PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bu Pist Süper Olmuş

gian
13-11-04, 15:17
Formula 1'in patronu: Bu pist süper olmuş

http://www.hurriyetim.com.tr/displayimage/0,,160175,00.jpg

Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone, İstanbul’da Ağustos 2005'e hazırlanan pisti inceledi. "Pist süper, dünyadaki en iyi örneklerden biri" diyen Ecclestone, "En az 100 bin izleyici yarışları izlemeye gelmezse benim için şaşırtıcı olur" diye konuştu.

İSTANBUL Ticaret Odası’nın girişimleriyle 2005 yılının ağustos ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan dünyaca ünlü Formula 1 yarışlarının yapılacağı İstanbul Yarış Pisti’nin inşaatı hızla devam ederken, Formula 1 Organizasyonu (FOA) Başkanı Bernie Ecclestone İstanbul'a gelerek incelemelerde bulundu.

Pisti, tribünleri ve diğer tesisleri büyük bir titizlikle gezen ve teknik bilgi alarak değerlendirmelerde bulunan Ecclestone, incelemelerinin ardından şu değerlendirmeyi yaptı:

‘Pist süper. Yarışmacılar ve izleyiciler açısından dünyadaki en iyi örneklerden biri. Pistle ilgili hiçbir şikayetim yok. Burada izleyicilerin en iyi görüntüyü alabilmeleri açısından standları ne şekilde yerleştirmemiz gerektiğini konuşuyoruz. Burası, dünyadaki tüm pistler arasında halkın en iyi şekilde yarışları izleyebileceği pist. En az 100 bin izleyici yarışları izlemeye gelmezse benim için şaşırtıcı olur. İstanbul’un Macaristan’dan daha çok izleyici çekeceğini düşünüyorum. Buradaki pist beni çok tatmin etti ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, İstanbul dünyadaki en iyi pistlerden biri. Burada yapılan işin standardı çok yüksek ve inşaat büyük bir hızla ilerliyor.’

Bu arada son on yıldır Macaristan Grand Prix’sinin işletmeciliğini yapan Thomas Frank, Formula1 İstanbul organizasyonun danışmanlığını üstlendi. İstanbul pistini çok ilginç ve güzel bulduğunu belirten Frank, ‘Bu pist Brezilya, Macaristan ve dünyadaki diğer pistlerden farklı özellikler taşıyor. Sürücüler açısından zorlu bir pist" dedi. İstanbul yarışlarının tanıtımı için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını, farklı fikirler ürettiklerini söyleyen Frank, ‘İstanbul’a yarışlardan önce iki koltuklu bir araç getirip, bu araçla Avrupa’dan Asya’ya Boğaz’dan geçmeyi planlıyoruz. Bu etkinlik, Formula 1 tarihinde bir ilk olacak ve insanların çok ilgisini çekecek. Bu ve benzeri tanıtımlar üzerinde çalışıyoruz’ diye konuştu.

Açılış haziranda yarışlar ağustosta

FORMULA 1 yarışlarının yapılacağı İstanbul pistindeki çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Kurktöy Tepeören Mevkii'ndeki pistin açılışı 12 Haziran'da İstanbul Otomobil Fuarı ile yapılacak. Yarışlar ise 21 Ağustos'ta başlayacak.

İstanbul pisti için şu ana kadar 80 milyon dolar harcandı. Toplam 2 milyon 215 metrekarelik bir alanı kapsayan ve 155 bin kişiye yarışları aynı anda seyretme imkanı sağlayacak pist için 10 milyon dolar daha harcanacak.

Omur The Little Big
14-11-04, 01:09
Umarım yarış tarihine kadar herşey daha da olumlu gider de bu organizasyondan yüzümüzün akıyla çıkarız.Türkiye'nin tanıtımı ve turizm'i açısından çok önemli bir fırsat Formula 1.

ÖNDER RB
18-11-04, 01:11
yanlış bilmiyorsam saat yönünün tersine dönen bir pist olacak. pilotların hoşlanmayacağını ve sorun olacağını düşünüyorum ve neden dünyadaki çoğu pist gibi saat yönünde yapılmadığı konusunda hayrete düşüyorum.

gian
18-11-04, 01:17
Farklı olmak iyidir abi..Formula 1 cevrelerinde konusulur, İstanbul pisti soyle zor boyle zor diye, bizim de reklam olur, fena mı? :)

kamtek
18-11-04, 02:51
yanlış bilmiyorsam saat yönünün tersine dönen bir pist olacak. pilotların hoşlanmayacağını ve sorun olacağını düşünüyorum ve neden dünyadaki çoğu pist gibi saat yönünde yapılmadığı konusunda hayrete düşüyorum.

onder abi karari veren biz degiliz bu hususta

pistin yapisindan dolayi bunu bernie istemis.yani formula 1'in patronu.

ayrica bu hususta tek degiliz. tam bilemeyecegim ama bir pist daha oyle.ama cikartamadim hangisi oldugunu

18-11-04, 11:07
Kamuran Imola pisti de saat yönünün tersine..

kamtek
19-11-04, 02:33
sagol atacim hatirlattigin icin

Mid-life Crisis
19-11-04, 15:44
Insallah bitince cok guzel bir pist olur,
gecenlerde buradaki grand prix'e gittim, yollari, koltuklari, girisler, cikislar vs ... hersey cok cok iyidi. gerci cok piste gitmedim iyi kiyaslama yapabilme acisindan ama diyebilirimki silverstone'dan daha iyi, bizler icin inanilmaz bir reklam olur ve insallah hersey yolunda gider ve guzel bir F1 pistimiz olur bizimde

Sovereign
19-11-04, 18:12
Neye benzediğini görmek için:

http://www.tomsfed.com/image/F1_TURKEY/f1_pist.jpg

chivu
20-11-04, 01:22
gerçekten çok hummalı bir çalışma oldu ordaki,abimin bir dönem yapımda çalşma ihtimali vardı,onun patronla konuşmadan çıkardığı sonuçları dinlediğimde uzay üssü falan mı acaba diye düşünmüştüm...

kamtek
20-11-04, 02:44
pistin resmini ilk defa goruyorum

post ettigin icin tesekkurler sovereign. dengeli bir piste benziyor. ne cok hizli ne cok yavas. guzel yarislar izleriz insallah

mge
21-02-05, 05:52

Mümtaz Tahincioğlu geçenlerde bir açıklama yaptı bu konuda, İstanbul'un saat yönünün tersine dönen iki pistten biri olmasıyla ilgili.

İki yönü de planlamışlar ve sonunda dönüş saatin terine olursa arabaların yolun kenarındaki alanlara kaçmak için daha çok yeri olacağını, pistin daha güvenli olacağını, kurtarma vinçlerinin daha çabuk müdahele edebileceğini görmüşler.

Pilotların sevmemek gibi bir hakkı yok zaten, takvimdeki tüm yarışlar eşit değerde ve bunu da kazanmak zorundalar. :) Hem biraz değişik olmaktan zarar gelmez. :)

Parma Maniac
21-02-05, 21:30
yalnız JacQues Villeneuve'ü izleyebileceğim canlı, hala inanamıyorum..

gian
21-02-05, 21:34
Aldın mı oglum bilet?

Parma Maniac
22-02-05, 02:21
Aldın mı oglum bilet?bilet işi tamam tabi, ayarladılar İstanbul'dakiler sağolsunlar :)

gian
23-02-05, 09:18
Kicker, Türkiye GP’sini anlatıyor

Alman Spor Dergisi Kicker, bu yıl ilk kez Türkiye’de de yapılacak Formula-1 yarışlarıyla ilgili bir haberi Türkçe “Merhaba Schumi” başlığıyla okuyucularına duyurdu.

Hakkı Akduman - Berlin
AA

21 Şubat 2005— Haberde, 21 Ağustos’ta İstanbul’daki Otodrom pistinde gerçekleştirilecek ilk Türkiye Grand-Prix’sinde, Alman Dünya Şampiyonu Michael Schumacher’i sıcak bir havanın ve zorlu bir pistin beklediği ifade edildi. İstanbul’un yaklaşık 50 km. doğusundaki Tuzla’da kurulan ve yaklaşık 80 milyon dolara mal olduğu belirtilen pistin hem çok virajlı, hem de çok fazla inişli-çıkışlı olduğu belirtildi.

Pistte buna rağmen pilotların birbirlerini sollayabilecekleri kesimlerin de bulunduğuna dikkat çekilen haberde, İstanbul’da yaz aylarında ısının 40 dereceye kadar yükselebildiği hatırlatıldı. Eski Formula-1 pilotu Marc Surer, “İstanbul’daki pist, zorluk açısından dünyadaki 19 pist arasında ilk sırada yer alır “ dedi.
Haberde, İstanbul’daki otellerin pahalı olduğu, buna rağmen Türklerin yarış günü tüm Avrupa’dan yaklaşık 125 bin yabancının gelmesini bekledikleri ifade edildi. Haberde ayrıca, yabancılara biletlerde yüzde 20 oranında indirim yapılacağı, ancak normal bir otelde tek bir oda fiyatının geceliğinin 250 dolara kadar yükselmesinin beklendiği kaydedildi.