Tüm Versiyonu Göster : Sigara iciyormusunuz?
Bengü Cakmak
30-11-04, 16:12
Eger cevabiniz 'evet' ise nedenleri nelerdir? Yada 'keske biraksam' dediginiz oldumu?
Ama en önemlisi nasil basladiniz? Mutlaka bu konuda sizinde bir hikayeniz vardir. Bunu burada paylasalim
PS.: ben rahatim nasilsa icmiyorum icenler düsünsün:lol:
UmBeRtO GS
30-11-04, 16:17
yok içmiyorum içmem de :)
Bengü Cakmak
30-11-04, 16:20
topici actik insanlar anlatsin örnek olsun diye sansa bak kimse icmiyor :lol:
evet(ama birakmak isterim) var,
ama evet(gayet memnunum) yok?
objektif olalim :p
saka bi yana; bu illete biz de es dost yuzunden basladik..
marifet bildik iste icmeyi simdi de yapamiyoruz onsuz..
birakmak icin de uygun ruhsal durum sart, belkide ben kandiriyorum kendimi;
tak diye birakmak gerekirken kafamda sacma sapan bir "uygun donem" ariyorum..
Ama icmeyenler gercekten baslamasin :)
Bengü Cakmak
30-11-04, 16:25
kral sen varya :)
evet (gayet memnunum) sikki vardi aslinda ama beceremedim koydum ama cikmadi :lol: iyikide cikmamis :lol: sende herseyi biliyorsun dedektiv misin nesin :lol:
ne dediler kral peki? örenk olalim anlat?
Sendemi dene dediler? Kac yasinda basladin?
JackDaniels
30-11-04, 16:29
Sigara içtim 4-5 sene ama bıraktım...3-4 senedir de içmiyorum...
Hep söylüyorum sigaranın zararlarından öte, ben bir bayana sigara içmeyi yakıştıramıyorum...
Bugüne kadar beraber olduğum her insan, sigara içiyorsa ,sigarayı bırakmıştır...Ya da yanımda içmemiştir...İçemezde...
Bu kızlara yakıştıramam meselesinden dolayı "to" da hafif çaplı bir gerginlik olmuştu...
Herkesin görüşü kendini bağlar...Bir bayan arkadaş lütfen çıkıp gelip "sanane ulan" demesin...
Dedim ya kendi görüşümdür beni bağlar....
Yok yahu; sen de dene diyen olmadi da;
Ornegin bir yere gidiyorsun arkadaslarinla ; orada herkes iciyor,
sen de hayir desen de ozeniyorsun icten ice..
Hep de bir inanc var beynin bir yerlerinde "sigara stresi azaltir" diye
o yuzden ilk zor durumda iciyorsun nasilsa bir daha kullanmam diye..
Sonra baska stresli zamanda iciyorsun,sonra daha az stresli zaman da iciyorsun..
bu sekilde yavas yavas baslanilmis oluyor..
Yani asil sorun bence arkadas cevresi ile birlikte "sigara stresi oldurur" onyargisi..
Ama bu onyargi bende de vardi,ki simdi kimde olursa olsun kizamam..
Hepimiz turk filmleriyle buyuduk;
Kemal Sunal'dan,kartal tibet'e, cuneyt arkin'dan kadir inanir'a kadar herkes uzuldugunde bir sigara yakardi;babamiz annemiz,amcamiz da oyle..
yani kimi gorsek uzuntulu aninda sigara icerdi..
dolayisiyla ufakliktan beynimizde yer etmis sanirim bu dusunce..
Bu dusuncenin ortadan kaldirilmasi onemli diye dusunuyorum.Sigara stresi azaltmaz;
stresi 4 dakikaligina unutturur sadece
Bengü Cakmak
30-11-04, 16:33
Sana katiliyorum mirac bu konuda, aslinda sigara kimseye yakismiyor (kral baska) ;)
Mesela benim annem cok iciyor bir kac gün birak dedim denedik va agladi ben inanmiyorum :( bir insan sigara yok diye aglarmi? Ya ben anliyamiyorum ama yasamadigim icin heralde.
Bayan erkek konusunda mesela alkoldede ayni bir bayanin sarhos olmasi bence cok kötü birsey. Hic yakismiyor
Ha bir baya nekadar yakisir orasida tartisilir elbette.
Bengü Cakmak
30-11-04, 16:34
Yok yahu; sen de dene diyen olmadi da;
Ornegin bir yere gidiyorsun arkadaslarinla ; orada herkes iciyor,
sen de hayir desen de ozeniyorsun icten ice..
Hep de bir inanc var beynin bir yerlerinde "sigara stresi azaltir" diye
o yuzden ilk zor durumda iciyorsun nasilsa bir daha kullanmam diye..
Sonra baska stresli zamanda iciyorsun,sonra daha az stresli zaman da iciyorsun..
bu sekilde yavas yavas baslanilmis oluyor..
Yani asil sorun bence arkadas cevresi ile birlikte "sigara stresi oldurur" onyargisi..
Ama bu onyargi bende de vardi,ki simdi kimde olursa olsun kizamam..
Hepimiz turk filmleriyle buyuduk;
Kemal Sunal'dan,kartal tibet'e, cuneyt arkin'dan kadir inanir'a kadar herkes uzuldugunde bir sigara yakardi;babamiz annemiz,amcamiz da oyle..
yani kimi gorsek uzuntulu aninda sigara icerdi..
dolayisiyla ufakliktan beynimizde yer etmis sanirim bu dusunce..
Bu dusuncenin ortadan kaldirilmasi onemli diye dusunuyorum.Sigara stresi azaltmaz;
stresi 4 dakikaligina unutturur sadece
birakmayi denedinmi? neler yaptin? Mesela bantlar var yada ne bileyim sakis yada bu tip seyler sence bunlar faydalimi ?
yok henuz denemedim;
yani hic bir sey de yapmadim bunun icin;
azalttiktan sonra birakmayi deneyecegim
Elime sigara almıslıgım dahi yoktur..
Kadınlara yakısmaması konusunda yüzde yüz katılıyorum TheRockula..Hatta konsomatris gibi sigara tutanlarını çok bozmusumdur :)
Ben de hiç içmedim içmeyeceğim de..
denemisligim var ama hic dogru düzgün icmeye baslamadim, su andada icmiyorum ve icmeyede niyetim yok :)
M.Yasin Cakmak
30-11-04, 17:08
Ya sigaradan nefret ederim.
Ha ayda 1 tane çok canım sıkılırsa içerim belki ama dumanı rahatsız eder çok.
Fakat 'Nargile' deyince akan sular durur. Şöyle ağaçlı bahçeli bir alanda, alacaksın şöyle nargileni, tüttüreceksin saatlerce. Okeydir, tavladır, çaydır... ne keyif :).
İçerim.Lise 2 falandı galiba arkadaşlarla orta çaplı bir alem yapyorduk,ilk orda içmştim.Hiç bırakmayı denemedim daha doğrusu düşünmedim.Bırkabilr miyim onu da bilmiyorum.En çok da ders çalışırken içerim sigara.Sanki içmeden konsantre olamıyormuşum gibi geliyor.Tabii bir de yemeklerden sonraki sigara enfes olur.Şöyle tüttüre tüttüre.Ancak etrafımdakiler sigardan rahatsız oluyorlarsa kesinlikle içmem.Saygılıyımdır yani.
Bana göre de kızlara yakışmıyor sigara.
Bengü Cakmak
30-11-04, 17:29
Cok ilginc bir yazi okudum gazetede sizde görmüssünüzdür:
En yasli insan öldü, ve hergün 1 kasik bal ve biraz vodka iciyormus... yani demek istedigim günde 1 sigara belkide faydalidir insana ;) olabilirmi acaba?
İcmiyorum icmemde.
Paramla kendime neden zarar vereyim yahu.
icininde yanında pek duramam.
hayir, kesinlikle sigaradan ve ona benzer seylerden uzak duruyorum !!
daha dogrusu tiksiniyorum ve acaip pis kokuyor, gözlerimi asiri derecede yakiyor!
icmeyen sakin baslamasin diyorum ve icen biraksin diyorum.
:kitap: :gitar: :kral: :alkis: :usta:
Serkan1905
30-11-04, 20:38
öncelikle icmeyenleri/birakanlari tebrik ediyorum ve sakin baslamasinlar diyorum.
16 yasindan sonra almanyada kanunen sigara icmek serbest biz de hemen hemen o yasta basladik.. Apo diye yari rum arkadasin elimize tutup da, "olum dumani icine cek ve anammm de" diye baslayarak öyle 6 yil oldu iceli. bir ara tami tamina 16 gün icmemistim, ama nafile. acili kuru fasulye yemeginden sonra mecburdum yakmaya... öyle devam ediyor iste..
istedikten sonra bir anda birakilir. hic problem degil, ama hakikaten istemek lazim. ben söyle 3-4 ay para sikintisi ceksem, ve sigaraya param olmasa, mecbur kalirim birakmaya. ama insanin elinde imkan varken birakmiyor bir türlü...
ben içmedim ve içmemde!
aynen
Bengü Cakmak
30-11-04, 20:42
öncelikle icmeyenleri/birakanlari tebrik ediyorum ve sakin baslamasinlar diyorum.
16 yasindan sonra almanyada kanunen sigara icmek serbest biz de hemen hemen o yasta basladik.. Apo diye yari rum arkadasin elimize tutup da, "olum dumani icine cek ve anammm de" diye baslayarak öyle 6 yil oldu iceli. bir ara tami tamina 16 gün icmemistim, ama nafile. acili kuru fasulye yemeginden sonra mecburdum yakmaya... öyle devam ediyor iste..
istedikten sonra bir anda birakilir. hic problem degil, ama hakikaten istemek lazim. ben söyle 3-4 ay para sikintisi ceksem, ve sigaraya param olmasa, mecbur kalirim birakmaya. ama insanin elinde imkan varken birakmiyor bir türlü...
serkan sanmiyorum isteyince hemen birakilabilecegini, cünkü annemde istedi ve birakamadi..., agladi bile yani bu isler okadar kolay degil kendimizi avutuyoruz sanirim
Serkan1905
30-11-04, 20:49
gercekten isteyen insanlar, sogukkanli bir sekilde ise yaklasirsa, birakilabilecegini cok gördüm.
yani sigarayi birakirken, cok "cool" olmak lazim.. ;)
edit: sen annene keske yardimci olsaydin. tabiri caizse habire gaz vermeliydin. "hadi anne sen yaparsin" gibi. veya onu devamli baska seylerle oyalamaliydin. karsisina gecip satranc vb. oyunlar oynama gibi.
ben sunu gördüm, kadinlar erkeklerden daha zor birakiyorlar sigarayi. bazen gereksiz yere stres yapiyorlar..
haaa, simdi diceksin cok biliyorsan kendin birak. orayi karistirma :kiskis: ..
Bengü Cakmak
30-11-04, 20:49
gercekten isteyen insanlar, sogukkanli bir sekilde ise yaklasirsa, birakilabilecegini cok gördüm.
peki bende sunu anlamiyorum, bir insan neden sigarayi birakmak istemezki :karisik: ?
Serkan1905
30-11-04, 20:54
peki bende sunu anlamiyorum, bir insan neden sigarayi birakmak istemezki :karisik: ?
bu soru suna benzer; insan neden sigara icer ki?
veya; bi insan neden feneri tutar ki? :lol:
böyle sorulara cevap biraz zor bulunur galiba...
Bengü Cakmak
30-11-04, 20:55
haklisin serkan :) gercekten hele su verdigin 2. örnek tamamen sana hak vermeme neden oldu :lol:
bu soru suna benzer; insan neden sigara icer ki?
veya; bi insan neden feneri tutar ki? :lol:
böyle sorulara cevap biraz zor bulunur galiba...
katılıyorummmmmmm :lol: Özellikle bu kısma:bi insan neden feneri tutar ki?
Sigara sagliga yararlidir..
Yaklaşık 3yıldır pek sık olmasa da sigara kullanıyorum.Aslında benimkisi pek de tiryakilik sayılmaz.Gerekirse bir ay bile ağzıma koymam ama içersem de iki saatte bir paket bitirebilirim. Şu aralar işten,gerginiklerden dolayı biraz daha fazla içiyorum ama içtiğim en fazla 2-3 günde bir paket falan oluyor.Bırakmayı hiç düşünmedim,çünkü ona esir değilim şuanda sadece rahatlamak amacıyla kendimi kandırıyorum o kadar :kiskis:
UmBeRtO GS
30-11-04, 21:40
OOO konunun piri gelmiş :lol:
Hoşgeldin abi, alalım konu hakkındaki detaylı yorumlarını :)
crohn sigaradan daha zararlidir. uzak durmanizda fayda vardir.
Hatta mumkunat dahilindeyse bir kafese koyup etrafinda dans etmek icap eder.
crohn sigaradan daha zararlidir. uzak durmanizda fayda vardir.
Hatta mumkunat dahilindeyse bir kafese koyup etrafinda dans etmek icap eder.
:ahci: Kral bak turuncu olan sensin...
UmBeRtO GS
30-11-04, 22:01
Hoşgeldiniz sevgili seyircileeeere
Sağ köşedee Crohn...
Sol köşedeee Kral..
BOKS :kilic:
:lol:
forumda siyaset konusmak istemiyorum ne bu sag sol kavgasi?
fransa'da yesiller'in protestosuna hedef olasin umberto:p
içiyorum
oldu baya
beni rahatsız etmiyo.
spor yapmamı engellemiyo, nefesim kesilmiyo, sabahları ötü uyanmıyorum.
bırakmayı düşündüm..
ve vazgeçtim.
kral'ın dediği gibi "uygun zaman" kavramını bekliyorum :)
ama uygun zaman içten istediğim zaman olur.
çünkü şu anda içmek keyif veriyo.
tabii ki içmeyenlere saygı göstermek lazım, kapalı alanlarda özen gösteriyorum, işyerinde bitek yemek molamda içiyorum, yemek sırasında da masada içmeyen varsa içmemeye çalışıyorum.
içiyorum.hem de her türlü tütün ürünlerini :)
rahatsız değilim :)
içiyorum.hem de her türlü tütün ürünlerini :)
rahatsız değilim :)
Çok ayıp :kiskis:
Serkan1905
30-11-04, 23:26
ha bu ara, nargile de icerim... mac esnasinda nargile ve bir tabak cesitli meyve.. baya iyi oluyor.
Bengü Cakmak
01-12-04, 00:35
nargile 1 kere ictim, yasin alistirdi!!!!!!!!!
Ailesinde kanserin her türlüsü olan benim, genetik olarak doğrudan risk altında olduğum için bırakmam gerekiyor.
Yalnız babam 25 sene sigara içmiş birisi. Bıraktı sigarayı ve kanser olmadı. Bende 6 senedir sigara içiyorum. 25-6=19 sene daha hakkım var yani :)
Şakası bile kötü bırakmak lazım. İçmiyosanız kesinlikle içmeyin.
Bu konu ile ilgili belkide tek iyi yaptığım şey yanımda kimsenin sigaraya başlamasına izin vermemem oldu. Bu açıdan içim rahat :)
Bengü Cakmak
01-12-04, 13:03
bence bu kanser meselesi kanserle pek ilgisi yok. Sonucta icmeyenler de bu hastalik yüzünden ölebilyor. Elbette risk artiyor ama genede ben bunu asla sigaraya baglamiyorum. Bünyeden bünyeye degisiiyor.
Doğru söylüyorsun da benim hem anne hem baba tarafında kanserden ölmüş çok sayıda kişi var. Benim riskim çok daha fazla. İşin kötü tarafı bu kişilerin çok büyük bir kısmıda sigara tiryakisiydi.
Bu durumda ben doğrudan yüksek düzeyde risk almış oluyorum.
Bengü Cakmak
01-12-04, 16:08
Doğru söylüyorsun da benim hem anne hem baba tarafında kanserden ölmüş çok sayıda kişi var. Benim riskim çok daha fazla. İşin kötü tarafı bu kişilerin çok büyük bir kısmıda sigara tiryakisiydi.
Bu durumda ben doğrudan yüksek düzeyde risk almış oluyorum.
gecmis olsun :( benim babannem de kanserden öldü-gögüs kanserinden ama sigara vb. seyler kullnamamasina ragmen kaybettik ... o acidan ben demisdim ama senin dediginede 100 de 100 katliyorum
Icmem, iceni de sevmem, yanima gelirse de doverim :)
Sigara sagliga yararlidir..
prdn ama nesi yararlı akciğerleri zehirleyip adım adım ölüme yaklaşmaksa tamam
Icmem, iceni de sevmem, yanima gelirse de doverim :)
:lol: :lol: :lol: :okey:
Bengü Cakmak
01-12-04, 22:32
icmeyin...
arat sey der gibi bir halin var:
sizinle muhatab olmuyorum, sadece düsüncemi yazip cikiyorum siz vidi vidi edin sizi takan yada dinleyen yok :lol: :lol:
Nargile demişken elmalı nargile nasıl birşey öyle ya :kiskis:
Yahu böyle topicler sigarayı teşvik ediyor,yakayım bi cigara daha :kiskis:
Bengü Cakmak
01-12-04, 23:07
Yahu böyle topicler sigarayı teşvik ediyor,yakayım bi cigara daha :kiskis:
bilakiz sizin birkmaniz lazim bakin benden size söylemesi ... artik tahammülüm kalmadi :lol:
Yakında sigara odası filanda yaparsınız alimallah :dislek: sigara içenler orda yazışırmış,2.sınıf internet kullanıcıları :agla:
Bengü Cakmak
01-12-04, 23:15
Yakında sigara odası filanda yaparsınız alimallah :dislek: sigara içenler orda yazışırmış,2.sınıf internet kullanıcıları :agla:
valla sirf sizin icin bu konuyu yönetime danisacagim :lol: evet ya sigara icenlere "sigara forumu" yailsin rica ediyorum biz dumandan etkilieniyorz :lol: pasiv icici olmakda kötü :lol:
UmBeRtO GS
01-12-04, 23:17
valla sirf sizin icin bu konuyu yönetime danisacagim :lol: evet ya sigara icenlere "sigara forumu" yailsin rica ediyorum biz dumandan etkilieniyorz :lol: pasiv icici olmakda kötü :lol:
olmazzzz belki forumda puro ya da pipo içenler var... nerden bileceğiz....
hepsini topluca yeni açılacak "duman" forumuna ya da "balkon" forumuna kapatmak, kapıyı da kilitlemek lazım :lol:
Dumanlıyım tıpkı istanbul gibi
Yada bir vapurun bacası
Atsam atsam bitmez
İçimdeki dertler gibi.
offf offf yanıyorum alev gibi
off oofff
Bengü Cakmak
01-12-04, 23:21
ha ha bak balkon iyi espiriydi yani iyi fikir demek istedim :) :lol:
kaiser: bir sigara icecegim
bengü: git kardesim baska yerde ic
kasier: ltf bengü hanim bu tavirlar size hic yakismiyor
duman: evt yakismiyor cok rica ediyorum saygili olun
bengü : ne isiniz varki burda gidin balkon forumuna - orada tüttürün yada napiliyorsa artik
kaiser: ben pro iciyorum
bengü: olsun genede
duman: bengü cok gevezesin konusulmaz senle ben balkona cikiyorum kaiser gel sende
bengü: aman iyi
UmBeRtO GS
01-12-04, 23:30
ha ha bak balkon iyi espiriydi yani iyi fikir demek istedim :) :lol:
kaiser: bir sigara icecegim
bengü: git kardesim baska yerde ic
kasier: ltf bengü hanim bu tavirlar size hic yakismiyor
duman: evt yakismiyor cok rica ediyorum saygili olun
bengü : ne isiniz varki burda gidin balkon forumuna - orada tüttürün yada napiliyorsa artik
kaiser: ben pro iciyorum
bengü: olsun genede
duman: bengü cok gevezesin konusulmaz senle ben balkona cikiyorum kaiser gel sende
bengü: aman iyi
:lol: :lol:
Kaiser : kömür gibi yanıyorum of of :lol:
sigara içiyorum bırakmak gibi bir niyetim yok ben onunla çok mutluyum.
evet artık nefesim tıkanıyor spor yaparken zorlanıyorum ama ben onu seviyorum yapacak bir şey yok.
lise 2 de okulun sigara içen arkadaşlara karşı yaptığı aşırı baskıya karşı tepki için sadece okulda boğaza karşı kısa camel içerek başladım şimdi günde 2 paket uzun marlboro olarak devam ediyorum.
ben işin mokunu çıkarmış bir içiciyim. eşim hamileyken -sigara içeceğim balkona çıksana - bile demişliğim vardır. ama o da sigara içiyordu onun rahatlığı vardı tabi.
bırakmayı hiç düşünmedim o beni bırakana kadar düşünmeye de hiç niyetim yok.
lise 2 de okulun sigara içen arkadaşlara karşı yaptığı aşırı baskıya karşı tepki için sadece okulda boğaza karşı kısa camel içerek başladım şimdi günde 2 paket uzun marlboro olarak devam ediyorum.
Abi ne güzeldi o kısa Camel.Off off bir daha gelmedi öyle sigara.
harbi onur kokusu hala burnumdadır. nerde şimdiki saman yığını camel nerde o camel.
Serkan1905
04-12-04, 23:35
harbi onur kokusu hala burnumdadır. nerde şimdiki saman yığını camel nerde o camel.
:karisik: entressoooo
ben Türkiyeye geldigimde samsunu bi paket icsem ölüyom ölüyom. ne o, sirf saman.. :kustum:
Bengü Cakmak
05-12-04, 00:44
topici örnek olsun diye actik neredeyse icnelerle icmeyenler esit
Serkan1905
05-12-04, 00:47
topici örnek olsun diye actik neredeyse icnelerle icmeyenler esit
cogu utandigindan yazmiyor bile. yoksa icenle agir basar :ahci: :dislek:
samiyen'de ankaragücüne 2-1 yenilip sampiyonlugu fenere kaptırdıgımız gün, sigaraya resmen basladigim gündür...
baslatan arkadasimda rahmetli oldun zaten 17 gün evvel...
sigaraya baslamak icin dogru bir gundu...
ilk 15 yaşımda başladım, 8-9 senedir içiyorum. şu an iyice bokunu çıkarmış durumdayım günde 2 paket gidiyor. çok çok kötü bir durum ve kurtulmak kesinlikle kolay değil. bırakmayı hiç denemedim aslında sigaradan inanılmaz zevk alıyorum ama sağlığımı ciddi ciddi etkiliyor artık. maçta bağırmayıp sigara içtiğim için azar işitmişliğim bile vardır. (okan kızılırmak diye bir eleman vardı ultraslan-üni ilk kurulduğunda) özellikle des çalışırken arka arkaya yakarım. yemekten hatta ramazanda oruç tuttuğumda iftardan sonra da bayağı gider. kısa vadede bırakmayı düşünemiyorum..
Nereden buluyorsunuz bu topikleri ortaya cikarip hortlatiyorsunuz:) Icmem, icen hic bir kizlada ciddi anlamda bir iliskim olmadi. Kokusundan nefret ederim.
37 yaşındayım hayatım boyunca 4 adet (paket değil) sigara içtim. Sigara içmeyi, sigara içilen ortamda bulunmayı sevmem. Hele üzerine sigara kokusu sinmiş bayanlar acayip itici gelir bana... Sevdiğim tek sigara sigara69 dur :)
ilk 15 yaşımda başladım, 8-9 senedir içiyorum. şu an iyice bokunu çıkarmış durumdayım günde 2 paket gidiyor. çok çok kötü bir durum ve kurtulmak kesinlikle kolay değil. bırakmayı hiç denemedim aslında sigaradan inanılmaz zevk alıyorum ama sağlığımı ciddi ciddi etkiliyor artık. maçta bağırmayıp sigara içtiğim için azar işitmişliğim bile vardır. (okan kızılırmak diye bir eleman vardı ultraslan-üni ilk kurulduğunda) özellikle des çalışırken arka arkaya yakarım. yemekten hatta ramazanda oruç tuttuğumda iftardan sonra da bayağı gider. kısa vadede bırakmayı düşünemiyorum..
Hocam napiyosun sen kafayi yemissin herhalde gunde 2 paket sigara mi icilirmis. Bi de Ramazanlarda bile iciyormussun, iftar sonrasi, sahur oncesi falan iyice sapitmissin sen.
Bak bana ben uc paket iciyorum, off super. Hesaplarima gore yasamimdan 5 yil kesinti yapicak bu sigara. Dolayisiyla 95 yerine 90 yil yasiycam insallah, ehh o da yeter de artar bana:)
farkındayım abi:( sapıtmış durumdayım.
Bu ne hizli cevap:)
Bu arada ben saka yaptim ama anlamamissin herhalde:) Iyisi mi ben sigara sagliga zararlidir diyip sivisayim:lol:
Ben sigarayı %70 içiyorum... :agla:
Sigaradan nefret ederim ve hayatım boyunca hiç hiçmedim, bundan da gayet memnunum. Kullanan arkadaşlarımıza da hemen bırakmalarını, hemen bırakamasalarda en azından azaltmalarını tavsiye ederim.
Bu ne hizli cevap:)
Bu arada ben saka yaptim ama anlamamissin herhalde:) Iyisi mi ben sigara sagliga zararlidir diyip sivisayim:lol:
görüyosun işte abi beyne de zarar:)
evet ama bırakmak istemem die bir şık daha lazm. Böyle olmamış :D
Namelessonegs
18-07-09, 19:45
Sigara icmiyorum fakat bazen cakmak tasıyorum :)
Halam 54 yasinda.. Gunde 2 paket sigara iciyordu o da.. 17 yasinda baslamis sigara icmeye, 52 yasina kadar gunde 2 paket iciyordu.. Evi les gibi kokuttugu icin ne zaman sigaradan konu acilsa, "Eger benim olumum sigaradan dolayi olacaksa olsun, raziyim" diyordu.. Bu kadar inatciydi..
2 sene evvel kalp krizi gecirdi, bir takim ameliyatlara girdi.. 2 ay hastaneden cikamadi.. Doktor, "Ameliyatlardan sonra damarlarinin %40'lik bolumunu actik ama %60'lik bolumu hala tikali.. Damarlarinin %40'lik bolumu bir insanin hayatini devam ettirmesi icin yeterli ama sigara icmeye kalkarsan hele ki daha evvelki gibi gunde 2 paket sigara icersen 1 seneyi ya cikarirsin ya cikaramazsin" dedi benim yanimda..
2 senedir icmiyor.. Yani diyecegim su, "Sigarayi birakmak cok zor", "Olmuyor" falan filan hepsi palavra.. Eger istendiginde bal gibi birakiliyor.. Onemli olan ne kadar istediginiz..
16. aralik 2006 da birakmisim :)
Alen Carr´in kitabi sayesinde..
herkeze tavsiye ederim..
agzima o tarihten beri 1 sigara bile almadim..
son zamanlarda 30 sigaraya cikmisti.. ama o kitap sayesinde biraktim.. :)
genc basladim sigaraya.. 13-14 basladim..
genc biraktim.. :) daha yasim 25
---
Sigara icmiyorum fakat bazen cakmak tasıyorum :)
Nie Engin ??? :))))))))))))))))))
Özellikle Zippo taşıyosun dimi??? Üstünde playboy tavşanı olanından :lol: :lol: :lol:
Yahu ne çok "yeşilay"cı varmış forumda.
Ben 2002 yılından -yani 22 yaşımdan- beri içiyorum. Ama misal günde 1 paket bitirmem.
Genelde 2 günde 1 paket alırım.
Birkaç yıl öncesine kadar hiçbir rahatsızlık duymuyordum sigarayla ilgili. Ama son 2 yıldır halı saha maçlarındaki performansımın hafiften düştüğünü hissetmek sinirimi bozmaya başladı. Bu durumu sigaradan çok son 2 yılda aldığım kilolara bağlamayı tercih ediyorum.
Yakın zamanda bırakmayı düşünmüyorum. İş arkadaşlarımdan 2'si 3 ay önce bıraktılar, o gün bu gündür içmiyorlar. İyi bıraksınlar da bizim dışarıda falan otururken sigara içmemize de karışmaya başladı herifler.
Yok kokuyomuş da yok zararlıymış da ötede içsek olmaz mıymış da bıdıbıdıbıdıbıdı...
Gördüm ki sigarayı bırakmak insanda KILLAŞMA(!) yapıyor.
Sigarayı bırakan insan 3 ay içinde "KIL"ın teki olup çıkıyor.
O yüzden güzel insanların sigarayı bırakmasına karşıyım, güzel insanlara sigara bıraktıranları protesto ediyorum arkadaşım ben!
Ayrıca sigarayı bırakırsak biz birayı napacaz? Ha? Bira n'oolcak bira? Birasız sigara, sigarasız bira olur mu? Ha?
Ya bırak bırak allahaşkına ya...
Sen git ötede otur, biz içelim güzelleşelim.
guy capelle
20-07-09, 17:31
içmem usta, yanımda içilmesinden de hiç hoşlanmam. Kapalı alanda sigara yasağı uygulamasına şiddetle ve militanca destek veriyorum.
10 gündür sigarasız yaşıyorum :) Mutluyum...Halı saha maçlarında daha zinde hissediyorum kendimi :) Ha bu arada bırakmak isteyen için tavsiyem şudur ki anında birden karar verin ve bırakın...Azaltayım , yok bugün son , bu son paket felan bırakamıyorsunuz...
Yaklaşık 12 yıldır içiyorum. Hem yararını hem de zararını gördüm. Hiç bırakmak niyetim olmadı. Zaman zaman biraz azaltmak için kendi çapımda ufak denemelerim oldu. Hedefim sigarayı bırakmak değil ama bir paketle 2 gün idare edebilmek. Bunu başarabilirsem kendi adıma tam rayına oturacak bu iş:)
Ben de 2 paketle bir gün idare edebilsem bırakmış sayacam kendimi :lol: Hepsi bir tarafa ofis kirasından sonra averajla 2. en büyük harcama kalemim oldu bokyiyen :(
Aslan Suat
26-03-10, 02:33
Ben de 2 paketle bir gün idare edebilsem bırakmış sayacam kendimi :lol: Hepsi bir tarafa ofis kirasından sonra averajla 2. en büyük harcama kalemim oldu bokyiyen :(
Oha, abi günde 2 paket nasil icilir? Paket basi 20 sigara, eder 40 sigara. 5 dakikada bir sigara icsen eder 200 dakika. Günde yaklasik 3,5 saatini sigara icerek nasil gecirilir?
Valla hiç zorlanmadım.Bırakıyorum dedim ve bıraktım :)
Sedat abi Allah yardımcın olsun valla...Gerçi sen bırakırsan o göbek ne hale gelir düşünemiyorum :D :D :D
Birakmadim, birakamadim. Ben biraktim, o birakmadi. Birakmaya calismaktan bikmadim. Bikmadan hala birakmaya calisiyorum:lol:
InSoMNiAsTaN
26-03-10, 04:47
günde bir paketti,hanım hamile olunca bırakmaya zorlandım,henuz direniyorum,evde mutfak camından dısarı akrobatik hareketlerle 2 günde 1 paket içebiliyorum..Çocuk dogunca bırakıcam,gerçi askerden donunce de bırakıcaktım,evlenince de,ama bu sefer söz bırakıcam..
Heh heh 12 senedir ben de ayni teranelerden birakmaya calistim. Ha gayret 13 belki ugurlu gelir bana da sana da Ugurcum:)
InSoMNiAsTaN
26-03-10, 04:53
benim 14 sene oluyor,ama sozum soz hayırlısı ile baba oliyim bırakıcam..bu sefer de bırakmazsam zaten baska hedefte kalmadı,oğlanın sünnete derim artık :)
Yok ben icmeye baslayali 22 sene kadar oldu. 12 senedir birakmaya calisiyorum. Evlendikten sonra birakirim dedim olmadi, hanim hamile olduktan sonra birakirim dedim, olmadi. Cocuk dogunca birakirim dedim hala yok...
del piero10
26-03-10, 05:13
Yok ben icmeye baslayali 22 sene kadar oldu. 12 senedir birakmaya calisiyorum. Evlendikten sonra birakirim dedim olmadi, hanim hamile olduktan sonra birakirim dedim, olmadi. Cocuk dogunca birakirim dedim hala yok...
usta ben diyim, başbakan olunca kesin bırakırsın sen.. halkına saygından :)
O konuda saglik bakanimi gorevlendirdim, basarili olamazsa alirim istifasini:)
Insallah birakicaz 1 ay icinde;)
Sigarayı hayatım da hiç kullanmadım, etrafımda sigara içenler var ama bizim ailemizde yok, içenlere kızsam da hiçbir şey ifade etmiyor. "Aynı tas aynı hamam".
Bir akrabam vardı askere gitmeden önce bıraktı askerdeyken hiç içmemiş askerden geldikten sonra tekrar başladı, ne ilginç değil mi :D
Bence en düşük sigara 5 TL olmalı.
Öğrenciler için bir yasak geliyormuş:
Dün bir tv de gördüm orada eğer öğrenciler okul içinde içerlerken yakalanırsa ya da birisi ihbar ederse vs. öğrenciye kapalı yerde sigara içme para cezası vereceklermiş ama Anne-baba(veli) ödeyecekmiş.
günde 2 pakete yakın içiyordum...şimdi hayret ediyorum kendime nasıl içiyormuşum diye...içenlerden de uzak duruyorum...sigara kimseye yakışmıyor, ama rakı olunca mevzu gerisi teferruaat...
0-20 , hiç içmedim.
20-30 günde 1.5 paket.
30-35 bıraktım hiç içmedim.
35 ten bugüne sigaraya karşı bağımsızlığımı kazandım. Şimdi alkol eşliğinde 1-2 tellendiriyorum. Bazen de günlerce aklıma gelmiyor. İstediğimde içip istemediğimde içmiyorum. Böylesi sigara içmek te daha zevkli. Aylarca içmeyip 2 tane tüttürünce onun zevkini günde 2 paket içen hiçbir zaman bilemez.
Bırakmak isteyenlere önerim ; sigara kurumunu hafife alın , iplemeyin , bırakacam diye triplere girmeyin , emin olun daha rahat bırakırsınız...
sigara içiyorum bırakmak gibi bir niyetim yok ben onunla çok mutluyum.
evet artık nefesim tıkanıyor spor yaparken zorlanıyorum ama ben onu seviyorum yapacak bir şey yok.
ben işin mokunu çıkarmış bir içiciyim. eşim hamileyken -sigara içeceğim balkona çıksana - bile demişliğim vardır. ama o da sigara içiyordu onun rahatlığı vardı tabi.
bırakmayı hiç düşünmedim o beni bırakana kadar düşünmeye de hiç niyetim yok.
5,5 sene olmuş bunu yazalı
değişen tek şey marlboro yerine davidoff içiyorum.
popomu kaldırabilme eylemini mümkün olduğunca az yaparak top oynamayı öğrendim, ama yokuş ve merdiven iyice zorluyor artık.
yine de bırakma konusunda ısrarlıyım. o beni bırakmadan ben onu bırakamam.
seviyorum abi
İçmiyorum ama arada içkiyle tüttürmüşlüğüm var, sağlık vs gibi şeyleri geçtim kokusundan dolayı sevmedim sevemem de...
Genelde yetkililer, okullara gidip sigara kullanımının önüne geçmek için, "bir kereden bir şey olmaz demeyin, çok şey olur" derler. Güzel bir felsefik söz olarak duruyor uzaktan, ama ben galiba istisnayım. Sigarayı ağzıma iki kere aldım bu yaşta; ikisinde de "bir kereden bir şey olmaz" diyerek girdim bu olaya. Ama bende ne bir topluma-ortama girmek için yapılan bir şey vardı, ne de özentiydi; sigara içen bir arkadaşım vardı -bakın tekrar ediyorum özenti değildi :)- o içtiğinde anında kafama esti ve ben de iki tane içmiştim; zaten paramız çok dandik bir şeye yetiyordu, yanılmıyorsam Bahar'dı. Ama sonra sigara ne aklıma geldi, ne de içme hevesi duyuyorum şimdi. Bilmiyorum, garip bir olay hakikaten.
Bu olayı ben ve o arkadaşımdan başka kimse bilmez ama geldim nereden baksan 200 kişinin göreceği yere yazdım, asıl garip olan bu bence :)
icmiyorum, icenlerin yanindan kaciyorum....kendilerini oldurmek isteyenlerden degilim
rybczynski
27-03-10, 20:20
Bir insanın;
Nefsi, mantığının önünde ise sigara içer/bırakamaz
Mantığı, nefsinin önünde ise sigara içmez/bırakır.
Hepsi bir tarafa ofis kirasından sonra averajla 2. en büyük harcama kalemim oldu bokyiyen
günde 2 paket marlboro blue ıce eşim içiyor, 2 paket muratti ben içiyorum, an itibarı ile günde 33, ayda 1000 tl sigara parası ödüyoruz.
bıraksak ülkede ekonomi ciddi sıkıntı yaşar diye korkuyoruz
M.Yasin Cakmak
23-10-11, 15:24
Allah`tan Bengu nefret ediyor, ben de yilda 3-5 tane kardesim veya annemle yan yana gelirsem iciyorum. Bende nedense hic bagimlilik yapmadi hem de annem ve kardesim halen babam da eski tiryaki olmasina ragmen.
Isvicre`de acaip pahali sigara, icsek batariz.
..hayatimda hic icmedim..tadini bilmem...icenlere de sasarim bu kadar kotu bir kokusu olan bir seyi nasil icerler diye...
son zamlardan sonra iyice düşünmeye başladım. 1 paket azaldı haftada 3 den 2 ye. artık önümüzdeki maçlara bakıcaz...
27 Ekim de sigarayı bırakışımın 9. Sene-i devriyesine:) giriyorum .Allah herkese ,bu sigara bırakma zevkini yaşatsın
InSoMNiAsTaN
24-10-11, 16:59
15 senedir içiyordum. babama koyulan akciğer ca teşhisi sonrası, ilk kemoterapi gününün akşamı (21 gün önce) sigarayı bıraktım. ailece bıraktık. 15 sene içmiş olan, içip bırakanların hiç içmemiş gibi içenlere ahkam kesmesinden nefret eden biri olarak tek diyebileceğim, bırakmaya çalışın. iş beyinde bitiyor deniyor ya, galiba doğru. halen kahve içen yada önümde sigarasından derin bir nefes çeken birini gördüğümde benim de canım inanılmaz çekiyor. ama babamın esaretini gördükten (kemoterapiden çıktık ve ilk işi sigara yakmak oldu, acilde geçen 2 gün ve hastanedeki 7 günden sonra bıraktı mecburen), bana ve ailemize yaşattıklarından, ve daha da yaşatmasından korktuklarımdan sonra, artık nefret ediyorum.
bırakmakla kalmayın, sevdiklerinize de bıraktırın..
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to