Tüm Versiyonu Göster : En cok begendiginiz lig
Klasik bir soru olacak ama forumun cogunlugunun en begendigi ligi ogrenmek istedim..
alman ligi güzel,eskiden bu kadar iyi degildi
M.Yasin Cakmak
06-12-04, 04:28
Adı üstünde 'Premier' abi...
Diğer liglerden çok farklı.
Unutmadan... Allah dünya futbolunu Serie A, B ve tüm türevlerinden kurtarsın.
Parma Maniac
06-12-04, 06:51
açık ara Premier..
Serie A en beğendiğim lig.
UmBeRtO GS
06-12-04, 12:35
Premier League ;)
La Liga tabii bir de izleyebilsek :)
JackDaniels
06-12-04, 14:53
Premier League diyorum...
Arada izlerken zevk aldığım takımlar...
İnter, Chelsea,Arsenal maçları...
bundesliga 5 para etmez...
ispanya ligi bol gollü gecer hep, ondan dolayi oyum ona...
taraftar dersen, türkiye ligi ve yine ispanya derim...
nedense ben italya ligini sevmisimdir.. yani bir inter,milan,juventus maci kimle oynarlarsa oynasin guzel gelir bana.. heleki birbirlerine oynuyorlarsa..
Bende oldum olası sevememisimdir İtalya ligini.. Oynanan futbol cok sıkıcı gelir. Birde 90'lı yıllarca cok daha kaliteliydi İtalya ligi.. Her takımda mutlaka birkac büyük yıldız yer alırdı ve Avrupa kupalarına katılan her İtalyan takımı cok iddialı olurdu.. Son yıllarda 2-3 takım dışında fazla varlık gösteremiyorlar..
Benim en zevk aldıgım lig İspanya ligidir.. Teknik ve estetik bir futbol oynarlar yıllardır.. Ayrıca en karakteristik özellikleri ligdeki cogu takımın cok iyi paslasabilmesidir.. Zaman zaman Betis, A.Madrid, Celta, Alaves, Zaragoza gibi güclü takımlar bile küme düsebiliyorlar.. Gecen yıl son anda küme düsmekten kurtulan Espanol bu sene zirveyi zorluyor.. Yine birkac yıl önce son anda ligde kalan Sociedad ertesi yıl son hafta sampiyonlugu kacırıp bir sonraki yıl yine küme düsüyordu.. İniş çıkışları (Fransa kadar olmasada :)) son derece fazla olan bir lig.. O yüzden benim oyum La Liga'ya..
Saygilar,
Bengü Cakmak
06-12-04, 18:41
Premier League
Sadece futbol degil her yonu ile Premier League'i tercih ederim.. Ozellikle son yillarda gerceklesen kaliteli transferlerle futboldaki eksikliklerini de kapadilar ve su an futbol keyfi acisindan diger liglerden cok ileri de bence (belki de ben cok yakin takip ettigimden oyle geliyordur)
Ikinci siraya ise Italya ligini koyarim, cogu zaman oynanan futbol cok da heyecan verici degil ama bunu yildizlarin varligi ile kapatiyorlar.. Ispanya ligine ise Valencia, Barca ve Real'in birbirleri ile oynadiklari maclar disinda tahammul edemem, cok zevksiz geliyor bana :)
Almanya ligini severim..Ama NTV bu isi yapamadi..Keske yine TRT alsaydi..Gecen sene Bochum--Bayern macini TRT 3 vermisti..Erdogan Arikan'in super sunumuyla gercekten super bir mac olmustu..Her takim cok denk o yuzden Almanya ligini seviyorum..
Ama NTV dikis tutturamadi..Bi turlu ozen gostermiyorlar..Sanirim seneye almiyacaklar yayin haklarini..
Sigara hic sorma, pazar gunu de Dortmund-Schalke maci dururken C. Palace-Charlton maci yayinladilar, bravo yani.. Iddaa aldi yurudu, herkes Avrupa futbolunun pesinde ama CNN Turk falan uyudu bu konularda..
Sigara hic sorma, pazar gunu de Dortmund-Schalke maci dururken C. Palace-Charlton maci yayinladilar, bravo yani.. Iddaa aldi yurudu, herkes Avrupa futbolunun pesinde ama CNN Turk falan uyudu bu konularda..
Sheva,
CNN turk Aydin dogan'in kanali yanilmiyorsam..O adam spordan nefret eder..Eger bir cikari bir yakin dostu degilse ölse maclari vermez..( örn : Eczacibasi voleybol maclari )
Bu senede yayin haklarini alicagi soyleniyordu ne olduysa oldu ondan da vazgecti...cok cimri bi adam bu aydin dogan..
Sanmiyorum CnnTurk'un bu ise el aticagini..
maalesef epl diyorum ama oy kullanmiyorum.
amerika da epl disinda liglerden cok mac seyretme imkanim yok, liglerin son durumunu bilemiyorum.
bundan 5-6 yil once ispanya ligini seyretmeyi daha cok severdim mesela.
bunlarin disinda bu yil fransa liginden seyrettigim 5-6 mac epl genelinden daha iyiydi. saniyorum fransa ligine hak ettigi ilgi gosterilmiyor pek.
yalniz hakkini da verelim, hayatimda seyrettigim en guzel maclar genelde epl den.bu yil bir liverpool-arsenal macindan aldigim zevki uzun zamandir hicbir mactan almamistim.
1-Premier League
2-La Liga
tabiiki seria A o hirs o yildizlar nerde yaa premier league de fena degill aama bi juve bi inter bi milan bi roma bi TOTTI yok ingilteredee ben serie A yi tek gecerim bu arda la liga ne ya 2takim var bazen 3 baska sampiyonluk adayi yokk ingilterede oyle ya arsenal ya manchester belki bu sen chelsea olur ama serie a oylemi ya..........
bu arda la liga ne ya 2takim var bazen 3 baska sampiyonluk adayi yokk ingilterede oyle ya arsenal ya manchester belki bu sen chelsea olur ama serie a oylemi ya..........
La Liga'nin son 10 yilda cikardigi sampiyonlar;
A.Madrid, R.Madrid, Deportivo, Valencia, Barcelona... Son 10 senede tam 5 degisik takim sampiyon olurken R.Sociedad, Zaragoza, Celta gibi takimlarda sampiyonluga yaklasip son haftalarda kaybedenler.. Bu mu sadece 2 takimli lig :)? Alaves, Mallorca gibi kücük takimlari Avrupa'da final oynayabiliyor.. Barcelona ve Real Madrid dünya devleri oldugu icin diger takimlar ne kadar başarı gösterselerde bu 2 takimin gölgesinde kalıyorlar, bu da gayet normal.. Ayrica bu sene Barcelona sampiyon olursa son 6 yilda 4 farkli takim sampiyon olmus olacak.. Bu Avrupa liglerinde fazla görülmeyen bir istatistik..
İtalya'da son 10 yilin sampiyonlari; Milan, Juventus, Roma, Lazia... Bu 4 takim disinda sampiyonluk yarislarina zaman zaman İnter ortak olabilmis, onun disinda baska bir aday cikmamis..
İngiltere'de ise Blackburn, Arsenal ve Manchester son 10 yilda sampiyonluk yasayan takimlar.. Abramovich'le birlikte Chelski'de onumuzdeki yillara damgasini vuracak gibi.. Bunun disinda fazla degisiklikler yasanmamis..
Goruldugu gibi Avrupa'nin su anki en populer 3 ligi arasinda son 10 yila baktigimizda en cekismeli ligin La liga oldugu goruluyor.. Premiere ise ust duzey kalitesine karsin rekabet yonunden İspanya ve İtalya liglerinin gerisinde kalmis.. Fazla heyecan yasanmamis..
5 sene oncesine kadar tartismasiz en kaliteli lig olan İtalya ligide kuluplerin ekonomik krize girmesi ile eski kalitesini kaybetti bence. Juventus, Milan, İnter gibi takimlar guclerini koruyor. Onun disinda diger buyuklerden Roma ve Lazio takimlari bile ekonomik kriz yuzunden her gecen gun guclerini kaybediyorlar..
Bu arada Dourden'in dedigi gibi Fransız takımlarıda son zamanlarda Avrupa kupalarında birşeyler yapmaya basladılar.. Gercekten kaliteli ve göze hoş gelen futbol oynuyorlar. O yüzden bu 3 ligin hemen ardından Fransa ligi gelir bence..
futbol kalitesi ve seyir zevki olarak premier league heyecan ve çekişme olarak la liga ayıramadım.
can dergide haber yapmışsın kendine.
ben italya ligini tek gecerim hala bunu soyluyorumm atletico madriid diisnda tutuyorum saydigin takimlar deportivo barcelona madrid valencia deportivo eski gucunde degil artikk valencie ust tura bile cikamadii madrid artik cokus devrine geciyor ama itlayada inter roma lazio juve milan bunlara ortak chievo var suprizlerin takmi ingiltere ligi seyir acisindan en gusel lig ama gercekten sampiyonluk adayi az chelsea olmasaa ya arsenal ya united ama tekrar soyluyorum seyir zevki acisindan en gusel lig premier league ama italya ligindeki hirsi bulamaiyorum ligler baslarken dusnuyomusn ingiltere liginde bu senede manchester arsenal disnda bi takim sampiyon olur diyee yok cunku!!ama serie A baska yaa !!
ne laziosu ya küme düşecek adamlar uefadakik gruptan da çıkamıyorlar roma desen sonuncu oldular neredeyse sıfır puan alacaklar.. Inter - juve- milandan başka takım kalmadı Serie A'da da ..
ne laziosu ya küme düşecek adamlar uefadakik gruptan da çıkamıyorlar roma desen sonuncu oldular neredeyse sıfır puan alacaklar.. Inter - juve- milandan başka takım kalmadı Serie A'da da ..
lazio nun romanin ne zaman gordun bu kadar kotu oldugunu seneye hepsi geliyoo roma 4sezon once sampiyondu simddii ne hallerdee iste size seria A nin zevkini kanitlayan bi durum daha seri a !!
Nasıl geliyor seneye? Lazio borçtan oyuncu sata sata kadroyu bitirdi.. Anca birilerinin satın alması lazım yoksa sonu Parma gibi olacak.. Roma'nın düşüşünün nedeni Capello'nun gidişi..
bu arda la liga ne ya 2takim var bazen 3 baska sampiyonluk adayi yokk ingilterede oyle ya arsenal ya manchester belki bu sen chelsea olur ama serie a oylemi ya..........
La Liga'nin son 10 yilda cikardigi sampiyonlar;
A.Madrid, R.Madrid, Deportivo, Valencia, Barcelona... Son 10 senede tam 5 degisik takim sampiyon olurken R.Sociedad, Zaragoza, Celta gibi takimlarda sampiyonluga yaklasip son haftalarda kaybedenler.. Bu mu sadece 2 takimli lig :)? Alaves, Mallorca gibi kücük takimlari Avrupa'da final oynayabiliyor.. Barcelona ve Real Madrid dünya devleri oldugu icin diger takimlar ne kadar başarı gösterselerde bu 2 takimin gölgesinde kalıyorlar, bu da gayet normal.. Ayrica bu sene Barcelona sampiyon olursa son 6 yilda 4 farkli takim sampiyon olmus olacak.. Bu Avrupa liglerinde fazla görülmeyen bir istatistik..
İtalya'da son 10 yilin sampiyonlari; Milan, Juventus, Roma, Lazia... Bu 4 takim disinda sampiyonluk yarislarina zaman zaman İnter ortak olabilmis, onun disinda baska bir aday cikmamis..
İngiltere'de ise Blackburn, Arsenal ve Manchester son 10 yilda sampiyonluk yasayan takimlar.. Abramovich'le birlikte Chelski'de onumuzdeki yillara damgasini vuracak gibi.. Bunun disinda fazla degisiklikler yasanmamis..
Goruldugu gibi Avrupa'nin su anki en populer 3 ligi arasinda son 10 yila baktigimizda en cekismeli ligin La liga oldugu goruluyor.. Premiere ise ust duzey kalitesine karsin rekabet yonunden İspanya ve İtalya liglerinin gerisinde kalmis.. Fazla heyecan yasanmamis..
5 sene oncesine kadar tartismasiz en kaliteli lig olan İtalya ligide kuluplerin ekonomik krize girmesi ile eski kalitesini kaybetti bence. Juventus, Milan, İnter gibi takimlar guclerini koruyor. Onun disinda diger buyuklerden Roma ve Lazio takimlari bile ekonomik kriz yuzunden her gecen gun guclerini kaybediyorlar..
Bu arada Dourden'in dedigi gibi Fransız takımlarıda son zamanlarda Avrupa kupalarında birşeyler yapmaya basladılar.. Gercekten kaliteli ve göze hoş gelen futbol oynuyorlar. O yüzden bu 3 ligin hemen ardından Fransa ligi gelir bence..
Katilmiyorum.. Bir ligin her sene degisik sampiyon cikarmasi veya belirli bir surede cok degisik takimlarin sampiyon olmasi o ligin kaliteli oldugunu gostermez ki... Eger gosterirse size Amerika ligini yani MLB'yi gostereyim.. Bu sene sampiyon olan takim ertesi sene kume dusme haline gelebiliyor.. Bakmadim ama son 5 senede 5 ayri sampiyon cikmistir herhalde..
Genco zaten burada belli seviyeyi aşmış ligler tartışılıyor ben de şimdi gidip Umman Ligini mi örnek vereyim? Amerika ligi zaten dandik bir lig orası kıyas olarak kabul edilemez bence. Mücadele her zaman kaliteyi de beraberinde getirir..
Nasıl geliyor seneye? Lazio borçtan oyuncu sata sata kadroyu bitirdi.. Anca birilerinin satın alması lazım yoksa sonu Parma gibi olacak.. Roma'nın düşüşünün nedeni Capello'nun gidişi.. romanin boyle olusunun sebebi tabiki capello ama sunu unutmamak gerekir roma capelloyla ROMA olmadii daha oncede iyi bi takimdi ya ben romayi severim cok da oy yuzden boyle biraz atesliyim roma konusunda :okey:
Katilmiyorum.. Bir ligin her sene degisik sampiyon cikarmasi veya belirli bir surede cok degisik takimlarin sampiyon olmasi o ligin kaliteli oldugunu gostermez ki... Eger gosterirse size Amerika ligini yani MLB'yi gostereyim.. Bu sene sampiyon olan takim ertesi sene kume dusme haline gelebiliyor.. Bakmadim ama son 5 senede 5 ayri sampiyon cikmistir herhalde..
Kalite acisindan söylemedim zaten bunu.. Yukarda arkadas; "sadece 2 takimli lig" dedigi icin ona cevaben, ligdeki rekabetin boyutunu belirtmek icin soyledim..
İngiltere ve İspanya liglerinde kalite acisindan fazla fark yok bence.. Ama ben paslasmaya dayalı teknik futbolu daha cok sevdigim icin İspanya ligini oldum olasi daha cazip bulmusumdur..
Deliormanlı
10-12-04, 16:43
İNGLATERA
Premier League
duncanferguson
29-08-06, 15:10
ingiltere ligi
UmBeRtO GS
29-08-06, 15:16
İşte Premier League buuuuuuuuuu!
bence premier leagueden sonraki en iyi lig hangisi diye sorulsa daha iyi olurdu :)
Tabii ki premier lig..tribünlerin her maç full olması; takım atağa kalkarken, korner kullanılırken seyircinin çıkardığı sesler; güzel bir hareket ya da şut sonrası alkışlamaları ve ligin dibindeki takımın bile son maça kadar mücadele etmesi...la liga son yıllarda bol gollü ve çekişmeli bir lig oldu ve ikinci sırada... sere a ise bana çok sıkıcı gelir her zaman, tribünler çoğu zaman boş, tezahuratlar etkisiz ve maçlar az gollü geçer
Ya premier ligden bir maç seyredince futbolun keyfine varıyor insan. Stadyumlar, seyirciler ve futbol üst düzey.
en kaliteli ligi bilmem ama en heyecan veren lig, tartismasiz, Premier Lig
Namelessonegs
29-08-06, 16:41
Kesinlikle İtalya ligi..Cok atesli, hırslı,azimli her takım..Premier lig sıkıcı bence..
Tek kelime ile ingiltere premier ligi stadları ve çimleri süper aynı şekilde takımlarıda...
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to