PDA

Tüm Versiyonu Göster : eksisozlukten Ulus trafigine super bir yorum yazisi

Mert Baydur
28-12-05, 19:49
yeni etiler ulus levent kavsagi duzenlemesi

artistsalbumssongs
no kitty!

1. ba$lıgı korkunc bir sinir harbiyle actıgım icin, yanlı$ anla$ılmalara sebep olabilir. "etiler, ulus, levent kav$agı", zincirlikuyu'dan akmerkez'e kadar giden buyukdere caddesi'nin, akatlar'a ve levent'e kadar uzanan ulus yolu'yla kesi$tigi kav$aktır. kısacası akmerkez'in havuzunun yanındaki kav$aktır.

bu kav$ak $u gune kadar olabileceginin en iyisiyle calı$ıp, bu kadar yogun bir trafigi olabildigince kaldırmı$tır. en cok genel etiler ve akmerkez trafiginden etkilenen kav$ak, bir cok noktadan cıkan ve baglanan sapaklara ragmen akıcılıgını korumu$tur.

ancak, 1-2 hafta once ba$layan yeni duzenleme calı$maları, ilk ba$larda "hayırdır in$allah..." dedirtse de, bugun, o kav$agı kullanan herkesin tukurukler sacarak kufretmelerine sebep olmaktadır.

kav$ak (eski haliyle) ulus'tan gelen trafigi, buyukdere'den gelen bir yan baglantıyla, ustgecit uzerinden levent ve akatlar'a ta$ımaktadır. bu baglantı, aynı zamanda ulus'tan 4. levent yoluna giden tek baglantıdır. aynı kav$ak, levent ve akatlar'dan gelen trafikle, etiler'den ulus'a donmek isteyenlere, buyukdere caddesi'ni keserek ulus yolu'na sapma imkanı verir. bu sapaktan buyukdere caddesi'nin gidi$ yonundeki trafigine girmeden, etiler'den dogrudan levent'e cıkı$ imkanı da vardır. (butun bu baglantılar, meslek lisesi staj hoteli'nin arsasının cevresinden saglanmaktadır.)

$u anki kav$ak duzenlemesinde $u degi$iklikler mevcuttur:

*ust gecit tek yonluyken, geli$ gidi$e cevrilmi$tir. bu, zaten dar olan bir ustgecitin iyice daralmasına, akmerkez'in onu bile tıkanmazken, butun ulus yolu'nun (tamamının) trt'ye kadar tıkanmasına yol acmı$tır. ak$am saatinde 100 metre gitmek icin 20 dakika harcanmaktadır.

*buyukdere caddesi'ni kesmek artık mumkun degildir. buyukdere uzerinden ulus'a olan giri$ anlamsızla$mı$, levent, akatlar ve etiler'den gelenler ust geciti kullandıklarından, akmerkez'in ulus tarafında bulunan (yeni ulus yolu) kav$aklar korkunc derecede yogunla$mı$tır. yeni ulus yoluna sapmak veya ulus'a devam etmek i$kenceye donu$mu$tur. bu sayede ulus'a gidi$ de bulgaristan konsoloslugu'na kadar tıkanmı$tır.

*buyukdere caddesi'ni kesmek icin kullanılan yol da tek yonden cift yone cıkartılmı$, etiler'den akatlar'a donen sapak'tan 100 metre sonra aynı i$levli bir ba$ka sapak daha olu$turulmu$tur. zaten an kullanılan bir sapaga bir ikincisi eklenmi$, ilki anlamlıyken, ulus'a donu$u engellendigi icin butun yuk ikincisine binmi$, buyukdere'nin gidi$ yonunun de agzına itinayla sıcılmı$tır.

*levent'e giri$ artık mumkun degildir, zira levent'e giden cift yonlu yol tek yone (geli$) donu$turulmu$tur. levent'e giri$ artık aradan mumkun olmadıgı icin butun levent'in yuku buyukdere'ye binmi$, levent car$ı bir kabusa donu$mu$tur. ayrıca aynı yol 4. levent'e da baglantı olarak calı$tıgı icin, kesilince, 4. levent'e gidecekler de levent'e yuk bindirmi$tir. buyukdere'nin agzına bir kez daha katmerli sıcılmı$tır.

butun bunlar, hafta ici veya hafta sonu, fark etmez, ulus'un, etiler'in ve levent'in yukunu ikiye hatta uce katlamı$, zaten calı$an, akıcı bir kav$ak calı$maz hale getirilmi$, ulus'tan ana arterlere ula$mak neredeyse imkansız kılınmı$ (sadece portakal yoku$u ile ortakoy'e ula$mak mumkun), ortakoy'den de ulus'a ula$mak, trt'den sonra i$kenceye donu$mu$tur. bununla birlikte, "sozde" duzenlemenin hafifletmesi gereken buyukdere caddesi trafiginin geli$ yonu aynı kalmı$, gidi$ yonu daha da berbat edilmi$tir. levent'e ula$mak kelimenin tam anlamıyla imkansızla$mı$tır, butun bu yogunluktan etkilenmeyen tek yer akatlar'dır.

soylemek istedigim tek $ey $u:

bu duzenlemeyi gerekli bulan, akıl eden, tasarlayan, onaylayan ve uygulayan, denyonun onde gideni, ileri derecede moron, $ehircilik ve trafik ozurlu, i$ yaptıgını ve fayda sagladıgını du$unen ####### her kimse, hepsinin allah belasını versin. buyuk$ehir calı$ıyor...

Admin notu: burası sozluk degil, kufur editlenmistir.. (madc

coldinho
28-12-05, 19:55
deli dana gibi dolasmama neden oldu bu kavsak..koc koprusu benim herseyimdi evime zart diye cikiodum..ama simdi dolan babam dolan..ulusa giris cikislari solemiorum bile..eziyet kere eziyet..
buyuksehir calisio ben de kutluorum...

Mert Baydur
28-12-05, 20:32
Bende Ulus'un arkasindaki Arnavutkoy yokusunda oturuyorum. Zulum oldu bu yeni kavsak ama Ortakoy'deki is yerimden Ulus uzerinde Tekfen'in orda yandan kacip eski Ulus Pazari uzerinden evime varabiliyorum.
Ancak eksisozluk yazarinin dedigi gibi Ulus trafigi TRT itibariyle kilitli artik her gece.

Sheva
28-12-05, 20:33
Ben de bugün tesadüfen gördüm bu yazıyı :) Güzel ve doğru yazmış zaten bu güzergahta oturan herkes aşağı yukarı aynı şeyleri düşünüyor.. Bu haliyle kalacaksa gerçekten berbat ötesi ama levent'e doğru gidişleri açmak için yeni birşeyler düşünebilirler, şu an itibariyle gitmiyor çünkü..

coldinho
28-12-05, 20:36
Ben de bugün tesadüfen gördüm bu yazıyı :) Güzel ve doğru yazmış zaten bu güzergahta oturan herkes aşağı yukarı aynı şeyleri düşünüyor.. Bu haliyle kalacaksa gerçekten berbat ötesi ama levent'e doğru gidişleri açmak için yeni birşeyler düşünebilirler, şu an itibariyle gitmiyor çünkü..

walla naparlarsa yapsınlar da koc koprumu acsınlarr tekrarrr :)

Sheva
07-01-06, 16:06
Bugün itibariyle eski haline döndürüyolar, ne diyelim kaldırım mühendisi olmak varmış bu memlekette, belediyenin parası deniz yemeyen keriz..

Mert Baydur
07-01-06, 18:05
Bugün itibariyle eski haline döndürüyolar, ne diyelim kaldırım mühendisi olmak varmış bu memlekette, belediyenin parası deniz yemeyen keriz..

En eski haline mi donduruyorlar, yani Ulus'tan sirf akatlar'a mi cikis olacak geri donme olmadan ordan... Cok dogru olur.
Salak bu herifler ya, kendi kendilerine neler sacmaladi beyinsizler.