PDA

Tüm Versiyonu Göster : Türkiye 4-2 İsviçre (4-4'e elendik) HELAL OLSUN ASLANLARA!

Sayfalar : [1] 2

Sheva
12-11-05, 23:58
Ellerinden geldikçe sert bir atmosfer yaratmaya çalışan, yedek kulübemizin üstüne top vurmaya kalkan, soyunma odalarına giderken koridorda hocamıza küfreden bu Avrupalılar'a İstanbul'da güzel bir ders vericez diye düşünüyorum.. Eler miyiz bilmiyorum ama maçı tehlikeye sokmak ve rakibe etki etmek arasındaki ince çizgide çok başarılı bir seyirci performansı bekliyorum, tur için en büyük güvencem de bu..

Federasyonun maça derbi maçı fiyat politikası belirlemesi gerçek taraftarı kaçırabilir, buna mutlaka önlem almak gerek çünkü o gün sahanın en önemli oyuncusu taraftar olacak bizim adımıza..

gian
13-11-05, 00:00
Ben o fiyatlardan sonra hic bir sey beklemiyorum..

Yine sponsor seyirci ve ya kodaman seyirci gelecek..

Sonra centilmenlik cagrıları filan yapılacak...Yine bastırılacak seyirci..

Hep boyle olmuyor mu son senelerde?

Sovereign
13-11-05, 00:00
O Magnin denen adamı,o çimlere gömmeyen şerefsizdir...

Aha o kadar...

gian
13-11-05, 00:02
O Magnin denen adama nasıl tüm yedek klubesi girmedi, ben de onu anlamadım..O anda macın gittigini anladım aslında; ruh yoktu..

Bir tek Tekke hasstir lan diye hareket yaptı, digerleri kıpırdamadı bile..

Sheva
13-11-05, 00:07
Taktik olarak hiç uzaklara gitmeden, fantaziye kaçmadan 5 yaşındaki çocuk taktiği ve kadrosu bekliyorum;

Volkan

Hamit Alpay Servet Ümit

H. Şaş Emre Selçuk Tuncay

Halil Hakan

Tamamen düz bir 4-4-2, tabi Ümit'in yerine nerede Orhan Ak diye seslenmek istiyorum Terim'e ama hem iş işten geçti hem de ikinci maça kadar keşke ne bizler ne de basın sert eleştiri getirmese diye düşünüyorum.. Servet'i koydum çünkü hava toplarında etkili olabilir ama hızlı İsviçre ataklarına karşı ağır kalabilir, o da düşünülmeli.. Hakan'ın yerine de Necati-Halil daha iyi olurdu ama forvette bu veya başka oyuncu değişikliği beklemiyorum.. Sonuçta bu kafamdaki en iyi kadro ve bugünkü İsviçre'ye karşı bu kadroyu koyuyorum ve yine çok çok zor diyorum..

LuisFigo
13-11-05, 00:23
magnin gibi adamlari gördükce fasist olmamak elde degil !!!avrupalilarin hepsi ayni !!!!!!!!!!!!!!!
turu gecemezsek bile istanbulun nasil bir cehennem oldugunu dünya aleme gösterelim ! magnin serefsizinin her tac ,korner atisina gittiginde yusuf yusuf olmasini , kobi köhnün kalp krizi gecirmesini igörmek istiyorum

ne yapip edip o maci farkli almaliyiz.. avusturyaya nasil 5 gol attiysak 4 sene önce bunlarada atabiliriz

M.Yasin Cakmak
13-11-05, 00:27
Fatih Terim mactan sonra cok sinirlenmisti. Taraftarin elinden geleni yapmasini isteyecektir.

savatage
13-11-05, 00:33
Davut Dişli maçtan sonra yapılan "şerefsizlikler" için "bunun İstanbul'u da var" dedi.Şerefsiz adam şerefsizliğin ne demek olduğunu biliyor.
Heralde soyunca odasına kendi gibi adamları dolduracak ve İsviçre'ye misilleme yapacağız koridorlardaki olaylar için.
Gerçi aynı şerefsizliği bize karşı da Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda yapmışlardı ve güvenlik görevlilerini futbolculara saldırtmışlardı(F.Terim'in doğum gününde soyunma odası koridorlarına gelip de Terim'in kızına küfredilmesini saymıyorum bile).
Umarım turu geçmek için yeterli skoru alırız ama Davut Dişli gibi şerefsizlerin çıkıp da kendilerinin zamanında yaptığını başkaları şimdi yapması sebebiyle şikayet edememesini sağlayacak cezayı en azından UEFA verir.

Ayrıca eleştirilen Lubos Michel sayesinde tur şansımızın olduğunu düşünüyorum çünkü Hüseyin'in oyununu gördükçe Ergün Penbe ile bir akrabalığı olduğunu düşünmeye başladım zira kadroya çağrılması hadi neyse de ilk 11'de forma giymesi için hiç bir sebebini göremedim!
Neyse ki hakem erken sarı kartla önce rövanşta oynamamasını,
sonra da sarı kartı olması nedeniyle F.Terim'in çıkarması gereken ortamı yarattı.Ama nedense Terim bir türlü çıkarmadı ve sonunda da yenilen golün sorumlusu oldular bence beraberce.

Bence bu maç için;

Rüştü
Hamit-Toraman-Alpay-Serkan
Hasan Şaş-Yıldıray(Selçuk)-Emre-Tuncay
Nihat-Hakan Şükür

onbiri ile başlanmalı.
Kanatlardaki adamlar ile savunma sorunu çekmeyeceğimiz gibi hücumda da olması gerektiği gibi etkili oluruz bence.
Ancak ille tek forvet oynanacaksa da(ki sanmıyorum),
Almanya Liginde gol kralı olan Halil Altıntop'un Kaiserslautern'de tıpkı bu akşam Nihat'ın oynatılmaya çalışıldığı şekilde oynatıldığını da belirtmek isterim.
Yani Halil aslında forvet değil,
sol kanatta oynayan Tuncay Şanlı'nın sağ kanatta oynar şeklinde oynuyor zaten.
Yani önünde bek varken nasıl oynanması gerektiğini gayet iyi biliyor.Ancak olumsuz yanı top kaybının fazla olması,ki zaten Hasan Şaş tercihi de bu bakımdan daha doğru olacaktır.Hasan ondan daha fazla top kaybetse bile Hasan'ın kaybedeceği toplar rakibin atak başlangıcını oluşturmayacaktır.

Sovereign
13-11-05, 00:36
Maçın skoru hiç umurumda değil açıkçası...

Zaten bu skordan sonra kupaya katılabileceğimizi pek düşünmüyorum...

İsteğim bu adamlara saha içi ve dışında iyi bir dayak atılması...

Can Baysan
13-11-05, 01:02
Seyircinin rağbet edeceğini zannetmiyorum.

İki sebepten dolayı:

1- 2-0'lık skor dezavantajı ve bu futbolsuzluktan dolayı, kimsenin umudunun kalmadığını düşünüyorum.

2- Fiyatlar, "asi ve yırtıcı taraftar"ın cebine hitap etmiyor...

Sheva
13-11-05, 01:11
Seyircinin rağbet edeceğini zannetmiyorum.

İki sebepten dolayı:

1- 2-0'lık skor dezavantajı ve bu futbolsuzluktan dolayı, kimsenin umudunun kalmadığını düşünüyorum.

2- Fiyatlar, "asi ve yırtıcı taraftar"ın cebine hitap etmiyor...

Şimdi bu basiretsiz federasyonun bir tutam aklı varsa bugüne kadar bilet alan kişilerin zararını tazmin etmek pahasına bilet fiyatlarını indirir ve ne yapar eder sponsorlukla gelen taraftar sayısını minimuma indirmeye çalışır.. Etkili bir tribün oluşturmak için ne gerekiyorsa yapmalılar..

Maça ilgi konusundaki yoruma katılıyorum, fenerliler Terim'e bindirmek için zaten fırsat kolluyorlardı ve gerek skor gerekse de birkaç yanlış oyuncu tercihi onlara bu fırsatı verdi.. Büyük bir dönüşüm geçirmezlerse, kötü giden maç içinde miili takım ve Terim karşıtı tezahürat bile yapabilirler diye düşünüyorum.. Dolayısıyla işimiz zor, bir tek Davut Dişli'nin tepkisi ümitlendirdi beni çünkü bir tek bu herifler taraftarı örgütleyebilir, Terim ve takımın arkasında durmaları önemli (açıkçası onların da desteğinden son derece şüpheliyim, o yüzden sevindim maçtan sonraki tepkisine)..

Serkan1905
13-11-05, 01:18
Zor mac olacagini söylemeye gerek yok. Terimden bu mac icin Harakiri bekliyorum. Elimizde ne kadar kreatif, skora etkili oyuncu varsa, hepsinin (veya cogunun) oynasini bekliyorum.

Okan kesinlikle ilk 11 de baslamasi lazim.

Saunders
13-11-05, 01:24
ludovic magnin cezalı.

Genco
13-11-05, 02:48
Davud Disli, 'Bunun Istanbul'u da var..' demis.. Hepsi palavra..

Bilet fiyatlarindan anlayacagiz bakalim, Istanbul'u da varmiymis, yokmuymus?..

arat44
13-11-05, 05:19
2-0 yaparsak uzatmada da geciririz bunlara...

ama zevksiz bir mac olucak gibi geliyor bana...

gerci tahmini kadrolara bakinca yazilan hucum acisindan keyifli olabilir...

sergen adam olsaydi bu macta cok ise yarardi...

mac sıkısıcak bir noktadan sonra ve tam anlamiyla bir "cilingir" yok bizde...

Allah buyuk...

tahminen tromso maci gibi olucak...

baslayis macinin sonunun bir gostergesi olucak...

erken gol lazim...

hem erken hem ust uste...

zor ama imkansiz degil...

M.Yasin Cakmak
13-11-05, 07:36
Birazcik pozitif enerji yapsak. Xamax desek. Gaza gelsek 5 atsak olmaz mi beyler.

Allah askina azicik Milli Takim'a Milli Takim gibi yaklassak. Umit Ozat dahil kim oynasa bir mac daha sonuna kadar desteklesek.

Sokacam 1 macligina fenerli iqsuna inip hep destek tam destek desek.

Koyacaz abicim!

Bal gibi de koyacaz!

Haydi be Turkiyem.

arat44
13-11-05, 15:58
ben sunu istemiyorum...

bazi maclar olur ya bir takim yalandan bastirir ( bizim tromso maci )...

onun gibi olmasin...

elensek bile pozisyon bulalim...

heyecanli olsun ki destek adam gibi olsun stadda...

Ray52Lewis
13-11-05, 16:14
Koyacaz abicim!

Bal gibi de koyacaz!

Haydi be Turkiyem.

Su an icin en saglikli düsünce budur, rövans maci sonrasi gerekirse asilir da kesilir de...

Lioney
13-11-05, 19:39
Ben olsam, şöyle ya herro ya merro deyip

Volkan

Tolga Alpay Toraman

Hamit Emre Hüseyin Şaş

Necati Hakan Tuncay

şeklinde çıkardım :)

LuisFigo
13-11-05, 20:27
Ben olsam, şöyle ya herro ya merro deyip

Volkan

Tolga Alpay Toraman

Hamit Emre Hüseyin Şaş

Necati Hakan Tuncay

şeklinde çıkardım :)

hüseyin cezali , hakanin yerine serhat yada fatih tekke´yi de koyabiliriz

tyisik
13-11-05, 20:59
iscivre 3 farkli yenilecek bir takim kesinlikle degil o yuzden kimle cikarsak cikalim turu kaybettik bence, insallah yanilirim bir mucize olur ve 5 farkli kazaniriz ama gordugum isvicre takimi ile bunu basarmak gercekten zor

Sheva
13-11-05, 21:38
İsviçre'nin sol beki Magnin ileri geri müthiş çalışan ve çalışmanın ötesinde faydalı işler yapan bir oyuncuydu, cezalı olması çok büyük avantaj bizim açımızdan.. İlk maç oynamayan Hasan Şaş ve Hamit Altıntop'un da bu maç sağ kanada dönecekleri düşünülürse, Hamit-Hasan-Serkan'dan herhangi ikisinin oluşturacağı sağ kanat her türlü çok iş yapar İsviçre'ye karşı, çok etkili olacaklar diye düşünüyorum.. Solda da artık yapacak birşey yok Ümit Özat'la devam, önünde de Tuncay oynar ki ilk maç çok yalnız kalmasına rağmen iyiydi.. Gol yememeyi başarırsak iyi işler yapabileceğimizi düşünüyorum, thiç belli olmaz ümitsizliğe gerek yok..

Düşündüğüm iki konu, Yıldıray'ın da dönecek olmasıyla kimin dışarıda kalacağı.. Bana kalsa ilk 11 oynatmam Yıldıray'ı ama Fatih hoca büyük ihtimalle oynatır, yalnız orta sahaya ve forvete koymasa bari.. Geriye sağ ve sol kanat kalıyor ki Hasan'ın yerinde sağda oynayabilir.. Bir diğer konu da, Emre ve Selçuk'tan oluşacak orta saha ikilisine rakip ataklarda kanatlardan mutlaka destek gelmesi gerekir, yoksa bu ikisi o baskıyı fizik olarak kaldıramaz.. Hüseyin'in cezası kadroda olmamasını garantilediği için çok iyi oldu, Tümer'in ise bu maç kesinlikle ilk 11 başlamaması gerekli..

Sheva
13-11-05, 21:56
Kayıtlara geçsin diye yazıyorum, NTV'deki futbol programına katılan Davut Dişli, Rıdvan'ın 'bilet fiyatlarını indirecek misiniz' sorusuna 'şu ana kadar 28 bin bilet satıldı, 10 küsur bin bilet kaldı (bu stad kaç kişilik onu da bir çözemedik ya neyse), onların da satılacağına eminim' cevabını verdi.. Umarım şu ana kadar satıldığını söylediği bilet sayısı da, stadın dolacağı yönündeki temennisi de doğrudur ancak bu konuda o kadar iyimser değilim açıkçası..

LuisFigo
13-11-05, 22:17
federasyonun akli olsa böyle önemli bir mac icin girisleri bedava yapar..eger dünya kupasina gidersek bu macta kazanacanklari gelirin daha fazlasini garant ietmis olacaklar.

Sheva
14-11-05, 11:17
Blick gazetesi yine Terim ve milli takıma şerefsizce ithamlarda bulunmuş, Ümit Özat'a da takma ad olarak argo bir kelime kullanmış (picaveli, ne demek olduğunu yazmamışlar), Konya kadar ülkenin diline düştük olacak iş değil.. Bir birlik olsak, stad bir full çekse ben bu adamları o zaman görücem ama maalesef hiç umudum yok o konuda, koca ulus bu kadar lafı yediğimizle kalıcaz.. En ufak şeyden gaza geliriz ama en gerektiği zaman birlik olamayız, bu şerefsizlerin o stadda dizlerinin titrediğini görmezsem içim rahat etmeyecek..

Patriot
14-11-05, 11:26
Sn. Fatih Hocamiz artik su fb ve Ergun hayranligindan vazgecer diye dusunuyorum. umit, serkan, selcuk, tuncay, volkan 5'lisinden bir tek volkana lafim olmayacak ama digerlerinin yolu acik olsun. Zaten kelin merhemi olsa basina surermis.. bkz. FB'nin avrupa maceralarina.
FT'nin en buyuk yanlisi sistemden ziyade futbolcu secimi. Allahtan Cimsir cezali duruma dustu yoksa bu mac yine oynatirdi, birde Selcuk ve Umit sakatlanirsa balli kaymak olur. Selcugun ozelligi nedir biri bana anlatabilirmi? Adam donup pasini verene kadar mevsim donuyor zaten kendisine hic pas verilmese arkadas daha da bir memnun olacak.

Kadrodaki isimlerle gonlumden gecen 11 (yoksa umit karani banko oynatirdim). Yildirayinda sakatligindan dolayi oynayacagina ihtimal vermiyorum.

---------------------Volkan------------------
--------------------------------------------
Fakyel-----Tolga------Alpay---ibraam uzulmez/toraman (Allah kahretsin nasil bu mevkiye bi adam bulamazlar)
--------------------------------------------
----------------Hamit-Emre------------
Hasan----------------------------Tumer
-------------Hakan--Fatih--------------

Bu kadroyla bile isimiz cok zor cunku cok buyuk bir ihtimal en az 1 gol yeriz.

JackDaniels
14-11-05, 13:12
2-0 zor bir skor değil....

ilk yarı 1 tane 2. yarı 1 tane bu iş hallolur...

2 yi atan takımda eşşek değilya 3. golüde atar...

Lioney
14-11-05, 14:32
Sorun atacağımız goller mi bence bu tartışılır. Gol atmak ta kolay bir hadise değil elbet lafım yok lakin, bu golleri atmak için yapacağımız hareketler ile gol yeme ihtimalimizin ortaya çıkacağı pozisyonlar benim kafamı daha çok kurcalıyor doğrusu.

Manasız olsa da şunun hesabını yapmalıyız. Biz bu playoff u 3-0 mı geçeriz yoksa 5-2 mi geçeriz. Yani oyun planı yapılırken neyi düşünüp neyi göz önüne alacağız o önemli bir hadise bence. Eğer 3-0 ı zorlarsak yani gol yemeyecek kadar katı tedbirler ile maça çıkarsak, öyle veya böyle buna şartlanırsak, söz gelimi bir yan top ile yiyiceğimiz bir gol tüm umutları ve moralleri bitirebilir.

Lakin, biz gol yeme stresini ikinci plana alıp, daha çok gol atma üzerine plan yaparsak, yani işte gol yeriz ama amacımız bunun üzerine 3 fark yapabilmek zaten düşüncesi ile saha da uygulamalara gidersek daha mı iyi olur acep.

Ha sanki çok gol atmak, çok kolaymış gibi bir mana çıkıyor, tabii katiyen öyle bir düşüncem yok. Ama defansif durumumuz göz önüne alınırsa, sanki 4-1 lik 5-2 lik bir oyun anlayışı bize daha umut verici olur :)

Sovereign
14-11-05, 14:49
Maça şöyle çıkacağımızı tahmin ediyorum:

________Volkan

Hamit-Alpay-İbrahim-Ümit

________Selçuk

____Okan-Emre-Tuncay(Yıldıray)

____Hakan-Halil(Fatih)

Hasan Şaş sakat olduğu için oynamayacak.Yıldıray da fizik olarak hazır değil.

Defansımız da kontrataklar karşısında çok ağır kalabilir.Bu durumda Hamit'in orta sahaya kaydırılması ve onun yerine Serkan'ın oynaması düşünülebilir.Aynı şekilde bu maçta hızı işe yarayacak Fatih Akyel de Toraman'ın yerine oynayabilir.

Sol bek için yorum yapmak istemiyorum.

reallion
14-11-05, 16:06
BİLET FİYATLARI
Maraton Alt C-D-E Blok:
250YTL (250.000.000TL)

Maraton Alt A-B-F-G Blok:
200YTL (200.000.000TL)

Fenerium B-C-D-E-F Blok:
125 YTL (125.000.000TL)

Maraton Sarı-Lacivert Trb:
100 YTL (100.000.000TL)

Maraton Üst:
100 YTL (100.000.000TL)

Fenerium A-G Blok - Sarı-Lacivert Trb:
100 YTL (100.000.000TL)

Migros Tribün:
30 YTL (30.000.000TL) (bitti)

Telsim Tribün:
30 YTL (30.000.000TL) (bitti)

ulan bu kadar önemli bir maçta 55.00 kişilik stadın hınca hınç dolması gerekirken maraton ve numaralı tribün fiyatlarına bakın! bir de utabnmadan taraftarımızdan maç boyu müthiş destek bekliyoruz diye açıklamalar,basın bültenleri! al sana müthiş destek al! migros-telsim 15 milyon, fenerium a-g 35,maraton sarı laciver,maraton üst 50, fenerium b,c,d,ef 60 ,maraton alt 80,maraton alt c,d,e yi de 100 yap anasını satiim ne olur yani? kaç defa katılacaz Almanya'da finallere?! Hemde yakın tarihte İngiltere maçı gibi fiyasko bir örnek varken nasıl yapılır böyle bir dangalaklık ulşan yuh!! Zaten Milli maçlarda taraftarın organize olamama gibi hali hazırda bir sorunumuz var. Bu yetmiyormuş gibi ayakkabısının kirlenmesinden endişelenen tiplerle doldurun bakalım!! GERİZEKALILAR!

14-11-05, 17:37
Bu biletleri gene firmalar alır onların hiç maça gitmemiş çalışanları gelir gene atmosfer falan olmaz.

reallion
14-11-05, 17:52
neyse az önce havaalanında karşılanışlarını gördüm. Çok organizeydi .) bizim tayfadan da bir çok eleman gördüm. İnşallah maçta da böyle devam eder ve turu geçeriz.

savatage
14-11-05, 18:27
Biraz evvel Şükrü Saraçoğlu Stadı'na idmana geldiler ve her ne kadar trafiği kesememiş olsalar da,organize oldukları belli olan kalabalık bir grup tarafından meşale ve küfürle karşılandılar:)

Namelessonegs
14-11-05, 19:54
Öfkeli karşılama!..
İsviçre Milli Takım'ı 2-0'ın rövanş karşılaşması için İstanbul'a geldi. İsviçre Kafilesi'ni kalabalık ve öfkeli taraftarlar karşıladı

2006 Dünya Kupası play-off ilk maçında 2-0 yenildiğimiz İsviçre Milli Takımı, İstanbul'a indiğinde yer yerinden oynadı. Kalabalık ve öfkeli bir taraftar grubunun karşıladığı İsviçreli futbolcular, tepkiler karşısında zor anlar yaşadı... Atatürk Havalimanı'na saat 14.40'ta inen İsviçre Milli Takımı kafilesi, pasaport kontrolü ve bagaj alımı nedeniyle yaklaşık 2,5 saat sonra havalimanından ayrıldı.

Çok sayıda Türk taraftarın protesto gösterileriyle karşılanan İsviçre kafilesi, Atatürk Havalimanı'nda güvenliğin sağlanması için bir süre bekletilirken, çevik kuvvet polislerinin oluşturduğu kordon içinde havalimanından çıkarılabildi. Taraftarlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla İsviçreli futbolcu ve teknik heyete protestoda bulundu.

Protestolar karşısında İsviçre kafilesi adete şaşkına döndü, futbolcular uçaktan havaalanına çıkmak istedi ancak güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu gerekçesiyle 2 kez aprona geri döndü. Televizyonların canlı yayınladığı görüntülerde büyük kargaşa yaşandı, İsviçreli futbolcuları seyirci tepkisinden polis kurtardı.

Bu arada, güvenliğin sağlanıp sağlanamadığını kontrol amacıyla çıkış bölümüne gelen İsviçre Milli Takımı Sorumlusu Philip Ebnöther, bir anda taraftarların yoğun tepkilerine maruz kaldı. Ebnöther, buradaki polisler tarafından tekrar içeri alınırken, bekleyen taraftarlar, İsviçre Milli Takımı'nın çıkışı esnasında da izdiham yarattı.

İsviçre Milli Takımı'nda, ilk maçtaki agresif hareketleriyle dikkat çeken ve gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Magnin de İstanbul'a getirilen oyuncular arasında yer aldı.

'Cehenneme hoşgeldiniz'

İsviçre Milli Takımı, Atatürk Havalimanı'na ayak basar basmaz protesto edildi.

Havalimanında körüğe yanaşan uçağın kapısının açılmasıyla birlikte dışarı çıkan İsviçre kafilesi, protestoyla karşılaştı. Futbolcular ve İsviçreli taraftarların uçaktan çıkışı sırasında bir grup havalimanı çalışanı körükte Türk Bayrağı açarak slogan attı. Üzerinde ''Welcome to Hell, 5-0'' (Cehenneme Hoşgeldiniz, 5-0) yazılı döviz açan Havaş çalışanlarından oluşan grup, İsveçreli futbolcuları protesto etti.

Kafileyi taşıyan otobüse yumurta atıldı

18. Dünya Kupası elemeleri play-off baraj rövanş maçı için İstanbul'a gelen İsviçre Milli Takımı, Çırağan Palace Hotel Kempinski'ye yerleşti.

Atatürk Havalimanı'ndan, otobüsle sahil yolunu takip ederek Çırağan'a gelen İsviçre Milli Takımı kafilesine, polis ekipleri eskortluk yaptı. Otobüse, Tophane'de ve Çırağan Palace Hotel Kempinski'nin kapısında, iki kez küçük gruplar tarafından yumurta ve ayran atılırken, güvenlik güçleri hemen müdahale ederek bu grupları dağıttı.

İsviçre Milli Takımı otele girerken, bir kişinin Fransızca "Futbol delikanlı oyunudur" yazılı pankart açması, dikkati çekti.

Bu arada, İsviçre Milli Takımı'nın bu akşam yapacağı antrenmanın iptal edildiği bildirildi.

Bıçakcı, futbolseverleri sağduyulu olmaya çağırdı

Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, İsviçre ile 16 Kasım Çarşamba günü yapılacak Dünya Kupası elemeleri play-off baraj rövanş maçı öncesi, taraftarlara uyarılarda bulundu.

Bıçakcı, yaptığı yazılı açıklamada, futbolseverleri sağduyu ve sükunete davet ederken, "İsviçre'de yaşadığımız, futbol etiği ve genel teamüllerle bağdaştıramadığımız olayları, bize yakışan ölçü ve sorumluluk anlayışı içinde İsviçre Federasyonu ile paylaştık. Artık bu olaylar geride kaldı" dedi.

Önlerinde çok önemli ve kritik bir karşılaşma bulunduğunu hatırlatan Bıçakcı, ortamı daha fazla germenin ve tepkilerin dozunu kontrol edilemeyecek noktaya taşımanın, sahaya çıkacak futbolcuların konsantrasyonunu bozabileceği, Türk futboluna da telafisi mümkün olmayan zararlar verebileceği uyarısında bulundu.

Bıçakcı, şunları kaydetti:"Millet olarak, her şeyden önce konukseverliğiyle tanınan ve bu özelliğiyle dünyada hak ettiği takdiri gören bir karaktere sahibiz. İsviçre Milli Takımı İstanbul'a geldi. Bu aşamadan sonra bizim konuğumuz. O nedenle, öncelikli olarak ev sahipliğinin en iyi örneklerini vermek geleneksel sorumluluğumuzdur.
Değerli futbolseverlerin, bu aşamada sakin, olgun, sağduyulu davranmaları, provokasyonlara kapılmadan, taraftar sorumluluğu içinde hareket etmeleri gereğinin altını özellikle çizmekte yarar görüyorum.

Çarşamba gecesi oynanacak maçta da aynı sorumluluk duyguları içinde, takımımıza gösterilecek destek büyük önem taşımaktadır. Futbolseverlerden, tahriklere kapılmadan ve tepkilerin dozunu sportmenlik çerçevesinde tutarak hareket etmelerini özellikle rica ediyorum."

Kaynak: AA

---------------------------------------------
oh helal olsun valla..Cok muhtesem olmus..Umarım geldiklerine geleceklerine pisman olur Carsamba gunu..Zehir zıkkım olur o mac hepsine!

LuisFigo
14-11-05, 19:56
http://i.webaslan.com/images/haber/2005/isvicre-Karsilama001.jpg

Namelessonegs
14-11-05, 20:11
Arkadaslar cok komik bir haber olmus..Bakalım sizde bu ironiyi anlayacakmısınız:)

'Şerefsiz' isyanı

Veissiere için maçtan sonra Fatih Akyel, "Böyle şerefsiz hakem görmedim. 5 kartlık para vermişler" açıklamasını yapmış

:lol: :lol: :lol:

Bir serefsizin isyanı gibi olmus :D

LuisFigo
14-11-05, 20:24
ya fatih akyel milli futbolcumuz..hakaret etmiyelim lütfen

LuisFigo
14-11-05, 20:34
http://www.haberturk.com/foto/mansetfutbolcu141120051.jpg

:lol:

bizimkiler almanca küfür yaziyim derken ingilizceyide karistirmis isin icine :D

Sheva
14-11-05, 22:00
Maça şöyle çıkacağımızı tahmin ediyorum:

________Volkan

Hamit-Alpay-İbrahim-Ümit

________Selçuk

____Okan-Emre-Tuncay(Yıldıray)

____Hakan-Halil(Fatih)

Hocam işte o yazdığın gibi Hamit'in Okan'ın yerine sağ içe, Serkan'ın da sağ beke kaydırılması çok iyi olur bence.. Okan çok koşuyor gözüküyor ama bence hem çok pas hatası yapıyor hem de fizik olarak yetersiz kalıyor.. Tuncay da kesin olarak oynamalı, Hasan Şaş ve Yıldıray'dan en az birinin yedeklerde olması çok iyi olur.. Bence iyi ve gol bulabilecek bir kadro ama eğer İsviçre'nin öyle bir niyeti varsa, 85'de yediğimiz gol gibi kontrataklara karşı son derece hassasiyeti olan bir kadro.. Artık adamların tamamen kapanıp, skorun üzerine yatmalarına güvenicez çünkü temkinli olalım diye de iki top yapamayan adamları oynatacak halimiz kalmadı bu maç..

Namelessonegs
15-11-05, 00:51
Hasan Şaş kadrodan çıkarıldı !
(A) Milli Takım’da Hasan Şaş, İsviçre maçı kadrosundan çıkarıldı.

(A) Milli Futbol Takımı'nda, sakatlığı bulanan Hasan Şaş, İsviçre maçı kadrosundan çıkarıldı.

(A) Milliler, 16 Kasım Çarşamba günü FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda İsviçre ile yapacağı Dünya Kupası elemeleri play-off baraj rövanş maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Milliler, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde, maçın oynanacağı statta bu akşam basına kapalı çalıştı. Grip olan Okan ve adalesinde hafif sıkışma bulunan Nihat, antrenmana katılmadı. Bu futbolcuların durumunun önemli olmadığı açıklandı. Yıldıray ise antrenmanda takımla birlikte çalıştı.

Bu arada, belinden sakatlığı bulunan ve ilk maçta da oynayamayan Hasan Şaş, İsviçre maçı kadrosundan çıkarıldı. Tedavisi süren bu futbolcu ile birlikte sarı kart cezalısı Hüseyin de kadro dışında bırakıldı.

(A) Milli Futbol Takımı, yarın akşam yapacağı antrenmanla İsviçre maçının hazırlıklarını tamamlayacak

JackDaniels
15-11-05, 11:24
uzun zamandır Türkiye'ye gelen yabancı bir takımın bu kadar korkakça etrafa baktığını görmemiştim...Yunanlılar bile geldiğinde güle oynaya etrafa gülücükler saçarak gelmişlerdi...

Görüntüleri tekrar tekrar izledim, inanılmaz etkilenmişler ve inanılmaz korkmuşlar...

Olması gereken de bu zaten...Rakibin geliyorsa evine, ezeceksin sindireceksin,rahat ettirmeyeceksin...

Taraftar görevini yapıyor sıra futbolcularımızda...

Sheva
15-11-05, 12:22
Bu konuda toplum ikiye bölünmüş durumda.. Bir grup yapılanları abartılı ve çirkin buluyor, bir grup ise tasvip ediyor ve belki daha da fazlasını görmek istiyor..

Şahsi görüşüm şu ana kadar yapılanlar bu çizgide devam ettiği sürece bence gayet yerinde hareketlerdir.. Tabi bu ince bir çizgi ve bir adım ötesi işi çirkin bir boyuta taşıyabilir ancak şimdilik böyle bir şey söz konusu değil.. Benim ömrümde dandik Türk gazetelerinde bile herhangi bir Avrupa takımı veya kulübü hakkında okumadığım derecede çirkin yazılar, yakıştırmalar ilk maç öncesi İsviçre gazetelerinde yer aldı, oyuncular da açıklamalarıyla buna destek oldular (hala da aynı üslupla konuşuyorlarmış).. Diğer yandan da maç günü saha içi ve çevresinde yaşananlar düşünülünce bence şu ana kadar yapılanlar tam da İsviçreli'lere verilecek uygun karşılıktır, buna işallah maç günü stad içindeki baskı da eklenecektir.. Tabi ki saha içine herhangi bir yabancı madde atılmamalı ama örneğin İsviçre otobüsü güzel bir şekilde karşılanmalı ve saha içinde de her türlü baskı kurulmalıdır oyuncular üzerinde..

Bugüne kadar sanki ikinci maç olmayacak, Türkiye'ye hiç gelmeyecekmiş gibi rahat davranan, bizim hocamıza etmedikleri hakaret kalmayan, aşağılayan İsviçreli'lerin yüzleşme günü gelmiştir.. Mutlu mesut yaşadıkları ülkelerinde gereksiz ve aşırı bir agresiflik içine giren İsviçre halkının vebalini yarın sahaya çıkan 11 İsviçre futbolcusu çekecek, bakalım kalkabilecekler mi bu yükün altından..

reallion
15-11-05, 12:52
Geçmiş dönemde dış basının da etkisiyle gerek devlet erkanının gerek iç medyanın abartılı sağduyu çağrıları neticesinde çok kritik maçlarda son derece sakin bir ortam yaratılmıştır ve sonuç olarak her seferinde babayı alıp, rakibimizin ve medyalarının kıs kıs gülmelerini sağlamışızdır. Ancak bu sefer ne kadar sinirli olsamda ateşle oynadığımızın farkındayım. İsviçre bu boru değil. Şu ana kadar yapılan protestolar gayet yerindeydi ama maç anında bunların artarak yabancı madde yağmuruna dönüşmesinden tırsıyorum.Zira adamlar bir pet şişenin isabet etmesi halinde skor ne kadar lehimize olursa olsun maçı masaya yatırarak hükmen gömerler bizi. O kadar kolay mı lan diyebilirsiniz ama evet o kadar kolay.Hatırlayın Xamax maçını derim...

Leli
15-11-05, 13:08
inanmiyorum arkadaslar bu isvicreliler cok kötü konusuyor kavga ettim zaten az önce....

diyorlar ki burdaki isvicreliler yok iste mac oynanirken iptal olurmusta yani oynanamazmis cünkü bir türk sahaya atlayip kesin cinayet cikaririmis ....

bide fatih terime küfür ediyolar ... off biktim bunlari duymaktan...

konustugum insan aralikta türkiyeye gitcekti onuda ertelicekmis....

bukadarda olmaz yani artik....

reallion
15-11-05, 14:31
terim şu anda isviçre medya mensuplarının ağzının orta yerlerini klozet olarak kullanıyor.

JackDaniels
15-11-05, 14:32
F.Terim basın toplantısı düzenliyor ve inanılmaz giydirdi isviçreli basın mensuplarına...

İçimde kalan, söylemek istediğim herşeyi F.Terim dile getidi..

Helal olsun Hocam sana...

LuisFigo
15-11-05, 14:40
ilk 30 dakikada 2 gol bulacaz insallah...ayni arnavutluk maci gibi olacak sanki

LuisFigo
15-11-05, 14:57
Fatih Terim bombaladı!...
Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim İsviçre maçı ile ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında, İsviçre Milli Takım Teknik direktörüne yanıt vererek, "Herhalde Kuhn'un kibarlık, centilmenlik anlayışı farklı. Orada yaşananları hep beraber yaşadık biz ama bu bakış açısına göre değişiyor demek ki" diye konuştu.

Terim İsviçreli gazetecilerin soruları üzerine konuşmasını kesip şu sözlerle ders verdi:"İki İsviçreli gazeteci arkadaşımız da bana şu mesajı verdiler, sanki ilk maçta hiç bir şey olmamış gibi konuşuyorlar. Nasıl bu kadar rahat olduklarını anlamak kolay değil. Sanıyorum hep haklı durumda olma istekleri devam ediyor... Bakıyorum da, bana İsviçre'de üzülüp üzülmediğimizi soran yok hep burayı soruyorlar. Gazetecilik tarafsız olmak değil midir? Maçtan önce sizin orada yazdıklarınız, radyo ve televizyonlarda söyledikleriniz İsviçre taraftarını tahrik etmedi mi?

Şu hadiselerden sonra sizin o kadar çirkin şeyler yazmanıza rağmen bizim basınımızdan bakıyorum size karşı tek kelime yok. Bizimkiler böyle de adaletlidir. Yani siz istediniz yoksa ben böyle bir şey konuşmak istemedim ama iki antrenörü yazarken bile birine zengin, birine dilenci yazıyorsunuz.
Bu nerede var? Olayları aslında siz tırmandırdınız basın olarak. Sizi de tebrik ederim ayrıca Milli Takımınız'la tek yumruk oldunuz...

Bir oyuncunuz teknik adama küfür ediyor ama inkar edince onun söyledikleri doğru kabul ediliyor hocanın söyledikleri yanlış... Dolayısıyla bizim çok saygılı bir millet olduğumuzu hatırlamanız da yarar var. Bu konuları fazla açmayın çünkü istediğiniz gibi yönlendiremezsiniz bizi..."

İLK MAÇTA İYİ OYNAMADIK

Terim, ilk maçta Tümer, Tuncay, Hakan ve Nihat'la dört forvetle oynadığımızı ama iyi oynamadığımızı söyleyerek şöyle devam etti: " Hiç bir bahane aramıyorum ama oyun 1-1 bitebilirdi... Bakıyorum da hakem tarihteki en bariz penaltıyı vermemiş... Biz kötü oynayabiliriz ama bu hakemi ilgilendirmez... Yine bakıyorum bu pozisyona çok fazla dikkat çekilmiyor. Aynı şey bizim lehimize olsaydı Avrupa basını hakemi yerden yere vururdu. O pozisyon maçın kader anıdır. 2-0 geride olduğumuz için maç bizim açımızdan risk taşıyacaktır. Büyük başarılara ancak riske girerek ulaşabiliriz. Oyuncularımız bu riske girebilecek ve bu riski taşıyabilecek kapasitedeler."

Fatih Terim bir soru üzerine de yarınki maça ilişkin beklentilerini şöyle dile getirdi: " 2-0 mağlup durumdaki bir Türkiye nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynayacaktır. İsviçre cephesinden gelen açıklamalara bakıyorum hep bizim saldıracağımızı söylüyorlar ama bu bilinçsiz bir saldırı gibi anlaşılabilir. Böyle yapmayacağız. İsviçre'nin sahasında değiliz, İsviçre seyircisi önünde değiliz, İsviçre'nin stadında değiliz tüm bunlar sahaya nasıl yansıyacak yarın hep birlikte göreceğiz. Baskı kuracağımız kesin ama bu bilinçsiz bir baskı olmayacak... " Terim maçü gelecek seyircilerin İsviçre Milli marşı çalınırken ıslıklamalarını isteyerek İsviçre kafilesinin dün havalimanında gördüğü muameleyi, "Her ülkenin polisinin uygulaması vardır. Buna kimse müdahale edemez" diye değerlendirdi ve şöyle konuştu: "Ben orada değildim muammelenin ne olduğunu bilmiyorum ama olayların abartıldığından eminim. Ama şunu bilmenizi isterim ki, hiç bir meslektaşımızın, hiç bir sporcuya, hiç bir insana rahatsızlık vermeyi düşünmeyiz. Biz misafirperverliği ile öne çıkan bir ülkeyiz."

------------------------------------
siteye yanlis mi yazmislar yoksa fatih hoca gercekten milli marslarini isliklayin mi dedi...

Sheva
15-11-05, 15:51
Bu konuşmayı kim yapar, Fatih Terim yapar :alkis: :buyuksun:.. Aradaki ufak tefek şeylere takılmayalım, bu maç öncesi yapılması gereken konuşma bu mudur, bence budur.. Tek engel var önümüzde, hala stadın tam olarak dolacağına veya bilinçli seyirci geleceğine tam inanmıyorum ama çok samimi olarak her şekilde tur şansımızın en az %50 olduğunu söyleyebilirim..

Sheva
15-11-05, 16:12
Figo'nun koyduğu haber AA kaynaklı ama biraz anlama özürlü heralde muhabirleri.. NTVMSNBC aynı bölümü şu şekilde anlamış ve aktarmış;

'Terim, İsviçre Milli Takımı’nın havalimanında karşılanma biçimiyle ilgili bir soruya, “İsviçre’de istiklal marşının ıslıklanması, reaksiyon nedeni olmuştur diye düşünüyorum. Açıkçası Türk halkının İsviçre’den beklediği bir hareket değildi. Ben seyircilerimizden İsviçre Milli Marşı’na gerekli saygıyı göstermelerini istiyorum” yanıtını verdi.'

Patriot
15-11-05, 16:16
TFF'yi anlamak mumkun degil. Bilet fiyatlari nasil olurda bu kadar pahali olur. Nedir amaclari? Kazanacaginiz kadar kazaniyorsunuz zaten hala rant pesinde kosmak niye?
Neden tribunleri cekirdekcilere emanet ediyorsunuz?
Ingiltere macindan hicmi ders cikarmadiniz?
Ondan sonra cik ben deli taraftar istiyorum de.. oldu canim.. cekirdek biterse bi ara belki yerinden kalkar vatandas sen bekle :kizgin:

Zaten o stadda daha bugune kadar milliler parlak bir mac cikaramadilar insallah yarin bir ilk gerceklesir.

firatad
15-11-05, 19:39
6000 kadar bedava bilet dağıtmışlar o kadar manyak yeter biletler bitti zaten şu fiyat meselesini kapatalım

LuisFigo
15-11-05, 20:47
Türkiye'nin En Büyük Mehteri Şükrü Saracoğlu Stadında

Milli Takımımız 2006 Almanya biletini alabilmek için 2-0’ın rövanşında Çarşamba akşamı Şükrü Saraçoğlu’nda ağırlayacağı İsviçre maçı öncesi Mehteran-ı Eyüp Sultanla coşacak. Futbol Federasyonunun talebi üzerine Türkiye’nin en büyük Mehterini bu tarihi maç öncesi Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadında görevlendiren Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, Mehter konseri ile 60 bin taraftarın statda, milyonların’ da ekran başında coşacağını söyledi. Başkan Genç yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bizden bu tarihi maç öncesi talepte bulundular. Bende seve seve hemen Mehterime talimatı verdim. Milli takımımıza ve Ay Yıldızı seven herkese muhteşem bir konser vermelerini söyledim. Türkiye’nin en büyük Mehter takımını Şükrü Saraçoğlu’nda Çarşamba akşamı vereceği konserle coşacak, coşturacak. İnşallah 11 yiğidin sahada koyacağı yürekle, Ay Yıldızımıza gönül verenlerin yüreği aynı noktada birleşir ve Almanya biletini alırız. Bizler inandık, sizlerde inanın” dedi.

savatage
15-11-05, 20:47
Bu arada klüpçülük olacak belki ama Şükrü Saraçoğlu Stadı yeniden yapıldıktan,Türkiye'nin en iyi stadı olarak lanse edildikten bu yana Avrupa maçlarında ilk defa lehimize skor yüzü görebilir.
Bundan önce bir tek Manchester United'ın yedeklerine ve PSV'nin 10 kişisine karşı maçlık galibiyetler olsa da 3 farklı kazandığımız takdirde ilk defa sonucunu aldığımız bir Avrupa başarısına ev sahipliği yapmış olacak!
Aksi halde haram parayla yapılmış uğursuz ve lanetli bir stat olduğuna inanmaya devam edeceğim.Stadın istedikleri yerine sidik döksünler, tavuk bacağı gömsünler bu fikrim değişmeyecek :lol:

Sheva
15-11-05, 22:22
6000 kadar bedava bilet dağıtmışlar o kadar manyak yeter biletler bitti zaten şu fiyat meselesini kapatalım

Bu kesin doğru mu, Davut Dişli'nin stadın dolacağı yönündeki kesin konuşmalarından böyle bir şey olacağını tahmin etmiştim.. Güzel bir sayı, hedef kitle de tutturulduysa tam isabet olmuş, bütün stadı ateşleyecek (ateşlenmezlerse zorla ateşleyecek) bu maç için elzem bir topluluktu.. Başlarında büyük ihtimal amigolar da olacağı için yabancı madde atma vs de olmaz, iyi oldu bu..

LuisFigo
15-11-05, 22:37
mesale yakmak yasak dimi???

Sheva
15-11-05, 23:14
O açıdan ateşlemek değil figo, coşturmak ve tezahürat yapmak anlamında.. Meşale yasak tabi ama belki tek tük olur yarın..

LuisFigo
15-11-05, 23:20
barcelona macinda yaptigimiz gibi tribünleri yaksak fena olmaz yani :) tam bir cehennem havasi yaratilmis olur

Can Baysan
16-11-05, 00:16
Hepsi iyi güzel de; kazanamazsak, her şey boşa gidecek.

zidane38
16-11-05, 00:57
Tek istediğim biraz takım fanatikliği olacak ama maçı 3-0 kazanıp gollerin ikisini çok güzel bir oyun sergileyip Hakan'ın atması diğer golü de Necati'nin atmasıdır.ya da elenecek olsak bile Hakan'ın bir şekilde gol atması iyi oynamasını istiyorum.tamam saçma öncelikle milli takım ama bu febelilerin hepsi daha şimdiden Hakan şükür ve Fatih hocama mal ettiler olayı.hemen ersun yanalın sucsuz oldugu filan gibi sacma sapan fikirler yürütmeye başladılar.inşallah eleriz ve de bu şekilde olursa daha iyi olur.

M.Yasin Cakmak
16-11-05, 01:02
Tek istediğim biraz takım fanatikliği olacak ama maçı 3-0 kazanıp gollerin ikisini çok güzel bir oyun sergileyip Hakan'ın atması diğer golü de Necati'nin atmasıdır.ya da elenecek olsak bile Hakan'ın bir şekilde gol atması iyi oynamasını istiyorum.tamam saçma öncelikle milli takım ama bu febelilerin hepsi daha şimdiden Hakan şükür ve Fatih hocama mal ettiler olayı.hemen ersun yanalın sucsuz oldugu filan gibi sacma sapan fikirler yürütmeye başladılar.inşallah eleriz ve de bu şekilde olursa daha iyi olur.

3 golu de Umit Ozat atsin, Hakan bos kaleye 26 tane gol kacirsin. Fatih Terim 3 gol atan Umit Ozati oyundan cikarip yerine Nuri Sahin'i alip rezil olsun.

YETER KI BIZ GECELIM!

Genco
16-11-05, 02:30
Bilet isteyen varsa gise fiyatindan verebilirim :) Bu da forumumuzun kiyagi olsun.. :D

cozker
16-11-05, 09:05
uzun zamandır Türkiye'ye gelen yabancı bir takımın bu kadar korkakça etrafa baktığını görmemiştim...Yunanlılar bile geldiğinde güle oynaya etrafa gülücükler saçarak gelmişlerdi...

Görüntüleri tekrar tekrar izledim, inanılmaz etkilenmişler ve inanılmaz korkmuşlar...

4 sene evel dünya kupası baraj maclarında Uruguay-Avustralya eşlesmesinin ilk ayagı Sydney'de 1-0 Avustralya lehine sonuclanmıstı.. 4 gün sonraki rövans macında Avustralya'nın Montevideo'da ki karsılama görüntüleri tüm haber ajanslarına yansımıştı, halen hatırlarım.. Evelsi günkü görüntüleri görünce aklıma oradaki olaylar geldi.. Havaalanında bir sürü yabancı madde atılmıs, sözlü tacizlerle rakip korkutulmustu.. Hatta Avustralya fifa'ya şikayetci bile olmustu.. Benzetmek gibi olmasın (veya olsun anasını satayım :) ) o macı Uruguay 3-0 kazanarak dünya kupası vizesini almıstı.. Bakalım İsvicre milli takımıda olaylardan yeterince etkilenmis mi?

İlk maçtaki olaylardan sonra rakibin bu şekilde gözünü korkutmak bence iyi oldu. Ancak ölcüyüde kacırmamak gerekir.. Sahaya atılacak yabancı maddeler veya soyunma odası koridorlarında olusabilecek herhangi bir tatsızlıgın bedelini cok agır ödetirler. Çünkü rakip İsvicre.. O yüzden dikkatli olmak zorundayız.. Taraftar cok fazla gerildi umarım aksam başımızı agrıtacak bir tatsızlık yaşanmaz..
Almanya 2006 vizesini almamız umuduyla...

Saygilar,

16-11-05, 10:53
http://www.muhai.ch/Logowerkstatt/Suisse.gif İsviçre'liler acaip hırs yapmış online menajerlik oyununda bile gaza gelip avatar yapmışlar.

savatage
16-11-05, 11:55
Ülkemiz için önemli olduğundan sonrasında fazlaca konuşulacak karşılaşmadır.ülkemiz insanının garip bir özelliği vardır ki olması gereken hakkında pek konuşmaz ancak olanlar hakkında mutlaka bir fikri vardır ve bu fikri sonuna kadar savunur.
Yani maç sonunda skora bağlı olarak sahaya çıkan kadro,oyuncu değişiklikleri ve taktik oyun mutlaka tartışılacaktır,buna bir lafım zaten olamaz.Ancak işin ilginci bunlar hakkında uzun uzadıya yazılar yazanların maç öncesi bu konulara hiç girmemiş olmaları olacaktır.Eleştirebilmek için(olumlu veya olumsuz) işin kolayına kaçmak olarak görüyorum ben bunu ve izninizle maç öncesi ayrıntılı analiz yapmak istiyorum.

Öncelikle şunu belirteyim,
ayrıntılı analiz dedim ancak bu maça hangi taktikle çıkarsak çıkalım antrenörün rakibi iyi analiz etmiş olduğunu ve yapılacaklara uygun olarak elindeki malzemeyle en iyi seçimi yaptığını varsaymak gerekir.Bu seviyedeki teknik direktörlerin taktik anlayışta hata yapmalarına olanak tanımıyorum.Olabilecek en kötüsü,maç öncesi planlanan taktikte kilit yer tutan oyuncuların kötü oynaması ve buna bağlı olarak da yanlış taktikle sahaya çıkılmış izlenimi verilmesi olacaktır.

Bu maçın skorunu birinci dereceden etkileyeceğine inandığım faktöre gelelim o zaman.İdmanlardaki hırsın klüp takımlarının aksine milli takım için çok da fazla birşey ifade etmeyeceğini ve futbolcular adına önemli olanın milli takıma seçilme sebepleri olan oyun karakteristikleri ve form durumları olduğunu göz önüne alarak bu maç için kadro seçimini değerlendirelim.
Öncelikle kadro oluştururken banko oyuncuları belirlemeyi ve bunlar hakkında yorum yapmamayı gerekli görüyorum.Bu oyuncuların Volkan Demirel,İbrahim Toraman,Alpay Özalan,Emre Belözoğlu ve Tuncay Şanlı olduklarına inanıyorum.
Gelelim bunlar dışındaki oyunculara...

Öncelikle ilk maç aksadığını düşündüğümüz defansımıza gelelim.Orta ikilinin değişmeyeceğini düşünüyorum ve sağ ve sol bekler için sırasıyla adaylar Hamit Altıntop,Fatih Akyel,Serkan Balcı,Ümit Özat ve Ergün Penbe'dir.Ibrahim Toraman'dan bir maçlık sol bek yaratılmaya çalışılacağına ihtimal vermiyorum.Adayları yazış sıramda önceliği sağ kanada vermiş olsam da Serkan ile Ümit'in her iki kanatta da oynayabildiğine dikkat etmek gerekir.
Bunlar arasında seçim yapmak gerekirse futbolundaki yetersizliğini mücadelesiyle kapatsa da Fenerbahçe'deki formsuzluğu milli takıma da yansıyan Ümit Özat'ı sol bek oynatmanın yanlış olacağı düşüncesindeyim.Burada yüksek konsantrasyonla oynayan Serkan Balcı'nın tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum.Ümit Özat ise Hamit Altıntop'la birlikte sağ bek için adayımdır.Direkt Hamit'i sağ beke yerleştirmememin nedeni ise orta sahada da oynayabilme yeteneğidir.
Tuncay Şanlı'nın sol kanatta,hemen yanında ise sol içte Emre Belözoğlu'nun oynayacağını/oynaması gerektiğini düşünüyorum.Orta sahanın sağ tarafını oluşturan diğer ikili önemli burada.Kanımca bunlardan birisi,ilk maçta da iyi oynamış ve Emre'yle birlikte oynamaya alışık Okan Buruk olacaktır.Ancak Okan'ın orta saha mı yoksa sağ kanat mı oynayacağını bilemiyorum.bir önlibero olarak oynaması durumunda sağ kanat için Hamit Altıntop ile Serhat Akın düşünülebilir.Okan Buruk sağ kanatta oynaması durumunda ise Emre'yle arasında Selçuk Şahin,Hamit Altıntop veya az ihtimal olsa da Yıldıray Baştürk forma giyebilir.
Kanımca gol atmamız gereken maçta ileride mutlaka ikili forvet olacaktır ve burada da aday sayısı hayli fazla.Bana kalsa burada birbirini tamamlayan iki oyuncunun varlığı tercih edilmeli ve bu konuda Galatasaray'da birlikte oynayan Necati Ateş-Hakan Şükür ikilisi tercih edilmeli.Ancak Fatih Terim'in böyle düşünmeyip Hakan Şükür benzeri Darko Kovacevic'le iyi anlaşan Nihat Kahveci'yi Hakan'ın partneri olarak sahaya süreceğine inanıyorum.Fatih Tekke'nin iyi bir yedek olmaktan öteye gideceğine inanmıyorum.

Olasılıkları gözden geçirdiğimize göre bana göre sahaya sürülmesi gereken kadroyu mevki ve soldan sağ sıralamasıyla yazmam gerekirse:

volkan - serkan,toraman,alpay,ümit özat - tuncay,emre,hamit,okan - necati-hakan

Ancak az da olsa tanıdığıma inandığım fatih terim'den beklediğim ve hiçbir yerde tahmini kadro olarak göremediğim kadro ise:

volkan - serkan(ergün),toraman,alpay,hamit - tümer,emre,okan,tuncay - nihat-hakan

Açıkçası Terim'den böyle bir kadroya çıkacak diye korkuyorum ancak bu bile kötü gelmiyor bana.Analizde bile yer bulamamış Tümer Metin'i oynatarak riske girmesinden korkuyorum ama yetenekleri bakımından girilmeyecek bir risk gibi de durmuyor.Yine de ben tercihim olan kadroyu,daha az risk içerdiği ve daha bir takım olduğu için tercih etmiş olduğumu belirteyim.

zidane38
16-11-05, 12:29
bu maçta benimde Ergün Penbe'yi oynatacağı inancım var.sol bekte ondan faydalanabilir.defansın sagında serkan oynar yine.hamitden orta alanda yararlanır.orta da okan(tümer veya selcuk) yanlarında tabiki de Emre solda Tuncay oynar gibi geliyor.forvette ise hakan-necati yada hakan-nihat ikilisine görev verebilir.
serkan alpay toraman ümit(ergün)

hamit emre tuncay

necati
hakan nihat(halil)

bu da benim istediğim kadro.cok ofansif oldu ama necati bizde de o mevkide iyi maçlar çıkartmıştı.düşünmekte fayda var diye düşünüyorum.hem bu sefer kanatlar daha iyi.hamit kanat oynamasını biliyor geri dönecektir tuncayda solda çürütülmesine karşın orda oynamayı öğrendi artık.bir tek orta olanda emre yalnız kalacaktır.

reallion
16-11-05, 12:40
sol bekte serkan sağ bekte ise hamit oynamalı. forvette Hakan-Necati ikilisi olursa daha arzulu ve uyumlu oynarlar. Hakan'ın büyük ihtimal oynayacağını varsayarak yanında Nihat'ın yada hALİL'İn oynaması halinde bocalayacaklarını düşünüyorum.

MarMara
16-11-05, 13:44
ya tam maç saati okuldayım yaa olucak iş diil yaaa.kafayı çizcem.ceset bi kadın war öretim görevlisi okulda tüm haftların yoklamasını aljak.allahım yaaa ben bu kadını gebertmiyim de napiyim.... :kizgin: :kizgin: :kizgin:

kara01
16-11-05, 14:08
ne kadar dogru bilmiyorum nethaberden alinti :

Hüseyin yok, Emre ve Hamit var

Türkiye, sahaya ilk maçtan farklı bir '11'le çıkacak. Orta sahanın 'demirbaş'larından Hüseyin Çimşir, sarı kart cezası nedeniyle maçta forma giyemeyecek.

Öte yandan ilk karşılaşmada oynamayarak cezalarını tamamlayan Emre Belözoğlu ve Hamit Altıntop ise, İsviçre karşısında forma şansı bulacak.

Konuk ekipte ise ilk mücadelede cezası nedeniyle oynamayan Raphael Wicky, Jacop Kuhn'un ilk 11'inde yer alacak. Rakip takımın en büyük eksiği olarak da ilk maçın dikkat çekici isimlerinden Ludovic Magnin, cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

Oyun mantalitelerine gelince; ilk maçta tam bir takım oyunu ortaya koyan İsviçre, özellikle sağ kanat bindirmeleriyle Türkiye'yi yıldırmakla kalmadı, ikinci golünü de bu kanadından geliştirdiği atakta buldu. Ayrıca duran top organizasyonlarında da başarılı olduklarını, Magnin-Senderos işbirliğiyle gelen ilk golde gösterdiler.

TÜRKİYE: Volkan, Fatih Akyel, (Serkan), Tolga, Alpay, Ergün, Okan, Yıldıray, (Selçuk), Emre, Tümer, Hakan Şükür, Fatih Tekke.

İSVİÇRE: Zuberbuehler, Degen, Mueller, Senderos, Spycher, Gygax, Vogel, Barnetta, Cabanas, Frei, Vonlanthen (Streller).
Stat: Şükrü Saracoğlu.
Saat: 20.15.
Hakem: Frank De Bleeckere (Belçika).

İsviçre tek forvet

Bu kez roller elbette değişik. Hücum eden taraf Türkiye olacak. Ev sahibi Kırmızı-Beyazlılar, mutlak gol bulmak istedikleri için oyunu bir an önce karşı tarafa yıkıp sonuç almak isteyecek. Bu da kontratak tehlikesi anlamına geliyor.

İsviçre, oyunu kendi yarı alanında kabullenip hızlı çıkmalarla en azından bir gol arayacağı için forvet bölgesinde ilk maçın aksine tek santrforla mücadeleye başlayabilir. Bu durumda Kuhn'un tercihinin Alexander Frei olması muhtemel.

Savunmada revizyon

Teknik Direktör Fatih Terim, İsviçre karşısında sahaya süreceği 11'i hemen hemen belirledi.

Terim'in savunmada değişikliğe giderek, göbekte İbrahim Toraman'ın yerine Tolga Seyhan'a görev vermeyi planladığı öğrenilirken, sol tarafta Ümit Özat'ın yerine Ergün Penbe'ye şans tanımayı düşündüğü, sağ kanatta ise Serkan Balcı ile Fatih Akyel arasında bir tercih yapacağı bildirildi.

Cezası biten Hamit Altıntop'u, Emre Belözoğlu ile birlikte orta sahada görevlendirmeye karar veren teknik adamın, orta sahanın sağ tarafında ise Nihat'ın yerine Okan'a forma vereceği kaydedildi.

Kadroda yer alma ihtimali olan bir diğer yaratıcı futbolcu ise Yıldıray Baştürk. Yıldıray sakatlıktan kurtulmasına karşın tam olarak formda değil. Maç eksikliği Fatih Terim'i de düşündürüyor ve teknik adam dün Yıldıray'ı oynatıp oynatmayacağına son anda karar vereceğini söyledi.

İlk maçın en çok eleştiri alan isimlerinden Hakan Şükür'ün duygusal yapısı nedeniyle, eğer oynarsa sorumluluk alıp almayacağı, yine pivot santrfor rolüne bürünüp ataklarda ikinci rol üstlenme olasılığı da Türkiye adına bir baş handikap.

LuisFigo
16-11-05, 14:12
fatih aykeli oynatirsa cok iyi bisey yapmis olur imparator...ani ileri cikislariyla isvicrelileri madara edebilir

JackDaniels
16-11-05, 14:31
şu saatten sonra kim oynarsa oynasın önemli değil yeterki kazanalım...

iyice stres oldum...

bu maçı alamazsak ve Almanya'ya gidemezsek inanılmaz üzüleceğim...

Sheva
16-11-05, 16:18
Ergün ve Fatih Akyel konusunda ben de her an bir sürpriz bekliyorum Fatih Terim'den.. Necati denmiş ama geçen maç ilk 18'de bile yoktu, Ümit Karan aday kadroya çağrılmıyor Necati ilk 18'de yok hocanın ilginç tercihleri bunlar.. Neyse bu saatten sonra bunların çok da önemli olmadığına katılıyorum, neticede ciddi anlamda seviye olarak birbirine çok yakın oyuncular var kadroda, o yüzden fazla fark edeceğini sanmıyorum.. Bir tek Tuncay'ın kesin oynaması gerektiğini düşünüyorum ama onu da Terim oynatmayacak büyük ihtimalle..

Patriot
16-11-05, 17:23
Yinede Umit kazmasimi, Ergunmu diye sorarsaniz Ergun derim. En azindan adam akilli orta yapar top kullanir. Yukardaki kadroda Hamiti saymamislar. Yildiray cok buyuk bir ihtimal ilk 11'de basla(ya)maz. Emre ve Hamit yan yana gobekte super bir ikili olur. Hamiti kesinlikle sagbekte harcamamak lazim. Sagbek icin Fakyel bu mac bicilmis kaftan. Forvet tercihi gercekten cok zor, kim cikarsa ciksin yeterki gol atsin.

Bende heyecan giderek artiyor valla.. Allahim sen bize yardimci ol su milletin yuzunu guldur.
HAYDI MILLI TAKIM BIZIM ICIN VATAN ICIN SALDIRRRRRRR.. HEEEEYYYYT BEKLE ALMANYA TURKIYE GELIYOR.

seyko
16-11-05, 17:35
1
2
3

TÜRKİYE
TÜRKİYE

LAYLAYLAYLAYLAYLAYLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAY
OOOOooooooooooooooooooooo
TÜRKİYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
LAYLAYLAYLAYLAYLAYLAYLALAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAY
OOOOOOOOOOoooooooooooooooo
TÜRKİYEEEEEEEEEEEEEEEeeeeeeeeeeeee

Lioney
16-11-05, 17:40
Maçı bize getirecek iki şey var. Birincisi yapacağımız hücum pres (kendi sahamıza çekelip, alan savunması ile beraber yapacağımız yarı saha presi değil, basbayağı en ilerden itibaren başlayacak, ve oyuncularımızın pestilini çıkarak hücum pres tabii ki). İkincisi birebir de adam geçebilmek ve adam eksiltebilmek.

Bunları yapacak her kim varsa kadro da, hepsi saha da olur umarım.

Kontralara gelince, adamlar hep kanatlardan gelerek hücum yaptıkları gibi, izlediğimiz özet maçlarında da rahatca görebileceğimiz gibi, yaptıkları kontraları da kanatlardan yapıyorlar bok varmış gibi :) haliyle bekleri ha deyince ileri çıkarmak zor olacak ( hoş sanki çıkmasalar, çok güvende olacakmışız gibi konuştum :) ). Bekler ileri fazla çıkamaz ise kanatlarda ki adamların bire bir de gösterecekleri marafitler çok işimize yarayacak. Ortadan ise, kısa pas ve etkili üçgen ve verkaçlar ile iyi kötü gideriz diye düşünüyorum. Hele ki kanatlarımız etkili olursa, haliyle o bölgeye yaklaşacak olan önliberoları, bizim orta da daha rahat hareket kabiliyeti yakalamamızı sağlayacaktır. Tabii bunlar hep etkili kanat oyuncuları varsayımı ile söylenen lakırdılar. Birde şu Cabanas mıdır ne nane ise, üstüne biraz baskı yapsak hoş olur, yani en azından ilk maçta ki gibi rahat top çıkarmasın bari.

Duran topları, özellikle etkili yerlerden yani direkt kalaye kullanılacak olan duran topları kim kullanacak acaba. Ben olsam oynar ise, Nihat a kullandırırım. Teknik ve plase vuruşlar yerine, sert ve direkt vuruşları dener, seken toplar olabileceğini de maça çıkmadan önce, ivmelenmesi ve çevikliği üzt düzey olan oyuncularıma hatırlatırım :)

(Terim, bundan bir meç sonra kadrosuna almayacağı herhangi bir oyucuyu, bu maçta da sahaya sürmesin diyeceğim ama, olmayacak duaya amin olacak.)

Hayırlısı olsun

Onur1905
16-11-05, 17:45
Bu maçı gol yemeden bitirmemiz imkansız bana göre.Dolaysıyla turu geçeciğimiz düşünmüyorum.Gollü beraberlik ya da tek farklı galibiyetimizle biter tahminimce.

gian
16-11-05, 17:47
Bence mac icinde bir ara turu gecmeye cok yakın oldugumuzu dusunecegimiz, ancak daha sonra ahlarla vahlarla gecemeyecegimiz bir mac olacak..

tyisik
16-11-05, 19:06
Bence mac icinde bir ara turu gecmeye cok yakın oldugumuzu dusunecegimiz, ancak daha sonra ahlarla vahlarla gecemeyecegimiz bir mac olacak..
aynen bu dusuncelere sahip oldugumdan maci seyretmemeyi dusunuyorum yoksa acayip uzulurum

savatage
16-11-05, 19:07
Olumsuz bir sonuç olması halinde maç sonrası maçın yorumlanması bir kenara bırakılarak Hakan Şükür'ün eleştirilmeye başlanacağından eminim!
Bu şekilde maça çıkıp elinden geleni yapacak ya,Allah yardımcısı olsun!

Umarım onun atacağı gollerle Dünya Kupası'na katılırız!

Ayrıca ilk yarı gol yemediğimiz her dakikanın avantajımıza olacağını düşünüyorum.Erken gol için saldırarak başlayacak olsak da erken gol beklemiyorum ve golün dakikasını(evet,ilk yarıyı önde kapayacağız) 35-45 olarak tahmin ediyorum.
İkinci yarının başında da gol yemezsek,
oyuncu değişikliği yapmamızdan önce golü bulmamız lazım!
Öyle de olursa turu geçeriz!

Sheva
16-11-05, 19:19
Kadro açıklandı forvette Hakan-Halil oynuyor.. Solda Tuncay'ın yerine Tümer var.. Sağ bek Hamit Altıntop ama önünde açık olarak kim oynuyor kaçırdım.. Orta sahada ise Emre ve Selçuk var..

Sheva
16-11-05, 19:38
İlker Yasin şimdi başka bir kadro açıkladı (10 dakika evvel başka bir kadro veriyorlardı ekrana) ve söylediğine göre forvette Hakan-Necati oynayacakmış, solda Tuncay sağda Serhat.. Sonunda derim, başka birşey demem..

M.Yasin Cakmak
16-11-05, 19:53
HAYDI HAYDI HAYDI ALLAH ASKINA!

M.Yasin Cakmak
16-11-05, 20:03
Kadro super.

Tutarsa fark atarız tutmazsa rezıl oluruz.

Arada stad super dolmus, yardıme denden de gelenden de Allah razı olsun

savatage
16-11-05, 20:05
Yine klüpçülük yaptığım sanılacak ama Hakan Şükür- Necati Ateş ikilisi daha önceki yazımda da yazdığım üzere çok doğru bir ikili fakat olumsuz sonuç halinde eleştirilerin başı Hakan Şükür'e olacak olsa da Terim de fazlasıyla eleştirilecek.Gizli sebebi FB Stadı'na GS'lı forvetlerle çıkması olacak!
Kimse bunu açık açık söylemeden çartırarak eleştiri yapacaklar Terim'e.

Bu arada PES 5'teki simülasyonlarımda Hakan Şükür kadroda olmasa da,İsviçre'ye attığım gollerin tamamını Necati Ateş'le attım:)
Şaka bir yana Necati ve Hakan Şükür'den birer gol bekliyorum.
Umarım yemeyiz.
Ayrıyeten Ergün'le başlama hatası bir kenara,
iyi işleyen Tuncay-Ü.Özat ikilisi yerine tercih edilen adam Ergün olduğu için de Terim yanlış tercih yapmış bence.
Bir de Serhat Akın'ın sağ kanatta etkisiz olacak futbolu var bence.Hadi hayırlısı.
İşimiz gerçekten de ileri ikiliye düşüyor!

cozker
16-11-05, 20:06
Anlamiyorum Fatih Tekke iyilesmemismiydi yahu? TS'nin son macinda şık bir kafa golü atmıstı. Yine mi sakatlandı antremanlarda falan? En büyük umudumuz diye bekliyorum yine yok ilk 11'de..
Erken bir gol bulabilirsek cok sey degisebilir.. Haydi Türkiyem..

M.Yasin Cakmak
16-11-05, 20:10
Can Fatih hangi stressli maçta iş yapmış, bırak boşver.

Hakan-Ümit'ten sonra en iyi forvet Hakan-Necati'dir.

M.Yasin Cakmak
16-11-05, 20:13
OYLE ISLIKLANMAZ BOYLE ISLIKLANIR!

M.Yasin Cakmak
16-11-05, 20:14
Alpay'ın mars okuyusunu gordum de onu gsde ıstıyorum!

tyisik
16-11-05, 20:16
mms://66.90.101.25/turkmen

maci buradan izleyebilirsiniz copy paste yaparak

Genco
Alpay resmen istiklal marsinda aglamaya basladi..

seyko
heyecandan titremeye başladım hadi bea yapın bi güzellik...

seyko
16-11-05, 20:17
isviçreye penaltı verdi 1. dakika...

Genco
16-11-05, 20:18
Bizim futbolcular acayip gazzzz :D

tyisik
haydaa penalti

M.Yasin Cakmak
Penaltı verdi...ne desek ki artık

seyko
alpay allah belanı vermesin, gol yedik....

M.Yasin Cakmak
16-11-05, 20:19
Geçmiş olsun istenmiyoruz bu kupada.

tyisik
16-11-05, 20:20
Geçmiş olsun istenmiyoruz bu kupada.
hakem alpaya elle oyna demedi ki

seyko
16-11-05, 20:20
istenmemekle ne alakası var, alpay ne bokuma elle aldı o topu sanki çok büyük bi tehlike vardıda...

Genco
16-11-05, 20:21
3-1'e bile onlar atliyor, 4 tane atmamiz lazim simdi..

oha ya..

tyisik
16-11-05, 20:25
iyi pres koyuyor isvicre zor 4 gol yemezler

seyko
16-11-05, 20:26
1. hırvatistan maçı
2. bu maç

ah alpay ah...

Ray52Lewis
16-11-05, 20:26
Baslamadan bitti mac, bizimkiler kendilerine gelene kadar mac biter artik...
Alpay´a da diyecek birsey yok, resmen satti bu sorumsuzluk ile takimi...

Genco
16-11-05, 20:29
Ya sacma sapan konusmayin, istiklal marsi okurken aglayan adam, bile bile boyle bir hata yapar mi?..

Isvicre'de daha bariz penaltiyi vermediler, burda hemen verdiler.. Zaten hakem atamalarini da kendileri yaptilar..

Fazla bir sey soylemeye gerek yok..

seyko
16-11-05, 20:31
penaltımıydı? penaltıydı... başka diyecek birşey yok....

seyko
16-11-05, 20:33
ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

seyko
16-11-05, 20:34
...

tyisik
16-11-05, 20:35
simdi hakeme yuklenebiliriz vermedi penaltiyi

Ray52Lewis
16-11-05, 20:35
Kim diyor yahu Alpay bile bile yapti diye?

Bariz penaltiydi...

Simdi isvicreli oyuncunun koluna carpti top, ancak net bir sekilde carpma, penalti ile alakasi yok, bizimkiler istedigi kadar bagirsinlar...

seyko
16-11-05, 20:38
emre bu gidişle kırmızıyı yiyecek...

seyko
16-11-05, 20:40
net bir gol kaçırdı çikolatacılar...

Ray52Lewis
16-11-05, 20:41
Haydiiii beeeeeee

seyko
GOOOOOOOOOOOOOOOOL
GOOOOOOOOOOOOOOOOL
GOOOOOOOOOOOOOOOOL
GOOOOOOOOOOOOOOOOL
GOOOOOOOOOOOOOOOOL
GOOOOOOOOOOOOOOOOL
GOOOOOOOOOOOOOOOOL
GOOOOOOOOOOOOOOOOLGOOOOOOOOOOOOOOOOL
GOOOOOOOOOOOOOOOOLGOOOOOOOOOOOOOOOOLGOOOOOOOOOOOOO OOOLGOOOOOOOOOOOOOOOOLGOOOOOOOOOOOOOOOOLGOOOOOOOOO OOOOOOOLGOOOOOOOOOOOOOOOOLGOOOOOOOOOOOOOOOOLGOOOOO OOOOOOOOOOOLGOOOOOOOOOOOOOOOOLGOOOOOOOOOOOOOOOOLGO OOOOOOOOOOOOOOOLGOOOOOOOOOOOOOOOOLGOOOOOOOOOOOOOOO OL

tyisik
attik be attik gooooooooooooooooollllllllllllllllllllllllllllllll lll

seyko
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOLGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOLGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLGOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLGOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLGO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOLGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOLGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Ray52Lewis
16-11-05, 20:42
Simdi görelim sizi, ilk yarida bir tane daha gerekli...

seyko
16-11-05, 20:44
2 geliyor 2 yareley layleyley

cozker
16-11-05, 20:44
Şu golün gazıyla hemen 1 gol daha bulabilsek güzel şeyler olabilir..

Genco
16-11-05, 20:45
mms://66.90.101.25/turkmen

adresinden izlenebiliyor..

seyko
16-11-05, 20:50
gygax geberdi, streller girdi

Ray52Lewis
Isvicre ne yapacagini sasirdi adeta, bizimkiler biraz daha bilincli oynasa...

Genco
Yuhh 33. dakika olmus :sasirdim:

Daha 5 dakika evvel baslamadi mi yahu mac :karisik:

seyko
16-11-05, 20:51
selçuk tam tır, götünü kaldıramıyor 2 saat sonra koşmaya başlıyor, kırmızı yiyebilir....

seyko
16-11-05, 20:52
hakanı pis sakatladı degen denen ####, sarı kartı var, krımızı olmasıg erek HAKEM NERDESİN BE

Genco
16-11-05, 20:52
selçuk tam tır, götünü kaldıramıyor 2 saat sonra koşmaya başlıyor, kırmızı yiyebilir....

Emre'de yiyebilir..

cozker
16-11-05, 20:54
Gooooooollllll

Onur1905
Goooooooooooolllllllllllllllllllllllllllllllllllll llllll

seyko
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOL HAKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN ŞÜKÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜR
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOL HAKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN ŞÜKÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜR
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOL HAKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN ŞÜKÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜRGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL HAKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN ŞÜKÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜR

seyko
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOL HAKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN ŞÜKÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜRGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL HAKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN ŞÜKÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜRGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL HAKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN ŞÜKÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜRGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL HAKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN ŞÜKÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜRGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL HAKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN ŞÜKÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜRGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL HAKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN ŞÜKÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜRGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL HAKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN ŞÜKÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜRGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL HAKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN ŞÜKÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜRGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL HAKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN ŞÜKÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜRGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL HAKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN ŞÜKÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜRGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL HAKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN ŞÜKÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜR

M.Yasin Cakmak
16-11-05, 20:55
ALAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH HHHHHHHHHH

HAKANIM ERGUNUM

cozker
16-11-05, 20:55
Bravo Hakan..
Haydiyin cocuklar bu devre 3-1 bitsin..

Genco
16-11-05, 20:56
ulan hadi be bi tane daha be..

seyko
16-11-05, 20:58
selçuk beni deli edecek...

seyko
16-11-05, 21:04
ulan volkan... gece gce anana küfür ettirtme...

cozker
16-11-05, 21:06
Şu devre arası bir an önce gelsin yoksa Emre kırmızı kart görecek..

M.Yasin Cakmak
16-11-05, 21:08
Buna da Sukur.

Ah o penaltı olmayacaktı ne rahattık sımdi.

Neyse şimdi daha rahatız.

Haydi be Turkiyem

Saunders
16-11-05, 21:10
Yalnız hakanın attığı sanılan golü bariz tuncay attı...

Ama gerçekten golde mükemmel bi kafa vuruşu yaptı kralım...

Leli
16-11-05, 21:11
süper oynuyoruz allah bozmasin ama allahim lütfen 2 gol lütfen cok istiyorum...

M.Yasin Cakmak
16-11-05, 21:13
Bana da bariz Tuncay gibi geldi ama Livescore'da Sukur diye geçmiş.

Saunders
16-11-05, 21:14
Bana da bariz Tuncay gibi geldi ama Livescore'da Sukur diye geçmiş.

yok abi değişir o...

hakan öle kendi atmış gibi sevinince gaza geldi millet :)

ama yakışır kralıma golde payı büyük.

gian
16-11-05, 21:18
Gol Hakan Şükür'ün..

Eşşek Tuncay ya ofsaytta olsaydı? Guzelim gol güme gidecekti..

Genco
16-11-05, 21:18

Ulan dedigin olursa, gozume gorunme :D

Lioney
16-11-05, 21:19
İlk yarı ordaki maçın tam tersi oldu. Normal şartlarda maçın daha farklı bizim lehimize olması lazımdı ama olmadı. 23. saniyede penaltıyı ancak biz yaparız yaptıkta. Penaltı olması idi zaten iş bitmişti. Aklıma ilk maçta ki penaltı pozisyonu geldi haliyle. Nedense bizimkileri göremekte zorluk çekilmiyor.

Üç problem var ikinci yarı. Birincisi gördüğümüz sarı kartlar. İkincisi ilk yarı hiç işlemeyen sağ taramız. Üçüncüsü bu tempo ile ne kadar devam edebiliriz. Allah yanımızda olsun bu üç sorun hiçbir şekilde yokmuş gibi bir maç olsun. Hadi be Allah ım.

Ray52Lewis
16-11-05, 21:19
Cizgiyi gecmeden önce Tuncay dokundu topa, ancak Ergün´ü de unutmayalim, hayatinin ortalarindan birini yapti...:)

Tuncay müthis oynadi gercekten, takimi sürükleyen, sorumluluk alan oyuncu olarak göze carpti kendisi...

Hersey mümkün 2.yarida, ancak özellikle Emre sinirlerimize hakim olarak oynamaliyiz...

gian
16-11-05, 21:21
Gol Hakan Şükür'ün..

Bu arada Emre ve Selçuk'un en az birinden kırmızı kart bekliyorum..

seyko
16-11-05, 21:23
allah yardımcımız olsun, 2. yarı başladı...

seyko
16-11-05, 21:25
emre yavaş biraz

seyko
16-11-05, 21:25
az kalsın yiyorduk, frei atamadı....

Genco
16-11-05, 21:28
Emre kirmiziyi yiyecek..

seyko
kalpkrizi geçirecektim

seyko
PENALTIIIIIIIII
HADİ HAKAAAAAAAAAAAAAAAN

gian
16-11-05, 21:29
Kacırma Necatiiiii

Nolur.

gian
16-11-05, 21:29
Aslanım Benim!!!!!!!!!!!!!!!!!!

seyko
16-11-05, 21:30
GOOOOOOOOOOOOOOOOL NECOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

tyisik
goooooooooooooooooooooooooooooooooolllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll lllllllllllllllllllllllllll

M.Yasin Cakmak
NECOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

CAGDAS SENI OLDURURUM :)

Genco
penalti.. Ben bakamiyorum, soyleyin atilinca..

Ray52Lewis
Aslanim Necati be....

Haydi aslanlar, bir tane daha, gösterecegiz sunlara...

Berk
Serhat oscarlık oynuyor bu akşam . Helal olsun :D

gian
16-11-05, 21:31
5 dk gol yemeyin, nolur..5 dakika..

Sonra atıcaz nasılsa..

cozker
16-11-05, 21:32
Tarih yazıyoruz şaka maka.. Macı buraya getirdikten sonra geri dönüşü olmaz artık bu işin..
1 gol daha..

Berk
Uğur yapmaya devam et. İyi geliyor..
:)

seyko
ahhh bi sekse 4 olacak....

Genco
Kartlara dikkat etmeliyiz, kartlara.. En ufak bir olay da hakem tereddut etmeden atacak bizimkilerden birini..

Genco
16-11-05, 21:35
vucudum titremeye basladi anasini satiyim, durduramiyorum..

insallah 90+'da atariz da defans yapmak zorunda kalmayiz..

gian
Duran top vermeyin, yemeyin nolur be..

seyko
şöyle yerlerde foul yapmayın be yapmayın işte...

gian
16-11-05, 21:37
5 dakikadır düstük oyundan, sanki 4. golü atmısız gibi..

Daha atmadık beyler!

Aynı hırsla bastırın..10 dakika kalınca panik yapıcaksınız sonra!

seyko
16-11-05, 21:37
yapmaaaaaaaaaaaaaaaaa necooo

Genco
16-11-05, 21:38
tehlikeli gelmeye basliyolar..

tyisik
16-11-05, 21:39
spiker hakanin pozisyonunda elle oynama var dedi oynayan kaleci:)

seyko
16-11-05, 21:39
dakika 70 olmadan gol gelmeli bizim adımıza, yoksa sakata gelebiliriz, defans biraz panik yapıyor....

gian
16-11-05, 21:41
Valla bir tane yiyecegiz galiba, en az 2 atmak lazım simdiden..

Berk
16-11-05, 21:42
Tümer'in girmesi lazım bence...

gian
Alpayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cozker
Bu nasıl bir hatadır inanamıyorum..

tyisik
aman aman az kalsin yiyiyoruk

seyko
16-11-05, 21:43
değişiklik lazım oyundan düştük

gian
16-11-05, 21:43
Tümer girsin de 10 kisi oynayalım..

Bence bu hucumda olusan kadro boxulmamalı..

gian
16-11-05, 21:44
Son 10 dk Tekke koyulabilir..

Ah Karan olacaktı ki, karambol marambol atardı.. :(

Berk
Oyunun kilidini açıcak oyuncu olarak Tümer girmeli....

İsviçre çok çabuk çoğalıyor , ortasahamız düşerse böyle pozisyon bulurlar...

Genco
yorulduk, degisiklik gerekiyor.. boyle bir tempoyla kimse 90 dakika kaldiramaz.. bence de tumer girmeli ama kimin yerine?

seyko
16-11-05, 21:45
tümer girio aman aman 10 forvete döndük...

tyisik
tumer giriyor

seyko
volkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan!!!!!!!!!!!!!!!!! !11111111111111111

seyko
16-11-05, 21:46
kalpkrizinden gitmek üzereyim....

Berk
16-11-05, 21:46
Ya gelen maçı elimizin tersiyle geri veriyoruz böyle şey olmaz ya.. Müdahele etmesi lazım Terim'in....

gian
16-11-05, 21:47
Yani Alpay'ın her yaptıgı ziyan bugun, kornere cıkmasın taca vurayım diye gidiyor, kornere vuruyor..O kornerden nerdeyse gol yiyorduk..

Genco
16-11-05, 21:48
serkan da girse fena olmaz, en azindan oyuna bir canlilik getirir.. cok yorulduk normal olarak..

gian
Serhat-Tümer degisikligi..

Bence yanlıs...

Umarım yanılırım..

seyko
defansımız ve orta sahamız acayip oyundan düştü, gol yiyebiliriz her an...

gian
Ah ah Hasan olacaktı, su anlarda ilerde topu ayagında tutardı..

Berk
Tümer - Serhat..

Bir de Selçuk - Serkan lazım ya da Okan... Bu ortasahayla gitmez bu maç...

gian
16-11-05, 21:49
Bak Selçuk Serkan degisikligi olur..

Genco
Serkan ile Yildiray da alinmali bence.. Ortasaha'nin dili bes karis cikti..

seyko
kaşınmaya başlıyacağız bu gidişle desenize, ulan bi GS şimdide milli takım eklendi, 20 yaşında kel olacam tamamen....

gian
16-11-05, 21:50
Yalnız Fener macında Volkan'a geri paslarda saglam pres yapmalıyız..

seyko
16-11-05, 21:50
ne sarı kartı ###

gian
16-11-05, 21:51
Bravo Tumer..

3 dakikayı yedin..

Genco
mac boyle biterse harbiden yani cihan o agzina senin..

seyko
kırmızı bile verebilirmiş, ulan tümer....

Genco
16-11-05, 21:54
ulan 15 dakika kaldi, cigerini, dalaginizi elinize alip oynayin su 15 dakikayi be..

Berk
16-11-05, 21:54
Fatih Tekke giriyor. Necati - Fatih ise iyi. Ortasahadan top alır en azından...

seyko
16-11-05, 21:55
AHAHAHAH FOUL BİLE YOK

seyko
AHH BE GİRRRRR

Berk
Ah Ergün. Süper vurdu...

gian
16-11-05, 21:56
Yalnız ikinci yarıda Tuncay hic yok..

Ray52Lewis
16-11-05, 21:57
Ulan Volkan yaptin yine yapacagini, adam atsa kendini kirmiziyi yiyeceksin...

Berk
Napıyor bu özürlü Volkan ? 70 milyonun küfürünü yiyecek...

gian
Volkan Rüstü'yü aratmıyor maaşallah..

seyko
kanald ananı avradını

Ray52Lewis
16-11-05, 21:58
Yok abicim ya Tümer degisikligi cok sacma oldu, nerde oynadigi ne yaptigi belli degil...

seyko
neco çıkıo tekke girio

gian
Hadi Tekkem benim..Hadi..

seyko
16-11-05, 21:59
tekkenin ilk ahreketi topkaybı

seyko
16-11-05, 21:59
emre out
yıldıray in

gian
16-11-05, 22:00
Yok abicim ya Tümer degisikligi cok sacma oldu, nerde oynadigi ne yaptigi belli degil...

Tümer hangi büyük macta oynamıs zaten..

Direk saklanacagını biliyordum..

seyko
### PENALTI?!?!?

gian
Cyba bir daha ### yazarsan ceza alırsın haberin olsun..

seyko
16-11-05, 22:01
1 TANE GOL BE 1 TANE

Genco
16-11-05, 22:02
aglicam sinirden

Berk
Geçmiş olsun.

gian
Hadi gecmis olsun..

seyko
...

Genco
Bitti mi?

M.Yasin Cakmak
Gecmis olsun.

Helal olsun

tyisik
gecmis olsun

seyko
16-11-05, 22:03
2 gol lazımmış sus ulan şrfsz

gian
16-11-05, 22:04
Bana mı diyorsun cyba?

seyko
16-11-05, 22:04
sen 1 yerde 2 gol lazımmı dedin? spiker uyuzuna diyoruz

Ray52Lewis
16-11-05, 22:05
Kahretsin ya...

Ne güzel erkenden 3-1 yakalamissin, ondan sonra hic birsey oynamiyorsun, belliydi golun gelecegi...

seyko
febeli oçocukları hakan şükürü istemiyoruz diye tempo tutmaya başladılar...

Namelessonegs
Ben bu Selcuk'ün Volkan'ın taa!!!...Allahın belaları!!

Berk
Spikere diyordur...

gian
Yok ben 3-1ken demistim de, ondan..

Neyse,

Fenerbahce tezahuratı ve Hakan Şükür'ü istemiyoruz sloganları basladı..

Onun bunun cocukları..

seyko
16-11-05, 22:06
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

cozker
16-11-05, 22:06
Gooolll.. .Hala bir umut var..

Berk
16-11-05, 22:07
Şimdi görelim o Hakan şüküre bağıranları.. ### olmanın dayanılmaz hafifliğini hissediyorlardır şu anda..

Hakem 1 dakka verir şimdi..

gian
Hakan bugun de hic top indirmedi bu arada (!)

tyisik
gelde yanma simdi

seyko
16-11-05, 22:08
HADİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ

gian
16-11-05, 22:08
AAlpayın o penaltısı olmasa tarihi fark atardık yemin ediyorum..

Berk
16-11-05, 22:09
Olucak gibi...

seyko
BOK GİBİ 2 GOL YEDİK HADİ BE ALLAHINIZI SEVİOSANIZ

Ray52Lewis
Sirf bu sebepler yüzünden gitmeyi hak etmiyoruz biz zaten, daha mac bitmemis serefsizler kendi takimlari adina bagirmaya basladilar, hak etmiyoruz iste...

seyko
HADİ TÜMER HADİİİİİİİİİİ

Berk
16-11-05, 22:10
Hadi Tümer şerefsizi bi işe yara...

cozker
Bu gol olsun yaa.. lütfen..

gian
Hadi Tümer, at heykelini dikelim!