PDA

Tüm Versiyonu Göster : Sanatci nasil olmali?

Bengü Cakmak
06-12-04, 18:24
Bunu tartismaya aslinda bir topicde baslamisdik. Peki siz? Sanatcilardan neler bekliyorsunuz? Sanatci örnek olmalimidir yoksa sadece cikip isinimi yapmalidir?

Sizce gercek sanatcilar kimler?

Bu konu hakkinda görüslerinizi merak ediyorum

hadi bakalim

JackDaniels
06-12-04, 18:37

=>Bayhan
=>Selçuk
=>Güllü
=>Banu Alkan
=>Güççük İbo
=>Güççük Onur
=>Güççük Ceylan
=>Mirkelam
=>Kont Adnan

Bunların üstüne sanatçı tanımam....

moonlight
06-12-04, 18:39
bence bir sanatçı her zaman örnek olmalıdır...Çünkü bunu çoçuklarda izlio..

mesela bayhan i ele alalım adam katil kuzenini öldürmüş ve popstar olmaya kalkıo
hadi onu bıraktık adamda ne tip var nede ses :kizgin:

moonlight
06-12-04, 18:40
bence yok!

Bengü Cakmak
06-12-04, 18:40
peki bunlara prim veren neden biz oluyoruz? Hekres ben sevmiyorum ben izlemiyorum diyor adamlar milayarlarca para kazaniyor?? Bu nasil oluyor?

JackDaniels
06-12-04, 18:44
Aynı yüzlerden bıkıyor millet...

Yeni bir yüz çıktığı zaman saman alevi gibi parlıyor, kasedi satıyor sonra yüzleri eskiyince onlarda kaybolup gidiyor....

Kaybolup gitmeyen sayılı santçılarda var elbet...

Ama bura Türkiye...

Al kargayı, insan süsü ver...2 lak lak , 3 vak vak desin "işte türkiyenin yeni yıldızı" diye lanse etmezlerse bende vampirim....

M.Yasin Cakmak
06-12-04, 18:52
Herkes kendi işini iyi yapacak, o kadar.

Şarkıcıdan örnek mörnek olmaz. Onu örnek alanlar zaten kayıptır benim gözümde.

Bengü Cakmak
06-12-04, 18:58
ozaman bir Baris Manco senelerini bosami harcadi? Adam cocuklara örnek olayim diye dindi durdu?

UmBeRtO GS
06-12-04, 19:00
Sanatçının amacı insanlara örnek olmaktır...
Ama dediğim gibi sanatçının...
Ama artık o kadar saçma sapan insan sanatçı sıfatını aldı ki...
Gerçekten çok kötü bir durumdayız...
Bayhan'ın bile sanatçı olduğu, Küçük İbo'nun bile sanatçı olduğu bir memleketteyiz...
Aslında halkımızın gerçek sanatçıları örnek alması gerek, ama halkımız saf olduğu için her çıkanı örnek alıyor...

M.Yasin Cakmak
06-12-04, 19:21
Bilakis sanatçının amacı:

a- Sanat yaparak zevk almaktır.
b- Sanat yaparak para kazanmaktır.

Örnek alınacak işler yapmak sanatçılığın değil insanlığın vasfıdır. Bariş abi de insanlığın vasfını yerine getirmiştir.

kral1905
06-12-04, 19:40
sanatci kulturlu olmalidir.. Daha dogrusu muzikten baska bir is yapabilme becerisi olmalidir kesinlikle.. Yoksa "ben magarada dogdum,beni sizler var ettiniz siz olmadan ben hicim" demek marifet degildir..

Bengü Cakmak
06-12-04, 19:45
bencede... mesela bende tiyatro oynadim : öneli olan orada herseyinle oyuncu olman: sesinle, görüntünle, oyununla...
sadece bir tek sey degil bir insani sanatci yapan

UmBeRtO GS
06-12-04, 19:55
bencede... mesela bende tiyatro oynadim : öneli olan orada herseyinle oyuncu olman: sesinle, görüntünle, oyununla...
sadece bir tek sey degil bir insani sanatci yapan

Çok haklısın, bakın örneğin Amerika'da çoğu kişinin beğenmediği Bruce Willis hem oyuncu (aktör) hem de çok eski bir showda seyrettim (Saturday Night Live) çok da güzel şarkı söylüyordu. İşte komple bir sanatçı...
Biz de de komple sanatçı bir tek Haluk Bilginer var diye düşünüyorum..

Genco
07-12-04, 13:58
Ibrahim Tatlises gibi ayi olmamali..

Carmelo
07-12-04, 14:37
Sanatci Candan Ercetin'dir.

Bengü Cakmak
07-12-04, 14:46
Sanatci Candan Ercetin'dir.

cok dogru....

ama nedense ibonun kasetleri yok satiyor ... :bagir:

Sheva
07-12-04, 14:50
Kim iyi is yapiyorsa o satar, bugun burun kivirdigimiz bircok kisi yarin zaten ortalarda olmayacak o yuzden fazla kafaya takmaya gerek yok..

Tabi cok satan iyi sanatcidir demek istemiyorum, o bambaska bir konu..

Bengü Cakmak
07-12-04, 15:49
Keske her iyi is yapan satabilse... zaten biz burada bunu tartismiyormuyuz? Böyle olmadigi icin yakiniyoruz ya

Sheva
07-12-04, 16:44
Bengue dedigine katiliyorum ama satista bir yere kadar gecerli olan birsey, isin manevi hazzi da cok onemli.. Mesela gecenlerde radyoda beklemedigim bir anda ve alakasiz bir yerde Gece Yolculari 'Unut beni' calmaya basladi, oyle daldim gittim (bir bilet rica ediyim :lol:)

Saka bir yana sarki cikali kac ay oldu, ben de hala boyle bir etkisi var.. Ne kadar satti ne etti acikcasi pek bilmiyorum ama bir sanatci icin boyle bir hissi aktarabilmek, yasatabilmek de en az satis kadar onemlidir diye dusunuyorum..

Parma Maniac
07-12-04, 17:18
neden sadece müzik yönünden baktınız olaya anlamadım.. bence sanatçı Fatma Girik gibi olabilendir.. ya da Perran Kutman.. ya da Haluk Bilginer.. gerisi de fazla ilgilendirmiyor açıkçası beni..

Parma Maniac
08-12-04, 04:09
Kralcım tiyatroda hiç izlemedin mi Perran Kutman'ı? :) son zamanlarda bıraktı gibi tiyatroyu ama olsun...
televizyona bakmayın, orda işler farklı yürüyor.. televizyonda sanat yapılmaz zaten.. kaldı ki bu kadın televizyonda çıktığında bile farkediyorum ki Türkiye'de beni güldürebilen tek kişi.. kadın kimliğiyle yani.. bence iyi oyunculuğunun yanı sıra Türkiye'nin en başarılı kadın komedyenidir.. tabi bu kişisel fikrim ama sanatçı yönü bence Türkiye'nin tamamının kabul etmesi gereken bir şey..

JackDaniels
08-12-04, 04:29
Tatlıses'in kişiliğini sevmesemde
sesine saygı duyarım ve dinlerim...

Türkiye'nin bana göre en güçlü sesidir...

Renkler zevkler tartışılmaz..Benim görüşüm budur...

Bengü Cakmak
08-12-04, 09:22
parmaya katiliyorum kutman cok usta bir oyuncu, mimikleri ve sestonu bile rol icinde nekadar gercekci oynadigini göz önüne seriyor

halbuki
10-12-04, 13:07
Sanatçı kavramını televizyonda defalarca duyup medya tarafından içi boşaltıldığından beri görüyoruz ki herkes sanatçı kimdir, ne yapmalıdır diye düşünmekte.

Sanatçı denilen kişi şarkı söylemek zorunda değildir ya da herkesçe beğenilmek zorunda da değildir. Peki topluma faydalı olmak zorunda mıdır? Bu konuda da tartışmalar sürmekte malum sanat sanat için mi, sanat toplum için mi? Ama önemli olan sanatçının sürekli üretme çabasında olması ve eserlerinden kendinden izler taşımasıdır kanımca. Yoksa çok rahat popüler kültürün ikonlarının hepsine sanatçı denilmektedir neredeyse küfürlerle eş değer hale gelmiş bir haldedir sanatçı kavramı...

Ayrıca en çok satan albümün, kitabın ya da başka bir malın sanatsal olduğunu söylemek abesle iştigaldir çünkü bunlar artık günümüzde birer maldırlar ve de bir şekilde pazarlaması yapılmaktadır.

Son olarak bir alıntı yapayım da cuk otursun :)

"Milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz ama sanatçı olamazsiniz"