Tüm Versiyonu Göster : Soru Cevap Topici!
Bir istanbul takımıydı gibi gelıyor bana ama?
İstanbulspor'a karsı 6-1 vardı ama kar var mıydı hatırlamıyorum..
İstanbulspor'a karsı 6-1 vardı ama kar var mıydı hatırlamıyorum..
Arkadaşlar ben Samsun diye hatırlıyordum ama aradım bulamadım :lol: Büyük ihtimal Can'ın dediği gibi İstanbulspor maçıydı herhalde hatırladığım.
Arkadaşlar ben Samsun diye hatırlıyordum ama aradım bulamadım :lol: Büyük ihtimal Can'ın dediği gibi İstanbulspor maçıydı herhalde hatırladığım.
ohhhooo daha soruyu soran cevabı bılmıyo :D
ohhhooo daha soruyu soran cevabı bılmıyo :D
Valla öyle oldu Can'ı bilmiş kabul ediyoruz bu durumda Can sorsun sorusunu :)
Valla öyle oldu Can'ı bilmiş kabul ediyoruz bu durumda Can sorsun sorusunu :)
Büyük bir skandal yaşanıyor şu anda :).
Yalnız Samsun'a karşıda 6-1 kazanmışlıgımız varmış.. Manchester'i eledigimiz sene.. Sanırım oradan aklında kalmış olmalı :). Bu durumda benim cevapta yanlış oluyor , eger kar yagan mac oysa tabii :)..
Büyük bir skandal yaşanıyor şu anda :).
Yalnız Samsun'a karşıda 6-1 kazanmışlıgımız varmış.. Manchester'i eledigimiz sene.. Sanırım oradan aklında kalmış olmalı :). Bu durumda benim cevapta yanlış oluyor , eger kar yagan mac oysa tabii :)..
Ya adaşım ya Ata sorunuzu bekliyoruz :)
Ya adaşım ya Ata sorunuzu bekliyoruz :)
Neyse, ben sorayım o zaman :).
Şampiyonlar ligi /şampiyon kulüpler kupasını sadece 5 başkent takımı kazanabilmiş.. Bu takımlar hangileri?
Neyse, ben sorayım o zaman :).
Şampiyonlar ligi /şampiyon kulüpler kupasını sadece 5 başkent takımı kazanabilmiş.. Bu takımlar hangileri?
Real Madrid, Ajax, Celtic, Kızılyıldız, Steau Bükreş
Real Madrid, Ajax, Celtic, Kızılyıldız, Steau Bükreş
Can haklısın ben o seneyi hatırlamışım Suat oynuyordu çünkü onu hatırlıyorum o yüzden direk Terim dönemine bakmıştım :) O zaman doğru hatırlamışım Samsunspor maçıymış :)
Yukarıdaki hata ne?
Can haklısın ben o seneyi hatırlamışım Suat oynuyordu çünkü onu hatırlıyorum o yüzden direk Terim dönemine bakmıştım :) O zaman doğru hatırlamışım Samsunspor maçıymış :)
Yukarıdaki hata ne?
Yukarıdaki hata ne?
Oradaki takımlardan biri başkent takımı degil..
Biraz daha dikkat :).
Yukarıdaki hata ne?
Oradaki takımlardan biri başkent takımı degil..
Biraz daha dikkat :).
Celtic başkent takımı değil haklısın o zaman cevap R.Madrid, Kızılyıldız, Ajax, Steaua Bükreş, Benfica
Celtic başkent takımı değil haklısın o zaman cevap R.Madrid, Kızılyıldız, Ajax, Steaua Bükreş, Benfica
Doğru İskoçya'nın başkenti Glasgow değil Edinburgh.
Şu durumda Aston Villa ekleniyor listeye :)
Aston Villa da Birmingham takımı doğru cevap Benfica :)
Aston Villa da Birmingham takımı doğru cevap Benfica :)
Hayde Benfica da başkent takımıymış :)
Hayde Benfica da başkent takımıymış :)
Aston Villa ne alaka yaa :) ? Birmingham takımı o..
Şaka maka Londra'nın bir sürü büyük takımı var.. Cl kupasının bugüne kadar Londra'ya hic gitmemis olması ilginc..
Aston Villa ne alaka yaa :) ? Birmingham takımı o..
Şaka maka Londra'nın bir sürü büyük takımı var.. Cl kupasının bugüne kadar Londra'ya hic gitmemis olması ilginc..
O zaman soru geldi Şampiyonlar liginde-şampiyon kulüpler kupasında Rauldan sonra en çok gol atan İspanyol oyuncu, attığı gol sayısı, oynadığı takım
O zaman soru geldi Şampiyonlar liginde-şampiyon kulüpler kupasında Rauldan sonra en çok gol atan İspanyol oyuncu, attığı gol sayısı, oynadığı takım
Morientes 30 gol - Valencia
Morientes 30 gol - Valencia
Eskilerden biri daha fazla gol atmış :)
:karisik:
:karisik:
Di Stefano 49 Real Madrid
Di Stefano 49 Real Madrid
Hmm ben Şampiyon Klüpler Kupasını görmedim o halde Can'ın yanıtı doğrudur.
Hmm ben Şampiyon Klüpler Kupasını görmedim o halde Can'ın yanıtı doğrudur.
İspanyol yav Di Stefano Arjantinli değil mi :)
İspanyol yav Di Stefano Arjantinli değil mi :)
İspanya milli takımında da oynadı arjantin'de de bildiğim kadarıyla, ama emin değilim. arjantin asıllı ispanyol muhtemelen..
İspanya milli takımında da oynadı arjantin'de de bildiğim kadarıyla, ama emin değilim. arjantin asıllı ispanyol muhtemelen..
Yok kardeşim has İspanyol bu adam :) Yani daha cevap gelmedi :)
Yok kardeşim has İspanyol bu adam :) Yani daha cevap gelmedi :)
Adam İspanyol işte kardeşim.. Sonradan da olsa :).
Dogma büyüme diyorsanız o zamanda aklıma Santillana'dan başkası gelmiyor.. 46 gol..
Adam İspanyol işte kardeşim.. Sonradan da olsa :).
Dogma büyüme diyorsanız o zamanda aklıma Santillana'dan başkası gelmiyor.. 46 gol..
http://en.wikipedia.org/wiki/European_Cup_and_Champions_League_statistics
Abicim ya Morientes ya Di Stefano başka İspanyol yok ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/European_Cup_and_Champions_League_statistics
Abicim ya Morientes ya Di Stefano başka İspanyol yok ;)
Aradığım cevap Francisco Genta 30 gol Real Madrid ama Di Stefano madem çok uluslu bir insan kabul olsun bari ne yapalım :)
Aradığım cevap Francisco Genta 30 gol Real Madrid ama Di Stefano madem çok uluslu bir insan kabul olsun bari ne yapalım :)
Abi kusura bakma ama Morientes 35 atmış senin döküman eski galiba :)
Abi kusura bakma ama Morientes 35 atmış senin döküman eski galiba :)
Valla tek takımda en çok gol atanlar listesiymiş soruyu öyle sormam gerekirmiş neyse :)
Valla tek takımda en çok gol atanlar listesiymiş soruyu öyle sormam gerekirmiş neyse :)
Ohooo senin de soru yanlış oldu :lol:
Ohooo senin de soru yanlış oldu :lol:
soru gelmiyorsa ben sorayim bari, kolay soru olsun.
o 6-1'in cevabını düşünüyordum minibüste, bu soru geldi aklıma
6-1 biten maçta (karlı mı bilmem) Ali Sami Yen'de yendiğimiz takım, o maçta biri frikikten en çok gol atan futbolcumuz ve de rakip takımın kalecisinin adını soruyorum. tek ipucu çok da eski bir maç olmadığı, benim yaşım yetiyor yani, o kadar söyleyeyim :)
soru gelmiyorsa ben sorayim bari, kolay soru olsun.
o 6-1'in cevabını düşünüyordum minibüste, bu soru geldi aklıma
6-1 biten maçta (karlı mı bilmem) Ali Sami Yen'de yendiğimiz takım, o maçta biri frikikten en çok gol atan futbolcumuz ve de rakip takımın kalecisinin adını soruyorum. tek ipucu çok da eski bir maç olmadığı, benim yaşım yetiyor yani, o kadar söyleyeyim :)
Hakan ŞÜKÜRRRRRRRRRR kaleci de Metindi yamulmuyorsam 4 gol atmıştı kral
Serkan1905
14-11-06, 21:06
6-1 dediniz de, bizim galiba bir de Besiktasa karsi vardi 6-1, deplasmandaydi sanirsam.
Serkan1905
14-11-06, 21:06
6-1 dediniz de, bizim galiba bir de Besiktasa karsi vardi 6-1, deplasmandaydi sanirsam.
çok doğru!!
nasıl da atmıştı frikiği kral be, metin asılı kalmıştı direkte gerçek anlamıyla, tam çatalaydı frikik, iyi ki Hagi çıkmıştı oyundan!
sıra tekrar sende o zaman :)
çok doğru!!
nasıl da atmıştı frikiği kral be, metin asılı kalmıştı direkte gerçek anlamıyla, tam çatalaydı frikik, iyi ki Hagi çıkmıştı oyundan!
sıra tekrar sende o zaman :)
O zaman kolay soru Okanın ayağını kırıp daha sonra bize transfer olan oyuncunun adı,soyadı, bizden önceki takımı
O zaman kolay soru Okanın ayağını kırıp daha sonra bize transfer olan oyuncunun adı,soyadı, bizden önceki takımı
soner - trabzonspor olsa gerek
soner - trabzonspor olsa gerek
Kimse sormuyosa ben sorıyım....
Hagi'nin bir avrupa kupası maçında direk kornerden attıgı bir gol vardı...
Bu golu hangı takıma atmıştı?
Kimse sormuyosa ben sorıyım....
Hagi'nin bir avrupa kupası maçında direk kornerden attıgı bir gol vardı...
Bu golu hangı takıma atmıştı?
Hagi kornerden golmu attı. ? ? ?
Kubilayı hatılıyorumda...
Hagi kornerden golmu attı. ? ? ?
Kubilayı hatılıyorumda...
aa hiç bilmiyorum ben bunu, sanki kafamda canlanıyor falan gibi ama hatırlamıyorum. yalnız Hagi demeyin be abi, azıcık mevcut yaşama sevincimi de alıp götürüyorsunuz direk :)
O golü bulayım derken Rapid Wien maçındaki geliyor aklıma, Leeds maçında Hakan'ın efsane golünden önceki enfes hareketi, o güzel pası geliyor, Dortmund'a attığı gol, Bergkamp'a, Carlos'a attığı çalımlar geliyor, Constrcorul mudur nedir, spor ayakkabıyla oynayan futbolculardan kurulu bir takıma attığı garip gol geliyor. Monaco'daki füze geliyor, Arsenal finali geliyor yerleşiyor beynime.
İlk maçını hatırlıyorum, Van'da. 2-1 yeniyoruz, Hagi 2 atıyor. Gazetedeki manşet canlanıyor beynimde, sanki bu sabahki gazetede okumuşum gibi: ''Hagi'ye Alkış, Knup'a Islık''. Karabükspor'a, Altay'a attığı golleri görüyorum, Kocaeli'ne frikikten attığını, tabii ki Fener'e de.. Penaltıdan attığı goller bile geliyor. Ve son Trabzon maçı geliyor nihayet, herhalde en kara gün. Gollerle veda ediyor bize gelmiş geçmiş herhalde en büyük futbolcu, yeteneğiyle, karakteriyle, hırsıyla, büyüklüğüyle...
yapmayın abi işte.. ;)
aa hiç bilmiyorum ben bunu, sanki kafamda canlanıyor falan gibi ama hatırlamıyorum. yalnız Hagi demeyin be abi, azıcık mevcut yaşama sevincimi de alıp götürüyorsunuz direk :)
O golü bulayım derken Rapid Wien maçındaki geliyor aklıma, Leeds maçında Hakan'ın efsane golünden önceki enfes hareketi, o güzel pası geliyor, Dortmund'a attığı gol, Bergkamp'a, Carlos'a attığı çalımlar geliyor, Constrcorul mudur nedir, spor ayakkabıyla oynayan futbolculardan kurulu bir takıma attığı garip gol geliyor. Monaco'daki füze geliyor, Arsenal finali geliyor yerleşiyor beynime.
İlk maçını hatırlıyorum, Van'da. 2-1 yeniyoruz, Hagi 2 atıyor. Gazetedeki manşet canlanıyor beynimde, sanki bu sabahki gazetede okumuşum gibi: ''Hagi'ye Alkış, Knup'a Islık''. Karabükspor'a, Altay'a attığı golleri görüyorum, Kocaeli'ne frikikten attığını, tabii ki Fener'e de.. Penaltıdan attığı goller bile geliyor. Ve son Trabzon maçı geliyor nihayet, herhalde en kara gün. Gollerle veda ediyor bize gelmiş geçmiş herhalde en büyük futbolcu, yeteneğiyle, karakteriyle, hırsıyla, büyüklüğüyle...
yapmayın abi işte.. ;)
Grasshopper macimiydi?
Hayır...
Grasshopper macimiydi?
Hayır...
cesur_korkmaz
15-11-06, 12:28
Constructorul. Kimse hatirlamadigina göre belki bu mac olabilir.
cesur_korkmaz
15-11-06, 12:28
Bu da değil...
Eğer kımse bılemıyecekse acıklayıcam :D
Neyse biraz daha bekleyelım bakalım ;)
Bu da değil...
Eğer kımse bılemıyecekse acıklayıcam :D
Neyse biraz daha bekleyelım bakalım ;)
Zannetmiyorum kimsenin bileceğini zaten sen açıkladıktan sonra ya ewet tabi ya sesleri yükselecektir sanırım..
Zannetmiyorum kimsenin bileceğini zaten sen açıkladıktan sonra ya ewet tabi ya sesleri yükselecektir sanırım..
Hagi Galatasaray'dayken mi peki?
Hagi Galatasaray'dayken mi peki?
Ben haginin gs oyle bir golunu hatırlmıyorum. Olsa idi çoktan birisi bilirdi. Ayrıca herhalde saunders kayıplara karıştı kendide mi bilmiyor acaba cvpı.
Ben haginin gs oyle bir golunu hatırlmıyorum. Olsa idi çoktan birisi bilirdi. Ayrıca herhalde saunders kayıplara karıştı kendide mi bilmiyor acaba cvpı.
Arkadaşlar kımse bılemedıgıne göre acıklıorum... :D
Gol "13 agustos 1997" de Sion-Galatasaray maçında atıldı...Hani şu sion'u direksion yaptıgımız maç... ;) İlk golumuz hagi den gelmişti direk kornerden...
Teyit etmek isterseniz nette bu konuyla ilgili pek materyal bulamadım ama
burdan;
http://www.milliyet.com.tr/1997/08/14/t/spor/ttkologlu.html
yada sozlukten
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=13+agustos+1997+fc+sion+galatasaray+mac i
teyit edebilirsiniz...
:kiskis:
Arkadaşlar kımse bılemedıgıne göre acıklıorum... :D
Gol "13 agustos 1997" de Sion-Galatasaray maçında atıldı...Hani şu sion'u direksion yaptıgımız maç... ;) İlk golumuz hagi den gelmişti direk kornerden...
Teyit etmek isterseniz nette bu konuyla ilgili pek materyal bulamadım ama
burdan;
http://www.milliyet.com.tr/1997/08/14/t/spor/ttkologlu.html
yada sozlukten
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=13+agustos+1997+fc+sion+galatasaray+mac i
teyit edebilirsiniz...
:kiskis:
o zaman başka bir soru sor saunders..
Bu senin hakkın ama zor olmasın :lol:
Ben sıramı savıyorum başkası sorsun :D
Ben sıramı savıyorum başkası sorsun :D
Sion mu? Vallahi aklıma gelmişti de atmayayım diye söylemedim :)
20. dakikada Ilie sakatlanıp oyun dışında tedavi yaptırıp bir-iki dakika içinde girmişti, Ilie'yi sakatlayan adam da kırmızıyı yemişti. Spikerin adını unuttum ama yılların spikeri bir herif ilk yarı sonuna kadar Ilie kırmızı kart gördü 10 kişiyiz deyip ikinci yarı hatasını düzeltmişti :)
ayrıca 40 yıllık Sion, oldu depresyon :) (direksiyon değildi sanırım ;)) 4-0
bir 4-0 daha var da o 4-2 oldu sonradan. Ümit Davala'dan sonraki en büyük Türk düşünürü Hayrettin orta sahadan ters köşeye yatmayı başarmıştı kucaklayıp içeri aldığı toptan sonra :) ne diyelim, kıfsmet :)
20. dakikada Ilie sakatlanıp oyun dışında tedavi yaptırıp bir-iki dakika içinde girmişti, Ilie'yi sakatlayan adam da kırmızıyı yemişti. Spikerin adını unuttum ama yılların spikeri bir herif ilk yarı sonuna kadar Ilie kırmızı kart gördü 10 kişiyiz deyip ikinci yarı hatasını düzeltmişti :)
bir 4-0 daha var da o 4-2 oldu sonradan. Ümit Davala'dan sonraki en büyük Türk düşünürü Hayrettin orta sahadan ters köşeye yatmayı başarmıştı kucaklayıp içeri aldığı toptan sonra :) ne diyelim, kıfsmet :)
Bende direksıyon diye hatırlıorum ama depresyon da olabilir...
Bu arada spiker ümit aktan dı...
Ümit aktan'a cogu ınsan kıl oluyodur ama bana sempatik gelıyor belkıde o unutulmaz manchester-galatasaray maçını bana hatırlattıgı ıcındır...
Bende direksıyon diye hatırlıorum ama depresyon da olabilir...
Bu arada spiker ümit aktan dı...
Ümit aktan'a cogu ınsan kıl oluyodur ama bana sempatik gelıyor belkıde o unutulmaz manchester-galatasaray maçını bana hatırlattıgı ıcındır...
vallahi kıl olmuyorum ben de, nostalji manyağı adamım zaten ben, eski olan şeylerin çoğu güzel, yoksa bugünkü saçma sapan haliyle sevmem :)
vallahi kıl olmuyorum ben de, nostalji manyağı adamım zaten ben, eski olan şeylerin çoğu güzel, yoksa bugünkü saçma sapan haliyle sevmem :)
Depre-sion dedi net hatırlıyorum :)
Depre-sion dedi net hatırlıyorum :)
rybczynski
15-11-06, 17:47
Madem ki kimse sormuyor ben sorayim bir tane.4-0 skorunu görünce aklıma geldi.
Galatasaray ımızın 4-0 yenildiği bir şampiyonlar ligi grup maçındaki rakibini ve golü kendi kalemize atan futbolcumuzu soruyorumatan futbolcuyu soruyorum.
Golü tarif edeyim hemen aklınıza gelecektir.
Rakip takımdan bir oyuncu topu uzaklaştırmak amacıyla topu bizim ceza sahasının önüne doğru uzaklaştımış,havadan gelen bu topu oyuncumuz yarım voleyle geri göndermek isterken,top ayağının üstüne çarpıp kendi kalemize gol olmuştu.
rybczynski
15-11-06, 17:47
Madem ki kimse sormuyor ben sorayim bir tane.4-0 skorunu görünce aklıma geldi.
Galatasaray ımızın 4-0 yenildiği bir şampiyonlar ligi grup maçındaki rakibini ve golü kendi kalemize atan futbolcumuzu soruyorumatan futbolcuyu soruyorum.
Golü tarif edeyim hemen aklınıza gelecektir.
Rakip takımdan bir oyuncu topu uzaklaştırmak amacıyla topu bizim ceza sahasının önüne doğru uzaklaştımış,havadan gelen bu topu oyuncumuz yarım voleyle geri göndermek isterken,top ayağının üstüne çarpıp kendi kalemize gol olmuştu.
cesur_korkmaz
15-11-06, 17:48
Manchester United.
Beckham'in ilk parladigi mactir. Hatta David Beckham, röportajlarinda bu macta ilk defa Manchester seyircisinin ona tezahurat yaptigini, bu maci hic unutamadigini söylemektedir.
cesur_korkmaz
15-11-06, 17:48
Manchester United.
Beckham'in ilk parladigi mactir. Hatta David Beckham, röportajlarinda bu macta ilk defa Manchester seyircisinin ona tezahurat yaptigini, bu maci hic unutamadigini söylemektedir.
rybczynski
15-11-06, 17:52
Evvet doğru aslında soruda oyuncuyuda soracaktım zorlaşsın diye değiştirmekte geç kaldım.Evet cesur sıra sende
rybczynski
15-11-06, 17:52
Evvet doğru aslında soruda oyuncuyuda soracaktım zorlaşsın diye değiştirmekte geç kaldım.Evet cesur sıra sende
cesur_korkmaz
15-11-06, 18:00
Madem Sampiyonlar Ligi'nden gidiyoruz ordan devam edelim. Galatasaray'i her iki macta da 1-0 yenen Isvec takiminin gollerini ayni adam atmisti. Bu oyuncunun adi ve soyadi nedir?
cesur_korkmaz
15-11-06, 18:00
Madem Sampiyonlar Ligi'nden gidiyoruz ordan devam edelim. Galatasaray'i her iki macta da 1-0 yenen Isvec takiminin gollerini ayni adam atmisti. Bu oyuncunun adi ve soyadi nedir?
Hic unutamam o ismi.. Erlingmark..Burdaki macın golünün dakiaksını bile hatırlıyorum..86 idi yanılmıyorsam.. 22 korner atıp, tek kornerde golü yemistik..
Hic unutamam o ismi.. Erlingmark..Burdaki macın golünün dakiaksını bile hatırlıyorum..86 idi yanılmıyorsam.. 22 korner atıp, tek kornerde golü yemistik..
Ad soyad sormussun bu arada.. Marcus muydu?
Ad soyad sormussun bu arada.. Marcus muydu?
cesur_korkmaz
15-11-06, 18:08
Marcus degil ama cok yaklastin. :)
cesur_korkmaz
15-11-06, 18:08
Marcus degil ama cok yaklastin. :)
Soyad dogruysa yeter kardesim, adını nerden hatırlayacagım :)
cesur_korkmaz
15-11-06, 18:16
:lol: :lol:
Haklisin. Elemanin adi Magnus.
Ikinci mac gercekten unutulmaz. Adamlar 22 kornerin ustune korner öyle atilmaz böyle atilir diye ilk kornerde atmislardi golu.
cesur_korkmaz
15-11-06, 18:16
:lol: :lol:
Haklisin. Elemanin adi Magnus.
Ikinci mac gercekten unutulmaz. Adamlar 22 kornerin ustune korner öyle atilmaz böyle atilir diye ilk kornerde atmislardi golu.
Bu yarışmanın mütamadiyen galibi Gian olur tanıdığım kadarıylan :lol:
O yüzden bence kasmayın!
Bu yarışmanın mütamadiyen galibi Gian olur tanıdığım kadarıylan :lol:
O yüzden bence kasmayın!
cesur_korkmaz
15-11-06, 18:23
Bir soru daha sorayim o zaman. Sampiyonlar Ligi'nde ilk golumuzu Cihat atmistir. Peki Sampiyonlar Ligi'nde ilk yedigimiz golun sahibi kimdir?
cesur_korkmaz
15-11-06, 18:23
Bir soru daha sorayim o zaman. Sampiyonlar Ligi'nde ilk golumuzu Cihat atmistir. Peki Sampiyonlar Ligi'nde ilk yedigimiz golun sahibi kimdir?
Scifoooooo :) Veya nam-i diger Şifo.. Monaco macıydı.. İlk iki mac 0-0 bitti.. Barça ve Spartak Moskova ile.. Sonra Monaco'ya carpıldk.. Ucuncu golü de Klinsmann atmıstı ama ikinciyi hatırlamıyorum..
Scifoooooo :) Veya nam-i diger Şifo.. Monaco macıydı.. İlk iki mac 0-0 bitti.. Barça ve Spartak Moskova ile.. Sonra Monaco'ya carpıldk.. Ucuncu golü de Klinsmann atmıstı ama ikinciyi hatırlamıyorum..
cesur_korkmaz
15-11-06, 18:49
Hakikaten canavarmissin... :D
Bu arada ikinci golu Djorkaeff atmisti. O zamanlar Monaco'nun forvet hatti da epey saglammis.
cesur_korkmaz
15-11-06, 18:49
Hakikaten canavarmissin... :D
Bu arada ikinci golu Djorkaeff atmisti. O zamanlar Monaco'nun forvet hatti da epey saglammis.
Sormayın adam bela gibi diyorum hala soruyorsunuz :)
Biz kendisine üniversitedeyken "ayaklı futbol ansiklopedisi" ve "soru bankası" gibi lakablar takmakla meşguldük. O ise her gün sabaha kadar internette yarın ne hakkında bilgilensem de sohbeti oraya getirip bilgimi göstersem hevesinde :lol:
Sormayın adam bela gibi diyorum hala soruyorsunuz :)
Biz kendisine üniversitedeyken "ayaklı futbol ansiklopedisi" ve "soru bankası" gibi lakablar takmakla meşguldük. O ise her gün sabaha kadar internette yarın ne hakkında bilgilensem de sohbeti oraya getirip bilgimi göstersem hevesinde :lol:
kimse sormazsa ben sorarım :) çok kolay soracağım ama, sırf o çıkartma albümünde tipine bakıp bakıp güldüğümü hatırladığım için, lafı geçsin istiyorum :)
Euro 96'da Hollanda'nın as kalecisi şu anda Man Utd'ın kalecisi olan Edwin Van der Sar'dı, ikinci kaleci kimdi?
(zaten doğru cevap hemen gelecektir, cevabı veren direk soruyu da sorarsa aksama olmaz, ben cevabı teyit etmeye gelemeyeceğim, o yüzden kolay sordum :))
kimse sormazsa ben sorarım :) çok kolay soracağım ama, sırf o çıkartma albümünde tipine bakıp bakıp güldüğümü hatırladığım için, lafı geçsin istiyorum :)
Euro 96'da Hollanda'nın as kalecisi şu anda Man Utd'ın kalecisi olan Edwin Van der Sar'dı, ikinci kaleci kimdi?
(zaten doğru cevap hemen gelecektir, cevabı veren direk soruyu da sorarsa aksama olmaz, ben cevabı teyit etmeye gelemeyeceğim, o yüzden kolay sordum :))
Valla Çağdaşı bilmem ama acaip iddialıyımdır ben de bu konuda :)
Valla Çağdaşı bilmem ama acaip iddialıyımdır ben de bu konuda :)
Çağdaş'tan duyduğum kadarıyla forumda en az onun kadar iddialı arkadaşlar varmış ama ben gene de tek geçerim. :)
Çağdaş'tan duyduğum kadarıyla forumda en az onun kadar iddialı arkadaşlar varmış ama ben gene de tek geçerim. :)
Şu halde sıra gene bana geldi :D Madem konu Hollanda'dan açıldı ben de oradan bir soru sorayım. Euro 88'de Hollanda - İrlanda maçında sonradan girip golü atarak Hollanda'nın bir üst tura çıkmasını sağlayan oyuncu?
Şu halde sıra gene bana geldi :D Madem konu Hollanda'dan açıldı ben de oradan bir soru sorayım. Euro 88'de Hollanda - İrlanda maçında sonradan girip golü atarak Hollanda'nın bir üst tura çıkmasını sağlayan oyuncu?
golü hatırlıyorum Eurosport sağolsun, adamın tipi bile çok az çağrışım yapıyor, ama adını hiç hatırlamıyorum. bu turnuvada ayrıca ''Ümit Karan mısın Van Basten'' de denmiştir spiker tarafından, finalde Van Basten'in golünden sonra :)
neyse ama cevabı çok ciddi merak ediyorum :)
golü hatırlıyorum Eurosport sağolsun, adamın tipi bile çok az çağrışım yapıyor, ama adını hiç hatırlamıyorum. bu turnuvada ayrıca ''Ümit Karan mısın Van Basten'' de denmiştir spiker tarafından, finalde Van Basten'in golünden sonra :)
neyse ama cevabı çok ciddi merak ediyorum :)
Yalçın hemen görüp cevabını vermiş bile :) Yalçın soru sorma sırası sende bir de sana dün mail attım okudun mu ? :)
Yalçın hemen görüp cevabını vermiş bile :) Yalçın soru sorma sırası sende bir de sana dün mail attım okudun mu ? :)
Yalçın'ın soru hakkı saklı kalsın;aradan ben sorayım ufak bir soru :D
Brezilya Milli Takımı'nın efsane oyuncularından,kaptanlık yapmış bir futbolcunun küçük kardeşi de aynı mertebeye ulaşmıştır.Nedir bunların adları?
Yalçın'ın soru hakkı saklı kalsın;aradan ben sorayım ufak bir soru :D
Brezilya Milli Takımı'nın efsane oyuncularından,kaptanlık yapmış bir futbolcunun küçük kardeşi de aynı mertebeye ulaşmıştır.Nedir bunların adları?
Socrates ve Rai kardeşler olabilir mi?
Socrates ve Rai kardeşler olabilir mi?
Olabilir tabi Can,neden olmasın? :)
Yaşı yetenler nasıl belli oluyor ama? :)
Olabilir tabi Can,neden olmasın? :)
Yaşı yetenler nasıl belli oluyor ama? :)
Valla Rai'nin kaptanlık mertebesine yükseldiginden emin olamadıgım için biraz süpheci sordum :)..
Neyse soru sırasını Yalcın'a devredebiliriz.
Valla Rai'nin kaptanlık mertebesine yükseldiginden emin olamadıgım için biraz süpheci sordum :)..
Neyse soru sırasını Yalcın'a devredebiliriz.
1994 DK'da kaptan olarak çıkan Rai idi en başta...
Sonra yedeğe düşünce,Dunga almıştı kupayı kaptan olarak...
1994 DK'da kaptan olarak çıkan Rai idi en başta...
Sonra yedeğe düşünce,Dunga almıştı kupayı kaptan olarak...
o zaman soru geliyor:
yıl herhalde 94 falan, olmadı 93'tür. Beşiktaş'ın efsane bir forveti var, uzun saçlı. Evet Nartallo. Hatta partneri var Fani Madida, hastayım adamın ismine. efendim, bir Beşiktaş-Fenerbahçe maçı oluyor, ya da tersi bilemiyorum. O güne kadar hem bu Beşiktaş-Fener (ya da tersi!) maçlarını da Beşiktaş kazanıyor, 6 (ya da 5) yaşındaki bana annem öyle söylemişti maç esnasında en azından! efendim bu öngörüsünde de ilk yarının son anlarında haklı çıkıyor belki de. Efsane forvet Nartallo, Engin'i avladı (hatta o zamanlar evde olan çocuk dergisinde ben de şu bilmeceyi okuyordum eşzamanlı olarak: Engin Galatasaray maçlarından önce neden yemek yemez? Evet rezalet, 'gol yer' imiş cevap. Neyse niye anlattım bunu orası da meçhul, soruyla alakası yok). Hatta Nartallo golü biraz zor pozisyonda attı ve vuruşu yaptıktan sonra takla attı yerde, öyle hatırlıyorum. Neyse efendim, ilk yarı böyle bitti, canım annem haklı çıkmanın gururu içerisindeydi, lâkin ikinci yarıyla birlikte 1-1 oldu skor, Fenerbahçe'nin sağ beki gol attı. açık da oynardı bu adam, ama bekti normalde. bu adam Hollanda'yı Bursa'da 1-0 yendiğimiz maçta Hakan Şükür'e golün ortasını yapan adamdı, İlker. Sonra kritik bir an, yine son dakika ama bu kez ikinci yarının son dakikası, maçın yani.. bir gol oluyor bu maçta, muhteşem bir gol. bazuka bazuka... hiç beklenmedik bir adam atıyor. sorum şudur o zaman, bu golü hangi takım attıyor, ve kim?
tek ipucu, bu adam Fenerli yahut Beşiktaşlı olmasına rağmen herhalde hiçbirimiz uyuz olmayız bu adama, iyi adamdır. ben çok severim şahsen, Galatasaray'da oynasa anca bu kadar severdim.gerçi o yıllarda bizim bir maçın son dakikalarında Hakan Şükür'e inanılmaz net bir penaltı yapmıştı, bir pozisyonda 5 faul yapmıştı resmen ama hakem vermemişti. neyse, kim bu adam? kim? :)
o zaman soru geliyor:
yıl herhalde 94 falan, olmadı 93'tür. Beşiktaş'ın efsane bir forveti var, uzun saçlı. Evet Nartallo. Hatta partneri var Fani Madida, hastayım adamın ismine. efendim, bir Beşiktaş-Fenerbahçe maçı oluyor, ya da tersi bilemiyorum. O güne kadar hem bu Beşiktaş-Fener (ya da tersi!) maçlarını da Beşiktaş kazanıyor, 6 (ya da 5) yaşındaki bana annem öyle söylemişti maç esnasında en azından! efendim bu öngörüsünde de ilk yarının son anlarında haklı çıkıyor belki de. Efsane forvet Nartallo, Engin'i avladı (hatta o zamanlar evde olan çocuk dergisinde ben de şu bilmeceyi okuyordum eşzamanlı olarak: Engin Galatasaray maçlarından önce neden yemek yemez? Evet rezalet, 'gol yer' imiş cevap. Neyse niye anlattım bunu orası da meçhul, soruyla alakası yok). Hatta Nartallo golü biraz zor pozisyonda attı ve vuruşu yaptıktan sonra takla attı yerde, öyle hatırlıyorum. Neyse efendim, ilk yarı böyle bitti, canım annem haklı çıkmanın gururu içerisindeydi, lâkin ikinci yarıyla birlikte 1-1 oldu skor, Fenerbahçe'nin sağ beki gol attı. açık da oynardı bu adam, ama bekti normalde. bu adam Hollanda'yı Bursa'da 1-0 yendiğimiz maçta Hakan Şükür'e golün ortasını yapan adamdı, İlker. Sonra kritik bir an, yine son dakika ama bu kez ikinci yarının son dakikası, maçın yani.. bir gol oluyor bu maçta, muhteşem bir gol. bazuka bazuka... hiç beklenmedik bir adam atıyor. sorum şudur o zaman, bu golü hangi takım attıyor, ve kim?
tek ipucu, bu adam Fenerli yahut Beşiktaşlı olmasına rağmen herhalde hiçbirimiz uyuz olmayız bu adama, iyi adamdır. ben çok severim şahsen, Galatasaray'da oynasa anca bu kadar severdim.gerçi o yıllarda bizim bir maçın son dakikalarında Hakan Şükür'e inanılmaz net bir penaltı yapmıştı, bir pozisyonda 5 faul yapmıştı resmen ama hakem vermemişti. neyse, kim bu adam? kim? :)
o zaman soru geliyor:
Mutlu topçu
mu acaba :D
o zaman soru geliyor:
Mutlu topçu
mu acaba :D
mutlu topçu ehehehe, maalesef değil :)
O zaman tabıkı okechukwu uche....
O zaman tabıkı okechukwu uche....
doğru cevap Saunders'tan geldi :) bilseydim aslında 4-1 yenildiğimiz Sparta Prag maçının 4. dakikasında kele çizgisinden voleyle gol atan oyuncumuz kimdi diye sorardım :)
bu arada Uche'yi hakikaten çok seviyorum :) sarmısak kokan ağzı (sakız reklamı) ve Sen Allahın Bir Lütfusun klibiyle tapıyorum adama :)
doğru cevap Saunders'tan geldi :) bilseydim aslında 4-1 yenildiğimiz Sparta Prag maçının 4. dakikasında kele çizgisinden voleyle gol atan oyuncumuz kimdi diye sorardım :)
bu arada Uche'yi hakikaten çok seviyorum :) sarmısak kokan ağzı (sakız reklamı) ve Sen Allahın Bir Lütfusun klibiyle tapıyorum adama :)
Arkadaşlar kafama takıldı bir aralar bizde sarı saclı bir adam vardı...
Sapsarı bir cocuk...Beşiktaş'a ucan kafayla bir gol atmıstı...
Adını bir türlü hatırlayamadım,ufuk diye hatırlıyorum ama emin değilim...Sonra kayboldu antepe falan gitti heralde...
Aşağıda lınkte gozukuyor saunders'ın attıgı golden sonra arkadan kopup gelen 15 numara...
http://youtube.com/watch?v=D1CE_NdoFz0
Varmı hatırlayan?Kesin vardır da akıbetını bılen varmı :D
ben biliyorum, futbolcu kartı vardı bende küçükken, 20 numaraydı, 20 yaşındaydı o zamanlar, 96'da :)
o adamın adı Ufuk Talay, çifte vatandaş, Türk asıllı Avustralyalı.. bizden sonra önce Avustralya'ya döndü, ardından Gaziantepspor'da ve yanılmıyorsam Antalyaspor'da oynadı, şimdi ne yapar ne eder bilmiyorum ama en son ülkesinde oynuyordu, takımın adını unuttum.
ayrıca bu adam Avustralya Milli Takımı'nda da oynuyordu, hala oynamıyordur herhalde..
ben biliyorum, futbolcu kartı vardı bende küçükken, 20 numaraydı, 20 yaşındaydı o zamanlar, 96'da :)
o adamın adı Ufuk Talay, çifte vatandaş, Türk asıllı Avustralyalı.. bizden sonra önce Avustralya'ya döndü, ardından Gaziantepspor'da ve yanılmıyorsam Antalyaspor'da oynadı, şimdi ne yapar ne eder bilmiyorum ama en on ülkesinde oynuyordu takımın adını unuttum.
ayrıca bu adam Avustralya Milli Takımı'nda da oynuyordu, hala oynamıyordur herhalde..
Eyvallaaaah :D
Mersin idmanyurdundan avustralya 1. lig takımı sydney fc'ye transfer olmus..Simdi orda oynuomus...Su an 29 yasında...
Severdım ben bu adamı be :D
:D
ben sevmedim bu seferkini, bi halta yaramamış bizim takımda :)
yalnız genç adam, alsın bunu Canaydın Babamız bize.. 96 ruhunu yaratıyoruz falan ayağına alsın :)
Arkadaşlar soru cvp topicini farklı yönlere çekmeyelim :D
Tekrar soru cvp topicine dönmek için kolay bir soru..
İlk dünya kupasını hangi takım kazanmıştır??
ne var işte, adam soru sordu ama cevabını bilmiyor olamaz mı :D
bu arada tabii ki Uruguay..
sıra bende olsa gerek, soru geliyor..
az sonra ;)
çok değişik bir soru soracağım.. bir 11 kuracağım Türkiye'ye gelen yabancı futbolculardan, bir soru içinde 11 soru olacak :)
mevkiileri sırasıyla şöyle: kaleci - dört defans - üç orta saha - üç forvet
1- Beşiktaş'ın 94-95 civarı (tam sene olarak hatırlamıyorum) oynayan şapkalı kalecisi
2- Fenerbahçe'nin uzun boylu, renkli gözlü, kazma Alman defans oyuncusu, yine 94 civarı
3- Adı üstünde kazma bir adam bu, çok kazma hatta.. Kocaelispor'a 2-1 yenilmiştik, bu adam çok iyi oynamıştı, gol mü atmıştı ne, almıştık bu herifi.. rezil bir herif.. 100 yaşında dede tipi vardı
4- Beşiktaş'ın 2000 yılında getirip de doğru düzgün oynatamadan (1,5 maç oynadı sanırım) anlaşmazlığa düşüp geri yolladığı Brezilyalı milli oyuncu
5- Bizden gitmeden önceki son maçında harikalar yaratan, en son bir de -ne de olsa bir dahaki maç olmadığı için- kasti bir kırmızı kart görüp sahayı gülerek terkeden iyi bir futbolcu
6- sağ açık, forvet de oynardı. Altay'lı. 8-1'lik maçta bize o tarihi golü atan adam..
7- ön libero mudur nedir, Souness döneminde gelen işe yaramaz heriflerden biri.. bizden gittikten sonra yeni takımında uzaktan öyle güzel golleri çıkmıştı ki haberlerde, deli olmuştum ben şahsen. İngiltere Milli Takımı'nda da oynadı bu dallama..
8- son anda aklıma geldi bu.. memleketini hatırlayamıyorum, Samsun'da oynardı. 7 numaraydı. ülkeyi hatırlayamasam da bir dünya kupasında oynadı bu adam, görmüştüm. 94 dünya kupası olsa gerek ama 90 da olabilir.. çok az ipucu oldu ama önemli bir adam bu adam..sormam lazımdı!
9- Ankaragücü'nün forveti.. Bir Fener maçında penaltıdan golü atar, formayı çıkarır, hareket çeker çift sarıdan kırmızıyı yer.. iki üç sene önce bu efsanevi adam geri dönmüştü yine Ankaragücü'ne..
10- Hagi'yle aynı zamanda geldi. Hagi gibi ilk maçı 2-1 aldığımız Van maçıydı. 2 golü atan Hagi alkışlanırken bu arkadaş ıslıklanmıştı tribünde. nereden biliyorum, Hürriyet gazetesi öyle başlık atmıştı. 'Hagi'ye alkış, X'e ıslık' diye.. hatta ben geçenlerde yazım buralarda bir yere bu adamı!! bu adam kendi milli takımının yıldızlarındandı.. ama bizde oynamadı, tıpkı 11. futbolcunun Fenerbahçe'deki akibetine benzer bu herifin olayı.. Ligde bir iki golü geçmemiştir herhalde.. Avrupa'da da tek golünü topçuları spor ayakkabıyla oynayan Consturcorul takımına atmıştır muhtemelen..
11- Bulgaristan Milli Takımı'nın önemli adamlarındandı ama 96-97 sezonunda geldiği Fener'de bayağı bir kötüydü.. yerini Rumen Moldovan'a bıraktı sonradan..
yedekler de yapacaktım, Bursaspor'un penaltıcı kalecisini soracaktım, üçüncü kaleci olarak efsane Kocaelispor'lu Rumen'i bile soracaktım da daha fazla zamanım yok :) çok kolay sorular elbette çoğu, ama hatırlayalım bu adamları, unutmayalım, amaç bu :)
not: baş harfleri birleştirince bir şey çıkmıyor :)
(ona da kasıp Galatasaray çıkartacaktım başta, hatta kaleci işte o Bursalı olacaktı ama o zaman da sormak istediğim adamlar eksik kalacaktı.. onu da akşam yaparım maçtan sonra keyfim olursa :D)
1. Aumann
2. Wagenhaus
3. Kuzmanovski
4. ?
5. Van Gobbel?
6. Tahir?
7. Marsh?
8. Timofte?
9. Cafer?
10. Knup
11. Kostadinov
Yedek1. Gançev, yedek2 stingaciu :)
1-2-3-5-8-10-11 doğru Ata Abi.. bir de bunların hepsi yabancı, 6 ve 9 için söylüyorum ;)
4 için tekrar defans oyuncusu olduğunu hatırlatayım.. 2001 de olabilir sene konusunda bir sene oynama olabilir..
6 ve 9 yabancı diyeyim tekrar :)
Souness döneminde Venison, Marsh, Saunders geldi ama Venison önlibero değildi ?
Diğer oyuncuları bilemiyorum :)
4 amaral
Amaral baya bi oynamıstı + defans de değildi orta sahaydı...
4-Marinho
6-Fludu(Yalnız sağaçık veya forvet değildir kendisi.Bildiğin ortasaha oyuncusudur)
9-Kalenga
Altay'ı 2 kere 8-1 yendik. 1986 daki başbakanlık kupası maçında 8-1 yenmiştik. Altay'ın golünü Mustafa Denizli atmıştı.
4- Marinho evet
6- Fludu evet
7- Venisson!
9- Kalenga evet
:)
Fludu'yu ben forvete yakın oynayan bir sağ açık olarak hatırlıyorum ama belki Finidi'den çağrışım yapıyordur :)
Venisson da ön libero diye hatırlıyorum da 6 yaşında falandım herhalde, ön libero kavramım yoktur belki o zaman =)) yine de ön libero oynuyormuş gibi, zihnimde canlanan bütün görüntüleri ön liberoymuş gibi..
yine de bu kadar hata olsun artık, kusura bakmayın ama :)
kusura bakmayın, bir sürü sıkıntı, unutmuşum burayı, gözümden kaçmış...
Iorfa doğru cevaptı, milyon kere helal olsun...
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to