Tüm Versiyonu Göster : Siyah oyuncuya 'maymun sesi'
İngiltere Premier Ligi'nde hafta sonu oynanan B.Rovers-B.City maçında, ırkçı tezahürat yapan taraftara, 5 yıl süreyle statlarda maç izlememe cezası verildi.
Televizyon görüntülerinde, Birmingham City'nin Trinidadlı siyahi futbolcusu Dwight Yorke'un topu her ayağına alışında maymun sesi çıkardığı ortaya çıkan Jason Perryman isimli taraftara, 1880 dolar(Yaklaşok 2 Milyar 690 mşlyon TL.) para ve 5 yıl statlardan uzaklaştırma cezası verildi. Hafta sonu oynanan ve 3-3 beraberlikle sonuçlanan maç öncesinde Yorke, ısınmak için sahaya çıkmış ve Perryman ile birlikte bir grup taraftarın ırkçı saldırısına uğramıştı.
http://www.haberturk.com/habermetni.haberturk?@=167626
-----------------------------------
görüyormusunuz elin oglu ne cezalar veriyor..bizim stadyumlarda insanlar hakkın rahmetine kavusuyor.. ceza: 3 mac saha kapatma, katil´de muhtemelen bi kac ay yatar....
Saygi değer TÜRK FUTBOL FEDAROSYONU üyerleri KENDI ARALARINDA TOPLANTI YAPACAKLARINA, FUTBOLUN BESIGI INGILTEREYE GIDIP SEMINERLERE KATILIP "Nasil Futbol ligi yönetirim" konusunda ders alsinlar !!
Kusura bakma da, olayi yapan adama ceza vermisler kulube degil.
Bizde de cinayeti isleyen hapse girecek zaten.
Iki olay arasinda pek alaka goremedim.
Iki olay alakasiz ancak inonu'de topluca sahaya dalan adamlari Sinan Engin gidip karakoldan cikarmasa, zaman icinde tavizler verilmese belki cok daha derli toplu bir tribun olacakti.. (bu arada olayin 'munferit' oldugu konusundaki fikrim besiktas'a ceza topicinde var ancak yonetimlerin de bugunlere gelinirken ki payi goz ardi edilmemeli)
Ayrica Ingilizlerin cezasi mukemmel, tebrik etmek ve ozenmekten baska yapicak birsey yok..
Sheva,
yonetimlerin sorumlulugu inkar edilemez elbette.
Benim bu olayda tek hosuma gitmeyen sey, olayin yine "taraf"lara cekilmesi.
Bu Besiktas yonetiminden Besiktasli olmama ragmen pek hazzetmiyorum ne yazik ki. Bilgili hatalariyla sevaplariyla daha "profesyonel" bir baskandi. Ama bakiyorum Besiktas forumlarina, cezaya kizanlar var, buraya ya da baska GS/ Fener forumlarinda "az bile" diyenler var. Sorun burada.
Bu is GS'nin ya da Fenerin basina gelse, bu sefer o takimin taraftarlari belki cezaya kizacakti, digerleri yine "az bile" diyecekti. Tamam demeyecek olanlar vardir ama genel cogunluk ne yazik ki fanatizm dolayisiyla boyle davranabiliyor. Herkes kendine yontuyor yani.
Bu sebeple adam gibi bir otorite olmadigi surece bu tarz olaylarin onune gecmek zor, ozellikle Turkiye'de. Ingiltere ile aramizdaki en buyuk fark da bu. Orada federasyon ne derse kimse gik cikaramiyor cunku.
Kusura bakma da, olayi yapan adama ceza vermisler kulube degil.
Bizde de cinayeti isleyen hapse girecek zaten.
Iki olay arasinda pek alaka goremedim.
olaylar ayni olmayabilir,önemli olan daha kücük bi eyleme verilen cezadir .. ingiliterede birisi stadyumda bicaklanirsa kulubun anasindan emdigi süt burnundan gelir..bundan adim gibi eminim
Ne yani koskoca stadda sirf bu adam mi yapmis irkci tezahurat ?
Deliormanlı
25-11-04, 12:22
Bu sabah işe gelirken arabamda,radyodan Alem FM den Vecdi Tameri dinliyorum.Konu tüm medyada olduğu gibi futbolda terör(bu arada bu arkadaş Vecdi Tamer denilen zat güzel türkçemizin resmen ırzına geçiyor,böyle konuşmak mı olurmuş) Neyse konuyu dağıtmayalım. Program konuğu,bir takım yasal düzenlemelerden bahsediyor:Efendim şöyle mevzuat düzenlemesi gerekirmiş, şu kanunda şöyle değişiklik yapılsınmış filan.Laf-ı güzaf. Bu işi hal etmek için yeni kanuna falan gerek yok,lazım olan futbolda terörü bitirme niyeti ve bunu yapacak cesur ve samimi insanlar.İlla da kanuna gerek yok,her ayrı suç için kanun mu gerekirmiş.Ne yani stadta terör için ayrı kanun,kafeteryada kavga için ayrı kanun ,vapurda kavga edenlere karşı kanun filan mı gerekir.Hukuk genel kuralları düzenler ve hukukun özelliği istisnalar dışında herkesi ve heryeri kapsamasıdır.Hukuk kuralları düzenler ve herkes onlara uyar. Kavga,yaralama,silah kullanma,darp, sahtecilik ve benzeri fiiller suç sayılmışsa onların meydana geldiği mekanın fazla önemi yok.İllada mekana göre kanun mu düzenlenecek.
Örneğin duyuyorum kapkaç ile ilgili yasal düzenlemeye gerek varmış.Efendim, hırsızlık,saldırı veya gasp bu ülke kanunlarına göre suç sayılmamış mı? O zaman ha kapkaç olmuş ha başka şekilde,mücadele için illa da ayrı kanun mu lazım?Dedik ya önemli olan bunlarla mücadele etme niyeti.
Bir takım tedbirlerin alınması için illa da biri mi ölmesi lazımdı.Ama biz böyleyiz vesselam.Başımıza gelince tedbir alırız.Şimdi medyada TV lerde herkes bu olayı konuşuyor,tamam kamuoyu oluşturmak doğru da ama bazıları gene show,gene rayting peşinde. Ve cezalar mutlaka caydırıcı olmalı,aksi halde anlamsızdır. Duyuyoruz etraftaki BJK lilerden 3 maç seyircisiz ceza "haksızlıkmış" ,insaf yahu orada gencecik bir insan ölmüş bunlar neyin peşinde.Zaten yönetim de kamuoyu tepkisinden çekinmeseydi Tahkime giderdi,cezayı kabullenmezdi.
Geçen hafta İngiltere Premier ligde Blackburn -Brimingam maçı oynandı. Birçoğunuz seyretmiştir maçı.Bu maçta Birmingam'ım siyahi oyuncusu Dwight Yorke'a ırkçı hakaretlerde bulunan Blackburn taraftarı Jason Perryman anında mahkeme sevkedildi ve yargıç onu suçlu bularak 5 yıl (yanlış yazmadım Beş Yıl) maç gitme yasağı ve ayrıca 1000 pound para cezası ile mahkeme masraflarını ödemeye mahküm etti.Ceza dediğiniz böyle olur. Bizde olsaydı sırf adama hakaret etti diye mahkemeye bile gitmezdi.Yeri geldi mi ingilizlere dediğimizi bırakmayız ama onlardan öğreneceğimiz daha çok şey var.
Geçen hafta İngiltere Premier ligde Blackburn -Brimingam maçı oynandı. Birçoğunuz seyretmiştir maçı.Bu maçta Birmingam'ım siyahi oyuncusu Dwight Yorke'a ırkçı hakaretlerde bulunan Blackburn taraftarı Jason Perryman anında mahkeme sevkedildi ve yargıç onu suçlu bularak 5 yıl (yanlış yazmadım Beş Yıl) maç gitme yasağı ve ayrıca 1000 pound para cezası ile mahkeme masraflarını ödemeye mahküm etti.Ceza dediğiniz böyle olur. Bizde olsaydı sırf adama hakaret etti diye mahkemeye bile gitmezdi.Yeri geldi mi ingilizlere dediğimizi bırakmayız ama onlardan öğreneceğimiz daha çok şey var.
diyorum ya bizde daha agir suclara bile bu ceza verilmez...
stadyumalrda bazi gerizekali serseriler koro halinde küfür ediyo..en fazla anons yapilir olan kulübe olur ama kisinin yaptigi yanina kâr kalir...
Figo ingiltere'de de korner-tac vs atmaya tribunlerin onune giden oyuncuya kufur ediliyor, el kol hareketleri yapiliyor (yanlis anlasilmasin toplu bir hareket degil ve fiziki bir mudahale kesinlikle yok tabi)..
Ancak her kufredeni, bagirisip cagrisani kamera goruntulerine bakarak toplamiyorlar haliyle.. Irkcilik ise butun dunyada bir suc ve suc olmasindan ote bir insanlik ayibi.. Ozellikle Ingiltere gibi pek cok milletten insan barindiran ulkeler icin cok hassas ele alinmasi gereken bir konu..
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to