PDA

Tüm Versiyonu Göster : F.Bahçe 4 Galatasaray 0

JackDaniels
22-04-06, 09:41
Fazla umutlu değilim...

Ama futbol bu ne olacağı belli olmaz.

duncanferguson
22-04-06, 09:56
bende ilk defa bu kadar umutluyum,arkadaşlar bence son yıllarda hiç izlemediğiniz kadar güzel bir maç olacak bizim için,içiniz rahat olsun bu kez yeneceğiz feneri.... efsane olmak kolay değil

tripotter
22-04-06, 09:56
Hadi Bismillah diyelim o zaman evvela...Ben therockulanın tersine çok umutluyum...22 NİSAN 2006 çok öenmli bir tarih olarak hiçbir Galatasaraylının hafızasından silinmeyecek uzun yıllar boyunca...Bu akşam Kadıköyde futbol dersi vermeye geliyoruz.Türkiye'ye mücadelenin, azmin, birlik ve beraberliğin, onurun, şerefin, takım bilincinin lafın kısası içinde "para" olmayan herşeyin nasıl harmanlaşarak bizi Şampiyonluğa götürdüğünü göstermeye geliyoruz.

Bugün milyonlarca insanın yüreği sizin için sizinle birlikte atacak ASLANLAR...Sizler yıllar boyunca bu ülkenin gururu oldunuz ve yıllar boyuncada olmaya devam edeceksiniz...Hiçbir tehdit, baskı, Bizans oyunları, yalan haber sizleri ve bizleri bu mücadeleden ASLA yıldıramayacak...GALATASARAY, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada tarih yazmaya devam edecek...

Bizlere bu heyecanı sonuna kadar tattırdığınız için hepinize şimdiden sonsuz teşekkürler... "SENİ SEVİYORUM GALATASARAY" Bunun üzerine söyleyecek lafım yok...

Gazamız mübarek olsun...Aslanlar gibi gidin, O ezikleri orada aslanlar gibi yenin ve dönün...Çünkü size sadece ve sadece ŞAMPİYONLUK yakışıyor...

duncanferguson
22-04-06, 10:04
maç boyunca dua edicem 26 yaşına geldim ilk kez bir fener maçı öncesi bu denli rahatım,biz ne uefa,ne şampiyonlar ligi zaferleri yaşadık,eminimki bu akşamki mağlubiyet fenerlileleri yıllarca susturacak

Almanyadan
22-04-06, 10:11
Bir an gol atisimizi hayal ettim, Aman Allahim acayip bi duygu milyolarin goooool diye bagirip birbirine sarilmasi,en güzelide eziklerin istanbul bogazinda batmis gemilerine üzülür gibi surat asmalari, onlarin o maglubiyetini görmek...Insallah bu duyguyu bugün bi kac kez yasariz.
Evin heryerini sari kirmizi süsledim, telefonun fisinide cekcem..Bence son zamanin en heycanli maci bugün oynancak.Tüm Avrupa bile bu maci konuscak.
Haydi Aslanlar yasattiginiz bunca zafere birtane daha ekleyin..

Giga
22-04-06, 11:03
bugün kazanacağız korkmayın artık sıra bizde

Maynard
22-04-06, 11:12
Normalde fe5 maçlarından 4-5 gün önce maç heyecanına girerdim!bu sefer öyle değildi,belki de therockula gibi bende çok fazla umutlu olmadığım içindi!dün geceye kadarda öyleydim ama dün gece forumda açılan hakkını helal et topic ini okuyunca bende bi anda maç havasına girdim!dün geceden beride seni sevmeyen ölsün tezahüratımızı dinliyorum cimbomparisin hazırladğı klibi izliyorum,ne kadar gs yle ilgili şey varsa pc de hepsini tekrar tekrar izledim!uyuyamıyorum geceden beri!!!!

haydi aslanlar gerets de demiş para için değil onuru için oynayan oyuncularsınız siz!biz size daha ne diyelim ki.hepinize helal olsun yensenizde yenilsenizde....

UmBeRtO GS
22-04-06, 11:58
Arkadaşlar hepiniz yanlış anlamışsınız "fazla umutlu değilim, ama futbol bu" sözü totemin bir parçası, daha önceki bütün topiclerde öyle yazıldı da ondan bu seferde böyle yazıldı....

Bence sabitlemeyelim, daha öncekiler sabitlenmemişti...

gian
22-04-06, 11:58
Haydi çocuklar..

Ben nefes alamaz hale gelmeye başladım bile..7 saatten az kaldı..

gian
22-04-06, 12:00
Ulan Kaan, ulan Kaan..

7. postu ben atıcam totemi yapmıstım; sen atmıssın aynı anda..

Tüh sana..

UmBeRtO GS
22-04-06, 12:00
Sil postumu o zaman :)
Aman uğur bozulmasın

CaNKaGS
22-04-06, 12:25
Fazla umutlu değilim...

topici sen açmıssın güzel ama topici açar açmaz umudum yok gibi laflarla karşılaştığım için üzüldüm. Ne bileyim topici açtın ilk başta güven verici destekleyici laflar söleseydin ondan sonra altta kendi düşünceni yazsaydın. Bütün yazacaklarım hislerim düşüncelerim bir anda silindi. Umudum bir anda gitti. Bir daha lütfen olmasın. Beni yanlış anlama ama olmamış.Maksadım kavga çıkarmak ve tartışma çıkarmak değil. İyisiyle kötüsüyle beraber paylaşacaz burda ama benim düşüncem bu kusura bakma...

UmBeRtO GS
22-04-06, 12:26
Fazla umutlu değilim...

topici sen açmıssın güzel ama topici açar açmaz umudum yok gibi laflarla karşılaştığım için üzüldüm. Ne bileyim topici açtın ilk başta güven verici destekleyici laflar söleseydin ondan sonra altta kendi düşünceni yazsaydın. Bütün yazacaklarım hislerim düşüncelerim bir anda silindi. Umudum bir anda gitti. Bir daha lütfen olmasın. Beni yanlış anlama ama olmamış.Maksadım kavga çıkarmak ve tartışma çıkarmak değil. İyisiyle kötüsüyle beraber paylaşacaz burda ama benim düşüncem bu kusura bakma...

Önce de yazdım ama bakmamışsın herhalde, "fazla umutlu değilim, ama futbol bu" sözü totemin bir parçası, daha önceki bütün topiclerde öyle yazıldı da ondan bu sefer de böyle yazıldı....

kara01
22-04-06, 12:29
Therockula ne yaptin boyle bende cok umutluyum aksamki mac icin

CaNKaGS
22-04-06, 12:31
dediğin gibi olsun umberto inşallah uğur getirir...

Namelessonegs
22-04-06, 13:03
Aslanlarımızın yıkın gelin ezikleri...Sizlere cok guveniyoruz..17 Mayıs neyse 22 Nisan'da o olsun bizim icin :D

caglar_by
22-04-06, 13:35
Yenicez başka hiçbir düşünce geçmedi aklımdan, uzun zamandır hiç bir maçtan bu kadar emin

olmadım, aslanlar gibi oynayıp yıkıp, ezip, dağıtıp gelicekler, size güvenimiz tam, sonuna kadar

arkanızdayız ve bu sefer herkez inanıyor eski günlerdeki gibi yine bir destan, yine bir zafer,

yine bir onur, yine bir şampiyonluk gecesi bu akşam başka yolu yok...

Saunders
22-04-06, 13:38
PAF derbisi Galatasaray'ın
Turcell Süper Ligi'nde bu akşam oyananacak olan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi, Profesyonelliğe Aday Futbolcular (PAF) Ligi maçında Galatasaray, Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti.

Fenerbahçe Dereağzı Tesisleri'nde yapılan maçta Galatasaray'a galibiyeti getiren goller 9. dakikada Aydın ve 45. dakikada Cafercan'dan geldi. Fenerbahçe'nin tek golünü ise 83. dakikada Uğur kaydetti.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 76'ya çıkararak liderliğini sürdürürken, Fenerbahçe ise 36 puanda kaldı.

Volkanus
22-04-06, 14:49
Bu akşam kazanacağız başka yolu yok.

sonGS
22-04-06, 14:51
tarihi bir galibiyet olacak inşallah ... haydi aslanlar,buraya kadar getirdiniz son hamleyi de yapın

kajganic
22-04-06, 15:14
Maç sonunda ,galip geleceğimiz için,oyuncular ve teknik heyetimizin,direk soyunma odasına gitmeyip,emniyet tedbirleri alınıncaya kadar orta yuvarlakta toplanmalarını ve staddaki taraftarlarımızla bütünleşmelerini istiyorum.

Malum İsviçre maçı sonrası ,kaçarcasına soyunma odalarının yolunu tutan İsviçre'li oyuncuların bu hareketi ,medyamız tarafından tahrik unsuru olarak değerlendirilmişti.İki yüzlü medyamız bu seferde ,maç sonu soyunma odasına gitmeyen Galatasaray'lı oyuncular sevinç gösterileri yaparak ,fener taraftarlarını tahrik ettiler diyebilirler.

Ben Kadıköy'de bir ,Samsun fener kupa maçı hatırlıyorum.Samsun kupada feneri eledi ve sevinç gösterisinde bulunan Samsun'lu oyunculara fenerli oyuncular tekme-tokatla saldırmışlardı.

Kısacası;kadıköyün tarihi sansasyonel olaylarla dolu.

"Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum." Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

20.49 da (bu saate bitmez ama )ful eğlence

Sheva
22-04-06, 15:15
Çok pis koymaya geliyoruz o kadar söylüyorum :D

Yalnız maçtan önce münferit olarak taraftarlarımıza saldırılar olmuş, Allah hepsinin belasını versin diyorum..

kajganic
22-04-06, 15:17
evet az önce NTV'de izledim,bizim taraftarlardan birinin arabasını tahrip etmişler,olaya çevik kuvvet el koymuş,

zidane38
22-04-06, 15:20
Her ne olacaksa olsun ama şu maç bir an önce bitsin. Artık dayanamaz hale geldim. Maçı da izleme kararı aldım. Evde dursaydım kendi kendimi yer bitirirdim.
Ha bir de akşam rüyamda kazandık 2-0.Darısı bugüne inşallah.
1-1 yada 1-2 bitecek maç.

kajganic
22-04-06, 15:24
4-1 galibiz bu da benim totemim. :okey:

chivu
22-04-06, 15:29
Yenseler de yenilseler de benim için şahsen önemli değil. Taraftarın ve yönetimin bile inanmadığı bir şampiyonluk için( Bir hafta öncesine kadar herkes Fener bir yolunu bulur, alır diyordu bütün gs forumları) son noktaya kadar geldiler. Bu sezonu şampiyonlukla taçlandırmak inanılmaz olacaktır, lakin son anda bir terslik ( Allah korusun) çıkarsa da ben üzülmeyeceğim, onlar şampiyon gibi oynadılar, Galatasaraylıların başını daima havada tuttular.

Yaşattıklarınız için teşekkürler Aslanlar, sonuç ne olursa olsun teşekkürler....

Namelessonegs
22-04-06, 15:30
Yenseler de yenilseler de benim için şahsen önemli değil. Taraftarın ve yönetimin bile inanmadığı bir şampiyonluk için( Bir hafta öncesine kadar herkes Fener bir yolunu bulur, alır diyordu bütün gs forumları) son noktaya kadar geldiler. Bu sezonu şampiyonlukla taçlandırmak inanılmaz olacaktır, lakin son anda bir terslik ( Allah korusun) çıkarsa da ben üzülmeyeceğim, onlar şampiyon gibi oynadılar, Galatasaraylıların başını daima havada tuttular.

Yaşattıklarınız için teşekkürler Aslanlar, sonuç ne olursa olsun teşekkürler....

Hepsine tesekkurler ama buraya kadar geldikten sonra da ''sampiyonluk'' lazım artık..3 hafta once belki normaldi ama simdi kaybedilmemesi gerekir..

arat44
22-04-06, 15:39
son 2-3 haftadir acaip hisler icerisindeyim...

buyuk konusmayi hic sevmem ama haftalirdir kadikoyde bunlara gecirecegiz diyorum...

cunku hislerime engel olamiyorum...

kalbim sıkısmaya basladi...

nasil izleyecegiz o 90 dakikayi bilmiyorum...

2 bilet bulduk abimle...

ben vazgectim dun...

2 kere gittim daha evvel...

biri 6 mayis, digeri 6 kasim...

ugurlu gelmiyorum...

osmanhy
22-04-06, 15:46
Hadi Aslanlar:
1-0 olsun bizim olsun
Hadi Aslanlar

Sheva
22-04-06, 15:48
5 saat sonra belki de şampiyonluğu kutluyor olacağız :alkis: Haydi aslanlar terinizin son damlasına mücadele edin ve hakettiğiniz kupayı alıp gelip ordan, Allah yardımcınız olsun..

zidane38
22-04-06, 16:22
Evet ben yavaştan maçı izleyeceğim yere gidiyorum. Erken ama daha yemek yerim filan anca. Hem yer bulamama durumumuzda olabilir ki hiç istemem bunu.
İzleyeceğim yerde çoğunluk olacağımız kesin. Bizim şehirde her zaman çoğunluk oluruz. Maçtan önce tezahürat filan yapar bizim taraftar ama ben katılmayacam. Sessiz sessiz beklemeyi düşünüyorum. Müzik dinlerim büyük ihtimal.
Neyse hadi Allah yardımcımsı olsun aslanlarımızın.
Bekle Kadıköy biz geliyoruz.....

UmBeRtO GS
22-04-06, 16:50
PES'te Necati'nin golüyle 1-0 kazandık :)

Ama içimden 1-2 kazanırız gibi geliyor :)

Sheva
22-04-06, 16:59
haydaaaaaaaaaaaaaaaaa..

Sheva
22-04-06, 17:01
ercan taner'in aldığı habere göre solda ferhat, sağda uğur oynayacakmış :karisik:

orta sahada da ilic yok, cihan-saidou var..

aklım almadı bu işi ama hayırlısı olur işallah, özellikle Ferhat'ı neden kaç maçtır oynatmadığı ve Uğur'u neden yine riske ettiği büyük soru işaretleri..

Namelessonegs
22-04-06, 17:03
ercan taner'in aldığı habere göre solda ferhat, sağda uğur oynayacakmış :karisik:

orta sahada da ilic yok, cihan-saidou var..

aklım almadı bu işi ama hayırlısı olur işallah, özellikle Ferhat'ı neden kaç maçtır oynatmadığı ve Uğur'u neden yine risket ettiği büyük soru işaretleri..

Hayır olamaz...Olmamalı...İntihar edilmemeli..Sacmalama Gerets Sacmalama yahu!!

İlic nasıl formdaydı...Belli oldu...Begefendi beraberlige cıkacak...Hayırlı isler...offfffffffffff offffffff!!!!!!

savatage
22-04-06, 17:06
Uğur 50 dakikadan fazla sahada kalamaz.Şimdiden söyleyeyim.
Ya kırmızı görür,ya sakatlanır ya da değiştirilir ama 50dk'dan fazla sahada kalamaz.
En erken 40. dakikada oyuna girmesi gerekiyor.

Neyse...çıkıyorum ben de...

Stada asıl GS'lı grup henüz gelmedi deniyor ama seslerini duyuyorum içerdekilerin :)

Haydi gazamız mübarek ola...

ultrantifb
22-04-06, 17:17
3 senelik çile bitecek bu gece 2-1

M.Yasin Cakmak
22-04-06, 17:31
Ferhat oynasın da uğur nedir?

Neyse....umrumda diil..sabahın 7.5'unda kalktım.

HAYDİ HAYDİ HAYDİ ALLAH AŞKINA FENERBAHÇE DÖNSÜN ŞAŞKINA...

Sheva
22-04-06, 17:37
bu nasıl iş anlamıyorum ki, ilk devredeki maçta bizim sopalı bayraklar toplanmıştı ama bakıyoruz bu maç serbest bırakılmış, bu nasıl çifte standard emniyet!!

Ray52Lewis
22-04-06, 17:41
Ferhat ve Ugur...ikisi de haftalardir oynamiyor, ayrica büyük derbi tecrübeleri de pek yok, ilk bakista anlamsiz bir karar Gerets´den, Ferhat´i simdi takima koymasina degil, önceki haftalar hazir olmasina ragmen oynatmamasina daha cok kiziyorum simdi...

Cihan´in orta sahaya cekilmesi FB de olacak muhtemel orta saha üstünlügünü ele gecirmek icin anladik da, simdi gereksiz sekilde bunlari üzerimize cekmesek bari...
Hayirlisi bakalim...

FB nin kadrosunu merak ettim bu arada, Nobre ve Anelka birlikte mi oynuyor acaba?

Sheva
22-04-06, 17:42
sağolsun bizim taraftarın en az yarısı yine sarı-kırmızı dışında ne kadar renk varsa giymiş üstüne, anlayan beri gelsin..

M.Yasin Cakmak
22-04-06, 17:43
Servet oynamıyor :(

Sheva
22-04-06, 17:46
fener'de anelka-nobre beraber oynar büyük ihtimal, gerçi ercan taner belki nobre yerine mehmet yozgatlı oynayabilir dedi ama görücez..

Ray52Lewis
22-04-06, 17:46
Daum koymaz onu bu macta, önceden belliydi...
Önder mi ortada onlarda?

FB nin kadrosunu yazabilir misiniz?

sonGS
22-04-06, 17:49
sahayı suluyorlar...

Sheva
22-04-06, 17:51
Kadroları yazıyorum;

Mondragon

Uğur Song Tomas Ferhat

Hasan Cihan Saiodu Ayhan

Necati Hakan

Rüştü

Deniz Önder Luciano Ümit

Anelka Appiah Aurelio Tuncay

Alex

Nobre

M.Yasin Cakmak
22-04-06, 17:52
Anelka oynasın. Mehmet şerefsizi çok formda. Ben bir Uğur'dan korkuyorum Allah biliyor. Üff titremeye başladım.

Genco
22-04-06, 17:57
Anelka'yi gene sag tarafa kilitlemisler ki, bu super olmus.. Bir de Servet'i Onder'in yerine koysalardi, muthis olurdu..

Ugur'un yerine Cihan'i, Cihan'in yerine de Volkan'i koyardim.. Ferhat yerine de Ergun ile baslardim.. Boylesine bir macta iki (neredeyse cocuk) bekle cikmak bizi zor durumda birakabilir.. Ergun ne kadar kotu olursa olsun, tecrubesi ile piskolojik baskilarin uzerinden gelebilirdi..

M.Yasin Cakmak
22-04-06, 17:59
Ferhat konusunda şüpheniz olmasın adam buz gibi yaşı ne olursa olsun. Helal olsun çocuğa.

Aslında Uğur da öyle ama yeri orası değil....çok adam kaçırıyor arkasına. Elma yanak zorlayabilir çocuğu.

Namelessonegs
22-04-06, 17:59
Anelka'yi gene sag tarafa kilitlemisler ki, bu super olmus.. Bir de Servet'i Onder'in yerine koysalardi, muthis olurdu..

Ugur'un yerine Cihan'i, Cihan'in yerine de Volkan'i koyardim.. Ferhat yerine de Ergun ile baslardim.. Boylesine bir macta iki (neredeyse cocuk) bekle cikmak bizi zor durumda birakabilir.. Ergun ne kadar kotu olursa olsun, tecrubesi ile piskolojik baskilarin uzerinden gelebilirdi..

Aynen katılıyorum...Gerets bence biraz sacmalamıs..İnsallah vardır bi bildigi..

M.Yasin Cakmak
22-04-06, 18:03
Mondi tek başına çıktı, kudurdu itler.

Ray52Lewis
22-04-06, 18:03
Ayhan´in Ferhat`a cok yardim etmesi gerekecek eger Anelka kanatta oynuyorsa, gecen hafta gibi sadece ileriye dönük oynarsa yandik...

Sheva
22-04-06, 18:04
lig tv çıkış tünelini göster lig tv!!!! şerefsizler sizi!!!

Sheva
22-04-06, 18:07
aha kaltak fenerli de orda..

M.Yasin Cakmak
22-04-06, 18:08
Çıkıyo Aslanlar

Tüneli göremedik gene

Sheva
22-04-06, 18:10
göstermez ki lig tv, kimbilir neler atıldı.. bu kadar göstere göstere taraflı yayın yapılmaz ki, neyse şu maç geçsin de decoder mevzuuna o zaman gelicez..

UmBeRtO GS
22-04-06, 18:10
Çıktı Aslanlar...

Hadi Bismillah

Ray52Lewis
22-04-06, 18:11
Serefsizler göstermiyorlar sahayi, kenardan pet siseler belli oluyor yine...

Sheva
22-04-06, 18:18
fener de bir o kadar ilginç bir kadroyla çıkıyor..

M.Yasin Cakmak
22-04-06, 18:29
Çok sağlam kadro çıkardı Daum. Anelka'nın oynamaması kötü.

Yablız bu kadrolar maçı kitleyebilir. O da bize yarar.

M.Yasin Cakmak
22-04-06, 18:40
Ben işimi yaptım, rahatım ve huzurluyum.

Aslanlarım haksızlığa bugün SON verecek!

ceyKo
22-04-06, 18:48
3 dakika kaldi !!! ALLAHIM BIZE YARDIM ET!

Sheva
22-04-06, 18:51
ŞAMPİYONLUK GELİYOOOORRRR, GELİYOOOOOOOOOOO, GELİYOOOOOOOOOOOOOOOOO

UmBeRtO GS
22-04-06, 19:14
0-2 , appiah-luciano

izlemeyi bıraktım

hakemde niyetini belli etti her kendine atışa faul veriyor...

şu topicin bi saati düzelmedi ya... :kizgin:

Ray52Lewis
22-04-06, 19:17
Kodumun hakemi tüm takdir haklarini serefsizlerden yana kullaniyor, 3 tane önemli pozisyon kacirdiktan sonra ballibahce sans golünü atiyor, bizim takim adeta dagiliyor...

0-2

Cok zor artik...

Su Cihan´a da bir cift lafim var, ilk gol yüzde 100 senin yüzünden, 2.golde de yine yerinde degilsin, saskin saskin geziyorsun...

Gerets´in taktik degisiklikleri simdiden patladi...

Ray52Lewis
22-04-06, 19:19
Birde su var, bizim ilk dakikada Ayhan ile acemice harcadigimiz ayni pozisyonu bunlar 2.golde degerlendiriyor buz gibi, adeta daha zorunu hemde, diyecek birsey yok...

UmBeRtO GS
22-04-06, 19:20
Evet daha 5. dakikada 2 tane yüzde yüz gol kaçırdık, hele Ayhan bomboş pozisyonda auta attı...

Şu şerefsizlerin böyle balı varken bunları kaçırmamalıyız...

Almanyadan
22-04-06, 19:23
Atmayana atarlar,anlamiyorum ben arkadas ya bunlar profesyonel topcu,ulan ebemi koy o bile dekketirip cakar onu kaleye..Yazik..
Cok Yazik..
Bir gol gelse yine bizimkiler canlancak insallah.
Cok sinirim bozuk

UmBeRtO GS
22-04-06, 19:24
İliç girdi Uğur çıktı

Hasan sarı kart gördü

Almanyadan
22-04-06, 19:27
tuncay dangalagida kacirdi 100 100lük

UmBeRtO GS
22-04-06, 19:27
Maçı izlemeyi bıraktım sadece dua ediyorum...

Allahım sana yalvarırım kazanalım şu maçı

Ray52Lewis
22-04-06, 19:29
Ilk yari bitmeden bulursak canlanacagiz ama cok acemice harciyoruz, Hasan bombos ortayi auta atiyor...
Bu arada ilk defa cok önemli bir pozisyonu kacirdilar Travesti ile...

Simdi Saidou da kirmizi karta dogru ilerliyor ama, Gerets degistirmesi lazim...

Almanyadan
22-04-06, 19:32
cok acemice harciyoruz daha dogru düzgün ne bi tehlikeli orta nede bi sut.
Yazik ya

UmBeRtO GS
22-04-06, 19:35
3'ü yiyorduk

Almanyadan
22-04-06, 19:35
Allah korudu..yiyorduk 3ü

UmBeRtO GS
22-04-06, 19:38
Maçın başından beri 2 pas yapamıyoruz, acayip panikteyiz...

İlk yarı bitti

Sheva
22-04-06, 19:41
bu panikle hiçbirşey olmaz maalesef, gerets zaten yaktı tercihleriyle ama dua edelim bir de anelka girmesin, başka birşey demiyorum..

ceyKo
22-04-06, 19:42
Mondragon ve Cihan, bravo.

M.Yasin Cakmak
22-04-06, 19:43
Bok etti oyunu aldı çoluğu çocuğu içeri...Allah kahretmesin.

Ulan Ayhan, Ulan Necati...atacağınız bitecek ama nerde bizde o şans.

İşimiz Allah'a kaldı.

osmanhy
skor normal..hatta da fazla olabilirdir fbnin adina...umarim ikinci yariya duzeliriz cunku suan hak ederik oyunu aliyorlar...kabze girmeli

Almanyadan
ne bu panik ya?galibiyete fenerin ihtiyaci var,cok sakin hatasiz oynamaliyiz.Ezik yamuklar bizim silahla bizi vuruyorlar,presi basiyorlar,bizimkiler dogru düzgün isabetli pas atamiyor.bi hafta bekledim,mutlak üstün oynicamiz macta cok amatör hatalar yaptik.Ikinci yarida firtina esmesi gerek,eziklere nefes bile aldirmamali,simdi avantaj onlarin elinde..
Off ya moralim cok bozuk kahretsin

M.Yasin Cakmak
22-04-06, 19:44
Bırak arkadaşım ya fark olur bu maç

Sheva
22-04-06, 19:45
maalesef önliberonun önemini de bir kez daha görmüş olduk bu maçta..

Ray52Lewis
Ilk yarinin sonuna dogru resmen dagildik, macin tam olarak kopmadigina sükretmek lazim simdilik...

Cok büyük ümitler bagladigimz Necati, Ayhan ve özellikle Hasan dökülüyor maalesef, toplarini oynayamadiklari gibi sürekli itiraz ede ede moral olarak iyice düstüler, ilerde tek Hakan canla basla mücadele ediyor diyebilirim...

Sahadaki en kötü isim su ana kadar acik ara Cihan, ne yaptigini bilmiyor, yedigimiz gollerde cok büyük payi var, Gerets onu tekrar sag beke aldi ama degisen birsey yok...

Daum mac icinde taktik degistirerek Tuncay´i saga, Appiah´i da sola aldi, daha tehlikeli gelmeye basladilar, cok sükür ki beceriksizdiler pozisyonlarda yoksa su anda mac tamamen bitmis olacakti...

2.yarinin basinda bir gol bulmazsak mac iyice farka gider...

UmBeRtO GS
İşimiz Allah'a ve şu topicin saatini düzeltebilecek bir admine kaldı...

Sheva
22-04-06, 19:46
bu arada ikinci golden önce büyük ihtimalle saidou'ya faul var ama hakem bir de golden sonra saidou'ya itirazdan sarı kart verdi!! lig tv gösterdi mi pozisyonu tabi ki hayır..

UmBeRtO GS
22-04-06, 19:47
Aynen öyle hakem şerefsizin önde gideni, kendilerini bariz atıyorlar faul veriyor... Bizimkilere dan dun giriyorlar devam...

M.Yasin Cakmak
Ulan illa bir tane kıçıkırık orta saha daha oynatacaksan Volkan'ı oynat ne Cihan'ı alıyorsun ortaya.

AYRICA BU UĞUR SAĞ BEK DEĞİL!!!!! Bunu ne zaman anlayacaklar!

Al 5 dakkada bok oldu herşey.

Sheva
hakem maçı katletti zaten, ona sonra gelicez!

Mert Baydur
cok kotu oynuyoruz, kahraman yaptik fener 11'ini. cok tecrubesiz bek'lerle basladik, sonra toparlayamadik. devre arasinda oz guven edinemezlerse farka gitmesinden korkarim. :(

pera
22-04-06, 19:48
Hafta içi "rahatlama" seansları bizim çocukları pelte haline getirmiş.

Yazık, Hasan, Ayhan, Cihan veee Saidou çok kötüler.

Gerets ise Hıncal'ı -malesef- haklı çıkaracak kadar kötü bir kadro oluşturmuş. Ulan hiç mi futbolcu psikolojisinden anlamaz bu adam, haftalardır oynamayan Uğur-Ferhat'la çıkılır mı? İlliç kenarda bekletilir mi? Niye işleyen düzen değiştirilir :kizgin:

Yine de 2. yarı başında bir gol atarsak belki düzeliriz :agla:

Onur1905
22-04-06, 19:49
Fark olmasa bari.

UmBeRtO GS
22-04-06, 19:49
Fener geri çekilir de biz soyunma odasında toparlanırsak neden olmasın?

Tam tersinde ise farka gider...

Sheva
22-04-06, 19:50
birader bu sabri tesislerde kedi mi kesti ben anlamıyorum ki ne günahı var bu çocuğun, uğur'un cihan'ın sağ bek oynadığı yerde tek ayağıyla oynar ama gerets bir türlü fırsat vermiyor kendisine nedense!

Mert Baydur
22-04-06, 19:50
Cihan & Ugur felakettiler, Ugur bu mevkiide degil baska mevkiide kariyer surdursun lutfen. Ilk yari fark olabilirdi. Necati'nin formsuzlugu aynen suruyor.

Ray52Lewis
22-04-06, 19:51
Faul var gibi evet, ancak orda Ferhat ve Ayhan Alex´i o sekilde birakmamaliydi, hele Ayhan´a ne demeli, o bicim dengesiz mi gelinir oraya...
Ortada olan biteni sadece seyreden Cihan´a ise hic birsey söylemiyorum, gözünün önünde Tuncay varken...

M.Yasin Cakmak
22-04-06, 19:52
Necati ile alakalı çok sert şeyler geçiyor içimden...dayanamıyorum.

Ray52Lewis
22-04-06, 19:54
Necati ile alakalı çok sert şeyler geçiyor içimden...dayanamıyorum.

Aynen...

Cok bariz sekilde yaptigi bir faule de itiraz ederek sari görüyor birde yalandan...

Almanyadan
22-04-06, 19:56
10 kisi kaldik sagol saido..

M.Yasin Cakmak
22-04-06, 19:57
Şerefsiz attı Saidoo yu

geçmiş olsun

UmBeRtO GS
22-04-06, 19:57
Değil bir arkadaşın tanıdığı isterse babası anası olsun

Cüneyt Çakır allah belanı versin o.ç

Ray52Lewis
22-04-06, 19:59
Simdi Saidou da kirmizi karta dogru ilerliyor ama, Gerets degistirmesi lazim...

Kahretsin, Saidou ya kirmizi geliyor dedik ama Gerets seyrediyor maalesef kenardan... :kizgin:

Mert Baydur
22-04-06, 20:00
Saidou'nun kirmizi kartindan sonra super ortasahamiz ne hal alir dusunemiyorum. tam anlamiyla cenabet bir mac.

UmBeRtO GS
22-04-06, 20:01
Berbat oynuyoruz 2 pas yapamıyoruz...

Nedir bu ya?

Çok tehlikeli yerden frikik kullanıyorlar

Ray52Lewis
22-04-06, 20:04
Mac gitti...

Artik tek düsünce fark yememek olmali, ayrica ceza sinirinda olan oyuncular, baska diyecek birsey yok...

Derken 35(!) metreden sut cekiyor Cihan...

UmBeRtO GS
22-04-06, 20:04
Bir sezonu getir getir, bu maçta berbat oyna...

Çok yazık... :(

Ray52Lewis
22-04-06, 20:06
Hasan´i biraz sinirlendir, tamamen oyundan düsüyor, bu kadar kolay olmamali bazi seyler, hic hatalardan ders alinmiyor maalesef...

UmBeRtO GS
22-04-06, 20:08
Alex vurdu direkten döndü...

Ooof ooof

Almanyadan
22-04-06, 20:10
ezikler göstere göstere geliyor.Bizimkiler hala rüyada gibi..
Bi tehlikeli sut yok..
Fark yiycez.

UmBeRtO GS
22-04-06, 20:14
Bu stadda bir uğursuzluk var...

Anlamıyorum...

Hiçbir olumlu hareketimiz yok..

Herhalde Ronaldinho'yu bile alsak bu stadda o da kötü oynar..

UmBeRtO GS
22-04-06, 20:18
Nobre sakatlandı, Anelka giriyor

Ray52Lewis
22-04-06, 20:18
Bir takim bu kadar mi kötü oynar ya, tel tel dökülüyoruz, özellikle Necati/Ayhan/Cihan yoklar sahada...
Yazik...

Almanyadan
22-04-06, 20:19
Allah belasini versin

UmBeRtO GS
22-04-06, 20:20
3-0 oldu :(
Ferhat golü hediye etti..

M.Yasin Cakmak
Tek şuç Gerets'in...o kadar söylüyorum...

Ferhat net ortayı dışarı attı sonra geldi gol yedirdi.

Çocukları da bitirdi adam.

Onur1905
Fark olmaz inşallah.

Almanyadan
22-04-06, 20:22
icim bunaldi..Böyle macinda herseyinde bilmem neyini..

Mert Baydur
22-04-06, 20:26
3-0 fark zaten. oynadigimiz futbolun 6-0'lik mactan farki yok. saglam ezildik& verdik sampiyonlugu. her macta bu adamlara yenileceksek zaten ne ligi alalim ne kupayi. bu kadroyla isimiz hep sansa kalmis; ucuz etin yahnisi!

ceyKo
22-04-06, 20:28
4-0

UmBeRtO GS
4-0

Yaşamak istemiyorum

Almanyadan
4-0

M.Yasin Cakmak
Anelka taktı...dur bakalım kaç olacak

Mert Baydur
4-0 oldu, tarihi farka yoldayiz mi!?

continuum
Yazık, demek ki taraftar kadar inanamamış şampiyonluğa futbolcular...

Bu kadar mı ruhsuz oynanır, yemin ediyorum, İnegölspor gelse de böyle oynasa, maçı satmış bunlar derim...

Yazıklar olsun Hakan, Necati, Hasan...

ceyKo
22-04-06, 20:29
abicim bu 10 olur..

continuum
22-04-06, 20:30
Canaydın'la 6-0 ve (şimdilik) 4-0...Tarih başka bir başkana nasip etmez böyle skorları...

Helal sana da Canaydın, uğursuz, mezar kaçkını adam...

Mert Baydur
22-04-06, 20:31
7 7 7 diye tezahurat yaptiriyoruz. bu sene resmen diz coktuk bu adamlara. itibar falan birakmadilar, 6-0'a dejavu oldu bu gece. rezil ettiler!!!

continuum
22-04-06, 20:32
Bunu diyeceğimi düşünmezdim ama inşallah şampiyon olamayız...

Almanyadan
22-04-06, 20:33
pozitif biseyler görmeye calisiyorum..Ama zerre kadar bisey yok..
Bu aciiyi tekrar yasattilar ya ne desek bosdur..
Fener ekmegimize yag sürüyor,yeniliyor 3 puan hediye ediyor.bizimkilerde olmaz agbi buyur 3 puani geri al dercesine hediye ediyorlar..Hayal et sampiyonlugu artik

tripotter
22-04-06, 20:35
dayanamadım 3. golü yedikten sonra eve geldim...ben çıkarken 3-4 tane daha yeriz gibi gidiyordu maç...şimdi geldimki 4 olmuş...Galatasarayı tanıyamadım resmen...sanki bizim futbolcular gitmiş yerine 11 tane benzeri çıkmış..3. lig takımı gibi oynadık bütün maç...Takımın taktiğini anlayabilene aşk olsun...Savunma yapıyoruz desen değil, hücum oynuyoruz desen alakası yok...orta saha zaten fenere emanet edilmiş...Savunma desen iki kanadımızda otoban olmuş...adamla 6 savunma oyuncusuyla sahaya çıkıp fark yakaladı...İlk iki golde öküzano ve appiahtan geldi...bizim saidou'da escortluk yaptı bütün gollere...

ayrıca fener bu maça çok iyi hazırlanmış...topu ayağına alanı tutabilene aşkolsun...geldikleri her pozisyon tehlike yarattı kalemizde istisnasız...Tribünler ve taraftar olabilecek en iyi psikolojik baskıyı uyguladılar...

İşin özü bir pe5t şişe yiyecek kadar bile iyi oynayamadık...Ona bile gerek kalmadı...
Maçın bana göre en büyük sorumlusu Gerets...Bir hafta boyunca bu takıma ne anlatmış, ne oynatmış çok merak ediyorum...Bu kadar mı taktikten yoksun çıkılır bir maça...

Mert Baydur
22-04-06, 20:35
Canaydın'la 6-0 ve (şimdilik) 4-0...

Toplam atilan & yenilen gol averajimizi dusunemiyorum Fener'e karsi Ozhan aggbi'yle. Rezil ettiler, sokaga cikartmayacaklar. Icime dogmustu. Bu kadroyla boyle. Ferhat & Ugur'a bakarken biz, adamlar Roberto Carlos'u almanin derdindeler.

UmBeRtO GS
22-04-06, 20:36
Hakkaten öyle oldu, artık Fenerbahçe stadına boşu boşuna gitmeyelim, sahaya çıkmasan en azından 3-0 hükmen yeniliriz... :(

UmBeRtO GS
22-04-06, 20:39
Anelka bomboş kaleye kaçırdı...

M.Yasin Cakmak
22-04-06, 20:39
Anelka kavşağın kralını geçti direkten

Almanyadan
22-04-06, 20:40
bugün direkden falan dönenleri sayarsaz 10 tane kesin yerdik.yine Anelka savunmada kimse yokmus gibi geldi kaleciyide gecti direge firlatti..

zidane38
22-04-06, 20:40
İkinci yarıyı izlemedim. Eve yeni geldim. Umarım tarihi fark yememişizdir.

UmBeRtO GS
22-04-06, 20:41
İkinci yarıyı izlemedim. Eve yeni geldim. Umarım tarihi fark yememişizdir.

4-0 durum

Saunders
22-04-06, 20:41
kaç dakka var arkadaşlar?

Bari 5 olmasın....

Bende 2.yarıyı izlemden eve dondum.

zidane38
22-04-06, 20:42
Eh iyi bari 6'dan fazla olmamış. :kizgin:

M.Yasin Cakmak
22-04-06, 20:42
Bitti.

İkinci yarıda Saidoo ve Anelka showla bitti.

CaNKaGS
22-04-06, 20:43
Ya çok kötü oynadık ve mağlubiyeti hakkettik. Yapacak bişey yok. hepsine yinede helal olsun. Buraya kadar geldiler. Ayrıca daha bitmedi. Haftaya az da olsa bir şansımız daha var. Ama ne olursa olsun maça gidecem ve takımımı yalnız bırakmyacam..

tripotter
22-04-06, 20:44
Bu yönetim ve bu kadroyla ve en önemlisi stada gelen taraftarımızla bu anı daha onlarca kez yaşarız biz...Şuan itibariyle saydığım 3 etkende de bizden kat kat üstünler...

Nerval
22-04-06, 20:45
bi gereksiz adamla tum duzen rezil olabilio,
ben oynucaktim saidoo'nun yerine hat-trick atmistim valla ;)

Saunders
22-04-06, 20:55
Genç takımın en yeteneksızı ugur neden boyle bir maçta sağ bek başlar?

Yahu sen kazanan takımı neden bozarsın?

Madem ferhat oynucak haftalardır ergun neden oynuyor?

Saidoo ile cihanı toplarsan 1 futbolcu edermi?

Namelessonegs
22-04-06, 21:00
Yazıklar olsun Gerets..Yuh be Yuh sana!!!
Hakem zaten onun bunun cocugu oldugunu belli etti ama bu kadar inancsız rezil olunmaz.. :bagir:

22-04-06, 21:03
4-0 bu maç için çok iyi bir sonuç. Ben bu maçtan şunları çıkardım :

1. Gerets süper çapsız bir hocadır. Çapsızlığını 30. dkda adam değiştirerek göstermektedir.
2. Saidou - Heinz - Ilic'e teşekkür edilmelidir.
3. Uğur'dan sağ bek olmaz.
4. Necati kafasında Galatasaray'I bitirmiş iyi bir müşteri bulup satılmalı.
5. Fenerbahçe şampiyon olmuştur.

Berkaiser
22-04-06, 21:03
Ancak bu kadar berbat bir kadro çıkarılabilirdi.Bravo Eric Gerets.Yazık oldu.Bundan sonraki tüm maçlarımızı kazansak bile şampiyon olamayabiliriz. :agla:

22-04-06, 21:04
6. maddeyi de ekleyeyim ki bence çok önemli bir madde.

Cihan'dan futbolcu olmaz.

USAtaraftar
22-04-06, 21:09
Takimin nesi elestirilir ne yapilir bilemiyorum. Tek bildigim Saidou bu takimdan tesekkurle degil tokatlarla ugurlanmalidir. Ozhan kabusu suruyor. Baska denebilecek hic birsey yok.

tripotter
22-04-06, 21:19
Arkadaşlar bu maç birşeyi daha gösterdiki artık 11 kişilik hücum futboluna bir son vermeliyiz...En basit maçları bile oturup rahat rahat izleyemiyorum.Kaldıki böyle önemli maçlarda kevgire dönüyo savunmamız...Hadi bu sene geçti diyelim...Seneye artık çift önlibero ve tek forvete dönmeliyiz.Beklerimizi de kesinlikle değiştirmeliyiz artık...Her maçta iki kanadın da otobana dönmesinden nefret geldi...Tabi bu saydıklarıma Gerets ne kadar uygun bir hocadır ona siz karar verin ama CL maçlarına da bu oyun yapısıyla çıkarsak aynı manzarayı daha çok görürüz...

tripotter
22-04-06, 21:24
Gerets: "F.Bahçe bizden üstündü"
Şampiyonluk yarışında karşılaşan 2 ezeli rakibin mücadelesinde Fenerbahçe deplasmanından 4-0'lık yenilgi ile dönen Galatasaray'ın çalıştırıcısı Eric Gerets, maçın başında iyi oynamalarına rağmen kalelerinde yedikleri golden sonra oyunlarının bozulduğunu ifade etti.
Kalelerinde 2.golü gördükten sonra oyunlarını değiştirdiklerni söyleyen Gerets, "İkinci yarıya başladıktan sonra kırmızı kart gördük ve oyunumuz bozuldu." dedi.

İlk kez kendilerinden üstün bir oyun sergileyen ekiple karşılaştıklarını da söyleyen Belçikalı çalıştırıcı, "Takımımız kalkpten ve istekle sahada. Oyuncularımı eleştiremem." derken, Ferhat ve Uğur'u savunan Eric Gerets, genç oyuncularının gösterdikleri performanstan dolayı sorumlu olmadıklarını, bir sorumlu varsa onun da teknik heyet olacağını söyledi.

Önlerinde 3 hafta kaldığını da ifade eden Gerets, "3 maç daha var, Fenerbahçe de biz de zor maçlar oynayacağız, son ana kadar şampiyonluğu kovalayacağız." dedi.

Sahaya kazanmak için çıktıklarını söyleyen Eric Gerets, ilk 5 dakika içerisinde pozisyonlar yakaladıklarını ama kalelerinde gördükleri golden sonra oyunlarının bozulduğunu ifade etti.

22.04.2006

Kaynak : SuperSpor.com

Serkan1905
22-04-06, 21:27
Izlemedim maci. Izlememek icin de elimden gelen her seyi yaptim.

Inanamiyorum. Basbaya inanamiyorum. Yok sanki öyle bir sey.

duncanferguson
22-04-06, 21:53
therockula bir daha fener maçını topiği açmasın :)) neyse herkes sinirli ama yapacak birşey yok, genede olaya iyi tarafından bakıyorum uğurun,ferhatın gözlerindeki hırsı galatasaray sevgisini inancı gördük hiç olmazsa elbet bir gün bizde yeneriz onları eze eze elbet..

cimbomlu_kiz
22-04-06, 22:17
Ya bu kadarda olmaz yahu. Galatasaray ruhu uçmuş gitmişti adeta. F5 yine hakemler sayesinde galip gelmeyi başardı. Haksız yere gördüğümüz kartlara mı yanayım, hakemin içler acısı yönetimine mi yoksa yenildiğimize mi? İnanın öyle üzgünümki. Ama Galatasaray eminim dersini aldı bu hafta. şampiyonluk yarışından kopmadık daha ve f5'e haddini bildireceğiz. Onların parası var hakemleri satın alıyor maçları alıyor. Bizimde Allahımız ve şerefimiz var. ŞAMPİYON GALATASARAY :kizgin: :kizgin1: :kirbac:

Saunders
22-04-06, 22:51
Fener seyırcısı çok akıllı sahaya bir tane pet şişe girmedı,fenerın hızını kesmedıler....

Biz de ise tam tersı maalesef :(

Sheva
22-04-06, 23:01
Fener seyırcısı çok akıllı sahaya bir tane pet şişe girmedı,fenerın hızını kesmedıler....

Biz de ise tam tersı maalesef :(

Hocam geçen hafta o stresli maçta golleri attıkça coşku olacağına, 3 puan farkın getireceği avantajla şampiyonluk şarkıları söyleneceğine her gol sonrası '.bne fener olamazsın şampiyon' tezahüratı, maç bitimine kadar da anti-fb teahüratları.. Ne bir şampiyon cimbom sesi, ne takımı sevdiğine dair bir tezahürat ne de bireysel olarak oyunculara destek..

Sen kendi takımını böyle ikinci plana atarsan, destek vermezsen o oyuncunun kadıköy'de sahaya çıktığı zamanki psikolojisi nasıl olur? Bir takımın arkasında binler duruyor, bir diğer binler bu takımın karşısında duruyor, bizim oyuncular ise bütün bu piyes içinde figüran olarak rol alıyorlar..

Spree
23-04-06, 00:01
yeni geldim maçtan gayet sinirliyim sölicek tek bir şeyim var.o staddaki tüm fenerlilerden ve saidou denen maçı bilerek satan heriften aynı derecede nefret ediyorum.allah hepsinin belasını versin.

geçmiş olsun hepimize...

Parma Maniac
23-04-06, 01:07
hayır yalnız ben ciddi ciddi bi şeyi anlamadım.. Uğur'a saydırmış herkes, hatta Ferhat'tan çok.. Uğur çıkana kadar takımda hatasız oynayan tek adamdı belki, sadece bir tane pas hatası yaptı o da çok önemsizdi.. çıkması da kötü oyunundan değil sistem değişimi nedeniyle oldu.. eve geldim, TV izliyorum.. Uğur'la başlamak hataydı, bak 30. dkda çıkardın diyor herkes.. ulan denyolar sanki Uğur kötü olduğu için mi çıkardı, İliç girince ya Cihan çıkacaktı ya da Uğur.. Cihan'ı sağ beke almayı uygun gördü Gerets.. o da yanlıştı bence.. paspas oldu ikinci yarı.. ilk yarı ikram ettiği gol de cabası..

bu arada Ferhat konusunda her zaman dediğim gibi Ergün satacağına bu çocuk satsın.. Ferhat'la ilgili tek kabahat bu maça çıkmışken geçtiğimiz 2 hafta oynamamasıdır.. ona rağmen yaptığı hatalarda hiçbir şekilde kızamazdım bugün.. sol ve sağ bekten yıl boyu yediğimiz gollerden sonra bu maçla Ferhat'ın kellesini alacak adamın alnını karışlarım, o kadar yazayım..

ahh Gerets ahh diyorum sadece.. başka bi şey değil..

UmBeRtO GS
23-04-06, 01:11
O golde Ferhat'ın hatası vardı ama Tomas'a da laf etmek lazım...

Tomas bugünün en kötülerindendi 3. golde de , 2. golde de büyük hatası vardı..

Nedense zaten Tomas hep fener maçlarında çok kötü oluyor..

Carmelo
23-04-06, 01:13
Alayının Ta.şakları sagolsun bence.
Bu zorluklara ragmen Aslanlar gıbı oynadılar.

UmBeRtO GS
23-04-06, 01:19
Alayının Ta.şakları sagolsun bence.
Bu zorluklara ragmen Aslanlar gıbı oynadılar.

Tabiki bugüne kadar ki oyunları için helal olsun diyorum. Bütün zorluklara rağmen hep Aslanlar gibi mücadele ettiler. Belki kimse inanmazken onlar inandılar. Ama bugün malesef Aslanlar gibi mücadele etmediler, Aslanlar gibi mücadele edip yenilselerdi kabul ederdim ama böyle bir futbol sonucunda bu hezimeti kabul edemiyorum...

Apollon
23-04-06, 01:20
Galatasaray ismi altındaki intihar timi sahaya çıktığında, gözlerime inanamadım.
Daha maça hızlı başladığımızda ve golleri kaçırdığımızda dahi kendime sorup duruyordum şu soruları:
1) Gerets geride kalan 30 haftada bu Türkiye Ligindeki bize gücü denk olan tek takımın hangisi olduğunu öğrenmemiş miydi?
2) Öğrenmemişse, Erdal Keser hoca bu ülkede yıllarca top koşturmuş bir oyuncu olarak ona anlatmamış mıydı?
3) Anlatmamışsa, bir Allahın kulu bu iki hocaya, aman bu maçın önemi belli, elinizdeki en kalifiye 11 ile oynayın şu maçı dememiş miydi?
Malesef yukarıdaki 3 hayati sorununda cevabı hayırmış. Maçtan önceki yorumlarımda Fenerbahçe ile Galatasaray'ı karşılaştırırken, bizim kaleci, defans ve forvet mevkilerinde güçlü olduğumuzu, ancak Fenerbahçe'nin de ortasahada ağır bastığını söylemiştim. Maça çıkan 11 de Gerets hoca malesef zayıf olan bölgemizi olabilecek en zayıf kombinasyonla sahaya sürmeyi başarmıştı.
Bu mağlubiyette oyuncularımızı suçlayamam, bence taktik analizden kaynaklanan bir yenilgi aldık. Beğenilmeyen Daum, sezon boyunca takımını taşıyan tüm isimleri en iyi şekilde sahaya sürmüştü bu önemli maçta. Çok beğenilen bizim hocamız ise sahaya maç eksiği bulunan ve sakatlıktan anca geçen hafta çıkabilen Saiodu ile ortasahada toplam anca 4-5 maçta forma giyen Cİhan'la ortasahayı kurarak çıktı maça. Gençlere ağırlık vermek ve onlara güvenmek güzel bir şey olsada, böyle hayati ve kritik bir derbide her iki kanadı birden 19 20 yaşlarında iki delikanlıya üstelik 40 kusurbin rakip taraftarın baskısı altında vermek, onların da oyunculuk kariyerini riske atmak değil midir? Böyle bir maçta son 6 haftadır sürekli yükselen bir grafik gösteren İliç gibi bir silahla başlamamak bir nevi intihar değil midir?
Nitekim İliç gibi topu dikine oynayan ve ayağa pas yapabilen bir adam yokken, kısa sürede top kalemize yığıldı, erkenden gelen 2 golle de takımın bütün motivasyonu kırıldı. Skor gerideyken de sahadaki 11 eğer tecrübeli isimlerden oluşmuş olsaydı, yine soğukkanlılığı elden kaçırmayabilir ve maça ortak olabilirdik. Ama gençlerimiz seyirci baskısı, hatalı kurulan 11 ve stresin üzerine bir de skor baskısı gelince bunun altından kalkamadılar haliyle.
Gerets hoca Fenerbahçe'yi küçümsemenin faturasını malesef bütün camiaya ödetmiş oldu. Doğrusu bütün sezon alkışladığımız Belçikalı hoca, bu inanılmaz ilk 11 tercihleri ile tüm Galatasaray kamuoyunu şaşkınlığa düşürdü.
Bitime 3 hafta kala, bütün şampiyonluk hesapları şimdi artık tek bir maça kaldı. Bütün umutlar Trabzon'da. Fenerbahçe bu galibiyet ile ekstra moral ve motivasyon kazanmış olabilir ama, çok önemli 2 oyuncusunu kaybetti bu çok zor deplasman öncesinde. İki Brezilyalısı birden olmayacağı için, önümüzdeki hafta puan kaybetme olasılığı oldukça yüksek. Ancak bunun kadar önemli bir başka konu, Galatasaray'ın bu ağır yenilginin moral bozukluğunu üstünden atabilme yeteneğine sahip olup olmaması. Bunu da haftaya göreceğiz.

arat44
23-04-06, 01:30
caniniz sagolsun demekten baska hic bir sey demek gelmiyor icimden...

cok kotu oynadik ve maalesef hakettik...

tek hayal kirikligim Gerets'in h. ici yaptigi aciklamalara ters dusen kadro yapisiydi...

daha hic bir sey bitmedi ama cok yazik oldu...

kismet...

UmBeRtO GS
23-04-06, 01:40
TV'de Futbolcularımızın staddan çıkarkenki hallerini gösterdi...

Hepsi çökmüş, moraller sıfır, yüzleri bembeyaz..

Nedir bu şanssızlık, bu acayiplik, bu uğursuzluk şu staddaki...

Şu Fenerlilerin allah belasını versin, şu stad yıkılsın inşallah.

Sheva
23-04-06, 01:48

Kaan biz daha iyisini yapalım, biz daha çok dolduralım, biz daha çok bağıralım bu sefer onlar olsun bembeyaz çıkan.. Başka türlüsü mümkün değil maalesef..

Simao
23-04-06, 01:50

dikelim artik seyrantepeye süper bir arena, ####### canlarindan bezsinler oynarken. isterse borcumuz 300 milyon dolara ciksin.

her yil kafa kafaya gidiyoruz, is en son kadiköy´deki maca kitleniyor.

ne hikmetse fikstür de hep o sekilde denk geliyor. seneye de aynisi olur.

Genco
23-04-06, 01:57

Yoo..

Besiktas 5 senedir yenilmiyor o stadda.. Bu sene Rize, Trabzon, Besiktas ve Diyarbakir yenilmedi..

Ruhsuz ruhsuz oynamazsan yenilmiyorsun..

savatage
23-04-06, 02:19
Maçla ilgili düşüncelerim nedense herkesten farklı.

Bir kere açıkçası öncesinde,gerilimin de tırmanmasıyla birlikte maç için hiç ümitli değildim.Forumda oluşan pozitif havayı bozmamak için sessiz kaldım.
Ama şunu belirtmem lazım,
bu maçın sonucunun şampiyonu belirleyeceğine de inanmıyordum!
Hatta F.Bahçe,Ankaraspor ve Beşiktaş maçlarında alabileceğimiz 7 (6'da olabilir) puanın şampiyonluğu getireceğini düşünüyordum.Hala da aynı fikirdeyim ama bu zamana kadar üstün performansla takımı bu konuma getirmiş futbolcuların bu performanslarını bu kadar gerilimi yüksek maçlara taşıyacaklarından da kuşkuluydum,nitekim bu akşam kazanma hırsını göremedik önceki maçları bize kazandıran hırsı.
Bunun sebebi maça iyi hazırlanılmamış olması,yanlış taktik seçimi falan değil,
tamamen kadro yapısının yetersizliğidir.
Ligin sonlarına kadar lider gelebilmemiz bile mucize bana göre.
Bundan sonra şampiyon olur muyuz,
açıkçası geçene haftaya kadar inanmayan ben,bu haftaki mağlubiyete rağmen herkesten fazla inanıyorum!

Ancak bu maçla da belirginleşen bazı konular var ve ileriki maçları,hatta ileriki sezonları da direkt etkileyecek önemde.

Bir kere şunu kesin olarak belirtmem lazım;
Hasan Şaş duran topları kullanmaya devam ederse şampiyon olma ihtimalimiz yok!Kimse yaptığı asist miktarını falan söylemesin.Futbol bilmekle alakası yok hatta olayın.İstatistik olarak örneğin kornerlerde topun gol olabilmesi için belirli bir yükseklikte belirli bir hızla ceza sahasına gönderilmesi gerekir.
Hasan Şaş'ın gönderdiği toplar bu değerlerin dışında bir şekilde gittiği için rakip savunma hata yapsa bile oyuncunun becerisine bağlı olarak gol olma şansına sahip.

İkincisi Uğur Uçar...Bu maçta 50dk'yı çıkartamaz demiştim iyimser gözükmeye çalışarak.Tam beklediğim gibi oynamasa da beklediğim dakikada beklediğim skorla oyundan çıktı açıkçası.
Gerçi iyiydi ve o bölgede iyi bir alternatif olabilir.
Ama asla ve asla şampiyonluğa giden bir takımın ilk 11'inde kendine yer bulamamalı.

Saidou kırmızı kart görene kadar sahanın en kötüsüydü ama bunun için asla Saidou'yu suçlayamam.Kapasitesi belli bir oyuncu ve baskı geldiğinde,rakip futbolcu kendisine yakın oynadığında bolca hata yapıyor.Ve baskıyla da bolca hata yaptı.Ama gelecek sezon takımdan ayrılacağı neredeyse kesin olmasına rağmen asla takımı sattı gibi bir suçlama yapamam...çıktı elinden geleni yaptı ama elinden bu kadarı geliyor.

Cihan Haspolatlı'ya değinmek isterim.
Fatih Terim transferi sonrası çokca övmüştü fakat izlediğim kadarıyla hiç beğenmemiştim o dönemler.Fakat futbolunu çok geliştirdi ve kapasitesi ölçüsünde takıma maksimum verim sağlamaya çalışıyor.
Gerets'in Cihan'ı övmesi sürpriz olmadı benim için hiçbir zaman çünkü futbolun taktik kısmını bizim takımda en iyi uygulayan kişi Cihan Haspolatlı.Hatta Türk futbolundaki en iyilerden.
Maalesef futbol seyircisi bu tarz kişilerin değerini bilemiyor ama iddia ediyorum gelecek sene teknik direktör değişse bile abartı transferler yapılmadığı takdirde bu takımda yine oynar Cihan.Bir şekilde bir bölgede kendine yer bulur.
Bu bağlamda taktik futbolu nedeniyle Ümit Özat'ı da çok beğendiğimi ifade etmeliyim..zaten sadece kendi takımında değil milli takımda bile hemen her bölgede görev almakta Ümit Özat da.
Cihan'ın yeteneğine veya bu akşamki futboluna övgüler yazmıyorum.Bu akşam zaten takım olarak kötüydük ama taktiksel açıdan teknik direktöre çokca faydası dokunan Cihan'ın takımın en kötüsü olduğuna inanmıyorum.Zaten taktik futbolu bilen(ama yetenekleri sınırlı) kişilerin takımın en iyisi veya en kötüsü olmaları,bazı istisnalar dışında pek rastlanmış birşey değildir.

Hasan Şaş'a yeniden dönecek olursak,
duran topları düzgün kullanan birine devrederse takıma daha çok faydasının dokunacağını anlaması gerek.Ayrıyeten oynadığı bölgede yapması gerekenlere ağırlık vermesi lazım.Çok fazla şey yapmak isterken asıl yapması gerekenlşeri unutuyor ve bu da takıma yarardan çok zarar getiriyor.

Gerets'i bu maçta beğendim.Açıkçası verdiği kararlar hatalı da olsa risk almayı seven teknik direktörlerin arkasındayımdır her zaman.
Mesela Uğur Uçar'la maça başlamanın çok büyük hata olduğunu düşünüyordum ama bu seçimi eleştiremem.
Geçtiğimiz hafta Ergün Penbe'nin sahanın en kötüsü olduğunu ve bu maçta bize büyük sıkıntılar yaşatacağını,ama yine de Ferhat'a tercih edilmesi gerektiğini yazmıştım ama Gerets Ferhat'ı tercih etmiş.Vardır bir bildiği heralde diyorum ve bu kararını eleştirmek yerine keşke geçtiğimiz haftalarda biraz daha fazla şans verseydi diyebilirim sadece.
Zaten ilk 2 dakikadaki pozisyonlar gol olmuş olsa herşey bambaşka konuşuluyor olacaktı şu anda!
Devre arasında kötü oynayan ve sarı kartı olan Saidou'yu Heinz ile değiştirmesini beklemiştim ama o zaman da bütün sezon top oynamayan birini sahaya sürdüğü için eleştirilirdi bence.

Maçın hakemini çok beğendim.Maç sırasında itirazım oldu,özellikle Saidou'nun gördüğü her iki sarı kart da verilmeyebilirdi gibi ama sakin kafayla düşününce aynı pozisyonlardaki futbolcular Fb'li olsaydı da neden sarı kart çıkmadığı şeklinde itiraz edeceğimi düşünüyorum.

Alex de Souza'ya değinmek gerek.Gerçekten harika bir maç çıkardı ve ilk defa takımına liderlik ettiğini gördüm.İki takım arasındaki farkı yaratan onun kalitesiydi.Hasan Şaş'ın onda biri kadar koşmasına rağmen diğer maçlardan da fazla koştu.Gerçekten kazanmayı isteyince maçı kazandırabilecek bir isim.

Ligdeki şampiyonluk yarışına tekrar dönecek olursak,
bu mağlubiyette beni en çok üzen taraf,
bu sezon yapılmış hakem hatalarının üzerini örtmesi oldu.
Bu sezon bizim aleyhimize,Fb lehine o kadar çok hata oldu ki normalde buraya şampiyon olarak gelmemiz gerekirdi.
Ama insanlara bu gerçek unutturulup bir de "2 maçta da sizi yendik...Daha ne konuşuyorsunuz" gibi bana göre saçma da olsa gündemi işgal eden bir savunma ortaya çıktı.
Maalesef zirve mücadelesi veren takımlardan biri diğerine bariz üstünlük sağladığında şampiyonluğu haketmiş gibi bir hava yaratılıyor.
Madem öyle o zaman ligdeki diğer maçlar oynanmadan sadece bu iki takım aralarında maç yapıp şampiyonu belirleselerdi!
İşin ilginci lig sonunda şampiyon averajla belirlenirse,
Fb'nin haksız yere kazandığı puanlar değil haklı yere bizi yendiği maçlar ön plana çıkartılacaktır,hem de bazı GS'lılar tarafından!

Bu arada son olarak belirtmem gerek ki,
GS'lı futbolcularda bu maç için kazanma hırsı görülmediğinden bahsedilmiş ama bu kadar yüksek gerilim altında hem de iyi başlanılan bir maçta bu sezon 3 kez karşılaşıp istediğin skoru benzer iyi oyuna karşın elde edemeyle birlikte yine mağlup duruma düşülünce oluşan hayal kırıklığı,moral bozukluğu çok barizdi.
Bu bağlamda eleştireceğim nokta hırslarını sahaya yansıtmamaları değil,belirli bölümlerde oyundan kopmaları olacaktır.
Ne olursa olsun oyun disiplininden uzaklaşmaması gerekiyor şampiyon olmak isteyen bir takımın.

ÖNDER RB
23-04-06, 03:04
valla ben geretsi bu maçta beğenen çıkacağını hiç tahmin etmiyordum o da oldu. takımın oyun düzeninden ödün vermesi zaten başlı başına bir eleştiri konusu hadi onu geçtik 2 hafta boyunca ergunu oynatıp (ki son maçta ergun bana göre hiç kötü değildi) bu maçta ferhatı tercih etmesinin mantığını bana kimse anlatamaz. ergunun futbolunu sevmesemde bu stresi yüksek maç için ergunu hazırlıyor mantığıyla 2 hafta ergunun oynamasını anlamaya çalışmıştım ama bu maçta sahada ferhatı görünce şok oldum. o zaman orhanın sakatlığı ile 2 hafta bu çocuğu oynatacaktın biraz daha takıma oturacaktı.

ikinci konu cihanın ön libero tercihi. hadi sistemi bozdun iliçi aldın kenara. peki gerets kardeşim bu orta sahada oyunu kim kuracak topu ileri kim taşıyacak saidou mu cihan mı ikisi de 5 metreye düzgün pas veremiyorlar. madem 2 ön libero oynayacaksın volkanı koyarsın yanına saidou mu cihan mı tercihine hiç bir şey diyemem.

ikinci yarı başlamış 10 kişi kalmışsın sen 3. yü yiyene kadar hiç bir şey yapmayan takımı seyrediyorsun. çıkar necatiyi al volkanı ya da heinzı görmüyormusun adamlar orta sahada cirit atıyorlar sen tek pozisyon yakalayamıyorsun illa gol mü yemen lazım değişiklik için.

ha gerets hatalı hem de çok hatalı tamam da futbolculara koşmayın savaşmayın diyen gerets değildi tabi ki. bu kadar ruhsuz bu kadar isteksiz bu kadar amaçsız futbolu beklemiyordum bir senenin onurlu direnişine hiç ama hiç yakışmadı.

Giga
23-04-06, 04:11
cok sinirli cok da üzgünüm gercekten kadıköye gitmesinler lige -3 puan -3 averajla baslayalım 33 mac yapalım ben artık inancımı yitirdim 10 yıl falan daha beraberlik bile alamayız uğursğz stadtan. maç için söylenecekler cok. okunması kolay olsun diye madde madde yazalım
1- mac öncesi kadroları görünce servet ve rüstü oynuyor diye sevinmiştim ama bizim kadroyu görünce iliçin olmamasına sasırdım kaldım. kim top tutacak, topu karsı sahaya tasıyacaktı planına göre geretsin saidou ve cihan. oldu, adamlar 5 metreye pas atamıyorlar kapasiteleri bu
2- defansın iki kanadını da haftalardır oynatmadığı ugur ve ferhata vermesini de anlamadım gitti ergün ve sabri de süper bek değiller ama tecrübeliler hiç değilse bu arada sabri öldü mü tek sut atan adamımız 18 de bile yok geretsin istikrarsız kadro kurma becerisi işte...adamı unuttu gitti
3-maca gelirsek cihan taktik adamıymıs, golde appiah a da taktik gereği basmadı doru dürüst heralde, geciniz bunları. faul yapmama korkusundan golü yedirdi
4-necati ates nereye kosmaktadır, gitmek istiyorsa gitmelidir bu ne ya hakanın canı cıktı iki top alıcam die necati de bi ruhsuzluk bi aldırmazlık gene cok kötüydü
5- saidou felaketti her topu kaptırdı ilk yarı atılması gerekiyordu yırttı, 47 de dayanamadı atıldı ve biz devre arası konustuk cıkmazsa atılır diye gerets efendi heinz ya da volkanı almadı sanki sahane oynuodu saidou da kartına ramen tuttu oyunda
6-mondragon neden kadıköyde hep kötü oynar yani o ilk golü normalde yermiydi hayır ama yedi işte anlayamıyorum bunu
7-gecen sezonki tomas nerdedir
8-hakan sükür ve song tesekkürler ikiniz vardınız gene o formayı dolduran
9-itiraf edelim adamlar atmosferi cok ii ayarladılar sahaya da bir tane bişiy atılmadı ve 90 dk ıslıkladılar top bizdeyken. biz maalesef Sami Yende yapamıyoruz bunu ne kendi takımımıza katkımız var ne de rakip takımı bozabiliyoruz
10-ligde 2 defa yenilip kupada elendiysek bu adamlara kabullenelim kadro,yönetim herseyde agır basıyorlar
11-gecen seneki 5-1 e bile sevinemedik 1 yıl. ugursuz özhan abi
12-macta ezildik bu arada 4-0 ii skor 3 direkten döndü 1 cizgiden cıkardık yani 8-0 da olurdu

Namelessonegs
23-04-06, 04:58
Fenerbahce: 4 Galatasaray:0

Bir Gerets yapımı..Basrollerde de tüm oyuncularımız vardı..Yardımcı rolde de macın hakemi..Özeti budur..

Su iyi, bu kotu degil..Gerets rezil etti, sonra da oyuncular ruhsuzluklarını sahaya yansıttılar..Hakemde gerekli eyyamı gosterince mahvolduk..Allah herkese sabır versin..İnsallah toplanırız.

JackDaniels
23-04-06, 09:52
"Fazla umudum yok ama futbol bu ne olacağı belli olmaz" her ne kadar totemin bir parçasıda olsa bu maç öncesinde gerçekten huzursuzdum...

Kimine göre saçma gelebilir ama topici açarken saati 09:41 olarak görüncede bir şeylerin ters gideceğini hissetmiştim...

Bu topic mevzusuyla ilgili 2 -3 gereksiz ve boş mesajlar olmuş onlara cevap vermeden maç ile ilgili olarak söyleyeceğim şey dünkü oynanan futbola 4-0 lık skor çok iyi bir sonuçtur...

Geret'S 'in yanlışları olmuştur...

Ne olursa olsun Kadıköyde fenere karşı şansımız tutmuyor.

Beşiktaş'ı örnek verip onlar nasıl top oynuyor demeyin bizde her zsamn için rahatlıkla beşiktaşı yenebiliyoruz...

3 takım arasında bir kısır döngü var, fener bize karşı, biz beşiktaşa karşı, beşiktaşta fenera karşı çok rahat top oynuyor...

Kesinlikle iyi takım, kötü takım olayı değil, tamamen şans faktörü...

Tavlada çok iyiym..Rakip tanımam..Sağlam tavlacı her arkadaşımı rahatlıkla yeniyorum ama herkesin yendiği bir arkadaş var, benle ne zaman oynasa beni yeniyor.Adam benle oynarken inanılmaz zarlar atıyor bende ona karşı 2-1 lerle uğraşıyorum...Ne yaparsam yapayım şansım tutmuyor...Hayatımızdada böyle olaylar oluyor işte...Adam senden iyi değil ama ne zaman rakip olsanız seni yeniyor..Şansın tutmuyor ona karşı...

Maç öncesinde söylemiştim tekrar söylüyorum, fener-Galatasaray maçlarından ben zevk almıyorum!

Giga
23-04-06, 13:22
rüyamda bütün tanıdıgım fenerliler dalga gecti hakettik bu macta yenilmeyi cok macta yenildik ama bu kadar ruhsuz oynayıp yenilmemeliydik yazık...

sigara69
23-04-06, 13:51
Seyirci yine superdi..

Hele ki 3-0 iken skor bir uclu cektik ki adamlar bile yuhlamadi isliklamadi sasirdi..Superdi..

Helal olsun oraya gelen tum herkese..Su ekonomik zorluklarda 150-200 milyon arasi bilete para verip kiyan tum ayi ac gecirmeyi goze alan herkese milyonlarca kez tessekurler..

Polisin allah bin turlu belasini versin...

3-2'lik macta bizi copla kendi stadimizdan kovan polis orda 1 saat onlari cikarmadi izledi bi de kufurlu pankartlar ve anonslar vardi..

Peki Manisada bu anonslardan tahrik olan fb taraftari denen allahin belalari kopekler yuzsuzler insan disi varliklar olay cikariyoda;

Biz niye tahrik olmayiz..

Yuzumuze hapishanede Rambo filmi gibi isiklar tutup bizi iyice kopek yerine koyarlar..

Adnan Polat ve yonetim buna izin verir..

Biz niye tahrik olmayiz...

Biz cunku insaniz..

Biz Galatasarayliyiz..

Elbet gun gelicek bunlara orda burda oyle bir gecircezki kalp krizinden gitcekler..

Gun gelicek bunu biliyorum...Bu kopekleri allah nasil sevindiriyor hic bilmiyorum..Bu nasil adalettir..

İnsallah bir gun tum fenerliler ölür insallah bir tane fenerli kalmaz..Tum Turkiye rahatlar..

savatage
23-04-06, 13:57
Gerets'in yaptıkları,verdiği kararlar doğruydu demiyorum.Kazansaydık da doğru olduğuna inanmazdım ama bu maçta,hem de kadro olarak bizden üstün Fb'ye karşı bazı planlar yapmış olması hoşuma gitti.
Bu planlar yanlıştı belki,yapılmaması gerekirdi belki de ama örneğin benzer riski Fatih Terim 3 sene evvel yine bir Fb maçı öncesi hem de maç günü üçlü savunmaya dönüp o dönem hiç birlikte oynamamış,hatta hiç ilk 11 oynamamış Volkan ile Cihan'ı orta sahanın ortasında görevlendirerek almıştı.
O maçı galip bitirdiğimiz için kimse suçlayamadı hatta riske girip başardığı için büyük teknik direktör demişti ona.Oysa ki yaptığı,en azından antrenmanlarda bile çalışılmamış olduğundan riskten öte çılgınlıktı,delilikti ama başarılı oldu.

Bence Gerets,ki geçen haftadan söyledim mesela asla Ferhat'la başlamaması gerektiğini (Uğur ihtimali bile yoktu kafamda), yanlış da olsa en azından birşeyler yapmaya çalıştı.
Bu maçın teknik direktörlerce kazanabileceğini hissetti,ona göre yanlış da olsa birşeyler yapmaya çalıştı.

Bu yüzden Gerets'i beğendim.Her hafta çıktığımız kadro ve sistemin bu maçta başarıya ulaşmayacağı,Sami Yen'de verdiğimiz gol pozisyonu ve yediğimiz gol sayısından belliydi.Dolayısıyla teknik direktörün müdahale etmesi lazımdı,Gerets de tekrarlıyorum yanlış da olsa müdahale yaptı.

Haa,şunu belirtmem gerek,
maçın başındaki pozisyonlarımızdan biri gol olsa şu an yanlış diye tabir ettiğim bu seçimleri sayesinde maçı kazanmış olacaktık belki de ve o zaman da insanlar çıkıp Gerets'i alkışlayacaktı.

Bir de tekrarlayayım,
iyi başladığımız oyunda mağlup duruma düşünce futbolcularda oluşan hayal kırıklığı çok barizdi.Ve bu yüzden oyun disiplininden koptuk ve o yüzden mücadele etmemiş gözüktük.Oysa ki mücadele etmekten çok oyun disiplininden kopmamak önemlidir bu tip maçlarda.
Oyun disiplininden koptuğumuz üzere ortada taktik anlayış kalmadı.
Takımın paniklediği anlarda kenarda Gerets doğru hamleleri yaparak biraz nefes aldırabilir miydi...Bana göre oyunu dengelemek adına değil de,sonuç elde etmek adına,yani skora yönelik değişiklikler yaptı.Mesela İliç yerine Volkan'ı alıp oyunu dengelemeyi hedefleyebilirdi ama onun yerine İliç'i alıp skorda etkili olmak istedi,belki de orta alanı Fb'ye bırakarak.Bu da yanlış olsa bile tutarlı bir karardı bence.
İkinci yarıdaki Heinz ile Kabze değişiklikleri de doğruydu bana göre ama oyundan iyicene kopmamızı beklemeden,özellikle Saidou'nun kırmızı kartından sonraki 10-15 dakika içinde mutlaka değişiklik yapmalıydı.Bunlarda biraz geç kaldığını düşünsem de,zamanında yapmış olsaydı sonuç farklı mı olurdu diye düşündüğümde bu konu yüzünden de eleştiremiyorum Gerets'i.

Kazandığımız onca maçta eleştirdim Gerets'i.Ama sadece skor yüzünden kimse birşey demedi.Bu kez ise yine hatalı olduğunu skora bakmaksızın söyleyeceğim kararlar verdiğini yineleyeyim ama eleştirilmesinin tek sebebinin de skor tabelası olduğunu düşünüyorum bu maç için.

Can Erkut Sevinç
23-04-06, 15:54
Önce netice: Fenerbahçeyi ve Fenerbahçelileri tebrik ederim.

Sonra hikaye:

Bu maç öncesi çok inançlı idim. Galatasarayın futbolcusuna, takımına inançlı idim. Malum taraftarına, yönetimine dair bu yıl çok şey tartışıldı. Ama takıma saygım var, değişmedi.

Maç öncesi Vestel maçındaki olaylardan sonra yaratılan (Cüneyt maksadını yazmış zaten bir yerlerde) ortam üzerine konuşmak futbola yakışmaz. Sadece şunu söyleyeceğim Vestel Manisa maçı ve sonrası ile Galatasarayın ilgisini kurmak için bir sonraki maçın Galatasaray ile evinde oynanacak olmasından dolayı Cüneyt gibi bir maksat taşıyanların (M.Yakup Yılmaz gibilerin) dışında kimsenin işi olmaz.

Beklendiği gibi oldu, gergin bir bekleyiş ve maç öncesi neredeyse hiç bir olay olmayışı.

Bu işler böyledir diye biliyorum kendimce, o nedenle karaborsaya düşen ilk bileti satıldığı anda sıranın başındaki adamdan kaptım zaten. Çünkü sıra işi değildi o gün bilet almanın nizamı.

Sonra maça gittim. Öncesi çok arkadaşıma kırıldım, hassas oldum, birlik, beraberlik, takıma destek olacak, moral org. yönünden tıpkı yönetimimiz gibi edilgen olmalarına, içe dönük mesajlarla, takıma destek adına özel bir org ile bir şey katılmamasına kızdım. Tıpkı yönetimin kamera vs. geyiği gibi edilgen ve strese odaklanmış, cesaret değil, şikayet içeren, takıma özel bir motivasyon veremeyen anlayışı gibi.

Şikayet, isyan, küfür, suçlama vs. değildi bize gerekli olan. Hissedemedim bunun dışındaki birliği beraberliği, katkıyı, bilinci ne tribün için ne takım için, ne medyada ne yönetim eli ile takım üzerinde..

Kıza kıza, isyan ede ede son bir gayretle gittim maça.
Biletim cebimde, taksi ile gittim stadın yakınına, polisin beklediği tribün önüne kadar içimde formam, üzerimde montumla vardım.

İçeride buluştum bir kaç sözleştiğimle.

Kızgındık, birleşince daha da kızdık, asla kötü düşünmüyorduk, herkes uğurunu totemini yapıyordu, kendince.

Maç öncesi 1500 küsür biletin indirildiği tayfa, karaborsada satmadığı yarısı ile hazırdı, tellerdeydi bir kaç şahane suratlı eleman.

Yalnız içeride uzun yıllar sonra gelenler, 35-40'ın üzerindeki mesela eski Maltepeliler vs. vardı, tribünün yaş ort. epeyi yüksek idi. Hakikaten meydan okuma gibi okumuşlardı Cüneytin mesajını, o yıllar öncesinin "adam"ları geldiler.

Tabi kimse onları ne karşıladı, ne uğurladı, maksat başka idi, ayrı hikaye.

İçeri girerken pankartları adeta ezberledi polis, yanımda harf harf okudular birilerinin el emeğini, oysa içeride baskılı, şahane malzemeden yapılmış, iğrençlikler mevcut idi, sanırım önceden zulalanmış.

Buna karşın ben maç öncesi Fenerbahçe tribünlerini ve atmosferini beklediğimden zayıf gördüm, eskisi gibi değildi, iyi yanı son derece sakindiler, küfür vs. zaten etmediler denebilir, çok ateşli tezahüratları falan da yoktu. Maçın gidişatının da etkisi ile hiç de olmadı.

Bizim tribün 2500 civarı idi. Dedim ya ben gergin gelmiştim diye, elbette küfür etmem, (.. koymaya falan gibi üç dizeden birinde geçen nakaratın gereği şarkılar hariç), resmen koptum, avazım çıktığı kadar bağırdım, elimden gelen desteği verdim.

Ancak bu devirde organize edilmeyen şeyin başına masada da, kasada da, sahada da, tribünde de aynı şey geliyor.

Maçı çok dikkatli izleyemediğimi itiraf edeyim, zaten mümkün değildi bizim tribünde ya neyse..

Sonrasında kısa bir özet izledim henüz. Birleştirirsek. Futbola dair yorumum şu.

1-Fenerbahçe inanılmaz iyi pres ve pas yaptı, Apiah ve Aurelio başta olmak üzere.
2-Apiah’ın golü için çıplak gözle tam karşıdan (Apiah’ın arkasından) gördüğümde vurursa gol olur diye içimden geçirdim, topun ona gelişine bakarken, adam kaygılandığım gibi sağa çekti ve direğin dibine doğru vurdu, Mondi çizgide ve önü kapalı gibi olduğundan uzanamadı, şut güzeldi, gol oldu.
3-Bütün goller güzeldi. Direkten dönen ve diğer kaçanlar da öyle.Özellikle vuruş tekniği ve paslaşma açısından Fenerbahçe çok iyi idi.
4-Galatasaray’ın orta sahasında bir lider olmadığından, top kullanma kabiliyeti Hasan Şaş ve Ayhan’ın driplinglerine bağlı kaldı, Şaş’ın doğru yeri çizgi iken içeri girmesi, Ayhan’ın ise kademeli savunma karşısında çaresiz kalışı kaçınılmazdı.
5-Galatasaray beklerinden Ferhat kendisine hiç faydası olmayan Ayhan, Uğur ise her tarafa deli divane Hasan ve maalesef yeteneksiz Cihan ile alan paylaştı, Thomas ve Song’un geride ters yakalanmasına sebep olan ise hamle ve fizik gücü olarak süper eksik Saidou idi. Bir oyuncu bu kadar zayıf olabilir. Buna karşın sahada ise Gerets sorgulanmalıdır. Yerine oynayacak olan için değil, bu adamın bu hali için??
6-Necati çok kötü bir gününde idi, çünkü topu hep tekrar geri vermek üzere alabildi, oysa onun işi ileri doğru oynayabilmek ve kabiliyeti de o.
7-Hakan Şükür’e de Necati gibi kızamıyorum, bir takımın Hakan Şükür ve Necati gibi iki adamına bu kadar az sayıda ve namüsait top taşıması kabul edilemez.
8-Fenerbahçede Apiah bana çok etkili fizik gücü, top aktarması ile çok başarılı geldi.
9-Aurelio bence o kadar iyi bir gününde olmamasına karşın, zayıf Saidou ve dripling düşkünü Ayhan, Hasan karşısında etkinliğini kolay ortaya koydu.
10-Fenerbahçe rakip 10 kişi kaldıktan sonra da öncesinde de daha iyi pas yaptı, Tuncay bence iyi değildi.
11-Nobre fizik(atletik) olarak top kazanmakta çok iyi ancak Anelka topla oynama kabiliyeti süper olan bir yetenek, hırsı eksik ama kalitesi var.
12-Ümit, Deniz, Selçuk görev adamlığı yaptı, zayıf GS orta sahası, organize olamayınca zaafları ortaya çıkmadı.
13-Daum doğruyu, Gerets yanlışı yaptı.Kendi adıma Gerets yerine Hagi olsa bu maç böyle olmazdı derken sadece teknik, taktik değil, takımın halet-i ruhiyesi adına da Gerets noksan kaldı diyorum. Çünkü Gerets özellikle yçnetimle ilişkiler konusundan başlayan ilişki sürecinde takımın ötesinde biri oldu. O öteden beriye gelmek ihtiyacı bugünlerde hasıl olmuştur, ama ne ekersen onu biçersin.
14-Hakem bence şanslı idi, ilk iki golle maç çözüldü, istikrarsız, orantısız, faul ve kartları böylece göz ardı edildi. Saidou için vermediği ve verdiği kartları, Aleks için vermediği ve verdiği faulleri, Nobre için vermediği kartları da tartışabiliriz. Ama maçın sonucuna tesirini tartışamayız, olmadı, olamadı tesiri, allahın sevgili kulu imiş.

Gelelim maç esnasındaki tribünlere.

Bana göre, benim bulunduğum tribün iyi bağırdı, yenilen gollere karşın dirençli bir tezahürat yaptı. Çok yi organize edilemedi, bütünlüklü bir anlayışa sahip değildi ama insanlar her şekilde katıldılar, çok emek verdiler.

Fenerbahçe tribünleri bu GS maçında böyle ise diğer maçlarda çok kötü olmalı diye düşünüyorum.

Skorun ve maçın gidişatının etkisi ile tribünler fazla küfür etmedi varsa bir takım profesyonel hazırlıklar (vaat edildiği gibi) ortaya konamadı herhalde.

Yalnız Telsim (bizim komşular) GFB pankartı Tuncayın bahsettiği gibi ortalığı biraz gerdi.
Bunu da polis görmemiş olsun. ;)

Fakat bir de maç sonrası var.

ASY de her FB maçı sonrası yensek dahi bizi 3-5 dakikada paket yapan polis, Tuncayın tribünlere bir baba hindisini GS taraftarı yokken yapmasını sağlamıştı. Bu kez bizi içeride tutarken, FB taraftarını bir saat ellemedikleri gibi, stadın ışıklarını karartıp, sahanın ortasına hindi ile gelen akredite ??? bir amigonun (Yücel) elinde mikrofon ve stadın ses düzeni ile bir baba hindi çektirmesini bize izletmelerini sağladı teşekkür ederiz, bu esnada bir projektör ile üzerimize tutulan ışık, açılan GFB lilerin küfürlü pankartı ve çevremizde bize biber gazı sıkan polis ve üzerimize atılan birkaç meşale ile deplasmanın güzelliğini yaşadık.

Bu arada bu küfürlü pankarta, bu süper düzeyli showa , zorla izleyenlere ayar veren polisin biber gazına tepki adına koltuk parçalayan, tellere zıplayanları da kınıyorum. Siz çok kötüsünüz. !!!

Bir başka rezillik de şu oldu.

Bunca saçmalıktan sonra. “Yönetim ve taraftar el ele çıkalım” “Yönetim buraya” diye bağırıldı, malum polis pek güven vermiyordu, fakat bir anda bir şekilde birileri !!! bunu Adnan Polat ve “Galatasaray taraftarı senin eserin, helal olsun” şeklinde bir yalakalığıa dönüştürdü.

1500 biletin tercihli pazarlamacıları adına kurulan ilişki böyle açığa çıksa da iki saçmalık vardı.

1-Bu taraftarın zamanında “Adnan Polat’ı eleştirmek için yaptığı bestenin kendisi lehin uyarlanması garabeti” ile düştüğü rezillik
2-Bu desteğin karşılığını baştan peşin vermişlikle koşa koşa gelen Polat ve yanındakilerin bu showa katılırken gösterdiği gayretin, samimiyetsizliği

Bir de duyum: Hasan Şaş sanırım bir görevli tarafından yumruklanmış. Bu da o tünelden sonra neler olduğunun 4-0 dan sonra bile neler olabildiğinin işareti olmuş diyorum

Maçtan iki saat sonra bizi Salı Pazarı, Nautilus, üzerinden iskeleye götüren dört bin polise teşekkür ederim.

Şampiyon Fenerbahçe olmalıdır. Gerek sahada gerekse saha dışında daha başarılı ve geçerli organizasyon kabiliyetleri ile bunu hak ediyorlar.

Merci!

osvaldo
23-04-06, 17:18
Ben faturayı Gerets-Mondi ye kesiyorum arkadaş.. Biri kadro seçimi ve taktik anlayışıyla diğeri de kaleye gelen her topu içeri alarak maçı FB ye verdiler. İlk gole kadar FB iğrenç oynuyordu ve tipik bir beraberlik maçı gibi görünğyordu. Son zamanlarda adet olduğu üzere FB nin maçtaki ilk şutu kalemizde gol oldu. Orada vurduran (Cihandı yanlış görmediysem) kadar çuval gibi yıkılan uçamayan mondi de hatalı bence. O kadar sert bir şut değildi. KEza 2. gol tamamen saidou-ferhat-mondi (yine hatanın büyüğü onda) organizasyonuydu. Topu Luci nin önüne çeldi. Yılda 1.2 milyon euro alan kaleci bunları çıkaracak kardeşim. Aykut'un Fevzi'nin kabahati ne? Onlar bu golleri yiyince itin arkasına sokuluyor. Mondi sürekli hatalı gol yiyor. Aldığı tonla para da cabası.. Zqaten 2-0 dan sonra iş bitti. Ondan sonrasını yorumlamaya gerek yok.

Ray52Lewis
23-04-06, 17:50
Ilk golde en büyük hata Appiah´in orda topu alip, düzeltip ve cekmesine izin veren Cihan´dir tartismasiz, cekilen sut cok sert olmasa da cok isabetli idi, ayrica dikkat edersek kale arka kamerasindan daha iyi görünüyor Mondi´nin önü kapali, sanirim Song´un orda olmasindan dolayi görüs acisi hic iyi degil, o yüzden gelen topu gec gördügü icin normalde bildigimiz Mondi gibi cikaramadi o topu bence...

2.golde hatanin en büyügü Mondi´de demek de cok acimasizca bana göre, önce caylak Ferhat ve sonradan gelen Ayhan´i kolaylikla gecen bir Alex, ki bana göre bu golde en büyük hata ceza sahasi icinde/önünde bos bekleyen Tuncay´i rahatsiz edecegine saskin saskin olanlari izleyen yine bir Cihan ile bu iki oyuncuda, ardindan kalecimizin kabul etmek lazim cok yakin mesafeden cekilen bir sut da olsa hatali olarak topu ortaya celmesinden sonra karsi takim oyuncusunun yaninda olmayan defans oyuncularimiz...
O yüzden hatalar zinciri sonrasi yedigimiz 2.golde bana göre kaleciden önce belirttigim oyuncular sorumludur, en büyük hata Mondi´de dersek haksizlik yapariz...

Carmelo
23-04-06, 19:03
Maç öncesi 1500 küsür biletin indirildiği tayfa, karaborsada satmadığı yarısı ile hazırdı, tellerdeydi bir kaç şahane suratlı eleman.

!

Su sahane surat nedır bıraz ac bakalım ?
Malum bır ara bende ordaydım da.

armada1905
23-04-06, 19:24
Sanırım bu maçla birlikte iki takım arasındaki "önemli oyuncu" farkı ortaya çıktı...bugunun futbolunda ,ön liberosu ve 10 numarası daha iyi olan takımlar hep bir adım önde...Alex-Appiah karşısında Saidoo-Ilic ikilisinin pek şansı olmadı ne yazık ki...Orta sahadaki fizik gücü mücadelesinde Appiah'ın Saidoo ya karşı gerek teknik gerek fiziki anlamda büyük bir üstünlüğü oldu..fenerbahçe'nin yıldızları bu sezon ilk kez canla başla çalıştı ve Galatasaray'ın takım oyununu yoketmeyi başardılar....

Galatasaray gibi takımların günümüz futbol anlayışında saldırarak veya hücum ederek büyük başarılar kazanmaları çok zor...Bunu uygulayabilen çok az takım var dünyada (mesela barcelona) Artık takımlar arasındaki farkı belirleyen unsur defansif anlayışın önplanda olması. "Saldırma" mantalitesini uygulamak için hızlı defans adamlarına ve fizik gücü yüksek orta saha elemanlarına ihtiyaç var...Biz de ise 17-18 yaşında sağ-sol bekler , ülkesine gidip parasını alamadığı için kampa katılmayan yada yine para sorunu yüzünden idmana çıkmayan bir defans göbeği var...Orta saha ise evlere şenlik...Zira sene başında satacak takım bulunamadığı için mecburen gs ye dönen ve teknik kapasitesi oldukça sınırlı Saido , Bir maç harikka oynayıp öbüründe sahanın en kötüsü olan Volkan , görev adamı tabir edilen vaasat cihan , artık ununu elemiş ergün , sürekli sakatlanıp sakatlıktan kurtulur kurtulmaz cezalı duruma düşen Ayhan ve bir türlü orta yapmayı beceremeyen bir Sabri var...

Bugüne kadar forvet oyuncularının kişisel becerileriyle ayakta duran galatasaray , ligde kendine rakip olan tek takıma şampiyonluk maçında 4-0 gibi bir skorla yeniliyorsa artık takımımızın futbol mantalitesi ve kadro kalitesinin sorgulanması geretiği kanaatindeyim...Bu fenerbahçe şampiyonlar liginde hiç bir başarı elde edememiş ve manisa gibi bir takımdan 5 gol yemiş bir ekip..Biz bu takıma karşı bu kadar eziliyorsak gelecek sezon şampiyonlar ligi ön elemesini geçebilmek için yapılması gerekenleri şimdiden düşünmeye başlamalıyız diye düşünüyorum. Orta sahamızın teknik ve fiziki kapasitesini yeni transferlerle yükseltmezsek olacakları düşünmek bile istemiyorum...

Serkan1905
23-04-06, 19:48

Sonra hikaye:

Bu maç öncesi çok inançlı idim. Galatasarayın futbolcusuna, takımına inançlı idim. Malum taraftarına, yönetimine dair bu yıl çok şey tartışıldı. Ama takıma saygım var, değişmedi.

Maç öncesi Vestel maçındaki olaylardan sonra yaratılan (Cüneyt maksadını yazmış zaten bir yerlerde) ortam üzerine konuşmak futbola yakışmaz. Sadece şunu söyleyeceğim Vestel Manisa maçı ve sonrası ile Galatasarayın ilgisini kurmak için bir sonraki maçın Galatasaray ile evinde oynanacak olmasından dolayı Cüneyt gibi bir maksat taşıyanların (M.Yakup Yılmaz gibilerin) dışında kimsenin işi olmaz.

Beklendiği gibi oldu, gergin bir bekleyiş ve maç öncesi neredeyse hiç bir olay olmayışı.

Bu işler böyledir diye biliyorum kendimce, o nedenle karaborsaya düşen ilk bileti satıldığı anda sıranın başındaki adamdan kaptım zaten. Çünkü sıra işi değildi o gün bilet almanın nizamı.

Sonra maça gittim. Öncesi çok arkadaşıma kırıldım, hassas oldum, birlik, beraberlik, takıma destek olacak, moral org. yönünden tıpkı yönetimimiz gibi edilgen olmalarına, içe dönük mesajlarla, takıma destek adına özel bir org ile bir şey katılmamasına kızdım. Tıpkı yönetimin kamera vs. geyiği gibi edilgen ve strese odaklanmış, cesaret değil, şikayet içeren, takıma özel bir motivasyon veremeyen anlayışı gibi.

Şikayet, isyan, küfür, suçlama vs. değildi bize gerekli olan. Hissedemedim bunun dışındaki birliği beraberliği, katkıyı, bilinci ne tribün için ne takım için, ne medyada ne yönetim eli ile takım üzerinde..

Biletim cebimde, taksi ile gittim stadın yakınına, polisin beklediği tribün önüne kadar içimde formam, üzerimde montumla vardım.

Kızgındık, birleşince daha da kızdık, asla kötü düşünmüyorduk, herkes uğurunu totemini yapıyordu, kendince.

Yalnız içeride uzun yıllar sonra gelenler, 35-40'ın üzerindeki mesela eski Maltepeliler vs. vardı, tribünün yaş ort. epeyi yüksek idi. Hakikaten meydan okuma gibi okumuşlardı Cüneytin mesajını, o yıllar öncesinin "adam"ları geldiler.

İçeri girerken pankartları adeta ezberledi polis, yanımda harf harf okudular birilerinin el emeğini, oysa içeride baskılı, şahane malzemeden yapılmış, iğrençlikler mevcut idi, sanırım önceden zulalanmış.

Buna karşın ben maç öncesi Fenerbahçe tribünlerini ve atmosferini beklediğimden zayıf gördüm, eskisi gibi değildi, iyi yanı son derece sakindiler, küfür vs. zaten etmediler denebilir, çok ateşli tezahüratları falan da yoktu. Maçın gidişatının da etkisi ile hiç de olmadı.

Bizim tribün 2500 civarı idi. Dedim ya ben gergin gelmiştim diye, elbette küfür etmem, (.. koymaya falan gibi üç dizeden birinde geçen nakaratın gereği şarkılar hariç), resmen koptum, avazım çıktığı kadar bağırdım, elimden gelen desteği verdim.

Ancak bu devirde organize edilmeyen şeyin başına masada da, kasada da, sahada da, tribünde de aynı şey geliyor.

Maçı çok dikkatli izleyemediğimi itiraf edeyim, zaten mümkün değildi bizim tribünde ya neyse..

Sonrasında kısa bir özet izledim henüz. Birleştirirsek. Futbola dair yorumum şu.

1-Fenerbahçe inanılmaz iyi pres ve pas yaptı, Apiah ve Aurelio başta olmak üzere.
2-Apiah’ın golü için çıplak gözle tam karşıdan (Apiah’ın arkasından) gördüğümde vurursa gol olur diye içimden geçirdim, topun ona gelişine bakarken, adam kaygılandığım gibi sağa çekti ve direğin dibine doğru vurdu, Mondi çizgide ve önü kapalı gibi olduğundan uzanamadı, şut güzeldi, gol oldu.
3-Bütün goller güzeldi. Direkten dönen ve diğer kaçanlar da öyle.Özellikle vuruş tekniği ve paslaşma açısından Fenerbahçe çok iyi idi.
4-Galatasaray’ın orta sahasında bir lider olmadığından, top kullanma kabiliyeti Hasan Şaş ve Ayhan’ın driplinglerine bağlı kaldı, Şaş’ın doğru yeri çizgi iken içeri girmesi, Ayhan’ın ise kademeli savunma karşısında çaresiz kalışı kaçınılmazdı.
5-Galatasaray beklerinden Ferhat kendisine hiç faydası olmayan Ayhan, Uğur ise her tarafa deli divane Hasan ve maalesef yeteneksiz Cihan ile alan paylaştı, Thomas ve Song’un geride ters yakalanmasına sebep olan ise hamle ve fizik gücü olarak süper eksik Saidou idi. Bir oyuncu bu kadar zayıf olabilir. Buna karşın sahada ise Gerets sorgulanmalıdır. Yerine oynayacak olan için değil, bu adamın bu hali için??
6-Necati çok kötü bir gününde idi, çünkü topu hep tekrar geri vermek üzere alabildi, oysa onun işi ileri doğru oynayabilmek ve kabiliyeti de o.
7-Hakan Şükür’e de Necati gibi kızamıyorum, bir takımın Hakan Şükür ve Necati gibi iki adamına bu kadar az sayıda ve namüsait top taşıması kabul edilemez.
8-Fenerbahçede Apiah bana çok etkili fizik gücü, top aktarması ile çok başarılı geldi.
9-Aurelio bence o kadar iyi bir gününde olmamasına karşın, zayıf Saidou ve dripling düşkünü Ayhan, Hasan karşısında etkinliğini kolay ortaya koydu.
10-Fenerbahçe rakip 10 kişi kaldıktan sonra da öncesinde de daha iyi pas yaptı, Tuncay bence iyi değildi.
11-Nobre fizik(atletik) olarak top kazanmakta çok iyi ancak Anelka topla oynama kabiliyeti süper olan bir yetenek, hırsı eksik ama kalitesi var.
12-Ümit, Deniz, Selçuk görev adamlığı yaptı, zayıf GS orta sahası, organize olamayınca zaafları ortaya çıkmadı.
13-Daum doğruyu, Gerets yanlışı yaptı.Kendi adıma Gerets yerine Hagi olsa bu maç böyle olmazdı derken sadece teknik, taktik değil, takımın halet-i ruhiyesi adına da Gerets noksan kaldı diyorum. Çünkü Gerets özellikle yçnetimle ilişkiler konusundan başlayan ilişki sürecinde takımın ötesinde biri oldu. O öteden beriye gelmek ihtiyacı bugünlerde hasıl olmuştur, ama ne ekersen onu biçersin.
14-Hakem bence şanslı idi, ilk iki golle maç çözüldü, istikrarsız, orantısız, faul ve kartları böylece göz ardı edildi. Saidou için vermediği ve verdiği kartları, Aleks için vermediği ve verdiği faulleri, Nobre için vermediği kartları da tartışabiliriz. Ama maçın sonucuna tesirini tartışamayız, olmadı, olamadı tesiri, allahın sevgili kulu imiş.

Bana göre, benim bulunduğum tribün iyi bağırdı, yenilen gollere karşın dirençli bir tezahürat yaptı. Çok yi organize edilemedi, bütünlüklü bir anlayışa sahip değildi ama insanlar her şekilde katıldılar, çok emek verdiler.

Fenerbahçe tribünleri bu GS maçında böyle ise diğer maçlarda çok kötü olmalı diye düşünüyorum.

Skorun ve maçın gidişatının etkisi ile tribünler fazla küfür etmedi varsa bir takım profesyonel hazırlıklar (vaat edildiği gibi) ortaya konamadı herhalde.

Yalnız Telsim (bizim komşular) GFB pankartı Tuncayın bahsettiği gibi ortalığı biraz gerdi.

ASY de her FB maçı sonrası yensek dahi bizi 3-5 dakikada paket yapan polis, Tuncayın tribünlere bir baba hindisini GS taraftarı yokken yapmasını sağlamıştı. Bu kez bizi içeride tutarken, FB taraftarını bir saat ellemedikleri gibi, stadın ışıklarını karartıp, sahanın ortasına hindi ile gelen akredite ??? bir amigonun (Yücel) elinde mikrofon ve stadın ses düzeni ile bir baba hindi çektirmesini bize izletmelerini sağladı teşekkür ederiz, bu esnada bir projektör ile üzerimize tutulan ışık, açılan GFB lilerin küfürlü pankartı ve çevremizde bize biber gazı sıkan polis ve üzerimize atılan birkaç meşale ile deplasmanın güzelliğini yaşadık.

Bu arada bu küfürlü pankarta, bu süper düzeyli showa , zorla izleyenlere ayar veren polisin biber gazına tepki adına koltuk parçalayan, tellere zıplayanları da kınıyorum. Siz çok kötüsünüz. !!!

Bunca saçmalıktan sonra. “Yönetim ve taraftar el ele çıkalım” “Yönetim buraya” diye bağırıldı, malum polis pek güven vermiyordu, fakat bir anda bir şekilde birileri !!! bunu Adnan Polat ve “Galatasaray taraftarı senin eserin, helal olsun” şeklinde bir yalakalığıa dönüştürdü.

1500 biletin tercihli pazarlamacıları adına kurulan ilişki böyle açığa çıksa da iki saçmalık vardı.

1-Bu taraftarın zamanında “Adnan Polat’ı eleştirmek için yaptığı bestenin kendisi lehin uyarlanması garabeti” ile düştüğü rezillik
2-Bu desteğin karşılığını baştan peşin vermişlikle koşa koşa gelen Polat ve yanındakilerin bu showa katılırken gösterdiği gayretin, samimiyetsizliği

Bir de duyum: Hasan Şaş sanırım bir görevli tarafından yumruklanmış. Bu da o tünelden sonra neler olduğunun 4-0 dan sonra bile neler olabildiğinin işareti olmuş diyorum

Maçtan iki saat sonra bizi Salı Pazarı, Nautilus, üzerinden iskeleye götüren dört bin polise teşekkür ederim.

Şampiyon Fenerbahçe olmalıdır. Gerek sahada gerekse saha dışında daha başarılı ve geçerli organizasyon kabiliyetleri ile bunu hak ediyorlar.

Merci!

Onca güzel seyler yazmissin. Saygisiz olmak istemiyorum. Ama sampiyonlugu fenerin hakketigine asla kabul etmiyorum. Hükümet, Medya, Federasyon, Hakemler komple fenerin arkasinda ve 15-16 puan hediye edilmis, ve bu takima sampiyonlugu hakediyor diyorsun.

Giga
23-04-06, 19:56
son yillarda fener galatasaray maclarinda fenerbahcenin ustun olmasinin bir nedeni de. yabanci oyuncular. hayir, sadece dun tum golleri onlar atti diye soylemiyorum. fenerli yabancilar hem rakiplerinden iyi, hem de takimda agirliklari cok fazla. fener yabancilarina galatasaray yerlilerine guveniyor, epey bir zamandir. bu durum, yuksek stresli maclarda fenerin lehine, rakibinin aleyhine oluyor bence. galatasarayin avrupada onune geleni topa tutmus, bize dunya 3.lugu kazandirmis yerlileri, fener maclarini zannederim kaldiramiyorlar. bu durum fener yerlileri icin de gecerli olsa da, onlar zaten takimin agir yukunu cekmiyor.hatirlatirim, gecen yil ki 5-1 lik macin en iyileri arasinda mondragon, song, tomas,concecaio ve hic suphesiz ribery vardi.

eksi sozlukten alınmıs bir yazı güsel özetlemiş durumu bu arada kudurmus bu fenerliler salyalarını sacıyorlar ama müstehak feer playcı özhana taraftara yapılanlara ses cıkarcak mı bakalım hani yumruğu göremiyorum bu arada bu forumda ilk kez yapacağım bunu özür dilerim herkesten
taraftarımıza terörist muamlesi yapıp ısık tutanların ve buna tepki koymaktan aciz medyanın allah belasını versin

Namelessonegs
23-04-06, 20:13

Sonra hikaye:

Merci!

Onca güzel seyler yazmissin. Saygisiz olmak istemiyorum. Ama sampiyonlugu fenerin hakketigine asla kabul etmiyorum. Hükümet, Medya, Federasyon, Hakemler komple fenerin arkasinda ve 15-16 puan hediye edilmis, ve bu takima sampiyonlugu hakediyor diyorsun.

Serkan sana kesinlikle canı gönülden katılıyorum...Her türlü sikeyi,rezaleti ve saibeyi yapan, hakları yiyen bir takım icin sampiyonlugu haketti demek, abestle istigaldir..Aklım almadı acıkcası..Eger bir macla sampiyonluk hakediliyorsa,varsın 1 sezon bir maca calıssın takım..

Spree
23-04-06, 20:14
gecen yil ki 5-1 lik macin en iyileri arasinda mondragon, song, tomas,concecaio ve hic suphesiz ribery vardi.

bunlardan biri bütün fb ve bjk maçlarının en iyi adamıydı.alex'in bu sene bize karşı oynadığı 3 maçta yaptıklarının 100de 1ini geçen seneki 3 maçta yapamamasının da tek sebebiydi o.

zidane38
23-04-06, 20:19
gecen yil ki 5-1 lik macin en iyileri arasinda mondragon, song, tomas,concecaio ve hic suphesiz ribery vardi.

bunlardan biri bütün fb ve bjk maçlarının en iyi adamıydı.alex'in bu sene bize karşı oynadığı 3 maçta yaptıklarının 100de 1ini geçen seneki 3 maçta yapamamasının da tek sebebiydi o.
2 milyon dolar alıyordu adam artı şimdi nerede free transfer'de.Pana bile yarım sezon oynattı. Sen hala o kişinin bu Saidou'dan iyi olduğunumu iddia ediyorsun? Alex'in oynayacağı yoktu zaten o maçlarda, şimdi oynayacağı tuttu o da Saidou'ya denk geldi.

sigara69
23-04-06, 20:21

2 milyon dolar alıyordu adam artı şimdi nerede free transfer'de.Pana bile yarım sezon oynattı. Sen hala o kişinin bu Saidou'dan iyi olduğunumu iddia ediyorsun? Alex'in oynayacağı yoktu zaten o maçlarda, şimdi oynayacağı tuttu o da Saidou'ya denk geldi.

Arsenal'li degil mi iste bir seyide duzgun becerse :D

Ama yinede iyi guldum haberin olsun :)

zidane38
23-04-06, 20:23
Böyle düşünmediğimi anlamışsındır umarım. Bir gönderme oldugunu anlamışsındır umarım.
Ama güldürdüysem ne mutlu bana.

Spree
23-04-06, 20:24
aynı tartışmaları açmanın mantığı yok.ama madem sordun düşüncelerimi söyleyim.ben o kişinin saidou'yla karşılaştırılmayacak kadar iyi olduğunu düşünüyorum.ben o kişinin oynanan 5 derbinin en iyi adamı olduğunu düşünüyorum.bir de bazı şeyleri biliyorum.ben o adamın hiçbir maçı bilerek satmayacağını biliyorum.parayla ilgili hiçbir şey söylemediğimi biliyorum.bir de sahada oyuncuların aldığı para/kendisinden beklenen performans oranının değil kendilerinin oynadığını biliyorum.

bana yazılcak şeyler hariç bu konu hakkında başka bir şey de yazmıcam.nasıl olsa kimsenin düşüncesi değişmiyor.

ps: alex'in birden bu sene oynayacağının tutması da ne büyük tesadüf.sahi biz de uefa'yı tesadüfen almıştık di mi.o hesap işte.

zidane38
23-04-06, 20:25
aynı tartışmaları açmanın mantığı yok.ama madem sordun düşüncelerimi söyleyim.ben o kişinin saidou'yla karşılaştırılmayacak kadar iyi olduğunu düşünüyorum.ben o kişinin oynanan 5 derbinin en iyi adamı olduğunu düşünüyorum.bir de bazı şeyleri biliyorum.ben o adamın hiçbir maçı bilerek satmayacağını biliyorum.parayla ilgili hiçbir şey söylemediğimi biliyorum.bir de sahada oyuncuların aldığı para/kendisinden beklenen performans oranının değil kendilerinin oynadığını biliyorum.

Ee bende böyle düşünüyorum. :)

zidane38
23-04-06, 20:27
Yanlış anlaşıldım kusura bakmayın. Ben Spree seni teyit etmek için öyle yazmıştım ama becerememişim :)

Spree
23-04-06, 20:27
öncekiler latifeydi yani o zaman?
yanlış anlamışım pardon :)
moralim bozuk ondandır bir kere daha özür dileyim :)

zidane38
23-04-06, 20:29
Evet biraz öyle oldu.
Ama ben latife yapmayı becerememişim dediğim gibi. :)
Yok özüre gerek yok gerçekten.İki kişi de aynı tepkiyi verdi sorun benim anlatımımda olmuş yani. ;)

zidane38
23-04-06, 20:35
Arsenal'e laf yok Sigara :)
Şampiyonlar ligini alacaz bu sene :D

Giga
23-04-06, 20:39
ribery ve conceciao kaliteli yabancılardı kim ne derse desin tomas ve mondi de gecen sezon cok daha ii oynamıslardı bu sene bütün yük karan,sükür,sas,ayhanın üzerine bindi ve kaldıramadılar bu stresi kadıköyde ( song bu sene de süperdi )
taraftarımıza yasattıkları zulmün on katını yasasınlar bu arada

Giga
23-04-06, 20:39
cok sinirliyim kusura bakmayın

Namelessonegs
23-04-06, 21:02

Arkadas bana latife yapmak istemis ama yanlıs anlasılmıs..Evet ama ben ''latifesiz'' boyle dusunuyorum..Real Madrid'deyken bile o takım en kotu futbolcusuydu..31 yasında ve hak etmedigi 2milyon doları alıyordu..2 macta Alex'i iyi tuttu die basımıza mı cıkaralım yani? Simdi, madem o kadar 2m dolarları hak ediyor taliplerini merakla bekliyorum..Hayalet gemi su anda bosluklarda yuzerken 29 yasında ki Saidou'yu Nantes istemis...Ben Saidou icin de olup bitmiyorum ama Conce'yi goklere cıkarmayı da cok komik buluyorum..
Ayrıca bir futbolcu icin ''takımı satmıstır'' demenin,Hasan Sas'a pas veremiyor diye ana avrat kufretmekten farkı yoktur gozumde..

zidane38
23-04-06, 21:11
Hayır Nameless sana karşı kişisel bir olay değil. Böyle düşündüğünün farkında bile değildim. Okuduklarım kadarıyla genel anlamda böyle düşünenler için söylemiştim.
Spree'nin dediği gibi ne yazsak fikirler değişmeyecek. Bana göre Conce daha iyi idi sana göre de Saidou.
Ama bu adamın derbilerdeki performansının Saidou'dan daha iyi oldugunu kabullenmek çok zor olmasa gerek.Bu sene Conse de olsa en az Saidou kadar oynardı diyorum bende.
Neyse ama gerçekten uzatmaya gerek yok. Hepimiz üzgünüz sinirliyiz maalesef.

Namelessonegs
23-04-06, 21:13
Hayır Nameless sana karşı kişisel bir olay değil. Böyle düşündüğünün farkında bile değildim. Okuduklarım kadarıyla genel anlamda böyle düşünenler için söylemiştim.
Spree'nin dediği gibi ne yazsak fikirler değişmeyecek. Bana göre Conce daha iyi idi sana göre de Saidou.
Ama bu adamın derbilerdeki performansının Saidou'dan daha iyi oldugunu kabullenmek çok zor olmasa gerek.Bu sene Conse de olsa en az Saidou kadar oynardı diyorum bende.
Neyse ama gerçekten uzatmaya gerek yok. Hepimiz üzgünüz sinirliyiz maalesef.

Tamam kardesim kusura bakma..Bir topic'te ben bunları soylerken sen bana bu sekilde bir cevap yazmıstın ve aynısını dile getirince uzerime aldım biraz..Acıkcası bende ikisi arasında pek bi fark gormuyorum..Al birini vur otekine..

zidane38
23-04-06, 21:23
Yok ama gerçekten kişisel sana karşı yazmadım. Kafam o kadar dağınık ki bu konu ile ilgili kime ne yazdıgımı hatırlayacak durumda değilim. Ölü gibiydim dün :)

Can Erkut Sevinç
24-04-06, 00:19
.. tellerdeydi bir kaç şahane suratlı eleman.

!

Başüstüne açayım biraz.

Senin şeklini bilmiyorum. Mesela üzerinde sarı kırmızı hiç bir şey olmayan, sivri burun makosen ayakkabılı, gömlek pantalon birileri vardı, yüzler façalı falan.

Tanıdık geldi mi, sen misin.

Yeterince açıldı mı, bakabildin mi.

Gördün mü suratını, sen miymişsin?

Merci!

ps.Koca yazıdan bir tek burada takılmışsın, ancak bu işaret kötü kalanını anladığını sanmıyorum maalesef, hayat geçip gidecek bir gün okuduğunu anlayacağın günler gelecek, sakla o yazıyı, faydasını görürsün.

Carmelo
24-04-06, 01:31
.. tellerdeydi bir kaç şahane suratlı eleman.

!

Başüstüne açayım biraz.

Senin şeklini bilmiyorum. Mesela üzerinde sarı kırmızı hiç bir şey olmayan, sivri burun makosen ayakkabılı, gömlek pantalon birileri vardı, yüzler façalı falan.

Tanıdık geldi mi, sen misin.

Yeterince açıldı mı, bakabildin mi.

Gördün mü suratını, sen miymişsin?

Merci!

ps.Koca yazıdan bir tek burada takılmışsın, ancak bu işaret kötü kalanını anladığını sanmıyorum maalesef, hayat geçip gidecek bir gün okuduğunu anlayacağın günler gelecek, sakla o yazıyı, faydasını görürsün.

Hayır kardesım bu adamların boyle gıyınmesı sızı neden bu kadar ırgalıyor onu anlayamadım ben.Orda muhım olan Galatasaray'a destek vermek degılmı ? Ee ben sımdı ıstersem oraya kızılderelı kıyafetıyle gıderım Allahın ogluda gelse benım ne Galatasaraylılıgımı ne de gıyım tarzımı sorgulayabılır.

Dılersen ılk macta gıyeyım Kızılderelı kıyafetımı desteklıyım takımımı :)

Koca yazıyıda ıyıce okudum , gayetde guzel yazmıssın elıne saglık.
Fakat trıbundekı ınsanlarla fazla ılgılenmezsen ıyı olacak.(Bana gore)
Lakın futbolumuz hakkında soyledıklerınde bastan asagıya haklısın.(Bana gore)

Can Erkut Sevinç
24-04-06, 01:43
Kardeşinin yaşı kaç bilmem ama benle konuşurken istersen yaşına uygun bir hitap seç, benim yaşım 38, şahane suratlı sen misin, değil misin, o kadar tarif ettim, değilsen, senden tavsiye sormadım, merak etmisşin tarif ettim, gerisine de ben kimle ilgili ne yazacağıma kendim karar veririm, hadi selametle.

Yazının kalanını okuduğuna ve katıldığına da sevindim.

Merci!

Carmelo
24-04-06, 01:45
...

ÖNDER RB
24-04-06, 02:13
can bu ne agresiflik.

neye bu kadar sinir yaptın

Carmelo
24-04-06, 02:25
Yahu Onder abı bakıyorum bakıyorum bende mı dıyorum bı sey var ama yok.
Yazılanı ve yazdıklarını okuyorum bende hıcbır hata falan yok.
Oraya munferıt gıdılıyor zaten bır cok ınsanın sıvıl gıyınmesı kadar normal bırsey yok.
Bu ınsanların tanımı yaparken ne demekmıs o sahane suratlı ?
Gomleklıymıs , sıvrı burunlu ayakkabıymıs.
Abıcım muhım olan orada destek vermek degılmı ?
Hıc farketmez dılerse cırılcıplak gelsın aslanlar gıbı destek versın ne gıyındıgı ve yuzundekı facası hıc onemlı degıl.

Oldu olacak Hakan Sukur Nıke gıyıyor farzedelım , Saıdou ıse Lescon gıyıyo sımdı soyleyelım bızde o adam lescon gıyıyor futbol oynamasın anasını satıyım yada lescon gıydıgı ıcın superde oynasa farketmez.

Kısacası ınsanların ne gıydıgıg yuzunde kactane facası oldugu onemlı degıl (Onemlı degıl kı bak Rıbery dunya yıldızı oluyor :) ) muhım olan yaptıgı ısı adam akıllı yapmasıdır.O gomleklı facalı sıvrı burun ayakkabı gıyen ınsanlarda kot pantolonla CK gıyen ınsanda 0-3 olduktan sonra bıle 55.000 kısı ıcerısınde uclu cekmıstır ve alayını GOT etmıstır.Soylenecek soz neden facalı bu adamlar demek yerıne HELAL OLSUN DEMEKTIR!!

Sheva
24-04-06, 03:34
şahane surat yorumuna katılmadım, sivri burun ayakkabı da pek umrumda değil ama be mübarek üzerinde bari sarı-kırmızı bir atkı, bir örgü olsunda sahadaki futbolcu kafasını kaldırıp tribüne baktığında yalnız olmadığını farketsin, simsiyah bir tribünün üzerine 3-5 balon asmakla olmuyor maalesef.. Neyse bunlar farklı konular ve herkes halinden memnun olduğu sürece de söylenecek fazla birşey yok..

Giga
24-04-06, 11:56
bence de sarı-kırmızı giyinmeli hatta formalarını giymiş gelmeliydi herkes ama beceremiyoruz yazık...

Giga
24-04-06, 11:58
bence de sarı-kırmızı giyinmeli hatta formalarını giymiş gelmeliydi herkes ama beceremiyoruz yazık...

frodo555
24-04-06, 13:07
Evet sonunda girdik birbirimize, neyse atlatırız herhalde...
şahane surat yorumu ağır bir laf gibi durmakla beraber ben "katılmıyorum" diyemeyeceğim. Taraftarlık bir meslek ise, söyleyecek sözüm yok. bu abiler 10 sene önce de vardı, gene var. Birşey yok adam 1500 ü satmış, parayı indirmiş.. şimdi de dükkana gelmiş ortalığı kolaçan ediyo.. tavır bu tavırdır ve bunun galatasarayla, maçın 3.4 6 10 olmasıyla alakası yoktur tamamen duygusal(!)dır.
Sana ne? tepkisi ilk bakışta dahi haklı değildir. Ben istanbuldayken kadıköyde az yeri bile dolduramazken tribünde insanlar " abi gidelim de baksana heriflere, bize güvenip olay yapacaklar sonra gene biz gödaltına gidecez" diyorlardı ve haklılardı.
yoksa ben de isterim. 2500 kişi alırsın storedan kırmızı mont tek tip giyersin, aslanlar gibi polisi filan karıştırmadan iskeleden stada beraber yürüsün kimsenin de gödü yemez bulaşmaya, ama zaten sen "Galata sarayı efendisi"sindir. bulaşan haksız olur ve karşılığını da alır, ama 500 kişinin arasına bir zibidi girer sağa sola laf atar, b.ok atar o zaman bldiye otobüsü bile mayın tarlasına döner, kimse binmek istemez.
Bu abiler varlıklarıyla değil yokluklarıyla deplasmana daha faydalı olurlar bence.. tellerden sarkan "kayık tip"li deplasan taraftarı modeli üstümüze yapışmaya başladı son yılarda...
Biz diğerleri gibi olmayalım o sarı takım elbiseli (elbise pislikten artık kahverengi olmuş pis suratlı (sefa mı ne adı) GFB amigosu o tribüne yakışıyor, bırakın orada kalsın, GS tribünleri Polat Alemdar taklitlerine ihtiyaç duymasın

Namelessonegs
24-04-06, 13:33
Maca giden cok yakın bir arkadasım, Vapurun kantininin bu insanlar tarafından yagmalandıgını ve kendilerinin de buna cok uzuldugunu bana bizzat soyledi..Can Abi, sanırım bu tip olaylardan ötürü, takdir etmedigini belirtti..

Sheva
24-04-06, 21:25
Biz diğerleri gibi olmayalım o sarı takım elbiseli (elbise pislikten artık kahverengi olmuş pis suratlı (sefa mı ne adı) GFB amigosu o tribüne yakışıyor, bırakın orada kalsın, GS tribünleri Polat Alemdar taklitlerine ihtiyaç duymasın

Hocam o, o tribüne yakışıyor olabilir ama o stadda onu o tribüne yakıştırmayan, göbek bağı olmayan o kadar çok grup var ki..