Tüm Versiyonu Göster : Ankaragücü 0 Galatasaray 1
5 puan gerideyiz ve cok onemli bir mac. puan kaybina kesinlikle tahammul yok.puan farki 5'ten fazla olursa psikolojik olarak zorlaniriz.o yuzden BASARILAR ASLANLAR
Reha Kapsal buyuk maclarin hocasi degil gibi geldi bana..
Besiktas ve Trabzon macinda takima oynattigi futbol ve sacma sapan bir ofsyat taktigi hastaligi olan bir hoca..
Eger Diyarbakir macindan basarisiz bir sonuc ile cikarsa bizim maca dayanicagini sanmiyorum..Hatta Cemal Aydin yine iyi dayandi kendisine..Ne bitmez krediyse..
Sozun kisasi Reha Kapsal Ankaragucu'nun basinda kalirsa farkli bile kazanicagimizi dusunuyorum..
M.Yasin Cakmak
21-11-04, 21:11
Sözlükte entry giriyor olsa idim 'Galatasaray'ın son üç maçındaki gibi oynaması durumunda kaybedeceği maç yazardım.'
Ankara'ya akıyormuyuz genclik ?
Bob ustadım gider garanti.
Bende uzarim.
istanbul'da Deplasman'da.
ORhun Ankara'ya gidiyon madem 3-5 resim de çek foruma koyarız..
hagi ye güveniyorum ve merakla bekliyorum neler yapıcak takımda..
yenmemiz gerekiyor..
Bengü Cakmak
22-11-04, 01:15
hagi ye güveniyorum ve merakla bekliyorum neler yapıcak takımda..
yenmemiz gerekiyor..
katiliyorum ve yenecegimizden eminim!
Hagi'nin gozlerinde "kizginlik" vardi mac sonrasi..
Hagi nin kizdiginda,hirslandiginda neler yapacagini kestirebiliyorum.
Ilk yari sonuna kadar her mac galibiyet alacagiz.. Hagi istiyor..Winner'ler
istediklerini yaparlar.. hadi cimbom
Bengü Cakmak
22-11-04, 01:45
ufak bir hatirlatma...
http://members.lycos.nl/hagi/hpbimg/galatasaray.jpg
o günler gecti artik bengü
Bob Marley
22-11-04, 14:14
Ankara'ya akıyormuyuz genclik ?
Bob ustadım gider garanti.
Bende uzarim.
istanbul'da Deplasman'da.
yok garanti diil, gençler maçina garanti.
cuma izin alirsam ankara maçina da gidecegim kesin...
JackDaniels
22-11-04, 14:36
Ankaragüçlü Yılmaz'la aynı apartmanda oturuyoruz...
Ne olur maç dedim...İnançsız bir şekilde "çok zor" dedi...
Yeneceğiz...
therockula:)
abi hincal ile kankasin,ankaragucu kaptani ile komsusun
yahu seni biz forumun muhabiri yapsak en cok okunan gazeteden daha cok okunuruz :) :)
JackDaniels
22-11-04, 20:13
Kralcım beni izlemeye devam edin ;)
Serkan1905
22-11-04, 22:04
Bende bu mactan cok eminim. ve kesin alacagiz insaallah diyorum..
haydi HAGI.........
Yilmaz dogru demis, ankaragucu gercekten kotu oynuyor bu sene, kotu oynamanin otesinde oyuncu kalitesinde buyuk dusus var.. Bizim icin cok onemli bir mac tabi, istanbul'da olmayan seyirci destegi umarim ankara'da olur ve fener maci oncesi kayipsiz devam ederiz.. Kadro olarak kim oynarsa oynasin yenebilmemiz lazim, zaten yenemiyorsak havlu atalim bu sene de..
BU MACI ALACAZ BASKA YOLU YOK !!!!!!!
Ankaragücü çok kötü takım.Defansı berbat,orta saha berbat,hücum eh işte.Ama Aristo mantığıyla bakarsak iki hafta önce bizi yenen D.Bakır'ı deplasmanda pekçok eksiğine rağmen yanmayi başardılar.gerçi berbat ötesi oynadılar ama...
Mühim olan bizim nasıl oynayacağımız.Umarım biraz daha hırslı ve arzulu oluruz.O vakit pek zorlanacağımızı düşünmüyorum.Aynı şey G.Birliği maçı için de geçerli...
Ankaragüçlü Yılmaz'la aynı apartmanda oturuyoruz...
Ne olur maç dedim...İnançsız bir şekilde "çok zor" dedi...
Yeneceğiz...
Yılmaz cok hırslı bir futbolcudur. Ne kadar inansız olsada macta yine deli gibi saldırır saga sola..
Ankaragücü bu sene gercekten pek iyi degil. Ama antrenörleride o kadar boş bir adam degil bence. Reha Kapsal daha önce 2 defa 2. lig takımlarını süper lige cıkarmayı basardı (Altay, BS Ankara). Ankaragücü'de bu sene R.Kapsal yönetiminde az gol yiyen bir takım ama gol yollarında da cok zorlanıyorlar. Eger birkac hafta önceki formumuzda olsaydık rahat yeneriz diyebilirdim ama şu anda bende cekiniyorum bu mactan. 2 Ankara deplasmanından 6 puanla dönersek tekrar büyük moral kazanır ve lige ortak oluruz ciddi şekilde..
gerek ankaragücü gerekse gençlerbirliği geçen seneki havalarından çok uzaktalar..
gerçi büyük maçlarda anadolu takımları daha kolay motive oluyor bu bir gerçek..
ancak her iki ankara deplasmanından da toplam 6 puanla döneceğimize inanıyorum.
çok büyük bir aksilik olmazsa önce ankaragücü sonra gençlerbirliğini geçeriz diyorum..
Bob Marley
23-11-04, 16:12
inönü'de yasanan olaylardan sonra emniyet tribünlerde isi baya siki tutacak. istanbul'dan maça gitmek isteyen kendi çabasiyla gidecek.
neyse umarim hava kosullari anormal olmaz. öyle olursa isimiz gerçekten çok zorlasir.
Organize olmamız engellenemez Bob ;)
Gidiyomuyuz hafta sonu :dislek:
Bi de telefonuna baksana olum !
Kazanamazsak lige havlu atmis oluruz.
yine operasyonlar yine td adaylari ivir zivir..yine basina koz..
Ama inaniyorum bu maci alacagimiza..
Bob Marley
24-11-04, 12:56
Ankaragücü-Galatasaray karşılaşmasında Galatasaray taraftarları için ayrılmış koltukların bilet fiyatları şöyle:
Kapalı Tribün Galatasaray : 44.000.000 TL
Maraton Tribün Galatasaray : 33.000.000 TL
Kale Arkası Tribün Galatasaray : 22.000.000 TL
Umit Karan - Necati Ates ikilisi ile baslarsak fark olur.
Serkan1905
24-11-04, 18:39
Hasan ve Baliç yok
Galatasaray'da, 26 Kasım Cuma günü yapılacak Ankaragücü maçında
Hasan ve Baliç'in sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyeceği açıklandı.
Kulüp doktoru Murat Çevik, Ankaragücü karşısında sakatlıkları
süren Hasan ve Baliç'in kesinlikle oynayamayacağını belirtirken, ''Bu
futbolcuların tedavisini sürdürüyoruz. Her geçen gün daha iyi duruma
geliyorlar. Ancak, Ankaragücü maçında forma giyemeyecekler''
açıklamasını yaptı.
Ergün ile Ümit Karan'ın da sakatlıklarının bulunduğunu anlatan Dr.
Çevik, ''Bu oyuncuların sakatlıklarını takip ediyoruz. Durumları yarın
kesinlik kazanacak'' dedi.
Dr. Çevik, geçtiğimiz hafta içinde sakatlanan genç oyuncu Zafer'in
tedavisinin de 3 hafta süreceğini dile getirdi.
pardon ama HA HA HA HAH A...
oley.. yine sabriyle sürün dur. Balic de yok. zafer de hala sakat.
eeee, bizde de sans olmadigina göre karan da sakat hafta sonu..
:koptum: :dislek1: :analamadim:
Ben de simdi atv haberde dinledim balic kesin yokmus, umit karan da buyuk ihtimal iyilesmezmis maca kadar.. Ayrica Hagi Hakan Unsal'i da dusunmuyormus kadroda.. Hasan'la ilgili birsey soylenmedi ancak o da yoksa macin cok zor gececegi kesin.. Ki benim hesaplarima gore normal sartlarda kolay kazanmamiz gereken bir macti ancak bu son gelismelerden sonra kolay olmayacagi belli..
Parma Maniac
25-11-04, 13:10
Cafercan umuyorum ilk 11 başlayacaktır bu durumda..
hadi aslan göster kendini..
Hevesini kırmayayım Parma ama sol kanatta Ergün'ü oynatır benim bildiğim Hagi.Ortada da Volkan-Saidou ya da Volkan-Flavio başlar.Sobek Orhan olur.Sağ kanatta da Sabri.Forvet bildiğiniz gibi.
Ama Ergün'ü solbeke çekerse o vakit Cafercan oynayabilir...
Solbekte Orhan'a şans verilebilecegi yönünde haberler vardı. Tahminim Cafercan'i şu an için ilk 11'de baslatmaz bence Hagi..
Keske Zafer ve Ümit Karan oynayabilseler..
Basın Toplantısı: Gheorghe Hagi
Galatasaray Spor Kulübü Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, yarın oynanacak olan Ankaragücü karşılaşması öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gheorghe Hagi, öncelikle sakat oyuncular dışında kadroda yer alan tüm futbolcuların Ankara’ya götürüleceğini ifade ederek, “Son dönemde milli maçlardan da dolayı çok az birarada olduk. Tüm kadronun birlik ve beraberlik içinde olması gereken bir dönem” dedi.
Ankaragücü deplasmanını oldukça zorlu olarak niteleyen Teknik Direktör Gheorghe Hagi, şunları söyledi: “Biz ne kadar zorlu bir deplasman maçı olacağını biliyoruz. Rakibimizin puanları az ve çok mücadele edecekler. Hava şartları oyunu etkileyebilir. Biz 3 puanla dönmek istiyoruz. Hedefimiz bu. İlk yarıyı istediğimiz gibi sonuçlandırabilmemiz için yarından itibaren tüm maçlarımızı kazanmak istiyoruz. İlk 11’i şimdiden düşünmüyorum. Yarına kadar vaktim var.”
Gheorghe Hagi, basın toplantısında hafta içinde medyanın gündemini işgal eden bazı oyuncuların kadro dışı bırakılacağı idaalarıyla ilgili olarak basın mensuplarından abartılı haber yapmamalarını istedi. Takım içinde olmayan şeylerin yazılmamasını rica eden Gheorghe Hagi, “Bu tür yazılar oyuncular üzerinde çok büyük baskı yaratıyor. Yönetimle, bazı oyuncuların kadro dışı bırakılması gibi konularda kesinlikle bir görüşme yapmadım. Yönetimle sürekli görüşüyoruz. Dün de bir toplantı yapıldı. Ama bu sadece takımın nasıl daha iyi hale getirebileceği konusundaydı. Ben zaten sürekli futbolcularla ve yönetimle temas halinde olmalıyım. Benim tek isteğim abartılı haberlerin yapılmaması” şeklinde konuştu.
Teknik Direktör Gheorghe Hagi, Malatyaspor maçı sonrası basın toplantısında bazı oyuncularının doyduğu, istediği verimi alamadığı, değişikliklere gidebileceği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Ben bu tür sözleri geçen sezon da söylemiştim. Malatyaspor maçı sonrası yaptığım açıklamalar, kötü geçmiş bir maçla ilgili sözlerdir. İyi sonuçlar alınamamış maçlar sonrası bu tür sözler normaldir. Son iki maçta iyi oynayamadık. Bazı oyuncular form düşüklüğü yaşıyor. Ben de futbolcuydum ve bu tür şeylerin yaşanması normal. Yaptığım açıklama, oyuncularımın daha iyi performans sergilemelerini sağlamak içindi. Sahada futbolcularım istediğim gibi performans sergileyemezken, basın toplantısında çıkıp da iyi olduklarını söyleyemem. Gördüğümü söylerim. Kimsenin de alınmasını istemiyorum. Ben takımın başına geldiğimden beri oyuncularımı korudum. Çünkü benim alacağım sonuçlar onlara bağlı.”
Ankaragücü maçı kadrosu belli oldu
Süper Lig'in 13. haftasında, yarın akşam deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşacak olan Galatasaray’ın maç kadrosu belli oldu. Hasan Şaş ve Baliç'in sakatlıkları nedeniyle yer alamadığı kadroda şu futbolcular bulunuyor:
Mondragon
Aykut
Cihan
Suat
Song
Bülent
Tomas
H. Ünsal
Orhan
İbrahim Yavuz
Sabri
Conceiçao
Volkan
Saidou
Petre
Ergün
Ayhan
Cafer
H. Şükür
Necati
Ümit
Arif
Sağlık Raporu: Hasan Ve Baliç Ankara'da yok
26 Kasım Cuma günü oynanacak olan Galatasaray- Ankaragücü karşılaşmasında Hasan ve Baliç'in sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyeceği açıklandı.
Kulüp doktoru Murat Çevik, Ankaragücü karşısında sakatlıkları süren Hasan ve Baliç'in kesinlikle oynayamayacağını belirtirken, ''Bu futbolcuların tedavisini sürdürüyoruz. Her geçen gün daha iyi duruma geliyorlar. Ancak, Ankaragücü maçında forma giyemeyecekler'' açıklamasını yaptı.
Ergün ile Ümit Karan'ın da sakatlıklarının bulunduğunu anlatan Dr. Çevik, ''Bu oyuncuların sakatlıklarını takip ediyoruz. Durumları yarın (bugün) kesinlik kazanacak'' dedi.
Dr. Çevik, geçtiğimiz hafta içinde sakatlanan genç oyuncu Zafer'in tedavisinin de 3 hafta süreceğini dile getirdi.
Macın hakemi de İsmet Arzuman'mış..
Mac esnasinda Ankara'da hava onemli bir etken.. Asiri soguk veya kar oyunu olumsuz etkiler, buyuk ihtimalle maci da beraberlige baglar..
Benim degil ama Hagi'nin aklindaki kadro su sekildedir bence;
Mondragon
Cihan Song Tomas Orhan
Sabri Volkan Conce Ergun
Hakan Necati
Yedeklerde fazla alternatifimiz olmayacak.. Saidou, Arif, Bulent, Ayhan ve buyuk ihtimal Cafercan olur..
Parma Maniac
26-11-04, 01:48
şu anda kar yok burda.. yani yağdı dün ama eridi bugüne.. eğer yarın yağmazsa güzel bi ortamda oynanabilir maç.. hava da soğuk ama öyle dondurucu değil.. uygun ortam olur inşallah..
yenemezsek havlu atıcaz...
JackDaniels
26-11-04, 15:16
Güneş açtı hava güzel...
Kar olmaz bu havada gökyüzü açık yani...
İnşallah çıkış maçımız olur.
Kadro acıklandı:
Mondragon
Cihan Song Tomas Orhan Ak
Sabri Conce Volkan Ergün
Necati Hakan Ş.
Saidou ilk 18'de yok..
Mac esnasinda Ankara'da hava onemli bir etken.. Asiri soguk veya kar oyunu olumsuz etkiler, buyuk ihtimalle maci da beraberlige baglar..
Benim degil ama Hagi'nin aklindaki kadro su sekildedir bence;
Mondragon
Cihan Song Tomas Orhan
Sabri Volkan Conce Ergun
Hakan Necati
Yedeklerde fazla alternatifimiz olmayacak.. Saidou, Arif, Bulent, Ayhan ve buyuk ihtimal Cafercan olur..
Tamam kisitli bir kadromuz var dolayisiyla ilk 11'i tahmin etmek cok da zor degil ama iyi bilmisim yine de :topcu:
Solda Balic, sagda Hasan'in eksikligi buyuk kayip ancak bu kadro maci alacak buna eminim..
Hakan Unsal'in performansi Hakan Sukur'den kotumuymus hagi'ye gore ?
Gene mi Hakan'la basliyor?
Bu adamin kadro kalmasi icin kendi kalemize 3-4 gol atmasi falan mi gerekli :analamadim:
M.Yasin Cakmak
26-11-04, 19:51
Geçen haftadan sonra Hakan Ünsal'ın kesilip de Sabri'nin oyunda tutlması en iyi tabir ile 'Ayıp' tır.
UmBeRtO GS
26-11-04, 20:15
GoOoOoOoOoOoOOL HAKAN ŞÜKÜR!!!!
1-0
Dakika 14
Penaltıdan
Bengü Cakmak
26-11-04, 20:47
Hakan ünsal sakat...
bence iyi oynuyoruz ama cok kacirdik
necatiyi cikarip ümit karani sokmasi gerek haginin
İyi oynamıyoruz bence ...
Ankaragücü bizi sahamıza hapsetti ama avantajımız arka tarafta 3 lu savunmadan dolayı açık veriyorlar ama hakan ve necati değerlendiremiyor pozisyonları ...
Defansta ise 4 oyuncumuzda canla başla cok iyiler.
Orhan boyle oynayacaksa hakan unsal yedek kulübesinde otursun fazlası zarar !
Bi de ergun un yerine bir genç koysak takıma ilk yarı 8 top kaybı var adamın :(
Conceicao 2 güzel pas attı golluk birde sutu var yani fırsatı değerlendirip saidoo yu kızaga cekecek gibi ...
Bu takım fıtık eder adamı. Cidden bu kadro ve teknik ekiple şampiyon olursak son yılların en büyük mucizesini gerçekleştirmiş olacağız. Ankaragücünü en son geçen hafta izledim bizim yenildiğimiz D.BAkır'ı yenmelerine rağmen çok sıradan görüntü verdiler. Bu takıma karşı fazla gol pozisyonu bulmamıza rağmen forvetlerimizi süper performansı ile 1 -0 da kalıp son 15 dk ecel terleri döktük. Sağolsun teknik direktörümüz Hagi mükemmel(!) değişikliklerle puan kaybını engelledi. Forveti ve orta sahadaki adamı çıkarıp defansif özellikleri yüksek Petre ve Bülent i alarak "ben çapsızım kardeşim" mesajı verdi. Hadi Petre'yi anladım da HAkan Şükür'ün yerine girmesi gereken adam bence Ümit KAran idi. bu kadar tırsak bir tatktik bize yakışmıyor. Ankaragücü vasat hatta vasat altı bir takım. Bu takımdan bu kadar korkarsak 2 hafta sonraki FB maçını düşünüyorum HAgi o maça forvette Bülentle falan çıkarsa şaşırmayacağım.
ŞAmpiyonluk umudum her geçen hafta daha bir azalıyor. Devre arası gelse de umut tazelesek..
JackDaniels
26-11-04, 22:16
Dünyanın her tarafını gezin...Büütüüün futbolcuları izleyin...
Hiç bir oyuncu sağ ayağıyla gol vuruşu yaptıktan sonra, sol ayağıylada içeri girmekte olan topu geri dışarı çıkaramaz...
Ama bi kişi yapabiliyor bunu...
Hakan Şükür...
El insanf be Hakan..Yine kaçırılmayacak golleri kaçırdın ya helal olsun...
Adın Ümit,Serkan ,Ali ,Veli olsA bu performansla inan 18 ' e bile giremezdin ya...
Neyse...
JackDaniels
26-11-04, 22:19
Cihan, Song müthiştiniz tebrikler...
Conce, ve sabride iyi gibi gözüktü gözüme...
Necatinin bir gol atması lazım...
Hakan Şükür'de artık dinlenmeli...Çok yoruldu!!!!!
Macla ve oyuncularla ilgili yorum yapmanin bence cok da fazla anlami yok.. Galatasaray Ankara'da oynuyor ve tahminim en fazla 1000 seyircisi var.. Takim aynen gecen sene ki basi bos, ne taktik var ne sistem kafalarina gore oynuyorlar.. Hagi ozellikle Hakan'a dogru gidiyor golden sonra, Hakan son anda gorup zoraki bir tokalasmadan sonra Hakan Unsal'a gidiyor.. Volkan'i gece hayati bitirdi falan diyoruz ancak bence bu cocuk bir doktora falan gozuksun, bana kalirsa bir hastaligi var yoksa bir insan bu kadar gucsuzlesemez.. Bir Necati'miz vardi o da geri kalana uydu..
Bu arada son bir umut isigi olarak Balic-Conce-Saidou-Hasan orta sahasini goruyorum, Hagi bunlari fener macina kadar hazirladi hazirladi, aksi takdirde Sami Yen falan dinlemez kimse, 5'lik oluruz.. Macin berbat gecmesinde saha zemini ve klasik cuma sendromunun da etkisi vardi..
M.Yasin Cakmak
26-11-04, 22:34
Hakan kaçırdı da Necati kaçırmadı mı abi? Neco da 3 tane karşı karşıya pozisyonu harcadı. Hakan bugün bence çok diriydi, çok koştu ve hakikaten yoruldu.
Ama bence bugün Hakan'ın maç içi performansını değil de Hakan Ünsal'a gitmesini tartışmak lazım. Eğer tahmin ettiğim şeyler dönüyorsa biz havlu attık demektir bu sene.
Hagi'den cacik olmaz.. Lucescu'dan beter..
Bu takimda Umit Karan bi yerlerini yirtsa dahi Hakan Sukur'u kesemez. Hagi sabit fikirli bir adam. Daha evvelden dedigim gibi Sukur'un yedek kalmasi icin ne yapmasi lazim ? Kendi kalemize 3-4 gol atmasi mi gerek illa ki ?
Su macta Sukur'un yerine Karan olsa en az 3'lerdik bu Ankaragucunu..
Yapmayın allahaşkına..Tamam Şükür gol kaçırdı ( saydım 2 tane) .. ama Necati de bu takımın forveti kaçırdığı dünyalar var ( benim saydığım 4).. Hakan artniyeti bu taraftarda devam ettikçe Hakanlı maçlarda başarı zaten çok zor..
Yok neymiş Şükür golden sonra Ünsal a koşmuşmuş..
Bırakın allahaşkına...
Şükürden önce bu takımda konuşulacak o kadar çok adam varki !!!
Bugün takım önceki maçlara nazaran çok pozisyona girdi...
Beni sevindiren bu...
Ben cogunuzla aynı fikirde degilim..Bugun girdigimiz onca pozisyondan sadece birini atabilmiş ve skoru 2-0'a tasıyabilmis olsak, elde edecegimiz farklı deplasman galibiyetiyle burda zafer şarkılar soyler olurduk..Ama futbol boyle bir oyun; eger o kadar pozisyonda gol atamamıssanız ve de skor hala rakibin umutlarını taze tutar bir konumdaysa ve de son 2 haftada 5 puan kaybetmis bir takımsanız, macın sonlarında geriye cekilmeniz kacınılmaz oluyor..Ha, elbette neden bunu daha iyi yapmadık diyebilirsiniz, ama takımınızın hemen hemen ayagında top turan tek oyuncusu Hasan Şaş yokken daha farklı şeyler beklemek kanımca yanlış..
Bugun Mondragon iyiydi..
Tomas ve Song cok iyiydi..
Orhan Ak resmen beni utandırdı ve bir kaç yerini kaybetmesi haricinde cok iyi oynadı..E golün asistini de yaptı sayılır..
Cihan, ayrı topik actım zaten, en iyimizdi bence..
Conceicao, ilk 25 dakika resmen ayagına top degmedikten sonra, bence macın sonuna dek cok iyi oynadı..Daha onceleri hucuma kısıtlı cıkıyordu, bu sefer hucuma da destek verdi..Gol pasları attı, gol pozisyonlarına girdi..Ayrıca kesicilik görevini de gectigimiz haftalara nazaran başarıyla yaptı..Umarım çapsız insanların yorumlarıyla sıradan topcu kısvesine sokulan Flavio bundan sonra kesilmez de, her hafta performansı artar..
Hakan Şükür kacırdıgı komik goller haricinde, sakatlanana dek bence bu senenin en iyi futbolunu oynadı..Bazı zamanlar 22 yasındaki Hakan'i mi izliyorum diye düsündüm..Cok istekliydi..Ve dedigim gibi bir Hakan Şükür klasigi haline gelen kacırdıgı inanılmaz pozisyonlar haricinde bence çok başarılıydı..Ama maç sonrası Hagi'nin gecen hafta yaptıgı konusma icin, üzüldük tabii filan tarzı acıklamalar yapması, yine Ah Hakan Ah dedirtti..
Necati, hic kacırmayacagı pozisyonları kacırır oldu..Yine de cok pozisyona girmesini teselli hanesine yazalım..
Sabri ve Ergün, kanımca Galatasaray onbirine asla ama asla girmemesi gereken oyuncular..Bugun de ozellikle Ergün yine döküldü..Ben artık Ergün'ü sahada gormek istemiyorum...
Volkan da anlasılmaz bicimde, sonradan girdiginde gosterdigi performansı ilk 11'de basladıgında sergileyemiyor..Nedendir, acıklanamaz bir sey gercekten..
Ayhan, haftalardır oynamamasına ve de sol acık pozisyonu belki de hayataında ilk kez oynadıgı bir mevkii olmasına ragmen, en azından Ergün'den iyi oynadı bence..Hucumlara etkin destek verdi, ama mac eksikligi son paslarda etkisini gösterdi elbette..
Büyük Kaptan iki kritik topu keserek görevini yaptı..Nice senelere Buyuk Kaptan..
Petre ise bunca hafta oynatılmadıktan sonra birden sahaya sürüldügü macta cok kritik 2 top kaybıyla nerdeyse gol yedirecekti bize, ama bunda suclanacak son kişi Petre..O yuzden bir sey soylemiyorum..
Genel olarak bakarsak, bence önemli bir 3 puan..Genclerbirligi macından da galibiyetle ayrılırsak, Fener macına sezona devam ve ya tamam macı olarak cıkma sansımız olur..
Bu takima devre arasinda cok iyi bir ortasaha (Conce veya Saidou gibi degil) ile iyi bir forvet (Pinto veya Lukunku gibi degil) alinmasi sart..!
Parma Maniac
27-11-04, 00:43
Genco'm Allahaşkına Ümit Karan kaç tane maça çıktı bu takımda.. hangi maçta hat trik yapmış o olsa en az 3-4 fark atıyoruz.. Allahaşkına yapmayın.. hayır izlemesek Karan'ı, bilmesek tamam diyeceğiz de oynadığı dönemde 33lük Sukur'den daha az gol atmış, dünyaları kaçırma hastalığının aynısından muzdarip bi insan..
UmBeRtO GS
27-11-04, 00:51
Genco'm Allahaşkına Ümit Karan kaç tane maça çıktı bu takımda.. hangi maçta hat trik yapmış o olsa en az 3-4 fark atıyoruz.. Allahaşkına yapmayın.. hayır izlemesek Karan'ı, bilmesek tamam diyeceğiz de oynadığı dönemde 33lük Sukur'den daha az gol atmış, dünyaları kaçırma hastalığının aynısından muzdarip bi insan..
Aynen katılıyorum, geçen seneye kadar barlardan çıkmayan, 2 maç üst üste oynayamayan Ümit Karan mı oldu bu takımın kurtarıcısı, Hakan Şükür'ü kesebilecek süper golcü?
Ümit Karan'ın neler kaçırdığını da biliyoruz...
Bende onu soyluyorum iste.. Hagi'de Sukur takintisi var resmen.. Yavas yavas Necati'yi de belledi beyninde artik obur oyuncular agizinla kus tutsa, sittin sene giremezler takima.. Sezonun basinda bi ara Necati ne yaparsa yapsin cikartma huyu vardi hadi gecti bitti dedik simdi de kotu oynasa dahi cikarmiyor..
Adama sans vermezsen adam kendini nasil kanitlasin ki yahu ? Hakan'in bugun kacirdigi iki golde fizik kurallarina aykiri, adam bos kaleye yuvarlayamadi topu resmen..
Aynen katılıyorum, geçen seneye kadar barlardan çıkmayan, 2 maç üst üste oynayamayan Ümit Karan mı oldu bu takımın kurtarıcısı, Hakan Şükür'ü kesebilecek süper golcü?
Ümit Karan'ın neler kaçırdığını da biliyoruz...
Kurtarici diye birsey soyleyen oldu mu ki ? Sadece Karan olsaydi daha farkli olurdu dedim.. Ayrica, 2 mac ustuste oynamayan Karan degil 2 mac ustuste oynatilmayan Karan.. Eger bu takimin kurtaricisi transferin son gunune kadar, imza aticam aticam diyip atmayip, takimi satip bizi Inter ile UEFA'lik yapan ve UEFA'yi aldigimizin ertesi gunu cingene gibi Terim'le para pazarligina giren ve sevincimizi kursagimizda birakan Hakan olduysa barlardan cikmayan Karan hayli hayli olur merak etme..
M.Yasin Cakmak
27-11-04, 01:29
Abi Galatasaray'ın sözleşmeli futbolcusundan bahsediyosun...biraz daha sakin ol. Millete sakin derken biz böyle yapmayalım lütfen.
Umit kurtarıcıdır.
Tıpkı Lucescu gibi ona guvenen bir teknik direktorle beraber o kısıtlı kadroya ragmen Sampiyonlar Liginde 2 sene once attigi 5 gol gibi.
Onune geleni yazmisti adam.
Abi Galatasaray'ın sözleşmeli futbolcusundan bahsediyosun...biraz daha sakin ol. Millete sakin derken biz böyle yapmayalım lütfen.
Benden bahsediyosan gayet sakinim Yasin..
UmBeRtO GS
27-11-04, 01:54
Eger bu takimin kurtaricisi transferin son gunune kadar, imza aticam aticam diyip atmayip, takimi satip bizi Inter ile UEFA'lik yapan ve UEFA'yi aldigimizin ertesi gunu cingene gibi Terim'le para pazarligina giren ve sevincimizi kursagimizda birakan Hakan olduysa barlardan cikmayan Karan hayli hayli olur merak etme..
:sasirdim:
Umit kurtarıcıdır.
Tıpkı Lucescu gibi ona guvenen bir teknik direktorle beraber o kısıtlı kadroya ragmen Sampiyonlar Liginde 2 sene once attigi 5 gol gibi.
Onune geleni yazmisti adam.
Zaten Ümit'in de tek başarısı var hayatında, o attığı 5 gol...
Hagi: 3 puan için mutluyuz
Galatasaray Teknik Direktörü Georghe Hagi, Ankaragücü’nü 1-0 yendikleri karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada, “Çok zor bir deplasmandan 3 puanla dönmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
26 Kasım 2004— Zor bir dönemden geçtiklerini ve özel hava koşullarında mücadele ettiklerini hatırlatan Hagi, “Böyle bir dönemde aldığımız galibiyet nedeniyle önce futbolcularım, sonra da kendim adına mutluyum” diye konuştu.
Galatasaray için Ankaragücü ile deplasmanda yapılan maçların her zaman çok zor olduğunu vurgulayan Hagi, “İlk yarıda pekçok pozisyonumuz vardı. İkinci yarıda da bazı gol pozisyonlarından yararlanamadık. Son 20 dakikada Ankaragücü üzerimize geldi. Bunu normal karşılamak gerekir. Çünkü Ankaragücü güçlü bir takım. Fakat genel olarak tüm oyuncularımın performansından memnunum. Forvet oyuncularımı her zaman bu maçta olduğu gibi görmek isterim. Çünkü çok koştular, pozisyonlara girdiler, top kazandılar, takımın çıkmasını sağladılar ve savunmaya da yardım ettiler. Ayrıca orta alanda Conceiçao da iyi bir futbol sergiledi. Ümit ederim ki bu galibiyetten sonra yeni bir galibiyet serisi yakalarız” dedi.
KAPSAL: YENİLGİYİ HAK ETMEDİK
Ankaragücü Teknik Direktörü Reha Kapsal da açıklamasında, takımının futbolundan son derece memnun olduğunu belirterek, “Maç berabere dahi bitse üzülürdüm. Çünkü bu karşılaşmada galibiyeti hak ettik” dedi.
Karşılaşmanın özellikle ikinci yarısında tek kale futbol oynadıklarını iddia eden Kapsal, “Ligde bugüne kadar yaptığımız 13 karşılaşmada, Türkiye’nin en çok top kazanan ve rakibin oyununu kesen takım olduk. 13 maçta 45 net gol pozisyonu yakaladık. Bu maçta yakaladığımız fırsatlarla birlikte bu sayı herhalde 50 olmuştur. Fakat final paslarını iyi yapamıyoruz ve gol vuruşlarında başarılı olamıyoruz” diye konuştu.
Galatasaray’a karşı orta alanda çok dirençli ve baskılı oynadıklarını anlatan Kapsal, “Rakibimizin orta alanda sorunlarının olduğunu biliyorduk. Deplasman maçlarında hep rakiplerinin orta saha oyuncularından goller yemişler. Düşündüğümüz oyunu sahaya yansıttık. Herhalde Galatasaray’ın son zamanlarda böyle kendi sahasına kapandığı bir maç olmamıştır. Bu maç kaybedildi, ama berabere de kalsak üzülürdüm. Ankaragücü olarak çağdaş, sistemli, organize futbol oynuyoruz. Futbolcularımı bu maçtaki performansları için kutluyorum” dedi.
Parma Maniac
27-11-04, 02:15
4 gol attı o sene Ümit.. ve 12 maçta attı 4 golü.. ligde de 7 golü vardı o sene.. ama inanılmaz başarılı gösterildi anlamadım.. ama geçen seneye geldik.. Sukur ligde 15 gol attı.. CLde 6 maçta 5 gol vardı.. bu sefer de Sukur tu kakaydı geçen sene.. ilginç şeyler..
Hagi'de Sukur takıntısı yok.. Sukur sene başından beri çok iyi oynadı.. sadece son 2-3 maç bi durgunluk vardı üzerinde ki takım da rezildi zaten son 2 maç.. göze batan hep Sukur oluyor bu durumlarda ama.. daha önceki maçlarda gol atamasa da hep etkili oldu, asistler yaptı, sonuca etki etti.. yedek bırakılması için bir neden göremiyorum ben.. Necati de son 4-5 maç aşırı kötü o neden hiç eleştirilmiyor onu da anlamıyorum.. Sukur şu anda yedek kalacak adam değil takımda.. hele Karan gibi daha önceki maçlarda da pek bir şey yapmamış bi adam için hiç değil..
bence tabii..
UmBeRtO GS
27-11-04, 02:51
4 gol attı o sene Ümit.. ve 12 maçta attı 4 golü.. ligde de 7 golü vardı o sene.. ama inanılmaz başarılı gösterildi anlamadım.. ama geçen seneye geldik.. Sukur ligde 15 gol attı.. CLde 6 maçta 5 gol vardı.. bu sefer de Sukur tu kakaydı geçen sene.. ilginç şeyler..
Hagi'de Sukur takıntısı yok.. Sukur sene başından beri çok iyi oynadı.. sadece son 2-3 maç bi durgunluk vardı üzerinde ki takım da rezildi zaten son 2 maç.. göze batan hep Sukur oluyor bu durumlarda ama.. daha önceki maçlarda gol atamasa da hep etkili oldu, asistler yaptı, sonuca etki etti.. yedek bırakılması için bir neden göremiyorum ben.. Necati de son 4-5 maç aşırı kötü o neden hiç eleştirilmiyor onu da anlamıyorum.. Sukur şu anda yedek kalacak adam değil takımda.. hele Karan gibi daha önceki maçlarda da pek bir şey yapmamış bi adam için hiç değil..
bence tabii..
Aynen katılıyorum...
2 maç kötü oynadı diye Hakan Şükür hemen asılmamalı...
bırakın allahaşkına ne 2 haftası 7. haftadan beri hakanın yaptığı tek olumlu hareketi göstersenize bana. hadi bugün yine biraz koştu çalıştı 6 haftadır ne yaptı. hala kesilmez de karan mı oynayacak ta edebiyatı. karanı gördük bu sene şans bulduğu her maçta iyiydi. aek maçında tek başına hücum yaptırdı takıma. tamam sezon başı hakan iyi başladı biz de söyledik ama kötüyken kötü demek neden zor geliyor size anlamıyorum. futbolu seyreden herkes hakanın kötü olduğunda hemfikir hala neyini savunuyorsunuz. bugün kaçırdığı goller necatinin kaçırdıklarından çok farklı necati iyi kötü kaleye vurup kaçırdı bu adam topu 2 kere boş kaleye itemedi altıpastan çerçeveyi bulamadı.
karanın barlarını yazıyorsanız hakanın babasını kardeşini hocalarını hacılarını cemaat ilişkilerini dgm olaylarını takım içi kamplaşmalarını satıp gitmelerini yalanlarını paragözlüklerini de yazacaksınız. neymiş karan bara gidiyormuş oldu.
ta lucescu zamanındaki karanın gol sayısını bulup düzeltiyorsunuz da hakanın geçen seneki gol sayısını neden doğru yazmıyorsunuz.
bu arada bu takımın şu anki ideal kadrosu bana göre artık belli oldu bakalım ne zaman çıkartacak bu takımı.
mondragon
cihan-song-tomas-orhan
hasan-conceicao-ayhan-baliç
karan-necati
hasan yoksa arda baliç yoksa cafercan oynar. kendi sahamızda ayhanın yerine zafer başlayabilir.
Of of ne de guzel yazmissin Onder abi.
Simdi ben yazacaktim uzun birseyler iyiki sen girmissin araya.
Hakan Şükür iyi oynadı.Volkan geçen hafataya göre kötüydü,bir iyi bir kötü anlayamıyorum.Cihan gerçekten her geçen maç daha çok sempatimi kazanıyor oynadığı futbolla.Sabri ile Conceicao da iyi mücadele etti.Sol bekte Orhan Ak'ı da beğendim.Uzun süredir ilk 11'de oynamamasına rağmen başarılı performans gösterdi.Necati'ye neler oluyor bilmiyorum 4 tane net fırsatı harcadı,kendisine yakışmayacak şekilde kötü vuruşlar yaptı.Bir an önce toparlanması lazım.
Conceicao hücuma da çok olumlu katkı yapabileceğini gösterdi.Gerçekten maçın ilk yarım saati gözükmedi bile ama sonra toparlandı.Orhan da fırsatı iyi değerlendirdi,genel anlamda çok iyi oynadı bence.
Ergün bu takımdan kesilmesi gereken ilk isim.Hagi'nin artık bunu görmesi lazım.Necati bir gol atsa,yine toparlanacak ama şanssızdı ve biraz da stresliydi.
Dünkü maçta hoşuma giden bir nokta ise,çok güzel hücum organizasyonları yaptık.Bir çoğunda da Cihan başroldeydi.
Bu maçlardan alınacak puanlar çok önemli.Haftaya da kayıpsız çıkarsak,iyice morallenmiş olacağız.
Roberto Baggio, Hakan'ın kötü olduğu konusnda hemfikirim KAran'a daha çok şans verilmeli. Amma velakin kadrona bakıyorum ve Baliç i görüyorum. O zaman Hakan için söylediklerin havada kalıyor. Çünkü sezon başından beri bakarsak Baliç bu takıma Hakan'ın 10 da biri kadar katkı yapmadı. Madem Baliç'i koydun o zaman HAkan'a, Ergün'e Ünsal'a söylenecek laf olmamalı. Bu takımda ipi çekilecek ilk isim Baliç olmalı. Kendisine "yeniden doğuş" fırsatı veren, haftalardır kötü oynadığı halde kadrosuna koyan teknik direktörüne, ve kendisine kucak açan kulübüne layık olamadığı için.. Ben yönetici olsam devre arası Baliç'in ipini çekerim. Sezon başı en umutlu olduğum topçuydu insan biraz oynar be.
Bu takımda tek orta yapan adam Balic.
Onu bosken top ayagina geldiginde taraftarin heyecanlandigi tek isim Balic.
Cit kirildim olabilir ancak teknik ve bireysel yetenek acisindan Balic bu takimin iyi adamlarindan.
Carmelo baliç kaç tane orta yaptı bu sezon? Açıkçası top baliçin ayağına geldiğinde hiç heyecanlanmıyorum çünkü 90 % topu kaptıracağını ya da yere düşeceğini biliyorum.. Ceyhun Eriş te iyi orta yapar oldu olacak o da gelsin.
Bence Ankaragucu maci sonrasi onemli bir noktayi atliyoruz.. Balic genelde kosmadigi ve o kanatta oyunun savunma yonunu aksattigi icin elestiriliyor.. Solda dun ilk yari Ergun ve ikinci yari Ayhan oynadi, bu ikisi de mucadeleci futbollari ile bilinen oyuncular zaten o sebeple ortanin ortasinda oynuyorlar.. Ancak dun gorduk ki, ozellikle Ergun'un varligi bile hissedilmedi oyunun ne hucum ne savunma yonunde.. Ayhan ikinci devre mucadele etse de o kanattan yine bircok akin yedik.. Yani Balic'in en cok elestirilen yonune bu iki oyuncu da deva olamadi, kaldi ki ataklarda da fazla etkili degillerdi.. Baljic'in ise en buyuk sanssizligi boyle bir forvetle oynamasi, su an asist krali durumunda olabilecekken, cok cok net hatirladigim net pozisyonlarin kacirilmasi sonucu su an yaptigi orta var mi yok mu o tartisilir hale geldi..
Bir diger deginmek istedigim oyuncu Conceicao.. Dun gercekten ilk 30 dakika sahada yoktu, ayagina top degmedi dersem abartmis olmam.. Ancak ondan sonra hem mucadele olarak hem de pas dagitimi acisindan oldukca iyi bir mac gecirdi.. Yalniz onun da oyununu top kaybi rekoruna giden ve top rakipteyken eli belinde izleyen Volkan kotu yonde etkiledi.. Fakat her sartta Conce-Saidou-Volkan-Ergun dortlusunden ilk secilecek adamdir, hatta bu konuda secimden ziyade Conce'nin adi yazilmali yanina da hangisi formdaysa o konulmalidir.. Devre sonuna kadar oynar ve iyi bir form yakalarsa takimda kalma sansi da artar..
UmBeRtO GS
27-11-04, 18:40
Baljic'in ise en buyuk sanssizligi boyle bir forvetle oynamasi, su an asist krali durumunda olabilecekken, cok cok net hatirladigim net pozisyonlarin kacirilmasi sonucu su an yaptigi orta var mi yok mu o tartisilir hale geldi..
Valla Galatasaray maçlarını izlemeyen biri de Baliç'in her maç 5 tane 100% gollük orta ya da pas verdiğini zannedecek...
Futbolcu : Eidur Gudjohnssen
Klup : Chelsea
Oynadigi mac sayisi : 14
Gol sayisi : 5
Teknik Direktor : Jose Mourinho
Kestigi oyuncu : Mateja Kezman
Gudjohnssen ligin ilk maci M.Utd maci gol attiktan sonra 8 mac 90 dakika sure almasina ragmen gol atamadi.Sonra ki mac hat-trick'i disinda bu sezon 14 macta 5 gol atti...Jose Mourinho elinde Mateja Kezman gibi bir adam olmasina ragmen inatla kendisini oynatti..Gol atamadigi icin elestirlere,hakaretlere mazur kalmadi..
Futbolcu : Ruud Van Nistelrooy
Klup : Manchester United
Oynadigi mac sayisi : 8
Gol sayisi : 3
Teknik Direktor : Sir Alex Ferguson
Kestigi oyuncu : Louis Saha,Alan Smith
Ruud Van Nistelrooy sakatiktan ciktiktan sonra onun yerine oynayan Alan Smith (5 macta 2 gol 4 asist)'den formasini geri aldi..Sir Alex Ferguson tecrubeli ve muthis golcusunu hemen Alan Smith'in yerine koydu..Bu karar basta cok dogru bir karar gibi gozuksede ilerleyen haftalarda Ruud 8 macta 3 gol atti..İlginc yani bu attigi 3 golunde penaltidan olmasi idi..Ruud formsuzdu..M.Utd puan kaybediyordu ama Sir Alex Ferguson kendisini oynatmaya devam ediyor ne Saha ne Alan Smith istikrarli bir sekilde forma bulamiyordu..Ve kendisine hic bir sekilde elestiri gelmiyordu...
Futbolcu : Raul
Klup : Real Madrid
Oynadigi mac sayisi : 12
Gol sayisi : 1
Teknik Direktor : Jose Camacho,Jose Ramos
Kesitigi oyuncu : Micheal Owen,Fernando Morientes
''Galacticos'' takma ismiyle sezona baslayan ve bu muthis karmanin kaptani olan Raul sezona cok kotu basladi..EURO 2004'te İspanya'nin elenmesinde buyuk pay sahibi oldugu konusulan ve cok formsuz olan Raul yine de Real Madrid'de Owen ve Morientes gibi oyuncularin yerine ilk 11'de basladi...Onun oynadigi donemde Real Madrid ligde ve sampiyonlar liginde tarihinin en kotu donemlerinden birini yasiyordu..Ancak yinede ne istafa eden Camacho ne onun yerine gelen Ramos Raul'un takimdan kesmedi..Raul 12 macta sadece 1 gol atmasinda ragmen 4 gollu Owen ve 2 asist'li Moreintes'in yerine hep ilk 11'de sahaya suruldu..
Futbolcu : Jon Dahl Tomasson
Klup : AC Milan
Oynadiigi mac sayisi : 7
Teknik Direktor : Carlo Ancelotti
Kestigi oyuncu : Hernan Jorge Crespo
Danimarka'nin son donemde yetistirdigi en buyuk oyuncularda olan Tomasson bu sene İnzaghi'nin sakatligi sayesinde ilk 11'de yer buldu...Chelsea'den alinan italya liginde gol kralligi yasamis italya liginde nasil gol atilir cok iyi bilen Crespo'nun transferiyle yedek klubesine cekilmesi beklenirken Ancelotti ona israrla ilk 11'de sure verdi..Yalniz Tomasson 5 mac ust uste gol atamadi..Ve bu sanssizligini Atalanta maciyla kirdi..Ve suana kadar Crespo'ya forma gostermedi..Ancelotti israrla kendisine daha cok sans veriyor..
Futbolcu : Hakan Sukur
Klup : Galatasaray
Gol sayisi : 7
Teknik Direktor : Gheroghe Hagi
Kestigi oyuncu : Umit Karan
Dunya uzerinde en cok elestirlen,en cok begenilmeyen veya en cok begenilen gibi degisik unvanlara sahip olmakla birlikte,Milli Takimda en cok gol atan oyuncu unvaninada sahiptir..Yasi 33 olmasina ragmen bitmek tukenmek bilmeyen enerjisi ile her mac cok kosup arkadaslarina pozisyon hazirlar..Cok kolay posizyona girer ama cok kolayda harcar..Karakteri her zaman tartisma konusu olmustur..Cogu Galatasaray taraftari futbolculuguna degil karakteri yuzunden begenmedigini belirtir..Bu bilgiler isiginda yinede Gheroghe Hagi'den tutun Fatih Terim'e kadar bir cok Teknik Direktor ona ilk 11'in ilk ismi olarak dusunur..Uzun sure gol suskunlugu olmasina ragmen hep ilk 11'de yer alir..
**İste dunyadan bu sene ornekler..Dunyanin hic bir yerinde hic bir forvet oyuncusu 14 mac 14 gol atamaz..Mutlaka bir suskunluk devresi yasar..Siz halen Hakan su kadar mac gol atamadi,su kadar dakika kosmadi su kadar saniye topa vuramadi bunlari hesaplayin....
14 macta 7 gol gayet basarili bir sezon gecirmesine agmen halen begenilmez halen Umit Karan oynasin denir...
Teknik Direktorler forvetlerin bir ''cocuk'' gibi oldugunu onlarin uzerine diger mevkilerden daha cok durulmasini ve istikrar saglanmasini soylerken ve bunu uygularken biz Turkiye'de asicak adam ariyoruz..
Allah askina birisi bana Hakan'in Kayseri, Trabzon, Akcaabat, Diyarbakir ve Malatya macinda ne yaptigini anlatsin..
Konu burda Karan degil.. Ben Karan dedim bu Cafercan da olabilir veya Arif'te.. Ilk Karan aklima geldigi icin Karan'i ornek verdim..
Parma: Senin o nefret ettigin ve daima defans futbolu oynatan Lucescu'yla forvette tek basina 4 gol atti Karan.. Ve senin o idolun olan Fatih Terim'in atak futboluyla ve muhtesem forvetimiz Hakan Sukur'de 5 gol atti.. Birisi Barcelona'ya, Liverpool'a, Roma'ya atti oburkusu de Real Sociedad'a, Olympiakos'a, Juve'ye..Fark burada..
Parma Maniac
27-11-04, 20:19
Kayseri ve Trabzon maçında play maker işi usta asistleri var Genco.. Trabzon maçındaki asisti maç kazandırdı.. ki öyle alıp sola sağa verilen türde asistler değildi ikisi de..
yahu Genco resmen laf salatası yapıyorsun.. Hakan Sukur'un 5 gol attığı sezon hücum futbolu falan oynadığımız yoktu.. hangi maçta öyle pozisyonlara girmişiz de Sukur arada atmış bi tane.. o sene CLde gol kaçırmadı Sukur.. bütün yakaladıklarını attı.. zaten Lucescu zamanı kadar kısırdık hücumlarda.. ha sen demişsin biri Liverpool, Roma, Barca'ya attı.. diğeri Juve'ye falan.. yalnız dediğim gibi Karan 12 maçta attı 4 golü.. dediği takımlara 2 golü var.. Roma deplasmanı, Barca deplasmanı.. Sukur de 5 golü Juve ve Real Sociedad'a attı.. Olympiakos maçlarında atamadı.. ve 2si de iyi savunmalara sahip takımlardır..
12de 4, 6da 5 gibi iki farklı rakamda bile Karan'ı daha üstün gösteriyorsan diyebileceğim bir şey yok fazla.. 7 gol attığında da(deplasmanda golü yok), başka durumlarda da bi kılıf bulunuyor nasıl olsa.. evet kardeşim Karan 4+7 attığı sene mükemmel golcüdür, Sukur 5+15 attığı sene hiçbi iş yapmamıştır.. buyrun..
Ben Baliç konusuna taktım. Baliç'in iyi oynadığını ve faydalı olduğunu iddia eden arkadaşlar attığımız gollerin kaç tanesinde payı olduğunu yazarsa sevinirim. Baliç'i hücum gücü yüksek diye oynatıyoruz attığımız kaç gole katkı yapmış acaba?
Ben farklı maçları izledim galiba. 1-2 maçta 10-15 dk lık periyotlar hariç ayakta bile duramayan bir oyuncu. Beğenmediğimiz Ergün Penbe bile Baliç'ten daha fazla asist yaptı yanlış bilmiyorsam. Ben adamın tekniği, orta yapması falan anlamıyorum bana rakamlarla gösterin Baliç efendinin icraatlarını. Kaç topu olumlu kullanmış kaç topu ezmiş kaç kez adam eksilmiş. Gollerin kaçı onun katkısıyla gelmiş bunları konuşalım.
Osvaldo rakamlara bakarak futbol yorumlamanin dogru oldugunu dusunmuyorum ve hatta verdigin ornekte goruldugu uzere son derece yaniltici da olabiliyor.. Keza Hakan'la Nobre ayni sayida gol attilar, ikisi de es basarida/kalitede demek nasil yanlissa, kanat oyuncularini da salt bu rakama gore karsilastirmak o derece yanlistir..
Maci izlerken oyuncunun performasindan memnunsan bence o iyi bir kistastir.. Sol kanatta su ana kadar izledigimiz alternatifler icinde Balic bence o bolgeyi en iyi kullanan oyuncumuz.. Daha iyi bir alternatif cikarsa tabi ki degerlendirelim ancak su sartlarda Balic ic saha maclarinda 11'deki yerini korumali.. Bu arada Balic sanki her mac oynuyormus gibi bir izlenim var, ozellikle son maclarda sadece ilk 45 dakika oynadi ve yerine giren oyuncularin ne yaptigi da ortada.. Balic'i her nedense buyuk bir on yargi ile izledigimizi dusunuyorum, bu on yarginin neticesinde olusan kamuoyu baskisiyla kadro disi gibi bir durum varsa onemli bir oyuncuyu kaybettik demektir.. Ilk baslarda Hagi'nin boyle baskilara karsi direnecegini dusunuyordum ancak son olaylar bu konuda yanildigimi gosterdi..
Maç bırakılmış gene Hakan tartışmasına dönülmüş.. Bu adamı boş yere tartışıyoruz öyle ya da böyle kesilmeyecek takımdan.. Bu takım da şampiyon olamayacak 2 kere 2 dört bu kadar belli.. Hayır başka ligleri başka takımları hiç izlemesek hakikaten Hakanın iyi oynadığına inanacağız..
Bu arada bu oyunla FB bizi Sami Yen'de çok rahat bir şekilde yener benden söylemesi..
Futbolcu : Eidur Gudjohnssen
Klup : Chelsea
Gol sayisi : 5
Teknik Direktor : Jose Mourinho
Kestigi oyuncu : Mateja Kezman
Gudjohnssen ligin ilk maci M.Utd maci gol attiktan sonra 8 mac 90 dakika sure almasina ragmen gol atamadi.Sonra ki mac hat-trick'i disinda bu sezon 14 macta 5 gol atti...Jose Mourinho elinde Mateja Kezman gibi bir adam olmasina ragmen inatla kendisini oynatti..Gol atamadigi icin elestirlere,hakaretlere mazur kalmadi..
Futbolcu : Ruud Van Nistelrooy
Klup : Manchester United
Oynadigi mac sayisi : 8
Gol sayisi : 3
Teknik Direktor : Sir Alex Ferguson
Kestigi oyuncu : Louis Saha,Alan Smith
Ruud Van Nistelrooy sakatiktan ciktiktan sonra onun yerine oynayan Alan Smith (5 macta 2 gol 4 asist)'den formasini geri aldi..Sir Alex Ferguson tecrubeli ve muthis golcusunu hemen Alan Smith'in yerine koydu..Bu karar basta cok dogru bir karar gibi gozuksede ilerleyen haftalarda Ruud 8 macta 3 gol atti..İlginc yani bu attigi 3 golunde penaltidan olmasi idi..Ruud formsuzdu..M.Utd puan kaybediyordu ama Sir Alex Ferguson kendisini oynatmaya devam ediyor ne Saha ne Alan Smith istikrarli bir sekilde forma bulamiyordu..Ve kendisine hic bir sekilde elestiri gelmiyordu...
Futbolcu : Raul
Klup : Real Madrid
Oynadigi mac sayisi : 12
Teknik Direktor : Jose Camacho,Jose Ramos
Kesitigi oyuncu : Micheal Owen,Fernando Morientes
''Galacticos'' takma ismiyle sezona baslayan ve bu muthis karmanin kaptani olan Raul sezona cok kotu basladi..EURO 2004'te İspanya'nin elenmesinde buyuk pay sahibi oldugu konusulan ve cok formsuz olan Raul yine de Real Madrid'de Owen ve Morientes gibi oyuncularin yerine ilk 11'de basladi...Onun oynadigi donemde Real Madrid ligde ve sampiyonlar liginde tarihinin en kotu donemlerinden birini yasiyordu..Ancak yinede ne istafa eden Camacho ne onun yerine gelen Ramos Raul'un takimdan kesmedi..Raul 12 macta sadece 1 gol atmasinda ragmen 4 gollu Owen ve 2 asist'li Moreintes'in yerine hep ilk 11'de sahaya suruldu..
Futbolcu : Jon Dahl Tomasson
Klup : AC Milan
Oynadiigi mac sayisi : 7
Teknik Direktor : Carlo Ancelotti
Kestigi oyuncu : Hernan Jorge Crespo
Danimarka'nin son donemde yetistirdigi en buyuk oyuncularda olan Tomasson bu sene İnzaghi'nin sakatligi sayesinde ilk 11'de yer buldu...Chelsea'den alinan italya liginde gol kralligi yasamis italya liginde nasil gol atilir cok iyi bilen Crespo'nun transferiyle yedek klubesine cekilmesi beklenirken Ancelotti ona israrla ilk 11'de sure verdi..Yalniz Tomasson 5 mac ust uste gol atamadi..Ve bu sanssizligini Atalanta maciyla kirdi..Ve suana kadar Crespo'ya forma gostermedi..Ancelotti israrla kendisine daha cok sans veriyor..
Futbolcu : Hakan Sukur
Klup : Galatasaray
Gol sayisi : 7
Teknik Direktor : Gheroghe Hagi
Kestigi oyuncu : Umit Karan
Dunya uzerinde en cok elestirlen,en cok begenilmeyen veya en cok begenilen gibi degisik unvanlara sahip olmakla birlikte,Milli Takimda en cok gol atan oyuncu unvaninada sahiptir..Yasi 33 olmasina ragmen bitmek tukenmek bilmeyen enerjisi ile her mac cok kosup arkadaslarina pozisyon hazirlar..Cok kolay posizyona girer ama cok kolayda harcar..Karakteri her zaman tartisma konusu olmustur..Cogu Galatasaray taraftari futbolculuguna degil karakteri yuzunden begenmedigini belirtir..Bu bilgiler isiginda yinede Gheroghe Hagi'den tutun Fatih Terim'e kadar bir cok Teknik Direktor ona ilk 11'in ilk ismi olarak dusunur..Uzun sure gol suskunlugu olmasina ragmen hep ilk 11'de yer alir..
**İste dunyadan bu sene ornekler..Dunyanin hic bir yerinde hic bir forvet oyuncusu 14 mac 14 gol atamaz..Mutlaka bir suskunluk devresi yasar..Siz halen Hakan su kadar mac gol atamadi,su kadar dakika kosmadi su kadar saniye topa vuramadi bunlari hesaplayin....
14 macta 7 gol gayet basarili bir sezon gecirmesine agmen halen begenilmez halen Umit Karan oynasin denir...
Teknik Direktorler forvetlerin bir ''cocuk'' gibi oldugunu onlarin uzerine diger mevkilerden daha cok durulmasini ve istikrar saglanmasini soylerken ve bunu uygularken biz Turkiye'de asicak adam ariyoruz..
sigara bu adamların oyundan alınma sayılarını değişiklik dakikalarını da araştırırsan bizim kızdığımız takıntının ne olduğunu ortaya çıkartırsın.
HAFTA MAÇ TARİHİ GOL ATTIĞI TAKIM DAKİKA GOL TİPİ
1 09/08/2003 DİYARBAKIRSPOR 52 F
1 09/08/2003 DİYARBAKIRSPOR 68 F
4 31/08/2003 GENÇLERBİRLİĞİ 20 F
6 21/09/2003 FENERBAHÇE 50 H
9 17/10/2003 ÇAYKUR RİZESPOR 12 P
10 25/10/2003 SAMSUNSPOR 63 F
15 06/12/2003 İSTANBULSPOR A.Ş. 69 H
19 31/01/2004 GAZİANTEPSPOR 70 H
19 31/01/2004 GAZİANTEPSPOR 81 F
24 07/03/2004 ADANASPOR A.Ş. 67 F
25 13/03/2004 A.SEBATSPOR 14 F
26 20/03/2004 ÇAYKUR RİZESPOR 33 P
K=Kendi kalesine P=Penaltı F=Ayakla H=Kafayla
15 golde ısrar devam ediyor. hakan şükürün geçen sene 15 gol attığı bir efsaneye dönüşmeden futbol federasyonu verileri ile attığı 12 golün dökümünü vereyim.
Örnekler de müthiş CL'de harikalar yaratan yılların golcüsü Ruud, zaten savunmasıyla ön planda olup maçlarını 1-0 kazanan takımın golcüsü Gudjohnsen, hiçbir zaman iyi bir forvet olmayıp çoğu zaman ilk 11 çıkmayan Tomasson ve RM'in forveti Raul ki Raul de sürekli oyundan alınıyor her maçta 60'ta 70'de..
Başka örnekleri de yazsaydık ya Nobre'yi Alex'i diğer Avrupa golcülerini.. Acaba başka biri daha var mıdır bu kadar tahammül edilen..
Kayseri ve Trabzon maçında play maker işi usta asistleri var Genco.. Trabzon maçındaki asisti maç kazandırdı.. ki öyle alıp sola sağa verilen türde asistler değildi ikisi de..
yahu Genco resmen laf salatası yapıyorsun.. Hakan Sukur'un 5 gol attığı sezon hücum futbolu falan oynadığımız yoktu.. hangi maçta öyle pozisyonlara girmişiz de Sukur arada atmış bi tane.. o sene CLde gol kaçırmadı Sukur.. bütün yakaladıklarını attı.. zaten Lucescu zamanı kadar kısırdık hücumlarda.. ha sen demişsin biri Liverpool, Roma, Barca'ya attı.. diğeri Juve'ye falan.. yalnız dediğim gibi Karan 12 maçta attı 4 golü.. dediği takımlara 2 golü var.. Roma deplasmanı, Barca deplasmanı.. Sukur de 5 golü Juve ve Real Sociedad'a attı.. Olympiakos maçlarında atamadı.. ve 2si de iyi savunmalara sahip takımlardır..
12de 4, 6da 5 gibi iki farklı rakamda bile Karan'ı daha üstün gösteriyorsan diyebileceğim bir şey yok fazla.. 7 gol attığında da(deplasmanda golü yok), başka durumlarda da bi kılıf bulunuyor nasıl olsa.. evet kardeşim Karan 4+7 attığı sene mükemmel golcüdür, Sukur 5+15 attığı sene hiçbi iş yapmamıştır.. buyrun..
Assist kazandirdi :lol:
Simdi de, Fatih Terim ile Lucescu'nun Galatasaray'da oynattiklari futbolun ayni mantelitede oldugunu soyluyosun :dislek: Ne desem ki olum sana.. Lucescu'yu cattenacio'cu diye elestirirken, ne diye FT'i hic defans yapmakla sucmaladin o zaman :)
Neyse, is boka sariyo kapatalim burda. Zira, simdi de o hucum futbolunu ove ove bitiremedigin Fatih Terim'in Lucescu'nun o nefret ettigin futboluyla bir tuttun.
Roberto Baggio istatislikleri vermis.. Ben de arastirdim hakikatten dogruymus. O 15 gol nerden cikti acaba :karisik:
Ligde: Diyarbakir (2), Genclerbirligi, Fenerbahce, Rize(d), Samsun, Istanbul(d), Antep (2), Adana, Sebat (d) ve Caykur Rize olmak uzere 12 gol atmis..
Avrupa'da da: Juve (d), Sociedad, Juve (2), Sociedad ve CL on elemesinde karsilastigimiz CSKA'ya attigi golle de toplam 6 gol atmis..
03/04 senesinde 38 macin 37'sinde ilk 11'de cikarak toplam 18 gol, 6 sari kart ve 1 kirmizi kart gormus.. Ligde 15 gol attigi falan yok yani..
Buna karsin, Umit Karan 02/03 sezonunda, 28 lig macinin 22sinde ilk 11'de cikarak 16 gol atabilmis. 02/03 genelinde de, 31 macin 23'unde ilk 11'de cikarak 18 gol, 2 sari kart ve 1 kirmizi kartla oynamis..
Yani, karsimiza soyle bir sonuc cikiyor..
03/04 sezonunda Hakan sezonun genelinde 38 macin 37'sinde 3.236 dakika oynayip, 18 gol, 6 sari kart ve 1 kirmizi kart ile ligi bitirmis..
Ondan bir sezon evvel, 02/03 sezonunda, Umit Karan sezon genelinde, 31 macin, 23'unde ilk 11'de cikarak, 2.209 dakika oynayarak, 18 gol, 2 sari kart ve 1 kirmizi kart ile oynayan Karan.
Bir tarafta, 38 macta 3.236 dakika oynayip 18 gol atan Hakan.. Obur tarafda 31 macta 2.209 dakika oynayan ve Hakan ile ayni sayida gol atan Karan.. Arada 1027 dakika fark var ki, bu da 11.5 maca tekabul eder..
Ben daha ne diyebilirim ki.. :saskin2:
UmBeRtO GS
28-11-04, 20:50
Artık Ümit Karanla Hakan Şükür'ün attığı golleri hesaplıyorsanız yuh diyorum size başka birşey diyemiyorum. Artık bu hallere mi düştünüz yahu?
Ümit Karan hayatı boyunca bir senede 38 gol atsın, ondan sonra Ümit Karan deyin ama yok Ümit Karan bi keresinde 15 gol attı yok şöyle attı yok böyle attı demeyin, Ümit Karan şu takıma bir UEFA Kupası kazandırsın ondan sonra Ümit Karan şöyle böyle deyin....
Kaan futbol dünle değil bugünle oynanır.. Necati de 38 gol atmadı hayatında 12 penaltısı olmak üzere ama şu anda oynuyor.. Konu formsuz olduğu halde daha formda olan oyuncunun oynayamaması bu kadar basit..
UmBeRtO GS
28-11-04, 22:06
Ata abi ben yukarıdaki mesajı bu yazıya cevap olarak yazdım ;)
Roberto Baggio istatislikleri vermis.. Ben de arastirdim hakikatten dogruymus. O 15 gol nerden cikti acaba
Ligde: Diyarbakir (2), Genclerbirligi, Fenerbahce, Rize(d), Samsun, Istanbul(d), Antep (2), Adana, Sebat (d) ve Caykur Rize olmak uzere 12 gol atmis..
Avrupa'da da: Juve (d), Sociedad, Juve (2), Sociedad ve CL on elemesinde karsilastigimiz CSKA'ya attigi golle de toplam 6 gol atmis..
03/04 senesinde 38 macin 37'sinde ilk 11'de cikarak toplam 18 gol, 6 sari kart ve 1 kirmizi kart gormus.. Ligde 15 gol attigi falan yok yani..
Buna karsin, Umit Karan 02/03 sezonunda, 28 lig macinin 22sinde ilk 11'de cikarak 16 gol atabilmis. 02/03 genelinde de, 31 macin 23'unde ilk 11'de cikarak 18 gol, 2 sari kart ve 1 kirmizi kartla oynamis..
Yani, karsimiza soyle bir sonuc cikiyor..
03/04 sezonunda Hakan sezonun genelinde 38 macin 37'sinde 3.236 dakika oynayip, 18 gol, 6 sari kart ve 1 kirmizi kart ile ligi bitirmis..
Ondan bir sezon evvel, 02/03 sezonunda, Umit Karan sezon genelinde, 31 macin, 23'unde ilk 11'de cikarak, 2.209 dakika oynayarak, 18 gol, 2 sari kart ve 1 kirmizi kart ile oynayan Karan.
Bir tarafta, 38 macta 3.236 dakika oynayip 18 gol atan Hakan.. Obur tarafda 31 macta 2.209 dakika oynayan ve Hakan ile ayni sayida gol atan Karan.. Arada 1027 dakika fark var ki, bu da 11.5 maca tekabul eder..
Ben daha ne diyebilirim ki..
Oradaki yazı da bahsi geçen sezonda kimin daha formda olduğunu göstermek için yazılmış eski başarılarını kıyaslamak için değil..
UmBeRtO GS
28-11-04, 22:40
Oradaki yazı da bahsi geçen sezonda kimin daha formda olduğunu göstermek için yazılmış eski başarılarını kıyaslamak için değil..
Yanlışın var Ata abi, iki futbolcunun formunu karşılaştırabilmek için aynı sezondaki formu karşılaştırılır.
Ama burada Ümit Karan'ın 2002/2003 yılı, ile Hakan Şükür'ün 2003/2004 yılındaki attığı gol sayıları ve oynadıkları maç sayıları karşılaştırılıyor. Yani burada 2 futbolcunun başarıları karşılaştırılıyor.
Haklısın ama farkındaysan daha öncesinde de Karan'ın Hakan'ın olmadığı sene olan 2001/2002 sezonu örnek veriliyor dolayısıyla böyle bir karşılaştırma da çok yanlış değil..
Artık Ümit Karanla Hakan Şükür'ün attığı golleri hesaplıyorsanız yuh diyorum size başka birşey diyemiyorum. Artık bu hallere mi düştünüz yahu?
Ümit Karan hayatı boyunca bir senede 38 gol atsın, ondan sonra Ümit Karan deyin ama yok Ümit Karan bi keresinde 15 gol attı yok şöyle attı yok böyle attı demeyin, Ümit Karan şu takıma bir UEFA Kupası kazandırsın ondan sonra Ümit Karan şöyle böyle deyin....
:)
Ata gereken cevabi vermis zaten de bu yazdiklarina bir cevapta benden olsun.
Gercekten boyle mi dusunuyorsun yoksa sinirli haline denk gelip mi yazdin bilmiyorum ama yazdiklarinin ne kadar sacma oldugunun farkinda degilsin herhalde.
Umit Karan hayati boyunca 38 gol atsin ondan sonra Umit Karan deyin ne demektir yahu :sasirdim: ? Ilk once Pele, Adriano, Ronaldo, Ronaldinho veya Kaka ilk once Brezilya liginde 32 gol atsin ondan sonra Washington ile karsilastirabiliriz demek gibi birsey mi yoksa? Zira, senin mantigindan yola cikarsak boyle bir sonuca variyoruz..
"Ümit Karan şu takıma bir UEFA Kupası kazandırsın ondan sonra Ümit Karan şöyle böyle deyin" soylemine hic bir cevap vermeye bile tennezul etmiyorum.. Sakin kafayla dusun, ne dedigini anlamaya calis..
Parma Maniac
28-11-04, 23:40
yok Genco anladım ki sen hakikaten benimle tartışırken ekmeğini demogojiden yiyorsun :lol:
Fatih Terim'le Lucescu'nun oynattıkları futbolun aynı mantalitede olduğunu söylemiyorum.. Fatih Terim'in ikinci döneminde belirli bi futbol oynamadığımızı söylüyorum.. hiçbir maçta rakibin üstüne öyle sağlı sollu gidemedik çünkü kötü bi takımdık.. hayır bunu ilk defa söylemiyorum ki ben bu forumda niye hala aynı şeyleri anlatıyosun burda anlamıyorum.. Fatih Terim CLde o sene hücum futbolu oynatmıştır diyorsan söyle bilelim.. örnekler ver, anlayalım..
yine başka sezona atlayarak üste çıkmaya çalışmışsın ki yemezler Genco :lol: bak güzel kardeşim yukarda ne denmiş, Karan'ın ilk sezonundan örnek verilmiş ve Karan'ın başarılı olduğu söylenmiş.. daha sonra sen de aynı seneki CL performansından dem vurmuşsun.. onun üzerine ben de bir sonraki Hakan Sukur dönemini açmışım..(neden, çünkü başarılı değil dendi)
şimdi, Karan'ın ilk senesinde Karan ligde 7 gol attı mı? attı.. CLde 12 maçta 4 golü var mıydı? vardı.. peki Karan'ın bu senesine sen dahil herkes çok başarılı, gayet iyiydi dedi mi? dedi.. yukarda konuşulan, verdiğiniz örnek Karan'ın ilk senesi miydi? ilk senesiydi..
peki, Hakan Sukur'un geçen seneki performansı(15 değilmiş 12ymiş hiç sorun değil) burda sen dahil başarısız olarak nitelendi mi? evet.. peki Hakan Sukur o o yıl ligde 12(7den 5 fazla) ve CLde 5(4ten 1 fazla ve 6 maç eksik.. biri 12de 4, biri 6da 5) gol attı mı? attı.. ben de soruyorum yahu, diyorum ki Hakan Sukur bu senesinde başarısızken, Karan 7+4'le o sene nasıl başarılı oluyor.. kardeşim sen buna cevap versene.. benim sorum bu? sen niye başka senelere atlayıp bak Karan bu sene de şunu yapmış bu kadar dakikada deyip hedef saptırıyorsun ki.. ben de bunun üzerine 4 sene öncesine giderim.. Sukur'un lig+CL ve UEFA'da attığı golleri ya da daha önceyi çıkartırım.. Karan'la başka adamları toplasanız erişemezsiniz.. sen benim soruma cevap versene Genco.. Karan o sene başarılıysa daha iyi lig ve CL performansıyla Sukur nasıl geçen sene sıradan bir performans göstermiş oluyor.. hiç laga luga yapma yemezler.. MSNde muhabbet etmiyoruz ki burda, MSNde söylesen bunları tamam adam latife yapıp dalga geçiyor derim ama neyse :lol:
UmBeRtO GS
29-11-04, 00:09
yok Genco anladım ki sen hakikaten benimle tartışırken ekmeğini demogojiden yiyorsun :lol:
Fatih Terim'le Lucescu'nun oynattıkları futbolun aynı mantalitede olduğunu söylemiyorum.. Fatih Terim'in ikinci döneminde belirli bi futbol oynamadığımızı söylüyorum.. hiçbir maçta rakibin üstüne öyle sağlı sollu gidemedik çünkü kötü bi takımdık.. hayır bunu ilk defa söylemiyorum ki ben bu forumda niye hala aynı şeyleri anlatıyosun burda anlamıyorum.. Fatih Terim CLde o sene hücum futbolu oynatmıştır diyorsan söyle bilelim.. örnekler ver, anlayalım..
yine başka sezona atlayarak üste çıkmaya çalışmışsın ki yemezler Genco :lol: bak güzel kardeşim yukarda ne denmiş, Karan'ın ilk sezonundan örnek verilmiş ve Karan'ın başarılı olduğu söylenmiş.. daha sonra sen de aynı seneki CL performansından dem vurmuşsun.. onun üzerine ben de bir sonraki Hakan Sukur dönemini açmışım..(neden, çünkü başarılı değil dendi)
şimdi, Karan'ın ilk senesinde Karan ligde 7 gol attı mı? attı.. CLde 12 maçta 4 golü var mıydı? vardı.. peki Karan'ın bu senesine sen dahil herkes çok başarılı, gayet iyiydi dedi mi? dedi.. yukarda konuşulan, verdiğiniz örnek Karan'ın ilk senesi miydi? ilk senesiydi..
peki, Hakan Sukur'un geçen seneki performansı(15 değilmiş 12ymiş hiç sorun değil) burda sen dahil başarısız olarak nitelendi mi? evet.. peki Hakan Sukur o o yıl ligde 12(7den 5 fazla) ve CLde 5(4ten 1 fazla ve 6 maç eksik.. biri 12de 4, biri 6da 5) gol attı mı? attı.. ben de soruyorum yahu, diyorum ki Hakan Sukur bu senesinde başarısızken, Karan 7+4'le o sene nasıl başarılı oluyor.. kardeşim sen buna cevap versene.. benim sorum bu? sen niye başka senelere atlayıp bak Karan bu sene de şunu yapmış bu kadar dakikada deyip hedef saptırıyorsun ki.. ben de bunun üzerine 4 sene öncesine giderim.. Sukur'un lig+CL ve UEFA'da attığı golleri ya da daha önceyi çıkartırım.. Karan'la başka adamları toplasanız erişemezsiniz.. sen benim soruma cevap versene Genco.. Karan o sene başarılıysa daha iyi lig ve CL performansıyla Sukur nasıl geçen sene sıradan bir performans göstermiş oluyor.. hiç laga luga yapma yemezler.. MSNde muhabbet etmiyoruz ki burda, MSNde söylesen bunları tamam adam latife yapıp dalga geçiyor derim ama neyse :lol:
:alkis: :alkis: :alkis:
Mid-life Crisis
29-11-04, 06:02
arkadaslar, ankaragucu maci geldi gecti,
onumuzde onemli gencler maci,
bence balic di suydu buydu hakan mi umit mi vs.... bi kenara birakip
gencler macini alirmiyiz, kadro nasil olur vs.... o tarafa yonlenelim, onumuze bakalim
Ben Baliç konusuna taktım. Baliç'in iyi oynadığını ve faydalı olduğunu iddia eden arkadaşlar attığımız gollerin kaç tanesinde payı olduğunu yazarsa sevinirim. Baliç'i hücum gücü yüksek diye oynatıyoruz attığımız kaç gole katkı yapmış acaba?
Ben farklı maçları izledim galiba. 1-2 maçta 10-15 dk lık periyotlar hariç ayakta bile duramayan bir oyuncu. Beğenmediğimiz Ergün Penbe bile Baliç'ten daha fazla asist yaptı yanlış bilmiyorsam. Ben adamın tekniği, orta yapması falan anlamıyorum bana rakamlarla gösterin Baliç efendinin icraatlarını. Kaç topu olumlu kullanmış kaç topu ezmiş kaç kez adam eksilmiş. Gollerin kaçı onun katkısıyla gelmiş bunları konuşalım.
Geçen sezon en çok asist yapan adam baliçti hemde uzun bir sakatlık geçirdiği halde...
Geçen sezon en çok asist yapan adam baliçti hemde uzun bir sakatlık geçirdiği halde...
e o zaman Terim ısrarla forma vermeye çalıştığı(!) Baljic'i niye sildi?
bu asist krallığına inanmıyorum ama istediği kadar olsun,
aynı tutumunu,aynı isteksizliğini,mücadele etmeyişini bu sene de gösteriyor ve Hagi geçen maç aslında Baljic'i hedef gösterdi.
umarım verilen şanslar tükenmiştir Baljic'e.
Cafercan veya yapılacak bir transfer,
veya hasan şaş o bölgede çok daha faydalı olacaktır.
ve iddia ediyorum,
Baljic bizden giderse futbolu bırakır!
Yahu takımın diğer forveti 6 haftadır Hakan Şükür'den daha berbat bir form grafiği çiziyor,golü yok,asisti yok,her girdiği pozisyonu kaçırıyor tek laf eden yok.Hakan kaçırınca sayfalar dolusu "Kazmasın sen" topicleri.Varsa Hakan yoksa Hakan.Geçiniz bunları efenim...
Yahu takımın diğer forveti 6 haftadır Hakan Şükür'den daha berbat bir form grafiği çiziyor,golü yok,asisti yok,her girdiği pozisyonu kaçırıyor tek laf eden yok.Hakan kaçırınca sayfalar dolusu "Kazmasın sen" topicleri.Varsa Hakan yoksa Hakan.Geçiniz bunları efenim...
Takımın diger forveti kötü oynadıgı icin bircok macta oyundan alınıyor. Ama Hakan Sukur hicbirsey yapmasa bile 90 dakika sahada.. Raul, Zidane dahil her futbolcu kötü oynadıgı maclarda zaman zaman oyundan alınabilirken Hakan Sükür'ü dokunulmaz kılan nedir bunu merak ediyor insanlar??
Benim anlatmaya çalıştığım oyundan alınıp alınmaması değil.Bakın burda yapılan yorumların taraflılığına.Çok açık bir seyir izliyor.Hakan gol atamıyor."Yeter bırak artık." diye bir isyan.Necati de atamıyor diyorsun o vakit.Cevap "En azından pozisyona giriyor"."Hakan da girdi ama atamadı diyorsun" karşılık "O zaten kazma."Benim anlatmak istediğim şey bu.Hayatı boyunca 15 golden fazlasını atamamış bir forveti bile Hakan'dan 2 kat meziyetli gösterilebilecek kadar ileri bu nefret.Niyeyse?
Oyuncu değişikliği,taktik,skor daha sonra tartışılacak şyler.Ki burda onun da tartışıldığını hiç sanmıyorum...
Sovereign daha once de yazdim bazi seyleri salt gol sayisina baglayarak cozmeye calisirsan, o is bir yere varmaz.. Iste ortada guzel bir Zafer Biryol ornegi var, yillardir gol kralliginda iddiali ancak hicbir buyuk kulubun dikkatini dahi cekemiyor.. Demek sadece rakamlarla degil diger bazi ozelliklere bakilarak karar veriliyor bir futbolcunun niteligine..
Vieri gibi tahmin ediyorum Italya'da en yuksek gol ortalamasina sahip oyunculardan biri 20 yasinda Martins'e yedek kaliyor, zannetmiyorum ki kimse de cikip bu adam zamaninda su kadar gol atti diye savunmaya kalksin.. Neden, cunku bu sene Vieri formsuz ve takima Martins kadar katki saglamiyor..
O yuzden bu arsivsel tartismalari gecelim artik lutfen.. Umit Karan'in futbolculugundan da fazla hazzetmeyen bir insanim, ancak su sartlarda yeri geldiginde sans verilmesi gerektigini dusunuyorum.. Fakat isi Necati-Hakan Sukur gibi bir boyuta suruklersek o zaman kisilere olan sevgimizin, mantigimiz ve futbol bilgimizin onune gectigini dusunmeye baslarim..
Benim anlatmaya çalıştığım oyundan alınıp alınmaması değil.Bakın burda yapılan yorumların taraflılığına.Çok açık bir seyir izliyor.Hakan gol atamıyor."Yeter bırak artık." diye bir isyan.Necati de atamıyor diyorsun o vakit.Cevap "En azından pozisyona giriyor"."Hakan da girdi ama atamadı diyorsun" karşılık "O zaten kazma."Benim anlatmak istediğim şey bu.Hayatı boyunca 15 golden fazlasını atamamış bir forveti bile Hakan'dan 2 kat meziyetli gösterilebilecek kadar ileri bu nefret.Niyeyse?
Oyuncu değişikliği,taktik,skor daha sonra tartışılacak şyler.Ki burda onun da tartışıldığını hiç sanmıyorum..
1) hakan şükür 2 gol attıktan sonra 60. dk.da oyundan alınmıyor
2) hakan şükür çok kötüyken bile oyundan alınmıyor
3) necati, boş kaleye topu sağ ayağıyla gönderip sol ayağıyla topu tekrar çıkarmıyor :karisik:
Sheva,
Peki Necati'nin iyi oynadığını kim söylüyor?Ben (Özellikle de son maçta) onun da çok kötü oynadığı inancındayım uzun zamandır.Bunun da ötesinde tüm takım olarak kötü oynuyoruz.Benim üzerinde durduğum konu da bu.Sanki Hakan tek başına bu takımın kötü oynamasını sağlıyormuş gibi bir hava var burda.O takımdan kesilince biranda takım takır takıt top oynayacak,arka arkaya goller atacakmış gibi.Olmuyor işte diğerleri de atamıyor.Ancak görüyorum ki Necati oynamasın diyen yok niyeyse?
Mantalite için bir örnek vereyim.Hakan Şükür topa vurdu öbür ayağına çarptırdı deniyor(Ki ben bunun aynısını Henry'de gördüm.Onun ki gol oldu.Tamamen bir şanssızlık.Ama niyet öyle kötü ki).Onujn yerine oynaması istenen Ü.Karan'ın AEK maçında 2 metreden kalede kaleci de yokken çizgideki tek adama nişanladığı toptan bahseden yok.Bakarsan Ü.Karan dünyanın en iyi golcüsü.Ya da Necati atamayınca şanssız,Hakan atamayınca kazma...
İstatistik her alanda olduğu gibi futbolda da geçerli.Vieri örneği pek doğru bir örnek değil kanımca.Sezon başından bu yana İnter taraftarı ve Vieri arasında çok büyük sorunlar yaşandı.Taraftar çok tepkili Vieri'ya ve her maçında ıslıklanıyor.Kötü de oynuyor bu arada.Ancak Vieri'yi kesti dediğin adam da Martins.Galatasaray'a gelse Hakan'ı da keser,Necati'yi de diğerlerini de.Ama Galatasaray'da bazı adamlar bu güveni veremiyorlar ne yazık ki TD'lere.Ya da ihtiyaç duyulan anda ya sakatlar ya da kadro dışı..
Vieri'yi kesti dediğin adam da Martins.Galatasaray'a gelse Hakan'ı da keser,Necati'yi de diğerlerini de.Ama Galatasaray'da bazı adamlar bu güveni veremiyorlar ne yazık ki TD'lere.Ya da ihtiyaç duyulan anda ya sakatlar ya da kadro dışı..
İste benimde bu topicte üzerinde durdugum konu bu.. Yeryüzündeki hicbir futbolcu kesemez Hakan Sukur'u Galatasaray'da.. Bunu rahatlıkla iddia edebiliyorum, cünkü şu ana kadarki gelismeler beni bu sekilde konusmaya sevkediyor.. Hakan'ı kestigi anda takımın belkide yarısı oynamaz, kimse Martins'e pas vermez ve saha icinde tepki gösterirdi. Fazla uzaga gitmeyede gerek yok, adam milli takimdan kesildi, Galatasaray karisti. Birde Galatasaray'dan kesilse düsünün artık neler olacagını. O yüzden Galatasaray tek basına Martins'i alirsa ileri ikilimiz Martins-Hakan Şükür olur. Martins'in yanında Adriano'yu da alırsak iddia ediyorum bu 2'liden biri kesinlikle kulübede oturur Galatasaray'ın şu anki iç düzeninde!!! Bunun aksini düşünen varsa o zaman lütfen şu soruya cevap versin; Hakan en etkisiz oldugu maclarda bile nicin 90 dakika oyunda tutuluyor?
UmBeRtO GS
30-11-04, 13:50
Bunun aksini düşünen varsa o zaman lütfen şu soruya cevap versin; Hakan en etkisiz oldugu maclarda bile nicin 90 dakika oyunda tutuluyor?
Çünkü Hakan en etkisiz olduğu maçlarda bile rakip takım "adından" korkutğu için en az 2-3 defans oyuncusuyla Hakan Şükür'ü tutmaya çalışıyor.
Çünkü Hakan en etkisiz olduğu maçlarda bile rakip takım "adından" korkutğu için en az 2-3 defans oyuncusuyla Hakan Şükür'ü tutmaya çalışıyor.
Genelde maclari takip etmeme ragmen Hakan'ın her macta 3 kisi tarafindan tutuldugunu farketmemistim ama eger gercekten oyleyse o zaman futbol dunyasindaki yilin futbolcusu anketine Hakan Sukur'ude katmak gerekir. Dile kolay her macta en az 2-3 kisi tarafindan tutulacaksin ve bu şartlar altında dahi ligde 12 Avrupa'da 5 gol atacaksin. Bunu ne Henry başarabilir ne de Şevcenko!
Hakan'ı 3 kişinin tutması biraz abartı olmuş.Ancak görünen o ki ve Hagi'nin de aklındaki sanrfor modeli Hakan Şükür.İlerde çoğu zaman tek başına olması gerekiyor maçlarda.Bunu yapabilecek tek oyuncu da kanımca Hakan şu anda takımımızda.Yani tek santrfor oynayabilecek oyuncu.Maçların çoğunda da Hagi taktik gereği tek sanrfora döndüğü vakit çıkacak oyuncu olarak çoğu zaman Necati'yi tercih ediyor ki bence tartışılmaması gereken bir durum.
Ha dersiniz ki elimde Adriano ve Vieri var.Biri olmazsa birini oynatırım.(Çünkü bence Martins,Vieri'nin alternatifi değil.Adriano Vieri'nin alternatifi)O vakit haklısınız.Ama elinde ne yapacağı belli olmayan adamlar varken birilerine kötü oynarken bile güvenmek durumundasınız.
Hakan'ı 3 kişinin tutması biraz abartı olmuş.Ancak görünen o ki ve Hagi'nin de aklındaki sanrfor modeli Hakan Şükür.İlerde çoğu zaman tek başına olması gerekiyor maçlarda.Bunu yapabilecek tek oyuncu da kanımca Hakan şu anda takımımızda.Yani tek santrfor oynayabilecek oyuncu.Maçların çoğunda da Hagi taktik gereği tek sanrfora döndüğü vakit çıkacak oyuncu olarak çoğu zaman Necati'yi tercih ediyor ki bence tartışılmaması gereken bir durum.
Ha dersiniz ki elimde Adriano ve Vieri var.Biri olmazsa birini oynatırım.(Çünkü bence Martins,Vieri'nin alternatifi değil.Adriano Vieri'nin alternatifi)O vakit haklısınız.Ama elinde ne yapacağı belli olmayan adamlar varken birilerine kötü oynarken bile güvenmek durumundasınız.
Hakan tek forward oynayabilecek oyuncu derken kriterlerin nelerdir?
-Dripling, sürat, atik, gol vuruslari (kafasiyla degil) ve ikili mucadele kriterleriyle tipik forwardlerle kiyasladiginda Hakan'i hangi kategori de degerlendirirsin?
Sovereign olayin futbol boyutunu detayli yazmam gerekecek cunku Vieri dahil birkac konuda yanlis bilgi verdigini dusunuyorum..
Ancak senin de bahsettigin guven duygusuna deginelim.. Hakan Sukur ben iddia ediyorum Besiktas maci ile baslayip en son Ankaragucu maci da dahil olmak uzere 10 uzerinden 5 alacagi bir mac oynamadi.. Gel gor ki Hagi belki de kadro darligimizdan Hakan'i her mac ilk 11 ve 90 dakika oynatti ve soz ettigin guveni fazlasiyla gosterdi..
Bu guven karsiliginda Hakan'dan ne gordu? Hakan sagolsun attigi penalti golunden sonra kendisini kucaklamaya giden Hagi'nin kafasini oksayip, yakin arkadaslarindan (bu yakin arkadasligin nerden geldigine girmek istemiyorum) Hakan Unsal'a sarilarak Hagi'ye ilk mesajini verdi..
Ancak bununla da yetinmedi ve mac sonrasi yaptigi aciklamalarda Hagi'nin Malatya maci sonrasi yaptigi 'forvetler yetersiz' aciklamasina cok uzuldugunu soyledi ve ustu kapali bir sekilde Hagi'yi elestirdi (bu yazinin tamamini 'olmadi hagi' topicinde okuyabilirsin).. Yani sagolsun Hakan'imiz 9 mac yattiktan sonra attigi penalti goluyle bir anda havasini buldu ve kendisini bu surecte acimasizca (!) elestirenlerden ve fevkalade performansina ragmen milli takima almayanlardan intikamini almaya basladi..
Son olarak.. Servet'i hicbirimiz begenmiyoruz, surekli olarak milli takimdaki performansi elestiriliyor.. Sovereign senin Servet'le ilgili yorumlarini almak isterim cunku fb macinda Hakan Sukur-Servet eslesmesini cok buyuk bir merakla bekliyorum..
abi kim kimi 3 kişiyle tutuyor ya güldürmeyin allah aşkına :lol:
Sheva,
Vieri hakkında nasıl bir bilgi verdiğimi bilmiyorum.Tek söylediğim Sezon başından bu yana Takım ile Vieri arasında problemler olduğu.Hatta sezon başında İnter Vieri'yi Juvetus'a satmak istedi.Ama olmadı.Vieri'nin uzun zamandır gösterdiği tavır da herkesin sabrını taşırınca hem TD'le sorun yaşıyor hem de taraftarla.Söylediğim bu.
Anlattığın şeylerin hepsi futbol dışı etkenler.Tartışılabilecek,yadırganabilecek,eleştir ilebilecek şeyler.Ancak direk futbolcu ve takım performansıyla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.Kaldı ki Hakan gibi bu takımda Cihan,Song ve Tomas'dan başka bütün bu maçlarda 5 ortalamayı tutturan bir adam dahi sayamayız.Sanırım burda hemfikiriz.
Servet'i futbolcu olarak beğenmiyorum ben de.Sorun sanırım Servet karşısında Hakan'ın ne yapacağı ile ilgili.Cevap net değil,çünkü bu tenis gibi bireysel bir spor değil.11 kişiyle oynanan bir takım oyunu.Keşke böyle bir şansımız olsa da karşı karşıya koysak ikisini de görsek.Dolayısıyla puan durumu,izlenen taktik,form durumları,hakem hataları,seyirci baskısı gibi pak çok etken var.Büyük bir olasılıkla FB Sami Yen'e kapalı bir savunmayla çıkacak.Bu durumda tek başına Hakan Şükür GS'ı taşıyamayacağı gibi tek başına Servet de FB'nin gol yemesini engelleyemez.
Hakan tek forward oynayabilecek oyuncu derken kriterlerin nelerdir?
-Dripling, sürat, atik, gol vuruslari (kafasiyla degil) ve ikili mucadele kriterleriyle tipik forwardlerle kiyasladiginda Hakan'i hangi kategori de degerlendirirsin?
Böyle bir kriter olduğunu düşünmüyorum.Ancak futbolcunun oyun tarzı ile takımının uyguladığı taktik birbirine örtüşmeli tek santrforlu oyunda.Savunma yapıp kontratak oynayacaksan süratli,ayağına çabuk bir adam da oynayabilir tek santrfor.(Kaldı ki Milli takım ve Galatasaray senelerce böyle oynadığı halde Hakan gayet başarıyla bu taktite de yerini almıştır.)
Ama şu zamana kadar genel GS taktiği hep güçlü,hava toplarını alan,geriden gelenlere duvar olabilecek,her ne kadar beğenilmese de hasbelkader gelen pozisyonları gol yapabilecek bir forvete ihtiyaç duyuyor.Daha doğrusu şu an için bunu değiştirmeye zorlayacak bir alternatif yok.
Hakan Sukur iyi bir adamdır ama takım icinde bir amiptir :)
Kaldı ki Hakan gibi bu takımda Cihan,Song ve Tomas'dan başka bütün bu maçlarda 5 ortalamayı tutturan bir adam dahi sayamayız.Sanırım burda hemfikiriz.
e biz de onu diyoruz bu 5 ortalamayı tutturamayan bütün adamlar değişiyor özellikle hakan (yedeği formda sayılabilecek bir durumdayken) zaman zaman da ergun hep sahada. bunun futbola dayalı bir açıklaması olabilir mi? hakanın kesilmesi sonucu olacaklar konusunda herhangi bir şüphesi olan var mı.
kurtuluş bu adamın yedek kalması değil takımdan olabildiğince uzak tutulması ama bunu senelerdir anlatamadık.
UmBeRtO GS
01-12-04, 20:34
Ergün'de bütün maçlarda oynamasına rağmen neden tartışılan sadece Hakan Şükür o zaman....
ergun da çok tartışıldı ancak hakan olayının bu kadar uzaması hala onun oynamasının haklı olduğunu savunanların olduğu ergun da herkes hemfikir zaten.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to