PDA

Tüm Versiyonu Göster : Roland Garros 2005

gian
24-05-05, 09:22
Fransa Acık basladı..Burda tartısabiliriz..

Fransa Açık heyecanı başladı

Roland Garros Kortları’nda düzenlenen ve 14 gün sürecek 17 milyon dolar toplam ödüllü 104. Fransa Açık Tenis Turnuvası başladı.

Paris
AA

23 Mayıs 2005— Sezonun ikinci Grand Slam mücadelesinin ilk gününde, tek erkeklerde dünya klasmanında ilk sırada bulunan geçen yılın Avustralya Açık, Wimbledon ve ABD Açık şampiyonu 1 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, ilk turda İsrailli rakibi Dudi Sela’yı 6-1, 6-4 ve 6-0’la 3-0 yenerek turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.

Klasmanın 4 numaralı seribaşı raketi 18 yaşındaki genç İspanyol Rafael Nadal, Alman rakibi Lars Burgsmueller’i 6-1, 7-6 ve 6-1’lik setlerle yenmeyi başarırken, 14 numaralı seribaşı İspanyol Carlos Moya, yine İspanyol Alberto Martin’i 5-7, 6-1, 6-4, 6-2’le 3-1 geçmeyi bildi.

LİNDSAY DAVENPORT ZORLANDI
Tek bayanların ilk tur maçlarında ise kariyerinde hiç “Grand Slam” şampiyonluğu bulunmayan dünya klasmanının 1 numaralı raketi ABD’li Lindsay Davenport, 1 saat 44 dakika süren maç sonunda Sloven rakibi Katarina Srebotnik’i 3-6, 6-2, 6-2’lik setlerle 2-1 mağlup etti.

Fransa Açık’ta daha önce iki kez final oynamayı başarmış, klasmanın 14 numaralı ismi Belçikalı tenisçi Kim Clijsters, ABD’li Meilen Tu’yu 6-1, 6-0’la 2-0 yendi ve bir üst tura yükseldi.

UmBeRtO GS
26-05-05, 12:32
Tamamen üşengeçliğim nedeniyle gidemedim :(

Carmelo
27-05-05, 10:50
Acıkcası 3. turda ıkı formda tenıscı olan Nadal ve Gasquet'ın macını cok merak edıyorum..

Bu turnuvada Fransızların gercekten bel bagladıgı bır adamdı Gasquet kı o da bu goruslerı Federer'ı yendıkten sonra basın toplantısında soyledıklerınle dogruladı.

Bugun mac ne olur tam kestıremıyorum 5 setlık uzun soluklu bır mac olarak beklıyorum ancak formda Gasquet'ı Nadal durduramazsa Fransızlar evınde Roland Garros'u kazanır.

UmBeRtO GS
31-05-05, 22:57
Sharapova Justine Henin'e 6-4 6-2lik setlerle elendi :agla: :agla: :agla:
Mary Pierce da Davenport'u eledi :agla:

UmBeRtO GS
04-06-05, 23:06
Justine Henine-Hardenne, Mary Pierce'ı 6-1 6-1 lik setlerle yenerek birinci oldu

Parma Maniac
04-06-05, 23:19
Mary Pierce varlık bile gösteremedi.. yazık, keşke alsaydı finali..

erkeklerde de Nadal rahat alacak.. çok zevksiz finaller izliyoruz bu sene..

UmBeRtO GS
05-06-05, 23:16
Bugünkü Nadal - Puerta finali muhteşemdi. :)

Puerta sakat olmasına rağmen süper bir oyun ortaya koydu ve oyunu kazanabilecek hallerde kendi hataları yüzünden yenildi...
4-5 kez 40-0 ken oyunu kaybetti...

Nadal'a gelince Fransız televizyonu Nadal'dan hep, dünyanın en iyi tenisçisi, en iyi toprak saha tenisçisi olarak bahsetti..
Nadal bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi (bir sağa bir sola bir ortaya tekrar en sağa tekrar en sola koşup birsürü sayı aldı), inanılmaz hırsı (bana göre sinir hareketleri ile) ve isabetli vuruşlarıyla maçı kazandı...

Puerta rakibin inanılmaz koşmasına rağmen çok güzel sayılar aldı ve 4. sette galibiyete çok yakınken (5-4 önde iken ve durum 40-15 öndeyken) Nadal'ın insanüstü mücadelesi sonucu kaybetti.

Ben ağırbaşlı, sakin tavırlı Puerta'yı tuttum ve Tuncay'a benzeyen Nadal'ın yenmesine üzüldüm :(

Spree
05-06-05, 23:21
barça'lı nadal'ın yeğeniymiş aslan parçası.barcelona kanı taşıyınca karizması ayrı oluyor tabi.yürüyedursun aslanım.