Tüm Versiyonu Göster : Stad Güvenliği İçin Öneriler
M.Yasin Cakmak
22-11-04, 02:02
Selamlar Arkadaşlar,
Gencecik bir insan bugün bir hiç uğruna öldü, gitti. Her türlü şey için burda kafa yoran bizler bence şimdide stad güvenliği için fikirler ortaya atalım. Ardından bunları toplar gazetecilere/ilgili makamlara göndeririz ve böylece de yararlı bir iş yapmış oluruz ne dersiniz?
1- Öncelikle Kıvanç Oktay gibi 'Böyle olaylarda klübümüzün herhangi bir sorumluluğu yoktur.' şeklinde yorum yapacak herkezi stad güvenliği ile alakalı konulardan uzaklaştırmak gerekir. Senin stadında, güvenlik sorumluluğu sende iken bu olayın sorumluluğu nasıl sende olmaz?
2- Stadlarımıza kesinlikle kuvvetli metal detektörleri konulmalıdır. Sahaya atılabilecek herşey ve ayakkabıda saklanabilecek bıcak vb. bu şekilde yakalanmış olur. İçinde aynı anda 100-150 kişinin gezdiği süper marketlerde dahi bu güvenlik varken 30,000 kişinin maç izlediği stadlarda neden böyle birşey olmaz?
abi, saha atilabilecek hersey? ozaman maclara artik ciplak gidelim....
Yasincim istedigin kadar dedektorlerden koy stada.. Eger bir insan kafasina birsey koymussa yapar.. Bizim okulda da dedektorler vardi..Kalinca bir kitabi alip, sayfalarini maket bicagi ile kestiginde kitabin icine ne koyarsan koy dedektorler bulamiyor.. Turk zekasi bunu cabuk farkeder.. Bugun guvenligin en fazla oldugu yerlerde havaalanlarinda bile ucak kacirma islemleri gerceklesmiyor mu ? Gerceklesiyor.. Senin dedigin yontem bu olaylari azaltir ama kesinlikle tamamen cozmez.
Biraz Cem Yilmazvari olucak ama hakikatten egitim sart..
genco; hic egitime megitime sart yok..
bak ornek vereyim;
istanbul valisi soyle bir yasa cikarilmasini isteyecek; (Sadece super lig icin oncelikle)
1)super ligde mucadele eden her klup kendi guvenligini saglamak zorundadir!bunu yapan firmalarla anlasir; yoksa lige alinmaz!
2)Eger herhangi bir olay olursa ; ilk 2 seferde 3 er saha kapama cezasi verilir+puan silinir!3. seferinde son uyari verilir +puan silinir +futbol sorumlusunun degismesi zorundadir; 4. olayda ise takim ligden dusurulur..
(elbette kavgalardan falan bahsetmiyorum; eger ciddi bir bicaklama yaralama olayi olursa)
bu sartlarda gorun bakalim bisey oluyormu?
tabi ki agir biraz ancak simdi aklima geldi oyle yazdim;
bu tur agir cezalar verilirse ve her stad kendi guvenliginden sorumlu olup' bu isi prof guvenlikciler yaparsa stadlar guvenli olur..
Bu ne ki simdi abi ben anlamadim..?
Stad'a girdim, devre arasinda koridorda adama bicagi soktum. Kim engelleyebilir ki beni..
Adam sanku dusunuyor mu ben bu adami bicaklarsam, takimim 3 puan kaybedicek falan diye ? Yooo.
Ben ozel guvenlige inanmıyorum..Adamlar üniformalı polise dahi mukavemet ediyorlar..Ozel guvenlige höt deseler geri kaçarlar..
insanlar egitilmedikce bu tur olaylar olacaktir malesef gierek vahsilesen bir dunyada yasiyoruz
amerika'da bar kavgası gibi bir kavga yaşanıyor malumunuz.
hem de biranın serbest olduğu bir spor müsabakasında.
ne kavga sırasında ne de kavga sonrasında,rakip sporculara öfke ve kin içerisindeki evsahibi taraftar,
içecek ve yiyecek dışında bir şey atmıyor,atamıyor.
zaten o olayda demiştim ben de,
bizde böyle bir olay yaşansa,anında gizli olan döner bıçakları ortaya çıkar,bir kaç ölüyle olayı atlatırdık(!).
ve yine maalesef amerika'dan bir yasa daha gerekiyor genel anlamda olayları engellemek için.
suç işlenirken karşısında kayıtsız kalmak da suç olmalı.
yani birisi öldürülürken olay yerinde bulunup da müdahale etmemek,polise haber vermemek,tanık olmaktan kaçmak da suç sayılmalı!
tabii tanık koruma programı gibi ayrıntılar da olmalı!
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to