PDA

Tüm Versiyonu Göster : Beşiktaş'a 3 maç ceza

JackDaniels
22-11-04, 21:26
Federasyon bjk ye 3 maç seyircisiz oynama cezası verdi

KUBILAY
22-11-04, 21:32
Tahkimle iner 1 e

ceyKo
22-11-04, 21:48
iyi oldu :P

Sheva
22-11-04, 23:01
Dogrulugundan yanlisligindan cok, bu kadar cabuk karar verilmesi sasirtti beni.. Karar bana uygun gibi geldi, saha kapatma olsa daha lehine olurdu, boylesi iyi olmus.. Tabi elimizde karsilastiracak bir emsal olmadigindan (benim bildigim en azindan) fazla bir yorum yapmakta zor cezanin isabeti konusunda..

Bu uc hafta sonunda ne olur, carsi'nin biraz kulagi cekilir gerisi eski tas eski hamam..

kral1905
22-11-04, 23:10
besiktas yonetimi bakalim itiraz edecek mi

must1
23-11-04, 00:44
göztepe-karsiyaka tsyd kupasi macinda bicaklanma dolayi iki kulübede 3 veya 5 (tam hatirlamiyorum) sehircisiz oynama cezasi verilmisti

gian
23-11-04, 00:45
Ben 6 maç diye hatırlıyorum Goztepe-Ksk macındaki cezayı..Ama 5 de olabilir..

Sheva
23-11-04, 00:49
Tamamen bilmeden konusuyorum ama tahmin ediyorum ki o mactaki olaylar taraftar gruplari arasinda cikmistir.. Buradaki hadise ise nisbeten munferit bir olay yani herhangi baska bir yerde olsa sadece sanik ve magduru baglayacak bir olay.. Dolayisiyla tam olarak esdeger olaylar olarak degerlendirmiyorum.. Bir bakima dusunuldugunde bir psikopat yuzunden binlerce kisinin ceza almasi agir gozukuyor ancak bu isleri duzeltmenin, kontrol altinda tutmanin baska yolu yok ne yazik ki..

gian
23-11-04, 00:51
Yok o mactaki de benzer bir olaydı Sheva..Yanlıs hatırlamıyorsam tabii..Yani Göztepelinin Karsıyakalıya yaptıgı bir sey degildi..Ya da tersi..

Bengü Cakmak
23-11-04, 01:00
dogru karar, gerci bjk nin cokda büyük bir sucu yok bence

savatage
23-11-04, 01:14
Karşıyaka-Göztepe maçındaki ölüm olayından sonra(ki kız meselesi falan denmişti sonradan) iki klüp de 6'şar maç seyircisiz oynama cezası almışlardı.
bakalım bu sefer ceza ne olacak?
ama şunu söyleyeyim,
bu cezanın verilmesini istemiyorum.Bjk şampiyonluk yarışında olsaydı da istemezdim.
Yeter ki cezalandırmak yerine,
olayın faillerini,bilet verenleri,tribünde yasadışı işler yapanları emniyet ve federasyon temizlesin!
diye yazmıştım...
acele olması yanlış oldu bence!

Sheva
23-11-04, 01:27
Failin bulunmasi ve bulunurken de 4 bin kisinin sonuna kadar tutulup bu kafadaki insanlara goz dagi verilmesi gercekten de sevindirici bir gelisme.. Herkes gorsun ki pabuc pahali, kimsenin yanina kar kalmiyor yaptigi.. Bundan sonra taraftarindan yoneticisine herkes aklini basina alacaktir..

LuisFigo
23-11-04, 02:28
Demirören 3 maçlık cezayı haklı buldu

Demirören, Beşiktaş'a verilen 3 maçlık cezayı haklı bulduğunu belirterek, gencin öldürüldüğü kapalı tribüne gencin adının verileceğini belirterek ''bize verilen cezayı haklı buluyorum yeterki bu olaylar son bulsun. Kapalı tribüne öldürülen gencin ismini vereceğiz, böylelikle bu olay hep hatırlansın ve bir daha yaşanmasın tüm dileğimiz bu'' dedi.

http://www.haberturk.com/habermetni.haberturk?@=167404

JORDAN
23-11-04, 03:47
LIGLER EN AZ 10 HAFTA TATIL EDILMELI!!!!Boyle HAYVANLARIN arasinda serseri,pisliklerin arasinda mac izlenirse olacagi budur.Suclu sadece BJKymis gibi gosteriliyor.Bu bizde de ayni,Eziklerde de.Hatirlarmisiniz ama bilmem gerek to'da gerekse diger forumda kavgalari,satasmalari,tokmak sallamalari,Pekerleri,Cakicilari savunan ayni mantalitede insanlar cok.Egitimsiz,sokak kavgasini delikanlilik gibi goren,gerek kapalilarda gerek aciklarda yuvalanan bu teror orgutu musvettesi pislikler yaptiklari yanina kar kaldigi surece daha cook genclerimiz olur,dayak yer,asagilanir...Yaninda oturan adama bagirmiyor diye tokmak sallayanlar,tum ailesinin gozleri onunde ana avrat kufur edenler normal degildir.Ve normal seyircilerin degil parmakliklarin arkasina layiktir...

JackDaniels
23-11-04, 11:46
Yıldırım Demirören'i tebrik etmek lazım...3 maçlık cezayı hakettik dedi ve öldürülen gencin ismini kapalı tribününe vereceğiz dedi...

Emin olun ki aynı olay fb stadında olsa Aziz Yıldırım kesinlikle karara itiraz ederdi.

Bravo Y.Demirören...Fazla sevmesemde seni ,yaptığın büyük bir davranıştı.

Swing
23-11-04, 13:19
Erce KAFTAN

11/22/200

Yazsana sıkıysa kardeş bunları !..

Beşiktaş-Ç.Rizespor maçı öncesi Ortaköy'de bir kafede oturuyoruz. Yıllardan bu yana Beşiktaş İnönü Stadı'da Kapalı tribünün gediklisi arkadaşlarla çene çalıyoruz. Her zaman birlikte olmaktan hoşlandığım arkadaşlar... Espirilerin havada uçuştuğu, zamanın çabuk geçtiği sohbetlerden birini yaşıyorduk. Hepsi birbirinden Beşiktaşlı...

Önce biri bombayı patlattı; "Gelecek sezon ben yokum arkadaş."
Ardından birçoğu ona katıldı. Ben onlara pis pis sırıttım; "Gidersiniz gidersiniz... Bu sezon kötü performans gösterdi diye takımını yalnız bırakacak adamlar değilsiniz siz?" Ben sırıtyordum ama başka bir arkadaş "Mücadele edecek gücümüz kalmadı" cümlesiyle destek verdi. Muhabetimiz bir anda buz gibi olmuştu. 'Bir dokun bin ah işit' derler ya, tribünde yaşadıkları çileyi anlatmaya başladılar. Neyin mücadelesiydi? Neler oluyordu? Ben bu arkadaşları Beşiktaş'ın pisi pisine kaçırdığı 1987'deki şampiyonluk mücadelesi sırasında tanımıyordum. Tribünde ayrı ayrı ayrı yerlerde Beşiktaş'ın zaferlerini, kederlerini paylaşan takımdaşların derdi kaçan şampiyonluklar, yenilen goller değildi. Neydi dertleri diye içimden düşünürken biri bombayı patlattı; "Kendi evimizde yabancı kaldık." Yıllardan beri o söylerlerdi; "Kutsal topraklar, evim" dediği yer İnönü Stadı'ydı. Hatta İnönü Stadı'nın kapalısıydı. İddia ediyorum bir zamanlar İnönü Stadı'nın kapalı tribünü her futbolseverin gitmek için can attığı bir yerdi. Galatasaraylı ve Fenerbahçeli arkadaşlarımdan bazılarının imrenerek baktıkları zaman zaman çaktırmadan maç seyrettikleri, çoğu zaman da çoşkuya katıldıkları mekandı.

Keyifle başlayan kafedeki buluşmamız sanki kederli bir aile toplantısına dönüşmüştü. Evinden zorla çıkartılan benim arkadaşlarımdı.
Masada uzun süre bir sessizlik yaşandı. Kapalı tribünde yaşananları tahmin etmeye çalıştım. 1990'ların sonunda başlayan değişim gerçek Beşiktaşlıların tribünden uzaklaşmasına neden oluyordu. Belki de onlar bırakıp kaçan kaçıncı gönül verendi ? Onlar Beşiktaş İnönü Stadı'nda maça girmek için saatler öncesinden önce kuyruğa girmek zorundaydılar. Staddan çıkışta ise başka bir rezalet yaşanıyordu her defasında. Beşiktaş'ın çağ atladığını belirten yöneticiler yıllardan bu yana bu soruna çare bulamamışlardı. Cep telefonlarını maça götürmüyorlardı artık. En büyük hataları onlar grupçu değildi. Tribünde grupların yaşadıkları rant kavgasına ortak değildiler.
Masada herkes başka bir sıkıntıdan dert yanıyordu; "Her hafta hiç tanımadığız birileri bizden haraç topluyor. 'Bu koltuğun bedeli var' diyorlar. Her hafta dışarıda kalanlara para vermek zorundayız. Fenerbahçe maçında yerimizde başkaları oturuyordu. Yerimize oturmak istediğimizde 'Sana merdiveni ayırdık' dediler. Adamlar biliyoruz haplanmışlar, bıçakları var, maçla ilgileri yok. Sürekli 'Tezahurat' diye bağırıyorlar, insanlara hakaret ediyorlar. Organize suç orgütü gibiler. Tribünde kim hangi yöneticinin adamı hepsini herkes biliyor. Senin anlayacağın bizim mücadele edecek gücümüz kalmadı. Evde oturup keyifle maç seyrederiz. Her hafta birimizin evinde toplanırız. Olsun varsın yaşadıklarımız bize yeter " Masada herkes içini döküyordu sırayla; "Geçen ay kombine kartımı kaybettim. Akaretler'deki kulüp binasına gittim. İçeri adım attığımda bizi tribünde soğutan, para toplayıp haraç isteyenlerin bir çoğuyla göz göze geldim. Kamera şakası gibiydi. Hele hele bundan beş sene önce Beşiktaşlı yöneticiye Osmanlı tokatı atan adamı da orada elinde bir dosyayla sağa sola koştururken görence 'Pes' dedim. Masa dert küpü gibiydi. Zago'nun babasıyla gözgöze geldik. Hiç unutmuyorum çocuğu dünyaya geldiğinde yaşadığımız büyük mutlulukta "Oğlumun saçları aynen Zago gibi" diyerek espiriyi patlatan arkadaşım... O da artık mücadele etmekten bıkmıştı. Masada derin bir sessizlik oldu. Kararlarını vermişleri bir kere, seneye onlar yoktu. Tribünlere bakarken hep bu tayfanın kapalının bir köşesinde olduğunu 4-5 yıldır biliyorum. Soğuk kış günlerinde gol sevinciyle üstlerini çıkartıp gol sevincini hep birlikte çoşkuyla kutlayan sevimli arkadaşlarıla veda zamanı gelmişti. Kafeden ayrılırken masanın sessiz arakadaşı "Yazsana sıkıysa kardeş bunları! Yaz ama sakın bizim ismimi verme" dedi. Ne yalan söyleyim; Beşiktaş-Ç.Rizespor maçına benim de içimden gitmek gelmedi. Maçı izlerken kapalı tribüne bakarken bizim arkadaş tayfasına takıldı gözüm zaman zaman. Karşı tribünden görmek zordu ve hatta imkansızdı ama onlar gelecek sezon olmayacaktı. Belki onlar gibi yüzlerce insan...

Ölüm haberi bize ulaştığında karmakarışık duygular içindeydim. Neyin ne olduğunu anlayamamıştım. Ve ardından bir telefonum çaldı; birkaç saat önce vedalaştığım arkadaşlarımdan birinin annesi telefonda ağlıyordu. Acaba ölen oğlu mu diye telefona sarılmıştı; "Sen de söyle onlara artık maça gitmesinler n'olur?" Vay gidene dedim. Buna benzer bir olay geçen sezon İzmir'de Karşıyaka-Göztepe maçında yaşanmıştı. Öldüren kişi ertesi günü serbest bırakılmıştı. Daha sonrasını hatırlamıyorum bile. Bu da unutulacak. Hepimiz unutacağız.

-----------------------------------------

Aynı sıkıntı aynı dert :bagir:

cozker
23-11-04, 13:28
Yildirim Demiroren'i hic sevmem ama cok kritik bir donemde bu tutumunu kutluyorum. Kivanc Oktay'a da ders olmasini umuyorum..
Gercektende guzel bir aciklama yapmis Y.Demiroren. Elbette bu munferit olaydan dolayi Besiktas'i idam etmek dogru olmaz ama bu konuda 3 buyuklerinde hatalari oldugu bir gercek. Cunku gruplari besliyorlar ve adeta bir canavar yarattilar. Bu yuzden 3 buyuklerin stadinda (hatta Trabzon'da dahil) birinin burnu bile kanasa bundan kulupler dolaylida olsa sorumludur, bence. Umarim bu olay herkese ders olur. Simdilik iyi gidiyor, biraz olsun akılları baslarına gelmis gibi görünüyor..

Saygilar,

M.Yasin Cakmak
23-11-04, 15:32
Beklediğinden çok az ceza gelince rahatlamış Demirören.

Birilerinin ceza arttırımı için tahkime gitmesi lazım.

osvaldo
23-11-04, 18:46
Bence de demirören'in tebrik edilecek bir yanı yok. Beklenenden düşük bir ceza olduğu için tepki göstermedi. Hatta bir derece daha ileri gidiyorum "BJK nın hiçbir iddiası kalmadığı için" tepki göstermedi. Şampiyonluk iddiaları olsa bas bas bağırırdı..

Bir de "münferit olay" lafı kadar sinir olduğum bir laf yok.Türkiyede olaya kılıf bulmanın, görmezden gelmenin yolu " münferit olay" olarak nitelendirmekten geçer. Bir olay olur devlet büyüğü "münferit olay topluma mal edilemez" der. Taraftar olay çıkarır" münferit olay kulübe mal edilemez" der. Bu kafayla gittiğimiz sürece bu "münferit olaylar " hiçbirzaman durmak bilmez. Ne zaman ki bu "münferti " olaylar topluma maledilmeye başlar o zaman birileri önelem alma ihtiyacı hisseder.

O stadda bir kişinin burnu kanasa kulübün sorumluluğu vardır. Stada haddinden fazla adam alıp kavga dövüşe ortam hazırlayan, tribünleri korner bayrağına 1.5 metre mesafeye koyabilecek puştluğu düşünüp ambulans'ın girmesi için gereken yerleri düşünmeyen kulübün bu olayda en büyük sorumlulardan biri olduğunu görmek çok zor olmasa gerek..

P.S. Şimdi haberlerde izliyorum demirören yayında cezaya tepki gösteriyor. "kulübümüzün hiç günahı yokken ceza verildi" dedi.

cy lion
24-11-04, 10:10
arkadaşlar,
bu olayların baş sorumlusu yıldırım demirören'in "oh be beklediğimden az ceza ile yırttık" mentalitesi ve rahatlığı ile verdiği bir demeçtir sadece..
bu sebeple ben şahsen yıldırım demirören'in bu tutumunu tebrik etmiyorum..

ceza az biledir diyorum.

arkadaşlar son 1-2 yıldır stad girişlerini kulüp görevlileri kontrol ediyor. yani eskiden de öyleydi ancak son 1-2 senedir kulüp görevlileri daha yetkili. bıçağı sallayan taraftar maça arkadaşının kompinesi ile girebiliyorsa suçlu kuluptur, yeterli ust aramasi yapılamıyorsa suclu kuluptur. 4000 kişilik turbune 5000 kisi alınıyorsa suclu kuluptur. bu sebebple bu olayin faili besiktas kulubu ve dolayısı ile baskan yıldırım demirörendir.

en az 6 maç ceza olmalıydı..
bak bakalım 6 maçın sonunda bizzat yıldırım demiroren kapalı girisine gidip duzeni sagliyor mu saglamıyor mu...

JackDaniels
24-11-04, 10:58
Y.Demirören öküzünden teşekkürümü kendi çapımda geri alıyorum...

Yazılı basında olay ilk yazdığım gibi yansıtılmıştı ama dün haberlerde bizzat konuşmasını dinledim...

Adam cezadan dolayı resmen federasyonu eleştirdi ve olayların bjk klubüne mal edilmesinin sebebini anlamadım ve bjk ye verilen cezayı yanlış buluyorum dedi...

Adi herif...

savatage
24-11-04, 16:41
karşıyaka ve göztepe klüplerine de 3'er maç ceza verilmiş zamanında aynı sebepten(önceki yazdığımı düzeltiyorum).

bunun dışında ATV haber'in dikkat çektiği bir konu vardı.Ayhan Akman'a saldıran güvenlik(!) görevlisi halen İnönü Stadı'nda çalışıyordu.Bunu sordular başkana.Sinirli bir şekilde soruyu cevapsız bıraktı o da!

Carmelo
24-11-04, 16:56
30 mac ceza versen ne olacak.
Bir can gitmis bundan sonra birseylerin davasi zaten olmaz.
Ancak ;
Federasyon , Federasyon olsaydı bunlara lig boyunca seyircisiz oynama verseydi bakalım o paralı askerler bir daha yaptırırmıydı boyle bir olayı.
Ama sen Turkiye'den ne beklersin ki be adam.

Sheva
24-11-04, 19:33
Genel olarak yazilanlar, bunun bjk kulubune maledilmesi gereken bir olay oldugunu savundugu icin, ben de bu kaniya karsit fikrimi yazayim..

Osvaldo'nun 'munferit' lafini elestirmesine sonuna kadar katiliyorum, cok hassas bir konuda hislerime tercuman olmus.. 6 polis bir genci dover/iskence yapar munferit olay denir, ertesi gun 3 polis rusvet alirken yakalanir yine munferit olay olur.. Dolayisiyla nefret ederim bu lafin yanlislari ortmek icin kullanilmasindan..

Ancak.. Bu hadise bence bir yere kadar 'munferit' olarak nitelendirilebilir.. Tribun gruplarina asiri taviz verildigi dogru, bu adamlarin tekin olmadigi dogru ancak bunlar bir dereceye kadar butun kulupler de olan gercekler..

Olaya su acidan bakarsak, soylemek istedigim daha net anlasilacaktir saniyorum.. Olayla ilgili tribun gruplari suclaniyor ve surekli olarak 3 grubun adi sanki bunlarin arasinda kan davasi varmis gibi dile getiriliyor ancak bir genc digerini olduruyor ve tribunde birakin infiali olay dahi cikmiyor.. Zanli ve magdur iki ayri gruba mensup olsa, sizce boyle bir olay sonrasi o tribun sessiz sakin kalir mi? Bu acidan bakarsak, olayi baska yonlere cekmeden, tamamen adli ve 'muferit' bir vaka olarak degerlendirebiliriz.. Ne yazik ki ulkemizde bolca mevcut psikopatlardan birinin bu sefer bir stadda ortaya cikmasidir bu olay.. Bu gruplari savundugum gibi bir yanlis anlasilma olmasin ancak su olay itibariyle cokta suclu olduklarini dusunmuyorum..