Tüm Versiyonu Göster : Prag- Fenerbahce "aptal prag'li:)"
Mac topici acilmamis hem acayim hem de su aptal prag'liya dikkat cekeyim dedim:)
Fenerbahce'nin golunden once topu prag'li savunma oyuncusu uzaklastirdi taca atarak..Amaci savunmanin oturmasini saglamakti biraz da.. Bu noktada ender rastlanan bir aptalliga sahne oldu mac;
ust kattaki prag'li nin kucagina geldi top;normal bir futbolsever ne yapar? savunma otursun diye topu saha kenarina dogru atar birazcik bekletip..
Ama bu prag'li super zeki arkadas tac atmak icin bekleyen fenerbahce'liye isik hiziyla yolladi topu.. savunmasi yerlesmemis prag'da bir anlik hatayla topu kovac kendi kalesine atti..
:)) Golu atan da pragli ; asisti yapan da prag'li seyirci:))
yani gol neden fener hanesine yazildi anlayamadim:)
Bengü Cakmak
23-11-04, 22:35
Mac topici acilmamis hem acayim hem de su aptal prag'liya dikkat cekeyim dedim:)
Fenerbahce'nin golunden once topu prag'li savunma oyuncusu uzaklastirdi taca atarak..Amaci savunmanin oturmasini saglamakti biraz da.. Bu noktada ender rastlanan bir aptalliga sahne oldu mac;
ust kattaki prag'li nin kucagina geldi top;normal bir futbolsever ne yapar? savunma otursun diye topu saha kenarina dogru atar birazcik bekletip..
Ama bu prag'li super zeki arkadas tac atmak icin bekleyen fenerbahce'liye isik hiziyla yolladi topu.. savunmasi yerlesmemis prag'da bir anlik hatayla topu kovac kendi kalesine atti..
:)) Golu atan da pragli ; asisti yapan da prag'li seyirci:))
yani gol neden fener hanesine yazildi anlayamadim:)
spiker felaket kötü anlatiyor maci...
Kral adamlar macin topunu bile sari-lacivert secmis daha ne beklersin :)
Kale arkasi tribunde de sari kirmizi bayrak sov yapacaklar guya ama araya lacivertler de girmis, boyle geri adamlar.. Ayrica kel alaka renkler tabi..
Tezahurata hic deginmiyim, zira belli ki yabanci bir kavram pragli'lara.. Eh yenilsinler abi o zaman, herkes hakettigine layiktir..
Çok kötü bir maç oldu.. Prag kendi sahasında oynuyor ama kendi sahasını tanıyamamış FB'liler çok az kayarken her dakika bir Praglı yerdeydi.. Zaten yetenekli oyuncuları Poborsky yok en iyi defans oyuncuları da yok bir tane daha defans sakatmış galiba.. Buna rağmen 6-7 pozisyon buldular kaçırma yarışına girdiler kendi kalelerine de atıp maçı ikram ettiler.
Bu takımı ilk maçta izlemiştim 0 puan alırlar dedim 1 puan aldılar.. Bu sene CL'nin en kötü takımı bence Hayfa ile birlikte.. Bu kadar yeteneksiz oyuncular nasıl bir araya gelmiş hayret. 2 kişi yan yana ceza alanında gidiyor bir tanesini kaleye vurmuyor olacak iş değil..
FB'de sadece mücadele ederek ve bulduğu balık golle maç kazandı, şu Servet cezalı olmasa ne güzel olurdu Önder çok daha iyi oynadı inşallah Daum gene Servet'i oynatır..
Forvet forvet forvet.. Futboldaki en onemli mevki, bu mac bunu bir kez daha gosterdi..
Hayatımda izledigim en kötü Avrupa takımlarından biriydi Sparta Prag..Lucescu'nun Fenere Sparta düsünce, bırakın Pobosrky'i en önemli oyuncuları Zelenka, Süper bir oyuncu filan diyişlerini hatırlıyorum da gercekten Lucescu'nun futbolcu begenisini bir kere daha alkışlıyorum..Cok ama cok kötü bir futbolcu Zelenka..gecen sene Besiktas'a gol attıgında da kötüydü, ondan önce de, hala da..
Fener'in yenecegini düsünüyordum, yendiler..Önder Turacı'yı begenmeye basladıgımı ve cok daha iyi olacagını düsündügümü yazmıstım.Nitekim bugun de stoper mevkiinde harika onadı..ben olsam stoperde hep Onderi oynatır, Servet'i yedek klubesinden cıkarmazdım..
Kemal ve Selcuk da cok iyi oynuyorlar..Sanırım van Hooijdonk'un oynaması icin dua etmeliyiz boyle zorluk derecesi yuksek maclarda..Cunku obur turlu Selcuk, Kemal, Aurelio, Serkan, Tuncay, Nobre gibi adamlarla cok kosan bir takım hüviyetine bürünüyor Fenerbahce..
Gian lig icin dua edilecek safhayi gectik abi, bu saydigin adamlar ergun'u volkan'i 30 dakikada pestile cevirirler.. Fizik mucadele olarak ustun bir takim oldu fener, aradan da tuncay, nobre, alex gibi adamlar golu atip isi bitiriyor..
CL topicinnde yazdigin UEFA'daki takimlarin durumu ise beni asil endiselendiren konu.. Bu adamlari Kadikoy'de zorluycak az takim var, uefa'da yururlerse hic sasirmam..
Yalniz zelenka ile soylediklerine ekleme yapmak istiyorum, lucescu'nun dedigini hatirlamiyordum ama bu adama birilerinin (her iki mactaki spikerler de dahil buna) iyi futbolcu dedigini hatirladikca bela okudum hepsine birden.. Bu kadar igrenc paslar atan, kafasinda birseyler yapma fikri olup becerisi bu kadar yetmeyen bir oyuncu gormemistim, sagolsun etti takimin icine..
Çağdaş ben Zelenka dışında ayağında top tutabilen başka oyuncu görmedim yalnız. Diğer oyuncular topla yürümeyi bırak topu ayağında bile tutamadılar hepsi birbirinden kötüydü.. En azından Zelenka topla dikine gidebilen bir oyuncuydu.. Bu arada Lucescu'nun oyuncu seçimlerinde hiçbir yanlış görmedim en şimdiye kadar tam tersi hep faydalı oyuncular almıştır.. UNutma ki Hagi'yi de 17 yaşındayken keşfedip oynatan odur..
Parma Maniac
24-11-04, 00:49
bu arada gian Lucescu dedin de aynı Lucescu geçen sene bu Sparta'nın bulunduğu grupta 6 puan alınca mükemmel taktisyen, kurt hoca olmuştu.. al işte aynı medya Daum'a saydırıyor.. 6 puanı o da aldı.. belki 7 yapacak, ee noldu şimdi onu anlamadım ben.. :dislek:
edit: pardon Lazio maçındaki beraberliği es geçtim sanırım.. tüh 7 puanmış, başarılı diyebiliriz bu durumda aynı Sparta'lı grupta.. :dislek:
Parma niye kasiyosun anlamiyorum ama adam her gittigi yerde bariz bir sekilde basarili.. Daha nesini tartisiyosun ki ?
Ayni Sparta'li grupta en dusuk puanli takim 5 puanla Lazio idi, Sparta grup ikincisi olarak cikmisti gruptan.
Bu Sparta ayni Sparta degil saniyorum. Ustelik Prag'daki macta (Sparta'da mi deseydim :lol: ) galibiyet golunu atan Poborsky Fener'e karsi iki macta da oynamadi. Takimin yarisi neredeyse eleman.
Ayrıca BJK'Nin Sinanlı Yasinli Kaan Dobra'lı tek forvet Ahmed Hassanlı kadrosuyla, FB'nin Alex'li Hooijdonk'lu Nobre'li ve bir sürü milli oyunculu kadrosu arasında azıcık fark var zaten fark olmasa BJK geçen seneki muhteşem kadrosundan 2-3 oyuncu bırakıp 20 tane transfer yapmazdı..
Valla onu bunu bilmem ama fenerbahçe bizim maça da bu orta sahayla çıkarsa bizim ergünlü saido lu orta saha göçer göçmeyi bırak 2 pas yapamaz...O maçtan bizim için çıkacak en iyi sonuç beraberlik olur...
Kadıköydeki maç zaten allahın emri gibi oldu her sene :kizgin:
dahi daum :)
6 puan ile kapattı ligi
şimdiden manchesteri istanbulda yeneriz teraneleri başlar artık
Bu Jun denen adam 3 sene önce Avrupa'nın en yetenekli futbolcuları arasında gösteriliyordu.Ya Jun olduğundan geriye gitmiş ya da bunu idda edenler hayatlarında hiç dayak yememiş.
Parma Maniac
24-11-04, 13:45
Parma niye kasiyosun anlamiyorum ama adam her gittigi yerde bariz bir sekilde basarili.. Daha nesini tartisiyosun ki ?nerde başarılı Ukrayna Liginde mi? :lol:
bak arkasındaki Dinamo Kiev döktürüyor başka bi grupta.. eminim ama Barca, ama Milan denir şimdi de.. neyse canım ben sadece konuş açılmışken bi hadise aktarıyım dedim o kadar..
Deliormanlı
24-11-04, 16:21
Sparta Prag takımını yıllarca tanırım her halde bundan kötüsünü görmedim.Çek ligi önde takımlarından ve son yılların lokomotiv takımı buysa (?) vah çek futbolun haline.Zaten bütün klas çek futbolcular,milli olanlar Avrupada oynuyor.
Velhasıl bukadar kötü Sparta görmemiştim.daha buradaki maçta, maçın başında Spartalı oyuncu kale ağızında,kafa ile golü atacağına daha zor olanı ,yani topu dışarı gönderince içimden bu takımdan ne köy olur ne kasaba demiştim.Hiç de yanılmamışım.
Ne ballı takım mış şu bizim fener :dislek: karşındaki takım dökülüyor,tek doğru dürüst adamı olan Poborsky her iki maçta da oynamıyor. Sparta sabaha kadar oynasa gol atacak hali yok,bu da yetmezmiş gibi aptallar kendi kalelerine golü attılar. Dedik ya ballı takım şu bizim fener,gol atamasa bile rakip kendi kalesine atar.
Ve akşam tahmin ettiğim gibi galibiyeti inanılmaz derecede abartılar.Yahu GS galibiyetlerini küçümseyenler akşam döktürüyordu,yok tarihi zafermiş,yok büyük başarı imiş.Ama haklılar adamlar Avrupada 10 yılda bir galibiyet alıyorlar: 80 li yıllarda Bordeaux ,90 lı yıllarda Manu ve şimdi 2000 li yıllarda Sparta. Bir dahaki zafer herhalde 2010 dan sonra.
Bütün bunlar akşam olanlar bir ezikliğin belgesi. Sabah sabah Bursada Atatürk caddesinde baktım, biri gençten fener forması ve kaşkolu ile dolaşıyor.Millet çiseleyen sulu kardan ıslanmış tir tir titriyor bu öyle yarıçıplak dolaşıyor.İçimden:"gerzek herif donacaksın" dedim.Millet de garip garip bakıyordu. İnsanın birkaç tahtası eksik olması ne kötüymüş. Fenerli ve birkaç tahtası eksik, Allah başka zeval vermesin! :kiskis:
P.S. Akşam fenerin zaferi tarihi ve çok büyük zafer olarak ilan edildi,
önceki yıl bu takımı daha iyi hali ile Denzlispor yendi ve eledi. Denizlisporun başarısına ne denir???
Parma Maniac
24-11-04, 16:25
Hikmet Ağabey bütün gazetelerde birinci haber yeni hedef UEFA finali şeklinde.. tek maçla bu kadar gaz olan, bu kadar balon bir camia görmedim ben.. aslında bu ezik medyadan nefret ediyoruz ama bu aptallara en büyük zararı veren de bunlar.. :lol:
Simdi anlamadigim bir sey var;
bizim muzemizde olan bir kupaya "katilabildikleri" icin sevinen bir camia mi benim ezeli rakibim?
Fb yeni düzeniyle daha iyi oynuyor,bu açık. Gian'ın dediği gibi Hoydonk yeniden ilk onbire girer inşallah.Hoydonk'lu fb'yle,Hoydonksuz fb'nin arasında özellikle mğcadele gücü açısından çok fark var.
Ben Sparta'dan biraz umutluydum aslında.Evlerinde Manchester'a karşı çok iyi oynamışlardı.Sadece Poborsky'nin eksikliği dünkü kötü futbollarının sebebi değil kanımca.Biraz vurdumduymaz gibiydiler sanki.
UEFA'da mevcut takımlar arasında Middelsbrough ve Newcastle en güçlüler olarak göze çarpıyor.ŞL'den de bir kaç dişli takım daha gelirse fb fazla umutlanamaz.
şimdi eminim FB'li olduğum için tepkiler gelecek ama görüşümü yazmassam kendime haksızlık ederim. Avrupa liglerini biraz olsun takip edenler şampiyonlar liginde deplasmanda galibiyet almanın ne kadar zor olduğunu bilir ve bu bile tek başına başarıdır.Kaldı ki Sparta Prag sahasında türk takımlarıyla yaptığı 5 maçı da kazandı(GS ve Denizli dahil)Biraz olsun objektif bakanlar FB nin fena oynamadığını görebilir.Tabii ki GS nin haklarını sonuna kadar savunacaksınız ama taraftarlık sadece rakibi beğenmeyip aşşağılamak mıdır? Forumda eleştiriye açık değilsiniz belki, belki de rakip takıma "ezikler, aptallar" demek daha eğlencelidir ama bu forumun diğer forumlardan daha seviyeli, daha çok futbolun ön plana çıktığı bir forum olduğunu düşünüyorum, umarım yanılmıyorumdur.
jay-jay;
belki de rakip takıma "ezikler, aptallar" demek daha eğlencelidir ama bu forumun diğer forumlardan daha seviyeli, daha çok futbolun ön plana çıktığı bir forum olduğunu düşünüyorum, umarım yanılmıyorumdur
--------
dogrudur yanilmiyorsun arkadasim..
ancak mac topicleri forumun genel gorusunu yansitmaz inancindayim.. sonucta fb liler gs nin avrupa maclarinda yenilince sevinir ; tersinde de biz.. bir gs forumunda da takdir edersin ki "aptal" gibi artik 3-4 yasindaki cocuklarin da agzinda olan hafif asagilayici kelimelerin kullanilmasi normaldir..Ve yine eminim bazi durumlarda "aptal veya ezik" gibi kelimlerden daha da fazla tepkinin gelecegini sanmiyorum..Bu forumda yazan arkadaslar uzun suredir birlikte yazar ve bir cok fenerli yazar arkadasimiz da kendini cok rahat hissetmistir burada..
Kisacasi; sen de fenerbahce'nin hakkini korumak yerine;
futbol sohbeti yapmak icin geldiysen foruma;
bunun boyle oldugunu goreceksin..
Keyifli vakit gecirmeni dilerim forumda;)
Jay jay soylediklerinde cok haklisin ancak sen de bize haksizlik etmissin.. Bu forumda ezik, azize, ifb (ki bunlari heralde ilk kez ben yaziyorum, o da ornekleme amacli) gibi ici bos sozlerin kullanilmasina pek cok kisi karsi ve bu konuda sagduyu galip gelecektir sonunda.. Ancak bu topicte belirttigin bir sekilde fener'e ters bir itham yok, aptal denen kiside sparta taraftari.. Aptal hakaret gibi algilansa da, bir insanin yapmis olabilecegi basit bir hatayi simgelemek icin de kullanilabilecek (ve su durumda o amacla kullanilan) bir sifat..
Sheva, prag taraftarına aptal denmesi değil benim bahsettiğim;
"aslında bu ezik medyadan nefret ediyoruz ama bu aptallara en büyük zararı veren de bunlar.."
Ben zaten GS forumuna yazarken belli şeyleri göze alıyorum, zaten sadece futbol dünyasına yazmaya çalışıyorum. Söylediğim şeyler,aynı şekilde antu'da da beni rahatsız eden şeyler.Bu arada "aptal" kelimesinin hakaret olmadığını anlatmaya çalışman bana nedense Ahmet Çakar'ı hatırlattı:)
zaten sadece futbol dünyasına yazmaya çalışıyorum
---------
bilakis;
haddim var mi bilmiyorum,ancak tavsiyede bulunmak isterim;
ozellikle serbest konusma olan bolumlere (cafe saray)istirak etmeni.. diger uyelerle kaynasmani,
kendini tanitmani. Bu sekilde inan daha da seversin bu ortami..
Hayir ben ciddi ciddi sadece fenerbahceyi korumaya geldim gerisi beni hirpalamaz dersen yine sen bilirsin elbette..
Basliktaki 'aptal' dedigim gibi bir hareketi veya insani tasvir etme amacli kullanilmis bir sifat, senin verdigin quote'taki ise hakarettir bu dogru.. Ancak fener galibiyetiyle sonuclanmis bir mactan sonra, 4-5 tane postunda fenerin avrupa ve tr'de bu kadro ile son derece basarili olabilecegi yazan toplam 24-25 mesaj arasindan cimbizla bir lafi cekip cikarmakta bence biraz fazla hassasiyet oluyor..
Antu'yu bircok yonden takdir ediyorum ancak lutfen bu hususta burayi antu'yla karsilastirma.. Yine inceden fener camiasina laf atiyormusum gibi geldiyse, antu'daki herhangi bir galatasaray basligini ac oku, inan bana bu konuda hak vereceksin..
JackDaniels
24-11-04, 22:48
Ben burada fb, yada bjk için aptal yada benzeri bi söylem kulandıysam, bu sitenin adminin gelip beni uyarması lazım....
Ancak, bir fenerlinin gelip, Glatasaray formunda ,aptal kelimesini yargıladığı zaman dellenip aptalıda unutup, biraz daha gerçeklerden bahsetme içgüdüsüne giriyorum...
hepiniz hala öylesiniz falan gibi....
neyse....
Ne yalan söyleyeyim, "Bir fenerlinin gelip GS forumunda..." cümlesini aynen bu şekilde bekliyordum:) Neden hemen Fb'li gelip GS mekanını basmış gibi bir havaya sokuyorsun anlayamadım. Benim yazdıklarım; ilk defa gördüğüm için, sadece bir kereye mahsusu, forumun genel halini anlamak içindi yoksa "Hepiniz hala aptalsınız.." tarzı laflara cevap vermek, gelip burda "FB'ye nasıl laf edersin" demek değil asla düşüncem...
JackDaniels
24-11-04, 23:21
Bu arada gereksiz şeyleri bırakıp maç topici ile bir şey söyleyim...
Bu topici ben açsaydım, tabi ki kendi uğurumla inanın o maç 3-4 farkla spartanın olurdu...(bknz aslanlar.com)
Niye açmadım?
Köyün birinde bir deli varmış...Adı üstünde köyün delisiymiş...Köy halkı bu adamı kahveye çağırır, köy halkından bir tanesi bir eline 1 milyon, diğer elinede 20 milyon koyup deliye uzatırmış..
Seç bakalım hangi parayı istiyon?
Bizim delide 20 milyon yerine, 1 milyonu köylünün elinden kapıp hemen arkasına bakmadan kaçarmış...
Tabi kahvede oturan herkes kahkahalarla, güler deliye bak 20 milyon yerine 1 milyon alıp gidiyor diye dalga geçerlermiş...
Bu olay köylünün o kadar çok hoşuna gidermiş ki, köylülerin canı sıkıldığında, köye ne zaman bir misafir gelse, yabancı biri gelse devamlı olarak bu deliye kahveye çağırıp aynı şeyi yaparlarmış..Delide her seferinde ufak olan parayı alır, arkasına bakmadan kaçar ve köy halkı kahkahalara boğulurmuş...
Günün birinde köyün en yaşlısı, bizim deliyi dışarda görmüş dayanamamış sormuş...
Yavrum sen tamam delisin de, bu kadar da mantıksızlık olmazki...Sen her sefer 20 milyon yerine 1 milyon alıyorsun...Ha bi kerede büyük olan parayı alsana yaw demiş...
Bizim deli bakmış yaşlı amcaya...
Eyy bey amca demiş...Ben o 20 milyonu bir kere alsam, bidaha beni kahveye çağırıp para verirlermi demiş.
Şİmdi ben o uğur topicini bu maç için açsaydım, fenerde 3-4 yeyip gelseydi ve avrupadan tamamen elenseydi uefa maçlarında kim hangi topiclerde gülüp eğlenecekti...
Parma Maniac
24-11-04, 23:27
şimdi eminim FB'li olduğum için tepkiler gelecek ama görüşümü yazmassam kendime haksızlık ederim. Avrupa liglerini biraz olsun takip edenler şampiyonlar liginde deplasmanda galibiyet almanın ne kadar zor olduğunu bilir ve bu bile tek başına başarıdır.Kaldı ki Sparta Prag sahasında türk takımlarıyla yaptığı 5 maçı da kazandı(GS ve Denizli dahil)Biraz olsun objektif bakanlar FB nin fena oynamadığını görebilir.Tabii ki GS nin haklarını sonuna kadar savunacaksınız ama taraftarlık sadece rakibi beğenmeyip aşşağılamak mıdır? Forumda eleştiriye açık değilsiniz belki, belki de rakip takıma "ezikler, aptallar" demek daha eğlencelidir ama bu forumun diğer forumlardan daha seviyeli, daha çok futbolun ön plana çıktığı bir forum olduğunu düşünüyorum, umarım yanılmıyorumdur.yahu demogoji yapma hiç.. bak bakalım ben sizi galibiyetinizi küçümseyici bir şey yazmış mıyım? dün Sparta'dan daha iyi oynadınız, yendiniz... hiç söylenen şeyi sanki galibiyetinizi küçümsemek için yazılmış gibi göstermeye çalışma geri teper.. haa ayrıca gelip konuşursun burda bize böyle laflar edilmesinden şikayetçiyim diye.. adminler belli bi karar verir uygulanır.. ama böyle küçük hesaplar içine girip bakın galibiyetimizi kabullenemiyorsunuz, aptal diyerek aşağılamaya çalışıyorsunuz gibi ajitasyonlara kalkışmayın, karnımız tok..
TheRockula tam yerine oturan mukemmel bir hikaye :) :alkis:
Yalniz mazaret yok UEFA topikleri senden.. Uzun vadede karli cikalim derken sakata gelmeyelim :)
Serkan1905
25-11-04, 18:18
The Rockula ne kadar güzel bir kiyas oldu o öyle :lol:
nerde başarılı Ukrayna Liginde mi? :lol:
bak arkasındaki Dinamo Kiev döktürüyor başka bi grupta.. eminim ama Barca, ama Milan denir şimdi de.. neyse canım ben sadece konuş açılmışken bi hadise aktarıyım dedim o kadar..
Evet, Ukranya liginde.. Hani gecen hafta bize 3 tane koyan 5 tane kaciran Ukranya ulkesinin liginde..
şimdi eminim FB'li olduğum için tepkiler gelecek ama görüşümü yazmassam kendime haksızlık ederim. Avrupa liglerini biraz olsun takip edenler şampiyonlar liginde deplasmanda galibiyet almanın ne kadar zor olduğunu bilir ve bu bile tek başına başarıdır.Kaldı ki Sparta Prag sahasında türk takımlarıyla yaptığı 5 maçı da kazandı(GS ve Denizli dahil)Biraz olsun objektif bakanlar FB nin fena oynamadığını görebilir.Tabii ki GS nin haklarını sonuna kadar savunacaksınız ama taraftarlık sadece rakibi beğenmeyip aşşağılamak mıdır? Forumda eleştiriye açık değilsiniz belki, belki de rakip takıma "ezikler, aptallar" demek daha eğlencelidir ama bu forumun diğer forumlardan daha seviyeli, daha çok futbolun ön plana çıktığı bir forum olduğunu düşünüyorum, umarım yanılmıyorumdur.
Sparta'yi evinde yenen ilk Turk takimisiniz :buyuksun:
Bu UEFA'yi almak kadar buyuk bir basari bence. Sparta'yi Cek Cumhuriyetinde yendiniz :alkis:
Parma Maniac
25-11-04, 20:09
nerde başarılı Ukrayna Liginde mi? :lol:
Evet, Ukranya liginde.. Hani gecen hafta bize 3 tane koyan 5 tane kaciran Ukranya ulkesinin liginde..hayır noldu ki öyle olduysa.. bundan banane.. Serie A kalitesindeyiz gibi yakıştırmalarım mı oldu benim ki bana bunlarla geliyosun.. 3-4 sene önce gayet iyi bir ligimiz olduğunu düşünüyordum ama bu seneki durumdan ne kadar geriye gittiğimiz ortaya çıktı zaten..
hem madem öyle CLde de bir şeyler yapsaydı ya büyük taktisyen.. noldu? bak bizim Avrupa kestanesi Fenerbahçe bile 6 puan aldı.. bu durumda Ukrayna liderinin de en az 6 puan alması gerekiyor değil mi? senin mantığından çıkan sonuç bu zira.. ama averaj takımı oldu Shakhtar.. Celtic'e 3 atmasalar daha da rezil bir averaj olacaktı toparladılar Allahtan biraz.. (tabi grupları çok zor anlıyorum :lol: )
hayır noldu ki öyle olduysa.. bundan banane.. Serie A kalitesindeyiz gibi yakıştırmalarım mı oldu benim ki bana bunlarla geliyosun.. 3-4 sene önce gayet iyi bir ligimiz olduğunu düşünüyordum ama bu seneki durumdan ne kadar geriye gittiğimiz ortaya çıktı zaten..
hem madem öyle CLde de bir şeyler yapsaydı ya büyük taktisyen.. noldu? bak bizim Avrupa kestanesi Fenerbahçe bile 6 puan aldı.. bu durumda Ukrayna liderinin de en az 6 puan alması gerekiyor değil mi? senin mantığından çıkan sonuç bu zira.. ama averaj takımı oldu Shakhtar.. Celtic'e 3 atmasalar daha da rezil bir averaj olacaktı toparladılar Allahtan biraz.. (tabi grupları çok zor anlıyorum :lol: )
Kendi ayarlarindaki Celtic'i elediler hemde Celtic'in onlardan fazla tecrubesi olmasina ragmen..
Ersun Yanal'i, FT'yi goklere sen cikaran degil misin abi ? Bu kisiler gidip Seria A'da Sampdoria'yi, Piacenza'yi mi sampiyon yaptilar? Yoo.. Basarilari Turkiye ile sinirli kaldi.. Ama sen FT'nin ve Ersun Yanal'in futbol mantalitesini seviyosun diye onlar iyi hoca ama ayni basarilari tekrarlayan ama mantelitesini sevmedigin Lucescu tu kaka..
Peki, Lucescu napti Turkiye'de ?
* Galatasaray'i ilk kez ceyrek finale bu adam cikardi..
* Ilk sene Emre ve Okan'a ragmen son haftalara kadar sampiyonlugu kovaladik.. Sonunda Okan'in satisi sonucu kaybettik.
* Ikinci sene bizi sampiyon yapti.
* 10 senedir sampiyon olamayan Besiktas'i sampiyon yapip, Avrupa ozurluleri olmasina ragmen ceyrek final oynatti.
* Buyuk bir taktisyen oldugunu derbilerde gosterdi. Butun derbileri kazanarak sampiyon oldular..
* Roma, Liverpool, Barcelona gibi olum grubu tabir edilen bir grupta Galatasaray ofsayttan yenilen bir golle sadece bir maglubiyet aldi.
* Kolay kolay derbi kaybetmedik.. Kadikoy'de rakip 10 kisi kaldiginda degil biz 7 kisi kaldigimizda 1-0 yenildik.
Sen bu adami hala kucumsuyosan benim diyecegim birsey yok.. Gittigi her takim bariz bir sekilde yukselise geciyor.. Ha Lucescu'nun futbol mantalitesini seviyomuyum sevmiyorum ama bu onun basarili bir hoca oldugunu degistirmez..
Parma Maniac
26-11-04, 00:59
aman dur Genco elediği falan yok Celtic'i.. Celtic 4 puanla 3., Shakhtar 3 puanla sonuncu.. ha yenerlerse Barca'yı elerler sanmıyorum pek ama.. Barca rahat çıkıp bırakırsa maçı bilemem tabi ama şu anda UEFA'ya gitme şansları fazla yok gibi.. Celtic de aynı şekilde içerde Milan'la yapacak.. onlar da aynı zaaftan yararlanıp yenebilirler..
ikincisi Ersun Yanal'a iyi hoca dedik.. ama Milli Takım'daki rezilliklerini de söylüyoruz.. Aziz Yıldırım yalakası oldukça, oraya yaranmak için saçmasapan kadroları çıkarıp kepaze oldukça istediği futbolu oynatsın umrumda olmaz.. zaten bu kişiliksiz yapısını düzeltmeden hiçbi şey olmaz ondan.. önce adam olacak..
-Galatasaray'ı ilk kez çeyrek finale bu adam çıkarmadı.. Galatasaray CLye ilk çıktığı sene son 8e kalmıştı zaten.. daha önce de bir yarı finalimiz var.. UEFA şampiyonluğunu saymıyorum zira Terim'e bok atmak için CL çeyrek finalinden daha alt bir mertebede sayılıyor maalesef :lol:
-İlk seneki şampiyonluğun kaçışını sadece Okan'a bağlıyorsan diyebilecek hiçbir şey yok..
-İkinci sene bizi şampiyon yaptı.. biz daha önce 14 kere şampiyon olduk.. 4ü çok beğenmediğin Terim'le.. matah bi olay değil yani..
-Beşiktaş'ı ne şekilde şampiyon yaptığı ortadaydı.. 17 maç saydık burda lehlerine hakem hatası sayılan.. özel topici vardı.. orda biz saymaktan bıktık, ama aynı sene lehimize yapılan hata yok neredeyse, çalınan puanlarımız var halbuki.. zaten bu pislikler daha sonra çıktı ortaya.. BJKnin nasıl şampiyon olduğunu, mafyanın manipülasyonlarını herkes gördü..
-Roma, Liverpool, Barca grubunda yaptıklarımız hakikaten başarıydı, bunu da 100 defa söyledim.. tek mağlubiyetle elendik.. ama galibiyet sayımız da 0dı.. yine de saygım var, son maça kadar taşımamız bile büyük iş..
-Lucescu zamanında basbaya derby kaybettik.. hem de sağlam kaybettik.. ilk senesinde Fenerbahçe'yle içerde berabere kaldık, dışarda yenildik.. Beşiktaş'a dışarda yenildik içerde yendik..
2.senesinde Feneri içerde yenip dışarda yenildik, Beşiktaş'a yine dışarda yenildik, içerde yendik.. yani derbylerde bizde başarılı falan değildi Lucescu.. ama yine beğenmediğin Terim 98-99 sezonunda derby kaybetmeden(BJK ve FB maçları) şampiyon yapmış takımı.. bu da bir gerçek..
Ilk once bu tartismadan Lucescu'yu basarili kabul ediyorum diye Terim'i sevmedigim ortaya cikmasin.. Lucescu'nun basarilarini karsilastirmam icin biri gerekli ve sende Terim'i cok basarili buldugundan dolayi Terim'le karsilastiriyorum. Istersen herhangi bir teknik direkdor adi ver, onla karsilastirayim..
Celtic'i eledi dememin sebebi Celtic ile Shaktar'in aralarinda oynadigi iki maci baz almistim.. Iceride cok rahat bir sekilde 3-0 yendi, deplasmanda da 9 kisiyle 1-0 yenildi..
Sen simdi Milli takimi birak.. Sen Yanal'i gayet performansi ile basarili bulan birisin ayni benim buldugum gibi. Peki, Yanal'i hangi kriterleri goz onune alarak basarili kabul ediyosun? Cunku Gencleri UEFA'da baya goturdu, Turkiye'de son haftalara kadar sampiyonlugu kovaladi vs vs.. Peki, Lucescu bunlari yapmadi mi kardesim ? Besiktas'i sampiyon yapti, Ceyrek finale cikardi.. Ki o Besiktas hayatinda UEFA kupasinda 2. tur'dan oteye gidememis ligde de nerden baksan 10 senedir sampiyon olamamisti.. Simdi bana hakemler falan filan deme boyle dersek 1959'dan beri kimsenin sampiyonluguna helal diyemeyiz.. Gelip 1 puanla sampiyon olsa tamam su macta bariz hata yapmisti falan dersin ancak eger seni bi sezonda iki sefer yenmisse ve en onemlisi sampiyonluk turunu senin macinda atmis ise bukemedigin eli opuceksin..
- Kliseler yakismiyo Parma sana.. Sirf laf kalabalikligi yapmak icin yazmissin yani.. Sende bende o sene CL'nin 2 gruptan ve 8 takimdan olustugunu biliyoruz. Tur atlayip ceyrek Final'e falan kalmadik zira.. O sene ki prosedur oyleydi. Yari finalde Avrupa Sampiyolar Kupasindaydi.. Sampiyonlar Ligi dedim iyi okursan.. UEFA hakkinda birsey soylemedim, Sampiyonlar Ligi diyorum.
- Ilk sene ki sampiyonlugun kacisini kime baglayabilirim ki ? Sampiyonluk macinda 10. dakika'da kirmizi kart goren sonra da imza atmadik imza atmadik diyip sezon sonunda Galatasaray'i satanlar, sampiyonlugun kacmasinin muessibibi degildir de kimdir sence?
- Ne yani simdi sampiyonluklari basaridan saymayacak miyiz?
- Allah askina soyle Fenerlilerin yaptigi ucuzluklara kacmayin abi.. Bu kadar kolay degil bu olay.. Bu adam seni 2 kere yenmis, sampiyonluk turunu da senin macinda atmis ve de en onemlisi 1-2 puanla degil fark atarak sampiyon olmus.. Biri de yarin bigun kalkip , Fatih Terim Mehmet Ali Agar'la cok yakindi ondan 4 kere sampiyon oldunuz bak ikinci gelisinde Agar'la problemleri oldugundan dolayi basarili olamadi dese ne dersin? Baska uzuvlarinla gulersin herhalde.. Ayni olay..
- Grup konusunda hemfikiriz.. O takimlarin ucune de ozellikle deplasmanda yenilmemek buyuk bir is..
- 7 kisiyle 1-0 yenildik en azindan 6 tane yemedik..Al iste Besiktas'tayken butun derbileri kazanarak sampiyon oldu.. Sen Terim'in derbi kaybetmeden sampiyon olmasini basaridan sayiyorsun ama Lucescu'nun butun derbileri kazanarak sampiyon olmasini basaridan saymiyosun? Eger bunun adi basari degilse su ana kim kadar boyle bir seyi basarabilmis onu soyle..
Sonucta bu adam 4 senelik calistigi Turkiye'de de 2 ayri takimla 2 kez sampiyon oldu. Ve kacirdigi 2 sampiyonlukta pisipisine gitti.. Besiktas'taki ikinci sezonunun ikinci yarisinda sacmaladi ancak Galatasaray'daki ilk sezonunda dupeduz Okan ile Emre'nin sabotajina kurban oldu..
2.senesinde Feneri içerde yenip dışarda yenildik, Beşiktaş'a yine dışarda yenildik, içerde yendik..
Lucescu'nun 2. senesinde Besiktas'la deplasmanda 2-2 berabere kalmistik. 2-0 geri düsmüstük ilk yarı daha sonra Fluerquin ve Arif'le golleri bulmustuk İnönü'de..
Birde Lucescu'nun bizdeki ilk senesinde kaybedilen şampiyonluk yukarda sadece Okan-Emre ihanetine baglanmıs ama o sene yapılan hakem hataları BJK'nin 100. yilinda yapilanlari bile gölgede birakacak cinstendi.. Az buz degil tam 11 nizami golümüz yenmisti. Sadece 6 tane Serkan'in buz gibi golü sayılmamıstı.. Bunların yanında o sene Avrupa'da tam 17 mac oynamıs olmamızda (yarım sezona bedel) diger faktörlerle birlesince şampiyonlugu kılpayı kaybetmistik.
Lucescu başarlı işler yapmıştır kabul ediyorum ama altyapı ile hiç ilgilenmedi geride büyük bir yıkım bıraktı hem Galatasaray'da hem Beşiktaş'ta.Günü kurtaran adam,kısıtlı imkanlar ile başarılı olabilen ama gençlere yönelik hiç bir girişimde bulunmayan onları harcayan bir hoca.
M.Yasin Cakmak
26-11-04, 18:31
TheRockula hocam ne güzel yazmışsın öyle...
Arada haftaya Man. UTD maçı var haftaya :) Eylence vakti...
M.Yasin Cakmak
26-11-04, 18:33
Ceyhun bana şu cümleciği açıklarmısın ?
--
Sonunda Okan'in satisi sonucu kaybettik
--
Nasıl bir mantıktır bu anlamıyorum? Ligin son maçları. Kalan dakikalarda sakatlanmıyayım diye mi kırmızı kart gördü Okan? Açıklayıver bi zahmet.
Parma Maniac
26-11-04, 19:26
farketmez Terim'miş, oymuş, buymuş.. Lucescu yani istediğinle karşılaştırabilirsin dünyadaki iyi hocalar içinden.. Lucescu vasat, gayet sıradan bir teknik direktördür.. bütün kariyeriyle ortada bu.. istediğini seç, karşılaştırmanı yap yani farketmez..
iki maç sonucu üstünlük kurdu diye(ki averaj üstünlüğü bu) eledi diyorsan kim klişeler peşinde, garip savunmalara giriyor anlamadım ben Genco'm :) e Barca şov yaparak yendi kendi sahasında Shakhtar'ı.. Celtic gitti bir puan aldı ordan.. neyi elediler, nasıl elediler anlamıyorum ben.. madem iki maça bakıyoruz hatırlar mısın ikinci olup da statü gereği çıkamadığımız Juventus, Bilbao ve Rosenborg'lu grupta Juve 1.ydi, biz 2.ydik.. ama Juve'yle deplasmanda 2-2 berabere kaldık, içerde de 1-1.. eledik biz Juve'yi aslında haberimiz yokmuş.. :lol: (kusura bakma senin örneğine karşı bunu vermesem çatlardım)
Ersun Yanal'a milli takımdan önce neden iyi hoca dediğimi açıklayayım sana.. en önemli etken Ersun Yanal kariyerinin başında, genç, önünde uzun yıllar olan bi adamdı.. Salihli'de başladığı kariyerinde aldığı takımların hiçbirinde başarısızlık yaşamadı, gittiği her takımı inanılmaz derecede değiştirdi.. Salihli onun zamanında vasat kadrosuna rağmen grubunun en zorlu, en ters takımlarından biriydi.. o gitti dağıldı takım.. Denizli öyle, Ankara öyle, Gençler öyle.. kendisinden önce bu takımlar(özellikle ilk 2si, ki GEnçler de öyle.. GEnçler hiçbi zaman şampiyonluk yarışına girememişti) gayet vasat, sıradan performanslar gösterirken Ersun Yanal'ın gelişiyle hepsi coştu, inanılmaz sonuçlara imza attı.. işte Lucescu bunları yapmadı.. senin söylediğin gitti her takımda farklılık yarattı saçmalığı tamamen fasa fiso.. bu adamın İtalya kariyeri rezilliklerle dolu.. bi sürü takımı küme düşürmüş, İtalya'daki hiçbir takımı en ufak bir parlaklık gösterememiş.. Hagi'li Brescia ve başka takımları küme düşürme başarısı göstermiş.. bunlar defalarca konuşuldu burda ama hala neden gittiği takımlarda hep çok başarılı saçmalıkları dönüyor burda anlamadım.. ha yine Ersun-Lucescu örneği vereceksek Lucescu'nun çeyrek final oynattığı sene Gençler UEFA'da 4.tur yaptı.. imkanlara ve taraftar durumlarına göre Ersun Yanal daha başarılıdır bence.. illa kıyaslayacaksan.. ha bunlar Ersun Yanal'ın son kepazelikleri dışında tabi.. sen dersen Lucescu İtalya'da nasıl kepaze olduysa Ersun da milli takımda oldu, evet kabulum.. defolur da gider inşallah hatta.. ama cevap istiyosan cevaplar bunlar..
Walla klişe, laf kalabalıklığı falan değil bu.. katıldığımız da şampiyonlar ligiydi, ve tarihimizde çok önemli bi başarı olmasına rağmen(özellikle zamanı için) herkes es geçer, görmek istemez.. ama gerçektir bu.. CLnin ilk senesinde son 8 takıma kaldık.. Man UTD gibi bi firmayı eleyip kaldık hem de gruplara.. yine o zamanki imkanlarımız, Avrupa tecrübemize göre çok çok büyük başarıdır, bence daha büyük başarıdır ikinci çeyrek finalimizden zamanı için ama kimsenin Rainer Holmann'a büyük taktisyen, helal sana dediğini duymadım..
Fenerlilerin yaptığı ucuzluklara kaçtığımız falan yok, herkesin gözleriyle gördüğü şeylerdi bunlar.. keşke o To'daki topici bulsam da görseydik gözümüzle.. zaten hepsi belgeleriyle ortaya çıktı yahu.. Sedat Peker'in Sinan Engin'le bağlantıları, maçları nasıl bağladıkları, Sedat PEker'in sen merak etme demeleri belgeleriyle kondu ortaya.. o lig satılmıştı ister kabul et, ister etme.. zaten satıldığı bir sonraki sene ortaya çıktı.. dağıldılar, kepaze oldular.. tam Yıldırım Demirören'in yönetimden ayrıldıktan sonra dağılmaları da ayrıca vahimdi.. Yıldırım Demirören-Haluk Ulusoy bağlantısını 3 yaşındaki çocuk biliyor zira..
Genco'm bak bana ucuzluk yapıyosun diyosun, kendin şimdi Beşiktaş'a dönüyosun derby konusunda.. güzel kardeşim bizdeyken derby kaybetmiyoduk dedin.. ben de 8 maçta 3 tane kaybettiğimizi, Lucescu'nun bizdeyken derby'lerde başarılı olmadığını ortaya koydum..(ha bu arada bir beraberliği mağlubiyet olarak göstermişim pardon, aklıma yanlış kalmışım.. 4 değil 3 mağlubiyet işte.. 2 beraberlik, 3 galibiyet) sen bunu dediğin için ben cevap verdim bu benim fikrim değil.. olayı Beşiktaş'a döndürmene gerek yok.. senin fikrin bu, ben de Lucescu'nun başarılı olmadığını ama Terim'in 98-99'da derby'lerde kaybetmeden takımı şampiyon yaptığını söylüyorum.. ucuzluğa kaçmışız yine pardon ;)
Parma Maniac
26-11-04, 19:58
ha bu arada şeyi unutmuşum Ağar meselesini.. walla bunu bi Galatasaraylıdan duymak, hele bunu deseler ne dersin diye duymak esef verici oldukça.. bir Fenerbahçeli bana Mehmet Ağar dediği anda UEFA Kupasını bi yerlerine monte ediyorum anında.. susup oturuyor.. eğer sana da öyle derse biri aynısını yapmanı öneririm.. ama sen de öyle düşünüyosun heralde, yoksa bunu dillendirmezdin sanıyorum..
UmBeRtO GS
27-11-04, 00:48
ha bu arada şeyi unutmuşum Ağar meselesini.. walla bunu bi Galatasaraylıdan duymak, hele bunu deseler ne dersin diye duymak esef verici oldukça.. bir Fenerbahçeli bana Mehmet Ağar dediği anda UEFA Kupasını bi yerlerine monte ediyorum anında.. susup oturuyor.. eğer sana da öyle derse biri aynısını yapmanı öneririm.. ama sen de öyle düşünüyosun heralde, yoksa bunu dillendirmezdin sanıyorum..
Sevgili Parma,
Sen Beşiktaş şampiyon olduktan sonra Genco'nun sözlerini duymalıydın, herhalde unuttun. Çok sevdiği Lucescu'nun takımı şampiyon oldu diye TO'da neredeyse kutlama yapacaktı. Hatta "işte gördün mü Sinyor Terim" diye başlayan cümleler bile yazmıştı. Hiç unutmuyorum.
Ondan Sevgili Genco, yok "ben Fatih Terimi sevmiyorum diye birşey yok", ya da "Lucescu'yu çok seviyorum diye birşey yok" deme allah aşkına herkes hatırlıyor eskiyi...
Topici mahvettik ama nasilsa onemsiz bir topicti :dislek:
2.senesinde Feneri içerde yenip dışarda yenildik, Beşiktaş'a yine dışarda yenildik, içerde yendik..
Lucescu'nun 2. senesinde Besiktas'la deplasmanda 2-2 berabere kalmistik. 2-0 geri düsmüstük ilk yarı daha sonra Fluerquin ve Arif'le golleri bulmustuk İnönü'de..
Birde Lucescu'nun bizdeki ilk senesinde kaybedilen şampiyonluk yukarda sadece Okan-Emre ihanetine baglanmıs ama o sene yapılan hakem hataları BJK'nin 100. yilinda yapilanlari bile gölgede birakacak cinstendi.. Az buz degil tam 11 nizami golümüz yenmisti. Sadece 6 tane Serkan'in buz gibi golü sayılmamıstı.. Bunların yanında o sene Avrupa'da tam 17 mac oynamıs olmamızda (yarım sezona bedel) diger faktörlerle birlesince şampiyonlugu kılpayı kaybetmistik.
Arada bu da kaynamasin..
Bak guzel kardesim :dislek: beni bu Lucescu'nun disarda ne yaptigi hic mi hic enterese etmiyor, ben sadece Turkiye'de yaptigi islere bakiyorum ve iyi bir hoca oldugunu soyluyorum.. Bir adam bir ulkede 4 sene calisip 2 sene sampiyon olmussa (ozellikle de iki takimla birden) ve diger kacirdigi sampiyonluklarda da uzun bir muddet lider kalmissa, bazi faktorler yuzunden sampiyonlugu kacirmissa bu adam benim icin iyi hocadir.
Eledi derken ne kastettigimi anladin. Zaten CL'de hicbir takim hicbiri takimi elemiyor ki gruplarda. Celtic ile Shaktar arasinda oynanan maclardan bahsettim.. Takdir edersin ki 3-0 yenip 9 kisiyle 1-0 yenilmek, 2-2 ve 1-1'lik sonuclari almaktan daha buyuk basaridir.
- Dedigim gibi beni Italya'da yaptiklari ilgilendirmiyor, ben kendi ulkemdeki olanlari kistas aliyorum. Italya'ya giden ve rezil olan nice futbolcular veya td'ler var mesela biri de senin taptigin adam Henry.. Simdi ben Henry Italya'da rezildi, kepazeydi, bu adam berbat, iyi olan adam her yerde dersem olur mu ? Olmaz.. Diger taptigin TD Fatih Terim'den kovuldu onu da unutmayalim. Veya senin verdigin ornek gibi Ersun Yanal'in kariyeri basarilarla dolu ama milli takimda basarisiz oldu diye Ersun Yanal'in basarili bir gunde silip atip Ersun Yanal dandik bir hoca diyebilir miyiz? Pek ala diyemeyiz.. O yuzden Italya'yi bana ornek gosterme. Ben kendi ligimi kistas aliyorum.
- Olum o zaman biz gruba girdik. Sen ince bir matematikle Ceyrek Final'e kaldigimizda 8 takim vardi, biz ilk girdigimizde de iki grup ve 4'er takim olduguna gore o zaman da Ceyrek Final'deymisiz gibi bir hesap yapiyosun ki tamamen yanlis.. Ceyrek Final'e falan cikmadim biz o sene.. Sadece 8 takimin katildigi Sampiyonlar Ligindeydik.. Benim icin basari bir butundur, bir takimi yenmek benim icin basaridan sayilmaz eger sen oyle kabul ediyosan Real Madrid'i 2-0'dan 3-2 yenen Lucescu'yu da buyuk hoca olarak kabul edebilirsin.. Bende senin Lucescu'ya buyuk taktisyen, buyuk hoca dedigini duymadim :)
- Parma hala ucuz yollara kaciyorsun.. Televizyonlarin soyledigine gore de bizim sampiyonluklarimizda Zalat'a Ergun Gursoy ev almis veya Besiktas'dan puan alan Denizlisporlu ve Malatyasporlu butun futbolculara araba almis vs vs.. Senin verdigin orneklerle hepsi Telegol'de cikti.. Sen sadece Lucescu'yu karalamak icin isine gelenleri yazmissin.. Inaniyosan ya hepsine inanirsin yada inanmiyosan bahsini bile acmazsin bu konunun.. Rakipleri boklamak icin atilan dedikodulara inanip, bizim hakkimizda cikan dedikodulara inanmayip olaya objektif bakmiyorsan benim diyebilecegim birsey yok tabii ki.. Bu ligde su ana kadar tum sampiyon olmus takimlar saibeli o zaman.. Hatta sirf sampiyon olanlar degil bu ligde oynamis butun takimlar saibeli..
- Kolay kolay derbi kaybetmiyoduk dedim. Hic kaybetmedik demedim.. Iyi oku istersen.
Lucescu'nun bizdeyken aldigi derbi sonuclari:
Besiktas 3-1 Galatasaray
Galatasaray 0-0 Fenerbahce
Galatasaray 2-0 Besiktas
Fenerbahce 2-1 Galatasaray
Galatasaray 2-0 Fenerbahce
Besiktas 2-2 Galatasaray
Fenerbahce 1-0 Galatasaray
Galatasaray 1-0 Besiktas
3 galibiyet, 2 beraberlik, 3 maglubiyeti var.. Parma hala saptiriyosun bazi seyleri, buradaki konu Terim mi Galatasaray'in basindayken daha iyiydi Lucescu mu degil ki.. Lucescu'nun buyuk maclarda iyi oldugunu soyluyorum ben.. Illa Galatasaray'da oynadigi derbileri baz almiyorum ki, Besiktas'taki yaptiklarini da soyluyorum sende konuyu saptirip ucuzluga kaciyosun diyosun. Kardesim eger burdaki konu Lucescu ile Terim'in GS'daki derbilerinde aldigi sonuclar olsa eyvallah diyecegim ama benim burda anlatmak istedigim Lucescu'nun derbilerde iyi oldugu.. Sen 98'de Terim derbi kaybetmeden sampiyon oldu diyosun bende Lucescu'da butun derbileri kazanarak sampiyon oldu diyorum. Eger Terim'inkini basari olarak sayiyorsan, Lucescu'nunkini de saymak zorundasin. Zira Lucescu ile Terim'in karsilastigi maclarinin sonuclari ortada..
- Agar meselesine gelince.. Daha evvelden soyledigim gibi, rakipler hakkinda cikan dedikodularin hepsini dogrumuscasina burda one suruyosun ama benzeri dedikodular bizim hakkimizda cikinca yalandir diyip geciyosun. Senin bana Juve ornegin gibi bir ornek bu da iste :dislek: Biz eger Besiktas'in sampiyonlugu Cakici sayesinde hatta Telegol'de bu belgelendi dersek onlarda cikip yarin sizinde o meshur Ankaragucu maciniz sikeydi zira bu da Telegol'de belgelendi hatta ve hatta bizi averajla gectiginiz sene Malatyasporlu ve Denizlili oyunculara Ergun Gursoy ev/araba almis bunu da Telegol gosterdi derseler verecegim bir cevap olmaz ve durum boka sarar.. Benim anlatmak istedigim de bu..
:teselli:
Sevgili Parma,
Sen Beşiktaş şampiyon olduktan sonra Genco'nun sözlerini duymalıydın, herhalde unuttun. Çok sevdiği Lucescu'nun takımı şampiyon oldu diye TO'da neredeyse kutlama yapacaktı. Hatta "işte gördün mü Sinyor Terim" diye başlayan cümleler bile yazmıştı. Hiç unutmuyorum.
Ondan Sevgili Genco, yok "ben Fatih Terimi sevmiyorum diye birşey yok", ya da "Lucescu'yu çok seviyorum diye birşey yok" deme allah aşkına herkes hatırlıyor eskiyi...
Herkes isine geleni hatirliyor tabii.. 6-0 yenildikden sonra Terimseverler'in actigi topicler TO'nun ahlak kurallarina uymadigi icin dakika bir silinirken ben cikip "Lucescu gibi aman fark yemeyelim diye 1-0 yenilgiyi kabul edip oynayacagimiza, 1-0 yenilgiyi kabullenmeyip maci dondurmek icin her riski goze alip 6 yemeyi tercih ederim" diye yazdigim postlar cabuk unutulmus..
TO forumunun arsivi hala orada.. Isterseniz kanitlayabiliriz de..
UmBeRtO GS
27-11-04, 01:02
Bak guzel kardesim :dislek: beni bu Lucescu'nun disarda ne yaptigi hic mi hic enterese etmiyor, ben sadece Turkiye'de yaptigi islere bakiyorum ve iyi bir hoca oldugunu soyluyorum.. Bir adam bir ulkede 4 sene calisip 2 sene sampiyon olmussa (ozellikle de iki takimla birden) ve diger kacirdigi sampiyonluklarda da uzun bir muddet lider kalmissa, bazi faktorler yuzunden sampiyonlugu kacirmissa bu adam benim icin iyi hocadir.
Dedigim gibi beni Italya'da yaptiklari ilgilendirmiyor, ben kendi ulkemdeki olanlari kistas aliyorum. Italya'ya giden ve rezil olan nice futbolcular veya td'ler var mesela biri de senin taptigin adam Henry.. Simdi ben Henry Italya'da rezildi, kepazeydi, bu adam berbat, iyi olan adam her yerde dersem olur mu ? Olmaz.. Diger taptigin TD Fatih Terim'den kovuldu onu da unutmayalim. Veya senin verdigin ornek gibi Ersun Yanal'in kariyeri basarilarla dolu ama milli takimda basarisiz oldu diye Ersun Yanal'in basarili bir gunde silip atip Ersun Yanal dandik bir hoca diyebilir miyiz? Pek ala diyemeyiz.. O yuzden Italya'yi bana ornek gosterme. Ben kendi ligimi kistas aliyorum.
Sevgili Genco, senin kıstaslarına göre o zaman Fatih Terim Türkiye'nin en büyük teknik direktörü, Hakan Şükür'de Türkiye'nin en büyük golcüsü değil mi? Yoksa ben mi yanlış anladım?
Sevgili Genco, senin kıstaslarına göre o zaman Fatih Terim Türkiye'nin en büyük teknik direktörü, Hakan Şükür'de Türkiye'nin en büyük golcüsü değil mi? Yoksa ben mi yanlış anladım?
Hayir, yanlis anlamadin.. Fatih Terim Turkiye'ye gelmis gecmis en buyuk teknik direkdorudur benim icin..
Ama Turkiye'nin gelmis gecmis en buyuk golcusu Metin Oktay'dir.. Hakan Sukur degil..
Parma Maniac
27-11-04, 16:44
abicim seni dışarda yaptığı işler ilgilendirmiyosa Ukrayna'yı da hiç söyleme ben konuştuğumda, zira benim için önemlidir adamın geneli.. adam 10 sene boyunca kepaze olmuş İtalya'da şimdi ben onu görmezden gelirsem olmaz..
sen hala 3-0 ve 1-0dasın.. walla ne diyeyim Genco'cum.. helal olsun Lucescu'ya çok büyük iş başarmış.. ama benim anlamadığım şu yine de.. Ukrayna felaket bi lig, 3 koydular bize.. tamam.. adam Ukrayna'nın liderini yönetiyor.. en iyi 2 kadrosundan biri.. e Fenerbahçe'den başarısız görünüyor şu an ne yapacağız.. göstersin bi kere daha dehasını.. en azından 3. olsun.. bak diyorum ya Lucescu deha, Daum tu kaka medyamızda.. eee Daum şu an için daha başarılı görünüyor hem de Fenerbahçe'yle.. napacağız?
İtalya'yı saynmıyorum dedikten sonra Henry örneğini vermişsin.. onun nedeni bellidir Genco'm.. adamlar Henry'den sağ açık yapmaya niyetlendi.. hiçbir şey yapamadı tabi.. bunun Ruud'u supporter yapmaktan hiçbir farkı yok gözümde.. Henry forvet oynayarak başarısız olsaydı İtalya'da kabul edebilirdim tezini.. ki biri 10 yıl, biri 1 yıl.. ayrıca dediğim gibi mevkii farkı var..
Ersun Yanal'ın kişiliği yok bir kere.. TDliğine gelirsek bu komplekslerini düzeltirse geleceği hala parlak.. çok genç çünkü.. ama Ersun Yanal da ara başarılı olup, arada kepaze olursa, 10 yıllık uzun bi dönem dağılırsa ona da kötü derim genel olarak.. büyük takımlardan teklif almamış, yönetmemiş bi deha hiç görmedim.. yine büyük başarılar dahil buna..
biz o zaman bir takımı yenmedik ki.. 3 tur geçtik.. Man UTD'ı o sene elememiz Real Madrid'e karşı alınan içerdeki tek galibiyetten çok daha değerli.. ayrıca ısrarla hatırlatmak istiyorum.. Real önünde Fatih'ten son bek yapıp takımı ilk yarı yakan da yine Lucescu'dur.. Fatih ikinci yarı gerçek yerine dönüp Roberto Carlos'u rezil etti o maçta ama buna değinen tek insan görmedim ben.. sol bek Fatih'ti ilk yarı.. sağda da abuk bi adam oynamıştı tam hatırlamıyorum.. Figo dalga geçmişti Fatih'le orda ki normal.. ters gelir hayatı boyunca sağda oynamış bi adama..
benim verdiğim örnekler Telegol'de falan çıkmadı Genco.. belgelerle ispatlandı, soruşturmalar açıldı.. Sinan Engin'in başı yanıyodu az kalsın.. bütün tel konuşmaları ortaya döküldü.. maçların nasıl üstü kapalı satın alındığı, sen merak etme Sinan'cığımları duyduk.. bunun Telegol'ü falan yok.. medya üzerine gitmez tabi BJK olunca.. aynı şey Galatasaray'a olsa neler neler olurdu orası da ayrı.. Mehmet Ağar konusuna gelince arkadan iteklemeyle 4 sene üst üste şampiyon olan takım namağlup UEFA kupasını alamaz(hele o dönem için) Mehmet Ağar lafı edene dediğim gibi UEFA Cup'ı monte ediyorum ben sen inanmamakta serbestsin ama.. GS-Ankaragücü olayına gelince o dönemlerde küçüktüm pek hatırlamıyorum.. benim de şüpheyle yaklaştığım bir olay ne yalan söyleyeyim.. açıkçası o şampiyonluktan ben kendi adıma pek memnun değilim.. maçı da çok net hatırlamıyorum.. lakin o sene BJKnin aynı Ankaragücünü 6-0 ve 4-0 yendiğini biliyorum.. bu da net bir olay.. millet Zalad'ın topu resmen alabilecekken almadığını, geri döndürdüğünü vs. söylüyor ama o dönem 9-10 yaşımda olduğum için hatırlamıyorum, yorum yapamıyorum..
abicim sen saptırıyosun farkında değilsin.. yahu Lucescu Galatasaray'dayken derby kaybetmiyodu diyen sensin ben değil.. 3-2-3 dediğim gibi başarılı değil bence.. sen başarılı kabul ediyorsan pek sorun yok.. 4 içerde 4 dışarda oynadığımız maçlarda başarılı olabilmesi için bence 5-6 maç kazanması lazım gibi kolay kaybetmiyodu diyebileyim..
O meşhur A.Gücü maçıyla ilgili bir de şunu eklemek istiyorum.8-0 biten maçta 8 golü de Zalad yememiştir.İlk yarı 4-0 bittikten sonra Zalad yerini yedek kaleci Arif'e bırakmış,kalan 4 golü de Arif yemiştir.Dolayısıyla bu konuda neden Zalad devamlı gündeme gelir anlayamam.
Benim hatirladigim kadariyla ilk yari 5-0 bitmisti. Arif 2. yarinin basinda girmisti oyuna ve o da 3 tane gol yemisti. Zalad bizden birkac hafta evel BJK'den 6 gol yemisti. Ayrica yine A.Gucu bizle oynadigi mactan 1 hafta once ligde sadece 1 galibiyeti olan sonuncu Konyaspor'a yenilmisti.. İ.Kalkavan mactan once Trt'de acik acik A.Gucu'ne tesvik vereceginden soz etmisti.. Daha bir suru sey var yani, o seneki sampiyonlugumuz tarihimizin en anlamli sampiyonluklarindan biridir, cok genc bir kadroyla BJK'nin 3 yil suren hegamonyasina son vermis, Alman lig liderini elemis, Roma'yi elimizden kacirmistik. Turkiye kupasi ve TSYD'de de BJK'yi eze eze yenerek tum kupalari kazanmistik o sene..
- Tabii ki adamin kariyeri cok onemlidir ama dedigim gibi 30 senelik bir teknik direkdorun kariyerinde nice basarilar varsa ve birkac sene bir takimda basarisiz olmussa bu onun tum kariyerini etkileyip, onun kotu bir hoca oldugu anlamina gel(e)mez.. Adam daha evvel Turkiye'de simdi de Ukranya'da cok basarili, beni italya'da ne yaptiklari ilgilendirmiyor sahsen.. Senin mantiktan yola cikarsak, Fatih Terim Italya'da iki takimdan da kovuldu (Siz Fio'dan istifa etti diyosunuz :dislek: ) Ve Italya'da basarisiz oldu daha sonra Galatasaray'a geldi ve rezil olduk.. Hatta 10 kusur senedir katildigimiz Avrupa'ya onun TD oldugu donemde gidemedik.. Simdi eger bir TD'un kariyerindeki basarisizliklar senin icin buyuk onem teskil ediyorsa, FT'de basarisiz bir teknik direkdor dimi ? Butun kazandigi basarilari bir anda silip atip, basarisizliklari yuzeye cikartacagiz dimi ? Veya Ersun Yanal.. Dedigin gibi Salihli'de, Denizli'de, Ankara'da ve son olarak Gencleri ayaga kaldiran ve bir cok basari elde eden Yanal, Turkiye Milli Takiminda basarisiz oldu diye onun tum kariyerini basarisiz olarak mi kabul edecegiz? Yani, adamin kariyeri boyunca elde ettigi basarilarini 6 ay kadar kisa zaman icerisinde aldigi kotu sonuclar ile ortpas mi edecegiz?
- Roma CL'de 1 puan, Deportivo'da 2 puan ve Maccabi ve Shaktar'da 3 puan aldi.. Ne yapacagiz Parma simdi :dislek: ?
- Tamam, Henry sag kanat oynadi ondan basarisiz oldu diyelim.. Buyuk golcumuz Hakan'i da kaleci pozisyonunda mi oynattilar yoksa :kodum:
- Olum laflari nereye getirdin ki sen simdi.. Ben ilk defa Lucescu ile Sampiyonlar Liginde Ceyrek Final'e ciktim dedim.. Sen ordan lafi donup dolandirip 94/95'deki Sampiyonlar Liginin prosedurunun 2 gruptan ve 8 takimdan olustugunu ima edip taa o zamanda biz ceyrek finale cikmistik diyosun.. Yok abicim yok oyle bisey.. Ceyrek Final'e falan cikmadik biz o zaman.. Sadece gruplara kaldik ve elendik.. Haa, tabi ki o zaman CL'ye kalmak bu zamanki gibi kolay degildi, cok zordu.. Ona zaten ben eywallah diyorum ki..
- Tamam Parma.. Besiktas butun maclari aldi :dislek: Ama sirf o ertelenen Diyarbakir macini alamadilar.. Bizi Sami Yen'de ve Inonu'de, Fener'i Kadikoy'de ve Inonu'de yenerken de aldilar butun maclari :) Ne diyebilirim ki abi ben daha..
- Derbi kaybetmiyordu demedim hala carpitiyosun.. Kolay kolay derbi kaybetmiyoduk dedim.. Lucescu buyuk maclarda ve derbilerde iyi diyorum sen tutmussun hala ve illa Galatasaray'dayken oynadigimiz derbilerdeki sonuclari gosteriyosun.. Ben ozellikle Lucescu Galatasaray'dayken superdi demiyorum ki zira burda konu olan Lucescu'nun buyuk maclarda aldigi skorlar.. takim gozetmeksizin.. Ister Shaktar'da, ister Besiktas'ta veya Galatasaray'da.. Ama kiviriyosun, sen isine gelmediginden Besiktas'ta 4'de 4 yaptigini gormezden gelip Terim'in israrla derbi kaybetmeden sampiyon oldugunu soyluyosun.. Sanki, duyan da Lucescu 4'de 4 yapip ligde kume dustu sanir.. Allah askina soyle, sampiyon bir takimi devralan idolun Terim bu rezil, kepaze ve korkak Lucescu'yu kac kere yendi ? Hepsinde Sinan Engin maclari satin almisti dimi ? Yada hakemleri ayarlamislardi dimi ? Oldu :dislek:
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to