PDA

Tüm Versiyonu Göster : Fenerbahçeyi kuran,bir Galatasaraylımı??

GRINGO
19-11-04, 20:38
Aynı yazıyı kardeş bi platformdada yazmıştım.Buradada okuyucularla paylaşmak istiyorum.

Pasfotomaç yazarı Alpaslan Dikmeni tanımayan yoktur heralde.
İlgi çekici,enteresan bir yazı dizisi vardı geçenlerde.
Bi hayli uzun bi yazı dizisi.
Okuyucuları baymama adına son bölümü alıntılıyorum.Hakkaten enteresan.Yazı bölümünün tamamını arşivden girip okumanızı tavsiye ederim.

Bilirmisin?(2)

Kuruculara dönersek;
Oğul Uğur babasından dinlediklerini naklettikten sonra şöyle devam ediyor : "Internet'te araştırma yaptım, Galip Bey'den F.Bahçe sitelerinin tarihçe bölümlerinde kurucu olarak bahsedilmiyor. Fakat aynı Galip (Kulaksızoğlu), F.Bahçe resmi sitesinde 1911'de F.Bahçe Başkanı olarak görülüyor. (Bazı sitelerde 1910-11 arası başkanlık yapan şahıs hiç görünmüyor.) Aslında bu konu burada bitmiyor. G.Saray'ın ilk yurtdışı maçında yani Macaristan'da ki maçta G.Saray takımında oynayan bir Galip Bey var. Türk futbolu yurtdışına ilk kez 1911 yılı Eylül ayında çıktı. Ve bir Türk takımı, Avrupa sahalarında ilk maçını 11 Eylül 1911 günü, Macaristan'ın Kolojvar kentinde, bu kentin adını taşıyan Kolojvar takımıyla yaptı. Bu Türk takımı Galatasaray idi.
Ahmet Robenson- Neşet-İsmet- Cevat, Hasan, Bekir Bircan-Dalaklı Hüseyin, İdris, Celal (Şehit), Galip Kulaksızoğlu ve Emin Bülent Serdaroğlu'ndan kurulu G.Saray, Türk futbolunun yurt dışındaki bu ilk maçında Macar Kolojvar'a 5-1 yenildi.

F.Bahçe, tarihinden neden saklanıyor? Kurucu başkanları olduğunu iddia ettikleri Nurizade Ziya Songülen'i bir kere kabri başında andıklarını duymuş değilim. Bir tesiste bu muhterem zat'ın adını görmüş değilim. Bu kadar vefasızlık olur mu?

Gerçek kurucuları başkası mı? Yoksa Ali Sami Yen'in belirttiği gibi bu kişi G.Saraylı Galip Kulaksızoğlu mu? Ve bundan utandıkları için mi, bu konunun üzerinde fazla durmaz F.Bahçe? Sakın kimse bu gerçekleri yazıyoruz diye bize kızmasın. Biz tarihin yalancısıyız!

kral1905
19-11-04, 23:42
kurucularinin Galatasaray kokenli olduklarini baskanimiz da soylemisti bir roportajinda. kokleri tartismali gibi duruma bakilirsa:)

Genco
20-11-04, 00:20
TO forumunda boyle bir topic acilmisti ve tartismistik :)

Bunlarin tarihi bile belli degil.. Stadlarina da eski sahtekar basbakanin adini vermisler.. Daha cogu Sukru Saracoglu'nun kim oldugundan haberi bile yok.

Genco
01-12-04, 03:59
Bu yukaridaki yazinin tamamini buraya gecebilecek bir arkadas var mi ?

duman
01-12-04, 10:40
Bu konu çok ilgi çekici. Sevgili GRINGO bu konuyu daha önce yazdığında o topictede belirtmiştim. Özhan Canayaydın bazı beleglerden bahsetmişti bu konu basında yer buluduğu zaman. Ancak nedense konunun üstüne ne bizim yönetimimiz gitti, ne de basın araştırdı. Galatasaray aleyhine her konunun özellikle üzerine giden sevgili basınımız ve güdümlü kalemşörler bunun üzerine de gitselerdi ya. Tabi bunun için önce yürek sahibi olmak gerek. Mazallah topuklarından kurşunlanırlar, arabalarının içerisinde dövülürler.