Tüm Versiyonu Göster : 100. Yıl'da Başarı Sadece Futboldan Bekleniyor
futbol takımına odaklandık...
diger branşlarda durum nedir...
Galatasaray Basketbol Takımı yine sürünüyor...
Galatasaray sadece futbol takımında ibaret degil...
marsımızı anımsıyalım...
Dün Hıncal Uluç'a bu konuyla ilgili bir mail attım. Ondan başka amatör şubeleri dile getiren yazar yok. Herkes futbolun peşine takılmış gidiyor. Kulüp spor kulübü olmaktan çıktı futbol kulübü haline geldi. Onu bilşe doğru düzgün beceremiyorlar. Yazıklar olsun..
Bob Marley
11-11-04, 16:35
bir tek su topu iyi gidiyor sanırım.
basketbolda sürünüyoruz. bayan takımımızda yabancı yok.
erkek takımında bir yabancımız takımın içine etmeye devam ediyor: Halil Üner
halimiz içler acısı, oysa tüm sözlerini tutan(!) baskanımız tüm branslarda basarı sözüyle gelmisti. (büyük ihtimal ligde kalmayı basarı sayıyor)
Bengü Cakmak
11-11-04, 17:04
onurcum,
o saydiklarinla galatasaray kulübü zaten hic bir zaman yakinen ilgilenmedi. Hernekadarda bu durum cok üzücü olsa hala birsey yapmiyorlar... Yönetim 100. yilda zaten sampion olmayi basaramadi benim gözümde.
suan 90. yılımızda olsak, önümzüde koca bir 10 yılımız daha olsa ve o 10 yıllık sürecte yine bu yönetim olsa,halimiz yine aynı olurdu 100. yılımızda...
Omur The Little Big
12-11-04, 10:48
Bu konuda haftaya Herşey Galatasaray için platformunun amatör şube kaptanlarıyla bir toplantısı olacak arkadaşlar.Orada alacağım notları sizinle de paylaşacağım.
Züğürt turizm
Ayhan GÜNER
Basketbol Federasyonu’nun otobüs yardım talebini ‘Rezil oluruz’ diye geri çeviren idareciler ve oyuncular, 3 aydır maaş alamıyor. Yabancılar ev yerine otelde kalıyor. Basketbol şubesi, Florya’da terk edilmişliği oynuyor.
Nerede yenilmez armada
Nereden nereye... Bir zamanların basketboldaki tarihi takımı G.Saray şimdi ağlanacak durumda. Yalçın Granit, Baba Özer, Şengün Kaplanoğlu, Ali Uras, bugünün federasyon başkanı Turgay Demirel gibi bir çok yıldızı Türk basketboluna kazandıran, ‘Yenilmez armada’ alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran Cimbom’un bugünkü takımı parasızlıktan ne yapacağını şaşırmış durumda. Geçen sezondan bu yana hem teknik ekip, hem de oyuncular adeta ‘Züğürt Ağa’yı’ oynuyor.
12 Dev Adam’ın otobüsü
100. yılda futbolda olduğu gibi tüm branşlarda şampiyonluk hedefleyen G.Saray’da kimine göre rezillik, kimine göre çok ayıp diye nitelendirilecek bir olay yaşandı. Ligin ilk haftasında Büyük Kolej ile oynanacak maç için basketbol şubesi yetkilileri, otobüs istedi. Karşılaşmadan bir gün önce kapıya otobüs yerine minibüs geldi. Minibüse ne oyuncular sığdı, ne de eşyalar. Coach Halil Üner’in arabasının yanı sıra bir başka araba daha imdada yetişti.
Bu teklif reddedildi
Takım 3 parçaya bölündükten sonra Ankara yolculuğu başladı. Ne var ki minibüs yavaş gittiği için Başkent’e geç geldi, yapılması gereken idman iptal edildi. Cimbom da Büyük Kolej’e yenildi. Basketbol Federasyonu yetkilileri, sarı kırmızılı takımın maddi durumunu bildiği için bu hafta Ankara’daki T.Telekom maçı için 12 Dev Adam’ın otobüsünü vermek istedi. Bunun için bir yazının yeterli olacağını belirtti. Ne var ki idareciler, rezil oluruz diyerek bu iyi niyet göstergesini kabul etmedi.
Konsantre olamıyorlar
Bu durumu öğrenen sarı kırmızılı yöneticiler biraz olsun silkindi ve bu hafta Ankara’da oynanacak Türk Telekom karşılaşması için uçak bileti yerine futbol şubesine ait otobüsü basketbol takımına tahsis etti. 3 aydır maaş alamayan oyuncular ne idmana, ne maçlara konsantre oluyor. Bu durum da coach Halil Üner’i kara kara düşündürüyor. Tecrübeli çalıştırıcı, gelişmeler hakkında suskunluğunu korurken, Florya’daki soyunma odalarını görenleri hayretler içine sokuyor.
Soyunma odaları harabe
Florya’da sığıntı gibi olan oyuncuların soyunma odaları ise harabe. Bırakın soyunmayı, hijyen olarak incelense kapısı mühürlenecek cinsten. Kendi haline bırakılan basketbol şubesi, G.Saray’ın bir futbol kulübü mü, yoksa spor kulübü mü olduğunu kendi kendisine sormaya başladı. Takım, F.Bahçe ve Beşiktaş’ın yatırım yaptığı basketbolda yalnızları oynamanın burukluğu ve üzüntüsü içinde günlerini geçiriyor. ‘Keşke şube kapansa’ söylentileri de ayyuka çıkmaya başladı.
Yabancılar sudan ucuz
Yabancı oyuncuların ne evi var ne de arabaları. Otel odalarında kalıyorlar, araba istedikleri zaman müracat ettikleri yer rent a carlar. Diğer takımlar 100 bin ve daha yukarı ABD’li ararken, sarı kırmızılılar 50 bin dolar ya da daha aşağıda yabancılar alıyor. 3 bin dolar aylıkla oynayan oyuncular G.Saray’a can simidi olamıyor. Bunun sonucunda da Cimbom puan cetvelinde lig sonuncusu olarak dolaşıyor.
hürriyet
--------------------------------------------------------------------------------
YAzıklar olsun basketbol şubesini bu hale getiren yönetime de başkana da.. Ülkeye basketbolu getiren kulüp ne hallere düştü. 100. yılda şuydu buydu heheh höhöh diye milleti oyala bakalım.. Bir gün olur elbet hesabı sorulur bir şekilde.
Bob Marley
12-11-04, 11:31
yaw halil üner'e felan kiziyoruz ama ondan baska da herhalde kimse çekmez bu eziyeti.
bugün bu haberi hürriyet'te görünce sevindim.
bu rezilligi herkesin bilmesi lazım.
taraftarların da sahip çıkması lazım terk edilmis subeye.
Ülkeye basketbolu getiren camianın bu hallere düsmesi ne acı..
Konuyla ilgili Yalcın Granit'in Hurriyet'teki yorumları da şöyle:
100.yıl utancı
G.Saray basketbolu, futboldan izin almadan Florya’da yürüyemiyor bile. Oysa Tarabya’daki tesisler hazır bekliyor. Eğer G.Saray bu fırsatı kullanamazsa 100. yıl denildiği zaman bu yönetim çok acı hatırlanacaktır.
G.Saray Basketbol takımının ve Türk basketbolunun içinde bulunduğu durumu potanın duayeni Yalçın Granit ile konuştuk.
- Son iki yıldır G.Saray Basketbol Şubesi’nin başındaydınız. Bu sezon da G.Saray lige iyi başlamadı. Neler oluyor?
Galatasaray’da basketbol şubesinin özerkliği gündeme gelince bu görevi arkadaşlarımla birlikte biz yüklendik. Tek amacımız vardı. Tribünleri doldurarak, kendi gelirleriyle ayakta kalan bir basketbol şubesi yaratmak.
Çünkü yıllardan bu yana oluşan, ‘Basketbol, futbolun parasını yiyor’ anlayışını daha doğrusu utancını değiştirmek istedik. Yapamadık.
- Niye? Yalnız mı kaldınız, destek mi göremediniz?
Bunun iki nedeni vardı. Birincisi, G.Saray camiasının maddi manevi desteğini alamadık. İkincisi ve asıl önemlisi ise, tüm maçları yayınlamasına rağmen TRT’nin basketbol için tek bir kuruş bile vermemesiydi.
Peki ne yapılmalı?
Basketbolun genel bir tanımlamayla 4 gelir kaynağı var. Tribün gelirleri, yayın gelirleri, basketbol okulları ve sponsorlar. -Bu noktada Beşiktaş’ı tebrik etmek lazım. Çok iyi bir salona sahip oldular.- Tribün gelirleri senelik harcamanın yarısı. Biz işte bu konuda G.Saray olarak geçen yıl önemli bir adım attık. Tarabya’daki Metin Oktay Tesisleri’nin kiralama teminatını aldık. Bunun belgesi G.Saray Spor Kulübü’nde.
Daha sonra bunun için bir adım atıldı mı?
Hiç sanmıyorum. Düşünün, G.Saray’ın bugünkü ekonomik koşullarla yeni bir salon yapması imkansız. Bu durumda o tesis 2 hatta 3 kat daha önem kazanıyor. Ayrıca Trabya Metin Oktay Tesisleri’nde futbol sahaları, tenis kortu ve yüzme havuzu da mevcut. Seyirciyi de, sporcuyu da oraya çok rahat çekebilirsiniz. Binlerce kişinin geleceğine yapılacak bir yatırım bu.
Tarabya neden tercih edilmiyor?
Bilmiyorum. Düşünün G.Saray’ın basketbol şubesi hala sığıntı gibi Florya’da. Basketbolun Florya’da yeşermesi imkansız. Çünkü orası futbolun kalesi. G.Saray bu ülkeye basketbolu getiren ve sevdiren bir kulüp. Ve ne acı ki, Florya’da açık havada koşmak için bile basketbolcular, futboldan izin almak zorunda. Yönetim, futbolla ya da herhangi bir futbolcunun sözleşmesiyle o kadar yoğun ki, klasörün en altındaki o dosyaya yani Tarabya Tesisleri’nin belgesine bakmadı bile. Eğer G.Saray bu fırsatı kullanamazsa 100. yıl dendiği zaman G.Saray camiası bu yönetimi çok acı olarak hatırlayacaktır. Derya Taşdelenler hariç. Çünkü o olmasaydı bugün hala şubeyi kapatıp kapatmamayı konuşuyor olacaktık.
Başbakana anlatamadılar
- Sadece hükümet mi ya da TRT’mi suçlu? Kulüplerimizin hiç mi günahı yok?
Olmaz olur mu? 3 büyük kulübün başkanı futboldan bir dakika başlarını kaldırsa, spor kulübü oldukları gerçeğinin farkına varsa, çözüm çok basit. Ama olmuyor. Niye çünkü 3 başkan birlikte Ankara’ya gidip, basketbolun önemini Başbakana anlatamıyorlar. Başbakanımız bugün bir emir verse basketbol patlama yapacak. Ehh F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş’ta bunu gerçekleştiremiyorsa, yapacak bir şey yok.
TRT elini cebine atmalı
Basketboldaki sıkıntılar sadece G.Saray’a özel değil. Türk basketbolu için neler yapılmalı?
Bugün tüm kulüpler, buna Basketbol Federasyonu da dahil maçların yayınlanması için rica minnet koşturuyor. Oysa bu ülkede basketbol için adım atması gereken en önemli kurum TRT. TRT basketbola yardım etmeli. Aslında bu yardım basketbola değil Türk gencine yapılacak bir yardım. Takımlarımızın yayın gelirine ihtiyacı var. F.Bahçeli, G.Saraylı, Beşiktaşlı gençler salonun önünde bekliyorlar, maça girmiyorlar. Neden? Çünkü başarılı bir takım izlemek istiyorlar. Başarılı takım kurabilmek için, yayın ve sponsor geliri şart. Yayın geliri olmayınca, iyi takım kurmak, tribünden gelir elde etmek imkansız. Bomboş tribünler için de sponsorlar niye para versinler ki? Hükümetin Türk gencine yardım için 6 ayda 3-5 milyon dolar gibi komik bir parayı esirgemesi anlaşılır gibi değil. Peki ben de size bir soru sorayım. Sizler spor servisinin sorumlularısınız. Abdi İpekçi’ye basketbol izlemek için 10 bin kişi koşsa, siz sayfalarınızda daha büyük yer vermez misiniz?
Bayan basket şubesinin hali de içler acısı :
Gsbasket.org sitesinde yapılan açıklamada durumun vehameti ortada ne yazık ki ..
Canaydin klasiklerinden bir tane daha..
Bir de eski basketbol oyuncusu olacak..
Yazik..
Zorlukları aşacağız
Ali Naci KÜÇÜK
G.Saray’ın basketboldaki başarısızlığında teknik olarak kendisinin de sorumluluğu bulunduğunu belirten antrenör Halil Üner, ‘Çok uzun olan bu maratonda ilerideki haftalarda başarılı olacağımıza inanıyorum’ diye konuştu.
Ben de sorumluyum
Galatasaray Basketbol Şubesi’nin içler acısı halini dün gözler önüne seren HÜRRİYET’in haberi yankı uyandırırken, sarı kırmızılı takımın antrenörü Halil Üner, içinde bulundukları zor günleri aşarak başarılı olacaklarını söyledi. Başarısızlıkta tek suçlunun yönetim olmadığını ve kendisinin de sorumluluğu bulunduğunu belirten Halil Üner şöyle konuştu:
Takım geç kuruldu
‘G.Saray Basketbol Şubesi ile ilgili güncel durumun yalnızca yönetimin üzerine kalmış gibi gözükmesi beni rahatsız etti. Bu durum yalnız maddi problemlerle alakalı değildir. Şu andaki takım geç kurulduğu ve yeni yapılandığı için uyum problemi yaşamaktadır. Ve bundan dolayı sportif bir başarısızlık görülmektedir. Başarı ve başarısızlıkta teknik olarak tek sorumlu benim.
Biz bir aileyiz
Ligin çok başında, henüz 4. haftadayız. Çok uzun olan bu maratonda ilerideki haftalarda başarılı olacağımıza inanıyorum. Biz bir aileyiz. Nakit akımı dışında günün şartlarına göre müessese kulüpleri hariç diğer kulüplerde yaşanan ödeme sıkıntıları, doğal olarak bizde de yaşanmaktadır. Amatör şubelerini spor kulüplerinin yalnız başına taşımaları çok kolay değildir.
Altyapı yatırımları
Ayrıca G.Saray’ın da spor kulüpleri içinde basketbol şubesini hep en yukarıda taşıyan, en fazla yatırım yapan kulüp olduğu unutulmamalıdır. Bence spor kulüplerinin günlük yatırımlarla değil, altyapı yatırımlarıyla kalıcı sonuçlar beklemesi gerekmektedir. G.Saray camiası ve yönetim kurulunun tamamiyle arkamızda olacaklarından hiçbir şüphemiz yoktur’
murat sener
13-11-04, 16:25
eski bir basketbolcu olan özhan canaydının basketbol şubesinin bu haline müdahale etmemesi ayıp,ayıp olmasının yanı sıra yöneticilk eksikliği diye düşünüyorum
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to