PDA

Tüm Versiyonu Göster : Iste Türkiyenin gercekleri!

Bengü Cakmak
01-12-04, 02:24
Ebru Şallı gazetecilerden köşe bucak kaçırdığı minik oğlu Beren'i artık saklamıyor.

Şallı ve eşi Harun Tan 8 aylık oğullarıyla birlikte önceki akşam Akmerkez'de alışverişteydi. Bu arada Beren'in ayakkabıları ve ana kucağının Gucci imzası taşıdığı gözden kaçmadı. Şallı'nın yurtdışından aldığı ana kucağı 730 dolar yani 1 milyar 110 milyon lira değerinde. Ayakkabılar ise 185 dolar yani 280 milyon lira.
(www.ucankus.com)

ve

Osmangazi Üniversitesi (OGÜ) Teknoloji arastirma merkezi(TEKAM) müdürü Prof. Dr. muammer Kaya, Birlesmis Milletler(BM) Kalkinma programinin insani gelisme Raporlarina göre, insanligin temel ihtiyaclarinin karsilanmasindaki carpikliklarin giderek arttigini söyledi.

Dr. Muammer Kaya verdigi bilgiye göre :

- 4 Milyar 400 Milyon insan hijyenik temizlik imkanlarindan mahrum
- Dünya cocuklarinin yüzde 20 si yetersiz besleniyor
- Dünyada 1 Milyar insan gecekondularda yasiyor
- Dünyadaki insanlarin beslenmesi icin 13 Milyar gerekirken, AB ve ABD, hayvan yemine 17 Milyar dolar harciyor.
- Dünyadaki kadin ve cocuklarin sagligi icin yilda 12 Milyar dolar bulunamazken, AB ve ABD de parfüme 12 Milyar dolardan fazla para harcaniyor
- Dünyada herkesin egitim alabilmesi icin sadece 6 Milyar dolar gerekiyor.Ancak ABD de sadece kozmetige 8 Milyar dolar harcaniyor
- Dünyanin en zengin 3 kisisinin toplam mal varligi, 600 Milyon insanin servetinden daha fazla
- Dünyanin en zengin 200 kisinin serveti ise dünya gelirinin yüzde 41 inden fazla
- Dünyada 1 Milyar 200 Milyon insan günde 1 dolardan daha az bir gelirle yasiyor
- Dünyada sigaraya yaklasik 200 Milyar dolar harcaniyor.
- Sadece Avrupada Alkol icin hartcanan para 105 Milyar dolar !
- Dünyada ordulara ve silahlanmaya 780 Milyar dolar, uyusturucuya ise 400 Milyar dolar harcaniyor !

----- cok sinirlendim böyle bir topic acmak istedim bir taraf cocuguna Gucci marka ayakkabi alirken diger tarafta insanlar 10 milyonu mumla ariyor. Kira veremiyorlar, basini sokacaklari evleri yok...

bukadarmi vicdansiz olduk milletce? Yazik, hemde cok yazik!

http://www.panoramaproductions.net/cambodia/poor%20kids.jpg

http://www.harunyahya.org/imani/mehdiyet/res/aclik.jpg

http://www.dogus.k12.tr/dogustr/multimedia/Ortason/Eglence2.jpg

Genco
01-12-04, 03:47
Bengu ne anlatmaya calistigini anlayamadim.

Afrika'da insanlar ac diye veya haberde verilen bilgiler dogru diye, ben kalitesiz mal almak mi zorundayim? Kazandigim parayi istedigim gibi harcayamayacak miyim ? :analamadim:

Bengü Cakmak
01-12-04, 11:01
Sence bir bebeye Gucci marka ayakkabi alip gösteris yapmak terbiyesizlik degilmidir? Bir taraf ac gezerken? Insan herseye harcayabilir dogru ama bir ufacik yeni dogmus bebeye Gucci marka canta ve Gucci marka ayakkabi üstelik bukadar astronomik fiyata almak nekadar dogru yada nekadar ayip degil sence?

Peki hadi ayip degil, ac insanlara 1 kurus bile yardimda bulunmamak kendi bebeyine ve üstüne basa basa söylüyrum BEBEK!! nekadar dogru yada nekadar yanlis? Bunu bana biri aciklaya bilirmi.

Bu haberi buraya yazdim cünkü olay herangibi birsey degil. Olay bir Bebe ye bukadar pahali birseyin alinmasi anlatamadim sanirim.

Ki bebekler cok hizli gelisir ve 2 - 3 ay bile sürmez vucutlari tamamen degisim icine girer. ve tekrar astronomik bir fiyata yenisi alinmasimi gerekir?

sinirliyim bu konuda
umarim anlatabilmisimdir

Ozaman rahmetli Sabanci cok safti ki bukadar insana para verdi is verdi yaninda calisdirdi... Türkiyeni kötüye götüren iste bu ufacik detailar...

duman
01-12-04, 11:29
Harcadığımız her kuruş sadece bizim paramız değil. Aynı zamanda içinde yaşadığımız vatandaşı olduğumuz ülkeninde parası. Alınan her yabancı uyruklu mal, ithalatı artıracağından dış ticaret açığı vermemize sebep oluyor ki bu da her yıl daha da büyük bir borcun altına girmemizin temel sebeplerinden.

Yine de tüm bu sebep sonuç ilişkileri kişilerin özgür alışveriş hakkını elinden alamaz. Serbest piyasa ekonomisiyle yönetiliyoruz (ya da serbest olmasına çalışıyoruz). Ayrıca Ebru Şallı'nın yardım etmediğini nerden biliyoruz? Bir sürü hayır sever vatandaş yaptıkları yardımları gizli tutuyorlar. Belki Ebru Şallı da yardım yapıyordur ama biz bilmiyoruz.

Matild Manukyan yıllarca vergi rekortmeni oldu. Patroniçenin kadınları tüm Türkiye ye nam saldı hatta. Şimdi karşımıza fuhuş batağına sürüklenmiş kadınlara ilişkin bir istatistik çıkarsak olumsuz bir tabloyla karşı karşıya kalırız, ancak Türkiye bu kişiden kazandığı paralarla okul, hastane yaptırdı, açlara aşevi kurdu. Biraz alakasız gibi oldu ama.

Bengü Cakmak
01-12-04, 11:53
tamam acmaz olaydim.

neyse beni anlamiyorsa kimse kapansin bu topic! Actigima pisman oldum!

duman
01-12-04, 12:08
Sevgili Bengue dediklerin yanlış değil ki. Yanlış da demedim. Ama bu tip bir hassasiyeti içinde bulunduğumuz sistemde beklersen hayal kırıklığı yaşarsın. Ayrıca bu yapılan düpedüz şımarıklıktır, ancak şımarılık yapmakda kişinin kendi özgürlüğü ve tercihleridir.

LuisFigo
01-12-04, 14:02
önce can sonra canan diyorum...

Serkan1905
01-12-04, 14:36
dünyada bir kac gercek var.

insanlarin:

1/6'si dünya gelirinin 5/6'sina sahip.
geri kalan 5/6'si ise geri kalan 1/6 gelirle yetinmek zorunda.

bugün bizler (TRyi de ABye saymak uygun olur), ABde ve ABDde dünyaya oranla "zengin" isek, bunu tamamen fakir insanlara borcluyuz.

afrikadaki, asyadaki insan zengin olsa, avrupadaki fakir olur. maalesef bulundugumuz dünyanin düzeni (kapitalist düzen) bu.

garip olani ise, ucankus.com olsun, show tv, kanal d, atv ve diger TV kanallari, her gün ebru salli veya diger popüler insanlara belki 5-6 saatini ayirirken, bu fakir ve muhtac insanlara 20 dakikasini ayirmaz.

bu da tabi, düzenin gerektirdigi bir sey. fakiri görme ki, fakiri hatirlama. ki fakire yardim etme. ki fakir fakir kalsin..

bengü kardesimizi tebrik ediyorum. (bana bir destek borclusun :) )

edit: yalniz bunlar dünyanin gercekleri, sirf türkiyenin degil...

LuisFigo
01-12-04, 15:24
garip olani ise, ucankus.com olsun, show tv, kanal d, atv ve diger TV kanallari, her gün ebru salli veya diger popüler insanlara belki 5-6 saatini ayirirken, bu fakir ve muhtac insanlara 20 dakikasini ayirmaz.
.

bunlar eglence kanallari, agir konularla izleyicileri kacirmaya ne gerek var...
kanal 7 ´de deniz feneri vs var...orda bol bol gösteriyolar fakirleri

Bengü Cakmak
01-12-04, 15:51
dünyada bir kac gercek var.

insanlarin:

1/6'si dünya gelirinin 5/6'sina sahip.
geri kalan 5/6'si ise geri kalan 1/6 gelirle yetinmek zorunda.

bugün bizler (TRyi de ABye saymak uygun olur), ABde ve ABDde dünyaya oranla "zengin" isek, bunu tamamen fakir insanlara borcluyuz.

afrikadaki, asyadaki insan zengin olsa, avrupadaki fakir olur. maalesef bulundugumuz dünyanin düzeni (kapitalist düzen) bu.

bu da tabi, düzenin gerektirdigi bir sey. fakiri görme ki, fakiri hatirlama. ki fakire yardim etme. ki fakir fakir kalsin..

bengü kardesimizi tebrik ediyorum. (bana bir destek borclusun :) )

edit: yalniz bunlar dünyanin gercekleri, sirf türkiyenin degil...

;) tesekkürler, ama nedenmi türkiyenin gercekleri dedim? Cünkü bizim kadar olaylari abartan yok. Madonna Gucci ayakabisini kendine alir ama 2 günlük bebegine Gucci canta ve ayakkabi almaz cünkü gösteris yapmaz. Avrupalida bu yok o yüzden: made in turkey

M.Yasin Cakmak
01-12-04, 16:08
Haklısın Bengücüm ama bu TR'nin değil tüm dünyanın gerçeği.

Ne yazık ki insanlarda acaip bir müsriflik var. Zenginler herşeyin en iyisini alıp başkasını düşünmezlerken fakirler de yemek bulma gayretiyle yaşıyorlar.

Böyle kopuk iki toplum var dünya üzerinde. Eskiden olsa zengin fakir kavgası çıkardı ama şimdiki zamanda en güçlü silahlarda bunların elinde.

Ne yazık ki dünya bu durumda...

Genco
01-12-04, 20:01
Sence bir bebeye Gucci marka ayakkabi alip gösteris yapmak terbiyesizlik degilmidir? Bir taraf ac gezerken? Insan herseye harcayabilir dogru ama bir ufacik yeni dogmus bebeye Gucci marka canta ve Gucci marka ayakkabi üstelik bukadar astronomik fiyata almak nekadar dogru yada nekadar ayip degil sence?

Peki hadi ayip degil, ac insanlara 1 kurus bile yardimda bulunmamak kendi bebeyine ve üstüne basa basa söylüyrum BEBEK!! nekadar dogru yada nekadar yanlis? Bunu bana biri aciklaya bilirmi.

Bu haberi buraya yazdim cünkü olay herangibi birsey degil. Olay bir Bebe ye bukadar pahali birseyin alinmasi anlatamadim sanirim.

Ki bebekler cok hizli gelisir ve 2 - 3 ay bile sürmez vucutlari tamamen degisim icine girer. ve tekrar astronomik bir fiyata yenisi alinmasimi gerekir?

sinirliyim bu konuda
umarim anlatabilmisimdir

Ozaman rahmetli Sabanci cok safti ki bukadar insana para verdi is verdi yaninda calisdirdi... Türkiyeni kötüye götüren iste bu ufacik detailar...

Neden terbiyesizlik olsun ki ? Ben bir ay essek gibi calistiktan sonra kazandigim parayla bebegime ister Gucci alirim ister Nike.. Istersem Adidas alirim ertesi gunu cope atarim.Ben calisiyorum, ben kazaniyorum, ben harciyorum. Ha, bu musriflige girer mi ? Girer.. Ama kimseye yardim etmiyorum diye kimse beni suclama hakkina sahip degildir..

UmBeRtO GS
01-12-04, 20:02
Bütün suç Hakan Şükür'de asalım onu :lol: :lol: :lol:

Genco
01-12-04, 20:05

Bak Umberto ornek de vermis mesela.. Hakan bizdeyken son sampiyon oldugumuz yil, Sami Yen'deki kutlamalara Hakan bebegi ile beraber gelmisti ve hatta bebegin ustunde de GS formasi vardi. Simdi bir formanin 70 milyon oldugunu farzetsek -ki o bebege gore yapilmis ozel bir formaydi, cunku o kadar kucuk forma yok- ve bu ulkede o kadar ac insan oldugunu bile bile kizina ozel forma yaptirmis. Mesela, Hakan gidip 70 milyona kac kisinin karnini doyurabilirdi ? Ama doyurmadi. Onun yerine gidip cocuguna ozel forma yaptirdi. Musriflik iste :dislek:

Bengü Cakmak
01-12-04, 20:07

Bak Umberto ornek de vermis mesela.. Hakan bizdeyken son sampiyon oldugumuz yil, Sami Yen'deki kutlamalara Hakan bebegi ile beraber gelmisti ve hatta bebegin ustunde de GS formasi vardi. Simdi bir formanin 70 milyon oldugunu farzetsek -ki o bebege gore yapilmis ozel bir formaydi, cunku o kadar kucuk forma yok- ve bu ulkede o kadar ac insan oldugunu bile bile kizina ozel forma yaptirmis. Mesela, Hakan gidip 70 milyona kac kisinin karnini doyurabilirdi ? Ama doyurmadi. Onun yerine gidip cocuguna ozel forma yaptirdi. :dislek:

:dislek: bittigim an budur gence :lol: sagolasin :lol: agazimi bicak acmiyor valla :lol:

Genco
02-12-04, 18:51
Yalansa yalan de.. :)

Bengü Cakmak
02-12-04, 19:03
Yalansa yalan de.. :)

yok valla dogru :lol:

GaLaFaN
02-12-04, 23:04
genconun abd'de yaşadığını tahmin etmek hiç zor değil!

Genco
02-12-04, 23:17
genconun abd'de yaşadığını tahmin etmek hiç zor değil!

Turkiye'de yasarken de ayni seyleri dusunuyordum merak etme.. Ayrica, Turkiye'de dogdum, buyudum, okula gittim.. Buraya sadece universite egitimim icin geldim..

Kazandigim parayi istedigim gibi harcarim.. Eger itirazin varsa soyle, tartisalim..

cozker
03-12-04, 08:54

Bak Umberto ornek de vermis mesela.. Hakan bizdeyken son sampiyon oldugumuz yil, Sami Yen'deki kutlamalara Hakan bebegi ile beraber gelmisti ve hatta bebegin ustunde de GS formasi vardi. Simdi bir formanin 70 milyon oldugunu farzetsek -ki o bebege gore yapilmis ozel bir formaydi, cunku o kadar kucuk forma yok- ve bu ulkede o kadar ac insan oldugunu bile bile kizina ozel forma yaptirmis. Mesela, Hakan gidip 70 milyona kac kisinin karnini doyurabilirdi ? Ama doyurmadi. Onun yerine gidip cocuguna ozel forma yaptirdi. Musriflik iste :dislek:

Hadi bakalim Umberto cevap ver buna.. :)

JORDAN
03-12-04, 11:29
Bi arkadas vardi bi topik acmisti ERAM icin elele gibi o topige bakin anlarsiniz hem Turkiyenin hem de forumun gerceklerini.Hic kimse kimsenin umurunda degil,herkes kendi havasinda kakara kikiri telasinda.ZAMAN VURDUMDUYMAZLIK ZAMANI,zaman bana dokunmayan yilan bin yasasin zamani.
Cogunlugu Fakir olan ulkemizde o fakirlerdir EBRU SALLI'yi o konuma getiren.Ortada bir yanlis daha var ki bizim fakir halkimiz tv programlarini izleyerek raytinge destek vererek ne izlemek istedigini,kimi yukari cikarmak,kimi asagi indirmek gerektigini hic bir zaman dogru yapamadi.
Hatta sagolsun kanallar ve halkimiz Baris Mancolari,Adile Teyzeleri vs anca oldukleri hafta hatirladi...

Bengü Cakmak
04-12-04, 00:43
Bi arkadas vardi bi topik acmisti ERAM icin elele gibi o topige bakin anlarsiniz hem Turkiyenin hem de forumun gerceklerini.Hic kimse kimsenin umurunda degil,herkes kendi havasinda kakara kikiri telasinda.ZAMAN VURDUMDUYMAZLIK ZAMANI,zaman bana dokunmayan yilan bin yasasin zamani.
Cogunlugu Fakir olan ulkemizde o fakirlerdir EBRU SALLI'yi o konuma getiren.Ortada bir yanlis daha var ki bizim fakir halkimiz tv programlarini izleyerek raytinge destek vererek ne izlemek istedigini,kimi yukari cikarmak,kimi asagi indirmek gerektigini hic bir zaman dogru yapamadi.
Hatta sagolsun kanallar ve halkimiz Baris Mancolari,Adile Teyzeleri vs anca oldukleri hafta hatirladi...

cok haklisin :( sözün kime bilmiyorum ama bende üstüme aldindim :( cünkü bende fazla birsey yapamiyorum ama elimden geldigi kadar :(