Tüm Versiyonu Göster : medya oldurur.
Ulkemizde biliyorsunuz medya uzun zamandir 4. degil 1. guc konumunda.. Hic bir politik gecmisi olmayan cem uzan 2 tv sayesinde 7% oy alabildi.. Hic tanimadigimiz insanlari medya nin gaziyla dusman belliyoruz, veya tersine cok seviyoruz medya istiyor diye..
Sahsen bir sarkiyla sohret olanlari sevmesem de;
bu tip sarkicilarin da ruh hallerini merak etmisimdir hep..Dusunun;1 sarki yapiyorsunuz,1 programa katiliyorsunuz ve 1-2 ay herkesin ilgisini cekiyrosunuz
ondan sonra ne oluyorsa oluyor;unutuluyorsunuz..
Yani kullan at piller gibi somurulup cope atiliyor bu kisiler..
Sirf tv ler rating alsin para kazansin diye...
Bunun sonu nereye gidecek?yani medya para kazansin diye kac kisi sucsuz yere halkin tepkisini cekecek ?daha kac kisi unlu oldum sanirken somurulup atilacak?
rtuk'un yerine bir de "etik koruma kurulu" mu lazim acaba bize?
Bengü Cakmak
28-11-04, 20:54
sonu nereyemi gidecek?
En sonunda (futbol acisindan, zaten kültür acisindan ülkemiz cok geride), yabanci futobolcu gelmek istemeyecek türkiyeye medya baskisi ve yalan haber yüzünden. Her futbolcu gibi oda isini yapip evine yada baska bir yere gitmek ister, yabanci dinlemez kaprisede gelemez. Türk futbolcusu gene katlanir cünkü nede olsa kendi ülkesi ve yapacak baska birseyi yoktur.
Bir somut örnek daha, herangibi bir mac oynaniyor ve ayni zamanda yayinlanan "gelinim olurmusun" adli, hic bir sifati dahi olmayan, kültür seviyesini 0'a indiren, insanlara birsey vermeyen ama onlardan cok sey alan bir program daha cok raiting aliyor. Biri bana bunu aciklayabilirmi?
Avrupada yayinda olan bütün kanallarda, Belgeseller gösterilirken TR de "hop star pop star, size anne diyecegim, yarin ne yapacaksiniz" gibi programlar yayinlanmakta. Ariyorum kac kanal var pazar günü 1 belgesele rastalamam icin saatlerce ugrasmam gerekiyor nekadar üzücü.
Medya okadar cok söz sahibiki bu ülkede. Star TV bile yayin öncesinde birinle repörtas yaparken (STAR SPOR), kaydetmiyoruz deyip sonra banta aliyor bu nasil bir anlayisdir ben cözemedim.
Bengü Cakmak
29-11-04, 02:50
*up*
handedalay
29-11-04, 05:27
Medya öldürür, doğrudur. Tüketim toplumunun tüketim medyası işte Gökhancım. Yani kural olmayan, yasaların uygulanmadığı bir ülkede medya da yorganına göre uzatıyor ayağını ki yorgan epeyce büyük. Etik filan boş, varsa yoksa rayting. Durum bu minvalde malesef. Kontrol altında tutulmaya değil, kendimizi kontrol etmeye ihtiyacımız var her konuda.
JackDaniels
29-11-04, 13:45
Mesela örnekler verelim...
Bir aralar ortalığı kasup kavuran "yalandan ünlüler" şimdi kimbilir ne halde...
BBG evlerinde ki : Melih,Eray,Edi,Viken,Belma,Of deli gönül Tarık,Yalandan baba Uğur,
Biz Evleniyoruzda : Tülin&Caner...
Popstarlarla ortalığı yıkan : Bayhan,Selçuk,Barış vs.
Bir şarkıyla gündeme bomba gibi, girip kaybolan tipler. : Of deli gönül ile Tarık, Hadi Yine iyisin Tayfun, Akın,Emre, Tüzmen, Gökhan Kırdar v.s
Bunların piskolojilerinede yazık...
Adamlar aylarca,gündemde, ana haber bültenlerine kadar çıkıyorlar...Kızlar, erkekler peşlerinden koşuyor..Medyanın işi bitince kendi dünyalarına dönüyorlar ve hepsi bunalıma giriyor...
Serkan1905
29-11-04, 14:50
bu Bayhani sanatci diye yutturdular ya bu millete.. allah bunlari bildigi gibi yapsin...
Gelin kaynana yarışması aslında ezilmiş Türk kadının, kendisini deşarj ettiği bir yarışma programı. İnsanlar telefonla arayarak, stüdyoya giderek ya da TV başınan izleyerek sinirleniyor. Ondan sonra kendi görüşünü paylaşan insanları görünce mutlu oluyor. Yıllarını hiç bir farklı işle meşgul olamadan, bir hobisi olamadan geçirmek zorunda kalmış kadınlar bu programları izleyerek hayatın bir ucundan tutunmaya çalışyorlar. Kendilerinin bir gruba dahil olduklarını hissetmek istiyorlar. Aidiyet duygusunu belkide yaşamak istiyorlar. Bu onları mutlu ediyor. Bunu yaparken zaman zaman yanlarında kocalarını da sürüklüyorlar.
Bu programlar rating amacıyla mı yapılıyor? Yoksa maliyetleri çok çok düşük. Bu sebeple mi yayında kalıyorlar?
Herşeyden önce program uzun soluklu. Yeni bir dekor gerekmiyor. Aynı binada iki ya da üç kat kapatılıyor ve içeriye horozlar konuluyor. Kameraman masrafı yok. Hepsi otomatik kullanılan kameraların. Sunucu sadece bir adet. Canlı yayın masrafları düşük. Aynı binada oldukları için uydu ücretleri aşağıya iniyor. Tabi iş sadece bu programla da bitmiyor. Bu komediyi destekleyen başka programlar da gerekiyor. Doğal olarak bu programları yayınlayan kanalların tüm günleri bu konu üstüne ayrlıyor. Başka program olmadığı için masraflar yine düşüyor. Her türlü TV yöneticilerinin işine geliyor yani. Adamlar da bu programları yapıyorlar. Halkda izliyor.
Bu esnada ortaya günlük süt benzeri, bozulana kadar içebileceğiniz süt sanatçıları ve süt meşhurları çıkıyor. Taa ki yenileri gelene kadar.
Etik konusuna gelene kadar, eğitim konusu var. Eğer ülkemizin eğitim düzeyi yukarılara çekilirse bu ve benzeri saçma yarışmalar izlenmeyecektir.
Bu şekillenmenin sağlanması için de 20 sene gibi bir süre lazım sanırım. Sonuçta bir kaç kuşağın yavaş yavaş ortadan kalkması gerekli.
Bengü Cakmak
06-12-04, 18:26
*UP*
bence bu konu daha cok tartisilmali...
sizin fikirleriniz neler? Fikir belirtmeyenler.... sizide bekliyoruz bu topice ;) ben fikrimi söyledim valla :)
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to