Tüm Versiyonu Göster : Ziya Doğan İstifa Etti!...
Ziya Dogan istifa etmis,simdi lig tv soyledi...
bugun fenerbahce kazanirsa puan farki 7 oluyor aralarinda..
dolayisiyla sampiyonluk sanslari bir hayli dustu zaten..
Bakalim yonetim kabul edecek mi?
ederlerse secimi de kazanabilmek icin atay aktug isimli bir yabanci getirecektir diye dusunuyorum
JackDaniels
27-11-04, 18:49
Bjk'ye mi gidecek acaba?
İlginc bir gelisme.. Besiktas'ta kötü gidiyor bu aralar. Acaba yarın Samsun'a da yenilirlerse orada da Del Bosque acisindan bazi gelismeler olabilir mi acaba? Olursa Besiktas icin 1. alternatif boşta olan Ziya Dogan olabilir gibime geliyor!
Öte yandan Ziya Dogan Trabzon'da eldeki olanaklara bakarsak oldukca basarili sayilabilecek bir donem gecirdi ama oynadigi tum kritik maclarida kaybederek son adimi bir turlu atamadilar. Bakalim Trabzon Ziya Dogan'in yerini doldurabilip zirve yarisini surdurebilecek mi?
Trabzon'da şok istifa !..
Fenerbahçe yenilgisinin ardından Konyaspor ile berabere kalarak zirve yarışında büyük yara alan Trabzonspor'da beklenmedik bir gelişme yaşandı.. Teknik Direktör Ziya Doğan görevini bıraktı..
Bu Trabzon'un artik gecmise mazi demesinin vaktinin geldigini gosteriyor..
Gecti o 4. buyuk muhabetleri..Bir daha İstanbul'dan sampiyonluk almalari imkansiz...
Artik o laz inadini birakipta Gokdeniz,Yattara ve Fatih Tekke gibi yildiz oyunuclarini iyi paralara elden cikarmalari lazim..Onlari tutmalari kimseye bir fayda getirmez..
Genclerbirligi'nin ustlendigi misyonu ustlenip oyuncu yetistirp satip arada bir buyuklere orda burda cakip UEFA kupasinda 2 tur gormeyi kabullenmeleri lazim..
Buyuk hedeflerde boguluyorlar..
Sigara uygulamalari gereken strateji konusunda tam olarak hemfikir olmasam da, istanbul'dan sampiyonluk alamayacaklari konusunda kesinlikle katiliyorum sana.. Bunu simdiki durumlari icin soylemiyorum, gecen sene basabas giderken de boyleydi, bundan sonra ebediyete kadar da boyle olacak..
Ziya Dogan ise her puan kaybindan sonra cikip ya takimi ya da transfer isterim diye yonetimi sikayet ediyordu.. Bu son kayipla yokus asagi frenlerin patladigini anlayinca, arabadan ilk atlayan oldu.. Del Bosque'nin de suyu isinmis vaziyette ama bjk'nin alacagini zannetmiyorum..
Böylece Trabzon da şampiyonluk yarışından kopmuş oldu.Meydanın fb'ye kalmaması sadece bize bağlı.Biz de pek içi açıcı görüntü sergilemiyoruz.
İstifanın nedeni bjk olabilir.Sanırım bu haftaki Samsun maçından sonra yada en geç devre arası bjk^nin başına geçebilir.
Insallah besiktasa gitmez :(
Ben Besiktas'in hoca degistirecegini sanmıyorum bu saatten sonra..Degistirse de artık Ziya'yı dusunecegini sanmıyorum, cunku Ziya artık sorgulanan bir hoca..Ve BJK yönetimi sorgulanan bir hocayı getirmeye cesaret edemez..Ziya olacagına gümbür gümbür giden Rıza'yı getirirler..
Bu arada Ziya'nın Malatya'dan ayrılırken ki demeciyle aynı bugunku demec..Bu saatten sonra bu takıma faydalı olamayacagıma inanıyorum demisti o zaman..Yine aynı seyleri soyledi..Boyle surekli cekip giden hoca imajı yaratmak hoş degil..
Trabzon'un yerinde olsam da, Mustafa Denizli'yi getiririm..
Bana da BJK'ye gidecek gibi geldi..
Sene 2003 Topic : Ziya Doğan istifa etti :
Benim yorum : Kesin TS'ye gider..
Sene 2004 aynı topic aynı yorum.. Başka bir nedenden istifa edeceğini sanmıyorum devre arası geçer BJK'ye bu gidiş..
Bu arada Mustafa Denizli dedim ama, Şenol Güneş'i unutmusum..Şenol varken, kesin O'nu getirirler..
Bu arada Ziya Dogan Malatya-TS arasinda yaklasik 1-2 hafta suren kisa bir Konyaspor seruveni yasamisti. Orada da yonetimle anlasamadigi icin istifa etmisti..
Bence Trabzon'un gidecegi ilk adres Senol Gunes olur.. Ama bence de Mustafa Denizli onlar icin en iyi alternatif olur..
M.Yasin Cakmak
28-11-04, 00:57
Başkan kabul etmemiş istifayı... Bakalım ne olacak?
Bu istifa kabul etmeme durumlarını da hic anlamıyorum..İstifa tek taraflı bir müessesedir kardesim..İstifa etmis adamın istifasını kabul etmemek de nesi?
yada istifa etmiş adamdan o seviyeden sonra nasıl bir verim alırsın/beklersin?
Trabzon zor toparlanır artık.Ziya Doğan büyük ihtimalle bjk'yi çalıştırır bundan sonra.
Kaliteli bir lige sahip olmak istiyorsak, kaliteli futbolcuların gelmesi kadar kaliteli yerli hocalarada kesinlikle ihtiyaç var. Umarım iyi bir takımın başına geçer. Bize rakip bile olsa Türk futbolu kazanır. Aksi halde bu gidiş daha uzun yıllar Galatasaray -febe-bejeke tekelinin kırılamayacağını gösteriyor.
Futbolumuz iyi gitmiyor. Maddi güç farklılıkları iyice artıyor. Ligin kaderi tamamen büyüklerin maçlarının sonucuna bağlı hale gelmeye başladı.
Duman superlig ile ilgili tesbitlerine katiliyorum, ozellikle anadolu takimlarinin iyi yerli hocalarla calismasindan ve artik ayaga kalkip sampiyonluga oynamalarindan yanayim.. Basarirlar veya basaramazlar ama bu hedefi koysunlar artik kendilerine ve ona gore hareket etsinler..
Yalniz soyle de birsey var.. Yeni kusagin dikkat ceken hocalarina bakiyoruz, ikisi Ersun Yanal ve Ziya Dogan.. Ersun Yanal'in gecmiste calistigi takimlardan ayrilma sekilleri ve su an uzerinde calistigi ince isler ortada.. Keza Ziya Dogan da ben de muthis kaprisli bir hoca izlenimi yaratti simdiye kadar, gerek Malatya gerek Trabzon'daki donemi boyunca ve ayrilma esnasinda.. Ayrica Malatya'dan ayrilirken lig sonuna kadar takim calistirmiycam diyip gittigi Konya'dan 1 hafta icinde ayrilmasi da cabasi..
Bana gore yerli hocalarimiz taktik, teknik ve calistirma yonunden Avrupali meslektaslari ile belki basabas olsalar da, onemsiz gordukleri etik kurallarini goz ardi ederek iyi bir intiba birakmiyorlar futbol kamuoyunda..
Sheva kesinlikle haklısın.
Yalnız eklemek istediğim bir şey var. Anadolu klüplerinin vizyonsuzluğu ve maddi problemlerinin üzerine; 3 büyüklerin maddi gücü, hedefleri ve isimlerinin ağırlığı eklenince hocaların aklına doğrudan İstanbula gelmek fikri yatıyor. Ben bunu da biraz ülke şartlarına bağlıyorum. Anadoluda aldıkarı ücretlerle, 3 büyüklerde hocalara ödenen ücretler arasında dağlar kadar fark var. Kendilerinin ve ailelerinin gelecekleri burada önemli bir hale geliyor birazda.
Sportif başarı para olmadan gerçekten zor, günümüz futbolunda. Artık iman gücü para etmiyor. Eğer futbolumuzun bir yerlere gelmesini ve TD'lerin kariyer yaptıkları klüplerde kalmalarını istiyorsak Anadolu klüplerinin maddi güce kavuşturulması şart. Bu da ayrı bir topicin konusu oluyor.
ersun'un yerine milli takim nasil olur:)
gulmeyin; terim ve denizli kabul etmezse baska alternatif yok gibi milli takim konusunda
Kral,
Bak bu da değişik bir tartışma konusu olabilir.Ama bence Ersun gidrese bir yabancı hocayla anlaşılmalı.Komplekslerden,baskılardan,iç çekişmelerden uzak.Futbolcu seçimlerinde olabildiğince objektif.İlkeli ve tecrübeli bir hoca bulunmalı.
Bunun yanına da Ziya Doğan,Aykut Kocaman veya Rıza çalımbay gibi adamlar yetiştirilmek üzere yardımcı tayin edilmeli.Piontekk-terim gibi...
sovereign;
yabanci hoca konusunda katiliyorum.. yani su ulkeye artik bir seyler vermek icin gelmeli yabanci hocalar. Daum gibi kafa dinleyip para kazanmak icin gelen adamlardan cok, veyahut Hagi gibi parasizliktan cagirilan hocalardan cok; bize bir seylr veren hocalar gelmeli..
Ancak o zaman da yardimci antrenor olayi buyuk sorun oluyor.Bizim turk antrenorler dedikoducu olurlar.. yani yabanci hocayi gondermek icin ellerinden geleni yaparlar ornek oguz..
Derseniz ki; ziya,riza,aykut gibi tecrubeli biri olsun yardimcilari;
o zaman da sorun daha da buyur; ilk kotu sonucta gerek medya gerekse bu antrenorler icten ice "yahu yardimcisi bu adamdan daha iyi gitsin o yerine bizim evladimiz gecsin" denecek ve medyamiz da malum guclu bu konularda..
Bunun yani sira; Rasim kara terim'in yardimcisiydi; adam bir gecici bjk teknik direktoru oldu sonra unutuldu.. Yani yardimci hocalik pek bir sey ifade etmiyor kimse icin. antrenorler icin cekici degil..
Bu yuzden bence de milli takima turk gelecekse illa ki 2 adaydan fazla yok. Ya terim,ya denizli..
Ki bu da sacma sapan bir sirkulasyon olur, baska adam yokmus gibi dunyada.. Yabanci olmasinda,ve yardimciliklarini tecrubesiz turk antrenorlerinin yapmasinda buyuk fayda goruyorum.
Serkan1905
30-11-04, 20:19
Beşiktaş Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, Standard Liege ile yarın yapacakları UEFA Kupası 2. tur (B) Grubu maçının kendileri için final niteliğinde olduğunu söyledi.
Del Bosque, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, çok dengeli bir grupta mücadele ettiklerini ifade ederek, ''Grupta genellikle kendi evinde oynayanlar galip geldi. Yarın çok önemli bir maça çıkacağız. Bizim için final niteliğinde olacak. Umarım başarılı oluruz'' diye konuştu.
Standard Liege'in, Parma ile yaptığı UEFA Kupası maçını kasetten izlediğini kaydeden İspanyol teknik adam, ''Birçok açıdan bize sorun çıkarabilecek bir takım gibi gözüktü. Ortada 2 tane hızlı ve sağlam oyuncuları var. Kanatlarda oynayan futbolcuları da tehlikeli. Dikkatli olmalıyız'' dedi.
Del Bosque, takımda Carew ve Kaan Dobra dışında sakat futbolcu bulunmadığını da ifade etti.
''KADRODA DEĞİŞİKLİK YAPABİLİRİM''
İspanyol çalıştırıcı, yarınki maçta kadroda değişiklik yapıp, yapmayacağı sorusuna şöyle yanıt verdi:
''Bizim açımızdan her hafta aynı 11'in çıkması imkansız. Ama 7-8 oyuncunun sürekliliği çok önemli. Eğer oturup düşünürsek, 48 saat önce maç oynadık. Bu maçta bazılarını dinlendirip, yenileri sürebiliriz.'' Takımda her hafta değişiklik yapmasına rağmen, Veysel ve Berkant'a neden şans tanımadığı yönündeki bir soruya Del Bosque, ''Bu soru daha önce Oscar Cordoba hakkında da sorulmuştu. Tabii ki bu oyuncuları düşünüyorum. Kadromuzun 26 kişi olduğunu unutmamalıyız. Bazı oyuncularımız, Veysel ve Berkant gibi kadroda yer bulamadılar. Çok fazla değişiklik yaparsam herkes tepki gösterir, az da yaparsam çok tepki olur'' diye yanıt verdi.
''HERKES AYNI PUANDA KALABİLİR''
Del Bosque, mücadele ettikleri (B) Grubu'nda her takımın bir üst tura çıkma şansının bulunduğunu ifade etti.
Romanya'da Steaua Bükreş maçı sonrası Rumen futbolcular ve taraftarların sevinç gösterilerinde bulunduğunu hatırlatan Del Bosque, ''Bu kadar emin olmamak lazım. Grubun gidişatına bakarsanız, bu kadar emin olmamak gerektiğini görürsünüz. Herkes aynı puanlarda kalabilir. Aynı puanla da kalırsak, İbrahim Akın'ın Bükreş'te son dakikada attığı gol çok önem kazanabilir'' şeklinde konuştu.
''OFANSİF DÜŞÜNCEDE DEĞİŞİKLİK YAPABİLİRİZ''
Carew'in yokluğunda, kadroda değişik forvetler kullanacakları için değişik bir stilde oynayabileceklerini anlatan İspanyol teknik adam, ''Ofansif açıdan değişiklik yapacağız. Carew forma giydiğinde yüksek toplarla oynuyorduk. Şimdi daha farklı oynayacağız'' dedi.
Del bosque, Pancu, Sergen ve Tümer'i oynatıp oynatmayacağının sorulması üzerine, bu 3 futbolcu hakkında son idmanın ardından karar vereceğini söyledi.
''ONLAR İSTEMEZSE DE GİTMEM LAZIM''
Bir basın mensubunun, Standard Liege maçının kaybedilmesi halinde, yönetimin kendi durumunu gözden geçirebileceğinin konuşulduğunu ve bu konudaki görüşünü sorması üzerine, Del Bosque, ''Ben bu konuda fazla bir şey söyleyemem. Kulüp beni antrenör olarak getirdi. Onlar istemezse de gitmem lazım'' dedi.
Del Bosque, Beşiktaş'ın önde gelen isimlerinden Nevzat Demir'in kendi hakkındaki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, ''Düşünce tarzı, saygı duymamız gerekir'' demekle yetindi.
a aaa Ziya doganin yeri yavas yavas aciliyor gibi.. bakarsiniz yarin besiktasli oyuncular bosquenin gitmesi icin kaybedebilirler bile...
Del Bosque dogru bir aciklama yapmis, zaten gayet akilli ve mantikli bir adam ama tek kusuru futboldan fazla anlamiyor :lol:
Tahminim o ki su an itibariyle ne Bjk camiasi Del Bosque'ye bayiliyor ne de Del Bosque kariyeri acisindan iyi olmayacak bir yone dogru daha fazla gitmek istiyor.. Ancak yarin ki mac kotu bir sonucla biterse dahi, ortada su ana kadar da etkili olan bir engel var; tazminat.. Bjk bu konuyu bir sekilde halleder veya pamuk eller cebe parayi oderse, 1 ya da 2 kotu sonuca kalmaz, hazir Ziya Dogan da bostayken Del Bosque'nin bileti kesilir..
Kral,
Bak bu da değişik bir tartışma konusu olabilir.Ama bence Ersun gidrese bir yabancı hocayla anlaşılmalı.Komplekslerden,baskılardan,iç çekişmelerden uzak.Futbolcu seçimlerinde olabildiğince objektif.İlkeli ve tecrübeli bir hoca bulunmalı.
Bunun yanına da Ziya Doğan,Aykut Kocaman veya Rıza çalımbay gibi adamlar yetiştirilmek üzere yardımcı tayin edilmeli.Piontekk-terim gibi...
Aslinda cok dogru gibi bir dusunce olsada Ulusal Takimlarda yabanci hocaya karsiyim..
Benim dusunceme gore Ulusal Takimlarda calisan yabanci hocalar basarili olamaz..Ama gel gor ki benim bu dusuncemi adeta koreltircesine Dunya Kupasi 2002'de ve EURO 2004'de yabanci hocalarla calisan takimlar cok basarili oldu..
Guney Kore her ne kadar FİFA'nin sayesinde dunya 4.olduysada yine Guus Hiddink'in oynattigi pozitif ve yirtici futbol,o zamana kadar galibeiyetsiz Kore'ye getiridig heyecan..
Alman Rehaggel'in Yunanistan'i sansa falan densede Avrupa Sampiyon'u gibi cok onemli bir unvana tasimasi..
Portekiz'in Brezilya'li Scolari ile Finale uzanmasi ve yillardan sonra o altin jenarasyonun bir basariya uzanmasi..
Ama bu ornekler ne kadar basarili olursa olsun bir sorun var...Bu teknik direktorler Ulusal Takimi aldiklarinda o ulkeye bir sey vermek istemiyorlar..Kariyerleri dogrultusunda hemen basari almak istiyorlar..Genc oyunculara yer acmak gibi bir misyon ustlenmiyorlar...Umit Milli takimdan oyuncularla takviye yerine yasli ama tecrubeli oyuncularla cabuk basari icin gelecegin altina dinamit koyuyorlar...
O zaman soyle bir sorun cikiyor..Hemen basari mi isytiyoruz gelecegi yok etmek pahasina yoksa ***genc bir turk hocayla gelecek yillarin temellerini mi atmak istiyoruz...????
***Genc bir turk hoca Ersun Yanal degildir ama olabilrdi ama kendini kopeklestirerek boyle bir sansi yok etti...
Bengü Cakmak
01-12-04, 03:25
Şenol Güneş, yuvaya dönüyor
Trabzonspor Teknik Direktörlüğü'ne Milli Takım eski hocası Şenol Güneş getiriliyor. Tarbzonspor Başkanı Atay Aktuğ, yaptığı görüşmeden sonra taraftarlara müjdeli haberi vermek için herşeyin tamam olduğunu söyledi.
(www.haberturk.com)
Yerli hoca, yabancı hoca tartışması asla bitmez. İkisininde arkasında çok geçerli sebepler var.
Yalnız ben bizim insanımızın dilinden yine bizim insanımız anlar mantığını benimsemiş vaziyetteyim. Gaz vermek, milli duyguları ön plana çıkarmak, soyunma odasında maç öncesi yapılan son konuşmada takım süt limanken, maç bitsin evimize gidelim diyen futbolcuların yüreklerini ortaya koymalarını sağlayabilmek için yerli hoca tercih edilmeli diyorum.
Kral'ın dediği gibi alternatifimiz çok az. Bu da bir engel oluyor tabi ki.
Ersun Yalan la beraber bir de Milli Takım'ın klüpleştirilmesi başladı ki, tez elden bu yoldan dönülmezse hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır. A kişisi gelir o Galatasaray'lı denir, B kişisi gelir o febeli denir. İstemezükçüler çoğalır.
Biz adam olmayız ya.
Bugün milli takıma Terim gelse emin olun bizim verdiğimiz tepkilerin benzerini FB'liler verecektir.. O yüzden ben milli takımda yerli hoca istemiyorum yukarıda arkadaş örnek vermiş yabancılar ülkeye bir şey vermek istemiyor diye.. Ben ise tam tersini düşünüyorum milli takımı çalıştıran tüm hocalar milli takımı basamak olarak kullanıp daha iyi takımlara gitti..
Terim- GS
DEnizli-FB
Yanal - Muhtemelen FB
Bunların içinde sadece Güneş başarılı olmasına rağmen sıçrama yapmadı çünkü karizmasız olarak görüldü.. Ben Türk futbolunu az da olsa bilen ve iyi taktikler üretebilen bir yabancı hoca istiyorum. Böylece tarafsızlık da sağlanmış olur..
Bu teknik direktorler Ulusal Takimi aldiklarinda o ulkeye bir sey vermek istemiyorlar..Kariyerleri dogrultusunda hemen basari almak istiyorlar..Genc oyunculara yer acmak gibi bir misyon ustlenmiyorlar...Umit Milli takimdan oyuncularla takviye yerine yasli ama tecrubeli oyuncularla cabuk basari icin gelecegin altina dinamit koyuyorlar...
O zaman soyle bir sorun cikiyor..Hemen basari mi isytiyoruz gelecegi yok etmek pahasina yoksa ***genc bir turk hocayla gelecek yillarin temellerini mi atmak istiyoruz...????
Bu birazda kisiden kisiye degisir bence.. Mesela basketbol milli takimimiza bakarsak bu ornegin belkide tam ziddini goruyoruz.. Yillardir Milli takimin basinda olan ve onemli basarilarda kazanan Aydin Ors genc oyunculardan ziyade tecrubeli yildiz oyunculara sans verirdi.. Aydin Ors'ten sonra gelen Yugoslav antrenor Bogdan Tanjevic ise tam tersi bir sekilde basketbolla yakindan ilgilenenlerin bile dogrudurust tanimadigi 17-18 yasindaki gencleri milli takima aldi ve oldukca basarili sonuclar elde etti. Eleme maclarini lider bitirdik ve su ana kadar cok iyi gidiyoruz.. Bu konuda her turlu olumlu ve olumsuz ornekler cogaltilabilir. Bence birazda antrenorun yerli yabanci olmasindan ziyade tercihleriyle alakalidir bu konu. Kimi antrenor genclere guvenip onlari kazanmak ister, kimiside tecrubelilerin deneyimlerinden faydalanmak ister..
Birde "hemen mi basari istiyoruz yoksa gelecege mi yatirim yapmaliyiz" demissin. Normalde saglam temeller olusturabilmek icin gelecege yatirim daha onemlidir ancak bizim icin şu an cok daha önemli durumda. 2006 dunya kupasi kendi evimizde gibi olacak, o yuzden o kupaya mutlaka katilmak zorundayiz. Benim sahsi görüsüm ne yapip edip 2006 wc'ye mutlaka katilalim, ondan sonra 3-4 yil sürünmeye raziyim..
Birde son olarak herkes M.Denizli, F.Terim gelsin diyor ama biraz Rasit Cetiner'e haksizlik yapiliyor gibi geliyor bana.. Adam yillardir umitlerde cok basarili, genc jenerasyonu Turkiye'de en iyi bilenlerden biri.. Hatirlanacagi gibi Milli takimimiz 94-95 yillarinda Piontek'ten sonra gelen F.Terim'le patlama yapmisti. Terim'in ümit milli takimlarinda bir arada oynatip kaynastirdigi oyuncular ayni mantalite altinda A milli takimdaki tecrubelilerle kaynasinca ortaya istikrarli bir takim cikti.. Keske Senol Gunes'ten sonra Rasit Cetiner getirilseydi milli takimin basina.. Bu gorevi en fazla o haketmisti. Bu saatten sonra Yanal'i gönderip R.Cetiner'i getirmek faydali olur mu emin degilim ama S.Gunes'ten sonra gelseydi eminim ki basarili olurdu..
Saygilar,
[Birde son olarak herkes M.Denizli, F.Terim gelsin diyor ama biraz Rasit Cetiner'e haksizlik yapiliyor gibi geliyor bana.. Adam yillardir umitlerde cok basarili, genc jenerasyonu Turkiye'de en iyi bilenlerden biri.. Hatirlanacagi gibi Milli takimimiz 94-95 yillarinda Piontek'ten sonra gelen F.Terim'le patlama yapmisti. Terim'in ümit milli takimlarinda bir arada oynatip kaynastirdigi oyuncular ayni mantalite altinda A milli takimdaki tecrubelilerle kaynasinca ortaya istikrarli bir takim cikti.. Keske Senol Gunes'ten sonra Rasit Cetiner getirilseydi milli takimin basina.. Bu gorevi en fazla o haketmisti. Bu saatten sonra Yanal'i gönderip R.Cetiner'i getirmek faydali olur mu emin degilim ama S.Gunes'ten sonra gelseydi eminim ki basarili olurdu..
Saygilar,
Raşit Çetiner'in büyük işler başarabilecek bir TD olduğunu düşünmüyorum.Belki genç oyuncuları bulma ve oynatma konusunda başarılı olabilir ancak futbol anlayışı ve bilgisi konusunda derin şüphelerim var.
Ancak benim asıl bahsetmek istediğim konu bu değil.Benim uzun zamandır rahatsız olduğum durum A Milli takım ve Milli Takımlar Sorumlusu olan kişiyle diğer alt kademe antrenörlerinin uyumsuzluğu.Mesela Fransa A Milli Takım TD kim olursa olsun alt kademesindeki antrenörler onun uyguladığı taktik ve anlayışı kendi takımlarında uygularlar.Bizde ise A Milli takım 4'lü defansla oynarken R.Çetiner'in Ümit takımı senelerdir 3'lü defansla oynamakta.Bu genç oyuncular A takıma yükselince biranda şaşırıp kalıyorlar.Dolayısıyla genç oyuncuların Ümitlerden,A Milli takıma geçince bu tip sistem sorunlarını yaşamaması gerekli bence.Bunun için de B Genç Milli Takımından başlayarak A Milli Takım Hocası'na bağlı kalınmalı...
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to