PDA

Tüm Versiyonu Göster : Şansal Büyüka:fb'Nin Kabadayılığı Kendi Sahasında Söküyor

LuisFigo
25-02-05, 13:09
''FENERBAHÇE'NİN KABADAYILIĞI KENDİ SAHASINDA SÖKÜYOR''
Şansal Büyüka'dan FB'ye yaylım ateşi
Akşam Gazetesi yazarı Şansal Büyüka, Fenerbahçe’nin İspanyol ekibi karşısında aldığı yenilgiyi ve UEFA’da elenmesini değerl

Yaşasın Kadıköy

Maçı iyi hatırlayın. İkinci yarının başlangıcından altmışıncı dakikaya kadar, yani bu yarının ilk 15 dakikasında, ikisi Tuncay, biri Nobre, biri Anelka, diğeri de Serkan'la kaçan tam 5 gol pozisyonu. Hem de kaçırılması, atılmasından çok daha zor net 5 gol pozisyonu. Kayserispor'a 7 gol atmışsın bana ne kardeşim. Şu 15 dakika içinde yakaladığın 5 net gol pozisyonundan ikisini-üçünü atıp turu geç ki, ben de sana takım diyeyim. Ama kabadayılığın kendi sahanda söküyor. Oysa oynayıp elendiğin takım da, 3-5 gol attığın takımlardan çok daha fazla bir takım değil. İyi bir takıma yenilip elensen canım yanmayacak. Sıradan bir İspanyol takımına bu kadar kolay yenilip, bu kadar kolay eleneceksen, bu milyon milyon dolarları, bu yıldızı sadece Türkiye'de parlayıp Avrupa'da mum gibi sönen yıldızları niye alırsın, bu kadar parayı niye harcarsın?

Anelka'ya bakıyorum, maçın bir dakikasında bile yok. Alex'e bakıyorum, nerede Türkiye ligindeki Alex, nerede Avrupa maçlarındaki Alex? Brezilyalı'nın borusu bizim maçlarda ötüyor. Avrupa macerası başladı bitti, neyse Alex hiç olmazsa bir gole imza atabildi.

Üstelik daha ne konuşuyoruz, biz daha baraj kurmasını bilmiyoruz. Boy hizasını bile geçmeyen bir şut, gidiyor kalemize gol oluyor. Galletti'nin frikiğinde top yerden gidip gol olsa lafım yok. Havadan gidip gol olsa hiç lafım yok. Ama vücut hizasından giden bir top, baraja rağmen nasıl gol olur? Ya köşeni iyi alacaksın, ya da baraja bir-iki adam daha sokacaksın, o da yok.

Fenerbahçe bu Avrupa işini maalesef beceremiyor. Dünya yıldızı, Avrupa yıldızı diye milyon dolarlar sayıp oyuncular getiriyor ama bir türlü Avrupa takımı olamıyor. Kimse kusura bakmasın, Fenerbahçe için en iyisi, hani bir şarkıdaki gibi 'köyüne dönmek.' Hiç olmazsa İstanbulspor'a 4 atıp, Kayserispor'a 7 çekip, kendi kendini kandırmaya devam eder. Oooooh bu hafta da A. Sebat maçı var ki, Alex coşar, Tuncay koşar, Fenerbahçe rakibi gole boğar. Nereden çıktı bu İspanya? Nereden çıktı bu Avrupa? Ne gerek var canımızı sıkmaya?

Yaşasın Kadıköy.

Swing
25-02-05, 13:14
Tabelacılar yine methiye dizmeye başlamışlar :lol:

Bu Takım genç ve iyi bir takım. Tek ihtiyacı olan zaman ve tecrübe ,sonrası ise kendiliğinden gelecektir... :D

fred frith
25-02-05, 13:52
kendini kandiriosun bence swing

kupayi almanin tek alternatifi ilk turda elenmek diil ki, bari 1 tur 2 tur gec, 2 galibiet al

sen tecrübe kazandik diyosun, ben de tecrübe kazanma firsatini teptiniz diorum
büyük hayalkirikligi
bu tur atlama hiziyla hedefiniz 2007 diil 2015 falan olmali

daumdan kurtulmali fener, kadrosu iyi ama kelepce gibi herif
1.5 senedir ayarini veremedi takimin, cani sikildikca futbolcularinin psikolojisini bozmasi da cabasi
bi daha da ona bu kadar imkan saglayan bi klüp zor bulur

Swing
25-02-05, 14:02
Bizler uzun vadeli bi planlama yaptık ve bu planlamanın adı 2007'de meyvesini verecektir...

Bu sene UEFA olsa kötümü olurdu ? olmazdı ama sağlık olsun

2 Kişi hariç yaş ortalaması 22,5 olan genç bir takım yarattık...

Takım iyi,Yönetim iyi,Td iyi,taraftar mükemmel

Bekle bizi 2007 :)

25-02-05, 14:06
Tabii tabii :) Takım nereye iyi yahu daha bir tane güçlü takımı yenemedi. Çerez Pafchester harici doğrudürüsr galibiyet yok. TD iyi diyorsan seninle tartışmaya pek gerek yok aslında :D Taraftar pek bir mükemmel geçen maç gördük mükemmelliğini :lol:

Sovereign
25-02-05, 14:09
Tabi canım...

UEFA ile sözleşme yapmış Aziz Baba...

Söz kesmişler Johansson ile 2007'de FB Şampiyonlar Ligi'ni alacak diye...

Meblağ açıklanmamış... :D

LuisFigo
25-02-05, 14:25
böyle gelmis böyle gidecek... :)

bu zihniyetle fb 30 sene sonra bile bisey yapamaz..... paf takimi sanki,5 -6 sene sonranin planlarin iyapiyorsunuz :) anelka,alex gibi oyunculari var kadrolarinda hala 2007 diyolar :))))))))) bunalri pisirmek,tecrübe kazandirmak icin mi aldiniz ????

Swing
25-02-05, 14:29
Ömrümüz bizi sağ tutarda o günlere yetişirsek bu sayfaları sizlere hatırlatmaktan büyük zevk duyacağım :D

Futbolda her zaman şans faktörünede inanarım. Seyrettiğim şampiyonlar ligi maçları olsun,UEFA kupası maçları olsun Top bizi hiç sevmedi varsın olsun sevmesinde :D

Bu kadroda ve bu Td'de iş var bundan sonra Türkiye onları izliyecek.Söylemedi demeyin :okey:

Sovereign
25-02-05, 14:34
Manchester'dan 6 yerler şanssızlık olur...

Lyon'dan 4 yerler şanssızlık olur...

Zaragoza'ya iki maçta da yenilirler top bizi sevmedi olur...

Bu kadar işin "şansla" açıklanamayacağını sadece FB'li kardeşlerimiz anlamazlar...

Ya da anlamak istemezler... :D

Swing
25-02-05, 14:48
Manchester'dan 6 yerler şanssızlık olur...

Lyon'dan 4 yerler şanssızlık olur...

Zaragoza'ya iki maçta da yenilirler top bizi sevmedi olur...

Bu kadar işin "şansla" açıklanamayacağını sadece FB'li kardeşlerimiz anlamazlar...

Ya da anlamak istemezler... :D

Lyon maçlarını bu işin dışında tutuyorum oda içerdeki maç hariç...

Her maçta kırılma noktaları oldu ve bu kırılma noktaları rakibin lehine sonuçlandı.

Son maçta 5 frikik zero gol. rakip tek firikik 1 gol ki ölü toplar Fenerbahçenin en büyük silahıdır. bizim toplar direğe vurur dışarı çıkar. Onların şutları özellikle ikincisi 1000 defa topa vursa o noktaya gitmeyecek top direğe çarpıp gol oluyor...

Maç içinde böyle enstantaleri görmek mümkün...

Son söz fazla uzatmak istemiyorum bu meseleyi. Bu sene Avrupa defterini mecburen kapadık artık Lig ve kupa ama 2007'yde adımızı yazdırdık bu arada :D

Saunders
25-02-05, 15:10
Tecrübe demezlermi birde...

Antep'in gençler'in denizli'nin tecrübesi mi vardı yahu geçen senelerde...

Zaragozadan 2 kat güçlü takımları yendi adamlar....

LuisFigo
25-02-05, 15:15
valla buna şansızzlık değil beceriksizlik denir ama sizi gercekten takdir ediyorum....
her kötü sonuctan mutlaka iyi bir sey cikarmasini biliyorsunuz:)sizin siritniz yere gelmez..yürüyedurun kardeslerim :p

zidane38
25-02-05, 15:17
bide ben bu genç ve yetenekli hangi oyuncular var ben onu merak ediyorum.kimmiş onlar acaba?

Swing
25-02-05, 15:43
Tecrübe demezlermi birde...

Antep'in gençler'in denizli'nin tecrübesi mi vardı yahu geçen senelerde...

Zaragozadan 2 kat güçlü takımları yendi adamlar....

Duran saat bile bir günde 1 kez doğruyu gösterir derler :D

Swing
25-02-05, 15:44
valla buna şansızzlık değ,il beceriksizlik denir ama sizi gercekten takdir ediyorum....
her kötü sonuctan mutlaka iyi bir sey cikarmasini bilyiorsunuz :)sizin siritniz yere gelmez..yürüyedurun kardesimlerim :p

Bizide anlayan birileri çıktı sonunda sağolun,varolun ;)

bruno
25-02-05, 17:47

Bu Takım genç ve iyi bir takım. Tek ihtiyacı olan zaman ve tecrübe ,sonrası ise kendiliğinden gelecektir... :D

Swing senin yaptigina masturbasyon denir, kimse kusura bakmasin. Avrupa;da yemediginiz rezillik kalmadi, her sekilde yenilmeyi becerdiniz (1,2,3,4,5,6 hatta 7) shimdide takim genc diye zirvalamaya basladiniz.

fenerden ne koy ne kasaba olur ciddi anlamda Turk futbolu zarar goruyor.

Swing
25-02-05, 18:00

Swing senin yaptigina masturbasyon denir, kimse kusura bakmasin. Avrupa;da yemediginiz rezillik kalmadi, her sekilde yenilmeyi becerdiniz (1,2,3,4,5,6 hatta 7) shimdide takim genc diye zirvalamaya basladiniz.

Başarı kolay gelmez...

Güç ister,Emek ister,İnanç ister...

Bu ülke bir zamanlar milli maçlarda orta sahayı geçemezken Dünya üçüncülüğü ile tescillendi . Ne acıdırki bu Milletin insanları Üçüncülüğe sevinemedi....

Her zorluk sabırla aşılacak ve mutlu sona ulaşılıcak.

Biz yani Fenerbahçe taraftarı 'HEP DESTEK TAM DESTEK' dedik ilk adımı attık

Sıra diğer adımlarda... ;)

Sovereign
25-02-05, 18:03
98 yıldır FB bir türlü doğru saati gösteremedi...

Acaba akrep mi kırık,yoksa yelkovan mı?

Swing
25-02-05, 18:08
98 yıldır FB bir türlü doğru saati gösteremedi...

Acaba akrep mi kırık,yoksa yelkovan mı?

Kupanın hep güzel bir anda gelmesini istedik. Bu kadar bekledikten sonra 100'cü yıl sevdasına 2 sene daha bekleriz :D

Bizim saat elektronik olduğu için ne akrep nede yelkovan'dan bi eser. :D

ÖNDER RB
25-02-05, 18:16
Başarı kolay gelmez...

Bu ülke bir zamanlar milli maçlarda orta sahayı geçemezken Dünya üçüncülüğü ile tescillendi . Ne acıdırki bu Milletin insanları Üçüncülüğe sevinemedi....

bize başarının nasıl geldiğini anlatma istersen

ben bu zihniyeti anlamıyorum çıkar çatır çatır oynar 1-2 büyük takım eler işte yarı finalde hadi çeyrek finalde elenirsin de dersin ki bu sene olmadı ama 2007 ye kadar biz bu işi bitireceğiz.

adamlar azize 2007 dedi diye öyle bir inanmışlar ki öldürsen vazgeçmeyecekler. galatasaray aldı ya bunlar da alacak.

beyim galatasaray bu kupaları alırken 2000 yılında gökten zembille inmedi 88 deki yarı finalle başladı bu yolculuk. geçtik yarı finali allah için bir italyan bir ispanyol takımı eleyin önce sonra umutlanın. ama yok azize dedi ya tamam alırız biz kupayı

fred frith
25-02-05, 18:19
swing transa gecmis kimseyi dinlemiyo, o vakte kadar kis uykusuna yat sen istersen büyük gün gelince biz seni uyandiririz

2007ye kadar aziz yildirim ve basin bi frankenstein ordusu yaratmis olucak

bruno
25-02-05, 18:20

Başarı kolay gelmez...

Swing sen harbiden nerde yazdiginin farkinda degilsin yada yasin itibariyle 2002 yilindan oncesini fazla hatirlayamiyorsun. Bir Galatasarayli'ya basarinin nasil yakalanacagini anlatmak kimsenin haddine degildir, hele bir ezigin asla.

Milli takimin basarili oldugu donemdeki takima bak teknik heyetlere bak onunda nedenini anlarsin.(Pek sanmiyorum ama)

Aslan Suat
25-02-05, 18:21
ya birakin Allah askina Prag gibi dandik takimi sansla eleyipte, sanssizdik dedikten sonra, biz ne desek bosadir bunlara.
evet 2007de de Yayla Kupasi turnuvasi düzenlenecek, hadin "Hep Destek, Tam Köstek".

M.Yasin Cakmak
25-02-05, 18:53
Ya Swing abimiz zaten uzgun arkadaslar, bir de 2000 falan deyip yaralarini desmeyin.

2007'de bir dortlu turnuva duzenleriz aziz icin. Levski Sofia, MTK, Zalgiris Vilnius. Ismini de UEFA KUPASI koruz. Olur, biter.

ÖNDER RB
25-02-05, 20:03
olmaz MTK var

Swing
25-02-05, 20:05
Ya Swing abimiz zaten uzgun arkadaslar, bir de 2000 falan deyip yaralarini desmeyin.

2007'de bir dortlu turnuva duzenleriz aziz icin. Levski Sofia, MTK, Zalgiris Vilnius. Ismini de UEFA KUPASI koruz. Olur, biter.

Yasin beni bir sen anlıyorsun zaten bu forumlarda :D

Gençler: Galatasararayın UEFA kupasını nasıl aldığını ve tohumların Derwall zamanınıdan itibaren atıldığını sizlerden daha iyi biliyorum bana tarih öğretmeye kalkmayın :D

Çoğunuz takım tutma arefesindeyken bizler Ali Sami Yen'de sizlerin Hosiç'li,seydiç'li kadroların maçlarını seyerediyorduk.

Galatasarayın Avrupa başarısını takdir ederim çünkü bu takdir Türk futbolunda çıtayı yükselttiği içindir. (Bu nedenle 2007'de ŞLK kupasını Türkiyeye getireceğiz)

Yani kıssadan hisse ;Galatasarayın başarılarını küçümsediğim veya şansa harala gürele yakalanmış gibi benim adıma gösterilmeye çalışılıyor bu konuda sizleri yadırgıyorum. Yaklaşık 4 senedir Galatasaray forumlarına yazıyorum ve keyif alıyorum.Bu camiadan çok değerli dostlarım oldu olacakta.

Sözün Özü : Fenerbahçeyi Fenerbahçe yapan Galatasaraydır. aynı şeyi Galatasaray içinde düşünün...

İşyerinden çıkma zamanına gelen bi yazı oldu. Cümle düşüklüklerini kafanıza takmayın ve ben kaçar :cene:

LuisFigo
25-02-05, 20:08
Galatasarayın Avrupa başarısını takdir ederim çünkü bu takdir Türk futbolunda çıtayı yükselttiği içindir.
:buyuksun: eyvallah,yigidi öldür hakkini yeme---

(Bu nedenle 2007'de ŞLK kupasını Türkiyeye getireceğiz)

burda biraz uşmuşsun :D