PDA

Tüm Versiyonu Göster : Washington Brezilya gol rekorunu kırdı

gian
27-11-04, 02:25
Washington Brezilya gol rekorunu kırdı

Kalp problemleri nedeniyle Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra iki operasyon geçirerek futbola geri dönen Washington, sezonun bitmesine 4 hafta kala Brezilya 1. Futbol Ligi tarihinin gol rekorunu kırdı.

Uğur Meleke
NTV-MSNBC

22 Kasım 2004— Lider Atletico Paranaense’nin Ponte Preta’yı deplasmanda 3-2 mağlup ettiği maçta eski takımının filelerini iki kez havalandırarak 32 gole ulaşan Washington, daha önce 31 golle Goias’lı Dimba’ya ait olan ulusal rekoru ele geçirdi. Campeonato Nacional’de bitime 4 hafta kala Paranaense, iki puan farkla lider.

Atardamarları tıkalı olduğu için iki ameliyat geçiren ve tekrar sahalara dönen Washington, 10’uncu dakikada yakın mesafeden düzgün vuruşuyla takımını öne geçirirken, 77’de otuz metreden attığı golle galibiyeti perçinledi. Son 4 haftada 7 gol atan ve takımının bu dönemde kazandığı 12 puanda başrol oynayan eski Fenerbahçeli, üçü küme düşmeme mücadelesi veren takımlarla oynanacak kalan 4 maçta takımını şampiyonluğa taşımaya çalışacak.
Annesi kaçırıldıktan sonra tekrar sahalara dönemeyen önemli yıldızı Robinho’suz şampiyonluk mücadelesini sürdüren Santos, Coritiba’yı deplasmanda tek golle geçerek 79 puanla zirve takibini sürdürdü. Brezilya’nın gelecekteki en büyük yıldızı olarak gösterilen 20 yaşındaki Robinho’nun güvenliğini sağlamak amacıyla Real Madrid’e transfer olabileceği söyleniyor.
Alex’in eski takımı son şampiyon Cruzeiro, Corinthians’a 1-0 mağlup olarak 14’üncü sıraya inerken, eski Galatasaraylı Christian’ın takımı Gremio ile Felipe’nin takımı Flamengo küme düşmeme mücadelesi veriyorlar.

----------

Fenerli olmasına ragmen, nadir sevdigim adamlardan biridir Wahington..Neden bilmiyorum, bana cok iyi bir insan izlenimi vermisti..Daha sonra gecirdigi rahatsızlıga da üzülmüstüm..

Brezilya'da oldukca basarılı ve Porto'nun 5 milyon dolar önerdigi soyleniyor..Ayrıca İngiltere'den de 2 klup pesindeymis..

UmBeRtO GS
27-11-04, 02:31
Felipe’nin takımı Flamengo küme düşmeme mücadelesi veriyorlar.

Keşke küme düşseler de Felipe'yi geri alsak onun gibi bi adam bu takıma ilaç olur ilaç...

Sheva
27-11-04, 11:07
Bravo Washington'a, gercekten bana da cok iyi bir insan izlenimi vermisti Turkiye'de kaldigi sure boyunca.. Allah saglik sihhat versin de hangi takimda atarsa atsin gollerini.. Cok kivrak bir oyuncu degildi, son vuruslari da cok iyi degildi ancak hava toplarina cok hakimdi.. Merak ettim attigi golun kaci kafa vurusuyla..

soprano79
27-11-04, 11:22
Attığı son 2 golden 2.sini serbest vuruştan attı.Tv8'de gösterdiler.Diğer attığı golleri de zaman zaman izleyebilme fırsatı buldum gerçekten klas vuruşlar yaparak atılmış goller.

Sovereign
27-11-04, 12:27
Brezilya Ligi gördüğüm en dandik liglerden biri...

Çok büyük yıldızlar çıkarıyorlar ancal ligde oynanan futbol rezalet...

Üstelik lig 24 takımdan oluştuğu için toplam 46 hafta maç yapılıyor.Şu anda da 42 maç oynanmış durumda.Yani Washington 42 maçta 32 gol atmış.

Bence fazla büyütülecek bir durum değil.Kalbur üstü bir golcü A.Paranense gibi şampiyonluğa oynayan bir takımda bu kadar golü atabilir.