PDA

Tüm Versiyonu Göster : Indiana - Detroit Macinda Buyuk Olaylar...

painy_boy
20-11-04, 06:18
Daha hic bir haber alamadim,goruntu gormedim ama tribundergi'den ntv'de maci izleyen iki arkadasin yazdiklarini okudum.

Cok buyuk olaylar cikmis,simdiden acayim topici,yarin doldururuz bilgilerle...

Ron Artest olaylari baslatan sahsiyetmis,pisligin onde gideni zaten kendileri.

Parma Maniac
20-11-04, 12:51
Ron Artest'le alakası yok.. olayları başlatan Ben Wallace ve pislik Detroit taraftarı.. helal olsun Ron Artest, helal olsun S-Jax, helal olsun Jermaine başka bir şey demiyorum.. hem gidip deplasmanda koydular hem de çirkef heriflere temiz bir sopa çektiler.. hepsi birer fatihtir gözümde.. o sahaya madde yağdıran çirkef Detroit taraftarına da selamlarımı gönderiyorum, işte böyle sopayı çekerler adama.. Indy'liler taraftara yöneldiğinde görecektiniz adamları inanamadı hiçbiri.. utanmazlar maddeleri, cam şişeleri adamların üstünde patlatırken iyi, sizi dövmeye gelince şaşır.. hadi yaaa..

hepsi delikanlıymış Indiana'lıların.. :alkis:

Detroit 25 Aralık'ta Conseco Field House'a nasıl gelecek onu merak ediyorum..

Carmelo
20-11-04, 13:02
Keske Lakers'ı da boyle dovseler ya.
Goruntu varsa koyun he.

painy_boy
20-11-04, 14:37
http://www.norcalsportsfans.com/uploads/nbafight.wmv

buyrun efenim.

Parma,olaylarin baslangici Artest'in Wallace'a yaptigi sert faulmus,Wallace bunun ustune yuruyunce bu Wallace'in uzerine oynamaya baslamis,kenara cekildigi pozisyonda kafasina yiyince su sisesini olaylar baslamis.

Detroit'lilere de benden helal olsun,1.90-2.00 m'lik adamlara sise atip adamlar gelince kacmadilar,yumruk yumruga kavga etmisler...

Indiana'nin gecen seneden kuyruk acisi var Detroit'e karsi... ;)

Parma Maniac
20-11-04, 14:46
yahu ne demek sert faul.. burası NBA, oynanan oyun da basketbol.. her maçta benzer fauller oluyor.. Ben Wallace denen şerefsizin verdiği tepki hatalı.. her sert faule öyle tepki verilecekse ShaQ her maç katil olur.. herkes adam olsun.. neyse sopayı yediler, oturdular yerine.. kaç maç ceza alırsa da alsın Indy'liler, hepsi birer delikanlı..

kamtek
20-11-04, 15:07
painy yapma allahaskina. sabahtandir goruntuleri izliyorum.artestin tek yaptigi wallece turnkeye girerken wallec'in koluna vurmak.belki arada kufur vardir bilemiyorum ama kesinlikle sert faulle alakasi yok

ben de helal olsun indianalilara diyorum. nasil da daldilar seyircilere.

wallece efendi yapabilecekmi ayni seyi indiana'da merak ediyorum.

gian
20-11-04, 18:51
Ben de helal olsun Detroit'lilere diyorum..Hayvan gibi adamlar onlara saldırınca ne yapacaklardı? Delikanlı gibi kacmadılar, dayak yiyeceklerini bile bile saldırdılar..Ellerinde ne varsa attı, digerleri de kadın cocuk hepsi..

Pozisyonu Wallace baslattı, Artest'e de seyirciden bir sey gelince gitti seyirciye saldırdı..Olur mu oyle sey? Ne olursa olsun bir oyuncu seyirciye saldıramaz..10larca milyon dolar alıyorsunuz, celik gibi sinirleriniz olacak, oyle deli danalar gibi saldırmakla olmuyor bu işler..İnsallah saglam bir ceza gelir..

Bu arada Wallace'in gecen hafta sanırım abisi ölmüştü, O'nun gerginligini de anlayısla karsılamak lazım..

20-11-04, 19:38
Seyirciye saldırmak da ne oluyor? Kendilerinin yarısı kadar olan adama hayvanlar gibi saldırmak? Yazık şu ARtest denen pisliğin bir daha maç bile oynamaması lazım NBA'de normal şartlarda.. İnsanım diye geziyor ortalıkta..

Parma Maniac
20-11-04, 20:07
Ben de helal olsun Detroit'lilere diyorum..Hayvan gibi adamlar onlara saldırınca ne yapacaklardı? Delikanlı gibi kacmadılar, dayak yiyeceklerini bile bile saldırdılar..Ellerinde ne varsa attı, digerleri de kadın cocuk hepsi..

Pozisyonu Wallace baslattı, Artest'e de seyirciden bir sey gelince gitti seyirciye saldırdı..Olur mu oyle sey? Ne olursa olsun bir oyuncu seyirciye saldıramaz..10larca milyon dolar alıyorsunuz, celik gibi sinirleriniz olacak, oyle deli danalar gibi saldırmakla olmuyor bu işler..İnsallah saglam bir ceza gelir..

Bu arada Wallace'in gecen hafta sanırım abisi ölmüştü, O'nun gerginligini de anlayısla karsılamak lazım..walla tek cezayı alan Artest olmayacak gian.. Ben Wallace denen denyo da en az bi 6-7 maç almazsa tam eyyam olur ki sanmıyorum öyle bir şey gerçekleşeceğini.. bunların hepsi insan.. adam Ben Wallace gibi öküz bir heriften çift yumruk dedi.. tek kelime etmedi ki gitti yattı, bunun üzerine bir de adamın üstüne yağdırırsan bi şeyleri ki bu NBA kültürüyle tam ters oranltılı bi olaydır, Detroit taraftarının ne kadar cahil cüheyla bir kesimden oluştuğunu gösterir, adamın da sabrı taşar.. işin ilginci delikanlı bile değil o atan.. neymiş para veriyormuş, müşteriymiş.. hadi yaa.. sallayalım o zaman sahaya istediğimizi atılan şişe cam mıydı tam olarak bilmiyorum ama tehlikeli şeyler bunlar.. gidip ağzını burnunu da kırarlar işte böyle.. hayır atarken çok delikanlı hissediyorsun kendini, adamın suratında patlıyor.. herif sana yönelince o şaşkınlık niye.. ayrıca atan adam veremedi karşılık, kaçtı.. tam bir korkaktı.. Ron Artest'in üzerine arkadan çullandı 20 kişi ki bu da delikanlılık değil.. sonra Jermaine tam sahadan çıkarken onun üzerine boşaltılanlar.. ben hayatımda böyle şey görmedim.. Kadıköy'deki pezevenklerden beterdi bunlar.. Jermaine de gitti orda saydırdı denyonun birine 1-2 tane.. yapıyorsan adamın dibinde o şeyleri dayağını yiyeceksin ve oturacaksın.. öyle buraya gelemez nasıl olsa, elime ne geçerse sallayayım dersen gelir adamlar canına okurlar.. hepsi de büyük ceza alacak muhtemelen, alsınlar da zaten önemli değil.. ama Detroit ve Ben Wallace cezasız kurtulursa ben o NBA'in içine edeyim, o kadar..

gian
20-11-04, 21:15
Wallace da ceza alacak, ama normal mac ici kavga edenlere ne kadar ceza verilirse o kadar..

Ama o Artest, Jackson ve O'neal biraz zor pacayı sıyırırlar..

Bi tane kocaman zenci bir baba var taraftarlardan, o iyi gecirdi bir kac tane Indiana'lılara.. :)

Parma Maniac
20-11-04, 21:22
walla pek sanmıyorum ama Artest bu akşama oynasın başka bir şey istemiyorum.. VGM kadromda var ve dünya şampiyonluğuna oynuyorum çok önemli bu akşam oynaması yoksa babalara gelirim :dislek:

bu arada ESPN spikerlerinin yorumlarını da dinleyin olaylarda.. adamlar özellikle Detroit taraftarlarının maç boyu alkol aldığını ve birçoğunun sarhoş olduğunu söyledi bu da çok önemli.. ayrıca Rick Carlisle gibi Detroit'in şampiyonluğunda emeği olan bir insana bile neler neler yağdırmışlar ki adam hiçbir şey yapmadı ayırmaya çalıştı kavgayı.. böyle utanmaz bi taraftar kitlesi varmış Detroit'in.. hiç sevmezdim, artık nefret ediyorum..

gian
20-11-04, 21:25
Detroit işçi kentidir yanılmıyorsam; oyle Los Angeles'in barbi bebeklerine, Ken'lerine benzemezler :) Adamın sahasında terbiyesizlik yaparsan ne yapacakları belli olmaz..

Sen Artest'i kadrondan cıkar bir an önce..Zaten kaset cıkarıyormus, basket oynamak istemiyorum diyormus artık :)

Parma Maniac
20-11-04, 21:53
Indiana da delikanlı takımdır gian.. öyle terbiyesizlik yaparsan ne yapacakları belli olmaz, sopayı yer oturursun aşağı :dislek:

bu oyun öyle devamlı kadrolardan oluşmuyo gian'ım, her gün için bi gün önceden hazırlıyosun kadroyu.. yani bu akşamki maçlar için bu sabah 9a kadar yapman gerekiyo kadroyu.. dolayısıyla bi gece önceden hallediyoruz o yüzden değiştirmek mümkün olmuyor.. eğer oynamazsa bu gecelik 0 çekeceğim Artest'ten.. ama diğer maçlarımda olmayacak tabi kadromda..

20-11-04, 22:46
Geçmiş olsun..

Indiana's Artest, Jackson, O'Neal suspended indefinitely for roles in brawl
Detroit's Wallace also suspended; Stern calls incident 'shocking, repulsive and inexcusable'
Pacers forward Ron Artest is grabbed by fans after he went into the seats during a a brawl with the Pistons and their fans. Friday's game was called early because of the fight.
The Associated Press
Updated: 3:27 p.m. ET Nov. 20, 2004NEW YORK - The NBA suspended four players indefinitely Saturday for their roles in one of the worst-ever brawls in the league, a fight with fans that commissioner David Stern called “shocking, repulsive and inexcusable.”

Indiana’s Ron Artest, Jermaine O’Neal and Stephen Jackson and Detroit’s Ben Wallace were suspended, the NBA said Saturday. Police in Auburn Hills, Mich., were investigating, but did not comment on who might be charged.

Artest and Jackson lunged into the stands and fought with fans in the final minute of their game against the Detroit Pistons on Friday night, and the brawl forced an early end to the Pacers’ 97-82 win.

After several minutes of players fighting with fans in the stands, a chair, beer, ice and popcorn were thrown at the Pacers as they made their way to the locker room.

About a half-dozen people were treated for injuries at the arena in suburban Detroit, one was taken to a hospital by ambulance and another sought treatment, police said.

The fight was “shocking, repulsive and inexcusable — a humiliation for everyone associated with the NBA,” Stern said in a statement Saturday.

Coaches for both teams apologized. Artest, O’Neal and Jackson — all of whom threw punches at fans — were to begin serving their suspensions Saturday night, when the Pacers played a home game against Orlando.

Wallace’s suspension begins Sunday with the Pistons’ next home game. Pistons spokesman Tom Wilson said Saturday the team plans to use “playoff-level security” starting with that game, doubling the number of armed police and increasing arena security by about 25 percent.

“This demonstrates why our players must not enter the stands, whatever the provocation or poisonous behavior of people attending the games,” Stern said.

luteum
21-11-04, 02:33
valla ben de parma gibi dusunuyorum.

Artest'in Wallace'a yaptigi oyle cok sert bir faul degildi. Wallace fazla tepki gosterdi, seyirciyi de tahrik etti.

Buna ragmen Artest gibi manyak bi herif iyi sakin durdu, tutup da onun suratina 2 metreden dolu bira bardagi atan bir mal da sopayi haketmistir bence.

Bu herifler hakikaten salak. Ya da fazla icmislerdi. 2 metre boyunda, fiziksel gelisimin bokunu cikarmis hayvani bir zenciye bardak atmak nedir yahu?

Hele Jermaine'in Artest'e saldiran iki siskodan birine gecirdigi yumruk cok fenaydi.

Bugun Orlando'ya bet oynayacaktim, gamebookers acmamis maci dogal olarak:) Ama Indiana'nin sampiyonluk umitleri cok azalacak bu gidisle.

gian
21-11-04, 02:41
Bu arada goruntulerde solda ceketli bir zenci taraftar Jones'u cok saglam dövüyor.. :)

Ben tekrar izledim ve olayları daha da kötü hale getirenin S.Jackson oldugunu gordum..

Artest normal sert bir faul yapıyor..Daha yeni abisini kaybetmis olan Wallace psikolojik durumunun ve gecen seneden gelen Pacers rekabetinin etkisiyle sert bir karsılık veriyor ve kavga cıkıyor..Sonra Artest geri vitese takıyor ve yatıyor..Yuzune bir bardak geliyor..Tribüne fırlıyor hemen, hic alakası olmayan birini yakalyıp sen mi attın diyor, hırpalıyor ama vurmuyor..Arkasındn onu tutan beyaz sapkalı eleman atmıs megerse..Sonra tam o durumdayken Jackson birden geliyor ve Artest'in yanındaki adamın suratına yumrugu yapıstırıyor..Ondan sonra ayırmaya calısan seyirciler de bunlara dalıyorlar..Yani Jackson orda ilk yumrugu vuran kişi..Artest'i cekip alsa orda vurmayıp, olaylar da uzamayacak..

Bu arada T.Prince tüm olaylar boyunca benchten kalkmayan tek oyuncuymus :) Yani kurallara uydugu icin övmek mi, takım ruhuna aykırı davrandıgı icin yermek mi gerek bilmiyorum :)

luteum
21-11-04, 03:07
gian,

ilk yumrugu vuran jackson degil. dikkat etmemis olabilirsin ama artest o adami yuzunden iterken arkasindan bir seyirci artest'i yumruklamaya basliyor. jackson onu gorunce delirip daliyor heriflere.

gian
21-11-04, 03:09
Valla ben sadece Artest'e yonlendigini gordum o adamın, yumrugunu gormedim..Bana ilk temiz yumrugu Jackson atmıs gibi geldi.. :)

kral1905
21-11-04, 03:14
Bizim tr deki basketciler her halta nba dekilerden ozeniyor
simdi biri kafayi bozup tribune girmesin; sonuclar bir hayli degisik olabilir:)

sigara69
21-11-04, 03:26
Bizim tr deki basketciler her halta nba dekilerden ozeniyor
simdi biri kafayi bozup tribune girmesin; sonuclar bir hayli degisik olabilir:)

Yillarca Zaza'yi bekledik gelmedi..Artik kendisi Mersin'de..Ha seneye 1.lige cikarlarda gelirse bekelriz..

O gelmezse kimsede gelmez..

sigara69
21-11-04, 03:50
sigara merhaba oncelikle sevindim aramizda bulunduguna;

hayir demek istedigim "ozenti basketciler" bu konuda da ozenebilir:)
zaza safkan aygir oldugu icin asi duruyordu; ancak yeni yetme ozentiler
bu hareketi yapmasin karizma icin; kan akar:) espriyle karisik tabi:)

Saol Kral hosbuldum,

Yok anladim ne demek istedigini de benimde aklima Zaza geldi..Heralde koskoca Turkiye Basketbol liginden en cok anti-pati toplayan adamdir...Hatta tektir..Aygirdir..

Sovereign
21-11-04, 15:39
Tek söyleyebileceğim 3 kişi , 10.000 kişiyi dövdü...

Olay bundan ibaret...

Genco
21-11-04, 23:06
Artest sahada Detroit formali birisine iyi gecirdi ve ardindan O'Neil geldi o da koydu adama sonra ayagi kayip dustu..

Keske o yumrugu yiyen kisi ben olsaydim :) O kisi O'Neil ile Artest'i mahkemeye verip kac milyon dolar alacagini tahmin bile edemiyorum..

kamtek
21-11-04, 23:26
Keske o yumrugu yiyen kisi ben olsaydim :) O kisi O'Neil ile Artest'i mahkemeye verip kac milyon dolar alacagini tahmin bile edemiyorum..

valla aynisini ben de dusundum goruntuleri izledikten sonra. keske o yumrugu ben yeseydim.degil ben yedi soyum birden kurtulmustu :)

GaLaFaN
22-11-04, 00:44
4 oyuncu süresiz men almış!

Genco
22-11-04, 02:32
Cezalari acikliyorum :konusmaci:

* Artest bu yil hicbir macta oynayamayacak.

* Stephen Jackson 30 mac..

* Jermaine O'Neal 25 mac..

* Ben Wallace 6 mac..

* Anthony Johnson 5 mac..

* Reggie Miller, Chauncey Billups, Elden Campbell ve Derrick Coleman 1'er mac..

ceza aldilar.. :kilic:

gian
22-11-04, 02:51
Ciddi misin?

Indiana'ya gecmis olsun diyorum..Artest de artık kaset calısmalarına hız verebilir..

Detroit'e verilen ceza yok mu? Klup olarak yani..

gian
22-11-04, 03:02
Pacers, Magic Maçına 6 Kişi Çıktı

The Palace'da yaşanan büyük olaylar nedeniyle NBA yetkilileri yapılan bir açıklama ile Indiana Pacers'ın üç yıldız oyuncusu Ron Artest, Jermaine O'Neal ve Stephen Jackson'a süresiz olarak oynamama cezası vermişti. Bunun üzerine Indiana Pacers, dün akşam Conseco Fieldhouse'daki Orlando Magic mücadelesine bu oyunculardan yoksun olarak çıktı. Orlando Magic karşısında Eddie Gill, Fred Jones, James Jones, Austin Croshere, David Harrison ve John
Edwards gibi yaz ligi kadrosuna benzer bir kadro ile çıkan Indiana Pacers, son saniyelere kadar galibiyeti kovalayan taraf oldu. Karşılaşmadan 86-83'lük skorla mağlup olan Indiana Pacers'da coach Rick Carlisle yaptığı açıklamada " Ben oyuncularımın çok onurlu bir mücadele sergilediklerini düşünüyorum. Oyuncularım kazanmak için çok iyi bir mücadele örneği sergilediler. Dördüncü çeyrekte de maçı kazanabileceğimiz fırsatlar yakaladık. Ancak onların kadro derinliği maçın sonucunu belirledi. " sözleriyle düşüncelerini dile getirdi.

M.Yasin Cakmak
22-11-04, 08:28
Cezalar müthiş yanlız... Helal olsun...

Artest yüzünden herşey. Gitti orda tribünü tahrik etmek için yattı. Sonra da çıktı zeyirci dövmeye kalktı.
Helal olsun taraftara kaçmadılar.

Hele şapkalı yaşlı bir amca vardı, helal. Nasıl vuruya kafasına kafasına :) :)

sigara69
22-11-04, 11:49
Cezalar muthis ve caydirici ama bi o kadar da yanlis ;

Biraz haksiz..Artest sirf Artest diye suresiz ceza almis..

Eger Bobby,Micheal falan olsa ismi o kadar agir bir ceza alicagini sanmiyorum..

J-O'neal ve S-Jax'e verilen cezalar hadi agir olsa bile neyse digcem ama ona bile itiraz etmek geliyor icimden cok sacma geldi..

Ben Wallace'a verilen ceza ise cok komik..6 mac'tan daha agir bir ceza bekliyordum ben..

Bu cezalarin Turkiye'de verildigini dusunsenize..Hemen Tahkime gidip ertelenir veya kaldirilir cezalar veya...

Neyse vazgectim dusunmeyin..

Sovereign
22-11-04, 12:13
Verilen cezalara lafım yok...

Ancak adaletli olunacaksa bence Detroit taraftarı da bir sezon maç izleyememeli o salonda...

sigara69
22-11-04, 12:22
www.batug.org/forum 'un dan bir kac alinti cokguzel yazmislar,

--david stern'ün çiftliği. her gece nba tv'de. zevkle izleyebilirsiniz artık.

--bir takım tarafından başlatılan -bir takım diyorum buna herşey dahildir, seyirci, oyuncu, görevliler,vs.- bir hadisenin sonucu olarak öteki takımın bütün bir senesi çöpe atılıyosa, burda ciddi bir adaletsizlik vardır. hiç detaya girmeden yukardan bakıyorum olaya. indiana pacers şampiyonluk hedefiyle girdiği bir sezonda, en iyi basketbollarını oynayıp en büyük rakiplerini deplasmanda yendiği bir maçın ardından, kendi kontrolleri dışında gelişen olaylar yüzünden, daha yarısına gelmeden durduruluyor. burda büyük yatırımlar var, bi çok fedakarlıklar yapılıyo bu raddeye gelmek için. şampiyon adayı kadro kurmak kolay bi iş diil takdir edersiniz ki. cebindeki son parayla sezonluk bilet alan bi adama nası hesap vericeksiniz mesela? ya da kariyerinin en iyi basketbolunu oynıyan bir adamın tahrik sonucu basketboldan kopmasını kabullenemeyen insanlara cevabı ne olucak nba yönetiminin?

oyuncu sorumluluklarına bakıp insani sorumlulukları unutmak biraz at gözlüü takmak olmuyo mu? oyuncular robot değildir, robot olmadıkları için biz bu oyunu izliyoruz. yoksa artest de bu iş yüzünden kaybediceği parayı düşünüp beynini yıkayabilirdi, ama isanlık güdüleri önce geldi, olması gerektiği gibi. artest'in yaptığı davranışta haklıdır bence bunun tartışılıcak bi yanı yok. oyuncu kendini seyirciden soyutlamak zorunda değildir, bu oyunun güzelliği burdadır. oyuncu seyirciden hiçbişekilde etkilenmese bu spor seyredilir miydi? ya da herhangi bi spor. bu sebeple seyircinin olumlu tepkisinden gaz alması gerekn sporcu, tersinde de aynı şeyi yapmalıdır. insan doğasının gereği budur.

ben, çıkarmadığım bi kavga yüzünden sezon boyu ceza alsam, bir daha o ligde oynamazdım. artest de inşallah bırakır basketbolu. zaten istenilen bu diil mi? profesyonellik, anti-şiddet bağımlıları da kına yakarlar bigüzel. bu adam sürekli olay çıkarıyo, kavga ediyo, kendini kontrol edemiyo, atalım gitsin.

kusura bakmayın ama bu ceza sportif, insani, hukuki ve tekrar insani açıdan bir skandaldır.

--Bir takım tarafından olay başlatılmamıştır, saha içerisindeki bir olaya seyirci müdahil olmay yeltenmiş, seyircinin bu atağına tepkisiz kalamayan bazı oyuncular taraftarlarla kavga etmiş, saha içerisinde kavga eden oyuncular, yani ev sahipleri, tribünlere atlamamıştır.

Ben Wallace seyircilere saldırmamıştır, o yüzden 6 maç ceza almıştır. Ben Wallace robottur, senin sevip sevmemen kuralları değiştirmez, farklılaştırmaz. NBA yönetimi "tribüne çıkma" diyorsa çıkmazsın, "Çıkarsan bi sezon top oynayamazsın, gaganı kırarım" diyorsa, kırar. Kırmıştır. Burada ağlasanız da sızlansanız da, hatta gidip Amerikan başkonsolosluğuna siyah çelenk de bıraksanız geçerli kural budur, uygulanacaktır.

Adil olup olmaması zerre umrumda değildir, kimse NBA'de kendi kurallarına göre hareket edip iş sıkıya gelince "insani değerler"in arkasına sığınamaz. Kuralların olduğu yerde düzen ve ceza vardır, ya düzene ayak uydurursun ya da cezalandırılırsın. Bu, ufak bir çocuğun bile anlayacağı kadar kolaydır. Yine söylüyorum, adil olup olmaması benim işim değildir, ilgilendirmez. Tribüne saldıran bir oyuncunun insani değerlerini ele alırken "helal olsun", "adamlar yeni bad boyz, nası daldılar tribüne" şeklinde konuşmaların geçtiği bir yerde ben de robot olurum.

Evet, adalet yerini bulmuştur bana göre.

--oyuncuların uzerine bira su cips vb yiyecekler atan seyircinin hic bir ceza almaması faturanın sadece indianaya kesilmesi tam bir adalet
Allahtan üniversitede hukuk okumuşumda adalet konusunda mantıklı yorumlar yapabiliyorum

yalnız bence bu cezaa çok şık oldu artık bundan sonraki her detroit macında detroitli oyunculara hertürlü nesne atılabilir nolsa nba kararı verdi ATIŞ SERBEST

--Detroit seyircisinin veya dolayısıyla organizasyonunun tek bir ceza bile alamamasını bana kim aciklayabilir? O zaman biz de Wisconsin'liler olarak her dogu konferansi macinda sahaya birseyler yagdiralim sahaya girip rakiplere tukurelim vuralim sonra da bizi kovalarlarsa tribune kacalim, tribune girerlerse nasi olsa sezonu kapatirlar, biz de 1.siradan playoff'a kalalım. Var mı boyle bir mantık? Sucluyu odullendirmek, diger suclara tesviktir. Stern bunu maddi cikarlar dogrultusunda unutmus sanırım.

Pekiii sorarim size Artest'in Sjax'ten Jo'dan yaptigi fazla ne var? Yaptigi faul yuzunden mi sezon boyu ceza aldı? Yoksa kendisiyle birlikte tribune dalan sjax'ten ne farkı var? Adama vurmadan once sen mi yaptin? diye sordugu icin mi aldı cezayi? Geciniz bunlari sayin kural ve saz arkadaslari. Artest resmen background'una kurban gitmistir aynı pascal gibi. Daha once yaptiklari, asi tavirlaridir onu yakan, sezonu kapatmasina sebep olan. Stern amcam kina yaksin, ligi parlatti tertemiz etti, artest'e ceza vererek. Simdi herkes faullerden sonra birbirine cicek verecek, yasasin yupppiii.

Bence en guzel yorumlardan biri,

--evet arkadaşlar şampiyonluğun yeni formülünü açıklıorum.. sahanıza gelen takıma şişe, kola, bira ne bulursanız atıp rakip oyuncuyu kışkırtıosunuz, kavgaya sebep veriosunuz az biraz dayak yiyip rakip oyuncunun ya da oyuncularının ligden ihraç edilmesi ya da uzun bi süre ceza almasını sağlıyorsunuz..

kimse bana 3-5 taraftarın yaptığı tüm takıma mal edilemez geyiği yapmasın... o salona giren hırsız da olsa, sarhoş da olsa, avukat da olsa hepsi detroit takımı sorumluluğu altındadır. takım derken bunun içine oyunculardan, koça, malzemeciye, asistan koça, doktoruna ve tabi taraftarına kadar hepsi girer. bunlardan birinin bu organizasyonu aksatacak davranışlarda tüm takım sorumludur ve bundan da nasibini yine takım almalıdır.
ancak stern efendi bu yönden pek düşünmediği ortada eğer tüm cezalar bunla kafi kalacaksa ayrıca detroit takımına verilecek para cezası da kanımca adaleti sağlamıcaktır. indiana kısmına verilen cezalar yerindedir bence ama işin öteki tarafı gözardı edilmiş.

kral1905
22-11-04, 14:58
seyircilerin ceza almamasi derken;
acaba kavgaya karisan seyirciler (bira doken vs) hukuki olarak da mi bir dava ile karsi karsiya kalmadilar?yani birayi dokmeleri ile kaldilar?

temiz ismis..

Parma Maniac
22-11-04, 15:29
bu demek oluyor ki şampiyonluk uğruna her takım sahasına gelen takımın kafasına istediği şeyi atıp onları zıvanadan çıkartabilir, böylece yüklü ceza almalarını sağlayabilir.. ha eğer yoldan çıkmazlarsa ellerindekilerini attıklarıyla kalmış olurlar.. vay be olaya bak..

şerefsizsin Stern..

Sovereign
22-11-04, 15:44
Bu arada Ron Artest Avrupa'ya gelmeyi düşünür mü ki acep?

Bir seneyi boş geçirmek yerine...

kral1905
22-11-04, 16:03
sovereign:)
euroleague'i bilmem de bu adam bizim lige gelse;
yanina ilk 5 i tamamlamak icin 40'lik orhun ene ,tamer oyguc'u vs de alsa sampiyon olur bence:)

luteum
22-11-04, 16:15
Beyler yapmayin etmeyin yahu.

O kavga eden seyirciler, sise atan adamlar cezasiz kalir mi? Polis hepsini tespit etmis kameralardan, heriflere normal cezai muamele yapilacak. Bir daha basketbol maclarina alinmamalari da konusuluyor.
Yine de bu isin sonunda Detroit'in karli cikacagi kesin. Yalniz bu olay sebebiyle kendilerine duyulan sempatiyi tamamen kaybettiler. Detroit zaten amele sehri demeye basladi herkes.

Artest'in SJax'tan fazla ceza almasi tamamen gecmisi yuzunden. Stern adamakilli bi kulagini cekmeye karar vermis demek ki.

Bu arada o yumrugu yiyenlerin (sahaya inmis olanlar yedi) dava acsa da kazanma sansi oldugunu pek sanmiyorum, cunku zaten sahaya inmis olmalari kendilerinin bastan kasindigini gosteriyor. Yani oyuncunun tribune cikmasi nasil yasaksa seyircinin de sahaya inmesi yasak. Ama oyuncu tribune ciktiginda sopaladigi adamlar dava acabilir, acacak da sanirim. Bu isin duzene girmesi bir kac hafta surecekmis.

Ama bu Indiana'nin bu sezon cok buyuk yara aldigini degistirmiyor. Ceza alan 3 elemanin sayi ortalamasi 60 kusur. Takimin 2/3'u. Neyse ki Reggie Miller, Jonathan Bender, Scot Pollard falan iyilesip donuyormus. Doguda hala playoff sanslari var.

Sovereign
22-11-04, 16:57
kral1905,

Tahminimce Avrupa'da bir takıma gelirse tercihi İtalya veya İspanya olacaktır...

Aslında bize gelip tek başına maçlara çıksa bu durumdan kötüsü olmaz sanırım....:)

luteum,

Bahsini ettiğimiz ceza normal yasal işleyişin sonucunda oluşan türden cezlar değil.Ona kalırsa seyirciyi döven bakketbolcular da kamu cezaları alacaklardır mutlaka.Zira ortada işlenen bir suç var.

Bizim bahsettiğimiz NBA organizasyonunun vereceği cezalar.Eğer Detroit seyircisi de ceza almazsa bir sonraki maçta İndiana seyircisinin aynı şeyleri yapma hakkı doğar ki bunda da sonuna kadar haklı olurlar...

gian
27-11-04, 21:23
Eksik Pacers 3/3 Yaptı!
ç
Conseco Fieldhouse'da yaklaşık 18.000 kişinin izlediği mücadelede Indiana Pacers, Charlotte Bobcats'i 82-77'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Sezona bir çok as oyuncusundan yoksun olarak başlayan Indiana Pacers, Detroit Pistons maçında yaşanan olaylar sonrasında da, yıldız oyuncularını kaybetmişti. Bunun üzerine maçlarını daha çok yedek oyuncularla oynayan Indiana Pacers, aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekmeyi devam ediyor. Bir ara 17 sayılık farkla geriye düştüğü mücadelede Austin Croshere'ın 23 sayı- 12 reboundluk muhteşem performansıyla galibiyete ulaşan Indiana Pacers'da ayrıca Fred Jones da 23 sayılık bir katkı sağladı. Son günlerin formda oyuncularından Jamaal Tinsley ise 16 sayı- 8 rebound- 5 asist bir oyun çıkartarak galibiyette önemli rol oynadı. Charlotte Bobcats cephesinde ise Emeka Okafor 19 sayı- 11 rebound ve Jason Hart da 10 sayı- 5 rebound ile karşılaşmayı tamamladı.

GaLaFaN
27-11-04, 21:32
olaylara sebep olan bardağın açık arttırmada 99 milyon $'a çıkması gerçek mi?
büyük bomba gibime geldi ya neyse...

chivu
28-11-04, 02:35
beyler, bakkalda olay çıkartan müşteriye verilecek ceza mal satmamaktır,bakkalı kapatmak değil...NBA'de böyle yürüyor işler.Zerrece haz etmediğim Stern'in çok doğru bir karar verdiğini düşünüyorum...

Parma Maniac
01-12-04, 14:01
evet chivu aynen dediğin gibi.. mal satmamak, yani onu kendi alacağı biletlerden mahrum etmek.. NBA'i kapatsın demiyor kimse.. şimdi sen bakkalı kapatmayı Detroit'in sahasının kapatılması olarak görüyorsan peki bana söyleyebilir misin mal satmamak ne oldu bu durumda.. hangi mal satılmadı Detroit seyircisine? tamamen çıktılar işin içinden.. bu olay bir örnektir artık.. isteyen takım rakibine maddeler yağdırıp onları zıvanadan çıkarma hakkına sahip olmuştur.. bu şekilde rakiplerin ceza alması da sağlanabilir ama ev sahibine hiçbir şey olmaz.. muhteşem..

ceyKo
01-12-04, 20:00
iyi olmu$

chivu
02-12-04, 16:57
Parmacım kusura bakmaz yazını yeni gördüm, bakkalı kapatmak kesinlikle Detroit sahasını kapatmaktır, mal satmamak da kayıtlardan bilmemnelerden herşeyi belli olmuş zibidi taraftar sürüsünü maça almamak,veya da vandalizm bilmemne suçlarından içeri tıkmaktır.

Şimdi olayda bir grup Pacers oyuncusu ve Pistons seyircisi müdahil.Eğer Pistonslu bütün izleyicilerin ceza alması gerektiğini savunuyosak Pacersın da bütün oyuncularının ceza almasını savunmak gerekmez mi tümevarım yaparak?

Parma Maniac
02-12-04, 17:17
ilk bakışta dediğin düz mantıkla doğru görünüyor ama işin içine girince pek doğru değil..
şimdi Indiana'nın takım içindeki en iyi 3 oyuncusu ceza aldı.. biri 1 sene.. diğerleri de 30 maç.. bu bütün takımın bundan zarar görmesini sağladı.. yani zaten Indiana Pacers organizasyonu çok ağır bir şekilde cezalandırıldı..diğer oyuncuların hiçbir suçu yokken muhtemel bi NBA finali hatta belki şampiyonluğunu göremeyecekler artık.. cezaların en büyüğünü aldılar yani.. peki o 2-3 detroit taraftarı cezalandırılsa özel olarak bunun Detroit'e getireceği bi kayıp olacak mı? hayır.. peki bu olayların önüne nasıl geçilecek bundan sonra.. yani parayla kulüpler 3-4 adam tutsa, sahaya ne geliyosa atın, kafasına atın hem de rakiplerin deseler ve her maç büyük olaylar çıksa ne olacak.. burası Amerika, NBA olmaz demeyin.. işte bu tip olaylar da olmaz diyorduk ama sarhoş seyirci, pislik seyirci her yerde var.. bu olayların önüne geçilebilecek mi? hayır.. Detroit ceza almadan kurtuldu ona yanıyorum ben karşı olduğum taraf o.. ya Jermaine ve Stephen Jackson'a 8-10 maç verirsin, Ron Artest'a da 25 maç verirsin.. takımın bi senesine mal olmaz bu.. bunun yanında da Detroit'e okkalı bir ceza verilir.. 10 maç kapatılır sahası.. olay biter.. ama sen bir takımın bir senesini yiyorsan olaylar sonucunda ve diğer takım hiçbir ceza almıyorsa bu ayıptır sadece, olayların da bundan sonra önünü açmaktır bence.. bu cezalar verildiyse Detroit'in en az bi 20-25 maç seyircisiz oynaması lazımdı..

sigara69
07-12-04, 17:31
http://cagle.slate.msn.com/working/041123/sack.gif

http://cagle.slate.msn.com/working/041123/brookins.gif

http://cagle.slate.msn.com/working/041123/dickwright.gif

http://cagle.slate.msn.com/working/041123/schorr.gif

http://cagle.slate.msn.com/working/041123/benson.gif

http://cagle.slate.msn.com/working/041123/signe.jpg

http://cagle.slate.msn.com/working/041123/locher.gif

http://cagle.slate.msn.com/working/041122/marlette.gif

http://cagle.slate.msn.com/working/041122/markstein.gif

http://cagle.slate.msn.com/working/041122/gorrell.gif

http://cagle.slate.msn.com/working/041122/varvel.jpg

Amerika'lilari hic sevmem ama kabul etmek ve takdir etmek gerekir ki mizah anlayislari mukemmel..Ben cok guldum hele bazilari var ki muthis..

Yeni bir topic acicaktim vazgectim ama burda da az kisi gorebilir neyse iste ole..

JORDAN
02-03-10, 00:07
Kral:) Gokhancim:)