PDA

Tüm Versiyonu Göster : B GRUBU / (İngiltere,Paraguay, Trinidad&Tobago, İsveç)

Sayfalar : [1] 2

sigara69
30-04-06, 22:09
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/ENG.gif İNGİLTERE

http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/PAR.gif PARAGUAY

http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/TRI.gif TRİNDAD VE TOBAGO

http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/SWE.gif İSVEC

Mac Gunleri ve Saatleri ( TSİ saati ile )

10 HAZİRAN SAAT 16:00 İNGİLTERE-PARAGUAY
10 HAZİRAN SAAT 19:00 İSVEC-TRİNİDAD VE TOBAGO
15 HAZİRAN SAAT 19:00 İNGİLTERE-TRİNİDAD VE TOBAGO
15 HAZİRAN SAAT 22:00 İSVEC-PARAGUAY
20 HAZİRAN SAAT 22:00 İSVEC-İNGİLTERE
20 HAZİRAN SAAT 22:00 PARAGUAY-TRİNİDAD VE TOBAGO

http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/ENG.gif İNGİLTERE

Sene 1966..Kralicenin elinden alinan kupa ve 40 yil sonrasi..Futbol icin ölenler onu ulkesinde en iyi yasatanlar ne yazik ki bir daha bu kupanin yakinindan bile gecemediler.Acaba diyorum Azeri hakem o golu vermese ve İngiltere yinede o takimla o kupayi kazanirdi belkide lanet ortadan kalkardi.Bu lanet onlari pesini İtalya 90'nda penaltilar ile Almanlara elenerek peslerini birakmadi ve Euro 96'da yine Almanlara yine yari finalde ve yine penatlilarla elenmesini sagladi.

Lanet diyoruz ama ortaya da birseyler koyalim..Aslinda orta sahasi bu kadar kuvvetli bir takimda daha yok bence Dunya Kupasinda..Gerard,Lampard,Beckham,Joe Cole,Jenas,Carrick ve Wright-Philps.

Bu orta saha ile her takima ustunluk kurabilirler yalniz iste sorun burda basliyor golu kim aticak?? Sene boyunca sakatliklarla bogusaan Owen Liverpool'da hayal kırıklıgı yaratan Crouch ve tek guvenilen isim olan Rooney ( gerci kendisi agir bir sakatlik gecirdi Dunya Kupasi'na yetisecegi soyleniyor yinede yuzde yuzle donmesi cok zor) Bu isimlere ek olarak Defoe,Bent gibi ust duzey turnuvalarda iyi bir performans beklemek pek bir hayalcilik olur..

İste bu durumda gol atmadan nasil mac kazanabilrisiniz ki?? Sven Goran Erikkson'da bu sıkıntıyı cok yakinda cekiyor ve artik orta sahanin top kazanmasini bogumasini ve onlarin gol atmasini beklemekten baska caresi yok..

Belkide en buyuk sanslari gruplarinin cok kolay olmasi ancak bir ust tura cikmakla is bitmiyor İngiltere gibi buyuk beklentileri olan bir ulkenin..Ancak yinede gruptan kayipsiz cikip moral depolarlarsa ileriki turlar icin Owen ve Rooney'inde performanslarina gore iyi bir derece elde edebilirler..Memnun eder mi bu iyi derece İngilizleri? Pek sanmiyorum onlari kupadan baska birseyin memnun edicegini..

BİR TAHMİN: Sevmez Turkler İngilizleri ama ben severim..Onlarin o hersene tribunlere kattigi renki,hep bir beklenti icinde olmalari ve tezahuratlarini cok severim..Hele ki bayraklari..O kirmizi hac seklinde ki bayraklarin etrafinda hep bir kasaba ismi yazilir her yerden kupaya akarlar..Tahmine gelirsek sevimsiz İngilizleri sevimli gostermeye calistiktan sonra gol atarlarsa kupa olmasa bile yari final muhtemel..Gol atamazlarasa Ceyrek final yeterli olucaktir Ada ulkesi icin..

http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/PAR.gif PARAGUAY

Cesare Maldini yok..Yasasin..Guney Amerika ulkesinin yeteneklerini izleyebilecegiz..Santa Cruz'u yakindan tanima firsati..2002'de can sıkıcı futbollari ile hatirladigimiz Golcu kalecisinden baska birseyi aklımızda kalmayan Paraguay'i davet ediyor Ruiz Anibal..

Kim mi Ruiz Anibal?? Yeni teknik direktorleri tabii ki de..Cesare eziyetinden sonra ilac gibi gelen yasli kurt.. Chilavert diyor yasli kurt ama ondan baska gostericegimiz size sunacagimiz suprizlerimiz var diyor yasli kurt..

Frikik olunca kalecinin kalesinden karsi sahaya frikiki atmaya kostugunu gorunce heycanlanicaz..Ekranlara kitlenicez bir frikik olsunda Chilavert gitsin atsin diye..Bu renkli takim 2002'de can sıktı yalniz bu sefer bizden ozur dilemeye geliyorlar..İsvec'i ve İngiltere'yi gecmeleri zor duruyor..Yinede bunu yapabilecek kapasiteleri var..

3-5-2 duzeninde sahaya diziliyorlar ve kati 4-4-2 oyanayan İsvec ve İngiltere'ye karsi izlemesi cok zevkli bir taktik savasi olacak..

BİR TAHMİN: Zevkli bir futbol izleticekleri kesin..İsvec ve İngiltere ile maclari gercekten izlenmeye deger olucak..Ancak bu bir Dunya Kupasi ve buraya izlenicek birseyler biraksaniz bile Temmuz basinda unutulur gidersiniz vefasiz futbol seyircisi tarafindan..O yuzden en azindan birisini yenmek zorundalar..Tahmine gelince İsvec'i yenebilirler ve ust tura adlarini yazdirabilirler.2.tur'ta ise havlu atip birakirlar..

http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/TRI.gif TRİNDAD VE TOBAGO

Turkiye'de Papua Yeni Gine ile en cok dalga gecmek icin kullanilan ulke ismi..Mehmet Ali Erbil'in ilkokul espirilerine konuk olan ulke..Kahve ulkesi..

Eee baska?? Ne isi var bu ulkenin dunya kupasinda?? Bunu bana degil ve ben size degil bunu en iyisi Sepp Blater denen zavalli insana sormak lazim..

Kuzey Amerika'dan secimlerde oy almak icin kontenjanini artirdi ve Trinidad Tobago Almanya'da..

Kontenjan takimi olmaktan ileri giderler mi? Dwight Yorke cok yaslandi ama sonunda kariyeri icin tek eksik olan Dunya Kupasinda oynamayida doldurdu..

Kaybedicekleri hic birsey yok..Cikacaklar oynayacaklar..Tarih falan yazamazlar ama puan tabelasina 1 puan yazmalari onlar icin yeterli olucak..Gerci 0'da yazsa cok uzuluceklerini sanmam..

BİR TAHMİN: Grup sonunclugu kesinde tahmini soyle yapalim kac gol atarlar..Bence 1 gol atarlarsa sevinsinler kutlasinlar golu atani Basbakan yapsinlar..Ulkede bayram olsun..Dalga mi geciyorsunuz ne tahmini..SİFİR..Kontenjan takimi sizi..

http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/SWE.gif İSVEC

İskandinav ulkesi lanetli dunya kupasi ucunculugunden sonra bir daha toparlanamadi..Tipki bizim gibi..Ayip ettim gerci..Bizden yinede daha iyi bir durumdalar en azindan katilabiliyorlar..

94'teki takimla 2006'da ki bu takimin gerceten cok farki var...O yuzden ulke halkida biliyor ki bir ucunculuk hayal..Yaslanan Larsson İbrahimovic icin iyi bir partner degil..Allback buyuk hayal kırıklıgı..Yinede Ljungberg,Kallstorm gibi golcu orta saha oyunculari ile heran tehlike yaratabilecek bir takim..

Gruptan cikmak icin Paraguay galibiyeti onlar icin yeterli olacak..Hele ki gol atamayan İngilizlere karsi kati 4-4-2 leri ile bir puan cikarirlarsa neden bir liderlik ile cikmasinlar..

2002'de Arjantin ve İngiltere'nin grubundan ciktilar..Senegal'e bizim icin kaybettiler ve bizi Dunya kupasinda lanetli 3.luge suruklediler..

Ancak bu sefer gruptan cikmalari daha kolay gozuksede yaslanan İsvec takimi icin ilginc bir turnuva olucak..

BİR TAHMİN : İbrahimovic yeter li mi?? Evet kendisi takimi cok iyi tasiyor..Ancak burasi Dunya Kupasi ve elemelerde ki gibi oyle kolay gol pozisyonu bulmak zor..Tahmine gelince Paraguay'i yenerlerse bir ust tur cepte duruyor ancak Paraguay'i yenebilecekler mi?? Bence grupta veda edicekler ancak olasi bir galibiyette maksimum 2.tur gozukuyor sari-lacivertli iskandinav ulkesi icin..

osmanhy
30-04-06, 22:20
isvec banko cikar fakat ingilterenin isi biraz da zor...orta sahalari saglam:
joe cole-beckham-gerrard-lampard ve bana gore bu dortlu ceyrek finale kadar goturur ama rooney ve owenin eksikligi cok fena his edilecek...rooney kesin yok cunku 6-8 hafta sahalardan uzak kalacakmis (ki bu sure icinde kondisyonu cok dusecek) owende ne zaman duzelir belli deil...ingilterede baska adam gibi forvet oyuncusu yok; yani bunlarin yerine kim oynayabilir ki. belki vassel oynar yada dedigin gibi cok yetersiz gorunen peter crouch. Arti en buyuk sorun, sven dunya kupasindan sonra kesin ayriliyor. Yani bu takimi nasil etkilerde belli olmaz cunku bir kac oyuncunun arkasindan konusmus ve herhalde onunla bir kac oyuncusu konusmuyormus.
Isvecde her yil gibi ikinci tura cikar ama da fazla ilermezler..cok guzel savunma yapiyorlar ama hucum hatlari cok yetersiz.
Belki Paraguay buyuk supriz yapip ingiltereyi eller; bunlari fazla takip edemedigim icin fazla yorum yapamiyorum ama duydugum kadariyla, paraguay hem brasilyayi hemde arjantini zorlamis ellemelerde.

JackDaniels
01-05-06, 10:12
İngiltere'de Owen sakatlığının ardından şimdide Rooney'in sakatlanması gol yollarıdan sıkıntı yaratacak gibi...

MarMara
01-05-06, 11:09
ingiltere ve isveç rahat çıkarlar gibi gözüküyor,süpriz olmayan gruplar arasında...

duncanferguson
06-05-06, 14:18
Ya bilmiyorum ama ben bu dünya kupasında ingiltereden çok ümitliyim roney le owen yok büyük ihtimal ama yinede İngilizler bu kez şeytanın bacağını kıracak gibi

gian
08-05-06, 21:19
Sven Goran Eriksson kadroyu açıkladı..

Dünya Kupası öncesi kesin olmayan ancak büyük bir değişiklikolması beklenmeyen milli takım kadrosunu açıklayan Sven Goran Eriksson Theo Walcott ve Aaron Lennon'i kadroya alırken Shaun Wright Phillips, Jermain Defoe ve Ledley King'i dışarda bıraktı..

Walcott ise kadroya alınan, sakatlığı devam eden Rooney ve sakatlıktan yeni kurtulan Owen dışında Peter Crouch'un yanında yer alan ve sakat olmayan tek forvet oldu..

Darren Bent kadroya giremezken Defoe ise ancak 5 kişilik bekleme listesinde yer aldı..

Middlesbrough kanat oyuncusu Stewart Downing ve Bayern Munich'den Owen Hargreaves sürpriz bir şekilde kadroya giren diğer isimler oldu..

İngiltere Milli Takımı'nın bu sezon neredeyse her maçında oynayan Chelsea'nin kanat oyuncusu Wright Phillips'in bekleme listesinde bile olmaması dikkat çekti..

Öte yandan West Ham'ın daha önce milli formayı giymeyen orta saha oyuncusu Nigel Reo Coker ve Crystal Palace golcüsü Andy Johnson bekleme listesinde şans buldu..

Eriksson konuyla ilgili açıklamasında daha önce milli forma taşımamış olan Walcott'u kadroya alarak şansını zorladığını ancak Walcott'un çok yetenekli olduğunu belirtti..

İngiltere kadrosunda tam anlamıyla hazır olan iki forvet ise sadece Walcott ve Peter Crouch öte yandan Rooney'nin kırılan ayağı sebebiyle finallere yetişememe riski devma ediyor..

Eriksson forvetleriyle ilgili olarak: "Michael Owen tam olarak hazır olacaktır ancak Rooney'i zamanla göreceğiz umarım yetişebilir" dedi..

Eriksson'un kadrosunun son halini 15 Mayıs'a kadar vermesi gerekiyor ancak 10 Haziran'da yapacakları ilk maçtan 24 saat öncesine kadar sakat oyuncu değiştirme hakkı bulunuyor..

Kaleciler:
Paul Robinson (Spurs), David James (Man City), Robert Green (Norwich)

Defans oyuncuları:
Gary Neville (Man United), Jamie Carragher (Liverpool), Wayne Bridge (Chelsea), Sol Campbell (Arsenal), Ashley Cole (Arsenal), Rio Ferdinand (Man United), John Terry (Chelsea)

Orta Saha oyuncuları:
David Beckham (Real Madrid), Michael Carrick (Spurs), Frank Lampard (Chelsea), Steven Gerrard (Liverpool), Owen Hargreaves (Bayern Münih), Jermaine Jenas (Spurs), Stewart Downing (Middlesbrough), Joe Cole (Chelsea), Aaron Lennon (Spurs)

Forvet oyuncuları:
Wayne Rooney (Man United), Michael Owen (Newcastle), Peter Crouch (Liverpool), Theo Walcott (Arsenal)

Bekleme Listesi:
Scott Carson (Liverpool), Luke Young (Charlton), Nigel Reo Coker (West Ham), Jermain Defoe (Spurs), Andy Johnson (Crystal Palace)

hedehodo
08-05-06, 23:14
bu kadrodan bi cacık olmaz.c grubunda olsaydı görürdüm o zaman ingiltereyi...

tripotter
09-05-06, 01:39
İngilterenin defansı da hiçbir takımda yok...Ayrıca forvet eksikliği hissedilse de orta sahasında doyurucu sayıda gole dönük oyuncusu var...Bu şekilde açığı kapatabilir...Ancak bu kadroyla çeyrek final bile çok zor...

Sheva
09-05-06, 09:48
rooney'in yanında bir tane daha sağlam adam olsa, bir de orta sahada en azından bir tane hakiki kanat oyuncusu olsa (sağ veya sol farketmez, adamlarda ikisi de yok) baya iyi ve şansı olan bir takım olurdu, ama şu haliyle eksik kalıyor güçlü rakiplere karşı..

(Sonradan düşündüm de sağı beckham'la geçiştirelim, solda cole oynar heralde, ortada da gerrard ve lampard, fena değilmiş aslında :)),

Giga
09-05-06, 23:16
isveç lider ingiltere ikinci olur

phil collins
21-05-06, 12:04
BENCE İNGİLTERE PARAGUAYA VE İSVEÇE TOSLAR ABİCİM BEN İNGİLTERE-PARAGUAY MAÇINA 0 OYNUYACAM KİMSE BU KARARIMDAN VEAZGEÇİREMEZ

osmanhy
26-05-06, 01:32
ingiltere bugun beyas rusyaya 2-1 yenildi!!! Paraguayin sanslari gittikce artiyor bence...bir garanti var ama, isvec banko 1 cikar.

gian
05-06-06, 02:36
Ingilizler nefeslerini tutmus ilk maci bekliyorlar..

yaygin kani tarihlerinin en iyi jenerasyonlarindan birini yakaladiklari ve de kupayi kazanabilecekleri yonunde.

Ancak hocaya hic guvenilmiyor. Taktiksel denemelerini sacma buluyorlar ve ya da artik denemenin sirasi degil diyorlar..

Rooney yok diye Gerardi bile forvette denemis. Lamparda daha fazla defansif sorumluluk yukluyor.

En son Jamaika macinda Crouchi oynatti forvette Owena partner olarak ve de O 3 gol atti.. Ama yine de Rooneyi beklemekteler. Gazeteler Rooneyinin topa ilk vurdugu ani gosteren fotograflarla dolu; Kicks It! diye manset giriyorlar..

TVlerde surekli holiganizmle ilgili programlar var. Isin ilginci hep tamam bizim holiganlarimiz vardi ama bir kere adimiz ciktigindan hep bize yuklenildi; polisler cok sert davrandi; aslinda yansitildigi kadar abarti degiliz formatindalar..

Su serefsizlere cok patlasin istiyorum..

Gönül sarayım
09-06-06, 11:52
Ben İngiltere``den Roneey oynasın oynamasın, final oynayacağını düşünüyorum. Eğer Rooney oynarsada kupayı alacaklar diyorum. Biraz iddialı oldu ama böyle düşünüyorum. Önce bir maçlar başlasın dereyi görmeden paçaları sıvamamak lazım.

yigit1724
09-06-06, 21:51
ingiltere ve isveç çıkar zlatan için çocukların hazırladığı şarkı oyuncuları da motive eder çocuklar gibi eğlenerek çıkarlar isveç ingitere maçını da isveç alır diyorum

Giga
10-06-06, 10:57
ingiltere-paraguay maçı zevkli geçecek bence santa cruz yedekmiş ntv de söylediler. paraguay yabana atılacak bir takım değil ama ingilizler çok hazırlamışlar kendilerini gian ın da dediği gibi o yüzden ingilizler alır isveç maçını konuşmaya gerek yok heralde

Giga
10-06-06, 11:45
skor tahminim ingiltere- paraguay 3-1
isveç-trinidad 3-0
edit: bu tahminler tahmin edenin kuponunda patlamak suretiyle editlenmiştir :)

Parma Maniac
10-06-06, 15:10
santa cruz yedekmiş bu arada.kim dedi bunu? ilk 11 başlayacak

gian
10-06-06, 15:23
11'ler belli oldu..

Ingıltere:

Robinson-Neville-Cole-Gerrard-Ferdinand-Terry-Beckham-Lampard-Owen-Joe Cole-Crouch

Paraguay:

Villar-Toledo-Gamarra-Caceres-Bonet-Santa Cruz-Acuna-Parades-Riveros-Valdez-Caniza

Ingiltere'nin kadrosu Rooney'siz cıkabilecek en iyi kadro..

Robinson

Neville- Ferdinand-Terry-A.Cole

-------Lampard----------

Beckham---------------Joe Cole

--------------Gerrard-----------

------Owen------- Crouch

seklinde oynayacaklar sanırım.. Cunku Ingilterede hep Lampardi defansif, Gerrardi 10 numara gibi kullanmak konusuluyordu..Forvet arkası oynayacak Gerrard. Joe Cole da sol acıktan destek verecek..

Gerrard gol atar forvet arkası oynarsa kesin..

cozker
10-06-06, 15:58
İlk maclarda İsvec'in zorlanmadan kazanacagını düsünüyorum.. İngiltere macınada beraberlik diyorum.. Paraguay gecmis kupalarda cok iyi savunma yapıyordu.. Bu sefer hücum yönünden de daha iyi durumdalar.. Kolay kolay kaybetmezler gibime geliyor..

JackDaniels
10-06-06, 16:40
Şu dakikaya kadar Paraguay'da bir numara yok...

gian
10-06-06, 16:51
Paraguay'da bir şey yok gerçekten. Daha Santa Cruz'un ayağına top değmedi.

Bir tek Valdez bir şeyler yapmaya çalışıyor ve tek pozisyonlarını da O yakaladı zaten..

İngiltere'de defans hemen hemen hatasız oynuyor; Gerrard konusulan gibi forvet arkası oynamıyor. Belki biraz daha ofansif oynarsa daha cok pozisyon bulabilirler.

İngiltere'de Lampard, Joe Cole, Beckham ve Crouch sahanın faydalı isimleri. Owen dökülüyor.

İkinci yarı 2-0 olursa fark olur maç..

JackDaniels
10-06-06, 16:55
Bu arada umarım Crouch gol atarda, o iğrenç gol sevincini yapar...

Giga
10-06-06, 16:56
paraguayı ben de beğenmedim eğer böyle oynarlarsa isveç-ingiltere maçı final maçı olacak grubun

MarMara
10-06-06, 16:57
hadi be paraguay bi gol,şu ingirezilleri bi döt et.

gian
10-06-06, 17:40
Ikınci yarı cok farklı cereyan ediyor. Ingıltere hic birsey oynamadı. Paraguaysa ilk yarıya nazaran daha canlı. Parades ile net bir gol kacırdılar.

Ingiltere'de dökülen Owen cıktı 55te.. Rooneysiz forvet hattı gercekten etkisiz kalacak gibi..

Paraguay'da Santa Cruz biraz Valdez'e ayak uydursaydı beraberligi yakalayabilirlerdi. Bu Cruz da zaten baktım, ne Bayernde ne de milli takımda yuksek gol yuzdesiyle oynamayan bir isim. Bayernde 123 maçta 28 gol atmıs. Milli takımda ise 43 macta 13 gol. Bence Valdez O'ndan cok daha iyi.

Bu arada Frankfurttaki stadyumdaki skorbord devasa. Robinson'in bir degajı da skorborda carparak ilginc bir goruntu olusturdu :)

Super Kupa finalimiz burda oynanacakmıs.

JackDaniels
10-06-06, 17:42
İngilizlerde de bir numara yokmuş...

MarMara
10-06-06, 17:55
çok sıkıcı bi maçtı.ayrıca bu kanal1 hiç güzel aksettirmiyo maçları,tam tad alamıyorum doğrusu.

Giga
10-06-06, 17:57
ingiltere dan dun bir futbol oynadı yazık ya şu adamlarla bu futbol mu oynanır eriksonu ingilizler niye sevmiyor anlaşılıyor şu futboldan sonra

MarMara
10-06-06, 18:02
bu arada o ne biçim önlibero öyle paredes.rezil bi adam ya her pozisyon yerde topa vurmasını bile bilmiyor.
aman bizden uzak dursun.

Giga
10-06-06, 18:03
bu arada o ne biçim önlibero öyle paredes.rezil bi adam ya her pozisyon yerde topa vurmasını bile bilmiyor.
aman bizden uzak dursun.

:lol: o zaman biz kesin alalım

tripotter
10-06-06, 18:04
sahaya tribünlerin gölgesinin düştüğü maçları oldum olası sevmemişimdir zaten.bişey anlaşılmaz...bu maçta ööle oldu gözümü kısarak izlemek zorunda kaldım...çok sıkıcı bir maç oldu...tahmin edildiği gibi forvetsiz ingiltere ama buna karşın defansı çok sağlam bi ingiltere, gol yemediği gibi gol de atamıyor ne yazıkki...maçın tek golü de paraguaylı oyuncudan geldi:)

joe cole ve beckham bence ingilterenin en iyileriydi bugün...savunma topluca hatasız oynadı...İngiltere bu oyunla gruptan çıkar çıkmasına da şu golcü işini çözemezlerse fazla uzağa gidemez kanısındayım...

osmanhy
10-06-06, 18:12
irenc bir macti, iki takimda futbol adina birsey koymadi ortaya...herhalde futbol kalite olarak en berbat grup budur..ama bu ingiltere bir brasilyayi hic zorluyamaz

MarMara
10-06-06, 18:18
sahaya tribünlerin gölgesinin düştüğü maçları oldum olası sevmemişimdir zaten.bişey anlaşılmaz...bu maçta ööle oldu gözümü kısarak izlemek zorunda kaldım...

bi de biraz daha uzaktan çekselerdi sanırım staddan dışarı çıkmaları gerekirdi.bi ara kör olcam sandım. :dirdir: sanki kameranın zoom u eskiycek hey allahım ya.

ama isveç maçı güzel olcak inş.

Sheva
10-06-06, 18:38
bu kadar katıldığım mesajı bir arada görmemiştim :) hepsini quote'layamıyorum maalesef kısaca,

1) kanal 1'in spikeri kötüydü.
2) skorboard'un sahadaki gölgesi sinir etti.
3) santa cruz'u oldum olası anlamadım, ne özelliği var kesinlikle meçhul.. hele 2-3 sene evvel eski efsanelerden biri hakkında inanılmaz bir yorum yapmıştı, ondan beri birşey çıktı çıkacak umuduyla dikkatle izliyorum ama yine yok yine yok, bayern'de de bundan farkı yok ne menem bir iştir anlamadım.. valdez tek başına çabaladı, 70'e kadar da çok iyiydi ama sonra yoruldu biraz..
4) paredes her pozisyonda dangul dungul vurdu sinir etti..
5) İngiltere belki böyle gol atıp yatarak eleme turlarında da birşeyler yapabilir ama fazla ilerleyeceklerini sanmıyorum.. Bir kere şu an itibariyle forvet yok, kanatlar zayıf (bugün iyi olmalarına rağmen), belli belirsiz bir futbol oynuyorlar.. ericsson da görev dönemim boyuncaki en iyi takım demiş, ne farkı var anlamadım hep aynı oyuncular işte..

Giga
10-06-06, 18:46
bir de gamarra maçın başında hakikaten çok saçma işler yaptı golden sonra top kaptırdı yine kafayla golü atıyordu kendi kalesine...bu arada paraguay kalecisi ne şanssızdı ya hem 2. dakikada gol yedi 5. dakika da sakatlanıp çıktı ayrıca maçın başında paraguaylı oyuncular bariz heyecanlıydı

savatage
10-06-06, 18:49
Valla Crouch İngilizlerin en etkili ismiydi ama Rooney olmadan çok zor işleri,
diğer bir değişle Crouch istediği kadar mücadele etsin,forvette yeterli değil.

Paraguay'ı İngiltere'den daha iyi buldum.
Özellikle beğenilmeyen Paredes bana göre maçın yıldızıydı.Valla Beckham'a her türlü tercih ederim.Mücadelesine hayran kaldım.Tek başına savaştı resmen.
Nelson Valdez zaten bilinen etkili bir oyuncu ama Ashley Cole da kötü oynamasına rağmen sonuçta çabuk bir oyuncu.
İngiltere'nin defansı zaten anında tepki veren bir defans,çabuk olmasalar bile.
Ancak vurulan rastgele toplarda(ki Lampart ile Gerard vurunca pek rastgele olmuyor :)) Owen tek başına etkisiz kalıyor.Crouch zaten yetersiz.Rooney mutlaka dönmeli.Aksi takdirde 89'lu forvet alacağına adam gibi birini (mesela Darius Vassell) almadığı için Ericksson çok büyük hata yapmış olur.

Spree
10-06-06, 18:53
çok şahane oldu bahisin en zor maçı tuttu :)
şimdi isveç de zorlanmadan kazansın pek güzel olsun.

Lioney
10-06-06, 19:27
Yorke resmen önlibero oynuyor spiker hala anlamadı :) Gerçi ben de intibak edemedim bir süre :)

Demek ki bir tek biz çekmiyoruz önlibero sıkıntısı. Allah ınısen demek Yorke yi önlibero oynarken görmekte varmış :)

Bu arada çok güzel maç oluyor, tempolu, sert, böyle devam eder inşallah.

gian
10-06-06, 19:39
Çok zevkli maç oluyor; helal olsun Trinadad'a..Kapasiteleri belli ama ölümüne oynuyorlar. E İsveç'in de fizik gücü iyi olunca, kıran kırana bir maç çıktı ortaya.

Bu arada bence Yorke ön libero sıkıntısından degil de, tecrübesiyle takımı toplamak, bir arada tutmak icin o mevkide oynuyor. Cunku cogu isim cok heyecanlı Trinidad'da. Onları sakinlestiriyor topu her ayagina aldiginda..

Bir de ben bu Wilhelmsonn'un hayranıyımdır, ama bir türlü Anderlecht'ten öteye gidemedi..

Haa bir de, bu İsveç İngiltere bugunku futbolunu oynarsa, cok basını agrıtır İngilizlerin..

osmanhy
10-06-06, 19:55
bu gidisle isvec yenemez..hatta trinidad cok akilli oluyor, sahane teknik direktorlari var

Giga
10-06-06, 19:56
alexendersona bayıldım süper oynadı bence ilk yarı bu arada trinidad baya sert oynuyor isvec golü erken bulamazsa işi zora sokar

hedehodo
10-06-06, 20:00
trinidad daha fazla dayanamaz,isveç 2-0 alır...

Lioney
10-06-06, 20:02
Tabii ki, muhtemelen o sebeplerle oynatıyordur önlibero da, ben espiri icabı söyledim, bol bol da gülücük ekledim cümlelerin sonuna :) Yoksa defansdan bir adamı oraya çeker veyahut herhangi bir ortasaha oyuncusunu oraya koyardı, bir sakatlık veya bir eksiklik durumunda.

Çok güzel bir yarı oldu. Wilhelmson sahanın yıldızı idi ilk yarı gerçektende, CM den A/M/DRLC hatta FGLHJN olarak tanıdığımız Alexanderson da sağ bekte ve her ikisi birden sağ tarafı çok iyi kullandı. Hatta Ljungberg bile kanatını bırakıp sağ tarafa geldiğinde etkili oldu. Lakin her iki kanattan bindirme yapsalar daha iyi olurdu belirtmeden geçemeyeceğim.

İkinci yarı gol gelmez ise, iki görev adamı Svensson ve Linderoth tan birini çıkarıp hücuma dönük bir orta saha da alabilir. Ve Ljungberg in muhakkak daha çok bindirmeler yapması lazım.

Hakikatten Trinidad ı tebrik etmek gerek, aslanlar gibi kapanmadan kora kor oynadılar. ikinci yarı da böyle geçer umarım.

gian
10-06-06, 20:09
Trinidad 10 kisi kaldı.

Simdi Çanakkale geçilmeze doneceklerdir.

Hadi bakalım..Bahsim İsveç diyor, gonlum Trinidad puan alsın istiyor..

Sovereign
10-06-06, 20:15
Lars Hoca uyuma,Kallström sahaya...

sigara69
10-06-06, 20:16
Trinidad iyi degil İsvec cok kotu..

gian
10-06-06, 20:19
Direkten döndü Trinidad'in topu...

Artık degisiklik yapmayacak da ne yapacak İsveç?

Al kardesim Linderoth'u oyundan..

Lioney
10-06-06, 20:21
Yok anam bunların sistem takımız ayakları beni öldürüyor derken nihayet değişiklik geldi duydu bizleri :)

Bahis tutar Çağdaş ım :)

Sovereign
10-06-06, 20:22
Yalnız birkez daha siyah ırka saygılarımı gönderiyorum...

Adamlar gerçekten üstün ırk spor için...

Giga
10-06-06, 20:26
helal olsun

gian
10-06-06, 20:28
Harbiden oyle..Bunların bir 100 metrecisi vardı..Ato Boldon diye..O'nu da cok severdim..

Ama bahis olmasa hakikaten su mücadele icin bunları tutacagım..

Gerci bu gidisle parayı da sallayıp onları istiyorum gibi ya neyse.. :)

Sovereign
10-06-06, 20:32
Heder ettin Kallström'ü be hocam...

Sovereign
10-06-06, 20:38
Sancho Pancho mudur nedir?

Adam Song'un ikizi gibi her açıdan.

gian
10-06-06, 20:39
Su Allback kadar yalan adam da azdır..

cozker
10-06-06, 20:43
İnanılmaz baskı kurdu İsvec.. Dayanamayacak galiba Trinidad..

duncanferguson
10-06-06, 20:43
sancho yu bende çok beğendim,nerde oynuyo acep

duncanferguson
10-06-06, 20:44
bu ara gönlüm tobago dan yana ha bide şaka yı da unutmayalım

gian
10-06-06, 20:45
Gitti paracıklar :)

duncanferguson
10-06-06, 20:53
geçmiş olsun gençler maç berabere :))

Sheva
10-06-06, 20:57
oehh ne maç oldu yoruldum be :)

1) allback yerine ümit karan olsa 3'lemişti..
2) Hislop'un da hakkını yemeyelim çok iyi kurtarışlar yaptı..
3) Sancho ciddi ciddi çok iyi stoper yahu..
4) Çekimler mükemmel, isveç'in sol kanadında ljungberg'le karşısındaki adamın mücadelesi neydi öyle..
5) Larsson son kazığını arsenal'e atıp futboldan elini eteğini çekmiş..
6) Kallstrom geç girdi ama maşallah etliye sütlüye dokunmadı hiç...

Giga
10-06-06, 20:59
allback hakkaten kazma kız kardesim bile yarı uykulu abi atamaz bu adam gol dedi kanepede uyuklarken :) hislop hakikaten iyiydi, larsson ve ljunberg çok kötüydü bu arada trinidad 10 kişi miyd i ben mi yanlış hatırlıyorum :)

MarMara
10-06-06, 21:00
tiridine tiridine bandı valla adamlar,çok güzel bir maçtı.hele ki ingiltere maçından sonra ilaç gibi geldi.

sancho yu transfer edelim derim valla çok iyi adam.

Lioney
Tebrikler Trinidad. Hakkatten de gitti paracıklar :)

Bu arada İngiltere de yılın futbolcusu seçildiğinde bile böyle bir performan göstermişmidir Hislop bilmiyorum :) Allah ın kadayıfı. Darısı Abbondanzieri nin başına :)

Giga
bir daha da skor tahmini yaparsam ne olayım :)

gian
10-06-06, 21:02
Trinidad'İn bu mactaki en iyi isimleri:

5 SANCHO Brent

http://us.i1.yimg.com/us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/t/pla/l/4332.jpg

Date of birth: 13 March 1977
Height: 185 cm
Weight: 84 kg
Position: Defender
Current Club: Gillingham (ENG)
Int'l Caps: 40 (as of 4-Jun-2006)
First Int'l Cap: Panama v. Trinidad & Tobago (12-Oct-1999)

Club History
1999-1999 MyPa (FIN)
2001-2001 Joe Public
2002-2002 San Juan Jabloteh
2003-2003 Joe Public
2003-2005 Dundee FC (SCO)
Since 2005 Gillingham (ENG)

6 LAWRENCE Dennis

http://us.i1.yimg.com/us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/t/pla/l/4326.jpg

Date of birth: 1 August 1974
Height: 201 cm
Weight: 76 kg
Position: Defender
Current Club: Wrexham (WAL)
Int'l Goals: 4 (as of 4-Jun-2006)
Int'l Caps: 63 (as of 4-Jun-2006)
First Int'l Cap: Netherlands Antilles v. Trinidad & Tobago (18-Mar-2000)

Club History
Since 2001 Wrexham (WAL)

11 EDWARDS Carlos

http://us.i1.yimg.com/us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/t/pla/l/4317.jpg

Date of birth: 24 October 1978
Height: 180 cm
Weight: 73 kg
Position: Midfielder
Current Club: Luton Town (ENG)
Int'l Goals: 1 (as of 4-Jun-2006)
Int'l Caps: 51 (as of 4-Jun-2006)
First Int'l Cap: Trinidad & Tobago v. Grenada ( 5-Jun-1999)

Club History
2000-2005 Wrexham (WAL)
Since 2005 Luton Town (ENG)

Tabii Yorke'u saymadım bile..Helal olsun O'na da..

Sonradan giren Glen de cok iyiydi..

osmanhy
10-06-06, 21:04
cok buyuk bir supriz...hele 37 yasindaki kalecileri muthisdi..tebrikler trinidad..ingiltere boylece banko 1 oldu grupta, ama suan paraguay icin cok buyuk bir firsat dogdu..hadi bakalim, simdiye kadar en zevkli mac budu..90 dk.da keyif verdi!!!!

gian
10-06-06, 21:08
Bu arada ilginc istatistik; Polonya son 5 Dunya Kupası acılıs macında gol atamazken, İsveç de son 7 Dünya Kupası açılış maçında da galibiyet alamamış..

İsveçle aynı grupta olunca, ilk maçı oynamak icin dua etmek lazım demekki :)

cozker
10-06-06, 21:08
Cihan'ın sectigi adamların oynadıkları kulüplere bakar mısınız? Luton, Wrexham, Gillingham.. Peki ya onların karşılarındaki hucum elemanları hangi takımlarda oynuyor? Barcelona, Juventus, Arsenal..

I love this game :).

Genco
10-06-06, 21:33
Cihan'ın sectigi adamların oynadıkları kulüplere bakar mısınız? Luton, Wrexham, Gillingham.. Peki ya onların karşılarındaki hucum elemanları hangi takımlarda oynuyor? Barcelona, Juventus, Arsenal..

I love this game :).

Aziz izlesin.. Para ile saadet olmayacagini anlar belki..

10-06-06, 21:54
Harbiden alayı 2. lig takımı ama süper mücadele ettiler :) Ben sonlarına yetiştim maçın, tek kale oynuyordu İsveç ve inanılmaz goller kaçırdılar ama gene de bu gruptan İsveç çıkar bence.

İlk maça gelince İngiltere'yi ilk yarıda çok beğendim, ama ikinci yarıda sağ ve sol açıklar devamlılığı olmayan oyuncular olduğu için çok zorlandılar. Daha sonra alınan Downing midir nedir böyle uyduruk futbolcu görmedim, sadece sürat var adamda futbol zekası sıfır. Ribery falan oynasa dünya starı olur demek ki hakikaten.

Paraguay'da Valdes'i zaten Werder'deyken de çok beğenirdim çok süratli bir oyuncu ama biraz bitiriciliği zayıf, Santa Cruz döküldü. Önliberoları sanıyorum Reggina'da oynuyormuş onu da beğendim şutları kötü olsa da.

gian
11-06-06, 00:10
İngiltere'nin golü:

http://media1.latestgaols.net/gwp9ggh4qebk.zip

tripotter
11-06-06, 02:32
2 gündür kuruş kazanamadım şu dünya kupasından:) noluyo be kardeşim? dün polonya bugün isveç dağıttı kasayı...Bu arada triniada harbi helal olsun.10 kişi puan almak kolay değil valla...adamların haritadaki yerlerini bilmem ama böyle bir turnuvaya puanla başladıkları için sevgi ve saygılarımı gönderiyorum...

Parma Maniac
11-06-06, 03:52
Daha sonra alınan Downing midir nedir böyle uyduruk futbolcu görmedim, sadece sürat var adamda futbol zekası sıfır..ilk defa mı izliyorsun Downing'i? 20 dakikayla mı yaptın yani bu yorumu? :)

birçok maçını izlemiş biri olarak konuşuyorum, bence ileride inanılmaz iyi yerlere gelebilecek kapasiteye sahip süper bir adam.. bence 3-4 tane 90 dakikasını izlemeden yorum yapma derim..

bu arada bu sene baya önemli ve uzun süre sahalardan uzak kaldığı bir sakatlık da yaşadı, onu da ekleyeyim..

11-06-06, 11:32
Evet ilk defa izledim ve evet iyi olmasa mutlaka çağırmazlardı diye de düşünüyorum ama bu tip oyuncuların sadece İngiltere liginde başarılı olacağını düşünüyorum bu değerlendirmeyi de adamın oyun stilinden yaptım. Yani çok iyi orta kesiyordur çok süratlidir falan ama öyle üstün bir teknik göremedim gerçekten.

pera
11-06-06, 13:30
Oldum olası bu tür maçlarda zayıf tarafı tutmak hoşuma gider.

O yüzden Trinidad'ın beraberliğine çoook sevindim. Maç sonu futbolcuların ve seyircilerin Dünya Kupasını kazanmışçasına sevinçleri görülmeye değerdi.

Futbolun cilvesi bu :)

Apollon
11-06-06, 14:05
Trinidad & Tobago - İsveç maçında Hislop'un kurtarışlarını izlemek için >> TIKLAYIN (http://www.cimbom.gs/forumgs/phpBB2/viewtopic.php?t=1193) arkadaşlar.

Not. bence bu maçın 3 kahramanı vardı: Trinidad&Tobago taraftarları, Hollandalı tecrübeli hoca Leo, ve Hislop.

Giga
15-06-06, 13:06
geldik ikinci maçlara ingiltere rahat alır diyor herkes ama isveç gibi erken gol bulamazlarsa onlar da sıkıntıya girer isveç-paraguay ikinciyi belirlemesi açısından önemli bir maç

MarMara
15-06-06, 13:16
ingilizler ballıdır,3-0 filn biter,zaten tobagonun işi 1 golde biter.dağılırlar.

gönlüm tobagodan yana!...

ayrıca,
5 SANCHO Brent

http://us.i1.yimg.com/us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/t/pla/l/4332.jpg
bu adamı alsak hiç fena olmaz! :D

Spree
15-06-06, 16:21
ingilizler nası ballı?
adamlar kaç senedir penaltılarla eleniyorlar.fransa maçında da 90da 2 tane yiyip 2-1 yenilmişlerdi.çok şanssızlardır kendileri.

15-06-06, 16:40
Maçın durumu nedir arkadaşlar?

Giga
15-06-06, 16:56
maclar 19.00 ve 22.00 da

15-06-06, 17:17
Evet öyleymiş yanlış yönlendirildik :)

tripotter
15-06-06, 17:51
İngiltere en az 2 fark yapamazsa bu maçtan ciddi topa tutarlar adamları...Zaten İngilizleri eleştirmek hobi oldu dünya basınında:)

Bence İsveç'te bugün coşar.Bakmayın siz Paraguay o kadar da iyi bi takım değil...İngiltere yatmasaydı 1-0 ın üstüne farklı biterdi bu maç...(bak bende ingiltereyi eleştirdim iyi mi :D )

osmanhy
15-06-06, 19:02
sans melekleri bu defa trinidadi kurtaramaz..3-4 fark rahat olur

Lioney
15-06-06, 19:25
Maç İngiltere ağırlıklı (haliye) ve düşük bir tempoda başladı. Lampard ın şutu sonucu kaleciden dönen topu tamamlayamayan Owen ve J. Cole sol taraftan ortasında iyi bir kafa vuruşu yapamayan Crouch ile yakaladıkları pozisyonlar haricinde başka ciddi bir pozisyonu yok İngiltere nin.

İngiltere nin 4 - 4 - 2 sinde Kalede Robinson var. Sağ bek bu sefer Liverpool tandeminden Carragher(Gary Neville yok), sol bek A. Cole, tandem ise Ferdinand ve Terry. Ortada Lampard ve Gerrard oynarken sol açık J. Cole ve sağ açık Becham. İleri ikili yine Crouch ve Owen.

Trinidad ise 3 - 5 - 2 (5 - 3 - 2 demek daha doğru) ile başladı, ilk maç kırmızı kart gören John ve Samuel yok. Kalede ilk maçlarının yıldızı Hislop var. Geri üçlüde, forumumuz tarafından hayli beğenilen Sancho, 2,01 lik yürüyen dev Lawrence ve Gray var. Sağ kanatta Edwards, sol kanatta takımın gençlerinden Theobald var. Göbekteki üçlüde merkezde yine Yorke, sağında takımın en genci Birchall ve solunda Whitley var. İleri ikilide (ne kadar ileri ikili demek doğru olur bilmiyorum, top İngiltere de iken 11 kişi tümü ile kendi sahalarına hatta daha da geriye çekiliyorlar genellikle) S. John ve Jones oynuyor.

Lioney
15-06-06, 19:34
Sanki İngilizler, sağlı sollu ortalar veyahut attıkları uzun toplar yerine, yerden kısa paslı ve çalımlar ile birebirde adam eksilterek işte verkaçlar ile oynayarak hücum etse daha akıllıca olur diye düşünüyorum. Trinidad ın oyuncuları genel olarak havadan fazla geçit vermeyecek gibi.

Tempo da hala çok düşük. Trinindad maaşallah bir kapanıyor bir kapanıyor ki, aklıma Zeytinburnu, Vanspor gibi takımlarımız geldi :)

Lioney
15-06-06, 19:37
Trinidad bir duran top sonrası Robinson un hatası ile gol ile burun buruna geldi lakin S. John uygun durumda kafayı dışarı vurdu :)

cozker
15-06-06, 19:41
Ahh ulen şu duran toplardan birinden gol bulsaydı Trinidad ne güzel olacaktı :).
İyi gidiyor mac.. Bu tempoyla gol olması biraz zor..

cozker
15-06-06, 19:43
Arka arkaya goller kacırmaya basladı İngilizler.. 1-2 Trinidad'lı sakatlansa iyi olur, devreyi böyle bitirmeleri açısından :)..

Lioney
15-06-06, 19:44
Owen in çevirdiği topa, ceza sahası içinde uygun posizyonda Lampard çok kötü vurunca, önemli bir pozisyon kaçtı.

Tempo hak getire zaten,

Derken Beckham ım güzel ortasında, penaltı noktası civarında bom boş durumda bulunan Crouch çok kötü bir vole vurunca bir önemli pozisyon daha harcandı.

Lioney
15-06-06, 19:46
Ahahahaha remen gol geliyordu, çizgiden çevirdi İngilizler, gerçi S. John faullü yüklendi ama Terry çevirdi çizgiden :)

Lioney
15-06-06, 19:49
İlk yarı 0 - 0 bitti. Tolga ne buluyorsun bu takımda anlamıyorum valla :)

osmanhy
15-06-06, 19:52
trinidad cok sanssiz, terry cizginden imkansiza yakin bir top cikartti...Ingilterede croachla yuzde yuzluk bir pozisyon kacridi...ama bu iki pozisyon disinda fazla pozisyon yok..sanki trinidad da iyi oynuyor gibi :)

gian
15-06-06, 19:59
Ulan Dingilizler, ulan Dingilizler..

Bayagı yuksek bir rakamı, bu macta 2 golden fazla olmasına oynadım..

Bu gidisle hayatta olmayacak..

Kapi
15-06-06, 20:16
Ingiltere yine çok kotu ! Az sonra Rooney oyuna girecek. Belki biraz hareket getirebilir.
Bu gidisle Trinidad maçi 11 kisi ile bitiremiyecekler !

Lioney
15-06-06, 20:20
Rooney, çıkmadan önce bir fırsattan daha yararlanamayan Owen ın yerine oyunda. Totenham ın genç yeteneği sağ kanat oyuncusu Lennon da sağ bel Carregher in yerine oyuna girdi.

Lioney
15-06-06, 20:22
Beckham ım gördüğüm kadarı ile sağ beke geçti. İngiltere ısrarla kanatlardan ve yan toplar ile veyahut doldur boşalt şişirme toplar ile oynamaya devam ediyor.

Lioney
15-06-06, 20:31
Eninde sonunda İngiltere muhakkak gol atacak da, şu tempo öldürdü, bitirdi beni. Yuh yahu, takıma bak, oyuna bak. Bu gereksiz Erikkson un gitmesi(tabii oyuncularında kabahatı var sadece onun değil elbet) İngiltere adına en hayırlı şey olacak son yıllarda.

İlk maçta olduğu gibi Glen sonradan oyuna girdi Trinidad ta. Çıkan oyuncu forvet! Jones :)

Lioney
15-06-06, 20:32
Glen vurmak yerine pasa vermeyi denese, Trinidad öne geçebilirdi :)

Lioney
15-06-06, 20:34
İngiltere de ilk maçta olduğu gibi J. Cole çıktı yerine bir başka genç yetenek Downing girdi.

Lioney
15-06-06, 20:37
Lampard çok önemli bir fırsatı harcadı, neredeyse altıpastan.

Şu maçta bile forveti üçlemeye cesaret edemeyen Erikkson a selamlarımı gönderiyorum.

Lampard ın bir vuruşu daha az farkla dışarı gitti.

Lioney
15-06-06, 20:40
Trinidad pas yaparken muhtemelen İngiliz taraftarı olduğunu düşündüğüm kalabalık bir grup oley çekiyor :)

Lioney
15-06-06, 20:43
Önceden de söylediğim gibi beklenen gol geldi. Beckham ın ortasına Crouch vurdu ve gol oldu :)

Bana faul kokuyor gibi geldi biraz :)

1 - 0.

gian
15-06-06, 20:45
Allah belanızı versin İngilizler..

İnsallah sürüm sürüm sürünürsünüz bu futbolla..

Lioney
15-06-06, 20:49
Gerrard nefis vurdu ceza sahası dışından ve durum 2 - 0 oldu :)

Lioney
15-06-06, 20:52
Ofsayttan güzel bir gol attı Trinidad ama normal olarak geçersiz oldu tabii :)

Ben olsam o bayrağı kaldırmazdım yahu :)

gian
Ölür müsün su ofsaytı kacırsan yardımcıııııııııııııı

Ulan su gol girse paramı kurtarıyordum yahu. :(

Lioney
Bitti. 2 - 0 aldı İngilizler. Allah Tolga ya sabır versin :)

Ray52Lewis
15-06-06, 20:55
Eriksson´a burdan selamlarimi gönderiyorum, bu kadar potansiyeli olan bir takimi ancak bu kadar kisitlayabilir bir TD...

Bakalim, sanslari olursa en fazla ceyrek finali görürler...

gian
15-06-06, 20:59
Gerizekalı moron İsveçli.. Artistlik icin Walcott'u filan alacagına adam gibi forvet alsaydın su takıma..Adi fetisist..

tripotter
15-06-06, 21:03
İsveçe ettiğim bütün küfürleri geri alıp dingilizlere iade ediyorum hepsini...Bütün kuponlarıma İngiltere en az 2 farkla kazanır şeklinde oynamıştım...Çayımı alıp keyifle maçın karşısına oturdum...Maç bittiğinde bırak çayı bırak keyfi kafamda saç kalmadı...Bu kadar rezil bir futbol izlemedim ben hayatımda...Gerard'ın attığı gole bakmayın bütün maç 50 tane top öldürdü...Gerardı izlerken hayretler içinde kaldım...Keşke bu adama izin verselerde maçlara liverpool formasıyla çıksa...Bu herife milli takımda bi haller oluyo...Bu arada Crouch denen kazmayı bu takıma alanlara da burdan saygılarımı sunuyorum!!!

Bir futbol bu kadar mı yavan, bu kadar mı antipatik oynanır yaa...Triniad ise ayrı bi fıtık etti beni...Abicim madem 90 dakika savunma yapacaksınız ne işiniz var dünya kupasında...Böyle abuk sabuk ülkeleri çıkarıyorlar sonrada maç yerine doldur boşalt seyrediyoruz...

Sonuç olarak bahis tuttu tutmasına ama bu İngilizlere bidaha hayatta bahis falan yapmam...Ayrıca bu gruptan çıktıkları ilk maç elenir bu İngilizler.Eriksson'da bıraksın artık şu takımı gitsin Conferanse liginden bi takım yönetsin...

osmanhy
15-06-06, 21:05
umarim ikinci turda rakipleri almanlar olur cunku guzel guzel, temiz temiz ellenir bu dingilizler. Hadi Isvec diyorum...kazanin bu iki macida ingilterenin basi belaya girsin ;) bu arada trinidade alkislarimi gonderiyorum, adamlar ellerinden geleni yapti ve sans biraz yanlarinda olsaydi bu mactan galip bile gelebilridiler...

Lioney
15-06-06, 21:52
İsveç de Kallstrom sahada, Svensson yedek. Ve ilk maçta sakatlığı sebebi ile oynamayan benim çok beğendiğim bir kaleci olan İsaksson kalede, ilk maç kalede olan Shaaban yedek. Bunun haricinde ilk maçta oynadığı kadro sahada İsveç te.

Paraguay da ise, ilk maçın başlarında sakatlanan kaleci Villar yok, yerine giren Bobadilla bugün sahada. Yine ilk maçta hafif bir sakatlık geçiren Kayseri li :) Toledo dışarıda yerine o maçta da yerine giren Nunez sahada. Geri kalan oyuncular ilk maçta oynayan oyuncular.

Lioney
15-06-06, 22:00
İngiltere liderliği garantilemiş Gökhan Ağa buyurdu lakin bizim niye haberimiz yok. Hala bu grupta ikinci kim olacak diye öküz herif ya :)

Ulan İsveç iki maçını alırsa ne olacak.

Lioney
15-06-06, 22:02
Bu arada ilk 2 dakika sahada herkes kayıp düşüyor, ne iş anlamadım :)

Lioney
15-06-06, 22:06
İsveç maça çok iyi başladı, sağlı sollu geliyorlar. Paraguay durdurmak için mecburen çok faullü oynuyorlar.

Bu arada tehlikeli bir yerden serbest vuruş lakin iyi frikikleri ile tanımdığımız Kallstrom ün vuruşundan sonuç çıkmadı.

Lioney
15-06-06, 22:09
Kallstrom üm uzak mesafeden nefis şutunu kaleci kornere çeldi.

savatage
15-06-06, 22:19
Bayern Münich formasını giyen 29 yaşındaki Santa Cruz Alman Kicker dergisinin yaptığı oylamayla dünya kupasının en seksi futbolcusu seçilmiş.
Saf saf bilgi verecek diye beklemiştim cümlenin sonuna kadar.
Bu bilgi sonrası koptum maçtan.

Franz Beckenbauer da elinden gelse 64 maçı da izlemek istermiş ama imkansızmış.
Ulan ilk günün maçları dışında maç kaçırmadım ben be :D
Hele hele, Serkan'dan hiç haberi yok spikerin :lol:

Lioney
15-06-06, 22:20
Her iki takımda maça 4 - 4 - 2 leri ile başladılar.

İsveç de kalede İsaksson, geri dörtlüde tandemde Lucic ve Melberg, sol bek Edman ve sağ bek Alexandersson oynuyor. Orta dörtlüde, sağ açık ilk maçın ekili ismi Wilhelmsson, sol açık Ljungberg ve ortada Linderoth ve Kallstrom oynuyor. İleri ikilide İbrahimovic ve Larsson var.

Paraguay da kalede Bobadilla, geri dörtlüde, tandemde Gamarra ve Caceres, sağ bekde Caniza, sol bekte Nunez oynuyor. Orta dörtlüde, sağ açık Bonet, sol açık Riveros, ortada Acuna ve Paredes oynarken ileri ikilide ilk maçın silik ismi Santa Cruz ve Valdez var.

Maçın temposu iyi, mücadelesi üst düzeyde.

Lioney
15-06-06, 22:25
öhömm bir miktar izliyorum tabii :)

Çok komik bir adam bu Gökhan hakikatten, Paraguay lı oyuncuların yarısının ismini öğrenmiş, hepsine uyarlıyor. Soldakilerin hepsi Nunez, sağdakilerin hepsi Caniza :)

Bu arada İsaksson da Juve de falan dedi de hemen düzeltti sonra.

Lioney
15-06-06, 22:32
Paraguay oyunu hayli dengeledi ama her iki takımında pozisyon üretebildiği söylemez gerçi bu hız ve tempoda her an gol beklenebilir tabii.

Lioney
15-06-06, 22:48
İlk yarının sonlarına doğru tempo biraz düştü, orta saha mücadelesi çok yoğun lakin pozisyon üretimi ısrarla az hala :)

Her iki takımında forvetleri çok etkisiz şu ana kadar. Orta sahalarında ileri oynayan İsveç ten Kallstom ve Paraguay dan Paredes de hayli etkisiz. Gerçi Kallstrom bir kaç şut ve bir kaç ara pas çıkardı ama beni tatmin etmedi şu ana kadar. Yalnız Kallstrom kornerleri falan iyi yerlere attı ama İsveç li futbolcular, topa değmemek için gayret içindeydiler sanki bu toplarda :)

İkinci yarı erken bir gol olsun diye dilemekteyim :)

Lioney
15-06-06, 23:07
İkinci yarı, ilk yarının süper etkili!!! ismi İbrahimovic çıktı ilk maç oyuna girdikten sonra dağları taşları döven Allback oyuna girdi.

İkinci yarının başlaması ile Valdes çok da ciddi olmasada bir pozisyondan yararlanamadı.

Lioney
15-06-06, 23:09
Lhümberg Lhümberg deyip deli ediyor beni bu adam :)

Böyleme okunuyor bu adamın ismi acep?

Lioney
15-06-06, 23:15
Yanlış bir ofsayt bayrağı ile İsveç in olası bir golü iç edildi :)

Apollon
15-06-06, 23:15
http://www.cimbom.gs/resimler/flags/england.gif İNGİLTERE 2-0 TRINIDAD&TOBAGO http://www.cimbom.gs/resimler/flags/trinidadandtobago.gif

Stad : Franken Stadion
Hakem : Toru Kamikawa

İngiltere sağlam defansı ile İsveç'e kök söktüren Trinidad-Tobago'yu son 8 dakika içinde bulduğu gollerle yendi. Maçın özellikle ikinci yarısının son yarım saatinde Trinidad kalesini ablukaya alan İngilizler, Lampard ve Crouch ile mutlak 3 pozisyondan eli boş döndükten sonra, Beckham'ın nefis ortasına yükselen Crouch'un ve kişisel becerisi ile nefis bir gol atan Gerrard'ın golleri ile maçı 2-0 kazanmayı başardılar.
##################################http://www.cimbom.gs/gifs/lennonyorkeellemudahele180x120.gif
##################Lennon oyuna girdikten sonra sağ kanatta Beckham'ın yükü hafifledi ve Trinidad kalesine bu ikiliden peşpeşe ortalar yağmaya başladı..

Trinidad ise İsveç karşısındaki taktiğini yine denedi, maça 5-3-1-1 şeklinde çıkan Trinidad dalga dalga gelen İngiliz ataklarına ancak 82 dakika dayanabildi. Özellikle kanattan Lennon'un oyuna girmesi ile Beckham'ın ortaları artınca, buna bir de Lampard içeri kat etmeye başlayıp uzun boylu Crouch'u yine uzun defansçı Lawrence'in markajından kurtarınca, Crocuh Sancho'ya boy avantajını iyi kullandı ve ilk golü buldu. Daha sonra Gerrard ile skor belirlendi..

MAÇIN POZİSYONLARINI İZLEMEK İÇİN > TIKLAYALIM (http://www.cimbom.gs/forumgs/phpBB2/viewtopic.php?t=1238)

Lioney
15-06-06, 23:17
Ahanda Allback akıl almaz bir gol kaçırdı. Kaleciyi geçti atamadı :)

Lioney
15-06-06, 23:22
Paraguay da Dos Santos oyunda Riveros dışarda ve günün bir başka süper!!! performanslı ismi Santa Cruz dışarda Lopez oyunda.

İkinci yarı oyundan düşen Paraguay bu değişiklikler ile oyuna tekrar ortak olmaya çalışacak.

Lioney
15-06-06, 23:27
İlk maçta etkili olmasına rağmen bu maçta çok da etkili gözükmeyen Wilhelmsson çıktı, yerine Mattias Jonson oyuna girdi. Oyun İsveç in egemenliği altında geçiyor bu dakikalarda.

Lioney
15-06-06, 23:39
Paraguay kalecisi çok önemli bir kurtarışla takımını yenik duruma düşmekten kurtardı. Altı pas içinde zor durumda vuruşu yapan yine Allback dı.

Paraguay Bonet yerine oyuna Barreto yu alarak son değişiklik hakkını kullandı.

cozker
15-06-06, 23:43
Beraberlik kimin işine yarar diye düsünüyorum işin içinden cıkamıyorum.. Paraguay son macını kazanır ve puanını 4'ler.. Bu durumda İsvec'in İngiltere'yi mutlaka yenmesi gerekecek.. Yenebilir mi peki? Bence garantilemiş bir İngiltere'yi yenerler ve 2. tura cıkarlar.. Bana göre bu skor İsvec'e daha cok yarıyor..

Lioney
15-06-06, 23:44
İsveç te son oyuncu değişiklik hakkını kullandı. Kallstrom çıktı, Elmander girdi.

İngiltre yi bilemeyeceğim de bu İsveç e kesin bir golcü lazım. Bal yapmayan arı gibiler :)

Lioney
15-06-06, 23:46
Nihayet attılar Lhümberg :)

cozker
15-06-06, 23:46
Hesap kitaba gerek kalmadı :). Paraguay elveda dedi, İsvec 2. tur biletini kaptı son dakika golüyle..

Lioney
15-06-06, 23:47
Tam Can bu adamlar gol atamıyorlar ki nasıl yenecekler İngilizler i diyecektim. Allah tan bu sefer kaleye vurmadı Allback :) içeri çevirdi, arka direğe geriden gelen Ljungberg golü attı.

cozker
15-06-06, 23:48
Keske berabere bitseydi mac.. Son maclarda inanılmaz bir heyecan yaşayacaktık.. Şimdi ise tatsız tuzsuz maclar olacak..

Lioney
15-06-06, 23:50
Kaleci Bobadilla, Ljungberg in güzel plasesini, uçarak mükemmel kurtardı. Az daha iki oluyordu :)

Lioney
15-06-06, 23:51
Bitti :) 1 - 0 İsveç.

cozker
15-06-06, 23:53
İsvec fizik gücüyle ezdi Paraguay'ı.. Golden sonra bile Paraguay İsvec kalesine gidemedi.. Nefes kalmamıs adamlarda..
Haydi gecmis olsun.. A ve B gruplarının çeyrek finalistleri şimdiden belirlendi.. Son maclar sadece kimin kimle eşlesecegini belli edecek.. Tabii cok düşük bir olasılıkta olsa Trinidad'ın matematiksel şansı devam ediyor, mantıksal şansı ise yok bence :).

osmanhy
16-06-06, 00:01
guzel bir sonuc cunku simdi isvec son mactan galip gelse, ingiltere almanyala oynamak zorunda kalacak...cok sukur ki attilar cunku ingiltere bir an once ellensin

Sheva
16-06-06, 00:07
hakeden kazandı iyi oldu, ljungberg akıllı oyuncu gerçekten.. Bu grubun 2.'si hangi takımla oynayacak şu an bilemiyorum ama ingiltere-isveç arasındaki son maç gruptan çıkanlar belli olmasına rağmen çok çekişmeli geçecek bu kesin..

Sheva
16-06-06, 00:12
almanya'ymış.. almanya-ingiltere turnuvanın seyirci ve atmosfer açısından en mükemmel maçı olur (sadece gürültü olarak değil, duygular olarak da zira iki tarafın birbirine karşı futbolda büyük bir rekabeti var) ancak 2. turda gelmesi bence erken olur, sonraki turlara kalırsa daha iyi..

tripotter
16-06-06, 00:49
Bence keyifli ve gergin bir maç oldu...gergin olmasının sebebi tabiki isveçe bahis oynamış olmam ve işin son maça kalmış olması...neyseki geçte olsa kazandılar da iyi sermeye yaptık önümüzdeki maçlar için:) Ben bugün İsveçi fazlasıyla beğendim...Tabi bunda İngiltere'nin iğrenç oyununun üzerine bu maçı izlememin büyük etkisi var.Eğer İbo da bildiğimiz ibo gibi oynamaya başlarsa bu İsveç iş yapabilir bence...Takımlar her maç oynadıklarında biraz daha oturuyorlar.(dingiltere dışında)

Paraguay ise bas bas bağırdı ben bu maça beraberlik için çıktım diye ama amaçlarına sadece 88 dakika ulaşabildiler.Zaten sahaya kazanmak yerine kaybetmemek için çıkan takımlara uyuz oluyorum. O yüzden iyi oldu Paraguaya. Hatta golün 88 de gelmesi daha iyi oldu...

Giga
16-06-06, 09:35
ingiltere-isveç maçı güzel olur çekişme açısından

cozker
16-06-06, 09:46
İsvec'i dün bende begendim.. Hatta İngiltere'dan kadro olarak olmasada mücadele ve hırs olarak daha iyi bir takım izlenimi verdi..
Son mac cok enteresan olacak.. Enteresan olmasının nedeni sadece İsvec-İngiltere rekabeti olmasından degil.. Aynı gün bu mactan birkac saat önce A grubu macları oynanacak ve bu grubun ilk 2'si belirlenmiş olacak.. Ekvador iyi takım olmasına rahmen tahminimce B grubundan cıkacak 2 takımda evsahibi Almanya yerine Ekvador'la eslesmek isteyeceklerdir.. Eger ola ki Ekvador Almanya'yla berabere kalarak grup lideri olursa, İsvec-İngiltere macında her 2 takımın amacıda grubu 2. bitirmek olabilir :) .

gian
16-06-06, 09:47
İsveç bence çok iyi bir takım degil; cok fazla taktik varyasyonları yok. İste ilerideki isimler iyi oynarsa, iyi oynarlar, yoksa bal yapmayan arı konumundalar. Fizik gücleri zaten iyi, onu soylemeye gerek yok..

Macı degistiren adam bence son 5 dk giren Elmander idi.

Bu arada, herseyi birakin da, su Allback kadar hikaye, Allback kadar palavra, Allback kadar mal bir forvet daha var midir bu dünyada?

Apollon
16-06-06, 10:17
http://www.cimbom.gs/images/dk-istatistikpostu4.jpg
http://www.cimbom.gs/images/dk-istatistikpostu3.jpg

23 şut şu anda turnuva rekoru, ayrıca topla oynama yüzdeleri bize genel olarak -biraz yüzeyselde olsa- takımların ortasaha gücü hakkında bilgi veren temel istatistiklerdendir. Buradan da Gana'nın Essien-Appiah ortasahasının mağlubiyet altında bile ne kadar etkin oldugunu, ama şu an itibarı ile en iyi ortasahaların İngiltere, Almanya ve Hollanda'da olduğunu görebiliyoruz.
En iyi hucum yapan takımlar ise açıkça Almanya ve İngiltere olarak görünüyor, futbolları bazen eleştirilen İngiltere'nin bu mercek altında böyle görünmesi ne ilginç değil mi?
Fakat en iyi hucum yapmak, işi en iyi bitirmek anlamına gelmiyor, İngilizle bu konuda -Crouch'un beceriksiz şutları sayesinde- başarılı değiller, bu konuda tartışmasız lider İtalyanlar. Bakarsanız diğer galip takımların kaleyi bulan şut/atılan şut oranı hep sanki ayarlanmış gibi %50 lerde iken, İtalyan forvetler yada şut atan oyuncular 13/18 bir oran yakalamayı başarmışlar.
Almanya iyi değil, İngiltere uyutuyor, Trinidad kahraman gibi duygusal yorumlara saygı duymakla beraber bir kaç matematik bilgi sunmak istedim, herkese sevgiler..

.Not. Post'u resim şeklinde koymak mecburiyetten oldu, sutun ayarları ve tab ayarları inanılmaz zordu. Postun orjinali başka bir forumda yer aldığından bu şekilde paylaşmak zorunda kaldım

ermb
16-06-06, 13:23
ekvataorun grup lideri olacağını varsayarsak, acaba İngiltere bi cinlik yapıp isveçe kaybedermi? bunu yaparsa ev sahibi Almanya yerine görece daha kolay bi rakip olan Ekvatorla eşleşir..bu da işlerine gelri tabii..olaya İsveç açısından bakıldığında İngiltere ile berabere kalmak İngiltereyi yenmekten daha cazip bi hal almış durumda..Şu an için B grubunda 2. olmak 1. olmaktan daha cazip görünüyor..gönlümden geçen 2 takımında bu hesaplara girmeden çatır çatır top oynaması ama günümüz futbolunda bu tür hesapların döndüğüde bir gerçek..Sonuçta her yönüyle çok enteresan bir İngiltere-İsveç maçı izleyeceğimiz kesin..

Giga
16-06-06, 14:53
ingiltere yine maçı kilitleyecektir duruma göre

Parma Maniac
17-06-06, 04:21
(yanlış oldu..)

sigara69
18-06-06, 12:01
Come On England!!

Gec oldu biraz ama nasil koyduk :)

Evet cok kotu oynamis olabilir İngiltere ancak Trinidad'i size bu kadar sempatik gosteren nedir acaba!!

Futbolun icine eden sacma sapan bir savunma taktigi icinde bulunan bir Trinidad siz futbolseverlere zevk veriyorsa diyecek hic birsey bulamiyorum.

Diyeceksiniz ki gucleri bu kadar.O zaman gucleri o kadarsa gelmeyeceksiniz Dunya Kupasina.Futbol zevkinin bu kadar icine sicilan bir sene olmadi heralde dunyada.Bunu Dunya Kupasinda da yasamak o kadar aci ki.Angola,Trinidad gibi takimlar resmen insani cileden cikariyor.

İngiltere'ye gelince Serkan(Lioney) sabir dilemis bana ancak biz İngiltere'yi sevenler zaten bunu bekliyorduk.Bizim 6-7 atmak gibi bir beklentimiz yok.Zaten kaleyi bos biraksaniz 6 tane atamayiz.Owen cok formsuz,Crouch beceriksiz,Rooney sakat,Walcott Eriksson'un manyakligi.

Ancak savunma kismina gelince is biz memnunuz.

Fildisi Sahillerine 6-7 pozisyon veren bir Hollanda ve Arjantin,
Dun Amerika karsisinda gozuktu ki orta sahasi bos olan bir İtalya,
Kosta Rika'dan 2 gol yiyen Almanya,
İsvicre karsisinda bile o kadar kontrollu oynamasina ragmen 3 net pozisyon veren Fransa gibi favorilerin arasinda gercekten orta saha ve defans blogu acisindan kurgu ve taktik olarak inanilmaz derecede basarili bir İngiltere var.

Diyeceksiniz Paraguay ve Trinidad'a karsi İnegolspor'da pozisyon vermez.Ama kazin ayagi oyle degil.Dikkatli bakarsaniz gercekten orta saha ve defans arasindaki anlasma inanilmaz iyi ve rakip kim olursa olsun o alanda kaybolur.Tek sikinti ise kanatlardan gelicek akinlarda yasli Neville ve nedenini bilmedigim bir sekilde inanilmaz formsuz Cole'un ne kadar ileri tasiyacaklari.

Herseye ragmen İsvec macinida kazanip 2.tur'ta Ekvador ile eslesip ceyrek final kapisini rahat aralayacagini dusunuyorum İngiltere'nin.

Ha Ekvador mu Almanya mi derseniz? Aslinda Almanya gelsede intikam atesi ile yanip tutusan bizleri Euro 96'da Wembley'de onlarin bize yaptigini yapip onlara penaltilarda gecirip kupayi almasak da olur tadindayim.

Yalniz bir seye daha deyinecegim.2.turda veya daha sonra ki eleminasyonlu turlarda penaltilara giderse İngiltere elenir :) Onu belirttim.Yeni Stuart Pearce'imiz Nicky Butt'imiz Beckham'imiz ve tabii ki Southgate'imiz bence Aaron Lenon olcak icime dogdu.

Spree ayusu mutlusun dimi? En begendigim takimdi Hollanda su grup maclarinda ve simdiden Portekiz macinda basarilar. :)

(Tercumesi Arjantin cakcak.)

Lioney sende mutlusun dimi? Gercekten beklentilerimin disinda bir Arjantin vardi su 2 macta.Ancak savunma kisminizi 1 gol yemenize ragmen pek begenmiyorum.Meksika macinida kolay geciceginizi dusunuyorum.Ceyrek finalde de takilmassiniz gibi(muhtemelen Almanya olcak)

(Tercumesi ulan nasil bu kadar guzel bir hava yakaladiniz bir anda cok kiskaniyorum birde finalde karsimiza gelmenizi o kadar cok istiyorum ki anlatamam )

Cozker sende mutlusun dimi? Belliydi ama bir yerde patlayacagi İspanya takiminin.O bu turnuva gibi duruyor.İnanilmaz zengin bir forvet hatti var.O adamlardan bir tanesi İngiltere'de olsa Brezilya bile rakip olamaz İngiltere'ye.Ancak inanilmaz sanssiz yine İspanyollar.Bu kadar iyi bir takim bu kadar iyi bir jenarasyon yalniz İsvicre macindan sonra rakip Brezilya maalesef.

(Tercumesi Brezilya ceyrek finalde cakar)

Gian sende mutsuzsun dimi?

Oynama sende bahis bosver.Oynacaksan da İnternet'ten oyna.Maclara degilde kim fazla korner atar? ilk kim ofsayta duser gibi secenekler var.Hem daha fazla veriyor hem daha eglenceli hemde macin zevkinin onune gecmiyor.Birde kazanma sansin daha yuksek cunku oranlar yuksek.İddaa'da ki gibi oran azligindan mac ekleyip durmuyorsun.

(Tercumesi su bahis isini bir turlu ogrenemedin)

Diger forum ahalisi insallah mutlsunuzdur ancak İngiltere'yi sevmeyenler cok mutsuz olacak cunku ''WORLD CUP İS COMİNG HOME''

Amin insallah!! Tuh tuh kara kaslardan uzak!!

not: Kanal 1 Allah belani versin!!

gian
18-06-06, 12:04
Nerdesin abicim oyle topikleri acıp kayboldun?

Boyle toplu cevap olmaz, maclarda da yaz :)

Bu arada bahisi gamebookersdan oynamıstım :)

Ama oynamicam artık dogru diyorsun :)

sigara69
18-06-06, 12:20
Pazartesinden itibaren aktif olabilecegim insallah sizlerle :)

Haklisin kaybolduk ortadan bir tatil yaptim yetmedi 2.yi yaptim Allah carpmadan durdum geldim.

gian
18-06-06, 12:41
Allah iyilik versin :) Bekliyoruz anacım o zaman :)

Ray52Lewis
18-06-06, 14:30
Ingilizler Isvec macinda sari kart sinirinda olmalarindan dolayi Gerrard ve Crouch´u dinlendirmeyi düsünüyor, bakalim insallah pahaliya patlar...:)

sigara69
19-06-06, 13:04
giga kardesim ''come on england'' diyorum burdan sana

Tequila
19-06-06, 13:30
bende sana 3 metrelik deve forvetiyle go home england diyorum canım :)

Lioney
19-06-06, 14:30
Gene bütün gece uyumadım, gene tele tel dökülüyorum, şöyle maça kadar 2 saat kestirsem, bu sefer kalkamayıp maçı kazırma riskide var onu düşünüyorum derken ben buraya niye girmiştim yahu....... Hah şimdi hatırladım, Tolga ya sataşmak için :)

Şey diyecektim öncelikle, Tequila nın çok anlamlı ve manidar sözlerine katılıyorum, hatta go home olduktan sonra, üstüne bir bardakta soğuk su tavsiye ediyorum :)

Ha birde mutluyum.

Esas diyeceğim ben kendime iyimser ve pozitif derdim, şu --ama bizim defansımız çok iyi-- mealindeki yazını okuyunca kendimi artık çok kötümser bulmaktayım :)

Koca İngiltere nin de şu oyuncum sakattı bu oyuncum formsuz, diğeri kıldı berikisi tüydü diye mazaretler içinde olmasıda düşündürücü :) ( ulen ne sataştım be :) )

Sözlerime bir mani ile son verip biraz kestireyim.

Bizim oğlan delidir
Ne yaparsa yeridir
Defansım sağlam diyen
İyimser bir peridir

Lioney
20-06-06, 05:25
Acaba diyorum İsveç in önliberosu Linderoth bizde oynarmı :)

Biraz daha uzun olsa hiçbir eksiği kalmayacak. Yarın iki takımın da gruptan çıkması sebebi ile geyiğine bir maç olabilir lakin yine de dört gözle onu izleyeceğim.

Yokmudur Galatasaray da babayiğit bir yönetici Tymoschuk veya Linderoth tan birini alıp takıma kazandırsın.

20-06-06, 11:10
Tymoshuk biraz hayal be Serkan :)

Giga
20-06-06, 11:41
İngiltere-İsveç maçı berabere biter yüksek ihtimal

Lioney
20-06-06, 12:00
Yahu onu da alamıyacaksak kimi alacağız :)

27 yaşına gelmiş, Ukrayna dan dışarı çıkmamış, takımında kendi bölgesinde oynayan 300 tane adam olan, üstelik kendinden genç ve oynatılıp pazarlanacak Brezilyalılar ile dolu bir takım iken bu, Avrupa nın en az kale alınan liglerinden birinde oynayan ve muhtemelen kendi takımında seneye daha çok yedek kulübesini aşındıracak adamı niye alamıyoruz ki. Bu yaştan sonra olsa olsa Almanya da ikinci sınıf bir takıma gider.

Maliyeti de, alma ihtimalimizin bulunduğu söylenen (ki Linderoth ve Tymoschuk u alabilme ihtimalimizn yanında bu oyuncuları alabilme ihtimalimiz iki kat daha zordur belirtmeden geçmeyeyim) Gravesen ve Zokora transferlerinin yanında yarısını geçmez.

Gidip Avrupanın en traş liglerinden iki oyuncu söylüyoruz, onları da alamayız deyip moral bozmayın kardeşim :)

İş ki senin yönetimin akıl etsin, gayet rahat alınacak oyuncular bunlar bence.

Sovereign
20-06-06, 12:55
Şöyle diyeyim Serkan,Shakhtar ekonomik olarak bizden çok çok rahat bir takım.Üstelik bu adam Luce'nin gözdesi ve o takımın da kaptanı.Tymoschuk'u almak istesek karşımıza çıkacak bonservisi ödeyebileceğimizi hiç sanmıyorum.

Haydi ödeyelim desek,o parayı hatta daha fazlasını verecek,daha gözde liglerin ve ülkelerin pekçok takımı olacaktır.

Biz de gider aslan parşası Nadj'ı alırız.

:)

Giga
20-06-06, 13:17
Trinidadtan gol bekliyoruz :)

Sheva
20-06-06, 13:28
Yahu onu da alamıyacaksak kimi alacağız :)

27 yaşına gelmiş, Ukrayna dan dışarı çıkmamış, takımında kendi bölgesinde oynayan 300 tane adam olan, üstelik kendinden genç ve oynatılıp pazarlanacak Brezilyalılar ile dolu bir takım iken bu, Avrupa nın en az kale alınan liglerinden birinde oynayan ve muhtemelen kendi takımında seneye daha çok yedek kulübesini aşındıracak adamı niye alamıyoruz ki. Bu yaştan sonra olsa olsa Almanya da ikinci sınıf bir takıma gider.

Maliyeti de, alma ihtimalimizin bulunduğu söylenen (ki Linderoth ve Tymoschuk u alabilme ihtimalimizn yanında bu oyuncuları alabilme ihtimalimiz iki kat daha zordur belirtmeden geçmeyeyim) Gravesen ve Zokora transferlerinin yanında yarısını geçmez.

Gidip Avrupanın en traş liglerinden iki oyuncu söylüyoruz, onları da alamayız deyip moral bozmayın kardeşim :)

İş ki senin yönetimin akıl etsin, gayet rahat alınacak oyuncular bunlar bence.

ohh be :)

Lioney
20-06-06, 13:33
Ekonomik olarak bizden rahat olmayan kaç takım var diyesim geldi birden :)

İşin orasına bakarsak zaten transfer yapamayız ( Yahu aslında bu yönetimle zaten hiçbir şartta yapamayız ya :) ).

İliç de kaptan dı ve takımın gözdesi idi hatırlatırım. Normaldir, takımda devamlılığı olan ve milli olan tek tük Ukraynalıdan biri işte normal kaptan olması. İşe birde şu yönden bakmak lazım. Bonservis + oyuncunun alacağı para. Bu açıdan toplam maliyeti adı geçen pek çok oyuncudan ucuz olur, Gravesen in yıllık alacağı ücret ile yarı yarıya fark eder, 3 yıllık imza ile bir hesap yaparsanız fark ortaya çıkar zaten. Siz ne kadar bonservis isteyeceğini düşünüyorsunuz ki Shaktar ın? Shaktar daki hangi oyuncuya sorarsanız sorun, iki takım arasında bir tercih yapsalar, hepsi Galatasaray a gelmek ister ki bu da işin bir başka yönü. Ukrayna dan kaç oyuncu nereye transfer olmuş ki şimdiye kadar, hepsi Alman Liginin veya Rusya Liginin standart takımlarını gidiyor.

Sen hele bir teklifini yap, oyuncuya tatmin olacağı bir para öner, oyuncunun kafasına transferi sok, sonra görürüm ben bakalım ne fayda geliyor ellerinde tutarlarsa. Kişisel tahminim Galatasaray ın oyuncuya ödeyeceği ücret ile beraber toplam 5 milyon euro luk bir transfer yapacağı, çok rahat alırız bu paraya. Neyse ben Linderoth a da fitim zaten :) ki Linderoth transferi de söyle kabaca 3 milyon euro yu geçmez bence.

Giga
20-06-06, 13:49
Ah be güzel abim keşke yöneticiler de senin bizim gibi düşünse ama görürsünüz bakın Saodiouyu bile aratır bunlar yanılırım inşallah

zidane38
20-06-06, 13:56
Bu aralar FM 2006 oynuyorum da biraz etkisinde kalarak Freddy Guarin'i öneriyorum :) Mondragon'un memleketlisi :)

Ben Zokora'yı istiyorum :agla:

Giga
20-06-06, 14:43
ben de Diego Matteoyu önereyim o zaman :) Neyse maçlara dönelim biz gene Almanya kazanamazsa İsveç ve İngiltere ne yapacak merakla bekliyorum

20-06-06, 15:09
Abicim Partizan ile Shakhtar bir değil bence, Partizan kendi halinde mütevazi bir takım ama Donetsk gayet zengin ve büyük hedeflere sahip takım ve Lucescu onu öyle 1-2 milyon Euro'ya bırakacak bir hoca değil :)

Sovereign
20-06-06, 15:20
He yani,bu adamlar Tolga Seyhan denen kazmaya 3.5 milyon bonservis ödediler.Kıyaslama yaparsak ondan ucuza satmazlar herhalde...:)

Paraya ihtiyaçları yok,hedefleri yüksek,takımda o pozisyonda oynayan en kaliteli adamlardan birisi.

Niye ucuza satsınlar ki?

Lioney
20-06-06, 16:43
Muhtemelen hiçbir zaman cevabını öğrenemiyeceğimiz bir şey için kafa yorup tartışmak ne derece doğru bilmiyorum lakin Shakhtar konusunda değerlendirmelerimiz konusunda farklar olduğu çok açık.

Tabii konu dağılmasın diye fazla girmek istemesem de, Egemen, kaptanlı vurgusu yaptığı için Partizan örneğini verdim ki bu örnek ile haklı olduğumu düşünüyorum hala. Savaş sonrası Partizan ın içinde bulunduğu durumu göz önüne almakla beraber, Partizan ve Shakhtar ın karşılaştırılması da bana abes geliyor geçmişe bakınca, belirteyim not olarak.

Kulübün başında zengin birisi olması da, kulüp portföyünü ve stratejisini ortaya koymuyor bence, haliyle yine Partizan vurgusu yapılabilir bence.

Neymiş kardeşim şu Shakhtar ın hedefleri bana bir açıklayıverin diye şakayla karışık bir gireyim önce :) Hayır üç dört yıldır takip etebildiğimiz kadarı ile gerek yapılan transferler, gerekse bahsedilen şey Avrupa başarısı ise her hangi bir done bekliyorum açıkçası.

Yine aynı bağlamda, Tolga transferinden bahsederken, Toroman trasferinden de söz etmek gerekiyor bence. Bahsi geçen zengin kulübün, nedense gerçekleştiremediği bu transfer her halde zenginlikle alakalı değil gibi geliyor bana. Hal böyle iken yıllardır yaptığı transferler de göz önüne alınarak, Shakhtar ın kulüp stratejisi ve portfüyü ve hatta izlemekte oldukları yolu gördüğüm bu donelerden farklı olarak yorumluyorum ben. Özellikle, Rusya, Romanya işte Sırbistan vs. gibi ülkelerde ve elbet kendi ülkelerinde (Brezilya yı saymıyorum zaten orada araştırma yapmayan ülke yok :) ) maliyeti düşük, kalitesi yüksek oyunculara yöneldiklerini düşünüyorum. Ha hiçmi yapmıyorlar, daha yüksek bütçeli transfer, yapıyorlar elbet ama kaç tane yılda bir tanemi, işte en fazla o kadar. Varsa bu zengin kulübün üç dört yıl içinde yaptığı dört beş yüksek bütçeli transfer, bilgilenmek isterim açıkçası.

Çıkardığım sonuçlar ile önerdiğim yol şu oluyor dolayısı ile; Toroman transferinden de görüleceği üzere, bu çok zengin kulüp, futbolcu ödemelerinde başka bir strateji güdüyor. Diyelim ki 30 kişilik kadroları var ve bunlarlara ortalama bir milyon dolardan yılda 30 milyon dolar ödüyorlar. İşte bunu aşmak istemiyolar. Durum böyle iken kadronun dengede kalması için haliyle belli oyuncular fazla para alırken bir kısmı da daha az paraya oynayacaklar. Kişisel tahminim Tymsochuk un da yılda taş çatlasa 500 bin dolar seviyesinde bir paraya oynadığı ve bu ve bunun altındaki rakamlar takımın büyük kısmı içinde geçerli olduğu.

Hal böyle iken, yaparsınız bu adama yılda 1 milyon dolarldan 3 yıllık bir teklif ve o adam başlar düşünmeye. Hem paraya bakar, hem iki kulübün hedef ve büyüklüklerine bakar, hem oynadığı lige bakar ve bunu noktada tercihini söylemeye gerek yok kanımca. O zaman başvuracağı yerde belli.

Shakhtar ise kendisine başvuran futbolcusundan sonra bir ayrım noktasına gerli :) Ya oyuncuyu tatmin etmek için aynı oranda ve yılda bir sözleşme önerecektir ki bu kulübün daha önce anlatmaya çalıştığım politikası ile ne derece doğru olur. Ya hiçbir şekilde sözleşme yenilemeyecek ve satmayacaktır ki, bu nokta da oyuncunun performansı ne olur. Ya da 27 yaşına gelmiş ve bol alternetifli bir bölgede olan oyuncusunun elden çıkaracaktır ki en mantıklısı bu olur. Yerine de yine kendi transfer politikaları üzerince bahsettiğim ülkelerden takip ettikleri ve bizden alacakları paranın belki yarısına, üstelik çok daha ucuza oynabilecek adam alabilirler ayrıca. Zira o bölgede, ellerinde zaten iyi oyuncuları var ve gelecek oyuncunun riskini kaldırabilecek durumdalar. (Liglerinin zayıflığından ve iki takımlı bir lig olmasından bahsetmeye gerek yok herhalde)

Bu demek değildir ki ben doğru düşünüyorum, sadece kendi izlediklerimde sonuç çıkarıyorum. Hayır denesek ölürmüyüz, ölmeyiz yahu. En fazla yok kardeşim satmıyoruz hadi naşlayın derler :) Kulübümüz ise Heinz için çıkardığı parayı hatta biraz daha fazlasını çıkarabilir gibime geliyor.

Ulan bir isimden bu kadar yazı çıkardık ya o da ayrı bir hadise :)

20-06-06, 17:09
Abicim Shakhtar'ın kadrosnunu 30 milyonda olduğunu hiç sanmıyorum :) Başında Lucescu'nun yakın dostu petrol milyoneri Rinat Akhmetov var.

200 milyon dolara yeni stad yapıyorlar :

http://www.stadiumguide.com/shakhtarnew.htm

İki yıldır şampiyon oluyorlar ve UEFA'da ilk 16'ya kalıp Lille'e elendiler. Bunun dışında geçen sene de Milan,Barça,Celtic (ön elemede Brugges'i elediler) grubunda 3. oldular. Daha sonra UEFA'da Schalke'yi elediler ve kupanın sürpriz takımı AZ'a elendiler.

Tabii bunlar büyük başarılar değil de gene de kulübün vizyonu bence gayet iyi durumda. Kulübün hedefleri demişsin sanıyorum ama şu an GS'nin hedefi bence CL'ye kalmaktır her ne kadar biz taraftar olarak öyle düşünmesek de şu anki kulüp durumumuz Shakhtar'ın çok üstünde değil.

Srna, Matuzalem,Hübschmann,Duljaj,Brandao,Vorobey gibi oyuncular oldukça kaliteli isimler. Açıkçası ben bu isimlerden 3'ünü direk bizim takıma isterim. Srna, Duljaj gibi isimler direk olarak milli takımlarında oynuyorlar mesela.

Neyse ben sonuç olarak derim ki biz Tymoshuk'u alamayız :)

Lioney
20-06-06, 18:05
E bende onu dedim işte, pahalı oyuncu yok, adamlar ucuz diye kalitesiz demedim ki, pahalı transfer yok, Avrupa da bir numara yok(bu olmayacak manasına gelmiyor zaten, dikkat edersen başarıya ulaşmak için farklı bir strateji izliyorlar dedim)

Yok anladım tabii sana göre alamıyacağımız :)

İşte Duljaj ve Matuzalem çok güzel oynar orta da daha ne :) Aha stadda yapıyorlarmış, tam teklif yapmanın sırası işte :)
......

......
Şimdi Korcan ile uzun bir telefon muhabbeti yaptık, kendiside Ukraynalılar ın Türkiye ye intibak sağlıyamıyacağını düşünüyor :)

Vaz geçtim transferden dermişim :) :)

Pes ettim.

Giga
20-06-06, 19:24
Maçlara bakalım artık :) İsveç-İngiltere maçı berabere diyorum Trinidad beni utandırmasın gol atsın bir de

osmanhy
20-06-06, 21:08
ingiltere yener gibime geliyor..bilmiyorum gonlum isvecden yana ama ingilizler yener

cesur_korkmaz
20-06-06, 21:25
Bu arada Ingiltere'nin Isvec karsisinda 1968'den beri yani tam 38 yildir galip gelemedigini de belirtelim.

Parma Maniac
20-06-06, 21:38
Crouch yedekmiş sanıyorum.. normalde olsa çok yanlış bir tercih olarak bulurdum ama bu maçın spesifik durumu nedeniyle anlayışla karşılamak gerekebilir.. 1.90lık adamlara karşı yerden oynamayı düşünüyordur muhtemelen Eriksson..

cesur_korkmaz
20-06-06, 22:03
Paraguay macinda sakatlanan Ibrahimovic'in yerine Marcus Allback oynuyor.

Adami ben de hic begenmiyorum ama bu macta yildizlasip, gol veya goller bularak, Gian'i utandirmasini bekliyorum. :)

Bu arada injury proceness'i 20 olan cam adam Owen, durduk yere sakatlandi Crouch oyunda.

Lioney
20-06-06, 22:06
Çağdaş ın favori forveti Allback saha da :) İbrahimovic kesik yemiş, sağ açık Wilhelmsson yerine de geçen maç golün asistini yapan Mattias Jonson oyunuyor.

İngitere de, iyileşen Rooney sahada, Crouch yedek(Owen sakatlanınca şimdi onun yerine oyuna girdi), sarı kartlı Gerrard dinlendirilmiş yerine Hargreaves sahada. Sağ bek tercihi yine Carragher.

Maç fena başlamadı bakalım nasıl devam edecek.

cesur_korkmaz
20-06-06, 22:22
Bu arada Crocuh 9 kez millli olmus, 6 gol atmis. Gayet basarili bir performans.

Ayrica onun forma giyidigi maclarin tamamini kazanmis Ingiltere.

sigara69
20-06-06, 22:25
Owen'in dizi cok kotu dondu :(

Ne sanssiz takim su İngiltere hay allahim ya.

Maca iyi baslamadik oyun planimiz alt ust oldu.Yerden oynayip darmadagin edicegimiz Sikeci İsvec'lileri simdi ise havadan oynamak mecburiyetinde hissediyoruz ve onlarin istedigi duzende oynuyoruz.Halbu ki topu yine yere indirsek cok rahat pozisyon buluruz.

Joe Cole cok istekli cok iyi oynuyor.

Rooney inanilmaz bir pozisyon harcadi.Ah bide yaninda Owen olcakti.

Lioney
20-06-06, 22:26
İki takımda 4 - 4 - 2 oynuyor. İngiltere nin şimdiye kadar ki en tempolu maç başlangıcı oldu. Ortada bir şekilde devam ediyor oyun. Muhtemel bir gol ile çok daha zevkli geçebilir maç. Ama iki takımında şu ana kadar gol problemi ve forvet muzdaribi olduğu düşünülürse, akıllarda soru işareti oluşmuyor değil.

İngiltere de kalede Robinson, sağ bekte Carragher, sol bekte A. Cole, tandemde Ferdinand ve Terry, sağ kanatta Beckham, sol kanatta J. Cole, ortada Lampard ve Hargreaves ve ileri ikilide Crouch ve Rooney oynuyor.

İsveç ise sahaya, kalede İsaksson, sağ bekte Alexandersson, sol bekte Edman, tandemde Lucic ve Mellberg, sağ kanatta Jonson, sol kanatta Ljungberg, ortada Linderoth ve Kallstrom, ileri ikilide Larsson ve Allback şeklinde yayılmış durumda.

Bu arada İngilizler Rooney ile önemli bir pozisyon harcadılar.

sigara69
20-06-06, 22:30
Bu arada grubun diger macinda Paraguay cok begenilen Sancho'nun kendi kalesine attigi golle 1-0 onde.

Lioney
20-06-06, 22:30
Aha sigaram da burdaymış, canlı yayına katılmış :)

Atmasınlar bu İsveçliler sizi Almanların kucağına :)

Yalnız ilk iki maça oranla İngiltre iyi başladı oyuna, niye iyi başlamadık dedin ki.

sigara69
20-06-06, 22:32
Gobege atilan toplardan 3'unsude bugun İsvecli oyuncularla bulustu.

İngiltere'de Terry-Ferdinand ikilsi bugun cok kotu.

Bunu yazarken 4.'yede kafa vurdurdular.

Lioney
20-06-06, 22:33
J. Cole nefis çaktı 1 - 0 :)

Spree
20-06-06, 22:34
ne koydu be joe cole.kapak olsun nordic denyolarına.

sigara69
20-06-06, 22:35
Aha sigaram da burdaymış, canlı yayına katılmış :)

Atmasınlar bu İsveçliler sizi Almanların kucağına :)

Yalnız ilk iki maça oranla İngiltre iyi başladı oyuna, niye iyi başlamadık dedin ki.

Goallllllllllllll....

Mukemmel bir gol Joe Cole.

İnanilmaz istekli baslamisti ve muthis bir gol atti.

Atsinlar Lioney atsinlar gonlum onu istiyor aslinda bir yandan :)

Bence savunmada cok kotu basladik her gobege atilan top posziyon dogurdu adamlara..Orta sahada da sisirmekten baska birsey yapmadik.

O yuzden iyi baslamadigini dusunuyorum.(dum)

Taa ki Joe Cole'a kadar.

Simdi cok rahatiz

sigara69
20-06-06, 22:38
Hargreaves pas atmadi iftira atti.

Guzelim 3'e 4'un icine sicti.

Simdi Lampard muthis vurdu diregin ustunden az farkla disari cikti.

savatage
20-06-06, 22:40
Şu Joe Cole'un attığı goller olan bir video falan olsa keşke.
Attığı goller genelde ya çok kritik oluyor ya çok harika oluyor.
Ya da ikisi birden oluyor tabii :)

İspanya'dan sonra tuttuğum takım(favorim değil) İsveç.
Henrik Larsson'un bunda payı büyük tabii.

sigara69
20-06-06, 22:42
Rooney sakatliktan tam kurtulamamis cok belli.

Eskiden olsa donup vurabilecegi pozisyonlarda simdi ayagi sanki bir yere takiliyor gelmiyor onla.

Lioney
20-06-06, 22:43
Karşıda iyi bir rakip olmasıda İngiltere nin temposunu etkilemiş olabilir, ilk defa bu kadar hareketli bir İngilere maçı oluyor bu turnuvada bence. Gerçi şimdi kapanmaya başladınız, uyumayalım yine :)

Tabii herifler bizim futbol zevkimizimi düşünecekler, kendi galibiyetlerini mi :)

Bir not daha ekleyeyim, bence İsveç de topu yere indirirse daha etkili olur.

cesur_korkmaz
20-06-06, 22:45
Bu arada sigara sen Chelsea'li degil miydin? O bayrak ne öyle? :kiskis:

savatage
20-06-06, 22:45
Bu arada İngiltere için çok çok iyi bir jenerasyon olduğuna katılmıyorum ama (kötü de demiyorum tabii ki) uzaktan şutlarla aşırı etkili bir jenerasyon var.
Ceza sahası dışından belkide dünyada topa en iyi vuranlar var hep.
Lampart,Cole,Gerard,Rooney,Beckham hepsi bir arada oynuyor üstelik.
Bir de Shearer olsa :)

edit:Üstelik hemen hepsi her iki ayaklarıyla da çok iyi şutlar çekebiliyorlar.

Spree
20-06-06, 22:47
keşke ingiltere'ye almanya gelseydi de çaksalardı güzelinden.oyun böyle devam ederse fark artar büyük ihtimalle.

sigara69
20-06-06, 22:47
Bu arada sigara sen Chelsea'li degil miydin? O bayrak ne öyle? :kiskis:

Allah korusun ne Chelski'si??

Nerden boyle bir konuya vardin Chelski'li olduguma dair?

Cocuklugumdan beri tuttugum iki takim var Galatasaray ve Manchester United.

İftira atmasak.

Lioney
20-06-06, 22:48
Gerrard tek başına jenerasyon sayılır yahu, Liverpool Aslanı :)

Güzel bir tesbit, gerçi şutları henüz Almanlar gibi bir turnuva başarısına dönüştürdükleri söylenemez ama. 90 da Almanlar sırf şut atarak kazanmışlardı neredeyse turnuvayı.

cesur_korkmaz
20-06-06, 22:51

İftira atmasak.

Allah Allah. Aklimda öyle kalmis. Kusura bakma, hakaret gibi oldu o zaman Chelski falan. :)

Serkan1905
20-06-06, 22:59
Ingiltere golden önce cok pis bastiriyordu, ki gol geldi.

Isvecin ise ücüncü maci oldu. Ya adam gibi top oynamiyorlar, ya da iyi takim degiller. Turnuvanin basindan bu yana söyle güclü, kiran yikan Isvec yok.

sigara69
20-06-06, 23:05

İftira atmasak.

Allah Allah. Aklimda öyle kalmis. Kusura bakma, hakaret gibi oldu o zaman Chelski falan. :)

Yok onemli degil evet biraz hakaret oldu tabii Liverpool'lu deseydin daha cok kizardim :)

Hersey bir yana nasil oyle bir dusunceye vardin beni o sasirtti.

İkinci yariya daha baskılı basladi İngiltere.

2'yi bulursak cok rahatlariz.

Arjantin bekle bizi geliyoruz :)

sigara69
20-06-06, 23:07
Gian Allback atti :)

Belliydi bugun boyle bir gol yiyecegimiz.

Su golun soyle bir guzelligi oldu bakalim simdi nasil bir oyun sergilyecegiz.

Ferdinand gercekten cok formsuz keza Ashley Cole'da.

cesur_korkmaz
ALLLLLBBBBÄÄÄÄÄÄCCCCCCCKKKK !!!

Hooobarey!

Gian'a selam!! :lol:

Lioney
Tolga nın korktuğu başına geldi. Allback kazması kafa ile çaktı 1 - 1 :)

Bu arada kornerlerin hepsini adrese teslim gönderen Linderoth un önünde de saygı ile eğiliyorum, yönetim uyuma Linderoth a sahip çık diyorum :)

Spree
20-06-06, 23:08
liverpool'a laf söylersen allah çarpar işte çaktı isveç.

sigara69
20-06-06, 23:11
liverpool'a laf söylersen allah çarpar işte çaktı isveç.

:lol: :lol:

Valla oyle oldu ya :D

İsvec'te Jonsson cikti Wilhelmsson girdi oyuna.

Ayni golun kopyasini yiyorduk.

Bugun goruldu ki bu savunma duzeninde Gerard ve Neville hayati onem tasiyorlar.Hargreaves orta alanda yoklari oynuyor.

Derken 3.uyude yiyorduk.

Bugun gobege atilan her top İsvec'lilerle bulustu.

cesur_korkmaz
20-06-06, 23:12
Yok onemli degil evet biraz hakaret oldu tabii Liverpool'lu deseydin daha cok kizardim

Hersey bir yana nasil oyle bir dusunceye vardin beni o sasirtti.

Valla ben de bilmiyorum. Aklimda sen ve Umberto Chelsea'li diye kalmis. Galiba Mourinho ile alakali olabilir.

sigara69
20-06-06, 23:12
Hele sukur Ferdinand cikti.

Macin basindan beri diyorum bu kadar kotu oynayamaz bir adam diye.

Erikkson nasil gordu sasiyorum.

Wilhelmsson ile Joe Cole'un mucadeleside muthis olucak.

Lioney
20-06-06, 23:14
Ahaha bak biz maçı izlerken anlı şanlı Liverpool umuza dukundurmalar gelmiş. Neyse ki Bülent im cevabını vermiş :) Bana da söyleyecek bir şey kalmamış eheheh :)

Ahah gene çakıyorlardı :) İsveç teknik direktörüde hoplayı zıplamış kenarda çok güldüm :)

Bu arada Wilhelmsson oyunda kanat savunmasında ve hücumda çok kötü olan Jonson dışarda İsveç de.

İngiltere de, Tolga nın daha önce de tesbit ettiği gibi Ferdinand dışarda Campbell oyunda.

Lioney
20-06-06, 23:15
Yine kaçtı, az kaldı Mellberg çakıyordu :)

sigara69
20-06-06, 23:15
Yok bu sari lacivet'de mi bi b.k var anlamadim.

2.yari her korner tehlikeli oldu.

Linderoth Lioney'nin dedigi gibi adrese teslim atiyor.Alex kesilde adam basimiza.

cozker
20-06-06, 23:17
Balına edeyim İngilizlerin.. İlahların yardımıyla zorla lider bitirecekler gibi görünüyor.. İsvec direkleri dövüyor.. Bu grubun lideri bence şimdiden ceyrek finali garantiler.. Ekvador bunlarla baş edemez cünkü..

sigara69
20-06-06, 23:18
Hargreaves'i cikarip orta alana Jenas'i almasi lazim.

Beckham ile de Joe Cole'un yerlerini degistirmesi ile Joe Cole'u Wilhelmsson'un onunden kurtarmasi lazim.

Lioney
20-06-06, 23:23
Maç çok zevkli geçiyor yahu :)

Söylendik söylendik sonunda zevkli bir İngiliz maçı izliyoruz(yine karşıdaki takımın güçlü olmasının bunda etkili olduğunu düşünüyorum, demek ki ilerleyen turlarda İngiltere maçları daha zevkli geçecek, şey tabii biz çakıncaya kadar ilerleyen turlarda :) ), gol yemez ise Gerrard ı almayacaktır oyuna gibi geliyor bana, gol yerse kesin alır, alması lazım en azından öyle söyliyelim bari.

Lioney
20-06-06, 23:26
A aldı herif yahu Gerrard ı :) Rooney dışarda, İngiltere orta sahayı yeniden ele geçirmeye çalışacak herhalde beşleyip.

sigara69
20-06-06, 23:28
Cok yanlis bi degisiklik bence.

Gerard'in su macta getirecegi cok sey olabilir ancak Rooney'nin moralini bozmak,Gerard'in olasi bir sari karti,sakatligi gibi seylerde de cok sey goturur.

Taktiksel olarak simdi Crouch tek forvet ile toplari indirecek arkadan gelen Lampard ve Gerard gibi iki oyuncu bunlari gol yapicak tarzi bir forvet dizilimi ile oynuyoruz.

Savunmada ise 3 on libero ile top İsvec'lilerde iken geri yaslaniyorlar.

Beckham'i da daha hareketlendirmek icin Gerard ona daha yakin oynayacaktir.

Lioney
20-06-06, 23:28
Rooney kıyameti koparttı ki haklı bence adamın maç eksiği var, sen adamı oyundan alıyorsun.

Bu arada bir top daha çizgiden çıkarıldı İngilizler tarafında.

Lioney
20-06-06, 23:30
Elmander oyunda Allback dışarda.

sigara69
20-06-06, 23:34
Wilhelmsson'da Joe Cole'u oldurdu bitirdi adam.

Grubun diger macinda skor halen 1-0 Paraguay lehine

sigara69
20-06-06, 23:35
At su Hargreaves valla takim 10 kisi daha iyi oynar.

Spree
20-06-06, 23:41
büyük kaptan yapıştırdı kafayı.çok büyük bir varlık bu gerrard.

Lioney
20-06-06, 23:42
Gerrard attı 2 - 1 gol de J. Cole nin payı büyük.

Atamıyana atarlar oldu :)

sigara69
20-06-06, 23:43
Goallllllll...

Gerard atti; Joe Cole sag kanattan cok guzel bir orta tam kafasina ve Gerard'da muthis bir kafa vurdu.

2-1

''WORLD CUP İS COMİNG HOME'' :)

Bir Sol Campbell macin gidisini nasil degistiriyor.

Spree
20-06-06, 23:46
bir başka büyük insan attı şimdi de :)
2-2
paraguay 2-0 yaptı bu arada.

sigara69
20-06-06, 23:47
Grubun diger macinda Paraguay farki ikiye cikardi.

2-0

Hay yarabbim 2-2 oldu.

Henrik Larsson.

Bir Sol Campbell macin gidisini nasil degsitiryor :)

Golde inanilmaz hatasi var :)

Lioney
Ulan yine attı adamlar :) Bu adam sahada ne yapıyor diye düşünmeye başladığı Larsson attı. 2 - 2 :)

sigara69
Paraguay'in golunu Nelson Cuevas atti.

sigara69
20-06-06, 23:49
Alin yirttiniz bir yerlerinizi İngiltere'nin maclari zevksiz golsuz geciyor diye.

Alin kina yakin. 4 gol.

Aslinda iyi oldu iler ki turlar icin savunmanin onemi cok buyuk ve aksiyan yerleri boyle iddasiz bir macta gormek cok faydali.

Bakalim ne gibi cozumler arayisi icinde olucak Eriksson.

Mac bitti bu arada 2-2

Lioney
20-06-06, 23:49
2 - 2 bitti :)

cesur_korkmaz
20-06-06, 23:52
Böylece Ingiltere, Isvec önunde bir kez daha kazanamamis oldu. Dile kolay 38 yil...

Nasil bizim Ingilizlere sansimiz tutmuyorsa, adamlarin sansi da Isvec'e tutmuyor iste.

duncanferguson
valla çok ahmet çakar izlemektedmidir nedir bu maç bana şaibe koktu :D :D :D :D

Lioney
Yırttık demen daha doğru olur, çizgiden çıkan toplar, direkten dönen toplar. Pek güzel bir ikinci yarı oynadınız yani :)

Şu İsveç in doğru düzgün bir forveti olsa, cidden sallarlar turnuvayı.

tilmaz
çok maç izleyemedim ama izlediğim en zevkli maç buydu şimdiye kadarki. inanılmaz bir mücadele vardı sahada

Parma Maniac
20-06-06, 23:55
İngiltere en boktan oynadığı maçta bile zevk veriyor vallahi.. çok zevkli bi takım oldu iyice..

cesur_korkmaz
20-06-06, 23:58
Şu İsveç in doğru düzgün bir forveti olsa, cidden sallarlar turnuvayı.

Zlatan var.

Larsson var.

Hatta Allback var. :)

Bence Isvec'in sorunu Lagerback'in taktiksel olarak takima zenginlik katamayasi ve hep ayni standard oyunu surprizsiz olarak takima oynatmasi. Zlatan-Larsson hattina destek veren Ljunberg ve Kallström gibi oyunculari var. Kallström gibi adamin yerine Isvec Liginde oynayan eski Southampton'li Anders Svensson'u tercih ediyordu adam. Trinidad macindan sonra artik zorla oynatmaya basladi. Ayrica Wilhemsson cok yaratici isler yapabilyor. Yoksa hucum oyuncusu olarak sorunu yok Isvec'in.

cesur_korkmaz
21-06-06, 00:00
Yanlis oldu. Edit

Serkan1905
21-06-06, 00:04
Isvec adina macin ikinci yari bilancosu:

Ingiltereye karsi 2 gol, direkte patlayan 2 top, cizgiden dönen bir top

saka maka 5 oluyormus.

cesur_korkmaz
21-06-06, 00:07
Bu arada bir baska istatistik ikinci turdaki Isvec-Almanya maciyla ilgili. Isvec, resmi maclarda 1958 yilindan beri Almanya'ya karsi galip gelememis.

osmanhy
21-06-06, 00:23
Bu arada bir baska istatistik ikinci turdaki Isvec-Almanya maciyla ilgili. Isvec, resmi maclarda 1958 yilindan beri Almanya'ya karsi galip gelememis.

ingilterede isveci 1968den beri yenemiyormus galiba...cok ilginc...ingiltere ecuadoru rahat gecer, ama ondan sonrasi zor olacak cunku ingiltere hic tat vermiyor

Aslan Suat
21-06-06, 02:02
aha suraya yaziyorum bu dingilizler Ecuadora elenecek :)

sigara kardesimde "Ingiltereyin Batisi" adli klip hazirlayacak ;)

Lioney
21-06-06, 02:33
Sayılan forvet oyuncularını ben de biliyorum tabii, hatta İsveç kadrosuna oldukça hakim sayılırım :)

Zaten etkili hücum oyuncuları olmasa bu derece pozisyon üretemez, lakin girdikerli pozisyon oranı ile attıkları gol oranı arasında, turnuva da bu derece fark olan çok takım yok. Bu sebeple ortada bir problem var.

Ben İbrahimovic kalitesiz bir adam demedim ki, hatta Larsson gibi bir Celtic efsanesine ne diye dil uzatayım (Allback biraz kazma ama) ama bu oyuncuların bu turnuvada şimdiye kadar oynadıları futbol çok verimsiz ve kötü. Anlatmak istediğim buydu. Formda bir forvet ile çok rahat 3 maçıda kazanırdı İsveç. Gelecek maç golcülüklerini gösterirler umarım, zira form durumlarını arttırmazlar ise veya bir düzelme olmaz ise, ev sahibini geçmek çok zor olacaktır.

Ray52Lewis
21-06-06, 02:34
Ben Ingiltere ile ilgili Arjantin laflarina takildim...
Arjantin grubunda 1. olursa, Ingiltere ceyrek finalde Portekiz/Hollanda macinin galibi, muhtemel yari finalde de Brezilya/Ispanya galibi ile oynayacak, o yüzden anlamadim...
Hollanda´nin Arjantin´i yenecegi mi var sayiliyor?

Ray52Lewis
21-06-06, 02:36
Bu arada Ingiltere-Isvec macinin ilk yarisi bittikten sonra Almanlar Isvec´i istiyoruz diye aciklama yaptilar, mac bittikten sonra da Ingiltere gelse daha iyi olurdu aciklamalari gelmeye basladi...:)

Lioney
21-06-06, 02:44
:) Normal bir açıklama Şükrü. Can derdinde artık herkes.

Bu arada taktik anlamda zayıf ve bu derece yaratıcılığı az olduğu iddaa edilen bir takımın, bu 3 maçta bu kadar az pozisyon vermesinin yanında bu kadar çok pozisyon bulmasıda ilginç bir tezat olsa gerek. Allah muhafaza bir de doğru taktiklerle çıksalar ve daha yaratıcı olsalar ne olacaktı düşünmek bir ürkütücü :)

Aslan Suat
21-06-06, 02:47
Bu arada Ingiltere-Isvec macinin ilk yarisi bittikten sonra Almanlar Isvec´i istiyoruz diye aciklama yaptilar, mac bittikten sonra da Ingiltere gelse daha iyi olurdu aciklamalari gelmeye basladi...:)

vallah Almanlara kim ciksaydi fark etmiyordu bence, ikisinide gecebilecek gücte ve formda.
ayrica bence Ecuadora Dingilizlerin cikmasi Isveclerin cikmasindan cok cok daha iyi.

Ray52Lewis
21-06-06, 03:08
Aslinda Almanlarin Ingilizlere karsi hep sansi tutmustur, 1966 da o cizgiyi gecmeyen gol ile sampiyonlugu aldiklarindan beri sanirim her önemli turnuvalarda Almanlara elenmisler, en son 1990 ve 1996 da iki kez yari finallerde penalti sonrasi elenmeleri, ancak bu sefer genel olarak yildiz oyuncularin coklugu biraz fazla sIkIntI yaratti Almanlarda, oyun olarak bu aksam ki ilk yari haric bekleneni veremeseler de Lampard, Gerrard, Rooney, Beckham gibi her an maci cevirebilecek oyuncu sayisinin fazlaligi korkuttu onlari...

Su anda yinede genelde Ingiltere den siyirdik görüsü agirlik gösterse de, ben Isvec´in cikmasi iyi olmadi görüsündeyim Almanlar icin, beklediklerinden cok daha zor bir mac ve sonucunda da büyük olasilikla elenecekleri mac olacak diyor icimden bir his ya, bakalim...:)

Bu arada Suat, bence Ingilizler Ecuador´u gececektir, ancak ondan sonra muhtemelen Portekiz/Hollanda ikilisinden biri olacak rakibine elenecekler diye düsünüyorum...

Aslan Suat
21-06-06, 03:34
Bu arada Suat, bence Ingilizler Ecuador´u gececektir, ancak ondan sonra muhtemelen Portekiz/Hollanda ikilisinden biri olacak rakibine elenecekler diye düsünüyorum...

tabiki normalde Ingilizlerin yenecegi bir mac, ama bu mac icin icimde bir his Ecuador gececek diyor.
bunuda Ecuadorun iyi oldugundan yada dingilizlerin kötü oldugundan ( ki gercekten cok kötü buluyorum) düsünmüyorum, ki Ecuador su iyi hali dingilizlerin kötü halini gecebilecek gücte degil, ama nedense bir his bana dingilizlerin duvara carpacagini söylüyor.

ayrica Crouch kafa golü atabilmek icin sacini cekebelicegi bir Ecuadorlu futbolcu yok (bakiniz: Trinidad & Tobago maci) :)

Carmelo
21-06-06, 04:59
Ben İbrahimovic kalitesiz bir adam demedim ki, hatta Larsson gibi bir Celtic efsanesine ne diye dil uzatayım (Allback biraz kazma ama) ama bu oyuncuların bu turnuvada şimdiye kadar oynadıları futbol çok verimsiz ve kötü. Anlatmak istediğim buydu. Formda bir forvet ile çok rahat 3 maçıda kazanırdı İsveç. .

cesur_korkmaz
21-06-06, 05:59
Sonucta Isvec bugun duran toplar disinda cok fazla bir hucum zenginligi gösteremedi. Paraguay macini cok kalabalik bir mekanda yarim yamalak izledigim icin yorum yapmak istemiyorum ama 10 kisilik Trinidad'a 40 dakikada gol atabilmek icin cok ust duzey bir ya da formda forvet olmak gerekmiyor. Bizim Allback bile kac tane pozisyona girdi. :) Ama o macta Isvec kalitesinde bir takimin Trinidad'i bogmasi gerekiyordu ama Lagerback adeta maci izledi dakikalarca. Benim söylemek istedigim bu. Yoksa bence de Zlatan ve Larsson varlik gösteremiyor ama sonucta Arsenal'i tasiyan Henry Fransa takiminda cok siradanmis gibi gözukebiliyor.