Tüm Versiyonu Göster : Gaassaray
neden özellikle liseliler Galatasaray ismini bu şekilde telaffuz ediyor bilen var mı? Acep Galatasaray'ın fransızcası mıdır nedir bu böyle? Daha yönetici olan bir kişinin takır takır "Galatasaray" dediğini hatırlamıyorum ben.. Son bir kaç senem buna dikkat etmekle geçti ama yok kardeşim.. Seçim günü Çiçek'te liseli amcalarla konuşurken de dikkat ettim sanki önemle vurgularmışçasına "Gaassaray" diyiveriyola gari.. Çiçek'te o gün korktum "Galatasaray" demeye.. ayy ilkel varlık yakıştırmaları yaparlar diye.. Bildiklerini düşündüğüm kişilere sorunca imalı imalı boşver deyip geçiştiriyolar hafif bir sırıtış eşliğinde.. Bilen varsa beri gelsin. Yoksa hepiniz biliyosunuzda ben mi çok cahal kaldım diye düşünmeden de edemiyorum bu arada...
Benim hoşuma giden bir soyleme sekli :) Bir nevi kısaltma olarak dusunebiliriz..
Tottenham Hotspur'a mesela Spurs denir; onun gibi kabul edin :)
JackDaniels
07-02-06, 16:30
Gassarayı daha çok tribünde bizler söylüyoruz...
Re re re ra ra ra gassaray gassaray cimbombom gibi ;)
liseli amcalar ise daha çok "gağasaray" diyor sanki :)
"Gaassaray" denince aklıma tek isim geliyor,Fatih Altaylı...
Hay senin diline be..
Serkan1905
07-02-06, 17:40
Bir konusmada, veya muhabbet ortaminda Galatasaray kelimesini sık sık kullanirsam, ilk bir kac defasinda Galatasaray olarak derim, sonralarda ise Gaassaray olarak kisalir gider.
bir söz birliğinden bahsediyorum ben. kuşkulanıyorum yani. Bence her liselinin bu şekilde teleffuz etmesinin ardında kesin bir sebep yatıyor ama ne? bilmiyorum işte. sanırım siz de bilmiyorsunuz yada ben manyağım.
Hakikaten en belirgin şekilde böyle söyleyen Fatih Altaylı, hızlı konuşmaktan yutuyor heralde :)
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to