PDA

Tüm Versiyonu Göster : Modem Driver

chivu
09-04-05, 19:02
Arkadaşlar hicomm marka adsl modemimi elimde cd si olduğu halde yükleyemiyorum. Setupda "modeminiz yükklüdür, tekrar yüklemek için önce silmeyi deneyin diyor" ama aygıt yöneticisinde modem sürücüsü yüklü görünmüyor. Program ekle kaldır da program görünüyor ama uninstall etmiyor. Kafayı yememe çok az kaldı

not: Modem sağlam arkadaşımın bilgisayarında sorunsuz çalıştırdım.

10-04-05, 17:15
Hmm ilginç bir sorun. Senin işletim sistemi bayağı bir problemli galiba Ünsal seni format paklar :)

ELVIS
11-04-05, 01:26
Hangi sistemi kullaniyorsun ? XP ?
Aygit yöneticisinden "show disabled devices" menüsünü aktive ettikten sonradami gözükmüyor?
Eger gözükmüyorsa gercekten ilginc, gözüküyorsa ordan uninstall edebilirsin.

Asagidaki programla bilgisayarindaki ufak tefek hatalari düzeltebilirsin.

DIKKAT : Sistemin tamamen bozulma ihtimalide var !!!

1- Bu Programi indir ve yükle: http://www.macecraft.com/downloads/jv16pt_setup.exe
2- Yükledikten sonra "Language = türkce" olarak degistir
3- "Kayit Editöründen" uninstall olmayan programi bul ve sildir
4- "Kayit Temizleyici"sini calistir (Detayli Tarama secenegini tikla)
5- 1-2 Sigara ic, bu is biraz sürer :)
6- bulunan hatali kayitlarin hepsini sildir(Iyi kurulmus bir XP Sisteminde 20 den fazla hata göstermemeli)
7- "Kayit bulucu" ile modeminle ilgili kayitlari bulabilirsin
7a- Arama kriteri olarak Modemin markasini, ismini,...... verip kayit bulucusunu calistir
7b - Bulunan kayitlari kontrol ederek tek, tek sildir
7c - Arama kriterleri ne kadar detayli olursa, isabet orani o kadar yüksektir. Mesela kriter olark "win" yazdiginda en azidan 92381298394 kayit bulunur, kontrol etmeden silersen sistemin kafayi yer ! Ama kriter olarak "hicomm" yazdiginda belki 2, belki 3 kayit bulunur ve bunlari silebilirsin.
8- Reboot
9- Halen olmuyorsa sistemi yeniden yüklemen lazim gibime geliyor :kizgin1:

11-04-05, 09:16
Hocam registryi göçertmesin sonra :) Neyse bir de bunu dene bakalım.

chivu
11-04-05, 13:05
98 kullanıyorum hocam. Sanıyorum 98 cd sinden protman.exe diyye bir dosya yüklemem gerekiyormuş. Umarım o şekilde hallolur. Daha bakmadım gerçi

11-04-05, 13:23
ne 98 mi naptın abi sen :virus: dolar bilgisayarın

Ray52Lewis
11-04-05, 17:53
ne 98 mi naptın abi sen :virus: dolar bilgisayarın

hmm, aslinda ben tam tersi diye biliyordum, cogu virüsler daha yüksek sistemler icin yapiliyor diye...

11-04-05, 21:33
Ya doğru biliyorsun aslında ama 98le ilgili bir sorun olduğunda çözüm bulmak çok zor oluyor zira kimse destek vermiyor artık

ELVIS
12-04-05, 02:00
Ne oldu modem calisiyormu simdi ?
Yukarda linkini verdigim program tüm Windowslar (> Win95) icin.

Anladigim kadariyla sen modem driveri yüklemeye calisinca senden Windows CD sinden protman.exe (ProtocolManager) programini yüklemeni istiyor ve sende Win98 CDsi yok, yada kullandigin Windows CDsinde protman.exe prgrami yok. Öylemi ?

Bogazicilinin dedigi gibi eski Windowslar icin artik destek bulmak zor.
Nasil bir bilgisayar kullandigini bilmiyorum, ama Pentium II 400 MHz den itibaren (128MB Ram) Windows 2000 gayet iyi calisiyor. Tabi mümkünse WindowsXP kullanmani tavsiye ederim.

chivu
15-04-05, 23:08
Ya hüngür hüngür bağıra çağıra ağlamak istiyorum...Modemimi sonunda kurmayı başardım(format bastım), ama bağlandığım zaman " hata kodu 650. aradığınız bilgisayar ağ isteminize yanıt vermiyor" yazısı çıkıyor. Arızayı aradım kullanıcı adınız ve şifreniz bize boş geliyor diyorlar...NE yapmak lazım? Son ayın faturasını yatırmamala alakalı birşey olabilir mi?

16-04-05, 01:01
Abicim 98le uğraşmak zorunda mısın :)

ELVIS
16-04-05, 02:41
Eger ismin yada $ifren yanli$ olsaydi hata kodu 691 olurdu

kod 650 = baglanmak istedigin servis cevap vermiyor

Nedenleri:
1. Modem bozuk, baglanti kurulamiyor
2. Modem/Bilgisayar baglantisinda hata var (Modem sürücüsü ? TCP/IP-Protocol ? kablo ? )
3. Modem/DSL baglantisinda hata var (kablo ? )
4. DLS hattinda ariza var

Eger bunlardan hic biri degilse internet servis saglayicin isim ve $ifre kontrolünden sonra seni agina almiyor, nedeni yukarda belirtigin gecikmi$ ödeme olabilir.

chivu
16-04-05, 16:35
Abicim uğraşmak zorundayım. Çünkü xp yüklerken kdtpq.dll gibi bir dosyayı yüklerken bilgisayarı kapatıyor...Tam bela. Benim bilgisayar değiştirme vaktim geldi, sistem değil :D