PDA

Tüm Versiyonu Göster : Hagi'nin Cep Telefonu Vukuatı

firatad
02-04-05, 23:43
Galatasaray li olup olmadiği belli olmayan biri hagi nin telefonunu çaliyor , hagi ardindan çılgına dönüyor , orada sadece amaçları kayseri'de galatasaray'ı desteklemek olan taraftarlara "hepiniz hırsızsınız" diyor. Onu durdurmaya çalısan Ergun Gürsoy'la tartışıyor.Bu adam ne zaman sakinleşecek?

M.Yasin Cakmak
02-04-05, 23:56
Hagi'nin parasi da mali da acaip kiymetlidir ama ne olursa olsun boyle birsey yapmis olmasi inanilmaz. Hakikaten oldu mu bu?

Sheva
02-04-05, 23:57
Hangi kanal yayınladı görüntüleri, kıyamet koptu haberimiz yok..

02-04-05, 23:59
Benzer bir mont hikayesi de vardır Hagi'nin, normaldir.

gian
03-04-05, 00:03
Hic fırsat kacmamıs bakıyorum..

Evet, Hagi cok görgüsüzdür..Malına mülküne cok düskündür..

Onun bunun cocugu bir hırsıza, hırsız demek de suc demekki..

Zaten Hagi tüm Galatasaray taraftarını ve ordaki herkesi kastetti..

Oyle, evet..

03-04-05, 00:17
Sen de kaçırmamışsın evet Hagi'ye biri X mi dedi yok Hagi X değildir süperdir o manyaktır manyak der mi öyle şey ııh diyemez. Çünkü o Hagi , dokunulmaz ona kimse laf söyleyemez , hatasız kuldur.

03-04-05, 00:19
uA'dan alıntıdır :

Az önce Kayseri`deki arkadaslarla konustum.
Saatlerce havaalanında beklemis uA`lar.
Takım alana girince izdiham olmus.
İzdiham sırasında maalesef Hagi`nin cep telefonu çalınmıs.
Hagi alandan ayrılmak üzere otobuse binerken
bütün taraftarları gösterip türkçe HIRSIZSINIZ demiş!hatta camları yumruklamış sinirden!
Bu olayı tüm Galatasaraylılara mal eden Hagi`nin ilk yanlışı değildir bu.
Yaptığı büyük bi terbiyesizlik.
Orda saatlerce alanda bekleyen Kayserili Galatasaraylılara söylenen
bu söz hepimizedir.
Hagi bu takımı şampiyon yapsada ( ki yapacak ) bu yanlıslarını ben unutmam.
Yazık değil mi ;
Orada seni, Gs`mizi senelerdir bekleyen genc kardeslerimize yapılan?
Şu an gercekten sinirliyim ,
gelen giden gs taraftarına çatıyo !

03-04-05, 00:21
Bu arada görüntüler CNN Türk'te yayınlanmış.

M.Yasin Cakmak
03-04-05, 00:22
Cagdas Hagi'yi cok severim fakat kimse melek degildir.

Daha onceden de dedigim gibi Hagi'nin mali cok kiymetlidir, parasi cok degerlidir ki futbolculuk zamanindaki isyanlari hatirlarsiniz. Tek duzenli para alanin o olmasina ragmen.

Bu olay olmus demek ki ve cok sinirlenmis ve yapmamasi gereken birsey yapmis. Ozur diler herhalde.

gian
03-04-05, 00:24
Evet, nolur bu olayı büyütelim, hep beraber üzerine gidelim, kesin sampiyon oluruz o zaman..

Bir zaman da UA. forumunda yok bir kız cocugu Bulent Korkmaz'dan imza istemis, o da .mina koyimli küfür etmis seklinde bir seyler yazmıstı...

Bülent'i de silseydik o zaman..

Hagi'yi de silelim..

Hırsıza hırsız demis cunku..

03-04-05, 00:27
Güzel zihniyet şikeye de evet diyelim mi şampiyon olmak için? Her olumsuz şeyi kapatalım üzerini örtelim olur mu? Bu şekilde düşünüyorsan bir daha hiç Canaydın'a laf etme o zaman bu sene , şampiyon olmamızı engelliyorsun diyeceğim bu durumda.

savatage
Öfkeyle kalkan zararla oturur.
Sinirlenmiş ve anlık sinirle hata yapmış,
olabilir.
Özür dilerse affetmesini bilmek,olayı büyütmemek gerekir.

Ayrıca ben de söylüyorum,
telefonu çalan GS'lı değildir,
hırsızdır!

Ancak dediğim gibi sinirinden o şekilde davranmıştır sadece!

Aklıma şimdi İsmet Badem'in şapkası çalındığında koşup çocuğu yakalaması geldi.
Belki de telefonda Locatelli'nin ev numarası kayıtlıydı:)

gian
Hagi bana da Hırsız demis oldu..Amerikadaki Genco'ya da..Ne de olsa Galatasaray taraftarlarını kastetti hırsız derken..Kesin..Tüm camiamıza hırsız dedi..

Bunu nasıl düsünebiliyorsunuz anlamıyorum..

gian
03-04-05, 00:29
Olumsuz sey neymis ya? Hırsız demis hırsıza..Ben de o hırsızın anasını avradını..GS taraftarı da olsa anasını avradını..

Ne oldu? Simdi Galatasaray taraftarına küfretmis mi oldum?

USAtaraftar
03-04-05, 00:30
gian bazen anlamama yetenegine hayran birakiyorsun.

M.Yasin Cakmak
03-04-05, 00:30
bütün taraftarları gösterip türkçe HIRSIZSINIZ demiş
--------------------------------
Bunu gordun mu?

gian
03-04-05, 00:31
Ha bir de ben senin bu forumda Hagi'ye karsı soylediklerin sampiyonlugumuzu engelliiyor demiyorum..

Ben bunu büyütüp olay yapacak olan Galatasaray taraftarlarına genel soyledim..

03-04-05, 00:31
Milliyet'ten

''TARAFTARLAR HIRSIZ''

Futbolcu ve teknik heyet otobüse bindikten sonra, Hagi'nin, otobüsü hareket ettirmemek için şoförü engellemeye çalıştığı görüldü. Yönetici ve teknik adamların karşı çıkmasına karşın ısrarla otobüsün durmasını isteyen Hagi, kapıyı açtırıp, ''Cep telefonumu çaldılar. Taraftarlar hırsız'' diyerek, cep telefonunun çalındığını iddia etti.

Lioney
03-04-05, 00:32
Çok ilginç yahu,

Şu uA mensubu arkadaşlar Hagi nin diğer yanlışlarını da açıklasın da biz de öğrenelim.

03-04-05, 00:32
Bunu bizim büyütmemize gerek yok merak etme, basında yarın haberler çıkınca görürsün kim büyütüyor. Burada ağzını tutması gereken Hagi idi becerememiş, dolayısıyla basına malzeme veren kendisi.

savatage
03-04-05, 00:36
Milliyet'ten

''TARAFTARLAR HIRSIZ''

Futbolcu ve teknik heyet otobüse bindikten sonra, Hagi'nin, otobüsü hareket ettirmemek için şoförü engellemeye çalıştığı görüldü. Yönetici ve teknik adamların karşı çıkmasına karşın ısrarla otobüsün durmasını isteyen Hagi, kapıyı açtırıp, ''Cep telefonumu çaldılar. Taraftarlar hırsız'' diyerek, cep telefonunun çalındığını iddia etti.
Yalnız burada dikkatimi çekti,
olay farklı bir şekilde gerçekleşmiş sanırım ve anadili Türkçe olmayan Romen'in çoğul eki kullanması ilginç.
Taraftar kelimesinin varlığını bilmiyor belki,
sadece taraftarlar şeklinde biliyor!

Neyse,görmeden yorum yapmamak lazım ama milliyet'te yer alan haber ile önceki yazılan apayrı şeyler!

Umarım Milliyet'te yazdığı şekilde olmuştur!

03-04-05, 00:38
En doğrusu görüntüleri izlemek uA'da yazılanlara göre taraftara doğru "hırsızsınız" diye bağırmış.

gian
03-04-05, 00:38
Hagi, Türkceyi yarım yamalak konusan biri..Hırsız taraftarların icinden demek yerine taraftarlar hırsız demis..Yani Hagi salak, aptal, biri telefonunu caldı diye, Galatasaray taraftarları hırsız diyecek oyle mi?

Sahiden bravo..

Bu sene Galatasaray taraftarı kesinlikle sampiyonlugu haketmiyor..Kesinlikle..

Not: USA Taraftar; kibar olmanı tavsiye ederim..

03-04-05, 00:46
Görüntüleri izleyelim, konuşuruz.

sigara69
03-04-05, 01:00
SKY Turk't olayi seyrettim...

2 tane uA forumunda sirf dikkat cekmek icin ahlaksizca iftira atilmis...Sizde Hagi'ye saldirmak icin yer aradiginzdan bunlari ornek veriyosunuz..

Hagi Telefonu calindiktan sonra otobusun kapisindan disari cikiyor '' Benim telefon yok kim aldi benim telefon '' '' Siz nasil taraftar '' '' Hirsiz hirsiz taraftar '' diyor..Yani burda - lar eki yok.....

Onemli olan burda maddiyat degil veya malinin kiymetli olmasi degil istese Hagi o telefonlardan 1000 tane alabilir...Onemli olan niyet tessebus terbiyesizlik..

Siz halen burda bi KAPKAC olayini Hagi'ye mal ediyosunuz ya sasiyorum ayip valla ayip...

Turkiye'nin en buyuk sorunu olan kapkac..Toplumsal yozlasma icine girmisiz....Bu hirsizlik olayi artik en ust kademelere kadar ilerliyor..Sokaktaki Ahmet Mehmet'ten artik elit tabakalara bile sicradi..

Hagi'nin burda ki asil tepkisi telinin calinmasi deil ona yapilan ''Terbiyesizlik'' ''Ahlaksizlik''

Eskiden hirsizlar bile cok saygi gosterdigi insanlardan birseyler calmazmis..Ama toplum oyle yozlasmiski..

Ya da calan suclu degil sirf kendi egolari icin Hagi'yi suclayanlar mi suclu??

Spree
03-04-05, 01:02
Bu sene Galatasaray taraftarı kesinlikle sampiyonlugu haketmiyor..Kesinlikle..
ne yazık ki çok doğru bi tespit.
şu hagiye yapılanlar vaktinde ona jübile yapılmamasından çok daha büyük yanlıştır.harcayalım bakalım böyle değerlerimizi,harcayalım.3428901408392847093240932 tane hagi var ya piyasada,harcar harcar yenisini buluruz.

arat44
03-04-05, 01:02
Hagi, Türkceyi yarım yamalak konusan biri..Hırsız taraftarların icinden demek yerine taraftarlar hırsız demis...
------------------------------------

ben bu sekilde oldugunu dusunuyorum, dusunmek istiyorum...

03-04-05, 01:03
Demogoji yapıyorsun bence, burada herhangi bir kişi hırsız haklı mı dedi? Kimsenin hiçbir forumda dikkat çekmek için iftira atacağını sanmıyorum sadece uA'da değil ASY'de de açılmış topic var oradakiler de mi iftira attı. Şu görüntüleri bir izleyeyim neyin ne olduğu belli olacak.

sigara69
03-04-05, 01:05
Hagi, Türkceyi yarım yamalak konusan biri..Hırsız taraftarların icinden demek yerine taraftarlar hırsız demis...
------------------------------------

ben bu sekilde oldugunu dusunuyorum, dusunmek istiyorum...

Su cumleyi kurman bile yanlis arat...

Ya oratda bi kapac olayi var...Neyi dusunceksiniz ki..

M.Yasin Cakmak
03-04-05, 01:06
3428901408392847093240932 tane hagi .

Ozlemisiz Spree :)

sigara69
03-04-05, 01:12
Demogoji yapıyorsun bence, burada herhangi bir kişi hırsız haklı mı dedi? Kimsenin hiçbir forumda dikkat çekmek için iftira atacağını sanmıyorum sadece uA'da değil ASY'de de açılmış topic var oradakiler de mi iftira attı. Şu görüntüleri bir izleyeyim neyin ne olduğu belli olacak.

benim yazdiklarim demogoji degil...Hagi'ye gereksiz saldiranlara bir cevap

Demogoji budur,

Güzel zihniyet şikeye de evet diyelim mi şampiyon olmak için? Her olumsuz şeyi kapatalım üzerini örtelim olur mu? Bu şekilde düşünüyorsan bir daha hiç Canaydın'a laf etme o zaman bu sene , şampiyon olmamızı engelliyorsun diyeceğim bu durumda.

arat44
03-04-05, 01:13
eksik Turkcesinden kaynaklanan yanlis kurulmus bir cumle oldugunu dusunuyorum ben...

yani adam niye tum taraftarlara "hepiniz hirsizsiniz" desinki...

03-04-05, 01:15
Çok güzel bir demogoji kabul etmeyebilirsin sen hırsızın hiç suçu yok muymuş kapkaçın konumuzla ne alakası var burası emniyet forumu mu? Ben Hagi'nin taraftara bir lafı var mı yok mu ona bakarım hala daha kendim izlemedim o yüzden yorum yapmıyorum tam olarak.
Diğer yazdığıma Çağdaş cevabı verdi zaten o yüzden sen kafanı yorma.

korcank
03-04-05, 01:16
Ata, samiyennet'de, Doğanay'ın zorlaması ile benim de yazdığım farklı mesajlar da var, söz konusu başlık altında. Öyle değil mi?

Hayır, adamdan saymıyorsun da, bozuldum biraz.

sigara69
03-04-05, 01:17
Sana mi sorcam kafami yorup yormayacagimi...

Bu tarz konusmalar icine girmessen sevinirim...

03-04-05, 01:19
Bence sen bu tarz konuşmalara girme ve evet benimle Çağdaş arasındaki bir meseleye kafanı yorup yormaman benim takdirimdedir.

arat44
03-04-05, 01:19
onun bunun evladi bir hirsiz neler acti basimiza yahu...

yine birbirmize giriyoruz...

Sheva
03-04-05, 01:23
Halen görüntüleri izlemedim, gördüğüm kadarıyla pek çok kişi de izlememiş.. Biraz sabredip fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olsak daha sağlıklı (ve seviyeli) bir tartışma olacak kanısındayım..

gian
03-04-05, 01:25
Korcanla, sigara izlemis iste..Ve aynı seyi soyluyorlar..

Ama onlara da inanmıyoruz..

Cunku icten ice Hagi bu hatayı yapmıs olsun diye istiyoruz sanırım..

O yuzden kendimiz izleyip kötüye yorulabilecek bir sey bulana dek rahatlamayacagız..

vicente
03-04-05, 01:27
haginin türkcesi cok iyi olsa zaten tercuman kullanmaz hala. o sinir anında boyle aklına gelen ilk kelimelerle bir cumle kurdugunu düşünüyorum. orda durup durduk yerde tüm taraftara hırsız demek büyük salaklık olur. o niyetle diycegini hiç düşünmüyorum. yine de bu olay büyürse bir acıklama gelir heralde.

ve bu olaydan kotusu haginin her hangi bir olayını bekliyip hiç düşünmeden atmaca gibi üzerine atlıyıp eleştiriler yapmayı hiç samimi bulmuyorum.

03-04-05, 01:31
Valla Korcan ben senin yazından bir şey anlamamıştım gene ironik bir hikaye yazıvermişsin, oysa anlatmak istediğini direk olarak anlatsan herkes rahat eder sanırım. Montaj falan demişsin anlamadım ben doğrudüzgün yazsana tam olarak ne izlediğini.

Lioney
03-04-05, 01:32
Doğru düzgün yaz kardeşim anlamadık :)

Sheva
03-04-05, 01:33
Bütün taraftara 'aptal' dediğini düşünen veya böyle insanlar olduğunu düşünen varsa ya kendi aptaldır ya fenerli.. Henüz izlemedim ama bir telefon için de yeri göğü inlettiyse bu hoş değil, olayın eleştirilecek yönü benim açımdan olsa olsa budur..

korcank
03-04-05, 01:34
Karadenizli falan mısınız? Gece 12'den sonra beyin faaliyetleriniz faaliyet edemez hale geliyor. O kadar da mektep medrese görmüşsünüz!

03-04-05, 01:35
Onu bunu bırak da sen madem izledin ne demeye mesajı oraya atıyorsun da buraya yazmıyorsun onu söyle :D Zorla kopyalatacak mısın mesajını buraya.

LuisFigo
03-04-05, 01:37
hagiyi severim ama görgüsüzlük etmis.....
----

edit: Luis Allah askina baska milletlerin mensuplari hakkinda konusurken biraz dikkat. Lutfen bir daha olmasin.
MYC

03-04-05, 01:38
Figo konuştuğun kişi Hagi , o yazıyı editlemeni rica ediyorum.

LuisFigo
03-04-05, 01:41
Figo konuştuğun kişi Hagi , o yazıyı editlemeni rica ediyorum.

editlenmis zaten :)

cingene kelimesini icin özür diliyorum

arat44
03-04-05, 01:43
abi figo sen ya okudugunu anliyamiyorsun ya da diger mesajlari okumadan direk yoruma giriyorsun...
-------------------------------------
Onemli olan burda maddiyat degil veya malinin kiymetli olmasi degil istese Hagi o telefonlardan 1000 tane alabilir...Onemli olan niyet tessebus terbiyesizlik..
----------------------

su ifade gerekn her seyi acikliyor sanirim...

bu cingene lafinin sorumlusuda ahmey cakardir...

03-04-05, 01:43
Tamamdır , dikkatli olursan seviniriz :)

Serkan1905
03-04-05, 03:24
yazik. her kim yaptiysa, allahindan bulunsun. güzel bir hareket degil. allah bilir ne numaralar varmistir üzerinde.. hepsi adamlarin eline gecti simdi.

hagi taraftara hirsiz demis veya dememis, ben izlemedim. yalniz yarin basinda 3 metreye 5 metre baslik atilir. "HIRSIZ TARAFTAR" diye. altina da gaginin sinirden köpürdügü bir resim konulur. sonra ise, hagi hep böyle yapiyor, falan fistik muhabbeti edilir. derken, olan yine galatasraaya olur..

bir hirsiz yüzünden, kiyamet kopar.. ugras dur..

gian
03-04-05, 03:33
Yani bu olay icin harbiden tam uydu bu klişe söz..:

Hırsızın hic mi sucu yok?

Aslan Suat
03-04-05, 04:25
ya arkadaslar sizi anlamiyorum,

1. Hagi "taraftarlar hirsiz" dediyse bile, bunu bütün taraftarlar olarak demek istememistir, Hagi herhalde yüzlerce elin birden bir cep telefonunu calabilemiyecegini tabiki biliyordur. onun demek istedigi ya "taraftarin arasinda hirsiz var" yada "taraftarin biri hirsiz".

2. Hagi ne görgüsüzmüs, falan filan diyenlere ise tam sasiyorum. hata zekasindan süphe ediyorum. öyleki bu para calmaya benzemez.
ben bile Bill Gates gibi zengin olsam ve benim cep telefonumu calsalar sinirden patlarim. 100.000 dollarimi calsalar belki azcik üzülürüm ama cep telefonumda sinirden patlarim.
Hagiyin o jep telefonunda kendisine özel telefon numaralari vardir (haniminin, Amcasinin, Kardesinin örnegin), resimler vardir, var oglu vardir. ya Hagi parasi calinsa bu kadar sinirlenmez bence.

3. Hagi bu olaydan sonra birdaha taraftarlara yaklasmazsa normal karsilarim (yani aralarina girmezse).

4. gercektente Taraftar bu sene hic Sampiyona layik bir görünüm icerisinde degil.

Sheva
03-04-05, 04:36
Suat yazdıkların bence olayın en doğru yorumudur, halen izleyemedim ama çok abartılı bir tepki göstermediği sürece ne diye bağırdıysa bağırdı çok da önemli değil.. Yalnız son maddeye katılmıyorum bunu taraftara mal etmek yanlış, Türkiye'de her kalabalığın içinde bir kapkaçcı, yankesici mutlaka vardır bu son derece alışagelmiş bir olay.. Ha adam belki de Galatasaraylıdır bilemeyiz ama kapkaçcı, yankesici takım tutmaz diye bir kaide yok elbet bir takım tutuyorlardır..

ScHenKaL
03-04-05, 10:05
Hagi'nin orada ''taraftar'' mı ''taraftarlar'' mı dediğini tartışmamak gerekir....

İddia ediyorum,Hagi o yanındaki tercümandan daha iyi turkçe biliyor...

Ben de bu sözleri bir anlık öfkeyle söylediğini düşünüyorum...Fazla büyütmenin alemi yok.. ;) relaxx

ScHenKaL
03-04-05, 10:15
GS kafilesi Kayseri Havalimanı'na gelince taraftarlar izdiham yarattı. Bu sırada Hagi'nin telefonun çalınması üzerine Hagi, 'aranızda hırsız var' diye bağırdı.

Pazar akşamı deplasmanda Kayserispor ile mücadele edecek olan Galatasaray kafilesi, Kayseri'ye geldi.

Akşam saatlerinde tarifeli uçakla Kayseri Erkilet Havalimanı'na gelen Galatasaray kafilesi, çiçeklerle karşılandı. Havalimanının içini ve dışını dolduran yüzlerce Galatasaray taraftarı, karşılama sırasında izdiham yaşanmasına neden oldu. İzdihamı önlemeye çalışan çevik kuvvet polisi, taraftarlara zor kullanırken, taraftarlar ile polis arasında sık sık tartışma yaşandı. İzdiham sırasında Galatasaray Teknik Direktörü George Hagi'nin cep telefonu kayboldu. Cep telefonunun kaybolmasına öfkelenen George Hagi'yi otobüs içerisinde yöneticiler güçlükle sakinleştirirken otobüsün kapısını açan Hagi, taraftara seslenerek "Cep telefonum çalındı. Aranızda hırsız var. Cep telefonumu çalanı bulun" diye bağırdı. Taraftarlar ise olayı yuhaladılar.

Galatasaray kafilesi, yaşanan tatsız olaydan sonra
otobüslerle istirahat edecekleri Hilton Oteli'ne hareket etti.
----------------------------------------------------------------------------------
Aldığım son bir haber...''Aranızda hırsız var'' cümlesi tüm bu tartışmalarımızı bitirecektir diye düşünüyorum....

Sovereign
03-04-05, 11:46
Görüntüleri dün akşam CNN'de izledim.Gece foruma da girme gibi bir huyum olmadığı için bu kadar tartışılması da beklemediğim bir durumdu.

Hagi aynen şunları söyledi."Cep telefonum çaldı.Söyle,Kim çaldı?Hırsızsın...".Aha da yarım yamalak Türkçesi ile söyledikleri bunlar.Bu sözlerin ne kadar yanlış,ne kadar doğru olduğu da çok tartışılacak bir mevzu değil kanımca.

cozker
03-04-05, 11:59
Gecmis olsun Hagi'ye.. Umarim çalan hırsızlar yakalanır, veya belalarını bulurlar..
Bu gasp, kapkac olayları iyice zıvanadan cıkmaya basladı artık.. Her an herkesin başına gelebiliyor.. Gecen hafta benimde basıma bir gasp olayı gelmişti ama neyse ki şansım yaver gittide birşey kaptırmadık :).
Hagi'nin de o anki sinirine anlayıs göstermek lazım.. Muhtemelen cok sayıda tanıdıgının tel. nosunu kaybettigi icin ve telefonuna yazdıgı önemli notları varsa eger bunları kaybettigi icin cok sinirlenmiş oldugunu tahmin ediyorum..
Aslan Suat'ın dedigine katılıyorum ayrıca.. Taraftar sevgi gösterisinde bile bulunsa bundan sonra kalabalıgın icine girmek istemeyecektir muhtemelen Hagi. Çünkü o kalabalıkların icine bircok kapkaccı sızıyor. Maclarda bile istisnasız bircok kişinin cüzdanı, teli gidiyor.. Malesef yaşadıgımız ülkenin şartlarına göre hareket etmeliyiz..

osvaldo
03-04-05, 12:24
Ayıp kere ayıp. Şu topiğin başlığı bile yüzkarası.. Bizğim taraftar ciddi anlamda sapıttı. Hatta yozlaştı. Burada bile aklı başında sandığım kişiler belli adamlar sözkonusu olduğunda giydirmek için fırsat kolluyor. Pireyi deve yapıyor. "Hagi GS taraftarına hırsız demiş". Yuh olsun bunu bu şekilde algılayanlara..

KArdeşim siz hırsızı mı savunuyorsunuz? Bu kadar mı gözünüz döndü? Bu lafı etmek ciddi ciddi hırsızı savunmak, bizim camiadan kabul etmektir. Bu kadar mı gözünüz döndü?

Konu Hakan Şükür Hagi oldu mu vur babam vur. Hep te aynı kişiler. Hakan'ın Hagi nin madara olmasına GS ın şampiyonluğundan daha fazla sevinecek insanlar olduğuna inanıyorum.

GS ın etik değerlerimiş bilmeymiş diye magalda da kül bırakmayız. Önce taraftar kendine bi çeki düzen versin. Aptalca saplantılarından kurtulsun diyorum. Ciddi anlamda erozyona uğradık FB den bile kötü bir görüntü çiziyor şu anki GS taraftarı.

Hocasına, formasını terleten topçusuna bu kadar düşman olan başka camia yoktur.

korcank
03-04-05, 13:23
İsyan ateşi(!) buradan önce alisamiyen.net'de açıldığı ve Doğanay beni haberdar edince dayanamadığım için o forumda yazdığım 3 mesajı, (derdimi ifade edecek kadar Türkçe bilemiyor olsam da), Sevgili Ata'nın, msn'de de devam eden ısrarı ile aşağıya kopyalıyorum. (Ne mühim lakırdılar etmişim ama!)

---o---

Elbette bugün yarın görüntüleri izleme şansım olacak. Fakat bu feveranın arkasından, eğer Hagi, neticede bütün Galatasaray taraftarlarına hakeret etmemişse, hayal kırıklığına uğrayacağım. Çünkü sanki, telefonu çalınan ve işi (ya da kişiliği gereği) gergin olan bir insanın tepkisi gibi de görülebilir olay. Ne bileyim, hırsıza 'hırsız' demek gibi. Tabii bu kadar arkadaş, bu kadar ağır bir dille eleştirdiğine göre, Hagi'nin Galatasaray taraftarlarına ağır hakaretlerde bulunmuş olması gerekiyordur!

---o---

Skytürk'tü galiba. Gecenin bu saatinde üşenmeyip, aradım, buldum, izledim. Fakat başka bir olayın görüntülerini vermişler veya tamamiyle art niyetli montajlamışlar veya çok derin hesapların peşinde inanılmaz teknik hileler çevirmişler.

Benim izlediğim görüntülerde gergin bir adam otobüsün kapısından sinirle hırsız diye bağırıyordu. Tabii bu sayfalardaki yazıları okumasaydım, ortada gerçekten bir hırsızlık ve bir hırsız olduğunu düşünecektim saf saf.

Oysa, televizyon kanalının üstün mahareti mi, gerçekten de ayrı bir olay mı, emin değilim; bir de, Galatasaray teknik direktörünün, Galatasaray taraftarlarına 'siz hırsızsınız' diye bağırdığı başka bir olay ya da görüntüler olmalı. Nasıl denk gelir, nerede izlerim bilmiyorum ama cep telefonu ile 'acil' haber aldığım bu 'büyük' infialin, mutlaka bir gerekçesi vardır, öyle değil mi? (Cep telefonu vasıtasıyla aldığım haber bu sayfalardaki yazılardı, Galatasaray teknik direktörünün taraftara hakareti değil.)

Şimdi, bu büyük feveranı yaşayan / yaşatan arkadaşlara duyduğum saygıdan ötürü lig tv haberlerini, cnn türk ve ntv spor haberlerini izlemeye çalışacağım. Mutlaka Hagi'nin hakaretinin görüntüleri bu kanalların birisinde yayınlanacaktır.

(Gerçi, Kayseri'de o karşılamada bulunan bir arkadaşıma da telefon edip sormuştum bu saygısızlığı. Fakat o da tanık olmamış bu hakarete, ki; gözümden iyice düştü zaten!)

---o---

Bir kaşık suda fırtına çıkması deyimi tam da bu gece için söylenmiş olsa gerek.

Benim dikkat ettiğim başka bir şey var: Otelden ya da havaalanından takım otobüsüne giden (veya gelen) futbolcuların üzerine çıkan, onları ezen taraftar davranışı. Milli takım kampında 'gurbetçi'lerle futbolcularımızın itişip kakışmasına kadar varan; örneğin Ortega'da olduğu gibi, transfer edilen oyuncunun karşılanması 'show'unu, o oyuncuyu nefes alamaz hale getirecek 'samimiyet'.

Yarın önemli bir lig maçına çıkacak Galatasaray'lı oyuncular... Ya o itiş kakış arasında, bir oyuncumuzun bileği ezilse ve forma giyemez hale gelse; sapık mı yok, o kargaşada bir deli Necati'yi bıçaklasa, ne olacak? Bu örnekler bir yana, hangi aklı başında insan öyle bir güruhun içinde ezilmek, itilmek kakılmak ister? Galatasaray'da forma giyiyor olmak bu kadar yakın ve aşırı sevgi tezahürlerine katlanmak zorunda kalmak sonucunu mu doğuruyor?

Bu -bence- yanlışlığın Akdenizlilikle bir ilgisi olduğunu zannetmiyorum. Eğer karşılayanlar en temel saygı kurallarına uymuyorlarsa, onların bu kurallara uymasını sağlayacak ortamı yaratmak ve / veya onları bu kurallara uygun biçimde davranmaya zorlayacak olanların kulüp yönetimi olduğunu düşünüyorum.

03-04-05, 13:35
Bizim ne dediğimiz çok önemli değil işte basın bu fırsatı kaçırmamış :

Hırsizsiniz siz

İbrahim ÖZÇEKİÇ-Recep/İSTEK DHA

G.Saray Teknik Direktörü Hagi, Kayserispor maçı için gittikleri Kayseri'de yaşanan izdihamda cep telefonunun yerinde olmadığını anlayınca, "Benim telefonumu kim çaldı. Sizden taraftar olmaz" diyerek tepki gösterdi. Ardından Gürsoy'la tartıştı.

KAYSERİSPOR maçı için dün Kayseri'ye giden ve burada yoğun taraftar ilgisiyle karşılaşan Galatasaray kafilesinde, yaşanan izdihamda teknik direktör Gheorhge Hagi'nin cep telefonu çalındı. THY'nin tarifeli uçağıyla Kayseri Havaalanı'na inen sarı kırmızılı kafileyi 300 kişilik taraftar grubu coşkulu bir şekilde karşıladı. Otobüse binince cep telefonunun yerinde olmadığını fark eden Rumen hoca, kendisine 'I love you Hagi' diye bağıran taraftarlara

Gürsoy'la tartıştı

otobüsün kapısını zorla açtırıp, önce Romence daha sonra Türkçe "Benim telefonumu kim aldı. Hırsizsiniz siz. Sizden taraftar olmaz" diyerek tepki gösterdi. Bu arada, otobüsün kapısını açılmasını isteyen Hagi ile buna izin vermeyen ikinci başkan Ergun Gürsoy ile Gürsoy'un talimatına uyarak kapıyı açmayan sürücü arasında tartışma yaşandı. Oldukça sinirli olduğu gözlenen Rumen çalıştırıcının kapının açılıp, açılmaması tartışmasının yaşandığı

Kendisi kapıyı açtı

sırada otobüsün torpidosuna vurduğu görüldü. Telefonu çalındığı için taraftara tepki göstermek isteyen Hagi ile olayın büyümemesini isteyen Ergun Gürsoy arasında yaşanan tartışma yaklaşık 3 dakika sürdü. 3 dakikanın ardından tartışmayı Hagi kazanarak bizzat kendisi otobüsün kapısını açtı. Öte yandan yoğun izdihamın yaşandığı karşılamada taraftarlar futbolcuları öpmek ve çiçek vermek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

arat44
03-04-05, 13:37
milliyet olayi "hirsiz var" diye aksetmis...

Spree
03-04-05, 14:24
şu şerefsiz gazetelere kızamıyorum bile yeteri kadar.forumlarda yazılanları seçip yazsalar kendi yazdıklarından daha çok zarar verirler ne de olsa.

hatice
03-04-05, 14:33
çok ayıp haginin yaptığı onlar sonuçta oraya galatasaraya testek için gelmiş taraftarlar

UmBeRtO GS
03-04-05, 14:33
Bizim ne dediğimiz çok önemli değil işte basın bu fırsatı kaçırmamış :

Galatasaray Taraftarı daha olayı doğru dürüst bilmeden hocasını yerin dibine sokuyorsa, o basın bu fırsatı tabii kaçırmaz. Biz hocamıza gövenmiyoruz. Hemen vur Hagi'ye. Basın istediğini yazsın gerçekler ortada. Galatasaray taraftarı mantıklı olduktan, Hagi'nin bu sözü söylemediğini bildikten sonra basın istediğini yazsın vız gelir tırıs gider....

hatice
03-04-05, 14:45
eminmisin hagi'nin bu sözleri söylemediğine

ÖNDER RB
03-04-05, 15:08
daha ne söylediği konusunda bir fikrim yok hiç bir kanalda izlemedim. ancak gazeteleri okuyabildim.

eminim içinizden bir çok kişinin telefonu çalındı. benim ki de bakırköyde çalındı. hatta korcan ata ve canla beraber midye kokoreç ve bira yaptığımız bir maç ertesinde. o telefonda da benim 8 senelik iş hayatımın bütün telefonları yazılıydı. işi pazarlama olan biri için o numaraların önemini takdir edersiniz. ama ben kalkıp bakırköy meydanındaki insanlara işaret parmağımı sallayıp avaz avaz bağırarak (ne bağırdığını bilmiyorum hepiniz hırsızsınız da olabilir aranızda hırsız var da olabilir) tepki göstermedim.

oradaki 300 kişinin 299 tanesinin orada olmasının tek sebebi galatasaray sevgisi. hagi gibi 25 milyon (fenerli gibi oldum) kişinin taptığı bir camiayı temsil eden kişinin davranışlarına artık bir fren koyması gerekiyor. oradaki insanların suçu günahı ne ki sen onları (en hafif yönüyle) azarlayabiliyorsun. saygı bekliyorsan sen de o taraftara saygı göstermek zorundasın. ha yok ben hagiyim diyorsan gerçekten I love you hagi nin go home hagiye dönmesi çok uzun sürmeyecektir ve hagi o yolda emin adımlarla ilerliyor.

hatice
03-04-05, 15:21
bu şekilde devam ederse evet gs de duramaz yönetim kabul etsede taraftar bunu bu şekilde kabul edemez kusura bakmasın

gian
03-04-05, 15:23
Cok beklersin Onder Abi..

Kusura bakma ama catlasınız da patlasanız da, I love you Hagi sözleri daha coooooook duyulacak bu semalarda..

ÖNDER RB
03-04-05, 15:27
Cok beklersin Onder Abi..

Kusura bakma ama catlasınız da patlasanız da, I love you Hagi sözleri daha coooooook duyulacak bu semalarda..

çağdaş senden bu tarz basit ucuz mesajlar yerine - abi şurada yanlışsın onun için bu taraftar haginin karşısına geçmez- demeni beklerdim.

gian
03-04-05, 15:29
Cok soyledim abi; ama artık sozun tukendigini anlıyorum sizler icin..Su olaydan bile Hagi'ye giydirmeyi basardınız..

O yuzden ben artık bu konularda harbiden baska sey soylemek istemiyorum..

ÖNDER RB
03-04-05, 15:33
çağdaş kusura bakma geçen seneki körükörüne terim destekleyicilerinin durumuna doğru hızla ilerliyorsun. benim yazdıklarım içinde haginin söylediği sözlerle ilgili hiç bir şey yok ama yazılanlardan ve resimlerden haginin oradaki insanlara karşı tutumu belli. sen artık bunu bile doğru kabul ediyorsan evet haklısın artık söz tükenmiş senle bu konuda tartışmak hata.

korcank
03-04-05, 15:42
Televizyon Türkçesi ile: 'Sinir sahibi yaptı' hepimizi bu tartışmalar. Yau biraz asabiyetinize çüş deyiverin. (Bu da ergen Türkçesi!)

Reha Muhtar'a layık bir atmosfer var ortamda.

(Sevgili Çağdaş, sizler - bizler toptancılığı yanlış olmuyor mu, biraz sakin kafayla düşününce? İki sene önce, senin gözünde ben anti - Terim cephesinin Beşiktaşlı olmuş bir ferdi iken bugün Hagi hakkında seninle aynı şeyleri düşünüyoruz. Biz Galatasaray'ın peşinden yürüdükçe, yarın, başka bir mevzuuda Önder'le sen misal -şişko- Serkan'la beni başka bir ihanetle mi eleştireceksin? Veya şimdiki 'onlar' yarınki siz olacak; şimdiki biz yarın paramparça mı olacağız?)

Sheva
03-04-05, 18:22
Hagi ilk anda 'hırsız var' diye bağırdıktan sonra ne yazık ki başka şeyler de söylemiş.. Tepkisini bir derece mazur görmek lazım ama Anadolu halkı böyle konularda çok kırılgandır (ki onların da ne olursa olsun kırılmaya hakkı var böyle bir itham sonrası) dolayısıyla Hagi maç sonrası basın toplantısında mutlaka bu konuya açıklık getirip, orada bulunan taraftarları tenzih ettiğini söylemeli ve gerekirse özür dilemelidir..

Bu arada Hagi'nin isyanı sonrası orada bulunan taraftarın Hagi'yi mi yoksa Hagi'nin hedef gösterdiği hırsızı mı yuhaladığını tartışmıştık, bugün birkaç kez daha izledikten sonra ve şehirde bulunan Levent Tüzemen'in yorumlarını dinledikten sonra tepkinin Hagi'ye olduğuna kanaat getirdim.. Dediğim gibi Hagi gerekli açıklamayı yaptıktan sonra çok büyütülecek bir olay değil ama Hagi'nin bu konularda artık biraz daha profesyonel ve konumunun gerektirdiği gibi davranmasının zamanı gelmiştir..

Libraleon
03-04-05, 18:22
Hagi nin haraketlerini tv lerde izlerken çok rahatsız oldum. Fakat Hagi nin bir telefon için bu haraketleri yaptığına inanmıyorum. Başka etkenler de var olmalı. Yoksa bir GS antrenörü uyuz bir telefon için böylesine çileden çıkamaz...

Namelessonegs
03-04-05, 18:56
Arkadaslar bir son dakika gelismesi..Megersem bizim agresif Hagi telefonunu cebinde unutmus, karısıklıktan caldırdı zannetmis..Ah Hagi Ah!!! kaynak: lig tv

Genco
03-04-05, 20:18
Hagi'nin telefonu paltosunun cebinden cikmis..

Ben olayi TRT'den izleyebildim.. Hagi cok sinirliydi.. Sofor kapiyi acmadiginda daha da sinirlendi.. Sonra zorla kapiyi actirdi ve seyircilere agzina ne geliyorsa saydi.. Daha sonrasinda da 'I love you' diye bagiran seyirciler, Hagi'nin aleyhine tezahurat yapmaya basladilar..

Hagi taraftari karsisina almak icin elinden geleni ardina koymuyor.. Simdi ne diyecek cok merak ediyorum.. Ne derse desin, dedikleri piskinligin son noktasi olacak.. Ulan kaldi ki o taraftarlar sayesinde dunyaligini yaptin, bir telefon icin butun taraftara 'hirsiz' deyip karsina almak ne diye..

LuisFigo
03-04-05, 22:10
hagiyi maratonda gösterdiler az önce, yöneticiler otobusun soförüne kapiyi acma demis,hagide gözü dönmüs bir sekilde kapialri acsin diye adami tartakliyor..yüz ifadesi orda cok korkunc,hagiyi hic böyle görmemistim,yöneticiler otur yerine diyor ama hagi telefonu calindigi icin o kadar sinirliki gözü kimseyi görmüyor ! <_<

sen galatasaray teknik direktörüsün hagi,hareketlerine biraz daha dikkat etmelisin,yarin bunu avrupa maclarinda yaparsan rezil oluruz

arat44
04-04-05, 00:29
of rezelete bak...

suan ogrendim olayi...

offf...

LuisFigo
04-04-05, 01:04
kanal d ´de izledim yine:) tam komedi ...tercümanla konusan hagi azarlamaya ,küfretmeye gelince bülbül´e dönüyor...arada bipledilerr,türkce küfürler ediyordu....dudakalrindan anlasiliyordu

HIRSIZZZZZZZZZZZZZZZZZZ,TELEFONU CALDINIZ,HIRSIZZZZZZZZZ diye bagiriyo...
ergun babada "bosver hoca" diyo,yazik adam ondan sorna sustu,hagi kimseyi tinlamiyorki

rezalet ya,galatasaray gibi büyük bi klubun teknik patronu bir telefon icin kendini kaybediyor....

futbolculugunu özledim ya :(

arat44
04-04-05, 01:16
tercümanla konusan hagi azarlamaya ,küfretmeye gelince bülbül´e dönüyor...
-----------------------------------------

guzel alinti...

olay tam bir rezalet olmasina ragmen sadece bir telefondan daha fazlasidir bu olay...

ama ne olursa olsun bu sekilde tepki vermemeliydi...

taraftari karsisina aldiginami yanayim, Galatasaray teknik direktoru oldugunu unutup hem kendini hem kulubu rezil ettiginemi yanayiim, yoksa cebinden cikan telefonuna mi bilemiyorum...

saskin ve uzgunum...

Sheva
04-04-05, 01:27
Maç sonrası Hagi ne açıklama yaptı bilmiyorum ama eğer oradaki taraftarlardan özür dilediyse kafidir.. Öyle spor programlarında söyledikleri gibi bütün taraftara falan böyle bir hakareti mevzubahis değildir, akıl mantık alacak birşey de değildir zaten bu provokasyonlara gelmemek gerekir.. Ancak Hagi'nin de artık tekrarlamaması lazım bu tarz aşırı agresif hareketlerini..

JORDAN
04-04-05, 04:29
Size sasiriyorum dersem yalan soylemis olurum hakikaten.Tam kendinizden beklenilecek laflar,soylemler ediyorsunuz.Neymis Terimcilere donuyormus,Iyi de o zaman siz HAGICI degilmiydiniz?Terim istifa Hagi KURTARICIMIZ diye topicler acip altina atmiyormuyduunuz imzalarinizi?Haginin bu karakterini bilmiyormuydunuz daha once?Hala onun futbolculugunu mukemmel goren sizler en ufak bir seyde kac kere kirmizi kart gorup takimi yarim biraktiginda onu alkislayan siz degilmiydiniz? Bu nasil bukelamunluktur?
Simdiyse Gian hakli olarak sampiyonluk yarisindaki takimin TDsine sahip cikiyor diye nerdeyse adami yerden yere vuruyorsunuz yazik...Hatirlarsaniz Gecen yil Terimin 2.yili basinda GS taraftari ANTUYA donmeye basladi demistim,hah o baslangic yukselme donemine girmis hayirli olsun...

ÖNDER RB
04-04-05, 11:24
Size sasiriyorum dersem yalan soylemis olurum hakikaten.Tam kendinizden beklenilecek laflar,soylemler ediyorsunuz.Neymis Terimcilere donuyormus,Iyi de o zaman siz HAGICI degilmiydiniz?Terim istifa Hagi KURTARICIMIZ diye topicler acip altina atmiyormuyduunuz imzalarinizi?Haginin bu karakterini bilmiyormuydunuz daha once?Hala onun futbolculugunu mukemmel goren sizler en ufak bir seyde kac kere kirmizi kart gorup takimi yarim biraktiginda onu alkislayan siz degilmiydiniz? Bu nasil bukelamunluktur?
Simdiyse Gian hakli olarak sampiyonluk yarisindaki takimin TDsine sahip cikiyor diye nerdeyse adami yerden yere vuruyorsunuz yazik...Hatirlarsaniz Gecen yil Terimin 2.yili basinda GS taraftari ANTUYA donmeye basladi demistim,hah o baslangic yukselme donemine girmis hayirli olsun...

terimcilere dönüyorsun diyen ben olduğum için ben cevap vereyim.

valla önce şunu söyliyeyim ben haginin futbolculuğunu hala mükemmel görüyorum hatta dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 10 topçusundan biri olduğunu söylüyorum aksini iddia edenle kendimi yorup tartışmam bile.

şimdi gelelim bukalemunluğumuza. evet terim varken giderse kim gelecek alternatifimiz mi var paramız yok diyenlere verdiğimiz örnek hagi idi. görüldüğü üzere terimden çok daha başarılı duruma getirdi takımı yani tezimizde bir yanılma yok. gerçi yılmaz vural dahi gelse terimden kötü yapamazdı da neyse.

ancak sizin anlamak istemediğiniz benim ve benim gibi düşünenlerin felsefesinde kişilere bağımlılık yok. sizler takım (o topluluğa takım denebilir miydi?) darmadağınken kredi uefa vefa edebiyatı yaparken biz aslolan galatasaraydır terime vefa gösterilecek diye galatasaray paramparça edilemez diyorduk işte neticesi 100. yılda avrupa göremedik. şimdi de aynı şeyi düşünüyorum haginin özellikle saha dışı davranışları galatasaray etiğine uymuyor. ben kalkıp aman ben hagi gelsin demiştim şimdi eleştirmeyeyim dersem asıl bukalemunluğu o zaman yapmış olurum. yine aynı şeyi söylüyorum aslolan galatasaray ve galatasaraylılık değerleridir.

bir de demişsin ya geçen yıl antu taraftarına dönmeye başlıyoruz diye haklıydın antu felsefesinin temelini yazayım ''hep destek tam destek'' hani takım 7. olabilir mi diye tartışırken terimi destekleyenlerden biri olduğun için hatırlatayım dedim.

biliyorum anlamakta zorlanacaksın bunları takıldığını sor yardımcı olurum.

Saunders
04-04-05, 14:41
şu topiğin başlını değiştirin...

savatage
04-04-05, 20:27
Kayseri Havaalanı'nda cep telefonunun çalındığını düşünen Hagi'nin, taraftarlara gösterdiği tepki Galatasaray camiasında yeni bir tartışma yarattı.
Sarı - Kırmızılı taraftarların büyük bölümü, Hagi'nin "Hırsız" suçlamalarına ateş püskürürken, bir bölüm de Rumen hocanın yanlış Türkçesi'nin kurbanı olduğunu iddia etti. İşte forumlardaki bazı görüşler:
Gökay Bulut: H.Şükür'ün belki de 30 tane telefonu çalınmıştır. Ama böyle demedi hiçbir zaman...
Mehmet Eskici: Hagi bu tepkilerde ne güzel Türkçe konuşuyor. Ama ne hikmetse toplantılarda Türkçe konuşmuyor hiç.
Bilal Uranlı: Kendine gel Hagi. Olmadı Hagi. Yakışmadı...
Emre Güzey: Belki tepkisi abartı olabilir, ama niye bu lafı sanki hepimize söylemiş gibi üstümüze alınıyoruz?
Ulaş Bardak: Hagi'nin Türkçe'yi yeterince iyi konuşamamasını eleştiriyoruz, başka bir şey değil.
Can Özker: Bence telefonu çalan hırsızın yaptığı daha büyük ayıp!
İlker Cenalp: "Kim aldı benim telefonumu? Aranızda hırsız var" diye bağırdı. Herkese hırsız demedi.
M.Adalı: Hagi bize fazla. İçimizde onun kuyusunu kazan, sahte sevenler çok daha fazla.

kaynak:Milliyet
İsimlerle yer aldığına göre sanırım (Allah'tan) burası değil!

cozker
04-04-05, 20:45
Serefsiz Milliyet yapmıs yine yapacagını..

Carmelo
04-04-05, 21:18
Taraftara "Satılmıs" damgası vuran bır adam Hagı bu tıp laflarına tepkı veremez duruma geldım..

hatice
04-04-05, 21:29
evet ya taraftarına hırsız damgası vurup sonrada telefonu cebinde çıktı şimdi ne yaptı bilemiyorum

ÖNDER RB
04-04-05, 21:54
Kayseri Havaalanı'nda cep telefonunun çalındığını düşünen Hagi'nin, taraftarlara gösterdiği tepki Galatasaray camiasında yeni bir tartışma yarattı.
Sarı - Kırmızılı taraftarların büyük bölümü, Hagi'nin "Hırsız" suçlamalarına ateş püskürürken, bir bölüm de Rumen hocanın yanlış Türkçesi'nin kurbanı olduğunu iddia etti. İşte forumlardaki bazı görüşler:
Gökay Bulut: H.Şükür'ün belki de 30 tane telefonu çalınmıştır. Ama böyle demedi hiçbir zaman...
Mehmet Eskici: Hagi bu tepkilerde ne güzel Türkçe konuşuyor. Ama ne hikmetse toplantılarda Türkçe konuşmuyor hiç.
Bilal Uranlı: Kendine gel Hagi. Olmadı Hagi. Yakışmadı...
Emre Güzey: Belki tepkisi abartı olabilir, ama niye bu lafı sanki hepimize söylemiş gibi üstümüze alınıyoruz?
Ulaş Bardak: Hagi'nin Türkçe'yi yeterince iyi konuşamamasını eleştiriyoruz, başka bir şey değil.
Can Özker: Bence telefonu çalan hırsızın yaptığı daha büyük ayıp!
İlker Cenalp: "Kim aldı benim telefonumu? Aranızda hırsız var" diye bağırdı. Herkese hırsız demedi.
M.Adalı: Hagi bize fazla. İçimizde onun kuyusunu kazan, sahte sevenler çok daha fazla.

kaynak:Milliyet
İsimlerle yer aldığına göre sanırım (Allah'tan) burası değil!

alisamiyen.net ten alınmış.

3
04-04-05, 22:46
herkesin kişiliği farklı. kimisi sinirlenir kimisi sinirlenmez. ayrıca o andaki psikolojisini de düşünmek lazım. böyle anlık tepkilere aşırı ciddi yaklaşmamak lazım.

Serkan1905
04-04-05, 23:08
Hagi herkese hirsiz dememistir.

yine de acayip panik yapti. calinan telefondan dolayi oldugunu sanmiyorum.

merak ettigim o telefonda nerler vardi da, o kadar panik yapti. biraz da böyle düsünmek lazim. belki de özel fotograflar, numaralar vs..

olabilir, özür de dilemis. önemli degil..

3
04-04-05, 23:12
özel bilgiler falan varmış diyolar da; abiciim hagi sen de yani bilgisayara falan da kaydet.. tek platform mobil telefonlar mı sanki data kaydetmek için... hem ne olacakki, nasılsa ünlü ve parası olan bi insan; savcılığa başvurunca bulurlar telefonun yerini.. en azından telefon hafızasındaki bilgileri kurtarır.. sim karta kaydettikleri için de, geçmiş olsun artık :)

LuisFigo
05-04-05, 02:58
Öfkeyle Kalkan zararla oturuyormuş dimi Hagi ?ilahi adalet iste,telefon kendi cebinden cikmis...utandi mi acaba bunu basina aciklarken ? yakinda anadoluda galatasarayi seven adam kalmayacak ,sayesinde tüm kayseri nefret ediyor bizden

Spree
05-04-05, 03:08
Öfkeyle Kalkan zararla oturuyormuş dimi Hagi ?ilahi adalet iste,telefon kendi cebinden cikmis...utandi mi acaba bunu basina aciklarken ? yakinda anadoluda galatasarayi seven adam kalmayacak ,sayesinde tüm kayseri nefret ediyor bizden
sayesinde bizi avrupada tanıyan,seven,saygı duyan insanların yanında o kayseride nefret edenler devede kulak kalır.mümkünse nefret etsin kayseri.

LuisFigo
05-04-05, 03:10
sayesinde bizi avrupada tanıyan,seven,saygı duyan insanların yanında o kayseride nefret edenler devede kulak kalır.mümkünse nefret etsin kayseri.

futbolculuguna laf etmiyorum...basimizin tacıdır ama td olarak yaptiklari cok amatörce...

3
05-04-05, 03:43
tüm kayserinin galatasaraydan nefret etmesinin galatasarayı ne kadar bağlaması gerekiyor ki?.. aslında ideal olanı her kentteki futbolseverlerin öncelikle kendi yerel takımını sevip ona değer vermesidir.. mesela 3 büyükler deplasmana gittiğinde orda krallar gibi karşılanmak zorunda değil.. bozuk bi düzenin bi parçası da bu işte.. fener sakaryaya gittiğinde SAKARYA, galatasaray kayseriye gittiğinde KAYSERİ tezahuratlarıyla inlemeli aslında stadlar.. BÜYÜK OLABİLİRLER ama PAŞA değiller!

Sheva
05-04-05, 04:54
tüm kayserinin galatasaraydan nefret etmesinin galatasarayı ne kadar bağlaması gerekiyor ki?.. aslında ideal olanı her kentteki futbolseverlerin öncelikle kendi yerel takımını sevip ona değer vermesidir.. mesela 3 büyükler deplasmana gittiğinde orda krallar gibi karşılanmak zorunda değil.. bozuk bi düzenin bi parçası da bu işte.. fener sakaryaya gittiğinde SAKARYA, galatasaray kayseriye gittiğinde KAYSERİ tezahuratlarıyla inlemeli aslında stadlar.. BÜYÜK OLABİLİRLER ama PAŞA değiller!

Kayseri halkının herhangi bir sebepten Galatasaray'a antipati duyması Galatasaray'ı son derece bağlayan bir durumdur, Galatasaray tüm Türkiye'ye malolmuş, sevgisini kazanmış bir kulüptür.. Benim de hayalimde Avrupa'da olduğu gibi her şehrin insanının kendi şehrinin takımını tutması var (kaldı ki şu anda da 1. veya 2. takım olarak mutlaka destek vermektedirler kendi kulüplerine) ancak realite bu olmadığı için yazdığın yaklaşım kabul edilemez..

Ayrıca biz hala bir bardak suda fırtına koparmaya devam ededuralım, Hagi maç sonrası basın toplantısında orada bulunan taraftarlardan özür dilemiştir ve ayrıca telefonunda çalınmadığı, kaybolduğu ortaya çıkmıştır.. Belki kısa süreli bir kırgınlık olabilir Kayseri halkında ama çok büyütülecek veya 'nefret' diye tabir edilecek bir hissiyat mevzubahis olamaz..

gian
05-04-05, 09:13
Ne alıngan bir milletiz yahu..Bir dizide hemsirenin biri hafif mesrep olarak canlandırılır, tüm hemsireler yürüyüs yaparlar..Biri doktorun birine bir sey der, doktorlar ayaklanır..Falan filan..

Sanki Hagi, Ulan tüm Kayseri halkı, hepiniz hırsızsınız dedi..Bundan alınan adam, harbi akılsızdır, o kelimeleri de haketmistir zaten bence..

Parma Maniac
05-04-05, 13:14
abartmayın yahu, Hagi orda bi kişiye hırsız dedi diye tüm Kayseri bizden nefret mi edecek? eğer edeceklerse zaten hiç sevmesinler bu takımı..

Bengü Cakmak
05-04-05, 13:28
cok ayip etti cok

3
05-04-05, 14:54
ben de salt realite değil zaten ideal- olması gereken üzerine yazdım...

gian
06-04-05, 15:48
Gokmen Ozdemir'in dünkü yazısı konuyla ilgili:

Hagi yaptığı anlık hareketlerle, anlık çıkışlarla tepki çekmeye başladı. Romen hoca için yönetim çevresinde kazanın altına odun atanların sayısı her geçen gün artıyor. Futbolun G.Saray'da teknik direktörlük kriterleri için yeterli olmadığını düşünenlerin sayısı oldukça fazla.

Hagi'nin falsolu vuruşları var. Kayseri'de otobüsten inerek herkese bağırması, insanları hırsızlıkla suçlaması bunlardan bir tanesiydi. Fakat burada karşımıza başka bir soru çıkıyor: "Hagi gerçekte kime bağırdı?"

Hagi, Kayseri'de telefonu için değil, organizasyon bozukluğu için bağırıyordu. Havaalanı çıkışında yüzlerce kişinin arasında kalmalarına, burada futbolcularıyla birlikte tacize uğramalarına ve bu duruma yöneticilerin seyirci kalmasına isyan ediyordu. Takım bir hengamenin içinden otobüse doğru ilerlerken, daha doğrusu otobüse binme savaşı verirken yöneticilerin bu durumu düşünememesine, medeni bir organizasyon sağlayamamasına bağırıyordu. Dönüp Ergun Gürsoy veya Fatih Gökşen'e de bağırabilirdi... O dışarıya çıkıp taraftarlara da bağırdı. Fakat hata yaptı. Hagi gereken dersi aldı. Yöneticiler de bu olaydan dersler almalı!

Song'a 2.4 milyon $
Kayseri'de G.Saray'ın kaybettiği 2 puana gelirsek... Futbolun gerçeklerinin bir kez daha ortaya çıktığı bir 90 dakika seyrettik. Kaçan goller maçın kaderini çizdi. Ama yine de bu beraberlik, G.Saray adına şampiyonluğun kaçtığı anlamına gelmiyor. 8 maçta köprülerin altından çok sular akacak. Hiçbir takım iyi oynamıyor. Günlük performanslar sonuçları etkiliyor.

Bu arada G.Saray adına başka bir uyarıda da bulunmakta fayda var... Önümüzdeki sezonun çalışmalarıyla ilgili olarak. Ekonomik sıkıntı yaşayan kulüplerin son dakikayı bekleyerek transfer yapması kendilerine pahalıya mal oluyor. Burada fazla uzağa gitmeden örnek verebiliriz... G.Saray çok sıkışmasa Song'a yıllık 2.4 milyon dolar, Conceiçao'ya da 1.8 milyon euro öder miydi?

Sheva
06-04-05, 17:22
Bu kafalar ve bu sıkı sıkıya tarafgirlik değişmedikçe biz bir yere varamıycaz ben bunu anladım artık.. Neymiş efendim Hagi'nin tepkisi organizasyonaymış, aslında kime bağırmışmış.. Ama bir diğer yandan son senelerin en iyi transferlerinden biri olduğunu hadi izleyerek anlamadık, son 2 hafta izlemeyince anlamamız gereken Song üzerinden yönetime yine aba altından sopa gösteriliyor.. Ne diyim valla, Kayseri'de taraftarların takımı karşılamasının da, Song'un Galatasaray'a gelmesinin de sorumlusu yönetimdir, gitseler de hepimiz kurtulsak yoksa iyice bölünücez bu gidişle..

gian
07-04-05, 08:42
Bu tarafgirlik durumunu Canaydın tarafgirligi perspektifinden bakıp sana da yontabiliriz Sheva'cım..Ayrıca orda elestirilen Song ve Conceiçao'nun alınması degil, bu oyuncuları son ana dek almayıp sonunda daha fazla paraya almak..Eger haftalarca Roque Junior'u beklemeseydik, Song cok daha onceden ucuza gelebilirdi ornegin..

Bu kastediliyor Shevacım..

CYK KARŞI
07-04-05, 10:03
Bu olayı Kayseri yolunda, Hürriyet gazetesinin "Hırsızsınız" manşetinden öğrendik.Kayseri'ye ulaşıncaya kadar da basının abartmış olmasını diledik.
Ulaştığımızda ise olayı yaşayan Kayseri'li Galatasaray'lılardan dinledik.

Birincisi bana göre işin vahim kısmı Hagi'nin yetersiz Türkçe'si ile neyi kastetip etmediği değil yöneticilerine takındığı tutumdur.Acaba Hagi kendisine bir futbolcusu böyle davransa ne yapar?ASY deki bir maçta Hasan Şaş kendisine numaralı tribünden küfür edilmesi üzerine o tribüne yöneldiğinde Hagi onu alıp soyunma odasına götürmek istedi.Neden?Evet ona küfredilse, bize küfredilse bizde oraya yöneliriz ama o anda yapılması gereken o değildir.Hagi bunu bildiği için alıp Hasan'ı götürmüştür?Ama benzer bir olay karşısında sakinliğini koruyamamış yöneticilerinin tüm ikazlarına rağmen güç gösterisinde bulunup o kapıyı açtırıp ne olduğu tartışılan o kelimeleri sarfetmiştir.

Bu olay Kayseri yerel tvlerinde 25 dakikaya kadar ulaşan montajsız haber görüntüleri ile ekrana gelmiştir.Hırsız,hırsızsınız ne dediği önemli değil önemli olan orada oraya gelen taraftara kızgınlığıdır.Sevgi gösterisinin fazlalığının bu olaya neden olduğunu düşünmektedir belkide.Bir yıl boyunca o günü bekleyen, bu olay ertesinde kalınan otelin önünde soğukta yalnızca pencereden bir selam için duran o taraftarın ruh halini anlayamamıştır.Bu davranış bozukluğu takımadan bir kaç kişiyede bulaşmış olsa gerek uzatılan çiçekler ellerin tersi ile itilmiş.

Hagi yanlış yapmıştır.

Kimse Hagi yanlış yapsın diye pusuda beklememektedir.Öyle yorumlar varki, yorumların ucu Bursa maçına kadar uzanmaktadır.Allah aşkına Kayseri'de bu olaya tepki gösteren Galatasaray'lının ne Petre olayından ne ertesinde yaşananlardan hiç birinden haberi yoktur.

Aslolan Galatasaray'dır her zaman.Hagi büyük emek vermiştir Galatasaray'a karşılığınıda hem maddi hem manevi almıştır.Yahu bu taraftar onu bayrak yapmış kapalıdan Metin Oktay'la beraber yan yana gelmesini sağlamıştır.

Ama kimse kalıcı değildir.Bakın Bursa'nın başındayken gol attığında takımı Galatasaray'a,havalara zıplamış kendi çevresinde iki tur atmıştır.Profesyonel yaklaşımına saygı duyarım ama onuda o andan itibaren bir profesyonel olarak görürüm.Bu arada arkadaşı Fatih Akyel Bochum'da da tutunamamış, Hagi'den yardım istemiştir.Önümüzdeki sezon kalırsa onu getirecektir, Hagi'nin her yaptığında büyük anlamlar bulanlar bakalım o zaman ne diyeceklerdir?

*Herkese merhaba.Tatsız bir konu ile giriş yapmak istemezdim ama böyle oldu.

cozker
07-04-05, 10:22
Kerem hosgeldin.. Güzel yorumlarını sıkca okuruz umarım burada da :).

Hagi'nin tepkisini fazla abarttigi ve hatali oldugu aşikardir.. Fakat bunun Hagi'de farkında ve mactan sonra yaptıgı hatadan dolayı özür diledi, ki Hagi icin pek alısık olmadık bir durumdur bu.. Yani özür dilemesi.
O yüzden bu konuyu bari biz abartmayalim. 5 milyarlik tazminat davası acanlar, onun bu ülkeden hemen defolup gitmesi gerektigini söyleyen türevler anında ortaya cıktılar. Medyada bu tür yazılar sık sık çıkmaya basladı.. Birkac yıl önce Filipescu üzerine oynanan oyunları sanırım herkes cok iyi hatırlıyor olmalı.. öyle bir baskı olustu ki adamı satmak zorunda kaldı kulüp..
Ayrıca bir baska kulübümüzün başkanı Ali Sami Yen'de Fatih Altaylı'yı cevresindeki kirli adamlarca dövdürtüyor, basın mensuplarına "naber şerefsizler, yine ne yalanlar uydurcaksınız" diyebiliyor ve bu adama hickimse tepki göstermiyorken Hagi'ye özür dilemesine ragmen medyada gösterilen bu aşırı tepkileri ben şahsen artniyetli buluyorum. O yüzden onların bu oyununa bizde alet olmayalım diyorum..

Selamlar,

07-04-05, 11:22
Kerem hoşgeldin, duyduğum kadarıyla İstanbul'da dönüşte de bazı olaylar olmuş doğru mu?

CYK KARŞI
07-04-05, 11:37
Hoşbulduk sevgili Can...

Aslında önümüzdeki maça bakmak lazım.

Belki Kayseri maçının son 10 dakikasında yaşananlar, en azından benim dünyamı ters yüz etti.Hala kendime gelemedim.

Ne yazık ki bu sezon saha dışında yönetim-kulübe-futbolcular-taraftar olarak çok hata yaptık.Tam düzeldi dendiğinde herşey böyle bir sorun çıkması insanı üzüyor.Birde Hagi lehinde ve aleyhinde kamplaşma çabaları dahada fena.

Belki bizde bu rüzgara kapıldık ama herkesin bir kez daha yeniden düşünmesi kendine gelmesi gerekiyor.Galatasaray için varız, yalnızca bu...

CYK KARŞI
07-04-05, 11:49
Kerem hoşgeldin, duyduğum kadarıyla İstanbul'da dönüşte de bazı olaylar olmuş doğru mu?
Hoşbulduk.

Uçak saat 01,00 de indi, biz daha alandan ayrılırken futbolcuların otobüsü kalkmıştı.Samsun'dan da aynı şekilde dönmüştük o zaman havalanında 15 kişi varsa bu sefer yaklaşık 100 kişi vardı.
Anlatılanlar hoş değil.Anlatanlar tribünden tanıdığımız arkadaşlar, bir takım futbolcu arkadaşlar bu ilgiden, destek gösterisinden rahatsız olmuş hemen otobüse koşmuş kimide beklemiş taraftarın dağılmasını.

Belki gece o saatte orada olmanın karşılığını beklediğinden arkadaşlar biraz fazla alınmış olabilirler diye düşünsemde, tüm deplasman boyunca gözlemlerim takımda bir gariplik olduğu şeklinde.

Yada şunu demeliyim.Bizim kadar inanmıyorlar.

Sheva
07-04-05, 12:21
En başından beri bilinçaltında Hagi'nin telefonunda özel diye nitelebilecek mesaj, numara, resim vs olabileceğini düşündüm, dolayısıyla büyük ölçüde anlayışla karşıladım tepkisini.. Bilemiyorum belki Hagi'ye toz kondurmak istemeyişimden veya aksi taksirde Hagi gibi birinin bir telefon için böyle bir çıkış yapacağını düşünmeyişimdendi.. Halen içinde ne olduğunu bilmiyoruz ama ben artık olayı bir başka açıdan da değerlendirmeye başladım; ya Hagi'nin o tepkisi içinde gizli saklı hiçbir şey olmayan, maddi değerinden başka değeri olmayan bir telefon içinse? Eğer öyleyse Hagi umarım yaptıklarından biraz utanmış ve artık yavaş yavaş bu hatalarından ders almaya başlamıştır..

korcank
07-04-05, 17:49
Hoşgeldin CYK. Benim düşünceme göre, gerçekten de olaylar Bursaspor kupa maçına kadar hatta ondan öncesine, Hagi ve Galatasaray SK YK'nun bazı üyeleri ile anlaşmazlıkların baş gösterdiği sezon öncesi transfer dönemine kadar geri gidiyor.

Garip bir zamanda yaşıyoruz. İnsanların duygu, düşünce ve tepkileri, önemli oranda, medyanın yorumlarına göre şekilleniyor. Burada zikrettiğim medya yalnızca televizyon, gazeteler gibi profesyonel oluşumlar değil. Aynı zamanda, takipçileri için, internet üzerindeki taraftar forumları ve özellikle bu forumların ağır abilerinin yaklaşımları, bazı genç arkadaşların kanaatlerinin oluşmasında etkili oluyor.

Bazen bir arkadaşımdan hiç beklemediğim bir eleştiriyi dinleyip; aradan zaman geçince aynı eleştirinin haftalardır Hıncal Uluç tarafından dile getirildiğini fark ediyor ve çok şaşırıyorum. Hagi hakkındaki eleştirel havanın oluşmasında klasik medyanın yanı sıra uA'nın hem forum hem de tribün organizasyonu yapısı itibari ile önde gelen isimlerinin Hagi'ye soğuk yaklaşan ve eleştiren tavırlarının önemli etkisi olduğunu düşünüyorum. Özellikle Bursaspor maçından sonra ortaya çıkan tartışmalarda Galatasaray tribünlerinin önemli isimlerinin imzasıyla yayınlanan bildiri hatırlanırsa, anlatmak istediğime iyi bir örnek görülmüş olur, kanaatindeyim.

Şahsi fikrim, özellikle Sayın Ergün Gürsoy'un, sezon öncesinden yakın zamana dek, medya ve hatta taraftar oluşumlarını Hagi aleyhinde -şu ya da bu ölçüde- kullandığıdır. Çeşitli gerekçelerle Hagi'ye karşı tavır almaya son derece teşne profesyonel medyanın bir kısmının da, en ufak bir gerilimin üzerine, yangına körükle gider gibi gitmesi, Hagi aleyhtarı atmosferi ağırlaştırmaktadır. Örneğin son hafta bir telefon krizi, 'HAGI GO HOME' nidaları atacak kadar abartılırken, o olaydan 6 - 8 saat önce iki oyuncusuna bütün stadyumun gözü önünde küfür ve yumruklarla saldıran bir teknik direktör hakkında tek eleştirel söz edilmemekte ve bu rezalet hiç yaşanmamış gibi unutulmakta, unutturulmaktadır.

Hagi'nin kendi Yönetim Kurulu üyelerini bile karşısına almasına yol açan kişilik özellikleri bir tarafa; bu özelliklerden alınarak, Galatasaray teknik direktörüne karşı -deyim yerindeyse- sinsice kamuoyu oluşturmaya yönelik eylemleri gerçekleştiren Yönetim kurulu üyeleri diğer tarafa. Bu tavır, kendi astına ve eğer öyle uygun görülüyor ise görevine son verebileceğin bir çalışanına karşı yapıldığı için, bence aczin ifadesidir ve yönetmek - muktedir olmak fiilleri ile hiç bağdaşmamaktadır.

---o---

İkinci ve önemli olduğunu düşündüğüm nokta şudur: Hagi daha önce hiç bir profesyonel teknik direktörün yapmadığı bir şeyi yapmakta, 'taraftar'ı eleştirmektedir. Bunu hırçın, asabi üslubu ile yapmaktadır -tıpkı Erol Ersoy'un üzerine yürüyüp, yanlış hatırlamıyorsam 6 maç ceza aldığı gibi- fakat insanları esas rahatsız eden, kanaatimce, bir teknik direktörün taraftarın bazı eylemlerine açıkça tepki göstermesidir.

Oysa bizler ikiyüzlülüğe, samimiyetsizliğe hatta yalakalığa alışkınız. Hiç bir teknik direktörün, kendi taraftarların bütün eylemlerini doğru bulduğunu zannetmiyorum. Ama yalnızca Hagi, öfkelendiğinde, bunu pek de diplomatik bir dil kullanmadan dile getirmektedir.

Taraftarlar eleştirilemez, kutsal bir topluluk mudur? Ne yaparsa yapsın, çocuk gibi pışpışlanması gereken ve yine çocuk gibi aslında kıymet verilmeyen fakat en fazla 'uyutulması' / idare edilmesi beklenen bir sosyal grup mudur? Hepimizin en ağır dille eleştirdiği, üzerinde tartıştığı, fikir beyan ettiği bir tribün tavrı hakkında; kendisini bizden ayrı, bizi de kıymet verilmeyen bir zavallı grup olarak görmeyen Hagi; kendi doğal üslubu ile görüş belirtme hakkına sahip değil midir? Ferzan Özpetek'in bir sinema filminden sonra ayaklanan hamam sahipleri veya bir televizyon dizisi sonrası protesto mitigleri düzenleyen bilmemne meslek odası üyeleri gibi kendimizi dokunulmaz zannetmek, biraz komik olmamakta mıdır?

Hagi'nin üslubu budur ve bu tarz, kanaatimce Hagi'yi Hagi yapan özelliklerinden birisidir. Üslup hakkında tartışılabilir fakat Hagi'nin 'en büyük taraftar, gerisi sahtekar' yalakalığına, ikiyüzlülğüne sahip olmaması; bence onun en kıymetli niteliklerinden birisidir. Alıştığımız yalaka ikiyüzlülüğe oranla, daha geröektir, daha bizdendir, daha yakındır, bize daha fazla kıymet verdiğinin ifadesidir.

---o---

Üç: Kayseri'de yaşanan olay, fikrimce, kafilelerin uğurlanma veya karşılanması sırasında meydana gelen yanlış, ayıp, saygısız itiş - kakışın, karmaşanın bir ürünüdür.

Cumartesi gecesi msn üzerinde tartışıyorduk. Dünyanın hiç bir yerinde, kafileye sıkıntı veren böyle rezil bir 'yakınlığın' olmadığını söylemiştim. İtiraz eden arkaşlarım o gece bir örnek veremediler. Oysa milli takım oyuncularımızın taraftarlar ile yumruklaşmasına varan 'sevgi tezahürü', yeni transfer edilen oyuncunun havasızlıktan ölmesine yol açacak derecede abartılan 'show'lar; bu ülkenin icadıdır.

Kayseri'deki cep telefonu krizi önce o forumda 'infial' yarattığı için alisamiyen.net'te yazmıştım: O güruhun yarattığı arbedede bir oyuncumuzun ayağı ezilse ve bir sonraki maçta oynayamasa veya bir sapık başka bir oyuncumuzu bıçaklasa ne olacak? Ne biçim bir alaturkalıktır bu, ne biçim bir saygısızlıktır; gecenin bir vakti, gergin bir maça çıkmak üzere uçak yolculuğu yapan oyuncuları böyle sıkıştırarak taciz etmek! On beş günde bir Kapalı çıkışında, salamura olurken mutluluk mu hissediyorsunuz? Hele bir de o kalabalığın 'aşırı sevgiden ötürü' sizi özellikle sıkıştırmaya çalıştığını, oranıza buranıza dokunmak iöin hamleler yaptığını tahayyül edin. Açıkçası ben her stad çıkışında, en ufak kıvılcımda patlayacak kadar öfke ile doluyorum. Bir de, geçen sene Olimpiyat'ta sık sık olduğu gibi, maç öncesi ve maç öncesi gerginliğini yaşarken, üstelik kombine sahibi olduğumuz halde, açılmayan kapı, işlemeyen turnikeler nedeniyle ezildiğimiz yarım saatleri hatırlayın. O kafilenin üyeleri de insan değil mi?!

Can güzel söylemişti: Hırsızlıktan ötürü değil fakat o izdihamı yarattıkları için: "Hırsızın hiç mi suçu yok!".

Sheva
08-04-05, 00:35
Korcan abi bu konuda seni eleştirecek kıdemi görmüyorum kendimde ama Hagi orada hırsızsınız diye bağırınca taraftarı ve bu düzeni mi eleştirmiş oldu yani? Sanıyorum son zamanlarda eşi görülmemiş bir deplasman organizasyonu vardı ve eğer orada 500 kişi varsa 499'unun aklında sarı ve kırmızıdan başka birşey yoktu.. Düzensizliğe ve kargaşaya sitem edebilir Hagi ama bunu düzgün bir uslupla yöneticilere aktarır , onların da becerisi yetiyorsa bir daha ki sefer için gereken önlemi alırlar (tabi bir daha böyle bir kalabalık olursa).. Kaldı ki cebinden telefonu gitmese, bu kargaşayı Hagi'nin pek de umursayacağını sanmıyorum açıkçası.. Hergün ne yazık ki binlerce vatandaşımızın başına gelen bir olayda, kaybı onlara nazaran çok daha önemsiz olmasına rağmen gerekli olgunluğu ve tavrı gösteremeyen Hagi'nin hareketlerinden çok derin manalar çıkarmanın doğru olduğunu düşünmüyorum.. Hagi'nin telefonu çalınmıştır, o da buna karşılık karşısındaki kalabalığı çocuk gibi azarlamayı uygun görmüştür ancak hepimizin bilmesi gerekir ki o 500 kişiden birinin dahi kırılan kalbi Hagi'nin telefonundan kat kat değerlidir benim nazarımda..

Hemen şunu da netleştirelim, kesinlikle Hagi'nin susup kabullenmesini ve sineye çekmesi gerektiğini söylemiyorum.. Ama bunca başarı yaşamış, görmüş geçirmiş bir insan olarak o kapılar kapanınca hırçın hareketler sergilemek yerine yöneticilere durumu haber verse, onlar da direk emniyet müdürü ile temasa geçse telefon zaten o gece içinde bulunacaktır.. Nitekim sonunda olan da budur, çalınan telefon bulunmuş velakin Kayseri halkının tepkisini çekmemek için ortada bir hırsız olmadığı, Hagi'nin telefonu cebinde unutuğu açıklanmıştır.. Sonuç olarak tahmin ediyorum 1 milyar civarı bir paraya 3-4 gün medyaya malzeme vermişizdir, daha da önemlisi kritik bir deplasman öncesi takımın konsantrasyonu dağılmıştır..

halil
08-04-05, 02:06
ya bu hagi bi hatadan dolayı hepimizi suçluyo hemde böyle hassas bi dönemde kenetlenme zamanı şimdi ayrılık değil fenerbahçeyi yakalamamız gerekirken böyle saçma olaylarla uğrasmamalıyız ***'I KİM TAKTI UEFA CUP'I SUPER CUP'I KİM ALDI SONUNA KADAR DESTEK BUGÜN DEĞİL YARIN DEĞİL ÖLENE DEK !!!

korcank
08-04-05, 02:12
Önce estağfurullah Doğanay. Sonra; şu telefon meselesinde görüşlerimi ifade etmeye çalışırken, sanki bir eksiklikten, kanaatimin bir kısmını yeterince net ifade edememekten ötürü hata yapıyorum. Şöyle de düşünüyorum (ki, sen biliyorsun); Hagi'nin gösterdiği tepki, kontrolsuz hareketten ötürü fauldur, hatta sarı kartı dahi hak edebilir, bence de. Ama, bir; kırmızı kartlık değildir ve hele asla kovulmayı, 'Go Home Hagi' zırvalığını bence hak etmez, iki; e bu adam böyle bir adam Doğanay, Uefa finalinde rakibin ensesine vururken de, Erol Ersoy'a girişirken de, -bildiğim kadarıyla- antremanlarda da, yöneticilerle olan ikili sohbetlerinde de agresif, çabuk parlayan, fren müştemilatı unutularak imal edilmiş bir spor araba gibi. Söylemek istediğim, Hagi'nin sinir sistemi olmadan doğmuş Ergün Penbe'nin tam tersi bir kişilik olduğudur. Biz de bu adamı böyle sevdik.

LuisFigo
08-04-05, 04:10
Galatasaray Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Fatih Gökşen, Teknik Direktör Gheorghe Hagi'ye büyük tepki gösterdi.

Rumen teknik adamın, Süper Lig'in 26. haftasında Kayserispor ile deplasmanda oynanan karşılaşma öncesinde cep telefonunun çalındığını iddia etmesi ve orada bulunan taraftarları hırsızlıkla suçlaması, Galatasaray yönetiminden de tepki almasına neden oldu.

Özel bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Fatih Gökşen, Teknik Direktör Hagi'nin, cep telefonunu kaybetmesi nedeniyle, insanları hırsızlıkla suçlamasına anlam veremediğini, bu olaydan sonra cep telefonunu kendi cebinde bulmasının ortaya çıkmasıyla teknik adamın da kulübün de kötü duruma düştüğünü belirtti.

Cep telefonunu kaybettiği için insanları hırsızlıkla suçlamanın çok yanlış olduğunu belirten Gökşen, bu hareketi yaptıktan sonra telefonu bulduğunu söylemesinin ise çok daha büyük bir yanlış olduğunu bildrirdi.

Fatih Gökşen, Hagi'nin bu olaya çok üzüldüğünü kendisine söylediğini, kamuoyundan özür dileyeceğini ifade ettiğini belirterek, bu saatten sonra dilenen özürün bir anlamı olmayacağını da sözlerine ekledi.

Gökşen, medyanın ve kulüplerin bu olayın üzerine daha fazla gitmesinin sarı-kırmızılı kulübe zarar verdiğini anlatarak, artık bu olayın kapatılması gerektiğini savundu.

Kayserisporlu taraftarlar, kendilerini hırsızlıkla suçlayan Gheorghe Hagi hakkında hakaret davası açmıştı.

gian
08-04-05, 09:55
Ömer Ural Kükner

omer.ural@aksam.com.tr
omer.ural@superonline.com

Hagi'nin telefonu

Jamal Mahjoub'un YKY'den çıkan 'Cinlerle Yolculuk''unun Goethe'ye ilişkin cümlelerinde Gheorghe Hagi'yi andım. 'Her gittiği yerde etrafını hayranları, tilmizleri çeviriyordu. Kendi şöhretinin mahpusuydu. Ellerine fırsat geçse öperek öldürürler beni, diye yazmıştı.'' Kayseri'de uçaktan inerken Hagi'nin hemen önündeydim. İlk karşılama terminalin içindeki yüzlerce Galatasaraylı tarafından yapıldı. Polislerin kordonu tümüyle dağılmıştı. Oraya gelenlerin tümü Hagi ve futbolculara dokunabilmek olmazsa yakından görebilmek için çılgına dönmüşlerdi. ASY'de nerdeyse unutturulan 'I love you Hagi'' nidaları Kayseri terminalini sallıyordu. Kendimi zorlukla dışarı atınca rahatlayacağımı düşündüm. Ama bina dışında çok daha kalabalık ve coşkulu bir topluluk vardı. 10 adım mesafedeki otobüse yaklaşabilmek mümkün değildi. Sonunda Galatasaray kafilesini çevreleyen sevgi çemberini yarabildim. İki metre gerimde Hagi onlarca insanın arasındaydı. Tıpkı Goethe gibi sevgiden boğulacaktı. Basın otobüsüne oturduğumda Hagi'nin telefonunun çalındığı haberi geldi. Belki yardımı olur diye telefonumu aktive edip kendisinin numarasını çevirdim. Karşıma Turkcell'in erişilemeyen numaralarını yanıtlayan hanımın sesi çıktı.

Ertesi gün Bahri Havadır'ın öğrenip, maç öncesi Lig TV'de duyurduğu gibi telefon bulunmuştu. Şimdi serinkanlı düşününce aslında olayın hiç büyümeden kapanma şansının yitirildiğini görüyorum. Hagi uçaklardaki terminal dışına kadar telefonların açılmaması anonsuna uymayıp, genelde yapıldığı gibi şifresini merdivenlerin tepesinde girseydi, sonra da karısını arayıp 'selam, şimdi indim, terminale yürüyorum, öptüm'' cıvıklığına yönelseydi histeri krizi yaşanmayacaktı. Üstelik hatasını anlayıp özür dilemesine rağmen. Hagi aslında kurallara uymanın cezasını çekmiştir, beter olsun! İstanbul'daki kapkaçı manşete taşıyan gazetelere, uzun uzun veren TV'lere göre bir insanın çalındığını sandığı telefonunun bulunması için çabalaması suçtur! 'Hırsız var'' diye bağırmak, çevreden yardım istemek ayıptır, sakın yapmayın!

CYK KARŞI
08-04-05, 12:00
Bu olayın beni, bizi etkilediği halen süren tartışmalardan belli.Sezonun kırılma noktalarından birini bu hafta sonu yaşayacağız.Kimine göre küçük, kimine göre büyük bir sorunu ise halen yaşıyoruz.
Umarım hafta sonu kazanır, hedefe kilitlenir, tüm olumsuzlukları geride bırakır,şampiyon olur ve seneye CL de Hagi ile devam ederiz.

Bazen bir arkadaşımdan hiç beklemediğim bir eleştiriyi dinleyip; aradan zaman geçince aynı eleştirinin haftalardır Hıncal Uluç tarafından dile getirildiğini fark ediyor ve çok şaşırıyorum. Hagi hakkındaki eleştirel havanın oluşmasında klasik medyanın yanı sıra uA'nın hem forum hem de tribün organizasyonu yapısı itibari ile önde gelen isimlerinin Hagi'ye soğuk yaklaşan ve eleştiren tavırlarının önemli etkisi olduğunu düşünüyorum. Özellikle Bursaspor maçından sonra ortaya çıkan tartışmalarda Galatasaray tribünlerinin önemli isimlerinin imzasıyla yayınlanan bildiri hatırlanırsa, anlatmak istediğime iyi bir örnek görülmüş olur, kanaatindeyim.
Bir sorunum var forumlarla ilgili tam yeri gelmişken yazayım tabii daha yeni olduğum bu forum değerlendirme dışı.Yukarıdaki örnekler sonucu etkilenip Hagi'yi eleştirenler vardır ama sağduylu bir çok taraftarda kendi doğruları ile bir takım sonuçlara varmaktadır.Bu ikinci şık ne yazık ki hep göz ardı ediliyor.Bu yüzden kimi forumlarda Hagi'yi eleştirmek forum alanında sonu lince varan saldırılarla bitiyor.Olayları bir birinden bağımsız değerlendirmek yerine arkada kimi hesaplar aranıyor, yazanın kimliğinden yola çıkarak bir amaç olup olmadığı sorgulanıyor.
uA nın aynı zamanda moderatörüyüm.Bu görevi hakkıyla yerine getiremedeğim için affımı istedim ancak kabul görmedi.Bu yüzden canım pek istemesede girip kontrol ediyorum(Bu sanal alemde bana küfür edilen tek forum hemde yönetimdeyken)
Evet küfür, hakaret gırla ama en demokratik forumda orası.Bugüne kadar düşünceleirnden dolayı kimse ceza almadı orada.En son bahsedilen bildiri bile tüm karşıt görüşleriyle yazıldı , yanıtlar verildi.
Şahsi fikrim, özellikle Sayın Ergün Gürsoy'un, sezon öncesinden yakın zamana dek, medya ve hatta taraftar oluşumlarını Hagi aleyhinde -şu ya da bu ölçüde- kullandığıdır. Çeşitli gerekçelerle Hagi'ye karşı tavır almaya son derece teşne profesyonel medyanın bir kısmının da, en ufak bir gerilimin üzerine, yangına körükle gider gibi gitmesi, Hagi aleyhtarı atmosferi ağırlaştırmaktadır. Örneğin son hafta bir telefon krizi, 'HAGI GO HOME' nidaları atacak kadar abartılırken, o olaydan 6 - 8 saat önce iki oyuncusuna bütün stadyumun gözü önünde küfür ve yumruklarla saldıran bir teknik direktör hakkında tek eleştirel söz edilmemekte ve bu rezalet hiç yaşanmamış gibi unutulmakta, unutturulmaktadır.
Hangi yönetici , hangi taraftar oluşumunu etkiliyor bilmiyorum.Bu tür olasılıklar vardır.Sonuçta bahsedilen Galatasaray yönetimidir.Kendilerinin çizdiği başarı rotasında belki tribünün bir kısmını belki baskıyla, belki ricayla etkilemişlerdir.Herhalde kimse başarısızlığa neden olacak hareketlerin içine kendi egolarını düşünerek girmez.Bu tahmin yalnızca.
Ama tüm karşı çıkışlar buna bağlanmamalı.Benim Tanju Çolak'tan,Fatih Terim'e,Hakan Şükür'den,Hakan Ünsal'a,Ergun Gürsoy'a,Özhan Canaydın'a ve şimdi de Hagi'ye kırgınlıklarım vardır.
Bunları ifade ederim ama onların başarısızlığını pusuda beklemem, Galatasaray'a hizmet ettikleri sürece desteklerim.Hatta Bursa maçında yaşananların hata olduğunu defalarca yazdım, tüm platformlarda düşüncelerimi belirttim.
Yılmaz Vural meselesi ise medyada geniş bir şekilde yer almıştır.Hagi biraz daha farklıdır doğaldır ki o Galatasaray'ın başındadır.
Taraftarlar eleştirilemez, kutsal bir topluluk mudur? Ne yaparsa yapsın, çocuk gibi pışpışlanması gereken ve yine çocuk gibi aslında kıymet verilmeyen fakat en fazla 'uyutulması' / idare edilmesi beklenen bir sosyal grup mudur? Hepimizin en ağır dille eleştirdiği, üzerinde tartıştığı, fikir beyan ettiği bir tribün tavrı hakkında; kendisini bizden ayrı, bizi de kıymet verilmeyen bir zavallı grup olarak görmeyen Hagi; kendi doğal üslubu ile görüş belirtme hakkına sahip değil midir? Ferzan Özpetek'in bir sinema filminden sonra ayaklanan hamam sahipleri veya bir televizyon dizisi sonrası protesto mitigleri düzenleyen bilmemne meslek odası üyeleri gibi kendimizi dokunulmaz zannetmek, biraz komik olmamakta mıdır?
Taraftar eleştirilebilir de çokmu gereklidir?
Bir tarafta maddi manevi sürekli sürekli bu takıma katkıda bulunan taraftar diğer yanda bugün burada yarın nerde olacağı bilinmeyen bir profesyonel.Ben Hagi özelinde değil genelinde bu açıdan bakarım.Bu katkı tabii ki Hagi'nin sahada ne yapması gerektiğine karışılsın anlamına gelmez ama biraz da saygı hak eder taraftar.Ayrıca bu mantığa göre Hagi'de eleştirelebilir.Geçmişte bize yaptıkları unutulmamıştır ama bugün görevi farklıdır.Hagi'nin olduğu gibi tribününde doğal bir uslubu vardır.Bu uslupla bir çok insan belki poh pohlama belki sessizlikle başa çıkmıştır, ama Hagi yıllardır olduğu bir ülkede bu usluba karşı davranış şekli oturamamış veya taviz vermemiştir.Doğrumudur yanlışmıdır bilemem ama sonuç ortadadır.
Kayseri'deki cep telefonu krizi önce o forumda 'infial' yarattığı için alisamiyen.net'te yazmıştım: O güruhun yarattığı arbedede bir oyuncumuzun ayağı ezilse ve bir sonraki maçta oynayamasa veya bir sapık başka bir oyuncumuzu bıçaklasa ne olacak? Ne biçim bir alaturkalıktır bu, ne biçim bir saygısızlıktır; gecenin bir vakti, gergin bir maça çıkmak üzere uçak yolculuğu yapan oyuncuları böyle sıkıştırarak taciz etmek! On beş günde bir Kapalı çıkışında, salamura olurken mutluluk mu hissediyorsunuz? Hele bir de o kalabalığın 'aşırı sevgiden ötürü' sizi özellikle sıkıştırmaya çalıştığını, oranıza buranıza dokunmak iöin hamleler yaptığını tahayyül edin. Açıkçası ben her stad çıkışında, en ufak kıvılcımda patlayacak kadar öfke ile doluyorum. Bir de, geçen sene Olimpiyat'ta sık sık olduğu gibi, maç öncesi ve maç öncesi gerginliğini yaşarken, üstelik kombine sahibi olduğumuz halde, açılmayan kapı, işlemeyen turnikeler nedeniyle ezildiğimiz yarım saatleri hatırlayın. O kafilenin üyeleri de insan değil mi?!
Valla bende uçaktan indim ama kimse bana böyle karşılama yapmadı.Şöhreti hiç tatmadım o yüzden nasıl ne olur bilemem.Ama ülkemizde bu görüntüler bu törenler ilk değildir son olamayacaktır.Abartı olabilir ama tahayyül etmek derken birde kendinizi o taraftarın yerine koyun.Siz sevginizi, desteğinizi göstermek için oraya gelmişsiniz vermek istediğiniz çiçek yüzünüze doğru itiliyor.
Can güzel söylemişti: Hırsızlıktan ötürü değil fakat o izdihamı yarattıkları için: "Hırsızın hiç mi suçu yok!"
Hagi'de bugün Milliyet'in yazdığına göre çok pişmanmış.Bu arada belirsiz bir durumda telefonun akıbeti.Telefon bulunmuşsa hırsızda kalmıyor .

Sevgiler,

Aşağıda da farklı bir görüş var.

Terim, Hagi, Desailly

Marcel Desailly anlatıyordu...
Milan'a imza atmadan birkaç saat önce donuna kadar, tepeden tırnağa giydirmişlerdi bir moda evinde Milanlılar onu.
Bir önceki yılın Avrupa Şampiyonu takımından geliyordu.
Fransa Milli Takımı'nda oynuyordu.
Bir Fransız kadar giyiniyordu.
Yine de tepeden tırnağa giydirilmişti.
Ağırına gitmişti.
"Artık Milanlı oldunuz (Sizli, bizli) Milanlı gibi giyineceksiniz" demişlerdi.
Terim anlatmıştı.
Muhammed Sarr'ın Moskova'da attığı golden sonra Moskova Havaalanı'nda Milan'ın defans çetesinin içine onu ilk soktuğu maçı.
Satrancı başlatmıştı, Terim.
'Soyunma odasında ismi okundu, ölüm sessizliği oldu'.
Hatta Sarr huylanıp "Ben oynamayayım hocam" gibilerinden bakmıştı ona...
40 küsur bin kişi vardı San Siro'da.
San Siro çığırtkanı "Sarr" dediğinde, koca statta bir tek kişi bile "Muhammed" dememişti.
Garibim oynayıp oynayacağına çoktan pişman olmuştu.
Hadi bir Senegalli bile yoktu koca statta. Bir Afrikalı da mı yoktu? Hani Sarr'ın bir teyze oğlu filan da mı yoktu?..
Sarr bir de 40 metreden durup dururken vurmaz mı?
"Çağırdım yanıma bi daha oralardan vurursan sen de gidersin, ben de" dedim diyor o her zaman ki kendine has, hoş, karizmatik üslubu içinde Terim...
Muhammed daha sonra taaa oradan bir daha vurmuştu!
Gol olmuştu...
Koşup tabii hemen "sarr"ılmıştı Terim'e... Senegalli güçlü kuvvetli de.
"Az kalsın düşecektik yere."
Düşünün Milan ceketli, Milan pantalonlu, Milan gömlekli Milano şıklığı içinde bir Milan coachu yerde bir futbolcusuyla "sarr"maş dolaş yuvarlanıyor.
Milanlı kaldırır mı böyle birşeyi...
"Milano kaldırır mı?"
Kaldırmaz.
Galatasaraylı da kaldırmaz coachunun "Anneee cep telefonum çalındı" diye bağırmasını da...
Galatasaray Yönetimi kaldırdı...
Ve...
Galatasaraylı da şimdilik içine attı.

vicente
08-04-05, 12:29
Merak ettigim bir konu var. Bu Bilgin Gökberk hatırladıgım mahallenin delisi diye ortalıkta dolanır basketbol hakkında konusup dururdu. Sonra ne oldu da bu futbol programları yapmaya, futbolla ilgili her konuda yazı yazmaya basladı? Herkes fikrini söylesin buna bir diycegim yok tabi de, bu alan degişikliği bana cok garip geliyor. ve de ne hikmetse en büyük zevki Galatasaray.. Acaba yazdıgı gazete bizim takımla ilgili yazar bulamadıgı ve ya almak istemediği için tasarruf olsun diyemi kullanıyor bu yazarı?

gian
08-04-05, 13:09
Bilgin Gökberk basket yazdıgı zaman bile sürekli futbol maclarına giden koyu bir Galatasaraylı..O yuzden sanırım futbol yazdıgında da en cok degindigi Galatasaray oluyor..

Parma Maniac
08-04-05, 15:55
Bilgin Gökberk asıl konusu olan basketboldan bile zerre çakmayan bir insandır.. geçmişte yaptığı tespitler tokat gibi defalarca yüzünde patladı, hala basketbol camiasının içindeymiş gibi cak cak ötmeye bayılır.. teknik, taktik yanından geçmez amai..

bigi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın en güzel örneklerinden biri, bu açıdan Kanatlı Kazım'la da örtüşüyor.. ha belki Galatasaraylı belki de değil, umrumda da değil açıkçası.. ama konusu olan basketboldan çakmayan bi adamın futbol yazıları hiç umrumda olmaz.. camiaların içindeymiş gibi görünüp da aslında bir bokunu bilmeyip bu kadar güzel ve ısrarla sallayan adam az gördüm.. aynı Kanatlı işte..:)

korcank
08-04-05, 16:55
CYK, tekrar hoşgeldin. Ümit ederim en kısa zamanda yüzyüze tanışır ve birbirimize Kerem - Korcan diye hitap edebiliriz. (Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa tribün dergi forumunda da yazıyor muydun?)

Mesajında kuvvetle karşı görüş belirtme ihtiyacı duyduğum hiç bir düşüncen yok. Aslında, açıkçası bu mesajı, bir çok arkadaşımızla tanışıyor olsan da forumda yeni olduğun için emek verip yazdığın yazıya 'cevap verilmemesi' gibi bir hisse kapılmaman için yazıyorum.

Taraftarlığın anlamı, özellikleri, taraftar grupları üzerine, ileride görüşlerimizi paylaşma olanağı bulmamızı diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla,

korcank
08-04-05, 17:28
Emre, Bilgin Gökberk hakkındaki intibanda sözlükçülerle yaşadığı didişmenin etkisi var mıdır bilmiyorum. Bilgin Gökberk'in basketbolu yorumlama becerisi üzerine de fikir sahibi değilim. Fakat biraz kendine özgü kişiliğini hesaba katmak şartıyla, hoşsohbet, kendisine ait güçlü fikirleri olan, dürüst bir adamdır. Tanışma şansınız da var. Ve belki de önce tanışıp daha sonra izlenim sahibi olmak, daha doğru olabilir.

CYK KARŞI
08-04-05, 17:35
Sevgili Korcan,

İçten dileklerin için teşekkürler.

Tribün Dergi'de, yazıyorum bazende bizim grubun forumunda.Bazı forumlara ise gördüğümüz lüzum üzerine yazmıyoruz :)

Kıyıdan köşeden fazla rahatsızlık vermeden burada da yazmaya çalışacağız.

Kerem Usluer

chivu
08-04-05, 17:41
Bilgin Gökberk basketboldan fazla anlamaz. Göründüğü kadarıyla futboldan da çok anlamıyor. Zaten genelde yazdığı yazılaar(gerek futbol gerek basketbol) teknik değil davranış inceleyen yazılardır.
Ama kendini bilir: "hakikaten delidir"

Parma Maniac
08-04-05, 18:58
Korcan abi, sözlükte olanlar Bilgin Gökberk'in genel futbol ya da basketbol bilgisiyle ilgili kesinlikle bir fikir vermemiştir bana, orda tartışılan konu Bilgin Gökberk'in daha çok adamlığı hakkındadır.. Ki bence bu açıdan da sınıfta kalmıştır.. Ekşi Sözlük'te yazılan şeylere gayet gereksiz, gayet küçümseyici bir şekilde cevap vermiş kendisi köşesinden.. yazdıklarından çıkan sonuç da siz kim oluyorsunuz? Halbuki sözlükte onun hakkında yazılanlar, onun her gün köşesinde yazdıklarından hiç ama hiç farklı değil.. O nasıl kendi köşesinden her gün 1-2 kişiye sallama hakkına sahip oluyorsa, Ekşi Sözlük'tekiler de aynı üslupla ona sallama hakkına sahiptir bence.. Ha ordaki bazı arkadaşların ağzı biraz iyi laf yapıyor, kelimeleri çok güzel seçip sözlük tabiriyle çok daha iyi ayar veriyorlar, bu da Bilgin Gökberk'i kızdırmış, saçmasapan şeyler yazmış.. Yoksa dediğim gibi ona yazılanlarda örneğin hiçbir hakaret unsuru yok, kendi sözlükten verdiği örneklerde özellikle hakaret unsuru yok.. Yani bence kızdığı asıl kendi olmalı.. Biraz aynaya bakmalı, ben burda ünlüyüm, rahat rahat sallama hakkına sahibim, niye bana sallamasınlar ki diyebilmeli.. İşte bunu diyemediğim zaman sözlükteki gibi olaylar ortaya çıkıyor, sonuç olarak da zarar gören kendisi oluyor.. Ya da ben yazarım, ben sallarım, çünkü ben elitim diyor kendisi, bu daha büyük ayıp..

Sheva
08-04-05, 21:25
Bilgin Gokberk'in benim de buraya birkac kez tasidigim yazilarinda Chivu'nun dedigi gibi futboldan 'teknik' olarak anlamasini gerektirecek ifadeler yoktu.. Daha ziyade iceriden aldigi bilgiler uzerine oyuncu, teknik direktor ve yonetim arasindaki diyaloglari konu ediyor yazilarina.. Iceriden bilgi aldigi falan yok salliyor diye elestirilebilecegi gibi duyduklarini bildiklerini cesurca yaziyor diye tebrik de edilebilir.. Takdir okuyucuya kalmis..