PDA

Tüm Versiyonu Göster : 78. Oscar Ödülleri

Sheva
05-03-06, 21:57
Eskiden böyle miydi, topic 1-2 hafta öncesinden açılır, herkes tahminlerini falan girerdi, bu sene benim gibi çaylağa kaldı bu iş :)

Uzun yıllardan sonra bu akşam ben de seyredebilicem ödül törenini, canlı yayın 23:00'den itibaren NTV'de..

M.Yasin Cakmak
05-03-06, 22:27
Bu sene zevksiz...izlemeyeceğim.

05-03-06, 22:28
Tahminleri alalım derim :)

Filmi Brokeback alır diyorum ben ilk tahmin bu olsun favori de olsa :)

JackDaniels
06-03-06, 00:01
Favorilerim;

Therockula'nın Laneti I & Therockula'nın Laneti II & Therockula'dan bu kadar.
(ciddi bir topicte geyik yaptığım için kusura bakmayın bugün keyifler had safhada ;) )

Lioney
06-03-06, 02:49
Yahu bu kıyafet geyiğini ne halt yemeğe yapıyrlar anlamadım gitti. Bir saatter dır dır, vır vır. Zaten dekolte de yok :) Nedir ki, Tayyip Erdoğan ve kabinesi varmış gibi giyinmiş bütün aktrisler :) (Bu cümlelerden sanata olan yaklaşımımı görmüş oluyorsunuz).

Kovboy ablaların oynadığı film ile beraber, Good Nihgt And Good Like ve Capote yi izlemediğim için tahmin yapmayı pek doğru bulmuyorum henüz. Gerçi filmlerin hepsi elimde mevcut ve bu hafta sonu izlemiyi planlamıştım ama masa üsütü bilgisayarımın aziziliği sonucu şu an için HD de saklı olarak kalmış durumda. Ne yapalım kısmet diyelim. Yine de bir kaç lakırdı edelim kısaca.

Şimdi, yardımcı erkek de, Matt Dillon almaz ise üzülürüm doğrusu. Yardımcı kadın da Fargo Abla F. McDormand henüz tüm adayların filmlerini izlemememe rağmen favorimdir. Mumya nın güzeller güzeli R. Weisz alırsa üzülmem, o da bir güzel kardeşemiz. En iyi kadın oyuncuda R.Witherspoon pek çok kişi gibi benimde favorim lakin Karayip Korsanları nın güzeller güzeli K. Knightley ve muhteşem güzel C.Theron alsa üzülmem yine güzelliklerinden dolayı :) En iyi erkek oyuncuda izlediğim iki filmede de türkü çığıran abilerimiz vardı. Hem Terennce Howard hem de Joaquin Phoenix iyi idi. Hatta şöyşe söyleyebilrim, bence Walk the Line film olarak Ray den, Phoenix in oyunculuğuda Jamie Foxx dan iki gömlek iyi idi. Lakin her türkü çığırana , üstelik üst üste ödül vermeyeceklerini farz ederek, henüz izlememiş olduğum diğer üç adaydan birinin en iyi erkek oscar ını götüreceğini düşünmekteyim.

Animasyonların ise üçünede izledim. Howl's Moving Castle yi de çok beğenmeme rağmen, rüya gibi bir film olduğunu düşündüğüm Tim Burton'ın Ceset Gelini dördüncü ve son favorim olsun.

Daha sonra ve izledikçe zırvalamaya devam ederim lakin, kısaca hakkı yendiğini düşündüğüm bir kaç filme de değinmek isterim. Bu sene Oscar ın yakınına yaklaştırılmayan Lord of War ın hakkının çok kötü yendiğini düşünüyorum. Tabii Amerika Başkanını bir nevi yaşayan en büyük suçlulardan biri olarak gösteren bir filmin başına bunun geleceği belliydi. İkinci şaşırdığım nokta, en iyi makyaj da King Kong un olmaması. Sadece adadali yam yamlar bile aday olmak için yeterli idi bence :) Cinderella Man de, yaşasın Amerikan Hayali tarzına rağmen (yani kıl olmadım değil) daha fazla adaylığı hak ediyordu bence. Neyse, izlemeye devam edelim bakalım.

Şimdilik son olmak üzere, dediğim gibi izlemdim filmelere rağmen, yine pek çok arkadaşım gibi Crash in kalbimde ayrı bir yeri olduğunu belirtmek istiyorum.

korcank
06-03-06, 03:02
Elbise gösterme zımbırtısının gereksizliğinin saçmalık seviyesine varmış olması hususunda Serkan'a iştirak ediyorum.

Reese Witherspoon isimli hanımdan Fenerbahçe veya Fenerbahçe taraftarı kadar haz etmediğimi belirtmek istiyorum. Ajda Pekkan yapmacıklığının sakil bir vücut ile itici bir yüzün içine yerleştirilmesi projesi olduğunu düşünüyorum. Röportaj yapılırken sürekli elinden tutan adamın çok yüksek bir ücret karşılığı kiralandığını veya dünyanın en salak adamı olduğunu tahmin ediyorum.

Lioney
06-03-06, 03:16
:) Yalnız kadın hakikatten döktürmüş filmde. Bu arada cidden bu kadına özellikle Amerikan erkeklerinin aşkını da anlamış diyilim. Sırf bu kadın yüzünde Legally Blonde ye olan ilgiyi düşününce belki bizde bir eksiklik vardır diye düşünmüyor değilim :) Hoş bu adamlara sarışın olsun, ötesi hikaye.

Hazır yazmışken demin atlamışım, kalbimde ki diğer bir filmde Memoirs of a Geisha. Lakin bu filmin ödül almasını istesemde, bundan önce aynı mükemmel görüntelere ve oyunculuklara sahip lakin Japonların yönetip çektiği onca filmin günahı ne diye içimden geçirmiyor değilim ve bu beni rahatsız da ediyor. İlle böyle bir filmin aday olması için Americkan yapımımı olması lazım yani nedir(hııırrr).

Lioney
06-03-06, 03:20
Ulan bir işkence gördü diye verdiler Clooney e yardımcı erkek oscarını. Kınıyorum yuuuuuu :)

Lioney
06-03-06, 03:30
Görsel efekt King Kong a gitti. Haırlı olsun dermişim :)

Lioney
06-03-06, 03:34
Animasyon Wallace ve Gromit Yaramaz Tavşana Karşı ya gitti :) Bu arada tahminlerim de süper gidiyor ahahahahah :)

Lioney
06-03-06, 03:45
En iyi kısa film Six Shooter. Kısa uzun, ota boka ödül koymuşlar be kardeşim. (İşte sanat anlayışımın diğer bir göstergesi) :)

Lioney
06-03-06, 03:48
En iyi kısa animasyon The Moon and the Son sanırsam.

Lioney
06-03-06, 03:51
Kostüm Bir Geyşanın Hatıralarına gitti. Severiz geyşaları, demmek ki Amerikalılar Japon kostümlerini Japonlardan daha iyi yapıyor :)

Lioney
06-03-06, 03:59
Makyaj, Narnia Günlüklerine gitti. Eslan eslan :)

Parma Maniac
06-03-06, 04:02
Corpse Bride mükemmel bir film ama Wallace and Gromit hem inanılmaz komik hem de süper bir stop motion ürünü.. onun alacağını biliyordum, üzülmedim de fazla Tim Burton fanatikliğime rağmen..

Lioney
06-03-06, 04:03
Abinin biri daha ödül aldı, tanımam etme lakin teknik bilmem ne katkılarından almış, güle güle kullansın :)

Lioney
06-03-06, 04:05
Valla Emre cim, Yaramaz Tavşan konu olarak hayli etkileyici olmasına rağmen beni çok tatmin etmedi belki de senin de bahsettiğin gibi Tim Burton fanatikliğimizdendir :)

Lioney
06-03-06, 04:07
Yardımcı kadın Bahçıvan dan R. Weisz gitti. Güzeller kazansın kardeşim oscarları, karşı değiliz :)

Lioney
06-03-06, 04:23
En iyi kısa belgesel A Note of Triumph: The Golden Age Of Norman Corvin. Ulan Belgeselin kısası uzunumu olur yahu. Neyse :)

Bu arada her çıkan Clooney e takılıyor, nedir ki.

En iyi belgesel de İmparatorun Yolculuğu na gitti.

Lioney
06-03-06, 04:35
En iyi sanat yönetimi, Bir Geyşanın Hatıraları na gitti. Haliyle Amerikalılar, Japon mekanlarını da Japonlardan iyi yapıyor :)

Lioney
06-03-06, 04:51
En iyi müzik, Brokeback Mountain e gitti. Çıkan abi nerdeyse tüm dünyaya teşekkür etti :) Bir şey değil diyelim bari :)

Lioney
06-03-06, 05:03
En iyi sese montajı, King Kong a gitti. Peter amcaya hepimiz teşekkür ediyoruz tabii :)

Lioney
06-03-06, 05:11
Bu sene R. Altman ı onurlandırmışlar. Klasik olarak salon cümleten ayağa kalktı ve uzun uzun alkışlıyor. Darısı Kubrick in başına :) gerçi adam göçüp gitti ama.

Lioney
06-03-06, 05:24
En iyi şarkı, Hustle & Flow a gitti. Hani siyahi kesimi de mutlu edelim midir nedir :)

Lioney
06-03-06, 05:28
En iyi ses kurgusu, beklenildiği üzere King Kong a gitti :)

Lioney
06-03-06, 05:39
En iyi yabancı film oscarı, Tsotsi ile Güney Afrika ya gidiyor. İzlemedim yorum yoh :)

Lioney
06-03-06, 05:42
Kurgu, Crash a gitti. Tebrik ediyoruz, yakıştı bizcede :)

Lioney
06-03-06, 05:48
Erkek Oyuncu, Philip Seymour Hoffman ile Capote ye gitti.

Lioney
06-03-06, 05:57
En iyi görüntü yönetmeni , Bir Geyşanın Hatıralarına gidiyor yine beklendiği üzere :)

Lioney
06-03-06, 06:01
Kadın oyuncu, Reese Witherspoon ile Walk the Line a gidiyor. Korcan çok mutlu olmuştur ahahahahah :)

Neyse ki bildim diyebiliyorum :)

Lioney
06-03-06, 06:10
Uyarlama senaryo, Brokeback Dağı ile Kovboy ablalara gidiyor :)

Lioney
06-03-06, 06:13
Orjinal senaryo, Crash e gidiyor, tebrik ediyoruz birkez daha :)

Lioney
06-03-06, 06:21
En iyi yönetmen, Ang Lee aldı beklendiği üzere. Kovboylara bir ödül daha. Bakalım filmide götüreceklermi.

Lioney
06-03-06, 06:24
Ahhahaha Crash en iyi film. Tebrik ediyoruz gönülden. Gönüllerin şampiyonu ipi göğüsledi :)

Genco
06-03-06, 06:28
Crash coştu. :)

Lioney
06-03-06, 06:29
Genelde benim gönlümden geçenler ipi göğüsledi :) Söyle toplucana yazarsak (Hatalarım varsa düzeltiniz)

Film: Crash (P.Haggis-C.Schamus)

Yönetmen: Brokeback Mountain (Ang Lee)

Erkek: Capote (Philip Seymour Hoffman)

Kadın: Walk The Line (Reese Witherspoon)

Orjinal Senaryo: Crash (P.Haggis-B.Moresco)

Uyarlama Senaryo: Brokeback Mountain (L.McMurty-D.Ossana)

Yardımcı Kadın: The Constant Gardener (Rachel Weisz)

Yardımcı Erkek: Syriana (George Clooney)

Kurgu: Crash (Hughes Winborne)

Görüntü Yönetmeni: Memoirs of a Geisha (Dion Bebe)

Sanat Yönetmeni: Memoirs of a Geisha (J.Myhre-G.Rau)

Kısa Film: Six Shooter (Martin McDonagh)

Animasyon: Wallace & Gromit-The Curse of the Were Rabbit (Nick Park-Steve Box)

Kısa Animasyon: The Moon and the Son (J.Canemaker-P.Stern)

Yabancı Film: Tsotsi (Güney Afrika)

Belgesel: İmparatorun Yolculuğu (Luc Jacquet-Yves Darondeau)

Kısa Belgesel: A Note of Triumph: The Golden Age of Norman Corwin (C.Marrinan-E.Simonson)

Müzik: Brokeback Mountain (Gustavo Santaolalla)

Şarkı: Hustle & Flow (İt's Hard Out Here For a Pimp)

Görsel Efekt: King Kong (J.Letteri-B.Van't Hul-C.Rivers-R.Taylor)

Kostüm: Memoirs of a Geisha (Colleen Atwood)

Makyaj: The Chronicles of Narnia (H.Berger-T.Lane)

Ses Kurgusu: King Kong (Mike Hopkins-Ethan Van der Ryn)

Ses Montajı: King Kong (C.Boyes-M.Semanick-M.Hedges-H.Peek)

Genco
06-03-06, 06:31
Böylece Steven Spielberg babayi aldi..

Lioney
06-03-06, 06:42
Heheh hakikatten Spielberg kaynadı arada :) Yalnız Ang Lee ne demeye ödül aldı çözemedim. Oyuncularından hiçbiri alamadı yani oyuncu yönetiminde ekstra bir artısı yok, kurgu da yok, görüntü ve sanat yönetmenliğinde yok neyi iyi yönetmiş oluyor çözemedim dermişim :)

Şakası bir tarafa, genelde film ve yönetmen ödülleri pek ayrılmaz biliyorsunuz. Yalnız bu sene hayli dağıldı ödüller, herkesi mutlu etmişlerdir herhalde :)

Dört film diğerlerinden ayrıldı. Sırası ile;

Crash

Brokeback Mountain

Memoirs of a Geisha

King Kong

Ödül alanları tebrik edelim. Yarın şu Kovboyları izleyelim bari, bakalım neymiş ne değilmiş.

savatage
06-03-06, 07:14
En iyi Film ile En iyi Yönetmen genelde aynı filme verilirdi ama Crash haketmişti.Almasını çok istemiştim.
Mamoirs of a Geisha'yı hiç beğenmemiştim.Sanırım Amerika'daki,özellikle 2. Dünya Savaşı sebebiyle de Japon hayranlığının sonucu olarak böyle başarılı adledildi.Yoksa ekstra bir durumu yoktu.Hatta anlatım olarak adı geçen Lord of War'un çok gerisinde bence.

Bir de belirtmem gerekir ki,
A History of Violence'ın da daha çok ödül almasını isterdim.
The Constant Gardener gibi...

Bu sene Oscar'lık filmlerin DVD'leri erken çıktı,dolayısıyla hepsini izleme şansı buldum.Ama 2005 yılında izlediğim onca harika filmin de (Revenge of the Sith,Sin City,vs.) Oscar adayı bile olmadıklarını belirteyim!

06-03-06, 09:20
Crash'ın en iyi film seçilmesi hem sürpriz hem de süper olmuş :) Ben de çok beğenmiştim filmi gay kovboylardan daha ilgi çekicidir kesin :) Bu arada bir diğer beğendiğim hatun Rachel'in de ödül almasına sevindim. Geisha'nın da görüntü dalında ödülleri alacağı belliydi çünkü hakikaten çekimler ve renkler süperdi.

Mert Baydur
06-03-06, 09:44
Crash'ın en iyi film seçilmesi hem sürpriz hem de süper olmuş :) Ben de çok beğenmiştim filmi gay kovboylardan daha ilgi çekicidir kesin :)

Ortağı olduğum film dağıtım firması PRA Films'in Türkiye haklarını elinde bulundurduğu film olan, CRASH'i vizyona çıktığımızda, film kendini kurtarsın yeter diye düşündük belki de... Ticari olarak harikalar yaratmadı belki ama şanı filmle beraber büyüdü. Geçtiğimiz ay da home video'sunu çıkmıştık. Şimdi umuyorum henüz seyretmeyenler bu filmin tadını çıkarmak isterler...

06-03-06, 17:39
Bu arada Keira Knightley inanılmaz rüküş olmuş diyebilirim.

Parma Maniac
06-03-06, 20:08
Reese Witherspoon'dan ben de nefret ediyorum Legally Blonde kepazeliğinden beri.. Felicity Huffman'a çok çok yazık olmuş, Reese kılını izlemeden bunu diyebiliyorum, o oyundan daha iyisini yapabildiğine ihtimal bile vermiyorum.. e tabi muhafazakar akademi üyeleri vermezler öyle rollere.. Brokeback Mountain yerine 11 Eylül gıygıyı yapan Crash'e vermeleri de benzer bir olay zaten..

Ray52Lewis
06-03-06, 20:19
Madem bu kadar Reese Witherspoon hayrani var burda, iste size Oscar´i ile Reese, Cruel Intentions´den beri yeri ayridir bende... :D
http://www.glamour.de/imperia/dw/axium/images/1/15/16/17/7600/MDimage1_0_6.jpg

Keira´yi o kadar kötü bulmadim ben acikcasi...

http://a.oscar.abc.com/images/galleries/redcarpet/78th_knightley_02.jpg http://a.oscar.abc.com/images/galleries/redcarpet/78th_knightley_01.jpg

06-03-06, 20:34
Bu resimlerde daha iyi çıkmış evet ama yakından bakınca makyajı çok abartılı Şükrü :)

Sheva
06-03-06, 20:54
ata naptın ya kız kendini aşmıştı dün gece.. Charlize Theron, Keira Knightley, Jennifer Lopez, Rachel Weiss bunlar gecenin önemli isimleriydi :D

06-03-06, 21:05
Valla ben bu kızın masum halini seviyorum bu kadar kadınsı görünmek için kasmasına gerek yok bu benim görüşüm tabii.