PDA

Tüm Versiyonu Göster : Lloyd Daniels

Volkanus
17-07-05, 18:04
Ben son yıllarda Galatasaray'da Lloyd daniels gibi basketçi görmedim.Sanırım koraç kupasında bir italyan takımına (scavolini olabilir tam hatırlamıyorum)ilk devrede 50 sayıya yakın basket bırakmıştı,ikinci devre hiç bir şey yapmayıncada elenmiştik.Kafadan rahatsız olduğu içinde geri yollamıştık.Bizden ayrılıp nba'de yeni kurulan torontoya gitmişti.ilk 2,3 maçında 30 sayının üzerinde atmış sonrada ordanda ayrılmıştı.

gian
17-07-05, 18:18
Lloyd Daniels'i burda çok andık, gercekten hiç kendini kasmadan o kadar sayı atabilen adam az gördüm..

AEK'da da oynamıs bir zamanlar; orda soyle yazmıslar Onun icin:

*Considered by many as one of the greatest playground legends in New York City history .
*He has played 212 games in the NBA scoring 1461 points with Spurs, Lakers, 76ers, Nets, Kings, Atlanta & Toronto .
*Named in the 1995 CBA all League 2nd team, with 27.3 ppg, 7.4 apg and 5.9 rpg playing for Fort Wayne .

gian
17-07-05, 18:21
Biraz araştırınca çıkıyor bir şeyler..Mesela şu siteden lise formasını satın alabiliyorsunuz Daniels'ın..

http://www.car-sales-parts-rentals-insurance.com/the%20directory/sports5.html

1986 Lloyd Daniels Andrew Jackson High School Kelly Green Basketball Throwback Jersey from Adidas

Known as Lloyd Sweet Pea Daniels. Averaged 31.2 points, 12.3 rebounds, and 10 assists per game, while attending Andrew Jackson High School in Queens, NY. Recruited by Jerry Tarkanian at UNLV. Played in the NBA for Philadelphia, LA Lakers, Toronto, and Atlanta. Played in the CBA, the IBL, and played in Turkey, Greece, and Italy. Jersey is made of rough double knit.

http://www.onlinesports.com/images/val-113180.gif

Solda birlikte yer aldıgı isimlere bir baksanıza:

Allen Iverson

Bill Walton

Carmelo Anthony

Clyde Drexler

Dennis Rodman

Fennis Dembo

John Williams

Kobe Bryant

Larry Bird

Lloyd Daniels

Magic Johnson

Tim Duncan

Tracy McGrady

Vince Carter

Wes Unseld

gian
17-07-05, 18:33
Daniels için kitap bile yazılmış..

Amazon.com dan satın alabilirsiniz..

http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0935576398/ref=ase_shoppinggate-20/104-4419629-7130311

Kitabın adı:

Swee'Pea and Other Playground Legends: Tales of Drugs, Violence and Basketball
by John Valenti, Ron Naclerio

Editorial Reviews

From Publishers Weekly
Despite impressive raw talent as a basketball player, Lloyd (Swee'pea) Daniels hasn't made it to the NBA. Likewise, despite its melodramatic hype, this volume fails in its attempt to turn Daniels's story into a modern, inner-city tragedy. Valenti, a sports writer for New York Newsday , and Naclerio, a high school basketball coach, serve up a disjointed sequence of episodes about athletes who, like onetime pro player Earl Manigault, learned basketball on the street and squandered their lives on drugs. But the focus is on Daniels, who did not finish high school and can barely read yet attended the University of Nevada-Las Vegas, where he was arrested in a drug raid. He also put in a stint with the Continental Basketball Association's Topeka Sizzlers and, most dramatically, nearly died after he was shot in a $10 drug deal. Coaches and colleagues tried to discipline him, yet Daniels emerges as a man whose skill is exceeded by his laziness and arrogance, a player who cuts practice, "blaming poor performance on injuries or on teammates, but never on himself." This career could never end with a bang--only a self-centered whine.
Copyright 1990 Reed Business Information, Inc.--This text refers to an out of print or unavailable edition of this title.

From Library Journal
New York Newsday writer Valenti's story of Lloyd Daniels (Swee'Pea), basketball, and the University of Nevada, Las Vegas (UNLV) is not just a sports tale, but an indictment of our public education system, the big money game of major college basketball, and society itself. How is it possible that Daniels, a dyslexic young man who reads on a third grade level, could graduate from a public high school and then be admitted to a four-year state university? The answer, to paraphrase basketball commentators, is that Daniels could "stick the J" (consistently hit perimeter jump shots). Already suspended from postseason play for the 1990-91 season for other violations, last year's National Collegiate Athletic Association champions, UNLV, and coach Jerry Tarkanian may face further sanctions as a result of recruiting Daniels, an admitted drug user. This book should be in most libraries and on the required reading list of all high school athletes. Daniels will be featured on 60 Minutes this month.--Ed.
- William O. Scheeren, Hempfield Area Sr . High Sch.
Copyright 1990 Reed Business Information, Inc.--This text refers to an out of print or unavailable edition of this title.

Kitapla ilgili 3 yorum:

-This is simply my favorite book ever. I have read approximately 100 sports books and no single book ever made me feel as the authors (Valenti and NYC high school coach Ron Naclerio) were so close to and affected by the actions of their subject. Daniels has been labled as one of the greatest high school basketball players ever and his legend is probably even larger. He came from a broken home and became a victim of drug abuse at such an early age that his career never amounted to anything close to what it should have been. He did eventually play in the NBA only after years of drugs and a critically wounding gunshot robbed him of the potential he had when he was young. I met him in a bar at the New Jersey shore (close to where he and his family now live) on a chance one night years after I read this and was still simply awed by him as a result of this book. If you are a sports fan, please read this.

-MAGIC JOHNSON WITH A JUMP SHOT, that's what they called him, who am i talking about? Read on my friend. In this grippin and tear jerking story of street ball, we learn the true goods and evils of the game. In this story, the main character, Lloyd "Swee' Pea" Daniels, struggles against his addication to "the rock". This story will give you the true vision of what it takes to be a great, and the situations young urban kids have to go through to make their dreams come true.

-Great book about could-have-been basketball legend Lloyd Daniels. A great inside look of how the glory of basketball corrupts youth. Inspirational because of Lloyd Daniels' limited success in the NBA and CBA. I loved this book because of its rags to seemingly riches to rags story about the Swee'Pea Lloyd Daniels.

gian
17-07-05, 18:46
El-Amin topiginde kaynayıp gitmesin diye yeni bir başlık içinde topladım Daniels hakkkındaki bilgileri..

Şu linktede de sokak basketbolu efsanelerini öğrenmek adına güzel bir yazı var..Daniels burda da en baştakilerden biri olarak gösteriliyor..

http://www.basketballattic.addr.com/playground.htm

Bu arada elemanda disleksia varmıs, yani öğrenme güçlüğü..

Sovereign
17-07-05, 18:49
Lloyd Daniels bir Amerikan Sokak basketbolu efsanesidir.(Daha çok NY'da.)

Lakabı da "Sweat Pea" idi.

Kitap da Lloyd Daniels'ın çalkantılı yaşamını anlatıyor.

İlginç olabilir...

gian
17-07-05, 18:57
Ya bu arada araştırırken şöyle bir haber karşıma çıktı, bunun dogrulugu yok dimi Spree? :lol:

Güya Daniels'i gonderince, Sprewell'i denemeye getirmisiz Golden State'den..

http://listweb.bilkent.edu.tr/basket/03/1965.html

'Lloyd Daniels'i hovardalik yakti'

'idmana bile ickili gelmis'

Galatasaray basketbol takimina son yillarda
transfer
edilen en kaliteli yabanci olmasina karsin
Sari-Kirmizili
kuluple iliskisi kesilen ABD'li Daniels'in
antrenmana ickili
gelerek bardagi tasirdigi ogrenildi. Menacer
Dogan
Hakyemez, "Daniels daha once de Benston maci
icin
yaptigi kamptan kacmis ve Bonner ile otele
sabaha karsi
05.00'te donmustu. Ayrica Daniels'in bir gece
kulubunde
de kavga cikardigini ogrendik" dedi.

Sprewell'i getirdiler

Bonner'in maddi sorunlar nedeniyle ulkesine

gitmesinin ardindan Daniels'la da
iliskisini kesen
Galatasaray dun Golden State Warriors
takiminin 27
yasindaki forveti Latrell Sprewell'i
istanbul'a getirdi.
1994-95'te All Star karmasina secilen ABD'li
oyuncu
Golden State formasi altinda gecen sezon 80
macta forma
giydi. Sari-Kirmizililar Latrell Sprewell'i
begendikleri
takdirde sozlesme imzalayacaklar.

Sovereign
17-07-05, 18:59
Bildiğim en ilginç hayat öyküsüne sahip ve en büyük sokak basketbolcusu varsayılan isim Earl "The Goat" Manigault'tur...

Zamanında Cine5'de hayatını anlatan "Rebound. The story of Earl "Goat" Manigault" filmini de syretmiştim.

http://vitaly.rivne.com/goat/about.htm

Parma Maniac
17-07-05, 19:04
Volkanus evet Scavolini Pesaro maçıydı o ama ilk yarı 30 sayı atmış.. 8/9 üçlüğü vardı ilk yarı.. ilk yarının sonunda De Pol denen şerefsiz Lloyd'un sakat olan bacağına çok sert bi diz atmıştı.. sonra ikinci yarının hemen başında bi diz daha attı aynı şerefsiz.. ondan sonra bütün etkisi kayboldu Lloyd'un ve kaybettik o maçı.. 32 sayıyla tamamlamıştı sanırım o maçı..

Toronto'da da öyle 2-3 maç 30 atmadı, sadece bir maç 20yi geçmişti, onun dışında ordaki sayı ortalaması 10un altında olması gerek.. ama az maçta oynadı ve az dk alıyordu..

kendisiyle ilgili bir şey okumuştum bir sokak basketbolu sitesinde.. o cümlenin anlamı şöyle gibiydi..

parkelerde Michael Jordan neyse, sokakta Lloyd Daniels odur.. ya da buna benzer bir cümleydi işte ki elemanın bütün karizmasını anlatmaya değer bence.. genelde sokak basketbolcuları NBA'de başarılı olamıyor buna bağlıyorum ben NBA performansını ama gerçekten ABD tarihinin en önemli oyuncularındandır.. Galatasaray'a gelmesi bile bir şanstı..

gian
17-07-05, 19:06
http://www.playit.mediacity.it/playit/html/nba/sweepea3.jpg

http://www.lvrj.com/lvrj_home/2000/Feb-15-Tue-2000/photos/sports.jpg

http://ssakai.web.infoseek.co.jp/auto_lloyd.jpg

http://www.aek.com/basketball/Gallery/paok_aek3.jpg

gian
17-07-05, 19:09
Elemanla yapılan bir röportaj: 2000 yılında..

http://www.reviewjournal.com/lvrj_home/2000/Feb-15-Tue-2000/sports/12965045.html

1994'te Queens'de uyuşturucu pazarlıgı yapılırken vurulmuş ve nerdeyse ölüyormus..Daha once verdigim linklerde de vardı bu..

gian
17-07-05, 19:10
Parma bizde bir maçta 50 sayı attı; Scavolini macımıydı bilmiyorum aama Avrupa maçıydı..

gian
17-07-05, 19:12
Ya bu arada bu Sprewell haberi dogru olabilir mi beyler? O zamanlar cıkmıs cunku boyle bir sey..

Simdiki durumda hayal de, ne bileyim mesela Faruk Süren'in Joe Dumars'a son senelerinde teklif goturdugunu çok iyi hatırlıyorum..Yani bu neden olmasın?

Mı acaba? :)

Sovereign
17-07-05, 19:21
Sprewell bir vakit Goden State Wariors'da oynarken antremanda koçu P.J.Carlesimo'ya yumruk ve tekme atmak suretiyle darp uygulamıştı.Bu sebeple de 1 sene kadar-yanılmıyorsam- ceza almıştı.

O sırada Avrupa'ya transfer olması gündeme gelmişti.

Ama burdaki "Denenecek,beğenilirse anlaşılacak." ibaresi bayağı bir komik olmuş.

Kaldı ki böyle birşey olsa bile bu adamın Galatasaray'a kalmayacağı da aşikar.

Spree
17-07-05, 19:24
öyle bir komedi olabilir mi?yani sprwell'i almak istemiş olabiliriz (haberim yok öyle bir şeyden) ama istanbul'a getirip denemek komik kaçmış.selim soydan denyosunun figo'yu izlemesi gibi bir şey bu.latrell'in nesini denicekmişiz ki.hayır almadığımıza göre beğenmedik galiba asıl komedi o :lol:
ayrıca o bahsettikleri 96-97 sezonu sprewell'in kariyerindeki en başarılı sezondu.24.2 ppg,4.6 rpg,6.3 apg,1.65 spg gibi süper istatistikleri vardı.nba'den herhangi bi yere gitmesi mümkün değil yani.bir sene sonra carlesimo'yu tepelemişti ama sanırım o bahsedilen sezon biri onu denemek için çağırsaydı carlesimo'dan önce onu tepelerdi.sonra da new york'a geldi aslan parçası zaten.

o haberi selim benezra denen sıkışçı yapmıştır kesin :lol:

gian
17-07-05, 19:24
Abicim o haberi yazan essegin işi..Yoksa olay Sprewell'in İstanbul'a getirilip getirilmedigi..Cunku İstanbul'a getirdi deniyor haberde..

Spree
17-07-05, 19:32
haberin çıkış tarihi önemli.orda bu sezon 14 maçta oynadı demediğine göre carlesimo'yu dövmeden önce çıkmış haber.o zaman zaten toptan sallama.ama eğer o olaydan sonra çıkmışsa istanbul'a çağrılıp çağırılmaması konuşulabilir ki fikrim yok.yalnız carlesimo'yu dövdükten sonra sene sonuna kadar ceza almıştı(bu seneki artest gibi).o sene bittikten sonra da john starks,chris mills ve terry cummings karşılığında almıştık sprewell'i.

ilk maçı da kanal d vermişti.dandik orlando'ya yenilmiştik ama sprewell 24 sayı 8 reb 2-3 ast gibi bir şeyler yapmıştı.aramızdaki bağın kurulduğu maçtı o :)
o sene finale çıktık zaten.ahh ahh ne güzel günlerdi.

Parma Maniac
17-07-05, 19:43
evet o haber gerçek, İstanbul'a getirdik Sprewell'i tam o ceza alıp NBAde oynayamadığı dönem gerçekten oldu öyle bi şey de deneme falan yalan.. parada anlaşamamıştık galiba, bizimkiler resmen getirdiler, en güzel yerde konaklattılar adamı, tatil yapıp ülkesine döndü.. belki gelirken 1 gün kalıp dönmüştü.. Spree geldi olum İstanbul'a o eleman, ben tam o dönemde tatildeydim kampta, her şeyden uzak, gazetede havaalanında fotoğrafını görmüştüm.. :)

Spree
17-07-05, 19:46
bak işte ben sevdim mi böyle adam severim.galarasaraylılık var adamın kanlarında :lol:

Parma Maniac
17-07-05, 19:48
bu arada benim aklımda Lloyd'un 50 sayı attığı bir maç kalmadı ama doğrudur, olmuştur.. fakat o maç Scavolini değildi tekrar ediyorum..

bu arada Scavolini maçı benim canlı izlediğim maçta bir adamın 30+ sayıyı ilk yarıda attığı tek maçtır, o yönüyle bile çok özeldir benim için.. o maçtan sonra 1 hafta tapınmıştım Lloyd'a.. :lol:

bu arada Toronto'da iyi oynamadı dedim ama yine benim okuduğum bi haberde Toronto'dayken çıktığı bir antrenmanda 38 tane üçlüğü arka arkaya atmış eleman, oyuncular küçük dillerini yutuyorlarmış az daha :D öyle psikopat, öyle aşmış bir adam bu..

gian
17-07-05, 21:17
Abi Scavolini degil de, o zamanlar Varese filan diye bir takım vardı, o degil miydi 50 sayı attıgı maç?

gian
17-07-05, 21:18
Bu arada Sprewell harbiden getirilmisse İstanbul'a, ne büyük adammıssın sen Faruk Süren yahu..

Vizyonun yeter senin başkan, vizyonun..

chivu
17-07-05, 22:05
Emre sıkma olm, :D ilk yarıda 30 attığı maç varese idi. pozecco- de pol-sanıyorum sanbugaro- lokmanchuk-petruska ile oynuyorlardı. Maç pozecco- daniels savaşı olarak geçmişti.

Spree mevzuuna pek inanamadım, öyle bir haber olsa çıkardı basında falan, üstelik en aktif dönemleriydi basketbol basınının. Dumars duyulmuştu mesela. Ama Daniels'ın tarlabaşında basıldıüğı için tekmelendiğini hatırlıyorum.

Çağdaş bi maçta 50 atmadı abicim. En yüksek skoru 38'le tofaştı yamulmuyorsam.

sigara69
17-07-05, 22:52
http://www.tblstat.net/player_detail.asp?PLAYER_ID=631&SCAT=SAVG

Chivu sende hazifa baya saglanmis ama 2 sayi ile kacirdin be :)

TBL 1997-1998
WEEK 8 GAME
GALATASARAY
78

TOFAS SAS
70

GALATASARAY
Lloyd Daniels (36)
Sheron Mills (24)
Teoman Ozturk (6)
Orhun Ene (5)
Huseyin Bugdayci (4)
Selim Demir (3)
Gokhan Ucoklar (0)
Kerem Tunceri (0)
Burak Sezgin (0)

Adam bizde 22.7 sayi ortalamasi ile oynams...Ulker ve PTT maclari disinda da bayag bi takimi tek basina suruklemis..

bu arada,

www.tblstat.net den herseyi her oyuncu hakkinda istatistige ulasabilirsiniz cok saglam bir sitedir..Hatta destek icin arada bir siteye ugrayip bakarsaniz hem siz mutlu olursunuz hem sitede emegi gecenler...

17-07-05, 23:17
Parma sözlükte doğru yazmış da burada unutmuş herhalde :) Ünsal'ın dediği gibi Cagiva maçında atmış o sayıları :D

Galatasaray - Cagiva Varese : 70-77 (45-46) Daniels 33, Bonner 17
Pozzecco 18, Trpantzis 13, Petruska 10

Tequila
17-07-05, 23:45
Teoman Ozturk bu herifte dünyada gördüğüm en kazma adamdı

gerçi bizden sora ülkere gitmişti glba

Parma Maniac
17-07-05, 23:57
ahaha pardon yaa Cagiva Varese maçı tabi ilk postta Scavolini deyince atladım direk.. doğrudur Cagiva maçı :lol:

33le bitirmiş o maç onu da yanlış hatırlamışız..:) 50 atsa ama başka bi maçta ben kesin hatırlardım o derece çok severdim elemanı.. çok dandik bi maç olabilir ama yine de..

gian
18-07-05, 10:41
Ulan ilk Varese'yi ben soyledim, herkes chivıyu tebrik etmis :)

Bu arada ben 50 sayı diye hatırlıyorum ama acaba ilk yarıda o kadar sayı atınca, kesin bu maç 50 atar diye şartlanmıştık da, o mu bilinçaltımda 50 diye kalmıs düsünmüyor da degilim..

Parma Maniac
18-07-05, 11:17

Bu arada ben 50 sayı diye hatırlıyorum ama acaba ilk yarıda o kadar sayı atınca, kesin bu maç 50 atar diye şartlanmıştık da, o mu bilinçaltımda 50 diye kalmıs düsünmüyor da degilim..%100 öyledir abi, zira ben de ilk yarı 30 olup oha 60 geliyor dedikten sonra ikinci yarı tek baskettte kalınca büyük hayalkırıklığı yaşamış, De Pol denen şerefsize ana avrat düz gitmiş, kalbinde büyük yaralar açılmış bir çocuk olarak ağlamıştım evde :lol:

chivu
18-07-05, 13:25

Bu arada ben 50 sayı diye hatırlıyorum ama acaba ilk yarıda o kadar sayı atınca, kesin bu maç 50 atar diye şartlanmıştık da, o mu bilinçaltımda 50 diye kalmıs düsünmüyor da degilim..

Kıskanma güzel kardeşim kıskanma :D Sen Varese miydi neydi derken biz takımın ilk 5 ini sayıyorum :) Hafıza derler buna...

gian
18-07-05, 14:16
Tipe bak, ne zamandır hatırladıgın takımın bir de ilk 5ini sayman gerekiyor? :) Hatırlamıs mıyım, hatırlamısım..Alla Allah :)

Maynard
19-10-05, 19:45
galatasaray tarihinde gelmiş geçmiş en yetenekli oyuncudur bence!buna kimsenin itirazı olmaz herhalde!
bu arada bu sprewell olayı da güzelmiş ha :lol: faruk sürene saygım bi kat daha arttı!adam sprewell i istanbula getirmiş be :lol: