Tüm Versiyonu Göster : Bülent Korkmaz: Neden bırakayım?/Jübile Konusu
Bülent Korkmaz: Neden bırakayım
Galatasaray’ın, Hakan Ünsal ve Arif Erdem’den yollarını ayırmayı düşündüğü emektar kaptanı Bülent Korkmaz, futbolu bırakmayı düşünmediğini söyledi.
Güncelleme: 17:12 TSİ 01 Haziran 2005 Çarşambaİstanbul - Korkmaz, kendisine son 5-6 yıldır sık sık futbolu ne zaman bırakacağının sorulduğunu belirterek, “Fiziksel güç, düşünce ve beyin olarak çok güçlü olduğum bir dönemde niye bırakayım” diye konuştu.
Bülent, Futbol Federasyonu’nun aylık yayın organı “Tam Saha” dergisine verdiği röportajda, bu sorunun kendisine çok tuhaf geldiğini ve hiç de hoşuna gitmediğini söyledi.
“3 KUŞAKLA FUTBOL OYNADIM”
1987 yılında Galatasaray’da A takım kadrosuna alındığını ve 18 yıldır, 3 kuşakla futbol oynadığını anlatan Bülent, şunları kaydetti:
“İnsan geçmişte yaşadıklarıyla, geleceğe hazırlanan ve geleceği hazırlayan gençlere iyi bir tecrübe, iyi bir örnek olur. Biz de bunu yaşıyoruz. Yani çatışmadan ziyade aktarım söz konusu. Ama maalesef Türkiye’de yaşa çok önem verildiği için Avrupalı gibi düşünemiyoruz. Belirli bir yaşa gelince “Futbolu bıraksın” diyorlar. Yaş olarak mı futbolu bıraksın diyorlar, yoksa fiziki açıdan mı? Bunu ölçebilecek durumları yok. Takımda ilk 6-7’ye giren futbolcuyum. İnsan kendini bilir. Ben de bir noktadan sonra bırakmam gerektiğine inanıyorum. Ama fiziksel güç, düşünce ve beyin olarak çok güçlü olduğum bir dönemde niye bırakayım ki? Sevdiğim bir işi yapıyorsam, doğru biçimde yapıyorsam, devam etmem gerektiğine inanıyorum. Milan’ın savunmasına baktığınız zaman anlarsınız. Costacurta’yı oynatıyorlar bazen. Çünkü onlarda inanılmaz bir tecrübe, değer var. Geçmişte yaşadıklarını gençlere aktarmaya çalışıyorlar. Türkiye’de en büyük eksiklik bu. Tecrübeli insanlardan yararlanamıyoruz. Örnek oluşturacak kim olabilir ki? Yıllardır oynamış, iyiyi-kötüyü, doğruyu-yanlışı ayırt edebilecek kaç kişi var? Genç oyuncular için bu büyük bir fırsattır.”
“PROFESYONELLİK OTURMADI”
Türkiye’de profesyonelliğin hala oturmadığı ve çoğu oyuncunun profesyonel olamadığı görüşünü savunan Bülent, “Benim hayat felsefem profesyonellik üzerinedir. Hangi işi yaparsam yapayım, profesyonel yaklaşırım. İşini sevecek, saygı duyacaksın. İşin için iyi beslenmen, iyi dinlenmen ve iyi çalışman lazım” dedi.
“ÖRNEK GÖSTERİLMEM YANLIŞ”
Kendisinin sürekli örnek gösterilmesini yanlış bulduğunu ifade eden Bülent Korkmaz, şöyle devam etti:
“Bunlar benim sorumluluklarım. Ben olması gerekeni yapıyorum diyeniye örnek olayım ki? Benim önümde Stumpf gibi müthiş bir örnek, bendede öğrenme isteği vardı. Ona bakarak kendimi geliştirdim ve profesyonelliği öğrendim, kendime hayat felsefesi yaptım. Bireysel olarak bunu başaramazsak, hiçbir şey oturmayacak. Ama Türkiye’de bu bilinç hala kökleşmedi.”
“GENÇLER ÇALIŞMIYOR”
Bülent Korkmaz, Türk futbolcusunda inanılmaz bir yetenek olduğunu belirterek, “Ancak kendilerini yeterli görüyorlar. Buna üzülüyorum” dedi.
İspanya, Brezilya ve Türkiye’nin, yetenek olarak birbirine denk ülkeler olduğunu ifade eden Bülent, görüşlerini şöyle açıkladı:
“Bizimkiler yeteneğin ötesine bir şey taşıyamıyor. ‘Ben bu kadarım’ diyor. Gençler kendini geliştirmeye çalışmıyor. Bunu gençlereanlatmaya çalışıyorum. ‘Yeteneğiniz var ama fazlasını zorlayın’ diyorum. Yetenek, fizik güç ve kondisyon olursa, bu iş bitmiş demektir. Bir Ronaldinho’yu seyrettiğin zaman, ‘Bu adam bu hareketi nasıl yapıyor’, ya da Ronaldo’yu seyrettiğin zaman ‘O kadar kilo almasına rağmen ne kadar hızlı’ diyorsun. Tabii bu onların genlerinde olan bir şey. Ama kendilerini de geliştiriyorlar. Mesela Zidane inanılmaz bir futbolcu. Maddi açıdan bir zorluğu yok ama hala koşturuyor, mücadele ediyor. Michael Schumacher’e bakın, adamın yılda kazandığı para 60-70 milyon dolar. Bu adamı incelemek lazım, Türk futbolcularına göstermek lazım. O bazı şeyleri hedeflediği için kazanmış, kazanıyor, çünkü hedefi hiç bitmiyor. Sporcuda hedefler hiç bitmez. Takım oyununda da futbolcuda da hedef hiç bitmez.”
FUTBOLCULARIN BİRARAYA GELMESİ
Bülent, sürekli federasyonun, MHK’nın, takımların, yöneticilerin ve futbolcuların tartışıldığı ve sürekli birilerinin suçlandığı bir ortamın yaşandığı hatırlatılınca, “Futbolcular biraraya gelmedikçe, birlik olmadıkça bunlar olacak” dedi.
“ÖRGÜTLENME GÜÇLENDİRİR”
Futbolcuların neden örgütlenemedikleri sorusuna da tecrübeli futbolcu, “Bizde de kabahat var. Bunu kabul etmek lazım. Ama 5 yıl içinde bir şeyler değişecek. Bakın, görün” yanıtını verdi.
Bülent, örgütlenmenin gerçekleşmesi halinde futbolcuların inanılmaz güçleneceğini de kaydetti.
bulent birakmassa yine kargasa gelyor desene yonnetim kaptani da harciyacak sirada o var galiba :uzgun2:
Bengü Cakmak
02-06-05, 12:09
iyide oda neden birakmiyor ya üfff!
Parma Maniac
02-06-05, 12:51
e ama abartma Bülent.. yaş kaç oldu 37 mi 38 mi? niye kapris yapıyor anlamadım ki kime kızdı acaba?
Bülent'in bırakmamasında bir sorun görmüyorum her takımda böyle abilik yapacak oyunculara ihtiyaç var...
Gerçi bizde biraz fazla vardı ama en azından bir kaçı bıraktı...
Bülent zaten artık hiç bir şekilde top oynayamaz bu takımda bu sene gördük beli bile dönmüyor bazı pozisyonlarda kayseri maçı falan ahh ahh...
neden bıraksın ki oynamıyor ama onun varlığı yeter ewet bi kargaşa çıkacağı kesin bakalım ne olacak!!!
Bengü Cakmak
02-06-05, 13:08
TD kursu icin teklif götürüldü hala bir inat bir inat ya... gecen senede böyle yapti...
Parma Maniac
02-06-05, 13:10
ben daha çok gidip başka takımda oynayacağım gibi anladım.. takımda kalsın bırakmasın sorun değil.. lazım bile hatta nolursa olsun Tomas-Song'dan birine bi şey olursa lazım olur..
ya maldini gibi olsa neyse,birakmali artik
ben daha çok gidip başka takımda oynayacağım gibi anladım.. takımda kalsın bırakmasın sorun değil.. lazım bile hatta nolursa olsun Tomas-Song'dan birine bi şey olursa lazım olur..
ewet kesinlikle kalması lazım bize bi zararı yok zaten gidersede Tomas ve Song'un yerine kim oynayacak değilmi???
ya maldini gibi olsa neyse,birakmali artik
hayır bence bırakmamalı figo neden bıraksınki
Bengü Cakmak
02-06-05, 13:20
ona bakarsaniz arif ve K. hakaninda zarari yok. Hakan süküründe yok Haginin de yok birakalim hepsi kulupte kalsin varmi böyle bir mantik?
Bülent Korkmaz, istedigi zaman bırakır..
Bu kadar acık ve net..
(Elbette, benim görüsüme göre.)
Bülent Korkmaz, istedigi zaman bırakır..
Bu kadar acık ve net..
(Elbette, benim görüsüme göre.)
evet kesinlikle öyle o nezaman isterse ozaman bırakır...
Bülentin yerinde olsaydım, kendimi iyice bitirmeden su zamanda bırakıp akıllarda BÜYÜK KAPTAN olarak kalmayı tercih ederdim.
Insanların beni hep olumune savaşan güclü, cengaver halimle hatırlamasını isterdim. "Artık iyice yaşlanmış, hantallaşmıştı" yerine "38 yaşındayken bile aslan gibiydi" demelerini isterdim.
Ama tabi onun yerinde değilim.
kaptan artık işin teknik direktörlük bölümüne yavaş yavaş sıçrama yapmalı. bana sorarsanız hem oyuncu hem geretsin yardımcısı işini bir arada götürebilir. ama biliyorum ki benim bakış açım duygusal.
Bülentin takımda durdukca ne bize ne de kendine bir zarar verdigi var benim gordugum. Aksine liderliği ve tecrubesi her ne konumda olursa olsun faydalanılacak birşey.
Kpatan canı ne zaman napmak istiyorsa yapsın bence.
Büyük Kaptanın gönlümdeki yeri ayrıdır,Arsenal maçında kolu sakat sakat oynamıştı,hele sahada 9 kişi kalmayalım diye sahada tedavi olurken o arsenal li futbolculara bi bakışı vardı off bee ne günlerdi.Şimdi ise Büyük Kaptan jübilye zorlanıyor bence o ne zaman isterse o zaman bırakmalıdır.Herkesi küstürdünüz zaten bırakın bu efsane yaşasın.
M.Yasin Cakmak
03-06-05, 01:23
Kaptan gereksiz inat ediyor, zamanı geldi artık.
simdi buyuk kaptan olarak birakmasi daha iyi yoksa gitgitde sempatisini kaybetmeye baslayacak
Vallahi çok açık ve net söyleyeyim, Bülent'e sempatisini kaybeden adamın Galatasaraylılığından şüphe ederim. her kontratı boş mukavele, kapı önüne konduğunda bile inat etti galatasaray'da kalabilmek için. Lütfen ve lütfen diğer fırsat bulduğunda kaçan zerzevatla karıştırmayalım. Onlar verdiklerindden fazlasını almıştır, BÜLENT aldığından fazlasını vermiştir buraya...
Bülent futbolu ancak kendi istediğinde brakmalıdır, ve o da bu formayla olmalıdır; Kayseri Konya vs ile değil!
Serkan1905
03-06-05, 17:57
sanki Bülentin kazandigi paradan klup batacak.
Kaptanin ömrünün sonuna kadar degisik kademelerde Galatasarayda olmasini istiyorum.
ferhatti51
03-06-05, 19:16
ya bence de kaptanımız bülent galatasaraydan ayrılmamalıydı.onun gibi defans onun gibi kaptan türkiyede yok.galatasaray yönetimi yanlış yapıyor. :ahci:
Vallahi çok açık ve net söyleyeyim, Bülent'e sempatisini kaybeden adamın Galatasaraylılığından şüphe ederim.
yok suphe etme hemen fikirlerimize uymayan birsey oldugunda o kisinin Galatasarayliligini sorgulamayalim tabiki bende Bulenti cok seviyorum ama herseyin bir zamani vardir bence zamani geldi birakmasinin 2 sene once isyan ettik kadro disi kalmasina cunki o sekilde ayrilmamaliydi takimdan ama 38 yasindaki ozelliklede bir defans oyuncusunun artik guzel bir jubile ile Buyuk kaptan olarak ayrilmasi hepimizi mutlu edecektir.Bu saaten sonra 40 yasina kadar oynayacam diyerek baska bir takima gitmesini ben yakistiramam kaptana ama gidip katara bir sene oynayip emekli ikramiyesi alirim derse ayri bir olay
http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2005/06/06/images/s4.jpg
Hakan Ünsal ve Arif'le yollarını ayıran Galatasaray, Kaptan Bülent'e de jübile yapmayı planlıyor. Başkan Özhan Canaydın, Bülent'e jübile maçı isteklerini ileteceklerini belirterek, 'Eğer kabul ederse güzel bir şekilde vedalaşırız' dedi. Yeni sezon için 4'ü yerli 5 veya 6 futbolcu transfer etmek istediklerini ifade eden Canaydın, 'Yabancı transferi kontenjan durumuna bağlı' ifadesini kullandı.
Gerets'e güveniyoruz
Kontenjanı açar açmaz yabancı transferine başlayacaklarını vurgulayan Canaydın, ' Direktörümüz Eric Gerets'in de görüşlerini alacağız. Hocamızın yaptıkları ortada, yapacaklarını da hep birlikte göreceğiz' diye konuştu. Canaydın, eski yöneticiler ve Terim'in bir araya geldiği yemek için de 'G.Saraylılar'ın her zaman fikir alışverişinde bulunmalarını normal karşılıyorum' değerlendirmesini yaptı.
--------------------------------------------------------------------------------
ASLAN SAIDOU'DA KARARSIZ
Galatasaray'ın, Saidou'yu gönderip, göndermeme konusunda kararsızlık yaşadığı öğrenildi. Futbolcunun Menajeri Abdullah Kılınç, 'Yöneticiler, öncelikle bana dolaylı olarak bu futbolcuya kulüp bulmamı belirttiler. Daha sonra da kararı Eric Gerets'in vereceğini bildirdiler' dedi.
G.Saraylılar pilav gününde buluştu
Sarı-Kırmızılılar'ın Geleneksel Pilav Günü, Galatasaray Lisesi'nde yapıldı. Oldukça kalabalık bir topluluğun katıldığı pilav gününde, en yaşlı üye 92 yaşındaki Ali Tanrıyar, yaş kütüğüne plaket çakarken, Galatasaray Lisesi'ne emeği geçenler ile 50. yılını dolduran üyelere hediyeler verildi. Galatasaray Lisesi'ndeki pilav gününde Sarı-Kırmızılı kulübün Başkanı Özhan Canaydın ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
Cim Bom'da futbol şubesi sorumluluğu kaldırıldı
G.Saray'da futbol şubesi sorumluluğu Başkan Canaydın tarafından kaldırıldı. Bu arada Cim Bom'da Figo defteri kapandı. Ergun Gürsoy, Portekizli yıldıza Katar'dan 11 milyon dolarlık teklif olduğunu belirterek, tecrübeli futbolcunun transferinden vazgeçmek zorunda kaldıklarını söyledi.
aksam
Deliormanlı
06-06-05, 13:27
Ben bu kulüpte kimseye fazladan ayrıcalık yapılmasından yana değilim ve zamanı geldiğinde hizmetlerine uygun olarak,onore edilerek gönderilmeli.Çünkü futbolun doğası budur.
Amma .. iş Bülent Korkmaz'a gelince burada bir istisna olmalı.Bülent Korkmaz bu kulübün son sembolüdür ve 100 yıllık tarihin 1/4 de hep olmuştur.Bülent Korkmaz adı Galatasaray ile özdeşleşmiş.Onun başka takım forması giymesi düşünülemez. Tabi ki gönül isterdi onun muhteşem jubile ile uğurlanmasıo ama hala daha oynamak istiyorsa ona da saygı gösterilmeli ve bir formül bulunmalı.
Benim samimi görüşüm takımdan tüm eskiler onore edilerek gönderilsin,yenilenme süreci tamamlansın ve Bülent devam edecekse bir tek o kalsın.Çünkü o gereğinde otur dendiğinde sesini çıkarmadan yedek oturuyor.Başkaları gibi yedek kalmam demiyor ve huzursuzluk çıkarmıyor. Bu şekilde Bülent bu takımda ağabeylik yapar ve gençlere GS ruhunu aşılar.
Kadro 24 kişi olacaksa, varsın 25 kişi olsun bir zararı olmaz ve 3 numaralı formada BÜLENT KORKMAZ yazsın.
Vallahi çok açık ve net söyleyeyim, Bülent'e sempatisini kaybeden adamın Galatasaraylılığından şüphe ederim.!
Eyvallah ben Galatasaraylı degılım.
Zaten sene ıcınde ıc-dıs tum macları kovalayan 15 saat deplasmana gıden ezıyetlerı ceken sendın.
edit:Bende tabii ki hata bir de cevap veriyorum. Tamam canım kardeşim, sen büyük Galatasaraylısın Bülent değil. Ben de kaybettim zaten sempatimi! İlk deplasman maçına gider beraber yuhlarız kendisini!
Bülent Korkmaz, Biz de!
Ben Bulent Korkmaz'ı yuhalayalım demıyorum lafı nerenden anlıyorsun sen ?
Ben yerı ve zamanı gelınce artık tamam denmesınden yanayım..Bulent Korkmaz her zaman basımızın tacıdır ancak artık yeter bu kutsal gorevı(kaptanlık) baskasına devretmelı dıye dusunuyorum..
Hıcbır halt etmeden bızım Galatasaraylılıgımızı tartısanları Alı Samı Yen'de kı bır maca davet edıyorum,mısafırım olsunlar..
Deplasman demıyorum zaten gelemezler evlerınde sıcacık koltuklarında anca ızlerler :)
kardeş kaptan bırakmayacağım diyor... bunu söyleyen büyük kaptana yok sen bırak mı diyelim.... ve sen diyosun ki kaptana olan sempatimi kaybettim... nasıl bir galatasaraylıktır ki hayatında sadece galatasaray forması giymiş birine olan sempatin azalıyor... anlamak mümkün deil...
tamam helal olsun deplasmanda bile takımı yalnız bırakmıyorsun... ama bu bülente olan sempatini azaltıyor mu?
ya carmelo harbiden nasıl bülent için sempatini kaybedersin. tek mukavelesinde sorun çıkarmadı terim 2 kere kovdu gitmem dedi bekledi yedek kaldı sustu çık oyna dediler aslan gibi oynadı kolu çıktı sahada kaldı defans adamı olmasına rağmen tek bir futbolcuya kasıtlı tekme atmadı herkes ilk fırsatta para için kaçarken o kaldı.
bence de tüm eskiler bırakmalı ama bülent için bunu nasıl söyleyebilirim ki. hatta ergunun futbolunu da günahım kadar sevmiyorum ama ilk fırsatta defolup giden adamları gördükçe ona da nasıl git diyebiliriz bilemiyorum. bu adamlar sorunsuz adamlar beklet kenarda oynat demiyoruz ama ikisi için toplam bir sene de 700-800 bin $ bugüne kadar gösterdikleri vefa için ver bu adamlara.
bu arada bülen gider de o 3 numara birine verilirse o formayı giyen kaldıramaz onun ağırlığını. o forma müzeye de değil tribünün baş köşesine asılmalı sonsuza kadar orada kalmalı. gençler de vefaya bu kulüpte nasıl saygı gösterildiğini görmeli. öyle ilk fırsatta kaçmaya yer arayan arife hasana değil büyük kaptan gibi yürekten galatasaraylılara hakettiği değerin verildiğini görmeli.
M.Yasin Cakmak
06-06-05, 18:18
Bırakır, problem çıkarmaz.
Bu arada Katar ve Dubai'den teklif varmıs galiba..Bari onları degerlendirse de, biraz daha para kazanıp bıraksa..O takımlarda oynarsa üzülmem ama Türkiye'de baska formayla görürsem icim acır..
bu arada bülen gider de o 3 numara birine verilirse o formayı giyen kaldıramaz onun ağırlığını. o forma müzeye de değil tribünün baş köşesine asılmalı sonsuza kadar orada kalmalı. gençler de vefaya bu kulüpte nasıl saygı gösterildiğini görmeli. öyle ilk fırsatta kaçmaya yer arayan arife hasana değil büyük kaptan gibi yürekten galatasaraylılara hakettiği değerin verildiğini görmeli.
milanda franco baresi´nin 6 numarali formasini müzeye kaldirmisti...
en ciddi teklif almanyadan ama futbolcu olarak değil
Bülent Korkmaz'ın futbolu bırakması için neden bu kadar baskı yapılıyor ki.
Kenarda otur diyorsun kenarda oturuyor. 18'e almıyorsun haftalarca gıkını çıkartmıyor. Gir oyna diyorsun aslanlar gibi oynuyor. Adam gibi adam. Efendi, tecrübeli, abi, kaptan böyle adamı nerede bulacaksın. 25 senede yetiştirmişsin şimdi üstüne gidip adamı kaybetmenin ne anlamı var. Bırakın istediği zaman bıraksın, güzel jübilesi yapılsın. İsterse antrenör olsun isterse menejer olsun ama Galatasaray'la bağları hiçbir zaman kopmasın. Hele yönetimden jübile teklifi falan yapıp üstü kapalı bırak artık denmesi çok ayıp.
valla fm´de su an 39 yasinda ayda bir ilk 11´de oynatiyorum hic problem cikarmiyor...
45 yasinda bile olsa kime bisey diyemez,yasayan efsanelerimizi böyle cabuk harcamayalim...
böyle daglam karekterli bir futbolcuya sahip oldugumuz icin gurur duymaliyiz ,her takima nasip olmaz
ilk sayfada biraksin demisim ama düsününce büyük kaptanin ne kadar önemli biri oldugunu anliyor insan
ömrünün sonuna kadar gs´la baglari kopmaz insallah
Bence de artik Bulent'in birakmasinin zamani geldi.. Okudugum kadariyla yonetimin kendisine teknik direkdor kursuna gonderip ileri de Galatasaray'da gorev alacak sekilde bir onerisi vardi.. Bu yonetime ne kadar inanilir bilinmez ama sayet dogruysa bence Bulent'in bu firsati degerlendirmesi gerekiyor.. Song ile Tomas'in birinden formayi kapmasi imkansiz gibi gorunuyor, diger bir takima gitmesi de hayati boyunca Galatasaray'da oynamis biri olarak kariyerini zedeler..
Artik biraksin ki hocalarla Hagi ile oldugu gibi papaz olmasin..
Bu arada bu sene Afrika Kupası var sanırım..Song gidecek 1 ay filan..Ve bizim hic yedek stoper alma girisimimiz yok..Orhan Ak mı idare edecek Song yokken? Dusunulmuyor mu bu Bulent'e bırak denilirken?
Mert Baydur
07-06-05, 09:52
Aldığı para ne bilmiyorum ama Bülent Korkmaz'ın paragöz bir tavırda olacağını düşünmüyorum. Tek beklentisi kadroda olmak olacaktır. Defansta fazla bir alternatifimiz olmadığı düşünülürse, makul bir ücretle 1 sene daha kalıp öyle jübile yapması düşünülebilinir.
......Bülent yaşayan bir efsanedir.
Büyük kaptan'ın ayrıcalığı olmalı, madem istiyor bu yıl da kalsa kime ne zararı olur? Takıma ağabeylik yapacak ondan başka oyuncu var mı? Kesinlikle kalmalı.
Haginin Bulentin sorunu benimle degil baskalariyla diye bir aciklamasi vardi tahmin ediyorum ersun yalakasindan sonra kaptanla kralin arasi bozuldu Hakan bu senede bizde oynayacagina goore kalirsa yine takimda huzursuzluklar cikabilir
Yahu adam oynayacağım diyorsa bir yıl daha oyuncu-antrenör olarak falan oynasın kime ne zararı dokunur? ayrıca hala defansa bir takviye yapılmadı.thomas yada songun yokluğunda en azından iyi bir yedek olduğunu biliyoruz
Kim diyor Bulent'e kenarda otur desen, oturur diye.. O zaman Hagi ile nasil papaz olmuslar?.. Hagi demedi mi, arkadaslik baska is baska, elimde Turkiye'nin en iyi 2 stoperi varken Bulent'i nasil oynatayim diye?..
Kim diyor Bulent'e kenarda otur desen, oturur diye.. O zaman Hagi ile nasil papaz olmuslar?.. Hagi demedi mi, arkadaslik baska is baska, elimde Turkiye'nin en iyi 2 stoperi varken Bulent'i nasil oynatayim diye?..
Bülent'in açıklaması üzerine mi söylemiş bunu.
Yani Bülent sağda solda Hagi beni oynatmıyor diye bir laf mı etmiş. Hiç böyle birşey duymadım.
Gazetecinin birinin Bülent'i neden oynatmıyorsunuz sorusuna cevap olabilecek bir cümle gibi geldi bana ondan soruyorum.
Ayni bu sekilde Hagi'nin roportajini okudugumu biliyorum. Aksini iddia edene de kanitlayabilirim..
Benim sorum su sekilde olacak.. Hagi ile zamaninda 5 sene boyunca oda arkadasligi yapan Bulent'in arasinin eskisi gibi olmadigi ve bozuk oldugunu herkes tarafindan bilinen bir gercek.. Peki, ikisinin arasini bozan sebep ne olabilir?..
Ben, Hagi'nin Bulent'i oynatmayisi diyorum.
Hiç sanmıyorum öyle bir şey olduğunu Bülent 37 yaşında neden oynamadığını sorgulayacak durumda olduğunu sanmıyorum. Milli takıma da alınıyor sürekli 1 maç bile oynamadı üstelik.
Genco hakkaten ayıp yahu... Hagi ile Bülent'in papaz olduğunu bile varsaysak bu adamın kendi özel hayatından koyduğu bir tepkidir, bir gün duydun mu basın karşısında birşey " hagi bana bıdı bıdı etti " bilmemne diye. Bir ekre açtı mı ağzını. peki Bülent dışında başka bir kodamana o yapılsa susar mıydı. Hakan'ın " takımda köstebekler var, hoca bana bıraksa çözcem ama bırakmıyor işte" diye basına demeç vrdiği günleri ne çabuk unuttuk. Neyse, yemediğimiz bir Bülent kalmıştı onu da yiyelim.
UmBeRtO GS
13-06-05, 23:27
Bülent İle Sorunum Yok, Onun Sorunu Başkalarıyla!..
Göreve geldikten sonra birlikte yıllarca forma giydiğim tüm arkadaşlarımı topladım.. Onlara 1'er yıllık daha mukavele imzalattım ve bu formayı 1 yıl daha taşıma şansı verdim.. Onlara bu hakkı ben verdim!.. Onlara kesinlikle kimsenin bu takımda yerini garanti olmadığını, hak edenin oynayacağını söyledim.. Hepsi büyük bir olgunlukla karşıladılar ve ona göre haraket ettiler.. Son Denizlispor maçının ardından soyunma odasında tüm oyuncularım vardı ama Bülent yoktu.. Bu benim için önemli değil..Takım için önemliydi.. Ama böyle bir durumda iki kişinin arasındaki sorun, Bülent ile benim sorunum gibi gözüktü.. Oysa hiç bir sorunum yok ve olamazda.. Çünkü ben o takımın Teknik direktörüydüm, Bülent'te benim oyuncumdu.. Ona bu formayı 1 yıl daha taşıma şansı veren benim!.. Benim kimseyle sorunum yok...
Bülent ve Hakan'ı kastediyor sanırım.
Ayni bu sekilde Hagi'nin roportajini okudugumu biliyorum. Aksini iddia edene de kanitlayabilirim..
Benim sorum su sekilde olacak.. Hagi ile zamaninda 5 sene boyunca oda arkadasligi yapan Bulent'in arasinin eskisi gibi olmadigi ve bozuk oldugunu herkes tarafindan bilinen bir gercek.. Peki, ikisinin arasini bozan sebep ne olabilir?..
Ben, Hagi'nin Bulent'i oynatmayisi diyorum.
Genco, Hagi ile Bulent arkadas ama 5 sene oda arkadasi olduklarini sanmiyorum. En azindan 98-00 arasinda Hagi ile Popescu beraber kalirlardi. Diger sezonlarda oyle oldugunu saniyorum.
Sabah'tan:
18 yıllık aşk sona eriyor
Ve G.Saray'da bir tarih daha kapanıyor. 18 yıldır sarıkırmızılı takımın A Takımı'nda forma giyen kaptan Bülent Korkmaz, G.Saray'a veda ediyor. Türk futbolunun en kariyerli ismi olan Bülent'in gelecek hafta kendisine yapılacak olan jübile teklifini kabul etmeyeceği öğrenildi. 1-2 yıl daha futbol oynamak istediğini sportif direktör Bülent Tulun'a söyleyecek olan kaptan, dolayısıyla başka bir takıma gidecek. Bülent Korkmaz, alt yapısında yetiştiği G.Saray'ın A Takımı'na 1987-88 sezonunda çıktı. Sarıkırmızılı formayla 1 UEFA Kupası, 1 Süper Kupa, 8 lig şampiyonluğu, 6 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı, 2 Başbakanlık ve 5 TSYD Kupası kazandı.
FAZIL ÜNVERDİ
----
Bülent, lütfen bari Katar'a, Dubai'ye, Uzak Dogu'ya git..
Seni baska bir Türk Klubu formasıyla görmeyi bu kalp kaldırmaz..
Bu arada Antu'da elemanın biri soyle bir topik acmıs..(Dünya tersine dönüyor..)
glendronach
DAUM KALMALI!!!
Şehir/Ülke: The Republic of Fenerbahce
Kufur kadar alkisi da hak eden adam.. "O"nun Vedasi...
--------------------------------------------------------------------------------
Seneler once bir Avrupa maciydi... Ciliz, zayif, tuysuz bir cocuk giydi oyuna... Heyecanli oldugu her halinden belli... Giris o giris.. O siradan cocuk asik oldugu formayi 11 yasinda giymeyi basardi ve bir daha da cikarmadi zaten..
Bi azim, hirs abidesi gibi yukseldi... Dilekolay 25 yil cikarmadi uzerinden o formayi. Kafasi yarildi, omzu cikti ama devam etti.. Ayni hirsla, ayni mucadeleyle... Daha kucukken kaldirdigi U21 kupasi bi baslangic oldu.. Ellerinde iceride ve disarida sayisiz kupa, sayisi odul kaldirdi... O saha icindeki tavirlariyla degil belki ama oyunuyla ornek oldu.. Kendi renklerine gonul verenlerin "ilah"i oldu...
Tabi hersey bu kadar toz pembe olmadi o ceyrek asirda...
Reklam gelirleri, yayin paralari, pahali transferleri ile giderek bi sektore donusen futbolda artik internet sitelerinde 'oluyorum, agliyorum, hem aglarim hem giderim' aciklamalari yapip, ertesi gun bir baska renklerin altinda cebindeki yesillerle 'ben aslinda hep bu takimi tutardim'lar degil "o"nun gibiler sasirtmaya basladi bizleri...
Yedek kaldi, kadro disi birakildi. Japonya istedi, Amerika istedi... Ama o gitmedi. O azimle, sabirla yerini bekledi... Yerini aldiginda ise sokup alamadilar o formayi uzerinden. Kimseye kirilmadi, sustu ve isini yapti...
Saha icindeki o hirsi, hircinligina ragmen..20 kusur yilini ayni kadina verdi.. Iki kiz cocugu oldu. Kupa alirken omuzlarinda tasidigi.. Kameralarin onunde saha disinda uysal, tam bir aile babasi oldu...
Medyaya asla paye vermedi. Yoksul bir cocukluk gecirmesine ragmen bazi ne oldum delisi gencler gibi oralarda buralarda hic gormedik onu. Saha icindeki hircinligina ragmen, saha disinda kimseye laf ettigine de sahit olmadik. Konusmadi.. sustu.. yalnizca formasini giydigi renklere olan askini anlatti. Ne rakiplere saldirdi ne de teknik direktorlerini yonetimini elestirdi olan onca seye ragmen.
Bircoklari gibi ben de nefret ettim ondan. Bu topiki actigim icin de elestirilecegimi biliyorum. Ama bir futbol emekcisine, bu endsutriyel sektorde turunun son orneklerinden olan bir adama bi tesekkur belki. Olumsuz duygulara ragmen takdir etme istegi...
Cunku simdi yine konusuluyor.. Ceyrek asir sonra -e artik yasi da geldi- o sevdigi renklerden koparilmak isteniyor.. Yine susuyor.. Yine ne yapacagi bilinmiyor.. Biliyorum ki giderse bile yine o en magrur, en vakur halini takinacak. Susacak... ve yuregine gomup acisini gidecek...
O oynadi, oynatti, bogustu, dovdu, kavga etti...
O asla yilmadi..
O herkesten cok kufur yedi...
O kizlarina asik bir baba, O karisina asik bir es, O renklerine asik bir futbolcu...
O her daim iyi ya da kotu hatirlanacak, akillarda yer birakacak bir adam...
O Galatasaray'in Buyuk Kaptani...
O BULENT KORKMAZ...
Herseye ragmen ayakta alkislanacak adam...
15-06-05, 10:47
bu eleman acaba gerçekten fenerli mi ki? :sasirdim:
Fenerli abi, baksana 1200 küsür mesajı var..Reput'u da saglam..
Bazı şeyleri görmek için galatasarayly olmaya grek yok. Biraz vicdan yeterli!
Evet, benim ailemde de fenerli olup Bülent'i takdir edenler var, gerçekten bazı durumlarda sarı-kırmızı, siyah-beyaz veya sarı-lacivert gözlüklerimizi çıkarıp, hak edenlere hakkını teslim etme erdemini gösterebilmeliyiz.
USAtaraftar
16-06-05, 07:22
Gecen sezon bu takimin en iyi yedegi Bulent Korkmaz degilmiydi? Sirf birilerini mutlu etmek icin gene kelle aliyorlar. Takim icindeki dengeleri 3.5 yil oturtamayan yonetimden bir basarili hamle daha!!
Serkan1905
16-06-05, 15:59
Bence bülent bir sene daha kalsin.
baksaniza, bu gidisle Songu veya Tomasi, belki ikisini de, takimda tutamicaz.
http://www.e-kolay.net/fanatik/images1/futbol/galatasaray/bulent0606.jpg
YETER BE CANAYDIN NE İSTİYORSUN BÜYÜK KAPTANDAN UNUTMA Kİ O SENDEN VE HEPİMİZDEN DAHA FAZLA GALATASARAYLI...
Kaptan'a forma yok!
Yönetimin tüm çağrılarına rağmen görüşmeye gitmeyen Bülent Korkmaz'ın, bugün yapılacak sezon açılışında yer almayacağı bildirildi.
26.06.2005
Kaptan’ın, antrenmana katılmak için tesislere gitmesi halinde, kendisine olumsuz yanıt verileceği öğrenildi. Sarı - Kırmızılı yöneticilerin, Bülent’in jübile dışındaki hiçbir isteğine olumlu yanıt vermeyeceği kaydedildi. Korkmaz’ın bu tavır karşısında nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu
GALATASARAYA YILLARINI VERMİŞ Bİ İNSANA BUNLARIN YAPILMASI ÇOK ACI...
BU TAKIMDAN GİTMESİ GEREKEN BİRİ VARSA O DA SENSİN CANAYADIN...
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to