Tüm Versiyonu Göster : Erkek Parfümü?
JackDaniels
06-04-06, 23:31
Yaklaşık 10 yıldır bıkmadan usanmadan kullandığım ve son zamanlarda resmen "milli türk erkeği kokusu" haline gelen parfümümü değiştirme kararı verdim...
Fakat nasıl bir tercih yapacağımı bilmiyorum...Tavsiye edeceğiniz güzel ve sağlam erkek parfümü varmı?
212 kesinlikle super tavsiye ederim..
bunlarin yaninda burberry brit ya da channel allure
al sana 3 alternatif =)
Parma Maniac
07-04-06, 00:17
CK Eternity.. 2000 yılının en iyi parfümü seçilmişti.. bir dene derim..
UmBeRtO GS
07-04-06, 00:34
Carolina Herrera's 212, Rochas Man, Jil Sander Sun
CK One, Polo Sport , Davidoff King
Davidoff Cool Water deyim ben.
Ama her parfüm her tende aynı durmuyor, yine denemek lazım hepsini.
Ray52Lewis
07-04-06, 01:55
Böyle bir topic acilir mi buraya, simdi isin icinden hic cikamazsin...:)
Bana sorarsan kesinlikle Boss Bottled derim, ama mge nin de dedigi gibi senin ten de nasil duruyor, denemen lazim...
http://media.douglas.de/img/product/150/2/5/8/4/258400.jpg
Fruchtig-spritzige Kopfnote aus Zitrusfrüchten verbunden mit der Süße von Zimt und einem betont männliche Fond aus Sandelholz und Vetiver.
(Bunu artik Ata cevirir sana...:D)
Oha olm o ne öyle :) Valla güzel bir şeymiş öyle diyor :lol:
Ben CK Eternity kullandım, harbiden güzel. Cool Water da çok iyi, şu anda Burberry Brit kullanıyorum o hakikaten süper. Bunun dışında Gaultier'in klasiği de fena değil.
Benim bir arkadaş gümrükte çalışıyor da, ucuz parfümler var aaaaaaebi, bakmak ister misin diye damlar birileri simdi.. :lol: (size hic oluyor mu bilmiyorum, bana trafikte bir kac kez oldu bu)
Ben Rochas Lui kullanıyorum. Daha once de Rochas Man kullanıyordum.
JackDaniels
07-04-06, 10:52
CK ve 212'yi kullandım...Güzel kokulardı cidden...
Topic açmam heralde iyi olmadı kafam karıştı çünkü :)
Ben bayadır takip etmiyordum.
Son zamanlarda çıkan ve herkes tarafından beğenilen tek bir marka varmı acaba demiştim ama maalesef yanılmışım :)
herkese güzel gelen bi parfüm olmaz ki ama!her insanın ph oranına göre değişir parfümün kokusu üzerinde kalıcılığı ve koku güzelliği!çok mu bilmiş konuştum yaff :lol:
ben şu ara michael scmuchaer kullanıyorum!lr danışmanı yaptılar beni zorla onu kullan diye tutturdular :lol: :lol: :lol:
Valla tek marka bulman zor parfüm işi böyledir herkes kendine başka parfüm beğenir :) Ama bence sen git bir BRIT'e bak yani dene :) Olmadı gel bana ben denetirim sana :lol:
Boyle bi topik vardi sanki.. Ben acmistim galiba.. Orda baya tartismistik..
Cristobal'in kadinlar icin bir parfumu var.. Tavsiye ederim.. Ama biraz pahali.. Ve her yerde bulunmaz..
Namelessonegs
07-04-06, 20:54
Ben tavsiye vermek istemem ama ''Angel's Kiss'' diye bir koku Avrupa'nın en seksi erkegi kokusu secilmis..Baktım fena da durmadı bende..Bakarsın istersen :)
http://www.fragrancenet.com/images/photos/L_EAU_D_ISSEY_M.JPG
bende bir fikir vereyim dedim oldukca hos bir kokudur
hmm evet bu cok iyi ben de cok begeniyorum
http://www.fragrancex.com/images/products/parent/800M.jpg
birde eskilerin efsane parfumu BRUT hey gidi gunler be
Issey güzel hakikaten ama bana sakın Brut demeyin nefretlik bir koku :)
Yaklaşık 10 yıldır bıkmadan usanmadan kullandığım ve son zamanlarda resmen "milli türk erkeği kokusu" haline gelen parfümümü değiştirme kararı verdim
Demissin de biz oraya uzak oldugumuzdan bu milli turk erkek kokusunun ne oldugunu anlayamadik????
Jean Paul MU?
Bi aralar Cartier'e kapilip gitmistim Santos De Cartier'den tutun PASHA DE CARTIER ve Must De Cartier'e kadar.Eger durumun idare ediyorsa onerebilecegim en iyisi Christian Dior'un Bois D'argent ya da Eau Noire.
Su aralar Dolce &Gabbana spreyi en hosuma gideni.Gecen ay Burbery London'di. Sanirim onumuzdeki ay yillar once kullandigim Versace Blue Jean'e donus yapicam nostaljik olsun diye.
Bu arada gecenlerde bir dergide yuzyilin after shave olarak lanse edilen bir parfum vardi su anda ismi aklima gelmiyor.Bi ara yazarim hatirlarsam...
ARAMIS LIFE bu yuzyilin parfumu olarak lanse edildi...Yanliz su ana kadar hic denemedim.Bi kac ay sonra...
http://www.worlddutyfree.com/assets/images/wdf/fragrances/S_A(0)4807_622.jpg
Issey güzel hakikaten ama bana sakın Brut demeyin nefretlik bir koku :)
Ata neyi varmis brutun yillarin eskitemedigi bir koku:)
http://www.ntvmsnbc.com/news/113867.asp
4 yıllık aradan sonra bende tavsiyede bulunayım :)
Givenchy Pi ve Dior Homme favori iki kokum :)
Dior Homme benim de hosuma gidiyor. Bunun yaninda klasikler var bende Joop, Dunlop, Rebul gibi. Xmas zamani TR'ye gelince almistim burda bulunmadigi icin:D
Bi ara burdan da TR'ye bayagi parfum gonderdim arkadas cevresine TR'de daha pahali oldugu icin.Buna ragmen parfum basina 3 bilemedin 4 pound kar yapiyordum:D ama cok zamanimi aliyordu.
Benim favorim Kenzo Power...
Aslan Suat
06-03-10, 00:29
Jean Paul Gaultier "Le Male"
Armani "Code"
bu ikisi benim kullandiklarim.
Gündüz icin JPG iyidir, aksam gece icinde Code derim.
duncanferguson
06-03-10, 08:47
adamlarda para bol:)) birinizde memur işi birşey söylesin,ne diyim galatarasay.to burjuvazisi;)
adamlarda para bol:)) birinizde memur işi birşey söylesin,ne diyim galatarasay.to burjuvazisi;)
Rebul yazmışlar ya yukarıda :) Bu arada enteresandır kullanmadım ama Rebul'un o iğrenç denen kokusunu severim :) Bir de Pacoral Aftershave vardı eskilerden. Brut vardı. Bir de çok eskilerden, 70 lerde çam kozalağı tipinde yeşil bir cam şişede satılan, adını hatırlamadığım, çam ağacı kokulu bir aftershave vardı. Dayım kullanırdı.
Çam kozalağı görünümlü o kokunun ismi Pino.
Koku benim hobilerimden biri. Koku için tavsiye isterken yaş,ortam falan gibi bazı kişisel bilgiler verilmeli. Ayrıca her koku her tende iyi durmayabiliyor.
Ben 94 sonrası üretilen kokuları hiç beğenmem. Sentetik kokarlar ve unisex havasındadırlar. Erkek kokusu erkek kadın kokusu kadın gibi olmalı bana göre. Erkek ve olgun kokan çarpıcı kokular büyük çoğunlukla 70-94 arası üretimine başlanmış kokulardır.Bu tarz kokular "fougere" olarak adlandırılır.
Geçmişten bu yana severek kullandığım kokular:
Versus Uomo Versace,Drakkar Noir,Fahrenheit,Azzaro pour homme. Özellikle 30-35 üstü iseniz bunlar mükemmeldir.
Obsession,Pi,Rochas'yı da 20'li yaşlarında ve şekerli-vanilyalı tarz kokuları sevenlere önerebilirim.
Ayrıca Pino,Brut,Tabac ve Old Spice da kült kokulardır ama ağırdırlar biraz.
Koku almadan mutlaka testerıyla teninizde deneyin. Teninizle uyum içinde mi, kalıcı mı gözlemleyin. Ayrıca bir de ilk nota-orta nota-son nota olayı vardır kokularda. İlk sıkıldığında başka, yarım saat sonra başka,2 saat sonra başka kokarlar genelde. Yani direk bir kağıda sıkıp yada bir arkadaşınızın üzerinde beğenip almayın.
Çam kozalağı görünümlü o kokunun ismi Pino.
Hay yaşa. Söylemesen çatlayacaktım hatırlayamadığım için :)
rybczynski
06-03-10, 11:18
Bir parfüm tutkunuyum, koleksiyon şeklinde şişeleri saklar yeni çıkan parfümleri elimden geldiğince denemeye çalışırım...
Abi en son kullandığın parfüm nedir yazsaydın daha kolay yardımcı olurdum ancak sana büyük bir güvenle tavsiye edebileceğim hemde sana çok yakışacağını düşündüğüm piyasada çok bulunmayan ve bence ileride efsane olacak bir parfüm:
John Varvatos Vintage... afrodizyak etkisi olan ender parfümlerden çok farklı ancak çok bağlayıcı tüm gün koklamak istiyceğin, özellikle hatunların hasta olduğu(bizzat gözlemimdir:D) ancak sormaya cesaret edemeyecekleri kadarda asil bir parfüm.
3-4. kullanımdan sonra kendin farketmiyorsun ancak etrafındakiler mutlaka duyuyor..
Strawberry.net ten aldım daha öncede sevilden almıştım.
-------------------------------------------------------------------------------
Çıkmam gerek daha sonra 1-2 alternatif daha vericem.
Aslan Suat
06-03-10, 12:46
Eskiden bende Tabac original kullanirdim. Bide Moschuone diye bir ucuz parfümüm vardi ama manyak derecede güzel kokusu vardi. Hollandanin pazarindan. Bittiginde gittim bir türlü bir daha bulamadim. Bulsam atarim Jean Paul Gaultieryi, Armani Code umu. O derece güzeldi kokusu.
free shoplara saldırdığım çerçi günlerimi geride bıraktığımda şunu fark ettim.
tonlarca para döküp alınan parfümlerin cemiyet üzerinde etkisi sıfır hatta bazen negatif.
seçkin mağazalarda bulunan ""DALAN ANTİK"" sabun (ki %100 zeytinyağlıdır) ile yapılmış banyodan sonraki doğal koku dışında herşey yalandır benim için.
Tecrubelere dayanarak soyluyim Joop bayanlarin en begendigi kokulardan biri. Yaklasik 14 yasimdan beri her gun ayri ayri AFTER SHAVE kullanirim. Joop'un o yuzden bendeki yeri apayri. Tabi bunda ten uyusmasi cok onemli. Mesela gayet basit ve makul fiyatta olan Rebul bana muthis uyuyor ve 2 gun falan kaliciligi oluyor en az. Bir kac yil once Yuzyilin Parfumu secilen ARAMIS ise bende mok gibi kokuyor resmen. Evimde JPG, Dunlop, Rebul, Joop, D & G her zaman bulunur cunku benim tenime en uygun after shave bunlardir.
Tecrubelere dayanarak soyluyim Joop bayanlarin en begendigi kokulardan biri.
Hocam yanlış anlama olmasın da Joop bana bayan parfümünü anımsatıyor. Belki de o yüzden seviyordur bayanlar :) Ama güzel hakikaten.
Boss Botteld benim Favorimdir. Cok severim bu kokuyu.
birde Jean Paul Gaultier² , Unisex Parfümüdir, galiba Türkiyede Bayan Parfümü olarak satiliyor,ama Erkekler icinde kullanilabilir.
Hocam yanlış anlama olmasın da Joop bana bayan parfümünü anımsatıyor. Belki de o yüzden seviyordur bayanlar Ama güzel hakikaten
Lol! Ben niye yanlis anliyayim sonucta After Shave. Tabi bir de Resultante Importante var
gerisi hikaye. Benim ortaokulda bir Matematik Ogretmenim vardi, tarcina benzer bir koku kullanirdi. Yillardir merak ederim ama bir turlu bulamadim ne oldugunu. Uyuz bir adam oldugu icin hic te sormadim.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to