Tüm Versiyonu Göster : Malatyaspor 0 Galatasaray 1
Hakan Şükür'ün golüyle maçı 1-0 kazandık.
Serkan1905 demiş ki :
Topic Bogazicilinin nisanindan Malatya macina dönmüs güzel bisey..
Malatya macini degerlendirecek olursam;
son 15-20 dakikaya kadar iyidik. mücadele gayet güzeldi. Necatinin oyundan cikmasina bir anlam veremedim, her zamanki gibi.
Mondragonun forma olayini anlamadim. hakemin derdi neydi.
bir laf da penalti icin dicem. 1. penaltiyi saymamamis dogru karar idi. yalniz ikinci penaltiyi da saymamasi gerekirdi. eger yanlis görmediysem, ikincisinde yine dalmisti oyuncular ceza sahasina. yine de saglik olsun.
Elele verdik Feneri sampiyon yapacaz bu sene insaallah. yine de, geri kalan maclarimizi alip rahat vermememiz lazim onlara.
Bengü demiş ki :
Fenerbahcenin galip gelmesinden sonra bu maca konsatre olmak gercektende cok güctü...
Herseye ragmen iyi oynadigimizi düsünüyorum. Bütün halinde iyi mücadele ettik Sabri cok top kaybi yapmasina ragmen cok kostu cok pres yapti bir okadarda top caldi.
Hasan sas iyiydi bence. Gerci bazen ne yapmak istedigine anlam veremiyorum ama genede elinden geleni yapmaya calisdi. Ama neydin ne oldun be hasan demeden de gecemeyecegim.
Orhan Akin sari karti bizim icin kötü oldu. Birdahaki macta cezali duruma düstü ama orada yapmasi gereken bir hareketti bana göre... hernekadar adami o posisyonda kacirsada.
Macin 2 yildizi vardi bana göre. Golümüzü atan Hakan sükür ve genc yiliz ugur.
Hakan herzamanki gibi cok mücadele etti... pres yapti .. hatta defansa ve ortasahaya bile yardim etmeye geldi geriye. Ugur ise görevini basariyla tamamladi... süper bir yetenek oldugunu düsünmesemde genede iyi oyuncu oldugunu bu macta gösterdi.
Ergünün 2. penaltiyi kaciracagindan cok emindim aslinda... cünkü 1. penaltiyi - gerci herkes zor atti diyor ama bilerek atilmis bir penalti.. bence cok güzel bir penaltiydi-kayirmisdi. 2. penaltiyi bir baska futbolcunun kullanmasi gerekiyordu bence.
Necati bu macta diger maclara nazaran biraz daha istekli biraz daha etkiliydi bence.
Hagi ise saha kenarinda sanki sampionluktan coktan vazgecmis gibi gözüküyordu....
Herseye ragmen 3 puani aldik ve devam ediyoruz... Bu saatten sonra FB nin sampionlugunu verecegini düsünmüyorum... Neredeyse bütün yan hakemleri satin aldiklari cok belli... Hele FB - TS macinda bu acikca görüldü...
Insallah türkiye kubasini müzemize götürür Sampionlar ligine ön elemelide olsa gireriz....
hakemin 2. penaltiyi iptal ettirmemesi ve hakanin ilk yarinin sonunda kacirdigi gol deli etti beni :)
gercektend bu maca konsantre olmak baya güçtü bizim futbolcular için, 1-0 da olsa aldık son haftaya kadar devam ...
bu da güsel :D
Parma Maniac
02-05-05, 01:19
bence kesinlikle penalti tekrari yanlis karar.. gordugum kadariyla iceri giren Galatasarayli futbolcu yok.. Malatyali oyuncu girdigi icin de teamuller geregi penalti tekrar edilmemeli.. hadi ben cok kuralciyim, anormal titizim uymuyorum o teamullere diyorsan 2.penaltida daha buyuk ihlaller vardi.. hem iceri girme, hem kalecinin yarim metre one acilmasi..
dün Trabzon-fb maci, bugun bu sacma erteleme olaylari.. iyice kor gozune parmagim halini almaya basladi bu is.. bosuna oynadigimiz resmen ortaya cikti..
penaltı tekrarından sonra 5-10 dakka sinirden maca geri konsantre olamadım. hayatımda böyle sacma sey gormedim. o kadar cok celişki varki ortada.
her turlu olumsuzluga ragmen istanbuldan hiç cıkmıycak takımımızın sampiyon olabilcegine inanıyorum.
Hasan Şaş dün gece diğer maçlara göre daha etkiliydi. 3 gollük pas attı ama bunlar golle sonuçlanmadı. Genç Uğur da başarıyla görevini yaptı ki gol pozisyonun ilk pasını kafayla o verdi Necati'nin önüne doğru. Sabri takımın en iyisiydi, çok iyi mücadele etti. Önemi bir deplasmandan da 3 puanla döndük, yarışa devam ediyoruz , bu sevindirici.
Bence yeteri kadar oynadıgımız bir mactı..Cok gol pozisyonuna girdik; penaltı kacırdık, bu arada bir-iki tane olmak üzere pozisyon da verdik..
Hakan Şükür attıgı golün yanı sıra bence sezonun en iyi futbollarından birini oynadı..Cok kostu, cok mücadele etti; kendisinden beklenmeyen sekilde oyunu saga sola iyi actı..
Necati yine bekledigimiz gibi degildi, ama gol pası ve penaltı yaptırısı artı hanesine yazılabilecek faktörler..
Genç Uğur hemen hemen hic hata yapmadı; boylesine kritik bir macta 17 yasındaki bir oyuncumuzun boylesine iyi oynaması beni cok mutlu etti..Golden once Necati'ye kafayla verdigi pasa da dikkat cekmek istiyorum..Bir de ilk yarıda nerdeyse gol atacaktı..Tebrikler genç aslan..
Ergün beyefendi; oyle sacma sapan yerlerde sogukkanlı tribi yapacagına asıl 2. penaltıyı attıgınde celik gibi sinire sahip olacaksın..
Hasan Şaş da gectigimiz haftalara nazaran iyiydi bence..Zaten hep soylerim, deplasmanlardaki maclarda top ayakta tutamadıgımız dakikalarda Hasan cok onemli..O anlamsız topu ayakta tutusları o zamanlar bizim icin deger kazanıyor..
Malatya'da Murat Erdogan denen kifayetsize kapak olsun bu galibiyet..
Umduğumdan çok daha iyi oynadık,çok daha rahat kazandık.
Özellikle Hakan müthiş oynadı,üstelik sakat olmasına rağmen.Aynı şekilde Hasan Şaş'ta çok iyi sinyaller verdi.Ergün gözüme girdi.Uğur umut dağıttı.
Hagi de tüm değişiklikleri dahil takımı çok iyi yönetti.Necati penaltı ve asisti dışında sahada pek gözükmedi.Bu nedenle oyundan alındı.Yerine Hasan Şaş geçti-ki 3 senedir Hasan'ın oynaması gereken yerin forvet olduğunu idda ediyorum- ve etkili de oldu.
Daha sonraki değişiklik ise bence Hagi'nin iyi bir TD olduğunun kanıtı oldu.Maçtan önce Osvaldo'yla konuşurken de söylemiştim "gerektiği zamanlarda Ribery mutlaka forvet oynamalı" diye.Nitekim Hagi de aynısını uyguladı.Böyle öne geçtiğimiz ve rakibin gol atmak için ileri çıktığı maçlarda hem sürati hem de dripling yeteneğiyle rakibi eksiltmesi ile çok faydalı olur forvette.Nitekim çok da böyle pozisyon oldu ama ne hikmetse sonuca ulaştıramadık.
Hakem iyi maç yönetti.Ama penaltı tekrarı bana çok garip geldi.Hele ki ikincisinde kalecinin 3 metre öne çıkmasına seyirci kalması çok kıllandırıcı oldu.
UmBeRtO GS
02-05-05, 13:46
İlk yarı güzel ama ikinci yarı çok kötü oynayıp kazanmasını bildik...
Hakan Şükür maçın yıldızıydı, çok koştu, akıllıca paslar verdi, golünü attı e daha ne yapsın :)
Çıkartılması doğruydu çünkü çok yorulmuştu...
Necati gol pası verdi, penaltı yaptırdı... Artık eskisi gibi çok gol atamıyor çünkü Hakan'ın gerisinde oynuyor...
Sabri, koştu ama gene son pasları yanlış yere verdi. Oynatılması hata... Çok panik içinde oynuyor...
Hasan Şaş, her zamanki gibi çok kötüydü, her topu rakibe attı, çalıma girip top kaybetti. Hagi nasıl bu adama 75 dk. dayanıyor anlamak mümkün değil. Artık oynatılmasın onun oynadığı zamanda bir genç oynasa şimdi Maradona'mız vardı.
Ergün-Conceicao bu maç eski hallerine, pres yapmayıp-mücadele etmeyip rakibin yanında koşan hallerine geri döndüler... Hele son dakikadaki Murat Erdoğan'ın şutu, kimse adama basmıyor, defansın önünde durmuş bekliyorlar...
Bizim bu futbolla fenerbahçe'yi yenmemiz çok zor...
Parma Maniac
02-05-05, 14:23
bu arada gerçekten Sukur bence de maçın yıldızıydı fakat önemli olan göğüs adelesindeki yırtığa rağmen sorumluluktan kaçmayıp arkadaşlarını yalnız bırakmaması ve buna rağmen inanılmaz bir efor sarfetmesiydi.. maçtan sonra büyük acılar çekmiştir sanıyorum..
Ray52Lewis
02-05-05, 15:27
bence kesinlikle penalti tekrari yanlis karar.. gordugum kadariyla iceri giren Galatasarayli futbolcu yok.. Malatyali oyuncu girdigi icin de teamuller geregi penalti tekrar edilmemeli..
Tam olarak gözükmüyor ancak o ceza sahasina giren Malatyali nin yaninda Orhan Ak var, yani ikisi bir giriyor, bu da sadece pozisyonu sonuna kadar takip edince belli oluyor, o yönden tekrar edilmesi dogru, ancak dedigin gibi de 2.penalti da tekrar edilmesi gerekiyordu...
ilk penaltının tekrar edilmesi hataydı.
artık uefa hakemlere talimat vermiş..
geçen hafta bizim stadyum'da ki şu eski hakem söylemişti. Uefa, vuruş esnasında bir metre kadar olan ihlallerde penaltının tekrarlanMAMAsını istiyormuş.
buna göre bizimki son yılların en temiz penaltısıydı sanırım.
Malatya'da Murat Erdogan denen kifayetsize kapak olsun bu galibiyet..
Aynen !
Herlade bu yorumlardan sonra Azize teyze Murati fEbE'ye transfer eder :lol:
Orta sahada Ergün-Conce yine sinir etti. Seneye doğru düzgün bir orta saha oyuncusu alırlar umarım. Ortadan oyun kurmak yok, ha bire yanlardan delmeye çalış veya uzun pas yolla dur; bu maç o kadar kötü değildi ama böyle bir orta saha ile FB maçlarında ne yaparız bilmem...
Maçta Hakan Şükür beni yanılttı, sakat sakat çok iyi oynadı. Tahmin ettiğim gibi Hasan Şaş da deplasmanda işe yaradı diye düşünüyorum. Uğur-Sabri ilk 10 dakika açık verdiler ama sonra toparlandılar. Ribery girdikten sonra Malatya defansının açıklarından yararlanabilirdik ama olmadı... Malesef çok pozisyon yakalasak da gol üretmekte güçlük çekiyoruz. Az pozisyon yakalayabileceğimiz derbilerde bu durum bizim için ciddi handikap.
Bu arada, Mondi'ye faul yapılan pozisyonda yine adamlar boş kaldı ve golü attılar; bazen defans öööyle bakakalıyor...
Hakem konusu tam bir felaket, insan isyan duygusuyla dolup taşıyor vallahi. Ya bu penaltı tekrarı işinin adaleti yok mudur? Karşı takımın oyuncusu sabahtan akşama kadar her atışta içeri girsin dursun, penaltılar da kaçsın, böyle iş olur mu? Gol olduysa hakem gol avantajını niye bozar? Hadi bozdu, içeri giren karşı takım oyuncusuna bir sarı kart göstermek gerekmez mi?!
Ray52Lewis
02-05-05, 19:29
Karsi takimin oyuncusu konusu basitdir:
Penaltiyi biz gole cevirirsek, karsi takimin oyuncusunun ceza sahasina girip girmemesinin önemi yoktur, gol sayilir, sadece atamazsak o zaman tekrarlanir...
Dünkü durum farkli idi, kendi oyuncumuz ceza sahasina girdigi icin, Ergün´de penaltiyi gole cevirdigi icin tekrarlandi hakli olarak...
UmBeRtO GS
02-05-05, 21:18
Peki ilk penaltı tekrarlanırken, ikinci penaltıda gene oyuncuların girmesine ve de kalecinin önde durmasına rağmen neden tekrarlanmadı?
Peki ilk penaltı tekrarlanırken, ikinci penaltıda gene oyuncuların girmesine ve de kalecinin önde durmasına rağmen neden tekrarlanmadı?
Ben diyecektim sen dedin kardeş
Su gibi Aziz olasın
Ray52Lewis
03-05-05, 16:18
Bak bunu yukarda yazmistim zaten... :)
Parma Maniac demiş ki:
bence kesinlikle penalti tekrari yanlis karar.. gordugum kadariyla iceri giren Galatasarayli futbolcu yok.. Malatyali oyuncu girdigi icin de teamuller geregi penalti tekrar edilmemeli..
Tam olarak gözükmüyor ancak o ceza sahasina giren Malatyali nin yaninda Orhan Ak var, yani ikisi bir giriyor, bu da sadece pozisyonu sonuna kadar takip edince belli oluyor, o yönden tekrar edilmesi dogru, ancak dedigin gibi de 2.penalti da tekrar edilmesi gerekiyordu...
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to