PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bir Sorum Olacak:Kadıköydeki Stad Kaç Kişilik?

Deliormanlı
30-11-04, 17:53
Sahiden Kadıköy de fener stadı kaç kişilik?Bazı yerlerde stadın dolu olduğu maçlardan (ve tabi galip gelinmişse) 52000 denildi,bazı fanatik fenerli yazarlar maçlardan sonra hızını alamadı 55000 dedi,hatta bazıları o kadar uçtular ki stadı 60000 kişilik ilan ettiler.Avrupa maçları öncesi dışarıya da verilen yayınlarda stadın kapasitesi 42000 dendi.İlginçtir bir TV programında stadın kapasitesi 42000 olarak söylendi ve orada bulunan fenerli yönetici inkar etmediği gibi,başı ile tasdik etti söyleneni.Evet kaç kişilik bu öve öve bitirilemeyen FB stadı?

Diğer yanda yavaş yavaş belli oluyor ki en fazla bedava bilet fener stadında veriliyor galiba, zira haberlere göre Genç Fenerbahçeliler grubuna bilet verilmeyince onlar maça gelmemiş ve Diyarbakır maçında stadın büyük oranda boş olması buna bağlandı.Kaç bilet veriliyor bu GFB liler 7 bin mi ? 8 bin mi?Bilen yok.Numarasız ve bedava verilen kombine kartları da ayrı konu.Yine bu maçta 1000 yakın kombine toplanmış.Selçuk Yula bir yazısında fenerin en fazla kombine bileti olduğunu söylemişti.Ben ise geçen sene 40 bine yakın kombine bilet satan GS en fazla kombine sattı biliyordum.Demek ki fenerin epey kombinesi de bedavadan verilmiş.İlginç çok ilginç. Buradan bir başka soru da gidiliyor.Madem bu kadar çok bedava bilet ve kombine bedavadan verilmiş o zaman o kadar övülen o stad hasilatı,ki çoğu bunu her maç 1 trilyon civarında ilan etti,nereden geliyor.Para ile satılan biletlerden bu kadar elde edilemez,bu da demek ki ya birçok bilet teberrulu ve gösterilenden yüksek fiyatla satılıyor ya da birileri o bedava bilet ve kombinelerin parasını ödüyor ki burada akla kara para aklaması geliyor.Hay Allahım insanın aklı nerelere gidiyor.Evet bilinmeyenler epey!

M.Yasin Cakmak
30-11-04, 18:06
Futbol dünyasında böyle bir topic var sanırım.

Bob Marley
30-11-04, 19:30
bu soru geçen sene kadiköy'de 2-1 yenildigimiz maç öncesi baya bi tartisildi. sonuç:

Normal maçlarda 55 bin
Galatasaray maçi öncesi: 42 bin

Galatasaray seyircisine en az %5 kontenjanini vermek için her türlü takla atilir.

Carmelo
30-11-04, 19:31
Genc Fenerbahceliler saglam gruptur.
Hepsinide tanırım arkadaslarim abilerimdir.
Stad ise 42.000'dir.

Genco
30-11-04, 22:29
Stad ise 42.000'dir.

Yiyeyim Lolita Fenerlilerini de seni de :dislek:

"FB, tahmin edilenin aksine en çok seyirciyi kendi sahasında GS veya Beşiktaş'la yaptığı derbide değil, İstanbulspor ile 10 Ağustos 2003'te oynadığı ilk maçta topladı. FB'nin bu maçını Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 32 bin 952 seyirci izledi. FB ikinci en fazla seyirciyi de 32 bin 249 kişiyle yine aynı sahada Gaziantep maçında topladı. FB-GS derbisindeki seyirci sayısı 25 bin 87'de, FB-BJK derbisindeki ise 30 bin 513'te kaldı. "

http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~4@nvid~482024,00.asp

55.000 = :popo: :lol:

Serkan1905
30-11-04, 23:34
Stad ise 42.000'dir.

Yiyeyim Lolita Fenerlilerini de seni de :dislek:

"FB, tahmin edilenin aksine en çok seyirciyi kendi sahasında GS veya Beşiktaş'la yaptığı derbide değil, İstanbulspor ile 10 Ağustos 2003'te oynadığı ilk maçta topladı. FB'nin bu maçını Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 32 bin 952 seyirci izledi. FB ikinci en fazla seyirciyi de 32 bin 249 kişiyle yine aynı sahada Gaziantep maçında topladı. FB-GS derbisindeki seyirci sayısı 25 bin 87'de, FB-BJK derbisindeki ise 30 bin 513'te kaldı. "

http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~4@nvid~482024,00.asp

55.000 = :popo: :lol:

puha haha lolita fenerliler...

Carmelo
30-11-04, 23:47
Valla Lolita'mı orasını bilmemde ;
Grubun icinde bir cok Delikanlı arkadaşımın oldugu kesin.

X
01-12-04, 00:24
Uzum uzume baka baka kararmis

Yakisir Orhun.

Carmelo
01-12-04, 00:27
Murat bir cogu benim arkadaslarim.
Hatta cocukluk arkadaslarim bir cogu.
Bir cogu arkadasim oldugundan ne yaptıklarını aralarında ne konustuklarını dusundukleri organizasyonların bir cogunu biliyorum ve saglam bir gruptur diyorum.
Ne varki bunda ?

X
01-12-04, 00:30
1. bakis acisi

Tribune gidip gelen herkesin tanidigi vardir diger tribunlerden.Ama yazma ihtiyaci duymaz

2. bakis acisi

super organizasyonlara imza attiklarini biliyoruz tabi.aklimizdan cikmiyor.

3.

senin arkadaslarin olduklari belli zaten.Sen neden fenerli olmadinki.Bak adamlar her sene Avrupada Kupa kaldiriyor.
Sende her gun yeni bir insan oluyorsun.

GaLaFaN
01-12-04, 00:33
bir de delikanlıyı D harfi büyük yazmaktaki amaç nedir?
yüce insanlar olduklarını filan mı anlatmaya çalıştın?

Carmelo
01-12-04, 00:40
Tanidigim insanlardan bahsettim.
Delikanlı lafını da ister dELİkaNLı yazarım ister Delikanlı yazarım fark etmez herhalde.
Yaptıkları da beni hicmi hic ilgilendirmez.
Ben kendi isime bakarim ama abim Lolita diyince bende ona cevap verdim.
Grubun icinde benim tanımadıklarım alayı lolita olsun ama benim tanıdıgım sevdigim arkadaslar Delikanlı olsun yeter.
Hadi iyi geceler.

LuisFigo
01-12-04, 00:42
kuzenimden duyduguma göre stad 62 bin kisilikmis...

Carmelo
01-12-04, 00:43
Yok yok 42.000 kisilik.
Hatta ingiltere maci oynanacagi sirada oyle aciklamisti Federasyon gorevlisi.

Sheva
01-12-04, 00:45
Figo desene maraton yikilip yeni tribun insa edildiginde 80 bin kisilik olacak sukru saracoglu stadi :lol:.. korkulur valla bu fenerden :kiskis:

LuisFigo
01-12-04, 00:49
Figo desene maraton yikilip yeni tribun insa edildiginde 80 bin kisilik olacak sukru saracoglu stadi :lol:.. korkulur valla bu fenerden :kiskis:

bilmiyorum abi :)

kral1905
01-12-04, 00:57
Bu fenerden korkulur gercekten.. Yahu bu kurumun 1 seyi de "tartisilmaz" olmaz mi?
kurucusu kim? tartisiliyor,Gelir kaynaklari ne?tartisiliyor,ulan butun bunlar neyse de tribundeki koltuk sayisi bile efsane olmak durumunda hizla ilerliyor.. Hani biri 80 bin kisilik fener stadi dese kimse sasirmayacak:)

bir balkan kupasi bir de yayla kupasindaki final oynamisliklari tartisilmaz:)

Parma Maniac
01-12-04, 01:03
Fenerbahçe'nin stadı Maracana'dan büyükmüş ama mühendisler öyle bi tasarlamış ki küçük görünüyomuş..150.000 kişilik olduğuna dair söylentiler var, bence 120.000den de aşağı değildir..

DoUrden
01-12-04, 02:23
sukru saracoglu stadyumunun koltuk kapasitesi 42bin. turkiye ligi maclarinda gectigimiz gunlere kadar koltukta oturma zorunlulugu olmadigi icin, 50binin uzerinde bilet satiliyordu. bazi maclarda bu rakamin 55bine yaklastigi soyleniyor. avrupa maclarinda sadece koltuk kapasitesi uzerinden satis yapiliyor, bu yuzden 42bine dusuyor kapasite.

genc fenerbahceliler benim bildigim 2-3 bin kisi maclara geliyorlar.
genc fenerbahcelilerin bir kismi (tamami degil bilinen kadariyla) bu yil kulup tarafindan satisa resmen sunulmayan acik kombinesine sahipler. genc fenerbahcelilerin soyledigine gore bu kombineler para verilerek satin alinmis. son macta bu kombinelerin uzerinde koltuk nosu bulunmadigi icin kombineleri toplanmis ve stada girmelerine izin verilmemis. bu durum grupca protesto edilip maca girilmemis.

son maca 16bin kisi girmis. bunun sebebleri cok cesitli. gfb nin olmamasi bu rakami 3bin kisi kadar etkiler, geri kalaninin sebebi soguk hava, manchester macina para biriktiren insanlar ve bjk macinda yasanan olaylar.

GaLaFaN
01-12-04, 03:18
genc fenerbahcelilerin soyledigine gore bu kombineler para verilerek satin alinmis. .

arkadaşım samimiyetine inanarak soruyorum.sen yukardaki cümleye inandın mı? ;)

DoUrden
01-12-04, 03:28
soylenene gore 400milyon deger bicilen kombineyi 250milyona almislar ama bedava degil. kimileri yemin ediyor buna.

ben suphedeyim, acikcasi inanasim gelmiyor, ama verilen tepkileri dava acma tehditlerini filan gorunce acaba dogru olabilir mi diye kendi kendime sormuyor da degilim.

Serkan1905
01-12-04, 07:08
Fenerbahçe'nin stadı Maracana'dan büyükmüş ama mühendisler öyle bi tasarlamış ki küçük görünüyomuş..150.000 kişilik olduğuna dair söylentiler var, bence 120.000den de aşağı değildir..

burda bi yanlisiniz var. benim duyduguma ve bildigime göre, ki ben oraya cok kez gitmisimdir, istanbulun tüm nufusunu aliyormus icine. hani savas aninda filan ;) anladinmi simdi anladin mi? ;) :lol:

Sovereign
01-12-04, 12:51
soylenene gore 400milyon deger bicilen kombineyi 250milyona almislar ama bedava degil. kimileri yemin ediyor buna.

ben suphedeyim, acikcasi inanasim gelmiyor, ama verilen tepkileri dava acma tehditlerini filan gorunce acaba dogru olabilir mi diye kendi kendime sormuyor da degilim.

Dostum para verip aldıkları doğrudur.Ama o parayı "kime" verip o "numarasız" kombineleri aldıkları önemli.Büyük ihtimalle bu tribünün başındaki ünlü bir amigo kendisine bedava verilen kombineleri bu kardeşlerimize bir güzel yarı fiyatına satmışBu kardeşlerimiz de bedava sirke hesabı yarı fiyatına sevinçle kombineleri almış.

Nerden baksan silsile halinde rant pazarı yani...

DoUrden
01-12-04, 21:04
bak o cok mumkun.

rantin fenerbahce stadinda olmadigini ya da bizde bedava bilet verilmedigini iddia edecek kadar saf degilim.

bu insanlarin gorunurde para kazandiklari bir is olmasa bile, yeterince iyi yasadiklarini dusunuyorum.

yasamlarini idame etmelerini saglayan bu para nereden geliyor olabilir ki?

Sheva
02-12-04, 01:27
Her kulubun taraftar grubu liderleri adina ortada bir rant oldugu, yonetimlerin de bu rantlar uzerinden tribun uzerinde belli bir kontrol sagladigi artik acik acik konusulan konular.. Inonu Stadindaki aci olaydan sonra ise bu konularda yeniden yapilanma isteniyor.. Bunun sonucu olarak ornegin GFB'nin son mac oldukca bilincli bir tepkisi oldu yonetime karsi bildigim kadariyla.. Numarasiz kombine kartlarin toplandigi da soyleniyor ki bu sanirim valilik kararlarinin bir parcasi..

Bu tedbir veya yaptirimlarin yararli veya yararsiz mi oldugu konusunda tam bir fikrim yok.. Acikcasi bu konuda fazla kafa patlatmayi da cok gerekli gormuyorum, zira tarih vermek gerekirse bu cocugun 40'i cikmadan herseyin eski tas eski hamam olacagini dusunuyorum.. Bu iyi midir kotu mudur bilmiyorum ama olacagi budur..