PDA

Tüm Versiyonu Göster : GS urunlerini Amerika'da satma

USAtaraftar
02-12-04, 17:04
Gecen gun bir projem icin yaptigim web sitesini begeninize sunmustum. Dun baska bir proje aldim bir dersimde. 2005 Mart ayina kadar gercek bir is yapmam isteniyor. Ilk firsatta firmami kurmam, satisimi falan gerceklestirmem gerekiyor. Bu seferki daha zor anlayacaginiz.

Aklima Galatasaray ile ilgili bir fikir geldi. Su gecen projem icin hazirladigim web sitesini biraz gelistirip burada(ABD) Galatasaray urunleri satayim diyorum. Bu konuda her turlu gorusunuz benim icin cok buyuk onem tasiyor.

Biraz kafamdan olayi nasil planladigimi anlatayim. Bildiginiz gibi Amerika'da futbola pek ragbet yok. Bu yuzden web sitesinde Galatasaray'i tanitici resimler, ingilizce yazilar falan koymayi planliyorum.

Benim bulabildigim artilar:
1. Bu kadar koklu tarihi olan bir kulup ilgi cekebilir.
2. Forma fiyatlari 60-70$dan asagi degil burada. Galatasaray'in formasini burada 50$a satsam kar edebilirim.
3. Turkler alisveris yapabilir.
4. Amerika'da futbola olan ilgi her gecen gun artiyor.

eksiler:
1. Kulubu tanitmasi cok zor olacak.
2. Galatasaray kulubu izin vermeyebilir

Lutfen aklinizdan gecen herseyi yazin. Bir tasla iki kus vurulur mu, tartisip gorelim:)

Bengü Cakmak
02-12-04, 17:15
edit!

kral1905
02-12-04, 17:43
yasal engeller en basta karsina cikabilir bence de.Ancak daha gecen sene gorduk ki; yanilmiyorsam almanya'da bir fenerium'da bizim formalarimiz da satiliyordu.. yani almanya gibi turklerin yogun oldugu bir yerde bile yasal olarak sorun olmuyorsa bu tur bir sey, sanmam ki amerikalarda olsun.

Bunun yaninda;
senin hedef kitlen amerika'daki turkler ise hayal kirikligina ugraman muhtemel,cunku benim gordugum kadariyla insanlar internet uzerinden aliyorlar orada herseyi,kredi karti ve online alisveris populer oldugu icin.. Dolayisiyla interneti tercih edeceklerdir 10-15 dolar fazla verip.Amerika'lilarin ilgisini de ceker mi cekmez mi muamma elbette.bati avrupa'daki turkler icin ayni sey gecerli degil,online alis veris henuz "tam" olarak uygulanmadigi icin insanlarin boyle bir arayisi var avrupa'da.ancak amerika sanirim iyi bir secim degil...

USAtaraftar
02-12-04, 17:44
Kral ben de internetten satmayi planliyorum zaten.

02-12-04, 17:45
Bu arada GS forması TR'de de yaklaşık 45 dolar çok fazla kar edemezsin benden söylemesi..

kral1905
02-12-04, 17:48
ha internetten?
pardon ben yanilmisim o halde..

o zaman daha zor isin bence yahu:/
yani insanlar direkt gs nin bagli oldugu sirketten almak isteyeceklerdir.. sonucta bogazicilinin dedigi gibi 40 dolar uste 10 dolar da ulasim ucreti olsa 50 dolar isteyeceksin hic kar yapmadan.. bu da amerika'da her kose basinda olan dunya klupleri formasindan sadece 10 dolar daha az, insanlar 10 dolar icin de 1 hafta forma beklemez, gider dokunur giyer secer alir istediklerini yanlarindaki magazadan..

JORDAN
03-12-04, 11:34
Niye az ragbet gorecek product satmak istiyorsun ki?Ticaret acik acik riski goze almaz...Sen ne ogrenimi goruyorsun orada?

Kral kopardin olm beni:lol

Bengü Cakmak
06-12-04, 18:27
*UP*

USAtaraftar
07-12-04, 14:56
Sagol Benque. Millet pek sallamadi konuyu yapacak birsey yok. Yukari cikarsakda yarin gene duser:)

Bengü Cakmak
07-12-04, 15:14
yok valla ben yorumumu yazmisdim bana sen pek takmadin gibi gelmisdi ;)
herkes görmemisdir... up layalim mutlaka yazarlar

DoUrden
08-12-04, 03:28
benim bildigim tulumba forma ve bazi resmi urunlerin satisini yapiyor.

yani sandigin kadar cok talep olmayabilir.

sonucta sadece gs urunleri satan bir site daha farkli ama bu tip bir sey de var, goz onunde bulundur bence.

USAtaraftar
08-12-04, 11:04
DoUrden tulumba'da gordugum kadari ile eski formalar satiliyor. New Jersey-New York'ta birkac market falan gezdim onlarda da hep eski formalar yahut sahte(evet yanlis okumadiniz adamlar gitmisler Turkiye'den sahtesini getirmisler. bkz: Akmarket) formalar var.

Neyse ben bir soracagim cevreme. 5 tane hazir musteri baglarsam cidden girecegim bu ise. Bu projede birinci olmak istiyorum ve olacagim da :-)