Tüm Versiyonu Göster : Super(!) Lig'mis..
Tum sahalara uyduruktan bir isiklandirma sistemi kurulunca ligini super hale getirdi sanan tek millet bizizdir her halde? Oyle ki; ligden dusme baraji da muhtemelen son yillarin en dusuk puani olacak gibi duruyor;
Bursa gectigimiz sezon 38 puanla ligden duserken ; gorunuse gore bu puan 30'a kadar dusebilir..
Hal boyleyken; ligin orta sira takimlarinin ne sampiyon olma, ne de dusme kaygisi varken; sike olmamasi beklenir mi?kim inanir sikesiz bir lik olduguna?Hele de fenerbahce'nin bir macinda sekerspor kalecisine sike teklif etmek sucundan mahkemeye cikan bir adami milli takim sorumlusu yapilmasinda bir zarar gormeyen ulkede..Super oldugumuz dogru bir bakima;super uyanik geciniyoruz..
Su anda mac yapilan stadlarin bir tanesi bile "ust duzey" olmayan bir ligimiz var, su an juventus gibi bir takimin kadrosunda bankoyu birakin,
yedek diye almak isteyecegi tek bir oyuncu olmayan bir lig bu.
Hic bir teknik direktor'un herhangi bir ust duzey avrupa takimindan teklif al(A)madigi bir lig bu super lig..
alt ligi dunyanin heryerinde oldugu gibi 1. lig degil de; ikinci lig olan bir lig bu super lig.
Yahu bana biri anlatabilir mi? neresi super bu ligin?
Bengü Cakmak
07-11-04, 21:37
Valla hasta olan insan "ben hastayim demez". Ligimiz süper olsaydi "Süper Lig" ismini kesin vermezdik.
Böyle birsey...
Oynana maclara, takimlara bakiyorumda Super Lig demeye 1000 sahit gerek.
ozellikle bu sene icin direncli anadolu takimi sayisi cok az
eskiden daha zevkliydi bu lig yaw. oyunculara serbest transfer hakki tanindigindan bu yana anadolu takimlari iyi oyunculari ellerinde tutmakta zorlaniyorlar ve haliyle de gucleri gun gectikce dusuyor
Bengü Cakmak
07-11-04, 22:23
Bursaspor gibi takimlar yok artik Istanbulspor desek düsme noktasinda cok kötüler neler yasadilar. Kocaelispor ve buna benzer takimlarin olmayisi cok üzücü.
bir stadta buzlanma için alttan ısıtma yok :!:
Alman liginde 1. lige yeni bile çıkılsa 2 sene içinde bu sistem kurulmak zorunda.
hani sadece ucundan bucağından bir örnek.
Tam da bu konu ile ilgili dun Istanbul-Denizli macindan sonra Giray Bulak'in bence super yorumlari oldu.. Ben de benzer seyler dusunuyordum ve topic acacaktim fakat buradan devam edeyim az sonra :)
Bengü Cakmak
08-11-04, 00:37
Tam da bu konu ile ilgili dun Istanbul-Denizli macindan sonra Giray Bulak'in bence super yorumlari oldu.. Ben de benzer seyler dusunuyordum ve topic acacaktim fakat buradan devam edeyim az sonra :)
yorumu kacirdim ne demisdi?
sebatın stadına bi bakın yeter ne kadar "süper" olduğu konusunda!
SuperCimBom
08-11-04, 06:44
Avrupa liglerinden Bundesligayi örnek alirsak Süper lig'de Stad'ta izleyen seyirci cok az. Anadolu takimlari birbirleriyle karsilastiginda seyirci sayisi alman 3.Ligini izleyen seyirci sayisina zor denk geliyor...!! yazik.. Onun icin Süper ismi "Süper Lige" uymuyor...
M.Yasin Cakmak
08-11-04, 11:09
Güngören, Sebat gibi stadlar oldugu sürece biz bu lige supersupersuper lig desekte ne oldugu gozukuyor..
Stadlardan yola cikarsaniz Ingiltere disinda heryerde boyle stadlar gorebilirsiniz.
Ingiltere haric dedim cunku Ingilterede amator takimlarin bile super stadlari ve her maca giden kemik seyircileri var.
Stad meselesi yukarida bahsettigim Giray Bulak'in aciklamalarinin onemli bir bolumunu olusturuyordu.. Benim de senelerdir dusundugum birseydir ve bunu Turk futbolunun kalkinmasinda en oncelikli madde olarak goruyorum..
Su anki stadlarla ne seyirci geliyor ne de urun satisi yapilabiliyor.. Buna en iyi ornek fenerbahce'dir, fenerli kardeslerimiz simdi atip tutuyor su kadar seyirci geliyor, bu kadar forma satiyoruz diye ama ben o stadin eski karanlik halinde 500-1000 kisiye oynanan maclari cok iyi hatirlarim.. Hakikaten iyi bir stad bir kulubu butun yonleri ile kalkindiriyor, taraftari harekete geciriyor..
Dolayisiyla dusunuyorum, Antep, Bursa, Konya, Trabzon gibi illerde aynen fenerde oldugu gibi kale arkalarindan baslayip, parca parca yeni tribunler insa edilmesi cok mu zor? Kale arkasi 15'er bin kisilik olmaz da 5'er bin kisilik olur, yeter ki sahaya bitisik olsun.. Acikcasi koyden gelip 5 katli gecekondu diken halkimiz ve ulkemizde muteahhitligin yeri dusunulunce, bu tribunlerin maliyetinin kesinlikle cok yuksek olacagini dusunmuyorum.. Zaten bahsettigim de salt tribundur, uzerleri isterse plastik tenteyle kapli olsun.. Altlarini da o sehrin supermarketlerine verirsin, bir de kulup dukkani acarsin yeter de artar.. Neticede bu saydiklarim hem nufus hem de kisi basina gelir olarak onemli sehirler.. Bence TFF gerekli destegi verse kulupler de razi olur bu ise ama bu haliyle zor gozukuyor ne yazik ki..
Bizim ligin hiç bir yönden süper olmadığı kesin de neyse ki Portekiz, Norveç, Danimarka ligleri de bizimki gibi 'süper'. En azından "Danimarka ligi ne kadar süperse bizimki de o kadar süper" diyebileceğimiz bir örnek var :)
Bizim ligin hiç bir yönden süper olmadığı kesin de neyse ki Portekiz, Norveç, Danimarka ligleri de bizimki gibi 'süper'. En azından "Danimarka ligi ne kadar süperse bizimki de o kadar süper" diyebileceğimiz bir örnek var
---------
hahahaha super:)
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to