Tüm Versiyonu Göster : SPIDER-MAN 3
sam raimi'nin röpörtajını okudum nette...
sony pictures'ın basındaki bayan 3. filmle seriye son vericeklerini soylemis...
uzucu...
sam raimi ise suan spiderman'in filmde insan olarak yasayacagı zorlukları,mj ile iliskisinde karsısına cıkacagı engeller uzerinde calıstıklarını belirtmis...
filmdeki kötü karakterler ise henüz belirlenmemis...
yasadıga durum uygun bir karakter secmege calısıyorlarmıs...
venom olur insallah...
en üzücü haber ise film 2007 nin MAYIS'inda vizyona girecekmis...
oha diyorum...
Parma Maniac
11-11-04, 20:11
Avi Arad çıkıp açıklama yaptı arat.. yok öyle bi şey.. seri devam edecek..
harbimi diyosun ya... :)
oh oh cok iyi...
2007 mayısında bi degisiklik varmı peki?..
M.Yasin Cakmak
11-11-04, 20:41
Oyle bir saflık yaparlarsa hayatların hatasını yaparlar. Seri devam etmeli... Ben şu kolsuz profosorü kertenkele olarak bekliyorum açıkçası :)
Parma Maniac
11-11-04, 20:43
değişiklik yok 2007 yazında girecek gösterime film.. olmaz da değişiklik zaten..
Yasin o zaman 3. film senin filmin olacak :wink:
Bengü Cakmak
11-11-04, 21:33
Oyle bir saflık yaparlarsa hayatların hatasını yaparlar. Seri devam etmeli... Ben şu kolsuz profosorü kertenkele olarak bekliyorum açıkçası :)
yasin bizim kittigimiz filmmi o?
M.Yasin Cakmak
11-11-04, 21:38
Bizim gittiğimiz 2.siydi Bengs.
Oyuncu kadrosu aynı mı yine? Orumcegi T.Maguire miydi, O'nun oynaması kesin mi?
Parma Maniac
13-11-04, 22:54
evet kadro baştan sona aynı gian.. Tobey Maguire oynayacak Spidey'yi..
Omur The Little Big
15-11-04, 01:07
Yılan adam rolünde sen oyna Yasin'im.
Yakışır. :D
Ray52Lewis
17-11-04, 16:33
Tobey Maguire iyi hos da, önemli olan Kirsten Dunst´in olmasi bence... http://www.my-smileys.de/smileys2/groszeliebe.gif http://www.my-smileys.de/smileys2/liebe5.gif
Eblek Maguire olsa da olur olmasa da ama Dunst'siz bu iş olmaz :D
Parma Maniac
01-06-05, 11:01
madem kovuyolar bizi Star Wars topicinden ahanda up'lıyorum burayı..
Spidey fanatikleri buyursun.. tamam mı lan reallion?(kafiyeye bak peeh) :D
parma nesininden hoşlanıyorsun bu spider man'in? cidden merak ettiğimden soruyorum...
bence çizgi roman olarak kalsaydı daha iyiydi...
olm hepiniz farkındasınız zaten star wars'ın çok üstün olduğunun...
ahada bkz. parma'nın avatar
ha bu arada harry osborn lavuğunu benim çok beğendiğim james franco'nun oynaması da ayrıca sinir bozucudur!
başka adam yok mu laaan!!
Aslan Suat
01-06-05, 14:53
Spiderman hayranligim o kadar ilerlemistiki, elime bahcede buldugum örümcekleri koyup "ulan isirsana isirsana" diye saatlerce bekledigimi hatirlarim :lol:
UmBeRtO GS
01-06-05, 15:24
Aaaa bu çocuklar için olan o çizgi film değil mi??? :D :kiskis:
Parma Maniac
01-06-05, 16:28
reallion walla Star Wars avatar'ıyla nasıl üstün çıkarımını yaptın bilmiyorum.. ben Star Wars'u severim.. başka filmler gelince onların da avatarını yaparım sorun değil :)
Spider-Man'in nesini seviyorsun derken çizgiroman olarak mı soruyorsun? yoksa filmi mi soruyorsun bilmiyorum..
ama çizgiromana aşık olan herkes zaten filme de aşık olur.. yıllardır beklenen filmlerdi bunlar.. Spider-Man gerekli teknolojik destek yok diye çekilemeyen tek filmdir dünyada.. :)
şimdi bence Spider-Man çizgiroman karakteri olarak dünya üzerinde bir insan elinden çıkmış, çıkabilmiş, çıkabilecek en estetik, en harika yaratık.. bu konuda bilmiyorum karşı fikirle gelebilecek biri var mı ama bence %100 böyle.. yani muazzam bir hayalürünü olduğu kesin.. (Stan Lee :buyuksun: )
sonuçta şöyle bir şey var, Stan Lee ilk defa çizip bunu Marvel'daki yetkililere gösterdiğinde off bu ne? örümcek ve benzeri şeylerden insan tiksinir bunu hayatta yayınlayamayız gibi bir tepkiyle karşılaşıyor ve daha sonra çok bastırması sonucu başka bir dergide yayınlıyor karakteri.. o sayı piyasada bitince de Spider-Man'i kendi adıyla çıkartıyolar.. şimdi böyle insanları korkutan, nefret ettiren bir hayvandan esinlenerek bu kadar estetik, güzel bir yaratık çıkması bence insanları en etkileyen olay..
Spider-Man'in hikayesini seviyorum.. diğer hiçbir şeye benzemiyor bence.. yetenekleri dışında elinde hiçbir şeyi yok.. yetenekleri de öyle muazzam değil.. yani bence harika ama güç olarak muazzam değil onu vurgulamak istiyorum.. ne Batman gibi milyar dolarları var, ne Superman gibi kontrolsüz gücü.. kapıştığı kötüler de çoğu çizgiroman karakterinin villian'lerinden çok çok daha güçlü.. ve hepsini zekasıyla halletmesi benim en çok beğendiğim yönü.. kendi hikayesi harika, öyle diğer çizgiroman karakterleri gibi çapkın değil, bildiğin abaza hatta..:D MJden başkasını görmüyor gözü.. diğerleri gördüğü hatunu affetmezken bunun aklında hep MJ var.. çulsuz, New York sokaklarında fırtına gibi esiyor, şov yapıyor millete.. ama kostümü çıkarınca gelip ev sahibinden, iş patronunda azar üstüne azar yiyor.. muazzam ikilemleri var..
filme gelirsen bence gelmiş geçmiş en iyi çizgiroman uyarlamaları.. her Spidey fanının yıllardır hayalini kurduğu cinsten.. prodüksiyon olarak gelmiş geçmiş en büyük filmlerden biri.. Spidey'nin çıkıp ordan oraya atladığı sahneler çizgiroman estetiğinin en güzel özelliklerini taşıyor.. hareketleri tamamen çizgiroman okuyor hissi verdi bana, özellikle 2. filmde..
popülerlik olarak tartışmasız bence dünyanın en popüler kahramanı.. bunu, filmin ne kadar çok beklendiğini ilk film piyasaya çıkar çıkmaz piyasadaki neredeyse bütün rekorları kırmasından anlayabilirsiniz.. ilk haftasonu, ilk 6 gün, ilk 8 gün(SW aldı sanırım bunu), 300 milyonu en çabuk geçme, 200 milyonu en çabuk geçme ve benzeri sayısız rekoru ilk 2 film kırdı.. DVD satışlarında da çok büyük bir farkla önde.. ne SW, ne LOTR erişemedi bu rakamlara, özellikle DVDde kimse yanından geçemiyor.. yani dünyada en çok fanatiği olan karakter bence, 2007'de 3 senelik bekleyişten sonra Sam Raimi'nin anormal efektler yapacağız demesinden sonra ben birçok yeni rekoru da bekliyorum açıkçası..
budur yani..
Aslan Suat
01-06-05, 17:20
Evet evet, Spidermanin kahramanligi yanisira, Peter Parker olarakta o kadar etkiliyici olmasi cok güzel, ve bence sevilmesindede en büyük etkeni o insani yönü. örnegin Spiderman ikide daha az action vardi diyebiliriz ilke göre, daha cok Peter Parkerin öne ciktigi bir film oldu, ama ben ilkinden daha cok sevdim bu filmi. bu arada Tobey Maguire da Peter Parker icin secilmis en iyi adam bence, yalniz Kirsten Dunst i Mary Jane olarak iyi bulmuyorum, daha güzel bir hatun bulunabilinirdi bence, Kirsten Dunst yakismamis.
bunun yani sira düsmanlarini, daha cok zekasi ile yenmesi bir baska ayrilacilik Spidermande. tabiki o süper gücleri (ne kadar süper güc ise artik) yardimci oluyor, ama cogunda ikinci etken oluyor o süper gücleri, daha cok insan gücleri ile rakiplerini yeniyor.
Spiderman ayrica bir yandan toplumdaki cogu kisinin aynasi oldugu icinde seviliyor, cogu insan kendisini Spiderman (yada daha cok Peter Parker) ile identifike ediyor.
not: parma LOTRden bahs etmis. ben hicbir bölümünü izlemedim. o filmi protesto ediyorum. kitabini yazan bir Güney Afrikali beyazi bir irkci idi.
valla parma spider man'in yan ürünlerinin pazarlanması,filmin reklamının çok iyi yapılması ve en önemlisi yaş sınırının olmaması bahsettiğin rakamların oluşmasına neden oluyor. Yoksa alırlar babayı :D
Herşeyden öte filmde olan bitene kapılman çok zor.. gerçeklik hissi vermiyor.tıpkı batman gibi superman gibi.. Ama bu demek değildir ki spider man ve benzeri filmler kötüdür - tu kakadır.
Gidilesidir..Eğlendirir,hoplatır zıplatır ama biter düşünmezsin bir daha hepsi bu..
Hepinizin hissettiklerini biliyorum yani :lol:
Aslan Suat
01-06-05, 17:25
reallion,
sende cok midichlorian var kardesim :D
M.Yasin Cakmak
01-06-05, 18:01
Starwars müthiş bir seridir ama 1-2-3 sadece hikayenin kalitesi ve herşeyden öte Anakin Skywalker ile kurtarmıştır. Spider man film kalitesi olarak çok ileridedir.
Ayrıca Loser ve Hero ikilemini maksimum düzeyde yaşatma kabiliyeti bile Spider Man'i özel yapar. Toby de bu rolün adamıdır. Sonuçta Spiderman bir başka.
Ayrıca Emre örümcek öle iğrenç bir hayvan da değildir :) .
Parma Maniac
01-06-05, 18:04
yahu yapma reallion'cım.. Star Wars'ta yok mu o dediklerin.. yan ürünler konusunda SW Spider-Man'i 2ye değil 3e 4e katlar rahatlıkla.. reklam olayına gelince Revenge of the Sith vizyona girmeden 1-2 hafta önce George Lucas filmin reklamını yapmak için USA'de genç neslin yeni trendi olan The OC'ye katıldı misafir oyuncu olarak.. yani bunu bile yaptı, daha ne reklam pazarlamaları var SW için.. sen reklamsız mı çıktıklarını sanıyorsun piyasaya..bence bu yönlerden hiçbir farkı yok SW'un Spider-Man'den.. çocuklara gelince evet belki Spider-Man'in çocuk fanatiği daha fazladır ama bu SW'da yok demek değildir.. unutmamak gerek ki iki film de PG-13 olarak çıktı piyasaya.. yani Spider-Man'in gişelerdeki üstünlüğünü bunlarla açıklamak bence mümkün değil pek :)
spider man pg-13 le mi çıktı?! a valla bilmiyordum peki niye?
lucas o dediklerini yeni nesile star wars'u tanıtmak için yaptı ki bu çok doğal..Bunu yapması yadırganmamalı.
boru değil, return of jedi bundan 22 yıl önce çekildi..Yeni nesili bu efsaneden haberdar etmeye çalışıyor adamcağız..
Yinede spider man'in gişe yapması,rekorlar kırması çok normal. çizgifilmleri,çizgiromanları olsun halen daha heryerde karşına çıkabiliyor. Yani her daim bu filmin reklamı yapılıyor gibi. Bütün veletler spider man'deki karakterleri, kim olduğunu ne yaptığını biliyor ama Star wars'ı sadece isim olarak!
Buna rağmen Star Wars'ın gişedeki başarısı, eşi benzeri görülmemiş strateji harikası bir senaryoya sahip olmasıdır.. Bi kere "uzun zaman önce" diye başlaması "ulan acaba olmuşmudur çok eskiden bu tip şeyler lan" diye düşünmeye itiyor ve gerçekte olmuş olabilir gözüyle bakmanı sağlıyor ki filmler de inandırıcı biçimde çekilmişlerdir.. Star wars'a olan hayranlığı açıklayacak başlıca sebeplerden biride budur..Bu inandırıcılık olmasaydı bi takım manyaklar, jedi dini yaratıp masonluk yapmazlardı :)
Aslan Suat
01-06-05, 19:23
ona bakarsan reallion, Spidermanin temel konusu olan Mutasyon olmus olabilirden ziyade var oldugu kesin. Insanoglunun vücütü daima dogagüclerine uyarak bir mutasyon icerisinde oldugu bir gercek var. söyle düsününki bundan binlerce yillar önce insanlar cok kili dolasiyorlardi vücüt o zamanki sogukluklara kendisini uydurmustu, bugün ise havalar daha sicak olmasinin yani sira buluz, ceket giymemizin sayesinde cilop gibi olduk neredeyse :D yani vücütta bir mutasyon varoldu.
Cinlerin cekik gözlü ve patlak burunlu olmasida vücütün soguk esen rüzgarlara en iyi korumayi böyle görmesinden kaynaklaniyor (cinlerin atalari jakutsk taraflarindan olmasi). yani yine bir mutasyon olayi.
yada bugün Kung Fu yapan insanlarin kollarini, Bruce Lee filmlerindeki, o cok kolu tahtalardan olusan aletle (GORA da da vardi) antreman ederek, anormal sekilde sertlestiriyor ve ayni anda elastik bir yapi veriyor (elastik derken lastik gibi degil, celik gibi).
yada Afrikadaki zencilerin özelikle Kenya ve Ethiyopyali zencilerin Olimpiyatlarda uzun mesafelerde iyi kosmalari, kendilerin dogasi sayesinde. bulunduklari ülkede avcilik yaparak saatlerce avladiklari hayvanin pesinden kosturmalari bundan en büyük etken, ayrica zencilerin ayak bölümünde biz Türklerden yada Avrupalilardan bir fazla kemigi bulundugunu biliyormuydunuz?
Mutasyonun var oldugu bir gercektir, soru midichlorian var olmasi mümkünmüdür bunu düsünmek lazim :D
Aslan Suat
01-06-05, 19:25
ayrica yazmayi unutum, Japonlarin zekasini baslarina yedikleri o atombombasina bagliyorum :D
Parma Maniac
01-06-05, 20:09
PG-13 çıkmasının nedeni gayet vahşi sahneler olması içinde.. özellikle ilk filmin finalinde Green Goblin'le dövüştüğü sahnedeki sertlik birçok film eleştirmenince sert bulunmuştu gereksiz bir şekilde..hatta filmin derecelendirilmesinin tekrar yapılması için başvuruldu ama değişmedi..
2.filmdeyse Doc Ock'un hastanedeki sahnesi özellikle rahatsız edici yapılmış, onu ben de çok gereksiz buldum.. filme 9-10 kere izledim sinemada.. hemen hemen her izleyişimde o sahneden sonra bazı çocukların anne ve babaları tarafından filmden çıkarıldığını, hatta bazılarının ağladığını gördüm.. yani gerçekten sınırları zorlayan sahnelerdi bunlar..
vallahi reallion'ım, eğer ilk 2 filmle haberdar olamadıysa yeni nesil zaten olmasın, öyle filme 2 hafta kala çıkılan The OC şovlarıyla haberdar olmazlar zaten onlar artık :D
Star Wars'un çok mükemmel bir senaryosu olduğunu düşünmüyorum.. çok yaratıcı ve ilginç olduğu kesin ama.. lakin düzenli bir Spider-Man okuru olsan çizgiromandaki hikayeler seni hayrete düşürebilirdi.. yani bence sen Spider-Man'i fazla çocukça, kaydadeğer olmayan bir şey olarak görüyorsun fakat maalesef öyle değil.. :)
ki mesela ilk filmi David Koepp yazmıştır Spider-Man'de senaryo olarak.. ki Koepp Hollywood'un en iyi 2-3 senaristinden biri olarak bilinir.. bence ilk film muazzam diyaloglara sahipti.. 2.filmde de Alvin Sargent vardı.. o da çok iyi senaryo yazarlarından biridir.. ben onu da ilk film kadar etkileyici bulmuştum..
suat, sen ırkların doğal gelişimlerine örnekler vermişsin.
Adamın bir ısırıkla örümceğe dönüşmesinden bahsediyoruz :) Ayrıca spider man bu zamanlarda olup biten şeyleri anlatıyor. Ama Star wars "çok uzun zaman önce" diye başlıyor.. Yani midichlorian denen illetin olabilirliği tartışılmamalı.Var diye kabul ettiriyor bize bu "çok uzun zaman önce" lafı. Bu tarz filmlerde inandırıcı olmak oldukça zordur ama Lucas bunu başarmıştır..
neyse iş gitgide Star Wars-Spider Man kıyaslamasına gidiyor ki bu hata olur çünkü SW sadece bilimkurgu değildir ve spider man'da(geçmişte yada gelecekte değil bu zamanlarda olup biteni anlatıyor) bir çok manyak yaratığın olması ve şehrin altını üstüne getirmesi(ve daha görmediğim bi ton şey) gibi durumlar iki filmin aynı kategoride tartışılmasına mani oluyor aslında.Bir şehirde doğa üstü güçleri olan ne kadar yaratıkımsı insan olabilir ulan fantezi bu :D
Yani Spider Man eğlenmeni, SW ise düşünmeni sağlıyor.Bu yüzden kıyaslanmamalı.
"biz kıyaslamıyoruz ki be" dersiniz şimdi evet haklı olursunuz ama gidişat o yönde :)
Parma Maniac
03-06-05, 12:48
ben cevap verirdim ama uzayacak, boşver hehe
ver sen ver :)
verde tartışalım bilelim öğrenelim..
ben engin bilgi sahibi değilim spider man hakkında(yani bilmiyorum farkında olmadan incittimmi senin gibi bir spiderman delisini) ama kendim gözlemlediğim kadarıyla yorum yapıyorum. Karaladığım bi çok şeyin doğruluğundan eminim ama "bak o öyle değil aha böyle" gibi düzeltmelere açığım.. schabilirsen sch ağzıma yani parmacım
Parma Maniac
03-06-05, 13:35
yani şimdi son yazında zaten pek öyle düzeltilecek bir şey yazmamışsın çünkü öznel bi yorumun var ama ben katılmıyorum tabii ki..:D
yani Spider-Man'de bi yığın hayvan adamın olup şehrin altını üstüne getirmesi neden Star Wars'tan farklılaştırıyor olayı anlamadım.. bunların ikisi de fantastik eserler.. bilim-kurgu ikisi de.. yani SW'ta öyle şeyler var ki Spider-Man garip kalır yanında..ama şöyle bir şey var.. Star Wars'un kendi evreni var, o yüzden o abukluklar garip gelmiyor sana.. Spider-Man ise gerçek, bildiğin dünya.. şu anda yaşadığımız dünyanın fizik kuralları geçerli.. orda bunları görünce saçma geliyor sanırım sana.. ama işte beni ve belki de birçok kişiyi çeken neden de bu.. yani günümüz dünyasında da böyle şeylerin olabileceği hayalini kurduruyor bize Spider-Man..:)
Spider-Man eğlenmeni, SW düşünmeni sağlıyor olayı ise baştan yanlış bence.. Spider-Man birçok alt metinden beslenen bir hikaye.. gayet de felsefi bir yaklaşımı var.. SW'un bu açıdan farkı ne mesela anlatırsan iyi olur.. yani SW'taki ne düşündürüyor seni? Spider-Man'deki neler düşündürmüyor? bence bir fark yok.. sadece Star Wars çok daha komplike bir dünya olduğu için izlerken haa bu ondan mı acaba, bu bundan mı diye çıkarımlar yapıyorsun, düşündüren olsa olsa bu olur.. yoksa daha felsefik bir konusu falan yok bence.. ha komplike olması da üstünlüğüdür dersen bence değil derim ben..
nede güzel cevaplamışsın benim yerime bir çok sorunu ne diyeyimki başka? .)
Star Wars'un kendi dünyası var.Dolayısıyla sana hiç birşey saçma gelmiyor.
Spiderman ise bildiğimiz dünyada geçiyor seninde dediğin gibi.Gariplikler ,yaratıklar vs. hepsi Star wars'ta da var ama o star wars'un dünyası kim ne diyebilir? Kafadan eywallah.
Star Wars'ta karakterlerin doğumunu,yaşlılıklarını,ölümlerini görüyorsun.Yani hikaye bunun bir fantezi olduğu gerçekliğinden iyiden iyiye uzaklaşmanı sağlıyor.. Ama 40 sene sonra bile peter parker'ı yağız bir delikanlı olarak görücez.
Bütün bunlar birini diğerinden üstün yapmaz dediğim gibi böyle bir tartışma olmaz. Arada çok keskin bir çizgi var. Star wars'un benzerlerinden olan farkından bahsettim. Bu farkın onu üstün yaptığını anlatmaya çalışmıyorum yani.
Ancak film kalitesi olarak tartışılabilir. Hikaye/hikayeler'in üstünlüğü tartışılamaz...
ps: düşündüyor derken "felsefe okuyanlar bu film tam size göre" demek istemedim yani.
Aslan Suat
03-06-05, 15:12
nede güzel cevaplamışsın benim yerime bir çok sorunu ne diyeyimki başka? .)
Star Wars'un kendi dünyası var.Dolayısıyla sana hiç birşey saçma gelmiyor.
Spiderman ise bildiğimiz dünyada geçiyor seninde dediğin gibi.Gariplikler ,yaratıklar vs. hepsi Star wars'ta da var ama o star wars'un dünyası kim ne diyebilir? Kafadan eywallah.
Star Wars'ta karakterlerin doğumunu,yaşlılıklarını,ölümlerini görüyorsun.Yani hikaye bunun bir fantezi olduğu gerçekliğinden iyiden iyiye uzaklaşmanı sağlıyor.. Ama 40 sene sonra bile peter parker'ı yağız bir delikanlı olarak görücez.
Bütün bunlar birini diğerinden üstün yapmaz dediğim gibi böyle bir tartışma olmaz. Arada çok keskin bir çizgi var. Star wars'un benzerlerinden olan farkından bahsettim. Bu farkın onu üstün yaptığını anlatmaya çalışmıyorum yani.
Ancak film kalitesi olarak tartışılabilir. Hikaye/hikayeler'in üstünlüğü tartışılamaz...
ps: düşündüyor derken "felsefe okuyanlar bu film tam size göre" demek istemedim yani.
bildigimiz dünyada gectigi ne malum :D
Spidermande paralel universumlar (kainatlar) var, birinde ise bizim dünya var orda Spiderman bir cizgiroman figürü cizeride Stan Lee oluyor. yani gerceklige baglaniyor, dolasiyla romanda yada filmde gecen Spiderman baska bir universumun Spidermani oluyor :D
suat, en azından sıradan bir günde, amerikada ne kadar bkunu yemiş delü yaratık varsa birbirine girdiğini görmüştüm filminde bu yeter bana :)
Şu da var, star wars'ta hem olan bitenden hoşnutsun,heyecan yaşıyorsun hemde olan biten kendi dünyasında olduğu için imkansız gelmiyor ve inanmak istiyorsun,gerçekten çok uzun zaman önce böyle birşeyin olmuş olabileceğini düşünüyorsun.. Bunu hissedemeyeceğimi bildiğim için sadece yaratık görmek,aksiyon izlemek yani eğlenmek için izliyorum spiderman'i. Ben bunun için izliyorum. zevklere isyanım yok. "Spiderman bunun için izlenebilir ancak" mesajı verme niyetinde değilim..
yani günümüz dünyasında da böyle şeylerin olabileceği hayalini kurduruyor bize Spider-Man..
İşte sen bu zmanda keşke böyle şeyler olsa diye izliyorsun.Hoşuan gidiyor gerçekmiş gibi görmek.
Ama ben SW izlerken neden olmuş olmasın çok uzun zman önce diyerekten heyecanım kat ve kat artıyor,geçmişi tasavvur etmeye başlıyorum.. Yani ne kadar fantezi olsada çok uzun zman önce bunun olmadığının ispatı yok! ama spiderman'de olanların hiçbirinin gerçek olmadığını biliyoruz.
Manyak mısın be adam film bunlar kendine gel nidalarını duyar gibi oluyorum.. Neyse düşündükçe kafam alak bullak olmaya başlıyor yine yazamıyorum..
ben p.tesi'ye kadar yokum dostlar.. kalın sağlıcakla
may the force be with you :D
UmBeRtO GS
03-06-05, 18:04
Çocuk filmi vs. Star Wars :D :kiskis:
Parma Maniac
03-06-05, 23:17
işte bu tamamen bakış açısı.. sen o tip yeni evrenler ve onun içinde oluşan bilim-kurgulardan hoşlanırsın, ben günümüz dünyasına benzer bir dünyada geçen fantastik hikayelerden hoşlanırım.. bana bu tip gerçek dünyada geçip olağanüstü hadiselerin yaşanması daha heyecan verici geliyor..
ama LOTR ve SW gibiler de ayrıdır, lezzeti farklıdır..
bu arada Star Wars'un bu özelliğinden bahsetmişken bence büyük eksikleri mevcut bu açıdan.. içinde bulunduğu evrenden hiç bahsetmiyor hikaye boyunca.. LOTR'da bir Middle Earth kavramı var ama Star Wars'ta bu tip bir bilgi göremedim ben.. yani bizim galaksimizden çok uzakta bir yerlerde yaşanan şeyler bunlar da diyebiliriz.. ben daha çok Middle Earth gibi belirli kalıplara oturtulmuş bir universe'ü tercih ederdim Star Wars'ta.. yani dediğim gibi Star Wars'un diğerlerinden farkı değil bu, en büyük rakibi LOTR çok daha fazla uyuyor o tanıma :)
olayı daha gizemli yapıyor işte bu :D
hem ne gerek var evrenin nası birşey olduğundan bahsetmeye? sahnelerden anlıyorsun zaten.. tatoinen, coruscant'in nasıl yerler olduğunu falan and the fishmekan açık ortada zaten. kaçtım ben
Aslan Suat
06-06-05, 19:47
olayı daha gizemli yapıyor işte bu :D
hem ne gerek var evrenin nası birşey olduğundan bahsetmeye? sahnelerden anlıyorsun zaten.. tatoinen, coruscant'in nasıl yerler olduğunu falan and the fishmekan açık ortada zaten. kaçtım ben
iliskimiz bitmistir :lol:
http://www.ifilm.com/presents/spiderman3
yeni teaser yayinlanmis ben daha yeni izledim...
izlemeyenler muhakkak bir goz atsin...
saka maka cokda kalmadi artik...
4 mayis...
az kaldı zaman çabuk geçiyor. Askerde gidecek arkadaşlar askerden geldikten sonra ilk gideceğiniz sinemada bu olur herhall :D
valla az kaldi diyoruzda 4mayisi nasil bekleriz bilmiyorum serinin en iyisi bu olacak gibi siyah kostum cok guzel olmus
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to