PDA

Tüm Versiyonu Göster : Trabzonspor- Fenerbahçe

gian
20-11-04, 18:46
Birazdan başlıyor..Ne olursa olsun Fener'in yenmemesi gerekiyor..Benim tercihim Trabzon'un yenmesi; nasıl olsa Trabzon'u yarışta olursak geceriz, onemlli olan Feneri'in darbe yemesi..

Sheva
20-11-04, 18:50
Ben de Trabzonun yenmesini istiyorum ama derdim yaris falan degil, bari bu adamlar sampiyon olsun diyorum..

Bunun yaninda bizim trabzon maci sonrasi bir iddiam olmustu, trabzon belcikalilari oynatmaz ve bizim mactakine benzer bir takim ve hucum hatti ile cikarsa (mehmet-fatih-gokdeniz) en azindan beraberlik alir demistim.. Henuz kadrolari gormedim ama ayni takim olacagini zannediyorum.. Yani fener puan kaybedecektir ama artik beni cokta ilgilendirmiyor acikcasi bizim sampiyonluktaki iddiamiz acisindan..

gian
20-11-04, 18:54
Mehmet Yılmaz da yok, Yattara da..

İbrahim Ege'yi oynatıyor..

Beni Tekke ve Gokdeniz'in formsuzlugu ürkütüyor..

Sheva
20-11-04, 18:57
O ufaklari Servet ve Luciano yer gibi geliyor bana ya neyse bakalim..

Mehmet Yilmaz ve ozellikle Yattara ikinci devre duruma gore girecektir ama umarim cok gec olmaz..

cozker
20-11-04, 18:57
Mehmet Yılmaz da yok, Yattara da..

Ya bu adamlar gecen sene de oynatmamislardi Yattara'yi Fenerbahce'ye karsi.. Kasti mi yapiyorlar nedir? Bugun macta Ata'ya espri olarak " yahu istermisin yine oynatmasinlar Fener'e karsi Yattara'yi" dedim. Ata'da "yok artik o kadarda degil" diye cevap verdi.. Adam tam form tutmusken Fenerin şu dökülen savunmasina karsi oynatilmamasini anlamiyorum dogrusu..

20-11-04, 19:18
Valla bu Ziya hocada da iş yokmuş şu maçta Yattara nasıl oynamaz.. Can ister misin gene 80.dkda oyuna girsin..

kral1905
20-11-04, 19:21
Tipik bir beraberlik maci.Hatta 0-0 bitebilir..
Insallah fener kazanamaz da ara acilmaz

cozker
20-11-04, 19:26
Valla bu Ziya hocada da iş yokmuş şu maçta Yattara nasıl oynamaz.. Can ister misin gene 80.dkda oyuna girsin..

1-0 öne gecti Fener.. Dedigin gibi son 10 dakikada iş işten gectikten sonra alırlar oyuna Yattara'yı. Zaten Fener öndeyken Yattara girse 0-0 daki kadar fayda saglayabilir mi o da ayri bir konu..

20-11-04, 19:33
Penaltıdan Alex atmış.. Bakalım nasıl bir penaltı acaba..

20-11-04, 19:48
Petkovic gereksiz bir penaltı yaparak Nobre'yi düşürmüş..
Bu arada Nobre kendini yere atmaktan sarı akabinde alkışlamaktan 2. sarıyı görerek kırmızı gördü ve FB 10 kişi kaldı.. Bu arada Ziya akıllanmış ola ki hem Yattara'yı h hem M. Yılmaz'ı oyuna aldı..

seyko
20-11-04, 19:52
hayirlisi, trabzon gol atar artik herhalde, ilk yari bitti bu arada...

savatage
20-11-04, 20:09
nobre'nin gördüğü kartların ilki hakeme el-kol hareketleri ve sözlü itirazların uzun süre devam etmesi,
ikinci sarı kartın ise malumunuz,alkışlaması sonucu.
bu şekilde baktığımızda haklı olan bu kararda oyundan atılan nobre'nin devam eden alkışları nedeniyle ceza alması da gerekir bence.
ama emre aşık olayından sonra federasyonun ceza vereceğini hiç sanmam!

biz hala puan kayıplarından sonra iyi oynamadığımızı düşünelim,
beşiktaş ve fener puan kayıplarından sonra federasyon ve hakemler üzerine baskı oluşturarak avantaj sağlıyorlar.
bjk aleyhinde haftalardır hakem hatası yapılmadığı gibi ceza da kaldırıldı.
şimdi fb de,yapılan hakem hatalarıyla kazandıkları puanlardan sonra federasyondan benzer destek görecek.

not:hakemler en az bizim,sonra da fb lehine hata yaptılar bence.
ama aleyhine hata yapılmayan(az da olsa lehine yapılan) fb bile hakeme laf söyleyebiliyorsa,ki bu akşam büyük ihtimalle saldıracaklar,
bizim hayli hayli söylenmemiz lazım!

GaLaFaN
20-11-04, 20:43
2 oldu...
kardeşim şu tsde bi kez olsun stressli oynadığı maçı kazanamayacak mı?

osvaldo
20-11-04, 20:44
2-0 oldu ve olay bitti. FB şampiyonluk yolunda büyük avantaj sağlamış oldu. Geçmiş olsun.

Parma Maniac
20-11-04, 20:45
bu Fatih'le Gökdeniz bi tane büyük maçta oynasınlar yahu, bi kere oynasınlar.. ayıp..

gian
20-11-04, 20:52
Bir daha da maç topigi acarsam..

cozker
20-11-04, 20:57
Fenerliler bu aksam sokaga cikip sampiyonluk turu atsalar yeridir. O kadar buyuk bir avantaj yakaladilar maalesef.. Şimdi birde hakemide yendik diye konusurlar.. Neyse ki izindeyimde işe gitmek zorunda kalmayacagım bu hafta, hiç çekilmezler çünkü..

seyko
20-11-04, 20:58
trabzonspor ne ise yarar, bilen varmi? :bagir:

sampiyonlugu iyice zora soktuk, bari 2. olabilsek

YÖNETİM EDİTİ: CYBA YAZILARINDA BİR DAHA NE SEKİLDE OLURSA OLSUN KÖTÜ KELİME GECMESİN..

Saunders
20-11-04, 21:00
Fenerbahçeye çok güzel bir 100.yıl hediyesi verdik....

:kizgin:

gian
20-11-04, 21:04
Bu arada Rıdvan sanırım Fenerlilerden gelen tepkilerden ötürü bayagı degistirdi stilini son haftalarda..tam bir Fener amigosu gibi mac yorumluyor..Bugun TV'ye kafa atmamak icin zor tuttum kendimi..

seyko
20-11-04, 21:07
evet, bi ara kendini kaptirdi aptalexe: "hadi birakma pozisyonu" gibi bi laf etti adam

DoUrden
21-11-04, 00:42
ridvan biraz yanli yorum yapti haklisiniz, ama bunun sebebi hakemin hatasi sonucu sinirlenmesiydi.

bu arada nobre hakeme el hareketi filan yapmadi, sakatlandigi pozisyonda, ki sari kart mi kirmizi kart mi tartisilacak bir faul yapildi kendisine, sahayi yavas terkettigi icin sari kart aldi. inanilmaz bir durum bence. adam sakatlanmis sahayi seke seke terkediyor ve yavas ciktigi icin kart goruyor. hadi hakem ilk pozisyonu gormedi (faul) ama o harekete sari kart alkislanir hakikaten. ikinci karti tartismaya gerek bile yok, hakemi gostere gostere alkislarsan cezasi saridir.

bu arada hakem gercekten kotuydu. bir ara ozellikle aurelio'ya faul calmasi ve ardindan aurelio'nun gozunun onunde bariz bir sekilde itilmesine devam demesi cok ilgincti. sanirim verdigi penalti kararindan sonra panige kapildi.

yattara cok calisti ama hep bosa. gokdeniz vasati asamadi, bir pozisyonda deniz'den siyrilisi cok guzeldi ama. fatih bence gene takimin en iyisiydi.

rustu cok iyiydi. alex oynadigi anlarda mukemmeldi, genelde vasatin biraz ustu oynadi.

55-65 arasi trabzon cok bastirdi ama fenerbahce iyi kapaninca gol bulamadi. hos kapanma derken cok bilincli bir durumdan bahsetmiyorum, bayagi bir hata yapti defans ama her hata yapanin ardinda iki adam daha vardi. trabzon akinlari durulunca, bir duran toptan golle fenerbahce maci aldi goturdu. duran toptan bir gol atmamiz cok sasirtici degil, keza trabzonsporun en buyuk karin agrisi duran toplar fenerbahcenin en kuvvetli oldugu sey.

nobre atilmasa ve trabzonspor biraz daha fazla kart gorse bu mac daha kolay gecebilirdi fenerbahce adina, gene de 3 puan guzel, nobre'yi kaybetsek bile.

bir kisi nobre'ye ceza gelmeli demis, ama ben katilmiyorum, zaten nobre'nin hareketi kurallarda sari kart olarak geciyor, daha da fazla ceza verilemez.

savatage
21-11-04, 02:02
bir kisi nobre'ye ceza gelmeli demis, ama ben katilmiyorum, zaten nobre'nin hareketi kurallarda sari kart olarak geciyor, daha da fazla ceza verilemez.
hakemi alkışlayarak protesto etmenin cezası sarı kart ise,
bu hareketi ısrarla devam ettirmenin(kırmızı kart gördükten sonra) bir yaptırımı olmalı!
yani kırmızı kart görene kadar hakemi alkışlamak ceza gerektiriyor,kırmızıdan sonra alkışlamaya bişey yok,olmamalı böyle!

ayrıca ilk sarı karta iyi bak.vakit geçirmeden falan değil,ısrarla konuşarak hakeme itirazdan görüyor kartı.iki kişi koluna girmişken devamlı arkasına dönüp hakeme itiraz ediyor.

neyse,
sonuçta "cool" olmaya çalışan Fatih Tekke'nin takımı yerine cool olmak gibi bir gereksinimi bulunmayan Alex'in takımı;
topla çalım atmaya uğraşan Yattara'nın takımı yerine,topsuz dahi en fazla koşan Tuncay'ın takımı hakederek kazandı.
bu galibiyet sayesinde kırmızı kart için saldırılar da olmayacak heralde...

gian
21-11-04, 02:08
Kadıköy'de 4 kırmızı cıkan macta Bülent nasıl kırmızı gormustu acaba?

Ama o zaman dogruydu karar..Ne de olsa kırmızıyı goren Sarı-Kırmızılı oyuncuydu..

Sheva
21-11-04, 02:11
Hakem kararlari tartismaya aciktir lakin macin genelinde fener'in galibiyeti haketmedigini soyleyecek bir kisi cikmaz heralde.. Avrupa'da kevgire donen takima karsi, milli takim forveti ile oynayan Trabzon'un net pozisyon bulamamasi da milli takimimizin basarisizliginin yakin gelecekte devam edeceginin bir sinyaliydi..

Mac sonrasi yorumlarini ve pozisyon tekrarlarini izleyemedim o yuzden ilk sari kartla ilgili yorum yapamiycam ama ikinci sari karti netlige kavusturmak adina arastirmak istiyorum.. Alkislamak gercekten sari kart gerektiren bir hareket midir yoksa bizde boyle gelmis boyle gitmekte midir bunu merak ediyorum..

Bu mac ile ikinci yaridaki fikstur avantaji da dusunulurse fener sampiyonluga cok yaklasti diyebiliriz.. Bizim ve trabzon'un bu oyunu surerse, lig ikinci yarinin ortalarina dogru cozulebilir.. Sampiyonluktan benim fazla umidim yok ama ne yapip edip CL'ye katilmaliyiz, aksini dusunmek dahi istemiyorum..

kral1905
21-11-04, 02:36
Su lige orta halli bir avrupa takimini koy.. uzak ara sampiyon olur..
Biz o derece kotuyuz.. ligimiz o derece kotu. milli takimlar o derece kotu..

Su ligde 1. olamiyorsak canaydin'dir sebebi..
100. yil gecse de amacina ulasip basip gitse .

gian
21-11-04, 02:46
Sen gidecegini ve ya bu kongrenin O'nu yollayacagını mı düsünüyorsun gercekten Kralcım? Ben umudumu coktan kaybettim..Simdi de zaman verin Seyrantepe'yi yapacagız filan diyip bir kere daha secilir bunlar merak etme..

sigara69
21-11-04, 03:15
Bir defans dusunun Servet-Luciano-Onder uclusu ile 45 dakika cakili stoper oynasinlar..

Bir sag ve sol bek dusunun Deniz solda sagda Umit Ozat

Bir orta saha dusunun ortada tek basina Aurelio onunde Alex saginda Serhat solunda Tuncay....

Ve bu takim 2 gol atsin ve 2 pozisyon disinda pozisyon vermeden gol yemeden maci kazansin...

Ya bu Trabzon cok salak...Ya da bu fener'de bi b.k var ama ne var onu bilmiyorum..

Su dusundugunuz takima CL'de 13 gol attilar...Bu dusundugunuz savunma hafta ici Ukrayna'dan 3 gol yedi..

????

gian
21-11-04, 03:20
Önder Turacı'nın son 2 mactır cok iyi oynadıgını düsünüyorum bu arada..İlk haftalarda izledigimde iyiki almamısız diyordum, ama giderek oturuyor..Hucuma cıkısları da etkili ve hem bek hem de göbekte oynayabiliyor..İlerleyen zamanla daha da iyi olacagını düsünüyorum..

Bu maçta Alex de diger maclarına nazaran cok hareketliydi..Serhat da bu seneki o dökülen performansından sıyrılmıştı..Tuncay her zamanki gibi iyi mücadele etti..Rüstü tıpkı 95deki macta oldugu gibi devleşti..Genel olarak bence haketti maçı Fenerbahçe..

sigara69
21-11-04, 03:25
Önder Turacı'nın son 2 mactır cok iyi oynadıgını düsünüyorum bu arada..İlk haftalarda izledigimde iyiki almamısız diyordum, ama giderek oturuyor..Hucuma cıkısları da etkili ve hem bek hem de göbekte oynayabiliyor..İlerleyen zamanla daha da iyi olacagını düsünüyorum..

Bu maçta Alex de diger maclarına nazaran cok hareketliydi..Serhat da bu seneki o dökülen performansından sıyrılmıştı..Tuncay her zamanki gibi iyi mücadele etti..Rüstü tıpkı 95deki macta oldugu gibi devleşti..Genel olarak bence haketti maçı Fenerbahçe..

Gian,

Haketti tamam 10 kisiyle Trabzon gibi bir takima pozisyon vermediler tamam..

Ama sorun bu tamam dedigim yerlerde basliyor..

İste nasil oldu da Trabzon bu takima gol atamadi?? Ustune giden herkesin kevgire cevirdigi bu savunmaya nasil oldu da akilda kalan tek bir akinlari yok...

Onder ile goruslerinede pek katilamiyacagim..Halen eski sen gibi dusunuyorum..Bu cocuktan bi numara olmaz iyi ki almamisiz.. :)

gian
21-11-04, 03:29
Kader kısmet be sigara..Yani mesela daha ilk dakikada ofsayt olmayan pozisyonda Celaleddin 2'ye bir kaleye giderken kesilmeseydi atak ne olurdu kim bilir? Ya da Tekke'nin kafası direkten dönmese? Yani Trabzon da aslında macı kesinlikle alamaz diye bir sey yoktu..Fener iyi oynadı, futbol tanrıları da yardımcı oldular her zamanki gibi..

Genco
21-11-04, 05:58

:buyuksun:

kamtek
21-11-04, 16:12

cok cok cok dogru kral

Sovereign
21-11-04, 16:18

Ama o zaman dogruydu karar..Ne de olsa kırmızıyı goren Sarı-Kırmızılı oyuncuydu..

Tam ben de bunu yazmaya niyetlenmiştim ki sen benden önce davranmışsın...

Başka söze gerek yok...

Sheva
21-11-04, 16:40

Tam ben de bunu yazmaya niyetlenmiştim ki sen benden önce davranmışsın...

Başka söze gerek yok...

Gian o ilk cevabi kime verdi tam anlamadim ama bence bu konunun ciddi olarak arastirilmasi gerekiyor.. Eger bir kere yanlis yapildiysa, kararlarda esitlik adina surekli ayni yanlisin tekrarlanmasini dogru bulmuyorum.. Bu konuda bilgisi olanlar aydinlatirsa cok memnun olurum..

Macla ilgili yazmayi unuttugum bir diger not Yattara'ydi.. Ozet goruntulerde veya buyuklerle yapilan maclarda sonradan oyuna girip dikkat ceken Yattara, dunku macta resmen Trabzon'u katletti sorumsuz oyunu ve yaptigi top kayiplariyla.. Bunda belki baska hicbir oyuncunun sorumluluk almamasi da rol oynadi ancak yine de Ziya Dogan'in neden Yattara'ya karsi bu kadar guvensiz oldugunu dun daha iyi anladim.. Tabi dunku yaptiklarindan sonra, Ziya Dogan'a kim guvensin orasi ayri mesele..