PDA

Tüm Versiyonu Göster : Galatasarayda temel sorun...

Bengü Cakmak
07-11-04, 14:33
2-3 haftadir düsüsde Galatasaray takimi. Peki temel sorun sizce nerede?
Bence temel sorun ortasahada forvette kesinlikle degil. Ama bugünkü bir habere göre Hagi benimle ayni fikiri paylasmamakta cünkü Hagi ye göre temel sorun forvette:

Kriz merkezi forvet

Hagi, son iki haftada özellikle pozisyona girmekte zorlanan forvet oyuncularıyla özel çalışmalar yapacak. Rumen teknik adam, Necati'nin Ay - Yıldızlı kadroda yer alacak olması nedeniyle Hakan Şükür, Arif ve Ümit Karan'a ağırlık verecek. Milli Takım aday kadrosuna alınmadığı için moral bozukluğu yaşayan Hakan Şükür'e özel terapi uygulanacak.

(Kaynak: www.ajansspor.com)

Peki sizin görüslerinizi ne? Sizce sorun nerede, yada tam tersi sorun olmadiginimi düsünmektesiniz... ozaman fikirlierinizi bu topicde paylasin

Bengü

Sheva
07-11-04, 14:41
Burada sistem, taktik ve oyuncu secimlerini surekli tartisiyoruz ve bence her sartta bunlar birinci planda fakat arka plandaki olaylarda takimi belli bir dereceye kadar etkiledigi kesin..

Leven Tuzemen'in 7 Kasim tarihli Sabah gazetesindeki yazisi;

G.Saray forvetinin haftalardır sessiz kalması "Futbolcu oruç tutmalı mı" tartışmasını ateşledi.

Koskoca G. Saray takımı Ramazan boyunca hiç gündüz idmanı yapmadı. İdmanlar 19.30'a alındı. Almancı ve yabancılar dışındaki futbolcular oruç tutuyor; düzenli beslenemedikleri için de performans düşüklüğü yaşanıyor.

Hakan ve 'Derin Cimbom'
Vücutlarındaki bitkinlik nedeniyle de lastik Diyarbakır'da patladı. Bu fiziki düşüşün baş sorumlusu Hakan Şükür'dür. Çünkü o "Derin G. Saray"ın lideri.

Oruç reis

Takım üzerinde yaptırım gücü olan Hakan Şükür, G.Saray'ın önüne geçmiştir. Yönetim ve Hagi de, "Derin G.Saray'ın" yörüngesindedir.

Elhamdülillah müslümanım... Oruca saygılıyım, oruç da tutarım. Ancak ben aktif sporcu değilim. Bilime inanan biri olarak 12 saat sıvı ve yiyecek almayan bir organizma özellikle sporcularda performans düşüklüğüne yol açar. Değerli büyüğüm Turgay Renklikurt'un "Oruç ve Futbol" yazısından size bir paragraf sunacağım:

Gürsoy: Oruç tutan yok
İnsan vücudundaki yağ hücreleri 3 haftada tümüyle değişir. Bedenimizdeki tüm atomların yüzde doksansekizi her yıl değişir. Bir futbol sezonunda futbolcu organizması en az iki kez yenilenir. Bir desilitre kanda protein miktarı 8 gramdır bu miktar koşan futbolcuda 6 grama düşer ve bu durum futbolcuda halsizlik, bitkinlik yaratır. Futbol şube sorumlusu Ergun Gürsoy, Diyarbakır maçı sonrası mikrofonlara şöyle diyordu: "Kahvaltıda futbolcularla beraberdik. Takımda oruç tutan yok..." İnandırıcı olmayan bir açıklama... Yabancılar ve Almancılar dışında herkes oruç tutuyor. G.Saray'daki fiziki düşüşün nedeninin baş sorumlusu olarak da "Oruç Reis" Hakan Şükür'ü görüyorum. Çünkü Hakan"Derin G.Saray"ın lideri. Yönetim de Hagi de Hakan'ın takım üzerindeki gücünü ve yaptırımını iyi biliyor ama yürekleri ve güçleri Fatih Terim'i bile yiyen bu tekelci zihniyeti yıkmaya yetmiyor... Nasıl mı?

Derin G.Saray'ın lideri
G.Saray takımı Ramazan boyunca hiç gündüz idmanı yapmadı. Tüm idmanlar iftar sonrası 19.30'a alındı. Takımda oruç tutan oyuncular düzenli ve yeterli beslenemediği için Sebat maçında su yüzüne çıkan yorgunluk ve performans düşüklüğü Diyarbakır maçında G.Saray'ın lastiğini patlattı. Bugün Hakan Şükür, G.Saray'ın önüne geçmiştir. Hagi de "Derin G.Saray"ın yörüngesindedir. Manevra alanı kısıtlı olduğundan Hagi değişimden çok "Derin G.Saray"ın boyunduruğu altında kıvranmaktadır. Ersun Yanal, Hakan'ı, Milli Takım'dan sisteme uymadığı veya futbolculuğunu beğenmediği için değil her işe burnuna soktuğu için dışladı... Divan toplantılarında G.Saray dergisinin kapağına resmi konduğu için Terim'i ağır eleştiren duayenlerin Hakan için ne düşündüklerini ve yönetime nasıl tavır koyacaklarını merak ediyorum..

kamtek
07-11-04, 15:30
sirf bu nedenden dolayi ramazan ayi gelince beni bir endise kapliyor

tuzemen biraz abartmis,yok galatasarayi hakan yonetiyor diye. oyle birsey oldugunu sanmiyorum ama birileri bu cocuga oruc ile futbolun yanyana gidemeyecegini soylemeli. madem ibadet yapmak istiyorsun git hocana soyle seni yedek soyundursun

Bengü Cakmak
07-11-04, 15:35
sirf bu nedenden dolayi ramazan ayi gelince beni bir endise kapliyor

tuzemen biraz abartmis,yok galatasarayi hakan yonetiyor diye. oyle birsey oldugunu sanmiyorum ama birileri bu cocuga oruc ile futbolun yanyana gidemeyecegini soylemeli. madem ibadet yapmak istiyorsun git hocana soyle seni yedek soyundursun

cok dogru. Ya oruca karsi degilim kesinlikle. Ama sunuda belirtmek isterim, bakin bütün maclar Hakanin yada takim olarak kötü oynadigimiz zaman hep Ramazana denk geliyor. Her sene bu böyle.
Abiminde belirtigi gibi, Ramazan gelince bende "eyvah" diyorum icimden "Hakan gol orucunada girecek simdi Ramazanla birlikte" diye düsünüyorum :(
Bu maalesef böyle :( Adama oruc tutma da diyemezsin :( yani durum vahim benim acimdan bilemiyorum...

moonlight
07-11-04, 15:57
selam :)

bence futbolcular maç günleri oruç tutmamaları lasım sonuç enerjiye ihtiyaçları var ve bu enerjiyide besinlerden alıyorlar...

Oruç tutmak yerine hergün 3 fakiri doyurursan da aynı sevabı işliosun...

zaten futbolcuların oruç tutmasını yasaklamış (kim olduğunu hatırlamıyorum) :wink:

Ben son maçtaki performansımızın düşüklüğünü buna bağlıyorum

kral1905
08-11-04, 18:54
Hakan sukur ramazan karnesi:

92-93: 5 MAC 5 Gol
93-94:4 mac 2 gol
94 95:4 mac 0 gol
95-96:3 mac 5 gol
96 97:2 mac 0 gol
97 98 ;1 mac 1 gol
98 99:2 mac 1 gol
99-00:4 mac 0 gol
00-01:oynamadi
01-02:oynamadi
2002-03:oynamadi
2003 04:3 mac 0 gol
2004-2005:4 mac 0 gol

yani ramazan performansi 27 mac 9 gol

Bengü Cakmak
08-11-04, 18:56
... yani kötü

seyko
08-11-04, 18:57

97 98 ;1 mac 1 gol
01-02:oynamadi
2002-03:oynamadi
2003 04:3 mac 0 gol
2004-2005:4 mac 0 gol

yani ramazan performansi 27 mac 9 gol

cok iyimis bea :twisted:

08-11-04, 23:54
Galatasaray maalesef Ramazan aylarında genelde düşüşe geçmiştir. Bu bir gerçektir.. Samsun Antep Antalya mağlubiyetlerinin Ramazan ayında olması tesadüf değildir. GS çok iyi oynadığı dönemlerde bu çok göze batmaz belki ama yıldız futbolcuların az olduğu herkesin koşması gerektiği zamanlarda daha çok göze çarpıyor.
Şimdi bazı şeyler karıştırılıyor , herkes oruç tutabilir ama kişinin öncelikli yapması gereken kendi işidir. Dinimiz bu konuda herkese kolaylık getirebiliyor eğer oruç tutman senin ekmek paranı kazandığın işi olumsuz etkiliyorsa ona göre fitre verirsin. Sonuçta futbolcular hayatlarını bundan kazanıyorlar.

Omur The Little Big
09-11-04, 00:40
Benim bildiğim kadarıyla takımda

Hakan Şükür
Hakan Ünsal
Sabri
Ergün
Cihan
Saidou
Hasan Şaş

oruç tutuyorlar.Yanlız dün Galatasaray'ın doktoru çıkıp(Sanırım ATV haber'de) oruç bizi etkilemiyor çünkü bir sporcunun günde alması gereken 5-6 öğün ve futbolcularımız bizden aldıkları programla bunu hallediyorlar dedi.

ÖNDER RB
09-11-04, 02:05

97 98 ;1 mac 1 gol