Tüm Versiyonu Göster : Galatasaray 1 Denizlispor 1
mutlak kazanmamiz gereken bir mac..evimizde puan kaybetmeden yolumuza devam edelim
Olm durun iki dakika ağız tadıyla kutlayalım şu galibiyeti :D Gazla değil, gayet samimi yorumum bol gollü maç olur, 5-2, 6-2 biter..
M.Yasin Cakmak
15-10-05, 16:10
Denizli kotu, biz iyiyiz...Sami Yen...fark olabilir.
Bu maçta pek zorlanmayız diyorum tabii fizik gücümüzü yükseltmemiz gerek.
zorlanmayız...rekoru kırarız gibime gelio.....
Yalnız bu rekor hadisesi stres yapabilir..
rekoru kırmışız zaten galiba.
Parma Maniac
15-10-05, 18:39
bu tip kolay görünen maçlar genelde zor geçer, aman dikkat diyorum..
yok daha egale ettik.1 galibiyet alırsak rekor bize geçicek.+ futbolculardan böyle birşey pek duymadım.ki + olarak da basında pek yer almadı zati...febe ye olsa 1 hfta bayram ilan ederlerdi rekor kırdılar diye.... :lol:
puan kaybedersek suçlu belli...metin , abicim ben yırttım :lol: şindi sıra sende..... :lol:
yok daha egale ettik.1 galibiyet alırsak rekor bize geçicek.+ futbolculardan böyle birşey pek duymadım.ki + olarak da basında pek yer almadı zati...febe ye olsa 1 hfta bayram ilan ederlerdi rekor kırdılar diye.... :lol:
Valla butun basin organlari(niye organ derlerse) kendi rekorumuz kirip derwal a ait olan en iyi baslangic rekorunu bu macla kirdigimizi soyluyorlar Derwall 2 beraberlik 7 galibiyet almis normal sartlarda su an en az 8 puan onde olmamiz lazimdi ama malesef fenerasyon buna izin vermiyor Denizli macina gelince kolay bir mac olur diyorum insallah yanilmam
inşallah futbocular bizim gibi rakibi küçümsemez denizlispor ligin tehlikeli takımlarından özellikle müthiş kontra oyuncusu ömer rızaya dikkat....[/u]
bu arada kırmışız rekor.her yerde öyle söylüyorlar.zaten öyle çok matah bir rekor değil stres yaratmaz.rakip de zayıf sayılır,sorunsuz alırız bir terslik olmazsa.
Denizlispor'lu Güven'in ayağı kırılmış :(
Geçmiş olsun diliyorum,çok üzüldüm.
Potansiyeli olan bir futbolcuydu.
Umarım maça kadar 2 takımdan da başka futbolcular sakatlanmaz,Sami Yen'de güzel maçlar izlemeye devam ederiz.
Mert Baydur
17-10-05, 01:43
Mac hangi gun?
Abı ne gecmıs olsunu ya.
Iyı olmus kırsın tabı ayagını.
Kafası kopmamıs ya ona sukretsın.
Hem hakem de faul calmamıs problem yok.
Gecmıs olsunmus bak nasıl sınırlendım.
Guven bacagın neden kopmadı , kafan neden vucudundan ayrılmadı ulan
yersen
...
Orhun lafı nereye gönderdiğini görüyorum ama şahsen pozisyonun resmini gördüğümden beri Yılmaz'a kin doldum ve sövüp duruyorum, belki de tamamen şanssız biçimde gelişmiş bir pozisyon için (görüntüleri izlemediğim için kasti mi değil mi görmedim).. Böyle bir görüntüye Allah muhafaza bizim oyuncularımızdan biri sebep olursa gerçekten çok üzülürüm, o yüzden biraz daha dikkatli olmak lazım.. Herneyse, topice Güven'e geçmiş olsun demek için girmiştim, transfer döneminde de ismi çok geçen genç ve yetenekli bir oyuncu, umarım en kısa zamanda sahalara döner..
Bu arada Hüseyin de kırmızı kart görmüş, bizim maçta yok..
denizli zaten iyi başlamadı bu eksiklerdfe bizim işimzi kolaylaştırır ama güvenin sakatlığına çok üzüldüm....
Bu seneye kadar denizli maçlarından hep korkardım..çünkü gerçekten iyi bir takımdı denizli..bu maçta ise içimde şu kadarcık bir kırıntı bile yok..helede maç Ali Sami Yen'de olunca daha bi tadından yenmez gibime geliyor..Muhtemelen fark olur...
allahın da izniyle inşallah yenecez bu maçı...+ hasan ve orhan da maça yetişeceklermiş...sağ kanatta en azından şaş ın adı yeter...
Denizli Maçı Hazırlıkları Sürüyor
Galatasaray, Denizlispor ile cumartesi günü evinde yapacağı Turkcell Süper Ligi maçının hazırlıklarını sürdürdü.
Teknik direktör Eric Gerets yönetiminde, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 1.5 saat süren antrenmanda, Ümit Karan belinden sakatlandı.
Isınma hareketlerinin ardından yapılacak çift kale maç öncesinde kaleye şut çeken Ümit, bir anda belinde ağrı hissetti. Bir süre saha kenarında belinden tedavi gören Ümit, ağrıları geçmeyince acılar içinde çalışmayı bıraktı.
Çift kale maçta ise Gerets, Iliç ve Ergün'ü as takımda oynattı.
İdmanın başında Ümit'i as takımda oynatmayı planlayan ve Necati'ye yedekler arasında yer veren Belçikalı teknik adam, Ümit'in sakatlanmasının ardından Necati'yi as takıma aldı.
Gerets, as takımda Orhan'ın yerine de Ergün'e as takımda şans verdi.
Antrenmanda as takım yedek takıma 2-1 yenilirken, Gerets futbolcularına uyarılarda bulundu.
As takımın golünü Hasan Şaş kaydederken, yedek takımın golleri Hasan Kabze ve Ayhan'dan geldi. Gerets, as takımı çevresine toplayarak oyundan memnuniyetsizliğini dile getirdi.
Gerets'in hakemlik yaptığı maçta Hasan Şaş ve Hakan Şükür, kendilerine yapılan faullerin verilmememesini öne sürerek uzun süre itirazlarda bulundular.
Çalışmaya sakatlıkları bulunan Sabri ve Suat katılmazken, kaleci Aykut uzun bir süre sonra idmana çıktı. Sakatlığı düzelen Orhan da çalışmaya katıldı.
------------------------------------------------------------------------------------
aman ümit yapma...sen de sakatlanırsan denizli karşısında kim şov yapıcak....
Ayrıca Bİlet Fiyatları
Galatasaray’ın Süper Lig’in 10. haftasında, 22 Ekim Cumartesi günü, saat 20.00’de Ali Sami Yen Stadı’nda Denizlispor’la yapacağı maçın biletleri bugün Biletix bayilerinde satışa çıktı.
Galatasaray-Denizlispor Bilet Fiyatları
VIP 100 YTL
Numaralı Üst 80 YTL
Kapalı Üst 60 YTL
Kapalı Alt 40 YTL
Yeni Açık Üst 20 YTL
Yeni Açık Alt 15 YTL
Eski Açık 20 YTL
Maç Günü Ali Sami Yen Stadı Gişe Fiyatları
VIP 90 YTL
Numaralı Üst 71 YTL
Kapalı Üst 54 YTL
Kapalı Alt 35 YTL
Yeni Açık Üst 18 YTL
Yeni Açık Alt 13 YTL
Eski Açık 18 YTL
-----------------------------------------------------------------------------------
her zamanki gibi yeni eski açık tribündeki yerimi alıcam....
AA'NIN yukarıdaki haberinde oldukça ilginç noktalar var aslında.. Necati yedeğie çekilmiş ve as kadroda İliç yer almış, bu da bir nevi 3 forvetten vaz mı geçiyor Gerets diye düşündürüyor insana.. Ayrıca Ergün de as kadroda yer almış ki, son zamanlarda ufak tefek hataları göze batmaya başlayan Gerets için tehlike çanları mı acaba diye düşünüyorum.. En güzeli de İliç ve Ergün'ün yer aldığı as takım yedeklere mağlup olmuş, fazla söze gerek yok umarım Gerets de gereken dersi almıştır..
M.Yasin Cakmak
19-10-05, 19:11
Ya zaten Ilic'in sezon basindaki amaci 2 forveti bir yarim forvet ile desteklemekti. Ilic'i oynatiyordu ama Ilic iyi performans gosterememisti ilk mac harici. Ote yandan gecen mac Necati'nin insani cileden cikartan bencilligi ve laubaliligi asiste de dusunen Ilic'i yeniden akillara getirmis.
Benim anlamadigim Ergun gene nerden cikti?!?
ergün antremanda bile takıma zarar vermeyi başarmış.maç-idman hiç affetmiyor valla.kesintisiz zarar adam.
ya ergünle niye bu kadar uğraşıyosunuz anlamıyorum.tamam belki son bi kaç senedir hiç bi katkı yapmıyo takıma ama bu kadarda yergiyi haketmiyo kanaatimce!
biri fenerli diyo biri zarar diyo yahu bu adam biz uefa yı alırken bize en fazla katkıyı yapmış oyunculardan biri ve hiç bi zaman galatasarayı satmayan bi oyuncu başkaları gibi!ergün belki kötü oynuyo ama biraz olsun saygıyı haketmiyomu sizcede!!!
UmBeRtO GS
20-10-05, 01:07
ergün antremanda bile takıma zarar vermeyi başarmış.maç-idman hiç affetmiyor valla.kesintisiz zarar adam.
:lol:
Rakibi küçümsemezsek çok rahat alırız :)
Maçın hakemi Selçuk Dereli imiş..
Her an bir orjinallik yapabilecek bir insan; dikkatli olmak lazım..
ismet arzumandan çok daha iidir abicim daha ne olsun...
Süpriz olmaz umarım.
Düşünüldüğü kadar kolay bir maç olmayacaktır. Eğer böyle düşünüyorsalar hala Tromso maçından hiç ders çıkarmamış olmaları gerekir..
ya ergünle niye bu kadar uğraşıyosunuz anlamıyorum.tamam belki son bi kaç senedir hiç bi katkı yapmıyo takıma ama bu kadarda yergiyi haketmiyo kanaatimce!
biri fenerli diyo biri zarar diyo yahu bu adam biz uefa yı alırken bize en fazla katkıyı yapmış oyunculardan biri ve hiç bi zaman galatasarayı satmayan bi oyuncu başkaları gibi!ergün belki kötü oynuyo ama biraz olsun saygıyı haketmiyomu sizcede!!!
Galatasaray macina bilet 60 milyon,
İcerde sucuk ekmek kola 8 milyon,
Ergunu Galatasaray takiminda gormemek paha bicilemez..
Eheh valla katılmadan edemiycem bu yoruma ama neredeyse kesinleşen bir gelişme var ki o da bu hafta sol bekte büyük ihtimalle Ergün'ün oynayacağı.. Orhan Ak sakat falan diyorlardı hafta başında, artık ondan mı yoksa Gerets'in tercihi mi bilmiyorum ama sakat değilse Orhan tam kendini bulurken büyük hata olur..
Galatasaray macina bilet 60 milyon,
İcerde sucuk ekmek kola 8 milyon,
Ergunu Galatasaray takiminda gormemek paha bicilemez..
:yarildim: :koptum:
Ben oyuncu olsam Galatasaray maçlarını iple çekerim, yatar kalkar Galatasaray'a dua ederim.. Baksanıza rakip takım oyuncularının alacakları yine bizim maç öncesi ödenmiş;
http://www.superspor.com/detail.php?Type=1&kategori=29&go=8146
Edit. Bu arada maç yazısı için www.galatasarayi.com 'a bakabilirsiniz ;)
Takımlarının en iyi oyucusu sakatlanmış (Güven), forvet gibi tek forvetleri yok (Hüseyin), geirye bizimle oynadığı her maç başımıza bela olan top cambazı Yusuf ve yarım yamalak forvetleri Ömer kalıyor, bu iki adama da dikkat ederiz artık diye düşünüyorum. Etmezsek yuh yani.
Ilk onbir simdi aciklandi, 40 dakika sonra mac baslayacak. Necati yok, yerine Ilic oynuyor.
Mondi
Cihan-Song-Tomas- Orhan Ak
Hasan Sas- Saidou-Ilic- Heinz
Umit Karan- Hakan Sukur
Necati keske ilk 11 ciksa idi, Denizli'nin defansinda Kratocvil ve Marek, Karan ile Sukur'u oldukca zorlayacaklar, Necati gibi futbol zekasi ust duzey bir oyuncu ile baslamamak umarim bizi cok zorlamaz.
Hakem Selcuk Dereli'den adilce bir yonetim istiyorum, umarim sac bas yoldurmaz.
USAtaraftar
22-10-05, 20:10
Gollllllllllllll Dakika 7 Galatasaray 1 - 0 Denizlispor
gol olduuuuuuuuuuu hasan atti :)
dakika 7
USAtaraftar
22-10-05, 20:11
Offf helal mondi.
Figo bugun bi sen varsin bi de ben. Ilginctir baska kimse yok
M.Yasin Cakmak
22-10-05, 20:13
Geldim :)
1-0 gol guzel, hayirlisi.
USAtaraftar
22-10-05, 20:20
Ilk 15 dakika analizi:
Denizlispor kapanmadan organize bir sekilde ustumuze geliyor. Gol yersek sasirmamak lazim.
Gecen 15 dakikada ilic cok guzel oynadi. Top az ayagina gelmesine ragmen hem guzel paslar ile oyunu yonlendirdi hem de topu guzel surdu.
Hakem rezalet. Futbolcularimiz biciliyor ve hakem faul verme geregini bile duymuyor. Saidoo 3 dakika yerde yatti. Yorumcu bile ayni seyi ima ediyor su an.
NOT: 20. dakika. Hasan Sas bu dakikaya kadar cok ustun bir oyun sergiliyor.
USAtaraftar
22-10-05, 20:37
Anlasilan bugun forum bana emanet:) Arsivde
Dakika 32. Orhan Ak ile soldan geldik. Ilic cok guzel bir sekilde topu Umit Karan'in onune birakti. Umit'in ceza sahasi icinden cekti sutu kaleci harika bir sekilde soldan cikardi.
Dakika 33. Hasannnnn adamimsin. Guzel bi hareketle rakibi gecti ortasinda hakan son anda dokunamadi.
Dakika 35. Ahhhh bu da kacar mi!!! Hasan'in sagdan ortasinda Hakan kafayi vurdu, az farkla aut.
USAtaraftar
22-10-05, 20:39
Bu arada Denizlispor'un ilk 15 dakikadaki baskisindan eser kalmadi. Soldan Orhan-Heinz, Sagdan Hasan Sas'la cok etkiliyiz.
USAtaraftar
22-10-05, 20:41
Sayin seyirciler boyle gol kacar mi!! Hasan iki kisiyi gecip Heinz'i topla bulusturdu. Heinz'in soldan yerden ortasina kimse dokunamadi. Neyse, biseyler oldu ama anlatamayacagim simdi. Sonucta top auta cikti
USAtaraftar
22-10-05, 20:44
Hasan Sas ne yapmaya calisiyor anlamiyorum. Bir soldan ataga katiliyor bir sagdan. Arada bir boyle oynayip bize aslinda ne kadar iyi bir futbolcu oldugunu gostermese olmayacak. Sonra haftaya gene sacimizi basimizi yolacagiz...
Dakika 42. Orhan Ak kaleciyle karsi karsiya kacirdi.
Denizlispor'u sahadan sildik.
M.Yasin Cakmak
22-10-05, 20:47
Hasan manyak otesi hasta bir futbol oynuyor.
Oyle boyle degl ya!
Su adam hep soyle oynasa Avrupa'nin en iyisi.
USAtaraftar
22-10-05, 20:48
Umit Karan'dan hasta bir calim...
Gecen 15 dakikada ilic cok guzel oynadi. Top az ayagina gelmesine ragmen hem guzel paslar ile oyunu yonlendirdi hem de topu guzel surdu.
Ben baska mac seyrediyorum galiba, Ilic takimin en kotusu su ana kadar, yerine Necati oynasa maci ilk yarida koparirdik.
Hagi gittiginden beri takimin kanayan yarasi orta sahada bir beyin olmayisi, Alex bizde olsa iki misli gol atmistik.
Denizli ikinci yarida maca yuklenecek umarim sakat bir skorla bitmez bu mac.
M.Yasin Cakmak
22-10-05, 20:52
Ilic fena oynamiyor. Tek pasi guzel yapiyor, o kadar ustune gitmeyin adamin. Nexati gibi her aldigini sutlamiyor en azindan.
Ilic daha istekliydi ama gene de etkili değildi maalesef bunun dışında Orhan, Hasan, Saidou mükemmeldi. Heinz fena değil geriye de geliyor, Ümit istekli Hakan goldeki paslaşma dışında pek görünmedi defans da idare ediyor , Mondi bildiğiniz gibi. Ama 2. yarı Necati veya Altan girmeli Denizli de hakikaten çok kötü bir takım olmuş doğrudürüst hücum edemiyorlar mutlaka 2. golü atmamız lazım.
Selcuk Dereli'nin artık iyice bize karşı art niyetli olduğunu düşünmeye başladım. Ankaragücü maçı ve verilmeyen penaltılar , bu maçtaki açık faulleri atlaması bence hiç hayıra yorulacak şeyler değil.
USAtaraftar
22-10-05, 20:56
Ben baska mac seyrediyorum galiba, Ilic takimin en kotusu su ana kadar, yerine Necati oynasa maci ilk yarida koparirdik.
Hagi gittiginden beri takimin kanayan yarasi orta sahada bir beyin olmayisi, Alex bizde olsa iki misli gol atmistik.
Ilic sahanin en kotusumuydu? Bu durumda, sanirim farkli maclari izliyoruz.
Namelessonegs
22-10-05, 20:59
İlic sahanın en kotusu, sadece bisey yapmaya calısıyor...O kadar! İyi bir Galatasarayın orta sahasında oynayacak kapasitede degil..Anca, Partizanda oynar...Schalke'li(GS'den buyuk bir takım asla degil), 10 numara mevkisinde ki adama bak, ha bi de bizim su futboluna bile yarabbi sukur dedigimiz İlice..Tamamen fiyaskodur..
İliç sahanın en kötüsü falan değildi...
Bırakın artık şu negatif elektriği allah aşkına,en iyi topunu oynadı nerdeyse adam gene kötü oldu...
Fena değiliz bence saidou mükemmel oynuyor,orhan kolay çalım yeme hastalığını da atalatsa mükemmel bir bek olur ki keza bu formunu sürdürürse dünya kupasına gidebilir milli takımla...
Namelessonegs
22-10-05, 21:02
İliç sahanın en kötüsü falan değildi...
Bırakın artık şu negatif elektriği allah aşkına,en iyi topunu oynadı nerdeyse adam gene kötü oldu...
Fena değiliz bence saidou mükemmel oynuyor,orhan kolay çalım yeme hastalığını da atalatsa mükemmel bir bek olur ki keza bu formunu sürdürürse dünya kupasına gidebilir milli takımla...
Helal abi walla...Fazla varsa bende isterim pembe gozluklerden..Negatif oynuyor, yeterli degil GS icin..Ha, Denizlide oynasa, adam iyi derim de GS gibi takımda 10 fln oynayamaz..
Ilic sahanin en kotusumuydu? Bu durumda, sanirim farkli maclari izliyoruz.
Sahanin degil bizim takimin en kotusu diyebilirim. Umit Karan da bugun iyi degil..
Ilic kotu futbolcu degil ama takimda oynatildigi yerde %100 kapasite ile oynayacak bir adam degil maalesef. Bu diziliste cok pasif ve yetersiz kaliyor. Umarim ikinci yari daha iyi oynar, gol atar beni utandirir. Bana gore 60-70 arasi kementi yiyecek gibi duruyor.
Altan girmiş ama kim çıktı çözemedim.
USAtaraftar
22-10-05, 21:10
Heinz cikmis. Mide enfeksiyonu geciriyormus.
M.Yasin Cakmak
22-10-05, 21:12
Ilic enfes top hatti Hakan bir o kadar enfes kacirdi!
Yorgun Hakan.
M.Yasin Cakmak
22-10-05, 21:14
Song kasti az daha atiyodu :)
USAtaraftar
22-10-05, 21:20
Saniyesinde gelen edit: Ozur dilerim
Gol yedik 1-1 oldu...............
Penalti pozisyonumuzu yedi hakem delirmek uzereyim.
Çeviririz herhalde daha çok zaman var...
yaaaa bak hakan, kaçırırsın böyle golü sonra gol yeriz ve kaşınmaya başlarız...
USAtaraftar
22-10-05, 21:23
Hakem rezalet.
Song gittikten sonraki ilk macimizda 3 yeriz.
2 gelir birazdan denizli atar bu gidisle...
ugur girecek birazdan, herhalde cihanin yeirne girecek cihan cok hata yapmaya basladi
USAtaraftar
22-10-05, 21:27
Aslinda su an boyle oynamamiz cok normal. Takim cok yoruldu. Ne paslar yerini buluyor ne de futbolcular pres yapabiliyor.
adamların 2. defa topu direkten dönüyor
Çok kötü top oynamaya başladık....
denizli 2 yi atıyodu direkten döndü.
USAtaraftar
22-10-05, 21:29
Iste bu! En sevdigim tezahurat! Re re re ra ra ra cekiyor tribunler...
Altan'in ortalari cok kotu.
bugün puan kaybi muhtemel, hakan sagolsun 2yi yapacakti rahatliyacaktik, ulan hakan git birak su futbolu ya...
bugün puan kaybi muhtemel, hakan sagolsun 2yi yapacakti rahatliyacaktik, ulan hakan git birak su futbolu ya...
gecen haftada böle mi diyodun!
asıl sen bırak şu takımı!
USAtaraftar
22-10-05, 21:33
Bos bos yorumlar yapacaginiza, mac ile ilgili dusuncelerinizi, goruslerinizi paylasmanizi tavsiye ederim.
Rezil top oynuyoruz, ilk yarinin sonunda belli idi boyle olacagi..!!
Isteksiz, amacsiz, taktik ozurlu bir futbol var sahada, buna ragmen poziyon bulup harciyoruz..
Mac hali saha macina dondu, iki taraf da kazanabilir.
15 dakika var daha. 90+x'de atar kazanırız. Nedir bu gerginlik gerçekten ?
Yavaş yavaş toparlanıyoruz. Baskı kurarsak gol gelir..
istedigim takimi tutarim lan sen kim oluosunda birak su takimi diosun, git hakansporu tut sen ozaman...
M.Yasin Cakmak
22-10-05, 21:35
Hakan net bir kafayi atamadi.
M.Yasin Cakmak
22-10-05, 21:38
Beyler kendinize gelin.
USAtaraftar
22-10-05, 21:42
Bazi futbolcularimiz sezonun en iyi futbolunu oynuyor ve bir supriz olmazsa mac bu skorla bitecek. Ne yorum yapacagimi bilemiyorum. Ancak kesinlikle taktiksiz oynadigimiza katilmiyorum.
Ayrica Hakan bugun Umit'ten iyi oynuyor. Belki de sorun bu.
M.Yasin Cakmak
22-10-05, 21:42
Hoca gayet iyi degisiklikler yapti. Son haraketleri yapamadik sadece yoksa iyi oynuyoruz.
Bu arada Alpay kulaga fena gelmiyor su mactan sonra.
altan resmen dökülüyor, heinz ne sakatlandin bea :(
USAtaraftar
22-10-05, 21:45
altan resmen dökülüyor, heinz ne sakatlandin bea :(
Bu seneki en fason transferimiz olarak goruyorum kendisini.
Edit::::::::
Ayiptir Altan ayip. 3e 3 yakalamisiz adamlari ve Altan Bey topu ileri dikiyor. Bogazicili hic kusura bakma ama bu adam bu takima girmeyi kesinlikle haketmiyor.
M.Yasin Cakmak
22-10-05, 21:48
Selcuk dereli serefsizligin alasini yapiyor
ugura 3 kere arka arkaya foul caldi serefsiz dereli...
Altan konyada kalmış yazık.
4dk. uzatma... gecmis olsun asydeki ilk puan kaybimiz...
altan bravo bütün toplari heba ettin cocugum bravo vallahi...
hakan, ümit karan ve altan resmen yoklari oynadilar bugün...
ah ayhan ahhhh
sol kanatta ne oynardı şimdi.
o. çocuguuuuuu selçuk dereli sesleri yükseliyor ki bin kerede haklılar...
şimdide
AZİZ SENİNLE GURUR DUYUYOR diye bağırıyorlar...
macin yildizlari hakan sükür ve selcuk dereli
yazik sampiyonluk yoludna agir bir darbe
USAtaraftar
22-10-05, 21:55
Serefsiz kopek. Tam tokatlik bir hakem sayesinde son 15 dakika futbolcularimiz maca konsantre olamadi. Daha oncesinde verilmeyen penaltilarimiz, aleyhimize verilen her karar.
hakan kadar başına taş düşsün.
M.Yasin Cakmak
22-10-05, 21:55
Selcuk Dereli ile Aziz Yildirim'in Annesi arasindaki iliskinin arastirilmasini talep ediyorum huzurunda.
Hemen bir komisyon hazirlayalim.
hasan kabze neden oynamaz ??? necati girdi ve hic bir sey yapamadi
hakan babanmi oluyor böyle koruyorsun? bugün ne yaptida elestiri hak etmiyor? hasan kabze yerine oynuyamazmiydi? ulan varya yanimda olsam sana öyle bi küfür ederdimki bu sinirle, forumda yazacam sonra ban yiyecem senin gibi bi hakan sükür asigi yüzünden... git yat uyu ya, hakan posterine bakarak uyu...
M.Yasin Cakmak
22-10-05, 21:57
Hakan da en az Umit kadar kotuydu ama en azindan pozisyona girdi.
Bu maci kazanamamiz gercekten cok ilginc.
Rekor muhabbeti de yatti arada.
Bence Gerets oldukça yanlış değişiklikler yaptı orta sahayı 1-1 iken kuvvetlendirmenin anlamı nedir? Necati zaten hiç içeride oynamadı madem alacan Necati'yi Ümit'i niye çıkarıyorsun Hakan'ın yürüyecek mecali yok zaten. Hakan'ın o bomboş kaçırdığı poziyosyonda ben daha en başından atamayacağını anladım nereden mi, çünkü Hakan etrafında hiç kimse yokken soluna baktı takım arkadaşı geliyor mu diye, neden çünkü kendine güveni yok pozisyonda orada biri gelse ona bırakacak rahatlayacak ama kimse gelmeyince kendi de ne yapacağına karar veremedi ve maçın kopma noktasında o golü kaçırdı.
Bu arada hiç kimse aksini iddia etmesin takımda fiziksel olarak büyük bir düşüş var özellikle yediğimiz gol adeta geliyorum dedi herkes birbirine bakıyor adam defanstan gelmiş rahat rahat topa vuruyor, artık Ramazan ile mi alakalı bilmiyorum ama özellikle Cihan da çok kötüydü resmen bütün topları ezdi. En çok garibim Saidou'ya acıyorum o olmasa halimiz ne olur düşünmek bile istemiyorum ki kendisi kart sınırındaymış. Hasan da bu arada 2. yarı eski haline dönerek sağ kanadı bitirdi.
USAtaraftar
22-10-05, 21:59
Adam 2. kere kendi goruslerini yaziyor, 2. kere olayi kisisellestiriyorsun. Yanlis yapiyorsun.
JackDaniels
22-10-05, 21:59
ister ceza verin ister banlayın umrumda değil...
Admin Notu :Yapma Miraç hocam yapma
nurullah saglam: "bence hakem mükemmele yakin bir mac yönetti"
Namelessonegs
22-10-05, 22:01
Aynen katılıyorum..Selcuk Derenin anasını avradını..Onun bunun oglu serefsiz kopek!!! Katletti macı...Ozhan denen serefsiz mumya su takıma sahip cık biraz!!!
adam gibi sag bek,1 play maker,1 sol bek ve bir ön libero lazim bu takima..ha bide yakaladigi pozisyonu gole ceviren yabanci bir forvet kötü olmaz
Mac oncesi yorumum asagida:
Ilk onbir simdi aciklandi, 40 dakika sonra mac baslayacak. Necati yok, yerine Ilic oynuyor.
Mondi
Cihan-Song-Tomas- Orhan Ak
Hasan Sas- Saidou-Ilic- Heinz
Umit Karan- Hakan Sukur
Necati keske ilk 11 ciksa idi, Denizli'nin defansinda Kratocvil ve Marek, Karan ile Sukur'u oldukca zorlayacaklar, Necati gibi futbol zekasi ust duzey bir oyuncu ile baslamamak umarim bizi cok zorlamaz.
Hakem Selcuk Dereli'den adilce bir yonetim istiyorum, umarim sac bas yoldurmaz.
Devreyi 1-0 onde kapadiktan sonraki yorumum da asagida:
Ilic takimin en kotusu su ana kadar, yerine Necati oynasa maci ilk yarida koparirdik.
Tehlikeyi gelmeden sezinleyip onlem olmak cok da zor olmasa gerek, futbol cok zor bir oyun degil, saha icinde gucluyseniz, karsinizda 5 tane Aziz Yildirim, 10 tane Selcuk Dereli olsa ne yazar, hepsini ezip gecersiniz.
Galatasaray amaclarindan uzaklasan bir camia olmaya basladi esas korkum bu..
hakem macin son 10 dakikasinda verdigi kararlarla adam gibi bir atak gelistirmemizi engelledi
Gerets'in hatalı olduğunu düşünüyourm.Bütün maç Saidou dışında orta sahada mücadele eden adam yoktu.Denizli her topta kaleye geldi.Daha erekn yapmalıydı orta sahaya takviyeyi.Bir de İliç'in bu kadar uzun süre oyunda durması ayrı bir hata.Saidou'ya helel olsun,adam tek başına didindi durdu.
Şimdi de pozisyona girdi olmuş, geçen hafta kötüydü ama gol attıydı bir başka zaman pozisyona girmedi ama asist yaptı olmuştu. Ya neden Ümit kötüydü diyorsun anlamıyorum ki Yasin Hakan bu takımın tek forveti mi, Hasan Kabze ne güne duruyor kenarda yazık değil mi? Adam güçsüz , moralsiz üstelik bir tane hava topu alamıyor koy Kabze'yi tam bu işler için var sonrada girip attığı gollerle kaç puan aldırmış yazık çok yazık..
Namelessonegs
22-10-05, 22:05
Musa Kus bile bu dallama İlicten daha fazla is yapar...2 tane pas atınca bile oh aman dioruz.. Yazık cooooooooooook yazık!!!
Arkadaşlar biraz daha sakin, küfür etmeyin hakaret edin ben de çok kızgınım o şerefsiz hakeme ama küfür etmenin hiç gereği yok.
M.Yasin Cakmak
22-10-05, 22:07
Abi butun millet Hakan'a yukleniyor benim derdim o yoksa Umit Karan mac boyunca hic yoktu ona laf soyleyen olmadi.
Bana kalsa once Karan'in yerine Kabze'yi sonra da Hakan'in yerine Necati'yi alirdim oyuna. Benim sinirim Hakan'a laf etmek icin hazir beklenmesine.
ah be ah, cok sinirliyim... birde nurullah dangalagida tam deli etti beni...
edit: ümit öyle bombos pozisyonda 2 saat bekleyipte sonra topu 20 metre kalenin üstünden atsaydi onada yüklenirdik... gördüysen saydigim kötülerin arasinda ümitte var...
Namelessonegs
22-10-05, 22:08
Abi butun millet Hakan'a yukleniyor benim derdim o yoksa Umit Karan mac boyunca hic yoktu ona laf soyleyen olmadi.
Bana kalsa once Karan'in yerine Kabze'yi sonra da Hakan'in yerine Necati'yi alirdim oyuna. Benim sinirim Hakan'a laf etmek icin hazir beklenmesine.
Beklenir abi çünkü Ümit kenara alındı kötü oynadı kenara alındı ama Hakan kötü oynadı kenara alınmadı üstelik o bomboş golü 30 metre çevresinde kimse yokken Ümit kaçırmadı Hakan kaçırdı bu maçta Hakan'a yüklenilir Yasin kusura bakma 300 gol attıysan o golü atacaksın başka açıklaması yok.
M.Yasin Cakmak
22-10-05, 22:09
Haklisin atmasi lazimdi. Atamadi...
Fakat Hakan oyundan alinmadi diye neden Hakan'a yukleniliyor? Hakan kotu oynadiysa Umit'te kotuydu diyorum bende.
iliçe hiç yüklenmeyin geçen hafta son dakika golünde ön direğe çok güzel koşu yapmıştı.
Beklenir abi çünkü Ümit kenara alındı kötü oynadı kenara alındı ama Hakan kötü oynadı kenara alınmadı üstelik o bomboş golü 30 metre çevresinde kimse yokken Ümit kaçırmadı Hakan kaçırdı bu maçta Hakan'a yüklenilir Yasin kusura bakma 300 gol attıysan o golü atacaksın başka açıklaması yok.
Abi ne demek ya ne futbolcular ne goller kaçıyo...
Barca-pana maçında eto nun kaçırdığını bir izle allah aşkına...Bomboş kaleye kaçırdı o da...
Eto da heralde bir 100 küsür gol atmıştır dimi :kiskis:
Hakan bu maçta pozisyona girdi en azından ümit ne yaptı kaç pozisyonu var???
Hemen hakan'a yükleniliyo,sanki geçen hafta takımı kurtaran o değilmiş gibi...
Gerets hakanı almıyo oyundan gene suçlu hakan oluyor...
Diyorum ya hakan kadar kafanıza taş düşsün bazıları hakediyo bu lafı yani...(ata sen alınma)
Yazık.
kapalidada koltuklar yakilmis tek tük...
iliçe hiç yüklenmeyin geçen hafta son dakika golünde ön direğe çok güzel koşu yapmıştı.
:lol: :lol:
Lig Tv'de Melih Gumusbicak dallamasi icin icin guluyor, yarin FB icin liderligi ele gecirme gunu olabilir v.s dedi, sonucta futbol bu, hic bir sey belli olmaz, bakarsiniz fener de Malatya da puan birakir.
Namelessonegs
22-10-05, 22:14
Tarih: Cmt Ekm 22, 2005 9:11 pm Mesaj konusu:
iliçe hiç yüklenmeyin geçen hafta son dakika golünde ön direğe çok güzel koşu yapmıştı
Ironik sanırım?
Geçen hafta takımı kurtardı oldu şimdi de hey allam, naptı 35 metreden doksana mı çaktı? Peki orada Ilic de dokunmuştu asist yapmıştı ben de esas o kurtardı takımı diyeyim o zaman hadi bakalım.
Ümit zaten 60 dk. oynadı ve 2 pozisyona girdi ikisini de kaleci kurtardı Hakan'ın girdiği pozisyonun biri malum diğeri de 1-1 iken yüklendiğimiz dakikalar yani öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki Ümit ve Hakan oyundayken Ümit yattı Hakan da bir sürü pozisyona girdi. İlgisi yok halbuki, olayı Ümit-Hakan tartışmasına çekmeyin burada girmesi gereken Hasan Kabze idi Şükür'ün yerine bu kadar basit. Ümit de kötüyse o da çıkar ama Hakan kötüyse de Kabze'ye şans verilmeli, Gerets bu çocuğu neredeyse hiç oynatmıyor.
Lig Tv'de Melih Gumusbicak dallamasi icin icin guluyor, yarin FB icin liderligi ele gecirme gunu olabilir v.s dedi, sonucta futbol bu, hic bir sey belli olmaz, bakarsiniz fener de Malatya da puan birakir.
valla ziya dogan feneri yenip cikisa gecmek isteyecektir...
psv macindan sorna koynada nasil dagildiklarini gördük eziklerin,bu macta da zorlanirlar
Ray52Lewis
22-10-05, 22:18
Gerets Gerets Gerets, ne yapmaya calisti bu adam? Anlayan varsa bir zahmet aciklasin...
Galip gelen takimi ne diye degistirirsin?
Never change a winning team, bu kadar basit...
Ne diye Necati´yi yedek bekletirsin, üstelik onun yerine geldigi günden beri 1 mac haric takima sifir katkisi olan bir oyuncuyu koyarak, nitekim aynen bilinen Ilic´i gördük bugün sahada, 2-3 pas haric sahada yok beyefendi...
Ata´nin da yazdigi gibi Ümit´i cikarip orta sahayi güclendirmesi durum 1-1 iken felaket, evimizde Denizli´ye karsi mi oynuyoruz yoksa deplasmanda Real´e karsi falan mi?
Ne olursa olsun Karan cikarilmamaliydi, bir an ortaya cikip maci almamizi saglayabilecek bir oyuncu cünkü...
Haftalardir süregelen takimdaki ve özellikle Gerets´deki formsuzluk bu macta sonucta puan kaybina mal oldu, üstelik evde olmasi cok kötü oldu, simdi gidisati merak ediyorum dogrusu...
Ayrica hakeme de saydiranlari anlamiyorum, takim bugün belki 10 dakika haric resmen döküldü sahada, Ilic´in pozisyonu uzaktan yakindan penalti ile alakasi yok, bos kaleye topu yuvarlayacagi yerde kendini yere atti süper yabancimiz...
Geçen hafta takımı kurtardı oldu şimdi de hey allam, naptı 35 metreden doksana mı çaktı? Peki orada Ilic de dokunmuştu asist yapmıştı ben de esas o kurtardı takımı diyeyim o zaman hadi bakalım.
Ümit zaten 60 dk. oynadı ve 2 pozisyona girdi ikisini de kaleci kurtardı Hakan'ın girdiği pozisyonun biri malum diğeri de 1-1 iken yüklendiğimiz dakikalar yani öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki Ümit ve Hakan oyundayken Ümit yattı Hakan da bir sürü pozisyona girdi. İlgisi yok halbuki, olayı Ümit-Hakan tartışmasına çekmeyin burada girmesi gereken Hasan Kabze idi Şükür'ün yerine bu kadar basit. Ümit de kötüyse o da çıkar ama Hakan kötüyse de Kabze'ye şans verilmeli, Gerets bu çocuğu neredeyse hiç oynatmıyor.
Gol gol dur...
90. dakikada 30 metreden de atarsan takımı kurtarmış olursun 20 cm dende atarsan kurtarmış olursun...
Neyse ya tarışmak boş bu maçıda hakan sayesinde kazanamadık...
:uzgun2:
Haftalardir süregelen takimdaki ve özellikle Gerets´deki formsuzluk bu macta sonucta puan kaybina mal oldu, üstelik evde olmasi cok kötü oldu, simdi gidisati merak ediyorum dogrusu...
maçın özeti budur
Puan kaybının baş sorumlusu Gerets'dir ve bunun sinyallerini de son haftalardaki yanlışlarıyla vermişti ama bu ölçüde ardarda hatalar beklemiyordum..
Cihan çok kötüydü, golden önce direkten dönen topta yaptığı hatayı amatör küme oyuncusu yapmaz.. Altan berbattı, onda ciddi bir fundamental sorunu olduğunu düşünüyorum ve çok gerek olmadığı sürece bir daha oynaması taraftarı değilim.. İliç için yukarıda çok güzel yazılmış, topu ayağında kaptırmadan çıkarınca asist yapmış kadar seviniyorum, onun değil oynatanın suçu..
Hakan'la ilgili ise ne söylesek boş, nasıl olsa hiçbirşey farketmeyecek.. Yine de ikinci devre başında oyundan çıkması gerekirdi ve oynaması bu kadar elzemse en azından yanında Necati'nin oynaması gerektiğini söyleyelim.. Bahaneleri de bir kenara yazıyoruz, sakat olduğu dönemde 'bakın Ümit Hakan'sız pozisyon bulamıyor' (ki böyle birşey iki oyuncunun yapısı gereği zaten mümkün değil), geçen hafta 'kötü oynadı ama golleri attı', bu hafta ise 'en azından pozisyona girdi'.. Korkarım haftaya yine '2 rakip oyuncuyu peşinden sürüklüyor, arkadaşların boş alan yaratıyor'a dönücez ki o zaman ciddi bir şekilde bize çok şeyin müstehak olduğunu düşünmeye devam edicem..
Parma Maniac
22-10-05, 22:49
3 haftadır Hakan Sukur'un adını ağzına alamayanlar, maç topiclerinde lafı Hakan Sukur'e getiremez olanlar yine mantar gibi türeyip bütün olayı Sukur'un üzerine yıkmayı başarmışlar..
ama tabi Sukur'de de suç var, zira o golü kaçırdı yanımdaki adama dönüp şimdi bu maç berabere biter, bütün suç Sukur'e kalır dedim.. hakikaten de oldu..
en az Sukur kadar berbat oynayan Ilic ve Karan var.. ama suçların hepsi Sukur'de tabi.. neymiş efendim Karan çok istekliymiş, Sukur'ün yine yürümeye mecali yokmuş.. Sukur ve Karan'dan birini çıkardı Gerets.. ikisini nasıl çıkaracaktı.. 1- Heinz sakatlandı.. mecburi değişiklikle yerine Altan girdi.. 2-sahanın en kötüsü Ilic çıktı.. yerine Uğur girdi(ki berbat bir Gerets hatası) 3- iki kötü forvetimizden Karan çıktı, Sukur kaldı.. şimdi Sukur nasıl çıkacak bu takımda, 4'e mi çıktı oyuncu değiştirme hakkı bi söyleyin bakalım.. neymiş Karan kötüymüş ama çıkmış.. Sukur de çıkacakmış.. o zaman Ilic mi kalsaydı sahada.. daha mı iyi olacaktı..
sahada olduğu sürece hiçbir şey yapmayan Karan istekli oluyor.. ama bir şahane asist yapıp bir gol kaçıran adam geri kalan sürede Karan gibi hiçbir şey yapmıyor, kötü oynuyor evet ama yürümeye mecali yok oluyor.. ne yapacağız? bunları geçeceğiz..
Gerets maalesef sene başından beri adam gibi işleyen tek bölgemiz olan Karan-Sukur-Necati'yi bozarak gayet yanlış başladı maça.. oyuncu değişiklikleri de berbattı.. geçen hafta Erciyes maçında stoper çıkarıp forvet alan adam beraberlikte bu hafta Sami Yen'de yine beraberlikte ilerden adam çıkarıp defans soktu.. kendi doğrularını bozdu, olan bize oldu..
Emre gözünü seveyim su maçta da Hakan'i savunma; harbiden sonra savunulacagı zaman savundugumuzda komik duruma düsüyoruz..
Parma Maniac
22-10-05, 22:55
Emre gözünü seveyim su maçta da Hakan'i savunma; harbiden sonra savunulacagı zaman savundugumuzda komik duruma düsüyoruz..yahu savunma ne demek gian..?ne demek savunma? Sukur'le başlamadığı için belki de UEFA'dan elendi bu takım.. herkes hem fikirdi bunda.. 2 haftadır Sukur gayet iyi oynuyor, geçen hafta takım kurtarıyor.. o zaman bugün mantar gibi ortaya çıkan adamlar gelip tek çift laf edemiyor.. 1 tek gol kaçırdı diye Sukur'suz post geçmiyor burda.. nereye savunma, kime savunma.. böyle ortamda her zaman, her türlü savunmaya devam edeceğim bu adamı, isteyen hak verir, isteyen vermez.. ama iyiyken ortaya çıkamayıp kötü olduğu ilk maçta türeyip adam eleştirenler ilk beni bulacak karşısında..
kimi savunma, neyi savunma yahu?
Abi bakın tekrar yazıyorum.. Bana göre Hakan Galatasaray'da ilk 11 başlamamalıdır, ideal forvetimiz Ümit Karan-Necati Ateş'tir.. Ama saygı duyuyorum Gerets Hakan'ı ilk 11 tercih ediyor (Ümit'le olmaz ama Necati'yle olacak Gerets bey!) zira forvet Necati'nin yanında striker olarak Hakan veya Ümit oynayınca çok da öyle ahım şahım bir fark olmuyor takımda, mazur görülebilir..
Bu kadarına bir lafım yok ama kötü oynadığı zaman oyundan çıkmaması bütün bu tartışmanın ne yazık ki çıkış noktası.. Lütfen bırakalım bu Ümit de kötüydü falan laflarını, 1) bugün Ümit Hakan'dan iyiydi, 2) iki senedir mi her çıktıkları maç Ümit ve Necati Hakan'dan kötü oynuyorlar? Bu konuyu kim nasıl çözecek bilmiyorum ama bu şartlarda ne Necati'den, ne Ümit'ten, ne Kabze'den ne de Hakan'ın kendisinden tam performans alamazsınız, olan da Galatasaray'a olur..
Namelessonegs
22-10-05, 23:00
yahu savunma ne demek gian..?ne demek savunma? Sukur'le başlamadığı için belki de UEFA'dan elendi bu takım.. herkes hem fikirdi bunda.. 2 haftadır Sukur gayet iyi oynuyor, geçen hafta takım kurtarıyor.. o zaman bugün mantar gibi ortaya çıkan adamlar gelip tek çift laf edemiyor.. 1 tek gol kaçırdı diye Sukur'suz post geçmiyor burda.. nereye savunma, kime savunma.. böyle ortamda her zaman, her türlü savunmaya devam edeceğim bu adamı, isteyen hak verir, isteyen vermez.. ama iyiyken ortaya çıkamayıp kötü olduğu ilk maçta türeyip adam eleştirenler ilk beni bulacak karşısında..
kimi savunma, neyi savunma yahu?
Parma, Hakan cok cok onemli bir gol kacırdı ama futbolda gol atma varsa, kacırma da var..Kesinlikle dusuncelerimiz seninle paralel..Dandik İlice bile Hakan'ı yermek icin hayatının topunu oynadı fln demek komedi..3 haftadır, Hakan aldı takımı bu yasında sırtlarken, ses yok ama bi tane topu 3 diregin arasına girmedi diye, gene basladı catlak sesler..
Parma geçen hafta kim yazmamış yahu bizzat ben yazdım hatta Çağdaş da yazdı golleri atmasına bakmayın Hakan güçsüz ve çok kötüydü diye. Olay şu bence Ümit'in kötü oynaması bence önemli değil çünkü Ümit daha bitirici ve karambole daha yatkın bir oyuncu, ama burada olay Ümit'in kötü oynamaması değil Kabze'nin girmemesidir bence.
Parma Maniac
22-10-05, 23:03
bugün Ümit Hakan'dan iyiydi..yahu neye göre iyiydi şunu bi söyle bana Sheva.. Sukur kötü oynadı evet kabulum.. yapması gereken şeylerin çoğunu yapamadı.. ama Karan Sukur'un yapmadığı neyi yaptı da daha iyi oynadı bugün? bariz bir gol kaçırmadı diye mi iyi oldu.. bana bunu maçtan çeşitli pozisyonlarla açıklarsan eywallah diyeceğim..
Namelessonegs
22-10-05, 23:05
Umit Karan ve Necati, Hakan topa cıkarken ona yapısmalarını anlayamıyorum hic...Gene Hakan'ın sucu..girin cocuklarım kanatlarımın altına diyor!
paranoyalarla yaşamayıp gerçekleri görmezsek daha çok komik duruma düşeriz. geçen hafta hakan işini iyi yapmıştır demeyi biz biliyoruz ama bir de kendinize bakın.
hakan yok karan atıyor; olmaz hakansız kötü oynuyoruz. hakan var sahada gözükmüyor; o boş alan yaratıyor. hakan gol atıyor ama dökülüyor; gol attı daha ne yapsın. hakan sahada berbat oynuyoruz kendi sahamızda kazanamıyoruz; pozisyona girdi asist yaptı (asist bile hayal ürünü asisti yapan hakan değil)
devam edin siz haklısınız o çok başarılı ama geldiğinden beri galatasarayın durumu ortada bu sene de aynı yolda ilerliyoruz maksat ona zeval gelmesin.
Parma Maniac
22-10-05, 23:07
Parma geçen hafta kim yazmamış yahu bizzat ben yazdım hatta Çağdaş da yazdı golleri atmasına bakmayın Hakan güçsüz ve çok kötüydü diye. Olay şu bence Ümit'in kötü oynaması bence önemli değil çünkü Ümit daha bitirici ve karambole daha yatkın bir oyuncu, ama burada olay Ümit'in kötü oynamaması değil Kabze'nin girmemesidir bence.abicim Kabze nasıl girecek.. eywallah ben de Kabze'nin girmesini isterim, arkadaşım benim en başta.. bence iyi de topçu ama Heinz çıktı mecburiyetten.. ikinci olarak sahanın ve takımın en kötüsü İliç çıktı.. 3. olarak da Karan ve Sukur'den biri çıkacak.. ben şu maçta Gerets'i eleştirecek 100 tane şey bulurum ama şu maç neden Karan çıktı Sukur çıkmadı maçı değildir.. ek olarak diyorum çiçek gibi bi asist yapmış adam, birini çıkarmış.. Kabze'nin zaten şu ortamda girmesi imkansız gibi bi şey.. adam forvet çıkarıp defans soktu.. yani Karan çıktı ama Sukur de çıkmalıydı şu maç için mümkün değil.. Karan çok güzel goller atıyor sene başından beri, o da çok maç kurtardı.. ama 1-1den sonra oyunu rakip sahaya yıkmak için Karan değil de Sukur'un kalması bence daha mantıklıdır..
Parma maçı izlerken sen Hakan'ın ne kadar top ezdiğini, sahada nasıl sırıttığını görmüyorsan sana kim neyi açıklayacak anlamıyorum.. İzlediğin maçta göremediğin şeyi burada mı görüp anlayacaksın.. Gerets'in yapması gereken de İliç'ı çıkarıp Necati'yi oyuna almaktı, bu kadar basit 3 forvet oynayacaktık.. Maça böyle başlaması lazımdı zaten ya olmuyor olamıyor işte, bizim hocalarımız ne yazık ki iyi giden şeylere tahammül edemiyorlar..
Parma Maniac
22-10-05, 23:13
hakan yok karan atıyor; olmaz hakansız kötü oynuyoruz. Sukur yokken Karan'ın gol attığı maç yok sene başından beri..
hakan sahada berbat oynuyoruz kendi sahamızda kazanamıyoruz; pozisyona girdi asist yaptı (asist bile hayal ürünü asisti yapan hakan değil) goldeki pasın Sukur'un olmadığını iddia edebiliyorsan maçı ne kadar dikkatli izlediğin ortaya çıkıyor
devam edin siz haklısınız o çok başarılı ama geldiğinden beri galatasarayın durumu ortada bu sene de aynı yolda ilerliyoruz maksat ona zeval gelmesin.yaa yaaa, şimdi tek maçtan çıktı, toptan başarısızlıkların nedeni Sukur'e geldi.. oohhh pek mis.. artık senelik başarısızlıkların nedeni de Sukur.. yakında 5 yıllık paketler halinde Sukur'un neden olduğu başarısızlıklar da çıkar piyasaya.. 29.99 dolardan, the special edition DVD'si şeklinde hem de..
Parma Maniac
22-10-05, 23:18
Parma maçı izlerken sen Hakan'ın ne kadar top ezdiğini, sahada nasıl sırıttığını görmüyorsan sana kim neyi açıklayacak anlamıyorum.. İzlediğin maçta göremediğin şeyi burada mı görüp anlayacaksın.. Gerets'in yapması gereken de İliç'ı çıkarıp Necati'yi oyuna almaktı, bu kadar basit 3 forvet oynayacaktık.. Maça böyle başlaması lazımdı zaten ya olmuyor olamıyor işte, bizim hocalarımız ne yazık ki iyi giden şeylere tahammül edemiyorlar..böyle düşünüyorsun değil mi? o zaman Sukur yüzünden niye müstahak oluyor bazı şeyler sen onu anlatsana..
bana böyle yuvarlak laflarla bi şey açıklayamazsın Sheva.. Karan Sukur'den daha iyiydi diyorsan bunu örneklerle açıklayacaksın.. Karan bugün resmen sahada hiçbir şey yapmamıştır.. Sukur'den neyi iyi yaptığını sordum sana.. Sukur'un sahada top ezdiğini yazıyorsun bana.. Karan harika mı kullandı ayağına gelen topları, sahada yoktu yahu..
tekrar soruyorum, Karan Sukur'un yapamadığı neleri yapmıştır ki iyi diyorsun, 2-3 pozisyonla açıklaman lazım bunları ki söylediği şey havada kalmasın, boş bir cümle olarak geçmesin kayıtlara..
Arkadaşlar tamam hakan'ın süper oynadığını kimse söyleyemez ama birde şu yapılan ortalara bi bakın hakan'ın en büyük özelliğinin hava topu olduğunu hepimiz biliyoruz ama bizim takım ne yapıyor bir tane doğru düzgün orta yok şu altan'ın hasan'ın yaptığı ortalara bir bakın hepsi ön direkte rakip oyuncunun ayağına keza heinz şu an takımda en iyi orta yapan oyuncu orhan'sa bir sorun vardır demektir. Gerets'de geldiğinden beri en büyük hataları yapmıştır. Sonuç itibariyle olay hakanı korumak veya yermek değildir. Birde artık bu takıma orta yapmasını öğretmek gerekmektedir.
Ne demişim Ümit'le Hakan birarada oynayamaz, oynarsa da bu iki forvet olarak değil ancak aralarına Necati gibi top taşıyan, asist yapan (öyle Hakan gibi topa vuramadığı için asist değil, yaratıcı pas ama önce bu farkı görmek lazım, bugün kaçırdığı pozisyon buna iyi bir örnekti mesela, asist için nasıl bakındığını görmüşsündür, ama kime anlatıyoruz ki?) bir forvet girerse olabilir.. Onun dışında ikisi birbirlerine marke etmekten başka bir işe yaramıyorlar ve ikili forvet oynanacaksa da bu kesinlikle Ümit ve Necati olmalı çünkü Ümit bu bahsettiğim pozisyonları çok daha iyi değerlendiren bir oyuncu..
bizim takım ne yapıyor bir tane doğru düzgün orta yok şu altan'ın hasan'ın yaptığı ortalara bir bakın hepsi ön direkte rakip oyuncunun ayağına keza heinz şu an takımda en iyi orta yapan oyuncu orhan'sa bir sorun vardır demektir. Gerets'de geldiğinden beri en büyük hataları yapmıştır. Sonuç itibariyle olay hakanı korumak veya yermek değildir. Birde artık bu takıma orta yapmasını öğretmek gerekmektedir.
Ne yazık ki herşey o kadar kolay olmuyor, bir hoca da çıkıp diyemez mi sen duran topların başına gitmeyeceksin diye?! Bütün duran topları Heinz kullanmalı vs vs böyle konuşuruz işte ama şurada nacizane bizim gördüğümüzü ne hikmetse senelerdir hiçbir hoca göremez.. Gel de 'hocalık en kolay iş' diyen Sergen'e hak verme!
hakan sahada berbat oynuyoruz kendi sahamızda kazanamıyoruz; pozisyona girdi asist yaptı (asist bile hayal ürünü asisti yapan hakan değil) goldeki pasın Sukur'un olmadığını iddia edebiliyorsan maçı ne kadar dikkatli izlediğin ortaya çıkıyor
ya üzgünüm sen her şeyin iyisini bilirsin ama şimdi seyredebileceğin bir yer olmadığı için resmi sitenin gol anlatımını yazayım sana.
ben maçtaki dikkatinle ilgili bir şey söylemiyorum hakan şükür marka pembe gözlüklerle net izlenmiyor olabilir.
7' GOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLL!!! Hasan Şaş... Ceza yayı önünde Ümit Karan'la ver/kaça giren Hasan Şaş, sağdan süratle ceza sahasına girerek sağ ayağıyla yerden çok sert vurdu ve topu kaleci Souleymanou'nun bacakları arasından ağlara gönderdi: 1-0...
.. Karan Sukur'den daha iyiydi diyorsan bunu örneklerle açıklayacaksın..
senin daha önceki örneğinle;
asist yapmış
Pası Hakan Şükür verdi; Karan degil benim gordugum kadarıyla..
devam edin siz haklısınız o çok başarılı ama geldiğinden beri galatasarayın durumu ortada bu sene de aynı yolda ilerliyoruz maksat ona zeval gelmesin.yaa yaaa, şimdi tek maçtan çıktı, toptan başarısızlıkların nedeni Sukur'e geldi.. oohhh pek mis.. artık senelik başarısızlıkların nedeni de Sukur.. yakında 5 yıllık paketler halinde Sukur'un neden olduğu başarısızlıklar da çıkar piyasaya.. 29.99 dolardan, the special edition DVD'si şeklinde hem de..
maalesef o genel başarı için tek maçlık başarılar bileşkesi gerekiyor.
tek tek açıkları yakalama çabaların hoş ama anlatılmak istenenden vazgeçip ufak kelime oyunlarına takılmak durumdan tek kaçış yolu herhalde
Parma Maniac
22-10-05, 23:45
yahu maçı izlemedin mi sen? resmi siteye bakıp bir şeyi nasıl iddia ediyorsun? göz yok mu sende, resmi sitenin cümlesiyle gelip buraya şey mi iddia edilir, bi de post eklemiş, Karan asist yaptı, daha iyi senin mantığınla demiş pes yahu :lol:
pası Karan vermedi, Sukur verdi.. maçı hangi gözle izliyorsunuz anlamadım ki.. işin garibi ortadayken olay gelip gözlerimle gördüm diyeceğine sitede çıkmış bir yazıyı kanıt olarak sunmak hakikaten komik..
asisti Hakan verdi
şaş Karana attı
Karan şüküre
şükürde attı şaşın önüne işte
Parma Maniac
22-10-05, 23:47
bu arada Sheva sana sorduğum soruya cevap vermeden Karan-Necati olmalıdır bu takımın forveti cümleni de ne yazık ki kaydadeğer bulmuyorum.. 2 defa sordum, 3. defa sormayacağım.. böyle kaçak güreşerek başka konulara atlamalarla uğraşamayacağım hiç..
doğrusu golü izlemedim onun için resmi sitede golün videosunu ararken okuduğumu yazdım. bu kadar adam iddia ediyorsa vardır bir bildiğiniz
ama siz hala olayın aslını değerlendirmeyip kelime oyunlarına takılıyorsanız yapacak bir şey yok. hakan döküldü çıkması gerekenlerin başındaydı demek zor oluyor herhalde
Ne demişim Ümit'le Hakan birarada oynayamaz, oynarsa da bu iki forvet olarak değil ancak aralarına Necati gibi top taşıyan, asist yapan (öyle Hakan gibi topa vuramadığı için asist değil, yaratıcı pas ama önce bu farkı görmek lazım, bugün kaçırdığı pozisyon buna iyi bir örnekti mesela, asist için nasıl bakındığını görmüşsündür, ama kime anlatıyoruz ki?) bir forvet girerse olabilir.. Onun dışında ikisi birbirlerine marke etmekten başka bir işe yaramıyorlar ve ikili forvet oynanacaksa da bu kesinlikle Ümit ve Necati olmalı çünkü Ümit bu bahsettiğim pozisyonları çok daha iyi değerlendiren bir oyuncu..
Sana cevap olarak bunu yazmışım, bu ne demek Hakan'la oynadığı sürece Ümit'ten aynı performansı beklemek mümkün değil.. Buna çare olarak ya Ümit-Necati oynatacaksın veya illa Hakan'ı oynatman gerekiyorsa herhangi bir sebepten (ki kesinlikle 3 forvet yanlısı değilim, hele şu Ayhan bir gelse ortada Ayhan-Saidou, ileride Ümit-Necati'yi izlesek ama mümkün değil tabi öyle birşey) o zaman üçlü forvet oynayacaksın.. Benim bugün sahada gördüğüm Hakan, tıpkı geçen hafta olduğu gibi takımın bütün hücum organizasyonlarını bozan (pas hataları, duracağı yeri bilememek), ayağına atılan topları saklayamadığı için her topta karşı atak yememize sebep olan (ki yanlış hatırlamıyorsam golden önce direkten dönen top onun son derece kolay kaptırdığı toptan) bir oyun oynadı.. Ümit ise mücadele etti, rakip defansı bozmaya çalıştı ve ilk devrede birkaç önemli pozisyon buldu ve kullanamadı.. Ancak her iki oyuncuya da servis yapan bir oyuncu olmadığı için ikisi de ileride kopuk kaldı..
Parma Maniac
22-10-05, 23:54
[maalesef o genel başarı için tek maçlık başarılar bileşkesi gerekiyor.
tek tek açıkları yakalama çabaların hoş ama anlatılmak istenenden vazgeçip ufak kelime oyunlarına takılmak durumdan tek kaçış yolu herhaldeyahu yapma Allahaşkına daha maçı izlememişsin, gelip resmi siteden baktığın şeyle bir şeyler iddia ediyorsun, bunun yanında maçı izlemeden Sukur'e bindiriyorsun.. sonra da söylediklerini ciddiye almamı bekliyorsun..
ne yani geçen sene Sukur takımın en kötüsüydü de şampiyonluğu kaybettirdi 25 maçta en kötü olarak.. geçen sene takımın en çok gol atan oyuncusuydu Sukur.. sadece geçen sene attıklarının maçlardaki yarattığı değişimle 19 puan kazandırmış tek başına.. onun yüzünden şampiyonluk kaybettin tabi sen.. bu sene de 8-1-0 başlamış takım.. 10 maçta 2. beraberliği almış.. bu seneki gidiş de Sukur yüzünden kötüye yönelmiş.. pes yahu.. ayıp..
tek tek açıkları yakalama çabaların hoş ama anlatılmak istenenden vazgeçip ufak kelime oyunlarına takılmak durumdan tek kaçış yolu herhaldeyahu yapma Allahaşkına daha maçı izlememişsin, gelip resmi siteden baktığın şeyle bir şeyler iddia ediyorsun, bunun yanında maçı izlemeden Sukur'e bindiriyorsun.. sonra da söylediklerini ciddiye almamı bekliyorsun..
ne yani geçen sene Sukur takımın en kötüsüydü de şampiyonluğu kaybettirdi 25 maçta en kötü olarak.. geçen sene takımın en çok gol atan oyuncusuydu Sukur.. sadece geçen sene attıklarının maçlardaki yarattığı değişimle 19 puan kazandırmış tek başına.. onun yüzünden şampiyonluk kaybettin tabi sen.. bu sene de 9-1-0 başlamış takım.. 11 maçta 2. beraberliği almış.. bu seneki gidiş de Sukur yüzünden kötüye yönelmiş.. pes yahu.. ayıp..
Bunu Hakan için demiyorum, genel olarak bu istatistik mantığıyla ne futbolu ne de futbolcuyu değerlendiremezsin, son derece hatalı bir yaklaşım..
Parma Maniac
22-10-05, 23:58
Sana cevap olarak bunu yazmışım, bu ne demek Hakan'la oynadığı sürece Ümit'ten aynı performansı beklemek mümkün değil.. Buna çare olarak ya Ümit-Necati oynatacaksın veya illa Hakan'ı oynatman gerekiyorsa herhangi bir sebepten (ki kesinlikle 3 forvet yanlısı değilim, hele şu Ayhan bir gelse ortada Ayhan-Saidou, ileride Ümit-Necati'yi izlesek ama mümkün değil tabi öyle birşey) o zaman üçlü forvet oynayacaksın.. Benim bugün sahada gördüğüm Hakan, tıpkı geçen hafta olduğu gibi takımın bütün hücum organizasyonlarını bozan (pas hataları, duracağı yeri bilememek), ayağına atılan topları saklayamadığı için her topta karşı atak yememize sebep olan (ki yanlış hatırlamıyorsam golden önce direkten dönen top onun son derece kolay kaptırdığı toptan) bir oyun oynadı.. Ümit ise mücadele etti, rakip defansı bozmaya çalıştı ve ilk devrede birkaç önemli pozisyon buldu ve kullanamadı.. Ancak her iki oyuncuya da servis yapan bir oyuncu olmadığı için ikisi de ileride kopuk kaldı..yahu ne demek Sukur'le oynadığı sürece Karan'dan o performansı beklemek mümkün değil.. Karan 4 yıldır Galatasaray'da.. hayatında ilk defa bu sene inanılmaz başlamış.. 4.5 maçta 9 gol atmış..ilk geldiği sene bütün yıl 7 atmış adam 4.5 maçta 9 gol atmış.. bu performansı gösterirken de her maçta Sukur'le oynamış.. daha Sukur'suz oynayıp Karan'ın gol attığı maç yok.. gelmiş Sukur'le oynarsa Karan hiçbir şey yapamaz diyorsun..
Parma Maniac
22-10-05, 23:59
ne yani geçen sene Sukur takımın en kötüsüydü de şampiyonluğu kaybettirdi 25 maçta en kötü olarak.. geçen sene takımın en çok gol atan oyuncusuydu Sukur.. sadece geçen sene attıklarının maçlardaki yarattığı değişimle 19 puan kazandırmış tek başına.. onun yüzünden şampiyonluk kaybettin tabi sen.. bu sene de 9-1-0 başlamış takım.. 11 maçta 2. beraberliği almış.. bu seneki gidiş de Sukur yüzünden kötüye yönelmiş.. pes yahu.. ayıp..
Bunu Hakan için demiyorum, genel olarak bu istatistik mantığıyla ne futbolu ne de futbolcuyu değerlendiremezsin, son derece hatalı bir yaklaşım..yahu o alıntı kimden? niye kendi üstüne aldın ki sen o postu, sana değildi o..
Sheva : Ne yazık ki herşey o kadar kolay olmuyor, bir hoca da çıkıp diyemez mi sen duran topların başına gitmeyeceksin diye?! Bütün duran topları Heinz kullanmalı vs vs böyle konuşuruz işte ama şurada nacizane bizim gördüğümüzü ne hikmetse senelerdir hiçbir hoca göremez.. Gel de 'hocalık en kolay iş' diyen Sergen'e hak verme![/quote]
Hocalık en kolay işse burda kimsenin takımın oyunuyla ilgili yorum belirtmesine gerekte yok demektir. Elbette bizim gördüğümüzü hoca da görüyordur ama önlem almıyosa uyarmıyorsa antremenlerda çalıştırmıyorsa bi sorun vardır. Tamam antremanda ne yaptılarını bilmiyoruz ama bunca yıllık futbolcular bu kadar kötü orta yaparak oynuyosa kendilerine çeki düzen vermeleri için uyarılarda bulunacakta hocalarıdır.
Benle ne alakası var, istatistikle futbolcu değerlendirmen üzerine cevaben yazdım.. Keza bir üst mesajda da yapmışsın, yok Karan her gol attığı maç Hakan'la oynadı falan filan, o zaman her gol attığı maç Mondragon'la da oynadı, Tomas'la da oynadı, Song'la da oynadı.. Bu iki adamın, aralarına 3. bir forvet girmeden (ki o da takımın başka bölgelerinde zaafiyet yaratma pahasına) uyumlu ve verimli olamadıklarını izlediğinle görmüyor musun, ne rakamı istatistiği..
ne yani geçen sene Sukur takımın en kötüsüydü de şampiyonluğu kaybettirdi 25 maçta en kötü olarak.. geçen sene takımın en çok gol atan oyuncusuydu Sukur.. sadece geçen sene attıklarının maçlardaki yarattığı değişimle 19 puan kazandırmış tek başına.. onun yüzünden şampiyonluk kaybettin tabi sen.. bu sene de 8-1-0 başlamış takım.. 10 maçta 2. beraberliği almış.. bu seneki gidiş de Sukur yüzünden kötüye yönelmiş.. pes yahu.. ayıp..
maçı izlemedim demedim golü izlemedim dedim kelime oyunları harika şekilde devam ediyor.
vay vay vay tek başına 19 puan peh peh peh
takımın en çok gol atanı normalde defanstan tomas olmalıydı her maç 90 dakika sahada kalan penaltıları atan hakan değil. hakanın üstün performansı sağladı bunu.
sadece hakan yüzünden değil o kuşağın tamamen galatasaraydan uzaklaştırılmaması yüzünden kaybettik ve kaybetmeye devam ediyoruz. defalarca yazdım yine yazıyorum uefa kupası gören kim varsa malzemecisinden futbolcusuna bu takımdan gönderilmeden günlük başarılarla kendimizi avutmaya devam ederiz.
Parma Maniac
23-10-05, 00:09
Benle ne alakası var, istatistikle futbolcu değerlendirmen üzerine cevaben yazdım.. Keza bir üst mesajda da yapmışsın, yok Karan her gol attığı maç Hakan'la oynadı falan filan, o zaman her gol attığı maç Mondragon'la da oynadı, Tomas'la da oynadı, Song'la da oynadı.. Bu iki adamın, aralarına 3. bir forvet girmeden (ki o da takımın başka bölgelerinde zaafiyet yaratma pahasına) uyumlu ve verimli olamadıklarını izlediğinle görmüyor musun, ne rakamı istatistiği..bu 2 adam aralarına 3. forvet girmeden kaç maç oynamışlar.. 1.. Denizli maçı.. tek maçtan yorum çıkarıyorsun yani değil mi Karan'ın performans göstermesi için Sukur'le oynamaması lazım diye..
peki Karan-Necati çıkmadı mı bu takım Samsun maçında.. Necati-Karan görseymişiz bi de.. e gördük Samsun maçında.. Karan'ın kaleye şutu yok yahu.. tek maçla ben de sana net bir şekilde diyorum ki o zaman Karan Sukur olmadan asla o verimi gösteremez.. ki rakamlar da benden yana.. attığı 9 golde de Sukur'le oynamış..
ama tabi sen Sukur'un faydası oluyor diyemezsin o 9 golde.. Necati girmeli diye araya saçmasapan çıkışlar buluyorsun kendince..
Parma Maniac
23-10-05, 00:22
yaa işte böyle yok Tomas, yok bilmem ne dersin.. gelip kaçan şampiyonluğun faturasını Sukur'e çıkartma mükemmelliğini görüyorsan kendinde bunu açıklayacaksın.. öyle takımın gelmiş geçmiş en iyi lig açılışını yaptığı, 10 maçta 26 puan topladığı maçta uzun süre sonraki ilk puan kaybında aha yine gidiyoruz işte kötüye gibi bir yorum yaparsan sadece gülerler..
geçen sene takımın tek forveti Sukur muydu? madem Sukur 18 gol atarak takıma şampiyonluk kaybettirdi.. diğer forvetimiz 35 gol mü attı ki Sukur engelledi.. neye göre engelledi, kime göre engelledi? hangi maçlardaki performansıyla engelledi..
hadi onu bırak bu seneki harika açılışta sonra tek maçla gelip hangi mantıklı, hangi düşünceyle aha bir senemiz daha gidebiliyor deme cesaretini gösterebiliyorsun? eğer bu tip düşünen 20000 taraftar doldurursa stadı zaten fenerasyon ve Aziz'in olduğu ortamda şampiyon olmamız mümkün değil ama Allahtan taraftarın geneli böyle değil
pes yahu, şuna bakın kötüye gidiş başlamış, bu seneyi de kaybedecekmişiz.. gören de 10 maçta 3 galibieyet 5 beraberlik 2 mağlubiyetle başladığımızı falan sanacak.. bu kompleksli kafalarla zaten şampiyonluk falan beklemeyin kardeşim siz..
Karan ve Şükür demiyorum, iki tane aynı tarzda oyuncu diyorum (top taşıyamayan, adam geçemeyen, özelliği hasbelkader hava topu ve son vuruş olan iki adam).. Anelka-Nobre, Gilardino(veya İnzaghi veya Vieri)-Shevchenko, Ronaldo-Raul ikilileri gibi en azından biri top taşıyabilen, rakibi geçen ve 4-4-2'nin olması gerektiği gibi forvetinden bahsediyorum, sen hala birbirinden tamamen farklı rakiplerle, şartlarla, kadrolarla, ruhlarla oynanan maçlardan hiçbirşey ifade etmeyen rakamları sunmaya devam ediyorsun..
Parma Maniac
23-10-05, 00:23
ÖNEMLİ NOT: Bu arada özür diliyorum, roberto baggio'nun postundan alıntı yerine yanlışlıkla düzenleye basıp öyle yazmışım yukardaki postu, bu nedenle roberto baggio'nun bu sayfanın en tepesindeki postunun bir kısmı gitti benim yüzümden..
Parma Maniac
23-10-05, 00:30
Karan ve Şükür demiyorum, iki tane aynı tarzda oyuncu diyorum (top taşıyamayan, adam geçemeyen, özelliği hasbelkader hava topu ve son vuruş olan iki adam).. Anelka-Nobre, Gilardino(veya İnzaghi veya Vieri)-Shevchenko, Ronaldo-Raul ikilileri gibi en azından biri top taşıyabilen, rakibi geçen ve 4-4-2'nin olması gerektiği gibi forvetinden bahsediyorum, sen hala birbirinden tamamen farklı rakiplerle, şartlarla, kadrolarla, ruhlarla oynanan maçlardan hiçbirşey ifade etmeyen rakamları sunmaya devam ediyorsun..Karan ve Sukur'e iki tane aynı tarz adam diyorsan zaten futbolun temelinde anlaşamıyoruz demektir.. Karan asla target striker olamaz.. asla en uç forvette oynayamaz.. ha oynatırsın ama asla verim alamazsın düzenli.. zaten geçmişte o şekilde oynadı, 4 yıl boyunca hiçbir başarı elde edemedi.. Karan 9 golü tamamen gole odaklı oynadığı için atmıştır, en uçta oynadığı hiçbir maçta o şekilde gol atamaz, atamayacaktır.. Samsun maçı buna en güzel örnektir.. eğer ondan gol bekliyorsan mutlaka bir target striker'ın yanında oynatacaksın.. zira golü bırakıp en uçta rakip stoplerle dalaşma, top indirme falan beklersen en fazla 15 gol atar bir sezon.. geçmişte ortaya çıkmış bir şeydir bu.. Karan Galatasaray'a geldiğinden beri en iyi topunu şu ilk 7-8 maçlık dönemde oynadı ve yanında her maçta Sukur vardı.. bu nedenle Karan'dan Sukur varken fayda alınamaz demek bence tamamen yanlış bir yaklaşımdır.. geçmişteki 3 senelik dönemde oynanan oyunlar ve bu seneki ilk 10 maçtaki goller benim tezimi doğrular niteliktedir..
Hücum oyuncusu olarak target striker diye birşey olmadığı için anlaşamayız haliyle.. Sana göre ileride bir oyuncu dikilecek, gelen hava toplarını indirecek (target strikermış bu emsalsiz kişi), yanındaki son vuruşçu adam da pozisyonu bitirecek.. Belki de target striker diye adlandırdığın kavrama bu derece bağlılığından dolayı Hakan Şükür'ü böyle vazgeçilmez görüyorsundur ama dünyada bir tek hücum oyuncusu yok ki son vuruşu ve adam geçmesi olmadan, sırf rakiple boğuşsun ve kafa topu alsın diye oynatılsın (ki hakan'ın bunları ne kadar yaptığı da tartışılır).. Herneyse umarım dediğin gibi bundan sonra Hakan kafayla indirir, Ümit Karan bitirir, izleyip görücez..
Parma Maniac
23-10-05, 00:51
vallahi target striker diye bir kavramın olmadığını iddia etmek sadece senin bilgisizliğine yorulabilir Sheva o yüzden bu konuda açıklama yapma gereğini duymuyorum..
ikinci olarak yine olayları başka yönlere çekme.. target striker'ın varsa elinde iyi kullanırsın.. yoksa başka türlü de oynarsın.. ama ben senin yaptığın saçma saptamaya karşı yazdım bunları, o yüzden gelip bana ne yani bi target olacak, yanında bi tane de bitiren olacak, başarı öyle mi gelecek demeyeceksin..
ne yazıyorsun sen? Karan Sukur'le oynarsa verim alınamaz.. ben de diyorum ki Karan yanında Sukur olmadan oynarsa gole fokuslanamaz, asla o ilk başlardaki verimini veremez.. elimde Karan'ın Galatasaray'daki 4 senelik geçmişi var.. ek olarak bu sene başındaki durumu var.. attığı bütün gollerde Sukur varmış takımda, noldu o 9 golde Sukur Karan birbirini markajlamadı mı? geçmişte en uçta oynadığı birçok maç olmuş, hayatı boyunca bu seneki performansını gösterememiş Galatasaray'da.. sen gelip tek maçla Sukur'le Karan oynarsa Karan'dan verim alınamaz şeklinde saçma bir saptama yapıyorsun..(ki dediğim gibi Samsun maçı var Sukur'suz Karan'ın.. kaleye şutu yok!) o da tek maç, Denizli de tek maç.. sonra sen gelip target striker diye bir kavram yok demişsin ne yazar yahu..
yaa işte böyle yok Tomas, yok bilmem ne dersin.. gelip kaçan şampiyonluğun faturasını Sukur'e çıkartma mükemmelliğini görüyorsan kendinde bunu açıklayacaksın.. öyle takımın gelmiş geçmiş en iyi lig açılışını yaptığı, 10 maçta 26 puan topladığı maçta uzun süre sonraki ilk puan kaybında aha yine gidiyoruz işte kötüye gibi bir yorum yaparsan sadece gülerler..
geçen sene takımın tek forveti Sukur muydu? madem Sukur 18 gol atarak takıma şampiyonluk kaybettirdi.. diğer forvetimiz 35 gol mü attı ki Sukur engelledi.. neye göre engelledi, kime göre engelledi? hangi maçlardaki performansıyla engelledi..
hadi onu bırak bu seneki harika açılışta sonra tek maçla gelip hangi mantıklı, hangi düşünceyle aha bir senemiz daha gidebiliyor deme cesaretini gösterebiliyorsun? eğer bu tip düşünen 20000 taraftar doldurursa stadı zaten fenerasyon ve Aziz'in olduğu ortamda şampiyon olmamız mümkün değil ama Allahtan taraftarın geneli böyle değil
pes yahu, şuna bakın kötüye gidiş başlamış, bu seneyi de kaybedecekmişiz.. gören de 10 maçta 3 galibieyet 5 beraberlik 2 mağlubiyetle başladığımızı falan sanacak.. bu kompleksli kafalarla zaten şampiyonluk falan beklemeyin kardeşim siz..
ye neyi açıklayayım ben diyorum ki bu adamlarla başarı gelemez. işte 3 senedir olmuyor. sen olur diyorsan sen açıklayacaksın benim tezimin doğruluğu zaten ortada. harika açılış diyorsun 3 mucize maç var köy takımına elenişimiz var ve gerçekten haftalardır süregelen iğrenç futbolumuz var. nereye kadar gidecek bilmiyoruz tek avantajımız fenerden başka zorlayan yok hepimizin onlar tökezlerlerse belki diye düşündüğü bir zamandayız.
diğer forvetin kaç dakika oynamış (oynatılmış) hakan kaç dakika oynamış (oynatılmış) penaltıları diğer forvetin atsa durum ne olurmuş rakamlara meraklı biri olarak bunlara ulaşırsın diye tahmin ediyorum. 3 büyüklerin penaltıları da atan santraforunun 18 gol atması nasıl bir başarı kriteridir allahaşkına.
tromso kayseri sivas samsun denizli maçlarındaki oyunumuzu ve sonuçları değerlendir kötü gidiş var mı yok mu sen söyle
Denizli horozu sezonun başından beri ötmeyi unutmuşken, malesef inadı AliSamiYen'de tuttu.
Galatasaray'da Gerets ortasahada zaman zaman tek ön libero Saidou ile oynarken zaman zaman da çiftledi ve sağ bek Cihan'ı Saidou'nun yardımına gönderdi. Ancak Cihan bu gün kendisinden bekleneni veremedi. Aynı şekilde yorgun bir görüntü veren Umit Karan'da tek bir şut ve Hasan Şaş'ın golde önüne yuvarladığı top dışında bir varlık gösteremedi.
http://www.cimbom.gs/macresimleri/gsds2.jpg
Hasan Şaş..
Denizlispor hucumu ilk yarı boyunca hiç düşünmedi. Yusuf alışılmadık derecede çalışkandı, herhalde bir Fenerbahçeli işadamından iyi bir vaat almış olmalı. Denizlispor'da tek tek bir oyuncu göze batmadı ancak takım halinde iyi savunma yaptılar.
Selçuk Dereli de sert oyunlarına prim tanıyınca 1 puanı alıp gitmeleri kolaylaştı.
Hasan Şaş inanılmaz bir performans gösterdi, zaman zaman tribünleri ayağa kaldırdı. Ne yazıkki İliç'in ruhsuz oyunu sürdüğü için Hasan'ın bireysel çabaları ile olgunlaşan ataklarımız asistlerle süslenemedi ve son paslarımız hep Denizlispor defans kalabalığında biryerlerde takıldı kaldı.
Bu maçtaki 2 puanlık kayıp telafi edilebilir. Ancak Gerets'in Galatasaray'ın sert ve fizik ağırlıklı oynayan takımlara karşı zaaflarını gidermesi lazım.
Maçın özet görüntüleri ve klipleri izlemek için:
WEB TV (http://cimbom1.netfirms.com/video/nfphpbb/viewtopic.php?t=31)
Ve ayrıca bütün bu kağıt üzerindeki kavram tartışmasının ötesinde, 15 senedir üst düzeyde forvet olarak oynayan, senelerdir her gün antremanlarda bu pozisyonu belki de 10-15 kez tekrarlayan bir oyuncu, nasıl olur da kendi sahasında takımının gayet rahat önde götürdüğü o ana kadar stressiz maçta böyle bir pozisyon yakalayınca ne yapacağını bilemez, ayakları resmen geri geri gider.. Hakan'ı herşeye rağmen severim, takımda da görmek isterim (zaten sevmediğim özelliği belki de onun suçu değildir, oyundan alınmaması veya formsuzken oynatılması) ama bu ve benzeri pozisyonlarda kendisine ve yapmak istediklerine gerçekten anlam veremiyorum..
Parma Maniac
23-10-05, 00:58
yahu kötü gidişten Sukur'e ne, sen hangi hakla takımın kötü oyununun tüm suçunu Sukur'e yıkıyorsun kardeşim bunu söyleyin bana.. dünyanın neresinde görülmüş bu.. ben mükemmel oynadığımızı iddia etmiyorum son 2-3 maçtır fakat gelip de 8-2-0'lık bir ortamda aha Sukur işte, bu varken yine böyle gideceğiz demenin hiçbir mantığı yok.. 2000 UEFA'da olan adamların hepsini atacakmışsın takımdan.. yok yaa.. Hasan'ı da atalım mı? sene başından beri takımın tek yaratıcı ayağı olarak 8 asist yapmış adamı da gönderelim mi? şampiyon oluruz belki ne dersin? şu takımdan Hasan'ı gönderelim, çok daha iyi olacağız diyen biri çıkabilir mi bu sene? senin etin ne budun ne bu adamları gönderiyorsun.. elinde, yedeğinde kimler var ki atacaksın bunları.. Sukur'u geçtim, o UEFA'dan Hasan şu anda takımın en önemli itici gücü, her ne kadar zamanı gelse kızsak da, at artık şu topu be adam desek de.. Hasan'ı at, Sukur'u at diyen adama ben ne diyeyim zaten şu anda yahu..
Sukur'un geçen sene penaltı attığı 1 maç hatırlıyorum o da Rize maçı.. kaçırdığı 2 penaltı vardı sanırım.. ama öyle 2-3 penaltıdan fazla olduğunu sanmıyorum, bilen bi arkadaş varsa gelsin yazsın..
Parma target striker diye birşey tabi ki yok, ezbere konuşacağına bir örnek ver de anlayalım neymiş şu target striker.. Barcelona'ya bak, Ronaldinho-Etoo leblebi gibi gol atıyor hangisiymiş bunlardan target olanı bir söyle bakalım veya benzer bol gollü takımlardan bir örnek ver.. Ben de diyorum ki (bunu denizli maçı için değil, iki senedir söylüyorum) elimizdeki kadroda en verimli forvet ikilisi Ümit-Necati, sonrasında Necati-Hakan ve en son çare olarak Ümit-Hakan'dır.. Bir maçtaki diğer 9 adamı, rakip takımı, maç şartlarını soyutlayıp neye göre Hakan'la Ümit iyi anlaşıyor sonucu çıkarıyorsun (neye göre ben söyliyim, o seride hasbelkader tutturulmuş istatistiğe göre) kaldı ki al işte Ümit Karan kaç maçtır da gol atamıyor, az pozisyon buluyor (bu da senin kısa süreli seri ve istatistiğin gibi tesadüfi bir süreç olabilir tabi) ancak sonuç olarak benim bu ikisinin beraber oynadığı maçlarda gördüğüm hücumda hiçbir varyasyon, verkaç, arapas vs yapamadığımız ve ikisinin orta sahadan tamamen kopuk bir şekilde ileride top bekledikleri oluyor.. Hani desen ki Hakan Necati'yle daha iyi oynar Ümit oynamasın onu anlıycam ama bu şekliyle temel bir yanlış ve 5 maçlık seri istatistiğine göre yapılmış ezbere bir yorumdan öte olmuyor..
target striket yok demek neyse de bunu ısrarla iddia etmek büyük bir bilgisizliktir.google'a girip "target striker" şeklinde bir arama yapmak yeterli olacaktır.daha fazla örnek verebilirim ama ruud van nistelrooij ve christian vieri en bariz örneklerdir.çoğaltabilirim örnekleri istendiği takdirde.
http://forums.soccerfansnetwork.com/showthread.php?t=6296&page=1
http://www.coach.ca/e/tips/soccer/soccer6_target.htm
http://egyptianplayers.com/nationalteams/23-3--2004.htm
Aslan Suat
23-10-05, 01:22
ya afedersiniz ama ben macin 2. yarisina baktim ve 2. yari boyunca Hakani cok iyi buldum, Ümitde ve sonrada giren Necati bence cok kötüydüler. ona karsilik Hakan pozisyona girdi, girdirdi, topu yaydi, bence 2. yari Hakan söylendigi kadar kötü degildi, 1. yariyi bilmem tabi.
ama o 100% pozisyonuda mecburen atmaliydi Hakan, kaleciyide aslinda güzel gecti, ayaginin burnu ile vursa gol olacak.
bir arkadasda yazmis, ben hala dogru dürüst orta yapamamiza sasiriyorum resmen ya.
Galatasaray-Denizlispor maçı topiğinde;
TheRockula ve Namelessonegs nickli kullanıcılar küfür ettikleri için 1'er hafta,
Cotchito nickli kullanıcı bir baska kullanıcıya, beddua yoluyla hakaret ettigi icin 1 hafta ceza almıslardır..
Kullanıcıların benzer konulardaki ilk cezaları olması ve bu cezalara sebebiyet veren davranışları tekrarlamayacakları yolundaki adminler ortak kanaatinden ötürü, cezaları 3 güne indirilmiştir..
Kullanıcıların cezaları 23 Ekim'de başlamış olup, 26 Ekim günü sona erecektir..
Parma Maniac
23-10-05, 01:41
target striker(target man) uzun boylu, rakip stoperlerle birince derecede boğuşup havadan atılan topları indiren, orta sahaya duvar olarak oyunun açılmasına yardımcı olan golcü demektir.. anlamı zaten hedef vurucu(adam)dur.. tabi hedefi vuran anlamında değil, hedef olan vurucu, hedef olan adam anlamında.. Spree örnekleri çok güzel vermiş.. bakın verdiği bir linkte yazan şeye bakın: The "target" striker position is a key position Brazil hasn't stablished yet.. bundan güzel açıklayıcı cümle olur mu?
yani neymiş, bilmeden yazmayacağız.. en azından ısrarla iddia etmeyeceğiz.. şimdi ben biliyorum ki Sheva target striker yok dedikten sonra muhakkak olayı başka boyutlara çekecek.. neyse, biz bildiklerimizi yazalım da, gerisi önemli değil fazla..
bu farklı boyutlara çekme zaten yapılmış da yine.. neymiş efendim Barca Ronaldinho'yla, Eto'o'yla neler neler yapıyormuş.. kardeşim ben target striker'sız gol atılamaz, başarılı olunamaz mı demişim böyle kendini inandırıp bir cümle etrafında anlamlar çıkararak gelip bana bir şeyler ispat etmeye çalışıyorsun.. 5 maçlık periyotu geç yahu, Karan 4 yıldır bu takımda diyorum sen ısrarla 5 maça takılıyorsun.. Karan bu takımda en uçta defalarca oynadı, attığı sezonluk en fazla gol 16.. bak Sukur 18 attı, performans mı bu olur.. ama Karan'a gelince hiç önemli değildir.. adam bizde 4.yılında.. attığı lig golü 25i geçmez.. sonra Roni'ymiş de, Eto'o'ymuş da.. getir bana da Ronaldinho'yu Eto'o'yu.. ne Necati'ye gerek kalır, ne Sukur'e.. böyle saçmasapan tezlerle gelip bir şeyler iddia etmeyin..
tekrar diyorum, Karan'dan gole fokuslanma görevini alıp, başka şeyler beklersen, en uçta oynayıp stoperlerle boğuşmasını beklersen hiçbir şekilde o performansı alamazsın.. Karan gibi bir oyuncunun özelliğini gösterebilmesi için yanında Sukur tarzı bir oyuncuyla oynaması elzemdir.. zira hem stoperlerle boğuşup, hem top indirip hem de öyle 25-30 gol atması imkansızdır.. geçmişte defalarca kanıtlanmıştır bu..
Karan-Sukur beraber oynarken tek bir organize atak göremiyormuş yahu.. o zaman Necati-Karan-Sukur'un gerçekten öldürücü bir 3lü olduğunu söyleyen herkes farklı maçlar izliyor.. sene başından beri en istikrarlı olduğumuz bölgemiz olan bu 3lüyle tek organize atağımız olmuyormuş.. doğrudur, target striker diye bir şey yok, Canaydın ve yönetimi çok başarılı diyen bir insandan beklenebilecek bir saptama bu da..
target striket yok demek neyse de bunu ısrarla iddia etmek büyük bir bilgisizliktir.google'a girip "target striker" şeklinde bir arama yapmak yeterli olacaktır.daha fazla örnek verebilirim ama ruud van nistelrooij ve christian vieri en bariz örneklerdir.çoğaltabilirim örnekleri istendiği takdirde.
Yahu ne targetı falan bildiğin striker işte ikisi de, hiç görmedim yanımda oynayan arkadaşıma bir kafa topu indireyim de o vursun gibi bir hareketlerini.. Bakın pozisyon icabı tabi ki kafa topu da indirecekler asist de yapacaklar ama önceliklerinin bu olduğuna, hele hele kaleciyle karşı karşıyayken hala asist yapacak arkadaş arayacak kadar hayırsever (ne yapacağını bilmez mi demeliyim yoksa) olanına hiç rastlamadım.. Dikkatinizi çekerim, burada oyuncular arasındaki kalite farkından bahsetmiyorum mantalite farkından bahsediyorum.. Target striker kavramına gelirsek, halen iddia ediyorum ki dünya yüzünde bir oyuncu yoktıur ki asli ve transfer ediliş amacı yanında oynayan striker arkadaşına top indirmek ve onu boş bırakmak için rakiple boğuşmak olsun..
Parma Maniac
23-10-05, 01:59
Yahu ne targetı falan bildiğin striker işte ikisi de, hiç görmedim yanımda oynayan arkadaşıma bir kafa topu indireyim de o vursun gibi bir hareketlerini.. Bakın pozisyon icabı tabi ki kafa topu da indirecekler asist de yapacaklar ama önceliklerinin bu olduğuna, hele hele kaleciyle karşı karşıyayken hala asist yapacak arkadaş arayacak kadar hayırsever (ne yapacağını bilmez mi demeliyim yoksa) olanına hiç rastlamadım.. Dikkatinizi çekerim, burada oyuncular arasındaki kalite farkından bahsetmiyorum mantalite farkından bahsediyorum.. Target striker kavramına gelirsek, halen iddia ediyorum ki dünya yüzünde bir oyuncu yoktıur ki asli ve transfer ediliş amacı yanında oynayan striker arkadaşına top indirmek ve onu boş bırakmak için rakiple boğuşmak olsun..burdan yazılanları da anlamadığın ortaya çıkıyor Sheva.. target striker'ın asli görevi yanındaki arkadaşını rahatlatmak değil, takım organizasyonundaki görevleriyle takımın yükünü rahatlatmaktır.. nasıl önlibero(anchorman), hücuma yönelik orta saha(supportman/supporter) varsa target striker, (fast)forward gibi ayrımlar da vardır.. elinde iyi target striker varsa kullanırsın, yoksa, Eto'o, Roni gibi muazzam ve değişik nitelikte oyuncuların varsa onu kullanırsın.. ama iyi bir target striker'a sahip olup da kullanmayan hoca ben daha görmedim.. sonuçta bizim elimizdeki oyuncular Karan, Necati, Sukur.. Eto'o falan değil..
evet gerçekten artık ben diyecek bir şey bulamıyorum ve ayakta alkışlıyorum seni.verilen örnekleri kabul etmemen,verdiğim linkteki yazıları sallamaman ve dünyada tek bir birey olarak bütün düyaya karşı target striker yok demen,bütün forvetleri aynı kefeye koyman ayakta alkışlanmıcak gibi değil.sana bu fikir değişmezliğinle hayatta başarılar.oyun kurucu ve önlibero şeklinde 2 ayrı orta saha da yoktur zaten.bütün orta sahaya oyuncuları orta saha oyuncusudur.
Karan-Sukur beraber oynarken tek bir organize atak göremiyormuş yahu.. o zaman Necati-Karan-Sukur'un gerçekten öldürücü bir 3lü olduğunu söyleyen herkes farklı maçlar izliyor.. sene başından beri en istikrarlı olduğumuz bölgemiz olan bu 3lüyle tek organize atağımız olmuyormuş.. doğrudur, target striker diye bir şey yok, Canaydın ve yönetimi çok başarılı diyen bir insandan beklenebilecek bir saptama bu da..
Anlattıklarımdan en anlamadığın veya en kasıtlı çarpıttığın bu olduğu için bunu bir kez daha açıklıyım.. Şimdi dikkat ediyorsan veya yazılanı anlıyorsan Ümit-Necati veya diğer alternatifleri, ikili forvet oynadığımız durumlara göre verdim ve ne dedim, Necati arkadan destek verirse takımın diğer bölgelerinde zaafiyet oluşturma pahasına olsa da bu 3'lü oynayabilir.. Yani senin anlamadığın gibi Necati-Hakan-Ümit etkisiz kaldılar, atak geliştiremediler demedim, klasik 4-4-2 oynadığımız zamanlarda Hakan-Ümit ikilisi etkisiz kalıyorlar ve oyun yapıları gereği de kalacaklardır dedim.. Buna çözüm olarak da Ümit veya Hakan'dan birinin yanında mutlak suretle Necati'nin oynaması gerektiğini söyledim.. Bunları niye söyledim, çünkü er ya da geç (bu maçta da yavaş yavaş başladı) bu üçlü forvet işinin biteceğini düşünüyorum ve o gün gelince de bunları çok tartışıcaz.. Niye biticek diyorum çünkü özellikle deplasman maçlarında müthiş açık vereceğimiz bir sistem ve Gerets'in biraz da Saidou'nun yanına oyuncu olmamasından dolayı uyguladığı zoraki bir sistem, Ayhan gelince Gerets'in klasik 4-4-2'ye döneceğini düşünüyorum.. Yoksa bütün sene 3 forvet oynayıp, defans kevgire dönerken forvet 3'lüsünün takımın en verimli bölgesi olduğunu ve Ümit-Hakan'ın müthiş anlaştığına inanmaya devam edebilirsin sen ama takımın iyiliği açısından bu sistemden en azından gerekli maçlarda vazgeçeceğimizi düşünüyorum..
Target striker diye bir tanım var ve bunun iyi örneği olarak da van Nistelrooy'u gösteriyorsanız (dediğim gibi bu göreceli bir kavramdır, tabi ki böyle bir isim takılabilir veya takılmayabilir) ki benim de çok beğendiğim, yakın takip ettiğim ve yaptığı işleri iyi bildiğimi bir oyuncudur, o zaman maalesef bizim kötü bir target striker'a sahip olduğumuzu da söylemek zorundayım..
Herkesin garanti gordugu ama benim tirstigim bir mac idi.. Korktugum basima geldi ve bu mac bana maddi ve manevi pahaliya patladi :)
Ben hakemin bu denli suclamalara magruz kalacak kadar fahis hata yaptigini dusunmuyorum.. Bir cok futbolcumuzun ezbere konustugu gibi Ilic'in pozisyonun penalti ile uzaktan yakindan alakasi olmadigini dusunuyorum.. Zira televizyondan tekrarlarini defalarca izlememe ragmen kalecinin Ilic'e bir mudahalesini goremedim.. Zaten dikkatli izlenirse, Ilic besbelli bir sekilde penaltiya gittigini ve kaleci ile arasinda hatiri sayilir bir mesafe varken dizlerini kirdigini gorebilirsiniz.. Asil hakem bu penaltiyi verseydi, sonuca tesir edecek bir karar vermis olurdu..
Hakem kotu bir yonetim gostermis olabilir ama bugunku hakemin performansinin bizim kendi sahamizda Denizli gibi ligde sondan ikinci olan, hoca degistirmis, daha gecen hafta onemli bir sekilde oyuncu kaybetmisken, lider Galatasaray takimi yeni hocasiyla beraber uyum icerisinde seri galibiyetler alarak tarihinde lige en iyi baslama performansini gosteriyorken, Ali Sami Yen stadinda, guzel bir hava da ve ciddi de bir sakat oyuncusu veya cezalisi da bulunmazken ve bunlara ek olarak; 7. dakika da erken bir gol bulup, 1-0 one gecmisken hakemin Galatasaray'in puan kaybetmesindeki rolunu konusamayiz, konusmamaliyiz..
Hakan Sukur konusu burada yeterince yazilip, cizildi, artik konusmak anlamsiz geliyor.. Dikkat ederseniz, Hakan topu onune alip surerken, arkadan birileri yardima geliyor mu diye bakiyordu cunku kendisinin son vuruslarda olan zaafini bildigi icin, kendisi de kendine inanmiyordu.. Ve sonucta ayagina dolandirdigi top ile yarim yamalak bir calim atmayi denedi ve acisini kaybedip, cok kotu bir vurusla muthis bir pozisyonu harcadi..
Gerets'in Denizli gibi ligin son siralarina demir atan bir takima karsi neden alisilmis Karan-Sukur-Necati uclusunden vazgectigini anlayamadim.. Macin sonunda soruldugunda da, Necati daha fazla forvete yonuk bir futbolcu dedi ancak Ilic'in defansif yonunun Necati'den ne kadar iyi oldugu da mechul..
Bu macla doruga cikan en buyuk sorunlarimizdan bir tanesi de defansimiz.. Kendi sahasina hapis olmus, tek forvetle oynayan ve bugunku maca kadar ligin 5 gol ile en az gol atan takim kalemize calisilmis organizasyonlarla geliyorsa ve ustune usluk 2 tane de direkden toplari donuyorsa Galatasaray takimin defansda gosterdigi zaaflari gormezden gelinecek gibi degildir.. Gerets bunu gec de olsa, gol yedikten sonra da gordu ve sag bek'e Ugur'u alarak, Cihan'i ortasahaya Saidou'nun yanina kaydirdi.. Ancak kadro kisitligimizdan oturu Gerets her zaman ayni sansi elde edemebilir..
Tromso'ya elenmek de, Denizli'ye iceride 2 puan hediye etmek de Galatasaray'i hedefinden sasirtmaz.. Ancak yenilgilerden ders almak sarti ile..
Futbolcularin ve Bulent Tulun'un ortak bahanesine kesinlikle katilmiyorum.. Her puan kaybedisimiz de hakeme yuklenilmemeli, eger bir suclu arayacaksak ilk once kendimizden baslamaliyiz.. Yoksa daima bir suclu ve bahane arananacaksa, her macta bir tane bulunur.. Her puan kaybinda kendilerine bakmayip, mutamadiyen hakeme yuklenenleri 2 sene evvel gorduk ve hala da goruyoruz..
Genco,
Tomaş'in İliç'i aynı pozisyonda arkadan itişini gördün mü yoksa sadece kaleciye mi odaklandın?
Aslan Suat
23-10-05, 02:06
Target Striker taktigini Almanya Milli Takimi 2002 dünya sampiyonasinda kullandi.
Kloseyin yaninda ilk maclarda Jancker oynuyordu, Janckerin gol attigi yoktu, ama onun rakipleri ile verdigi mücadele sayesinde Klose golleri diziyordu. sonra Völler ikili forvet oynatmadi, Janckersiz Klosede gol atmaz oldu, Ballack sayesinde goller geldi.
Evet bu maçta da takım destanlar yazmış,Ümit Karan da harikalar yaratmış,ancak Hakan Şükür galibiyete engel olmuştur...
Allah belanı versin Hakan...
Her puan kaybı senin yüzündendir zaten...
Öl de kurtulalım...
Target striker diye bir tanım var ve bunun iyi örneği olarak da van Nistelrooy'u gösteriyorsanız (dediğim gibi bu göreceli bir kavramdır, tabi ki böyle bir isim takılabilir veya takılmayabilir) ki benim de çok beğendiğim, yakın takip ettiğim ve yaptığı işleri iyi bildiğimi bir oyuncudur, o zaman maalesef bizim kötü bir target striker'a sahip olduğumuzu da söylemek zorundayım..
iyi-kötü değil var-yoktu tarıştığımız şey.en azından var olduğunu kabul etmiş oldun sanırım.
Hakan ölmesin tabii de,
bu maçtaki puan kaybı bence direk Hakan yüzünden gerçekleşmiştir..
2-0 olsa o pozisyonda, maç 4-5'e giderdi..
O pozisyonu atamazsan ve maç döner 1-1 olursa, kusura bakmayın ama puan kaybının sorumlusu sizsinizdir..
Çünkü o derece net bir pozisyon..
Parma Maniac
23-10-05, 02:12
Sheva Alalhını seversen devamlı başka taraflara çekme konuyu, hayır bi de bunu yaparken beni bunu yapmakla itham ediyorsun olmuyor, ayıp oluyor..
güzel arkadaşım sen Karan ve Sukur beraber oynarken hiçbir organize atağımız olmuyor, göremiyorum demedin mi? Karan ve Sukur'un beraber oynayıp Neco'nun oynamadığı tek maç Denizli maçının ilk saati.. sen 60 dakikayla senelik futbolu okuyabildiğini iddia edebiliyorsan sana diyecek bir şey bulamıyorum.. sen Karan-Sukur varken hiçbir şey oynamıyoruz, organize atak üretemiyoruz diyorsun.. sonra Necati-Karan-Skur olur ama Sukur-Karan olmaza getiriyorsun.. ben ne diyeyim sana, daha ne açıklayayım bilemedim..
yahu kötü gidişten Sukur'e ne, sen hangi hakla takımın kötü oyununun tüm suçunu Sukur'e yıkıyorsun kardeşim bunu söyleyin bana.. dünyanın neresinde görülmüş bu.. ben mükemmel oynadığımızı iddia etmiyorum son 2-3 maçtır fakat gelip de 8-2-0'lık bir ortamda aha Sukur işte, bu varken yine böyle gideceğiz demenin hiçbir mantığı yok.. 2000 UEFA'da olan adamların hepsini atacakmışsın takımdan.. yok yaa.. Hasan'ı da atalım mı? sene başından beri takımın tek yaratıcı ayağı olarak 8 asist yapmış adamı da gönderelim mi? şampiyon oluruz belki ne dersin? şu takımdan Hasan'ı gönderelim, çok daha iyi olacağız diyen biri çıkabilir mi bu sene? senin etin ne budun ne bu adamları gönderiyorsun.. elinde, yedeğinde kimler var ki atacaksın bunları.. Sukur'u geçtim, o UEFA'dan Hasan şu anda takımın en önemli itici gücü, her ne kadar zamanı gelse kızsak da, at artık şu topu be adam desek de.. Hasan'ı at, Sukur'u at diyen adama ben ne diyeyim zaten şu anda yahu..
Sukur'un geçen sene penaltı attığı 1 maç hatırlıyorum o da Rize maçı.. kaçırdığı 2 penaltı vardı sanırım.. ama öyle 2-3 penaltıdan fazla olduğunu sanmıyorum, bilen bi arkadaş varsa gelsin yazsın..
ben sana 6 maç yazdım 2-3 değil 6 yı zorlarsak arttırırız da sen 8-2-0 a bakıp oh oh durum çok iyi demeye devam edebilirsin hele avrupa gerçeği ortadayken ben aman ne iyi durumdayız diyemiyorum. mantığı yok dediğin son, objektif bakan herkesin gözünün önünde. bu futbolla hiç bir şey olmaz ite kaka nereye kadar gideceğimiz meçhul.
evet hasanı da yollayacaktın son 3 senedir neredeydi o muhteşem hasan bu takımda kalmayı hakediyor diyecek ne yaptı bunca sene. şimdi yine 5 maçta destan yazılmaya başladı. hasanın yerine kim oynayacakmış. lucescuyu yollamayıp 30 milyon doları sokağa atmasan ayağına gelen tuncayı ibrahim akını alsan riberyi elinden kaçırmasan bu soru sorulmazdı. diyeceksin ki alamadıklarına göre hasan kalsın. zaten hasanı göndermeyi becerebilen bir yönetimimiz olsaydı o dediklerim de olurdu olay birbirine bağlı.
hayır her şey o kadar ortada ki bu iş bu adamlarla olmuyor işte kardeşim bu takımın yenilenmesi lazım. lige berbat oynayıp iyi sonuçlar alarak başladık diye kör göze parmak misali önümüzde duran, yıllardır hüsran yaşadığımız gerçekleri görmezden gelmeyi beceriyorsanız sizi tebrik ederim.
Parma Maniac
23-10-05, 02:18
Hakan ölmesin tabii de,
O pozisyonu atamazsan ve maç döner 1-1 olursa, kusura bakmayın ama puan kaybının sorumlusu sizsinizdir..
Çünkü o derece net bir pozisyon..gian'cım sen yanlış anlıyorsun.. evet Sukur ciddi anlamda o pozisyon nedeniyle baş sorumlu belki de.. bence Gerets de onun kadar sorumlu bu maçta ya.. bunu dese bi insan ağzımı açmam.. hatta deseler ki işte Karan, İliç, Sukur çok kötüydü, döküldüler.. yine ağzımı açmam..
ama böyle takımın yarısının sapır sapır döküldüğü maçlardan sonra konuyu Sukur'e getirip yürümeye mecali yok, ölü, bitik, onun yüzünden bu sene de kötüye gideceğiz, aman Allah Sukur'e zeval vermesin diğerleri önemli değil gibi saçmasapan şeyler söylendiği sürece her zaman, her şekilde burda Sukur'u savunacak insanlar göreceksiniz..
yoksa kötü oynar, çok kötü oynar.. gol kaçırması nedeniyle takımın puanlar gider(aynı attıklarıyla kazandırdıkları gibi) bunların hepsi var futbolda.. ama burdan yola çıkıp 10 maçta 26 puan toplamış takım için başka edebiyatlar yapılırsa 500 post olsa da topic tek tek yazmaya devam ederim..
Bu iki cin arkadaşımız acaba Ümit ve Hakan'ı aynı sınıfa sokup (S diyim belki anlarsınız o zaman), Necati'yi ise F (forvet forvet anladınız di mi?) diye nitelediğim için, ileride oynayan iki oyuncudan birinin Necati diğerinin de striker'lardan biri olması gerektiğini söylediğimi anlamıyorlar mı? Peki o zaman çok istiyorsanız şöyle yapalım, siz Target S ve striker beraber oynasın diyorsunuz, bende önce F ve S, o olmazsa F ve Target S oynasın diyorum.. Ama S ve TS oynamasın diyorum..
Çok merak ediyorsanız, bu ayrımı yapmamamın sebebi de bir şekilde target striker'lara verilebilecek örneklerle (İbrahimoviç, Nistelrooy vs) sizin target striker olarak gösterdiğiniz Hakan Şükür'ü asla ve katiyen bağdaştıramamamdandır (burada bir durup düşünelim, doğru mu yapıyorum diye).. Onun dışında da striker ve target striker arasında çok kesin çizgilerle bir ayrım göremediğimi (boy farkından öte) de eklemem lazım.. Tıpkı forward ve fast forward arasında bir fark göremediğim gibi (ne açıdan görmüyorum onu da anlamazsınız şimdi, öyle değil mi adamın biri hızlı biri değil epey farklı halbuki, şu açidan göremiyorum Necati fast olsa da olmasa da forward olarak striker'larımızdan birinin yanında oynaması gerektiğini düşünüyorum, tıpkı diğer herhangi bir 4-4-2 için düşündüğüm gibi)..
Bir pozisyon kaçırmak ile maçın sorumlusu olunuyorsa vay vay...
O vakit golü yiyen tüm defans oyuncuları ve Mondragon sorumludur bu maçtan desem ben ne olacak?
Ya da takımın oynadığı oyuna bakmadan,tek bir pozisyona odaklanmanın nasıl bir mantık olduğunu sorsam?
Takım oynadıgı oyuna ragmen; o pozisyon gol olsa, macı farklı kazanırdı..
Hemfikir miyiz?
Bence bu kadar kasmaya gerek yok; su an Hakan Şükür de bence evinde kaçan galibiyetin sorumlusu olarak kendini goruyor ve bizden cok üzülüyordur..
O vakit golü yiyen tüm defans oyuncuları ve Mondragon sorumludur bu maçtan desem ben ne olacak?
Ya da takımın oynadığı oyuna bakmadan,tek bir pozisyona odaklanmanın nasıl bir mantık olduğunu sorsam?
tabi ki diyebilirsin eğer volkanın schalke maçında yediği gibi bir gol yiyen ya da tuttuğu topu koltuk altından kaçıran bir kaleci olursa sorumlu tutabilirsin. hakanın pozisyonuyla ancak onları eşleştirebilrisin.
Aslan Suat
23-10-05, 02:26
o pozisyon yüzünden bencede maci kayip ettik (hakemi saymazsak), bence onu gol yapsa Hakan skor 4 e falan giderdi olmadi. ama baktigim 2. yarida Hakan bence kötü oynamadi, bence iyide oynadi.
Bu iki cin arkadaşımız
bak şimdi...aklınsıra hakaret etmeye kalkma.burda doğrudüzgün tartışıyoruz cevap veremeyince ya da hoşuna gitmeyen şey söylediğimiz zaman kabullenmesini bil.ben mümkün olduğunca saygılı olmaya çalışıyorum.sen de aynı saygyı göster.cin arkadaş gibi şeylerin cezası yoksa ben de yazmayı bilirim.yapma bir daha.yapma...
Yani koca bir maç,tek bir pozisyonun kaçırılmasına bağlı öyle mi?
Takımın oynadığı oyun,diğer futbolcuların ne yaptığı,Hakan'ın yanında oynayan forvetin maç boyunca ne yaptığı hiç mühim değil.Varsa yoksa Hakan Şükür.Tek başına oynuyor ya adam,rrakiplere karşı...
Bence de Orhan Ak sorumludur maçtan.Karşı karşıya atamadı golü...
Oldu mu?
Parma Maniac
23-10-05, 02:28
Takım oynadıgı oyuna ragmen; o pozisyon gol olsa, macı farklı kazanırdı..
Hemfikir miyiz?
Bence bu kadar kasmaya gerek yok; su an Hakan Şükür de bence evinde kaçan galibiyetin sorumlusu olarak kendini goruyor ve bizden cok üzülüyordur..sorun orda değil gian.. sorun geçen haftada.. bu adam gelen golü atamadı, maç berabereye döndü.. suçlu eywallah.. yerin dibine soktun hadi.. rezil herif senin yüzünden maçı kaybettik diye de ekledin.. haklısın eywallah.. peki geçen hafta nerdeydin.. bu hafta bu kadar eleştirip bu pozisyondan dolayı geçen hafta gelip aynı derecede övgüler düzemiyorsan bu adama komplekslisin bu kadar basit.. ben bunu söylüyorum, öyle aportta bekleyip Sukur'un kaçırdığı gollerden sonra hemen buraya gelip postlar düzmek, adam iğnelemek kolay.. peki bu derece yerin dibine sokmalara karşı geçen hafta son dk golü atan bu adam büyük övgüleri haketmedi mi? sonuçta attığı ve kaçırdığı gollere indirgedik değil mi olayı? ha sen geçen hafta gelio Hakan 2 gol attı, doğru yerdeydi, görevini yaptı diyeceksin, hatta bazıları onu bile diyemeyecek.. sonra bugün gelip adamı yerin dibine sokmadığın kalacak bir tek.. ben buna konuşmakta haklı mıyım haksız mıyım sen bana onu söyle..
Parma Maniac
23-10-05, 02:31
hakikaten Sheva burda cin biri varsa target striker diye bir şey yok kardeşim dedikten sonra yazılanlara hiçbir cevap veremeyip konuları devamlı dış odaklara çeken biri olarak sensindir diye tahmin ediyorum.. bizim cinlik yaptığımız falan yok, futbol gerçeklerini yazıyoruz sadece..
bilmemek değil, öğrenmemek ayıp diyerek kapatıyım bu konuyu burda, hakikaten o kelimelere gerek yok..
Benim yazdıklarımı ısrarla anlamamaya çalışmanıza veya çarpıtmanıza karşılık gelen niteleyici sözlüğü kullansaydım daha nahoş olurdu, bak şimdi belki de gözlerin açılmış daha dikkatli okumuşsundur mesajın geri kalanını.. Herneyse ufak şeylere takılmadan futbol konuşalım, söyleyecek sözümüz varsa mesaj yazalım..
Arkadaşlar ikili atışmalardan kaçınmanızı istirham ediyorum..
Ray52Lewis
23-10-05, 02:34
Gözlerime inanamiyorum, sen misin bunu yazan Gian??
Türkiye - Danimarka milli maci sonrasi kaybedilen puanlarin sorumlusu kacirdigi cok önemli 2 pozisyon yüzünden, birisi durum 2-1 iken, Hakan denildiginde nasil da burda onu ölümüne koruyup, böyle bir mantik yok, böyle düsünenlere Hakan attiginda gol sevinci haram olsun fln gibilerinden yazan sen degil miydin?
O gün öyle konusup da bugün bu tür yazman beni sasirtti gercekten...
Parma Maniac
23-10-05, 02:38
ben sana 6 maç yazdım 2-3 değil 6 yı zorlarsak arttırırız da sen 8-2-0 a bakıp oh oh durum çok iyi demeye devam edebilirsin hele avrupa gerçeği ortadayken ben aman ne iyi durumdayız diyemiyorum. mantığı yok dediğin son, objektif bakan herkesin gözünün önünde. bu futbolla hiç bir şey olmaz ite kaka nereye kadar gideceğimiz meçhul.
evet hasanı da yollayacaktın son 3 senedir neredeydi o muhteşem hasan bu takımda kalmayı hakediyor diyecek ne yaptı bunca sene. şimdi yine 5 maçta destan yazılmaya başladı. hasanın yerine kim oynayacakmış. lucescuyu yollamayıp 30 milyon doları sokağa atmasan ayağına gelen tuncayı ibrahim akını alsan riberyi elinden kaçırmasan bu soru sorulmazdı. diyeceksin ki alamadıklarına göre hasan kalsın. zaten hasanı göndermeyi becerebilen bir yönetimimiz olsaydı o dediklerim de olurdu olay birbirine bağlı.
hayır her şey o kadar ortada ki bu iş bu adamlarla olmuyor işte kardeşim bu takımın yenilenmesi lazım. lige berbat oynayıp iyi sonuçlar alarak başladık diye kör göze parmak misali önümüzde duran, yıllardır hüsran yaşadığımız gerçekleri görmezden gelmeyi beceriyorsanız sizi tebrik ederim.evet bütün bunların yükümlüsü Sukur değil mi? bak oraya Avrupa gerçeği yazmışsın.. Avrupa'dan elenmemizin ana nedeni neydi? karşılıklı tartıştık seninle.. Sukur'un 11 başlamaması yüzünden kaybettik bu sene Avrupa'yı.. Sukur yüzünden değil.. ne kadar manidar geliyor değil mi şu postla üstüste o zamanki analizlerimiz..
Sukur ve Hasan'ı atacaksak eğer takımdan, bu takımda adam kalmaz.. bana sorsan o zaman ben Mondragon-Tomas-Song-Necati dışında bütün adamları atarım.. elimde gücüm, param olsa.. ama öyle genel anlamdaki kalitesizliğimizi Sukur, Hasan, Ergün gibi eski futbolcularımıza yorup neden olarak bunları gösterirsen sadece gülümsetirsin insanları..
ve öyle yine yönetimin 1. suçlu olduğu konumda ana hedef olarak eski futbolcuları gösteremezsin, bunun üstünden prim yapamazsın..
Benim yazdıklarımı ısrarla anlamamaya çalışmanıza veya çarpıtmanıza karşılık gelen niteleyici sözlüğü kullansaydım daha nahoş olurdu, bak şimdi belki de gözlerin açılmış daha dikkatli okumuşsundur mesajın geri kalanını.. Herneyse ufak şeylere takılmadan futbol konuşalım, söyleyecek sözümüz varsa mesaj yazalım..
yahu kullan sana kullanma diyen yok ama özel mesaj at da kullan,gel msnde kullan.cevabını da al aynı şekilde.yoksa kimin olayları çarpıttığı ortada.ben de kullanmak istediğim şeyleri kullanmıyorum burda.neyse devam etmek istersen özel mesajdan ulaş ya da burda keselim.daha fazla uzatıp topici iyice konudan uzaklaştırmayalım.
Burada Hakan'ı istisnasız herkes kutladı geçen hafta attığı iki golden dolayı ve yine istisnasız herkes kötü bir maç çıkardığını da yazd (ben yazmadım diyen var mı?)ı.. O yüzden olayı böyle dramatize edip, kişiselleştirmenin anlamı yok, herkes ne görüyorsa, ne düşünüyorsa onu yazıyor.. Sürekli savunma psikolojisiyle yaklaştığınız için gereksiz reaksiyon gösteriyorsunuz, hiç gördünüz mü burada Hakan'ın iyi oynadığı bir maç sonrası (gol attığı değil iyi oynadığı) 'ama geçen hafta çok kötüydü' diyen birini.. İşte siz tam bunu yapıyorsunuz, kötü oynadı deyip geçmek yerine boş yere konu uzuyor.. Örneğin bu maç bence sahanın en kötüsü Cihan'dı ama ne yazık ki hiç tartışamıyoruz bu konuları.. Bir Altan var evlere şenlik, İliç desen keza ama geçemiyoruz Hakan Şükür'ü (tabi ki burada bir nevi kaleci Volkan benzetmesi doğru olduğu için Hakan'ın fazla tartışılması normal ama yine de polemik olmasa bu kadar uzayacak bir konu değil)
tabi ki diyebilirsin eğer volkanın schalke maçında yediği gibi bir gol yiyen ya da tuttuğu topu koltuk altından kaçıran bir kaleci olursa sorumlu tutabilirsin. hakanın pozisyonuyla ancak onları eşleştirebilrisin.
Ben anlamam abi o pozisyon,bu pozisyon...
Nasıl ki sizin mantığınıza göre forvet gol atmak zorundaysa,defans ta gol yememek zorunda...
Ben de diyorum ki defans ve kaleci o golü yemeseydi bu maç 1-0 biterdi...
Var mı aksini iddia eden?
Parma Maniac
23-10-05, 02:46
Burada Hakan'ı istisnasız herkes kutladı geçen hafta attığı iki golden dolayı ve yine istisnasız herkes kötü bir maç çıkardığını da yazd (ben yazmadım diyen var mı?)ı.. O yüzden olayı böyle dramatize edip, kişiselleştirmenin anlamı yok, herkes ne görüyorsa, ne düşünüyorsa onu yazıyor.. Sürekli savunma psikolojisiyle yaklaştığınız için gereksiz reaksiyon gösteriyorsunuz, hiç gördünüz mü burada Hakan'ın iyi oynadığı bir maç sonrası (gol attığı değil iyi oynadığı) 'ama geçen hafta çok kötüydü' diyen birini.. İşte siz tam bunu yapıyorsunuz, kötü oynadı deyip geçmek yerine boş yere konu uzuyor.. Örneğin bu maç bence sahanın en kötüsü Cihan'dı ama ne yazık ki hiç tartışamıyoruz bu konuları.. Bir Altan var evlere şenlik, İliç desen keza ama geçemiyoruz Hakan Şükür'ü (tabi ki burada bir nevi kaleci Volkan benzetmesi doğru olduğu için Hakan'ın fazla tartışılması normal ama yine de polemik olmasa bu kadar uzayacak bir konu değil)yahu ben ne yazıyorum sabahtan beri? ben neye tepki göstermişim? bi oku bakalım maçın hemen bitimiyle yazılan şeyleri.. hatta Sukur kaçırdıktan sonra kaç sayfa neler yazıldığını bi oku bakalım.. takımın yarısından çoğu dökülürken neden sadece Sukur'u yerin dibine sokuyorsunuz diyorum 50 posttur, dramatize etmeyin bi Cihan var, İliç var diyorsun.. şaka gibi olmaya başladı bu iş iyice..
kendin yazmışsın Sheva, kendin yazmışsın.. Cihan'dan, İliç'ten bahsettiğim yok.. Sukur'e getirip konuyu e her şey müstahak bize demişsin.. resmen ucuz populizm yapıyorsun.. bugün nedense iyice coştun, dur bakalım..
Bir dakika şimdi ikisini karıştırmayalım.. iliç kötü oynadı, bundan sonra kaç maç forma şansı bulamaz Allah bilir.. Altan şahsen artık yedeklerde bile görmek istemem, mecburen kadroya girer ama Gerets'in de gözünden düştüğünü zannediyorum.. Hele Cihan böyle devam etsin, devre arası Fatih Akyel'e kadar gider bu iş.. Görüyorsun hepsinin öyle ya da böyle gayet ciddi yaptırımları var fakat sizin de kabul ettiğiniz oynadığı her kötü maç sonrası (veya süresince) Hakan Şükür'ün herhangi bir yaptırımdan nasibini asla almaması bu kadar tepkiyi doğuruyor.. İşte efendim bu maç değişemezdi (pekala değişirdi ama 3 forvete dönmemiz gerektiği için değişmemeliydi, Ümit'ten iyi oynadığı için değil), şu maç şöyleydi, bu maç böyleydi diye diye 2 sene oldu, elimizde ne var bolca tartışma ve kenarda morali bozuk oturan iki yedek forvet.. Dolayısıyla Hakan'ın kötü oyunun diğer oyunculardan farklı olarak böyle bir boyutu var, bunu kabul etmek ve anlamak gerek..
Gözlerime inanamiyorum, sen misin bunu yazan Gian??
Türkiye - Danimarka milli maci sonrasi kaybedilen puanlarin sorumlusu kacirdigi cok önemli 2 pozisyon yüzünden, birisi durum 2-1 iken, Hakan denildiginde nasil da burda onu ölümüne koruyup, böyle bir mantik yok, böyle düsünenlere Hakan attiginda gol sevinci haram olsun fln gibilerinden yazan sen degil miydin?
O gün öyle konusup da bugün bu tür yazman beni sasirtti gercekten...
Sevgili Ray,
Nüansı kacırıyorsun..
Ben o maçta Hakan'ın oynadıgı futbolun son 5 sene içerisinde oynadıgı en iyi maçlardan biri oldugunu düsünüyorum..Ve oylesine iyi oynadıgı bir maçta dahi Hakan'in o derece acımasızca eleştirilmesine tepki verdim..
Bugunse Hakan çok ama çok kötü oynadı ve de maçın en kritik anında en kritik golü kaçırdı..
Bu durumda da bir futbolcuyu maçtaki puan kaybının sorumlusu olarak göstermeyecek kadar kör degilim..
Hem kötü oynuyorsunuz, hem de en kritik pozisyonu kacırıyorsunuz..
Dedigim gibi, Hakan o günkü gibi oynasın; isterse boyle kritik 10 pozisyon kacırsın..Onemli degil benim icin..
evet bütün bunların yükümlüsü Sukur değil mi? bak oraya Avrupa gerçeği yazmışsın.. Avrupa'dan elenmemizin ana nedeni neydi? karşılıklı tartıştık seninle.. Sukur'un 11 başlamaması yüzünden kaybettik bu sene Avrupa'yı.. Sukur yüzünden değil.. ne kadar manidar geliyor değil mi şu postla üstüste o zamanki analizlerimiz..
Sukur ve Hasan'ı atacaksak eğer takımdan, bu takımda adam kalmaz.. bana sorsan o zaman ben Mondragon-Tomas-Song-Necati dışında bütün adamları atarım.. elimde gücüm, param olsa.. ama öyle genel anlamdaki kalitesizliğimizi Sukur, Hasan, Ergün gibi eski futbolcularımıza yorup neden olarak bunları gösterirsen sadece gülümsetirsin insanları..
ve öyle yine yönetimin 1. suçlu olduğu konumda ana hedef olarak eski futbolcuları gösteremezsin, bunun üstünden prim yapamazsın..
önce ben hiç bir şey üzerinden prim yapmaya uğraşmıyorum bunun en kolay yolunun aman o galatasaray forması giyiyor bize uefa kupası aldırdı hep destek gibi populist yaklaşımlar olduğunu da çok iyi biliyorum.
elenmemizin sebebi olarak oyun felsefemizin hatalı olduğunu söylemiştim. tıpkı bugün gol atmamız gereken dakikaları çift ön libero oynamamız gibi tromso maçını da çift ön libero oynamamız hataydı.
bütün kötü gidişin sorumlusu hakan mı değil ama hakanın yerinde oynayabilecek başka bir santraforla son seneleri çok daha iyi yerde tamamlayabilirdik. tıpki iliçten conceden daha iyi bir oyun kurucumuz olsa ligi daha iyi yerlerde bitireceğimiz gibi. ama siz hala bizim hedeflerimizde bir takımın ideal santraforunun hakan şükür olduğu konusunda ısrarcısınız.
hadi geçtim transfer becerisini ben bu sene başında da aynı şeyi söyledim geçen sene başında da .bu adamlara vereceğimiz şans bize kayıp sene olarak döner. madem kaybedecek senemiz var ardaları zaferleri özgürcanları cafercanları oynatarak kaybedelim o seneyi belki geleceğimizi kurtarmak adına bir şeyler yaparak kaybetmiş oluruz. artık hakana erguna hasana şans vererek bir şey yapamayacağımızı görmek için kaybedilecek senelere acıyorum. bu adamlarla gelecek 2.lik yerine o çocuklarla gelecek 5.lik benim için daha makbuldür.
bu tip adamların takımda olması diğer oyuncuların oyun karakterlerini sahaya yansıtmaları konusunda negatif etki yapıyor. özellikle gençler ve yeniler her hareketlerinden önce bir abileri kontrol ediyorlar bu da sahaya verebileceklerini vermelerine engel oluyor.
artı başka bir konu geçen hafta benim hakan yorumum
bana sorarsanız hakan bu maçta işini iyi yapmıştır yakaladığı pozisyonları gole çevirmiş maçı kazandırmıştır. karan maçın içinde daha aktifti daha fazla koştu çalıştı ama doğru zamanda doğru yerde olmayı beceren hakan maçı kazandırdı gerisi lafı güzaf.
işini iyi yapmış doğru zamanda doğru yerde olmuş ve maçı kazandırmış. daha ne yazacaktık o maçla ilgili. hakan muhteşem bir oyun oynayıp destanlar mı yazmıştı da biz işini iyi yaptı deyip geçiştirdik. bu yazının nesini eleştirebiliyorsun. burada hakana hakettiğinden eksik ne yazılmış. iyiyken iyi dememişmiyiz de kötü dediğimizde kendini her pozisyonda hakanı savunman konusunda haklı çıkartacak veriler olarak bizim yazdıklarımızı gösteriyorsun.
Parma Maniac
23-10-05, 03:06
İliç geldiği ilk maçtan beri kötü.. artık ben bırak formayı kulübe vermem ona ama gördüğün gibi hala Necati kesebiliyor.. keza Orhan ve Cihan sene başından beri Galatasaray'da bek oynayacak adam değiliz diye bağırmalarına rağmen alternatif olmadığı için sahadalar.. ha eğer sen bunlarla Sukur'u bir tutuyorsan eywallah derim, konuyu kapatırım.. bence Sukur sene başından beri genel performansıyla gayet iyi.. ha bugünkü gibi 3-4 maç geçirirse yedek de kalır, oyundan da çıkar.. Gerets daha ilk maçlarda oyundan da çıkardı kendisine, düzeldiği maçlarda oynatmadığı da oldu, dinlendirdiği de(özellikle 2 Tromso maçı ki birinde oynamaması UEFA'ya mal oldu) öyle Sukur 4-5 maç dökülürse sahada kalır gibi bir şey artık sözkonusu değil.. 25 yaşında olsaydı belki olabilirdi ama artık değil..
Umarım dediğin gibi olur parma ama geçen sene olanlar da ortada, Hakan 5-6 maçlık periyodda dökülürken yerine girip faydalı işler yapan Karan'ın forma şansı verilmediği gibi devre arasında yollandığı da ortada.. Neyse onlar Hagi'nin hatalarıydı diyelim, dilerim Gerets aynı hatalara düşmez..
Bir de tezimizi savunurken oyuncuların hakkını yemeyelim, Orhan Ak son derece başarılı bir sezon geçiriyor, pozisyon bazında bakarsak sol bek en az endişemiz olan mevkilerden biri..
Bu arada Orhan Ak demişken, ilk devre çok da iyi olmayan Heinz'la çok iyi organizasyonlar yapan, pozisyonlar yaratan Orhan ne yazık ki ikinci devre Altan'ın girmesi ile katloldu.. Altan kendisinin de söylediği gibi gerçekten küçük takımlarda serbest rolde oynamaya alışmış bir oyuncu, takım oyunundan tamamen habersiz..
Parma Maniac
23-10-05, 03:24
bütün kötü gidişin sorumlusu hakan mı değil ama hakanın yerinde oynayabilecek başka bir santraforla son seneleri çok daha iyi yerde tamamlayabilirdik.kimle yahu kimle? elimizde kim var da daha iyi yerde tamamlayacaksın.. takımda verecek 3 milyon dolar bile yok transfer için.. elindeki diğer adamlar Kabze, Karan, Necati.. Necati hep oynuyor, KAbze ve Karan kalıyor bir tek.. bu adamlarla mı çok daha iyi yerlerde bitireceksin, geçen sene Karan mı şampiyon yapacaktı bizi? var mı yerine transfer edebileceğin biri.. ne yazık ki Karan da, Sukur de, Kabze de ve hatta Necati de Avrupa çapında son derece vasat oyuncular şu anda.. elinde daha iyileri mevcut değil.. kimi nereye gönderiyorsun?
hadi geçtim transfer becerisini ben bu sene başında da aynı şeyi söyledim geçen sene başında da .bu adamlara vereceğimiz şans bize kayıp sene olarak döner. madem kaybedecek senemiz var ardaları zaferleri özgürcanları cafercanları oynatarak kaybedelim o seneyi belki geleceğimizi kurtarmak adına bir şeyler yaparak kaybetmiş oluruz. artık hakana erguna hasana şans vererek bir şey yapamayacağımızı görmek için kaybedilecek senelere acıyorum. bu adamlarla gelecek 2.lik yerine o çocuklarla gelecek 5.lik benim için daha makbuldür.bunu diyebiliyorsan benim dediğim gibi bu takımda adam kalmaz.. Sukur ve Hasan'ı takımdan atacaksan ne Karan bu takımda oynar, ne Cihan, ne Orhan, ne İliç, ne Altan, ne tüm yedekler.. artık bizim Avrupa çapındalığımız kalmadı siz bunu anlamıyorsunuz.. şu anda Mondi-Tomas-Song ve biraz da Necati dışında bu takımda adam yok o zaman.. hepsini göndermek lazım.. ama bunu yapamıyorsan öyle takımın önemli silahlarını kafana göre gönderemezsin.. sonra 5.-10. olalım gençlerle daha iyi dersin ama bir bakarsın o patlamayı gösterememiş çoğu, Türkiye Liginin sıra takımına dönersin.. bu gençlerle çıkalım edebiyatı Sukur ve Hasan UEFA'yı getirdi ama edebiyatından çok daha vahim, çok daha vatan, millet, sakarya tadındadır.. kesinlikle bunun samimiyetine de inanmıyorum.. Türkiye şartlarında hiçbir şekilde yapılamayacak bir iş.. zaten dediğim gibi o gençlerde 2-3 isim dışında adam çıkacağına da katiyen inanmayan bir insanım..
işini iyi yapmış doğru zamanda doğru yerde olmuş ve maçı kazandırmış. daha ne yazacaktık o maçla ilgili. hakan muhteşem bir oyun oynayıp destanlar mı yazmıştı da biz işini iyi yaptı deyip geçiştirdik. bu yazının nesini eleştirebiliyorsun. burada hakana hakettiğinden eksik ne yazılmış. iyiyken iyi dememişmiyiz de kötü dediğimizde kendini her pozisyonda hakanı savunman konusunda haklı çıkartacak veriler olarak bizim yazdıklarımızı gösteriyorsun.o maçtan sonra bunlarla geçiştirip, bu maçtan sonra bu Sukur yüzünden bu sene de gidecek edebiyatına uzanabilen biri olarak evet o maçla ilgili yazdıkların azdır.. şu maçtaki oyun yüzünden ulan bu herifler yüzünden yine şampiyonluğu kaybediyoruz, seneyi kaybedeceğiz edebiyatına başlayabiliyorsan o maçtan sonraki yazdıkların sadece bazı şeyleri geçiştirmektir.. sen tek maçla adam as yine, sonra adam orda maç kurtarsın +93'te, kerhen işini doğru yaptı olsun.. bir geçelim bunları derim sadece..
Yazılanları kısmen okudum,
zira tamamını okumak imkansız çünkü aynı kısır döngü tartışmalara tahammül etmek çok zor!
Ancak şu sonucu çıkardım ki maçı kimse çıplak gözle izlememiş(İzleyip de ona göre yorum yapan olduysa belirtsin)!
Geçen haftaki maçı da ben izlemedim(Tv'den dahil) ve yazılan yorumlardan Şükür'ün kötü oynamasına rağmen 2 gol attığı sonucunu çıkarmam sonrası,
her fırsatta Şükür'ü eleştirenlerin bu kez neden oyuncu değişikliği yapıldığında Şükür'ün çıkarılmamasını eleştirmediklerini sormuştum!
Bu hafta ise gol atamayınca(kaçırınca değil) direkt oyuncu değişikliğinden asiplenmesinin gerektiği söyleniyor!
Maçtan en iyi üç adamımızın sırasıyla Saidou-Song ve Hakan Şükür olduklarını düşünüyorum.İlk ikisine hem fikir olan pek çok kişi olacaktır ancak Şükür'le ilgili,hem de en iyi futbolcularımızdan biri olarak göstermem ilginç gelecektir maçı izlememiş olanlara!
Bir kere varsa şöyle bir istatistik sorayım,
Iliç'in oynadığı mevki itibarıyla topa çok temas etmesi gerektiği bilinen bir gerçek.Ancak bakın bakalım oynadığı süre içinde Hakan'la İlic kaçar defa topla buluşmuşlar!
Ayrıca yine bakın bakalım Hakan'ın topla buluştuğu yerler neresi olmuş!
Hakan Şükür mecburen kendini geriye,hatta orta sahaya çekti maçın büyük bölümünde.Hatta ve hatta ileride Karan'ı tek başına bırakmak uğruna!
Gerets'in taktiği miydi bilemiyorum ama özellikle İlic'in etkisiz futboluyla o bölgede GS'ı var etmek için uğraştı!Topla buluşma sayısı ise verilmeyen paslarla birlikte düşük ama yine de o bölgede oynadığı söylenen İlic'ten çok çok yüksek oldu!
Burada kötü bir İlic'ten daha iyi oyadığını demek istemiyorum.Onun yerine,orta sahaya da destek olan ve GS'ın hücuma kolay çıkmasını sağlayan futbolundan bahsediyorum!
Gerets'i kimse eleştirmek istemiyor,
oysa ki asıl eleştirilmesi gereken o!
Ve yine herkesin aksine sezon başından beri Gerets'i beğenemeyen belki de tek ben varım!
Sebebine gelince,
moral motivasyonun bir dereceye kadar etkili olabildiğini,teknik direktörün asıl meziyetinin özetle oyuncuları maça hazırlamak ve taktiksel açıdan maç içerisindeki değişiklikleri anında yapması olduğunu düşünürüm.
Ancak Gerets'in bu yönlerde aşırı eksik kaldığını düşünüyorum.
Maç içerisinde yerinde taktiksel değişiklik yapamaması bi kenara oyuncu değişikliği konusunda da çok büyük yanlışlar yaptığını düşünüyoum.
Özellikle Tromso maçında ve bu maçta da gördüğümüz üzere,
skor arzulamadığımız bir hale geldiği anda direkt doldur boşalta başlıyoruz.Bunun yüzünden Hakan Şükür'ü suçlamanın kompleks olduğunu düşünüyorum.Oysa ki bu konuda hatalı olan buna özellikle belirttiğim iki maçta da bir türlü engel olamayan Eric Gerets'dir.
Neyse,başarının gelmesi için önemli olan güven ve destek!
Ve benim gördüğüm doğruları pek çok GS'lı görmese bile,
tabii ki Hakan Şükür dahil kadroya verilecek destekle başarı gelecektir inşallah!Ben ise başarıyı hedeflediğim/beklediğim için değil,
takımın adının GS olduğu için destek veriyorum sadece,merak edene belirteyim!
Bir de deli Hasan Şaş'ın sadece ve sadece sağ kanada hapsedilmesinin(ki zaten kendisi ortalara geliyor sık sık) hata olduğunu,
oysa ki Figo gibi oyunun sıkışan anlarında özellikle kendi insiyatifini kullanarak kanat değiştirmesi gerektiğini yine bir tek ben düşünüyorum heralde...
Orhan Ak'la iyi paslaşamasalar bile en azından Orhan'ın yapacağı topsuz koşularla çalım atacağı adam sayısında azalmayla birlikte Hasan'ın veriminde artış olacağını düşünüyorum zaten!
Aslan Suat
23-10-05, 04:04
Maçtan en iyi üç adamımızın sırasıyla Saidou-Song ve Hakan Şükür olduklarını düşünüyorum.İlk ikisine hem fikir olan pek çok kişi olacaktır ancak Şükür'le ilgili,hem de en iyi futbolcularımızdan biri olarak göstermem ilginç gelecektir maçı izlememiş olanlara!
Bir kere varsa şöyle bir istatistik sorayım,
Iliç'in oynadığı mevki itibarıyla topa çok temas etmesi gerektiği bilinen bir gerçek.Ancak bakın bakalım oynadığı süre içinde Hakan'la İlic kaçar defa topla buluşmuşlar!
Ayrıca yine bakın bakalım Hakan'ın topla buluştuğu yerler neresi olmuş!
vallah bende biraz korkmaya baslamistim. Hakan Sükürün iyi oynadigini düsünen tek kisi benim diye. Allahtan sende ayni seyi savundunda biraz rahatladim :)
evet orada sadece tek mesajla geçiştirdik çünkü herkes hemfikirdi. kimse önyargılarıyla yazı yazmamıştı. hakan işini iyi yapmıştı. burada gözünü karartarak rezil bir oyundan sonra bile onu savunmak için çırpınan fikirler olduğu için sayfalarca tartışılıyor ve konu dallanıp budaklanıp işin özüne yani bu adamlarla bu işin olmayacağına geliyor. hakan bugün kötüydü o golü atsa maç biterdi diyebilsen zaten konu buralara gelmeyecek.
hala aynı anlamsız muhabbetler elinde kim var. ya kardeşim önce deyin ki hakan şükür bu takımı kaldıramaz sonra dersiniz ama bu kadro yapısında oynar o zaman ben senle tartışabilirim hasan kabze mi oynamalı hakan şükür mü diye. ya da tek forvet oynayıp arkalarına 2 adam koysak daha mantıklı olur mu acaba diye. sen hakanı bu takımın değişmezi yapar kimseye laf söyletmem dersen senle yapılan her tartışma buralara gelir.
benim gençlerle ilgili yorumumu samimi bulmuyormuşsun. yine haddinin ötesinde yorumlara başlamışsın. biz galatasaraylılığı şampiyonluklarla sevemedik maalesef biz aşık olduğumuzda beşiktaşla bizim şaöpiyonluk sayımızı topladığında fenere ulaşmıyordu yani ben ileriye dönük yatırım için 1 sene beklemekten hiç gocunmam hele 14 senelik beklemişliğim varken.
başka bir konu ama benim gençlerle ilgili fikrimi anlatabilecek çok öncelere ait bir post sana http://www.alisamiyen.net/forum/viewtopic.php?p=45505&highlight=#45505
ha bu arada çıkabilecek 3 oyuncu varsa ben bu adamlarla 1 sene harcayacağıma onlarla 2 sene harcayayım yine razıyım.
Herkesin garanti gordugu ama benim tirstigim bir mac idi.. Korktugum basima geldi ve bu mac bana maddi ve manevi pahaliya patladi :)
Ben hakemin bu denli suclamalara magruz kalacak kadar fahis hata yaptigini dusunmuyorum.. Bir cok futbolcumuzun ezbere konustugu gibi Ilic'in pozisyonun penalti ile uzaktan yakindan alakasi olmadigini dusunuyorum.. Zira televizyondan tekrarlarini defalarca izlememe ragmen kalecinin Ilic'e bir mudahalesini goremedim.. Zaten dikkatli izlenirse, Ilic besbelli bir sekilde penaltiya gittigini ve kaleci ile arasinda hatiri sayilir bir mesafe varken dizlerini kirdigini gorebilirsiniz.. Asil hakem bu penaltiyi verseydi, sonuca tesir edecek bir karar vermis olurdu..
Hakem kotu bir yonetim gostermis olabilir ama bugunku hakemin performansinin bizim kendi sahamizda Denizli gibi ligde sondan ikinci olan, hoca degistirmis, daha gecen hafta onemli bir sekilde oyuncu kaybetmisken, lider Galatasaray takimi yeni hocasiyla beraber uyum icerisinde seri galibiyetler alarak tarihinde lige en iyi baslama performansini gosteriyorken, Ali Sami Yen stadinda, guzel bir hava da ve ciddi de bir sakat oyuncusu veya cezalisi da bulunmazken ve bunlara ek olarak; 7. dakika da erken bir gol bulup, 1-0 one gecmisken hakemin Galatasaray'in puan kaybetmesindeki rolunu konusamayiz, konusmamaliyiz..
Hakan Sukur konusu burada yeterince yazilip, cizildi, artik konusmak anlamsiz geliyor.. Dikkat ederseniz, Hakan topu onune alip surerken, arkadan birileri yardima geliyor mu diye bakiyordu cunku kendisinin son vuruslarda olan zaafini bildigi icin, kendisi de kendine inanmiyordu.. Ve sonucta ayagina dolandirdigi top ile yarim yamalak bir calim atmayi denedi ve acisini kaybedip, cok kotu bir vurusla muthis bir pozisyonu harcadi..
Gerets'in Denizli gibi ligin son siralarina demir atan bir takima karsi neden alisilmis Karan-Sukur-Necati uclusunden vazgectigini anlayamadim.. Macin sonunda soruldugunda da, Necati daha fazla forvete yonuk bir futbolcu dedi ancak Ilic'in defansif yonunun Necati'den ne kadar iyi oldugu da mechul..
Bu macla doruga cikan en buyuk sorunlarimizdan bir tanesi de defansimiz.. Kendi sahasina hapis olmus, tek forvetle oynayan ve bugunku maca kadar ligin 5 gol ile en az gol atan takim kalemize calisilmis organizasyonlarla geliyorsa ve ustune usluk 2 tane de direkden toplari donuyorsa Galatasaray takimin defansda gosterdigi zaaflari gormezden gelinecek gibi degildir.. Gerets bunu gec de olsa, gol yedikten sonra da gordu ve sag bek'e Ugur'u alarak, Cihan'i ortasahaya Saidou'nun yanina kaydirdi.. Ancak kadro kisitligimizdan oturu Gerets her zaman ayni sansi elde edemebilir..
Tromso'ya elenmek de, Denizli'ye iceride 2 puan hediye etmek de Galatasaray'i hedefinden sasirtmaz.. Ancak yenilgilerden ders almak sarti ile..
Futbolcularin ve Bulent Tulun'un ortak bahanesine kesinlikle katilmiyorum.. Her puan kaybedisimiz de hakeme yuklenilmemeli, eger bir suclu arayacaksak ilk once kendimizden baslamaliyiz.. Yoksa daima bir suclu ve bahane arananacaksa, her macta bir tane bulunur.. Her puan kaybinda kendilerine bakmayip, mutamadiyen hakeme yuklenenleri 2 sene evvel gorduk ve hala da goruyoruz..
Ne kadar doğru iki cümle.. Target Striker var mı yok mu ve Hakan Şükür ölsün mü kalsın mı tartışmalarının arasında güme gitme olasılığına kıyamadım da, arkadaşlarımızın bir daha dikkatine sunmak için bir alıntı yapayım dedim.
Parma Maniac
23-10-05, 04:39
hakan bugün kötüydü o golü atsa maç biterdi diyebilsen zaten konu buralara gelmeyecek.
evet Sukur ciddi anlamda o pozisyon nedeniyle baş sorumlu belki de..
Sukur kötü oynadı evet kabulüm
demek ki neymiş roberto baggio, okumadan topici gelip yazmayacakmışız.. ama maşallah sende okumadan itham çok, neymiş Sukur kötü oynadı, golü atsaydı kazanırdık diyememişim.. al önceki postlardan 2 farklı cümlem.. okuyalım, öyle gelelim buraya.. hoş gol izlemeden asist iddia etmek gibi bir durumdan sonra okumadan söylediğim şeyleri söylememişim gibi göstermek de garip gelmiyor bana..
ben mi haddimin ötesinde yorumlara başlamışım? bir aynaya bakalım öyle konuşalım.. haddin sınırları sadece bu topicte defalarca aşıldı.. geçelim bunları, 14 yıl vatan, millet, sakarya edebiyatıdır aynı şekilde.. bu takım 2 tane Avrupa kupası kazandıktan sonra 14 yılı bırak 5 yıl daha bekleme lüksüne sahip değildir.. hoş başımızdakiler yüzünden 3 yıldır geriye sayıyoruz ama elbet geçecek bu günler..
'Hakemi yenmek' ibaresine çoğu kişinin katılmayacağını biliyorum ama onu tartışma dışı bırakırsak salim kafayla okunması gereken güzel bir yazı Genco.. Gerets'in oyuncu seçimi ve değişimindeki hataları epey konuştuk ama sahi o iki direk (özellikle 2.si) hepimizin maçla ilgili unutmak istedikleri arasında yer alıyordu sanırım..
Genco,
Tomaş'in İliç'i aynı pozisyonda arkadan itişini gördün mü yoksa sadece kaleciye mi odaklandın?
Arkadaki oyuncunun Ilic'e temasi var ancak Ilic'in kendisini yere atisi kaleci ile karsilastiginda oluyor.. Eger kaleci yere yatip, Ilic'in acisini kapamadan once Ilic yere dusurulseydi veya kendini atsaydi, arkadaki sarji konusabilirdik.. Ancak Ilic kalecinin olasi bir temasindan sonra yere dusuyor.. Zaten penaltiya gittigi ayan beyan ortadaydi.. Halbuki kaleciyi gecebilecek pozisyonu varken kendini yere atmayi tercih etti.. Bu da Sirp, Turkiye gibi 2. sinif liglerin altyapisinda olan eksiklikten meydana geliyor.. Misal olarak, bir Ingiliz veya Ispanya liginde bu tip aldatmalar bizim ligde oldugu kadar olmuyor..
Simdi bu mesaji yazarken Drogba'nin bu senenin basinda West Bromwich'e attigi bir gol geldi, oyle bir gol ki akillara ziyan.. Izlemeni tavsiye ederim.. Iddia ediyorum, Drogba'nin golu attigi pozisyona Turkiye liginden 2 oyuncuyu ayni anda koysan, o 2 oyuncu o pozisyonda 4 kere yere duserler ve penalti beklerler.. Adam dusup kalkti, dusup kalkti ve golunu de atti.. Aradaki temel fark da burdan kaynaklaniyor.. Birisinin kafasinda direk golu dusunmek var, digerinin kafasinda da dolayli yoldan..
Iliç'in oyundan alınması hataydı, ileriye dönük, dikine oynayan Hasan ile beraber takımdaki tek adam o çünkü, nitekim oyuna sonradan giren Uğur ve Altan çok etkisizdi. Cihan ise şimdiye kadarki en kötü performansını gösterdi. Tanıyamadım Cihan'ı ben sahada. Çok da gol kaçırdık. Çok şansız bir maç oldu bizim açımızdan. Kazanmamız gerekirdi, üstün oynayan taraf bizdik. Saidou ise sahadaki en iyi adamdı. Aldığı her kuruş helal olsun diyorum Saidou için.
Gerets de ne yapacağını şaşırdı; üçlü forvet oynayınca takım açık veriyor diye eleştiriliyor, elindeki malzemeyi kazanmak isteyip ikilinin ardına İliç'i koyunca bu kez gol atmakta sıkıntı yaşıyoruz. Yine de bu soruna çare bulması gereken kişi o!
Hakan'ın kaçırmasına hiç şaşırmadım, karşı karşıya golleri 10 yıl önce de kaçırırdı; tabii bunu atsa maç kopardı ama bu maçtaki toplam şut sayımızın diğer maçlara kıyasla az olduğunu da unutmayalım.
Hasan dışında maça isyan eden, ortalığı dağıtan oyuncumuz yok, Necati de cesaretini kaybetmiş gibi..
En önemlisi şu bence: Takım takılmaya başladı mı ilk darbeyi vuracak olan medyadır. Eğer tribünlerimiz boş kalmaya devam ederse, takım iyice sahipsiz kalacak!
Bu sefer, yönetimin tüm başarısızlığına karşın, şimşekler seyircinin üstüne çekilecek, buna futbolcular da sitemleriyle eşlik edecek, "bakın biz ter döküyoruz siz bizi yalnız bırakıyorsunuz" diye..
Maç 1-0 devam ederken ve yavaş yavaş kontrolü kaybetmeye başladığımız dakikalarda dedim ki, gol yiycez ve kesin İliç'i o zaman çıkarıp Necati'yi alacak ve 1-1'in telaşıyla bütün takım hiçbir şey yapamayacak.. Ne yazık ki aynen böyle oldu, hatta daha kötüsü olarak Gerets İliç'i oyunda tutup Ümit'i çıkardı.. Bunları niye söylüyorum, 1-1'den sonraki oyunumuz tıpkı bu sezon diğer galibiyeti kaptırdığımız maçlar gibi tamamen bir telaş ve bilinçsiz doldur boşaltlarla geçti.. Dakikaya bakıyorum daha 60, yani maçın üçte biri duruyor ama takım resmen kendini kaybediyor ve eli ayağı titreyerek maçı tamamlıyor.. Bunun sebebi olarak maçın skorunu değiştirecek oyuncu noksanlığımızı ve sahadaki futbolcuların da bunun bilincinde olmasını görüyorum, yani golü yiyince bizi şimdi kim kurtaracak psikolojisine giriyorlar ve içlerinden de böyle bir lider oyuncu çıkmadığı için bu psikolojiyi aşamıyorlar.. Gerets bu soruna nasıl çare bulur bilmiyorum ama daha pek çok maçta geri veya beraberliğe düşeceğimizi düşünürsek, şampiyonluğa ulaşmak istiyorsak buna mutlaka bir çözüm bulmamız gerektiğini düşünüyorum..
Gerets'in Denizli macinda kurdugu kadro sezon icerisinde ayni hatayi 2. kez yapisi oldu, digerini de Tromso macinda yapmisti.. Takim 9 macta 8 galibiyet almisken, hangi akla hizmet galip gelen kadro ile oynuyor, anlamiyorum.. Ligde durumu hic de yabana atilmayan Kayseri'ye ustelik deplasmanda 3 forvetle oynamayi goze aliyor da Denizli gibi ligin en sonlarinda olan bir takima karsi Ali Sami Yen'de niye 3 forvetle cikmadi bilmiyorum..
En son bu hatayi Tromso macinda yapmisti, puan kaybettik.. Dun de kaybettik..
Aslan Suat
23-10-05, 16:54
Maç 1-0 devam ederken ve yavaş yavaş kontrolü kaybetmeye başladığımız dakikalarda dedim ki, gol yiycez ve kesin İliç'i o zaman çıkarıp Necati'yi alacak ve 1-1'in telaşıyla bütün takım hiçbir şey yapamayacak.. Ne yazık ki aynen böyle oldu, hatta daha kötüsü olarak Gerets İliç'i oyunda tutup Ümit'i çıkardı.. Bunları niye söylüyorum, 1-1'den sonraki oyunumuz tıpkı bu sezon diğer galibiyeti kaptırdığımız maçlar gibi tamamen bir telaş ve bilinçsiz doldur boşaltlarla geçti.. Dakikaya bakıyorum daha 60, yani maçın üçte biri duruyor ama takım resmen kendini kaybediyor ve eli ayağı titreyerek maçı tamamlıyor.. Bunun sebebi olarak maçın skorunu değiştirecek oyuncu noksanlığımızı ve sahadaki futbolcuların da bunun bilincinde olmasını görüyorum, yani golü yiyince bizi şimdi kim kurtaracak psikolojisine giriyorlar ve içlerinden de böyle bir lider oyuncu çıkmadığı için bu psikolojiyi aşamıyorlar.. Gerets bu soruna nasıl çare bulur bilmiyorum ama daha pek çok maçta geri veya beraberliğe düşeceğimizi düşünürsek, şampiyonluğa ulaşmak istiyorsak buna mutlaka bir çözüm bulmamız gerektiğini düşünüyorum..
doldur bosalt haric katiliyorum. gercekten bizim futbolcular cok telasa kapiliyor, bide beklenmeyecek adamlardan. forvet hattimizdaki adamlar, defansdakiler bide Altan hepsi telas yapti, tek iyi adam olarak Hasan Sasi gördüm bu konuda ama yetersiz kaldi, yani Hasan telasa kapilmiyor.
doldur bosalti 85. dakikadan itibaren yaptik o dakikaya kadar topu paslasarak yada sürerek ileri tasidik ama ortalarda basarili olmadik. doldur bosaltin coguda bizim yarisahimizda serbest vurus oldumu geldi bide gecn Ugurdan.
Ergun Gürsoy: Bu kadar az Seyirciyle Oynarsan Olacağı Budur
Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ergun Gürsoy, 1-1 sona eren
Denizlispor maçı sonrası büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.
http://www.haberturk.com/foto/ergungursoy.jpg
http://www.haberturk.com/foto/mansetdenizliegursoy.jpg
Gürsoy, maç sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şartlar ne olursa olsun kazanmak zorunda olduklarını belirterek, "Üzgünüz, ama gol atamayana atarlar. Hakem ne kadar kötü olursa olsun gol atmalısınız. Bu kadar az seyirciyle oynarsan olacağı budur, hakem de kendini kaybetti.
Faullere dikkat etmedi ve oyun kontrolünden çıktı" diye konuştu.
Ergun Gürsoy, açıklamaları sonrası Ali Sami Yen Stadı’ndan Sportif AŞ binasına yürüyerek giderken yine taraftar tepkisiyle karşı karşıya kaldı.
Bir taraftarın, "Bunadın artık" sözlerine oldukça sinirlenen Gürsoy’u, bir anda bu taraftarın üzerine yürümek istemesine karşın yanındaki korumalar sakinleştirerek, kulüp binasına götürdüler.
Diğer yandan yönetim kurulu üyesi Fatih Gökşen de maçın hakemi Selçuk Dereli’ye tepki göstererek, "Düzgün giden bir maçı çığrından çıkardı. İyi bir yönetim sergileyemedi" dedi.
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ise maçın hemen bitiminde bir açıklama yapmadan, stattan hızlı bir şekilde ayrıldı ve kulüp binasına geçti.
GALATASARAY KULÜBÜ SPORTİF DİREKTÖRÜ TULUN
Galatasaray Kulübü Sportif Direktörü Bülent Tulun, hakem yönetiminden yakındı.
Takım olarak kötü oynadıklarını belirten Tulun, şunları söyledi:
"Hakem ince ince çalışarak Galatasaray’ın altını oydu. Takdir haklarını rakip takım lehine kullandı. Hakemlerimiz bundan dolayı Avrupa’da görev alamıyorlar. Karşımızda planlı ve programlı bir hakem vardı. Eğer kötü bir hakem olsaydı tek hata yapardı. Ama o, maç boyunca sürekli aleyhimize kararlar verdi ve oyuncuların sinirlerini gerdi. Bilinçli olarak Orhan’a sarı kart göstererek, cezalı duruma düşürdü. Ancak uzun lig maratonunda iyi günler olacak, kötü günler olacak. Yine de önemli 2 puan yitirdik." Maç sonrası Denizlisporlularla tartışması konusundaki soruyu da yanıtlayan Tulun, "Tartıştığımız kişi Denizlispor’un kaleci antrenörüymüş. Galatasaray’da da oynamış. Ben hakemle diyaloğa giren oyuncuları toplamaya gitmiştim. Bu kişi de onurumuzu kırmaya çalıştı.
Biz de buna tepkimizi gösterdik" diye konuştu.
Bülent Tulun, taraftarların uzun zamandır yönetimin istifasını istediklerini, bu nedenle maç sonrası aynı tezarühatları yapmalarının kendileri açısından sürpriz olmadığını söyledi.
FUTBOLCULAR DA HAKEME TEPKİLİ
Galatasaray’ın Denizlispor karşısında kaybettiği 2 puan sonrası sarı-kırmızılı futbolcular da hakem Selçuk Dereli’ye tepki gösterdi.
Sarı-kırmızılı takımın golünü atan Hasan Şaş, maçı istedikleri tempoda götürdüklerini dile getirerek, "Ancak Iliç’in yüzde yüz bir penaltı pozisyonu var. Hakemin bizim aleyhimize verdiği bütün fauller bizi yavaşlattı. Ali Sami Yen Stadı’nda bu kadar aleyhimize faul çalınmaz. Ayrıca hakemlerden rica ediyorum, bizi çocukları gibi azarlamasınlar. Karizmaysa kralını yaparız. Bizi kimse azarlayamaz" diye konuştu.
Hakemlerin ufak tefek hataları olabileceğini ifade eden Orhan Ak ise "Ancak karşımızda böyle bir hakemin olacağını tahmin etmiyorduk.
Selçuk Dereli gibi bir hakemin bu kadar kötü bir yönetim göstermemesi gerekirdi. Şampiyonluğa oynayan bir takımız. Kimsenin desteğine ihtiyacımız yok. Ama daha adil yönetim istiyoruz. Emeğimize yazık" ifadelerini kullandı.
Sarı-kırmızılı takımın kaptanı Hakan ise hakemin sonucu etkilediğini savunarak, şunları söyledi:
"Her yerde bu kadar cesaretli olabilselerdi herhalde lig daha kaliteli olurdu. Hakem çok akıllı maç yönetti. Sürekli bilinçli olarak ataklarımızı kesti. Faullerimizi görmedi. Bir arkadaşımızı cezalı duruma düşürdü. Bu tip hatalar sürmezse biz yolumuza devam eder ve şampiyon oluruz.
Mücadelenin ikinci yarısında Denizlispor kalecisi ile karşı karşıya kaldığım pozisyonda golü atamadığım için üzgünüm. Hatayı tabii ki kendimizde görüyoruz." Bu arada maçın iki yardımcı hakemi ve dördüncü hakem polis aracıyla stadı terkederken, orta hakem Selçuk Dereli’nin bu hakemlerle birlikte olmaması dikkat çekti.
STAT DIŞINDA OLAY
Galatasaray’ın Denizlispor karşısında aldığı 1-1 beraberlik, sarı-kırmızılı taraftarları çileden çıkardı.
Maçın bitimiyle birlikte stadın önünde toplanan taraftarlar, uzun süre yönetim aleyhine tezahürat yaparken, özellikle Ergun Gürsoy taraftarların hedefindeki isim oldu.
Taraftar tepkisinin giderek artması üzerine stat çevresindeki emniyet güçleri zor kullanarak grubu uzaklaştırırken, bazı taraftarların gözaltına alındığı görüldü.
3 haftadır Hakan Sukur'un adını ağzına alamayanlar, maç topiclerinde lafı Hakan Sukur'e getiremez olanlar yine mantar gibi türeyip bütün olayı Sukur'un üzerine yıkmayı başarmışlar..
ama tabi Sukur'de de suç var, zira o golü kaçırdı yanımdaki adama dönüp şimdi bu maç berabere biter, bütün suç Sukur'e kalır dedim.. hakikaten de oldu..
en az Sukur kadar berbat oynayan Ilic ve Karan var.. ama suçların hepsi Sukur'de tabi.. neymiş efendim Karan çok istekliymiş, Sukur'ün yine yürümeye mecali yokmuş.. Sukur ve Karan'dan birini çıkardı Gerets.. ikisini nasıl çıkaracaktı.. 1- Heinz sakatlandı.. mecburi değişiklikle yerine Altan girdi.. 2-sahanın en kötüsü Ilic çıktı.. yerine Uğur girdi(ki berbat bir Gerets hatası) 3- iki kötü forvetimizden Karan çıktı, Sukur kaldı.. şimdi Sukur nasıl çıkacak bu takımda, 4'e mi çıktı oyuncu değiştirme hakkı bi söyleyin bakalım.. neymiş Karan kötüymüş ama çıkmış.. Sukur de çıkacakmış.. o zaman Ilic mi kalsaydı sahada.. daha mı iyi olacaktı..
sahada olduğu sürece hiçbir şey yapmayan Karan istekli oluyor.. ama bir şahane asist yapıp bir gol kaçıran adam geri kalan sürede Karan gibi hiçbir şey yapmıyor, kötü oynuyor evet ama yürümeye mecali yok oluyor.. ne yapacağız? bunları geçeceğiz..
Gerets maalesef sene başından beri adam gibi işleyen tek bölgemiz olan Karan-Sukur-Necati'yi bozarak gayet yanlış başladı maça.. oyuncu değişiklikleri de berbattı.. geçen hafta Erciyes maçında stoper çıkarıp forvet alan adam beraberlikte bu hafta Sami Yen'de yine beraberlikte ilerden adam çıkarıp defans soktu.. kendi doğrularını bozdu, olan bize oldu..
Emre gözünü seveyim su maçta da Hakan'i savunma; harbiden sonra savunulacagı zaman savundugumuzda komik duruma düsüyoruz..yahu savunma ne demek gian..?ne demek savunma? Sukur'le başlamadığı için belki de UEFA'dan elendi bu takım.. herkes hem fikirdi bunda.. 2 haftadır Sukur gayet iyi oynuyor, geçen hafta takım kurtarıyor.. o zaman bugün mantar gibi ortaya çıkan adamlar gelip tek çift laf edemiyor.. 1 tek gol kaçırdı diye Sukur'suz post geçmiyor burda.. nereye savunma, kime savunma.. böyle ortamda her zaman, her türlü savunmaya devam edeceğim bu adamı, isteyen hak verir, isteyen vermez.. ama iyiyken ortaya çıkamayıp kötü olduğu ilk maçta türeyip adam eleştirenler ilk beni bulacak karşısında..
kimi savunma, neyi savunma yahu?,
parma işte tartışmanın başında ilk 2 mesajın. evet gayet kabul etmişsin ''hakan kaçan golle mağlubiyetin baş sorumlusu belki de'' cümlesini ilk mesajında yazsan bana ne kardeşim ne olursa olsun ben savunurum atgözlüğünü takmasan tıpkı geçen haftaki gibi olay 2 mesajla biterdi. sen ne olursa olsun savunurum dersen biz de gerçekleri hakanın döndüğünden beri durumumuzu gözünün içine sokarız.
hakan yok takım(diyeyim yine kelimeye takılma) atıyor; olmaz hakansız kötü oynuyoruz. hakan var sahada gözükmüyor; o boş alan yaratıyor. hakan gol atıyor ama dökülüyor; gol attı daha ne yapsın. hakan sahada berbat oynuyoruz kendi sahamızda kazanamıyoruz; pozisyona girdi asist yaptı
bunların hepsi senin savunmaların değil mi? gözünü karartıp hakan kötü deyip AMA demeden doğruyu yazamaz mısın? o eleştirdiğin adamlar geçen hafta hakan işini iyi yaptı derken ama bir önceki hafta kötüydü diye ekleyerek senin bu yaptığın kelime karmaşasını yaratamazlarmıydı. evet karan da hakan kadar kötüydü ama biri karan kötü dediğinde vay efendim ama çok koştu diyen bir cengaver çıkmadığı için karan hakkında sayfalarca yazı yazılmıyor. sonra bu AMA ucuz kahramalığını örtmek için sağa sola saldırı başlıyor.
evet asist konusunda %100 haklısın bu herifleri yollamayı becermeyen basiretsiz yönetimin yaptığı resmi siteye güvenerek kendi kendimle çeliştim.
evet parma mutlu mu olacaksın vatan millet sakarya edebiyatı yapıyorum hakan şükürün bu takımdan gitmesi gerektiğini söyleyerek. (nasıl oluyorsa) ama sen 5 sene önceki hakanın başarılarıyla adamı savunarak objektif bakıyorsun tamam.
Bu sezon özel nedenlerden dolayı seyredemediğim tek maçta puan kaybetmek çok üzücü..Maçı seyredemediğim için yorumlarınıza ortak olamıyorum ama şunu söyleyebilirimki puan kaybetme vaktimiz gelmişti..Zaten son 2-3 maçtır kılpayı kurtarıyorduk..Bu maçı kazansak bile belki haftaya puan kaybedecektik..En azından kayıp kredilerimizden birini daha kullanmış olduk..Bu beraberlikte motivasyonun canlanması açısından gerekliydi..Bugün Chelsea de puan kaybetti hem de lig sonuncusuna...Umarım tekrar motivasyonumuzu toplar ve bundan sonraki haftalara kaldığımız yerden en iyi şekilde devam ederiz...
5 lik olucak 2.maçımızda da puan kaybettik.1.si g.antep 2.si işte bu...
dereli faciası , nacti ve iliç in kötü oyunu , ümitin sahada olmayışı, ,cihanın felaket futbolu hepsi ama hepsi puna kaybetmemizdeki neden di...
şindi önümüze bakmalıyız.konuşcak açıkçası pek bişiy bulamıyorum...
USAtaraftar
23-10-05, 23:05
Parma'nin her Hakan Sukur adi gecen tartismada olaya tamamen subjektif olarak baktigini kesinlikle kabul ediyorum. Ama konu gene mac konusu olmaktan cikti...
M.Yasin Cakmak
23-10-05, 23:44
Parma'ya subjektif baktiranlar utansin.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to