Tüm Versiyonu Göster : Diego Armando Maradona - Life is Life
JackDaniels
07-01-06, 10:22
Diego Armando Maradona, 1989 Bayern Munich UEFA yarı final maçından önce meşhur "life is life" eşliğinde ısınıyor!!!Herşey o 80 lerin muhteşem müziği eşliğinde...Sempatik adammış :D
http://video.google.com/videoplay?docid=-2447396360853278844&q=maradona
M.Yasin Cakmak
07-01-06, 10:43
Ronaldinho halt etmiş...
gercekten sevimli adam...
yasin sende ahmet cakar gibi demisin...
"bana kimse ronaldinho topcu demesin!" :)
maradona benim için son 2-3 seneye kadar gelmiş geçmiş gelecek tartışmasız en büyük topçuydu.
ama o nereden çıktığı belli olmayan uzaylı, benim bu saplantımı sorgulatıyor artık. uzaylı daha bir futbolcu sanki. sadece top ayağındayken değil her dakika sahada. bireysel yeteneklerde de hiç aşağıda olduğunu zannetmiyorum.
ama bu görüntüler ışığında maradonayı öne çıkartacaksak o zaman geçen sene bizim bir maçın devre arasında şov yapan bir genç vardı. o da valla en az bu kadar beceriyordu bu hareketleri ona haksızlık etmeyelim :)
maradona benim için son 2-3 seneye kadar gelmiş geçmiş gelecek tartışmasız en büyük topçuydu.
ama o nereden çıktığı belli olmayan uzaylı, benim bu saplantımı sorgulatıyor artık. uzaylı daha bir futbolcu sanki. sadece top ayağındayken değil her dakika sahada. bireysel yeteneklerde de hiç aşağıda olduğunu zannetmiyorum.
ama bu görüntüler ışığında maradonayı öne çıkartacaksak o zaman geçen sene bizim bir maçın devre arasında şov yapan bir genç vardı. o da valla en az bu kadar beceriyordu bu hareketleri ona haksızlık etmeyelim :)
aynen katılıyorum....
Bence de "uzaylı" şu ana kadar gelmiş geçmiş gelecek en iyi futbolcu olma konusunda hızla ilerliyor....
Onunde bir 2006 dunya kupası var şimdi...Eğer o turnuvada da ipleri eline alıp brezilya yı şampiyon yaparsa;
Pele ve maradona ya kusura bakmayın arkadaşlar demek düşüyor bizlere...
Valla afedersiniz de o zamanlar tv yayınları simdiki kadar azmamıstı; Maradona'nın da en az Ronaldinho kadar uzaylı olduguna eminim..
Ustune bir de gidip İtalya'da sıradan bir takım olan Napoli'yi 2 kere şampiyon yapmak var..
Arjantin'i 86'da şampiyon, 90'da 2. yapmak var..
Ronaldinho once bir Chelsea'yi elesin, sampiyon olsun ŞL'nde; sonra da gitsin ne bilim Santander'e filan, o takımı İspanya şampiyonu yapsın; oyle degerlendirebiliriz en buyuk diye :)
Parma Maniac
08-01-06, 00:01
şimdi futbol tekniklerine bakınca bence Roni çok daha üstün bir oyuncu.. ama şöyle bir şey var, futbol da basketbol gibi.. devamlı gelişiyor yetenekler ve fizikler.. insan sınırları devamlı zorlanıyor.. mesela bakın geçmişe, futbolda da, basketbolda da çok komik oynanıyor oyun.. devamlı gelişmekte.. işte o dandik dönemlerde çıkan büyük yetenekler çok efsane oluyor.. şimdi Maradona'nın zamanlarıyla şimdiki futbol çok alakasız.. o zamanki futbol şimdikine göre inanılmaz zayıf.. diyelim ki o zamanki futbolun zorluk derecesi 30 birim, şimdiki 60 birim.. işte bu 30 birimlik zorlukta Maradona 50 birimlik yetenekle çok büyük başarılar kazanıyor.. 60 birimlik zorluktaki günümüz futbolunda da 100 birimlik Roni'ler iş yapıyor.. ben ne Pele'yi, ne Maradona'yı şimdi getirin koyun şu ana, hiçbir şekilde o zamanki işleri yapabileceklerini düşünmüyorum.. o nedenle basketbolda da, futbolda da günümüz yıldızları her zaman daha önemli olmuştur benim için.. basketbolda mesela Jordan şu an için en büyük.. 10 yıl içinde o da tarih olacak.. futbolda ise Ronaldinho açık ara en yaratık adam..
ha bu arada bence Pele Maradona'yı döver orası ayrı :lol:
Pele'nin de Maradona'nın da günümüz futboluna göre değerlendirildiğinde handikapları zayıf fizikleri, ama bundan çok etkilenirler miydi bir fikrim yok açıkçası.. Ronaldinho ise yine skora etki açısından bakıldığında bence gelmiş geçmiş en büyük futbolcu olabilir kolaylıkla, istediği zaman gol atıyor istediği zaman asist yapıyor, bilmiyorum diğer iki oyuncu bu kadar rahatlıkla yapabiliyorlar mıydı bu işleri.. Yalnız izleme zevki açısından derseniz Ronaldinho'da içime sinmeyen şeyler var, topu ayağına bırakın Maradona'yı Zidane kadar bile yakıştıramıyorum, çok dağınık geliyor stili ve top kontrolü bana (belki de fazla kıvrak olmasından kaynaklanıyordur).. Ama sonuç derseniz bence gelmiş geçmiş bir numara olabilir, veya en azından Pele ve Maradona'nın yanına bir 3. isim koyacak olsak Ronaldinho şimdiden bu isim olmayı garantiledi..
Ben bu karşılaştırmayı basket için de çok yapıyorum, Jordan zamanında nba'i çok yakın takip ederdim, sonra bırakınca soğudum sonra da İngiltere gibi basketten bihaber bir yere gidince koptum.. Şimdiki oyunculara bakıyorum, Kobe hakikaten süper oyuncu, atletik olarak da en az Jordan kadar iyi.. Dwain Wade de aynı şekilde süper atletik bir oyuncu.. Bu ikisinin stilleri göze hoş geliyor gerçekten ama skor üzerindeki bütün etkilerine rağmen T-mac, Vince Carter gibi adamları izlemek hiç açmıyor beni işin doğrusu..
Sen Maradona'yı pek izlememissin sanırım Parma..Sırf Dunya Kupası goruntulerinden bu sekilde dusunuyorsun; ki Dunya Kupası tarihininin en guzel golü de O'na aittir, o ayrı..Ben Arjantin'deki maçlarından görüntüler izlemistim; inanılmaz..
Futbol tabii zorlasıyor, gelişiyor; ancak senin bu ddegerlendirmede Ronaldinho'nun zamanında yasıyor olmanın etkisi var..Digerini gormedin; o yuzden bundan iyi olamazmıs gibi geliyor..
Ben Maradona'nın Pele'den de cok buyuk futbolcu oldugunu dusunuyorum; zaten Dünya futbolunda her ikisini de izlemis herkes de bunu soyler..Sadece Maradona kötü cocuk, Pele ornek insan profili nedeniyle sıralamaları genelde degistirilmistir..
Hele Jordan benzetmene tamamen karsı cıkıyorum..
Mesela simdi Kobe de belki Jordan'dan iyi hareketler yapıyor; belki Vince Carter Jordan'in asla basmadıgı smacları basıyor, James emin adımlarla ilerliyor..
Ama hic biri, hepsini toplasan biri, Jordan etmez, edemez..
Mitolojik çağda yaşasak, Jordan Basketbol Tanrısıdır..
Ciddi anlamda soyluyorum; Jordan'in vucut yapısına, hareketlerine bakın; Tanrı istese bu oyunu O'ndan iyi oynayanını artık yaratamaz..
Aynı hareketleri yaparsınız belki ama Jordan zerafetinde yapamazsınız..Jordan rahatlıgında, Jordan liderliginde yapamazsınız..
Maradona neyse de, Jordan efsanesi yıkılmaz, yıkılamaz..
Pele'nin de Maradona'nın da günümüz futboluna göre değerlendirildiğinde handikapları zayıf fizikleri, ama bundan çok etkilenirler miydi bir fikrim yok açıkçası.. Ronaldinho ise yine skora etki açısından bakıldığında bence gelmiş geçmiş en büyük futbolcu olabilir kolaylıkla, istediği zaman gol atıyor istediği zaman asist yapıyor, bilmiyorum diğer iki oyuncu bu kadar rahatlıkla yapabiliyorlar mıydı bu işleri.. Yalnız izleme zevki açısından derseniz Ronaldinho'da içime sinmeyen şeyler var, topu ayağına bırakın Maradona'yı Zidane kadar bile yakıştıramıyorum, çok dağınık geliyor stili ve top kontrolü bana (belki de fazla kıvrak olmasından kaynaklanıyordur).. Ama sonuç derseniz bence gelmiş geçmiş bir numara olabilir, veya en azından Pele ve Maradona'nın yanına bir 3. isim koyacak olsak Ronaldinho şimdiden bu isim olmayı garantiledi..
Senin soyledigin gibi bende de oyle bir duygu yaratıyor Ronaldinho..İçime sinmeyen bir sey oluyor; belki de digerleri kadar liderlik ozelliginin ön plana cıkmamasındandır..
Bu arada bir tüm zamanların en iyisi sıralaması yaparken Cruyff da unutulmamalıdır..
Zidane da su ana dek bence Ronaldinho'dan önde gelir..
Maradona nın dönemleriyle Ronaldinho nun dönemi arasında futbol anlayışı olarak çok büyük fark yok. Late 80 lerin futbolu ufak tefek ayarlar dışında günümüz futboluna yakın. 60-70 ler futbolu, Pele dönemi desen anlarım. O zaman defans mefans hakgetire yürüyerek adam geçilen dönemler. Maradona öyle bir dönemde oynamadı. Pele ile MAradona karşılaştırılamaz belki ama Maradona ile Ronaldinhoo pekala karşılaştırılabilir.
Benim futbol izlemeye başladığım ve günümüze kadar gelen dönemde 1 numaraya koyacağım oyuncu kafadan Maradona dır. Oyuna onun kadar etki eden başka bir oyuncu görmedim. Napoli gibi bir takımı şampiyon olması, 90 da herkesin "ilk turu geçemez" dediği arjantinin (biraz da canigga ile) finale çıkarması, 86 daki dünya şampiyonluğu hep Maradona endeksli olaylar.
Jordan-Maradona benzetmesi cuk oturan bir benzetme bence.. Ronaldinho Kobe falan olur anca. (şimdilik tbi.. adamın önünde en azından 7-8 sene daha var).
http://www.vivadiego.com/mtraining.mov
Aransa neler bulunur eminim; kalenin arkasından topu iceri sokuyor, hem de oyle koseden degil, sanki duvar varmıs da ona carptırmıs gibi..
Dedigim gibi mesela simdi Ronaldinhonun fake videosunu bence Maradona gercek anlamda yapabilirdi; oyle yetenekli bir adam..
Sanki Ronaldinho bireysel olarak daha yetenekliymis gibi lanse ediliyor da, bence yok oyle bir sey..
Yattara bile biraz kassa o sirk hareketlerini yapar; belki de yapıyordur yahu :lol:
Onemli olan sadece topla olan yetenek degil..
Yukarıdaki mesajlarımda da saydıgım seylerden ötürü en büyük Maradona'dır..
Tabi oyuncuyu büyük yapan sadece yeteneği değildir. Büyük oyuncuların çoğu aynı zamanlda liderlik özelliği olan oyunculardır. Jordan'ın final sersinde Barkley e karşı son 3 dk da 10 sayı gerideyken ve şampiyonluk gitmek üzereyken mola alıp kenarda "Aptallar, kendinize gelin finalde oynadığınızın farkında mısınız?"diyerek koç dahil bütün takıma fırça kayması ve maçı oradan çevirmeleri, Maradona'nın takım arkadaşlarını peşine takıp Arjantini, Napoliyi şampiyon yapması, elle attığı golden sonra yaptığı "Tanrının eli" açıklaması, şampiyonluk sonrası soyunma odasında arjantin bayrağını kapıp tüm takımı peşine takması, 90 da dandik takımı tek başına panzerlerin karşısına kadar finale sürüklemesi, finali haksız penaltıyla kaybettikten sonraki gözyaşları.. Bunlar unutulmaz sahneler, yeteneğin ötesinde şeyler.
http://www.vivadiego.com/mtraining.mov
Aransa neler bulunur eminim; kalenin arkasından topu iceri sokuyor, hem de oyle koseden degil, sanki duvar varmıs da ona carptırmıs gibi..
Dedigim gibi mesela simdi Ronaldinhonun fake videosunu bence Maradona gercek anlamda yapabilirdi; oyle yetenekli bir adam..
Sanki Ronaldinho bireysel olarak daha yetenekliymis gibi lanse ediliyor da, bence yok oyle bir sey..
Yattara bile biraz kassa o sirk hareketlerini yapar; belki de yapıyordur yahu :lol:
Onemli olan sadece topla olan yetenek degil..
Yukarıdaki mesajlarımda da saydıgım seylerden ötürü en büyük Maradona'dır..
Tabiki önemli olan sadece topla olan yetenek değil...
Ki zaten ronaldinho'nun bu buyuk başarısının arkasındaki yatan gerçekte sadece topla olan yeteneği değil....
Fiziği,sahadaki duruşu,devamlılığı,her an oyunun içinde olması ve o muhteşem tekniği....
Belkide en önemlisi devamlılığın çok yüksek olması....
Oyun içinde 20 dakka yatıp 5 dakka oynuyan bir oyuncu değil...Yada bir maç hayvani bir şekilde oynıyıp diğer maç sıçan bir oyuncu da değil...
Bu arada Sirk hareketlerini yattara da yapar dogrudur ama gelir burda rizeli oyuncuya karşı yapar yada samsun lu ama ronoldinho chelsealiye de aynı muameleyi çekiyo madrid liyede onu ayrı kılan da zaten yukarda da belirttiğim gibi devamlı ve istikrarlı bir oyuncu olmasıdır....
Bu arada Maradona'nın tüm futbol kariyerini sizler için derledim efendim :)
15 yasında ilk macına cıkıyor Argentinos Juniors ile..
1976 Argentinos Juniors 11 maç 2 gol
1977 Argentinos Juniors 37 maç 13 gol (Campeonato Metropolitano) ve 12 maç 6 gol (Campeonato Nacional)
1978 Argentinos Juniors 31 maç 21 gol (Campeonato Metropolitano) ve 4 maç 4 gol (Campeonato Nacional)
1979 Argentinos Juniors 14 maç 14 gol (Campeonato Metropolitano) ve 13 maç 12 gol (Campeonato Nacional)
1980 Argentinos Juniors 32 maç 25 gol (Campeonato Metropolitano) ve 13 maç 18 gol (Campeonato Nacional)
1981 Boca Juniors 28 maç 17 gol ve 12 maç 11 gol (Campeonato Nacional)
1982-83 Barcelona 20 maç 11 gol (İspanya 1. ligi) ve 5 maç 2 gol (İspanya Kupası) ve 4 maç 5 gol (Kupa Galipleri Kupası) ve 6 maç 4 gol (İspanya Lig Kupası)
1983-84 Barcelona 16 maç 11 gol (İspanya 1. ligi) ve 4 maç 1 gol (İspanya Kupası) ve 3 maç 3 gol (Kupa Galipleri Kupası)
1984-85 Napoli 30 maç 14 gol (Serie A) 3 gol de kupada
1985-86 Napoli 29 maç 11 gol 2 de kupada
1986-87 Napoli 29 maç 10 gol ve kupada 7 gol.. hem lig hem kupa geliyor..
1987-88 Napoli 15 gol ligde 6 gol kupada
1988-89 Napoli 9 ligde 7 kupada 3 UEFA Kupasında
1989-90 Napoli 16 gol ligde 2 gol kupada yine şampiyon oluyorlar.
1990-91 6 gol ligde 2 gol Şamp.Klupler Kupasında 2 gol de İtalya kupasında.. bu sene doping tespit ediliyor ve 2 sene ceza alıyor..
1992-93 Sevilla 25 maç 4 gol ligde ve 3 gol kupada
1993-94 NEWELL'S OLD BOYS 5 maç gol yok
1994-95 Boca Juniors 11 maç 3 gol Aperturada ve 13 maç 2 gol Clausurada
1996-97 Boca 5 maç 2 gol Aperturada.. Son maçını 25 Ekim 1997'de oynuyor.. (River Plate-Boca Juniors 1-2)
Parma Maniac
08-01-06, 01:20
işte gian her zaman böyle denir, ama daha iyileri gelişen insan vücuduyla ortaya çıkınca eskiler yalan olur.. Julius Erving zamanında da aynı Jordan gibi bundan iyisi gelmez şeklinde karşılanan bi adamdı yaptığı hareketlerle.. ama noldu, oldukça yalan oldu bu Jordan ve onun nesili geldiğinden beri.. ben iddia ediyorum 2020den sonra, o zamana kadar ya da o zaman çıkacak olan adamlarla, Jordan'ın esamesi okunmaz.. ha evet bu gelişim elbet bir yerde duracak... ama tıbbın ve sportif gelişimin en dorukta olduğu bu yıllarda değil..
Maradona'nın çok maçını izledim.. Pele'nin de aynı şekilde.. çok sevdiğim bir Onur amcam vardır, o da Pele hastası.. ikisinin sayısız maç kasedi mevcut kendisinde.. her gidişimde bir maçlarını izleriz.. Maradona evet topla çok daha spektaküler bir adamken Pele'de hiç kimsede görmediğim bir sihri görebildiğim için ben Pele'yi seviyorum.. o yeri de asla değişmez bende.. çok çok değişik bi adammış, Pele'yi ancak 15-20 maçını izledikten sonra tam olarak anlayabilirsiniz.. ciddi anlamda çağının ilerisinde bi adam.. o mesela Pele'nin Avrupa'ya transfer olmaması nedeniyle eleştirilişi var, aslında eleştirilmesini anlıyorum ama kesinlikle orda başarısız olurum korkusuyla olmuş bir şey değil bu.. çok özel sebepleri var..
Osvaldo'nun Maradona'nın zamanıyla şu anki futbol aynı deyimine kesinlikle katılmıyorum.. 1990 sonrası yükselen defansif ve sert futbolla o zamanları karşılaştırmam mümkün değil.. gian'ın söylediği Maradona'nın en mükemmel golünü de biliyorum ipe dizerek attığı.. şu anki sıradan bir İtalyan takımı bile Maradona'ya o çalımları attırmaz diye düşünüyorum.. yani o 7-8 çalımı.. elbette atar büyük yetenek onu biliyorum..
dediğim gibi ben spor ve insan vücudu devamlı geliştiği için bu tip adamları karşılaştırırken her zaman günümüz şartlarında olanları tercih ediyorum.. ama Pele'ye karşı olan zaafımı da belirtmek istiyorum.. o da demin birim üzerinden verdiğim zamanın şartları ve ona göre olan yetenekte bence Pele yetenek olarak zamanının şartlarının en çok üstünde olan oyuncu, onun değişik bir sihri var.. yoksa fundamental olarak baktığında Maradona ki zaman olarak ondan biraz sonra gibi, o da topla daha spektaküler.. Roni zaten kıyas kabul etmez..
Mesela simdi Kobe de belki Jordan'dan iyi hareketler yapıyor; belki Vince Carter Jordan'in asla basmadıgı smacları basıyor, James emin adımlarla ilerliyor..
İverson eder
işte gian her zaman böyle denir, ama daha iyileri gelişen insan vücuduyla ortaya çıkınca eskiler yalan olur.. Julius Erving zamanında da aynı Jordan gibi bundan iyisi gelmez şeklinde karşılanan bi adamdı yaptığı hareketlerle.. ama noldu, oldukça yalan oldu bu Jordan ve onun nesili geldiğinden beri.. ben iddia ediyorum 2020den sonra, o zamana kadar ya da o zaman çıkacak olan adamlarla, Jordan'ın esamesi okunmaz.. ha evet bu gelişim elbet bir yerde duracak... ama tıbbın ve sportif gelişimin en dorukta olduğu bu yıllarda değil..
Maradona'nın çok maçını izledim.. Pele'nin de aynı şekilde.. çok sevdiğim bir Onur amcam vardır, o da Pele hastası.. ikisinin sayısız maç kasedi mevcut kendisinde.. her gidişimde bir maçlarını izleriz.. Maradona evet topla çok daha spektaküler bir adamken Pele'de hiç kimsede görmediğim bir sihri görebildiğim için ben Pele'yi seviyorum.. o yeri de asla değişmez bende.. çok çok değişik bi adammış, Pele'yi ancak 15-20 maçını izledikten sonra tam olarak anlayabilirsiniz.. ciddi anlamda çağının ilerisinde bi adam.. o mesela Pele'nin Avrupa'ya transfer olmaması nedeniyle eleştirilişi var, aslında eleştirilmesini anlıyorum ama kesinlikle orda başarısız olurum korkusuyla olmuş bir şey değil bu.. çok özel sebepleri var..
Osvaldo'nun Maradona'nın zamanıyla şu anki futbol aynı deyimine kesinlikle katılmıyorum.. 1990 sonrası yükselen defansif ve sert futbolla o zamanları karşılaştırmam mümkün değil.. gian'ın söylediği Maradona'nın en mükemmel golünü de biliyorum ipe dizerek attığı.. şu anki sıradan bir İtalyan takımı bile Maradona'ya o çalımları attırmaz diye düşünüyorum.. yani o 7-8 çalımı.. elbette atar büyük yetenek onu biliyorum..
dediğim gibi ben spor ve insan vücudu devamlı geliştiği için bu tip adamları karşılaştırırken her zaman günümüz şartlarında olanları tercih ediyorum.. ama Pele'ye karşı olan zaafımı da belirtmek istiyorum.. o da demin birim üzerinden verdiğim zamanın şartları ve ona göre olan yetenekte bence Pele yetenek olarak zamanının şartlarının en çok üstünde olan oyuncu, onun değişik bir sihri var.. yoksa fundamental olarak baktığında Maradona ki zaman olarak ondan biraz sonra gibi, o da topla daha spektaküler.. Roni zaten kıyas kabul etmez..
Julius Erwing hala efsanedir yalan falan olduğu yok adamın. Jordan bile "Benim efsanem Dr.J" der ki Jordan'ın pek çok hareketi Dr. J orijinlidir. Faulden ilk smacı vuran da Dr. J dir, havada iken ekstra hareketleri ilk yapan da Erwingdir. Jordan'ı farklı kılan yukarıda da dediğim gibi liderlik özelliği ve karizmatik karakteridir. Tabi parmağına taktığı bol sayıda yüzük te diğer bir farkıdır.
86 ve 90 finallerini izledin mi bilmiyorum. Arjantinin finaldeki rakibi Almanya hiç te öyle yumuşak bir takım değildi. Aksine bütün oyuncuları 2 ekstra ciğer takılmış gibi koşan, basan hayvani fiziksel özelliğe sahip bir takımdı. Aynı şekilde orta sahadan herkesi geçerek attığı gol de seni yanıltmasın. O ingiltere de çok sert bir takımdı. O golde paralize oldular resmen onu dünya kupasında yapabilecek başka oyuncu yok.
Iverson once dün Kobe'nin 48 sayısının hesabını versin :lol:
Bu arada kimse düzeltmemis ben düzelteyim hadi; Maradona'nin dansettigi sarkı Life is Life değil, Live is Life :P
Parma Maniac
08-01-06, 01:40
İverson ederahahahahahahahha.. malak her yerde belli ediyo malaklığını :lol:
Gian'a kucuk bi hesap verelim,
7 maclik deplasman turnesinin son maci ve takim 48 bin km yol yapmis bi gun Teksas,bi gun California bi gun Denver derken adam yoruldu..
Ki hadi yorgunluguda gectim Denver maci sakatlandi ama yinede cikti 44 dakika oynadi uzerine 3 deplasman macida cikti oynadi sakat sakat her tarafi agri icinde oynadi..
Son mactada sakat sakat 31 vurdu..Ama takimda bir problem var neyse birsey soliyim su Parma denyosuna,
Shaq olunca Kobe final gorur onun disinda hayati boyunca bi b.k olmaz o adamdan..Anca Shaq olunca,
ama İverson tek basina takimi finale cikarmistir..Kapaklar yetmiyor bana diyosan bekleriz..
Parma Maniac
08-01-06, 01:49
Julius Erwing hala efsanedir yalan falan olduğu yok adamın. Jordan bile "Benim efsanem Dr.J" der ki Jordan'ın pek çok hareketi Dr. J orijinlidir. Faulden ilk smacı vuran da Dr. J dir, havada iken ekstra hareketleri ilk yapan da Erwingdir. Jordan'ı farklı kılan yukarıda da dediğim gibi liderlik özelliği ve karizmatik karakteridir. Tabi parmağına taktığı bol sayıda yüzük te diğer bir farkıdır.
86 ve 90 finallerini izledin mi bilmiyorum. Arjantinin finaldeki rakibi Almanya hiç te öyle yumuşak bir takım değildi. Aksine bütün oyuncuları 2 ekstra ciğer takılmış gibi koşan, basan hayvani fiziksel özelliğe sahip bir takımdı. Aynı şekilde orta sahadan herkesi geçerek attığı gol de seni yanıltmasın. O ingiltere de çok sert bir takımdı. O golde paralize oldular resmen onu dünya kupasında yapabilecek başka oyuncu yok.Jordan ve sonrasındaki Kobe, T-Mac ve hatta Carter gibi zıpırların yaptıklarıyla Julius Erving'in yaptıkları kıyaslanamaz bile.. ha ilk yapmıştır evet orası doğrudur, ilk spektaküler oyuncudur ama şu anki basketbol içinde bir hiçtir, adım attırmazlar.. ek olarak şu anki fırlamalar ve Jordan Dr.J'in hareketlerinin çok çok daha aşmışını her maç yapmaya başlamıştır.. bahsettiğim gelişim budur.. ama o zamanki dandik basketbolun içinde Dr.J o özellikleriyle parlar, o zamanın efsanesidir doğru.. şimdiki 10 kat zorlaşmış basketbolun içinde de Jordan, Kobe, LeBron parlar.. yalan olmaları tamamen gelişen şartlara göre kullandığım bir deyimdir..
ShaQ da daima Wilt Chamberlain ve Bill Russell'dan çok etkilendiğini ve idolleri olduğunu söylemiştir.. ama o zamanki Wilt'i ShaQ'ın 2-3 sene önceki halinin karşısına getirsen(artık güçten düşmeye başladı) Wilt'i potanın içinden sokar, adım da attırmaz.. bunun aksini iddia edebilecek birinin olabileceğini sanmıyorum.. herkes zamanının şartlarına göre efsanedir bu oyunlarda.. yenileri geldikçe de unutulur.. işte Dr.J zamanında bunun gibisi imkanı yok gelmez denen bir oyuncuydu.. onun yaptığı hareketlerin 10 kat zorunu her maç yapan zibidiler çıktı şimdi.. o nedenle şu anda Jordan ya da Maradona ya da Pele için bunun gibisi bir daha gelmeyecek deyimlerini kesinlikle kabul etmiyorum.. Roni'den bile daha üstünü gelecek.. devri daim her zaman devam eder sporda, her zaman daha üstünleri çıkar bunu kabul etmek gerekir..
90daki Almanya'nın özellikle çok iyi bir defans anlayışına sahip olduğuna katılıyorum, zaten 3lü defansın tekrar yaygınlaşmaya başlamasına ve defansif sistemlerin tekrar ortaya çıkmasına, sıklaşmasına neden olmuştur o Almanya'nın başarısı.. bu da ayrı bi tartışmanın konusudur ama günümüzdeki en dandik italyan takımı bile o zamanki takımlardan daha iyi ve senkronize bir defansif anlayışa sahiptir bana göre.. bu da sınırları devamlı gelişen futbolla ilgili bir konudur..
Parma Maniac
08-01-06, 01:53
Parma denyosu ile muhattap olmayarak Gian'a kucuk bi hesap verelim,
7 maclik deplasman turnesinin son maci ve takim 48 bin km yol yapmis bi gun Teksas,bi gun California bi gun Denver derken adam yoruldu..
Ki hadi yorgunluguda gectim Denver maci sakatlandi ama yinede cikti 44 dakika oynadi uzerine 3 deplasman macida cikti oynadi sakat sakat her tarafi agri icinde oynadi..
Son mactada sakat sakat 31 vurdu..Ama takimda bir problem var neyse birsey soliyim su Parma denyosuna,
Shaq olunca Kobe final gorur onun disinda hayati boyunca bi b.k olmaz o adamdan..Anca Shaq olunca,
ama İverson tek basina takimi finale cikarmistir..Kapaklar yetmiyor bana diyosan bekleriz..hahahahah lan olum niye Parma denyosuna Kobe diyosun ki, şurda Kobe dedim mi ben :lol: Iverson deyince koptum sadece hay malağım benim :lol:
bayılıyorum sizin şu ShaQ yokken Kobe bir bok değildir lafınıza.. sen bana şunu söyle.. ShaQ 33 yaşına gelmiş, Kobe'siz bir tek şampiyonluğu var mı? :lol: onun cevabını ver bana.. ha Miami'ye gitti bak onlar konferans finali yaptı, siz play off oynayamadınız derseniz derim ki o Wade gibi bir adamın yanına gitti.. ShaQ ShaQ'tır sonuçta, gelmiş geçmiş en iyi pivottur.. Wade olmasa onun yanında o da sıra takımına döner.. ek olarak Wade'le bile şampiyon olamayacak bu da ayrı bir acı gerçek..
Dr. J in bazı hareketlerini şu an bile yapabilecek oyuncu sayısı 3 ü geçmez. Smaçlarından bahsetmiyorum.. Pota arkasından havada asılı kalarak attığı bir turnike var Jordan dışında o hareketi yapabilecek adam tanımıyorum. fizik kurallarına aykırı şekilde "havada asılı kalabilen" 2 adam gördüm biri Jordan diğeri Dr.J.
Elbet her oyuncu kendi döneminde değerlendirilir zaten ben de Pele-Maradona karşılaştırmasını sağlıklı bulmam aynen Wilt-Shaq karşıaştırması gibi.
Bu kadar lafini ettik bari bir de videosunu koyalım gözümüz gönlümüz açılsın..
http://video.google.com/videoplay?docid=-1764213863437918761&q=julius
Özellikle son kısımlarda Lakers a attığı 2 basket var. Biri yukarıda anlattığım turnike diğeri savunma uzmanı Michael Cooper ın üzerinden vurduğu windmill.. O iki hareketi şu an bile yapacak oyuncu sayısı azdır.
(Bu arada maradona topiğinin içine ettik. İdare ediverin artık)
Cok guzel video;
bunları kaydetmenin bir yolu var mı? Bir de çalan şarkı da çok guzel; ne oldugunu bilen var mı?
Emule ile avi file olarak bulup indirebilirsin. Ben zamanında indirip bir yerlere kaydetmiştim arayıp bulmak lazım. Hatta daha uzun versiyonuydu sanırım. Şarkı kimin bilmiyorum ama süper.
M.Yasin Cakmak
08-01-06, 04:50
Topik dünyadan spor ve futbol dünyası arası bişi oldu. Bi laf attım ortaya :)
Valla ne Roni Maradona olabilir, ne T-Mac;Kobe;Iverson Jordan olabilir. Kusura bakmayın. Maradona ile Jordan'ı Allah özel yaratıp göndermiş işleri için.
Bir de inanılmaz tekniğe,atletik yapıya ya da fundamentale sahip olmak büyük veya "efsane" olmayı gerektirmez.Şu anda da,geçmişte de bahsi geçen basketbolcu veya futbolculara eş değerde ya da yetenekte olanlar olabilir.Ama mühim olan sahaya "kazanan" karakterini koyabilmek,gerektiğinde sorumluluğu almak,stresi kaldırabilmek,oyunu etkileyebilmektir..
Bu bakımdan büyük olmak için de yeteneğin sınırsız olması gerekli değil bence..
Misal Larry Bird belki de gördüğüm en kötü şut stiline,top sürme tekniğine sahip,atletik olmaktan nasibini bile alamamış bir adamdır.Hatta "kazma" olarak nitelendirelim kendisini.Ama oyuna koyduğu zeka ve liderlik "efsane" olmasının en büyük nedenidir..
O değilde bu senenin sanırım en buyuk balonu robinho olucak...
Resmen madrid'e kakalamışlar herifi....
Bu arada Ronaldinho iki senedir üst üste FIFA yılın futbolcusu seciliyor; ancak gecen senekine itirazım oldugunu burda da dile getirmek isterim..O yıl yılın futbolcusu ödülü kesinlikle Henry'e ait olmalıydı..
Güntekin Onay bu akşam Real maçında dile getirdi şu Yattara meselesini, en az Cicinho ve Robinho kadar iş yapacak bir oyuncu dedi.. O kadar mı bilmem ama Robinho gerçekten fiyasko olmaya doğru ilerliyor, forvet olarak işi zor bence onu acilen kanatlara monte etmeye çalışması lazım hocanın.. Avrupa'daki futbolcuların suyu mu çıktı anlamıyorum ki bir tantanayla getiriyorlar brezilya'nın köylerinden bu adamları, millet de birşey var sanıyor.. 3-4 sene öncede Barcelona çok yapardı bunu, sürekli adı sanı duyulmamış brezilyalılar'ı getirip dururdu ama çoğu da fos çıktı.. Bunların en isimlisi, en sansasyoneli bile orta-üst seviyede kaldı, Riquelme, Saviola, Aimar, yani genç latin amerikalı oyunculara fazla bel bağlamamakta yarar var..
JackDaniels
09-01-06, 00:53
Amanında amanın konu nerelere gelmiş :)
Madem konu roni'ye gelmiş onunla ilgilide bir klip koyuyum...
Klipin başındaki 2-3 hareket için oha diyorum...
http://video.google.com/videoplay?docid=1634405793875849132&q=ronaldinho
Ayrıyetten Ronaldinho'mu, Maradona'mı tartışması içinde, daha fazla izleme olanağım olduğu için ve gerçekten izlerken inanılmaz zevk aldığım için Ronaldinho diyorum ;)
Maradona'yıda izledim zamanında, hatta Samiyene bile gelip bize karşı oynamıştı Maradona...
Ama işte maradona biraz daha işini yapan adamdı, Roni ise tam bir şovmen...Daha bir keyif veriyor..
Ronaldinho'da gitsin hali sahada top oynasin degil bir Maradona daha bir Zidane hatta bir Deco bile degildir gozumde..
İlk once takimina ve ulkesine bir kupa kazandirsin tek basina..
Oyle bir kac hareket yapmakla ne yazik ki efsane olunmuyor..
Adam dandik fransa liginde bile PSG'i bir ust siralara tasiyamadi eger onun ki tasimaksa bunu bu sene Pauleta'da cok iyi bir sekilde yapiyor ki onun onunde Lyon yaratigi var..
Maradona bir numaradır... Meksika 86 da Gece 02.00 de kalkıp Arjantin maçlarını izleyen ecdadın bir ferdi olarak Maradona dan ötesini tanımam... İngilterenin bize 8 er attığı yıllarda Diegonun 8 ingilizi ipe dizip attığı gol futbol tarihinde tektir. Mesela Oktay da benzerini Belçikaya attı deniyor. Oktay o golü 1 dk kadar debelenip atarken Diego 8 ingilizi senkronize şekilde yatırıp 20 sn de işi bitirmişti...
Ve elle atılan hiçbir gol biz Türkleri bu kadar sevindirmemiştir... (İngiliz futbolu meraklısı bir kaç spiker dışında.)
Kuyruk acısıyla bir ingilizin (adını hatırlamadığım) söylediği bir söz var : "Maradona kadar büyük , ve Maradona kadar küçük biri tanımadım..."
Kısaca 80 lerin başında , Arjantin ligindeki maçlarıyla " guuul maradona" diye evimizde çınlayan arjantinli spikerin sesiyle tanıştığımız maradona , kokainlerine , mafyasına , tüfeklerine rağmen benim gözümde bir numaradır....
Did you know that... Maradona in his football career scored 353 goals: 320 with his left foot, 26 with his head, 1 with his left hand and just 6 with his right foot!
:lol:
1 sol eliyle..
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to