı dikeyim..
Olur mu lan olur mu? Kısa bahis tarihimin bir arada gordugum en yuksek rakamını kazanıyordum, hersey bitmisti lan, adi herifler..Pis herifler.. Serefsiz Meksikalılar..
Franco'ymus..Gecme elime kifayetsiz..
Allah belalarını versin, çok samimi soyluyorum, yani o hocanın, o kalitesiz, isteksiz adi gringoların, oldum olası sevmedigim Meksiklaıların ocagına incir agacı dikeyim..
Olur mu lan olur mu? Kısa bahis tarihimin bir arada gordugum en yuksek rakamını kazanıyordum, hersey bitmisti lan, adi herifler..Pis herifler.. Serefsiz Meksikalılar..
Franco'ymus..Gecme elime kifayetsiz..
Sen de mi abi...
Hakikaten yıkıldım ben,
çok ağır bir darbe oldu bana!
Son maçtı!
Yalnız buna rağmen Singapur'lu hakemin de hakkını teslim etmem gerek.Maçı çok iyi yönetmekle kalmadı,bahsimin tutması için de elinden geleni yaptı.
Sen grup maçlarında binlerce gol at,
kalk Angola'ya tarihlerinin ilk puanını ver...Yazıklar olsun!
Oynamayın bahis falan ya.. İnsanı futboldan sogutuyor.. 2-3 sene öncesine kadar ara sıra bende oynardım sonra tövbe ettim.. İyikide etmişim.. Tasasız stressiz macları izlemenin zevki bir başka oluyor.. Aferin Angola'ya.. Gittiler Brezilya, Arjantin'leri dize getirebilen Meksika'dan puan kopardılar. Yarın İran kazanabilirse en sıkıcı grup gibi görünen bu grup en büyük cekismeye sahne olan grup durumuna gelebilir..
ya da küçük küçük oynayın kaybedince üzülmüyor insan :)
portekiz-iran maçı düğümü çözer ya da kördüğüm yapar
http://www.cimbom.gs/resimler/flags/mexico.gif MEKSİKA 0-0 ANGOLA http://www.cimbom.gs/resimler/flags/angola.gif
Angola Portekiz'e başarıyla yaptığı defansı Meksika'ya da tekrarladı ve bu kez gol yemeyerek 1 puanı aldı..
http://www.cimbom.gs/images/mendonca-angola-meksika.jpg
Mendonca, tecrübeli oyuncu Angola'nın orta saha yükünü taşıdı..
http://www.cimbom.gs/images/angolaoyunculari.jpg
Angola'lı oyuncular renkli formalarıyla..
http://www.cimbom.gs/images/angola-meksika-fonsecasut.jpg
Fonseca oyuna girdikten sonra gol için çok uğraştı..
Pozisyonları izlemek için > TIKLAYALIM (http://www.cimbom.gs/forumgs/phpBB2/viewtopic.php?t=1243)
portekizde ronaldo akıllanmış mı bakalım yoksa sokak futboluna devam mı edecek
deco net bir fırsat buldu ama iran kalecisi çok iyi çıkardı
sebebini anlamadığım şekilde uyduda kanal1 şifreli gösteriyor..lütfen izliyenler maçın nası geçtiğini yazsın kaldık ortada...
bu gündüz maçlarında ciddi bi sorun var...havasındanmı suyundanmı anlamadım ama daha ilk yarım saate futbolcuların cırkı çıkıyo...
portekiz baskılı oynuyomuş gibi görünüyo ama çokta net bir pozisyonları yok.carvalho az önce kaçırdı bi tane derken iranın bi topu direkten döndü...ohaaaa...neyse offside'mış zaten...
bu ronaldoyu ayaklarından sallandırmak lazım sıfıra inip orta yapacağına alakasız yerden şut çekiyor bu arada lioney nerdesin ya :)
evetya lioney nerdesin..her maç bi sürü yorum yapardın dakika dakika..tam uydu göstermiyor yok oldun..heralde seninde görüntü yok :(
portekiz 4-2-3-1 ile oynuyor kalede ricardo önünde tandem meira ve carvalho sağ bekte miguel sol bekte nuno valente ön liberolar maniche ve costinha deco ortada ronaldo ve figo yer değiştiriyor sürekli tek forvet pauleta
daha çok şutlarla etkili olmaya çalışıyor portekiz
Geldim arkadaşlar, yazıyı toparlamaya çalışıyordum :)
İran geçen maç oynayan Ali Daei yi kenarı çekmiş yerine geçen maç oyuna sonradan Karimi nin yerine alınan Madanchi ile başlamış ve 4 - 5 - 1 dönmüş. Nispeten daha defansif oynamakla birlikte, sertliği az ve topu aldıklarından pas yapıp oyunu soğutmak yerine hızlı çıkmayı düşündükleri için oyunu çirkinleştirdikleri söylenemez.
Portekiz, geçen maçın iki önliberosu Petit, Tiago ve kanat oyuncusu Simao yu kenarda bırakırken bu sefer oyuna, geçen maçta oyuna sonradan giren Costinha ve Maniche ile geçen maç hafif sakatlığı nedeni ile oynayamayan Deco yla başlamış. Deco ortaya geçerek, geçen maç Figo nun üstlendiği görevi üstlenmiş ve Figo, Simao nun bıraktığı kanata geçmiş. Portekiz de bu maçta, gerek rakibin yumuşaklığından, gerekse bu maç özellikle kanatları çok daha iyi kullandığından daha etkili gözüküyor. Figo ve Ronaldo yine kanatları rotasyonlu kullanırken, özellikle sağ kanattan Miguel in bindirmeleri ile o bölgede bulunan Figo veya Ronaldo ikilisinden biri ile deberaber hayli etkili oluyorlar. Soldan ise Valente şu ana kadar fazla ileri çıkmadı bunda, o bölgede oynayan ilk İran maçının etkili ismi Mahdavikia varlığıda etkili. Eğer iki kanatı birden etkinlikte kullanmaya başlarlar ise aradıkları gole ulaşacaklardır.
Kadrolara geçersek, İran ın 4 - 5 - 1 de kalede şu ana kadar başarılı bir maç çıkaran Mirzapour oynarken geri dörtlüde, sağ bek Kaabi, sol bek Nosrati, tandemde Razai ve geçen maç İran ın golünü kaydeden Golmohammadi var. Önlibero geçen maçta sert oynadığını belirttiğim Nekounam oynarken önünde geçen maç sol kanat oynayan ama bu sefer içeri çekilmiş olan Teymourian ile takımın iki yıldızından bir olan Karimi oynuyor. Sağ kanatta takımın diğer yıldızı Mahdavikia oynarken, sol kanatta bu sefer Madanchi oynuyor. İleride forvet Hashemian bulunuyor.
Portekiz in 4 - 5 - 1 (açık olarak 4 - 2 - 3 - 1) inde kalede yine Ricardo oynarken, geri dörtlü, sağ bek Miguel, sol bek Valente ve tandemde Meira ve Carvalho şeklinde. Costinha ve Maniche nin önünde Deco oynarken, kanatlarda Figo ve Ronaldo, forvette ise yine ilk maçta Portekiz in golünü kaydeden Pauleta var.
İlk devre için temposu yeterli, pozisyonlarının Portekiz ağırlıklı olduğu, İran ın gücü ölçüdünde mücadele ettiği, izlenirken sıkılınmayacak bir maç olduğunu, ikinci yarının olası bir sıcaklık etkisi ile tatsızlaşmamasını dileyerek bitireyim :)
(Devamlı alt yazı geçiyor, uydudan şifreli veriyorlarmış artık haberiniz olsun)
eyvallah lioney ben de iranı nasıl anlatsam diyordum izleyemeyenlere :)
pek pozisyon yok maçta deco,carvalho ve miguelin pozisyonları var maniche ve ronaldonun şutları pek etkili değildi iran ise duran top dışında pek tehlike yaratamadı
Biraz da hakeme değinmek gerek.
Verdiği kararlar doğru bile olsa oyunu çirkinleştiriyor.İkili mücadelelerde anında düdük çalıyor.Biraz daha az oyunu durdurmaya çalışsa çok daha güzel bir maç olacak.
Buna rağmen çaldığı düdüklerde pek haksız olmadığını da belirteyim.
Keşke standartını biraz daha geniş tutup birbirlerini çekmeye/itmeye biraz daha izin verseydi diyorum sadece.
Dünya Kupası sayfasının müdavimi Giga, evvelsi gün akşam oynanan iki maçta kayıptın :)
Dönüşünü yapmışsın dün :)
Zaten özellikle gündüzleri şurda iki-üç kişiyiz insan merak ediyor :)
perşembe sosyalleştim de biraz :) zaten maçlar pek de gollü geçmedi ingilterenin gollerini de aynadan gördüm gittiğim yerde :) senin yorumlardan takip ettim gece gelince dün de 3 maçı da takip ettim döndük gene özümüze anlayacağın :)
Hakemlerin çoğunda bir baskı var zaten, herhalde bu yüzden bazı maçlarda çok düdük çalıyorlar, aman atlamayım falan tarzı bir yönetimi çok görüyoruz, çalmadıkları bir düdük sonrası olabilecek bir golün riskine girmek istemiyorlar, mümkün olduğu kadar garanti yönetiyorlar maçı ve bu da senin dediğin gibi doğru karar - yanlış karardan çok oyun hızına müdahale etmiş oluyor.
Dünya Kupası öncesi spekülasyonlar çok etkilemiş hakemleri.
Forumda bizler hobi olarak yazıyoruz,birşey demem zaten ama futboldan,yaptıkları yorumlardan para kazanan,bu işi meslek olarak seçmiş kişilerin maçları izlemeden "bilirkişi" sıfatıyla yorum yazmalarına sinir oluyorum.
Hele hele para da kazanmamama rağmen ben (ahh...gitti bahisler) neredeyse tüm maçları izleyip hemen hepsinden keyif alırken üstelik üstüne para alırken maçları izlemeyenlerin yorumlarına da güvenmiyorum/inanmıyorum.
Gerçi izleyenlerden,örneğin Erman Toroğlu var ki Dünya Kupası boyunca yazdıklarını arşivlemenizi tavsiye ederim.
Adam hiç teknik-taktik,futbolcu falan değinmiyor;
anlamıyor zaten bu konulardan.
Saçmasapan,laf kalabalığı yapıp,
ofsaytı bilmeyen kadınların yorumları gibi yazılar yazıyor.
Ve böyle biri için,
"akşam Erman hoca yorumlasın da görün" gibi bir bakış açısı var maalesef.
Çok dolmuşum bayağı ;)
Ahahaha...Devre arası Ümit Aktan, Figo'ya yapılan pozisyonu yorumlarken ısrarla kırmızı kart verilmesi gerektiğinden,verilmediyse de Portekiz'de bazı futbolcuların bunun intikamını alacak karakterde olduklarından bahsediyordu.
Deco adamı haklı çıkardı ;)
Her ikisinde de kırmızı karta gerek yok bence gerçi.
Ama bu maç kesin kırmızı kart çıkar.
portekizli oyuncular fizik olarak patır patır dökülüyolar...bu gündüz maçlarından çok süpriz çıkacak gibi...
İkinci yarıda ilk 5 dakika durgun başlarken, şimdi şimdi biraz hareketlenir gibi oldu oyun.
İki problem kafamı takılıyor. Takımda pek çok hücuma dönük oyuncu varken sıra onamı geldi diyebilirsiniz ama bu Maniche normalde her maç en az iki üç etkili şut çıkaran, oyuna sürekli giren bir adamdır bugün şu ana kadar çok statik geldi bana. Oysa tek başına oyunun rengini değiştirebilir, Portekiz in kısır döngüsünü kırabilir.
İkinci husuta, takımlar arasında güç farkı bariz iken, ille de tek forvet oynamak, ille de sistem takımıyız biz tavrını bozmamak ne kadar doğrudur. Etkili ve uyumlu iki forvetin hücumda yaratacağı zenginlik ve hareket, iki önliberonun yaptığı defansif katkıdan çok daha fazla etkili olabilir oysa ki.
Deco çok güzel vurdu 1 - 0 :)
Evet Deco, ceza sahsı dışından orta bölgeden kalecinin sağına vurduğu gözel şut ile o bölgedeki örümcek ağlarını temizledi.
Bu arada bence de iki pozisyondan kırmızı değil, bence de bu maçta kırmızı kart çıkabilir, özellikle gol de geldi, oyun daha da hızlanacak.
Yalnız bu maçın gündüz olması aslında iyi olabilirdi Tripotter, zira dediğin gibi olası bir süpriz ihtimalinde grup karışacaktı :)
Bu arada oyuncu değişiklikleri ardı ardına geldi :)
Portekizde Petit oyunda biraz önce söylendiğim Maniche dışarda.
İran da Zandi ve Khatibi oyunda Karimi ve Madanchi dışarda.
Derken oyuna giren Khatibi çok uygun bir fırsatı değerlendiremedi :)
oyuna az evvel giren iranlı khatibi %100 lük bir gol kaçırdı...
ronaldonun düşürülmesi sonucu portekiz penaltı kazandı...penaltıyı ronaldo kullandı ve durum 2-0:)
duncanferguson
17-06-06, 17:38
yazık oldu irana ya tüh
Heheh :) Figo yerde penaltı. Tecrübe işte.
Bu arada bundan önce İran maçtaki en güzel ve organize atağını yaptı ama, Hashemian ın kafa vuruşu Ricardo da kaldı.
Penaltıyı Ronaldo kullandı ve kalecinin sağından gole çevirdi. 2 - 0
Ve Deco dışarda Tiago oyunda Portekiz de.
Bu Golmohammadi, Meksika maçında karambolden golü attıktan sonra aptal bir penaltı yapmıştı ama o kadar aptalcaydı ki hakem vermemişti.
Alpay Özalan gibi bir futbolcu resmen.
Zaten penaltıyı geçtim,
son adamken kafayla topu havaya dikiyordu dikey doğrultuda,
güya arkadaşına pas verecek.
Rezai kalecisine vermese gol yedirtecekti zaten orda.O zaman belli etti bana zeka seviyesini zaten.
Bu arada Meksika maçında olduğu gibi İran'da aşırı bir kondisyon eksikliği göze çarpıyor.
Japonya ve birazda Güney Kore'yle birlikte Asya takımlarının 90 dakikayı çıkartamadığını görüyoruz böylece.
Portekiz maçı kazanırsa ikinci tur için büyük avantaj yakalayacak dedi iyimi :)
Hatta yetmedi İran da büyük bir ihtimalle elenecek dedi :)
Hey Allah ım :)
iki takimda irenc oynuyor, hic biri bu turnuvaya yakismiyor
Portekiz de Simao oyunda Figo dışarda.
İran da Can ın çok beğendiği!! adam Golmohammadi sakatlanıp çıktı Bakhtiarizadeh(yazamadım yahu ne biçim isim bu) oyunda.
Uzatmalarda son iki dakika, Mahdavikia nın kafa vuruşundan sonuç gelemdi, ardından Pauleta karşı karşıya kaçırdı.
Ronaldo dokunmasa gol olur muydu tam göremedim ama ofsaytta olduğunu bile bile Ronaldo topa dokundu ve olası 3-0'ı ve dolayısıyla pek çok bahisçinin mutlu olmasını engelledi.
Tabii 2-0'a da sevinenler vardır mutlaka.
her maç sonrası oluğu gibi bu maç sonunda da insaın aklına Türk milli takımı geliyor nedense...Portekiz kötü bir oyuna 2-0 kaandı. Angola maçında da çok iyi değillerdi...Gruptan çıktılar çıkmasına ama çok fazla ilerleyebileceklerini zannetmiyorum...
Ronaldo dokunmasa gol olur muydu tam göremedim ama ofsaytta olduğunu bile bile Ronaldo topa dokundu ve olası 3-0'ı ve dolayısıyla pek çok bahisçinin mutlu olmasını engelledi.
Tabii 2-0'a da sevinenler vardır mutlaka.
benim birçok kuponumda portekizi standart oynamıştım anca bir kupona over yazmıştım bu maç için...o son pozisyon beni de uyuz etti o yüzden:)
bu sene gördük ki favoriler rahatca 2. maçlarda çıktılar ikinci tura son maça kalan heyecan olmayacak bu gidişle ve avrupa takımları + 4 amerika takımı diye gidecek bu iş
maça gelince
ronaldo denen bencil kişi illa gol atıcam diye tutturdun maç boyu orta yerine paso şut attın doymadın penaltıyı attın ki penaltıcı pauleta diye bilirim ben bu takımda sinir ettin beni halı saha maçında döverler adamı böyle oynasa
iranın kalecisi sana diyorum insan bir uçar topa kardeşim öyle gol mü yenir ayrıca 13 numaralı sağ kanat oyuncusu bir çalımı da yeme kardeşim direk koysam bir top çarpardı hiç değilse
bi de niye kornerleri paslaşarak kullanırlar anlamam malum bizim takım da bayılır buna
ronaldo al topunu da git burdan
Pauleta'yı tek forvet oynatan,oyuna ön libero üstüne ön libero alan adamın takımı anca bu kadar oynar.
http://www.cimbom.gs/resimler/flags/portugal.gif PORTEKİZ 2-0 İRAN http://www.cimbom.gs/resimler/flags/iran.gif
Portekiz kıran kırana geçen mücadelede Deco'nun şahane golü ile öne geçti, daha sonra Luis Figo'nun düşürülmesi sonucu gelen penaltıyı Christiano Ronaldo'nun ayağından gole çevirdi ve gruptan çıkmayı kesinleştirirken, İran'ı da ülkesine geri yolladı..
Portekiz'de Deco, Luis Figo, oyundan çıkana kadar Maniche, Miguel ve Christiano Ronaldo iyi oynayan isimler olarak göze battılar..
(Ben bir çok yorumcunun aksine bu maçta Ronaldo'yu çok beğendim, çok faydalı işler yaptı, işin biraz artistiğine kaçıyorsa da günümüz futbolunda böyle süslere ihtiyaç var, maç boyunca top şu gence gelsede bir iki hareket çekse bizde keyiflensek diye bekler oldum. Christiano Ronaldo'nun hareketlerini içeren bir klip hazırlarsa sigara69 kardeşimiz gerçekten müteşekkir oluruz. Ben de bir kaç hareketli resim hazırlayacağım.)
http://www.cimbom.gs/images/portekiz-iran-golsevinci.jpg
Attığı mükemmel gol sonrası Portekizli oyuncular Deco'nun çevresinde sevinç yumağı oldular..
http://www.cimbom.gs/images/portekiz-iran-penalti1.jpg
Penaltı vuruş anı, Christiano Ronaldo'nun tekniği süper..
http://www.cimbom.gs/images/portekiz-iran-penalti2.jpg
Ronaldo'nun penaltısında top bir köşeye kaleci ayrı köşeye gidiyor..
Golleri izlemek için > TIKLAYALIM (http://www.cimbom.gs/forumgs/phpBB2/viewtopic.php?t=1246)
Portekiz-Meksika berabere İran alır diyorum hadi bakalım
Bence de İran kazanır.. Portekiz-Meksika macını ise sanki Meksika 2-1 kazanacak gibi bir his var içimde.. 2 takımında açık oynayacagını tahmin ediyorum, o yüzden zevkli bir karsılasma olabilir.
Portekiz Arjantinle oynamak istemez Hollanda daha mantıklı onlar için
Transferde çeşitli futbolcu isimleri geçiyor ama hakem Lubos Michel'i Türk futboluna transfer etsek çok daha rahat şampiyon oluruz :)
20 bin kişinin gördüğünü Türk hakemleri görmezken(!),kimsenin görmediğini gördü,helal olsun!
Portekiz beklemediğim kadar iyi oynuyor ve 2-0 önde şu an.
İlk gol Maniche,ikincisi penaltıdan Sabrosa.
Bu turnuvayla beraber futbolun Dirk Nowitzki'si olarak görmeye başladığım Rafael Marquez yaptı penaltıyı ve çok profesyonelce,rakibin topa vurup gol atmasını engeller şekilde yaptı aslında ama hakemin pozisyonu bu kadar muhteşem süzeceğini hesaba katmamıştı heralde :)
Kablo TV gene gitti hayret birşey
2-1 olmuş göremedim golü :(
Biraz önce yine,yeni ofsayt kuralına örnek olacak pozisyon yaşandı.
Şutun kaleciden geri,altıpasa gelmesi sonrası hemen o civarda Meksika'lı oyuncu vardı ofsayt pozisyonunda.
Topa doğru hamle yaptı ama ofsaytta olduğunu mu farketti bilmiyorum,Portekiz'linin geldiğini görünce hamleden vazgeçti.
Portekiz'li de topu kornere attı,o futbolcu yüzünden.
Normalde defansı rahatsız ettiği için ofsayt kararı çıkardı ama pozisyon içinde olmak değil,topla yakın veya temasta olmak gerekiyor ofsayt olması için artık!
Tabii istisnalar var,kelimeler yettiğince anlatmaya çalıştım sadece.
İşin ilginci ne kadar söylendiğimiz takım var ise, maçları hayli zevkli geçmeye başladı :)
Maça aslında iyi başlıyan Meksika olmuştu. İnanılmaz bir hücum pres ile girdiler ve çok mücadele ediyorlardı, gerçi bu pres ve mücadele onlara kale önü zenginliği ve pozisyonlar getirmedi ama yine de maçı almaya hayli istekli gözüküyorlardı. Lakin ilk hızlı gelişen Portekiz atağı gol oldu. Sol taraftan güzel bir bindirme yapan Simao, içeri çok güzel çevirdi ve bomboş durumda geçen maç normal de çok girişken bir oyuncu olduğunu bildiğimiz ve gol bulabilceğinden bahsettiğimiz ama bir türlü etkili olamayan Maniche güzel bir vuruşla kalecinin sağından topu ağlara gönderdi.
Bu şok golün şaşkınlığını atamadan, sağ taraftan gelen ve Figo nun kullandığı bir köşe vuruşuna, hayret bir şekilde eliyle vuran Marquez, penaltıya sebep oldu ve kullanılan penaltıyı, günün şu ana kadar en etkili ismi Simao gole çevirdi. Hemen akabinde belki gol olsaydı maçı bitirece atak geldi. Yine Meksika nın sağ tarafından giren ve kaleci ile karşı karşıya kalan Postiga nın vuruşu kaleciden döndü ve dönen topu Tiago boş kaleye gönderemedi. Bu pozisyon maçın ilk kırılma anı oldu kanımca.
Akabinde, kullanılan kornerde, golü kaydeden ve bugün hayli başarılı gözüken Fonseca, Meksika ya hayat verdi.
İşin diğer ilginç yönü, Meksika da geçen maç çok iyi oynayan ve bu sebeple benim orta sahaya alınmasının daha faydalı olacağını söylediğim Marquez bu maç orta saha başladı, lakin yerine üçlü savunmanın sağına geçen ve bugüne kadar turnuvada gördüğüm en kötü stoper olan Rodriguez takımın saatli bombası oldu :) Hem Simao çok iyi hem de stoper Rodriguez çok kötü olunca, bu maç kadro olarak pek çok doğruyu bir arada yapan Meksika inanılmaz zor anlar yaşadı. Hala o tarafa bir çözüm bulmuş değiller.
Portekiz maça bilinen klasik tertibi 4 - 5 - 1 ile başladı. Sarı kartlı pek çok oyuncusunu kadroya almamışlar ve hatta bu maça akredite etmemişler :) Kalede çok önemli bir kaç kurtarış yapan(özellikle Bravo nun karşı karşıya bir vuruşunu mükemmel kurtardı) Ricardo oynarken, geri dörrtlüde süper sağ bek Miguel, sol bek bu sefer Caneira ve tandemde Meira ve Carvalho oynuyor. Sağ kanatta Figo, sol kanatta maçın Portekiz adına en iyi ismi Simao oynarken, yine kanatları rotasyonlu kullanıyorlar. Petit, Maniche ve Tiago ortanın geri kalan üçlüsü. İlerde Postiga var.
Meksika da 3 - 5 - 2 si ile başladı maça. Kalede Sanchez var. Geri üçlüde maçın en kötü ismi Rodriguez ile beraber Osorio ve Salcido oynuyor. Orta beşlide sağ kanatta Mendez, sol kanatta Pineda oynarlen ortada Marquez, Pardo ve ilk yarı hiçbir şey yapmayan adı bile duyulmayan Perez var(diğer maçlarda oynayan Torrado ya kötü demiyeceğim artık). İleri ikilide bu sefer sakat ve verimsiz forvet ikilisi yerine daha etkili olabilecek bir ikili ile başladılar, Fonseca ve Bravo oynadı.
Hayli zevkli, tempolu, mücadele dolu bir maç oldu ilk yarı. Bu maç burada kalmaz gibime geliyor, daha çok sular akar ikinci yarının içinden :)
:) Netekim ikinci yarı ben de hayretler uyandıran stoper Rodriguez çıkmış ki demek ki, Meksika Hocası da durumun farkında imiş, gerçi ben ikinci yarıyı beklemezdim :)
Marquez savunma üçlüsüne geçmiş ve oyuna ilk maç sonradan girip maçı çeviren ama ikinci maç etkili olamayan bızdık Zinha orta sahaya monte edilmiş.
Bir penaltı daha ama bilerek mi oynadı eliyle Miguel karar veremedim.
Ahahah Bravo atamadı penaltıyı :)
Sarı kartlı Miguel çıkıyor yerine bir diğer kaliteli sağ bek Ferreira giriyor.
Bu arada Meksika ikinci yarıya da hayli iyi başladı ve bu sefer hayli organizde geliyorlar.
Ben bu kablo tvnin...................................
Ahahah Meksika 10 kişi kaldı :)
İlk yarı hiçbir şey yapmadığını ve oldukça kötü olduğunu belirttiğim Perez ikinci sarıdan kırmızıyı görerek atıldı.
Meksika 10 kişi kalmasına rağmen inanılmaz bir pozisyon daha kaçırdı. Pardo nun süper ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Bravo o kadar kötü vurdu ki, hala penaltıyı kaçırmasının etkisinde gibi geldi bana.
Bu arada diğer maçta Angola öne geçti :)
İşler karışıyor durun bakalım :)
Lubos Michel her maçta olduğu gibi,bu maçta da klasik zıçışlarından birini yaptı.Allahtan adam penaltıyı dışarı attı.
Torpilli hakemlerden biri de Lubos Bey.
Portekiz de Nuno Gomes oyuna giriyor, günün silik ismi Postiga çıktı.
Meksika da Pineda çıktı, Castro oyunda.
Şu anki sonuçlar ile Meksika ve Angola aynı puanda olsada Meksika 4 gol atıp gol 3 gol yemiş durumda ve +1 averajda ve 4 golle daha çok gol atmış durumda, Angola ise 1 gol atıp 1 gol yediği için 0 averaj ve 1 golle az gol atmış durumda, o yüzden hala 2 gollük bir diferans avantajına sahip Meksika belirteyim.
Bu arada Nuno Gomes akıl almaz bir gol kaçırdı altı pasın içinden :)
Bu arada yan hakem çok enterasan bir şey yaptı, Portekiz kalecisi zaman geçirmek için topu yanlış yerden oyuna sokma gayretinde idi düdük çalınca ama yan hakem saha içine girerek topu alıp kullanılacak yere taşıda.
Çok komik ve saçma bir hareket, oysaki bir ihlal varsa sarı kart gösterilmeli idi kaleciye. Hakem de maçın hizmetcisi değil, topu kullanılacak yere taşıyan, pes yani :)
Portekiz de Figo dışarda ağır hareketlerle, Boa Morte oyunda.
Meksika da Franco oyunda, Mendez dışarda.
Bu arada İran - Angola maçı 1 - 1 oldu. Averaj hesapları maçların bitmesine 8 dakika kala rafa kalktı :)
İçinde herşey olan, kıran kırana hatta son dakikaları bile mücadele içinde olan çok güzel bir maç da uzatma dakikalarına geçtik. Diğer maç 1 - 1 olmak yerine 2 - 0 Angola üstünlüğüne gelse idi herhalde heyacan dozuda tavan yapardı :)
55 dakikasını izleyebildim maçın kopuk kopuk 2 golü ve kacan penaltıyı gördüm merakım şu ki penaltıyı niye Marques atmadı?
Ve bu güzel maç Portekiz in 2 - 1 üstünlüğü ile sona erdi :)
Diğer maç da 1 - 1 sona erince İran da puan alarak tamamlamış oldu turnuvayı :)
Ve bir grubu daha tamamladık.
Meksika'da Borgetti'nin bir an önce düzelmesi lazım.O zaman Arjantin de gelse,Hollanda da gelse %50 şansları olur geçmek için.
Takım oyununu en iyi oynayan takımlardan biri Meksika ama bunun getirisi olan pozisyon bulmakta sıkıntı çekmemelerine karşın gol bulmakta çok zorlanıyorlar.
İspanya,İsveç ve Almanya ile birlikte futbolunu en beğendiğim ülke Meksika şu ana kadar.Takım oyununu sevdiğim içindir belki de.
Bu arada Lubos Michel'in penaltı pozisyonları da dahil mükemmel maç yönettiğini düşünüyorum.
Aynı zamanda Ersin Düzen'in Avrupa'da oynayanlar arasında saymayı unuttuğu Guillermo Franco'nun da Kezman'la birlikte turnuvada beklentilerin uzağında kalmış isimlerden biri olduğunu belirteyim.
Oswaldo Sanchez'in performansına ve kişiliğine de hayran kaldığımı ekleyip,
Pavel Pardo'nun da Stjepan Tomas'ın olduğunu iddia etiğim şekilde arkadaşlarının maksimum performansla oynamasını sağlayan saha içi katalizörü olduğunu belirteyim.
iki takim ne arjantin nede hollandayi yenebilir..ikisi kotu ve hic tat vermiyo
Meksika'nın kazandığı penaltının,penaltıyla uzaktan yakından alakası bile yoktu.
Zaten eğer öyle ise Miguel'in de sarı kart görüp oyun dışında kalması icap ediyordu.
Meksika'nın kazandığı penaltının,penaltıyla uzaktan yakından alakası bile yoktu.
Zaten eğer öyle ise Miguel'in de sarı kart görüp oyun dışında kalması icap ediyordu.
Kontrolsüz müdahale ile rakibin gol şansını elle kesmek ille de sarı kart gerektirmez.Gösterebilirdi de ama futbolcuyu sahada tutmak,takdir hakkını bu yönde kullanmak bana göre hakem artısıdır.
Kontrolsüz müdahale diye bir kavram bu pozisyon için pek geçerli değil.Kaldı ki eğer beirttiğin "rakibin gol şansını kesmek" üzereyse zaten sarı kartın babasını gerektirir.İster elle,ister başka bir uzuvla.
"el" olabilmesi için bilinçli şekilde topla oynamak ya da topun geçmemesi için elleri vücudun aksiyonuna uymayacak şekilde kullanmak gerekir.
Sırtüstü düşerken,iki ayağın da havadayken,üstüne üstlük topa da arkan dönük ve pozisyonu bile göremiyorken verilen bu penaltı da penaltı değildir.
Ne yapsın adam,düşerken yere elini de mi koymasın?
Aslan Suat
22-06-06, 02:19
su ele oynamada "kontrolsüz hareket" kelimesine kilim gercekten.
hani el vücütta yapisik olur top carparda o pozisyona serbest vurus yada penalti verilmez.
ama kol vücütan ayri acilmis ve top carpar bana göre penalti yada serbest vurus verilmelidir, bilmeyerek yapmasi mühüm degil.
zaten bilerek yapsa duruma göre ya sari kart yada kirmizi kart verilmelidir.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to