Tüm Versiyonu Göster : Duman- Şu Rock Grubu olan :)
M.Yasin Cakmak
30-11-04, 15:57
Duman deyince şimdi Duman nickli arkadaş zannedecek millet :).
Muzik grubundan bahsediyorum.
http://img94.exs.cx/img94/9240/duman.jpg
İnanılmaz kötü sesli bir solisti olan!!! bu grup bende bağımlılık yaptı. Uzun zamandır dinliyorum, üç albümlerini de aldım ve hemen hemen bütün şarkılarını çok seviyorum.
Özellikle ''Ah'' tam bir fenomen. Alıp götürüyor beni.
Anlamadığım nasıl bu kadar iğrenç sesli bir adamın şarkı söylediği bir grup, bu kadar alakasız şarkı sözlerinin olduğu albümlerle , misal ''Oje'' parçası, bu kadar sevdirtebildi kendini bana.
Sevenler var mı aranızda?
Yasin
ps: 'Ah'
Söz: Kaan Tangöze, Muzik: Batuhan Mutlugil
yarışmadı
yenilmedi
açık seçik sizle oynamadı
gerilmedi
sanılmasın yine basmış onu
bulantılar
yanılmasın oyle dalga geçen
yabancılar
ah eğleniyor kendi başına
ah neşesi yeter
ah umurumda mı sandın bu dunya
ah neşesi yeter
konuşmadı
hiç duymadı
açık seçik sizle takılmadı
daralmadı
Bengü Cakmak
30-11-04, 16:03
Bence simariklik :) yani özür dilerim ama ben dinlemek istememe ragemen olmuyor kendimi baya bir zorlamam gerekiyor yani bu konuda. Ses berbat, konu berbat ... grup bir garip örnek insnalar yok
ama sevenlere de saygim var :)
Ben bu adamın sesini duyunca titriyorum sinirden..Yani cevremdeki cok insan cok seviyor, saygı duyuyorum, ama tahammül edemiyorum ben bu gruba..
Sesi itici gelse de sesinin rengi farklı olduğu için dinlettiriyor kendini.. Biraz da kafası dumanlı söylüyor şarkıları arkadaş ondan öyle geliyor sesi.. Yoksa çok güzel şarkıları var Duman'ın misal Oje ve Bu Akşam gibi..
M.Yasin Cakmak
30-11-04, 16:58
'Bebek' güzel, sözlerini tasvip etmesem de ;) 'Hayatı Yaşa' güzel, başta da dediğim gibi 'Ah' fenomen, 'Köprüaltı' güzel. 'Olmadı Yar' a yaptıkları cover süper.
Bütün şarkılarını seviyorum ilginç olan.
Sürekli bulutların üzerindeyken(!) söylediği doğru şarkılarını, o da var tabi ki etkem olarak.
Bengü Cakmak
30-11-04, 17:02
Sanaci örnek olmasi gerekiyor öyle degilmi? öyle demiyormuyuz hep? Simdi soruyorum bumu örnek bumu sanatci?
Ya elbette sevebilirsiniz... ama Sanatci degil bence bu sifati hak etmiyor Duman grubu.
rock müzigini sevmedigimden dolayi eksik kalsin diyip gecelim :)
M.Yasin Cakmak
30-11-04, 17:04
Ne alakası var ya?
Sanatçı örnek olacakmış...
2-3 tane ot çekip şarkı söyleyen zibidiyi örnek alacak adam zaten alsın örnek.
Sanatçının idrak ettiği sanat ilgilendirir beni, yaptığı müzik.
Özel hayatı umrumda değil. Örnek alınacak çok insan var sanatçılara kadar.
Bengü Cakmak
30-11-04, 17:05
ozaman Daumu da yargilamasaydiniz!
Ha bir Noumayida... adami yolladik... ufak bir hareketi yüzünden madem öyle futoblu ilgilendiriyorsa bizi yollamasaydik efendim!
Kaan tangöze resmen böğürerek şarkı söylüyor ama buna rağmen güzel şarkılarıda yok değil...Çok piyasa oldular gerçi. Sevdiğim şarkıları bkz:bu akşam,yalnızlık paylaşılmaz vs vs...
Ama kaliteli rock dinlemek isteyenler mor ve ötesinin son cd sini alabilirler...Özellikle yasin dumanı sevdiysen mor ve ötesi uçurur seni...
Bir derdim var ve sevda çiceği(cover) en güzel parçaları...Hele bir derdim var müthiş bir şarkı...Depeche mode esintileri taşıyor.Ben türkiyeden hatta dünyadan hiç bir grubun depeche mode tarzında müzik yapacağını tahmin bile edemezdim ama adamlar "bir derdim var" ile gerçekten yaklaşmışlar depeche mode'ye...
duman'in ah sarkisi cok hos gercekten..ancak bir seyler eksik adamlarin muziginde:)
tuz yok sanirim:p
ben biraz kafam daginiksa; ozgun muzik dinlerim..
moral iyice bozuksa da; asik sefai olsun,onur akin olsun, en sagcisindan en solcusuna bir gidis gelis yasarim:)
Bengü Cakmak
30-11-04, 17:24
sen türkü seversin sanirim kral. Buarada bir türkü yarismasi var tV lerde yanilmiyorsam...
Sevmem..
Bos insanlar.
Ex'i cok severler.
bende fazla sevmem..
bengücüm tr de biliosun her önüne gelen sanatçı oluyo o yüzden takma kafana sanatçı sözcüğü artık gerçek yakışanlara kullanılmamaya başladı bile..
idare eder ara sira dinlemek insani rahatlatiyor mesela herseyi yak veya oje parcalari güzel
:okey: :buyuksun:
benimde çok beğendiğim gruplardan.
adamın sesi gıcık olabilir, bol miktardada detone oluyo hatta :)
ama yine de farklı bi tarzı var, ve o hoşuma gidiyo.
bi de caddebostanda bi yerde sanırım grup yol diye bi grup çıkıyomuş, onların demo kasetini dinledim, bi seneye kadar albüm yapacaklarmış, kesinlikle muhteşem.
duman-mor ve ötesi tarzı sevenlere duyurulur :)
DUman'ın ilk albümü çok güzeldi,son albümü biraz piyasa kokuyordu ama yine de çok güzel parçalar var "Haberin yok ölüyorum" gibi...
Sanatçılar örnek olmalı görüşüne katılmıyorum, sonuçta sanatçı dediğin kırık olmalı normal olmamalı,frklı olmalı diğer insanlardan ki değişik ve orjinal eserler yaratsın.
Ayrıca kendimizi kandırmayalım o tür şeyleri kullanan gençlik oranını gözardı etmeyelim hiçbirzaman.
Çok adım geçmiş :) Yorum yazmadan geçmiyim dedim.
Severek dinlediğim bir grup. Yalnız bu adamların ilk albümleri çıktığında kimse dinlemiyordu. Kendi soundlarını da ilk albümde özellikle ön plana çıkardılar. İkinci albümde ki Sezen (Her Şeyi Yak) coverı ile tüm Türkiye tanıdı. Zaten o albümle değişim sürecine girdiler.
Ex, ot falan bunlarla yetinmediklerini, ötesinde takıldıklarını duydum bazı aşırı sevenlerinden. Tabi bunların gerçekliği yinede şüphelidir. Günahlarını almıyım. Kendi sorunlarıdır. Sahnede solistleri Kaan tam bir kaymışlık formatında şarkı söylüyor.
Mor ve Ötesi, Bir Derdim Var da İskandinav ve adını hatırlayamadığım bir death metal grubunun çok bilinen bir parçasının girişini kullanmış bu arada. Uzun zamandır arıyorum ama bulamadım hangi şarkı ve gruptan alıntı yapıldığını. Gerçi alıntı mı, çalıntı mı tartışılır. Belirli bir nota sayısına kadar esinlenme hakkı var bildiğim kadarıyla bestelerde.
Parma Maniac
01-12-04, 12:06
bunlar Rock yapıyorsa ben de Frank Sinatra gibi şarkı söylüyorum demektir..
Parma rock kavramıda aşırı değişti. Eskiden olduğu gibi elektronun, basın, davulun o sert giriş çıkışları yok. Şimdi her önüne gelen rock yaptığını iddia ediyor.
Teoman bile çıkıp rockerım demişti.
Parma Maniac
01-12-04, 13:57
işte o nedenle ben bu adamlardan hoşlanmıyorum duman.. yani çıkıp ben pop yapıyorum diyecek bu adam.. farklı olmak uğruna parçaya iki elektro motifi koyup biz rock yapıyoruz, çok farklıyız, dünya umrumuzda değil tribine girerse bu adamlar ben müzikal açıdan iğreniyorum açık söylemek gerekirse.. Teoman da aynı dediğin gibi.. Mor ve Ötesi diye gereksiz piyasa olan grup da.. bunlar da.. hatta Şebnem Ferah bile aynı bence ama onun Allah vergisi sesi bu şekilde düşünmemi engelliyor.. o biraz daha ayrıcalıklı bunlardan gözümde..
Bengü Cakmak
01-12-04, 23:25
Doksanlı yıllarin başlarında müzik yaşantilarına başlayan grup elemanlarından Kaan Tangöze (Vokal) ögrenim görmek amacı ile gittiği Seattle'da müzik yaşamına devam etti ve oradayken Türkiye'de çıkarmak istediği albüm için parçalarını hazırladı. Türkiye'de bulunan grubu Mad Madame ile Saettle ve Los Angeles'da yayınlanan toplama albümlerde yer aldi. Türkiye'ye döndüğünde Blue Blues Band ile beraber çalışan Batuhan Mutlugil'i (Gitar) ve Ari Barokas (Bas Gitar) ile beraber çaldıklari Mad Madame grubuna dahil ederek DUMAN isminde şimdiki gruplarini kurdular.
Böylece DUMAN "Eski Köprünün Altında" isimli albümleri ile büyük bir dinleyici kitlesinede ulaşmayı başardı. Çoğunlukla davulcu sorunu yaşayan grup bir çok isimle beraber çalıştı ama çoğunlukla albüm ve konserlerinde Türkiye'nin en basarili isimlerinden Alen Konakoğlu (Davul) eşlik etti. Özellikle "Belki Alışman Lazım" isimli albümden sonra stüdyo ve konser çalışmaların Alen Konakoğlu DUMAN grubunun 4. ismi oldu.
DUMAN hayranlari büyük bir sabırsızlıkla beklediği, ve grubun tam bir titizlikle hazırladıkları "Belki Alışman Lazım" isimli albüm, "Eski Köprünün Altında" isimli ilk albüme göre biraz daha melankolik bir albüm. İlk albümde bulunan daha eğlenceli parçalar yerini tamamen daha hüzünlü ifadeler ve Kaan'ın sesiyle bütünleşti. Aşk, umutsuzluk ve hüzün temasi disinda "Masal" isimli parçada Adnan Menderes ve Deniz Gezmiş'in asılmalarına eleştirili bir yaklaşimda bulunmuş.
Sezen Aksu'nun daha önce seslendirdiği "Her Seyi Yak" isimli parça ise Kaan'ın yorumu ile birkez daha alışılmış bir DUMAN tadı verdi ve çıkış parçası oldu. Umarız bir sonraki albümlerini daha kısa zaman içerisinde çıkararak hayranlarını yeni bir albümle sevindirebilirler.
(www.anadolurock.com)
http://www.anadolurock.com/dinle.php?sid=21&id=1486
Yalnızlık paylasılmaz parcası var o da süper
ya arkadaslar solisti öldü dediler ama yok öle bisi deme
M.Yasin Cakmak
19-12-04, 10:15
'Ah' tan sonra 100 defa usanmadan dinlenen bir şarkı daha bulmanın mutluluğunu yaşıyorum. Mor ve Ötesi 'Cambaz'. Sabah mp3 indirdim, birazdan da gidip cd alıcam. Süper şarkı.
'Ah' tan sonra 100 defa usanmadan dinlenen bir şarkı daha bulmanın mutluluğunu yaşıyorum. Mor ve Ötesi 'Cambaz'. Sabah mp3 indirdim, birazdan da gidip cd alıcam. Süper şarkı.
Bir Derdim Var'da 100 defa usanmadan dinlenecek bir şarkıdır abi ;)
M.Yasin Cakmak
19-12-04, 17:23
Ona da bakalım Uğur :)
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to